bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

O ΑΙΣΧΥΛΟΣ, Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ...

Θέλετε να φρεσκάρετε στην μνήμη σας την ιστορία του ΟΙΔΙΠΟΔΑ? Θέλετε να προσελκύσετε κάποιον νέο και να τον μυήσετε στην καλή συνήθεια του διαβάσματος? Δίνεται αυτή η ευκαιρία εάν αγοράσετε το νέο περιοδκό- κόμικ, που μας έρχεται απο την Αγγλία και συγκεκριμένα απο τον δημιουργό κόμικς Miligan( περιζήτητος και διάσημος σεναριογράφος κόμικς) με τόνομα "GREEK STREET".
H Ιστορία του Οιδίποδα ξαναπαίζεται, αυτή την φορά σε μια κακόφημη περιοχή, στο Σόχο του Λονδίνου,σήμερα. Πρωταγωνιστές: ο Έντι ο σύγχρονος μητροκόνος Οιδίπους που μεθυσμένος και εθισμένος σε απαγορευμένες ουσίες πλαγιάζει με την μητέρα του, εν αγνοία της. Μετά απο μια καυτή νύχτα γεμάτη σεξ, άθελά του την σκοτώνει.
Ο Κάρους είναι η μετενσάρκωση του Ίκαρου, ο Ντένταλους (ένας νεαρός φιλόδοξος ντετέκτιβ) του Δαίδαλου, ο λόρδος Μένον και η Έστερ, αντίστοιχα ο Αγαμέμνων και η Κλυταιμνήστρα που έχουν κόρη μια σύγχρονη Αντιγόνη  με ψυχολογικά προβλήματα... και οι Φιούρις είναι οι Ερινύες που με τα όπλα διατηρούν τον έλεγχο! Στις ελληνικές τραγωδίες απαραίτητο στοιχείο είναι ο χορός! Τον χορό τον απαρτίζουν οι στριπτιζέζ ενός κλάμπ απο  καλλίγραμες και ημίγυμνες κοπέλλες οι οποίες τραβούν την προσοχή παρεμβαίνοντας στην δράση και σχολιάζοντας τα δρώμενα!


Τα τελευταία χρόνια πολλοί δημιουργοί κόμικς σαν πηγή έμπνευσής τους έχουν τους αρχαίους Έλληνες δραματουργούς και τα έργα τους, όπως ο Νταγκ Μάρευ την θεά της σοφίας Αθηνά στο ομώνυμο περιοδικό του "ΑΤΗΕΝΑ" ο Στήβ Μούρ τον Ηρακλή  και τον Οδυσσέα και πολλούς άλλους ήρωες προσαρμοσμένους πάντα  σέ αντίστοιχους σύγχρονους.
Τα ανθρώπινα πάθη, οι έρωτες, τα μίση, το έγλημα και η τιμωρία θεών και ανθρώπων , η δικαιοσύνη, φαίνεται ότι ακόμα απασχολούν και βασανίζουν τον σημερινό  άνθρωπο όπως ακριβώς χιλιάδες χρόνια πριν απασχόλησαν τον Αισχύλο,το Ευριπίδη,τον Σοφοκλή κ.α.
Διαχρονικά λοιπόν τα παραπάνω θέματα,  αξίζει  κανείς  να τα αναλύσει  διαβάζοντας...


`Γονείς , μήπως τα εξαιρετικά αυτά περιοδικά είναι ένας καλός Δούρειος ΄Ιππος για να στείλετε στα παιδιά σας, με σκοπό να κατακτήσουν τη προσοχή τους ,το μυαλό και την φαντασία τους και εν τέλει να αγαπήσουν την συντροφιά του βιβλίου, που τα εκπαιδευτικά μας συστήματα πανηγυρικώς έχουν καταφέρει, να μισήσουν???
Ποσπαθήστε με ότι μέσον βρείτε να στρέψετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας απο το τι μεταγραφές έκανε ο Κόκκαλης και ο Πατέρας και τι φόρεσε στα παιδιά της η Μενεγάκη και η Βανδή!
Ξυπνήστε τα και αφυπνίστε τα , μη περιμένετε να φτάσουν στα Πανεπιστήμια για να ασχοληθούν εκεί....οι καιροί άλλαξαν, οι πιο επικίνδυνοι υιοί που κυκλοφορούν και απειλούν τους νέους μας δεν είναι της γουρουνογρίππης, είναι της Αμάθειας και της Πνευματικής Αποχαύνωσης! Σώστε τα με κάθε τρόπο και μόλις τώρα σας πρότεινα έναν απ'αυτούς...

5 σχόλια:

roadartist είπε...

Ενδιαφέρον..σίγουρα.. Οι γονείς πρέπει πρώτοι να αναλάβουν την διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους..Γιατί όντως αν περιμένουν από το σχολείο..σωθήκανε!!

Side21 είπε...

Σαν ιδέα ακούγεται καλό ...
Θα είναι μεταγλωτισμένα στα Ελληνικά
για τους μη αγγλομαθείς όμως ;;;
Την καλημέρα μου ...

jacki είπε...

Μα καλά είναι δυνατόν να το σκεφτεί αυτό Άγγλος; Εμείς γιατί δεν προωθούμε την ιστορία μας;
Είναι ωραία και πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει Asterix γραμμένο στα Αρχαία Ελληνικά.

kariatida62 είπε...

Ευχαριστώ τους φίλους για το πέρασμά τους...
Side21,συνήθως όλα τα περιοδικά με μεγάλη κυκλοφορία καθυστερούν λίγο αλλά έρχονται στην Ελλάδα μεταγλωτισμένα.