bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Σας περιμένω το Σαββατοκύριακο στο σπίτι μου..! Ελάτε μια βόλτα...Τρισδιάστατη «βόλτα» στην Ακρόπολη στις 4 και 5 Φεβρουαρίου

Την ευκαιρία να απολαύσουν τα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών μέσα από τρισδιάστατες προβολές, θα έχουν οι επισκέπτες του μουσείου της Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου.
Στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.
Στην ταινία παρουσιάζονται τα ανεπανάληπτα μνημεία της Ακρόπολης, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών.
Οι προβολές θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα (11:00) και στην ελληνική (12:00), με εισιτήριο στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΕΡΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΟΣ ΤΟΥ...

Δεν είναι παραμύθι αυτό που θα σας διηγηθώ, δεν είναι η φαντασία μου!
 Πρόκειται για πραγματική ιστορία και την βιώνω τώρα!
Μία φίλη, που την γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια, χθες μου εξομολογήθηκε την αιτία ενός ταξιδιού της- αστραπή σε μία ευρωπαική χώρα που έχει μία φήμη, να το πω; μια παράδοση να το πω; στην πίστη και στην λατρεία της μαγείας!
Η φίλη, σοβαρή, λογική και μετρημένη σ'όλες τις φάσεις της ζωής της, πιστεύει πολύ στην δύναμη της μαύρης μαγείας μ' αποτέλεσμα να νιώθει τρόμο και ν'αντιδρά με πανικό, ίσως χάνοντας την λογική που την διακρίνει, μπροστά στην υποτιθέμενη δύναμή της!
Γνωρίζει πως εγώ δεν ασπάζομαι αυτές τις θεωρίες και είμαι περισσότερο πολέμια σ'αυτούς που τις πιστεύουν παρά σ'αυτούς που υποστηρίζουν ότι την γνωρίζουν και την υπηρετούν!
Ετσι λοιπόν η φίλη, μου απέκρυψε στην αρχή τους λόγους του έκτακτου ταξιδιού της, που κράτησε μόνο τρεις ημέρες, και χθες που επέστρεψε και την επισκέφθηκα, κατόπιν δικής μου πίεσης, μου  εξομολογήθηκε, ακόμα τρομαγμένη, την ιστορία της.
Το τελευταίο ενάμισυ χρόνο, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ένα μέλος της οικογενείας της και συγκεκριμένα ο γιος της, εφ'όσον βιώνει την ανεργία.
Καθόλου παράξενο, καθόλου ασυνήθιστο γεγονός!
Σήμερα οι μισοί άνεργοι νέοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί υποαπασχολούνται.
Ομως η φίλη ντε και καλά πίστευε ότι γι'αυτή την ξαφνική ανατροπική κατάσταση στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα του παιδιού της υπήρχε αλλού η αιτία και όχι στην γενικότερη  οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Χωρίς να μου πει λοιπόν τίποτα κατέφυγε στην βοήθεια ενός Μάγου που της σύστησαν να συμβουλευτεί.
Ο Μάγος... ήταν ένας μάγος, απ'ότι εκ των υστέρων μου εξήγησε, υπεράνω χρημάτων που υπηρετούσε μόνο το καλό και πολεμούσε πάνω απο ογδόντα χρόνια το κακό!
Δεν της ζήτησε χρήματα, δεν κράτησε ακόμα ούτε αυτό το κουτί με τα γλυκά που του πήγε ευγενώς φερόμενη η φίλη.... Ενας Μάγος καλός λοιπόν κάτι απο Μέρλιν, αν είχατε δει την μυθιστορία του Εξκάλιμπερ.
Ο Μέρλιν λοιπόν, (απο δω και στο εξής θα τον αναφέρω με το όνομα Μέρλιν), ζήτησε μόνο τις ημερομηνίες και ώρες γέννησης του παιδιού και του θείου του(αδελφό της φίλης) ο οποίος σχετίζεται κι'αυτός με την όλη ιστορία.
Ο θείος ήταν ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης που είχε πάνω απο 20 χρόνια ανοίξει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαική χώρα που σας πρωτόπα ότι επισκέφθηκε η φίλη μου, και σ'αυτή την επιχείρηση απασχολιόταν και ο γιος της φίλης!
Ομως η επιχείρηση πήρε την κατιούσα και μετά απο είκοσι ολόκληρα χρόνια πουλήθηκε μ'αποτέλεσμα γιος και θείος να βρεθούν απο την μία μέρα στην άλλη άνεργοι!
Ο Μέρλιν λοιπόν πήρε τις ημερομηνίες των δύο προσώπων και αφού τις μελέτησε κάλεσε την επομένη την φίλη στο σπίτι του και αποφάνθηκε ότι:
 Γιος  και ο θείος είχαν δεθεί με μάγια απο μία κακιά γυναίκα που κάποτε υπήρξε ερωτική σύντροφος του θείου στην ξένη ευρωπαική χώρα που δραστηριοποιείτο.
Αυτή λοιπόν η ξένη γυναίκα ήταν πολύ εκδικητική και  επειδή την χώρισε, αποφάσισε να τον τιμωρήσει!
 Ο Μέρλιν που δεν ήξερε (υποτίθεται) τίποτα απο την ιστορία των επιχειρήσεων του θείου στην ευρωπαική αυτή χώρα, όχι μόνο μάντεψε την όλη κατάσταση της οικογένειας, αλλά περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την εμφάνιση αυτής της γυναίκας.
Ο Μέρλιν συμβούλεψε  την φίλη, πως αν ήθελε να δώσει ένα τέλος στην κακοτυχία περισσότερο του παιδιού της και λιγότερο του αδελφού της έπρεπε να επισκεφθεί την Ρουμανία(άντε να σας αποκαλύψω το όνομα της χώρας) και να ψάξει να βρει τα θαμένα μάγια που βρίσκονται σε  μία τοποθεσία σε συγκεκριμένη πόλη της χώρας, να τα ξεθάψει,  να τα πάρει και να του τα φέρει ώστε να τα λύσει ο ίδιος!
 Ετσι κι'εγινε...η φίλη πήρε μαζί  τον αδελφό της και μια στενή συγγενή της, και έφτασαν στην συγκεκριμένη τοποθεσία που της υπέδειξε με σχεδιάγραμμα ο Μέρλιν.
Η τοποθεσία ταίριαζε ως πιστό αντίγραφο του σχεδιαγράμματος, γι'αυτό και δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν το σημείο.
Το χιόνι στην περιοχή ήταν τόσο πολύ που δυσκόλεψε αφάνταστα το σκάψιμο κοντά στις ρίζες ενός δέντρου καμμένου όπως μου περιέγραψε η φίλη που όμως στεκόταν εκεί στο ακριβές σημείο που έδειχνε το σχεδιάγραμμα!
 Μετά απο δύο ώρες σκάψιμο η παρέα βρέθηκε μπροστά σ'ενα ανατριχιαστικό θέαμα.

 Εκεί στις ρίζες του μοναδικού δέντρου της περιοχής, βρήκαν έναν μπόγο τυλιγμένο με διάφορα πράγματα που είχε προβλέψει ο Μέρλιν..σπασμένα κομμάτια απο πήλινα αγγεία που χρησιμοποιούνται στα νεκροταφεία τους, σχοινιά, σαπούνια, τσουβάλια, καρφίτσες  και ένα σωρό άλλα σκουπίδια που δεν έχω καμμία διάθεση να σας περιγράψω!
Ο μπόγος όπως ήταν, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και αύριο θα πάει στα χέρια του μάγου Μέρλιν προκειμένου να τα τακτοποιήσει  αυτός  κατά πως ξέρει...!
Εγω έμεινα άναυδη! Γιατί ενώ προσπαθούσα να της εξηγήσω πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν υπάρχει μαγεία παρά μόνο ανθρώπινη βλακεία, και ότι ο Μέρλιν θα έπρεπε να ήταν ενήμερος απο κάπου και έπαιξε ολόκληρο παιχνίδι, εκείνη ορκίσθηκε, ότι δεν γνώριζε τον Μέρλιν ούτε ο Μέρλιν την φίλη και ότι ένας 85χρονος  Μέρλιν, δεν θα μπορούσε να είχε βάλει ανθρώπους στην μακρινή Ρουμανία να στήσουν ολόκληρο σκηνικό. Δεν μας ήξερε, δεν τον ξέραμε! Χρήματα δεν ζήτησε, αρνήθηκε να πληρωθεί!
Ο Μέρλιν πρόβλεψε κι'αλλα πράγματα για το μέλλον! Είμαι περίεργη να δω  αν θα συμβούν...

Εχασα κάθε επιχειρηματολογία, και έμεινα να κοιτώ τον μπόγο μ'αίσθημα ανατριχίλας!
Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην εποχή μας μονολογούσα, σαν υπνωτισμένη...και εξακολουθώ να μονολογώ, χωρίς να μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση.
Να βρω τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Μέρλιν, εκδικητικής Ρουμάνας και μπόγου!
Εσείς έχετε καμμιά ιδέα???
Οχι τίποτα άλλο γιατί έχω βγάλει και το όνομα της γυναίκας  Σέρλοκ Χολμς

 Και ...αν δεν βρω την απάντηση της σχέσης, να ξέρετε ότι εγώ θα πάω σκαστή....απο τον μπόγο της Ρουμάνας!!!!

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Είμαι εναντίον..!

  • Είμαι εναντίον της κάθε τιμητικής διάκρισης, απ΄ όπου και αν προέρχεται. Δεν υπάρχει πιο χυδαία φιλοδοξία, απ’ το να θέλουμε να ξεχωρίζουμε. Αυτό το απαίσιο «υπείροχον έμμεναι άλλων», που μας άφησαν οι αρχαίοι. 
  • Είμαι εναντίον των βραβείων, γιατί μειώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Βραβεύω σημαίνει αναγνωρίζω την αξία κάποιου κατώτερου μου -και κάποτε θα πρέπει να απαλλαγούμε από την συγκατάβαση των μεγάλων. Παίρνω βραβείο σημαίνει παραδέχομαι πνευματικά αφεντικά -και κάποτε θα πρέπει να διώξουμε τα αφεντικά από τη ζωή μας.
  • Είμαι εναντίον των χρηματικών επιχορηγήσεων. Σιχαίνομαι τους φτωχοπρόδρομους που απλώνουν το χέρι τους για παραδάκι. Οι χορηγίες μεγαλώνουν την μανία μας για διακρίσεις και τη δίψα μας για λεφτά· ξεπουλάνε την ατομική ανεξαρτησία μας.
  • Είμαι εναντίον των λογοτεχνικών συντάξεων. Προτιμώ να πεθάνω στην ψάθα, παρά να αρμέγω το υπουργείο -κι ας με άρμεξε το κράτος μια ολόκληρη ζωή. Γιατί να με ταΐζει το Δημόσιο επειδή έγραψα μερικά ποιήματα; Και γιατί να αφήσω το Κράτος να χωθεί ακόμη περισσότερο στη ζωή μου;
  • Είμαι εναντίον των σχέσεων με το κράτος και βρίσκομαι σε διαρκή αντιδικία μαζί του. Ποτέ μου δεν πάτησα σε υπουργείο και το καυχιέμαι. Η μόνη μου εξάρτηση από το κράτος είναι η εφορεία, που με γδέρνει. 
  • Είμαι εναντίον των εφημερίδων. Χαντακώνουν αξίες, ανεβάζουν μηδαμινότητες, προβάλλουν ημετέρους, αποσιωπούν τους απροσκύνητους. Όλα τα μαγειρεύουν, όπως αυτές θέλουν. Δεξιές, αριστερές, κεντρώες -όλες το ίδιο σκατό!
  • Είμαι εναντίον των κλικών. Προωθούν τους δικούς τους· τους άλλους, όλους τους θάβουν. Όποιοι δεν τους παραδέχονται, καρατομούνται. Κυριαρχούν οι γλύφτηδες και οι τζουτζέδες. Δεν έχω καμμιά αμφιβολία πως το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια.
  • Είμαι εναντίον των κουλτουριάρηδων. Όλα τ’ αμφισβήτησαν, εκτός από τις τρίχες τους.Τους έχω μάθει για καλά. χαλνούν τον κόσμο με την κριτική τους. Όλους τους βγάζουν σκάρτους και πουλημένους. Και μόλις πάρουν το πτυχίο, αμέσως διορίζονται στα υπουργεία· από παντού βυζαίνουν και ο ιδεαλισμός τους ξεφουσκώνει μέσ’ στα βολέματα του κατεστημένου. 
  • Είμαι εναντίον κάθε ιδεολογίας, σε οποιαδήποτε απόχρωση και αν μας την πασέρνουν. Όσο πιο γοητευτικές και προοδευτικές είναι οι ιδέες, τόσο πιο τιποτένια ανθρωπάκια μπορεί να κρύβονται από πίσω τους. Όσο πιο όμορφα τα λόγια τους, τόσο πιο ύποπτα τα έργα τους. Όσο πιο υψηλοί οι στόχοι, τόσο πιο άνοστοι οι στίχοι.
  • Είμαι, προπάντων, εναντίον κάθε ατομικής φιλοδοξίας, που καθημερινά μας οδηγεί σε μικρούς και μεγάλους συμβιβασμούς. Αν σήμερα κυριαρχούν παραγοντίσκοι και τσανάκια, δεν φταίει μόνο το κωλοχανείο· φταίνε και οι δικές μας παραχωρήσεις και αδυναμίες. Αν πιάστηκε η μέση του οδοκαθαριστή, φταίμε και εμείς που πετάμε το τσιγάρο μας στον δρόμο. Κι αν η λογοτεχνία μας κατάντησε σκάρτη, μήπως δεν φταίει και η δική μας σκαρταδούρα;… Πηγή:Περιοδικό «Διαγώνιος» (Τεύχος 1, Ιανουάριος-Απρίλιος, 1979)

 Πιστός στα εναντίον του ....δεν αποδέχθηκε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας!
"Δεν θα λέμε και θα ξελέμε..!"απάντησε αφοπλιστικά και συνέχισε το μοναχικό του ταξίδι...!
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Γελάτε ...γιατί είμαστε για κλάματα!


H άκρως κυνική ομολογία στην οποία προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «δεν διάβασε το μνημόνιο», έχει προκαλέσει σεισμό στο Twitter!
Όχι στο ελληνικό μόνο, αλλά στο παγκόσμιο!
Με αφορμή την δήλωση του κ. Χρυσοχοίδη ότι «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο» οι Έλληνες χρήστες δημιούργησαν το hashtag #De_diavasa_to_mnimonio_giati και δίπλα γράφουν ό,τι πιο ξεκαρδιστική δικαιολογία και ατάκα μπορείτε να φανταστείτε!
Αποτέλεσμα; Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο hashtag να βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, με τους ξένους χρήστες να... ψάχνονται να δουν τι συμβαίνει!

Ατάκες στο twitter:

1.Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί χάζευα στο twitter.Eίχαμε κάνει ένα ωραίο ΤΤ εκείνη την ημέρα!
2. Τι εννοείς έπρεπε να διαβάσω το μνημόνιο?
3.Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί περίμενα τα  SOS o μαλάκας απο τον Πάγκαλο αλλά αυτός άκουσε σως!
4. Δεν διάβασα το Μνημόνιο! Γιατί νομίζετε πως οι άλλοι το διάβασαν?
5. Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί το είχαν εμποτίσει σε κρυπτονίτη και είχα ακόμα πολύ έγκλημα να πολεμήσω!
6. Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί ο σκύλος μας έφαγε το αντίτυπό του και μετά  η μαμά μου έβαλε τις φωνές και  ο μπαμπάς μ'είπε άχρηστο.
7.Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί κόλλησαν τα windows και έφαγα μπλε οθόνη.
8. Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί σας έχω γραμμένους στα παλιά μου τα υποδήματα. Πόσο πιο απλά να σας το πει κανείς?
9. Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί νόμιζα πως το είχαμε για την Τετάρτη.
10.Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί διάβαζα το φλυτζάνι με τον καφέ...πούγραφε πως μεγάλη πόρτα θα διαβώ!


Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Αλήθεια τι μας ψεκάζουν???

Οταν ο λόγος και η λογική του χάνει κάθε  έννοια  συμβαίνει αυτό!

Ανοίγεις τα μέσα ενημέρωσης και διαβάζεις πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας γνωστός και με το παρατσούκλι Κινέζος στέλνει δελτίο τύπου στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια για να πει πως το Μνημόνιο συντάχθηκε στο πόδι!
Διαβάστε:

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 13:31«Μοιραίο λάθος η υπογραφή του μνημονίου»
Τι λέει ο Κ. Σημίτης για την ελληνική κρίση
«Μοιραίο λάθος» χαρακτηρίζει την υπογραφή του μνημονίου ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης σημειώνοντας ότι αυτό συντάχθηκε πρόχειρα και εφαρμόστηκε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση.Τις απόψεις του αυτές ο κ.Σημίτης θα παρουσιάσει στις 23 Ιανουαρίου 2012 σε συνέδριο που οργανώνει το Ίδρυμα Heinrich Böll και το Freïe Universität του Βερολίνου με τίτλο «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο».
«Η συμφωνία -υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός- μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».
Ο Κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην ΕΕ, «χρειάζεται η διαμόρφωση ενός νέου τρόπου αντιμετώπισης των ανισοτήτων μεταξύ του ανεπτυγμένου κεντρικού πυρήνα της ευρωζώνης και της λιγότερο ανεπτυγμένης περιφέρειάς της» και προβλέπει ότι «αν αυτό δεν συμβεί τότε θα υπάρξουν και στο μέλλον επαναλαμβανόμενες κρίσεις».

 Τώρα το θυμήθηκε και βγήκε να μας το πει... το μόνο που δεν μας δήλωσε ακόμα είναι ότι ανήκει κι'αυτός στους Αγανακτισμένους και θα κατέβει Σύνταγμα για να διαδηλώσει!
Καταγγέλει μια υπάλληλος  της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας το 2009 μαγειρεύτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να διογκωθεί το χρέος και να φανεί μονόδρομος η προσφυγή μας στο ΔΝΤ.
Τις καταγγελίες της αναλαμβάνουν οι  δύο εισαγγελείς να διερευνήσουν, οι οποίοι παραιτούνται γιατί κάποιοι τους απειλούν και στέλνουν την δικογραφία στην βουλή.
Διαβάστε σχετικά:
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Γ. ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009
Τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας σχετικά με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009
Τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας σχετικά με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησής του αλλά και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών. Η σχετική δικογραφία ανατέθηκε (από τον κ. Ιω. Τέντε) στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Στο σχετικό διαβιβαστικό του ο κ. Πεπόνης δεν προβαίνει σε αξιολογήσεις. Στον φάκελο εμπεριέχονται 18 καταθέσεις, σε αρκετές εκ των οποίων -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- γίνεται λόγος για διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος το 2009.
Αναφορά
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οικονομικός εισαγγελέας, «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα), και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία» που έχουν σχέση «με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη (στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011) προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μέλους μέχρι πρότινος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), που έκανε λόγο για σκοπούμενη τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος το 2009 και αυθαίρετο προσδιορισμό του από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, έτσι ώστε -κατά τους ισχυρισμούς της- να καταστεί επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων λιτότητας. Να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Σαφείς υπαινιγμούς άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, λέγοντας πως «εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα». Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειές της.

Ο  εισαγγελέας Πεπόνης που είχε τα παντελόνια να αναλάβει την έρευνα για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετά τις τρομερές καταγγελίες, το θέμα των CDS, την μηνυτήρια αναφορά των κκ Τόμπρα και Νούλα, όπως και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, υπέβαλλε την παραίτηση του καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο του! Μαζί του και ο έτερος οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης για τους ίδιους λόγους.
Κανείς δεν ιδρώνει, κανείς δεν εξανίσταται παρά μόνο απο την μια πλευρά  ο  Μπεγλίτης ο οποίος κουνά το δάχτυλο και φωνάζει  πως μ'όλα αυτά  γεννάται  κίνδυνος εκτροπής(?!) και απο την άλλη τον Ρέππα να ισχυρίζεται πως όλα γίνονται για να θαφτεί πολιτικά ο ΓΑΠ.

Ο Γρ. Πεπόνης μάλιστα είχε παρέμβει και στην περίπτωση της παραίτησης του Διομήδη Σπινέλλη (άλλη σκοτεινή υπόθεση) έρευνα την οποία θα διεξήγαγε ο Σπύρος Μουζακίτης, που και αυτός παραιτήθηκε!
Κανείς άλλος απο τους 300 δεν ενοχλείται, κανείς τους δεν ευαισθητοποιείται ούτε καν παραιτείται...και  συνεχίζει να είναι βουλευτής αυτού του Κοινοβουλίου!

Τέλος κερασάκι μας ήρθε και ο κ. Προβόπουλος να μας πει εκ των υστέρων ότι είναι κι'αυτός αντιμνημονιακός! Το μνημόνιο είπε δεν ήταν αναπόφευκτο!!!
 (Αυτός δεν μπορεί κάτι-κάποιον φοβήθηκε...και σου λέει κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε..!)
Διαβάστε σχετικά:
Αιχμές για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άφησε σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Παρουσιάζοντας το βιβλίο του Τάκη Πολίτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Όπως ανέφερε προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες. Ωστόσο οι αντιλήψεις αυτές αντιμετωπίστηκαν για πολλά χρόνια από επιφυλακτικά έως και πολύ αρνητικά, με αντιδράσεις που κλιμακώνονταν από σκεπτικισμό έως ανοικτή εχθρότητα και οξύ καταγγελτικό λόγο. Τις περισσότερες φορές σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, οι αντιδράσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τ΄αντικειμενικά δεδομένα και εξέφραζαν απλώς δογματικές και παρωχημένες ερμηνείες της πραγματικότητας.
H επιστροφή στο παρελθόν είναι ανέφικτη προειδοποίησε ο Γ. Προβόπουλος, όσους αρνούνται «πεισματικά κάθε αλλαγή». Όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα η στάση αυτή, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα και αγνοεί προκλητικά τις αντικειμενικές συνθήκες που καθορίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο πορευόμαστε. « Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μίας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε επιτύχει στην μεταπολεμική ιστορία μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο κ.Προβόπουλος, έκρινε απαραίτητο να «διδαχθούμε από τα λάθη μας, να αποδεχθούμε συλλογικές και ατομικές ευθύνες και κυρίως να απορρίψουμε λογικές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού"

Να δείτε που στο τέλος, να όπως σας το λέω- να θυμηθείτε την ώρα και την στιγμή, θα πούν πως ο Ελληνικός Λαός απαίτησε την υπογραφή του Μνημονίου και θα μας κατηγορήσουν για προδότες!
Οπως σας βλέπω και με βλέπετε θα βάλουν τον Πάγκαλο να μας το πουν  κι'αυτό!

Τι περιμένεις έρμε Ελληνικέ Λαέ ήθελα να ξέρω...τι περιμένεις και δεν τους παίρνεις με τα σκουπόξυλα!!!

Δεν μπορεί, δεν εξηγείται αλλιώς ...όπως λένε και οι" φίλοι μου οι συνωμοσιολόγοι" μας ψεκάαααααζουν αδέλφια!!!

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Θεοί σώστε την πόλη μου!!!

Σήμερα έστειλα επείγον τηλεγράφημα  στην πρυτανεία των Ολύμπιων Θεών!
Σας το παραθέτω:
ΑΘΗΝΑ 18 Ιανουαρίου 2012

Πάτριοι Θεοί,
΄Εκκληση κάνω για την σωτηρία της πόλης μου!
Το κέντρο η καρδιά της παθαίνει καθημερινά αλλεπάλληλα επεισόδια.
Εκατοντάδες άστεγοι μετανάστες κατακλύουν κάθε γωνιά της.
Σ'αυτούς προστίθονται και οι ημιθανείς τοξικομανείς.

Μπουλούκια ανθρώπινα πεινασμένα,αρρωστημένα ράκη κατακλύζουν πλέον τους κεντρικούς δρόμους της και τα μετατρέπουν σε στέκια απόγνωσης!
Σε άβατο των κολασμένων έχει μετατραπεί η  οδός Μάρνη, όπως επίσης και οι γύρω δρόμοι και τα στενά -3ης Σεπτεμβρίου, Στουρνάρη, Αβέρωφ, Πολυτεχνείου, Μακεδονίας  μέχρι την πλατεία Λαυρίου.

Η αγορά της πλέον έχει νεκρώσει!
Παντού χαμένες ψυχές στο κέντρο πρωί - βράδυ, κάνουν χρήση στους δρόμους!
 Μετά τις τέσσερις το απόγευμα, δεν κινείται εκτός απο τροχοφόρα τίποτα άλλο παρά μόνο οι ζωντανοί-νεκροί.
Aποπνικτικές οσμές ανθρώπινου κάτουρου συμπληρώνουν την εικόνα κάθε τετραγώνου.
Όσοι κάτοικοι έχουν απομείνει, φοβούνται να κατέβουν να ξεμυτίσουν απο την πόρτα του σπιτιού τους έστω και για να ψωνίσουν.
Τα ξενοδοχεία πλέον της περιοχής  έχουν καταστραφεί!
Η περιοχή λίγο πριν την δύση του ηλίου γίνεται απροσπέλαστη, οι μαγαζάτορες κλείνουν βιαστικά τα μαγαζιά τους να προλάβουν την δύση γιατί φοβούνται για την ίδια τους την ζωή.
Χθες το απόγευμα έγινα σχεδόν μάρτυρας ενός στυγερού εγκλήματος.
Ενας νεαρός αλλοδαπός φαινόταν να περπατά αμέριμνος, στην οδό 3η Σεπτεμβρίου και φτάνοντας στην διασταύρωσή της με την Στουρνάρη, ξαφνικά τον πλησίασε ένας άγνωστος και μπροστά στα μάτια όλων μας τον κάρφωσε θανάσιμα!
Σοκαριστική σκηνή! Ο δράστης μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε πρόλαβε να εξαφανιστεί.
Μία κατάσταση εκτός ελέγχου! Η αστυνομία μετά απο αλλεπάλληλες καθημερινές κλήσεις των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής, στέλνει εποχούμενες περιπολίες ΔΙΑΣ οι οποίες  εμφανίζονται για λίγο, ενεργοποιώντας τις σειρήνες των δίκυκλων για να εκφοβίσουν και να διαλύσουν τα πλήθη.

Δεν στέκουν πολύ φοβούμενοι και αυτοί τον όγκο τους που όσο περνά η ώρα μεγαλώνει!
Μια πόλη που το κέντρο της πια έχει μετατραπεί σε στέκι διακίνησης- εμπορίου ναρκωτικών, μια πόλη που φιλοξενεί στις γωνίες των δρόμων της μόνο άστεγους και ρακένδυτους μετανάστες!
Ενας ζωντανός σκουπιδότοπος...
Παρ'όλο τις εξαγγελίες των αρχών και ειδικότερα του Δημάρχου για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και του μεταναστευτικού δεν έχει σημειωθεί καμμία βελτίωση, κανένα αποτέλεσμα.
Καθημερινά διαπιστώνεται η  πλήρης ανικανότητα των αρχών και η μοίρα της πόλης μου έχει αφεθεί στο έλεος!
Σωτηρία δεν φαίνεται απο πουθενά!
Γι'αυτό και ζητώ την συνδρομή σας... Υποδείξτε μας τον τρόπο που θα βγούμε απ'αυτόν τον εφιάλτη που μας έχει κυκλώσει!
Η Αθήνα αργοπεθαίνει! Χτυπιέται η ίδια η καρδιά της!

Εκκληση στην ιερότητά σας κάνω:Σώστε την πόλη μου!!!

Mε ταπεινότητα
Καρυάτιδα Ακροπολίδου.Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Στην αγκαλιά του καλύτερου εραστή...!

 Αυτός ο Χειμωνιάτικος κρύος καιρός μ΄έχει χορτάσει ανακουφιστικό ύπνο!

Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε τις απουσίες που σημειώνω απο τα ιστολόγιά σας, και τον αργό ρυθμό των αναρτήσεων του κόσμου της Κάρυς, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως εδώ και μία εβδομάδα περίπου έχω χορτάσει ύπνο χουχουλιάζοντας στο ζεστό μου κρεββατάκι.

Παραδίνομαι αμαχητί στην αγκαλιά του Υπνου, τον οποίο παρομοιάζω με τον καλύτερο εραστή του κόσμου!   Θα σας αναλύσω αμέσως τι εννοώ!


Είναι ο  πιστός εραστής μου, εφ'όσον έρχεται και με παίρνει κάθε μέρα!
Πολλές φορές μάλιστα μου δηλώνει το πάθος του, παίρνοντάς με πάνω απο μία φορά την ημέρα!
Δεν με εγκαλείπει γρήγορα, συνήθως δεν φεύγει απο την κλίνη μου προ των έξι ωρών!
Δεν διαστάζει νάρθει κοντά μου, φοβούμενος το μέρος! Με παίρνει όταν θέλει όπου νάναι!
Τα χαρίσματά του δρουν ιαματικά σε μένα.
Πάντα όταν με παίρνει στην αγκαλιά του και είμαι αδιάθετη, με το που ξυπνώ έχω ήδη συνέλθει!
Δεν αφήνει στιγμή που να μη την εκμεταλλευτεί...μόλις κλείσω τα μάτια φρατς....έρχεται στο λεπτό και με παίρνει αμέσως!
Η αλήθεια είναι ότι μ'όλα αυτά, τον χαίρομαι κι'εγώ και συχνά ανυπομονώ να τον συναντήσω...
Σήμερα που με πήρε πολλές ώρες και ξύπνησα, αν είναι δυνατόν πριν λίγο, ένοιωσα πιασμένη!χαχα!
Πόσες φορές δεν μ'έχουν προτρέψει, όταν δεν είμαι καλά  να τον αναζητήσω και ν'αφεθώ στα χάδια του, λέγοντάς μου:"Ξάπλωσε λιγάκι να σε πάρει ο ύπνος.."
Και πόσες ακόμα δεν έχω  και γω και σεις ζηλέψει, όταν δούμε τους άλλους να τον παίρνουν, οπότε τους ακολουθούμε και θριαμβευτικά ομολογούμε πως είδα που σε πήρε εσένα ο ύπνος και έτσι τον πήρα και γω λιγάκι!
Γι'αυτό σας λέω είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!
Στα Αρχαία μου τα χρόνια πιστεύαμε πως ο Θεός Υπνος, γιος της Νύχτας και του Ερέβους ήταν ένας πανέμορφος νέος, με φτερά στους ώμους, που φρόντιζε τους κουρασμένους καθώς τους αποκοίμιζε ραντίζοντάς τους με ένα κλαδί μουσκεμένο από τη δροσιά της λήθης.
Τους πότιζε συχνά από ένα κέρας υπνωτικούς χυμούς και στην συνέχεια τους νανούριζε απαλά  κουνώντας τα φτερά του!

Η δύναμη του θεού Ύπνου ήταν και είναι  πολύ μεγάλη!
Μπορεί να κοιμίσει όλους τους θεούς και όλους τους ανθρώπους! Μάλιστα κοίμισε ακόμα και τον αρχηγό των θεών, τον Δία, παρά τη θέλησή του, ύστερα από πιέσεις της θεάς Ήρας η οποία ήθελε να επηρεάσει την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου.
Η Ήρα επισκέφθη τον Ύπνο στη Λήμνο πού κατοικούσε. Τον προσφώνησε «άνακτα» (άρχοντα, βασιλιά) όλων των θεών και των ανθρώπων, για να τον πείσει, αλλά ο Ύπνος το σκέφτηκε να τα βάλει με τον Δία, διότι είχαν προηγούμενα από το παρελθόν.
Πείσθηκε να το κάνει, αφού όμως πρώτα η Ήρα του ορκίστηκε να τον παντρέψει με μία από τις νεότερες Χάριτες, την γλυκιά Πασιθέη, πού τόσο επιθυμούσε.

Μην ξεχάσω να σας πω πως  η Πασιθέη ήταν  η θεά της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, γι'αυτό και ήταν τόσο πολύ επιθυμητή στον θεό Ύπνο !

Μαζί της λοιπόν έκανε τέσσερεις γιούς τους Όνειρους, οι οποίοι μεγαλώνοντας ακολούθησαν την οικογενειακή επιχείρηση...

O πρώτος και μεγαλύτερος ήταν ο:
Μορφέας : Το όνομα, βγήκε από τη λέξη "Μορφή" και σχετίζεται με την ικανότητά του να παίρνει οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή και να εμφανίζεται στα όνειρα.
Eίχε την ιδιότητα να στέλνει εικόνες στα όνειρα ή στα οράματα των ανθρώπων, να τα διαμορφώνει, και να μορφοποιεί τα όντα που κατοικούν σε αυτά. Η δράση του Μορφέα είναι πρωταγωνιστική, αλλά όχι αποκλειστική. Ο Μορφέας ήταν ο πιο ισχυρός από τους υπόλοιπους, για αυτό και είναι ο μοναδικός θεός που μπορεί να επέμβει στα όνειρα των βασιλιάδων και των ηρώων, ενώ όπως λένε μετέφερε τα μηνύματα των θεών στους θνητούς, με τη μορφή ονείρων.
Ο Φοβήτωρ : Εκανε τα όνειρα τρομακτικά. Ήταν η προσωποποίηση του εφιάλτη, και έπαιρνε μορφή τεράτων ή τρομακτικών ζώων.
Ο Φάντασος : Παρήγαγε τα δυσνόητα και πλασματικά όνειρα, ενώ εμφανιζόταν χωρίς ζωτική μορφή. Ήταν η προσωποποίηση της φαντασίας.
Και ο Ίκελος : Που βοηθούσε  τις πτυχές των ονείρων που απεικόνιζαν τη πραγματικότητα, κάνοντάς τα ρεαλιστικά.
Κατοικούσαν στις ακτές του ωκεανού, στην Δύση σ'ένα σπήλαιο κοντά στα σύνορα του Άδη
 Οι όνειροι, έστελναν τα όνειρα στους θνητούς, μέσα από δύο πύλες που βρίσκονταν εκεί. Η μία πύλη ήταν φτιαγμένη από Κέρατο, και με αυτή έστελναν τα αληθινά όνειρα (προμηνύματα), ενώ με τη δεύτερη που ήταν φτιαγμένη από Ελεφαντόδοντο, έστελναν τα ψεύτικα όνειρα.
Εμείς σαν λαός τον Θεό Ύπνο τον τιμούσαμε απο τα Αρχαία χρόνια...
Διατηρούμε μια στενή σχέση μαζί του! Τον ακολουθούμε πιστά και για αιώνες πολλούς εκτός την νύχτα πεταγόμαστε για να τον συναντήσουμε και τα μεσημέρια.
Τελευταίως όμως  τα μεσημέρια οι περισσότεροι απ'εμάς δεν  καταφέρνουμε να τον συναντήσουμε, γιατί τ'αφεντικά  δεν μας το επιτρέπουν!
Γενικώς όπως σας προείπα, έχουμε στενές σχέσεις μαζί του και συχνά ξεχνιόμαστε στην αγκαλιά του, όπως καληώρα αυτή την χρονική περίοδο ... αφήνοντας την τύχη μας να την φροντίσουν τα πολιτικά μας σαίνια!Καλό μας ύπνο λοιπόν!!!Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Γι'αυτό υπάρχουνε οι φίλες..!

Θέλει πολλά ο άνθρωπος για να νοιώσει λίγες ώρες ευτυχίας?
Ακόμα και σ'αυτές τις βίαιες εποχές που ζούμε..που βομβαρδιζόμαστε απο τον φόβο της πείνας, της φτώχειας της ανεργίας, της ανασφάλειας του αύριο,της ενοχής για την κατάντια της πατρίδας μας, ακόμα και τώρα πρέπει ν'αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και να επιβιώσουμε!
Το χρωστούμε πρώτα στους εαυτούς μας και κυρίως στις γενιές που ακολουθούν!
Δύναμη χρειαζόμαστε για ν'ανταπεξέλθουμε στα δεινά που έρχονται, κι'αυτή την δύναμη μόνο απο την εσωτερική μας ισορροπία μπορούμε ν'αντλήσουμε!
Αρωγή ζητάμε απο τον δικό μας άνθρωπο!
Οι δικοί μου άνθρωποι δεν είναι μόνο οι συγγενείς και η οικογένειά μου.

Είναι και οι πολύτιμες φίλες μου!
Αυτές που επέλεξα και μέσα στα χρόνια της ζωής δοκιμάστηκαν δίπλα μου!
Δεν ξεχνά ποτέ η μία την άλλη...
Και όποτε αισθανθούμε την ανάγκη ότι πρέπει να συναντηθούμε για να τα πούμε το προγραμματίζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μεσημέρι Πέμπτης και η Κάρυ με την Πανωραία και την Ελπινίκη βρέθηκε σ'ενα ζεστό ταβερνάκι της πόλης για να γευματίσουν.
 Το ντιβάνι του ψυχολόγου άνοιξε και η θεραπεία ξεκίνησε για τρεις ολοκληρες ώρες μπροστά απο τα μεξικάνικα μπουρίτος και στις φρεσκοψημένες τορτίγιες.
Μια βόλτα στον κόσμο της καθεμιάς συνοδευμένη με χρώματα και γεύσεις απο Μέξικο Σίτυ!
 Ενα ταξιδάκι αναψυχής και για τις τρεις μας...
Τι πειράζει κι'αν στον δρόμο μας χαθήκαν όνειρα, σχέδια που άλλαξαν και ξεχαστήκαν;
Άλλα πέρασαν και άλλα ήρθαν και ακόμα περισσότερα θα μας βρουν...
αλλά δεν νοιάζομαι και δεν φοβάμαι αφού θάχω πάντα δίπλα μου  εσάς ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ!!!Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

OI ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ...Στο Ρατζαστάν της Ινδίας, ένα πρωτότυπο σχολείο μαθαίνει σε αγρότισσες και αγρότες --συχνά αγράμματους-- πώς να γίνουν μηχανικοί ηλιακής ενέργειας, τεχνίτες, οδοντίατροι και γιατροί, στα χωριά τους.
 Ονομάζεται Ξυπόλητο Κολέγιο κι ο ιδρυτής του, ο Μπάνκερ Ρόι, μας εξηγεί πώς λειτουργεί. Διαθέστε λίγο απο τον χρόνο σας να  δείτε ολόκληρο το βιντεάκι...πραγματικά αξίζει!

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ!

                                                    Ό,τι κι αν γίνει, ότι κι αν βγει
                                                     Ό,τι κι αν πάει, ότι κι αν ρθει
Όπου γυρίσεις κι όπου σταθείς

Ό,τι προλάβεις κι ότι χαρείς

Για όσα θες να πιστέψεις, για όσα θες ν' αρνηθείς
Για όσα θες ν'απολαύσεις
και να χαρείς...
                                Μην ρωτάς πια τους άλλους να σουν πουν τι θα πεις
                                    Για όσα θες να φωνάξεις και σε πνίγει η σιωπή
΄Οσα αγαπήσεις μην τρελαθείς
Ό,τι κι αν γίνει , ότι κι αν βγει
                                                   Ό,τι κι αν πάει , ότι κι αν ρθειΕγώ θα μαι δω, εσύ θα σαι κει...
                                      Στον κόσμο μου εγώ, στον δικό σου και συ;
                                                         Στο  απέραντο μπλε
το απίστευτο μπλε...
που ο Θεός ξοδεύει
                                                      για να μην τον βλέπουμε
                                             Αναστέναξα στα μαβιά  του σύννεφα
γαλήνη απέραντη
                                             άπλωσε το χέρι απαλά
                                                              πάνω στο πρόσωπό μου!
και σ'αυτή την μικρή γωνιά της γης
ό,τι αγαπώ
γεννιέται  αδιάκοπα
Ό,τι αγαπώ βρίσκεται στην αρχή του Πάντα
Ότι κοιτάω με θρέφει...
Αυτός ο Κόσμος ο μικρός ο Μέγας!
Τούτο μόνο να ξέρεις:"Οτι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει".
 Εκοιμήθηκα πάνω στην έγνοια της αυριανής ημέρας όπως ο στρατιώτης επάνω στο τουφέκι του.
Και τα ελέη της νύχτας ερεύνησα όπως ο ασκητής το Θεό του.
 Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θά'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Στην πρωτεύουσα των Μικρών Κυκλάδων του Οδ.Ελύτη
                                   περάσαμε λίγες μέρες απόλυτης αρμονίας και ηρεμίας
εκεί που  το άγχος αποβάλλεται
                                          εκεί που την Λύπη την λένε Λάμπουσα...
εκεί που η Θάλασσα λανθασμένη δεν φαίνεται!
                       Εκεί που τα ξωκλήσια γίνονται στολίδια τυρκουάζ και μπλέ αχάτης
εκεί που το ύψος του ήλιου της
                                                όλες τις εποχές του χρόνου
                                                     όλον μας τον βιο τον κάνει μία λέξη!

ΕΛΛΑΔΑ!

                                                            ΕΛΛΑΔΑ!!!
 ΕΛΛΑΔΑ!
                                     
                                          Μπόρα ήταν  μεγάλη και άγρια μα φάνηκε
                                            πως πέρασε  σκοτεινή... στους αιώνες!
Και η άλλη μέρα που βρήκε τον δρόμο της στην ανατολή
                                        κανένα κύμα δεν άφησε
να κρατήσει στο στήθος του κακία
                                         

                                                     ΄Εφτασε η μέρα των αγιασμών
                                                                των υδάτων!
Ενα πουλί χαμήλωσε απο την βαρειά συννεφιά, να φέρει την ελπίδα
                                          και η πόλη τόδε και ανεχάρη...
οι μικροί πρόσκοποι πρώτοι
                                           η μπάντα του δήμου εορταστικά παιανίζει
                                           το Π.Ν επί ποδός με τιμητικό άγημα
τα Ράσα με όλα τα μεγαλεία τους...
                                      και οι νεαροί θαρραλέοι βουτηχτάδες του νησιού
                                 έτοιμοι να τολμήσουν την βουτιά στα παγωμένα νερά
και να συνεχίσουν το έθιμο το μεγάλο!
          Την καλοτυχία της χρονιάς κέρδισε εκείνος που πρώτος σήκωσε τον χρυσό σταυρό
απο τα νερά τα καθαγιασμένα
                                       Όλα τα πλεούμενα χαιρετούν....
με σφυρίγματα χαράς
                                                    και μικρούς κανονιοβολισμούς
                 Οι γιορτές στα νησιά παίρνουν άλλη διάσταση! Τις αισθάνεσαι διαφορετικά!
                        
                              Τόσο όσο χρειάζεται για να συνεχίσουμε την βραδυά μας
σε μικρό παρεϊστικο κουτουκάκι!
  Σερβιριστήκαμε σε λαδόκολλα, γεμίσαμε το κατρούτσο μας όσες φορές θέλαμε απο την μικρή κάνουλα που βρισκόταν στον τοίχο δίπλα απο το τραπέζι
Το μάτι ταξίδεψε με Φωτογραφίες και στίχους που στολίζαν τους τοίχους, απο ρεμπέτες που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι

Μάρκος, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνης
                         και το τραγούδι άρχισε, το κέφι άναψε και η κάνουλα ανοιγόκλεινε...
Στου Ξανθομάλη το κουτούκι της Άνω Σύρας!
Και του χρόνου αδέλφια να είμαστε όλοι καλά...