bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΥ ΜΗΝΑ.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ!
ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.
ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ, ΣΑΝ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΣ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΓΛΑΥΞ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΜΩΝΥΜΗΣ ΘΕΑΣ ΤΗΣ... 
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΜΑΣ ΕΠΕΣΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ (ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!) ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΡΧΙΖΕΙ!


ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ...ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΔΩΤΕΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΣΑΝ ΧΤΙΣΜΕΝΟΙ! ΕΝΑ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΚΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝΑΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ ΚΟΛΩΤΗ!
ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΑ ,ΑΜΦΟΡΕΙΣ, ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΚΕΥΗ, ΓΡΑΦΙΔΕΣ,ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΟΑΝΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΚΤΙΘΕΝΤΟ ΣΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ.
ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙΣ ΤΙΣ  ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΗΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΕΣ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΛΕΣ, ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ!
 ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΓΥΡΩ-ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ...ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ! ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ  ΟΙ ΝΕΟΙ,  ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΕΣ, ΣΤΗΛΕΣ  ΜΕ  ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ  ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΝ, ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΄Η ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ -ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ, ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΕΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑΣ, ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ...ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ  ΣΕ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ  ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ  ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ  ΕΝΑΝ ΧΟΡΟ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΓΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΥΣ ΒΛΑΛΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΟ ΤΟΥ ΜΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΣΕ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΩΣΕΙΣ...
ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΡΟΦΟ! ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΟΣ! ΖΑΛΗ ΣΕ ΓΥΡΙΖΕΙ,ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΟΥΝΝΕΛ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ! ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ  ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΕΝΩ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΦΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΑΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟΣΥΛΟ ΑΓΓΛΟ ΕΛΓΙΝ, ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!


ΩΡΑΙΟ, ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ! ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ...ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΜΕΣΟΤΗΤΑ, ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΛΟΤΗΤΑ!
ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ!  ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΦΩΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ!
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ...ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΑΣ,  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ 'Η ΤΟΝ/ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!


ΤΟ ΔΙΩΡΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Μ'ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΑΓΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ!... ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΛΕΙΣΑ ΚΑΙ 'ΓΩ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ...

10 σχόλια:

leondokardos είπε...

Πολύ κατατοπιστηκή η περιγραφη σου για το νέο μας Μουσείο. Περιμένω λίγο να δροσίσει ο καιρός και να πάω να το χαρώ με την άνεσή μου. Μετά ασφαλώς καφεδάκι στη ταράτσα του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ (ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.Η ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΠΗΓΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ.ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ ΜΟΥ ΠΟΘΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΕΣΥ Η ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ (ΜΑΚΡΥΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ)ΘΑ ΖΗΛΕΨΑΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ.
ΓΑΤΖΕΑ.

ikor είπε...

Είναι απίστευτη σύμπτωση: Κι εγώ Παρασκευή απόγευμα επισκέφτηκα το Μουσείο!!

Ακριβώς τα ίδια συναισθήματα αποκόμισα Καρυάτιδα! Πρόκειται για θησαυρό, που νομίζω πώς όλοι πρέπει να επισκεφτούμε. Όχι μια φορά μόνο.

Κρίμα να μη γνωριζόμαστε. Θα πίναμε μαζί το καφεδάκι μας στο καφέ... Την επόμενη φορά.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΛΟΝΤΟΚΑΡΔΕ ΚΑΙ ΓΑΤΖΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΓΑΤΖΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ...ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Πολύ καλή περιγραφή του μουσείου, δεν το έχω επισκευτεί ακόμη αλλά θα το κάνω σύντομα.

Roadartist είπε...

Πανέμορφη η ξενάγηση σου!!!
Σε ευχαριστούμε..Τίμησες το nick σου..
Τελικά..νομίζω πως οι αναρτήσεις που ανέβασαν οι bloggers για τις επισκέψεις του στο Νέο Μουσείο ήταν αρκετά πιο όμορφες από όσες μπήκαν στον τύπο.. Ας μου επιτραπεί αυτή η άποψη.. γιατί οι δικές σας ξεχειλίζουν συναίσθημα.. Πολύ ωραία η βόλτα.. σε ευχαριστούμε :)

kariatida62 είπε...

ΙωάννηΚ,AYΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...

kariatida62 είπε...

ROADARTIST,σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Οσο για τις αναρτήσεις των bloggers σε σχέση μ'αυτές του τύπου,μπορεί και νάχεις δίκιο...γιατί οι bloggers δεν γράφουν κατά παραγγέλία! Κι'αυτό πολλές φορές έχουμε παρόμοια αποτελέσματα.

drosostalitsa είπε...

Πολυ ωραία η περιγραφή σου! Στην επόμενη επίσκεψη μου στην Αθήνα θα αφιερώσω σίγουρα ένα απόγευμα για να επισκεφτώ το Μουσείο..

kariatida62 είπε...

Drosostalitsa, δεν είσαι πρωτευουσιάνα??? Νάρθεις και να πάς στο Μουσείο μας! Θάναι μια βόλτα που θα την ευχαριστηθείς πραγματικά!
Φιλιά.