bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΚΙ'ΕΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ...

ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ  ΣΤΟ ΝΕΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Πειραιώς 254 στο Ταύρο.

Επιθεώρηση του Λάκη Λαζόπουλου


Ένας εκπληκτικός αχανής εκθεσιακός χώρος που στεγάζει ένα πανέμορφο και άνετο θέατρο με μια σύγχρονη υψηλών προδιαγραφών θεατρική σκηνή!

Σκηνοθ.: Λ. Λαζόπουλος. Ερμηνεύουν: Λ. Λαζόπουλος, Χρ. Ρώπα, Π. Βλάχος, Μ. Διακοπαναγιώτου, Σ. Καζαντζιάν. Σκην.: Γ. Γαβαλάς. Κοστ.: Έλ. Παπαγεωργακοπούλου. Μουσ.: Στ. Κραουνάκης. Φωτ.: Ελ. Ντεκώ. Κίνηση: Κ. Ρήγος.





Βασικός ήρωας του έργου ο Οδυσσέας. Ενας σύγχρονος Ελληνας, ένας από εμάς! Μόλις που προλαβαίνει να ανέβει στην στέγη του πλημμυρισμένου σπιτιού του και σε μια κρίση "τελευταίας εξομολόγησης" βλέποντας νάρχεται το μοιραίο τέλος του, αρχίζει και διηγείται ολόκληρη την ζωή του!
  Βιοπαλαιστής από τα γονίδιά του, κουβαλά πάντα μαζί τη μάνα, τον πατέρα, τη γυναίκα, το παιδί, τους θείους και προσπαθεί να τους βολέψει όλους. Φτάνει λοιπόν στο σήμερα.
Το κυνήγι του χρήματος θα τον οδηγήσει στις μίζες, στα ρουσφέτια, στις προμήθειες. Το ποτάμι θα φουσκώσει και όλα πια θα βουλιάξουν.



 Μαζί του η Χρύσα Ρώπα, ως σύγχρονη Πηνελόπη, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι, το παιδί, τη ζωή που χάνεται... όμως, ο έρωτας και η αγάπη συνθλίβονται στα χρόνια της απιστίας και της απληστίας.
Σ'ένα εικοσάλεπτο μονόλογο της Χρύσας Ρώπα ( σε μια ξεκαρδιστική  εξομολόγήσή της στον" Κο ιντερνέτ..." όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί το διαδίκτυο) ακούγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες συγκινητικές πολλές στιγμές, που βασανίζουν την 55αρα  σύγχρονη Ελληνίδα.
 Ο  Λάκης Λαζόπουλος ερμηνεύει με ξεχωριστό τρόπο αυτό τον πολύπαθο ήρωα, οπλισμένος με ένα ιδιαίτερο χιούμορ,  παρασύρει όλους σ' αυτή την περιπλάνηση σε όψεις -λιγότερο ή περισσότερο γνωστές- της καθημερινότητάς μας, μετατρέποντας τη θλίψη και την απόγνωση σε λύτρωση! Ο θίασος ενδυναμώνεται με τις συμμετοχές των νεαρών ηθοποιών που πλαισιώνουν το ζευγάρι και συμπληρώνουν το βίο του ήρωα. Παίζουν οι: Μαρία Αντουλινάκη, Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γούσιας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Σοφία Καζαντζιάν και πολλοί άλλοι. Τα σκηνικά εντυπωσιακά του Γιώργου Γαβαλά,  μεταφέρουν τη σκληρή πραγματικότητα σ' έναν υδάτινο κόσμο, που κινείται συνεχώς.
 Η μουσική μέσα στην καρδιά μας!  Ο συνθέτης: Σταμάτης Κραουνάκης και ο Λάκης Λαζόπουλος ενώνουν ευαισθησίες και συναισθήματα!

Ο «Βιοπαλαιστής στη στέγη» είναι το αρτιότερο έργο που έχει γράψει έως σήμερα ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο λόγος του επίκαιρος, τα μηνύματά του δυνατά, η κριτική του δεξιοτεχνική όπως πάντα.
Αξίζει το έργο ένα απόγευμά σας !

Σημείωση: Το εισιτήριο για θεατές μέχρι 26 ετών(ηλικίες που βάλλονται απο την ανεργία) προσφέρεται στην τιμή  των 18€!


 

 Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (A Clockwork Orange) είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η ταινία είναι βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες. Θεματολογικά, πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη βία, τόσο των συμμοριών όσο και του κράτους και του σωφρονιστικού συστήματος. Θεωρήθηκε εξτρεμιστική για την εποχή της και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες. Ο ίδιος ο Κιούμπρικ, ενοχλημένος από την απαγόρευση, ζήτησε η ταινία του να μην προβληθεί στην Αγγλία παρά μόνο μετά το θάνατό του.
 
Όποιος αναρωτιέται πώς η υπόθεση της κινηματογραφικής επιτυχίας του παραπάνω έργου, μπορεί να αποδοθεί θεατρικά δεν έχει παρά να επισκεφθεί  το:

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Άρτι Ηπείρου 41
Μουσικοθεατρική του Anthony Burgess
ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΠΩΣ:



Μετάφρ.-διασκευή-σκηνοθ.: Γ. Γεωργαντοπούλου, Ν. Μαραγκόπουλος. Από την Ομάδα Μικρή Σκηνή Σκην.-κοστ.: Hλ. Λόης. Μουσ.: Κ. Κοντοβάς, Γρ. Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα). Διάρκεια 90'
Μουσικοθεατρική του Anthony Burgess

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Αναστασόπουλος, Άννα Βασιλείου, Γεωργία Γεωργαντοπούλου, Γιάννης Κοτσαρίνης,Νικόλαος Μαραγκόπουλος, Νίκος Παντελίδης, Αργύρης Σαζακλής.
Διασκευασμένη θεατρική μεταφορά της ταινίας του Κιούμπρικ, από μια νεανική ομάδα που χτίζει την πλοκή με μεράκι και πολύ ταλέντο! Η υπόθεση όλου του έργου υποστηρίζεται  απο την  ζωντανή μουσική των: Γρηγόρη Κλιούμη και Κώστα Κοντοβά (Υπόγεια Ρεύματα)
Οι παραστάσεις μόνο Βραδ: Δευτ., Τρ. 9.30 μ.μ. € 18, φοιτ.: € 15. Διάρκεια: 90', θα διαρκέσουν μέχρι και 30/3/2010.







10 σχόλια:

evelina είπε...

γλυκιά μου θάθελα πάρα πολύ να δω μια καλή θεατρική παράσταση αλλά είναι σπάνιο είος ια την επαρία ειδικά τώρα τον χειμώνα...πολύ ωραία η ανάρτησή σου ,αν θέλεις κάνε μια βόλτα απο την σελίδα μου να παραλάβεις ένα βραβείο

kariatida62 είπε...

@evelina:Eίναι αλήθεια η έλλειψη ποιοτικών καλλιτεχνικών δρώμενων στην Ελληνική Περιφέρεια! Έχετε άλλα όμως εσείς που αντισταθμίζουν την ποιότητα ζωής...
Φιλια και σ'ευχαριστώ για το δωράκι σου! :*

Saq είπε...

Και μάλλον ούτε προς τα εδώ πάνω το βλέπω να ανεβαίνει ο Λάκης. Πάντως είναι φοβερός καλλιτέχνης. εχω δει το "που πάει αυτό το λεωφορείο" και μου άρεσε πολύ. Σατιρίζει κάθε πτυχή της ελληνικής κοινωνίας και της προσωπικότητας του Έλληνα. Φαντάζομαι ότι και "ο βιοπαλαιστής" στα ίδια ποιοτικά επίπεδα θα κυμαίνεται.

Το κουρδιστό πορτοκάλι το είδα πριν κάνα μήνα αφού είχα διαβάσει ένα σορό σχόλια. Πραγματικά είναι μια σπάνια και επαναστατική ταινία. Δεν ξέρω πόσο καλά μεταφέρεται στο θέατρο αλλά νομίζω ότι θα αξίζει ο κόπος.

kariatida62 είπε...

@Νewton:A!!είναι ο αγαπημένος μου! Θαυμάζω πολύ το ταλέντο του...δεν το μπερδεύω μ'ό,τι άλλο τον κατηγορούν ή του καταλογίζουν!
Το κουρδιστό πορτοκάλι είναι παλιά ταινία την πρωτόειδα πριν μια πενταετία περίπου,ζορίστηκα λίγο με την βία που δεν την αντέχω αλλά μου άρεσε η σκηνοθεσία και το παίξιμο των ηθοποιών. Η θεατρική απόδοση ήταν αξιόλογη και ο χώρος της σκηνής πολύ ζεστός!!! (Έχουμε και τα καλά μας εδώ οι βρωμοΑθηναίοι...):))

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Θέλουμε να πάμε οπωσδήποτε στην Λαζοπουλική παράσταση, θεωρούμε μέγα καλλιτέχνη και ταλαντούχο τον άνθρωπο αυτό.
ευχαριστούμε για την επιπλέον προώθηση.
Την καλησπέρα μας.

roadartist είπε...

H βρωμοαθήνα μας (χοχο) έχει όντως καλά! Δεν έχω δει τις συγκεκρ. παραστάσεις.. και έχω κάποιες άλλες υπόψη μου για να τις δω, αλλά μου άρεσε που διάβασα τις κριτικές σου :)

Ανώνυμος είπε...

Καλά περνάτε στην Αθήνα, αλί σε μας στην επαρχία

kariatida62 είπε...

@Αστρο-Συμμορίτες: Nα πάτε, να πάτε παιδιά! Αξίζει η παράσταση!

kariatida62 είπε...

@roadartist:Δεν είναι κριτικές μου. Είναι εντυπώσεις,συναισθήματα,σημειώσεις απο τα έργα, σημειώσεις απο τα προγράμματα,μεταφορά του περιβάλλοντος που συνάντησα!
Δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε κριτικός,μόνο μια θεατρόφιλη είμαι! Σκοπός των αναρτήσεων που αφορούν θεατρικές παραστάσεις είναι να προτρέψω τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους στο καλό θέατρο!
Ευχαριστώ που πιστά με διαβάζεις,αρτιστάκι:)

kariatida62 είπε...

@Καπιταλιστικό Κουμμούνι:Δεν θέλω γκρίνιες σ'εσάς της Επαρχίας! Είπαμε ο καθένας με τα καλά του και τ'άσχημά του...