bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

It's complicated

Mια ταινία που παίζεται αυτές τις ημέρες στους Αθηναικούς κινηματογράφους, με πρωταγωνιστές την Meryl Streep, τον (ακόμα  πολύ γοητευτικό) Alec Baldwin και τον συμπαθή Steve Martin.

Mια χαριτωμένη ρομαντική κωμωδία, γραμμένη απο την Νάνσυ Μέγιερς.
Η ταινία που στις περισσότερες κριτικές δεν έτυχε καλών σχολίων. ΄"Κομεντί εμμηνόπαυσης", "ναρκισιστικό παραμύθι γυναικείας ωραιοπάθειας" είναι μερικά χαρακτηριστικά σχόλια απο τις κριτικές που διάβασα...
Θεωρώ ότι είναι υπερβολικά αυστηρές, στο κάτω-κάτω δεν είναι ανάγκη όλα τα σενάρια να είναι ψυχοπλακωτικά ή να μας οδηγούν σε ιδιαίτερους προβληματισμούς!.
Το έργο βασίζεται σ'ενα σενάριο που κάλλιστα  θα μπορούσε να συμβεί στις σχέσεις των ανθρώπων!
Οι μεγάλοι ηθοποιοί με το μπρίο τους καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του θεατή, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ηλικιακού ρατσισμού, να φωνάξουν ότι και οι πενηντάρηδες,εξηντάρηδες και όλοι οι "αρηδες" έχουν δικαίωμα στην ζωή και επομένως στον έρωτα !
Η αλήθεια είναι ότι στο πεντάλεπτο διάλειμμα της ταινίας, συνειδητοποίησα ότι η πλειοψηφία των θεατών ανήκαν στην δεκαετία των εξήντα και βάλε...ένιωσα λίγο ότι ήμουν εκδρομή με το ΚΑΠΗ του Δήμου μου, αλλά απο την άλλη χάρηκα τα πολλά ζευγάρια ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, που αψήφησαν τυχόν προβλήματα "υγείας" ακόμα "προβλήματα μετακίνησης" και ήρθαν στις κινηματογραφικές αίθουσες για να διασκεδάσουν! Λίγα λόγια για το έργο:

Η Τζέιν Άντλερ, μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών ενήλικων  παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα, μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της, όταν βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σʼ ένα ερωτικό τρίγωνο!
Οι άντρες που την διεκδικούν είναι ο Άνταμ, ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας ( ο οποίος έχει αναλάβει την ανακαίνιση της κουζίνας του σπιτιού της) αλλά κι ο Τζέικ, ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, που μετά απο δέκα χρόνια χωρισμού,  την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιού τους.
Ο πρώην σύζυγος  έχοντας κάνει έναν δεύτερο γάμο, με μια κατά πολύ νεότερή του  γυναίκα,  που ήδη έχει ένα μικρό παιδί απο τον πρώτο της γάμο, νιώθει την ανάγκη της ηρεμίας και τρυφερής περιποίησης που απαιτεί η ηλικία του και λαχταρά την συμβίωση με την συνομήλικη πρώην σύζυγο και μητέρα των παιδιών του!
Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν;  H συνέχεια στην κινηματογραφική οθόνη...
Πιστεύω,  πως δυο ώρες η ταινία μπορεί να  σας προσφέρει ανεμελιά και ευχάριστη διάθεση!

14 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Εχουμε δει τη Μέρυλ Στρηπ σε τόσες ταινιάρες που ας μείνουμε με αυτή την εικόνα.
ΚΑΛΟ ΣΚ.

Unknown είπε...

Αυτον το ηλικιακο ρατσισμο δεν τον αντεχω και μαλιστα ,οταν εχει καταντησει επιλεκτικος και ταξικος.
Οταν φευγει ενας πολιτικος ενας δημοσιογραφος ενας ηθοποιος βεληνεκους τοτε ολοι αναφερονται στην μεγαλη 'απωλεια και στο ποσα ειχε ακομη να δοσει'εστω κι αν εχει καβατζαρει τα 75.
Οι πολιτικοι μας σημερα ο ΓΑΠ και ο αναμενων στην σειρα Α.Σ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΤΑ 60.
Ο Ανθρωπος γηρασκει και ''βιολογικα' οταν απεχει απο τα κοινα τα καθημερινα καθως και οταν απαξιωνεται λογω ηλικιας 'με ειρωνικη διαθεση΄' απο τον περιγυρο.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ Αστρο-Συμμορίτες.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

kariatida62 είπε...

@Aστρο-Συμμορίτες:Το σενάριο της ταινίας δεν απαιτεί ιδιαίτερα υποκριτικά προσόντα, παρ'όλο αυτά η φυσικότητα του παιξίματος της Μέρυλ και των συμπρωταγωνιστών της είναι τόσο τέλειο που κρατά το ενδιαφέρον του θεατή έως το τέλος της ταινίας!

kariatida62 είπε...

@taspa: Δεν είχα μέχρι στιγμής συνειδητοποιήσει τα χρονάκια που βαραίνουν και τον νυν και τον αναμένοντα στη σειρά, πρωθυπουργούς! Έχεις δίκιο.

kariatida62 είπε...

@JK O SKROUTZAKOS:Καλησπέρα Σκρουτζάκο! Ο καλός ηθοποιός ξεχωρίζει και δίνει το στίγμα του ακόμα και σε πιο λάιτ ταινίες! :)

MINIMARKET είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ BLOG. ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ.Κ.

efhbos είπε...

Ωραια φενετε...Μου αρεσουν και οι ασθηματικες...:P

kariatida62 είπε...

@minimarket: Tην Καλημέρα μας στα Τρίκαλα παιδιά!

kariatida62 είπε...

@efhbos:Φαίνεσαι συναισθηματικούλης...

Eraserhead είπε...

Δεν έχω δει ακόμα την ταινία αλλά στο trailer πέθανα στα γέλια με τη σκηνή που την έχουν "ακούσει" Meryl και Steve Martin!Καλημέρα :)

roadartist είπε...

H Meryl Streep einai thea.. An brw xrono tha tin dw.. Exw meinei polu pisw sta kinimatografika.. Filakia :D

kariatida62 είπε...

@Eraserhead:Έχει καναδυό σκηνές δυνατές για πολύ γέλιο λέμε!
Κυλάει ευχάριστα η ταινία..
Και την δική μου καλημέρα,έχεις φίλε μου!

kariatida62 είπε...

@roadartist:Eίναι ξεχωριστή! Εύχομαι το Σ/Κ να βρείς χρόνο να ξεκουραστείς και να περάσεις ευχάριστα! Φιλάκια κι'απο μένα :*)