bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ...

Eίναι ορισμένα πράγματα που  όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ να τα ερμηνεύσω!
Για την τραγική οικονομική περίπτωση της χώρας μας όλα εξηγούνται...Υπήρξαμε ψεύτες και αλχημιστές στα λογιστικά και στα στατιστικά! Υπήρξαμε άφρονες και κατασπαταλίσαμε τα χρήματά μας!
Αλλά οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Ιρλανδοί;
Ποια κακή αιτία  τους κυνηγά και  τους προειδοποιεί ότι σύντομα θάχουν την τύχη την δική μας;
Δεν έχουν περάσει δα, πολλά χρόνια απο τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις νότιες ευρωπαικές χώρες και για την μία ξεχωριστή βόρεια, που  οι οικονομικές τους πορείες, έγιναν παραδείγματα προς μίμηση!
Θυμάστε τι έλεγαν για την Πορτογαλία οι υμνητές της αγοράς (οι διάφοροι οίκοι και οι οικονομικοί αναλυτές); ΄Ηταν η φτωχή χώρα που μπήκε με το σπαθί της στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρώπης! 
Το οικονομικό νοικοκύρεμα,  μέσα στον ανταγωνισμό του  καπιταλιστικού συστήματος,  μπορούσε να θαυματουργήσει!
Ε, λίγα χρόνια μετά όλα αυτά τα παχειά και μεγάλα λόγια θαυμασμού μπήκαν στο συρτάρι...
Η Πορτογαλία βγήκε απο τα κόκκινα χαλιά της παρέας των Ευρωπαίων, απο την οικονομική τους ευμάρεια και οδηγήθηκε πάλι στην μίζερη ζωή! Έφτασε μάλιστα στο σημείο ν'απειλείται με χρεωκοπία!
Τα ίδια και με την Ιρλανδία. Οι γνωστοί υμνωδοί προέβαλαν ακόμα ένα θαύμα, αυτό της Ιρλανδίας!
Όπου το θαύμα τελικώς αποδείχθηκε απατεωνιά και η Ιρλανδία βγήκε σεργιάνι για δάνεια και στήριξη...
Να πιάσουμε την περίπτωση της πανίσχυρης  Ισπανίας του real estate και της τεράστιας τουριστικής ανάπτυξης; ΄Ελλειμμα, χρέος και αστρονομικά ποσοστά ανεργίας, τεράστιες "φούσκες"των κατασκευών και της "ανάπτυξης"του τουρισμού.
Βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο που τρώει τις σάρκες του λαού της!
Κανένα θαύμα λοιπόν δεν ήταν αληθινό!
Όλα ήταν κατασκευασμένα,καλοστημένες εικόνες για να κοροιδέψουν ποιούς;
Τους αιθεροβάμμονες των λαών, που πίστεψαν στην Ευρωπαική αλληλεγγύη και ανάπτυξη, στον παράδεισο της ΟΝΕ!

26 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα

Οι Βόρειοι Ευρωπαίοι δεν είναι φιλόπτωχα ταμεία.
Bisnessmen είναι οι άνθρωποι, που με την Ε.Ε. επέκτειναν την αγορά τους συμπεριλαμβάνοντας την Νότια πελατεία, δεν είναι ούτε φίλοι μας ούτε εχθροί μας.

Δεν νομίζω ότι, όταν μας πήραν στην Ένωση, μας υιοθέτησαν κι όλας και πρέπει να πληρώνουν την δική μας ανοργανωσιά και την δική μας λαμογιά.

Διαφωνώ κάθετα με αυτούς που τους κατηγορούν. Δεν μπορείς να πας στις "διεθνείς αγορές" και να δανείζεσαι 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο ως χώρα (και τα επόμενα χρόνια πολλά περισσότερα) και μετά να τους κατηγορείς ως κερδοσκόπους.

Οι διεθνείς αγορές, αυτό ακριβώς, είναι "χρηματοπιστωτικές οργανώσεις" με μόνο σκοπό το κέρδος όπως κάθε εταιρεία και τράπεζα. Αν το "προεδρείο" (περίπου ο CEO τους) των τραπεζο-εταιρειών αυτών δεν αυξήσει τα κέρδη κατά το ποσοστό που αναμένεται από τις εκτιμήσεις τότε απολύεται από την συνέλευση των εκατοντάδων χιλιάδων μετόχων τους, απανταχού της Γης.

Άρα αναγκαστικά, οι διεθνείς αγορές δανείζουν με μικρό επιτόκιο τις ασφαλείς και οργανωμένες χώρες (π.χ. Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία) και με μεγάλο επιτόκιο τις ανοργάνωτες (όπως Ελλάδα, Αργεντινή, Βιετνάμ).

Αφού εμείς έχουμε τα χάλια μας τι περιμένουμε δηλαδή?

kariatida62 είπε...

@ΙonnKorr: Δεν μιλάω μόνο γι'εμάς..μιλώ και για τα άλλα θαύματα που έγιναν στις χώρες του Νότου! Λαμογιές έγιναν και εκεί; Aκόμα και στην Ισπανία μια χώρα που μας κοίταγε αφ'υψηλού ως οικονομικά εύρωστη; Aυτό είναι το ερώτημά μου! Και αν εμείς είχαμε τα χάλια μας και τους κοροιδέψαμε οι άλλες χώρες τι έκαναν;

dimitris είπε...

και η γαλλια με την πολεμικη της βιομηχανια και τις αυτοκινητοβιομηχανιες ειναι στην σειρα , γιατι το βελγιο δεν δανειζεται, σχεδον τα ιδια ποσα καθε χρονο με εμας?Εδω επιλεχτηκε να γινει το παιχνιδι,για την ιστορια,κυκλοφορει σαν ανεκδοτο στις διπλωματικες αποστολες στον οηε, ποιες χωρες μολις η αμερικη φερνει προταση προς ψηφισει, προτου ολοκληρωθει η τοποθετηση του αμερικανου εντεταλμενου σηκωνουν το χερι και ψηφιζουν καταφατικα? ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Ολα λοιπον εξηγουνται γιατι εδω,γιατι τωρα και τι σκοπο εχουν, γι'αυτο και αυτη η διαχρονικη ''επιλογη'' πρωθυπουργων. καλημερα

logia είπε...

για σταθείτε ρε παιδιά,
πού ξέσπασε πρώτα η κρίση;
πού έκλεισαν αυτοκινητοβιομηχανίες και έμεινε ο κόσμος χωρίς δουλειά;
πού έγιναν πρώτα κοινωνικά κινήματα και "επαναστάσεις";
ποιοί μας χρωστούν τα μύρια όσα από την κατοχή;
ποιανού η δραχμούλα έγινε από τη μια μέρα στην άλλη 334 δραχμούλες και ποιανού έμεινε το ίδιο;
Σε ποιά χώρα έχει έδρα η Siemens;
Σαφώς και έχουμε λαμόγια, σαφώς και ρίξαμε έξω την οικονομία του κράτους αλλά μήπως μας "βοήθησαν" και λιγάκι; Εννοώ μήπως μας έσπρωξαν και λιγάκι;
λαμόγια υπάρχουν παντού...
αλλά γιατί πρέπει να αγοράσουμε φρεγάτες εν μέσω κρίσης; μήπως γιατί κάποιοι φροντίζουν να συντηρείται το πνεύμα ανησυχίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να συντηρούν την πολεμική βιομηχανία τους;
και τελικά είμαστε ενωμένη ευρώπη και αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα συνολικά ή μήπως μερικοί είναι λιγότερο "ενωμένοι" από τους άλλους; Κάτι σαν πριγκήπισσες και σταχτοπούτες δηλαδή;
Και γιατί τα εργατικά συνδικάτα από όλη την ευρώπη ανησυχούν, αν μόνο σε μας υπάρχει πρόβλημα; μήπως γιατί περιμένουν πως όπου νάναι θα έρθει και η σειρά τους;

kariatida62 είπε...

@dimitris kai lοgia: Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σας! Ας βρεθεί κάποιος επιτέλους να τους τα πει επίσημα ευθαίως και σταράτα!

b|a|s|n\i/a είπε...

όλοι είμαστε ίσοι μα κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια το απλό. και κάνω πάντα την χαζή ερώτηση. που πάντα μου την εξηγούν μα πάντα δυσκολεύομαι να την καταλάβω.
εφόσον το κάθε κράτος τυπώνει τα χρήματά του γιατί δεν τυπώνει όσα του λείπουν; όλα αυτά τα ελλείμματα και οι πληθωρισμοί και δεν ξέρω τι άλλο δεν είναι παρά κανόνες που κάποιοι κάποτε τους δημιούργησαν και στηρίχτηκαν πάνω τους. μου μοιάζει αδιανόητο να αποφασίζουν για μας, άνθρωποι (και όχι μόνο εδώ ελλάδα) που στα 8 χρόνια μπορούν να βγουν στην σύνταξη, δεν έχουν ιδέα πώς είναι να ζεις με 500 και 1000 ευρώ, και το κυριότερο είναι υπεράνω του κάθε νόμου με αυτήν την απαράδεκτη ασυλία τους που και σε τροχαίο να εμπλακούν δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τον νόμο που αυτοί κατασκευάζουν.
κατά τα άλλα καλησπέρα! :)

kariatida62 είπε...

@basnia: E τότε ποια θα ήταν η διαφορά των πλαστών χρημάτων,των παραχαρακτών; Με απλά λόγια(χωρίς νάχω οικονομικές γνώσεις) υπάρχει αντίκρυσμα των χρημάτων που κόβονται και τυπώνονται με το κεφάλαιο του κράτους...παλαιότερα ήταν ο χρυσός.
Το κακό είναι ότι σε 8 χρόνια όλοι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, δεν θα μας έχουν αδειάσει την γωνιά μένουν μέχρι να τους πάρουν τέσσερεις...(τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα)και αφού αφήσουν στο πόδι τους τους απογόνους τους:παιδιά, ανήψια, ξαδέλφια... Εχεις δίκιο υπάρχου κάποιοι ίσοι περισσότερο απο τους άλλους και μέσα στην πατρίδα μας αλλά και έξω απ'αυτήν!

leondokardos είπε...

Μπορεί να φταίμε και εμείς για το κατάντημά μας. Μπηκαμε στην ΕΟΚ και στην ΟΝΕ ξεβράκωτοι. Και αφού μας έδιναν χρήματα, τα τρώγαμε ή μας τα έτρωγαν χρόνια τώρα, ζώντας πάνω απο τις δυνάμεις μας.
Όμως είναι αλήθεια οτι τη κατάσταση τη χειροτέρεψαν τα μεγάλα κερδοσκοπικά παιγνίδια που δεν ελέγχονται και ο ανταγωνισμός μεταξύ δολαρίου καιευρώ. Η γερμανία που μας λοιδωρεί θέλει φτηνό ευρώ και η δική μας αναταραχή αυτή τη κατάσταση διευκολύνει.
Μεγαλα παιγνίδια στη πλάτη μας, δίχως να βγαίνουμε όμως κι εμείς αθώοι.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Το ερώτημά μου είναι για τις άλλες χώρες όχι για εμάς! Εμείς είπαμε είμαστε κλέφτες απατεώνες τα χίλια κακά! Οι άλλοι;

MINIMARKET είπε...

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ.
ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1914 Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΟΣΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΕΛΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΛΕΝΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Η ΚΙΝΑ ΟΜΩΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ?
ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ!
ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ.
ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ?
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ?ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ?
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ.
ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΒΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
ΙΣΩΣ ΝΑΙ, ΙΣΩΣ ΟΧΙ.
ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!!!!
ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ.

a-kentavrou είπε...

H κοινωνία των λαών είναι ζούγλα,επικρατεί η έννοια του ανταγωνισμού, είναι επόμενο ο ασθενέστερος να βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Η είσοδος μας στην Ευρωπαϊκή είχε σαν αποτέλεσμα την αποβιομηχανιση της χώρας ,την ερήμωση της υπαίθρου την αποδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Η οικονομία βασίστηκε για ανάπτυξη σε επιδοτήσεις και δανεισμό.
Ο δημόσιος τομέας είναι σε αποδιοργάνωση ,η υγεία ,η παιδεία σε παρακμή.
Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μεγάλη ευθύνη για τη κατάντια της χώρας.Υπάρχει τεράστια διαφορά απόψεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η κατάσταση της χώρας θυμίζει αρχαία τραγωδία ,περιμένουμε τον από μηχανής θεό να βρει τη λύση.
Τις λύσεις τις ξέρουμε όλοι.
1)Θα συνεισφέρουμε όλοι,ανάλογα με τις δυνάμεις μας
2)Θα βάλουμε σε τάξη το δημόσιο τομέα που αυτή τη στιγμή είναι ανασταλτικός παράγοντας ανάπτυξης.
3)Θα ευνοήσουμε την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα.
4)Θα απαρνηθούμε τα προνόμια μας,τα κατεστημένα συμφέροντα.
5)Θα βοηθήσουμε τον οικονομικά ασθενέστερο πολίτη,αυτόν που πραγματικά έχει ανάγκη.
Κανείς δεν μας εξαπάτησε, κανείς δεν μας φταίει εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα ,εμείς θα το λύσουμε αρκεί να ξεφύγουμε από τις αγγυλώσεις μας.

kariatida62 είπε...

@minimarket: Περιέγραψες την παγκόσμια οικονομία απλά και ξεκάθαρα! Η παγκοσμιοποίηση βέβαια έχει φέρει την ανθρωπότητα να βήχει η Αμερική και να σείεται ο υπόλοιπος κόσμος...Αυτό με την Κίνα τ'ακούω χρόνια αλλά δεν βλέπω αυτόν τον άσσο στο μανίκι της να το κουνά καν.. Το άλλο που αναφέρεις όχι δεν μπορώ να το φανταστώ!

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Eπομένως την πολιτική της Ε.Ε. πρέπει να κατηγορήσουμε και όχι μεμονωμένα τα κράτη-μέλη της!
Τώρα όσο για την συνεισφορά δεν μπορεί μια ζωή να είναι μονόπλευρη! Μέχρι στγμής δεν είναι δίκαιη και ο λαός δεν πρέπει να το δεχτεί με τίποτα! Μην ξεχνάτε ότι τα μάτια όλων είναι στραμένα στην Ελλάδα, περιμένουν να δούν πώς θα αντιδράσουμε εμείς για να προχωρήσουν και στα υπόλοιπα κράτη...

a-kentavrou είπε...

Καλή μου φίλη όταν υπογράψαμε συμβόλαιο να πάρουμε διαμέρισμα στη πολυκατοικία που λέγεται Ε.Ε. Υπογράψαμε να σεβόμαστε το κανονισμό.
Τώρα χρωστάμε τα κοινόχρηστα ,θα συνεχίσουμε το καθημερινό πάρτυ ή θα αποφασίσουμε να βάλουμε τάξη?
Η ανάλυση σου να δεχθώ ότι είναι σωστή,προτάσεις δεν έχει.Οι προτάσεις να είναι ρεαλιστικές και όχι ουτοπικές του τύπου ότι είναι δυνατόν να συνταξιοδοτείται ο έλληνας πολίτης με 25 χρόνια εργασία και ηλικία 45 ετών.

kariatida62 είπε...

@αkentavrou: Υπερβoλικό το παράδειγμά σου και πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Δεν μιλάμε για αυτές τις περιπτώσεις! Καλά εσύ δεν παρακολουθείς τον πράσινο θρίαμβο πώς εξελίσσεται; Κοίτα λίγο να χαρείς!:))

MINIMARKET είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΙ.
ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΩΣΤΕ. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ.
ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.
ΕΙΠΑΜΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
Π.Χ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ-ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ-Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΘΕΟΥ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ-ΦΙΔΙΟΥ, ΚΟΛΑΣΗΣ-ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ( ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΥΘΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ)ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ ΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ή ΑΛΛΙΩΣ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ " ΦΑΝΤΑΣΙΑ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (ΛΕΓΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑ),ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ.
ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΤΣΙ?
ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟ.ΧΑΧΑΧΑ!!
ΕΙΠΑΜΕ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΞΕΦΥΓΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

kariatida62 είπε...

@minimarket: πεθαίνω να ξεκινώ για Τρίκαλα και να φτάνω Θεσσαλονίκη!
Για τις υποψίες σου μπορεί ίσως να μας μιλήσει ο φίλος α-Κενταύρου! Αφήστε που προχθές άκουσα ότι άνοιξαν οι φάκελλοι της ΙΝΤΕLLIGENCE SERVICE για τα ΑΤΙΑ..και γράφονται πολλά εκεί μέσα περίεργα!
Ρε αγόρια τι γίνεται την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΝΑΘΑ δεν τνπαρακολουθείτε; Ενας θρίαμβος έρχεται ξανα με τα πρασινα χρώματα!!!!!!!!!

α Κενταύρου είπε...

Δεν διαβάζεις τι γράφω?Δεν σου έγραψα ότι μέσα στη διαρκή αναθεώρηση που βρίσκομαι έχω ένα σταθερό τον Ολυμπιακό!!!
Ειδοποίησα οπλαρχηγούς για σοβαρές διαφωνίες,που παρατηρώ εκτείνονται σε διάφορα επίπεδα,ιδιαίτερα αυτόν που φορτώνει γαιδούρια στο λιμάνι.

kariatida62 είπε...

@αΚενταύρου: Αμ τα διαβάζω,σε μελετώ και σε τσεκάρω....για το μέλλον! Τι νομίζεις ότι θα πάω απο βόλι μπαμπέσικα όπως η Μπουμπουλίνα;χαχαχαχαχαχαχα:))

α Κενταύρου είπε...

σε τσεκάρω ....για το μέλλον.
Αυτό μοιάζει με χρησμό του μαντείου των Δελφών.
Προσπαθώ να κάνω αυτό που σου υποσχέθηκα να σου κάνω ανταπόδωση δώρου.Το θέμα του είναι οι Δελφοί.Είναι σε Παρουσίαση Power Point,αλλά δεν ξέρω να το ενσωματώσω στο blog.Θα δω τι θα κάνω.

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου:Σε βλέπω που πολεμάς και τίποτα δεν βγαίνει...μην αγχώνεσαι ρώτα τον Νewton, αυτός θα σε βοηθήσει, όλα τα ξέρει!
Στο εντωμεταξύ έχω καινούργια ανάρτηση, γράψε μου και εκεί!!!:)))) E, ρε γέλια απόψε!!!
(Ακόμα και ο Ιμπραήμ έσκυψε και φίλησε το μέτωπο του Παπαφλέσσα, εσύ τίποτα;!)

Unknown είπε...

Καλασπερα-καλησπερα!
Οχι κορη των Αθηνων,αυτοι την δουλεια τους κανουν.
Ποτε δεν μιλησαν για θαυμα.
Εμεις,οι λαοι σε παγκοσμιο επιπεδο ζουμε στη πλανητη της αγνοιας -ως μη οφειλαμε-καθως γνωριζουμε πως οι ξεναγοι μας ειναι πουλημενοι.
Σε παραπεμπω στην αναρτηση μου
''Θα μας φορεσουν Κελτικη Πανοπλια.;;;;;''
Ακομη και σημερα σε τουτο δω τον τοπο κλαιγομαστε για την στασημοτητα της 'μεγαλης φουσκας ' της οικοδομης.
Αναπτυξη με οικοδομη δεν μπορει να υπαρχει,ισως θα εργασθουν καποιοι αλλα δεν υπαρχει πολλαπλασιαστικος δικτης.
Αυτο επαθε και η ΙΣΠΑΝΙΑ και η ΙΡΛΑΝΔΙΑ παρα το γεγονος πως ειναι και χωρες με υψηλο εξαγωγικο δικτη.
Χωρα οπως τουτη εδω οπου το 75% της παραγωγης της καταναλωνεται στο εσωτερικο της
οπου οι εισαγωγες της σε καταναλωτικα αγαθα που επιβαλει η παγκοσμια διεθνης της διαφημισης,που παραγει λαδι και το εισαγει απο την Ιταλια ,που τρωει ΑΥΟΓΚΑΤΟ, γιατι ετρωγαν και πατεραδες μας, ε, αυτη η χωρα δεν προκειται ν' σταθει στα ποδια της επειδη θα ξαναβαλει στο τρυπακι μαζι με τις Τραπεζες και τους Εργολαβους τον μεροκαματιαρη[ τι λεω τωρα ,υπαρχει μεροκαματο;;]να δανισθει προκειμενου ν' αγορασει κατοικια.
Και μια απαντηση σε οσους απορουν γιατι οι κατασκευαστες δεν ριχνουν τις τιμες!!!
Ο κατασκευαστης με την οικοδομη που σηκωνει μετα την πωληση της ,προσεξτε
1.Βγαζει τα εξοδα
2.Κτιζει μια δευτερη ισου ογκου
3.Του μενει κερδος αντιστοιχο ποσο.
Ο Αγοραστης πληρωνει το εισοδημα της δευτερης εργασιας του η καταληγει ν'αυτοκτονισει σκοτωνοντας και τα παιδια του επειδη του βγαζουν το σπιτι στον πληστηριασμο.
Προσωπικα κατεγραψα 50 αυτοκτονιες λογω πληστηριασμων το διαστημα 2008-2009.
Υπαρχουν πολλοι περισσοτερες που γνωριζω και αποσιωπηθηκαν για τον φοβο της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
εΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ αω και την καταχρασθηκα.

kariatida62 είπε...

@taspa:Eπιτέλους μία εντός θέματος! Εσύ τουλάχιστον μου απάντησες!!!
όσο για τους κατασκευαστές εδώ και τρία χρόνια ψάχνω να βρώ σπίτι για να αγοράσω,σε πληροφορώ ότι οι τιμές δεν έχουν κατέβει ούτε 1€! Ξέρεις γιατί; Έχουν βγάλει τα έντερά τους για τους ίδιους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με τις παρανομίες τους (πουλάνε,αποθήκες και γκαράζ, σοφίτες για κύριες κατοικίες)και με τους ημιυπαίθριους!
Και όλα αυτά κάτω απο τα μάτια των αρχών!!!Πολεοδομίες, δήμους ,νομαρχίες κλπ.
Ο δε αγοραστής μένει έρμαιο και θύμα εκμετάλλευσης των αλητών κατασκευαστών και του αρχιληστή κράτους! ΕΜ δεν θα τους την κάνω την χάρη!!!
Φιλιά πολλά !

Unknown είπε...

Πιστεψε με τα στοιχεια που σου δινω ειναι εξακριβωμενα, εχω συγγενικο προσωπο [ εξ αγχιστειας] πιο συγγενικο δεν γινεται Π.Μ κατασκευαστη και να σκεφθεις ειναι απο τους εντιμους!!

kariatida62 είπε...

@taspa: To ξέρω, είμαι σίγουρη ότι είναι αληθή τα στοιχεία σου...
Γι'αυτό στην Αθήνα που γίνεται της τρελλής απο τις εξωπραγματικές τιμές των σπιτιών σύμφωνα μ'αυτά που σου προσφέρουν, δεν έχω αγοράσει σπίτι...πήγα και πήρα ένα εξοχικό έξω στην επαρχεία! Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα!

ανεστης είπε...

Υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τα κοινοτικά "πακέτα" σε Πορτογαλία, Ισπανία και αλλού απορροφήθηκαν, δημιουργήθηκαν υποδομές. Εδώ απορροφήθηκαν μόνο όσα "φαγώθηκαν" και ακολούθως μετά απο τους ελέγχους που έδειξαν τις απάτες μας έπρεπε να τα επιτρέψουμε (12 points). Ή τα ξεχάσατε αυτά;
Η ύφεση είναι φυσικό οτι θα ερχόταν σε μια Ευρωζώνη που πλέον δεν παράγει (και για τους λόγους που λέει σωστά και ο minimarket) και οι πρώτοι που θα την πλήρωναν θα ήταν οι αδύναμοι κρίκοι, ειδικά αυτοί που έπρεπε να πληρώσουν και χρωστούμενα.