bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΥ!....(η συνέχεια και το τέλος Νο 5)

ΑΘΩΟΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ
Στις 13 Ιανουαρίου φάνηκαν τα καράβια που φέρανε στην Ελλάδα το βασιλιά της Όθωνα.....Βγήκε απ'έξω για ν'ακούσουν όλοι τον δάσκαλο Λουκά, που θα έβγαζε τον πανηγυρικό λόγο. Είπε κάμποσα ο Λουκάς και φτάνοντας στο τέλος ξεφωνίζει:- Πύρ κροτοβόλει! Πού να καταλάβουν οι Τριπολιτσιώτες, τί έλεγε ο δάσκαλος .-Πύρ κροτοβόλει! επαναλαμβάνει ο Λουκάς. Μα ο κόσμος κοίταζε ο ένας τον άλλον, χωρίς να νιώθουν τι τους έλεγε... τότε ο Κολοκοτρώνης, που μάντεψε τα λόγια του γυρίζει και βάζοντας την αγριοφωνάρα του, τους λέει: -Φωτιά βρέεεε! κατάλαβαν με μιας και τα καριοφύλια και τα κουμπούρια τους άδειασαν γιορταστικά στον αέρα!!!

Ο Αρχιστράτηγος έφυγε για τ'Ανάπλι να καλοδεκτεί τον βασιλιά. Ο Οθωνας βρισκόταν στην φρεγάτα "Μαγαδασκάρη" Ο Γέρος ζήτησε να επισκεφθεί στην φρεγάτα τον Όθωνα,μα δεν έγινε δεκτός. Ο Κολοκοτρώνης είχε καταστεί ο εφιάλτης των Βαυαρών.

Η 25 Ιανουαρίου 1833 ήταν η μέρα που ο βασιλιάς θα πατούσε το ελληνικό χώμα! Για τον Κολοκοτρώνη ήταν η πιο ευτυχσμένη μέρα της ζωής του. Πριν βγει στο γιαλό ο Όθωνας, ο Κολοκοτρώνης παραμέρισε πάθη και ζύγωσε στους προσωπικούς του εχθρούς: Ζαίμη, Κωλέττη, Κουντουριώτη. Τους αγκάλιασε και τους φίλησε!

Την στιγμή που πήγε να βγεί ο΄Όθωνας απ'την βάρκα και να πατήσει τη στεριά, ο πρώτος Έλληνας που του έδωσε το χέρι ήταν ο στρατηγός του Μωριά.
Ξέγνοιαστος πια ο Γέρος για την ησυχία του τόπου, με τον ερχομό του Βασιλιά Οθωνα, αποτραβήχτηκε στο αγρόκτημα που είχε στην Πρόνοια, στη θέση Κιουλού Τεπέ. Μια έκταση στην οποία είχε κτίσει ένα σπιτάκι, ολόγυρα δένδρα και μια εκκλησιά τους Αγίους Θεοδώρους.
Έδιωξε τους αξιωματικούς, τους γραμματικούς και όλη την φρουρά του.-"Πηγαίνετε στο καλό! Τώρα ήρθε ο βασιλιάς και θα γνωρίσει τους ανθρώπους και τα πράματα του τόπου μας και θ'ανταμείψει τον καθένα κατά τις πράξεις του και τις εκδουλεύσεις του.."
'Ηταν η μοναδική φορά που ξεγελάστηκε τόσο ο "πονηρός Θοδωράκης"!
Ήταν το μεσονύχτι της 6ης προς την 7 Σεπτεμβρίου, όταν ακούστηκαν δυνατά κτυπήματα στην πόρτα του αγρόσπιτου του Γέρου. 'Ελειπε και το μαντρόσκυλο για να γαβγίσει και να δώσει είδηση στον Γέρο για τον ερχομό τους.
Ο αστυνόμος Κλεώπας και μερικοί χωροφύλακες αναγγέλουν στον Γέρο πως είναι "υπο κράτησιν" και να ντυθεί να τον πάνε στην φυλακή...

Μέσα στο σκοτάδι πήραν τον δρόμο για την θέση τ'Αναπλιού την Αρβανιτιά. Ανέβηκαν το κάστρο του Ιτς Καλέ(Ακροναυπλία)και πάνε στις φυλακές. Τον κλειδώνουν σε κάποιο σκοτεινό μποντρούμι, χωρίς παράθυρο, αφήνοντάς τον με έναν Βαυαρό στρατιώτη που δεν ηξερε ούτε μια ελληνική λέξη!
Την άλλη μέρα πιάσανε το Θ.Γρίβα και τον Δ. Πλαπούτα. Τους βάλανε σε χωριστά κελιά. Η ζωή του απ'την πρώτη κιόλας μέρα γίνηκε μαρτυρική. Θάμπωσαν τα μάτια του απ'το σκοτάδι. Δεν μπορούσε κανείς να τον ιδεί και να μάθει τι γινόταν έξω."Μου εφαίνετο όνειρο.Ερώτησα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανείς. Δεν καταλάβαινα διατί μ'είχαν κλεισμένο!" έλεγε αργότερα ο ίδιος.
Κι ενώ αυτός δεν ήξερε τον λόγο, δολεροί και κακοί άνθρωποι τον κατηγορούσαν ως "αρχηγόν συνωμοσίας" Δεν τον συκοφαντούσαν μονάχα Έλληνες, μα συμφωνούσε σ'αυτό κι η Αντιβασιλεία....οι Βαυαροί μισούσαν πάντα τον Γέρο!
Τρείς ολόκληροι μήνες πέρασαν για να πάει ο Εισαγγελέας Μάσσων στη φυλακή και να ανακρίνει τον υπόδικο...άρχισε να του αραδιάζει ο Μάσσων διάφορες κατηγορίες για συνωμοσίες εναντίον του Βασιλιά και για προδοσία του Έθνους. Στο τέλος ο Γέρος δεν μπόρεσε να κρατηθεί και του είπε το μύθο της προβατίνας και του λύκου:"Mια φορά ήταν ένας λύκος και μια προβατίνα έπινε κάτω νερό. Τότε ο λύκος που ήθελε να δικαιολογηθεί για να φάει την προβατίνα , της είπε με θυμό- Μη μου θολώνεις το νερό!-Και τι εννοείς μ'αυτό τον ρώτησε ο Μάσσων. Εννοώ ότι τέτοια κολοκύθια με την ρίγανη είναι κι'αυτά όλα που μου αραδιάζεις για μένα.! Ο εισαγγελέας μάζεψε γρήγορα τα χαρτιά του και βγήκε απο το κελί... Ο Γέρος έμεινε άλλους 6 μήνες φυλακισμένος, 9 όλους, μέχρι που αποφάσισαν να γίνει η δίκη στις 30 Απριλίου 1834. Γέμισε κόσμο η απλόχωρη αίθουσα του δικαστηρίου.Στις 11 το πρωί 16 χωροφύλακες συνοδεύουν τους Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα κατηγορούμενους! Ο Γέρος προχωρεί με σταθερό βήμα παίζοντας στα δάκτυλά του το κομπολόγι. Συνήγορο βάζει τον Κλωνάρη. Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Πωλυζωίδης κάλεσε τον Κολοκοτρώνη:
- Πώς ονομάζεσαι;
-Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
-Πόθεν κατάγεσαι;
-Aπο το Λιμποβίσι της επαρχίας Καρύταινας.
-Πόσο ετών είσαι;
- 64. Εγεννήθηκα εις το 1770 Απριλίου 3.
- Τι επάγγελμα έχεις;
-Στρατιωτικός. Κρατώ στο χέρι το σουλντάδο (ντουφέκι) και πολεμώ υπέρ Πατρίδος!
........ Ένα μήνα βάσταξε η δίκη με τους ψευδομάρτυρες που ολοφάνερα κατέθεταν εναντίον τους με κατηγορίες ψεύτικες. Οι δικαστές αποτραβήχτηκαν να βγάλουν την απόφαση. Ο πρόεδρος Πολυζωίδης και ο δικαστής Τερτσέτης ήταν αθωωτικοί, οι άλλοι 3 όμως καταδικαστικοί.
Οι 2 αθωωτικοί δικαστές επέμεναν στην ιδέα τους. Ο εισαγγελέας Μάσσων προσπαθούσε να τους κάνει ν'αλλάξουν γνώμη. Ο Μάσσων τότε φωνάζει τον Σχινά τον υπουργό της Δικαιοσύνης.
 "-Εν ονόματι του Βασιλέως, σας επιτάσσω να υπογράψετε!" φωνάζει ο Σχινάς.
-"Εν ονόματι της Δικαιοσύνης και του ιερού προσώπου του Βασιλέως εις του οποίου τον θρόνο επιστηρίζεται η βάσις της δικαιοσύνης, δεν υπογράφομεν!" απαντά ο Πωλυζωίδης! Ο Τερτσέτης συμπληρώνει: "Δεν θα μας εύρητε συνεργούς εις το να φονευθούν δύο άνθρωποι!" "Προτιμώ την αποκοπήν της χειρός μου, αλλά δεν υπογράφω!" Ο Σχινάς βλέπει πως οι δύο δικαστές δεν αλλάζουν στάση και προστάζει τους χωροφύλακες με το ζόρι να τους ανεβάσουν στην έδρα τους να διαβάζουν την καταδικαστική απόφαση. Αυτοί αντιστέκονται! Σκίζουν τα ρούχα τους! Ο Τερτσέτης αγανακτισμένος φωνάζει άγρια: " Το μεν σώμα μου, δύνασθε να το κάμετε όπως θέλετε, αλλά τον στοχασμό μου, την συνείδησή μου ποτέ δεν θα δυνηθείτε να τα παραβιάσετε!"
.....ο γραμματέας διαβάζει την απόφαση που το δικαστήριο "αποφασίζει"" 'Ενοχοι εσχάτης προδοσίας"
Ο Κολοκοτρώνης παίζοντας το κομπολόγι του άκουσε την καταδίκη του. Έκανε το σταυρό του και σιγομουρμούρισε:" MΝΉΣΘΗΤΊ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ, ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙΣ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ!..." Εβγαλε την ταμπακέρα του και ρύφηξε μια πρέζα ταμπάκο.Είπε πάλι:
-Δεν λυπάμαι για μένα αλλά για τούτον που έχει 7 κορίτσια. Και γυρίζοντας κατά τον Πλαπούτα, τον είδε να είναι δακρυσμένος. Του δίνει κουράγιο, λέγοντάς του: '-"Βρε σύ! Δε ντρέπεσαι! Δεν φοβήθηκες τους Τούρκους και τώρα κλαίς; Κουράγιο ξάδελφε. Το όνειρό μας ήταν να ελευθερώσουμε την Πατρίδα, τώρα που το πράξαμε μένα μου είναι ευχάριστο να πεθάνω...μη λυπάσαι, εμείς το χρέος μας το κάναμε,αυτοί ας μας καταδικάζουν!"
Γράφει την διαθήκη του και αφήνει το δαχτυλίδι του στον Κολλίνο, να το φοράει να τον θυμάται.Του αφήνει μήνυμα να πει στους φίλους και όλους τους δικούς του να κρατήσουν πάσα ησυχία και τάξη, να σωθεί η πατρίδα και δεν πείραζε άν εκείνοι κόβονταν άδικα...
Ο Όθωνας μαθαίνοντας την απόφαση του δικαστηρίου αναστατώθηκε. Μεσολάβησε λοιπόν να μεταβάλλει την θανατική ποινή. Ο διαγγελέας μπήκε στο κελί και είπε στους μελλοθάνατους πως ο βασιλιάς τους χάριζε το κεφάλι και μόνο τους αφήνει 20 χρόνους φυλακή.
- Θα γελάσω τον βασιλιά και δεν θα μπορέσω να εκτελέσω την διαταγή του γιατί δεν θα ζήσω τόσα πολλά χρόνια, αποκρίθηκε τότε ο Γέρος! Τον Οκτώβρη ο Γέρος απ'την υγρασία του κελιού του αρρώστησε βαριά. Ανησύχησαν όλοι σαν το μάθανε. Είχε γίνει αγνώριστος στην φυλακή του. Είχε αφήσει γενειάδα άσπρη, ενώ συνήθιζε να ξυρίζεται. Βρώμικος με σκισμένα ρούχα.. μόνο μια καλόγρια που τον αγάπησε πήγαινε στα κρυφά και τον περιποιόταν όσο μπορούσε. Ο Κολοκοτρώνης αυτήν την γυναίκα δεν την ξέχασε, την πήρε κοντά του, αργότερα, συντρόφισσά του μέχρι που έκλεισε τα μάτια του. Την έλεγαν Mαργαρίτα και την αγάπησε μ'εκτίμηση μεγάλη! Αδικα του καταλόγιζαν το πάθος του "γυναικά", ο Θοδωράκης αγαπούσε και σέβονταν τις γυναίκες! Μαζί της απέκτησε ένα ακόμα παιδί τον Πάνο τον νεώτερο!
Η δικαίωση ήρθε στις 20 Μαίου 1835, όταν ήρθε σε νόμιμη ηλικία ο βασιλιάς και ανέλαβε αυτός την διοίκηση. Σύψυχο το Ανάπλι συνάχτηκε για να δει και να χαιρετήσει τον αδικοφυλακισμένο. Κείνη η μέρα του έμεινε αξέχαστη."Μπροστά είμαι γέροντας, πίσω νιούτσικος, βρέφος σαν το πουλί της Αθηνάς." έλεγε αργότερα. 
ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
Πρωτεύουσα πια έγινε η Αθήνα. Ο Κολοκοτρώνης άφησε το Ναύπλιο κι ήρθε στην πρωτεύουσα του κράτους.Έμεινε σε κάποιο σπίτι στο δρόμο που σήμερα φέρνει τ'όνομά του μαζί με το άγαλμά του!
Ο βασιλιάς  τον τίμησε και τον έκανε σύμβουλο της Επικρατείας. Το 1839 τον κάλεσαν σε βασιλικό τραπέζι, που δίνανε στο παλάτι για κάποιο περαστικό πρίγκηπα. Σε κάποια στιγμή ο φιλοξενούμενος πρίγκηπας ρώτησε το γεροστρατάρχη του Μωριά, πόσο χρόνων ήταν. -Πέντε! του αποκρίνεται. Ο Οθωνας που ήταν κοντά παραξενεύτηκε και τον κοίταξε απορημένος".-Πέντε χρόνια είναι που μού δωσες τη ζωή σε τούτο τον κόσμο. Η άλλη η πρωτερινή ζωή πάει...την έφαγε ο Σχινάς..."
Αυτό που έλειπε απ'τον Κολοκοτρώνη και τόσο πολύ ένιωθε την αξία του, δεν ήθελε να στερηθούν άλλοι και μάλιστα οι νέοι ήταν τα γράμματα κι η μόρφωση, του είχε γίνει πάθος η εκπαίδευση.
Κάποια μέρα είδε τον Κολλίνο να γράφει και τον ρωτάει:
-Kολλίνε, ποιό νομίζεις είναι το εθνικό σπίτι της Ελλάδας;
-To παλάτι του βασιλιά, πατέρα!
-Το παλάτι του βασιλιά; Όχι μπρε Κολλίνε το Πανεπιστήμιο είναι!
Μια μέρα ο Οθωνας περνούσε καβάλα την Πανεπιστημίου, άξαφνα βλέπει τον γεροστρατάρχη ξαπλωμένο στην κάπα του μπροστά στο κτήριο να παρακολουθεί το χτίσιμο του!
-"Πώς σου φαίνεται Στρατηγέ αυτό το μεγάλο σχολείο που κτίζουμε;
Ο Κολοκοτρώνης συλλογισμένος κουνά το κεφάλι του και αποκρίθηκε:-Nα σου πω βασιλιά μου,μου φαίνεται ότι τούτο εδώ δεν έπρεπε να χτιστεί κοντά σε κείνο κι έδειξε το Παλάτι. Γιατί φοβάμαι ότι τούτο θα φάει εκείνο... πέρασαν πολλά χρόνια κι αλήθεψαν τα λόγια του...
Κάποια μέρα του Νοέμβρη στα 1838, επισκέφθηκε τον φίλο του Γέννάδιο, στο γυμνάσιο που δίδασκε Θουκιδίδη. Ο γερο- στρατηγός ενθουσιάστηκε και ζήτησε απο τον δάσκαλο να μιλήσει κι αυτός στα παιδιά. Ο Γεννάδιος με χαρά το δέχτηκε κι έτσι μια μέρα ανηφόρισαν όλοι μαζί  με τον Γέρο στην μέση για την Πνύκα. Στον δρόμο προσετέθηκε κι'αλλος πολύς κόσμος! Ο Κολοκοτρώνης ανέβηκε σε μια πέτρα κι άρχισε να τους μιλάει. Διαβασέ τον κι εσύ με προσοχή, και θα δείτε πως ο Γέρος του Μωριά είναι σαν να μιλάει σήμερα σε σένα τον ίδιο: εδώ

Μαθεύτηκε στην πολιτεία η συγκέντρωση που είχε κάνει ο Γέρος στην Πνύκα . Αναστατώθηκαν οι Βαυαροί. Πάλι ο Κολοκοτρώνης ετοιμάζει συνωμοσία κατά του θρόνου! Κόντεψε νάβρει και πάλι τον μπελά του, αλλά ο Γεννάδιος αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στον βασιλιά καθώς κι άλλοι δάσκαλοι και ν'αναφέρουν σχετικά με την αθώα ομιλία του στρατάρχη, που την τελείωσε με το Ζήτω ο βασιλιάς μας Οθων!
...Ο Λαός αγανακτισμένος, ζητούσε να υπογραφτεί το Σύνταγμα, πριν ακόμα ξεσπάσει η επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου1843.Οι παλατιανοί όμως τα κρύβαν απ'τον βασιλιά. Ο Κολοκοτρώνης άρρωστος είχε βγάλει ένα σπυρί πίσω του. Φωνάζει στο σπίτι του να δούν το σπυρί του οι δικοί του και αυτοί τότε με σειρά του δήλωναν, ο πρώτος ότι ήταν σαν ρεβίθι, ο δεύτερος σαν μύγδαλο και ο τρίτος σαν καρύδι. Το απόγευμα που πήγαν πάλι οι φίλοι του να τον δούν, έπιασαν κουβέντα για τον βασιλιά πως δεν ακούει τον λαό΄. Ο Κολοκοτρώνης τότε τους ρωτά:και πού να ξέρει ο βασιλιάς τι γίνεται σ'όλο το Έθνος; Αμα θέλει αυτός απαντούν τα μαθαίνει. Δεν κρατήθηκε πια  ο γέρος και λέει απότομα: Βρε, κούτσουρα, σεις την αυγή 4 άνθρωποι δικοί μου, μου είπατε 4 λογιώ πράματα για το σπυρί που πονάω,δεν μπόρεσα να μάθω την αλήθεια απ'τα πισινά μου ως τα μάτια μου, που είναι μια πήχη μακριά και θέλετε να μάθει ο βασιλιάς τι γίνεται μέρες μακριά;
...Ήταν φανατικός τοπικιστής. Λάτρευε την πατρίδα του κι ο Αγώνας του ήταν γι'αυτόν ιερός!
Σε ένα δείπνο πάλι στο παλάτι άκουσε ένα πρεσβευτή να λέει ότι η Ελλάδα χρωστά μεγάλη χάρη της Ευρώπης γιατί την λεύτερωσε! Ο Γέρος πετάχτηκε και απαντά: Και η Ευρώπη χρωστάει χάρη της Ελλάδας! Γιατί σας λευτερώσαμε και μεις απο τους μπερμπάντες που μας κουβαλήθηκαν δωπέρα! Και μιαν άλλη φορά στον Ρώσο πρεσβευτή που τον προκάλεσε απάντησε: Νάχουν όλες οι Δυνάμεις και η Τουρκιά μαζί χάρη στην Ελλάδα που άνοιξε τούτη την γωνιά και τρέξαν και τρύπωσαν όλοι οι κατεργαραίοι κι άφησαν τους τόπους τους ήσυχους...
Ενιωθε πως το τέλος του ερχόταν και φρόντισε να πάει στην Υδρα, να ανταμώσει με τον Κουντουριώτη να φιλιώσουν, ακόμα και τους καλογέρους που πρόδωσαν τον αδελφό του συγχώρεσε στην κηδεία του Ζαίμη έκλαψε σαν μωρό παιδί.
Τον γιό του Κολλίνο τον αρραβώνιασε με την εγγονή του πρίγκηπα της Βλαχίας Καρατζά. Και σε κείνους που τον ευχότανε, έλεγε χωρατεύοντας: Συμπεθέρεψε η Γούνα με την Κάπα, το Μέτσι με το τσαρούχι, ο Αφέντης των Βλαχών με το Γέρο των Βλάχων. Γίνανε οι γάμοι με κάθε επισημότητα! Σε 2 ημέρες ο Όθωνας έκανε χορό στο Παλάτι, πήγε και ο στρατηγός. Σαν άρχισε ο χορός ο Γέρος ολόχαρος προσκαλούσε όλους στην ηλικία του να χορέψουν! Εσαιρνε τον χορό κι έφερε βόλτες, πηδούσε σαν παληκάρι μ΄'ολα τα 73 του χρόνια! Την τσαλάκωσες στρατηγέ(την φουστανέλλα) απ'το μεθύσι του φώναζε ο Αναγνώστης Δεληγιάννης χωρατεύοντας.-Οχι άρχοντα του αποκρίνεται μα θέλω να γλεντήσω τα στερνά μου! Έφυγε απ'το παλάτι μεσάνυχτα και πήγε στο σπίτι του. Δεν αισθανόταν καλά. Μόλις ξάπλωσε στο κρεββάτι έπαθε απο "κεραυνοβόλον αποπληξίαν"
'Εκλεισε τα μάτια μετά απο 3 ημέρες την 4η Φεβρουαρίου 1843 στις 6 το πρωί. Είχε περάσει στην αιωνιότητα της Ιστορίας.
Με μουσική,στρατό και ξωπίσω όλο τον Αθηναικό λαό θάφτηκε στο Α΄Νεκροταφείο.
 Στοργικά τον φιλοξένησε η αθηναική γή αρκετό καιρό, μέχρι που οι πατριώτες του μετέφεραν με τιμές τα οστά του στον Μωριά. Τα σκεπάζει τώρα αιώνια το χώμα της Τριπολιτσάς. Αντίδωρο της πατρίδας του στο μεγάλος της χρέος προς τον ελευθερωτή της!!! 

ΤΕΛΟΣ
Τα αποσπάσματα είναι απο το βιβλίο: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΑΠΠΑ  εκδόσεις ΑΤΛΑΝΤΙΣ

34 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Ολοκληρώθηκε το αφιέρωμά μου για τον Θοδωράκη Κολοκοτρώνη και θέλω να δηλώσω την χαρά μου βλέποντας το ενδιαφέρον όλων σας για τα ιστορικά αυτά πρόσωπα και γενικότερα για τα ιστορικά γεγονότα. Ευχαριστώ όλους σας για την συμμετοχή μέσω των σχολίων σας, ήταν μεγάλη δύναμη για μένα, ώστε να συνεχίσω το μακροσκελές αφιέρωμα. Θέλω να δηλώσω για μια ακόμα φορά ότι η ανάρτηση ήταν επιλογές αποσπασμάτων του βιβλίου του Τάκη Λάππα, που σκοπό είχε την παρότρυνσή σας για μελέτη της Ιστορίας μας και όλων των γεγονότων που έχουν σημαδέψει την πορεία αυτού του τόπου. Μελετήστε,ερευνήστε και διαδόστε στις επόμενες γενιές την Ιστορία μας,διατηρείστε την αλήθεια δυνατή μπροστά στο κίνδυνο της λήθης και της διαστρέβλωσης!!!

Είναι ο μοναδικός θησαυρός και η πηγή δύναμης που μας έχει απομείνει, μεσ' τους χαλεπούς καιρούς!

dimitris είπε...

Δυο-τρεις ημερες για να ξεκουραστουν τα ματια και τα δακτυλα απο το π\σ, ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, περιμενουμε,καλη δυναμη.

kariatida62 είπε...

@dimitris: Χαχαχαχαχαχαχαχα! Θα κάνω και την αφιέρωση για τον Καραισκάκη, ειλικρινά πρώτα για σένα! όχι όμως τώρα σύντομα...θα κουράσω και δεν θέλω, λιγο, λίγο το γλυκό για να μην αρρωστήσουν...χαχαχαχαχα!
Σου άρεσε Δημητράκη μου, o Θοδωράκης;

Αριστοφανης είπε...

μπραβο... πολυ ωραιο....

kariatida62 είπε...

Γειά σου Αριστοφάνη,αλεπού του Ολύμπου!

a-kentavrou είπε...

Στη Πρόνοια αυτό το εκκλησάκι των αγίων Θεοδώρων υπάρχει μέχρι σήμερα.Στο Ναύπλιο μέχρι τη Α' Λυκείου ήμουν μαθητής στο Πρώτο Γυμνάσιο της Ελλάδας,στο Νεοκλασικό κτίριο μάλιστα έχω σπάσει και ένα τζάμι του ,οταν παίζοντας με ένα συμμαθητή μου με έσπρωξε.
Φέτος είχα πάει το καλοκαίρι και παρατηρούσα κάτι κανόνια στο κάστρο του από την Ιταλία της εποχής του 1821.
Πωλυζωίδης ,Τερτσέρτης τα αγάλματα τους κοσμούν τη πόλη,ο Καποδίστριας,ο Άγιος Σπυρίδωνας με τη σφαίρα που σκότωσε το Καποδίστρια,η Δασκάλα μου η Μαγδάλω έμενε εκεί,η πρώτη σχολή Ευελπίδων,η Πλατεία Συντάγματος,ο Θυρεός των Ενετών με το λιοντάρι,η αρβανιτιά,τα παιδικά μου χρόνια....μπλεγμένα με το χώρο που δημιουργήθηκε η σύγχρονη Ιστορία.Εγώ όμως είμαι Τριπολιτσιώτης.
Καληνύχτα σου

kariatida62 είπε...

@a-kentavrou: Σαν να πατούσες στα χνάρια που είχε αφήσει ο Θοδωράκης...
Καληνύχτα Τριπολιτσιώτικο αστέρι!

MINIMARKET είπε...

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ-ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-ΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΠΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ 2.5 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 170 ΧΡΟΝΩΝ.
ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΦΑΓΗ , ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ.
ΛΥΤΑ ΛΕΝΕ ΣΥΝΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 1999 ΜΕ ΤΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ BRAVO GIORGO.
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΓΛΟΙ-ΓΑΛΛΟΙ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ , ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΗΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!! ΑΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ , ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?
ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ!!!
ΝΑΙ, ΞΕΡΩ, ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ...ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ , ΦΑΣΙΣΤΑΣ Κ.Λ.Π.
ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ!!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΗΡΩΑ.
ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ "ΠΡΟΔΟΤΕΣ" ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

kariatida62 είπε...

@minimarket:Καλημέρα,έχεις και υπόλοιπα ακόμα να πεις;! :)

MINIMARKET είπε...

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑ!!!!!!
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ?
ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ? ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ!!!
ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ?
ΤΩΡΑ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ!!!
ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ....
ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΘΕΜΕΛΑ!!
ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ!! ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ!!!
ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΡΩΑ!!
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ!
ΑΝ ΝΑΙ......ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ!!

kariatida62 είπε...

@minimarket: ΄Oπως έχω ξαναπεί και σ'άλλους φίλους που με τιμούν με τις επισκέψεις τους, στο σπίτι μου ακούγεται η φωνή όλων! Είναι ένα ελληνικό καφενείο, που όλοι έχουν βήμα!
Δεν κουράζεις καθόλου,δεν θέλω να σταματήσεις είτε εσύ είτε οποιοσδήποτε άλλος φίλος blogger,να γράφετε οτι γνωρίζετε και ότι σκεφτόσαστε..και μια που το ανέφερες έχεις την καλοσύνη να μας εξηγήσεις για αυτή την λέσχη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΚ που ανέφερες; Δεν έχω ιδέα! Ο Καραισκάκης θα βγεί κι'αυτός στην ώρα του, όπως το υποσχέθηκα στον φίλο Δημήτρη.Τώρα έχω απο δύο παραγγελία!:)))

MINIMARKET είπε...

ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.
ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, ΟΛΗ Η ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ( ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΡΟΚΦΕΛΕΡ-Κ.Λ.Π.) ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ.Λ.Π.
ΜΕ ΛΙΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΧΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ!!!
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΖΙ, ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ!!!
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ, ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ!!!
ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ, ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ!!!
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.
ΕΚΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!!
ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΤ2, ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗ ΜΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΑ, ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΥΧΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΜ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!
ΒΓΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ!!!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

kariatida62 είπε...

ωωω!ναι λες αυτούς που είχαν έρθει σε συνάντηση και εδώ στο Αστέρα της Βουλιαγμένης το Καλοκαίρι και είχαν προσκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Κώτσο και τον Αλογοσκούφη, νομίζω και τον Παπανδρέου,αλλά δεν πήγαν, ποιος πήγε τελικά;! Ναι,ναι τώρα θυμήθηκα, είχαν πάρει το όνομά τους απο την ονομασία ενός ξενοδοχείου που πρωτοσυνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών,ναι γειάσου,τόχα διαβάσει στην εφημερίδα το Καλοκαίρι, αλλά μου διέφυγε το όνομα!
Επίσης είχαν μιλήσει γι'αυτούς και σε μία ταινία ντοκυματερ το zeitgeist!
Έχεις δίκιο Μαρκετ, τάχα ξεχάσει...ώστε και η κ.Διαμαντοπούλου θαμώνας του κλαμπ!
Την εκπομπή του Χαρδαβέλα όμως όχι δεν την είχα παρακολουθήσει.
Θάθελα και την συνέχεια βέβαια, αν υπάρχει...οι άλλοι γιατί δεν τσιμπάνε δεν μπορώ να καταλάβω,τι παράξενη σιωπή τους έχει πιάσει!

α Κενταύρου είπε...

Καλησπέρα
ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ δεν το πρόσεξες στη θέση της Αγιά Σοφιάς.
Διαβάζω τις απόψεις ,κάνω τη σκέψη πόσο διαφορετικά αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Με απασχολεί πολύ καιρό αυτή η διαφοροποίηση,δεν έχω δεί και μελέτες που να αναλύουν γιατί η ανθρώπινη σκέψη έχει τόσο μεγάλη διαφοροποίηση.

MINIMARKET είπε...

Α!...ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΩ!!!! ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ.
ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΞΕΧΩΝ ΜΕΛΟΣ!!!
ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ!!
ΟΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.
ΤΩΡΑ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ ΒΑΛΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΗ.
ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΓΩΓΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΙΓΑΙΟ Κ.Λ.Π.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΥΤΑ ΦΑΙΝΑΝΤΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ: ΤΟ 1980 ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ.ΤΟΤΕ ΑΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ!!
ΤΕΛΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΤΟ ΝΑΤΟ!
ΠΟΥ? ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΒΔΑΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ!
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΤΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!!!!!!
ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ.
ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΒΜΑΡΔΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ?
ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ. ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ!!!!!!

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Kαλώς τον! Δεν τον πρόσεξα θάρθω να τον δω απο σένα γιατί εγώ εκεί κάτω δεν πρόκειται ποτέ να πάω όπως επίσης και δίπλα στους γειτόνους!
Μήπως οι μελέτες του βραβευμένου Ελληνοαμερικάνου Χριστάκη σε βοηθήσουν στην διαφοροποίηση της ανθρώπινης σκέψης;

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑRKET:Ναι απίστευτα σενάρια και φήμες, τι να πούμε;Αυτός ο Σόρος δεν ήταν ο κολλητός των Μπους και δή του νεότερου που τον γλίτωσε απο χρεωκοπία; Ναι έχω ακούσει γι'αυτόν ότι είναι ενας μεγαλοχρηματιστής, μέσα σε κόλπα πολλά, ανακατωμένος κάπου είχα διαβάσει ακόμα και στις αναταραχές της Ουκρανίας και Λευκορωσίας.Τι εθνικότητος είναι αυτός ξέρεις; To επίθετό δεν με βοηθά!
Καλά για ένα πράγμα θα περηφανεύομαι, πως οι αναρτήσεις μου με ετικέττα ιστορικά θάχουν τα πλέον επεκτεταμένα ...σχόλια! :))

evelina είπε...

Εώ το απόλαυσα μετά το δεύτερο μέρος όλο μαζί...παρέα με τον Δημήτρη περιμένω κι εγώ ια τον Καραισκάκη....αλλά πρώτα λίγη ξεκούραση ...φιλιά

kariatida62 είπε...

@evelina: Καλώς την Εβελίνα μας! Πω,πω οι παραγγελιές αυξάνονται...πρέπει να στρωθώ με σοβαρότητα στις υποχρεώσεις μου!:))
Έχεις και τα δικά μου φιλιά.

Unknown είπε...

Καλησπερα περα για περα.
Λεσχη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΚ, ΣΟΡΟΣ [ ο οποιος δεν γνωριζω αν το ανεφερε κανεις ειναι Σκοπιανος] εχει και Ιδιωτικο Πανεπιστημιο στην Ουγκαρια,ναι [ εκει που πηγανουν τα 'Ταγκαλακια' των Ελληνων προκειμενου ,νατι -αμανατι, να σπουδασουν] καθηγητης η μαλλον εξεχων προσωπο του εν λογω Πανεπιστημιου ειναι ο Αγαπημενος μας κ. ΝΙΜΙΤΣ.
Αυτα Εγκυκλοπαιδικα.................
Προσωπικα εκεινο που αποκομισα πλεον στην ολη μου διαδρομη ηταν οτι επαληθευθηκαν καποιοι που ελεγαν.
''Μακρυα απο Παλια Πουτανα και παλιο Κουμουνιστη''
Το πρωτο παντως δεν ειμαι!!!!χαχαχαχα.
Πολλα τα παιδακια μεσα στο ΠΑΣΟΚ που θυτευσαν στην ΚΝΕ η Προερχονται απο Οικογενειες με κομμουνιστικο παρελθον, οπως η κυρια που αναφερεσθαι καθως και ο κ.Παγκαλος ο κ Παπουτσης, κτλουπου,.
Δεν καταλαβαινω τι συνδρομο ενοχικο ειναι αυτο!!
Συμφωνα με την θεωρια ΑΝΘΡΩΠΟΣ=ΑΓΑΠΗ=ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ=ΙΣΟΝΟΜΙΑ=ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ,καταλαβαινω ενας Δεξιος να γινεται Αριστερος ,ενας Αριστερος να θελει ν' αποτιναξει την συλλογικη μνημη και να γινει Δεξιος δεν μπορει παρα μονο να ειναι ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΗΣ......

kariatida62 είπε...

@taspa:Σκοπιανός λοιπόν ο κ.Σόρος, κοίτα μια σύμπτωση!Με πανεπιστήμιο με τον Νίμιτς...άλλη μια σύμπτωση!
Μπράβο βρε taspa,χρήσιμες οι εγκυκλοπαιδικές σου πληροφορίες!
Πως τόπες αυτό μακριά απο παλιά πουτάνα και παλιό Κουμμουνιστή;
Μωρέ δεν ξέρεις απο πού να φυλαχτείς πια!!

Unknown είπε...

Εδω ο Νοντας ο Ληστης 'ειχε τα ματια τεσσερα ,τα χερια δεκατεσσερα ,και στην πλατη ενα μεγαλο ματι '' και τον εφαγαν
Μπορουμε να κρατησουμε την καρδουλα μας καθαρη,την καθε μερα μας δημιουργικη για μας και τους αλλους;; Μπορουμε ν'αρχισουμε να λεμε καλημερα στην κυρια που καθαριζει τις σκαλες μας και να την πιστευουμε;;Ισως κατι καινουργιο να ξεκινησει ,ισως κατι παλιο να ξυπνησει και να βρεθουμε ολοι στα μεγαλα αλωνια......και παλι[πολυ λυρισμος ρε παιδακι μου,πω-πω,βραδυ ειναι τι περιμενεις!! ]

kariatida62 είπε...

@taspa¨:XAXAXAXAXAXAXAXA!!!:)) Δίκιο έχεις tespa,να κρατήσουμε την ψυχούλα μας καθαρή!!!
Γι'αυτό μαζευτήκαμε εδώ όλα τα καλά παιδιά και συνυπάρχουμε! Τ'άκουσες Κένταυρε, την πρόταση της Tespa βάλτην στις αναλύσεις σου!

MINIMARKET είπε...

ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΟΝΟ.
Ο ΣΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΒΡΑΙΟΣ!!!
ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ , ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΟΣΜΟΣ! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑRKET:Βρε παιδιά με κάνατε και τον έψαξα στην wikipedia,τον δείνουν ως Ουγγρο-Αμερικανό,γεννημένο στην Βουδαπέστη στις 12 Αυγούστου 1930 με το όνομα Schwartz György.Ήταν γιός του συγγραφέα που μιλούσε εσπεράντο Tivar Soros γνωστός και ως ΤEODORO.Ήταν Εβραίος Ούγγρος. Άλλαξε το ονομά του απο Schwartz σε ΣΌΡΟς για να προφυλαχτεί απο τον φασισμό. Τού άρεσε πολύ το καινούργιο όνομα γιατί στα Ουγγρικά σήμαινε next in line, ή ο ορισμένος διάδοχος! Στην εσπεράντο γλώσσα σημαίνει θα αυξηθεί...
Πάλι ζημιές θα φέρει ο γιος της καλογριάς...:))

dimitris είπε...

οταν γραψεις για τον καραισκακη μην παραλειψεις να πεις που τους εγραφε τους εχθρους και τους προσκυνημενους, σιγουρα απο το αφαλο και κατω!!!!!!!καλημερα.

a-kentavrou είπε...

Kαλημέρα Αγαπημένη αρχόντισσα
Ακούω,βλέπω,οσμίζομαι,αισθάνομαι,συναισθάνομαι,διαισθάνομαι,,ψυχανεμίζομαι,διαβάζω,μαθαίνω, ,συνθέτω,προσθέτω,ανασυνθέτω,προχωράω,δεν κολλάω.
Η Taspa ποταμός.

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS: 'ελα να σου πω ένα στα γρήγορα που συνήθιζε να λέει για τους τότε πολιτικούς που του την έμπαιναν:" Εχει πολλά τζουμπλέκιαν ο... μπούτζος μου και σας κρεμάω!!!" Χαχαχαχαχαχα αποτυπωμένο με την χαρακτηριστική προφορά του!
Έίχε στόμα ο Γιώργαρος που όλους τους έπαιρνε κα τους σήκωνε!

kariatida62 είπε...

@α-kentavrou: Το ξέρω αστέρι μου είσαι πολύπλευρος! Τους κολλημένους και γω δεν τους αντέχω! Η Τaspa άπαιχτη!!!
Καλημέρα !

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Aστέρι,καλά κάνεις και δεν κολλάς αλλά πρόσεξε μην μασάς κιόλας ότι μελετημένα σου φουρνίζουν...
Οι κεραίες να παίζουν παντού και τα σόναρ να πιάνουν όλους τους ήχους!
Φιλί!

roadartist είπε...

Έχασα τις συνέχειες.. και δε μπόρεσα να συντονιστώ.. Όμως μπράβο για την αναφορά, είναι σπουδαία ειδικά τέτοιες εποχές.. Φιλάκι καρυάτιδα!

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο
εύχομαι να περάσεις
να το περάσεις όπως θες
και να διασκεδάσεις.

Βλέπω οι αναρτησεις σου
ενδιαφέρον έχουν
οι φίλοι σαν τις μέλισσες
στα λούλουδα σου τρέχουν.

kariatida62 είπε...

@roadartist: Bρε καλώς την μου! Εγώ νόμιζα ότι η ιστορία δεν είναι το αγαπημένο σου(όπως σ'όλους άλλωστε της γενιάς σου..)όλα τα ιστορικά περισσότερο για τους νεότερους φίλους τ'αναρτώ και στεναχωριέμαι όταν δεν βλέπω το ενδιαφέρον τους! Δεν φταίτε βέβαια εσείς γι'αυτό αλλά καλό είναι τώρα όσο μπορείτε να ψάξετε λίγο περισσότερο το παρελθόν μας γιατί οι καιροί είναι επικίνδυνοι...
Καλό Σ/κο νάχεις κοριτσάκι μου. Φιλί κι'απο μένα!

kariatida62 είπε...

@Φάνης Ξημεράκης:To πόσο το χαίρομαι που μου μιλάς με τις ρήμες σου δεν περιγράφεται! Μου θυμίζεις τα παλιά ημερολόγια που πίσω απο κάθε μέρα γραμμένο πάντα είχε ένα τρυφερό στιχάκι...
Καλό Σ/κο νάχεις και συ Φάνη!