bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Οne Love Reggae Ideas Festival


Reggae festival, είχαμε την  Τετάρτη  24 του Μάρτη στον Βοτανικό!



Οι φίλοι της ρέγκε μουσικής απόλαυσαν για 5 ώρες: Leroy Wallace "Horsemouth" , The Congos, Max Romeo, Lee "Scratch" Perry‏.







Παρών και ο Έλληνας Θόδωρος Μπαφαλούκος, σκηνοθέτης της μοναδικής ταινίας ρέγκε που έχει γυριστεί, το 1978 με τίτλο: "Rockers"







44 σχόλια:

efhbos είπε...

Τελικα οι πιο τυχεροι funs, ειναι της ρεγκε μουσικης...5 ωρες συναυλια...Μια χαρα!!

dimitris είπε...

Kαλα τι ειναι 5 ωρες μουσικη, τιποτα, οσο ο γιος μας εμενε μαζι μας ειχαμε ωρες και ωρες, δεν νομιζω οτι υπαρχει καλλιτεχνης της ρεγκε και δεν εχει το ''δισκακι'' του, ΡΕΓΚΟΛΟΓΟΣ!!!!!

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα

Μετά το 21 η regge!

Δεν με ξενίζει καθόλου. Αντίθετα το βρίσκω συναρπαστική αλλαγή θεματολογίας.

kariatida62 είπε...

@efhvos:Mακριάς διάρκειας τα τραγούδια, μακριάς διάρκειας και η συναυλία...:)

kariatida62 είπε...

@dimitris:XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA! Τι καρφάρα ήταν αυτή! Μου θύμισες τo karfoma! Σίγουρα, αν το λες για να τους υποτιμήσεις δεν πιάνει γιατί η ρέγκε μουσική είναι συνυφασμένη με την φτώχεια!

kariatida62 είπε...

@ ΙοonnKorr: Κι'όμως! Δεν είναι θεαματική η αλλαγή της θεματολογίας μου! Διότι Ρέγκε σημαίνει ό,τι προέρχεται από το λαό, κάτι καθημερινό, από το γκέτο, σημαίνει φτώχεια, δεινά! Είναι μουσική επαναστατών,είναι η μουσική των ανθρώπων που δεν έχουν αυτό που επιθυμούν!

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Εγώ δεν ξέρω βρε παιδιά
αυτά μου φέρνουν ζάλη,
όλες αυτές τις μουσικές
τσ΄ ακούω πεντοζάλι

kariatida62 είπε...

@ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ:Xαχαχαχαχαχαχα! Μια χαρά χορεύονται και πεντοζάλι!!!

MINIMARKET είπε...

ΑΝΤΕ.....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!
ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!ΧΑΧΑΧΑ!!!
ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΤΟΗΤΟΙ!!!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:XAXAXAXAXAXA:)) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΤΟΗΤΟΙ!!!!

Greecelands. είπε...

Καλημεεεεεεεεεεεεεερα Γλυκια μου Χρονια Πολλα Ευχομαι και Καλα!!!!!!!!!!!!! Το Αναστασημο Φως να φερει ολο το Φως που λυπει Απο τις Ψυχες των Αθρωπων να βρουν Ειρηνη και Σοφια!!!!!!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@greeceland:Καλημέρα Κρήτη! Χρόνια Πολλά,και εσείς νάστε όλοι καλά!

ELvA είπε...

Η reggae ειναι για μενα ενα απο τα πιο αγαπητα ειδη μουσικης!Πολυ ωραια πρωτοβουλια στο Βοτανικο και μακαρι και αλλοι δημοι να εχουν παρομοιες εκδηλωσεις. Ο κοσμος τις χρειαζεται για να ξεδωσει, αλλα ταυτοχρονα και να μαθει κατι απ ολο αυτο το μουσικο πανηγυρι οπου διαφορετικες κουλτουρες συναντωνται!

Φιλια!

kariatida62 είπε...

@Εlva:Kαλημέρα Έλβα! Δεν νομίζω ότι με το συγκεκριμένο φεστιβάλ είχε σχέση ο Δήμος. Στο μαγαζί Βοτανικός στην Ιερά Οδό έγινε το φεστιβάλ φαντάζομαι απο παραγωγούς. Σιγά μην ασχολείτο ο Δήμος με μουσικά πανηγύρια που σωστά σημειώνεις ότι γνωρίζονται διαφορετικές κουλτούρες...αχ Έλβα μου για τον Δήμο Αθηναίων μιλάμε, ξέρεις τι σημαίνει δήμος Αθηναίων;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΤΕΛΕΙΑ Η ΜΟΥΣΙΚΗ!!!

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :)))))

kariatida62 είπε...

@jk O SKROUTZAKOS: Καλημέρα Κριαράκι μου! Ευχαριστώ για τις ευχές σου! Πέρασα κι'εγώ πριν λίγο απο το σπίτι σου για να δηλώσω συμμετοχή στο γεννέθλιο πάρτυ σου! Απο κοντά έρχομαι και γώ...
Φιλιά

logia είπε...

καλά δεν ζω σ΄αυτήν την πόλη;
τίποτα δεν πήρα χαμπάρι

kariatida62 είπε...

@logia:Καλσπέρα,Νέλλυ! Δεν ακούς φαίνεται πόλύ ραδιόφωνο..συνέχεια το διαφήμιζαν, όχι βέβαια όλοι οι σταθμοί. Εγώ ακούω πολύ freedom.

dimitris είπε...

Ετσι ειναι οι νεολαιοι ακουν freedom, εμεις ερα2, διεση, 902, δεν το σχολιασα υποτιμητικα, μου αρεσει η ρεγγε, μπομπ μαρλευ, μεχρι εκει και οχι πενταωρα, ρεμπετικα ναι.

kariatida62 είπε...

@dimitris: To freedom,το ακούω γιατί έχει μουσικές προτάσεις αρκετές! Δεν μπορώ να ακούω μόνο ελληνικό τραγούδι...τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά να γεμίζουν απο παντού, Δημητράκη μου!
Για τα ρεμπέτικα δεν συζητάμε, είναι η Ελληνική μας έκφραση, Ελληνικό γλέντι χωρίς ρεμπέτικο δεν γίνεται!!!

dimitris είπε...

A πα πα ιδια το κατινακι για τ'αυτια, αυτο για τα ματια ειναι μπηχτη.

kariatida62 είπε...

@dimitris:Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοεί το Κατινάκι σου συμβουλεύοντάς σε για την θωριά στα ματάκια σου Δημήτρη μου,(χιχιχιχι) αλλά εγώ μιλώ αποκλειστικά για "ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και γνώσεων" σ'όλους τους τομείς!:)
Το αστέρι ο φίλος μας, σου αφιέρωσε το αφιέρωμα του μεγάλου Έλληνα Έπιστήμονα, το είδες;

α Κενταύρου είπε...

Kαλή μου αρχόντισσα
Πολύπλευρη και πολυσχιδής.
Το θέμα της μουσικής αυτής τα έχουμε πει το αρνείται το DNA μου.

kariatida62 είπε...

α-Κentavrou:Όλoκληρη, ακμές και πλευρές!!!:))

a-kentavrou είπε...

Eίδα τη προτροπή σου προς το Δημήτρη για το θέμα Καραθεοδωρή.
Θα μου επιτρέψεις να με πιάσει λίγο το δασκαλίστικο μου.Προσέχοντας μη προσκρούσω σε ακμή.
Θα σε πάω στο Θέμα Ιστορική αλήθεια.
Έγραψα μια βιογραφία και ουσιαστικά έκανα μια Αγιογραφία γιατί αυτό το στόχο είχα να προβάλλω το έργο του ,που απευθύνεται στους Έλληνες για να δημιουργήσω Εθνικό πρότυπο.
Αν όμως θέλω να φωτίσω και άλλες πλευρές ,να δεις πως αλλάζει η εικόνα.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι από τα δύο του παιδιά που δημοσίευσαν και το επιστημονικό του έργο και την ανθρώπινη πλευρά.
Υπάρχει αμφισβήτηση κατά πόσο ήταν δάσκαλος του Αϊνστάιν το αμφισβητούν στο Ισραήλ.
Τι έκανε ο Καραθεοδωρής τη περίοδο του Ναζισμού?ποιες οι θέσεις του ,πως αντιλαμβανόταν την επιστήμη και τι σχέση της με τη κοινωνία?
Μήπως είχε αποδεχθεί τις φασιστικές ιδέες?και αυτό αποκρύπτεται επιμελώς?
Επομένως η επίσημη ιστορία γράφεται όπως τη θέλει ο συγγραφέας,μόνο ένα Ακαδημαϊκό ίδρυμα μπορεί μέσα από πολλές μελέτες να φωτίσει όλες τις πλευρές την ιστορική αλήθεια.
Η Δραγώνα λοιπόν σαν Πανεπιστημιακός έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να φωτίσει την Ιστορική αλήθεια.

Saq είπε...

Ωραία πράγματα, έρχεται και καλοκαιράκι η ρέγκε είναι ότι πρέπει. Αλήθεια γιατί μόλις ανοίγει ο καιρός με πιάνει μια όρεξει για βοβ μαρλει και ρέγκε γενικά; περίεργο!

dimitris είπε...

Το ειδα, αψογος ο δασκαλος, στον μεχρι τωρα ''διαλογο'' μας αλλα και με τους αλλους ιστοφιλους θα εχεις προσεξει το φασμα των ενδιαφεροντων, αλλα εχω ''δικη'' μου γωνια προσεγγισης, αν σε ''μεταφραζω'' σωστα.Μερα για καφε στας ραφηνας, σχεδια επι χαρτου για τις μερες της αργιας του πασχα, τηλεφωνα στους υπολοιπους αρνοφαγωτες και κοκορετσοφαγωτες.

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Aστέρι μου,απο δώ μου τάφερες απ'εκεί τα πήγες στην Δραγώνα με κατέληξες!Κατ'αρχάς μας ενδιέφερε ο επιστήμονας "Καραθεοδωρή" χωρίς ς, όπως το θέλουν οι ξένοι!Δεν μας ενδιέφερε τι λένε οι Εβραίοι(βρήκες τώρα φάρα!)για την αξία του, και για το πόσο βοήθησε τον πατριώτη τους...(ο Αινσταίν ήταν Γερμανο-Εβραίος, του είχε προταθεί μάλιστα και η προεδρία του νεοσύστατου τότε Ισραήλ)Η ιστορική αλήθεια πρέπει να αποκαλύπτεται απο τον ιστορικό-ερευνητή και να προβάλλεται ολόκληρη, δεν του επιτρέπεται όμως να παραποιεί και να την διαστραβλώνει,χωρίς να βασίζεται καν σε επιστημονικά τεκμήρια,παρά να εκφράζει προσωπικές απόψεις, για να εξυπηρετήσει λόγους και σκοπούς, όπως η εν λόγω κυρία.
Η κ. Δραγώνα λοιπόν, που τόσο πολύ υπερασπίζεσαι,δεν είναι καν ιστορικός και καλά θα κάνει να μην ασχολείται με θέματα που δεν γνωρίζει. Ας βολευτεί στην θεσούλα που της εξασφάλισε ο αντρούλης της (κολλητός φίλος του Σημίτη)και να αφήσει την Ιστορία των Ελλήνων στην άκρη να μιλούν για αυτήν τουλάχιστον οι Ιστορικοί...αυτή καλά τα κατάφερε της αναγνώρισαν και ένα μεταπτυχιακό "αγνώστου προελεύσεως" απο το ΔΙΚΑΤΣΑ, (χωρίς bachelor)και πλέον έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της μέσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα!
Ξέρεις αστέρι, τελικώς δεν την απέφυγες την ακμή μου,πρώτα με το να μου θυμίσεις την δασκαλίστικη ιδιότητά σου και δεύτερον την κυρία Δραγώνα...:))

kariatida62 είπε...

@Saq: Τι το περίεργο, το φυσιολογικότερο είναι να έχεις συνυφασμένη την ρέγκε μουσική με την θάλασσα και την ελέυθερη ζωή. Η χώρα που την γέννησε είναι η Τζαμαίκα, τι θέλεις επομένως να σου θυμίζει χιόνια και λουλούδια εντελβάις;:)

dimitris είπε...

Kariatida62, γι'αυτο σε ''παω'', οτι εχεις το λες και την αποψη σου για τους εβραιους και για τον διορισμο της δραγωνα και τελος τα ''χωνεις'' και σ'εμενα και στον δασκαλο, αυτο ειναι, οχι νεροβραστες σουπες, ετσι ν'αναβουν τα αιματα!

kariatida62 είπε...

@dimitris:Nαι κονέ μ'όλους ο δάσκαλος μας και αστέρι μας! Το πρόσεξα γιατί τελευταίως αργεί να περάσει απο το σπίτι και μια μέρα τον παρακολούθησα και είδα ότι είναι γυριστρούλης..! Ένα κόλλημα συμπαράστασης έχει φάει μ'αυτή την Δραγώνα, αλλά πού θα πάει θα του περάσει...:))
Bρε Δημητράκη μου, ένα ζόρι με τα σημεία στίξης πρέπει να περνάς και δεν σε καταλαβαίνω σ'όλα αγόρι μου! Ωραία τα σχέδια στας Ραφηνίους νήσους και τα κοκκοροσχέδια αλλά πού παιδί μου κολλάνε με τον δάσκαλό μας και τα κοννέ του; Δεν κατάλαβα καθόλου την κατακλείδα σου, για κάντην περισσότερο κατανοητή!Έχει σχέση κάτι με αυτά που σου λέμε εγώ και το Κατινάκι για τα αυτιά και τα ματάκια σου; Δεν κατάλαβα συγνώμη!

kariatida62 είπε...

@dimitris:xaxaxaxaxaxa,σε φαντάζομαι μικρούλη μπόμπιρα, όπου φασαρία και χαβαλές ο Δημητράκης μας μέσα!!!!:)))

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα

Ακόμα περιμένω εκείνο το κομμάτι με τις ελληνικές κωμωδίες που μου έταξες!

dimitris είπε...

Συγχωρεμενη, ναι αυτα που λετε, εσυ και το κατινακι, απο αλλη ομως οπτικη γωνια- παλι δεν με καταλαβες, τι να κανω-, τον δασκαλο τον ''εστειλα'' να γινει ''γυριστρουλης'' επειδη εκει εχουν θεματα κλαδικα, φασαρια με αιτια ναι παντα μεσα, χαβαλε με την παρεα στο ταβανι η ''εμπλοκη'', οταν δεν ξερω ανθρωπους ομως, μ.παρασκευη η μουρακλα στο πατωμα -ετσι λεει το κατινακι οταν ειμαι, βαρυς, κλειστον λογω μη εξοικειωσης με νεες φυσιογνωμιες- καταλαβες? οχι? σιγουρα? ε, αντε καλα, τι να κανουμε?

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS: Κι' όμως σε κατάλαβα!!! Για δε, που σε κατάλαβα! Τι θέματα κλαδικά μου λες εσύ, αυτός τρέχει πίσω απο πουλιά ξωτικά και καλλιτέχνιδες του δρόμου!:))
Eσύ όταν δεν ξέρεις ανθρώπους είσαι με την μουράκλα στο πάτωμα; Αποκλείεται! Εσύ είσαι με την μουράκλα στο πάτωμα όταν οι άλλοι σου το παίζουν "διαφορετικοί" όταν δεν συγχρωτίζεσαι μαζί τους! Μόνο τότε,όταν σου επιβάλλουν την παρέα τους και συ δεν έχεις τίποτα να πεις μαζί τους!Άσε Δημητράκη, σ'έχουμε διαβάσει ανοικτό βιβλίο είσαι στο μπλογκόκοσμο!:))
Αλλα για αυτό μ'αρέσεις,γιατί έχεις ψυχή ανοικτή σαν περιβόλι!

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr: Ιοnnaki μου ή εγώ παραγέρασα και το Αλτσχάιμερ προχώρησε πολύ ή εσύ με μπέρδεψες μ'άλλη! (Μη το αποκλείεις αυτό το σενάριο, με τόσες γυναίκες που σε περιτριγυρίζουν!) Ποιο κομμάτι σούταξα με Ελληνικές κωμωδίες,δεν θυμάμαι τίποτα!

IonnKorr είπε...

Βρε Καρυάτιδα62 συγγνώμη. Φεύγω, αμέσως, για Λονδίνο για να ρωτήσω τις εκεί Καρυάτιδες του Βρετανικού Μουσείου να μου πουν ποιά τους μου έγραψε αυτό το σχόλιο:

Ερχομαι απο το σπίτι μου σκασμένη στα γέλια απο την εμφάνισή σου...κορόιδευε εσύ και θα σου πω εγώ σε λίγα χρόνια!:P
Με το mail σου τάχεις κάνει "άστα να πάνε" και δεν το βλέπω να σου στείλω ένα βιντεάκι με παλιές καλές ελληνικές ταινίες,μια και τις ανέφερες!


Υ.Γ. Και πάλι συγγνώμη που σε μπέρδεψα με τις άλλες αλλά "με τόσες που με περιτριγυρίζουν, στο blog", έχασα τον λογαριασμό και ρωτάω άλλα ντ'άλλων. Υπόσχομαι άλλη φορά να προσέχω. Πως τόκανα αυτό το λάθος ρε γαμώτο?

kariatida62 είπε...

ΑΑΑΑ! Ναι μάλιστα! Πέρασε τόσος καιρός απο τότε ναι το ξέχασα! Αλλά θυμάμαι ότι κοίταζα για πολύ χρόνο μπας και φτιάξεις το mail σου να το δώ και να στο στείλω και ενώ μούγραφες ότι το διόρθωσες εγώ δεν το έβλεπα, οπότε τάφησα και το έχασα εκείνο το βιντεάκι...θα ψάξω μπας και το βρώ, αλλά εσύ τι έκανες τόφτιαξες το mail?

IonnKorr είπε...

Ε ... από τότε που μου το ανέφερες ότι δεν δουλεύει έκατσα και τόφτιαξα περιμένοντας το "βιντεάκι".

Αλλά που το βιντεάκι? Οι μέρες παιρνούσαν και βιντεάκι δεν φαινόταν. Οπότε είπα να το αναφέρω μπας και παράπεσε πουθενά.

Υ.Γ. Κάτι για Αλτσχάιμερ δεν είδα να ξαναναφέρεται? Μήπως, ξεχάστηκε κι αυτό? χα..χα..

evelina είπε...

πολύ καλα το είπες τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά να γεμίζουν απο παντού...αλλά βρε κορίτσι μου εδώ που είμαστε εμείς κανένα συνοικιακό και πολύ μας πέφτει...άντε και το καλοκαίρι καμμιά συναυλία αν τύχει χαχαα τι να πεις Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα όλα τα καλά εκεί

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr:Α το Αλτσχάιμερ σίγουρα δεν θα το αποφύγω, έρχεται είμαι στα πρώτα στάδια...τώρα θα ψάξω για κείνο το βιντεάκι..

kariatida62 είπε...

@ΕVELINA:Έχεις δίκιο το Αθηναικό Κράτος όπως το ονομάζω εγώ! Ολα τα καλά εδώ μα και όλα τα κακά!
Χρόνια Πολλά

Ανώνυμος είπε...

@ΙonnKorr:Eγώ έχω το ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ αλλά και σύ αδελφέ μου απο πίσω με πας.. Φαινεται τώρα το e-mail μου μου λες, τόφτιαξες, αλλά μάλλον ΄μόνο εσύ το βλέπεις γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα!:)

drosostalitsa είπε...

Καρυάτιδα! Τώρα κι αν ζήλεψα....!!! Ποσο θα θελά να ήμουν εκεί.

***