bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΥ... ΣΕ 365 ΗΜΕΡΕΣ


Στις 23 Αυγούστου 2009, δειλά -δειλά άρχισα να μπαίνω μ'ένα πολύ περίεργο τρόπο στον μαγευτικό κόσμο της blogoσφαιρας και ξεκίνησα την καινούργια μου καριέρα ως blogger (τρομάρα μου) συμπληρώνοντας το προφίλ μου ως εξής:

Για Μένα

ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΔΩΡΙΚΟ ΡΥΘΜΟ,ΣΜΙΛΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ. ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΙΑ...ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΠΟΘΟ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ... ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ Η ΘΑΛΑΣΣΑ!!! ΕΤΟΙΜΗ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ...

Tάγραφα τα παραπάνω και δυσπιστούσα αν μ'αυτό τον τρόπο θα κατάφερνα να  ταξιδέψω και να κάνω καινούργιες φιλίες! Καινούργιες Φιλίες ? Μ'αυτό τον τρόπο? Σ'ένα κόσμο ψεύτικο? Και σ'αυτή την ηλικία, έχοντας ήδη ξεφυλίσσει το μισό βιβλίο της ζωής μου?? Απίθανο έως Αδύνατο!!!

Κι'όμως!!! Το μεγαλύτερο ταξείδι της ζωής μου έγινε απο δω μέσα! Ενα ταξείδι που κράτησε ένα χρόνο και λίγες μέρες ακόμα  παραπάνω....


Ενα ταξείδι αληθινό, πιο αληθινό απ'αυτά που τα αεροπλάνα  πραγματοποιούν! Ένα ταξείδι που θα μείνει αναλλοίωτο  στην μνήμη μου!
Εδώ μέσα γνώρισα τόπους και ανθρώπους. Περισσότερους απ'ότι μπορούσα να γνωρίσω στην δική μου καθημερινότητα!
Και δεν θα το πιστέψετε! Γνώρισα και ΦΙΛΟΥΣ!!! Φίλους καλούς, ευχάριστους διασκεδαστικούς, φίλους που είχαν πολλά να μου χαρίσουν απο γνώσεις έως και πολύ γέλιο!!!

Ξεκίνησα με την ανάρτηση της επίσκεψής μου στο Μουσείο της Ακρόπολης (πρώτα απο το σπίτι του αρχίζει κανείς) και συνέχισα με μία φωτογραφία που είχα βγάλει κερνώντας ένα ποτήρι κρασί Σαμιώτικο (αναμνηστικό απο τις προηγούμενες καλοκαιρινές διακοπές μου, προσέξτε δεν το είχα πάρει απο τον SIDE21), καλώντας τους bloggers να μ'επισκεφτούν και να τους κεράσω! Οι πρώτοι μου καλεσμένοι ήταν ο καλός  μου LEONDOKARDOS και ο Ιωάννης Κ πρώην ΙΟΑΝΙΣΚ! Ήταν οι πρώτοι που μ'ενεθάρρυναν στα πρώτα μου βηματάκια μετά τον  ΙΚΟR και την Roadartist που εγκαινίασαν με τα σχόλια τους το μπλογκ μου στην ανάρτηση: "Kαρυάτιδες οι πιο όμορφες και οι πιο κακοποιημένες γυναίκες του κόσμου"

Στην πορεία άρχιζα να γνωρίζω περισσότερους bloggers μέχρι που έφτασα μέσα στον χρόνο, να παρακολουθώ και να με παρακολουθούν 129 άτομα!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου συνάντηση με τον πολυαγαπημένο μου ΙΟΝΝΚΟRR (o γνωστός πια σε όλους ΙοννΚόκκορας-ένας σύγχρονος Άδωνις μέγας-καρδιοκατακτητής)!
Έβαλε μέσα στο μπλογκ μου το γελαστό του μουτράκι και μούκανε ποδαρικό την Πρωτοχρονιά!!! Είναι ο φίλος που μου χάρισε πολλές στιγμές χαράς και γέλιου, γέλιου μέχρι δακρύων με το αστείρευτο πνευματώδες χιούμορ του!
 Σ'ευχαριστώ απο καρδιάς ΙΟΝΝΚΟRR μου, ειλικρινά μου κράτησες την πιο καλή παρέα ένα χρόνο τώρα!
Καλά και το γυναικάκι σου την" ΗΩΣ" πώς να την ξεχάσω! Σου αξίζει, μια φλογερή Νομικός!!! Λίγο γλωσσού βέβαια, αλλά το απαιτεί το επάγγελμά της! Αξίζει πραγματικά για γυναίκα σου!(Μη με παρεξηγήσεις είναι απο τα χοντροκομμένα μου βρε συ, μη με αρχίσεις πάλι και μου τα σούρεις...χαχα)

Δεν θα ξεχάσω βέβαια τον φίλο μου τον ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, που πολλές φορές μου έδωσε την χαρά της ψευδαίσθησης ότι μπλογκάροντας ήμουν  μία δημοσιογράφος! Έτσι μ'ειδε εκείνος και γω δεν ξέρετε η ψωνάρα, πόσο το χάρηκα γιατί αυτό ήταν το νεανικό μου όνειρο και δυστυχώς δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω... Ο Δημητράκης λοιπόν με δύο ακόμα άτομα που θα σας μιλήσω παρακάτω, Μαχαίρης και karfoma, αφιέρωσαν τα γενναία σπαθιά τους για την υπεράσπισή μου! Ήσαν οι τρεις σωματοφύλακές μου, έτοιμοι ανα πάσα στιγμή να τρέξουν προς υποστήριξή μου...χαχαχαχα!
Σ'ευχαριστώ Δημητράκη μου και δεν πειράζει που δεν ανήκω στο στρατόπεδό σου, γιατί εγώ δεν αντέχω τα στρατόπεδα, πάντως να είσαι βέβαιος, ότι είμαι αγωνίστρια όσο και σύ!!!

Για τον Κρητικό φίλο μου ΦΑΝΗ ΞΗΜΕΡΑΚΗ με τις μαντινάδες του, δεν σας μίλησα... είναι ο πιο όμορφος Κρητικός που έχω γνωρίσει, ο πιο λεβέντης και γράφει και τις ωραιότερες-εύστοχες μαντινάδες!!!

Τα ψώνια του μπλογκόσπιτου??? Πάντα στο ΜίνιΜάρκετ απο τα Τρίκαλα τα δυό στενά!!! Εκεί που σκότωσαν τον Σακαφλιά!!!
Για μακαρόνια πήγαινα, με φασόλια γύρναγα...έπιανα ψιλή κουβέντα μαζί του, αλλού για αλλού η Καρυάτιδα  βρισκόταν και έψαχνε λάθος ράφια! Όλα όμως τα προιόντα στο Μάρκετ φρέσκα και υγιεινά!!! Α! έχω να το λέω! Ποτέ σκάρτο πράγμα...
Φόρεσε κι'αυτός στο τέλος την πανοπλία του και έγινε απο μπακάλης Ντ'Αρτανιάν για χάρη μου!!!

Καλά για τον ΣΚΡΟΥΤΖΑΚΟ που περνά πάντα με το μοτοσακό του, δεν χρειάζεται να σας αναφέρω, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει blogger στην γειτονιά που να μην τον ξέρει!

Μαθήματα μουσικής μόνο στο ωδείο της ΝΕΛΛΥΣ! Εξαιρετική μουσικός, καλή σύζυγος και μητέρα και τολμώ να πω άριστη φωτογράφος!

΄Εκανα και τις ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΕΣ ΜΟΥ με τον Σταύρο! Πλέξαμε μαζί...

Μια μέρα συνάντησα κι ένα ΠΟΥΛΙ ΕΞΩΤΙΚΟ!!! Θαύμα πουλάκι! Ξεχωριστό! Μαζί ξεκινάγαμε για τις εκδρομές μας μα ποτέ δεν συναντιόμασταν!!! Ήμουν εκεί που ήταν κι'αυτή, ήταν εκεί που ήμουν εγώ μα δεν συναντήθηκαμε ποτέ! Είχαμε χάσει και τα κινητά μας, πάει το ραντεβού μας!

Για την ΓΙΑΓΙΑ μας ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, τι να πω?!!! Θα μιλήσω σαν τον αείμνηστο..."ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το μεγαλείο και τη δύναμη αυτής της γυναίκας!!! Αντιγονούλα μου όταν μεγαλώσω περισσότερο, θέλω σαν κι'εσένα να γίνω!!! Είσαι το πρότυπό μου!

Είχα κάποτε έναν ΚΑΗΜΟ που βαρέθηκε και το γύρισε σε  ΙRRESISTIBLE!! Πάει αυτός τον έχασα! Εγινε Γάλλος.

 Είχα και μια μουρλάρα φιληνάδα, την ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΙΡΚΗ με τα γουρουνάκια της, που μ'έκανε να γελάω και να κλαίω πολύ όσο γελώ και κλαίω μ'εκείνον τον Λάκη τον Λαζόπουλο που πολύ μου αρέσει!(καλά μη βαράτε, εμένα μου αρέσει)
Αυτή όμως ήταν ακατάδεκτη...δεν ερχόταν σπίτι μου και γω δεν τολμούσα να της παραπονεθώ γιατί θα μου έσουρνε τόσα που δεν θα με ξέπλενε ούτε ο Νιαγάρας!

Και τώρα που είπα Νιαγάρας μουρθε στο μυαλό η EVIE  η παλιά η Αθηναία, η γιατρίνα ντε που ζει στο μακρινό Τορόντο του Καναδά!!!Το Κόκκινο πλατανόφυλλο του Βορρά που θάχει γίνει τώρα φθινοπωριάτικα ...αχ πόσο θάθελα να ήμουν κοντά σου τώρα να μου κλέψει για άλλη μια φορά την καρδιά μου... γειά σου Ευάκι!

 Ταξείδια μακρινά έκανα με την GLOBALGREEK, την γκλομπαλίτσα μου την γλυκειά! Ξέρετε μέχρι που έφτασα? Μακριά μέχρι το Σουλτανάτο του Ομάν!!! Χίλιες και μια νύχτες έζησα μαζί της...

Πήγα και στον Βορρά, στην παγωμένη και πολιτισμένη Σουηδία με την φίλη μου την  ΕLVA!!! Βέβαια, μεσ'τα χιόνια!!! Υπέροχα ήταν κι'εκεί!

Κατέβηκα και παρακάτω στους συνεταίρους μας τους Γερμανούς...Βρέθηκα στο φιλόξενο σπίτι του BENIKOS PLACE!!! Ωραία ήταν κι'εκεί έχω όλες τις φωτογραφίες κρατήσει απ'εκεί...ακόμα και τα 4 όμορφα βλαστάρια του! Υπέροχη-ζηλευτή οικογένεια!

Πήγα και  πιο κάτω , και βρήκα το ΗΕL-ENIKO της Βερόνικας Μαρσά! Με κέραθε καφέ μου μίληθε και  με την όμοφθη γλώθθα της!!! Της ζήτησα κι'ενα φλαμένκο μαζί της να χορέψω, αλλά ...δεν εδέησε!

Η χάρη μου έφτασε μέχρι την Ν.Ζηλανδία, χάριν της πατριώτισσας μου ΑΡΤΑΝΙΣ! Εκεί να δείτε ταξείδι ονειρεμένο!!! Με σκαθάρια, αράχνες, φίδια,γιγάντια μανιτάρια και ότι βάλει ο νούς σας,....

Στις βόλτες μου συνάντησα μια μέρα μια ωραία φιλόλογο, έτσι την είδα εγώ...: η ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ήταν αυτή και πολύ μου άρεσε η παρέα της! Κοινά ενδιαφέροντα, κοινές αγάπες είχαμε.. μου έμαθε πολλά, όμορφα τα περάσαμε μαζί! 

Άσκησα το μυαλό μου καλά με τα ποιήματα του φίλου μου Βασιλάκη BASNIA και τις σκέψεις της ΦΟΡΑΔΑΣ που βρίσκεται ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ! Συνήθως μετά απο τις επισκέψεις μου εκεί έφευγα ικανοποιημένη για μια ακόμα φορά που δεν είχα καταλάβει την τύφλα μου απ'όσα μου έλεγαν! Όσες φορές τους το έκανα παράπονο για να με βοηθήσουν λίγο, ο μεν ΒΑSNIA μου έστελνε χαμόγελα και μ'έστελνε...στο καλό η δε Φοράδα μούριχνε κάτι κλωτσίδια που ακόμα τα θυμάμαι!!! Τ'ευχαριστιόμουν όμως, δεν μπορώ να πώ!

Παρα λίγο να ξεχάσω καλέ την Coula  με τα απερίγραπτα coula της! Με φώναξε και στο πάρτυ της!!! Α!!! Αξέχαστη βραδυά εκείνη!!! Σε τέτοιο πάρτυ δεν έχω πάει ΠΟΤΕ και ούτε πρόκειται να ξαναπάω!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Αμ' το άλλο που γράφτηκα και σε κόμμα!!! Στο κόμμα της ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ. Ωραίος πολιτικός λόγος!

Γέμισα κοσμήματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους απο την γλυκύτατη ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΤΣΑ μου! Με στόλισε με τα πιο όμορφα κοσμήματα του Κόσμου όλου και πολύ την ευχαριστώ!

Γνώρισα τον Θεσσαλοτίποτα, πρώην ΝΕWTON και νυν SAQ. Μ'αυτόν χαιρόμουν να διαφωνώ!!! Μούμαθε όλα τα κολπάκια της google! Τέλειος δάσκαλος!!! Δεν θα ξεχάσω εκείνο το λαγουδάκι που μου έστειλε για να μου ευχηθεί ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! Το θυμάσαι βρε Σακ!!! Τι έξυπνο, μ'είχες συγκινήσει τότε!

Απέκτησα και γιο!!! Βέβαια, ίδιος με τον πραγματικό μου γιο! ΞΥΝΟΣ όσο και  κείνος! Όμως ένα χαρισματικό παιδί που με γέμισε ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας! Να μου το θυμηθείτε αυτός μια μέρα θα μας κυβερνήσει( μη με παρομοιάζετε με την Μαργαρίτα, καμμιά σχέση δεν έχω) και τότε αλλοίμονο μου και αλλοίμονό σας κακομοίρηδες! Αυτός δεν χαρίζεται καθόλου! Θα μας βάλει τα δυο πόδια σ'ένα  παπούτσι! Δεν γελάω καθόλου!  Είναι ο φοβερός και τρομερός CsLaKoNaS. Έως και το  nick name που βρήκε σκέτη ταλαιπωρία είναι να το γράψεις!

Μια μέρα ήρθε και μια ποιήτρια-πλανεύτρα ερωτιάρα και μ'αγκάλιασε με κείνο το αέρινο χάδι των ποιητών που αγγίζουν και χαιδεύουν ψυχές! Άγγιξε και την δική μου η ΚΑΚΙΑ Π και δεν μπόρεσα να της αντισταθώ! Της παραδόθηκα άνευ όρων!
Κοντά της είδα και μια Γουίκα (δόκιμη μάγισσα),πρώην Ανακρίτρια, και νυν καυτή Σπανιόλα.!
Το κορίτσι με τα χίλια πρόσωπα... φόραγε απ'ένα ανάλογα με το πάρτυ που είχε να πάει! Μια μέρα μάλιστα την είδα να φορά και ένα σπασουάρ...ε και τότε λύθηκα απο τα γέλια!

Ξετρελάθηκα απο τον AMATEUR PHOTOGRAGHER  BILSOT τον φωτογράφο του  μπλογκοχωριού μας, με την όμορφη δουλειά του πάνω στην φωτογραφία...και πέρασα μαγικές στιγμές μέσα απο τον φακό του...

Σ'ενα χαρούμενο σπίτι συνάντησα και μια ΝΕΡΕΝΙΑ! Γίναμε φίλες αμέσως(κουβαλάει καντάρια τρέλα-ωραία τρέλα όμως)...παίξαμε, γελάσαμε, νανουρίσαμε....χαχαχα!!! Με κάλεσε! Πήγα σπίτι της ...
... τότε εκεί καταφέραμε ακόμα και  να κλάψουμε!!! Ενα κλάμα βάλσαμο όσο βάλσαμο ήταν και το γέλιο μας!
Ανάμεσα στις Νερένιες βρήκα και μια άλλη Νερένια απο την Καλαμάτα που κάθε μέρα μου τραγουδούσε όμορφα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή...και τι ωραία ήταν να ξυπνώ κάθε μέρα μ'αυτά τα παλιά αθάνατα τραγούδια!

Ξεχάστηκα πολλές φορές στα παραμύθια του καλόκαρδου και ευγενικού αλητάκι-ΑLATAKI
Σοφά παραμύθια όχι γελοία σαν αυτά που σας έλεγαν μικρά, μόνο  με βασιλοπούλες, πρίγκηπες και πριγκηποπούλες...

Δυνάμωσε η γυναικεία μου αυτοπεποίθηση διαβάζοντας τις  φίλες μου ΒΑΣΣΙΑ(φυσιολάτρης) και ΜΕΛVAKI μεταβαφτισμένη σε ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ(καθόλου ζαχαρένια!).
Γυναίκες που στέκονται στα πόδια τους!! Και οι δυο τους η προσωποποίηση της γενναίας γυναικείας ανεξαρτοποίησης!! Τιμή μου που τις γνώρισα!!!

Ήρθε και η ΕVELINA κοντά μου,τρυφερή απο την πανέμορφη Καβάλα με χίλια βιντεάκια, χίλια! Όλα ένα κι'ένα!
Η ΤASPA που  για πολλά μ'ενημέρωσε και την ευχαριστώ πολύ!

Ο Καλόκαρδος ΜΑΧΑΙΡΗΣ!!! Ντόμπρο παιδί , δυνατός μαχητής της ζωής, φίλος καρδιακός, καρντάσης πώς να σας το πω? Και σοφός, σοφώτατος!

Συνάψαμε συμμαχία με το ΚΑRFOMA για ν'αντιμετωπίσουμε τον ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ που μας έτρωγε όλο το φαί... τα καρφωματάκια του πάντα εύστοχα και καλοδεχούμενα!

Πέρασα στιγμές αγωνίας παρακολουθώντας ταινίες του μεγάλου σεναριογράφου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ!!
Οπως εκείνο το επικό έργο του " Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ" Ξεκίνησε την Άνοιξη και τερμάτισε το Καλοκαίρι!
Εμ' εκείνες οι αναμνήσεις του απο την Μάμα Άφρικα!!! Ιστορίες με λιοντάρια... αληθινά! Όσο αληθινός είναι και ο Χριστόφορος!
Δεν πρόλαβα να δω το τέλος της σειράς αυτής! Μάμα-΄Αφρικα να την ονομάσεις Χριστόφορε και να την τυπώσεις σε βιβλίο! Η πρώτη που θα το αγοράσω νά ξέρεις θάμαι εγώ!!! Δηλώνω φανατική αναγνώστριά σου....

Μετά μας φανερώθηκε και ο φίλος του o GIP! o Eλληνας Χίτσκοκ του Διαδικτύου...καταπληκτικός και  άψογος χορευτής, έμοιαζε πολύ με τον επιστήθιο φίλο του, τον Χριστόφορο!
Εχει ένα παρουσιαστικό τόσο επιβλητικό-αρχοντικό θάλεγα, που μόλις τον είδα... παρέλυσα απο τον φόβο μου!
Ενα τάνγκο θάθελα πολύ να το χορέψω μαζί του...μα δεν έτυχε, τι κρίμα!

Α! δεν σας είπα για τον μορφωνιό μου!!! Τον ΑΝΕΣΤΗ!! Πολυταξιδεμένος....βέβαια σ'ένα αεροπλάνο μέσα ήταν συνεχώς! Με το "καλώς τον"-" έχε γειά" του έλεγα! Μου έφερνε όμως δώρα απο τα ταξείδια του. Το καλύτερο μια βουβουζέλα !!! Καλό παιδί ο Ανέστης!!! Τα ξέρει όλα!! Μα όλα σας λέω, σχεδόν όσα ξέρει ο Λάκωνας! Μόνο που ο Ανέστης δεν θέλει να είναι Έλληνας πια! Πασχίζει να παραιτηθεί απο Έλληνας! Βρείτε του ρε παιδιά τον τρόπο να το κάνει, ν'απαλλαγεί απ'αυτή την ρετσινιά!!χαχαχα!

Γνώρισα και δυό Μάγους! Μάλλον έναν ΜΑΓΟ πούγραφε ωραία-τρυφερά στιχάκια και έναν άλλο ΜΑΓΟΚΤΟΝΟ τον λογιώτατο Γρηγόριο τον 5ο τον Εξολοθρευτή! Αυτούς όποτε και να τους συναντούσα πλακώνονταν στις σφαλιάρες! Ναι αλήθεια σας λέω όπου συναντιόντουσαν ρίνγκ το έκαναν το μπλόγκι. Βρε μη φαγωνόσαστε τους φώναζα εγώ, αυτοί το χαβά το χαβαδάκι τους!!! Μίσος χαοτικό  τους χώριζε, για μια γυναίκα έλεγε ο ένας, για επαγγελματικά ρουσφέτια έλεγε ο άλλος, μύλος,  η υπόθεση όσο και να προσπάθησα-άκρη δεν βρήκα μαζί τους! Τώρα όμως φαίνεται πως σήκωσαν άσπρη σημαία ανακωχής και  πολύ το χάρηκα!

Προς το τέλος του ταξειδιού μου συνάντησα και τα Spirogyrismata  του πατριώτη μου DrMakspy dottore στην Φαρμακολογία του...με μια τεράστια φωτό στην σκεπή του σπιτιού του, να χαρίζει στους αναγνώστες του το απίστευτο κάλλος του Παγασητικού!

Λίγο πριν το τέλος, μέσα σ'ενα χαρέμι...(φαντάζεστε ποιανού) γνώρισα την όμορφη μικρή Νατάσσα! 
Αιθέρια ύπαρξη! Γλυκειά και τρυφερή...άπιαστο ανδρικό όνειρο ! Μη κάνετε όμως όρεξη... γιατί στις 16 του Οκτώβρη ο καλός της την ντύνει νυφούλα και την παίρνει απο την αγκαλιά της μαμάς της... η ώρα η καλή νάναι Νατάσσα, να ζήσετε ευτυχισμένοι σαν τα ψηλά βουνά!

Eκεί στο τέλος που σας έλεγα "αμοντάριστα" ήρθε και με βρήκε απο τα Ψηλα-Αλώνια της Πάτρας μια δασκάλα ονόματι Meril και είπαμε, είπαμε....και τι δεν είπαμε!

Ήρθε και μια φορά ο φουκαριάρης ο ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΣ και γω τότε είχα νεύρα με τον ακριβώς επόμενο που θα σας πώ και τούριξα μια μπούφλα του καυμένου που είδε τον Χριστό Φαντάρο και δεν ήξερε κιόλας γιατί την έφαγε!!! Πρώτη φορά στην ζωή μου φέρθηκα έτσι σ'άνθρωπο!

Μέσα σ'όλα ήρθε και Ο ΕΡΩΤΑΣ ο ΜΕΓΑΛΟΣ ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ!!! Ήταν εκτυφλωτικός, σαρωτικός, παιχνιδιάρικος, αναζωογονητικός!
Ήρθε στα ξαφνικά (πάντα έτσι έρχεται, εκεί που δεν το περιμένεις)
Είχε όλα τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ειδυλλίων! Μίσος, πολύ μίσος και πάθος πολύ πάθος!! Ευτυχώς τελειώσαμε με το πάθος! Που στην συνέχεια γαλήνεψε και έγινε μεγάλη ΑΓΑΠΗ!!!  Ο Λατρευτός μου ΙΑΜΑΤICUS!!!
Μου χάρισε στιγμές αλησμόνητες! Ξέρετε σαν αυτές, που όταν τις ζούμε, μένουν στο μυαλό άσβηστες μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας...τέτοιες στιγμές ένιωσα μαζί του!
Μέγας δάσκαλος του ελεύθερου πνεύματος και του Έρωτα!
Δάσκαλος μεγάλος, ως οφείλουν όλοι οι άντρες να είναι για μια γυναίκα...
Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή , που έζησα μ'αυτόν τον άντρα τόσο έντονα συναισθήματα!!!
Γι'αυτό το ιδιαίτερα μεγάλο και πρωτόγνωρο, που μου χάρισες Ιαματικέ μου σ'ευχαριστώ!!!

Η παρεούλα μου όμως, το αποκούμπι μου το μεγάλο, το βρήκα ξέρετε πού??? Δεν θα το πιστέψετε! Σ'έναν Φυσικό! Σ'ένα φυσικένιο Κένταυρο. Εκεί ψηλά στον ουρανό...στον Α-KENTAΥΡΟΥ.  Εκεί με περίμενε κάθε βράδυ έξω απο το σπίτι του, με φώναζε μου έδινε καρεκλίτσα (ξέρετε όπως χρόνια πριν, στις παλιές αυλές της Αθήνας που τα λέγανε οι γειτόνισσες) και συζητούσαμε για όλα! Μου τα εξηγούσε όλα! Η ήρεμη δύναμη της ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑΣ! Αχ!φίλε μου νάξερες πόσο θα μου λείψεις... πραγματικά τιμή μου  που σε γνώρισα!

Τέλος άφησα μια μικρούλα!!! Που είπα λίγα λόγια στην αρχή...θα νόμιζε ότι μόνο αυτά είχα να της πω!!! Χα,χα,χα, της την έσκασα !!!
 Είναι μικρούλα μεν, με μεγάλη όμως καλλιτεχνική ψυχή! Η γνωστή σ'όλους μας ROADARTIST.
 Τώρα στο τέρμα του ταξειδιού μου, ήρθε η στιγμή ν' αποκαλύψω εδώ ενώπιον όλων, πως εσύ στάθηκες αφορμή με το δικό σου  υπέροχο μπλογκ, που έτυχε να συναντήσω, ν'αρχίσω αυτό το μακρινό ιντερνετικό ταξείδι μου!
  Για σένα έχω μόνο ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Για  τις συνεργασίες...για όλα!
Σκέτο,αλλά μεγάλο, ντυμένο με τα φύλλα της καρδιάς μου! Σε παρακαλώ, δέξου το σαν ένα λουλούδι!

Μικρός ο Κόσμος της Καρυάτιδας ή της δικής σας Κάρυς όπως με βάφτισε η καλή μου SELENA (σ'αυτή χρωστώ το Κάρυ, που παραλίγο να την ξεχάσω) και μεγάλο το ταξείδι που έκανε ένα χρόνο τώρα!
Καιρός να γυρίσει πίσω στο πραγματικό της σπίτι, που πια την στερήθηκε απο το τελευταίο της χόμπυ, και να ψάξει για καινούργια ταξείδια και καινούργιους προορισμούς...

Δεν μ'αρέσει να επαναλαμβάνομαι φίλοι μου φοβάμαι πως εξαντλήθηκα ως blogger(167 αναρτήσεις) και δεν θέλω να πέσω στην παγίδα της επανάληψης των θεμάτων μου!
Δεν θάθελα με τίποτα να γίνω πια βαρετή...όταν ο κύκλοι τελειώνουν πρέπει νάχουμε το θάρρος ν'αποσυρόμαστε διακριτικά. Αυτό πιστεύω πως ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής!

Νομίζω ότι κατάφερα να σας συστήσω τον εαυτό μου καλά και αυτό με ικανοποιεί!
Τόπος λοιπόν για τους καινούργιους bloggers! Η Καρυάτιδα είναι πάντα υπερ, όχι βέβαια της πρόωρης σύνταξης,  αλλά της 35ετίας άνευ ορίου ηλικίας!!! χαχαχαχαχα (αντε σας άφησα και την άποψή μου για το ασφαλιστικό)
Κρατείστε αυτή την μπλογκογειτονιά όμορφη όσο την γνώρισα...πολυσύνθετη, φιλόξενη, ζωντανή και κυρίως αγαπημένη και μονιασμένη!!!

 Ενωθείτε Ελληνες, μονιάστε!!!

Θα μου λείψετε όλοι ΠΟΛΥ!!!    Εύχομαι  να μη ξέχασα κάποιον και ρεζιλευτώ....
Ελπίζω να μη φάνηκε το δάκρυ του αποχωρισμού...
ΦΙΛΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
 ΚΑΙ ΤΟΤΕ
Η ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΑΡΓΑ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΤΗΣ ΧΙΤΩΝΑ ΚΙ'ΑΝΗΦΟΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ, ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ...ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΤΗΣ!

Αγάπες που μ' ανάθρεψαν
με του καημού το γάλα.
Στον ουρανό μ' ανέβασαν
και μου κλέψαν την σκάλα.

Αγάπες που μ' ανάθρεψαν
με του καημού το γάλα.
Αγάπες που μ' ανάθρεψαν
και τα φτερά μου ανοίξαν.
στα χέρια μου συνάντησα
την πιό μεγάλη δίψα.

Αγάπες που μ'ανάθρεψαν
και τα φτερά μου ανοίξαν.

Αγάπες που μ' ανάθρεψαν
και πίστεψα με πάθος.
Πριν ξημερώσει
με άφησαν να περπατώ μονάχος.

Αγάπες που μ' ανάθρεψαν
και πίστεψα με πάθος.
Αγάπες που μ' ανάθρεψαν,
Αγάπες που μ' ανάθρεψαν....

THE END




77 σχόλια:

Γ.Π. είπε...

Όχι ρε συ! Τι αποχαιρετισμοί είναι αυτοί;
Εδώ να μείνεις...Να περνάς...
Να μην ξεχνάς...
Καλά ταξίδια και καλές επιστροφές!
Καημός(σιωπηλός πολλές φορές αλλά πάντα παρών)

Drmakspy είπε...

Δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω για τα καλά λόγια σου όχι μόνο προς εμένα αλλά και προς όλους τους άλλους... Όμως δεν θα ήθελα να σε αποχωριστώ... Νομίζω έχεις πολλά να δώσεις ακόμη και θα ήθελα να μείνεις... Δεν σε χόρτασα... Δεν ξέρω τι σε έπιασε όμως δεν κλείνει ποτέ αυτός ο κύκλος... Μεγαλώνει σε περιφέρεια κλείνοντας όλο και περισσότερα/ους μέσα του... Μείνε... Το Ερεχθείο μπορεί να περιμένει... Αιώνες αν χρειαστεί...

kariatida62 είπε...

Αν ποτέ τολμήσετε κάποιοι απ'εσάς να συναντηθείτε, μην ξεχάσετε να μου στείλετε e-mail!
Θάρθω να σας βρώ αμέσως!!!
Την αγάπη μου...

b|a|s|n\i/a είπε...

τα ευχαριστώ δικά μας! τα ειλικρινέστερα και τα ολόψυχα!
και καθότι δεν είμαι καθόλου μα καθόλου των αποχαιρετισμών κάπου εδώ θα είμαστε όλοι μας.κάθε τέλος και αρχή κάθε αρχή και τέλος και τα πάντα όλα σαν κύκλος μοιάζουν.
να είσαι πάντα καλά! φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Άκουσε να σου πω κάτι ...

οι καρυατιδες δε πεθαίνουν ποτέ...

Για συγκεντρώσου λίγο!

Ασε αυτα που ξέρεις τα μειδιάματα τα ειρωνικά και συνέχισε μαζί μας.

Αν θες, το μονο που σου επιτρεπω να κάνεις ειναι ενα μικρο διαλειμμα.

Και να επιστρέψεις δυναμικά

φιλιά πολλά

IonnKorr είπε...

Επιτέλους, να μείνουν οι διαδικτυακές γυναίκες απροστάτευτες.
Να δράσω ελεύθερα ρε παιδί μου!!

ELvA είπε...

Kαλη μας Καρυατιδα!

Μηπως ενα διαλειμματακι βοηθησει ωστε να επιστρεψεις μετα δυναμικοτερα, οπως ειπε και η @Coula,πιο πανω...Η αποφαση ειναι δικη σου, αλλα να ξερεις οτι θα μας λειψει η ζωντανια και το κεφι σου!

Να σαι καλα και μη χανεσαι! ;)
Φιλια!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη που δεν πέρασα νωρίτερα αλλά ήμουν στο κρεβάτι με εμετούς και "αναστήθηκα" μόλις χθες!
Κατά δεύτερον να σου πω πως όχι δεν θα σου τα σούρω γιατί πρώτον τα σέρνω μόνο στους κακοπροαίτερους κι εσύ ήσουν πάντα πολλή θετική μαζί μου και γιατί δεύτερον έχεις δίκιο, δεν σε επισκεπτόμουν συχνά.Πίστεψέ με δεν το έκανα από σνομπισμό ή αδιαφορία απλά δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλους όσους θα ήθελα και καμιά φορά που σας διαβάζω απ' τη δουλειά δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί μας έχουν απενεργοποιήσει τη δυνατότητα και επιστρέφοντας σπίτι μετά το σχόλασμα το έχω ξεχάσει.Ότι και να πεις έχεις δίκιο...:(
Τώρα όμως θα σου τα σούρω...γιατί χρυσή μου σου την άναψε να φύγεις; Λες δεν θες να επαναλαμβάνεσαι....χέστηκες κι αν επαναλαμβάνεσαι, για την πάρτη σου το κάνεις για το γούστο και την εκτόνωσή σου.Η ζωή έχει τόσα καινούρια πράγματα να διηγηθείς, για ποιά επανάληψη μιλάς;
Λοιπόν εγώ τα πήρα τώρα και αρνούμαι να σου χαιρετήσω τον πλάτανο.Σου δίνω διορία ένα μήνα. Έτσι και δεν εμφανιστείς ξανά, θα ανοίξω μπλόγκ θα το ονομάσω Καρυάτιδος και θα σε υποχρεώσω να γράψεις.Τέλος! :p

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Ανέβασα ένα σχόλιο να το πήρες άραγε;Δεν κατάλαβα....

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Καρυάτιδα! Μα γιατί κορίτσι μου; Αλλά φαντάζομαι θα ξέρεις καλύτερα. Θα έχεις κάνει τα κουμάντα σου. Εμείς όμως θα φτωχύνουμε από πολλές απόψεις είσαι μια "σταθερά" στον κόσμο μας. Θα πρέπει να βρούμε νέες ισορροπίες.
Εγώ πάντως σε βεβαιώνω θα έχω μέσα μου την εικόνα σου - έστω κι αυτή που δημιούργησα- ανεξίτηλη για όσο καιρό εσύ αποφασίσεις να απέχεις. Σε ευχαριστώ θερμότατα για τα καλά σου λόγια. Και δεν θα πω μια Κυρία φεύγει αλλά μια Κυρία θέλει ένα διάλειμμα.
Θα τα λέμε είμαι σίγουρος.
Με τεράστια εκτίμηση και πάμπολες ευχές μέσα από την ψυχή μου ανεκτίμητη καρυάτιδα.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Η επανάληψη σαν πρόσχημα μου μοιάζει..

Μπορεί να έχεις τους λόγους σου..
Να είναι προσωρινοί και να γυρίσεις..

Ποτέ δεν συνήθισα τους αποχωρισμούς και ας έχω βιώσει τόσους..

CsLaKoNaS είπε...

Θα συμφωνήσω με το ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ.

Κι εγώ τώρα με ποιον θα τσακώνομαι;

Λυπάμαι πολύ γι αυτή σου την απόφαση αλλά ελπίζω πως είναι για καλό. Σίγουρα όλα τα πράγματα κάποτε τελειώνουν. Εσύ ξέρεις.

Στεναχωριέμαι τόσο που ούτε την επιλογή Νταλάρας - Θηβαίος δεν έχω όρεξη να σχολιάσω....

Θα μου λείψεις πάρα πάρα πολύ...

Global Greek είπε...

Εγώ θα ξαναπεράσω κάποια άλλη στιγμή για ένα αναλυτικό, αλλά αρχικά κι αυθόρμυτα θέλω να πω να το ξανασκεφτείς!!! όλοι περνούμε φάσεις ξενερουάω, αλλά ίσως μετά απο μερικούς μήνες να θελήσεις να το ξαναπιάσεις.Το εγκώμια θα σου τα κάνω χωριστά ;-)))

αυτά για την ώρα, (νομίζω οτι έχω θυμώσει λίγο που φεύγεις γι'αυτό δεν μου βγαίνει κάτι επικοδομητικό αυτή τη στιγμή) :-/ .... ;-)

Ανώνυμος είπε...

...σε ευχαριστώ που με "άφηνες" να συνταξιδεύω μαζί σου. Όλα καλά...

Drmakspy είπε...

Αν και όταν είσαι Βόλο θέλω να συναντηθούμε .... Και στα πλαίσια του bookcrossing... Το mail μου drmakspy@hotmail.gr σε περιμένει.... Φιλιά...

logia είπε...

και διάβαζα και διάβαζακαι σκεφτόμουν την άτιμη που μας θυμάται όλους; εγώ δεν έκανα γενέθλεια ακριβώς γιατί φοβόμουν πως κάποιον θα ξεχάσω
και φτάνοντας στο τέλος παθαίνω το σοκ
για΄τι βρε μας αποχαιρετάς;
ποιός θα μας ξεκουνάει τώρα από τη νιρβάνα των βολεμένων αστών;
ποιός θα μας ξεσηκώνει με κάθε κοινωνική αδικία;
α παπαπα δεν σε πιστεύω
εγώ λέω κάνε το διαλειμματάκι σου και όταν σου ξανάρθει γράψε
έλα να τα πούμε
εγώ πάντως δεν λέω αντίο
λέω μόνο σ
στο επανιδείν!!!!!

Roadartist είπε...

.....αρχικά να πω πως με συγκίνησες...
Απίστευτα πολύ! Ειλικρινά πάρα πολύ. Τα ευχαριστώ όλα δικά μου..
Μου είχες στείλει κάποια στιγμή πως σκέφτεσαι να το κλείσεις το Σεπτέμβρη, μα δεν το πίστεψα.. Και αυτό γιατί είσαι πολύ δυναμική και γράφεις, ακόμη κ το καλοκαίρι.. Για ποιο λόγο να φύγεις; Μπορείς να μειώσεις τις αναρτήσεις και τους ρυθμούς σου, αν κάτι σε κούρασε.. Νομίζω θα το ξανασκεφτείς, γιατί εδώ αληθινά θα λείψεις.. Πραγματικά..

Ξανά σε χιλιοευχαριστώ πραγματικά για τα λόγια σου. Η εκτίμηση δεν είναι καθόλου μικρό-λίγο πράγμα, πόσο μάλλον στην σημερινή εποχή που οι περισσότεροι τριγύρω ψάχνουν για ψεγάδια, πραγματικά με τίμησες με τα λόγια σου, ολόψυχα σε ευχαριστώ που έτσι με αισθάνθηκες.

Να είσαι πάντα καλά
περιμένω να επιστρέψεις ..όταν το νιώσεις..

Unknown είπε...

Γιατί το κάνεις αυτό; Γιατί τώρα;
Μα καλά τώρα που βρεθήκαμε; Πράγματι αργήσαμε να συναντηθούμε...
Κατά βάθος όμως πιστεύω οτι δε θα αντέξεις και θα ξαναγυρλισεις! Το εύχομαι!
Όσο για τις ευχές σου σε ευχαριστλώ πάρα πολύ! Εύχομαι σε 'σένα και στην οικογένειά σου κάθε καλό μέσα από την καρδία μου!
Κι εντάξει δεν είμαι και τόσο όμορφη πια...
Έτσι όπως τα λες θα νομίζουν οτι μιλάς για κανά μοντέλο! Όχι! Θέλω πολύ ακόμα για να φτάσω εκεί! χαχαχαχα!

Καλή συνέχεια στη ζωή σου καλή μου Καρυάτιδα!
Πάντα ευτυχισμένη να είσαι!
Τα φιλιά μου!

IonnKorr είπε...

Καλά δεν πιστεύω, με όλα αυτά τα καλά λόγια που σου γράφουν, να σε τουμπάρουν και να επανέλθεις???

Αφού πήρες την απόφαση να την κρατήσεις!!!

Μην γυρίσεις ποτέ ξανά.

Άς τους αυτούς να λένε. Τα ίδια γράφουν σε όποιον φεύγει.

Μέσα τους όμως σκέφτονται:
- Άντε να φύγει να ησυχάσουμε
- Μα γιατί δεν έφευγε νωρίτερα.
- Μα τοσο καιρό μας κατακούρασε
- Να φύγει και να μην ξαναγυρίσει.
- Ποτέ μου δεν την χώνεψα
- Φεύγει. Χεστήκαμε
- Επιτέλους πήρε την σωστή απόφαση.

Λοιπόν, μείνε σταθερή στην απόφασή σου και άσε το διαδίκτυο σε μας. Εσύ έτσι κι αλλιώς η χειρότερη blogger ήσουνα. Δεν χάσαμε και τίποτα.

karfoma είπε...

Είσαι με τα καλά σου Καρυάτιδα;
Παίρνεις προσκλητήριο για να μας ανακοινώσεις την αποχώρηση σου;
Και γω τι θα κάνω μωρή μουρλή, ποιόν θα προστατεύω τώρα;
Μ΄έβγαλες στην ανεργία και δεν έχω σημπληρώση και τα ένσημα και θεωρείς τον εαυτούλη σου αγωνίστρια;
Ποιος θα με πάρει τώρα στην δουλεύσει του μωρή τρελοκαμπέρο που έχω εκτεθεί πολιτικά;
Φεύγεις εσύ αφού έκανες το ωραίο σου ταξιδάκι και γαία πυρί μειχθήτω;
Τόσο γρήγορα έφτασες στην Ιθάκη σου;
Τι λέει μωρή βουρλισμένη ο ποιητής;
Χρόνια πολλά να κρατήσει δεν λέει;
Γύρνα πίσω Καρυάτιδα και άσε τις πλάκες γιατί δεν είναι πρωταπριλιά!
Γύρνα πίσω γιατί θα βγάλω όλα τα άπλυτα σου στο διαδίκτυο, και τότε θα καταλάβεις τι εστί κάρφωμα!!!
Φιλιά πολλά και φρόντισε να αποφύγω τον ΟΑΕΔ!

ανεστης είπε...

Δεν θάναι το ίδιο εδώ χωρίς εσένα.
Ελπίζω να αφήσεις ένα παράθυρο στην τελεσιδικη απόφαση για να κάνεις κανένα πέρασμα. Μη ξεχνάς οτι έχεις δικούς σου εδώ.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

γιατί καλή μου;;.. σαν τα αποδημητικα πουλιά σε αρχη φθινοπώρου..Εσύ όμως Καρυάτιδα ούσα, δεν μετοικείς εύκολα και ανώδινα..
θα μου λείψεις και μένα!!

Σου τα λέω και στην γωνιά μου!!

Φιλια ταξιδεμένα και ποτέ μην λες ποτέ.. εμείς εδω θα είμαστε..για όσο είμαστε !!

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ... Σεβαστή αν και όχι πλήρως κατανοητή η απόφαση σου.

Μη μας ξεχνάς Κάρυ !! Να περνάς όταν μπορείς και θέλεις να μας βλέπεις ! Αλλιως θα είναι η μπλογκ-όσφαιρα πλέον χωρίς εσένα.

Χαρήκα που σε γνώρισα. Ειλικρινά.

Νερένια είπε...

Μαρή τρελάθηκες παντελώς πια;;;;;;;

Που πας να μαρμαρώσεις χειμωνιάτικα;;

Να μου έλεγες το καλοκαίρι να το καταλάβω .... μα χειμώνα;;;

Να τρως τις βροχες και τα χιονια και να μη ζεσταίνει το κοκαλάκι σου λίγο;

Μπα με βρίσκεις καθέτως αντίθετη...

Τώρα ξερω θα μου πεις κάτσε και οριζόντια ...αυτό θα το κατάφερνα καλύτερα αμα ήμασταν μαζι, γιατι αυτος ο Ιονν θα βγάλει γλώσσα (που εβγαλε) ....

Άντε ξανασκέψου .... για ξανασκέψου!!!

Ευρύνοος είπε...

Πρώτη φορά μπαίνω εδώ, μετά απο επίσκεψη στην ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..

σας έχω ανταμώσει σε σχόλια φίλων που τριγυρνούσα όμως..

ακούω ωραία τραγούδια και ως τρελός του χωριού, θα μείνω εδώ να ακούω μέχρι να επιστρέψετε..

ελπίζω να μην με φάει το αγιάζι μονάχα..

περιμένουμε..

καλησπέρα σας :)

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

"Η ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΑΡΓΑ, ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΤΗΣ ΧΙΤΩΝΑ ΚΙ'ΑΝΗΦΟΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ, ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ...ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΙΟΥ ΤΗΣ!"

Πολύ αισθαντικά λόγια, μ΄ άγγιξαν πιο πολύ απ' όλα όσα λες...

Εγώ είμαι η ...65η ...blogoφίλη σου... Δεν παραπονιέμαι... μη μου στεναχωρεθείς... Δεν μπορούσα να γράφω εύκολα σχόλια στο χωριό μου όπου μένω τώρα και όπου η γραμμή είναι απλή και δε μπορώ να κάνω αναρτήσεις και πολλά άλλα... Μια φορά τη βδομάδα (για ένα μερόνυχτο)που κατεβαίνω στο ...άστυ το λιγότερο κλεινόν απ' το χωριό...προσπαθώ, μέσα στα πολλά που πρέπει να κάνω, να ικανοποιώ και τα ...θέλω...

Επειδή λες για κάποια συνάντηση μπλογκοφίλων, σου έχω πρόταση: Αύριο πηγαίνω στην Ξάνθη για 4 μέρες (δες τις γιορτές της παλιάς πόλης που γίνονται αυτές τις μέρες εκεί), όπου ανάμεσα στα άλλα θα έχουμε κάποιοι μπλογκοφίλοι συνάντηση… (4 Ιουνίου είχε γίνει συνάντηση 15 μπλογκοφίλων στην Μακρυνίτσα Πηλίου... ακόμα μου μιλάει γι' αυτήν η Πέλα μας=Ιλύς του χρόνου-μένουμε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων!). Στην Ξάνθη μένει ο Delta του "Ξάνθη φιλοσοφείν"... Τα φτερά σου (ας είναι και της Ονειροφαντασίας!) και ...πέταξε!!..

Κι εγώ στη roadartist μας χρωστάω τη ...μύηση-είσοδο στη μπλογκοπαρέα...έχω σκοπό να κάνω ανάρτηση για το ...οδηγοκαλλιτεχνικό κορίτσι μας...

Εύχομαι να σου γίνονται πιο πολύ "τα θέλω" και λιγότερο "τα πρέπει"... Να είσαι πάντα καλά.

Un par de neuronas... είπε...

Τι έκπληξη ... Τώρα που άρχησα να σε ξέρω, θα πας δεν ξέρω που ... έχεις το μαιλ μου και την αγάπη μου. Να τους χρησημοπιες οπώτε θέλεις.

Ευχαριστώ που έγραψες για μένα, μεγαλο τίμή!

Φιλιά και αγκαλιές, αγαπητή μου.

a-kentavrou είπε...

Ένα βράδυ στο σταθμό
Τι θλιβερό πράγμα ο Σταθμός
που μόλις νάχει φύγει το τραίνο.
Η άδεια θέση κι η σιωπή
μεσ΄στο Σταθμό που τούφυγε το τραίνο.

Και αυτοί που μείνανε σκορπούν
κι έχουν το βήμα τ΄αποφασισμένο
όσων τη μοίρα ακολουθούν.
Κάθε φορά τους φεύγει κι από κάτι
και κείνοι μένουν στο Σταθμό
λυγίζοντας το θολωμένο μάτι.
Στρέφουν στα ίδια θαρρετοί
δήθεν κ΄η πλάτη τους κυρτώνει πίσω.

Καταραμένε χωρισμέ
όμως και σένα θ΄αγαπήσω
Γιατί το χαίρε ήταν γλυκό
καθώς το χέρι σειόταν στον αέρα
απ΄το μαντήλι πιο λευκό
κι απ΄τον ανθό,σα φως που έφευγε πέρα,
που δεν το είχα ιδή ποτέ
τόσο γαλήνια τ΄ όραμα σου,
καταραμένε χωρισμέ.
Μου τρέμουνε τα χείλη στ΄όνομα σου.
Μαρία Πολυδούρη

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

" θα μείνω εδώ να ακούω μέχρι να επιστρέψετε..
ελπίζω να μην με φάει το αγιάζι μονάχα..
περιμένουμε.."

Κι εγώ μαζί σου καλέ τρελέ μου Ευρύνοε, μαζί θα την περιμένουμε, Καρυάτιδα είν΄αυτή!Δεν είναι παίξε-γέλασε!Θα αντέξουμε και το αγιάζι!Το αξίζει...

Έλα στην Ξάνθη, άντε ...πετάξου!..

Evie είπε...

Κι εγώ εδω θα σε περιμένω. Η Παλιά Αθηναία έχασε τα μάρμαρα της, τώρα χάνω και την καρυάτιδα κι είμαι κατά απογοητευμένη.....
Η αυλαία έκλεισε, η σκηνή έπεσε, αλλά κρυφοκοίταζε που κ που, κάνε κι ένα ΤΣΑ.
Σε ευχαριστώ κι εγώ για τα αισθήματα σου και τα ωραία σου λόγια, τιμή μου και χαρά μου που σε γνώρισα!!!!!
Εύχομαι όλα να πάνε καλά κι η Παναγία κοντά σου στα νέα μονοπάτια σου.

μαχαιρης είπε...

Εγω δεν χρειαζεται να σ αποχαιρετησω...
Καθε τοσο, ανεβαινω στο σπιτι σου και σε βλεπω..
Δεν θα χωρισουμε ποτε..
Δεν θα πω πολλα, γιατι τα πολλα λογια στους αποχωρισμους, τα συχαινομαι..Αλλα να ξερεις ΕΝΑ...Λιγοι ανθρωποι καταφερνουν να δωσουν στο μαρμαρο..ΨΥΧΗ..
Κι εμεις,οι Ναξιωτες..Το ξερουμε καλα το μαρμαρο..Πολλες χιλιαδες χρονια τωρα...
Καλο ταξιδι...Καλη μου ΚΑΡΥ...
Αν ο δρομος σου σε βγαλει στο νησι μου...
Ελα και στο χωριο μου..Απειρανθος...
Δεν υπαρχει πιο μαρμαρινο χωριο...
Το σπιτι του Μαχαιρη ειναι το πιο ομορφο,
στην πλατσα..Το πιο παλιο..
Αλλα ο Μαχαιρης...Ειναι σε καθε στενο, σε καθε σκαλι,σε καθε σκιαστο..Θα ειμαι ΕΚΕΙ
για παντα...Για σενα...

Global Greek είπε...

κι εγώ κι εγώ. θα αγοράσω ξηρά τροφή και γάλα εβαπορέ και δεν θα βγώ από το σπίτι μου μέχρι να ξαναρθεί. Ααααργκ, ξαναπέρασα να δω αν άλλαξες γνώμη αλλά ....... αργκγκγκγκγκγκγκ... Θα ξαναπεράσω, εχω εφόδια τώρα! Σοβαρά τώρα... Γιατί? λες οτι εκλεισε ο κύκλος, αλλά ... να η ζωή συνεχίζεται και μπορεί μια φορά το μήνα έστω να μας ανεβάζεις κάτι... Το μπλογκ είναι έκφραση ζωής... είναι όμως κι ένα ντοκουμέντο που μετά απο χρόνια θα μπορείς να το κοιτάξεις και να λες αααα και ουυυ και καλε τι έγραψα τότε και αααα θυμάμαι γιατί έγραψα το άλλο κτλ κτλ.... Βγάζω καθόλου νόημα?.. Φιλιά φίλη μου και σου έχω μια έκπληξη στο φατσοβιβλίο γιατί πάντα μου παραπονιόσουν οτι "κρύβομαι".... :-)....

kariatida62 είπε...

Ο/Η ΜΑΓΟΚΤΟΝΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ! άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΟΥ... ΣΕ 365 ΗΜΕΡΕΣ":

Φιλενάδα ....αυτό εννοούσες όταν έλεγες για "κλείσιμο του δικού σου κύκλου;;;;"

Ανεξάρτητα από το σκεπτικό σου και το κίνητρο σου, τέτοιο τέλος είναι άδοξο τέλος!... Να μη σου πω ότι κάπως για ..."αρπαχτή" μου κάνει...!
Να το μεταφράσω με ανοιχτό μυαλό;;;;;

Μήπως ξαφνικά σου προέκυψε κι εσένα (μιας και είναι κολλητικό) ...κόμπλεξ ανωτερότητας?...
Μήπως δηλαδή σνομπάρεις τους πρώην γείτονες μπλόγκερς;;;
Μήπως τους βρίσκεις ...λίγους για τις δικές σου περγαμηνές;... ακόμα και αστείους ίσως;;;;

Και η άλλη εκδοχή...
...μήπως χάθηκες ανάμεσα στους κλώνους;;;;
...μήπως αντιδρά η υποτιμημένη νοημοσύνη σου απ'τους κατόχους αυτών των κλώνων;;;;
...μήπως η δυσαρέσκεια, που μπορεί να φτάνει και τα όρια της αηδίας, μπρος στην υποκρισία και την αλαζονεία κάποιων ..."ποιητών-λογοτεχνών-εκπαιδευτικών" που ανακάλυψες πρόσφατα;;;; ...γιατί αν ισχύει αυτό, είναι εύλογο το κίνητρο, αλλά, η παραίτηση είναι πάντα άδοξο τέλος ...και ηττοπάθεια ίσως!..
Α...!... παρεπιμπτόντως...για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις εν γνώσει ή εν αγνοία σου, ως προς το σημείο που αναφέρεσαι στο ΜΑΓΟΚΤΟΝΟ και για την αποκατάσταση της αλήθειας σε διορθώνω λέγοντας ότι, ο ΜΑΓΟΚΤΟΝΟΣ δεν κάνει ΠΟΤΕ χρήση της λευκής σημαίας, ούτε ανακωχή, όπως γράφεις λανθασμένα! Απλά φέρνει πάντα εις πέρας και με επιτυχία το έργο το οποίο έχει αναλάβει εξ αρχής! Αυτό για να καθαρίσω τα ψεγάδια από το κύκνειο άσμα σου, και ξέρουμε κι οι δυο ότι ξέρεις πολύ καλά και έχεις εντρυφήσει για τα καλά και σε όλη την έκταση αυτής της ιστορίας.

Ένα σημείο όμως, που οφείλω να σε επαινέσω, είναι η οξυδέρκεια σου και η χαριτωμένη καυστική ειρωνεία σου προς τη λατρεμένη σου ......... με τα πολλά πρόσωπα και τους πολλούς κλώνους! ...μόνο που όπως βλέπεις, δεν σε τίμησε με όλα της τα πρόσωπα εδώ (Α.......-Γ......, N......, Ο........, Κ......., a-......, s....., El ..... Κλπ. κλπ.)! ...ίσως γιατί τα πρόσωπα αυτά δεν τα χαρίζει σε άλλους.. τα κρατάει μόνο για τον εαυτό της: ΕΥ-λογο, για να μπορεί να αναλύει τις πολυδιάστατες αναρτήσεις της, να ανταλλάσσει φιλιά, ενίοτε και να ...φλερτάρει ακόμα και γενικά να δημιουργεί ίντριγκες (...η ειδικότητα της) και να συγκεντρώνει προκλητικά τις εντυπώσεις μπροστά στους τρεις-τέσσερις, ανυποψίαστους υποψιασμένους, αληθινούς Bloggers!...Και φυσικά για να κερδίζει τον τίτλο της ..."πρωταθλήτριας" σε αριθμό σχολίων!!!! χε χε χεεεε!
ΌΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙς ΕΣΥ, φιλενάδα karyatida62! χε χε χε!!!!
Πάντως αν αυτά τα τελευταία είναι η αιτία για αυτό το κύκνειο άσμα σου, ένα σου λέω: Μείνε να το διασκεδάσμουμε! Θα'χεις να δεις πολλά και ...να γελάσεις με την καρδιά σου στη συνέχεια!
Τη μαχητικότητα του Μαγοκτόνου, τη γνωρίζεις ήδη!!!!
Το ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, το 'χεις μάθει κι αυτό!
Το ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν, το έχεις εμπεδώσει πλήρως!
Μείνε να μάθεις επιπλέον, ότι είναι και καλοπληρωτής: Αποπληρώνει πάντα το χρέος του με το ανάλογο αντίτιμο και ...χωρίς εκπτώσεις και παζάρια!!!!

Τους χαιρετισμούς μου κυκνοσταλλαγματική μου αρχόντισσα ...και καλό δρόμο προς την κατεύθυνση της ...φυγής ή της επιστροφής!

μαχαιρης είπε...

XΑΡΙΖΕΤΑΙ
Καπελλο, μπερτα, ξιφος και μποττες...
ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ...Σε πολυ καλη κατασταση...
Μονο για οσους εχουν την καρδια και την ευθυνη του εργου...Δεν ηταν ποτε μασκαρατα...Παντα ηταν
αληθινα εργαλεια δουλειας...
Προυποτιθεται...Να υπαρχει και...Αντικειμενο
για να προστατευεις και να αγαπας...
Αν εχετε τα παραπανω προσοντα, ελατε στο
Μαχαιρη...

evelina είπε...

Ίσως ασχολήθηκα με τα χίλια βιντεάκια μου πιο πολύ από την ιστορία μας .αλλά γιατί όχι ;Είχα εσένα να μου μαθαίνει σε βάθος όλα αυτά που είχα ξεχάσει .Τόσο απλά και τόσο ωραία .Φεύγει ένα κομμάτι μεγάλο από τους φίλους εδώ ,και αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ .Ευχαριστώ που δεν με ξέχασες και πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγες διακοπές και θα είσαι πάλι κοντά μας…Πολλά φιλάκια

bilsot είπε...

Η αναφορά σου στο όνομά μου και στο blog μου είναι τιμή για μένα από μια ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ
και μέσα από την καρδία μου Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Όμως η παρουσία σου , όπως και της "μαρμάρινης", εκτός από απαραίτητη
ΔΕΝ είναι δυνατόν να σβήσει από τη μνήμη μας....
Ένας κύκλος ζωής ενός χρόνου =
κανένας κύκλος ύπαρξης μιας ατέλειωτης ζωής!
ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ !!!

THE WATCHER είπε...

Karyatida62,
Ως προς το σχόλιο μου είχες δύο επιλογές:
Να το δημοσιεύσεις ή να το απορρίψεις!

Ενδιάμεση επιλογή δεν υπήρχε καμία!
Αυτό που έκανες είναι δική σου επινόηση και είναι άκρως φασιστικό!
Δε σου έδωσα το δικαίωμα να παρουσιάσεις τα δικά μου λόγια αλλοιωμένα μέσα από το δικό σου φίλτρο και μάλιστα να τα πλασσάρεις με τη φωτογραφία σου σα να είναι δικά σου, λέγοντας μάλιστα ότι είναι δικά μου λόγια!

Αν δεν έχεις τα κότσια ή αν σου θίξαμε τη λατρεμένη σου ποιήτρια ή αν σε χαρακτηρίζει η διπροσωπία και ο φόβος της κότας θα έπρεπε να το απορρίψεις ή να ζητήσεις την άδεια μου για όποιαδήποτε επέμβαση!
Οι αυθαιρεσίες τέτοιου τύπου, το αποφασίζουμε και διατάζουμε δηλαδή, επεμβαίνοντας σε δικό μου κείμενο, το λιγότερο που δείχνουν είναι μικροπρέπεια εκ μέρους σου!

Απαιτώ να κατεβάσεις το σχόλιο μου αυτό επί τόπου ή να το δημοσιεύσεις όπως ήταν στην αρχική του μορφή!

Οι επιλογές σου είναι πάντα δύο, διαφορετικά θα αποτελέσεις την έμπνευση για τη νέα ανάρτηση του ΜΑΓΟΚΤΟΝΟΥ, και ...πίστεψε με. Δε θα σου αρέσει καθόλου!

Κρίμα που είσαι πενήντα χρονών γυναίκα και είσαι ακόμα διπρόσωπη! Η ζωή δε σου έμαθε τίποτα εκτός από συμβιβασμούς!

Ούτως ή άλλως το σχόλιο αυτό, είναι αναρτημένο και λιάζεται στο φως του ήλιου αυτούσιο και καθαρό χωρίς να φοβάται τίποτα!

Έτσι είναι η αλήθεια μαντάμ! Δε φοβάται τίποτα!Όσοι φοβούνται την αλήθεια δεν τη βγάζουν στο φως!...έτσι απλά!...

Περιμένω άμεσα να αποσύρεις το σχόλιο μου!
Το χαρακτήρα σου τον έδειξες!
Το μήνυμα ελήφθη. ΌΒΕΡ!

Είσαι πολύ μικρή και λίγη, παρόλη την ηλικία σου για να μπορείς να λογοκρίνεις και να αυθαιρετείς και να αλλοιώνεις τη σκέψη και τα λόγια του ΜΑΓΟΚΤΟΝΟΥ!
Κρίμα που δεν το'χεις μάθει ακόμα. Πάντα είναι καιρός!

ΥΓ. Ήδη άρχισα να σκέφτομαι την πιθανότητα να είσαι ένας ακόμα κλώνος της λατρεμένης σου ποιήτριας! Δεν το είχα τσεκάρει ακόμα! Έχεις καμία εξήγηση να με πείσεις για το αντίθετο;;; ...γιατί για κλώνος μου κάνεις!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!!!!!

mar9659 είπε...

Αγαπημένη μου Καρυάτιδα!!!
έχασα πολλά επισόδεια ως φαίνεται απο τότε
που το λαπτοπάκι μου είχε βλάβη σοβαρή
κάηκε ο σκληρός και πήρε πολύ χρόνο για να φτιαχθεί και έτσι είχα μακρόχρονη απουσία...
και λυπάμαι αφάνταστα ,όπως λυπάμαι
περισσότερο για αυτή σου την απόφαση...και ας μην με αναφέρεις στους φίλους σου...εγώ σε θεωρώ φίλη μου όπως και να είναι...
αν και δεν το πιστεύω να μας αφήσεις...
μα η απόφαση σίγουρα είναι δικη σου!!!
Εμείς θα είμαστε εδώ!!!
Να περνάς καλά !!!
Σου στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!!!!!!

Βάσσια είπε...

Μάλιστα, κι εσύ Καρυάτιδα;

Αφού το αποφάσισες δεν μένει παρά να το σεβαστούμε.

Θα μου λείψεις, η γραφή σου, οι εικόνες σου...
Να είναι η ζωή σου όμορφη και να περνάτε πολύ πολύ καλά.

Φιλιά
και σ' ευχαριστώ για τις επισκέψεις σου και τα σχόλια σου.
:-)

THE WATCHER είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
THE WATCHER είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...

@MΑΓΟΚΤΟΝΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ: Mαγοκτόνε μη μου χαλάς σε παρακαλώ τον αιώνιο ύπνο μου..!
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω λογοκρισία των σχολίων που μ'άφηναν! Κι'αυτό για να προστατέψω όσους μ'εμπιστεύονταν και μου έκαναν την τιμή να μ'ακούσουν και να μου γράψουν! Το ίδιο έκανα και με σένα! Δεν σκέφτηκα πρώτα να πάρω την άδειά σου για το πώς θα στολίσω τον οίκο μου!
Φαίνεται ότι εσύ μου τάγραψες όλα όπως και τις κατηγορίες για την ποιήτριά μου!
Ας τους λοιπόν αυτούς και κτύπα εμένα όσο θέλεις!
Είμαι βλέπεις απο πεντελικο μάρμαρο και δεν χαμπαριάζω τίποτα!!!
Κάνε ότι σε φωτίσει ο Δίας που του ξέφυγες απο το Ολυμπο όταν ήσουν μικρός!
Είναι πολύ ανδρείο ξέρεις να κτυπάς κάποιον όταν αυτός κοιμάται με τον αιώνιο ύπνο!!!
Χαίρε αδίστακτε Μαγοκτόνε...η Καρυάτις σε χαιρετά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΤΟΣΑΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ :(((
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΝΤΑ ΗΡΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ.ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
ΣΚΕΨΟΥΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΠΑΛΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΚΕΨΕΩΝ.Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ.

MINIMARKET είπε...

ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΒΡΕ .................
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!!!!!!!!
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ .......
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΣ ...........................

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

Βρε Καρυ βρε Καρυ? τωρα φευγεις τωρα? μα εχεις πολλα ακομα να κανεις και δεν πιστευω πως με ενα μυαλο τοσων αιωνων στερεψες? κατι αλλο ειναι και μας το κρυβεις?

Roadartist είπε...

Καλή εβδομάδα με χαμόγελο!

to alataki είπε...

Tι ακριβώς εννοείς με το The end καλό μου;
Περιμένω απάντηση και άντε μην... αγριέψω.
Βρε δεν πιστεύω να πήρες στο κατόπι κάποιον που μου έρχεται στο νου!!!!!
Φιλάκια...

dimitris είπε...

Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις,
αν μεν η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβαλείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωινά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους
να σταματήσεις σ' εμπορεια Φοινικικά,
και τες καλές πραγματείες ν' αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά,
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Πάντα στο νου σου να 'χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν'ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει.
και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξείδι.
χωρίς αυτήν δε θα 'βγαινες στο δρόμο.
αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.

Τα λεμε λοιπον, καλο σου ταξιδι και να μας σκεφτεσαι...

ξωτικό είπε...

Aχ, ούφ, γμτ, σνίφ, @#%$*&^%##@, και δεν συμμαζεύεται μ'έχεις κάνει.Πρώτα σιγούρεψέ με οτι απο υγεία είσαι καλά σε παρακαλώ και όλα τα άλλα έπονται.
Από το απόλυτο κόλλημα να γράφεις και στις παραλίες στο απόλυτο τίποτα κολλάει ; δεν κολάει !!
Απ'την τρελλή κι ακούραστη χαρά της επικοινωνίας στην απόλυτη σιωπή γίνεται; δεν γίνεται !!
Ν'αρχίσω τις υποθέσεις δεν θέλω ,να ελπίζω οτι θα επανέλθεις θέλω ,με ρυθμούς που δεν θα σε κάνουν να νοιώθεις τύψεις για τους γύρω σου ίσως,με καλλίτερο κουμάντο που είπε και ο Χριστόφορος ίσως, μα πάντα ΕΣΥ γνήσια, ατρόμητη,με όρεξη για αληθινή επικοινωνία,αγωνιούσα,αγωνιστική, κεφάτη ,αγαπησιάρα, ψυχάρα,πληθωρική,μανουλίσια,ΓΥΝΑΙΚΑ ....
ΑΝΘΡΩΠΟΣ.......
Να επαναλάβω το απόσταγμα της ζωής μου "όποιος δεν ακολουθεί την ψυχή του ...την χάνει"
άρα ο,τι ζητάει η ψυχή σου εγώ μαζί σου.....

(αλλά δεν έχω πειστεί γμτ οτι πράγματι αυτό ζητάει)

Υ.Γ Υπάρχουν και τα μέιλ βέβαια ....εσύ αποφασίζεις....

νοτισμένο φιλί ψυχούλα μου !!

Ελένη Μπέη είπε...

Τι προσκλητήριο φίλων είναι αυτό;

Τι τέλος; Γιατί; Τόσο νωρίς; Αποχαιρετισμός;
Μόνο απορίες κι ερωτηματικά με γέμισες. Πού είναι η γενέθλια γιορτή; Ένα κομματάκι τούρτα χάθηκε;

Chris είπε...

Τα "παλιά" μπλογκ δεν πάνε στον παράδεισο, μένουν εδώ για πάντα...
Καλημέρα :)

Matriga είπε...

Πέρασα να σ' αποχαιρετίσω και να σου ευχηθώ να μην μετανιώσεις αυτήν σου την επιλογή. Αν πάλι αλλάξεις γνώμη, εδώ θα είμαστε και σίγουρα θα χαρούμε με την επάνοδο της Κάρυς στο blog της και την μπλογκόσφαιρα.

Καλή τύχη και να είσαι καλά

dimitris είπε...

Τα εχεις αφησει τα σχολια, σαν ''ορφανο'' παραγαδι, τι κανουμε τωρα δηλαδη? Μπες, πες, η κλειστο το μαγαζι, πρωτη φορα κλεινει ''εντυπο'' με ανοδικη κυκλοφορια, ειμαστε ''τρελοι'' οι Ελληνες και σουτιδινικοι, θα ''μυρισουνε''τα σχολια τοσες μερες ''αγκιστρωμενα''...

Roadartist είπε...

...Τι έγινε;;; Σήμερα ένα μικρό καλοκαιράκι μέσα στον Σεπτέμβρη.. Καλησπέρα :)

leondokardos είπε...

Πρώτα πρώτα σ΄ευχαριστώ για την αναφορά σου σε μένα.Μετά να ξέρεις οτι θα είμαστε πάντα εδώ μαζί σου.
Νάσαι πάντα καλά και καλή συνέχεια !

Μικρές ανάσες είπε...

Εσύ ξέρεις καλύτερα απο όλους...

Ούριο άνεμο στα καινούργια σου ταξίδια!!!

Side21 είπε...

Ένα ταξίδι ονειρικό ...
είναι κι αυτό στην bloggoθάλασσα !!!
Κι εσύ την διαπλέεις γαλήνια με το "σκαρί" σου ...
Πιστεύω πως είσαι απαραίτητη στην παρέα μας ...
Keep on blogging !!!

drosostalitsa είπε...

Kary moy mh xa8oyme!!!! To email moy einai:
moonlight.drop@hotmail.com
Polla filakia filenada

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Εύχομαι το ταξίδι σου
έτσι να συνεχίσεις
χαρές και φίλους εύχομαι
καινούργιους να γνωρίσεις.

test είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

fractal είπε...

Ti????

Τωρα που σε βρήκα φεύγεις??

Γιατί?

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=k2tgCM53y2w

Benikos place είπε...

Καλό δρόμο, σευχαριστουμε για όλα.

kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ξωτικό είπε...

ήθελα απλώς να σου βγάλω το καπέλο για τις κανονιές που έρριξες στην μάχη !!! Προσπαθούσα με το μέιλ αλλά ...δεν. Να είσαι καλά και....φρόνιμηηηηηηηη !!!
ΦΙΛΙΙΙΙ φρεσκοβαμμένο !!!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

τσι περασα να δω μηπως κρυωνεις ? μεσα στην κρυα ατμοσφαιρα μηπως εσυ παγωνεις?

matthaios είπε...

Μα καλά τώρα που ήρθα φεύγεις;...Θα κλειδώσω πόρτες πατζούρια ..Κανόνησε!!! :-)))))

matthaios είπε...

Το αποφάσισες δηλαδή;Θα σου πώ κάτι για να αναιρέσεις την όποια σου απόφαση.Σταμάτησες στο μισό ταξίδι της ζωής σου...Γράψε για το άλλο μισό..Θα είναι και αυτό συναρπαστικό..Συναρπαστικότερο δε σε βεβαιώνω απο το πρώτο..Είσαι ακόμα ενας θηλυκός Οδυσσέας,και το ταξίδι σου μόλις άρχισε. :-)))))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ.

Άστρια είπε...

Αργά ξανάρθα από την ίδια διαδρομή του αστεριού α, εντυπωσιασμένη όπως εκείνη την ημέρα του πρώτου κέικ :))
Όμως δεν σταματώ να διαβάζω τα σχόλιά σου, σίγουρα προβλέπω (ως άστρο να πούμε:))) ότι δεν μπορείς ν' αντισταθείς να γράψεις ξανά, τα θέματα για σένα δεν νομίζω να εξαντλούνται ποτέ:)
Μία αυλαία κατεβαίνει όταν τελειώνει μία παράσταση, αλλά ξανανοίγει για κάτι καινούργιο.
Και δεν θα είσαι η μόνη, χίλιοι λόγοι υπάρχουν να ξαναγράψεις:)
(εξ άλλου και οι Καρυάτιδες θα επιστρέψουν:)))

iamaticus είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΥ ΜΟΥ.....

Οπως καταλαβαινεις ΟΛΗ Η ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....

ΕΓΩ ΨΟΦΑΩ...ΩΣ ΠΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΣ!!!
ΠΤΩΧΟΣ:...απο ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ
ΠΕΝΗΣ:...απο ΤΑΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ!!!!

ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!!!!

ευχαριστιες

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=wOipajR4YkY

kariatida62 είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΑΜΟΥΝΙ, Μ'ΕΣΚΑΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ!!!!!
Βαλε εμπρός τις μηχανές και φύγαμεεεεεεε!!!!!

matthaios είπε...

Τέλεια!!Δεν αντεξες στις σειρήνες!Εσπασες τα δεσμά σου και σουλατσάρισες πάλι στα παλια σου φιλαράκια!Τέλεια..αντε να μπω και εγω στην παρέα σας..Καμμιά θεσούλα;Θα προτιμούσα γωνία... λολ!!!