bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Συνωμοσία...απο αφελείς συνωμοσιολάγνους!

 ΄Εχω παρατηρήσει ότι όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας βασίζονται στην υπόθεση ότι οι δράστες είναι  απείρως έξυπνοι!
Νομίζω θα βρείτε πως τα γεγονότα εξηγούνται εξίσου καλά αν υποθέσετε ότι όλοι είναι απείρως βλάκες!
Μπράιαν Μουρ(βορειοιρλανδός συγγραφέας)
Η Δημοτικότητα των θεωριών συνωμοσίας εξηγείται απο την επιθυμία των ανθρώπων να πιστέψουν ότι υπάρχει κάποια ομάδα ανθρώπων που ξέρουν τι κάνουν...
Ντέιμον Νάιτ (Αμερικανός συγγραφέας επιστ.φαντασίας)
 ΄Οταν η συνωμοσία του ψεύδους που με περικυκλώνει απαιτεί να αποσιωπήσω τον μόνο λόγο αλήθειας που μου έχει δοθεί, τότε η λέξη αυτή γίνεται η λέξη που θέλω ν'αρθρώσω περισσότερο απ'όλες!
Αντρέ Μπρινκ(Νοτιοαφρικανός συγγραφέας)
  Η σύγχρονη ζωή είναι η μυστική συμφωνία των βολεμένων να τηρούν τα προσχήματα!
Τζον Μπάκαν(Σκοτσέζος πολιτικός-κυβερνήτης του Καναδά)
 Το χρήμα δεν ενοχλείται αν το αποκαλούμε κακό, είναι πάντα δυνατό.
Είναι μια μυθοπλασία, ένα εθισμός, μια σιωπηρή συνωμοσία
Μάρτιν Ειμις(Βρετανός συγγραφέας)
 Η πολιτική είναι η συνωμοσία των μη παραγωγικών πλην οργανωμένων ενάντια στους παραγωγικούς πλην ανοργάνωτους.
Τζόζεφ Σόμπραν (Αμερικανός δημοσιογράφος)

Η Συνωμοσία της Ελληνικής κυβέρνησης,  έχει να κάνει με το ότι  αδιαφορούν παντελώς για την τύχη αυτής της χώρας  και το βιοτικό επίπεδο του λαού της!
Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται να  διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο για μας, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, απολύοντας και οδηγώντας ανθρώπους στο αδιέξοδο της ανεργίας, καταλύοντας το κοινωνικό κράτος και καταργώντας  εργασιακά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα των παππούδων και γονιών μας στη διάρκεια ενός αιώνα, απο την εποχή του Ελ.Βενιζέλου, με την απειλή της «χρεωκοπίας», η οποία σύμφωνα με την πολιτική που τους υποδεικνύουν οι Τροικανοί, θάρθει ούτως ή άλλως!
ΣΥΝΩΜΟΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ! ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!
Καρυάτιδα62

56 σχόλια:

IonnKorr είπε...

το κοινωνικό κράτος και καταργώντας εργασιακά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα των παππούδων και γονιών μας στη διάρκεια ενός αιώνα, απο την εποχή του Ελ.Βενιζέλου

Εδώ βρίσκεται και το μέγα λάθος.
Αυτό που μαθαίνουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία. Αυτό που λένε τα συνδικάτα.

Ότι το ύψος του μισθού και οι άλλες παροχές (περίθαλψη, ασφάλιση, εφάπαξ, ωράριο εργασίας, συνθήκες εργασίας κ.α) εξαρτώνται από τον αγώνα των εργαζόμενων.

Δηλ. με την συσπείρωση γύρω ένα δυνατό συνδικάτο και αναγκάζεις τον εργοδότη (συνήθως το κράτος) να σου δώσει αξιοπρεπείς αμοιβές.

Με αυτό το λάθος αγκαλιά κοιμήθηκε ο Έλληνας από το 1821 και μετά.

Γιατί??

Γιατί ζούσε με τα δανεικά της Δύσης. Όταν όλα τα φορτώνεις στο Δημόσιο Χρέος και υπάρχουν πρόθυμοι δανειστές να σε δανειοδοτούν εσαεί τότε αυτή η νοοτροπία δουλεύει.

------------------
Αλλά οι εποχές αλλάζουν. Τα κράτη της Δύσης (αλλά και όλου του Κόσμου) δεν έχουν πια λεφτά. Τα λεφτά συγκεντρώνονται στις Διεθνείς Αγορές (601 τρισεκατομμύρια σήμερα που όλο αυξάνουν).

Και οι Διεθνείς Αγορές:
- δεν δανείζουν κράτη με "κρατισμό" (δηλ. με μεγάλο Δημόσιο Τομέα, ΔΕΚΟ και κρατυικοδίατο Ιδιωτικό Τομέα)
δηλ. Κράτη που δεν παράγουν κερδοφόρα προϊόντα "υψηλής τεχνολογίας".
- Ή τα δανείζουν με τεράστια επιτόκια (μεγάλα spreads)

Οπότε η παλιά σου νοοτροπία του στυλ "τα εργασιακά δικαιώματα καταχτιώνται με αγώνες" δεν ισχύει πια.

Έχει αντικατασταθεί με την νεο-καπιταλιστική "τα εργασιακά δικαιώματα συνδέονται με την (μη επιδοτούμενη) παραγωγικότητα"

- Παράγεις ανταγωνιστικά? Έχεις και δικαιώματα.
- Δεν παράγεις ανταγωνιστικά προϊόντα? Εξομοιώνεσαι εργασιακά με χώρες του Τρίτου Κόσμου που παράγουν αφειδώς προϊόντα χαμηλής τεχνολογίας με εξευτελιστικούς μισθούς.

---------------
Όταν εσύ, τώρα, αδυνατείς να αντιληφθείς, σαν λαός, πως δουλεύει το (σούπερ-άδικο προφανώς) Διεθνές Καπιταλιστικό Σύστημα και ότι η χώρα σου δεν μπορεί να είναι ένα "Σοσιαλιστικό Νησί" μέσα στον "Υπερ-καπιταλιστικό Ωκεανό" τότε αποδίδεις την συνεχή σου κατηφόρα πορος το βάραθρο σε Διεθνείς Συνωμοσίες και γίνεσαι κυριολεκτικά "συνομωσιολάγνος" και συνωμοσιολόγος".

Εάν, επίσης, νομίζεις ότι με πορείες και διαδηλώσεις:
- ή "οργανωμένες" (από κόμματα και συνδικάτα)
- ή ανοργάνωτες (από "αγανακτισμένους" και πνευματικούς Μεσσίες)
τότε είσαι αφελής (σαν λαός) πάλι.

----------------
Για αυτό λοιπόν αποκαλώ εσένα Κάρυ και το 80% του Ελληνικού Λαού (που σκέφτεται σαν κι εσένα "αφελείς" και "συνομωσιολάγνους".

Δεν το λέω για να σας βρίσω.
Το λέω για να σας χαρακτηρίσω.

Άλλο "χαρακτηρισμός" και άλλο "βρισιά".

Το ένα είναι "διαπίστωση" και το δεύτερο "προσβολή"

Ελπίζω να το διαβάσει αυτό το σχόλιο και ο Κένταυρος για να κατάβει τι εννοώ.

kariatida62 είπε...

@Iοnnkorr:"Όταν εσύ, τώρα, αδυνατείς να αντιληφθείς, σαν λαός, πως δουλεύει το (σούπερ-άδικο προφανώς)."
Eδώ νομίζω πως είναι η διαφορά μας. ΜΕ το προφανώς που μου βάζεις,δείχνεις ότι συμφωνούμε!
Είναι άδικο λοιπόν η συνωμοσία των διεθνών αγορών που θέλουν να επιβάλλουν στους λαούς που δικαιούνται ένα αξιοπρεπές βοιοτικό επίπεδο.
Εμείς συμφωνείς ότι πρέπει να αντιδράσουμε? Πες μου συμφωνείς? Το θεωρείς μάταιο? Αυτό θέλω να μου ξεκαθαρίσεις...
Για όλα τα υπόλοιπα που μου γράφεις δεν διαφωνώ σε κανένα σημείο.Καταγράφεις την ισχύουσα κατάσταση. Την συνωμοσία ακριβώς όπως την χαρακτηρίζω εγώ!

Υ.Γ.1. Εχεις καταλάβει ότι μ'εχει θίξει περισσότερο ο τρόπος συμπεριφοράς σου στο πρόσωπό μου και κατ'επέκταση σ'όλους εκείνους που σκέφτονται σαν κι'εμένα?
Υ.γ.2 Αν αργήσω να σου απαντήσω σήμερα δεν είναι γιατί δεν θέλω την επικοινωνία μαζί σου. Βρίσκομαι στην δύνη ενός αγώνα και δεν προλαβαίνω...το βράδυ θα τα πούμε ελπίζω!

IonnKorr είπε...

Μα, ένα Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα που το Παγκόσμιο Χρήμα συγκεντρώνει όλο το Παγκόσμιο Χρήμα σε λίγα χέρια δεν είναι "σούπερ-άδικο"?????

Αυτό θα το αποδεχόταν νομίζω και ο πιο στυγνός οικονομολόγος???

Το έχω ξαναγράψει.
Ένας "Παγκόσμιος Κομμουνισμός" (δηλ. Τροτσκισμός) θα ήταν το "Ιδανικό Οικονομικό Σύστημα" που θα άφηνε τους λαούς να εξελίσσονται αργά, σύμφωνα με τους ρυθμούς τους, χωρίς ο υπέρτερος τεχνολογικά και επιστημονικά να εξελίσσεται σε βάρος του άλλου.

Όμως όταν υπάρχει έστω και μία Καπιταλιστική χώρα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γιατί, αργά ή γρήγορα, ο Παγκόσμιος Πλούτος θα συγκεντρωθεί σε αυτήν και οι υπόλοιποι θα μείνουν πίσω.

Αφού, λοιπόν, ο Κόσμος είναι "ανηλεώς καπιταλιστικός" δεν μπορούμε εμείς, σαν χώρα, να ζήσουμε "σοσιαλιστικά". Θα συντριβούμε.

------------------------------
Το να προσπαθήσουμε με συγκεντρώσεις τύπου "αγανακτισμένων" να ανατρέψουμε το Παγκόσμιο Καπιταλιστικό Σύστημα των 601 τρισεκατομμυρίων, το θεωρώ την "μέγιστη αφέλεια".

Το σύστημα αυτό δεν έγινε σήμερα. Εξελίχθηκε βαθμιαία σε όλη την Ανθρώπινη Ιστορία, παρά τους εκατοντάδες χιλιάδες αγώνες και χιλιάδες τόνους αίματος των απανταχού της Γης εργαζομένων και όλες τις (δήθεν επιτυχημένες) "Γαλλικές" και "Ρωσικές" επαναστάσεις τους, (που αν ήταν επιτυχημένες δεν θα ήμασταν σήμερα στην θέση αυτή, δηλ. να συγκεντρωθεί τόσο πολύ χρήμα σε τόσα λίγα χέρια).

Και βέβαια δεν θα πέσει σήμερα από κινήματα "αγανακισμένων" (όσο και παγκόσμια να είναι. Θα τα διαφθείρει, θα τα αφομοιώσει, θα τα διαστρέψει, θα τα τα καταπνίξει αλλά όμως δεν θα τα αφήσει να το ανατρέψουν.

"Είναι πολλά τα λεφτά Κάρυ" !!!
(αρκετά να διαφθείρουν και τους πιο αγνούς και άτεγκους "Κοινωνικούς Σωτήρες")

-------------------
Από την άλλη πλευρά το Παγκόσμια Καπιταλιστικό Σύστημα των Διεθνών Αγορών, μέσα στην τεράστια αδικία του, έχει και μια "δίκαια πλευρά".

Σου λέει, γιατί να απολαμβάνει "υψηλό βιοτικό επίπεδο" μια χώρα με μικρή ή ασήμαντη οικονομική παραγωγή?? Δεν είναι άδικο να τρέφεται με δανεικά των άλλων χωρών ????????

Οπότε, η κάθε χώρα, ανάλογα με το "τεχνολογικό επίπεδο" που διαθέτει και την "υψηλή ποιότητα" των προϊόντων που παράγει, θα προσφέρει και το αντίστοιχο "βιοτικό επίπεδο" για τους πολίτες της.

- Παράγεις καινοτόμα προϊόντα (όπως π.χ. η Φινλανδία, Σουηδία, Αυστραλία, Καναδάς κ.α)? Έχεις μεγάλο μέσο όρο μισθών.
- Παράγεις απλά γεωργικά και κτηνοτροφικά ή βιομηχανικά προϊόντα "χαμηλής τεχνολογίας" (όπως Κίνα, Ινδία, Αφρικανικές χώρες)? Έχεις εξευτελιστικούς μισθούς και μηδαμινές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.
- Δεν παράγεις τίποτα (όπως π.χ. η Ελλάδα)? Κατεβάζεις ρολλά, κλείνεις το μαγαζί και εξαφανίζεσαι από προσώπου Γης.

----------------
Έτσι έχουν τα πράγματα.
Και "δεν λέει" να τσακωνόμαστε για δαύτα.

Αυτά θα πάρουν το δρόμο τους, σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Ειμαρμένης. Είμαστε πολύ ασήμαντοι για να κάνουμε κάτι. Τουλάχιστον ας μην μαλώνουμε.

α Κενταύρου είπε...

Iona διάβασα τις εξηγήσεις σου και εμένα τουλάχιστον με ικανοποιούν ,μάλιστα σου δήλωσα ακόμη και βαρύτερη έκφραση μεταξύ φίλων είναι αποδεκτή.
Με τη Κάρυ διαφωνώ και γω με το κίνημα των "αγανακτισμένων",το θεωρώ σαν μια απολιτίκ κίνηση χωρίς προσανατολισμό που δεν προωθεί λύσεις πραγματικές μέσα σε ένα πραγματικό και άγρια καπιταλιστικό κόσμο.
Σαν κίνηση έχει την αξία μιας διαμαρτηρίας ,μια ασυγκρότητη χωρίς αρχές κίνηση που κινδυνεύει να καταλήξει σε όχλο,διότι η χειρότερη δημοκρατία είναι προτιμότερη από την οχλοκρατία.
Παρόλο το συγκρουσιακό χαρακτήρα της μεταξύ σας ανταλλαγής απόψεων,προτιμώ αυτό το τύπο διαλόγου από τον επίπεδο και άνευρο λόγο.

IonnKorr είπε...

Και κάτι για συμπλήωμα

Το "Μνημόνιο" δεν αποτυχαίνει βέβαια.

Το "Μνημόνιο" είναι ένα αμορτισέρ που σκοπό έχει να ρίξει το "μέσο επίπεδο μισθών" της Ελλάδας σε ένα επίπεδο ας πούμε Βουλγαρίας των 300 euro.

Αυτό θα γίνει, σιγα-σιγά, με μια σειρά αλληλοδιαχόμενων "Μνημονίων" που θα το κάνουν βαθμιαία, ρίχνοντας τους μισθούς έως ότου εναρμονιστεί η "παραγωγή" με το βιοτικό επίπεδο.

Αντίθετα η Αναδιάρθρωση (που θα γίνει αν "διώξουμε το Μνημόνιο") είναι πτώση χωρίς αμορτισέρ. Έξοδος από το ευρώ και συνεχείς υποτιμήσεις της δραχμής μέχρι της πλήρους εξάλειψης των μισθών και των συντάξεων. Και βέβαια εξέγερση και κάψιμο των πάντων.

-----------------
Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι η Δύση (και προφανώς ούτε η Ρωσία ή Κίνα ή κάποιος άλλος) δεν πρόκειται να μας ξαναδανειοδοτήσει πλέον.

Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε "Μνημόνια" και "Αναδιαρθρώσεις"

Οπότε:
- ή μεταβαλλόμαστε σε μια τεχνολογικά προηγμένη χώρα, χωρίς υπερτροφικό κρατικό τομέα και συνεχείς απεργίες και διαδηλώσεις
- ή βουλιάζουμε προς την κατεύθυνση του Μπαγλαντές

zoyzoy είπε...

Σας διαβάζω και τρελαίνομαι....που συμφωνείται με την λογική του μνημονίου!
Είναι δυνατόν να γυρίσουμε μια χώρα πίσω
200χρόνια σε οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή που είναι ραγδαία η εξέλιξη??

Και αφού θέλουν να υποτιμήσουν σε τριτοκοσμική τη χώρα γιατί δεν ξεκινούν από τους δικούς τους υψηλούς μισθούς?
Με τα 50-70ευρώ δεν σώνεται το σύστημα που κόβουν από κάθε συνταξιούχο όταν οι υπουργοί και βουλευτές παίρνουν 2-3συντάξεις των 3000 ευρώ η κάθε μια!

Αν άρχιζαν από κει θα τους στηρίζαμε και θα κάναμε την πάπια. Έτσι το σύστημα δεν θα προχωρήσει.

Συγχύστηκα πρωί-πρωί!

Τα θαλασσινά μου πάω να πιάσω την μαλιαρή να συνέλθω:))

kariatida62 είπε...

@Ζουζου: Eγω δεν συμφωνώ με την λογική του μνημονίου σε καμμία περίπτωση. Συμφώνησα ως προς την καταγραφή που έκανε ο Ιοnn, της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής κατάστασης. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο! Απλά ζήτησα απο όλους πίστωση χρόνου γιατί οι υποχρεώσεις μου δεν επιτρέπουν στην χρονική αυτή στιγμή ν'απαντώ!
Απαντήστε όμως εσείς για μένα....
Κάθε τόσο μπαίνω και κάνω αναθεώρηση σχολίων και τα δημοσιεύω.
Και τα δικά μου τα φιλιά...

kariatida62 είπε...

@Ιοnnkorr:Λες:
"Όμως όταν υπάρχει έστω και μία Καπιταλιστική χώρα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Γιατί, αργά ή γρήγορα, ο Παγκόσμιος Πλούτος θα συγκεντρωθεί σε αυτήν και οι υπόλοιποι θα μείνουν πίσω."
Bρε Ιοnna, πες μου σε παρακαλώ εσύ που έχεις μελετήσει περισσότερα βιβλία απο μένα, βλέπεις ότι αυτό το κοινωνικόοικονομικό μοντέλο που προωθείται εντασσεται στον όρο Καπιταλισμός?
Στηρίζεται σε μια ελεύθερη αγορά στην οποία οι άνθρωποι τείνουν να παράγουν αγαθα που επιθυμούν οι γείτονες τους?
Διακρίνεις εσύ ότι μέσα απο απ'αυτό το μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν οι διεθνείς αυτές αόρατες σε μας αγορές αφήνουν την δυνατότητα παροχής ευκαιριών που προυποθέτει ένα καπιταλιστικό μοντέλο? Βλέπεις εσύ ότι όσο και να προσπαθήσεις να αναπτύξεις τον τομέα της τεχνολογίας (έχει γίνει πια πανάκεια για σένα-φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσα μαλακίαν)θαχεις τύχη ευμάρειας? Αν είναι δυνατόν! Εδώ έχουν καταφέρει να σε φέρουν στο σημείο να σταματήσεις ή να μειώσεις την παραγωγή των προιόντων που παρήγαγες μέχρι σήμερα και θα σου επιτρέψουν ν'αναπτυχθείς σε σημείο να τους ανταγωνιστείς?
Ionna, το αντίθετο επιδιώκουν οι μεγάλοι. Μία είναι η επιδίωξή τους! Η εξασθένιση της δύναμης των εθνών που θάρθει με την ομογενοποίηση τους.
Οχι η δική τους όμως, μόνο των οικονομικά ασθενέστερων στους οποίους θα κυριαρχούν και θα ελέγχουν.
Το Μνημόνιο για μένα δεν είναι αμορτισερ για να απορροφήσει τους κραδασμούς. Για μένα είναι δούρειος ίππος για την τέλεια καταστροφή μας.
Συνέχεια

kariatida62 είπε...

Δεν μπορώ να συναινέσω σε εντολές που ζητούν εγώ να φυτοζωώ και ο αδελφός μου , να πεθάνει! Δεν μπορώ να συναινέσω σε εντολές που καταργούν κάθε στοιχειώδες δικαίωμα του παιδιού μου αύριο που θα πάει να πιάσει δουλειά και θα τον εκμεταλλευτεί βάναυσα ο εργοδότης του κάτω απο την απειλή της ανεργίας.
Όχι δεν συμφωνώ και δεν θα συμφωνήσω. Δεν γουστάρω βρε αδελφέ να ζήσω κάτω απο αυτές τις συνθήκες!
Αν υπάρχει ακόμα κάποιο περιθώριο να σωθούµε, αν αυτοί που μας εκπροσωπούν και παίρνουν τις αποφάσεις για λογαριασµό μας, όπου κι αν βρίσκονται, είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, είτε σε άλλους συλλογικούς φορείς ή οργανα ας το πάρουν και ας πράξουν τα δέοντα.
Αυτά που απαιτεί ο Ελληνικός Λαός, ο Πορτογαλικός, ο Ισπανικός κλπ.
Διαφορετικά όλα να γίνουν στάχτη και μπούρμπερη που θα κάψουν βέβαια εμένα αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα τους πάρει ο διάολος και αυτούς! Η απόφαση δική τους και υπαίτειοι θάναι αυτοί και μόνον αυτοί για ό.τι προκύψει απο την ανικανότητα και αδιαλλαξία τους ίσως και προδοσία τους(πολλές διεθνείς φωνές αποκαλυπτουν την συνωμοτική τους ιδιότητα-λέσχη μπιλντερμπεργκ όπου πάντα καλούνται οι υπουργοί οικονομικών και πρωθυπουργοί των κρατών και αυτοί ανταποκρίνονται)
Τέρμα δεν πάει άλλο!
Αυτή είναι η δική μου άποψη λανθασμένη-σωστή θα δείξει...!

Υ.Γ. Δεν θέλω να μαλώνουμε, αλλά δεν ανέχομαι να ξεφτιλίζεις και να λοιδωρείς, έστω τον μάταιο για σένα αγώνα μου!

kariatida62 είπε...

Ionna σ'αυτή την κατάσταση δεν θέλω να ζήσω ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά και τα εγγόνια μου
εδώ
Kαλύτερα λοιπόν να πέσω τώρα αμυνόμενη!

Διαλεξε με ποιο στρατόπεδο θα πας....άντε να πούμε και κάτι να γελάσουμε γιατί πολύ πικρίλα έχει πέσει!

Αγγελική είπε...

Καλή μου Καρυάτιδα πρίν πολλά χρόνια όταν διάβασα τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών και στην συνέχεια το Ταλμούδ κατάλαβα ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς μεθόδευση και χωρίς σκοπό.
Απλά όπως λες είναι καιρός να διαλέξει κανείς με ποιούς θα πάει, με τους δεσμώτες ή τους ελευθερωτές.
Προσωπικά δεν θα σκεφτώ τίποτα και εύχομαι και στα χειρότερα που έρχονται να μην υποκύψω και να είμαι απέναντι σε όλα.
Αυτοί αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, εύχομαι να αποτύχουν σε όλα.
Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το Γιωργάκη να μιλάει για παγκόσμια κυβέρνηση;
Αυτό επιχειρούν να καταφέρουν, αν τους αφήσουμε θα μας γυρίσουν στον μεσαίωνα. Ας το καταλάβουμε το παιχνίδι της χρεοκοπίας είναι στημένο, εμάς θέλουν να υποτάξουν, εμάς και το πνεύμα μας τους χαλάμε την σούπα ας το εννοήσουμε κι ας κάνουμε το αυτονόητο. Αντίστασηηηη......

kariatida62 είπε...

ΙONNA το 25χρονο Μαμούνι μου με παρακαλεί να σου μεταφέρω τα παρακάτω , ορμώμενο απο το δίκιο που κατά κάποιο τρόπο δείνεις στους οικονομικά ισχυρούς που μας ταιζουν όπως λες συνεχώς:
Όλη η λογική σου στηρίζεται στους νόμους της ζούγκλας:
O ισχυρότερος τρώει τον αδύναμο.
Το ανθρώπινο είδος δεν τον εξομοιώνω με το ζωικό βασίλειο.
Αν θέλω λοιπόν να αισθάνομαι άνθρωπος πρέπει να συμπεριφέρομαι με σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μου,όποιος και αν είναι αυτός.
Οσο γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακολουθούν την λογική αυτή, εναντιώνομαι και μάχομαι ακόμη κι'αν χρειαστεί να χυθεί αίμα.
Ο στόχος και ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου δεν μπορεί να είναι διαφορετικός απο την βελτίωση του και την αποκοπή των ζωωδών ενστίκτων του!
Ξέρω πως δεν σ'αρέσουν οι ποιητές αλλά δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο για να σου εκφράσω την κοσμοθεωρία μου:
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους , θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ' τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ' τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου θα ' ναι μια πετριά
στα τζάμια των πολεμοκάπηλων.
Κάθε χειρονομία σου θα 'ναι
για να γκρεμίζει την αδικία.
Δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποχωρήσεις,
ούτε στιγμή να ξεχαστείς.
Είναι σκληρές οι μέρες που ζούμε.
Μια στιγμή αν ξεχαστείς,
αύριο οι άνθρωποι θα χάνονται
στη δίνη του πολέμου,
έτσι και σταματήσεις
για μια στιγμή να ονειρευτείς
εκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα
θα γίνουν στάχτη απ' τις φωτιές.
Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
μπορεί να χρειαστεί και να πεθάνεις
για να ζήσουν οι άλλοι.
Θα πρέπει να μπορείς να θυσιάζεσαι
ένα οποιοδήποτε πρωινό.
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!

Όσο λοιπόν κ.Ιonna εσύ απέχεις απ'αυτήν την κοσμοθεωρία, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε μέθοδο αντιμετώπισης του Ελλαδικού και κατ'επέκταση του νοτιοευρωπαικού προβλήματος.
Π.Χ. Εγώ συμπονώ τον Αφρικανό που λιμοκτονεί ενώ εσύ απαθέστατα δηλώνεις πως τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα....
Βεβαια μόνος μου δεν μπορώ ν'αλλάξω τον κόσμο γι'αυτό ως αρχή μάχομαι απόψεις σαν και τις δικές σου!
ΤΟ 25χρονο Μαμούνι

kariatida62 είπε...

Ξέχασα ακόμα να προσθέσω,μιας και όλη σου η πίστη στηρίζεται στα τεχνολογικά επιτεύγματα- σε βαθμό να λειτουργείς και ΕΣΥ σαν ρομπότ- πρόσεξε μη σου γυρίσει μπουμερανγκ και βρεθείς σαν άλλος Τζων Κονορ να πολεμάς το SKYNET(βλ.ΤERMINATOR)χιχιχι!
H διασκευούλα αφιερωμένη εξαιρετικά στον θείο

kariatida62 είπε...

@Κένταυρος: Oπως βλέπεις Κένταυρε τάπαμε και τα ξεκαθαρίσαμε....
Αλλή η κοσμοθεωρία του Ιοnna άλλη η δική μου.
Δεν ακολουθώ το μονοπάτι του Ionna,θα τραβηξω το δικό μου και όπου με βγάλει...γιατί δεν ΘΕΛΩ αυτή την ζωή,που μου υπόσχονται όλοι αυτοί.
Θάρθει η στιγμή που θα πρέπει και συ να διαλέξεις...ίσως όταν θα σου πάρουν και τα βουνά στα οποία συχνά καταφεύγεις!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Aντίσταση και όπου μας βγάλει!

teleytaios είπε...

Καρυάτιδα, εγώ θα διαφωνήσω πλήρως με τον αΚενταύρου. Αυτή η κίνηση είναι πολιτική μέχρι το κόκκαλο και δείχνει αν μη τι άλλο σκεπτόμενους ανθρώπους. Τώρα, επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι ως λαός να υπάρχει ένα κίνημα χωρίς ξεκάθαρη ηγεσία, αυτό δε σημαίνει ούτε ότι δεν έχει στόχους ούτε ότι θα αποτύχει. Και τα αποτελέσματα θα φανούν το αργότερο στις επόμενες εκλογές που οι συνήθεις νικητές θα το φυσάνε και δε θα κρυώνει που λένε και στο χωριό μου.

Παιδιά συνεχίστε τη διαμαρτυρία, όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας. Μακάρι να ήμουν στην Αθήνα, θα βρισκόμουν συνέχεια στο Σύνταγμα. Δυστυχώς, εδώ στη Λαμία το κίνημα αυτό είναι τελείως υποτονικό. (Λες Κάρυ, να κηρύξω μια επιστράτευση;)

Αστοριανή είπε...

Kary mou,
esy, synexize!
kai
opoios allos dynatai...
Toulaxiston
etsi deixnetai ena dynato proswpo!

Me thn agaph mou
Yiwta
astoriani
NY

kariatida62 είπε...

@τελευταίος: Πούσαι ορέ Στρατηγέ μου και πήγα να χάσω τον προσανατολισμό μου? Δεν αφήνουν ορέ το στράτευμα μόνο του στις μάχες!
==
Νομίζω πως θάναι απο τις ελάχιστες φορές που θα τόχεις πει αυτό.."μακάρι να ήμουν στην Αθήνα μαζί σας!"
Ναι Στρατηγέ κήρυξε επιστράτευση. Επιστράτευσε τους φίλους,τ'αδέλφια,συνάδελφους,γειτόνους! Όλους....ξεσήκωσέ τους!
Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πως μόνη μου όπως μου λένε είμαι μηδαμινός...όλοι μαζί είμαστε μια ηχηρότερη φωνή.Να γίνουμε ένα ανθρώπινο ντόμινο πρώτα της χώρας μας που θα κινήσει και άλλους λαούς.

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή: Eυχαριστώ καλή μου Γιώτα! Θάθελες και συ μήπως νάσουν τώρα εδώ κοντά μας, μαζί μας? :)

Frezia είπε...

Σαν καλά να τα λέει η... zoyzoy!!!

Un par de neuronas... είπε...

Δεν έχω κανένα επίπεδο στα ελληνικά για να εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ισπανία, το τι συμβαίνει στην Puerta del Sol της Madrid, δεν είναι αναπαράσταση όλης της Ισπανίας. Υπάρχουν περίπου 100 με 200 άτομα και σε άλλες πόλεις δεν υπάρχει κανένα. Το κίνημα που ονομάζεται "εξοργισμένοι" γεννήθηκε και προγραμματίστεικε να γίνει πριν από τις εκλογές. Ήδη έχει αποδείξει ότι δεν ήταν ο λαός που το ξεκίνησε, αλλά το δεξιό κόμμα, το PP -Partido Popular- πλειοψηφία στην κυβέρνηση (άχρηστο κόμμα, άχρηστη κυβέρνηση). Είμαι πολύ λυπημένη όταν πιστεύω ότι αυτοί σκέφτονται να αλλάξει τίποτα. Η αθωότητά τους είναι ντροπή για την λογική. Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα, φιλενάδα, και λυπάμαι για αυτό.

Τα φιλιά μου.

teleytaios είπε...

Αλήθεια είναι από τις λίγες φορές που έχω πει ότι θα ήθελα να είμαι στην Αθήνα. Και το εννοώ 100%

Όσο για την επιστράτευση θα βγάλω διάγγελμα την 9η βραδινή της σήμερον. Έσω έτοιμη!

kariatida62 είπε...

Frezia: H Zoyzoy μας καλά τα λέει αλλά δεν βλέπεις ιδρώνει το αυτί τους? Χοντρόπετσοι όλοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα!

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa:Σε κατάλαβα μια χαρά! Μακάρι όλοι οι Έλληνες να είχαν το επίπεδο γνώσης των Ελληνικών που έχεις εσύ!
Μα όλη εκείνη η κοσμοπλημμύρα ανέργων και αγανακτισμένων Ισπανών πολιτών, που βλέπαμε ήταν του δεξιού κόμματος?!
Δεν το πιστεύω! Απλά θα ατόνισε το κίνημα, έρχεται και καλοκαίρι πολλοί μας προτρέπουν να αρχίσουμε τα μπανάκια μας, τις εκδρομούλες μας τις ερωτικές μας περιπέτειες! Αλλά δεν καταλαβαίνουν Βερόνικα πως ο πιο φλογερός έρωτας αναπτύσσεται στα χαρακώματα...χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Τελευταίος: Eτοιμη είμαι Στρατηγέ μου, όπλα μπαλάσκες και φύγαμε!χαχαχαχα!

Άστρια είπε...

Κάρυ μου σε χαίρομαι για ό,τι κάνεις!!!!

Να είσαι καλά!!!

(και όταν βρεις χρόνο, να ετοιμάσεις πολλά κέικ από εκείνα που ξέρεις :)))

kariatida62 είπε...

@ΑSTRIA: Δεν θέλει πια κανείς να γευτεί τα νόστιμα κέικ γιατί χάνουν σιγά-σιγά την γλύκα τους και γίνονται πικρά.
Εδώ όποιος θέλει να παρακολουθεί τις λαικές συνελεύσεις του Συντάγματος:
http://www.ustream.tv/channel/syntagma

kariatida62 είπε...

@Αστρια: Δεν μπορώ να βρώ το σκαλοπάτι για τα σχόλιά σου ...τα έκλεισες?

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αχ βρε Καρυ..ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιησει ότι είμαστε πλέον
"ΦΤΩΧΟΙ αλλααα με ΣΥΝΗΘΕΙΕς πλουσίων"
αυτό το δεύτερο πρέπει να αλλάξουμε..ναι "φάγανε φαγανε..από δω και περα τι γίνεται..θα μιζεριάζουμε και θα κλαίμε την μοίρα μας..και θα περιμένουμε από θεό το "μάνα";Δεν μπορεί όλος ο κοσμος να ασχολείται με την κατάντια μας και εμείς να στρουθοκαμιλίζουμε και να εμμένουμε σε κεκτημένα..
το σπίτι κάηκε..το τσουνάμι τα ισοπέδωσε όλα.. εσυ και εγώ θα κάτσουμε να περιμένουμε οι άλλοι να μαςσώσουν..να μας σηκώσουν;; Σηκώνεσαι μόνος σου βάζεις ένα κουρέλι πάνω σου ανασκουμπώνεσαι και ξαναρχίζεις απ'την αρχή..
Οσο για θεωρίες συνομοσίας και συνομολαγνείας ακουμπάω σ'αυτά που λέει η "Μαιρη" και αυτά που διαπιστώνει η γλυκυτατη "Veronica Marsa"..και δυσπιστώ..είμαι επιφυλακτική για όλα αυτά..ναι μπορεί όλο αυτό να ξεκινά από αγνές προθέσεις από την πίκρα και το παράπονο για όσα"φάγανε ..φάγανε" εις βάρος μας..αλλααα μη νομίζεις ότι δεν το καπηλεύονται κάποιοι που για ιδιον όφελος τους βολέυει να χειραγωγήσουν αυτη την απόγνωση και αγανάκτηση.
Παντα υπήρχαν και θα υπάρχουν σε περίοδο κρίσεων και πολέμου(η ιστορία μας το έχει δείξει)που κάποιοι γίναν αρχοντες και άλλοι ζητιάνοι..

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Οι προβληματιστοί σου απασχολούν όλους μας...και μη νομίζεις απασχολούν και τους "αγανακτισμένους" που κάθε βράδυ συνεχίζουν τις λαικές συνελεύσεις τους
Να εδώ θα τους βρεις:
http://www.ustream.tv/channel/syntagma
Eίναι η νεολαίοι μας με προσόντα που εμείς δεν είχαμε στην ηλικία τους και με τοποθετήσεις περισσότερο ρεαλιστικές απο τις δικές μας.
Πέλα εχω πει πως σε τέτοιες δύσκολες στιγμές ο λαός γκαστρώνεται και βγάζει ηγέτες.
Εγώ ελπίζω στην νέα τόσο παρεξηγημένη γενιά!

kariatida62 είπε...

@προς όλους: Για να επιβεβαιώσω τα λόγια της Ζουζούς διαβάστε παρακάτω:
Κονδύλι χιλιάδων ευρώ ενέκρινε η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για την πληρωμή κινητών τηλεφώνων στο πολιτικό γραφείο του Θ. Πάγκαλου. Δείτε το έγγραφο της απόφασης
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και ενόψει των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας, αρνητική εντύπωση προκαλεί έγγραφο σχετικά με το κόστους των κινητών τηλεφώνων του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου.
Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Onalert.gr, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ενέκρινε κονδύλι ύψους 46.319 ευρώ για το 2011 για την πληρωμή κινητών στο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξηγήσεις του κ. Πάγκαλου, καθώς όσοι και αν είναι οι υπάλληλοι το ποσό είναι υπερβολικό και δείχνει ότι η περικοπή δαπανών μάλλον σταματά στους μισθούς και τις συντάξεις.
Μετά το "μαζί τα φάγαμε", ίσως θα πρέπει να περιμένουμε και το "μαζί τα είπαμε" από τον κ. αντιπρόεδρο.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αλοίμονο αν δεν πιστεύουμε στους νέους και αν θεωρήσουμε παρεξηγημένη γενιά και τα κυριο λογο παρεξηγούμε τους εαυτούς μας γιατί εμείς είμαστε αυτοι που τους αναθρέψαμε ..αλλωστε ότι έχει αλλάξει σ'αυτήν την γη,από την ορμή νέων ανθρώπων έγινε..
Μόνο που είναι περισσότερο δύσκολο όταν μεγαλώσεις με όλα τα καλά γύρω σου να ξαναρχίσεις από το τίποτα..αλλα ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.Στις δυσκολίες ατσαλώνεσαι και δεν σε φοβίζει πλεον τίποτα ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ με όλη μου την καρδιά!!
Και φυσικά όσο η γη γυρίζει ο ήλιος θα ξαναβγαίνει ο κόσμος να χαλάσει..
Και εγω αισιοδοξώ καρυ μου και πιστευω στα παιδιά μας!!

leondokardos είπε...

Προσπαθώ να σου στείλω σχόλιο από το πρωί και δε μπορώ, δε μου το δημοσιεύει. Αν σου έρθει και άλλο σχόλιό μου,οφείλεται στις προσπάθειές μου.
Λοιπον όσο κιαν παραπληροφορούν, όσο κιαν ψεύδονται, όσο κιαν μας αγνοούν τα κανάλια και οι φυλάδες, εμείς κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατοί και θα το καταλάβουν σύντομα.

kariatida62 είπε...

@LEONDOKARDOS: Το γνωρίζω Λεοντόκαρδε, το γνωρίζω...έχω εντυπωσιαστεί απο την αυτοοργάνωση της νεολαίας μας στο Σύνταγμα!
Νιώθω πολύ περήφανη γι'αυτά τα παιδιά...γιατί κακά τα ψέμματα αυτά στέκονται σθεναρά!
Η Ιστορία θα τους καταγράψει ως την γενιά του Συντάγματος

kariatida62 είπε...

@προς όλους:
Γράφει ο Νίκος Σαραντάκος

Παρά το γεγονός πως έχουμε τα χρονάκια μας, η γυναίκα μου κι εγώ, αποφασίσαμε να ανεβούμε το απόγεμα της 25 Μαΐου στο Σύνταγμα, έστω για ένα απλό πέρασμα από τη συγκέντρωση. Και δεν το μετανιώσαμε. Βέβαια δε μείναμε εκεί όσο κράτησε η συγκέντρωση. Μπήκαμε σε γειτονικό φιλικό σπίτι, όπου γινόταν κάποια φιλολογική εκδήλωση και παρακολουθήσαμε το πλήθος και τον παλμό του κόσμου από το μπαλκόνι του σπιτιού, σχεδόν ως τις 12 τη νύχτα.


Η πρώτη μας εντύπωση είναι πως πρόκειται για κάτι το τελείως διαφορετικό, από όσα ξέραμε. Κι η εμπειρία μας από συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις είναι πλουσιότατη. Από τις πορείες για το 15% για την Παιδεία, για το «114», για τη δολοφονία του Λαμπράκη, για τον φόνο του Σωτήρη Πέτρουλα, ως τις σχετικά πρόσφατες συγκεντρώσεις για τις φωτιές στην Πάρνηθα και στην Δυτική Πελοπόννησο.

Οι διαφορές που επισημάναμε είναι:

Ήταν πολύ μεγάλη. Μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Πλειοψηφούσαν τα νέα παιδιά.

Ήταν απολύτως ειρηνική. Δεν υπήρξαν ούτε κουκουλοφόροι, ούτε πράξεις βίας.

Δεν υπήρξαν ομιλίες από μπαλκόνια, ούτε κεντρικά συνθήματα που τα εκφωνούσαν κάποιοι και τα επαναλάμβανε το πλήθος.

Στην κινητοποίηση των συγκεντρωμένων έπαιξε μεγάλο ρόλο η Πληροφορική.

Όπως ήταν επόμενο, τις επόμενες μέρες και ως τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, είχαμε πολλές συζητήσεις, τόσο προφορικές με φίλους και γνωστούς, όσο και ηλεκτρονικές σε διάφορους ιστότοπους, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση. Πολύ περισσότερο που οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται καθημερινά.
συνέχεια...

kariatida62 είπε...

Ο σχολιασμός επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων και στα εξής ερωτήματα:

1) Το γεγονός ότι η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη και οι συγκεντρωμένοι δεν καθοδηγήθηκαν από πολιτικά κόμματα, συνδικάτα ή άλλους φορείς, είναι καλό ή κακό;

Πιστεύω πως δεν είναι κακό. Ως παλιός αριστερός, κάποτε αποστρεφόμουν τον όρο «αυθόρμητος». Πίστευα πως έκρυβε αφενός μεν τον κίνδυνο «καπελώματος» και αφετέρου τον κίνδυνο «προβοκάτσιας». Χρειάστηκε πολλή σκέψη και μεγάλος προβληματισμός για να συνειδητοποιήσω πως το αντίθετο του «αυθόρμητος» είναι το «οργανωμένος», το οποίο όμως συνεπάγεται τη διαίρεση των ανθρώπων σε ηγέτες, αρχηγούς, ποιμένες, καθοδηγητές από τη μια μεριά και σε οπαδούς, μάζες και ποίμνια από την άλλη, διαίρεση που τη θεωρώ υποτιμητική και μειωτική.

Πιστεύω δε πως δεν είναι μακριά η μέρα που η διαίρεση αυτή θα φαντάζει τόσο ξεπερασμένη και αταίριαστη όσο είναι σήμερα η έννοια του κληρονομικού μονάρχη.

2) Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Πληροφορικής στις σημερινές συνθήκες;

Πιστεύω πως είναι απολύτως εποικοδομητικός. Παρ’ όλο που δεν είμαστε νέοι, η γυναίκα μου κι εγώ έχουμε ενστερνιστεί τη νέα τεχνολογία. Όχι μόνο χρησιμοποιούμε πολλές ώρες τη μέρα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή γράφοντας, αλλά εντρυφούμε ταχτικά στο Διαδίκτυο και ανταλλάσσουμε ηλεκτρονικά μηνύματα με πλήθος φίλων και γνωστών.

Με στεναχωρεί το γεγονός πως πολλοί φίλοι και γνωστοί υποτιμούν ή και αποστρέφονται το ρόλο της νέας τεχνολογία, ενώ σε πολύ κοντινές και γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, στον τομέα αυτόν γίνεται αληθινή κοσμογονία. Θα πίστευε κανείς πως η Τουρκία μάς έχει κατά πολύ ξεπεράσει στον τομέα αυτόν και πως οι Αιγύπτιοι είναι τόσο εξοικειωμένοι με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή; Ότι στις εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο αποτελεσματικότατος είναι ο ρόλος των κινητών τηλεφώνων και των μηνυμάτων μέσω του Διαδικτύου;

Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι στις μέρες μας αναπτύσσεται ένα ιδιότυπο «αντάρτικο» κατά του κατεστημένου, αντάρτικο που δεν διεξάγεται με πυροβολισμούς και εκρήξεις, ούτε έχει ανθρώπινα θύματα, όπως τα παλιά, αλλά προκαλεί στον αντίπαλό του πολύ μεγαλύτερες ζημιές και καταστροφές, καθώς αχρηστεύει ολόκληρα αρχεία, εξαφανίζει πολύτιμες πληροφορίες, ή δημοσιοποιεί επικίνδυνα μυστικά, αλλά και μπορεί να ιδιοποιηθεί τεράστια χρηματικά ποσά.

3) Ανταποκρίνονται τα πολιτικά κόμματα στις απαιτήσεις της εποχής μας;

Πιστεύω πως είναι το πιο καίριο ερώτημα. Φυσικά είμαι υπέρ της ύπαρξης και της λειτουργίας των κομμάτων, γιατί είναι βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Μόνο που θεωρώ πως τα σημερινά κόμματα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, χωρίς να εξαιρώ τα κόμματα της Αριστεράς.

Τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας είναι στην πραγματικότητα μηχανισμοί προώθησης των «δικών μας παιδιών» (Μητσοτάκης) και δυστυχώς εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στους αθάνατους ορισμούς του Ροΐδη: «Κόμμα εστί ομάς ανθρώπων […] μισούντων την εργασίαν, […] οι οποίοι συνασπίζονται πέριξ οιουδήποτε αρχηγού […] ίνα τους εξασφαλίσει να ζώσι χωρίς να εργάζονται.»
συνέχεια....

kariatida62 είπε...

Τα κόμματα της Αριστεράς πάλι, πρέπει να εκσυγχρονιστούν ριζικά. Να εγκαταλείψουν την πυραμιδική δομή της οργάνωσής τους, αφού από μόνη της αναιρεί την κοινωνική ανισότητα που θέλουν να καταργήσουν. Να χρησιμοποιούν την πληροφορική, τόσο στη λειτουργία των οργανώσεών τους όσο και στην εκλογή των υπευθύνων για κάθε πόστο. Να καθιερώσουν την τακτική, υποχρεωτική εναλλαγή, όλων των υπευθύνων σε όλα τα πόστα. Κυρίως όμως να μη δεχτούν να παίξουν το πολιτικό παιχνίδι με τους όρους που έχουν επιβάλει οι Επικυρίαρχοί μας. Ευτυχώς αυτό, τώρα τελευταία, έχει αρχίσει να γίνεται.

Το θέμα όμως δεν εξαντλείται σε ένα σημείωμα και επειδή προβλέπω πως οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν, θα ολοκληρώσω στο επόμενο σημείωμά μου.

Magia da Inês είπε...

Olá, amiga!

Será que você se esqueceu de mim?

Bom fim de semana!
Beijinhos
Brasil

♫✿
°º✿
º ° ✿✿ ♥ ♫ ° ·.

Αγγελική είπε...

Καλημέρααα!
Σηκωθείται απο καρέκλες, κρεβάτια , πολυθρόνες απλά έτσι για να ξεμουδιάσετε.
Ξανακαθήστε αναπαυτικά, αλλά αύριο να είστε όλοι εκεί, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ή όπου αλλού.
Καλή δύναμη

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Χαιρομαι και ΕΚΠΛΗΣΣΟΜΑΙ απο το ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ.
Το κειμενο σου αναδυκνυει κατι πολυ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:

"Η σύγχρονη ζωή είναι η μυστική συμφωνία των βολεμένων να τηρούν τα προσχήματα!
ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ "ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ"!!!...
ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ+ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που σχεδον Σ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ...ακομα ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΒΑ...
ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"τοποθετωντας ΤΗΝ "ΑΔΡΑΝΕΙΑ" σαν "μια αναμνηση"!!
...και ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ).

Συμφωνω βεβαια Σ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ...με δυο μονο δευτερευουσες αντιρρησεις:

1)κατα τη γνωμη μου...
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΣΙΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ "ΘΕΙΟ" ΔΩΡΟ!!!.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ"(οπως κακως κανει πχ:ο χριστιανισμος+κομμουνισμος και με τραγικα αποτελεσματα)
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΥ (εγωισμος)!!!...και να εισαι "εναντια ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ"(ελευθερη αγορα-καπιταλισμος)!!!

(συνεχιζει)

iamaticus είπε...

(συνεχεια)...
Τωρα ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ":

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΠΤΟΣ"...
ΤΟ "ΚΑΠΕΛΩΜΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΕΧΕΙ ΡΙΣΚΟ ΕΚΤΡΟΠΗΣ...

ΟΜΩΣ:
Επειδη ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΠΤΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ "ΤΙΜΩΡΙΑΣ"...
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΤΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΙΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ"...
ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ...
ΑΡΑΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟ...
ΚΑΙ...
ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΕ+ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΩΣ ΚΟΙΝΟ "ΓΑΜΙΚΟ"+"ΒΙΑΣΤΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ"ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ!!!

Απ αυτη την πλευρα ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ...ηδη τα παιδια μου ΠΗΓΑΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@iamaticus: Eγω Ιαμε θέλω να πας και συ κοντά στα παιδιά σου...μην τα εγκαταλείπεις!
Θα σου κάνω ερωτήσεις και συ να μου απαντήσεις αν μπορείς:
Έχεις δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσες τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα άφηνες τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;
Γιατί προσπαθείς να πάρεις τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;


Ολόκληρος ο κατάλογος με τα χρέη παγκοσμίως βρίσκεται εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
προφανώς αναφέρεται σε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος γιατί αν μιλάμε μόνο για δημόσιο εεε εκεί είμαστε πρωταθλητές
Αύριο θέλω να σε δω στο Σύνταγμα μαζί με τα παιδιά σου!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Όλοι παρόντες αύριο στο Πανευρωπαικό κάλεσμα των λαών!!!
Μαζί όλοι μαζί για ν'ανατρέψουμε τους νόμους της ζούγκλας που θέλουν να μας επιβάλλουν στον κόσμο ΜΑΣ!

kariatida62 είπε...

@Μαgia da Ines:
Olá amiga
Todos na luta por um amanhã melhor

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ "ΑΝΑΥΔΗ"!!!!

ΝΑΙ!!!!
(ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ -και στα ερωτηματα που μου θετεις,που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΙΑ)...

αλλα οχι μονον αυτα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝ.ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ!!!!(Παπαδοπουλος).
ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

Για μενα ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ...
η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΟΣ "ΠΡΟΚΛΗΤΗ"!!!!

ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ:
"ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΟ" ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

Εξηγησέ μου σε παρακαλώ πώς εννοείς το ευεργετική για τον λαό του παγκόσμιου χωριού που δημιουργείται όχι με την συναίνεση των λαών αλλά σύμφωνα με τα σχέδια των οικονομικά κυβερνώντων?

Magia da Inês είπε...

Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil


°º♫✿
°º✿
º° ✿✿♥ ♫° ·.

kariatida62 είπε...

@Προς όλους:
Παιδιά μας ήρθε ένα γράμμα απο το Παρίσι!
Μην αφήσετε να σας κλέψουν αυτό που χτίστηκε μέχρι τώρα.

Η κινητοποίηση παίρνει απρόσμενες διαστάσεις και χρειάζεται η πιο μεγάλη πολιτική σοφία.

Για να κερδηθεί επιτέλους κάτι.

Δεν έχω ενημέρωση όπως θα ήθελα και αυτό είναι φυσικό, λόγω του χαρακτήρα των γεγονότων.


Στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς σε όλους και υποστηρίζω τον αγώνα για δημοκρατία

και όμορφη, ελεύθερη ζωή.

Ελπίζω να βρω ένα τρόπο να συμβάλλω πιο άμεσα. Είμαι μακριά.

Εσείς που είστε κοντά δώστε τον καλύτερο εαυτό σας.

Φιλικά και συναγωνιστικά

nikos iliopoulos
Παρίσι , 1η Ιουνίου 2011
Ο Νίκος Ηλιόπουλος
είναι διδάκτωρ "Κοινωνικών επιστημών" (Πανεπιστήμιο Paris X) και η διατριβή του έχει τίτλο: "Participation et apathie politiques dans la France contemporaine (Ve Republique de 1958 a nos jours)" ["Πολιτική συμμετοχή και πολιτική απάθεια στη σημερινή Γαλλία (5η Republique, από το 1958 ώς σήμερα)], Αtelier National de Reproduction des Theses, Lille 2005. Το δοκίμιο "Νέοι δρόμοι για τη δημοκρατική πολιτική σκέψη" είναι το πρώτο που δημοσιεύει στα ελληνικά.

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΩΡΑ:

Στις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ!!!+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!!!

Απεδειχθει το ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕ ΑΓΑΘΑ ΣΥΣΤΗΜΑ...και ΟΧΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ!!!

ΝΑ ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ:Η ΚΡΙΣΗ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΤΗ ΧΟΡΤΑΤΗ ΔΥΣΗ...ΕΝΩ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
(συνεχιζει)

iamaticus είπε...

(synexeia)
To MEΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ (αν θυμασαι)Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ (με δημοψηφισματα) του ΚΟΙΝΟΥ ΜΑΣ "ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ" ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!!!!

ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΗΔΗ ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (ΕΥΡΩΠΗΣ+ΑΜΕΡΙΚΗΣ).

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΗΣ!!!ΓΙΑΤΙ:
ΜΟΙΑΖΕΙ "ΣΚΛΗΡΟ" ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΓΩΓΕΙ...ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ "ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ"...ΤΟΝ "ΧΡΙΣΤΟ" ΤΟΥ...κλπ.

Γι αυτο ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ "ΚΡΙΣΗ"(πιθανα τεχνητη).

ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ "ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΣΤΟ ΗΔΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ:
ΕΠΕΤΡΑΠΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ+ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:
ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ!!!...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΜΟΥ ...
ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ψαξε επισης την εννοια ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ "ΣΚΛΗΡΟ" ΠΡΑΓΜΑ...
ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ...
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ "ΒΟΛΕΜΕΝΟ" (πχ:χορτατη κοιμησμενη και νωθρη ΔΥΣΗ)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΙΣΕΙ ΚΑΙ Ν ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΠΝΙΓΜΕΝΟ" ΚΛΑΔΑΚΙ (πχ:ΚΙΝΑ...ΒΡΑΖΙΛΙΑ...ΑΦΡΙΚΗ).
ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΟΨΙΜΟ"ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΑΣΜΩΝ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ:
ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ"+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ (αυτοματες μη προβλεψιμες απολυτα αλλα ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ...αλλα και προκλητες -κατα τη γνωμη μου ομως- που δε λεει και πολλα εννοειται...).
ΕΤΣΙ ΗΔΗ ΑΝΕΤΕΙΛΕ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ"!!!!....που βεβαια θελει ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ...και ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@ΙΑΜΑΤΙCUS:Αν και δεν είμαι και πολύ στα καλα μου...κάποιοι φρόντισαν γι'αυτό, έλα να το πάρουμε σιγά-σιγά να δούμε τι λέμε:

ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ!!!+ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ!!!
-Για ποιο Δημοκρατικό πολίτευμα μου μιλάς το δικό μας ή άλλο ευρωπαικό?
Γιατί αν μιλάμε για το δικό μας διακρίνεις εσύ ν'αντιπροσωπεύεται η γνώμη της πλειοψηφίας σήμερα?

.ΕΝΩ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
-Πώς το εννοείς το ανέρχεται σε αριθμούς?γιατί ο κοσμάκης λοιμοκτονεί...
Κοίτα Κίνα, Τουρκία ναι,ναι Τουρκία, Ινδία!
Ότι η κρίση είναι τεχνητή το διατυμπανίζουν όλοι!
Σου έστειλα δύο λινκς να διαβάσεις για τις δηλώσεις του οικονομικού εγκληματία και το άλλο για την Αμερική τον χρυσό της, και την εκπαραθύρωση του ΤροςΚαν,είδες πώς δένουν?
Παίζεται χοντρό παιχνίδι Ιαμε και μας έχουν βάλει στην μέση έτσι μπαχαλο όπως είμαστε και με τους πολιτικούς καραγκιοζηδες που έχουμε για να μη πω προδότες!

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΜΟΥ...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ:΅Εννοω τα διαφορα και ποικιλα σε αποτελεσματικοτητα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ παγκοσμιως...
ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ!!!

ΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...ουδεποτε στην ιστορια του ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΥΛΙΚΑ "ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ"!!!
ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΛΙΓΩΤΕΡΗ ΠΕΙΝΑ!!!...
η γη ακομα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...
ενδεχομενως ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ" ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΙΝΝΟΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΣΠΑΣΤΩ!!!...δεν ειμαι μαλακας!!!

ακομα ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ Η...ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΣ...Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...
ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ...ΑΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@ΙΑΜΑΤΙCUS: Ιαμε είδες τι λες ότι νάναι αρκεί να μειώνει την ανθρώπινη δυστυχία!
Για σένα ο άνθρωπος είναι το ζητούμενο! Οχι το κέρδος-το χρήμα!
Ε το σημερινό παγκόσμιο καθεστώς δεν έχει ως κέντρο τον άνθρωπο και την ευτυχία του!
Αυτά και ως συνέχεια της συζήτησης που διεξάγεται παρα-πάνω....

μαχαιρης είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΣ...
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΧΟΛΙΑ...
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ...
Σε προσεχη αναρτηση μου...Που θα εχει θεμα...σχετικο...
ΤΟΝ ΙΟΝ ΚΟΡΡ...
Να ελθει να ακουσει και την δικη μου αποψη...
Φιλε μας...Αυτα που λες για την...
Δικαιωματικη μισθολογικη ανισοτητα, που πρεπει να υπαρχει μεταξυ εκεινων που παραγουν προιοντα χαμηλης και υψηλης τεχνολογιας...
Απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Ειναι αποκυημα φαντασιας, για καθε ιδεολογικο υποβαθρο...[σοσιαλιστικο, κομμουνιστικο η καπιταλιστικο...]
Αν οι χωρες που παραγουν...μαρουλια...Εξαναγκασθουνσε παραγωγη...Υψηλης τεχνολογιας
ηλιακων συσσωρευτων...Η κινητων...
Στο τελος οι γκατζετακηδες θα πεθανουνε απο πεινα...!!!
Δεν υπαρχει ηλεκτρονικη συσκευη υψηλης τεχνολογιας, που να παραγει...πορτοκαλια, η γαλα...!!!
Ουτε ειναι δυνατη τεχνολογικα η κατασκευη ανδροειδων..Που θα υφαινουν και θα ραβουν ρουχα...!!!
Η προσπαθεια των "κεφαλαιουχων" των
τρισεκατομμυριων που λες...
Κατατεινει στην εξαφανιση των ανθρωπων και των αναγκων τους, μεχρι το ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ του πληθυσμου που υπαρχει σημερα...
Εχει στοχο την επιβιωση μιας ΕΛΙΤ..!!!καρατεχνολογων...Που θα εργαζονται,ελεγχομενοι,
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ....!!!
Συμφωνεις σ αυτο...;;;
Κι αν συμφωνεις...Γιατι συμφωνεις..;;;
Ελπιζεις οτι θα εισαι μεταξυ των επιζωντων...;;;
Η οτι ειναι νομοτελεια...Μερικοι ιδιοκτητες χρεωγραφων...Να επιβιωσουν τελικα...!!!
Τρωγοντας μεταλλαγμενες συνθετικες πρωτεινες..ΠΤΩΜΑΤΩΝ...!!!
Η τεχνητα γονιμοποιημενων...Νεογνων..!!
Γυμνοι...Ξυπολυτοι, και βρωμικοι...
Μεσα στα ατσαλινα κλουβια που θα εχουν κατασκευασει...Οι τελευταιοι
σκλαβοι τους...!!!