bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Αιδώς Αργείοι!!!

«Όταν αρχίζω να πελαγώνω μες στις ιδέες μου ή όταν αρχίζει να στερεύει το μυαλό μου, πιάνω μια πέτρα, ένα δέντρο, το χώμα, τρέχω στην γαλάζια ομορφιά της να με χτυπήσει η θαλασσινή αύρα της, για να βεβαιωθώ πως... δεν παραστρατίζω!


Πιάνω τον φίλο μου αγκαλιά για να γιατροπορέψει ο ένας τις πληγές του άλλου, τραγουδώντας στίχους  που γεννήθηκαν απο τον πόνο και τον αγώνα των γονιών μας, των παππούδων μας!

Όλα αυτά που χάσαμε τόσα χρόνια είναι γραμμένα παντού πάνω σε αυτή τη γη!


Και όταν βρεθούμε στα δύσκολα σαν τις ώρες που καλη-ώρα ζούμε όλοι μας, ψάχνουμε όλα αυτά να τα ανασύρρουμε για να γίνουν πανιά στα καράβια της ρότας μας, εμψυχωτικά εμβατήρια για τους δύσκολους εμπόλεμους καιρούς που θα βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.!
Είναι τα μόνα που μας απέμειναν....
 Ελεος !!! Μη μου  ποδοποτάτε και αυτά γιατί τότε δεν υπογράφετε απλώς τον θάνατό μου, μεταμορφώνεστε σε δήμιό μου!!!

Ο ΕΝΑΣ:


Το άσμα "Ο οβολός"


Οβολέ, οβολέ
να γεμίσω τενεκέ
ναγοράσω ένα καφέ
και ν'ακούω αμανέ.


Οβολέ, οβολέ
δεν τον έχεις Αλβανέ
σάχλα Ευρω-αμερικανέ


εγώ θα ζω μες τον τεκέ
θα φουμάρω ναργιλέ
θα πίνω έναν φραπέ
... και ανάπτυξη Ποτέ!


χα..χα..


O AΛΛΟΣ


Tι χαχα καλέ????


Δε σου αρέσουνε αυτά τα βαθυστόχαστα άσματα που βγαίνουνε από τον πόνο του λαού?? Αυτοί οι ύμνοι για το χαρμάνι του κάθε ευσυνείδητου βιοπαλαιστή, το μελοποιημένο "αχ" του τίμιου εργάτη, η φωνή της ψυχής που αναδύεται απ' τα παλλόμενα τέλια του μπαγλαμά, ο λυγμός του μπουζουκιού???


Άκου χα χα!!!!!!!!!!!!!!!


χα χα χα χα χα χα χα χα

39 σχόλια:

MelidonisM είπε...

όλο το λινκ παρακαλώ

Δες http://www.ovolos.gr/
http://en.wikipedia.org/wiki/Local_Exchange_Trading_Systems
κοινωνικό νόμισμα

από το να κλαίγεσαι
καλύτερα να ψάχνεις λύσεις,
(αν είναι λύση)

Φιλιά και σκούπισμα τα δακρυάκια...:) όπως είπε
η Κάρυ σε μια γνωστή μας :-)

έτσι Μαμούνι, δανεικό
ήταν το φιλί να της πεις :-))

kariatida62 είπε...

@Μichalis Melidonis: Πού πήγε ο Μπούφος?!?! Εφυγε κι'αυτός? Μας σιχάθηκε?
---
Δεν σε συμπεριέλαβα όπως είδες Μιχάλη στους Αργείους!
Τα δάκρυα μου καίνε ιδιαίτερα!!!
Είναι δάκρυα ντροπής!!!
Για το πώς καταντήσαμε σαν λαός...για τις αρχές και τα πιστεύω μας! Γι'αυτό κλαίω και όσο τα σκυπίζω γεμίζουν πάλι τα μάτια μου! :(

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Koπελάρα μου, σου έχω πει πόσο σε αγαπώ? Ε... στο λέω τώρα. Σοβαρά. :))))

kariatida62 είπε...

@Δήμητρα:To ν'αγαπάς εμένα και γω εσένα είναι κάτι που δεν αφορά διόλου τους άλλους!
Όταν ακούω όμως μια Δήμητρα,αγωνίστρια, μια Δήμητρα Παιδαγωγό όχι μια απλώς Φυσικένια, ΜΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ να περιγελά έτσι τα σωθικά μας, ε τότε κλαίω, κλαίω ασταμάτητα!
Μας τέλειωσαν καλή μου! Δυστυχώς μας τέλειωσαν!!!!

Αγγελική είπε...

Kαλή μου κάποτε οι μπαγλαμάδες έκαναν την ψυχή του κοσμάκη να αναθερμαίνεται.
Οι μπαγλαμάδες της πολιτικής ζωής όμως, μας έχουν συντρίψει τα όνειρά και δεν τα καταφέρνουμε να ορθοποδήσουμε.
Απο τρικλοποδιά σε τρικλοποδιά πάμε.
Καλή δύναμη.
Πάλι με μεράκλωσες!
Α ρε Μοσχολιού Αθάνατη!

kariatida62 είπε...

@Mαίρη: Eννοια σου και θάρθει και των πολιτικών μας η ... ώρα τους!
Να μου το θυμηθείς αυτό!
Ήδη άρχισαν να πέφτουν εγγράφως οι πρώτες συγγνώμες στον Ελληνικό Λαό...όχι γιατί μεταννοησαν, αλλά γιατί έσφιξε ο κώλος ΤΟΥΣ!!!!!!!

Frezia είπε...

"Για γέλια και για κλάματα"
Εμείς κλαίμε και οι άλλοι
γελάνε σε βάρος μας.
Θα αλλάξουν ποτέ τα
πράγματα?

kariatida62 είπε...

@Frezia: Eδώ!!! Όσοι απομείνουμε, Φρέζια μου...!

~reflection~ είπε...

και Αρρωστησε το Στηριγμα μας?...

λοιπόν....

γλυκό μου Επαναστατάκι....

Όσο πιανόμαστε από το χερι και γίνεται ο Κύκλος ακόμη πιο μεγάλος κι ολόκληρη τη Γη μας αγγαλιάζει θαρρώ,

ΜΗ φοβάσαι τίποτε...
ουτε εσυ
ουτε εγω...

ΟΥΤΕ τα παιδάκια θα πεινάσουν.....

η Ζωή επινοεί και ξέρει να εξελίσσεται αξιοπρεπως....

το ΜΗΔΕΝ είναι προσκαιρο...στιγμιαίο...
και το ΥΠΟ του ΜΗΔΕΝΟΣ ακομη!!!!!

είναι μόνο για να πατήσουν τα ποδαράκια στην λασπωμενη αμμο και να πάρει φόρα το ΣΩΜΑ να αναδυθεί προς την ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, καταρρίπτοντας τον Αγραφο Νόμο της Πολιτικής Βαρύτητας που καθηλώνει τους Λαούς....

ΘΑ επιβιώσουμε και μαλιστα ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ...

οσο για τον αμανέ....

με ξέρεις..
εχω ροπή...κλίση προς το Ειδος....

ΑΥΤΟ αφιερωμενο με ΚΑΡΔΙΑ που κλαίει και Σταθερά Ξέρει πως σε λίγο θα ντυθεί Λιακαδες!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=f-iUJgvl68o


ΦΙΛΙ.....παντα ΠΡΩΤΗΣ γραμμης....

kariatida62 είπε...

@reflection: Λόγια και τραγούδι βάλσαμο μου χάρισε η ποιήτριά μου!!!
Σ'ευχαριστώ γλυκό μου κορίτσι!
-----

Αντε να δούμε, θα μετρήσω τους
αμαν-ετζήδες μου εδώ μέσα...χαχαχα!

bilsot είπε...

Μετά τη ¨γενιά του πολυτεχνείου",
που ΔΕΝ ξεπουλήθηκε γιατί κάποιοι την εκμεταλεύτηκαν και γινήκανε "κύριοι" και "κυρίες",
βλέπω νά έρχεται καταλυτική
η "γενιά του αντιμνημονίου" !
Στ' άρματα, στ' άρματα.....

kariatida62 είπε...

@BILSOT: Απαντώ σε σένα και ταυτόχρονα σε ένα κύριο που λέει τα δικά του απέναντι...θα κάνει πως δεν τα ακούει αλλά δεν πειράζει!
Μάθε λοιπόν πως ένας στυγνός δικτάτορας, ενήργησε...
συνέχεια...

kariatida62 είπε...

@bilsot:συνέχεια...
Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε σε γενικές γραμμές ότι:

συνέχεια...

kariatida62 είπε...

@bilsot:συνέχεια
"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα...
ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο"
(Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,σελ 158).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα:...


Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση «η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον λαό τους: οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δυο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατο να πληρωθεί το χρέος και την ίδια ώρα να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το οδυνηρό πρόβλημα προκύπτει όταν πρέπει να επιλέξει κανείς ανάμεσα στα δυο καθήκοντα. Το ένα πρέπει να υποχωρήσει έναντι του άλλου. Ποιο πρέπει να είναι αυτό;…
Η Θεωρία αναγνωρίζει σʼ αυτό το ζήτημα ότι το καθήκον μιας Κυβέρνησης να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα Κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή συνολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών του και έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση όπου η πληρωμή του χρέους του θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή ή τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι, κατά τους συγγραφείς, υποχρεωμένη να διακόψει ή ακόμη και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους» (στο ίδιο). Το Διεθνές Δικαστήριο αποδέχτηκε το σκεπτικό αυτό και δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο που χρησιμοποίησαν πολλές χώρες τα κατοπινά χρόνια. Μια από αυτές ήταν και η Αργεντινή το 2003, όταν η κυβέρνηση του Νέστορ Κίχνερ επέλεξε, έναντι της εξαθλίωσης του λαού που επέβαλλαν τα προγράμματα του ΔΝΤ, να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους.


συνεχίζεται...

kariatida62 είπε...

Κυβέρνηση των πιστωτών

Το ερώτημα που απέφυγαν να απαντήσουν οι εισηγήτριες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αποφεύγουν καιρό τώρα να απαντήσουν και όλοι οι υποστηριχτές του μνημονίου, είναι το εξής: Όταν μια χώρα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τις πιο βασικές και άμεσες ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών της και τις απαιτήσεις των δανειστών της, τότε τι προέχει για την κυβέρνηση αυτής της χώρας; Οι ανάγκες της χώρας και των πολιτών της ή οι απαιτήσεις των δανειστών της; Η τωρινή κυβέρνηση (όπως και η προηγούμενη) απάντησε στο δίλημμα αυτό προτάσσοντας τις απαιτήσεις των δανειστών. Κι αυτό δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο. Κι αυτό γιατί καμία κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να θυσιάζει τον λαό και τη χώρα της, προκειμένου να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα. Όχι μόνο με βάση το Σύνταγμα και το δίκαιο της χώρας, αλλά και με βάση το διεθνές δίκαιο. Και το λέμε αυτό γιατί όταν μια χώρα αντιμετωπίζει μια «κατάσταση ανάγκης», όπως είναι το άμεσο ενδεχόμενο μιας πτώχευσης, το διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει στην κυβέρνηση της χώρας το δικαίωμα να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, προκειμένου να μη θιγούν τα δικαιώματα των πολιτών της και να μην απειληθεί η εσωτερική έννομη τάξη και ασφάλεια.

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο

http://www.istorikathemata.com

Τώρα όσο για το ποσό που χρειαζόμαστε για να συντηρηθούμε σαν κράτος ετησίως, ας συμβουλευτεί τον Λαφαζάνη, που τάπε χθες!

α Κενταύρου είπε...

Υπάρχει και ο αντίλογος
Σωστά ΚΆΡΥ τα επιχειρήματα σου δεν θα γονατίσουμε το λαό σου ,μηδενίζουμε το χρέος.
Το πρόβλημα σου όμως είναι αλλού ,είναι στο έλλειμμα.Με αυτό το έλλειμμα δεν μπορείς να διατηρήσεις το επίπεδο του λαού σου.
Με απλά λόγια, έλλειμμα είναι η διαφορά ανάμεσα στα ετήσια έσοδα του κράτους και στις δαπάνες που κάνει. Όταν οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα, τότε έχουμε έλλειμμα. Γιατί υπάρχουν τα ελλείμματα που δημιουργούν το δημόσιο χρέος;Μα φυσικά διότι έχουμε επιλέξει να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε! Διότι διατηρούμε ένα σπάταλο κράτος με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Διότι οι θεσμοί μας αποθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί πλούτο και ενθαρρύνουν τον παρασιτισμό και το «βόλεμα» που συντηρείται μέσω δανεισμού. Διότι ακόμη και εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας μας που βρίσκονται εκτός δημόσιου τομέα σκέπτονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι και αδιαφορούν για την παραγωγικότητα, π.χ. οι αγρότες δεν δουλεύουν πλέον για να φέρουν στην αγορά ανταγωνιστικά προϊόντα, αλλά για την κρατική και ευρωπαϊκή επιδότηση!

Έχουμε πρόβλημα ,και αν δεν θέλουμε να το δούμε κακό δικό μας.

kariatida62 είπε...

Και να σταματήσει την κινδυνολογία γιατί απο δω και στο εξής θα του εκσφενδονίζονται όχι γλυκές τούρτες αλλά τεχνολογικά γκατζετάκια απο την προηγμένη τεχνολογικά Κορέα!!!
Κορεάτικα θάναι ορέ!
Δανεισμένα και κορεάτικα!!!

Ανώνυμος είπε...

χαχα πραγματικα αυτα τα ασματα τα χρειαζομαστε!!

Magia da Inês είπε...

Amiga,

São simplemente maravilhosas as músicas de seu blog.

Uma semana cheinha de alegrias e muita paz.

Beijinhos.
Brasil

°º♫
°º✿
º° ✿♥ ♫° ·.

kariatida62 είπε...

@Α-κενταύρου: Eσένα Αστέρι μου πρέπει να σου τα στελνω εις διπλούν για να εμπεδώνεις τις απαντήσεις μου!(και με μέιλ και εδώ δημόσια)
copy paste απο το μέιλ μου γιατί μαγειρεύω ταυτόχρονα:
Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τόκους και τοκοχρεωλύσια, όχι για να καλύψουμε εσωτερικές δαπάνες. Οι εσωτερικές δαπάνες καλύπτονται απο τους φόρους μας, τάπανε χθες βράδυ Λαφαζάνης και λοιποί με νούμερα...
Τους ενδιαφέρει μόνο να παρατείνουν την χρεωκοπία μας ούτως ώστε να διώξουν οι τράπεζες απο πάνω τους τα ομόλογα. Μόλις τα διώξουν, τότε θα φέρουν και τυπικά την πτώχευση. Οπότε οι καινούργιοι κατοχοι των ομολόγων θα ρθουν να ζητήσουν τα λεφτά τους, εμείς θα τους πούμε πτωχεύσαμε και τότε θα μας πάρουν (όροι του δανείου) τον κρατικό και εθνικό πλούτο μας ολόκληρο. Θα γίνουμε προτεκτοράτο τους! Και τότε θα σε δω Aστέρι τι θα πεις...
Εγώ θα κατέβω και στις 15 παραμονή των υπογραφών που θα πέσουν την επόμενη για το μνημόνιο Νο2 που είναι ακόμα χειρότερο απο το πρώτο!
Αυτή είναι η δική μου απάντηση, που ήρθε κατόπιν μελέτης που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό,απο διακεκριμένους οικονομολογους και σοβαρών προσωπικοτήτων!
Μη με ξαναρωτήσεις πάνω σ'αυτό.
Είναι η κατασταλαγμένη άποψή μου και δεν αλλάζει.
Μας έλειψες τόσες μέρες και έχασες πολλά show!!!

kariatida62 είπε...

@κόκκινο φουστάνι:Σε βοηθούν ε?
Εμ κι'αυτά άχρηστα θα στα βγάλουν και επικίνδυνα....

kariatida62 είπε...

Μagia da Ines:
¿Te gusta nuestras canciones a mi amigo;
Contenta
Buenas noches

Ανώνυμος είπε...

Κάρυ,
ολοι αυτοι που μας το παιζουν διανοουμενοι, φυσικοι, μαθηματικοι, χημικοι και δεν ξερω κι εγω τι αλλο, μονο να κοροιδευουν και να ειρωνευονται ξερουν!
Να προσπαθησει να κατεβασει η γκλάβα τους καμια ιδέα μπας και την
προωθησουμε και σωθει τουτος ο τοπος δεν προκειται!!!

Margo είπε...

Η απάντησή σου (και διαπίστωσή μου) στον Κένταυρο είναι που με έχει κάνει χώμα. Δεν παλεύεται βρε Κάρυ μου μας έχουν ήδη ξεπουλήσει. Πιστεύω στον κόσμο, αλλά αυτοί εκεί πάνω δείχνουν απίστευτη απάθεια. Μα ακόμη κι αν ταρακουνηθεί το σύμπαν ποιος και πώς θα βρει λύσεις; Η πτώχευση είναι δεδομένη μόνο τυπικά δεν είναι, οι υπογραφές όμως που μας δένουν χειροπόδαρα;

Καλό ξημέρωμα να έχουμε

kariatida62 είπε...

@Koύλα:Πως δεν προτείνουν! Προτείνουν...να υπογράψουμε μνημόνια και να γίνουμε Βουλγαρίες και όχι Πακιστάν. Και αν νομίζεις πως σταματουν εκει κανεις λάθος!
Προτείνουν να γίνουμε πειθήνια ρομποτάκια τεχνολογικα εξοπλισμενα και να ξεχάσουμε την γεωργια,αλλά να προωθήσουμε την υψηλη τεχνολογία παρακαλώ..χαχα!
Εντελως ανημερωτη σε βρισκω...εισαι συνέχεια στις λαικες συνελευσεις της πλατειας και εχεις χάσει τις καινοτόμες προτάσεις που κατατιθονται στις λαικες μπλογκοσυνελεύσεις...χαχα!

Ασε ρε Κουλα...τι να μας πουν και οι σοφοί! Απ'αυτην την σοφία των πολιτικών μας, θαμπώθηκαν οι περισσότεροι απ'εμας και δες τώρα τα χαίρια μας!
Καλο βραδυ, καλές συνελεύσεις και καλα μπάνια... δεν σε ρώτησα, βρηκες τον ναυαγοσώστη της παραλιας να τον ρωτησεις μήπως ήταν δικο του το 50ευρο?
Α μαρι Κούλα...του Ναυαγοσώστη ήταν και συ ούτε ένα πνίγομαι-πνιγομαι!... δεν ήξερες να φωναξεις!Μας τόπαιξες Μπουμπουλίνα και συ..χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@ΜΑRGO:Eγώ νομιζω Μάργκω μου πως μπορουμε ν'αλλάξουμε και τα μνημόνια και τους όρους του!
Αντισυνταγματικά υπογράφτηκε,χωρίς την συναίνεση του Ελληνικου κοινοβουλιου, αλλά σύμφωνα με το Βρεττανικό δίκαιο...
Αρκει ο Ελληνικος λαός να μην υποχωρησει...

kariatida62 είπε...

Ανοίχτε την ΝΕΤ να τ'ακούσετε ολααυταπου σας λεω και στην ΣΤΑΗ

kariatida62 είπε...

Επιασε και ζέστη και φούντωσα...
Πάω για ένα παγωμένο ντους να ξελαμπεικάρει και το κεφάλι μου!

Αντε Καληνυχτα Σοφοι και ανόητοι του κόσμου όλου!
Απ'αύριο σας θέλω όλους με γκατζετάκια...Κενταυρε μη δω και φυτέψεις ντομάτες, αγγουρια και πατάτες πάνω στα μποστάνια σου σ'εφαγα! Και κοιτα να μάθεις και την Νικολιτσα...να ασχοληθει με την υψηλη τεχνολογία! χαχαχαχαχαχαχα!
Αντε Καληνύχτα!

α Κενταύρου είπε...

Σαν συνέχεια του σταλθέντος mail περί αγάπης στη πατρίδα και τις συμπατριώτισσες.
“Το κακό παραμονεύει και τη χώρα υπονομεύει.
Oι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει!!μας διοικεί μας τυραννά , μας γονατίζει, μας χαλά και αυτή μας ανασταίνει !!!

logia είπε...

ήρθα να αφήσω την καλημέρα μου
και είδα την μεγάλη όμορφη παρέα

πόσο μου έλλειψε...

teleytaios είπε...

Εγώ θα το παράφραζα το άσμα:

Οβολέ, οβολέ
να γεμίσω τενεκέ
ναγοράσω καφενέ
να κάνω χαβαλέ
και μαζί με το Γιωργάκη
να φτιάχνω το νυχάκι
να στήνω πηγαδάκι
κι άστο το παραδάκι
στην κωλότσεπη του Άκη
...
θα πίνω κι από κανά φραπέ
... και ανάπτυξη Ποτέ!
Ποιός νοιάζεται μωρέ;

Την καλημέρα μου.

Τελευταίος
Στρατηγός εν αποστρατεία - Ποιητής!

kariatida62 είπε...

@a-Kενταύρου: Aστέρι αγαπημένο και σοφό!Αυτή την αγάπη να μη χάσουμε ποτέ γιατί χαθήκαμε ως άνθρωποι...γι'αυτήν την αγάπη προς τον αδύναμο μιλώ και γω...
Και μη φοβάσαι το κακό που παραμονεύει, όταν υπάρχουν φύλακες της αγάπης σαν κι'εσένα!
Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου

kariatida62 είπε...

@logia: Τα λόγια σου αυτά και κείνα ...μας έλειψαν και απο μας πολύ!
Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που σε ξαναβλέπω....
Επέστρεψες την καταλληλότερη στιγμή, τώρα που σε χρειαζόμαστε...

kariatida62 είπε...

@teleytaios: E όχι και εν αποστρατεία!!! Εγώ σε βλέπω ενεργό με πλήρη διαύγεια και περισσό καλλιτεχνικό οίστρο!!!χαχαχαχαχαχαχα!

IonnKorr είπε...

ρε Τελευταίε

Το άσμα "Ο οβολός" έχει ήδη κατοχυρωθεί στην "Δημόσια Υπηρεσία Καινοτομιών Ελλάδας". Έχει πνευματικά διακαιώματα. Δεν μπορείς να το παίρνεις εσύ, στην ψύχρα, να το παραφράζεις και να το οικειοποιείσαι.

Όταν κάποια στιγμή μας βγάλουν από το ευρώ θα το τραγουδάνε όλοι οι Έλληνες. Θα γίνει το απόλυτο λαϊκό σουξέ. Από που κι ως που θα διεκδικήσεις εσύ ένας τελευταίος μερίδιο στα τεράστια κέρδη???

χα..χα..

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Στρατηγέ μου!
Γρήγορα σε καλούν...σε θέλω εδώ στις επάλξεις!
Γιατί αν δεν έρθεις εσύ, θα αναγκαστώ εγώ ν'απαντήσω και δεν θέλω να σου πάρω τα γαλόνια....χαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

Στρατηγέ!!!!
Αργείς λέω...και τόχω
έτοιμο το Κορεάτικο!

Xαχαχαχαχα!

magda είπε...

Να η Κάρυ μας, που ήξερα, με το αστείρευτο , πανέξυπνο και καυστικό χιούμορ!!!!!
Όλα θα πάνε καλά, θα δεις...
Πολλά φιλάκια

kariatida62 είπε...

@magda: Μάγδα μου, όλα καλά θα πάνε...μια χαρά, άγκαλιά και γελώντας όλοι μαζί θα πάμε για φούντο! χαχαχαχα!