bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

O ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ..!

Φίλοι μου αγαπημένοι!!!
Μη στεναχωριέστε καθόλου!!! Τα προβλήματά μας όλα θα τακτοποιηθούν!
Ο Θεός της Ελλάδας πάλι μερίμνησε....και αυτή την φορά μέσω του Α. Σώρρα
Διαβάστε παρακάτω και μάθετε για αυτή την υπόθεση που χθες κανένα τηλεοπτικό κανάλι πλην του ΑLTER δεν αναμετάδωσε...

ΒΟΜΒΑ!!!ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ Α. ΣΩΡΡΑ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Aπίστευτο!!! Δωρεά μετοχής 670 δισ. κατετέθη στην Γ' ΔΟΥ Πατρών από τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα!!!Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέουςH ιστορία που φέρνει στο φως η zougla.gr με πρωταγωνίστρια μια οικογένεια από την Πάτρα, είναι απίστευτη. Όλα ξεκινούν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, όταν  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής».
Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. 
Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και ....
κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνική Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.
Όμως οι μετοχές αυτές  ήταν σε ...; χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και ...; είναι η Τράπεζα Γαλλίας. Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίηση των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφά τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα. 
Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.
Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»). 
Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ.. 
Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.
Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.
Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.
Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 
Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους). 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ..http://www.ellasneverdie.org/

 

Τι να μας πει τώρα κι'ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, όταν η Ελλάδα έχει έναν Πατρινό Σώρρα!!! 

 Απο εδώ και στο εξής για τις μικροδουλειές, των επιχειρήσεων, σπιτιών και  των γεωργικών εργασιών σας να προτιμάτε Γερμανούς και Γερμανίδες εργάτριες...εγγύηση η δουλειά τους! χαχαχαχαχαχχαχαχαχχχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχα!

50 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Απίστευτο! Μα είναι γεγονός;

Αγγελική είπε...

Για να δούμε ο απο μηχανής Θεός που ακούει στο όνομα Σώρρα, σώσει τελικά την Ελλάδα μας.
Μακάρι, γιατί τα σχεδιά τους έχουν εντελώς αποκαλυφθεί, μας θέλουν στην επαιτεία και είμαστε υπο διωγμό απ την χώρα μας προκειμένου να ξεκοκαλίσουν τα ορυκτά της πατρίδας μας.Δεν σου κρύβω Κάρυ μου ότι έχω μεγάλη περιέργεια για το πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.

kariatida62 είπε...

@Xριστόφορος: Απίστευτο όμως αληθινό!!!
Δεν ξέρω τι θα γίνει, όμως αυτοί είναι τίτλοι ιδιοκτησίας. Οι οποίοι ποτέ δεν χάνονται! Θυμήσου τι έγινε με τον Κοκό...δικαιώθηκε γιατί κατείχε τίτλους ιδιοκτησίας,οπότε η περιουσία του απεδόθη!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη:Eγώ να δεις! Εγώ να δεις περιέργεια που έχω...απο χθες που το πρωτοέμαθα! Το σκέφτομαι και με πιάνουν νευρικά γέλια...τι θα κάνουν?

ElenaG είπε...

Το είδα ρε Κάρυ μου και γω...μα μου φαίνεται πολύ καλο για να είναι αληθινό!!! Λες;

zoyzoy είπε...

Μακάρι να'ναι έτσι τα πράγματα αλλά διάβασε
εδώ και
εδώ !
Τώρα τα τζιμάνια του Δ.Ν.Τ και έτσι να'ναι σιγά μην μας χαρίσουν το χρέος θα βρούν τρόπους να περάσει στα ψηλά γράμματα και να μείνουμε με τις μετοχές στο χέρι και χρεωμένοι!

Φιλιά θαλασσινά!

kariatida62 είπε...

@ΖΟΥΖΟΥ: Πες του Μακάκα Μπαρμπανίκου-Μπάρμπας βέβαια είναι τι περιμένεις, να μας εξηγήσει γιατί η Κεντρική Τράπεζα αμέσως προσέφερε 1.5 δις για 10 μετοχές της Ανατολής ώστε να συμβιβαστούν?
Άλλα μας λένε οι οικονομολόγοι καθηγητές του Μaryland...πές του!

Τα τζιμάνια καλά κάνουν την δουλειά τους...τα δικά μας τζιμάνια τι κάνουν?

kariatida62 είπε...

@Εlena G: Όλοι μας αναρωτιόμαστε βρε Έλενα...ξέρω κι'εγώ τι να σου πω?!
Οτι ξέρεις...ξέρω!χαχαχχαχχαχαχχαχαχαχα!

MINIMARKET είπε...

Αλήθεια είναι , το έχω ψάξει και εγώ !
Ομως αυτά τα λεφτά πρέπει να τα πάρει από την Εθνική τράπεζα όπως κατάλαβα !
Και πού θα τα βρεί η τράπεζα να του τα δώσει ?

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Μα προφανώς δεν θα τα βρει να του δώσει ούτε αυτή ούτε ολόκληρο το ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα(για αυτό η Κεντρική τράπεζα αμέσως κοίταξε να κάνει συμβιβασμό), οπότε τι μένει? Συμφωνίες για παραγραφή του χρέους..
Εχει μια θολούρα η υπόθεση όλη χαχαχαχα! και έτσι θολωμένη όπως ακόμα είμαι χάνω η αλήθεια είναι κάποιες λεπτομέρειες σοβαρές!χαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχχαα!

ღ oneiremataღ είπε...

το είδα φιγουράρει στην αρχική μου σελίδα φέις και στα διάφορα μπλογκ από χθες...μπήκα και το διάβασα αρκετά δύσπιστη αλλά και καχύποπτη...αλλά τελικά όσο απίστευτο κι αν μου φάνηκε δε μπόρεσα να βρω κατι κι εγώ που να δείχνει πως δεν είναι αλήθεια όλα αυτά...τελικά όμως θα μας αφήσουν να την γλιτώσουμε τόσο εύκολα τα λαμόγια? μπααααααααααααα... Κάρυ είσαι πάντα μέσα σε όλα και στα πράγματα γι αυτό κι όταν μπαίνω στην μπλογκογειτονιά δεν ξεχνάω να περνάω...φιλί γλυκό για σένα και μια μεγάλη αγκαλιά βρε στον Φειδία σου κι από μένα

Frezia είπε...

Μπα, είμαι πολύ καχύποπτη σε
παρόμοιες υποθέσεις,πάλι τα
μεγάλα ψάρια θα τα φάνε...

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Καλησπέρα ΚΑΡ-ΜΑ
Δεν ξέρω αν διάβασες αλλά το απόγευμα έβγαλε ανακοίνωση η Τ.τ.Ε πως τάχα οι μετοχές δεν έχουν καμιά αξία και δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Τώρα πως αυτό κολλάει με το 1,5 δις ανάθεμα κι αν ξέρω..
Άντε να δούμε τι θα βγει.
Την αγάπη μας

kariatida62 είπε...

@Ονειρέματα: Aααααα! Φιλεναδίτσα πολύ χαίρομαι που με θεωρείς στέκι της μπλογκογειτονιάς...χαχα! Μ'άρεσε! Μ'άρεσε!

Την αγκαλιά θα την δώσω στο Φειδία μου, χαχαχα αλλά έχω την εντύπωση πως μετά θα μου ζητά να του την δώσεις εσύ αυτοπροσώπως...είδε και τα βιντεάκια σου συγκινήθηκε! Καλλιτέχνης βλέπεις...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα!

kariatida62 είπε...

@Frezia: Βρε Φρέζια μου, ας αφήσουμε για λίγο..για πολύ λίγο τις καχυποψίες και ας ζήσουμε το όνειρο...
Εγώ ας πούμε με φαντάζομαι bossιέρισσα και την Μέρκελ υπεύθυνη του λογιστηρίου της εταιρείας μου...
Θα την έβαζα να δουλεύει υπερωρίες χωμένη σε χοντρά λογιστικά βιβλία και δεν θα της έδινα ούτε σεντς...εθελοντική εργασία θα της έλεγα για το καλό της εταιρείας! Για να μη χαρακτηριστείς πλεονάζον προσωπικό! χαχαχαχαχχαχαχαχα!
---
Για πες εσύ το δικό σου όνειρο!

kariatida62 είπε...

@Kαπετάνιος: Eμ'τι ανακοίνωση περίμενες καπετάνιε μου να βγάλουν αυτοί?

Τέλος πάντων εμείς ας ζήσουμε για λίγο το όνειρο...να το ευχαριστηθούμε ρε αδελφέ τουλάχιστον, στ'όνειρά μας!

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Έχεις δίκιο,όσο για το όνειρο εγώ -παρόλο που γενικά είμαι τρυφερός άνθρωπος- θα ήθελα τη Μέρκελ καμαριέρα σε ξενοδοχείο στην ορεινή Αρκαδία...

roadartist είπε...

Εδώ οι διευκρινίσεις της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την Τράπεζα της Ανατολής : http://bit.ly/nWtq4S
Καλό απόγευμα!

kariatida62 είπε...

@Καπετάνιος:Χαχαχα! Δώσε μου περισσότερες εικόνες...χαχα κάντο μου πιο ζωντανό! Στην ορεινή Αρκαδία γιατί?

ღ oneiremataღ είπε...

σε καλό σου βρε Κάρυ... αχαχαχαχαχαχαχαχ την έμπνευσή μου μέσα που είχα να το κοινοποιήσω στο προφίλ μου...μου χαλάς το ίματζ τώρα δηλ κι είπα να σοβαρευτώ κάπως σήμερα.... δε βαριέσαι ας νομίζουν ό,τι θέλουν μερικοί μερικοί κι ας σκέφτονται κι ό,τι θέλουν... όποιος ενοχλείται να μας το πει...φιλάκι γλυκό

kariatida62 είπε...

@roadartist: Tώρα μου θύμησες την μάνα μου! Με ξυπνούσε πάντα πάνω στο καλύτερο σημείο του ονείρου...! :))

Eίπαμε υπάρχουν σημεία θολά και νομικές αξιώσεις που δεν γνωρίζουμε πόσο ευσταθούν ή όχι...τώρα βγάζει η Εθνική Τράπεζα διευκρινίσεις όσες θέλει...την εμποδίζει κανείς?

kariatida62 είπε...

@ονειρέματα: Oχι κοριτσάκι μου, κανείς δεν ενοχλήθηκε απο το υπέροχο βιντεάκι, ίσα-ίσα μας έφτιαξες....την βραδυά! χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχχα!
Ε μα πια, μέσα στην κατάθλιψη όλοι μας...θέλουμε ονειρικά φιλιά και αγκαλιές απ'τα ονειρέματα της ονειρομάτας μας!!!

Πιο πολλά φιλιά απο μένα και τον ...Φειδία! χαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχα!

μαχαιρης είπε...

Α Ρε Καρυ...
Αν δεν το εχω δει το ονειρο...Κι εγω...!!
Να κατεβαινανε οι..Εξωγιηνοι προγονοι μας...!!Και να μας...Αφηνανε ενα βουνο χρυσαφι...!!
Εγω...Ο κακος Μαχαιρης...!!
Ουτε γραμμαριο δε θα εδινα για το...Χρεος της Ελλαδας...!!
Μονο θα πηγαινα..Να αγοραζα αυτες τις εταιρειες..Αξιολογησης...!!
Την ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΝΤ ΠΟΥΛ και την,,αλλη την...Πως τη λενε...!!
και το περιοδικο ΦΟΚΟΥΣ...Θα αγοραζα...!!
Και θα τα εβαζα..Να κανουνε δηλωσεις και δημοσιευματα...
Οτι οι Γερμανοι..Εχουνε Σχιζοφρενεια...Και εργασιομανια...
Και ΚΑΛΟ στο..Κεφαλι..
[Σαματις ψεμματα ειναι..;;;]
Και θελουνε να δουλωσουνε ολη την Ευρωπη...
Να κλειδωσουνε τον κοσμο στις εκκλησιες...Και να βαλουνε..Φωτια...!!
Και οτι τα αυτοκινητα τους...Και τα
προιοντα τους...κατασκευαζονται...
με εκμεταλλευση εργατων-αιχμαλωτων...
Σε εργοστασια-Στρατοπεδα εργασιας...!!
[Ουτε αυτο ειναι ψεμματα...]
Και θα δημοσιευα...Και φωτογραφιες...
Απο το Διστομο...Και αλλου...!!
Να εβλεπα...
Αμα τους εβριζε ο κοσμος ολος...
Αμα τους κοροιδευε..Και τους φασκελωνε....
Αμα η Ιστορια θα τους..Εδιωχνε..Σαν χειροτερους εχθρους της ανθρωποτητας...
Πως θα...Παρακαλαγανε...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Mαχαίρη το όνειρό το δικό σου τελικώς 1000 φορές καλύτερο απο το δικό μου!

Εκείνες δε τις φωτογραφίες του Διστόμου, των Καλαβρύτων θα μίσθωνα αεροπλάνα και θα τις πετούσαν φειγ-βολαν σ'όλο τον κόσμο!
Το βράδυ θα ψάξω να το δω κι'εγώ...

to alataki είπε...

Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και αν όλα αυτά τα δις είναι στα χαρτιά, βράστα κι άστα...

Frezia είπε...

Kαλομελέτα κι έρχεται.
Το δικό μου όνειρο είναι
να σε δω στη θέση αυτής
της Γερμανίδας,να την
κανονίσεις,όπως εσύ ξέρεις.
Καληνύχτα και όνειρα φανταστικά.

Άστρια είπε...

Μαζί με τον Θεό της Ελλάδας είναι και τα Παιδιά της Ελλάδας.
Είναι αλήθεια όμως; και είναι εφικτό; γιατί οι ειδήσεις δεν λένε τίποτα;

kariatida62 είπε...

to alataki: Tα χαρτιά αυτά είχαν αντίκρυσμα χρυσό...πού πήγε ο χρυσός οέο?

kariatida62 είπε...

@Frezia: Eυχαριστώ για τον ρόλο λουλουδάκι μου...χαχα! Καλό βράδυ!

kariatida62 είπε...

@Αστρια:Θα δούμε...φίλη μου θα δούμε αν η ιστορία ήταν μια μπαρούφα ή έχει κάποια βάση που θέλει αγώνα!
Θα δούμε!
Καλό βράδυ!

τομαζο παγωνης είπε...

σε νον ε βερο ε μπεν τροβάτο
που σημαίνει
Se non è vero, è ben trovato

kariatida62 είπε...

@TOMAZO ΠΑΓΩΝΗΣ: Βρε,βρε καλώς τον Μπερλουσκόνι απο το Φάληρο!!

Σε πόσες εκδόσεις θα σε βλέπουμε εσένα απαράδεχτε μου λες?
e allora
Non abbastanza trovati :)

Πως παρλάρω το ιταλιάνικο η ρουφιάνα η Δωρίδα!χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα!

τομαζο παγωνης είπε...

χεχε τι να κάνω που έχω δύο προφίλ και μου ξεφεύγει που και που το "τομάζο" που είναι το φανταστικό άλτερ ίγκο του πραγματικού (έως χειροπιαστού) dr aparadeXtos

υγ. η γνώση της ιταλικής γλώσσης είναι ύποπτη για μία Δωρίδα. χεχεχε ρε μπας και είσαι διαπλεκόμενη;

kariatida62 είπε...

@τομάζο παγώνης: Καβαλλιέρε, είτε έρχεσαι με το άλτερ έγκο σου είτε με τον χειροπιαστό σου, ανοίγει η καρδιά μας όταν σε βλέπουμε!!!

Υ,Γ. Σκύψε λίγο να σου πω στ'αυτί...γιατί είναι ύποπτη? Σιγά...μη μας ακούσουν!Σιγά!

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

χεχε δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημά σου διότι τώρα είμαι ο απαράδεΧτος. ο τομάζο (γέρος άνθρωπος είναι) πήγε για ύπνο.

όνειρα γλυκά σε όλους μας

υγ. αυτός ο τομάζο θα με εκθέσει ανεπανόρθωτα. ακούς εκεί να αποκαλέσει ύποπτη τη φίλη μου την κάρι. ελπίζω να μην τον διάβασε το μαμούνι. ... και μετά λέει εμένα, ολόκληρο δόχτωρα του γιατρού, απαράδεχτο ο ασχημομούρης...

kariatida62 είπε...

@δόΧτωρ απαράδεΧτος: Mπα το καυμένο το μαμούνι...εδώ στο σπίτι μου τόχω, στόμα έχει, μιλιά μόνο για τραγούδι έχει δεν κρινει και δεν λέει για κανένα!

Διακρίνω, έναν ανταγωνισμό, μία ελαφρά εχθρότητα μεταξύ του καβαλλιέρε τομάζο και εσού ντοτόρε μου, γιατί?
Να τα βρείτε μεταξύ σας,δεν επιτρέπεται εσύ ένας δόχτωρ να μιλάς έτσι για τους άλλους! :))

ღ oneiremataღ είπε...

Κάααααααρυυυυυυυυυυυ βόηθα...είχα την φαεινή ιδέα να το βάλω στο προφίλ μου όπως σου είπα και δέχτηκα δικαστική αγωγή από τον ιοννκορρ χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια του κοινού κι ένα αγοθοεργείας συνήγορο.... δες:

You, Giwrgos Retsinas, Γιώργος Μανέτας, Δήμητρα Γκίλη and 6 ακόμα άτομα like this.


Ionn Korr χα..χα.. Η βλακεία δεν έχει όρια. Και μετά λέμε γιατί καταρρέει η χώρα οικονομικά? Μα .... τέτοιες κοτσάνες σε ποιά χώρα του Κόσμου γράφονται???????????????????????????????????????
9 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1 άτομο


Ali Η στην ελλαδαααααααααααααααααααααααααααααααααααα
9 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 2 άτομα


Youla Papas ωραία τότε... κι εγώ επηρεασμένη να κάνω την εξής χαζή ερώτηση? κι αν είναι ψέματα γιατί γίνεται τόσο μεγάλο κακό? γιατί δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας μέχρι στιγμής να λυθεί το θέμα?
9 ώρες πριν · Μου αρέσει!


Ionn Korr ΞΕΚΙΝΑΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ: Όταν οι Πέρσες με τον Ξέρξη το 480 π.Χ. μπήκαν στην Ελλάδα, προκάλεσαν ανείπωτες καταστροφές σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Βοιωτία, Αττική.
Επειδή αποζημιώσεις δεν δόθηκαν, η ποινή καθυστέρησης καταβολής διπλασιάζεται κάθε χρόνο. Σήμερα εκτιμάται ότι σε περισσότερα από 500 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Ειδικά, η καταστροφή της Ακρόπολης, που σήμερα είναι "Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού", εκτιμάται επίσης σε μερικές εκατοντάδες τρισεκατομμύρια ευρώ.
Επίσης ο Περσικός Στόλος ήταν αιτία θανάτου για πολλά ψάρια του Αιγαίου που οι απόγονοί τους σήμερα θα κόστιζαν κάμποσα επίσης τρισεκατομμύρια.
Η ρύπανση στο Αιγαίο που προκλήθηκε από τα βρώμικα σκαριά των Περσικών πλοίων επίσης αποτιμάται σήμερα σε ποινή τρισεκατομμυρίων.
-----------------
Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι οι Έλληνες νικώντας τους Πέρσες έσωσαν την Ευρώπη από καταστρεπτική εισβολή, συνάθροισα όλα τα επιμέρους ποσά και βρήκα ότι Περσία και Ευρωπαίοι χρωστούν στην Ελλάδα 5.000 τρισεκατομμύρια.
Ζητώ, λοιπόν, από την Κυβέρνηση Παπανδρέου (και μετά του Σαμαρά) να διεκδικήσει το ποσό αυτό αλλιώς είναι προδότες, οσφυοκάμπτες, δυτικόφιλοι, πληρωμένοι, λεχρίτες του κερατά.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤιΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ που μας ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!!!!!!!!!
8 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1 άτομο


Youla Papas α δεν παίζω μου βάζεις δύσκολα κι είναι πρωί ακόμα... θα πάρω τη βοήθεια του κοινού και της κουρτίνας και...και ... θα επανέλθω.
πριν από λίγα δευτερόλεπτα ·

teleytaios είπε...

Κάρυ, εγώ πάντως δεν πιστεύω τίποτα απ' αυτά. Άλλωστε οι Στρατηγοί οφείλουν να βλέπουν μόνο τα γεγονότα που μπορούν να πιάνουν στα χέρια τους! Και τόσα λεφτά Κάρυ δεν πιάνονται!!!

Μακάρι να είναι αλήθεια και να σωθούμε. Αλλά κάτι μου λέει ότι αν όλα αυτά ήταν αληθινά, θα είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος όλος. Τα κανάλια θα είχαν δελτίο ειδήσεων 24 ώρες το 24ωρο και εμείς θα ήμασταν στην Πάτρα, έξω από το σπίτι του κ. Σώρρα και θα πανηγυρίζαμε!!!

Καλή σου μέρα.

Υ.Γ. Το mail απίθανο. Ρεζερβουάρ!

kariatida62 είπε...

@Oneiremata: Κοίτα εγώ δεν παίζω σε εκτός επικράτειας γήπεδα όπως το f/c αλλά πες τον ξύπνιο που μιλά την σανσκριτική πως είπε η Δωρίδα ότι ο χρυσός είναι χρυσός και λάμπει και αξίζει στους αιώνες..! Μόνο ο χρυσός!!!
Εκτός βέβαια κι'αν στην περίπτωση αυτή ισχύει το "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!"
Ετσι είπε πες η Δωρίδα η χρηματίστρια...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Τελευταίος: Kαι γω βέβαια δεν ελπίζω αλλα δεν ξεχνώ αυτή την υπόθεση...είμαι περίεργη να δω αν θα υπάρχει εξέλιξη!

Ρεζερβουάρ, ρεζεβουάρ..χαχαχαχαχαχαχα!

ღ oneiremataღ είπε...

Κάρυ ο αναποδιασμένος δε σου απάντησε αλλά εγώ συνεχίζω να σε βάζω στο παιχνίδι για να δούμε που θα πάει...του απάντησα λοιπόν τα παρακάτω μόλις:

λοιπόν μετά την βοήθεια της κουρτίνας, του κουτιού και του διαδικτύου αυτό που έχω εγώ να σου απαντήσω στα όσα είπες στην αρχή είναι τα εξής: Η ελληνικότητα μετεξελίχθηκε από την εποχή του Περικλή περάσαμε στην παρακμή των πόλεων-κρατών τον 4ο. π.Χ. αιώνα, μετά περάσαμε στην ελληνιστική εποχή και σιγά σιγά στον αιώνα που βρισκόμαστε..παρόλο που υπήρξαν διάφορες πολιτισμικές ασυνέχειες στα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα...η εξέλιξη δεν σταμάτησε..και στην εποχή μας υπάρχει ακόμα ο δωδεκαθεϊσμός και η αρχαιολατρεία βέβαια..αλλά είπαμε εξελιχθήκαμε, όμως αυτό δεν μας αποξενώνει από το παρελθόν και την ιστορία μας.
εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έχουν σημειωθεί άπειρα.. τα εγκλήματα πολέμου αποτελούν εξαίρεση στο προνόμιο της ετεροδικίας και γεννούν ατομικό δικαίωμα όλων των θυμάτων να προσφύγουν ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης για να αναζητήσουν αποζημιώσεις. μεγάλος ο αριθμός ανθρώπων που ίσως έχουν δικαίωμα αποζημίωσης για τις εγκληματικές θηριωδίες σε βάρος των προγόνων τους. το ότι ο αριθμός μπορεί από απλά μεγάλος να διευρυνθεί σε υπέρογγος αυτό δεν αποτελεί επαρκή λόγο για να στερηθούν το ατομικό δικαίωμά τους καθένας, αποζημίωσης..επίσης εκείνο που ίσως θα μας διαφύλασσε από μελλοντικά ανάλογα αποτρόπαια εγκλήματα θα ήταν σίγουρα μια καινούρια έκδοση της Σύμβασης της Γενεύης, που θα περιλάμβανε θεμελιωμένους όρους και παγκόσμιους κανόνες για την π.χ. "Πρωτοβουλία για την τιμή του στρατιώτη", για την εκπαίδευση των στρατιωτών με κύρια καθήκοντα τους, το να αρνούνται να εκτελέσουν απάνθρωπες διαταγές και να αντιστέκονται σε προτροπές για εγκληματικές πράξεις, υιοθετόντας το αναφαίρετο δικαίωμα της ανθρωπιάς της δικής τους και των συνανθρώπων τους..τώρα για τις μετοχές, ομόλογα κι άλλα χρηματιστηριακά και περιουσιακά στοιχεία πρέπει να υπάρξει ποινή για κάθε ευκαιριακό "ξεπούλημα" και να κατατροπωθεί κάθε διακομματική «ομερτά» για περιπτώσεις όπως εκείνη του Χρηματιστηρίου, όπου επίσης τα Ταμεία έχασαν ζεστό χρήμα, χωρίς βέβαια να τιμωρηθεί κανείς.το ό,τι εξέφρασαν όλοι για ακόμα μια φορά απέχθεια για τις σκιές των δικαστικών αποφάσεων και των πολιτικών παρεμβάσεων δεν επαρκεί, παρά κάνει αναγκαία κι απαραίτητη την παρέμβαση του εισαγγελέα για τον εμπαιγμό της κοινής γνώμης.
και μην ξεχνάμε το βασικότερο όλων, "Η ιστορία καταγράφει και είναι αμίληκτη μπροστά σε κάθε μορφή παραπλάνησης, εντυπωσιασμού και εμπαιγμού της κοινής γνώμης."

kariatida62 είπε...

@Oneiremata: Tι ν'απαντήσει ο καψερός...εφ'όσον γνωρίζει πως αν οι τίτλοι αυτοί είναι πράγματι αληθείς(γιατί περί τίτλων πρόκειται) και είχαν αντίκρυσμα το χρυσό, το τραπεζικό σύστημα είναι υποχρεωμένο να τους δικαιώσει...
----
Για όλη την ιστορικοκοινωνικοπολιτική σου απάντηση δεν έχω τίποτα άλλο να πω παρά να κτυπήσω ένα μεγάλο like!!!
Φιλενάδα είσαι αστέρι!!! :))

kariatida62 είπε...

@Oneiremata: Φιλενάδα πες και απο μένα τα Χρόνια μου Πολλά στην μούρλια του....χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχααχχαχα!

kariatida62 είπε...

Αφιερωμένο εξαιρετικά...
στον ύπνο μου έβλεπα φωτιές..!
Xαχαχαχαχαχαχχχαχαχχαχααχχααχχαχαχαχα!

leondokardos είπε...

Μα τι να τις κάνουμε τις μετοχές της Ανατολής! Εδώ έχουμε μιά κυβέρνηση που γρήγορα,να όπου νάναι, θα μας βγάλει από τη κρίση!

Ανώνυμος είπε...

Από την πολυκαιρία (1904), μου φαίνεται ότι ξεμπασταρδεύτηκαν και έγιναν ή τις έκαναν ή ενδεχομένως και να προσπαθούν λόγω μεγάλων συμφερόντων να τις κάνουν "κάλπικες" μιας και αναφέρονται σε αξίες χρυσών φράγκων.
Να είσαι σίγουρη ότι όπως και τόσα άλλα, θα το θάψουν και αυτό το θέμα αφου πρώτα "τα πιάσουν" ορισμένοι επιτήδειοι.
ΑΡΗΣ

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Ήθελα νάξερα βρε Λεό μου, ήθελα νάξερα αν θα λογοδοτήσουν ποτέ στον Ελληνικό Λαό!
Ενα μάτι στο μέλλον θα ήθελα νάχα να έβλεπα τι "μέλλει γενέσθαι"

kariatida62 είπε...

@Αρης:Ακριβώς έτσι! Αλλά ήταν ωραίο έτσι σαν όνειρο..! :)

Αστοριανή είπε...

...γνωρίζω
και τα τρία πρόσωπα, ζουν ανάμεσά μας! στην ομογένεια...
Συναντιόμαστε σε διαλέξεις κ.λ.π.

Σαν επιστήμονες, είναι εξαίρετοι!

Τα υπόλοιπα::::::::::::::::;;;;;;;;;;;;;;;;;;
"τρόικα" είδεν!!!

Κάρυ μου,
φαντάζεσαι την μερκέλλα να πάθει εγκεφαλικό!
τον στρος καν... να εξαφανίζει το ... ...χρυσό σπέρμα (!) και
τελικά να πάει στη θέση του...σαρκόζει...

ή... τον ομπάμπα να έρχεται για...δανεικά, για τη δεύτερη θητεία του!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;

άσε με να έχω κι εγω το τρελό μου όνειρο!
έσκασα πια!
ήδη τραγουδώ:
"ντοντ κράι φορ μι Αργεντίνα..."

Σε / σας φιλώ όλους
και σας απολαμβάνω!
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

Sharpedon είπε...

Τελικά βγήκε άκρη με αυτό το θέμα γιατί έμεινα λίγο πίσω; Εγώ δεν το κάλυψα, όχι γιατί το..σνόμπαρα αλλά γιατί διάβαζα αντικρουόμενες πληροφορίες.

Το κλου απ'όσα λίγα έχω διαβάσει είναι πως οι μετοχές έχουν αντίκρυσμα χρυσά φράγκα και όχι αέρα (παλιά χάρτινα φράγκα) και το ότι η εκκαθάριση έγινε ατελώς (δεν αφορούσε και εταιρικά κεφάλαια). Αν μιλάγαμε για τα παλιά γαλλικά μπακαλόφραγκα προφανώς ούτε καν θα είχε γίνει ποτέ θέμα από κανέναν.

Ο χρυσός κάθε μορφής, ακόμη και ως επίσημο κρατικό νόμισμα όπως στην προκειμένη, δεν υπόκειται ασφαλώς στις οικονομικές μεντολογίες κάθε χώρας. Ήτοι δεν είναι αέρας, δεν μπορεί να γίνει αέρας ή να υποτιμηθεί(παρά μόνο με μαζικές συντονισμένες πωλήσεις) και δεν χειραγωγείται από την χώρα που κόβει το νόμισμα με πληθωριστικά κόλπα. Για αυτό τον λόγο σταμάτησε η σύνδεσή του με όλα τα εθνικά μπακαλοχαρτονομίσματα από το 1970, για αποφυγή περιπτώσεων όπως η υπόθεση αυτή.

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αν ισχύει σήμερα αυτό το χρυσό "νόμισμα" αλλά αν ισχύουν οι μετοχές που έχουν αντίκρυσμα αυτό το νόμισμα.

Ακόμη και αν νομικοί κύκλοι κρίνουν τελεσίδικα (εξωδικαστικά) πως ισχύουν τίθενται και θέματα... "ανώτερων εθνικών συμφερόντων".
Η Εθνική μπορεί να είναι η εκδότρια αλλά η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας είναι η εγγυήτρια. Δηλαδή αν δεν έχει να τα δώσει η Εθνική πρέπει να τα δώσουν οι Γάλλοι, προφανώς μετά από πολύ γενναίο συμβιβασμό.
Θα γνωμοδοτούσε όμως ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο (Στρασβούργο) υπέρ τέτοιας απόφασης;

Κοριός