bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σχολιάστε μου σύμφωνα με την λογική σας....

Τι δείχνει επίσημο γράφημα της ΕΕ

Ένας απόστρατος Υποστράτηγος ο Νίκος Καρατουλιώτης μελέτησε το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, όπως αυτό συζητήθηκε και καθορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Οκτωβρίου.

Από τις 98 σελίδες του κειμένου, στέκεται ιδιαίτερα στην 22η σελίδα όπου υπάρχει το παρακάτω γράφημα:



Στο συγκεκριμένο γράφημα,σύμφωνα με τον υποστράτηγο “είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς”.

Τι δείχνει το γράφημα;
Οι μπάρες με τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν.

Α .Κίτρινο ; ελληνικές τράπεζες

Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία

Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες

Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ,μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)

Ε . Μπεζ: ΔΝΤ

Σύμφωνα με τη μελέτη του κ.Ν.Καρατουλιώτη:

“Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω:

Α. Από την περίοδο του 2010 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατέχουν μόλις 20 δις.

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55δις που είχαν αρχικά να κατέχουν 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) .

Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπονται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% , οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις.
Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων μας


•Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο)


Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο:

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση
παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το "παρκάρισμα" των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία;
2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο;

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα;

Ο κ.Καρτερουλιώτης,μετά απ΄ αυτά θέτει μια σειρά ερωτημάτων και σχολιάζει:
"Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο. Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν».

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του Ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν , κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ;

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία;


Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α Ν.ΚΑΡΤΕΡΟΥΛΙΩΤΗΣ  ΚΕΘΑ
ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ




Και σας ρωτώ τώρα να μου σχολιάσετε  εσείς  φίλοι μου, γιατί στα ξαφνικά τώρα ο Πρωθυπουργός κάνει πίσω και προχωρά σε δημοψήφισμα, γιατί κατανοεί την απόφασή του αυτή η κ.Μέρκελ και γιατί τον φωνάζουν την Τετάρτη οι G20...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τρελλαίνεστε με τις κλάρες του Στρατηγού(δεν την έκανε αυτός την μελέτη, είναι το επίσημο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας απο την ΕυρωπαικήΕπιτροπή )
Κάντε τον κόπο να κοιτάξετε τους πίνακες και το γράφημα. Μην τρομάζετε δεν είναι μαθηματικά διαγράμματα, τα καταλαβαίνω μέχρι κι'εγώ!.

44 σχόλια:

bilsot είπε...

Η απάντηση στο ή στα ερωτήματα που ανακύπτουν βρίσκεται - στα μυστικά για το κοινό και ίσως συνωμοσιακά αποκαλυπτόμενα από διάφορες πηγές -αρχεία και πρακτικά της λέσχης Bilderberg .
Βασίλης,
με τις ευχές μου για γρήγορη προφυγή στις κάλπες και μια νέα αρχή αγώνων για Αμεση Δημοκρατία.

α Κενταύρου είπε...

Προσθέτω 54+19+10+3+3+1+1+!+0,3=92,3δις
Άρα οι Τράπεζες αυτές έδωσαν ζεστό χρήμα πήραν χαρτιά που τα λένε ομόλογα και έτσι και αυτές οι τράπεζες θα πάρουν τους τόκους τους και μεις που τα πήραμε τα χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε σχολεία ,δρόμους,μισθούς κλπ.
Δεν καταλαβαίνω το Στρατηγό .
Ο Στρατηγός ποιόν περιμένει να πληρώσει το λογαριασμό?

kariatida62 είπε...

@BILSTOT:Αν την προσφυγή στις κάλπες για δημοψήφισμα γινόταν τον Δεκέμβριο του 08 κοίταξε τις μπλε και κόκκινες μπαρούλες και την γαλαζια και κίτρινη. Κάνε μια σύγκριση τις μπαρούλες τον Νοέμβρη του 11. Τι δείχνει Βασίλη μου?

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Aστέρι δυστυχώς δεν απάντησες στα ερωτήματα. Με πόσο να σε βαθμολογήσω τώρα? Κάτω απο την βάση.

Θα χρειαστεί να κάνω καινούργια ανάρτηση στην οποία ο Στρατηγός θα σου απαντούσε με καινούργια γραφήματα για τα εξωτερικά χρέη των άλλων χωρών.
Για την Γερμανία θα σου έλεγε αυτά:
"Το συνολικό χρέος της Γερμανίας είναι υπερτριπλάσιο από το επίσημο χρέος της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt (23.09.11) επικαλούμενο τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Μπερντ Ραφελχύσεν και την ετήσια έκθεσή του για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Γερμανίας.Στον υπολογισμό του ο καθηγητής Ραφελχύσεν αθροίζει στα δύο τρισ. του δημόσιου χρέους και άλλα πέντε τρισ. του λεγόμενου «συγκαλυμμένου» χρέους των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης.
Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό σου ποιος πληρώνει την νύφη, σε ρωτώ τα δικά τους ποιος θα τα πληρώσει
Αστέρι ο Σώρος? Κάποιος πρέπει να τα πληρώσει....όπως λες και συ!
Ετοιμάσου αργά ή γρήγορα λοιπόν για το μεγάλο παγκόσμιο μπαμ! Αν δεν γίνει τώρα με την Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα το ακούσουμε!

ξωτικό είπε...

Σχολιάζω την χαρά που άνοιξες το κλειδωμένο σπίτι σου !!!

Καλό μήνα Καρυατιδούλα !!

kariatida62 είπε...

@ξωτικο: Mήπως και πρόλαβα να το κλείσω? Αμέσως προσεφέρθηκε ο Γκούγκλης να μου το κλείσει μια ώρα αρχύτερα, οπότε αγρίεψε το μάτι μου και το άνοιξα διάπλατα! :))
Εδώ η φωνή της Καρυάτιδας δεν πρόκειται να σβήσει έτσι εύκολα...! ;)

kariatida62 είπε...

Kαλό μήνα Ξωτικούλι μου, καλό μήνα!!!

α Κενταύρου είπε...

Δεν ξέρω τι λέει στις εκθέσεις του αυτός ο Ραφελχύσεν,ξέρω τι έκανα εγώ όταν είχα δανειστεί.
Δούλευα υπερωρίες για να αυξήσω τα έσοδα μου και σταμάτησα τις βόλτες για να μειώσω τα έξοδα μου. Άσε που δανείστηκα τόσα όσα άντεχε η τσέπη μου.
Τη μείωση των εξόδων την κάνουμε τώρα και στην Ελλάδα αλλά στα έσοδα δεν κάνουμε το σωστό.
Γνωρίζει κανένα άλλο μαγικό τρόπο ο
Ραφελχύσεν και ο Στρατηγός?
Τι με νοιάζει εμένα για το χρέος του γείτονα και πως τα βγάζει πέρα?

Αγγελική είπε...

Kαλό μήνα κι απο μένα Κάρυ χρυσό μου.
Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός (μη Χ--ω) της χώρας μας,το έχει κάνει θέμα το δημοψήφισμα στους εταίρους του κι εκείνοι και καλά έμειναν σύξυλοι!
(Παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες το παλιόπαιδο!)
Το σαϊνι μας θέλει να μας φάει 2-3 μήνες αποπροσανατολίζοντας την κοινή ότι υπάρχει δημοκρατία και αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός...
Και όσο ο λαός πιο ζαβλακωμένος απο πριν θα προσπαθεί να ισοροπήσει ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ, οι παπαγάλοι του θα μας πείθουν το πόσο καταστροφικό θα είναι για την χώρα να φύγουμε απ΄το ευρώ.
Γιατί δεν έκανε άραγε δημοψήφισμα πριν πάμε στο μνημόνιο και μας πήγε άρον, άρον στους φίλους του τους τοκογλύφους ε;

Roadartist είπε...

Το άνοιξες;;; Αυτό πέρασα να δω :)
Καλησπέρα, χαίρομαι!

ΥΓ τι τραγούδι αυτό βρε...

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Προφανώς δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που σου λέει ο πρωθυπουργός: Bρισκόμαστε σε πόλεμο!

Εσύ είσαι το θύμα Κένταυρε! Και δανείστηκες μέχρι εκεί που έφτανε η τσέπη σου,(όπως νόμιζες ότι έφτανε η τσέπη σου)και αυτοί το γνωρίζουν.
Σου κόβουν λοιπόν την σύνταξη και δεν θαχεις σε λίγο να πληρώσεις την δόση σου
Οπότε τι θα κάνεις? Θα το πουλήσεις για ένα κομμάτι ψωμί. Θάρθει ο Γερμαναράς που χρωστά κι'αυτός θα πάρει τα δικά σου και εκείνος θα πορευτεί ενώ εσύ θα μας αφήσεις...για άλλους κόσμους!
Ε μα πια με έσκασες!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη:Προβιβάζεσαι στην επόμενη τάξη με άριστα!!! Ο Σαρκοζί σαίνι μου γιατί φωνάζει ακόμα?

kariatida62 είπε...

@Roadartist:Δεν θ'απαντήσεις στα ερωτήματα Αρτιστάκι? Κοπάνα απο την τάξη?

Το τραγούδι για τον στρατιώτη τον πρωθυπουργό μας που έδωσε και δίνει μάχες στον πόλεμο....:P :P :P

kariatida62 είπε...

Αστέρι, τι έγινε άκουσα πως βρέθηκε ας πούμε το "ελιξίριο" της νεότητας?
Κρίμα που δεν είχαμε καμμιά ανάρτηση για να μας πληροφορήσει σχετικά.

MINIMARKET είπε...

Μάλλον θα έπρεπε να αναρωτηθείς γιατί έκανε τώρα τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις , και έδιωξε τους " Ρωσόφιλους " στρατηγούς , την στιγμή που κάποια ξένα μέσα μιλούσαν για πραξικόπημα στην χώρα .
Και όλα αυτά τώρα πού σε 10 μέρες φτάνει ο Ρώσικος στόλος στην Κύπρο .
Οσο για το δημοψήφισμα , ότι και να ψηφίσουμε . μονά ζυγά δικά του . Σκέψου το λίγο .....

kariatida62 είπε...

@ ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:(Ξύνοντας το κεφάλι) Υπάρχουν και "Ρωσόφιλοι" στρατηγοί?

Προχωράς σε ανώτερα μαθηματικά Μίνι και γω δεν τα πιάνω αυτά....

Ούτε εσύ απαντάς στα δικά μου ερωτηματικά βρε Μίνι. Τ'αποφεύγετε όλοι...γιατί?

CsLaKoNaS είπε...

Από πότε οι στρατηγοί κάνουν οικονομικές αναλύσεις;

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231135258

Είδες που δε χάθηκε το blog; Μα χάνεται τέτοιο blog ;

kariatida62 είπε...

@Cs: To κακό είναι ότι δεν είναι οικονομική ανάλυση του στρατηγου αλλά το επίσημο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, όπως αυτό συζητήθηκε και καθορίστηκε μέσα απο τις 98 σελίδες του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Οκτωβρίου.
Και ο στρατηγός ο φουκαράς μελέτησε και δεν λέει κάτι άλλο απο αυτόν εδώ:
πρωην οικονομικός σύμβουλος του ΓΑΠ?

ΥΓ:
Λάκωνα, άσε τις... Λακωνιές σου(κατά το μαλαγανιές σου) ;)

CsLaKoNaS είπε...

ο σύνδεσμος που μου έδωσες δε δουλεύει.


Η ανάλυση που σου έδωσα εγώ είναι ενυπόγραφη και με στοιχεία. Ο λόγος που δεν την πιστεύω είναι πως η τελευταία απόφαση της ΕΕ είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για να μπορέσει να εφαρμοστεί. Είναι πολιτική αποφάση και δεν ξέρουμε αν στους επόμενους μήνες τα πράγματα θα είναι έτσι όπως θεωρήθηκαν πως θα είναι.

Οικονομολόγος δεν είμαι αλλά η αγορά χρέους εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών δεν είναι απαραίτητα κακή κίνηση για το κράτος.

Το εσωτερικό χρέος είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο από το εξωτερικό (βλ. Ιαπωνία).

Αλλά και πάλι δεν ξέρω, μπορεί να λέω βλακείες.

kariatida62 είπε...

@Cs: Ξέχασα να σου πω, πως όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ομολογούσαν ότι δεν είχαν διαβάσει τους όρους του μνημονίου,
Ο Νίκος Καρατουλιώτης ήταν ένας απ'αυτούς που από την πρώτη ημέρα παρουσίασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Μνημόνιο, αποκαλύπτοντας τις εφιαλτικές του διατάξεις....

kariatida62 είπε...

Να εδώ:http://freegreecenow.blogspot.com/2011/10/blog-post_6200.html

εδώ

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αχ βρε ΚΆΡΥ περα απο το οτι χρωστάμε και πρέπει να πληρωσουμε...η ολιγωρία και οοολες οι καθυστερήσεις ηδη φαινόταν ότι εκει πάει το πράγμα..
ΟΛΑ εγιναν για να ξεφορτωθούν οι τράπεζες τις βομβες-ομολογα της ελληνικές για να περιορίσουν τις δικές τους απώλειες και να περάσει το μπαλάκι στα κρατη δηλ. στους πολίτες ευρωπαίους..να πληρωσουν αυτοι την νυφη..
Μ ΕΤΑ ΠΩς ΘΕς ΝΑ ΜΗ ΜΑς ΒΛΈΠΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΆΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;;;(ασε οι πολιτικοι..οι απλοί πολίτες;;)

kariatida62 είπε...

@IΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Πέλα μου δεν κατανόησες το γράφημα. Φεύγουν τα ομόλογα απο τις ξένες τράπεζες και επιστρέφουν στις ελληνικές, και στα ταμεία τα δικά μας.
Κοίταξε προσεχτικά τις μπάρες και τα χρώματα τι συμβολίζουν
Γι'αυτό έθεσα τις παραπάνω ερωτήσεις που απο κανένα δεν παίρνω απάντηση

α Κενταύρου είπε...

Το "ελιξίριο" της νεότητας και η "Λυδία" λίθος.
Το όνειρο των Αλχημιστών.
Το απραγματοποίητο όνειρο του ανθρώπου?

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Eμ'αφού δεν θέλεις να μου απαντήσεις σύμφωνα με την λογική σου και αφού κάποιοι ενώ μας υποσχέθηκαν επιστημονική θεματολογία και δεν την ακολουθούν, ασχολήσου εσύ βρε Αστέρι μπας και χαρούμε κομματάκι....χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ειπε κάτι το παιδί από την Λακωνία.. το να αγοράσουν πίσω τα όμόλογα δεν είναι απαραίτητα κακό..
αλλά ΠΩς ΕΠΙΣΤΡΈΨΑΝΕ..
αν εγινε αγορά φθηνότερη από ότι πουλήθηκαν αρχικώς...
αγραφοι νόμοι του εμπορίου είναι αυτοί αιώνων και όχι τωρινοι με αναλύσεις και περγαμηνές..σε περίοδο κρισης της αγοράς αγοράζεις φθηνά για να κάνεις παιχνίδι αργότερα..
(τώρα με τον γουλή-πρωθυπουργοο..δεν ξέρω ένας Μ.Αλέξανδρος χρειάζεται να λύσει τον "γόρδιο δεσμό"..με την μάχαιρα πάλι όπως δειχνουν τα πράγματα..ΠΟΥΥΥΥΝΕ ΤΟΟΟΣΣΣ;;;;

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!
ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ. ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ 100 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 5000 ΔΡΑΧΜΕΣ. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ!ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.

kariatida62 είπε...

@Effie's Sweet Home Designs:

Nα μην ψάχνω απαντήσεις αλλά θα κληθώ τώρα να ψηφίσω σε δημοψηφισμα.
Το οποίο βέβαια δεν ξέρουμε πότε θα διενεργηθεί και με ποιο ακριβώς ερωτημα...
Καλό μήνα Εφη.

Υ.γ. Αυτοί γνωριζαν, εμείς τι κάναμε? Κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου...

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΡΗΜΑΖΟΥΝ!
ΑΧ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΟΥΜΕ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Με τρόμαξε ο φίλος μου ότι χάθηκε το Blog σου! Ουφ!!!
Τώρα για την ανάλυση του στρατηγού δεν έχω τα απαραίτητα οικονομικο-τεχνικά προσόντα να το σχολιάσω αλλά το μόνο που μπορώ ίσως να πω ότι είναι ότι παιχνίδι που παίζεται αυτές τις μέρες είναι πολύ χοντρό!!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο ΓΑΠ μόνος του έτσι out og the blueπου θα έλεγε κι εκείνος θα αναστάτωνε τις αγορές. Κάτι θέλουν κάποιοι! Και ο παραπάνω φίλος μας είναι το όργανον των.
Το blog και τα μάτια σου!!

MINIMARKET είπε...

Τον Σεπτέμβριο τα λεφτά δεν έφταναν για μισθούς και συντάξεις του Οκτομβρίου , αν δεν παίρναμε την 6 δόση , τώρα φτάνουν μέχρι και τον Δεκέμβριο , χωρίς την 6 δόση !
Ασε Κάρυ , το παιγνίδι στην χώρα μας είναι χοντρό και παίζεται από παντού .Να ξέρεις πως οτι γίνει τελικά στην Ελλάδα , θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο .

Αγγελική είπε...

Καλό μου νομίζω πως ο ρόλος του Σαρκοζί είναι να φωνάζει για να το παίζει κάργας, μιας και έχει εκλογική αναμέτρηση μπροστά του.
Σήμερα άκουσα ανάλυση του χρέους μας απο τον Καζάκη και με απλά μαθηματικά απέδειξε ότι, το 2020 θα είμαστε πάλι για ΔΝΤ με έλλειμμα 200% με χρέος δισθεόρατο και άστα να πάνε.Στο μεταξύ η πείνα θα έχει χτυπήσει όσους ελληνες έχουν καταφέρει να ζήσουν, ως τότε..
Νομίζω ότι το δημοψήφισμα που δεν θέλει κι η ΝΔ είναι γιατί ο Παπανδρέου θέλει να έχει ή συνενόχους στο ξεπούλημα ή μετά τις εκλογές ο Σαμαράς να μπορεί να ξεπουλήσει κι αυτός με την σειρά του αφού δεν θα μπορεί λόγω υπογραφών του προκατόχου του..
Το θέμα είναι να το κάνουν το δημοψήφισμα με σαφή και ξεκάθαρα ερωτήματα κι όχι ερωτήσεις παγίδα για το λαό, που έτσι θα είναι νομίζω..
Εντάξει; είμαι περίεργη να δώ πως θα με βαθμολογείς σήμερα.

kariatida62 είπε...

@Effie's Sweet Home Designs:Το καταλαβαίναμε ότι είχε ανοίξει το μεγάλο φαγοπότι Εφακι, το καταλαβαίναμε...

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος:Ναι, πήγαν να μου το κατασχέσουν το μπλογκοσπιτάκι μου, αλλά τελικώς τους πήρε και τους σήκωσε, Χριστόφορε!χαχαχαχχαχαχαχαχαχααχχαχαχα!
Βρε Χριστόφορε,κι'εσύ σαν τους άλλους. Δεν είναι τεχνικοοικονομική μελέτη του στρατηγού! Ο στρατηγός ο φουκαράς απλά διάβασε(αυτό που θάπρεπε να κάνουν οι βουλευτές)το επίσημο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα της Εύρωπαικής Επιτροπής στις 11/10/2011. Και μας το κουνάει να το διούμε..."Ανοίξτε τα μάτια σας μας φωνάζει!!! Και κοιτάξτε εδώ!!!!!

Αλλά έτσι και δούμε κλάρα χαχαχα μας γυρνά το μάτι ανάποδα ολονών...χαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχχα!

Τώρα να δεις , που του λένε οι Γερμαναράδες του Γιωργάκη μας πώς θα διατυπώσει και το ερώτημα του δημοψηφίσματος: Mέσα στην Ευρωζώνη η Ελλάδα ή έξω απ'αυτήν! Καλά ....έχει να γίνει της φίλτατης Καλλιόπης!

kariatida62 είπε...

ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Μωρέ όλους θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!!!
Μα όλους...! Στάκα και θα δεις...
Εκείνο που θα προσπαθήσουν τώρα είναι να τρομοκρατήσουν τον λαό μας!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Πέρα απο τις μαγκές του, όπως φαίνεται και στον πίνακα(που δεν ξέρω τελικά πόσοι τον διάβασαν)
οι Γαλλικές τράπεζες κατείχαν το μεγαλύτερο ποσοστό ελληνικών ομολόγων! 54 δις! Δεν έχουν προλάβει να ξεσκαρτάρουν πράγμα...γι'αυτό φωνάζουν!
Ο Καζάκης τα φωνάζει καιρό τώρα αλλά τίθεται υπερ του δημοψηφίσματος γιατί δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια τΟΥ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Τον ενδιαφέρει να γίνει ανατροπή της κυβέρνησης και να σταλεί μήνυμα στην ΕΕ.
Παρακάτω Μαιρούλα θα σου αφήσω όλη την ανακοίνωσή του.
Το πώς θα διατυπωθεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος εδώ είσαι και δω είμαι, θα του το υπαγορέψουν τώρα που τον φώναξαν και οι 20!

Βαθμολογία:9.50 (O μισός βαθμός έφυγε γιατί δεν συμβουλεύτηκες τον πίνακα...:)) Tι νομίζεις εγώ είμαι αυστηρή , δεν χαρίζομαι ούτε και στους μαθητές που "πάω" πολύ..!χαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011
Το ΕΠΑΜ καλεί σε ευρύ μέτωπο για την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα με σκοπό την καταδίκη της συμφωνίας επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση την οποία η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και ο λαός της μετατρέπεται σε δουλοπάροικο, δεν είναι ένα στενό δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Κρίνει την τύχη του λαού και της χώρας. Συνδέεται στενά με το αν θα πρέπει να μετατραπεί η χώρα σε επίσημη αποικία ή όχι. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός για την τύχη του και την τύχη της χώρας.
Το ερώτημα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές: Δέχεται ο λαός την διαδικασία επίσημης πτώχευσης που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι;
Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί εδώ και τώρα πριν προχωρήσει η συγκεκριμένη συμφωνία και υπάρξουν νέες δεσμεύσεις στο όνομα της χώρας και του λαού της. Κανένα μέτρο, παρέμβαση, ή διαδικασία δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη όσο ο λαός δεν έχει την δυνατότητα να αποφανθεί ο ίδιος για την κατεύθυνση της επίσημης πολιτικής. Το ΟΧΙ στην συμφωνία αυτή επιβάλει την καταγγελία όλων των μέχρι σήμερα δεσμεύσεων και υποτελειών που έχουν επιβληθεί στην χώρα και στον λαό της από την εποχή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης του Μαΐου 2010.
Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, κινήματα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας να απαιτήσουν εδώ και τώρα δημοψήφισμα.
Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου κοινής δράσης με κεντρικό αίτημα την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα και την δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού κινήματος του ΟΧΙ στην υπογραφή της επίσημης καταδίκης της χώρας και του λαού της από την ευρωζώνη.
Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία ανοιχτή σύσκεψη όλων των δυνάμεων, κινημάτων και πρωτοβουλιών που συμφωνούν με τα παραπάνω προτάγματα.


2/11/2011
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ στις 6:58 π.μ

Αγγελική είπε...

Eντάξει δασκάλα μου, ευχαριστώ για το 9.50 είμαι πολύ ευχαριστημένη απο την βαθμολογία σου και θα προσπαθώ να διαβάζω όλα τα γράμματα...
Δίνω πολλές εξετάσεις τελευταίως και δεν προλαβαίνω να είμαι σε όλα με άριστα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν θα πάμε τελικά για δημοψήφισμα, θα δείξει αύριο τι θα γίνει, ας έχουμε υπομονή.

~reflection~ είπε...

Είπαμε και συμφωνησα με το Ασμα
Πως όποιος στοπόλεμο πάει για να πεθάνει
δενκάνει για Μάχες...

μα...
Μπήκαμε στην Πρώτη Γραμμή, ΚαρυΔάκι
και ενώ μας έκλεψαν τα ΟΠΛΑ,
μας χρέωσαν και με τα πυρομαχικά του...Αντιπάλλου....

ΕΜΕΙΣ κουβαλαμε ΑΥΤΑ που...θα φανε οι ΑΛΛΟΙ.....

εεεεε......

ειπαμε να μην πεθανουμε στον πόλεμο..
μα δε θα μας Π..... κιολας...

γαμωτο...


ΦΙΛΙ........

kariatida62 είπε...

@Μαίρη:Kατά πως τα βλέπω θα του τραβήξουν άγρια το αυτί και μπορεί και να το πάρει πίσω...ή να του υπαγορέψουν το ερώτημα σε στυλ: Mέσα ή έξω απ'την Ευρωζώνη.

Καλή επιτυχία σ'όλες τις εξετάσεις σου
Μαιρούλα ;)

kariatida62 είπε...

@reflection:Τώρα περίμενε τσιγγάνα μου θάρθουν και οι Ιταλοί να κουβαλάμε αντάμα...!
Αν δεν το συνειδητοποιήσουν οι λαοί της Ευρώπης ότι το συμφέρον τους είναι ν'εναντιωθούν και θα μας π......και θα μας πεθάνουν!

Φιλί τσιγγάνα μου,φιλί..

Thalassenia είπε...

Δύσκολα μου φαίνονται μιας και τα βλέπω στημένα όλα αυτά και μεις τα πιόνια. Ίσως και να είμαι λάθος.

Καλό ξημέρωμα.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Έχει ήδη γίνει της φιλτάτης και προσφιλούς Καλλιόπης.....

kariatida62 είπε...

Eν μέσω νέων διοικητικών πράξεων, ενημέρωνομαι για τις εξελίξεις Χριστόφορε...
Δεν τις προλαβαίνουμε! Αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η δουλειά που κάνω αυτή την στιγμή....:))