bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ο "ΑΔΡΙΑΣ" ΚΑΙ ΟΙ ...ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΤΟΥ!

Μέρες σαν τις μέρες μας, έρχονται στην θύμηση όνειρα τρελλά ήρωες και μάχες που αγγίζουν τον θρύλο κι'όμως αληθινά συνέβησαν χωρίς καμμιά  υπερβολική διάσταση στην απόδοση των γεγονότων!

Βρισκόμαστε στα τέλη  του  1941.
  Η Βρεταννία, ύστερα από ελληνικό αίτημα, δίνει στην Ελλάδα δύο από τα νέα αντιτορπιλικά τύπου "Hunt", τα οποία ονομάστηκαν "Πίνδος" και "Αδρίας".
Κυβερνήτες τοποθετήθηκαν οι αντιπλοίαρχοι Κύρης και Ιωάννης Τούμπας αντιστοίχως.


Στις 20/7/1942, στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, υψώνεται επισήμως η ελληνική σημαία επί του αντιτορπιλικού "Αδρίας"!


 Την 7.30  πρωινή  της 21/10/1943, το "Αδρίας" μέλος του στόλου των συμμαχικών δυνάμεων, απέπλευσε από την Αλεξάνδρεια, με προορισμό τα Δωδεκάνησα.
Ήδη είχε γίνει ξακουστό για την δράση του και τον ηρωισμό του πληρώματός του!

Στις 8 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου 1943, ο "Αδρίας" και το βρεταννικό αντιτορπιλικό "Χάργουορθ", αποχωρίστηκαν από το συμμαχικό στολίσκο και κατευθύνθηκαν προς την Κάλυμνο, όπου έφτασαν τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου.

 Αποστολή τους η έρευνα  των  ακτών του νησιού επί δίωρον.

Στις 3 το πρωί απομακρύνθηκαν, όταν ξαφνικά υπέστησαν νυχτερινή αεροπορική προσβολή, από γερμανικά αεροσκάφη καθέτου εφορμήσεως  "Στούκας".


Το αντιτορπιλικό Αδρίας και το βρεταννικό Χάργουορθ πλέοντας ελίγδην (= ζικ-ζακ) προς το στενό της Κω,  απέφυγαν τις γερμανικές βόμβες.
Στις 6 το πρωί 22 Οκτωβρίου, τα δύο πολεμικά αγκυροβόλησαν στον τουρκικό όρμο Γεντί Αταλά.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα δύο αντιτορπιλικά έλαβαν εντολή, να επαναπλεύσουν προς την Κάλυμνο, επιχειρώντας αντιπερισπασμό.

Ενώ τα δύο πλοία έπλεαν σε "γραμμή παραγωγής" (= το ένα πίσω από το άλλο) με προηγούμενο το βρεταννικό "Χάργουορθ",  μια ισχυρή διπλή δόνηση στις 21:56 συγκλόνισε τον "Αδρία", για να ακολουθήσει μία τρομακτική έκρηξη!



Ο αντιπλοίαρχος Τούμπας, ο οποίος βρισκόταν στη γέφυρα, εκτινάχθηκε από τα αέρια της  έκρηξης, και ξανάπεσε τραυματισμένος πάνω σε αυτήν, καταπλακωμένος από τα συντρίμμια της.

Ολόκληρο το μπροστινό μέρος  της γέφυρας (πρωραίο) τμήμα, είχε αποκολληθεί, ενώ στο υπόλοιπο πλοίο είχε ξεσπάσει πυρκαϊά από βραχυκύκλωμα.

Ενα πανδαιμόνιο ανάμεσα σε πύρινες γλώσσες, κομμένα μέλη  ναυτών διάσπαρτα παντού και νεκρών σωμάτων, κυριάρχησε πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Ο πλοίαρχος Τούμπας αν και τραυματισμένος απο την πτώση του, προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο πανικό του πληρώματος  και να επιβάλλει την ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η πυρκαϊά αντιμετωπίζεται έγκαιρα απο την ομάδα πυρόσβεσης και η φωτιά δεν επεκτείνεται στο υπόλοιπο μέρος του  πλοίου μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.
Ο Τούμπας, διαπιστώνει ότι, το τμήμα του πλοίου που επέπλεε, παρέμενε αξιόπλοο, αν και με κλίση 15 μοιρών προς τα δεξιά, καθώς το σύστημα προώσεώς του δεν παρουσίαζε ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Βρεταννός διοικητής αντιπλοίαρχος Ράιτ, καλεί τον Τούμπα να πλευρίσει δίπλα του ώστε να παραλάβει το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου, όμως ο Έλληνας κυβερνήτης αρνείται δύο φορές να εγκαταλείψει το πλοίο του, δηλώνοντας ότι θα πλησίαζε τις τουρκικές ακτές για να προσαράξει σ'αυτές.
Ενώ το "Χάργουορθ" προσπαθούσε να πλησιάσει τον "Αδρία" και να παραλάβει τουλάχιστον όσους από το πλήρωμα δεν ήταν απαραίτητοι, μια νέα  τρομακτική έκρηξη  στις 22.10  ακούστηκε!


Το Αγγλικό πλοίο τινάχτηκε ολόκληρο στον αέρα και ακολούθως βυθίστηκε αστραπιαία.
Όλοι αντελήφθησαν τότε πως, τα δύο πολεμικά, βρίσκονταν εν μέσω ενός γερμανικού ναρκοπεδίου, που είχε ποντιστεί το πρωί της ίδιας μέρας.

Ο Αδρίας άρχισε να βάζει νερά, και μέσα σ'αυτές τις στιγμές αγωνίας  ο κυβερνήτης του αποφασίζει να απομακρυνθεί τάχιστα και με ταχύτητα έξι κόμβων, προσεγγίζει τις τουρκικές ακτές,
όπου προσάραξε ομαλά, στην αμμώδη ακτή του όρμου του Γκιουμουλσούκ, έχοντας διανύσει σε περίπου τρεις ώρες (2 ώρες και 50 λεπτά), απόσταση 15 μιλίων από το σημείο της πρόσκρουσης στην γερμανική νάρκη...

Στην διάρκεια αυτού του πλου, ο γιατρός του "Αδρία", ανθυποπλοίαρχος Καποδίστριας, επέδενε τα τραύματα των τραυματιών, κάτω απο πρωτόγονες συνθήκες.
Δύο τραυματίες, ο σημαιοφόρος Θέμελης και ο δίοπος Χαβιάρας, απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια της κομμένης πρώρας, μόνο μετά την προσάραξη του πλοίου!...
Διαβάζοντας το ημερολόγιο του πλοίου μαθαίνουμε πως το:

Το ηθικό των ανδρών, ήταν εξαιρετικά υψηλό!
Μοναδικό παράδειγμα θάρρους και υψηλού πνεύματος θυσίας, ήταν η περίπτωση του δίοπος μηχανικού Παπαφραντζέσκου, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρότατα στο αριστερό χέρι του, και ο γιατρός Καποδίστριας, ήταν υποχρεωμένος να του το κόψει κάτω από τον αγκώνα, χωρίς αναισθητικό.
Όταν ο τραυματίας Παπαφραντζέσκος αντιλήφθηκε τον κυβερνήτη, να εισέρχεται στο χώρο της "χειρουργικής επεμβάσεως", γυρνάει και λέει στον Κυβερνήτη του, για να του δώσει θάρρος: "Μη στεναχωριέστε, κύριε Κυβερνήτα. Καλά είμαι!
Τι είναι ένα χέρι για την Πατρίδα; Τίποτα!" 
Ο Τούμπας, γύρισε όλο το πλοίο. Μίλησε, χαιρέτησε και ευχαρίστησε έναν προς έναν το πλήρωμα του. Και μόλις χαιρέτησε και τον τελευταίο, λιποθύμησε από την αιμορραγία του τραύματός του.


Οι απώλειες του "Αδρία", ανήλθαν σε 18 νεκρούς, 3 εξαφανισθέντες και 24 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο κυβερνήτης του.

Έπειτα από επισκευές, που διήρκεσαν περίπου 40 μέρες, στις 21:00 της 1ης Δεκεμβρίου 1943 ο "Αδρίας" ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής, πλέοντας με την πρύμη του.
Γρήγορα ο Τούμπας, διαπίστωσε ότι αυτό ήταν αρκετά χρονοβόρο, οπότε αποφάσισε να πλεύσει "επί το πρόσω", με το υπόλοιπο κομμένο τμήμα του πλοίου του ως νέα "πρώρα".


Στις 14:08, της 6ης/12/1943, ανήμερα μάλιστα του Αγ. Νικολάου, το εναπομείναν τμήμα του θρυλικού "Αδρία" έμπαινε περήφανα στο λιμάνι-ναύσταθμο της Αλεξανδρείας, αφήνοντας έκθαμβους τους πάντες!


Ψηλά, στον κεντρικό ιστό του, η ελληνική σημαία, κυμμάτιζε υπό τους θριαμβευτικούς συριγμούς του συνόλου των βρεταννικών, ελληνικών και λοιπών συμμαχικών πλοίων που είχαν παραταχθεί για να τιμήσουν το αντιτορπιλικό μας, που κατάφερε το ακατόρθωτο!
 Ενα ηρωικό ταξίδι επιστροφής,   αδιανόητο για όλους, αλλά αντάξιο της πανάρχαιας ελληνικής  ναυτοσύνης μας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΗΓΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

61 σχόλια:

A.G.Selena είπε...

Πόσο αντιφατικά συναισθήματα με γέμισε αυτή σου η ανάρτηση...

Διαβάζοντάς την με κομμένη την ανάσα,στο τέλος της γέμισα την ψυχή μου με Εθνική Υπερηφάνεια (μια φράση που τόσο κακοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό)!!!Με βουρκωμένα μάτια κούνησα το κεφάλι κι έπειτα θύμωσα, εξοργίστηκα, έσφιξα τα δόντια και τις γροθιές και σκέφτηκα πόσο πολύ με πληγώνει η κατάντια της όμορφης και ηρωικής πατρίδας μου!!!Πόσο θέλω να κάνω κάτι,οτιδήποτε...Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η απογοήτευση και η απόγνωση του να μη μπορώ να κάνω τίποτα...!

Φιλιά Κάρι μου!!!Ευχαριστώ πολύ!!!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
Καλημέρα,
ακόμη... ενδεκάτη πρωϊνή...

Διαταγή του Δημήτρη, να σου γράψω ότι κατασυγκινήθηκε... τρυφερές αναμνήσεις, σε άγριες συνθήκες...

Τί ζητάμε τώρα; Καλό Κυβερνήτη!

Σας φιλούμε,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Selena: Selena μου!!! Πόσο καιρό, είχα να σε δω!!!

Η Selena φίλοι μου είναι η "νονά" της Κάρυς! Εκείνη εκοψε την Καρυάτιδα την έκανε οικεία Κάρυ και σας την μοίρασε...!

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να διαβάζεις την ιστορία της και να προσπαθείς να ενημερώνεσαι καλά για όλα τα τρέχοντα που θα ορίσουν το μέλλον της!
Αυτό αρκεί προς το παρόν!

Εγώ σ'ευχαριστώ που ήρθες και με γέμισες τόση χαρά!
Φιλιά πολλά-πολλά

kariatida62 είπε...

@ΑΣΤΟΡΙΑΝΗ:Ας τα θυμηθούν οι παλαιότεροι και να τα μάθουν οι νεώτεροι, τι αίμα έχει χυθεί γι'αυτή την χώρα!!!
Πόσα χέρια και πόδια έχουν ακρωτηριαστεί, πόσες ζωές έχουν χαθεί για αυτή την γλυκειά πατρίδα...
Αυτό μόνο ν'αναλογισθούμε όλοι μας...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Με συγκίνησες βαθύτατα! Αν και δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτηση:"Η καταγωγή σας;" Ξέρω να απαντήσω χωρίς δισταγμό στην ερώτηση: "Η καρδιά σας;" "Ελληνική! " είναι η απάντηση μου.
Σε ευχαριστώ!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Aυτή η χώρα δεν έχει ανάγκη απο καταγωγές Χριστόφορε...έχει ανάγκη μόνο απο Καρδιές Ελληνικές!
Καρδιές που να χτυπούν μόνο για την πρόοδο και την ελευθερία της!

Εγώ σ'ευχαριστώ!

μαχαιρης είπε...

Βιβλια πολλα μπορουμε να γεμισουμε...
Τι να πρωτοπεις...;;
Για τα οχυρα που παρουσιασαν οπλα οι..Γερμανοι;;;
Για τα.."μερη οπου δεν υπηρχαν σχολες" [Εξοδος]
Για την πιο μεγαλη αντισταση της Ευρωπης...
Κι ολα αυτα μονο...Για εναν πολεμο...!!!
Για να μην παμε παλιωτερα...Στην εξοδο του Μεσολογγιου...
η....
Πολυ αργοτρα στον Σολωμο Σολωμου...
Στο Γιαλοψο...
Στους πιλοτους, των αεροσκαφων...!!
Θα σου στειλω ενα μαιηλ...!!
Δημοσιευσε το, αν το κρινεις, οτι πρεπει...!!!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Το περιμένω Μαχαίρη...

Magia da Inês είπε...

♡°
º✿
º° ♥✿
História emocionante.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
♥♡

dimitris είπε...

Καριατιδα καλησπερα, θελω να χειροκροτησω αλλα δεν μπορω, οταν βαζεις προσωπογραφιες, πρεπει να ειναι ολοκληρωμενες και δυστυχως, ο συγκεκριμενος ηρωας με τα στερνα του δεν ετιμησε τα πρωτα.

Ο ναύαρχος Ιωάννης Τούμπας, ήρωας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν ένας από τους κυριότερους συνεργάτες του Γεωργίου Παπανδρέου, που του είχε μάλιστα αναθέσει το σημαντικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο Τούμπας ήταν ευθύς, έντιμος, απότομος, με αυτοπεποίθηση ως την αφέλεια και συντηρητικές ιδέες.

Δεν μακροημέρευσε στο παπανδρεϊκό υπουργείο Εσωτερικών. Είχε διαφωνήσει με τον αρχηγό του και παραιτήθηκε. Στις 15 Ιουλίου 1965 το βράδυ ήταν ένας από τους τρεις υπηρέτες του στέμματος που, με επικεφαλής τον Αθανασιάδη-Νόβα, ανέλαβαν να «κυβερνήσουν» τη χώρα ενώ ο αρχηγός τους δεν είχε ακόμη παραιτηθεί. Ο τρίτος ήταν ο Σταύρος Κωστόπουλος, άλλο βασικό παπανδρεϊκό στέλεχος. Κίνητρό του, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο «κομμουνιστικός κίνδυνος». Είχα συναντήσει τον Τούμπα στο Παρίσι (στην πρεσβεία) πριν από την Αποστασία. Η συνάντηση δεν ήταν δημοσιογραφική και δεν ήμουνα μόνος. Ο ναύαρχος παρέκαμψε τις ανήσυχες ερωτήσεις μας για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα. Ενα είχε να μας πει: την Ελλάδα την απειλεί ο αναρχοκομμουνισμός. «Κυβερνούν οι Λαμπράκηδες». Πρέπει να τεθούν εκτός νόμου. Για να σωθεί ξανά η Πατρίς...

Στάθηκε αδύνατον να ακούσει τις αντιρρήσεις μας. Ποιος του είχε προκαλέσει τον πανικό; Οι «πληροφορίες των αρμοδίων». Για τον Τούμπα οι Λαμπράκηδες και η ΕΔΑ είχαν πάρει τον δρόμο προς την εξουσία. Επρεπε το κράτος να τους αναχαιτίσει, να επιδιώξει το οριστικό διαζύγιο με την Αριστερά. Προφανώς, δεν έπεισε τους ομοϊδεάτες του, κι ας συμμερίζονταν πολλοί υπουργοί τις φοβίες του. Δεν ξέρω πώς αντέδρασε την 21η Απριλίου του ΄67 ακούγοντας τον Παπαδόπουλο να αναμασά τα επιχειρήματα για «κομμουνιστικό κίνδυνο».
Συνεντευξη του Ρ. Σωμεριτη...

dimitris είπε...

Καριατιδα σε συνεχεια του προηγουμενου σχολειου, ''κρατα'' και αυτο.

Στη σύγκρουση αυτή φέρεται να τραυματίστηκαν και να συνελήφθησαν περίπου 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Λαδά, γύρω στις 22.00. Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Ε.Σ. στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του. Το επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης.
Τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου, καταγγέλοντας δημόσια την κυβέρνηση Νόβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η κυβέρνηση Νόβα δεν ηρκέσθη να είναι κυβέρνησις προδοσίας. Έγινε και κυβέρνησις αίματος
Πρέπει να εξαφανισθή από προσώπου της γης και να λογοδοτήσει δια τα εγκλήματά της.
Το 1975 το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών αποφάσισε να ονομάσει τον σύλλογο φοιτητών "Σωτήρης Πέτρουλας" και να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος του. Ο δε Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον τραγικό θάνατό του το ομώνυμο τραγούδι.
Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας τον Σ. Πέτρουλα, έδωσε το όνομά του σε δημοτικό αθλητικό κέντρο της Αθήνας που βρίσκεται ΒΔ της Πανεπιστημιούπολης.

Σημειώνεται ότι την εποχή εκείνη στην κυβέρνηση του Γ. Αθανασιάδη - Νόβα,

υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ασφάλειας είχε αναλάβει ο ναύαρχος Ιωάννης Τούμπας,

Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών ήταν ο Ε. Καραμπέτσος και ιατροδικαστής ο Δ. Καψάσκης.
Στην υπόθεση αυτή διαπιστώθηκε πράγματι μία περίεργη σπουδή άμεσου ενταφιασμού του νεκρού που αποσοβήθηκε τελικά με παρέμβαση εισαγγελέα.
Συνήγοροι της οικογένειας ήταν οι Μπριλλάκης, Νεφελούδης, Ηλιόπουλος και ο Μίκης Θεοδωράκης.
Μεταξύ των διάφορων αναπάντητων ερωτημάτων περί του θανάτου του ήταν αφενός η αμφισβήτηση της ιδιότητας των ιατρών, (και όχι αστυνομικοί) και αφετέρου το κενό χρονικό διάστημα από τη φερόμενη σύλληψή του στις 22.00 και μεταφορά του με αστυνομική κλούβα, μέχρι τις 03.00 της επόμενης ημέρας, χωρίς επίσης να δημοσιοποιηθεί από που και ποιοι ενήργησαν την εισαγωγή του στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών.

kariatida62 είπε...

@dimitris:Να χειροκροτήσεις Δημητράκη, όπως χειροκροτήσαμε εδώ μέσα και για την Μαρία Μπέικου που πολέμησε με την ίδια αυταπάρνηση τον κατακτητή!
Να χειροκροτήσεις, τον Ιωάννη Τούμπα,τον σημαιοφόρο Θέμελη και τον δίοπο Χαβιάρα.
Τον ανθυποπλοίαρχο Καποδίστρια και κείνο το παλληκάρι τον δίοπο μηχανικό Παπαφραντζέσκου, που τούκοβαν το χέρι και αυτός έδεινε κουράγιο στον κυβερνήτη και τους συμπολεμιστές του!
Να χειροκροτήσεις όλο το τότε πλήρωμα του Αδρίας και όλους αυτούς που δεν λογαριασαν ποτέ προσωπικά-κομματικά ωφέλη ούτε καν την ίδια τους την ζωή, μπροστά στην προάσπιση της πατρίδας τους!
Και όταν τελειώσεις το παρατεταμένο χειροκρότημα για όλους αυτούς,γύρνα και κάνε μία σύγκριση με τους σημερινούς πολιτικούς(συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών των αριστερών δυνάμεων που κάθονται και απολαμβάνουν το διαδικαστικό του εγκλήματος,ουσιαστικά άπρακτοι)καθώς και τους σημερινούς στρατιωτικούς( που έχουν καταντήσει σαπιοκοιλαράδες-ορντινάτσες των πολιτικών).
Σύγκρινέ τους όλους και είμαι σίγουρη πως αυθόρμητα θα σου γεννηθεί η επιθυμία να τους φτύσεις στα μούτρα και τους 300!

Βιογραφίες δεν κάνω...θυμάμαι γεγονότα και ανδραγαθήματα που έκαναν οι Ελληνες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο,γελοιοποιώντας τον ανίκητο τότε Φασισμό του Μουσολίνι και Χίτλερ!
Δυστυχώς όμως ο κομματικός φανατισμός σου, δεν σ'αφήνει να διακρίνεις ούτε καν το νόημα αυτού του αφιερώματος που προβάλλει την γενναιότητα και την αυταπάρνηση των πατεράδων μας μπροστά στον Φασισμό της Ναζιστικής Γερμανίας, που και τότε προσπαθούσε να επιβληθεί σ'ολόκληρη την Ευρώπη.

dimitris είπε...

kariatida62 ωρε ποιος κομματικος φανατισμος, τα γεγονοτα μιλουν απο μονα τους.

Ο καθημερινος ανθρωπος που δινει ολη την ψυχη του αλλα και καποιες φορες μελη του σωματος του για την πατριδα του, ναι ειναι ηρωας, ναι του αξιζει χειροκροτημα, γιατι σιγουρα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΟΦΙΤΣΙΑ.

Ειναι δυνατον μετα απο τοσα που εχει περασει η χωρα μας να βαζεις στο ιδιο καλαθι ολους τους εκπροσωπους των κομματων, εισαι σιγουρη οτι καταλαβαινεις το τι γινεται, απο ποτε γινεται, απο ποιους γινεται?

Τι να ''πω'', συγκρινεις την Μπεικου, με τον υπουργο εσωτερικων και προισταμενο της δημοσιας ασφαλειας, των τουμπα, ψαξε λιγο και θα βρεις πληθος αρνητικων στοιχειων για τον ηρωα σου.

Και ο μητσοτακης ειχε πολεμησει τους γερμανους και?

Ασε τους υπερπατριωτισμους, που ξερεις τι πιστευουν για την πατριδα καποιοι πολιτικοι, ας δεχτω οτι ορισμενοι, οπως αυτοι που απαρτιζουν την κυβερνηση και οι αρχηγοι τους, ειναι ξεπουλημενοι, γιατι ομως κανεις συνεχεια το ιδιο ''σφαλμα''?

Ξερεις ''σφαλμα'' που επαναλαμβανεται, παυει να ειναι σφαλμα...


υσ το σχολειο, ειναι σχολιο, αλλα μιλουσα και στο τηλεφωνο, συγνωμη.

kariatida62 είπε...

@Dimitris:Αλήθεια πολέμησε και ο Μητσοτάκης? Δεν τόξερα! Αλλά για να το λες εσύ έτσι θάναι....χαχαχαχαχα!

Ο αντιναύαρχος, αντιναύραρχος ήταν οφίτσια θάπαιρνε,δεν θα έπαιρνε σφουγγαρόπανα!

Οσο για την στάση του ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτηρίζω απαράδεκτη!
Διότι δεν είναι δυνατόν να καταπαντώνται άρθρα του Συντάγματος και κείνοι να μη παραιτούνται σύσσωμοι, καταγγέλοντας τον βιασμό του δημοκρατικού πολιτεύματος στον Ελληνικό Λαό καλώντας τον σε ανένδοτο αγώνα!
Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν όταν γνωρίζουν καλά ότι:
σύμφωνα με το σύνταγμα : 1 παρ. 2 Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία
1 παρ. 3 Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
2 παρ. 1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας
4 παρ 1 Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
4 παρ. 2 Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
4 παρ. 5 Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
19 παρ. 1 Ἐκαστος έχει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και της καθ' οιονδήποτε τρόπον εκφράσεως.
19 παρ. 2. Το δικαίωμα τούτου περιλαμβάνει την ελευθερίαν της γνώμης, της λήψεως και και μεταδόσεων πληροφοριών και ιδεών άνευ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ οιασδήποτε ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ και ανεξαρτήτως συνόρων.
21 παρ. 4 Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους
22 παρ.1 Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών για την ηθική και υλική εξύψωσή τους!
25 παρ.4 Το Κράτος αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.
52 Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης (...) τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση.
120 παρ.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό (!)...αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων
120 παρ.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
59 παρ. 1 "Οι βουλευτές (...) δίνουν (...) τον ακόλουθο Όρκο: “Ορκίζομαι (...) να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Τι κάνει για την προάσπιση όλων των παραπάνω άρθρων το ΚΚΕ Δημητράκη?
Περιμένει τις εκλογές που θάρθουν κατόπιν εορτής για να αυξήσουν το κομματικό τους ποσοστό στην Βουλή! Αυτό περιμένουν Δημητράκη...και η πατρίδα ας πάει να κουρεύεται! Τις θεσούλες μας να αυγατίσουμε στα έδρανα της Βουλής!

dimitris είπε...

kariatida62 δεν γινεται, κατι συμβαινει, εσυ δεν εγραφες χθες, οτι μεσα στα πλαισια της ''δημοκρατιας'' πρεπει να ενεργουμε?

Μπας και ''μιλας'' για αλλο κομμα?

Αυτη του την σταση δεν την εχει πληρωσει το κομμα---οι ανθρωποι που το πιστευουν---με εξοριες, βασανιστηρια, εκτελεσεις, φυλακισεις, αποκλεισμους?

Για ποιον θ'αυξησουν το ποσοστο στην βουλη, για να πολεμουν απο καλυτερη θεση τους διαφορους παπουλιοπαπανδροσαμαροκαραταφερηδες, γιατι απο ευρω αστα να πανε, πιο πολλα παιρνεις εσυ τον μηνα απο τους ''κατεχοντες'' τα εδρανα στην βουλη, βουλευτες του Κ.Κ.Ε.

Οποτε χρειαστηκε, πρωτοι πηγαν και προστατεψαν την πατριδα και μεσα απο την φυλακη ζητησαν να πολεμησουν τους γερμανους, τους το αρνηθηκαν και τους παρεδωσαν στους κατακτητες, οι Ελληνες δεσμωτες τους, ασε λοιπον τα υπερπατριωτικα μαθηματα, γιατι δεν ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ---ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ---ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ, ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ......

Θελεις να ξεχνας οτι η Σωτηρια Βασιλακοπουλου εχασε την ζωη της γιατι μοιραζε προκυρηξεις, εξω απο το εργοστασιο της ΕΤΜΑ, υπερασπιζομενη με την ιδια της την ζωη το δικαιωμα στην δουλεια...

dimitris είπε...

Καριατιδα και για να ερθουμε στο ''πνευμα'' της αναρτησης σου, ας θυμηθουμε οτι τα πολεμικα πλοια προστατευαν νηοπομπες φορτηγων πλοιων που κουβαλουσαν, καυσιμα, πυρομαχικα, τροφιμα, πλοια που τα ειχαν ''δωσει'' Ελληνες εφοπλιστες, ''καπως'' ετσι,

Επισημαίνεται ότι διαταγές προς τα Γερμανικά Υποβρύχια, που εκδόθηκαν ήδη από τον πρώτο μήνα του Β´ ΠΠ την 30-9-39 , περιείχαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «....επειδή οι Έλληνες έχουν πωλήσει και μισθώσει πολυάριθμα (εμπορικά) πλοία στους Άγγλους, τα Ελληνικά πλοία πρέπει να θεωρούνται ως εχθρικά .... Κατά τις επιθέσεις τα Υποβρύχια να παραμένουν αθέατα ....» Συνοπτική παρουσίαση από τον Υποναύαρχο ε.α. Σωτήριο Γεωργιάδη Π.Ν.

Αυτο για το ποιος ειναι ''ανταρτης, κλεφτης, παλληκαρι'', παντα και μονο ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ...

kariatida62 είπε...

@Dimitris: Kαλά εγώ δεν είπα ποτέ αυτή την φράση γιατί δεν χρειάστηκε να την πω!
Αυτό ακριβώς σου λεω τόση ώρα, ότι στα πλαίσια του Συντάγματος που είναι το στήριγμα του Δημοκρατικού πολιτεύματος, θάπρεπε να είχε ήδη ενεργήσει το ΚΚΕ(εν προκειμένω-γιατί μόνο γι'αυτό ενδιαφέρεσαι,αλλά είναι και το τρίτο εν δυνάμει κομμα)ώστε να προάσπιζε το πολίτευμα, φέρνοντας προ των ευθυνών του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους όσους είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος της Χώρας! Μέσα στα νόμιμα πλαίσια! Δεν σου ειπα να μοιράσει καλάσνικωφ στον λαό! Να καταλαβαινόμαστε καμμιά φορά!

Αλήθεια? Περισσότερα παίρνω εγώ απο τους βουλευτές του ΚΚΕ! Ε...ας αλλάξουμε τότε θέσεις ή μάλλον μισθούς και προνόμια!

Δημητράκη αν θέλεις να υπάρχει μία βάση συζήτησης πρέπει να μην ξεφεύγουμε απο το θέμα μας! Γιατί αν μου λες εσύ ας πούμε ότι πρέπει να καθαρίσουμε την κουζίνα και γω σου απαντώ ναι αλλά οι τιμές των τροφίμων στα σουπερ-μάρκετ αντί να πέφτουν μένουν στάσιμες, συμπέρασμα δεν θα βγάλουμε! Τι δουλειά έχει η Σωτηρία Βασιλακοπούλου με την επίσημη στάση του ΚΚΕ στα τρέχοντα θέματα?

Τώρα για το σχόλιό σου περί της γερμανικής διαταγής δεν το κατάλαβα!
Τι θέλεις να μου πεις? Ότι στον συμμαχικό στόλο τα ελληνικά πολεμικά ήσαν Ι4?
Το ποστ σχετικά με το Αδρία αναφέρει ποια ακριβώς ήταν η αποστολή του!
Την οποία έφερε εις πέρας μέχρι τελευταίας στιγμής,κατορθώνοντας να επιστρέψει στον ναύσταθμο της Αλέξάνδρειας το μισό κουφάρι του πλοίου. Αυτό ήταν κάτι το αδιανόητο, άφησε έκθαμβους τους πάντες!
Αναπτέρωσε το ηθικό όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και όλων των συμμάχων και απέδειξε τι σημαίνει Ελληνική ναυτοσύνη και ελληνική Ψυχή!
Αυτό ήταν το πνεύμα της ανάρτησης και νομίζω πως δεν πρέπει να το ειρωνεύεσαι...
Καλό βράδυ Δημητράκη μου!

dimitris είπε...

Καριατιδα λοιπον εσυ δεν το εγραψες αυτο?

Ο/Η kariatida62 είπε...
@ΑΛΕΞ: Μία πραγματική αντίσταση του λαού είναι:
-Να μην τρομοκρατούμαι απο εκβιαστικά διλημματα των μεγαλοεταίρων μας
-Δεν πληρώνω φόρους-χαράτσια που δεν πηγαίνουν προς κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας αλλά για τοκοχρεωλύσια των τοκογλύφων!
- Καθημερινές διαδηλώσεις του λαού στο Σύνταγμα απαιτώντας εκλογές εδώ και τώρα!
- Οργάνωση των σωματείων των εργαζομένων(όπως ΔΕΗ) να μη προσφέρονται ως στυγνοί φοροεισπράκτορες!
Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που δύναται κανείς να ισχυριστεί ότι αντιστέκεται.
Αναίμακτα είναι κι'αυτά, αποτελεσματικά, χωρίς να διαλύεται το κράτος και χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις...
Μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος!

Η Βασιλακοπουλου ητανε μελος του κομματος και συμμετειχε στις αποφασεις, τοσο δυσκολο ειναι αυτο να το συσχετισεις?

Αληθεια παιρνεις πιο πολλα, περνουν στο χερι γυρω στα 1000 ευρω, τα υπολοιπα πανε στο ταμειο του κομματος για αναγκες, νοικια, συνεδρια, αποστολες, φιλοξενεια αντιπροσωπειων.

Τι θεσεις ν'αλλαξουμε, εχουμε μαθει στα εξοχικα μας και στις εκδρομες, εκει αυτοι ειναι ολο βουλη, περισσο, συγκεντρωσεις, κομματικες δουλειες, α, πανε διακοπες 10-15 ημερες σε σπιτια φιλων και εκει παλι για εμας μιλανε.

Δεν σου εγραψα για τα πολεμικα πλοια, αλλα για τα φορτηγα και ποιοι ''πατριωτες'' εφοπλιστες τα ''διαθεσει'' στον αγωνα κατα του ναζισμου, με το ΑΖΗΜΙΩΤΟ.

Απο ποτε η αλλη αποψη ειναι ειρωνεια???

dimitris είπε...

ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Ξενυχτήσαμε βρε Δημητράκη, και μεσημέριασα μέχρι να ξυπνήσω σήμερα!

Ναι Δημητράκη μου, τάγραψα τα παραπάνω στον Άλεξ, και μιλουσα με ποιο τρόπο ο λαός μπορεί να κάνει αντίσταση! Ο Λαός που έχει απομείνει μόνος και έρμος να κοιτά τους καραγκιόζηδες άναυδος!
Δεν συστήνω τους παραπάνω τρόπους για το τρίτο εκλεγμένο κόμμα στην Βουλή! Απο αυτούς άλλα περιμένω περισσότερο αποτελεσματικά και δραστικά μέτρα!
Η Βασιλακοπούλου ήταν ένα εκτελεστικό όργανο, μέλος του κόμματος, όπως δεκάδες άλλα μέλη που κυκλοφορούν με προκηρύξεις στα χέρια. Τι να συνδέσω με την παρούσα πολιτική φάση?
---
Ωστε έτσι ε? Εγώ και συ με τα εξοχικά μας καλοπερνούμε...ενώ ας πούμε η Λιάνα(η μόνη που γουστάρω ν'ακούω)ή ο Καζάκος ή ένας Γκιόκας που άκουσα στην Βουλή, είναι ολημερίς και οληνυκτίς με το πυλοφόρι το μυστρί ανάμεσα στον Περισσό και Βουλή και ψωμολυσσάνε με τον δικό μου μισθουλάκο των 1000 ευρώ!
Βρε Δημητράκη μου, θες ματια μου και τα λες όλα τούτα ή έτσι μου τα λες για την κουβέντα?
Μα βρε χρυσέ μου Δημήτρη πώς να σε καταλάβω? Μιλάμε για το Αδρίας και μου γράφεις για τα φορτηγά και για τους πατριώτες εφοπλιστές! Ποία η σχέση τους? Πώς να το συνδέσω? Δεν σε καταλαβαίνω πάντα Δημητράκη μου και συχνά πυκνά αναρωτιέμαι: "Bρε με δουλεύει ο Δημητράκης! Δεν μπορεί με δουλεύει άγρια!"
Καφεδάκι ήπιες? ή θες να σου ψήσω έναν βαρύ γλυκό?

Αγγελική είπε...

Eνοιωσα εκείνο το συναίσθημα το παιδικό που ταυτίζεσαι με τους ήρωες και στο τέλος χαίρεσαι, που όλα πήγαν καλά.
Ναι είμαστε και τέτοιοι, στους πολέμους για την πατρίδα το έχουμε αποδείξει.Οχι όλοι, έχει μεγαλώσει στα σπλάχνα του τούτος ο τόπος και πολλούς εφιάλτες, με ή χωρίς κουκούλα.
Ομως τους ξέρουμε όλους!
Η ιστορία είναι ο καθρέφτης της κάθε εποχής, του κάθε Έθνους κι εμείς είχαμε και θα έχουμε πολλές προκλήσεις και τώρα και στο μέλλον.
Ας έχουμε ως παράδειγμα όλους εκείνους που αψήφισαν το θάνατο για την δική μας Ελευθερία μας, που σήμερα δοκιμάζετε...
Καλημέρααα!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Μαιρούλα με σένα δεν έχω ποτέ αντίλογο! Μιλάς λες και μιλώ εγώ....
Είσαι στην σκέψη μου, πιστεύουμε στις ίδιες αξίες και έχουμε τα ίδια οράματα.
Καλημέρα κορίτσι μου!

Unknown είπε...

ενημερωτική και όχι μόνο η ανάρτηση σου...μπράβο πολύ ενδιαφέρον ..να σαι καλά σε ευχαριστώ...πέρνα καλά

kariatida62 είπε...

@homemade:Χάρηκα που βρήκες ενημερωτικό και ενδιαφέρον το ποστ γατόνι μου νάσαι καλά κι'εσύ!

A.G.Selena είπε...

Καλημέραααααααααααα!!! Έχει ηλιάκο σήμερα!!! Χαμογελάτε!!! :***

kariatida62 είπε...

@Selena:Στην Αθήνα κάνει πολύ κρύο Σελένα μου, πολύ κρύο...ο ήλιος προσπαθεί να μας χαμογελάσει το ίδιο κι'εμείς!
Καλή Κυριακή νάχεις κοριτσάκι μου!

kariatida62 είπε...

@ΜΑGIA DA INES:Μagia
Obrigado por vir e ler e nossa própria história!
Bom domingo para você!

drosostalitsa είπε...

Κάρυ μου, πρώτη φορά διάβασα στη ζωή μου για το Αδριά και ομολογώ τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία! Ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες αυτή την ευκαιρία.
Αλλωστε κάθε φορά που περνάω από "τον Κόσμο σου" με περιμένουν ευχάριστες έκπληξεις στις αναρτήσεις!

Να έχεις μία όμορφη Κυριακή!
πολλά φιλιά από τη φίλη σου στον Έβρο ***

kariatida62 είπε...

@drosostalitsa: Aχου! Όλες οι παλιές μου φιλενάδες σήμερα μ'επισκέφθηκαν!!!! Τι χαρά!!!
Δροσαλίτσα μου γλυκειά, που είσαι?
Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω....
Τον προηγούμενο μήνα είχα ήρθα μέχρι την Κομοτηνή και σε θυμήθηκα καλό μου κορίτσι!

Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρον το ποστ μου. Νάρχεσαι, να περνάς συχνά μη με ξεχνάς...θα ψάξω κι'εγώ να σε ξαναβρώ! Ξανάρχισες τις αναρτήσεις?
Φιλάκια πολλά-πολλά

zoyzoy είπε...

Η ιστορία μας είναι γεμάτη από παρόμοια ανδραγαθήματα!
Ξέρεις όμως ποια είναι η ειρωνεία ότι ενώ οι πολίτες είναι έτοιμοι να δώσουν και τι ζωή τους για την πατρίδα τους οι κυβερνώντες δεν χαραμίζουν ούτε μια τρίχα απ'την κεφαλή τους δυστυχώς!

Τα θαλασσινά μου φιλιά για καλή εβδομάδα!

kariatida62 είπε...

@Ζοyzoy: E! αυτή λίγο σπανίζει, μιας και είχε να κάνει και με ξεχωριστές ναυτικές ικανότητες..! Βέβαια όλα επιτυγχάνονται πρώτα απο την δύναμη της ψυχής!
Και κείνοι την είχαν! Όλοι τους!
Τώρα τι έχουμε εμείς να δώσουμε θα το δούμε στο μέλλον Ζουζούκα μου.
Καλό βράδυ καλή εβδομάδα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Καλημέρα Κάρυ!!!!Ανάμεικτα τα συναισθήματα που μου΄βγαλε το αρθρο σου..ενα είναι το σίγουρο ότι εσυ και ο Δημήτρης αφήσατε στα κιτάπια του γουγλη,μια εξαιρετική αναρτηση-αρθρο!!!!

kariatida62 είπε...

@IΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:Καλημέρα Πέλα!
Ναι είμαι υπερήφανη για την παρέα μου εδώ μέσα!
Διαλεχτοί όλοι...και αγαπημένοι για μένα!

Frezia είπε...

Γράφε Κάρυ...
Οι αναρτήσεις σου επιμορφωτικές!
Ειδικά ο διάλογος με τον Δημήτρη!
Καλή εβδομάδα...

Αντώνης είπε...

Καλημέρα Κάρυ και καλή εβδομάδα. Χαθήκαμε πάλι αλλά «...έτσ’ ειν’ η ζωή και πώς να την αλλάξεις...».
Στις ημέρες μας σύμφωνα με τα τεκταινόμενα, τα κατορθώματα του «Αδρίας» ακούγονται παράταιρα, αφού κάποιοι κάποτε αγωνίζονταν ακόμη και με μισό σώμα πάνω σε μισό πλοίο, ενώ οι απόγονοί τους αγωνιζόμαστε (πρόσεχε την κατάληξη σε παρακαλώ) πάνω στα ομώνυμα προφιτερόλ. (Δεν κάνω διαφήμιση αλλά είναι πασίγνωστα στην Αθήνα).
Ο Τούμπας μουτζούρωσε τα στερνά του, όπως δυστυχώς και ο Κατσιμήτρος που σταμάτησε τους Ιταλούς στο Καλπάκι και άρχισε την μεγάλη αντεπίθεση και το κυνηγητό τους.
Όσο για την αναφορά σου σε συγκεκριμένες «αδράνειες» και στις «αντιδράσεις» που προκάλεσες, οι διαφωνούντες ας αναλογισθούν για λίγα λεπτά δύο «επωνυμίες»:
«Τυποεκδοτική» και «902». Και είναι από τα πιό «ανώδυνα».

dimitris είπε...

Αντώνης καλησπερα, ''διαφωνουντες'' δεν υπαρχουν, συμπληρωμα στην παρουσιαση εγινε.

Οσο για την Τυποεκδοτικη και τον 902, ''πες'' οτι πιστευεις οτι εχεις να ''πεις'', οπως και για τα ''επωδυνα'', καλο ειναι να μην πεταμε κουβεντες και μετα ''αποχωρουμε''.

Με τον διαλογο λυνονται ολες οι αποριες, με τον μονολογο???

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

καλή βδομάδα ύπέροχη ανάρτηση Κάρυ σε ευχαριστώωωω

ElenaG είπε...

καλή βδομάδα Κάρυ μου...πάντα το πέρασμα από δω έχει...εκπλήξεις!!!

kariatida62 είπε...

@Frezia: Λουλουδάκι μου, έχω ομάδα που κεντάει...!χαχαχαχχαχαχαχχαχαχχα!
Τι νομίζεις, διαλεγμένους έναν-έναν σας έχω....χαχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Αντώνης: Bρε καλώς τον Αντωνάκη τον κομήτη! :))
Bρε παιδιά, εγώ είχα πρόθεση μέσω αυτού του αφιερώματος(άγνωστο ιστορικό συμβάν για τον περισσότερο κόσμο)να αποδείξω πως όταν μία ομάδα δουλεύει με ψυχή και ομόνοια μπορεί να καταφέρει το ακατόρθωτο!
Η Ιστορία του Αδρίας δεν ήταν μία συνηθισμένη στρατιωτική επιτυχία!
Είχε υπερβαση των ικανοτήτων όλου του πληρώματος! Απο τον κυβερνήτη του μέχρι τον τελευταίο δίοπο!
Τώρα για τις πολιτικές πεποιθήσεις του κυβερνήτη τι περιμένατε? Στρατιωτικός ήταν του τότε Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού. Τι θέλατε να ήταν ο αντιπρόσωπος του συμβουλίου των εργατών?!
Εμφύλιος ξέσπασε στα επόμενα χρόνια...
Δεν υπήρχε περίπτωση εκείνη την εποχή αξιωματικος του στρατού έστω και του πολεμικού ναυτικού να είχε διαφορετική ιδεολογία απο κείνη που θεωρούσε τους κουμμουνιστές εχθρούς της πατρίδας του!
Μη τρελλαθούμε τώρα...
Το ποστ δεν εξυμνεί τον κυβερνήτη, ούτε κάνει την βιογραφία του.
Εξυμνεί την ψυχική υπέρβαση που έκανε σύσσωμο το πλήρωμα και τον αγώνα του απέναντι στο κατακτητή της πατρίδας.
Μοιραία το όνομα του κυβερνήτη του πλοίου θα έπρεπε να καταφραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού πολεμικού μας Ναυτικού.
Το γεγονός αυτό δεν αναιρείται απο καμμία μετέπειτα πολιτική πλέον δραστηριότητα του Τούμπα.
΄Ετερον εκάτερον!
Βεβαία ο Δημητράκης, καλώς ανέφερε και την μετέπειτα προσωπική πορεία του κυβερνήτη, εφ'όσον την γνώριζε.
Η ένστασή μου όμως έρχεται στην θέση του ως προς το "θάθελα να χειροκροτήσω αλλά δεν μπορώ"
Οι αξιέπαινες πράξεις, πόσο μάλλον όταν αυτές χαρακτηρίζονται ηρωικές απαιτούν χειροκρότημα παρατεταμένο!
Τώρα για την τυποεκδοτική και το 902, Αντωνάκη μου με πιάνεις αδιάβαστη δεν γνωρίζω τι αφορούν...

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης: Δημητράκη, θα πρέπει να σου πω, πως ο Αντώνης δεν έχει συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Η δουλειά του δεν του το επιτρέπει γι'αυτό και έρχεται να μας συναντήσει σαν τον κομήτη.
Ισως λοιπόν να μη μπορεί να μας διαβάσει...
Εσύ ξέρεις τι ακριβώς υποννοεί με τους τίτλους τυποεκδοτική και 902, να μας εξηγήσεις?

kariatida62 είπε...

@Μarilise: Καλησπέρα Μαριλίζα, νάσαι καλά κορίτσι μου!

kariatida62 είπε...

Elena G: Ναι πάντα το σπίτι της Κάρυς έχει εκπλήξεις και φωνές...!
Το σίγουρο είναι ότι απ'εδώ μέσα δεν φεύγει κανείς με χασμουρητά...σπανίως συμβαίνει αυτό!
Οποιος είναι υποτασικός, περνά μια βόλτα απο την Κάρυ και το Μαμούνι κι'ερχεται στα σωστά του...χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα!
Το πέρασμα αντεδείκνυται μόνο για τους υπερτασικούς!:))

dimitris είπε...

kariatida62 καλησπερα, ακριβως γι'αυτο τον λογο, επειδη δεν ''μπαινει'' τακτικα στο ''σπιτι'' σου, δεν ειναι σωστο----αποψη μου----να αφηνει υπονοουμενα και να ''φευγει'', ειναι οπως και να το ''πουμε'', λιγο ''ατσαλο''.

Δεν μπορω να ξερω, τι ακριβως θελει να ''πει'' και ειδικα με τα ''επωδυνα'' που του εγραψα.

Ενταξει τα εχει το διαδικτυο ''αυτα'', λειπει η αμεση επαφη...

dimitris είπε...

kariatida62 γραφεις και σου απαντω για την ''ιστορια'', Εμφύλιος ξέσπασε στα επόμενα χρόνια...
Δεν υπήρχε περίπτωση εκείνη την εποχή αξιωματικος του στρατού έστω και του πολεμικού ναυτικού να είχε διαφορετική ιδεολογία απο κείνη που θεωρούσε τους κουμμουνιστές εχθρούς της πατρίδας του!
Μη τρελλαθούμε τώρα...

Στα ''γρηγορα'' μονιμοι αξιωματικοι, που πηραν μερος στην ιδρυση του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, Σ. Σαραφης, Ν. Παπασταματιαδης, Θ. Μακριδης, παρα πολλοι απο την σχολη ευελπιδων, απο τους ικαρους και απο το ναυτικο, απο τις σχολες μονιμων υπαξιωματικων, μαλιστα στο ναυτικο εγιναν γεγονοτα στην Αιγυπτο---μετα την ηρωικη ελευση του ΑΝΔΡΙΑ---και ''εχασε'' την εμπιστοσυνη του----στο ναυτικο----ο Τσωρτσιλ και ο υπευθυνος ναυαρχος.
Οσοι ηθελαν εβλεπαν μια αλλη Ελλαδα, μερικοι λουφαξαν και μετα ανεβηκαν σε αξιωματα και μερικοι οπως ο Γριβας συνεργαστηκαν και με τους Γερμανους...

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης:Μετρημένοι στα δάχτυλα ήσαν Δημητράκη και οι περισσότεροι σε βαθμίδες κατώτερες στην ιεραρχία.
Τέλος πάντων, πολύ άσχημες εποχές και ποτέ να μη ξαναγυρίσουν...οι πληγές ακόμα δεν λένε να κλείσουν!
Ο Αντώνης θάρθει να μας εξηγήσει...ποτέ δεν αφήνει εκκρεμότητες.
Οπως τα λες, το διαδίκτυο δεν μπορεί ν'αναπληρώσει την άμεση επαφή.

Αντώνης είπε...

Καλημέρα Κάρυ.
Η ανάρτησή σου για τον «Αδρία», αν και δεν είχε καμία πολιτική σκοπιμότητα, δημιούργησε ένα μικρό ντόμινο από πολιτικές αντιπαραθέσεις. Καταχρώμαι της φιλοξενίας σου με σκοπό να διευκρινίσω τι εννοούσα χθές με τους τίτλους «Τυποεκδοτική» και «902», επειδή ακριβώς δεν συνηθίζω να «πετάω» κουβέντες και να φεύγω.
Είναι αποδεκτή και μάλλον φυσιολογική η άγνοιά σου, όπως ίσως και της πλειονότητας των σχολιαστών, αλλά όχι του Δημήτρη. Εξηγούμαι:
Πρίν από 15-20 ημέρες Δημήτρη, έγραφε ο Ριζοσπάστης: “Οι ριζικές αλλαγές, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση από την ΕΕ, η λαϊκή εξουσία αποτελούν σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική ανάγκη για να ζήσει ο λαός καλύτερα, για την ανάπτυξη της χώρας με βάση τις δυνατότητές της. Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα σε συμπόρευση, για να οργανώσουμε τη λαϊκή συμμαχία της απόκρουσης των βάρβαρων μέτρων, της αντεπίθεσης και της ανατροπής.”
Είναι τις ίδιες ακριβώς ημέρες που απολύθηκε κόσμος στον 902.
Είδες μήπως το πανώ που αναρτήσανε οι απολυμένοι στο «σπιτι του Λαού»? Το είχες ποτέ φανταστεί? Το κόμα που αγωνίζεται για τον εργάτη, τον αγρότη, τον φοιτητή, απέλυσε εργαζόμενους όπως ο πιό στυγνός καπιταλιστής εναντίον του οποίου αγωνίζεται η Αριστερά!!! Και αυτοί βγήκαν με τα πανώ στο «σπίτι του λαού»!!!

Αντώνης είπε...

Νομίζω οτι ούτε που θα θέλεις να ακούσεις για την άλλη, την «αιρετική» Αριστερά και την στάση πληρωμών, τίς ίδιες πάνω-κάτω ημέρες, στον «Κόκκινο» που ήταν ο δικός της σταθμός!!!
Τί σύμπτωση!!! Όλη η Αριστερά εφαρμόζει «καπιταλιστικές» μεθόδους και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους όπως η τωρινή «μισητή» κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, στην οποία ο Ριζοσπάστης καλεί γιά αντίσταση!!!
Δύο σταθμοί που αποτελούν τη φωνή της αριστεράς ακολουθούν κατά γράμμα τις επιταγές της “καπιταλιστικής” κρίσης και υιοθετούν τη σκληρή στάση της εργοδοσίας, την οποία καταγγέλουν.
Έχεις Δημήτρη άποψη για το εργασιακό «περιβάλλον» στην Τυποεκδοτική?
Αν όχι, τότε φρόντισε να μάθεις. Επειδή η άγνοια, τυχαία ή ηθελημένη, φυσιολογική ή κατευθυνόμενη, παράγει φανατισμό.
Και ο φανατισμός, πολιτικός, θρησκευτικός, πολιτισμικός ή ταξικός, επιτυγχάνει να θολώνει την όραση και να συσκοτίζει τη σκέψη.
Πότε θα σταματήσουμε τις σκοπιμότητες?
Πότε θα απαλλαγούμε από την διεστραμμένη αντίληψη «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»?
Πότε θα αποδεχθούμε ή μάλλον θα ενστερνισθούμε, πως για ό,τι δυσάρεστο μας συμβαίνει στην ζωή, δεν «φταίνε» μόνο «άλλοι»?
Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά ''Σφαλμα που επαναλαμβανεται, παύει να είναι σφάλμα».
Εσύ το είπες θυμάσαι?

leondokardos είπε...

Είναι πολύ γνωστή η ιστορία του ηρωικού αυτού αντιτορπιλικού, κιαν δεν απατόμαι έχει γυριστεί και σχετική ταινία.
Από την άλλη μεριά, δυστυχώς ζούμε ακόμα με τις πληγές του εμφύλιου που μας χωρίζει όταν όλα υπερβάλονται.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Πολύ γνωστή ιστορία? Σε ποιούς? Στον περισσότερο κόσμο είναι άγνωστη βρε Λεοντόκαρδε, εκτός κι'αν έχεις υπηρετήσει στο Ναυτικό και έτυχε να στην διηγηθούν!
Ελληνική ταινία έχει γυριστεί με την ιστορία του Αδρίας? Ποια? Δεν μου έχει ξεφύγει κανένα ελληνικό έργο που να μη τόχω δει, δεν θυμάμαι καμμία σχετική!
Αν την θυμηθείς ναρθεις να μου την πεις έτσι? Μ'ενδιαφέρει...

dimitris είπε...

Αντώνης καλησπερα, σ'ευχαριστω που μου απαντησες και δεν αφησες τον ''λογο'' σου να ''πεταει''.

Πρωτα μη με ''ανακατευεις'' με τον συριζα, ειναι ''αλλου παπα ευαγγελιο''---για τον κοκκινο σου γραφω----, παμε λοιπον, φανατισμος δεν υπαρχει, γιατι αν υπηρχε απο την πρωτη στιγμη θα αρχιζα τους χαρακτηρισμους, κατι που δεν το εχω κανει σχεδον ποτε.

Εχω επαφη με τον χωρο, η δουλεια μου ειναι στα μ.μ.ε, οχι βεβαιως, ''αλητης, ρουφιανος, δημοσιογραφος''----αστεια το γραφω----.

Οταν λοιπον ξεκινησε ο 902 να προσλαμβανει εργαζομενους εκτος των οργανωμενων----δεν ειχε την τεχνογνωσια-----τα οικονομικα μεγεθη ηταν αλλα, το κομμα επιχορηγουσε τον σταθμο, οσο αγριευαν τα πραγματα απο το '07 και οσο ο κοσμος στρεφοταν προς το Κ.Κ.Ε, αρχισαν να κοβονται οι διαφημησεις, διαφημησεις πολυ λιγοτερες απο τα αλλα καναλια, αλλα που βοηθουσαν στο να βγαινει η μισθοδοσια, φτασανε στο '10 και κανανε συνελευσεις, το κομμα ενημερωσε οτι δεν μπορει να συνεχισει τις εκπομπες, ητανε ετοιμοι να κλεισουν τον σταθμο, εκει λοιπον οι εργαζομενοι που δεν ητανε οργανωμενοι αρχισαν μπροστα στο φασμα της ανεργειας να δημιουργουν ''περιεργες'' καταστασεις----οι εργαζομενοι που πηγαν εξω απο τον 902, υπαρχουν φωτο ηταν, δεν ηταν 10 ατομα και οχι ολοι εργαζομενοι στον 902, συμπαραστατες----μου γραφεις οτι δεν ειναι συνεπεις, οι πραξεις με τα λογια----φερνεις παραδειγμα τον ριζοσπαστη---εδω ομως δεν εχεις μια επιχειρηση με κερδη, ουτε αφεντικο που βγαζει υπεραξια απο τον εργαζομενο, δεν φυγανε χρηματα σε τραπεζες του εξωτερικου, ισα-ισα που τα τελευταια 2 χρονια οι οργανωσεις συντηρουσαν τα δυο μαγαζια.

Δοθηκαν αποζημειωσεις με το παλιο ''καθεστως'' ολοκληρες, αποδειξη οτι ο 902 υπολητουργει, το σημα του εχει χαθει σε πολλα μερη της χωρας.

''Βλεπεις'' αγαπητε Αντωνη, δεν ειναι ο 902, σκαι, διεση, κλικ φμ και αλλοι σταθμοι να εχει τις αλφα, γιουρ μπανκ και να παιρνει θαλασσοδανεια, δυστυχως συνανθρωποι μας εχασαν την δουλεια τους, σε πληροφορω παρα πολλοι οργανωμενοι, αλλα οταν γνωριζεις το ποιος και τα γιατι δεν κανεις σοου----ας δεχθω δικαιολογημενο----εφ'οσον ξερεις, τα πως και τα γιατι οδηγηθηκε σε οικονομικο μαρασμο το ραδιοτηλεοπτικο εγχειρημα, αυτα τα λιγα για τον 902...

dimitris είπε...

Αντώνης συνεχιζω για την Τυποεκδοτικη, εκει ημουν παρα μα παρα πολυ κοντα, εγινε ενα μπουμ στον χωρο του τυπου χρειαζοντουσαν πιο πολλα πιεστηρια να βγαινουν εφημεριδες, περιοδικα, βιβλια, προσπεκτους, κ.λ, ξεκινησε λοιπον το κομμα και πηρε δανειο με αναπτυξιακο νομο----οχι θαλασσοδανειο, οι δοσεις και οι τοκοι πληρωνονται----γινοτανε στο Κρυονερι της ''τρελλης'', δεν υπηρχε ελευθερη ωρα τυπωματος, ''μπουνιες'' παιζαμε οι υπευθυνοι των εντυπων ποτε θα μας βαλουν στην μηχανη να τυπωθουμε, βλεπεις πιεζουν οι χρονοι, ειδικα στις εφημεριδες, Επενδυτης, πρωταθλητης, αξια, ελευθερος τυπος, βραδυνη, εσπρεσσο, γατα, θεμα, ελευθερος, ριαλ νιους, παρασκευη και 13, παρασκηνιο, εφημεριδες του στοιχηματος, παραταξιακες, μικρες τοπικες, μικρες αθλητικες, χαμος, ολες σχεδον ειχανε ενθετα, η διπλα τυπωματα, θυμασαι κατι κυριακατικες, ζυγηζαν 2-3 κιλα, αλλα και οι καθημερινες με 104-120 σελιδες, βιβλια, εικονογραφημενα, περιοδικα ποικιλης υλης, ΕΠΙΤΑΓΕΣ και ασε να σας δωσουμε λιγο πιο πισω χρονικα και ειναι πελατης και φτασαμε στο περισυ, τα κανονια εσκαγαν απο παντου, διψηφιος ο αριθμος των εκατομυριων που φεσωθηκε το ''μαγαζι'', τα δανεια ετρεχαν και εδω το ιδιο στις αρχες που εβγαινε κερδος τα χρηματα πηγαιναν για της αναγκες του κομματος, ουτε σε κρυφους λογαριασμους, ουτε σε βιλες και σε ταξιδια στο εξωτερικο, μεσα σε ολα τουτα και σε συνδιασμο με τον 902, αρχισαν να φευγουν εκδοτες και να πηγαινουν στον ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΔΟΛ, ''καποιοι'' ειχαν αναλαβει να τους καλυπτουν την ''ζημια'', συνελευσεις επι συνελευσεων, εδω αντιθετα απο τον 902 οι εργαζομενοι ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ''ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ''.

Σιγουρα ειναι πολυ σκληρο να χανεις την δουλεια σου----4 φορες το εχω βιωσει, οποτε ξερω γιατι ''μιλαω'' και σ'εποχες με μικρα παιδια----αλλα οταν ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΒΙΛΕΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΤΙΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Αυτα ειναι τα ''σφαλματα'' του 902 και της Τυποεκδοτικης, αν θελεις αγαπητε Αντωνη δεχεσαι τα γραφομενα μου, αν οχι, δικαιωμα σου, αλλα σκεψου οτι απο ενα πληθος περιπου 300 ατομων που εχασαν τις δουλειες τους, μονο 6-7 εργαζομενοι, βγηκαν με πανο---στον 902---οποτε μαλλον τα ''πραγματα'' εχουν αλλη οπτικη γωνια, απ'αυτη που εμαθες, αλλωστε δεν μπορει κανεις να κρατησει το στομα κλειστο, οποτε?

Παντως εγραψες οτι αυτες οι δυο περιπτωσεις ειναι οι ''ανωδυνες'', οι επωδυνες σε ρωτω ποιες ειναι?

Χαρηκα που τα ''ειπαμε'', αν και καναμε το ''σπιτι'' της κοπελιας---Καριατιδα---''πεδιο αντιπαραθεσης''.

Σε παρακολουθω στο ιστολογιο σου, με τα γεωπονικα, κτηνοτροφικα και τις συμβουλες, πανω στην αγροτικη ''οικονομια''...

kariatida62 είπε...

@Aντώνης: Aντώνη τι λεει ο Δημητράκης? Άνοιξες ιστολόγιο με γεωποκτηνοροφικά παπασπαλισμένα και με ολίγη αγροτική οικονομία?
@Δημητράκη είσαι σίγουρος ότι παρακολουθείς τον δικό μου τον Αντώνη? Αυτός είναι ο Αντώνης ο βαρκάρης ο σερέτης...χαχαχαχαχχαχαχχαχχχα!

dimitris είπε...

Kariatida 62 πατησε πανω στο Αντωνης και πας στο ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ, πολυ κατατοπιστικο και με πολλα μικρα ''μυστικα'' της καθημερινοτητας των χωριων που εδω στην πολη μας φαινονται εξωγηινα.

Τον ιδιο διαβαζουμε...

kariatida62 είπε...

Bρε Δημητράκη, εκεί γράφει κάποιος Θόδωρος...ο Αντώνης μάλλον φιλοξενείται εκεί...
Ακρη δεν βρήκα τελικώς! :))

Αντώνης είπε...

Δημήτρη σε χαιρετώ.
Από τις τελευταίες γραμμές στο χθεσινό μου σχόλιο ήταν το « ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», κατάσταση η οποία κατά κόρον εφαρμόζεται στα απολυταρχικά καθεστώτα και στις κατ’ επίφαση Δημοκρατίες, Αστικές ή Λαϊκές.
Κάθε «επιχειρηματίας» απολύει επειδή δεν «βγαίνει». Πού είναι λοιπόν η διαφορά? Η γιγάντωση επιχειρήσεων με σκοπό την εκμετάλλευση των ευκαιριακών κερδών, έχει σαν αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα την συρρίκνωση και τις απολύσεις, επειδή όλα ήταν ευκαιριακά και οι ευκαιρίες είναι παροδικές.
Άρα λοιπόν αντί της οργάνωσης με πρώτο κριτήριο τον άνθρωπο, έχουμε την ακραία λογική «…τώρα είναι ευκαιρία να πετύχουμε τους στόχους…» όποιοι και αν είναι αυτοί. Αλλά αυτά γίνονται αλλού, στον ανάλγητο καπιταλισμό και αυτά διακηρύττουν κάποιοι οτι πολεμάνε να καταστρέψουν, καλώντας σε συστράτευση. «Διδάσκαλε που δίδασκες…»
Όσον αφορά στην Τυποεκδοτική, έγραψα για «εργασιακό περιβάλλον» σε εισαγωγικά και είναι προφανές οτι δεν εννοούσα ό,τι περιέγραψες.
Δεν με κάλυψες λοιπόν αλλά με καθαρή σκέψη και διεισδυτική ματιά, αυτά που πρέπει να διακρίνουν τους επαγγελματίες στον εργασιακό σου χώρο, ασχολήσου και θα τα βρείς όλα.
Σεβόμενος την παρούσα ιστοσελίδα, με μάλλον ανύπαρκτες πιθανότητες να καταλήξουμε κάπου, πράγμα που δεν βαρύνει βέβαια εσένα αλλά πρώτα εμένα, δεν θέλω να συνεχίσουμε την πολιτικολογία, ούτε να θεωρηθεί οτι μονολόγησα και έφυγα.
Ειλικρινά ευχαριστώ για την αναλυτική απάντησή σου.
Όσο για την παρουσία μου στο «Φτιάχνω….» διάβασε το επόμενο σχόλιο που απευθύνεται στην οικοδέσποινα.

Αντώνης είπε...

Φιλόξενη Κάρυ.
Το «Φτιάχνω μόνος μου» είναι δημιούργημα του Θόδωρου. Από τα πολλά και συνεχόμενα σχόλιά μου, (περίπου δυό χρόνια πρίν είχα άφθονο ελεύθερο χρόνο), σχετικά με τα γαλακτοκομικά, ο Θόδωρος μου ζήτησε να αναλάβω το θέμα και μου παραχώρησε ελεύθερα την δυνατότητα αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του.
Αφού έχεις ασχοληθεί, φαντάζομαι διαπίστωσες οτι είναι ένα πολύ-πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο ιστολόγιο, με πληθώρα θεμάτων, για τα οποία ο Θόδωρος έχει διαθέσει τεράστιο χρόνο όχι μόνο αναρτώντας θέματα, αλλά και κατατρώγοντας κυριολεκτικά σύγχρονη, παλαιότερη και αρχαία βιβλιογραφία.
Η δική μου συμμετοχή είναι μικρή. Πέρα από τα γαλακτοκομικά όπου θα βρείς αρκετές αναρτήσεις και ακόμη περισσότερα σχόλια, θα με «συναντήσεις» και στα θέματα «διατροφής και υγείας» και στο «αγρόκτημα» και σε ό,τι σχετίζεται με το νερό, πόσιμο ή αρδευτικό.
Όποτε έχεις χρόνο διάβαζε. Η υπογραφή μου είναι όπως και εδώ: Αντώνης.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω σχόλια ή απορίες σου και να απαντήσω σε όσα ξέρω.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για σένα Δημήτρη, αλλά και γιά κάθε «ιστοπλόο».

kariatida62 είπε...

@Aντώνης:Xαίρομαι ιδιαίτερα Αντώνη που βρήκες μόνιμη "στέγη" ώστε μέσα απ'αυτή να μας ενημερώνεις για ενδιαφέροντα θέματα όπως εκείνα της διατροφής και της υγείας ή του νερού, πηγή ζωής για τον άνθρωπο!
Φαντάζομαι ότι στα χρόνια που έρχονται η διαφύλλαξη των αποθεμάτων καθώς και η εξασφάλιση αυτού του υπέρτατου αγαθού θα είναι ο πραγματικός πλούτος για κάθε χώρα!
Εύχομαι στο μέλλον οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σου να μη μας στερούν την συχνή παρουσια σου στην παρέα μας!
Είσαι πολύτιμος φίλος!

dimitris είπε...

Αντώνης καλησπερα, αγαπητε συνιστολογε, απ'ότι καταλαβα εχουμε διαφορετικες και ουσιωδεις προσεγγισεις πανω σε θεματα τις πολιτικης ''ταυτοτητας'', δεν ''φταις'' εσυ, αλλωστε τι θα ηταν η ζωη αν ολοι ειμαστε το ''ιδιο'', ανιαρη.

Οι πληροφοριες που δινεις στο φτιαχτω μονος σου, ειναι παρα πολυ ενδιαφερουσες και ειδικα στην παρασκευη του τυριου, το κατινακι---η γυναικα μου, πιανουνε τα χερια της---βρισκει πολλα απο τα γραφωμενα σου, να ''ταιριαζουν'' με τα λεγομενα της μητερας της, η οποια εκτος τυριου στα νιατα της, εφτιαχνε, βουτηρο και πολλες παραλλαγες τυριου, παιδι αγροτοκτηνοτροφικης οικογενειας στο Κορθι, Ανδρου, χαρηκα που εστω και απο ''αντιπαραθεση'' αποψεων σε ''γνωρισα''.

Να εισαι καλα...

leondokardos είπε...

kariataida όχι, δεν έχω υπηρετήσει στο Ναυτικό,εχω όμως δει στη τηλεόραση αρκετές φορές την ιστορία του Αδρία. Για ταινία δεν είμαι και τόσο σίγουρος, απλά κάτι γυρίζει στο μυαλό μου.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Τι να σου πω βρε Λεοντόκαρδε, μακάρι να προβάλουν συχνά τέτοια ιστορικά γεγονότα.
Εγώ όποτε και ν'ανοίξω Τ.V. όλο τούρκικα σήριαλ βλέπω, μου 'ρχεται μια αναγούλα τότε και την κλείνω.
Στο youtube δεν βρήκα σχετικά αφιερώματα πολλά. Μόνο στο αρχείο της ΕΡΤ υπάρχουν και είναι παλαιότερα.