bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Αλήθεια τι μας ψεκάζουν???

Οταν ο λόγος και η λογική του χάνει κάθε  έννοια  συμβαίνει αυτό!

Ανοίγεις τα μέσα ενημέρωσης και διαβάζεις πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας γνωστός και με το παρατσούκλι Κινέζος στέλνει δελτίο τύπου στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια για να πει πως το Μνημόνιο συντάχθηκε στο πόδι!
Διαβάστε:

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012, 13:31



«Μοιραίο λάθος η υπογραφή του μνημονίου»
Τι λέει ο Κ. Σημίτης για την ελληνική κρίση
«Μοιραίο λάθος» χαρακτηρίζει την υπογραφή του μνημονίου ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης σημειώνοντας ότι αυτό συντάχθηκε πρόχειρα και εφαρμόστηκε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση.Τις απόψεις του αυτές ο κ.Σημίτης θα παρουσιάσει στις 23 Ιανουαρίου 2012 σε συνέδριο που οργανώνει το Ίδρυμα Heinrich Böll και το Freïe Universität του Βερολίνου με τίτλο «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο».
«Η συμφωνία -υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός- μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».
Ο Κ. Σημίτης υποστηρίζει ότι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην ΕΕ, «χρειάζεται η διαμόρφωση ενός νέου τρόπου αντιμετώπισης των ανισοτήτων μεταξύ του ανεπτυγμένου κεντρικού πυρήνα της ευρωζώνης και της λιγότερο ανεπτυγμένης περιφέρειάς της» και προβλέπει ότι «αν αυτό δεν συμβεί τότε θα υπάρξουν και στο μέλλον επαναλαμβανόμενες κρίσεις».

 Τώρα το θυμήθηκε και βγήκε να μας το πει... το μόνο που δεν μας δήλωσε ακόμα είναι ότι ανήκει κι'αυτός στους Αγανακτισμένους και θα κατέβει Σύνταγμα για να διαδηλώσει!
Καταγγέλει μια υπάλληλος  της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας το 2009 μαγειρεύτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να διογκωθεί το χρέος και να φανεί μονόδρομος η προσφυγή μας στο ΔΝΤ.
Τις καταγγελίες της αναλαμβάνουν οι  δύο εισαγγελείς να διερευνήσουν, οι οποίοι παραιτούνται γιατί κάποιοι τους απειλούν και στέλνουν την δικογραφία στην βουλή.
Διαβάστε σχετικά:
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Γ. ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009
Τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας σχετικά με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα του 2009
Τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας σχετικά με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 ζήτησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μέλη της κυβέρνησής του αλλά και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών. Η σχετική δικογραφία ανατέθηκε (από τον κ. Ιω. Τέντε) στον εποπτεύοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή. Στο σχετικό διαβιβαστικό του ο κ. Πεπόνης δεν προβαίνει σε αξιολογήσεις. Στον φάκελο εμπεριέχονται 18 καταθέσεις, σε αρκετές εκ των οποίων -σύμφωνα με τον εισαγγελέα- γίνεται λόγος για διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος το 2009.
Αναφορά
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οικονομικός εισαγγελέας, «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες και έγγραφα), και ιδίως από μαρτυρικές καταθέσεις, προέκυψαν στοιχεία» που έχουν σχέση «με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην κυβέρνηση της Ελλάδας».
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη (στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011) προκάλεσαν οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, μέλους μέχρι πρότινος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), που έκανε λόγο για σκοπούμενη τεχνητή διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος το 2009 και αυθαίρετο προσδιορισμό του από 13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, έτσι ώστε -κατά τους ισχυρισμούς της- να καταστεί επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων λιτότητας. Να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς περί διόγκωσης του ελλείμματος.
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Σαφείς υπαινιγμούς άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, λέγοντας πως «εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα». Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειές της.

Ο  εισαγγελέας Πεπόνης που είχε τα παντελόνια να αναλάβει την έρευνα για τα χαλκευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετά τις τρομερές καταγγελίες, το θέμα των CDS, την μηνυτήρια αναφορά των κκ Τόμπρα και Νούλα, όπως και τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, υπέβαλλε την παραίτηση του καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο του! Μαζί του και ο έτερος οικονομικός εισαγγελέας, Σπύρος Μουζακίτης για τους ίδιους λόγους.
Κανείς δεν ιδρώνει, κανείς δεν εξανίσταται παρά μόνο απο την μια πλευρά  ο  Μπεγλίτης ο οποίος κουνά το δάχτυλο και φωνάζει  πως μ'όλα αυτά  γεννάται  κίνδυνος εκτροπής(?!) και απο την άλλη τον Ρέππα να ισχυρίζεται πως όλα γίνονται για να θαφτεί πολιτικά ο ΓΑΠ.

Ο Γρ. Πεπόνης μάλιστα είχε παρέμβει και στην περίπτωση της παραίτησης του Διομήδη Σπινέλλη (άλλη σκοτεινή υπόθεση) έρευνα την οποία θα διεξήγαγε ο Σπύρος Μουζακίτης, που και αυτός παραιτήθηκε!
Κανείς άλλος απο τους 300 δεν ενοχλείται, κανείς τους δεν ευαισθητοποιείται ούτε καν παραιτείται...και  συνεχίζει να είναι βουλευτής αυτού του Κοινοβουλίου!

Τέλος κερασάκι μας ήρθε και ο κ. Προβόπουλος να μας πει εκ των υστέρων ότι είναι κι'αυτός αντιμνημονιακός! Το μνημόνιο είπε δεν ήταν αναπόφευκτο!!!
 (Αυτός δεν μπορεί κάτι-κάποιον φοβήθηκε...και σου λέει κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε..!)
Διαβάστε σχετικά:
Αιχμές για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άφησε σε ομιλία του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Παρουσιάζοντας το βιβλίο του Τάκη Πολίτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας προς την κρίση στην οποία έχει περιέλθει δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Όπως ανέφερε προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες. Ωστόσο οι αντιλήψεις αυτές αντιμετωπίστηκαν για πολλά χρόνια από επιφυλακτικά έως και πολύ αρνητικά, με αντιδράσεις που κλιμακώνονταν από σκεπτικισμό έως ανοικτή εχθρότητα και οξύ καταγγελτικό λόγο. Τις περισσότερες φορές σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, οι αντιδράσεις αυτές δεν είχαν καμία σχέση με τ΄αντικειμενικά δεδομένα και εξέφραζαν απλώς δογματικές και παρωχημένες ερμηνείες της πραγματικότητας.
H επιστροφή στο παρελθόν είναι ανέφικτη προειδοποίησε ο Γ. Προβόπουλος, όσους αρνούνται «πεισματικά κάθε αλλαγή». Όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα η στάση αυτή, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα και αγνοεί προκλητικά τις αντικειμενικές συνθήκες που καθορίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο πορευόμαστε. « Αν όμως αυτή τη φορά αγνοήσουμε και πάλι τις επιταγές της πραγματικότητας, η κατάληξη είναι δεδομένη οικονομική και πολιτική απομόνωση της χώρας, αρχή μίας καταστροφικής πορείας που θα εξανεμίσει ότι έχουμε επιτύχει στην μεταπολεμική ιστορία μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο κ.Προβόπουλος, έκρινε απαραίτητο να «διδαχθούμε από τα λάθη μας, να αποδεχθούμε συλλογικές και ατομικές ευθύνες και κυρίως να απορρίψουμε λογικές, νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού"

Να δείτε που στο τέλος, να όπως σας το λέω- να θυμηθείτε την ώρα και την στιγμή, θα πούν πως ο Ελληνικός Λαός απαίτησε την υπογραφή του Μνημονίου και θα μας κατηγορήσουν για προδότες!
Οπως σας βλέπω και με βλέπετε θα βάλουν τον Πάγκαλο να μας το πουν  κι'αυτό!

Τι περιμένεις έρμε Ελληνικέ Λαέ ήθελα να ξέρω...τι περιμένεις και δεν τους παίρνεις με τα σκουπόξυλα!!!

Δεν μπορεί, δεν εξηγείται αλλιώς ...όπως λένε και οι" φίλοι μου οι συνωμοσιολόγοι" μας ψεκάαααααζουν αδέλφια!!!





53 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Α! Ξέχασα να σας ενημερώσω πως ο Υπουργός μας ο κ.Γερουλάνος, θα κάνει ίσως το όνειρό σας πραγματικότητα!
Με 1.600 ευρώπουλα μπορείτε ν'ανεβείτε μέχρι το σπίτι μου, να φωτογραφήσετε και να γυρίσετε ότι ταινία θέλετε...ακόμα και τσοντούλες!
Αρκεί ν'ακουμπήσετε τα 1.600!
Επίδοξοι κινηματογραφιστές σπεύσατε... Ιδού η ευκαιρία σας!
Κατά τ'άλλα το ιερό βράχο τον ξεφτυλίζουν τα πανό που στέλνουν μηνύματα στον κόσμο!

MINIMARKET είπε...

Δεν είναι μόνο ο ψεκασμός αλλά όλη η μαγκιά είναι σε αυτό πού βάζουν στο νερό .

kariatida62 είπε...

!!!! Και στο νερό? Οποιος γλυτώσει απο τους ψεκασμούς, δεν την γλυτώνει απο το νερό το λοιπόν!
Ε τότε να το ρίξουμε στα εμφιαλωμένα!
Γιατί τότε σε λίγο θα ισχύει αυτό που λένε τι πίνεις και δεν μας δίνεις...χαχα!

μαχαιρης είπε...

Λες στο τελος ο ΠΑΓΚΥ...Να μας πει οτι...Μαζι υπογραψαμε;;;
Αυτα οπως καταλαβαινεις..Ειναι σκαλοπατια,που θα κατεβουνε,οταναλλαξει παλι το καθεστως, το πολιτικο του προσωπικο, με αλλους...Χειροτερους...!!!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Oταν αλλάξει πάλι το καθεστώς, το πολιτικό του προσωπικό? Δηλαδή τι εννοείς?

Διότι αν πράγματι αλλάξει το καθεστώς(χλωμό το βλέπω-με την αδράνειά μας) δεν θ'αξαγγέλει, αλλά θ'απολογείται!

kariatida62 είπε...

Και ένα εύστοχο που διάβασα απο τον Χάρυ ΚΛΥΝ:
Και ιδού η "σιωπηρή" Αναθεώρηση του Συντάγματος και πως, κατά τον Γρηγόρη Ζωγραφάκη, "μετατράπηκαν" βασικά άρθρα του Συντάγματος:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α'
Μορφή του πολιτεύματος

Αρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Μνημονιακή Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι το Μνημόνιο.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τη Τρόικα, υπάρχουν υπέρ αυτής και των Πιστωτών και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΤΜΗΜΑ Β'
Σύνταξη της Πολιτείας

Αρθρο 26
1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Τρόικα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2.Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Τρόικα.
Τα άρθρα για Ατομικά Δικαιώματα και συναφή καταργούνται…

Το μόνο που δεν δύναται να καταργηθεί και παραμένει στη διαθέση του Ελληνικού λαού γιατί είναι τυπωμένο στη συνείδησή του και αποτελεί Δικαίωμα που κανένας θνητός δεν μπορεί να καταλύσει και αναφέρεται στο αρχικό κείμενο του Συντάγματος είναι αυτό:
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Το ΝΤΙ-ΝΤΙ-ΝΤΙ απεδείχθη επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό...όπως ίσως θυμούνται οι παλιοί...
Το ΓΑΠ-ΓΑΠ-ΓΑΠ ακόμα ερευνάται πόσο κακό κάνει στην υγεία αγαπητή μου Κάρυ.
Ευθύς αμέσως μόλις έρθουν οι πρώτες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε..

Προς το παρών αρκεστείτε στην παραζάλη των ημερών.

Με τιμή και εκτίμηση:
Ο πιλότος του ψεκαστικού.

(Παρακαλώ να μη διαρρεύσει το παρών)

α Κενταύρου είπε...

Mας ψέκασαν ψέματα
Όλα στη Ελλάδα ήταν τέλεια ώστε δεν χρειάζεται καμιά μεταβολή ,να γυρίσουμε στο μοντέλο της κρατικοδίαιτης οικονομίας του Κωστάκη ,του Σημίτη και της Πασοκοκρατίας.
Τώρα μας ψεκάζουν νέα ψέματα.
Για μια άλλη πολιτική.
Πέραν από τα χαλκευμένα στοιχεία υπάρχει όμως και η σκληρή πραγματικότητα της πληρωμής ενός ομολόγου 14,5 δις το Μάρτιο, ας αναλάβουν την ευθύνη και τις συνέπειες λέγοντας ευθέως δεν θα το πληρώσουμε, με τα χρήματα αυτά θα κάνουμε ανάπτυξη.Καθαρές κουβέντες.

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη: Xαχαχαχα! Αμέσως τόστησες το σεναριάκι...!
Φοβερή Αντιγόνη!

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Aπο ποιους απαιτείς καθαρές κουβέντες? Απ'αυτούς που μας έλεγαν μέχρι στιγμής ψέμματα?
Τώρα γιατί ν'αλλάξουν?
Το θέμα δεν είναι αυτοί! Αυτούς τους μάθαμε, τους ξέρουμε, τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει!
Το θέμα είμαστε εμείς! Εμείς και η εγκληματική μας αδιαφορία για το μέλλον όλων μας!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μας ψεκάζουν!! βρε καλά κάνω και δεν πίνω πολλά νερά..
Φιλενάδα βρήκα τελικά παρτενέρ για την τσοντούλα που λέγαμε,να έρθω με τα σχετικά στο σπίτι σου; τα 1600 μπορείς να μου τα βάλεις στη λιστα ; δεν βγαίνω μάνα μου σου λέω, όταν πάει καλά η ταινία θα σε ξεχρεώσω...
ερε ύπνο που έχουμε ρίξει!!!καλά μας κάνουν

teleytaios είπε...

Καλά ρε Κάρυ, τι μεγάλη φαντασία που έχεις! Πως σου κατέβηκαν στο μυαλό όλα αυτά; Αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα, αυτά ούτε στο σινεμά δε συμβαίνουν. Θα συνιστούσα να αρχίσεις να γράφεις σενάρια για το HollyWood, θα γίνεις πλούσια! Α, και που είσαι, δε χρειάζεται φαντασία, απλώς θα γράφεις ότι γίνεται στη χώρα και τίποτα άλλο...

Την καλημέρα μου, ποιά καλή δηλαδή...

Πάω να ψεκάσω... :)

α Κενταύρου είπε...

Το θέμα είμαστε εμείς! Εμείς και η εγκληματική μας αδιαφορία για το μέλλον όλων μας!

Kάντο λιανά αυτό.
Από αυτούς καθαρές κουβέντες δεν θα πάρω το πες και συ.Καθαρές κουβέντες από σένα θέλω.Ποια δράση προτείνεις ,τι συνέπειες θα έχει ,και μέχρι ποιου σημείου μπορεί να δεχθείς τις συνέπειες αυτής της δράσης.Για να μη λέμε κουβέντες στον αέρα.Ξεκινάμε από μια απλή δράση.Διοικητική αναδιοργάνωση. Εσύ πχ δημόσιος υπάλληλος που δουλεύεις σε μια υπηρεσία και διαπιστώνει ο διευθυντής σου ότι δεν έχεις αντικείμενο εργασίας ,θα δεχθείς να πας σε μια άλλη υπηρεσία όπου υπάρχει ανάγκη στο κέντρο Υγείας Ελευσίνας? Δεν μιλάμε για απολύσεις ,μιλάμε για διοικητική αναδιοργάνωση.Όταν συνειδητοποιήσεις ότι το κοινό καλό είναι πάνω από το ατομικό συμφέρον,και το συμφέρον ομάδων τότε ξεκίνα και τις άλλες δράσεις.

magda είπε...

Εδώ γελάμε σήμερα!!!
Τα διάβασα αυτά όλα στα πρωινά φύλλα
και μου πέσαν τα μαλλιά, χαχαααα!
Θα μας τρελάνουν!
Φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε Κάρυ που τα λες χύμα και τσουβαλάτα !

Μου έδωσες θέμα για ανάρτηση ! Πολλά για να τα βάλω εδώ !

kariatida62 είπε...

@Φουλη: Aν θέλετε και να πρωταγωνιστήσω θα πρέπει να πληρώσετε τα τριπλάσια..!
Το playboy μου έδεινε τα τετραπλάσια, αλλά για σας θα κάνω μια εξαίρεση...
Και πού είσαι ακόμη Φούλη! Και πούσαι ακόμη!

kariatida62 είπε...

@teleytaios:Αντιψεκασμός?χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχχα!
Θα δείτε σε λίγο ο ένας θα ψεκάζει τον άλλον!χαχαχχαχαχαχχαχαχα!
Καλημέρα σας ένα ψεκασματάκι θα πάρετε? χαχαχαχχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως αισθανομαι ντροπη που αυτοι οι ανθρωποι εχουν κυβερνησει την Ελλαδα.

teleytaios είπε...

Θα τους ψεκάσω όλους, όχι αστεία... :)

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou: Kαθαρές κουβέντες ζητάς απο μένα! Πάρτες λοιπόν!
1. Με την εφεδρεία,την υποχρεωτική συνταξιοδότηση και την συγχώνευση οργανισμών δεν υπάρχει πληθώρα υπαλλήλων! Αυτά είναι πλέον μύθος...ρώτα και τον γιο σου στο νοσοκομείο να σου πει αν υπάρχει πληθώρα νοσολευτικού και διοικητικού προσωπικού. Πήγαινε στην εφορία σου, πήγαινε στα ΚΕΠ πήγαινε στα υπουργεία, έλα στο δικό μου! Πουθενά κανένας περισσευούμενος. Στην Βουλή δεν ξέρω, εκεί μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσευούμενοι!
Τώρα αν πράγματι υπάρχει και αλλού βεβαίως και να μεταταχθεί εκεί που θα είναι αναγκαίος! Συμφωνώ απόλυτα!
Να σε ρωτήσω όμως τώρα κι'εγώ και να μου απαντήσεις εξίσου καθαρά!
Τα κεφαλικά χαράτσια και τα χαράτσια των σπιτιών μας τα θεωρείς παράνομα ή όχι?
Εφαγες ποτέ εσύ χρήματα απο το δημόσιο και τους τα χρωστάς πίσω? Εγώ όχι!!!
Λοιπόν γιατί να τα πληρώσουμε?
Κάνουμε προχθές συνέλευση! 60 διαμερίσματα οι δύο δίδυμες πολυκατοικίες μας!
Ερχονται δύο συγκάτοικοι ΠΑΜΙΤΕΣ(δεν έχει σημασία αλλά το αναφέρω γιατί αποκτά σημασία παρακάτω!)και προτείνουν οι άνθρωποι να μην πληρώσουμε τα χαρατσια της ΔΕΗ καινα κλείσουν τα ρολόγια έτσι ώστε να μην κόψουν το ρεύμα οι υπάλληλοι της εταιρείας. Επάνω θα έβαζαν το τηλέφωνό τους που θα τους παρέπεμπε στην οργάνωση του ΠΑΜΕ!(Φαίνεται πως τους το είχαν συμβουλέψει απο την οργάνωση) Λοιπόν αγαπητέ μου Κένταυρε, οι μισοί τους κοιτούσαν με το αποβλακωμένο βλέμμα της αγελάδας χωρίς να του λένε ούτε ναι ούτε όχι! Οι άλλοι μισοί, μου σου ξου και τελευταία μία σακαφιόρα μαντάμ Σουσού πετάγεται και τους λέει! Οχι να μην τα κλείσετε γιατί εγώ δεν θέλω να είμαι παράνομη! Κυρά μου της απαντώ, παράνομη δεν θάσαι εσύ , παράνομοι είναι αυτοί που θάρθουν να σου κόψουν το ρεύμα το οποίο έχεις πληρώσει...δεν έχεις πληρώσει το χαράτσι! Δεν ξέρω μου απαντά με τίναγμα του κεφαλιού της! Εγώ δεν είμαι κομμουνίστρια!
Ναι αλλά μας έπρηξες πριν λίγο με τα παράπονά σου ότι δεν ανάβουμε το καλοριφέρ και παγώνει ο κώλος σου στον τελευταίο όροφο της ξαναπαντώ! Αλλά τα κοινόχρηστα έχεις δύο μήνες να τα πληρώσεις....
Ε λοιπόν την πιάνεις την σακαφιόρα και την φέρνεις 15 βόλτες ή δεν την πιάνεις?
Ρίχνεις ένα κουβά νερό στα μούτρα όλων να ξυπνήσουν απο τον λήθαργο που είναι και δεν μιλούν ή δε τους ρίχνεις?
Ξεκινάμε λοιπόν με μικρές μορφές αντίστασης...απο τα σπίτια μας στις πολυκατοικίες, μαζευόμαστε σε ομάδες, άλλο να είμαι μόνος μου κι'αλλο μ'άλλους 60 συνένοικους μαζί. Το βλέπει η αλλη πολυκατοικία απέναντι, μας μιμείται, το μαθαίνει και ο όμορος δήμος μετά μας μιμείται, ο μαθαίνει κια ο άλλος νομός συστρατεύεται! Και έτσι ο κόσμος οργανώνεται και αντιδρά!
Αρκεί να αποστομώνει τις κυρά Σουσούδες και τους "έντιμους" "πειθαρχημένους"πολίτες!

dimitris είπε...

kariatida62 καλησπερα, αυτα που σου κανουν εντυπωση σημερα, που ριζα τους εχουν τις ''επιλεκτικες'' αλλαξ....., π.χ πασοκ, νδ, λαος, εχουν στηθει απο ''χθες'',
ριζοσπαστης Σάββατο 8 Γενάρη 2000
Σημίτη «βλέπει» ο Αγραπίδης!
Το θαυμασμό που αισθάνονται και δεν τον κρύβουν αρκετά στελέχη της ΝΔ, όπως και «φιλικά προσκείμενοι» επιχειρηματίες προς τον Κ. Σημίτη και την πολιτική που εφαρμόζει, καλείται να πληρώσει η ηγεσία της ΝΔ και μάλιστα προεκλογικά. Αυτή τη φορά «δράστης» ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Χρ. Αγραπίδης, ο οποίος βρέθηκε στην πρωθυπουργική παρέα κατά την προχτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πειραιά. Ο δήμαρχος, που είχε εκλεγεί με την υποστήριξη της ΝΔ, άδραξε την ευκαιρία και ζήτησε από τον Κ. Σημίτη να γίνει Μέγαρο Μουσικής στον Πειραιά, το οποίο μάλιστα να εγκαινιάσουν του χρόνου. Στην απορία του Στ. Σουμάκη, πως «δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός του χρόνου», ο δήμαρχος απάντησε ότι «και βέβαια θα είναι ο Κ. Σημίτης».
Αργότερα, βέβαια, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις από τη Ρηγίλλης διέψευσε την παραπάνω στιχομυθία, κάνοντας λόγο για μυθοπλασίες, αλλά δεν έκρυψε τα αισθήματα θαυμασμού που τρέφει για τον Κ. Σημίτη. «Το ήθος και η ευπρέπεια πρέπει κάποτε να εκτιμούνται και εκτιμούνται», δήλωσε χτες στον «Φλας», ενώ στον «Πλάνετ» έμμεσα παραδέχτηκε τον παραπάνω διάλογο λέγοντας ότι και ο Κ. Καραμανλής όταν κατέβει στο λιμάνι «θα τύχει ανάλογων ευχών»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπαράκι όπου βρέθηκε ανήμερα των Φώτων η πρωθυπουργική κουστωδία είναι γνωστό στέκι των στελεχών του ΣΥΝ στον Πειραιά, ενώ στην παρέα του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο Σ. Παπαπολίτης, πρώην βουλευτής της ΝΔ. Οπως φαίνεται, η προσπάθεια για αμφίπλευρη διεύρυνση στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος καλά κρατεί.
Δεν μας ψεκαζουν ΤΙΠΟΤΑ, ''κοντη'' μνημη εχουμε, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

kariatida62 είπε...

@magda: Ασε τα γέλια Μάγδα...ξέρω γω εσύ πίεσες να υπογράψουμε το Μνημόνιο! Εσύ και γω! :))

dimitris είπε...

kariatida62 ΣΟΥ ''ΑΠΑΝΤΗΣΕ'' Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ για το σχολιο σου με ''θεμα'' την ασκητικη του νικου καζαντζακη, αν θες δες το, οχι τιποτε αλλο, αλλα να σου ''απαντουν'' οι νεκροι, ειναι οπως και να το κανουμε........................τιμη μας...

kariatida62 είπε...

@Gip: Σ'εμπνέω ε???
Για πάρε πάσα λοιπόν, να δούμε κατά πού θα σκοράρεις...! χαχαχαχαχχα!

kariatida62 είπε...

@Γιάννης Χαραλαμπίδης: Eσύ αγόρι μου γιατί να αισθάνεσαι ντροπή? Σε τι ήσουν συνυπεύθυνος? Ντροπή αισθάνονται οι γονείς σου και όλοι εμείς που τους εκλέγαμε...
Πρόσεξε παιδί μου, πρόσεξε να μη μας μοιάσεις!

kariatida62 είπε...

Teleytaios: O πλέον αρμόδιος!
Αν δεν μας ψεκάσεις εσύ με εμπειρία στο δασικό βασίλειο ποιός θα μας ψεκάσει για να υπάρξει και αποτέλεσμα? :))

kariatida62 είπε...

@ΔΗΜΉΤΡΗΣ 1:Εφ'οσον λοιπόν εσείς στον Περισσό δεν πάσχετε ούτε απο αμνησία, ούτε απο συνωμοσιολαγνεία, πολύ δε περισσότερο προβλέπετε την κατάσταση, γιατί ωρέ, γιατί δεν αντιδράτεεεεεε?????????
Γιατί δεν καλείτε τον ελληνικό Λαό σε ανένδοτο αγώνα?
Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί και το τιμημένο ΚΚΕ τι κάνει? Εχει πάρει την φυσαρμόνικα του πρωην συντρόφου της(τον κληρονομησε φαίνεται) και παίζει τραγουδάκια!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Λες να μην ήρθα? Λες να μην πέρασα να δω τι απάντησε ο Δημητράκης μου?
Συ είπας πως η Γαλάτεια με τον ποιητή ήρθαν στα μαχαίρια ...τι ήθελες να του απαντήσει?
Καινούργιο άντρα πήρε, στα μέλια ήταν μαζί του, όσο νάναι επηρεάστηκε!Λόγια θυμού, λόγια του Αυγέρη ήταν!

Ομως θα περάσω σε λίγο, να διαβάσω την καινούργια σου ανάρτηση ...περί Γαλάτειας! Δεν πρόκανα..πρέπει να τους βάλω και να φάνε..! θάρθω όμως...αλοίμονο!

dimitris είπε...

kariatida62 ωρε τι κανει καθε λεπτο το κομμα, εσυ το εγραψες, οι δυο συγκατοικοι σου μπηκαν ''μπροστα'', παντου τρεχει το παμε, απο το αλτερ, μεχρι την πολυκατοικια σου, τι ανενδοτο και κεντροδεξιες πα....., αγωνα σε ολους τους χωρους κανει.

Οσο για την Γαλατεια, δεν ηταν στα ''μελια'' με τον Αυγερη, ειχε περασει καιρος, οταν μεσα στην μισανθρωπια του και με αξεπεραστο τον πονο του χωρισμου τους ο καζαντζακης εγραψε την ασκητικη και επειδη τον ηξερε απο την καλη και την αναποδη και ηξερε που πηγαζε αυτη του η επιδερμικη του τοποθετηση, του τα.................................................εχωσε...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Όπως βλέπεις,εγώ όλα τα λέω...και τ'αναφέρω και για τους συγκάτοικους και για τα πανό!
Το δίκιο όταν τόχετε πρώτη το βροντοφωνάζω!
Αλλά Δημητράκη, την κατάσταση την σημερινή, αυτή την απάθεια, αυτή την εγκληματική μας αποβλάκωση την χρεώνω αναξαιρέτως στις αριστερές δυνάμεις (προεξέχοντος του ΚΚΕ-που είναι το τρίτο κόμμα της χώρας)
Δεν είναι ξεσηκωμός αυτός!
-----
Βρε Δημητράκη μου ειναι ώρα τώρα να κάτσουμε να δούμε τους έρωτες της Γαλάτειας με τον φιλόσοφο και τον Αυγέρη?
Ε....τώρα μη μου λες περί επιδερμικών εκτιμήσεων του Καζαντζάκη, γιατί η Γαλάτεια ούτε την παρανυχίδα του δεν μπορούσε να φτάσει! Μην τρελαθούμε εντελώς!

kariatida62 είπε...

@προς όλους:Κάποια φίλη, που μάλλον διάβασε την ανάρτησή μου, μου έστειλε το άρθρο του Γιανναρά το οποίο και σας το καταθέτω!
Όρος επιβίωσης η συλλογική αξιοπρέπεια

Του Χρήστου Γιανναρά / Καθημερινή της Κυριακής, 22 Ιαν. 2012

Η περίπτωση του Γεώργιου Ανδρέα Παπανδρέου, πρωθυπουργού της Ελλάδας από 6.10.2009 έως 11.11.2011, προσφέρεται οπωσδήποτε για ανθρωπολογική μελέτη, κυρίως για τα εντυπωσιακά συμπτώματα υπεραναπλήρωσης μειονεξίας και απώλειας επαφής με την πραγματικότητα.

Όμως το θέμα που ευρύτερα και κατεξοχήν ενδιαφέρει, είναι η στάση της ελλαδικής κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο ΓΑΠ. Αποτελεί αυτή η στάση δείγμα συλλογικής συμπεριφοράς τόσο ιδιαίτερο και σπάνιο που πιθανόν να διεκδικεί και μοναδικότητα στα ιστορικά χρονικά.

Δεν είναι λίγοι μέσα στην Ιστορία οι γόνοι ταλαντούχων στον εντυπωσιασμό του πλήθους ηγητόρων, που με ελάχιστα ή ανύπαρκτα προσόντα διαδέχονται στην εξουσία τον πατέρα τους. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν είναι θεσπισμένη στο πολίτευμα της χώρας η κληρονομική μεταβίβαση της εξουσίας ή όταν η επιβολή του μειονεκτικού διαδόχου γίνεται πραξικοπηματικά, οργανωμένη συνήθως από παράγοντες που αποβλέπουν να ασκούν οι ίδιοι την εξουσία χρησιμοποιώντας τον μειονεκτικό σαν μαριονέτα. Όμως τον ΓΑΠ τον εξέλεξε αρχηγό του κόμματός του η “λαϊκή βάση” και πρωθυπουργό η σαφής πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Τον αποδέχτηκαν αμέσως και ανεπιφύλακτα τα στελέχη του κόμματός του στο σύνολό τους, κάποιοι από αυτούς με καθόλου τυχαία φυσική ευφυΐα και αξιόλογη πείρα του στίβου της πολιτικής. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα τον χειροκροτούσε, όρθια μπροστά στα έδρανα, άπειρες φορές μέσα σε δύο χρόνια, ωσάν να ήταν ο Βενιζέλος που γύριζε από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Ενώ ο ολίγιστος ΓΑΠ ξεστόμιζε μόνο απίστευτης ασημαντότητας κοινοτοπίες με προκλητικούς βαρβαρικούς σολοικισμούς.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η περίπτωση ΓΑΠ έκρινε το επίπεδο του ελλαδικού πολιτικού συστήματος και της κατά κεφαλήν καλλιέργειας στην Ελλάδα σήμερα. Και η κρίση υπήρξε αποκαλυπτική, προδιαγράφει με βεβαιότητα το μέλλον κράτους και κοινωνίας. Τόσο, ώστε να μοιάζει παράλογο να δυσφορούμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα όσα απελπιστικά μάς συμβαίνουν αυτόν τον τελευταίο καιρό.

Ας σταθούμε μόνο, παραδειγματικά στο κορυφαίο (με κριτήρια αρνητικής, καταστροφικών συνεπειών αξιολόγησης) γεγονός της “ηγετικής” σταδιοδρομίας του ΓΑΠ. Στην εν ψυχρώ επίσημη παραδοχή και ομολογία του ότι, με την υπογραφή των διαβόητων “Μνημονίων” η χώρα έχει απολέσει την “εθνική κυριαρχία” της.

Η υπογραφή των “Μνημονίων” δεν ήταν μια αναπότρεπτη “μοίρα”. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρίες που βεβαιώνουν όχι απλώς την ευθύνη, αλλά την κατάφωρη υπαιτιότητα του ΓΑΠ για αυτό το μοιραίων συνεπειών γεγονός – την αυτουργία, όχι τη συνεργία του ΓΑΠ: Είναι η μαρτυρία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι “δεν διαπραγματευτήκαμε το Μνημόνιο”, το υπέγραψαν, όποιοι το υπέγραψαν, ωσάν να εκτελούσαν εντολή ή συμφωνημένη παραχώρηση. Και η δεύτερη μαρτυρία είναι του Dominique Strauss-Kahn, ότι ο ΓΑΠ του είχε ζητήσει την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς ελέγχου από το ΔΝΤ, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, τότε που ο ΓΑΠ διαβεβαίωνε τους Έλληνες, ότι απεκλείετο ο εφιάλτης υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ. Μετά τη δήλωση του D. S-K ο υφυπουργός Οικονομικών του ΓΑΠ Σαχινίδης είχε απροκάλυπτα ομολογήσει ότι από την επομένη του σχηματισμού κυβέρνησης πίστευαν όλοι στη “σωτήρια” λύση του ΔΝΤ!

Η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, η μεθοδική της πρακτόρευση, ομολογήθηκε δημόσια, γνωστοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Και τα αντανακλαστικά της ελλαδικής κοινωνίας ήταν απολύτως νεκρωμένα, η παραίτηση από κάθε αντίδραση αυτονόητη, ολοκληρωτική. Το κοινοβούλιο (“σύμβολο” και “προπύργιο” της δημοκρατίας!) αγνόησε το συντελεσμένο έγκλημα, βεβαίωσε για μια ακόμη φορά, τον ρόλο του ως ποιμνιοστασίου, όπου τα κομματικά κοπάδια ενεργούν “κατά συνείδησιν” μόνο όταν το επιτρέψει ο “συνέχων εν τη χειρί αυτού πάντων τας βουλήσεις”.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα τα πω εδώ...

Να σου πω με τι μας ψεκάζουν, τι μας ποτίζουν... Με ΦΟΒΟ !! Αυτό που έχουμε πάθει, σαν αντίδραση εννοώ, ονομάζεται όπως μου είπε ένας γιατρός ψυχολόγος ΦΟΒΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Σε λειώνουν στην προπαγάνδα επί πολύ καιρό. Όλη μέρα με μαύρες ειδήσεις, για οικονομικά μέτρα, αναγκαίες στερήσεις, κι άλλα οικονομικά μέτρα, κι άλλες στερήσεις, πιό αναγκαίες ακόμα. Καταστροφές φυσικά αν αρνηθούμε. Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, παντού.

Έτσι πολλοί από εμάς, έχουμε κάτσει σε μία γωνιά στο πάτωμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα χέρια, μαζεμένοι, ζαρωμένοι, περιμένοντας το χειρότερο από ώρα σε ώρα. Φοβισμένοι, τρομαγμένοι, αμίλητοι. Και αντίδραση καμιά.

Αυτό είναι το φοβικό σύνδρομο.

Βοηθά βέβαια και το ότι πολλοί νεόπτωχοι και πριν νεόπλουτοι, βάλανε επί χρόνια το χέρι στο βαζάκι με το μέλι. Έγλυψαν την εξουσία, την ψήφισαν, την στήριξαν, αφισοκόλλησαν, τσακώθηκαν γι αυτήν. Έβαλαν τα παιδιά τους σε δουλειές, φτιάχτηκαν οι ίδιοι, πέρασαν καλά, μέχρι πολύ καλά, επί χρόνια...

Και τώρα που τους πάιρνουν και τα σώβρακα, μία φωνούλα μέσα τους λέει "τα θελε ο κ@λος μου !" . Και αυτή η φωνούλα δεν τους αφήνει να αντιδράσουν. Νοιώθουν πως έχουν τη φωλιά τους χ@σμένη.

ΣΥΝ την έλειψη ΗΓΕΤΗ. Δεν έχουμε κάποιον που θα μας δώσει όραμα, που θα μας πείσει, που θα μιλήσει για ιδέες και στόχους, για τα οποία αξίζει να κάνουμε θυσίες, που θα μας τραβήξει να τον ακολουθήσουμε.

Τύψεις, φοβικό σύνδρομο, έλλειψη ηγέτη, ΟΛΑ ΜΑΖΙ, εξηγούν την συμπεριφορά πολλών από μας.

Δεν λέω όλων, λέω πολλών. Και δεν λέω ότι καλά κάνουμε ή ότι δεν κάνουμε καλά. Προσωπική απόφαση του καθενός. Απλώς προσπαθώ να ερμηνεύσω την στάση πολλών ανθρώπων.

kariatida62 είπε...

Συνέχεια προς όλους:
Καμία αντίδραση ούτε από τις ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυρίως εντεταλμένων να προασπίζουν, με ετοιμότητα αυτοθυσίας, την εθνική κυριαρχία. Καμία αντίδραση από τους ηγήτορες της Δικαιοσύνης, εντεταλμένους να αγρυπνούν για την μη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Καμία, ούτε υποψία αντίδρασης από τους θεσμικά κορυφαίους του “πνευματικού κόσμου”: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, κάποιους πρυτάνεις πανεπιστημίων, κάποιους εξέχοντες διπλωμάτες. Κανένα δημόσιο ψέλλισμα διαμαρτυρίας από επιστημονικό σωματείο, τουλάχιστον των νομικών ή των δασκάλων. Ολόκληρη η ελλαδική κοινωνία βουβή μπροστά στο έγκλημα, με απολύτως νεκρωμένα τα αισθητήρια αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, δίχως την παραμικρή επίγνωση “πού πατά και πού πηγαίνει”.

Και η αφασία συνεχίζεται, παράλληλα και ασύμπτωτα με το άλγος από τον αδυσώπητο σαδισμό της “Τρόικας”, παράλληλα με την απόγνωση και τον πανικό για την τέλεια απουσία ελπίδας, μακροπρόθεσμης έστω προοπτικής για σωτηρία από τον εφιάλτη. Συνεχίζεται η νέκρωση των αντανακλαστικών αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας: το “εθνικό συμβούλιο” της σοσιαλεπώνυμης απάτης ανέχθηκε και πάλι, μόλις πριν από λίγες μέρες, με αφομοιωμένων πια ως το μεδούλι της ψυχής ραγιαδισμό, τα ανυπόφορης α-νοησίας ρητορεύματα του ΓΑΠ. Ανέχονται δωσίλογους συνεργάτες του ΓΑΠ, πειθήνιους συνεργούς ή καιροσκόπους συμπαίκτες στην πρακτόρευση της προσφυγής στο ΔΝΤ, να εμφανίζονται σήμερα και να διεκδικούν να ηγηθούν της “Κεντροαριστιεράς” και του “προοδευτικού χώρου” ή να κατέχουν υπουργικούς θώκους.

Ρόλος της επιφυλλίδας, ρόλος κάθε δασκάλου, δεν είναι να κάνει πολιτικές υποδείξεις, να συμβουλεύει προς τα πού να κατευθύνει ο πολίτης την ψήφο του. Χρέος του τιμημένου με δημόσιο λόγο είναι να σώζει κριτήρια, να καλεί σε εγρήγορση, να οριοθετεί τη γνησιότητα καταδείχνοντας την απάτη. Οι εκλογές, αν και όποτε γίνουν, θα κρίνουν την ιστορική μας επιβίωση, δηλαδή της προϋποθέσεις αξιοπρέπειας της οργανωμένης συμβίωσής μας. Να θυμηθούμε λοιπόν ότι:

Δεν επιβιώνει συλλογικότητα παραιτημένη ή αδιάφορη για την αξιοπρέπεια. Δεν θα επιβιώσουμε αν δεν αποβάλλουμε από τον δημόσιο βίο αμετάκλητα όχι μόνο όσους συνέπραξαν με τον ΓΑΠ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και όσους ανέχθηκαν να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα με τους αυτουργούς της εξευτελιστικής μας ατίμωσης.

===

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι εκλογές, αν και όταν γίνουν, θα αποκαταστήσουν τη χαμένη αξιοπιστία μας. Το dna της κοινωνίας, 30 και πλέον χρόνια τώρα ψηφίζει ΓΑΠ είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν φύτρωσε από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι ένα φαινόμενο που εκείνη τη μέρα του Οκτώβρη απλά κλιμακώθηκε.

"Φαινόμενο ΓΑΠ: ο θλιβερός καθρέφτης της ελλαδικής κοινωνίας" (ένα άρθρο γεμάτο αλήθειες...) :

kariatida62 είπε...

@GIP:Ωραία ήρθε το σχόλιό σου και συμπλήρωσε αυτό του Γιανναρά! χαχαχαχαχαχχαχχα!
Α ..ρε Τζιπάκο μου, με τους δασκάλους παρέα πάντα! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ο GIP τα εγραψε ολα.Δυστυχως παντου ψεκασμοι για να μην αναπνεουμε.
Καλη εβδομαδα να εχεις φιλη μου.

MINIMARKET είπε...

Στο σχόλιο σου πρός όλους απαντώ : κατάλαβες τώρα γιατί σταμάτησα τις πολιτικές αναρτήσεις ?
Επειδή είμαστε όλοι προβατάκια ! μπεεεεεεεεεε......
Μήν το σβήσεις .

kariatida62 είπε...

@Σκρουτζάκος: O Τζιπ Σκρουτζάκο μου, πάντα ωραία τα γράφει και τα συμπληρώνει...
Καλή εβδομάδα καλέ μου, θα περάσω αργότερα απο το σπίτι μου να γελάσω λίγο...γιατί έχει μαυρίσει το μάτι μου απο τους ψεκασμους!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Δεν το σβήνω όπως βλέπεις..γιατί βάζεις και τον εαυτό σου μέσα στο κοπάδι μας! :)

Unknown είπε...

καλαμαρούα μου στην κύπρο αυτό το λέμε διουν της μαλακίας πας τα φκιά (έδωσαν της μαλακίας και κατάλαβε) τώρα απο εκεί και πέρα δημοκρατία έχουμε (λέμε τώρα) ότι θέλει ο καθένας λέει.

kariatida62 είπε...

@alex: Koυμπάρε...δεν ξέρεις πόσο μ'αρέσουν τα κυπριακά! Δεν φαντάζεσαι πόσο...!

Άστρια είπε...

Καρυάτιδα, είναι παρήγορο να βλέπει κανείς ότι κάποιοι άνθρωποι δεν τα καταπίνουν όλα (παρά το ψέκασμα:))αλλά κυρίως ότι εκφράζουν διαυγή λόγο.
Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παραιτούνται για να μη συμμετέχουν.
στο "παιχνίδι των δυνατών".
Είναι ελπιδοφόρο ότι το κεφάλι άρχισε να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να σκύψει μέχρι εκεί που κάποιοι του όρισαν να φτάσει.

Διαβάζοντας και κάποια απο τα σχόλια και τις απαντήσεις σου, θα χαιρόμουν πολύ αν ψηφίζαμε απ' ευθείας πρόσωπα, χωρίς τις λίστες των αρχηγών των κομάτων με τους χειροκροτητές τους..
Θα χαιρόμουν να γινόταν κάτι, να έφευγε ο κατακτητής και να είχαμε αληθινή δημοκρατία.

Όμως "θέλει αρετή και τόλμη" η ελευθερία. Και δυστυχώς, ίσως περισσότερο από την τόλμη να λείπει σήμερα η αρετή.
Και δυστυχώς, οι τολμούντες σήμερα δεν είναι σίγουρο αν έχουν αρετή ή βλέψεις σε μία αυριανή άλλη εξουσία.

Κάρυ, Μαμούνι, σας φιλώ
καλή εβδομάδα!

thinks είπε...

Διάβασα κάπου ότι το μάσημα μπόλικου σκόρδου αντί για τσίχλας καταπολεμά τα συμπτώματα από το ψέκασμα!

kariatida62 είπε...

@Αστρια:Ξέρεις κάτι αγαπητή μου Άστρια? Το αποτέλεσμα μετρώ...τι κι'αν ορισμένοι άνθρωποι παραιτουνται, ή δεν συμμετέχουν? Αντιδρούν για την ανατροπή?
Η σιωπή τελικώς γίνεται συντήρηση και υπόθαλψη του συστήματος!
Συμμετέχουμε στο έγκλημα εφ'όσον δεν μιλάμε, δεν αντιδρούμε!
Βαρειές κουβέντες ξεστομίζω, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή..!
---
Η παρουσία και συμμετοχή σου πάντα έρχεται να ομορφύνει και να συμπληρώσει την συζήτησή μας
Σε φιλούμε και μεις φίλη μας καλή!
Καλή εβδομάδα επίσης

kariatida62 είπε...

@thinks:
Τον Μητσοτάκη έχουμε ν'αντιμετωπίσουμε ή τα χημικά τους που σε ναρκώνουν?
Aυτό που διάβασες Σκεπτόμενέ μου, ήταν στις οδηγίες "πώς αντιμετωπίζετε τους βρυκόλακες!"
Αυτοί εδώ είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά, που στην όψη της απλής σκούπας μου φοβούνται ενώ στην εμφάνιση κεσέ γιαουρτιού στρώνουν μάγουλο για θεραπεία!
Βέβαια κάνουν ότι ακριβώς κάνουν και οι βρυκόλακες ...πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού!

zoyzoy είπε...

2χρόνια βαλσαμωμένος ήταν ο Κινέζος?
Οχι βέβαια τώρα ξύπνησε για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν ξέρει ότι τον έχουν χεσμένο όλοι οι Ελληνες αυτόν και όλα τα πράσινα και μπλέ και κόκκινα ανθρωπάκια που κουνιούνται στην πολιτική σκηνή.

Δεν είδες τι γιουχάρισμα έπεσε στην Νάξο στους πολιτικούς εκπρόσωπους να χαρείς και να στήσεις χορό με τις υπόλοιπες Καρυάτιδε:))

Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

Αγγελική είπε...

Δεν έχει ξαναγίνει να ζούμε τέτοιο παραλογισμό πάντως Κάρυ μου.Αυτοί είναι ικανοί να τρελάνουν όλους τους Ελληνες.Τα χημικά της τηλεόρασης και οι τρομονόμοι που ψηφίζουν έχουν κάμψει όλες τις αντιδράσεις και όλες τις φωνές.
Αφού δήλωσε αντιμνημονικός κι ο Σημίτης, σε τούτη τη χώρα τα χω δει όλα..
Εμείς πάντως δεν θα σταματήσουμε να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα κι όπου βγεί.
Θα πάω για γύρισμα στην Ακρόπολη και θα σε πάρω μαζί μου σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Εκείνο που θα μας σώσει είναι να μην φοβόμαστε τα μέτρα τους, μέχρι να πάρουμε κι εμείς τα δικά τους..
Καλή εβδομάδα

kariatida62 είπε...

@ZOYZOY:Xορό θα στήσω Ζούζουκα μου μόνο όταν δω όλους αυτούς τους κυρίουςνα κάτσουν στο σκαμνί για να απολογηθούν!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη:Kαλά εδώ Μαιρούλα δεν φοβάμαι τίποτα! Τύφλα νάχει ο Τσε...!
Εξω είμαι κότα! Εφ'όσον και τα χαράτσια μου πληρώνω και σε τίποτα δεν αντιδρώ... Να δω μέχρι πότε?!

α Κενταύρου είπε...

Επικέντρωσες το ζήτημα στα πρόσωπα που πήραν τις αποφάσεις.
Από το 1989 την εποχή του Μητσοτάκη είχε γίνει φανερό ότι η χώρα ζούσε με δανεικά που διοχετεύονταν στη κατανάλωση με αποτέλεσμα το επίπεδο ζωής των Ελλήνων να βελτιωθεί , το δημόσιο χρέος αύξανε συνεχώς.Έγιναν κάποιες προσπάθειες να μειωθεί το έλλειμμα αλλά ο λαός αντιδρούσε σε κάθε αλλαγή βοηθούμενος από την εκάστοτε αντιπολίτευση και φτάσαμε στο 2010 και την ξένη κατοχή.
Το πολιτικό σύστημα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του και ο λαός απέκτησε ένα επίπεδο ζωής που δεν ανταποκρινόταν στις παραγωγικές του δυνάμεις .
Αν υποθέσουμε ότι σταματάμε να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος και γενικώς υιοθετήσουμε τη λογική του δεν πληρώνω ,πιστεύει κανείς στην Ελλάδα ότι μπορούμε σήμερα να ζήσουμε χωρίς δανεικά μόνο με την παραγωγική μας ικανότητα?και συγχρόνως να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο ζωής?
Οι αριθμοί μιλάνε τη γλώσσα της σκληρής πραγματικότητας.
Αντιδρώ στο βρόντο,αγανακτώ χωρίς να δίνω λύσεις σε προβλήματα που έχουν αγκυλώσει την Ελληνική οικονομία δεν έχει νόημα.

μαχαιρης είπε...

ΒΡΕ Κενταυρε...[με συγχωρεις Καρυ]
Θα εισαι τελικα ο μοναδικος πολιτης αυτης της χωρας...Που πιστευει οτι η ρευστοτητα απο τα δανεια...Πληρωνει το επιπεδο ζωης που ειχαμε...!!
Ουτε μιζες..Ουτε σκανδαλα...Ουτε υποβρυχια που γερνουν..Ουτε Μερσεντες
τζιπ...Ουτε φαρμακα λαθραια..Ουτε Βατοπεδια..Ουτε 24 φρεγατες ανοικτης
θαλασσης..Ουτε εξοδα για φραχτες και για μια ταξιαρχια ξενων στρατιωτων εδω...Ουτε πλουτισμος..Νομιμος με φοροδιαφυγη βουλευτων...Ουτε τιποτα...!!
Οραιος εισαι, μα το Θεο...!!
Ο δασκαλος στο χωριο εφταιγε...
Ο οδοκαθαριστης..Ο εναεριτης της ΔΕΗ, και ο ηλεκτροσυγκολλητης...!!
Τωρα που δεν μου κολλαει κανεις ενσημα...Και θα παρω συνταξη του Αγιου...Πιτσου...!!
Σωθηκε το κρατος...!!
Βγαζουμε το..Κατα κεφαλην εισοδημα,ιδιο με την Βουλγαρια, διπλα...
Βαζοντας τον μισθο μου, και του Λατση..Και βγαζοντας μεσο ορο...!!
Μετα φωναζω...Γιατι δεν ακουω...!!
Πως να ακουσω βρε φιλε;;;
Αφου με κουφαινεις,ωρες ωρες...!!

Ελα εσυ..Να πιουμε μια ρακη στους Αγιους Αναργυρους..Να μου εξηγησεις...ΠΩΣ και ΠΟΣΟ θα σωσω το κρατος, μειωνοντας το μισθο μου στα 400 ΕΒΡΩ...Και γω θα "παω" στα 300
ΕΒΡΩ..Εθελοντικα...!!!
Αναδιαρθρωση..Και ξανα αναδιαρθρωση...
Στραμπουληχτικα τελικα...!!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Παρακαλώ Μαχαίρη...
Μετά χαράς να απαντήσεις εσύ για μένα γιατί με το αστέρι μου έχω εξαντληθεί προ πολλού...χαχαχαχαχαχα!
Εχει σταθεί αδύνατον μέχρι στιγμής να πείσει ο ένας τον άλλον! :))

α Κενταύρου είπε...

@Μαχαιρης
Σωστά ευχαριστώ που μου τα υπενθύμισες συν λοιπόν τη διαφθορά συν τις εξοπλιστικές δαπάνες συν φοροδιαφυγή συν μη πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών κλπ κλπ αλλά ένα δίκαιος παρατηρητής θα πρόσθετε και την τεχνητή άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενός λαού που έμαθε να τα περιμένει από το κράτος ,να επιδοτείται να παραμελεί τη πρωτογενή παραγωγή να κατευθύνεται στις υπηρεσίας και να αφήνει το χαμαλίκι για τους μετανάστες.
Τέλος εποχής φίλε Μαχαίρη.
Τα πράγματα άλλαξαν στη Διεθνή σκηνή μπήκαν άλλοι λαοί με ισχυρή ανταγωνιστικότητα το κρατικοδίαιτο μοντέλο δεν περπατάει.Το κακό με μας είναι ότι μας επιβάλλεται ο μετασχηματισμός βίαια από το εξωτερικό ενώ έπρεπε μόνοι μας από καιρό να αρχίσουμε το μετασχηματισμό της κοινωνίας μας ώστε να αντέξει τον ανταγωνισμό.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός αν δεν μας αρέσει ας αποφασίσουμε να κάνουμε άλλες επιλογές.

photoioannina είπε...

Αγαπητή μου kariatida πρέπει να σου πω ότι ο Εισαγγελέας Πεπόνης δεν είναι κάποιος εισαγγελέας της σειράς. Είναι "επιστήμονας", άριστος γνώστης της νομικής και άνθρωπος που το λέει η ψυχή του. Όταν λοιπόν ακούς πολιτικούς να καταφέρονται εναντίον του και να τον αποκαλούν "αφελή" ή οτιδήποτε άλλο είναι από τη μια να γελάς κι από την άλλη να κλαις για την ποιότητα όσων μας κυβερνούν. Αλλά πως διαφορετικά θα μπορούσαν να πλήξουν το κύρος του και τις ενέργειές του! Βλέπεις ισχύει πάντα αυτό που λένε ότι "πετροβολούν τα δέντρα που κάνουν καρπούς".