bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο ΜΕΡΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΓΟΣ ΤΟΥ...

Δεν είναι παραμύθι αυτό που θα σας διηγηθώ, δεν είναι η φαντασία μου!
 Πρόκειται για πραγματική ιστορία και την βιώνω τώρα!
Μία φίλη, που την γνωρίζω εδώ και αρκετά χρόνια, χθες μου εξομολογήθηκε την αιτία ενός ταξιδιού της- αστραπή σε μία ευρωπαική χώρα που έχει μία φήμη, να το πω; μια παράδοση να το πω; στην πίστη και στην λατρεία της μαγείας!
Η φίλη, σοβαρή, λογική και μετρημένη σ'όλες τις φάσεις της ζωής της, πιστεύει πολύ στην δύναμη της μαύρης μαγείας μ' αποτέλεσμα να νιώθει τρόμο και ν'αντιδρά με πανικό, ίσως χάνοντας την λογική που την διακρίνει, μπροστά στην υποτιθέμενη δύναμή της!
Γνωρίζει πως εγώ δεν ασπάζομαι αυτές τις θεωρίες και είμαι περισσότερο πολέμια σ'αυτούς που τις πιστεύουν παρά σ'αυτούς που υποστηρίζουν ότι την γνωρίζουν και την υπηρετούν!
Ετσι λοιπόν η φίλη, μου απέκρυψε στην αρχή τους λόγους του έκτακτου ταξιδιού της, που κράτησε μόνο τρεις ημέρες, και χθες που επέστρεψε και την επισκέφθηκα, κατόπιν δικής μου πίεσης, μου  εξομολογήθηκε, ακόμα τρομαγμένη, την ιστορία της.
Το τελευταίο ενάμισυ χρόνο, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα ένα μέλος της οικογενείας της και συγκεκριμένα ο γιος της, εφ'όσον βιώνει την ανεργία.
Καθόλου παράξενο, καθόλου ασυνήθιστο γεγονός!
Σήμερα οι μισοί άνεργοι νέοι στην Ελλάδα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί υποαπασχολούνται.
Ομως η φίλη ντε και καλά πίστευε ότι γι'αυτή την ξαφνική ανατροπική κατάσταση στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα του παιδιού της υπήρχε αλλού η αιτία και όχι στην γενικότερη  οικονομική κρίση που βιώνουμε.
Χωρίς να μου πει λοιπόν τίποτα κατέφυγε στην βοήθεια ενός Μάγου που της σύστησαν να συμβουλευτεί.
Ο Μάγος... ήταν ένας μάγος, απ'ότι εκ των υστέρων μου εξήγησε, υπεράνω χρημάτων που υπηρετούσε μόνο το καλό και πολεμούσε πάνω απο ογδόντα χρόνια το κακό!
Δεν της ζήτησε χρήματα, δεν κράτησε ακόμα ούτε αυτό το κουτί με τα γλυκά που του πήγε ευγενώς φερόμενη η φίλη.... Ενας Μάγος καλός λοιπόν κάτι απο Μέρλιν, αν είχατε δει την μυθιστορία του Εξκάλιμπερ.
Ο Μέρλιν λοιπόν, (απο δω και στο εξής θα τον αναφέρω με το όνομα Μέρλιν), ζήτησε μόνο τις ημερομηνίες και ώρες γέννησης του παιδιού και του θείου του(αδελφό της φίλης) ο οποίος σχετίζεται κι'αυτός με την όλη ιστορία.
Ο θείος ήταν ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης που είχε πάνω απο 20 χρόνια ανοίξει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαική χώρα που σας πρωτόπα ότι επισκέφθηκε η φίλη μου, και σ'αυτή την επιχείρηση απασχολιόταν και ο γιος της φίλης!
Ομως η επιχείρηση πήρε την κατιούσα και μετά απο είκοσι ολόκληρα χρόνια πουλήθηκε μ'αποτέλεσμα γιος και θείος να βρεθούν απο την μία μέρα στην άλλη άνεργοι!
Ο Μέρλιν λοιπόν πήρε τις ημερομηνίες των δύο προσώπων και αφού τις μελέτησε κάλεσε την επομένη την φίλη στο σπίτι του και αποφάνθηκε ότι:
 Γιος  και ο θείος είχαν δεθεί με μάγια απο μία κακιά γυναίκα που κάποτε υπήρξε ερωτική σύντροφος του θείου στην ξένη ευρωπαική χώρα που δραστηριοποιείτο.
Αυτή λοιπόν η ξένη γυναίκα ήταν πολύ εκδικητική και  επειδή την χώρισε, αποφάσισε να τον τιμωρήσει!
 Ο Μέρλιν που δεν ήξερε (υποτίθεται) τίποτα απο την ιστορία των επιχειρήσεων του θείου στην ευρωπαική αυτή χώρα, όχι μόνο μάντεψε την όλη κατάσταση της οικογένειας, αλλά περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την εμφάνιση αυτής της γυναίκας.
Ο Μέρλιν συμβούλεψε  την φίλη, πως αν ήθελε να δώσει ένα τέλος στην κακοτυχία περισσότερο του παιδιού της και λιγότερο του αδελφού της έπρεπε να επισκεφθεί την Ρουμανία(άντε να σας αποκαλύψω το όνομα της χώρας) και να ψάξει να βρει τα θαμένα μάγια που βρίσκονται σε  μία τοποθεσία σε συγκεκριμένη πόλη της χώρας, να τα ξεθάψει,  να τα πάρει και να του τα φέρει ώστε να τα λύσει ο ίδιος!
 Ετσι κι'εγινε...η φίλη πήρε μαζί  τον αδελφό της και μια στενή συγγενή της, και έφτασαν στην συγκεκριμένη τοποθεσία που της υπέδειξε με σχεδιάγραμμα ο Μέρλιν.
Η τοποθεσία ταίριαζε ως πιστό αντίγραφο του σχεδιαγράμματος, γι'αυτό και δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν το σημείο.
Το χιόνι στην περιοχή ήταν τόσο πολύ που δυσκόλεψε αφάνταστα το σκάψιμο κοντά στις ρίζες ενός δέντρου καμμένου όπως μου περιέγραψε η φίλη που όμως στεκόταν εκεί στο ακριβές σημείο που έδειχνε το σχεδιάγραμμα!
 Μετά απο δύο ώρες σκάψιμο η παρέα βρέθηκε μπροστά σ'ενα ανατριχιαστικό θέαμα.

 Εκεί στις ρίζες του μοναδικού δέντρου της περιοχής, βρήκαν έναν μπόγο τυλιγμένο με διάφορα πράγματα που είχε προβλέψει ο Μέρλιν..σπασμένα κομμάτια απο πήλινα αγγεία που χρησιμοποιούνται στα νεκροταφεία τους, σχοινιά, σαπούνια, τσουβάλια, καρφίτσες  και ένα σωρό άλλα σκουπίδια που δεν έχω καμμία διάθεση να σας περιγράψω!
Ο μπόγος όπως ήταν, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και αύριο θα πάει στα χέρια του μάγου Μέρλιν προκειμένου να τα τακτοποιήσει  αυτός  κατά πως ξέρει...!
Εγω έμεινα άναυδη! Γιατί ενώ προσπαθούσα να της εξηγήσω πως όλα αυτά είναι ανοησίες, δεν υπάρχει μαγεία παρά μόνο ανθρώπινη βλακεία, και ότι ο Μέρλιν θα έπρεπε να ήταν ενήμερος απο κάπου και έπαιξε ολόκληρο παιχνίδι, εκείνη ορκίσθηκε, ότι δεν γνώριζε τον Μέρλιν ούτε ο Μέρλιν την φίλη και ότι ένας 85χρονος  Μέρλιν, δεν θα μπορούσε να είχε βάλει ανθρώπους στην μακρινή Ρουμανία να στήσουν ολόκληρο σκηνικό. Δεν μας ήξερε, δεν τον ξέραμε! Χρήματα δεν ζήτησε, αρνήθηκε να πληρωθεί!
Ο Μέρλιν πρόβλεψε κι'αλλα πράγματα για το μέλλον! Είμαι περίεργη να δω  αν θα συμβούν...

Εχασα κάθε επιχειρηματολογία, και έμεινα να κοιτώ τον μπόγο μ'αίσθημα ανατριχίλας!
Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην εποχή μας μονολογούσα, σαν υπνωτισμένη...και εξακολουθώ να μονολογώ, χωρίς να μπορώ να δώσω μια λογική εξήγηση.
Να βρω τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Μέρλιν, εκδικητικής Ρουμάνας και μπόγου!
Εσείς έχετε καμμιά ιδέα???
Οχι τίποτα άλλο γιατί έχω βγάλει και το όνομα της γυναίκας  Σέρλοκ Χολμς

 Και ...αν δεν βρω την απάντηση της σχέσης, να ξέρετε ότι εγώ θα πάω σκαστή....απο τον μπόγο της Ρουμάνας!!!!

61 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Περιέργως πρώτος; Ε! Είναι γιατί τα μικρά που μόλις τα έφεραν βλέπουν ένα video με ένα ψάρι που το λένε Nemo! Θα διέλθω ες αύριον ίνα αναγνώσω μετά προσηλώσεως!! (γλώσσα ε;)
Δια την διασταύρωσιν των οδών ημών ίδωμεν προσεχώς (γλώσσα όμως! ε;)χαχαχα

kariatida62 είπε...

Χριστόφορε, Χριστόφορε!!! Εσένα περίμενα...εσύ με τόση φαντασία που διαθέτεις θα με βοηθήσεις να λύσω το μυστήριο!
Διάβασε το προσεχτικά και ότι λεπτόμερειες σχετικές χρειαστείς, ευχαρίστως να στις πω...θέλω πολύ να δώσω μια απάντηση στην φίλη!

Unknown είπε...

Οκ πολλές φορές συμβαίνουν κάποια πράγματα και γεγονότα που αδυνατούμε να τα εξηγήσουμε και μένουμε μαλάκες άσχετα αν δείχνουν κουλά και εντελώς ψεύτικα.

kariatida62 είπε...

@Δασκαλάκης Ιάκωβος:
Oλα όμως Ιάκωβε έχουν την εξήγησή τους...!Εμείς δεν μπορούμε αμέσως να την διακρίνουμε!
Αυτό ψάχνω...την άκρη του νήματος για να φτάσω στον Μέρλιν και τις μαγείες του!

dimiscon είπε...

Μένω εμβρόντητος! Πιστεύω πάντως πως όλα αυτά τα παρανόρμαλ, είναι λίγο επικίνδυνα...

kariatida62 είπε...

@dimiscon:Kαλώς τον!Κίνδυνοι υπάρχουν παντού γιατί υπάρχουν πονηρά μυαλά και αγαθοβιολικα μυαλά!Οταν πιστεύεις στα παρανόρμαλ, συμπτωματικά σου συμβαίνουν...αυτό κατι σημαίνει!
Ελάτε Φρόυντ, Γιάλομ και Χολμς να λύσουμε τα μυστήρια του κόσμου...χαχαχαχαχα!

Άιναφετς είπε...

Χμ! Κάρυ μου, πριν σου απαντήσω με όση σοβαρότητα (!) μου έχει απομείνει, άκου: "Όποιος μπλέκεται με πίτουρα τον τρώνε και οι κότες"...Που θέλει να πει...ΜΑΚΡΙΑ!
Ναι, υπάρχει η μαύρη μαγεία και αν αυτή η ιστορία δεν είναι μια πονηρή απόπειρα να χαλαρώσουμε και να γελάσουμε, καλού κακού, γλυκά και τρυφερά, μην ασχολήσε!
Το μόνο σίγουρο, είναι πως όσοι έχουν επιχειρήσει ν' ασχοληθούν με την μαύρη μαγεία, τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ...αφού όλα εδώ πληρώνονται, (θέλω να πιστεύω!)

ΑΦιλάκια λευκής αιώνιας μαγείας, χαχα! :))

kariatida62 είπε...

@Αιναφετς:Kαλή μου Αιναφετς! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ σ'αυτές τις κουταμάρες!!!
Δεν πιστεύω ούτε σε μαύρες ούτε σε λευκές μαγείες!
Πιστεύω σε ελαφροίσκιωτους, απονήρευτους-αγαθούς ανθρώπους σε κακούς και πονηρούς ανθρώπους και όλα αυτά διαλύονται ...ως δια μαγείας με την αποκάλυψη!χαχαχαχαχαχχαχαχαααα!
Σκοπός μου είναι η λογική ερμηνεία που σίγουρα υπάρχει για τον μπόγο και θέλω να την εντοπίσω για να πείσω την αφελή φίλη που πείθεται απο αδέκαστους.. ΜΕΡΛΙΝ!
Ασε που έχω πάρει βότανα απο τον Ιπποκράτη, που ήταν γνωστή η οργή του γι'όλους αυτούς τους αγύρτες των μυστικιστικών ανατολίτικων θεωριών και δεν με πιάνει τίποτα!!!
Στα μούτρα τους θα γυρίσουν!!!! χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχχαχχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Σου άφησα σχόλιο, μου έβγαλε λάθος. Μηπως το πήρες ;

Αν όχι, που να το ξαναγράφω, μεγάλο... Άκου την Στεφανία (Αϊναφετς) πάντως !

kariatida62 είπε...

@GIP:Λες τα μαγικά του μπόγου να έδρασαν μέχρι το σχόλιό σου? :P

Βρε σεις, δεν θέλω να με φοβήσετε...θέλω να με βοηθήσετε ν'ανοιξω το μυαλό αυτής της φουκαριάρας!

kariatida62 είπε...

@προς όλους: Aυτό το διαδίκτυο έχει γεμίσει απο μάγους, μάγισσες ξωτικά, και καλλικαντζάρια!
Πού πήγαν όλοι αυτοί, τώρα που ζητώ την βοήθειά τους???!!!
χαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

1) Η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα της ζητήσει λεφτά για το λύσιμο των μαγικών.
Ακόμα κι αν δεν της πάρει, με τη διαφήμιση που θα του κάνει, θα έρθουν δέκα !

2)Συνεργό που να βάζει ότι θέλει, όπου θέλει, μπορεί να έχει.

3) Σε περιόδους κρίσης, "ανθούν" διάφορα "λουλούδια" που προσπαθουν να απομηζήσουν αφελείς.

4) Έχω βαρεθεί να ακούω "μα δεν του/της είπα τίποτε, δεν μπορούσε να ξέρει, κανένας δεν ήξερε" και τελικά να αποδεικνύεται πως ΔΕΝ είναι έτσι. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις !

5) και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ : Από μικρός έχω βγάλει μόνος μου ένα ρητό σχετικά με τη μαγεία που το ακολουθω :
"Ή είναι μακακίες ή είναι σοβαρό".

α) αν είναι μακακίες, γιατί να χάνω το χρόνο μου ασχολούμενος με μακακίες ;

β) Αν είναι σοβαρό, τότε είναι επικίνδυνο. Δεν ανακατεύομαι λοιπόν, όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες !

Δεν λέω ότι όλα εξηγούνται, ότι δεν υπάρχει κάτι εκτός των όσων αντιλαμβανόμαστε. Δεν ξέρω αν υπάρχει ή όχι. Αλλά να είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επιφυλακτική !!

Και ρε Κάρυ... εδώ πολλοί (γενικά μιλάω, όχι για σένα ή για μένα) απορρίπτουν την Θρησκεία και το παπαδαριό που στο κάτω κάτω είναι ολόκληρο φιλοσοφικό σύστημα, αποδεκτό από εκατομύρια. Η ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Απορρίπτουν την Θρησκεία και πάνε στη μαγεία ; Για όνομα !!
Το αναφέρω γιατί το έχω συναντήσει και αυτό !!

kariatida62 είπε...

@GIP: Στο Νο1 συμφωνώ απόλυτα!!!
2)Μπορεί...αλλά με τόσο χιόνι να είναι θαμμένο στις καμμένες ρίζες του δέντρου λίγο δύσκολο. Θάθελα όμως να ήμουν εκεί νάβλεπα πόσο φρεσκο ήταν το χώμα απο κάτω απο το χιόνι.Θα φαινόταν αν ήταν φρεσκοσκαμένο! Την φίλη δεν την εμπιστεύομαι, αυτή αν δει έναν γερο θα πει πως της παρουσιάστηκε ο Αη Σπυρίδωνας!
3) Συμφωνώ απόλυτα...
4)Και δω συμφωνώ...θα ψάξω να μάθω ποιος της σύστησε τον Μέρλιν
5)Μακακίες είναι! Στο υπογράφω...
6)Εγώ ασχολούμαι για την χαζοβιόλα την φίλη...
7) Είπαμε έχω βοτάνια του Ιπποκράτη δεν με πιάνει τίποτα...στα μούτρα τους όλα θα πάνε
8)Μα η μαγεία στην θρησκοληψεία στηρίζεται αγαπημένε μου Τζιπ!
Πρόσεξε όχι στην θρησκεία σαν φιλοσοφία αλλά στην θρησκοληψία!
Εχει διαφορά!
Σ'ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια...σου κόστισε πολλά χτυπήματα στο πληκτρολόγιο!
Καλά αρχίζεις να με σκλαβώνεις με την συμπεριφορά σου...
Μάγια μου κάνεις? χαχαχχαχαχαχα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΜΗ φοβάσαι ΚΑΡΥ...οταν δεν πιστευεις σε αυτά δεν σου κάνουν τίποτα....εννοείτε οτι ειναι βλακείες...και οπως ειπε και η Αιναφετς πιο πάνω...μακρυα....αλλα απο οτι καταλαβα..απάντηση θελεις και εξήγηση για....οτι περιέγραψες....και στο κάτω κάτω γιατί να τα εξηγουμε ολα;;; κάποια πράγματα..ειναι για να γίνονται...καλο ξημέρωμα....

dimitris είπε...

kariatida62 καλημερα, δεν πιστευω να πηγε Καρπαθια?
Παντως αν χρειαστει να ξαναπαει, να τις δωσω αγιασμο απο την παναγια της Τηνου, εχω μεσον, ξαδελφια----ενταξει, λιγο μακρινα, παπαδες και ταματζηδες-----ασημενιες σφαιρες, οπλο πρεπει να βρει, αμερικανικο 45αρι βαρυ, μερικες σφηνες ξυλινες, ας προσεξει λιγο τις αγκιθες, ενα-δυο καλα σφυρια, θα εχουν το βαρος τους, πιστευω να πηγαινει λαικη αγορα, θα εχει μπρατσα, οπως και να εχει θελει δυναμη, ταχυτητα και σταθερο χερι, ματι αετου, να τις μπηξει στην καρδια του Δρακουλα, ας εχει και μια μασκα χειρουργειου, για τις πιτσιλιες, Καρπαθια, ειναι αν παει, εχει το αιματακι του, οπως και να το κανουμε, δεν ειναι παιξε-γελασε, ενα φτυαρι, ισως του κοψει το κεφαλι, τι ποιο κεφαλι, αυτο με τ'αυτια, εναν αναπτηρα μπικ, για ν'αναψει φωτια σε τιποτα κλαδια να ζεσταθει, μονο μην καψει ολο το βουνο, ενα μπικ στυλο, ενα σημειωματαρειο, για να γραφει τις εμπειριες της, ενα δημοσιγραφικο κασετοφωνο, αν της κατσει ο Δρακουλας και του παρει μια........................................................συνεντευξη, εκει να δεις λεφτα, μεχρι ταινια στο χολυγουντ, μια Ελληνιδα στην Τρανσυλβανια, ο τιτλος, θα σπασει..............ταμεια, μερικες coca-cola, επειδη πανε με ολα, σαντουιτς απο τον στεργιου---μαυρη διαφημηση---σερβιετες, αν την καλυπτει η ηλικια, αλλιως απο τις αλλες τις.................ακρατειας, δυο αλλαξιες εσωρουχα, οχι στρινγκ, τ'αλλα των τεσσαρων τεταρτων, αυτα που φορουσαν οι ηρωικοι προγονοι μας, ενα αμπεχωνο με κουκουλα, στολη εκστρατειας, μποτες, γαντια, σκελεα, φανελλα με μακρια μανικια, καλτσες μαλλινες, θερμοφορα, ποτε δεν ξερεις σε ηλικιες πανω απο τα 40, ποτε θα χρειαστει, γαντια μαλλινα, αλλα και μιας χρησης χειρουργειου, μην αφησει αποτυπωματα, μπογιες παραλλαγης, να μην την ξεχωριζει ο τρισκαταρατος, μεσα στην νυχτα, οδοντοβουρτσα, οδοντοκρεμα, αποσμητικο, για τις μασχαλες, ποδιων, μια κτενα, μια βουρτσα, καμελ και βουρτσες για να γιαλισει τα αρβυλα, μπορει να την πιασουν και να δωσει συνεντευξη στην costounitsa tv, μην ξεφτιλιστουμε σαν ρατσα, φτου μας και φτου της και λεμε αν ξαναπαει για να βρει τα υπολοιπα θαμμενα μαγιοτικα, ας κλεισει απο τωρα θεση με την aegean---παλι μαυροδιαφημηση---θα της ερθει παγενε-ελα, Σπατα-Κοστουνιτσα, 15,5 ευρω, τουριστκη-καταστρωμα, αλλα πες της προτου κανει ολα τα παραπανω, αν θελει, ασε οτι θα της ερθει πιο φθηνα, να κατσει σπιτι της, διπλα στο σωμα του καλοριφερ, πανω στον καναπε, με μια κουβερτουλα στα ποδια, κανα δυο μαξιλαρια στην πλατη, τσαγακι και κουλουρακια, να φορεσει και τα γιαλια της γκαβιλας, να παρει στα χερια της το ΒΙΒΛΙΟ του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΕ και μα τον...........................................................μερλιν, ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΘΑ ΤΙΣ ΛΥΘΟΥΝ, μπροστα στα ματια της και με τα λεφτα που θα γλυτωσει απο την εκστρατεια, θα του τα δωσει χαρτζιλικι να παει στην Φωκιωνος για φραπογαλο.

Αν ομως οντως υπαρχει black magic, τοτε με τα λογου γνωσεως, ειμαι, πρεπει να αποκαλυφθω, ενας απο τους ιπποτες που κρατα την μια σφραγιδα και οταν μου δοθει εντολη θα την σπασω και τοτε, γαια πυρι μειχθητω, αμε, οχι παιζουμε, την δουλεια μας την παιρνουμε σοβαρα, βεβαιως.
Ετουτα...

kariatida62 είπε...

@dimitris:Καλημέρα βρε Δημητράκη!
Τώρα γιατι μου τάγραψες όλα αυτά?
Λες να μη μπορώ και γω να κοροιδέψω, να ειρωνευτώ?
Μπορώ και να πιάσω μαλλί και να ρίξω και κανά δυο χαστούκια μπας και συνέλθει...Αλλά αποτέλεσμα δεν θα δω!
Οταν όμως του λες του άλλου έλα εδώ και του εξηγείς ότι έτσι έγινε και σε κοροιδεύουν...γι'αυτό και γι'αυτό τον λόγο τον πείθεις!
Οπως τεκμηριώνει ο Μπογιόπουλος πως όλη η οικονομική κατάσταση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού μοντέλου και ανοίγει τα μάτια και την κρίση του αναγνώστη, έτσι θα πρέπει να προσπαθήσω να εξηγήσω και γω στην φίλη ότι τα πράγματα έτσι έχουν, και να μη πιστεύει σ'ολα τούτα!
-----
Παντως έχω την εντύπωση ότι βλέπουμε πολλά θριλλεράκια.
Πολύ του αμερικάνικου κινηματόγραφου σε κόβω..!:P

Οικοδόμος είπε...

Καλή σου μέρα.
Συγχώρεσέ με, δεν θα σε διαβάσω σήμερα, με απωθούσαν πάντα τα περί μαγείας, μην το πάρεις προσωπικά.
Καλή δύναμη!

kariatida62 είπε...

@oikodomos: Kαλημέρα Οικοδόμε μου!
Αν θα με διάβαζες θα καταλάβαινες ότι την ίδια αποστροφή έχω κι'εγώ!
Μόνο που εγώ εκνευρίζομαι και θέλω να αποδείξω σ'όλους τους αφελείς, ότι όλα αυτά είναι μπούρδες και καλοστημένα παιχνίδια πονηρών μυαλών!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΚΑΡΥ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΩ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΟΜΩΣ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΥΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΥΘΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.....ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ......
ΦΙΛΑΚΙΑ!

kariatida62 είπε...

@Effie's Sweet Home Designs:Eφη μου Καλημέρα! Ολοι συμφωνούμε(τουλάχιστον οι περισσότεροι)πως όλα αυτά είναι ανοησίες αλλά παράλληλα διακρίνω και έναν φόβο! Ο φόβος όταν συντηρείται αφήνει τους αγύρτες να δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος των αφελών...
Αυτό εμένα σας λέω με βγάζει εκτός εαυτού! Θυμώνω πολύ!!! Και τότε θέλω να παίρνω...κεφάλια! χαχαχαχχαχαχχαχα!

Άιναφετς είπε...

Με φωνάξατε κάτι άκουσα...(χαχα!)
Θέλεις σοβαρότητα;
Ο εγκέφαλος μας έχει απίστευτες ικανότητες (επιστημονικά αποδεδειγμένες) όπως να μπορεί να επικοινωνήσει χιλιόμετρα μακριά (ακριβώς όπως το κομπιούτερ)και να στέλνει σκέψεις και να επηρεάζει άτομα και καταστάσεις, (π.χ το πείραμα της πεταλούδας). Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η μαύρη μαγεία, χρησιμοποιώντας σύμβολά (καρφίτσες, μαλλιά, κέρινα ομοιώματα κλπ) στέλνει το κακό...Ο μάγος είναι ένας πομπός!
Εμείς πάλι, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε καλό (λευκή μαγεία)και το κάνουμε, ακόμα και με μια καλή κουβέντα)έτσι δεν είναι;
ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...πολύ σοβαρή προειδοποίηση αγαπημένη Κάρυ!!!
ΑΦιλάκια μαγικά!

dimitris είπε...

kariatida62 χαιρεται, δηλαδη εχεις ''απαιτηση'' να το ''δω' σοβαρα το ''τρολιασμα'' της φιλης σου, οταν τα γραφεις αυτα, σε δημοσιο ''ματιασμα'', εχει επακολουθα.
Ωρε ξεχασα, μια πλεξανα σκορδα, μονοδοντα απο τα χωρια του Πηλιου, να τα εχουν κατουρησει, οι........................Κενταυροι, ταμαμ για την περιπτωση.
Καλη σας ορεξη, Κυριακη σημερα, ψητο μπουτι στο φουρνο με πατατες, ας ειναι και Νεας Ζηλανδιας...

Unknown είπε...

τογραψε και ο λαϊκός ποιητής.....
πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτες....

για ταινίες και σηριαλ ειναι μια χαρά....
την καλημερα μου.....

kariatida62 είπε...

@Αιναφετς: To πείραμα της πεταλούδας?!?! Τι ήταν αυτό δεν τόχω ξανακούσει....

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS:Δημητράκη σε προειδοποιώ...έχω αρχίσει να σου κάνω μαύρη μαγεία στο ψητό σου και σε λίγο αν δεν γίνουν αρνάκι Νέας Ζηλανδίας και πατάτες κάρβουνο Κάρυ να μη με λένε! :P :P :P :P :P

Bρε πας καλά????? Διαβάζεις τι γράφω ή δεν διαβάζεις?
Τι θα κάνω μ'αυτόν τον άνθρωπο βρε Μάγοι του Κόσμου όλου?
Σε καμμία γλώσσα δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του!
Καλημέρα Δημητράκη του φωνάζω κουκιά σπέρνω μου απαντά!

kariatida62 είπε...

@Ηοmemade:Περίμενε...Μαμούνι βάλε το ασμα του γάτου μας: -Mαμούνι:
EΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕ!!

Γειά σου βρε Μαμούνι!!!!

teleytaios είπε...

Κάρυ μου καλησπέρα. (άμπρα κατάμπρα)
Όταν άρχισα να γράφω το σχόλιο (άμπρα κατάμπρα), σκέφτηκα να το ρίξω στο χιούμορ (άμπρα κατάμπρα), αλλά κατάλαβα ότι εσύ σοβαρολογείς (άμπρα κατάμπρα). Κι έτσι (άμπρα κατάμπρα) αποφάσισα να μιλήσω κι εγώ σοβαρά (άμπρα κατάμπρα).
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στη μαγεία. Είτε άσπρη είτε μαύρη είτε θαλασσιά. Άλλοι πάλι δεν πιστεύουν. Ποια είναι η διαφορά τους; Ότι οι δεύτεροι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχουν πέσει θύμα μαύρης μαγείας. Ξέρεις γιατί; Επειδή απλώς γιατί δεν ασχολούνται.
Η φίλη σου τώρα: Ποιος σου είπε ότι όλο αυτό το σπορ είναι ανέξοδο; Επειδή δεν της πήρε λεφτά ο Μέρλιν; Κι όλα τα έξοδα και τα πήγαινε κι έλα; Κι άσε την ύλη κατά μέρος, την ψυχική της κατάσταση την κοιτάει η φίλη σου; Και τι νομίζει, ότι ο Μέρλιν θα την αφήσει έτσι; Θα γίνει ψυχοεξαρτώμενη από αυτόν, πιόνι της στο τέλος και θα την κουμαντάρει κατά πως του έρχεται το κέφι!
Κάρυ μου προσφάτως έγραψα μια ανάρτηση για τη φιλία. Αν είσαι αληθινή φίλη της ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Πρώτα απ’ όλα να της ρίξεις ένα γερό χαστούκι μήπως και συνέρθει. Και μετά να πάρεις όλο αυτό το σκουπιδαριό που κουβάλησε από τη Ρουμανία και να το ρίξεις στο τζάκι να καεί ή να το πετάξεις στα σκουπίδια. Να της πεις ότι η μαγεία υπάρχει μέσα στο μυαλό της και μόνο.
Πάντως μια φορά, εκεί στα δάση που περιδιάβαινα, ας μην πω καλύτερα που, πήρε το μάτι μου κάτι έντονα κόκκινο πίσω από ένα πεσμένο κορμό δέντρου. Έκανα να κοιτάξω και είδα μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες και άλλα τέτοια τινά. Κάποιοι συνάδερφοι αναφώνησαν: Μαύρη μαγεία! Και βεβαίως οπισθοχώρησαν. Οι υπόλοιποι συμμαζέψαμε το σκουπίδι και το πετάξαμε μετά στο καλάθι των αχρήστων. Κάποιο αρρωστημένο μυαλό έκανε ότι έκανε με την κούκλα… [ Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να πάρω μερικές κούκλες, καμιά τρακοσαριά πάνω κάτω κι ένα φορτηγό καρφίτσες και που ξέρεις… ;) ]
Ξαναλέω λοιπόν ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνετίσεις τη φίλη σου. Όσο για τον Μέρλιν, να θυμάσαι πάντα ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν σ’ αυτόν τον κόσμο, ακόμα και την ανάσα που παίρνεις την πληρώνεις με τις θερμίδες που καις για να λειτουργήσουν τα πνευμόνια σου.
Σε αφήνω τώρα γιατί είναι ένα μαύρο κοράκι έξω από το παράθυρο και με κοιτάει επίμονα όση ώρα γράφω (άμπρα κατάμπρα). Κι έχει ένα διαπεραστικό βλέμμα το άτιμο… (άμπρα κατάμπρα)

Υ.Γ. Η ηχητική υπόκρουση που έχεις βάλει είναι όλα τα λεφτά! Αμάν, τι είπα; Όλα τα λεφτά; Λεφτά υπάρχουν; Ρωτώ απλώς γιατί κάποιος μάγος τα εξαφάνισε...

dimiscon είπε...

"Όταν πιστεύεις στα παρανόρμαλ, συμπτωματικά σου συμβαίνουν...αυτό κατι σημαίνει!" πολύ σωστά το έθεσες!

dimitris είπε...

kariatida62 ΛΟΥΚΟΥΜΙ οι πατατες και το κατσικακι, θελεις πολλα μαγομαθηματα, για να καψεις το φαι του ''κατινακιου'', αντε καλο καφεδακι, με λουκουμακι, Συριανο...

Frezia είπε...

Κάρυ μου,οι επιτήδειοι
εκμεταλλεύονται κάθε
κατάσταση,για να πλουτίσουν.
Τώρα το πρόβλημα μας είναι
η ανεργία,και βγήκαν οι κάθε
απατεώνες να επωφεληθούν.
Κεντρικό μαγαζί της Πόλης
που πουλά μόνο ΓΡΑΒΑΤΕΣ
έβαλε διαφήμιση ότι τις δίνει
στη μισή τιμή στους ανέργους.
Λες και το πρόβλημα των ανέργων
είναι η έλλειψη γραβάτας...
Στη λαϊκή μοιράζουν φυλλάδια
αγοράζουν λέει τα χρυσαφικά
μας,σε καλή τιμή.
Θέλω να πω ότι εκμεταλλεύονται
με κάθε τρόπο το πρόβλημα
της ανεργίας,οι διάφοροι
κομπιναδόροι οι μάγοι θα έλειπαν
από το...παζάρι.
Για πες μου είναι αδύνατος
χαρακτήρας η φίλη σου?
Αν ναι υπάρχει πιθανότητα
κάποιος να τις επιβάλετε με το
να τη φοβίζει...
Πρόσεχε να μη την εκμεταλευτούν.

kariatida62 είπε...

@TELEYTAIOS: Στρατηγέ μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..άμπρα κατάμπρα!
Πώς να την συνεφέρω την άμοιρη...αυτή είναι τρομοκρατημένη!
Ετσι και την αρχίσω στα χαστούκια θα νομίζει πως είμαι μαγεμένη κι'εγώ και ότι θέλω να της κάνω κακό!
Αυτό που σκέφτηκα λοιπόν είναι να βάλω κάτω την λογική μου, να της δώσω μια λογική ερμηνεία για τα παράξενα που τις έτυχαν μπας και το καταλάβει επιτέλους και ξυπνήσει!
Γι'αυτό σας λέω θέλω να το παίξω Σέρλοκ Χολμς! Για να της λύσω το μυστήριο και όλα τα μάγια που της έχουν κάνει....
Τώρα που το σκέφτομαι μήπως να κάνουμε μάγια και στην κυβέρνηση Παπαδήμου μήπως και...λέω μήπως και!
Αλλά τι λέω αυτούς ούτε μάγια ούτε ξόρκια τους πιάνουν!
Οι χατζάρες όμως τι λες, λες να πιάνουν? χαχαχαχχαχχαχαχαχαχα!
Καλό απόγευμα Τελευταίε μου!

kariatida62 είπε...

@Frezia: Nαι λουλουδάκι μου έτσι είναι όπως μας τα λες...ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!
Η φίλη μου δεν είναι και απο τις κολλητές μου φίλες, φίλη της φίλης είναι! Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Η γυναικούλα είναι καλός άνθρωπος και πάντα θέλει να προσφέρει στον συνάνθρωπό της. Τόχει αποδείξει πάμπολες φορές. Και μόνο γι'αυτό αξίζει την συμπαράστασή μας.
Αδυναμίες έχουν πολλοί άνθρωποι και ιδίως εμείς οι γυναίκες είμαστε ευάλωτες σε τέτοιου είδους θέματα. Γι'αυτό στεναχωριέμαι για να μη προβεί σ'άλλες βλακείες.
Εμένα με ψιλοντρέπεται και δεν μου τα λέει όλα...αν την είχα απο κοντά θα ήταν διαφορετικά ίσως τα πράγματα και πιο εύκολα να ξεδιαλύνω το μυστήριο....

kariatida62 είπε...

@dimiscon: Eμ έτσι είναι φίλε μου!
Αν πιστεύω στα μαγικά το παραμικρό που δεν θα μπορώ να το εξηγήσω με την μία θα το αναγάγω σε μαγεία!
Σε μένα δηλαδή ή σε σένα, πώς και δεν έχει συμβεί ποτέ τίποτα?
Η γιαγιά μου ήταν πολύ θρησκόληπτη. Της παρουσιαζόταν συνεχώς στα όνειρά της, ελεγε ο Άγιος Σπυρίδωνας.
Εμένα γιατί δεν παρουσιάστηκε ποτέ?
Παρεξηγημένος ήταν μαζί μου?
Τελευταίως δεν ξέρεις ποια μου παρουσιάζεται στα δικά μου όνειρα...
Η Μέρκελ! Ναι, ναι η Μέρκελ! Δεν ξέρεις τι δίαυλο επικοινωνίας έχουμε ανοίξει οι δυό μας...:))

kariatida62 είπε...

@Dimitris: Σε λυπήθηκα καυμένε, ή μάλλον λυπήθηκα το Κατινάκι σου, που έτσι και καιγόταν το φαί της θα έτρωγες μετά εκείνη...χαχαχαχαχαχαχχα!

MINIMARKET είπε...

Δεν σχολιάζω για να μην πλακωθώ με τους άλλους , απλά ρωτώ : στην μαύρη μαγεία δεν πιστεύεις , στα θαύματα της ορθοδόξου εκκλησίας πιστεύεις ?
Και ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο ?

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Βρε Μίνιι πάλι μεσ'στην τσίτα μου ήρθες? Γιατί ωρέ θέλεις να πλακωθείς με τους άλλους? Τι σου έκαναν? Μου φαίνεται ότι σου έχουν κάνει μάγια και μας βλέπεις όλους εχθρούς...αλλιώς δεν εξηγείται!

Με ρωτάς αν πιστεύω στα θαύματα της ορθοδόξου ημών εκκλησίας! Της εκκλησίας, επαναλαμβάνω!
Πότε έγιναν ορέ και δεν τα πήρα πρέφα εγώ?
Λοιπόν άκου για να σου ξεκαθαρίσω την θέση μου!
Πιστεύω πολύ στην δύναμη της πίστης! Οπως εξήγησε και παραπάνω η Αιναφετς ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τεράστιες δυνατότητες.
Η πίστη δείνει δύναμη, κουράγιο για γινει η υπερβαση του ανθρώπου!
Η φιλοσοφία του Χριστιανισμού, -πρόσεξε ακριβώς τι λέω-ο Χριστιανισμός σαν φιλοσοφία στηρίζεται στην αγάπη και την αλληλεγγύη!
Αυτό ενεργεί μόνο θετικά! Βοηθά να ανταπεξέλθεις στις αντιξοότητες της ζωής.Αν καταφέρεις και υπηρετήσεις πιστά τις εντολές αυτές είναι ένα Θαύμα!
Κάτω απο αυτή την έννοια ναι πιστεύω στο θαύμα της αγάπης..!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Δεν θέλω να ξέρω ,αυτό που με τα βεβαιότητας μπορώ να πω είναι ότι αν ο άλλος θέλει να σου κάνει κακό θα στο κάνει και με αυτό τον τρόπο..μμππρρρρρρμακρια στα όρη και στα βουνά..

MINIMARKET είπε...

Καλά το πάς , σωστή σε βρίσκω !

ღ oneiremataღ είπε...

μπρρρρρρρρ ανατρίχιασα Κάρυ!!!μα αυτά είναι Σολωμονικά καλέ...δες εδώ πάντως<a href="http://www.xrisima.gr/astrologia/sumboules-suntages-ksorkia/lusimo-maures-mageias.html>λύσιμο μαύρης μαγείας</a>....
μεταξύ μας όμως ξέρω και μορφωμένους ανθρώπους κι υποτίθεται πιο ξύπνιους τάχα μου που έχουν πέσει θύματα.καλά ξεμπερδέματα!!

kariatida62 είπε...

@Φούλη@Ονειρέματα: Nα βρε κορίτσια βλέπετε? Αυτό το ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ! Αυτός ο φόβος μας εμποδίζει να δώσουμε λογικές εξηγήσεις!
Ποιος μωρέ να μου κάνει κακό με σαπούνια, κουκλάκια, καρφίτσες, νύχια βατραχοπόδαρα και άλλες αηδίες?
Αν τον πάρω στο κατόπι, θα δει την δική μου μαύρη μαγεία, και τότε θα δούμε ποιανού μαγεία πιάνει περισσότερο!
Ονειρέματά μου, τι σημασία έχει νάχει και δύο διπλώματα παραπάνω? Η αφέλεια βασιλεύει παντού!
Ξεχάσατε ωρέ την Μιμή, πως είχε τυλίξει τον συγχωρεμένο ανάμεσα σε κομποσκίνια και τραγόπαπες?
Ξεχνάτε πόσες φορές μαθαίνουμε ότι προσωπικότητες ακόμη και πολιτικές έχουν τον προσωπικό τους αστρολόγο για να συμβουλεύονται?
Ξεχνάτε ότι γίνεται παγκόσμιο τράφικινκ με ανήλικα κορίτσια, γιατί σε τριτοκοσμικές χώρες οι μαγείες παίρνουν και δίνουν?

Σταματείστε να φοβόσαστε τους αγύρτες ωρέ!
Αγύρτες είναι όλοι αυτοί!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Αφού πια με ξέρεις και σωστή με βρίσκεις γιατί ωρέ Μίνι μου κάνεις ερωτήσεις που δεν θάπρεπε να μου τις κάνεις?

zoyzoy είπε...

Φιλενάδα να ξέρεις όπως υπάρχει το καλό υπάρχει και το κακό και μπορώ να σου πω ότι έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη.
Πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό.
Όσο πιστεύεις σ'αυτά τόσο τα συναντάς μπροστά σου.

Και'γω είμαι της γνώμης να περιμένουμε να δούμε τι ποσό θα ζητήσει ο Μέρλιν για να λύσει τον "μπόγο"!
Αν είναι ευτελές τότε σίγουρα έχει μεγάλες ικανότητες ο άνθρωπος (και ναι υπάρχουν και τέτοιοι που μπορούν να κάνουν πολύ καλό τελικά)
Αν της ζητήσει πολλά τότε κάπου βρομάει η υπόθεση γιατί αυτοί οι άνθρωποι συνήθως δεν το κάνουν για να αποκτήσουν πλούτη.

Καλά ξεμπερδέματα στη φίλη σου!

kariatida62 είπε...

@ΖΟΥΖΟΥ:Μα ποιος είπε το αντίθετο?
Ανθρωποι που μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό, υπάρχουν! Βεβαίως και υπάρχουν... Αλλά πώς ειναι το θέμα!
Με μαγείες?
Λες όσο τα πιστεύεις αυτά τόσο τα συναντάς μπροστά σου. Σωστά! Γιατί σ'όλα δίνεις μαγική ιδιότητα.
Το ξανάπα και παραπάνω...π.χ. βλέπω ένα γέρο με σκούφο στον ύπνο μου.
Την άλλη μέρα εγώ θα θυμάμαι ότι είδα ένα γέρο, ενώ εσύ- ας πούμε εσένα για το παράδειγμα- θα πεις ότι είδα τον Αγιο Σπυρίδωνα στον ύπνο μου και θα σταυροκοπηθείς 50 φορές.
Καλά δεν πιστεύω μέχρι τέλους ότι ο Μέρλιν δεν θα ζητήσει χρήματα.
Αλλά δεν ξέρω αν θα τολμήσει να μου το εξομολογηθεί η φίλη.
Τι να πω...αν δεν θέλει και κάποιος να ξεμπερδέψει μ'όλα αυτά δεν ξεμπερδεύει ποτέ! Τέλος πάντων, όσο μπορώ και όσο μου το επιτρέψουν θα προσπαθήσω να την βοηθήσω...
Φιλιά Ζουζούκα μου

thinks είπε...

Η ανάγκη του κόσμου να πιστεύει σ' αυτά υπάρχει όσο υπάρχει η ανασφάλεια, μα για να διατηρείται η πίστη επί αιώνες χρειάζεται δουλειά γερή εκ μέρους των επαγγελματιών, σαν αυτή που έτυχε στη φίλη σου, ώστε να δημιουργούνται καινούργιοι πιστοί ακόμα και από αυτούς που ήξεραν ότι αυτά είναι μπούρδες αλλά ξαφνικά δεν μπορούν να απαντήσουν. Η πραγματική προέλευση των ...μάγων αυτών είναι η ανατολική Ευρώπη, και για όσους ...μάγους έχουν άλλη σκούφια, η ανατολική Ευρώπη είναι το "αρχηγείο" τοπικής δικαιοδοσίας. Το μπογαλάκι βρίσκεται στο προκαθορισμένο σημείο σε λεπτά της ώρας με τηλεφώνημα. Η γνώση λεπτομερειών είναι το απλούστερο πράγμα να κατανοηθεί και να επαναληφθεί σαν θέσφατο μέσω εμμέσων ερωτήσεων και απλής τεχνικής. Δεν θα πω τα απλούστερα, ότι δηλαδή μπορεί η Ρουμάνα να είναι στο κόλπο από την αρχή, ή ότι και να μην είναι στο κόλπο μπορεί να είχε πάει η ίδια προηγουμένως στον ...μάγο για να κάνει τα μάγια που μετά πήγε να λύσει η φίλη σου. Αν ψάξεις τις λεπτομέρειες του ιστορικού της φίλης σου θα βρεις τους συνδέσμους. Αυτό ήταν απλό. Πιο δύσκολο έχεις; Καλό βράδυ!

ΥΓ. Δεν έχει ζητήσει λεφτά γιατί τα λεφτά που θα έπαιρνε τώρα είναι λίγα. Τα λεφτά μπορεί να τα ζητήσει αργότερα, λη να τα πάρει από τους άλλους που θα φτιάξει ο "κράχτης" που κατασκευάζει τώρα... τα πραγματικά λεφτά δεν τα παίρνουνε μια κι έξω. Η υπόθεση είναι επιστήμη.

kariatida62 είπε...

@thinks:Eπιτέλους! ΄Ενας άνθρωπος που είπε τις σκέψεις του, σχετικά με την ιστορία και προσπάθησε να με βοηθήσει να βρω την άκρη του νήματος!
Συμφωνώ Σκεπτόμενε, και το πρόσωπο κλειδί απο το οποίο θα ξεκινήσω είναι εκείνο που σύστησε τον Μέρλιν στην φίλη. Αυτό το πρόσωπο, μάλλον γνώριζε για την Ρουμάνα(τα χαρακτηριστικά της-που του τάπε)
Η υπόθεση είναι επιστήμη αλλά βλέπεις υπάρχουν και οι Σκεπτόμενοι! :))
Νάσαι καλά φίλε μου.

teleytaios είπε...

Κάρυ μου καλημέρα.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι στην όλη υπόθεση, παρά μόνο να κάνω μια παράκληση: Δεν αλλάζεις το τραγουδάκι που ακούγεται με το Μάγισσες φέρτε βότανα; Πάει καλύτερα νομίζω, χα, χα, χα...

Δε λες στη φίλη σου να πει καμιά βλακεία στη Ρουμάνα - σύνδεσμο, έτσι στο άσχετο τάχα μου, για να δει αν θα το επαναλάβει μετά ο Μέρλιν;

Σε αφήνω τώρα, πάω να παραλάβω κάτι νύχια δράκου που είχα παραγγείλει από το ebay για να φτιάξω μια σκόνη για το στομάχι, για να χωνεύεται καλύτερα το μνημόνιο!

kariatida62 είπε...

@Teleytaios: H μουσική είναι απο την κινηματογραφική ταινία SHERLOK HOLMES.
Και τα δύο αλλα κομμάτια που ακολουθούν είναι πολύ καλά. Το δεύτερο μάλιστα ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία γιατί θυμίζει ρουμάνικη τσιγγάνικη μουσική. :))
Eίναι αυτό το Μαμούνι αχτύπητο στις μουσικές επενδύσεις των αναρτήσεων...χαχα
Τώρα δεν θέλω να το κουράσω και μ'άλλα τραγουδάκια το καυμένο διαβάζει για την εξεταστική του...χαχα!

Εγώ σκέφτομαι να πάω στον Μέρλιν να του ζητήσω να κάνουμε βουντού στους fabulous: Παπαδήμου και ΣΙΑ...!
Αλλά σκέφτομαι ότι θα μου πει ότι είναι υπερ της λευκής μαγείας κλπ.κλπ.! Βέβαια καλό θα κάνει αν χτυπήσει τους αρχιλοποδύτες που έχουν κατσικωθεί στον σβέρκο μας!

thinks είπε...

Στο boardwalk του Atlantic City (με τα καζίνο) στο New Jersey, και στο Coney Island στο Brooklyn, έχει μάγους και μάγισσες από την Ανατολική Ευρώπη ανάμεσα στις παιδικές χαρές, τα πανηγύρια, το μαλλί της γριάς και τα καζίνο. Οι πιο εύποροι μάγοι είναι σε απλά αλλά καθώς πρέπει σπίτια σε εσωτερικά προάστια. Το αρχικό διάβασμα συνήθως είναι δωρεάν γιατί αποβλέπει στο αργότερο ξόρκισμα εν οίκω για 5.000 δολάρια και βάλε. Εκτός αν είναι απλά το "μεγάλη πόρτα θα διαβείς σε εφτά τέρμινα" το οποίο κοστίζει 20 δολάρια επί τόπου. Ενώ στις ΗΠΑ έχει περισσότερα λεφτά, χώρες σαν την Ελλάδα έχουν περισσότερη πελατεία. Τα στησίματα σε στυλ της φίλης σου φτάνουνε και 30.000 Ευρώ και παρά πάνω, αλλά όταν φτάσει η υπόθεση εκεί το θύμα έχει αγκιστρωθεί εντελώς και το ένστικτο αυτοσυντήρησης και η υποσυνείδητη λογική του θα απαγορεύσει να εκμυστηρευτεί πουθενά το πραγματικό ποσό που πλήρωσε -ίσως στο τέλος και από ντροπή όταν καταλάβουν τι πάθανε.

Πρέπει να προσέξεις την φίλη σου ξέροντας ότι δεν θα σου πει ποτέ την πραγματικότητα των αριθμών. Πρόσεξε ιδίως αν σε μερικούς μήνες αρχίσει να έχει "εικονικά άσχετα" οικονομικά προβλήματα, ή να μην φοράει πια κοσμήματα κειμήλια που είχες δει παλαιότερα. Και έχε υπ' όψιν σου την πιθανότητα να έχει ήδη πληρώσει κάτι και να μην σου το λέει, γιατί λέγοντάς σου ότι δεν της πήρε λεφτά κάνει την ιστορία της πιο πιστευτή για τους άλλους, και υποσυνείδητα για να πείσει τον εαυτό της.

Αυτοί οι μάγοι/μάγισες είναι απλοί αλλά τρομερά επιτήδειοι και σπουδασμένοι "grifters" (επαγγελματίες απατεώνες), με άριστες συνδέσεις και υποδομή, και τα πρώτα λεφτά δεν τα ζητάνε ποτέ αλλά τους δίνονται από το θύμα. Δεν τα "κλέβουν" από το θύμα αλλά το θύμα τα δίνει από μόνο του. Στο τέλος τα χρήματα που χάνονται είναι σαν ένα εισιτήριο για σινεμά ή θέατρο. Μόνο που αντί γι 10 ευρώ το εισιτήριο για την ψυχαγωγία είναι 10.000. Όταν είδε την φίλη σου να μπαίνει με ένα κουτί γλυκά ήξερε την νοοτροπία και το γεγονός ότι τα λεφτά από το άτομο αυτό θα είναι πολλά και εύκολα.

Οι μυς του προσώπου του ανθρώπου κάνουν εκατοντάδες συνδυασμούς συσπάσεων ανάλογα με την σκέψη. Το πρόσωπο κάποιου που μιλάει είναι ανοιχτό βιβλίο για κάποιον που ξέρει να το διαβάζει. Το να "ξέρουν" λεπτομέρειες είναι για εκείνους το απλούστερο πράγμα του κόσμου γιατί έχουν διαβάσει τις ανεπαίσθητες συσπάσεις των μυών σε ορισμένες λέξεις κλειδιά.

Αν μπορείς, προφύλαξέ την... δυστυχώς όμως και να σου πει ότι έχεις δίκιο και ότι δεν θα ξαναπάει, απλά δεν θα σου πει ότι ξαναπήγε.

kariatida62 είπε...

@ΤΗINKS:Toυς ξέρεις καλά εσύ φίλε μου...τους έχεις μάθει μια χαρά εκεί πέρα στην Αμερική!
Ετσι είναι όπως τα λες! Οπως ακριβώς τα λες!!!
Να δεις πολλές λεπτομέρειες δεν θα μου έχει πει η φίλη...αυτή εμένα φοβάται και όχι τους ΜΕΡΛΙΝ!
Πρέπει να προσποιηθώ κι'εγώ ότι την πίστεψα...μόνο έτσι θα καταφέρω να την συνοδεύσω στις επισκέψεις της...στο ΜΕΡΛΙΝ και να κόψω κίνηση!

thinks είπε...

Αγαπητή μου Καρυάτιδα, δεν είναι τόσο ότι ξέρω την δουλειά των μάγων, όσο το ότι οι μάγοι κάνουν την δουλειά την δική μου: advertising, marketing, user interface, κλπ. Αυτά όλα είναι η τεχνική της διαφήμισης, του μάρκετινγκ -η επιστήμη της καθοδήγησης των ενεργειών του αγοραστή... απλά τα προϊόντα διαφέρουν. Παραδείγματος χάριν, τα τελευταία 30 χρόνια, η οικογένεια σου, πόσα έχετε ξοδέψει σε στέρεο μηχανήματα για το σπίτι, και τα μηχανήματα που έχετε τώρα πόσα από αυτά τα χρήματα αντιπροσωπεύουν, ή τηλεοράσεις κλπ, πόσα από τα προϊόντα στο ψυγείο σου τα χρειάζεσαι πραγματικά, και από τα ρούχα στην ντουλάπα σου πόσα δεν φοράς πια επειδή πέρασε η μόδα, και πόσα από τα καινούργια ρούχα αγοράστηκαν λόγω μόδας και όχι λόγω ανάγκης; Από την λίστα των πραγμάτων ή των ενεργειών που θα κάνετε φέτος πόσα είναι απαραίτητα για επιβίωση, πόσα είναι για ψυχαγωγία/ευαιξία και πόσα επειδή "πρέπει, κοινωνικά";

Ξέρεις, ότι στι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, για τεστ, χρησιμοποιούν ειδικές οθόνες οι οποίες μπορούν να παρακολουθούν την κόρη του ματιού του ακροατή, που στην οθόνη κοιτάει και με τη σειρά, και πόσα κλάσματα του δευτερολέπτου περνά στο κάθε σημείο της οθόνης, ώστε ν φτιάξουν τις διαφημίσεις και να τις σχεδιάσουν με τέτοιο τρόπο που η τελική έκδοση να οδηγεί το μάτι του πραγματικού ακροατηρίου εκεί και όπως θέλει. Οι διαφημίσεις που μας φαίνονται σαν τις πιο γελοίες και ηλίθιες και γελάμε μαζί τους είναι οι πιο επικίνδυνες γιατί αυτές έχουν επιτύχει τον σκοπό τους καλύτερα.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι να το σκεφτείς πάρα πολύ πριν πας κει συ στον ...μάγο, έστω και με την σκέψη να κόψης κίνηση και με την πεποίθηση ότι είσαι ασφαλής. Αυτοί που περνάνε την πόρτα τους προστίθενται στην λίστα των πιθανών ...πελατών, και μέρη της λίστας αυτής την μοιράζονται και με άλλα επαγγέλματα όπως πχ. διαρρήκτες, ή άλλα πολύ πιο δημιουργικά επαγγέλματα. Αν η φίλη σου και εσύ περπατούσατε βόλτα στην έρημο και η φίλη σου έπεφτε σε κινούμενη άμμο θα έμπαινες και εσύ μαζί της να την βοηθήσεις ή θα της έριχνες ένα σκοινί να πιάσει ΜΠΑΣ και μπορέσει να τραβηχτεί έξω μόνη της;

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τι να σου πω! Εχοντας ζήσει στην Αφρική όπου μαγεία/ιατρική είναι στην καθημερινή ζωή δεν ξέρω τι να πω. Βέβαια η υπόδειξη με ακρίβεια το σημείου που βρήκαν τα αντικείμενα με κάνει να κουμπώνομαι - κανει και κρύο- αλλά θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον την εξέλιξη. Και ιδίως αν μετά το λύσιμο των "μαγειών;" θα ύπαρξη κάποια απαίτηση αμοιβής και ποίου είδους.
Ενδιαφέρουσα περίπτωση πάντως. I like it!

magda είπε...

Ουδέν σχόλιον...
Καλή εβδομάδα Κάρυ μου και πολλά φιλάκια!

kariatida62 είπε...

@thinks:XAXAXAXAXAXXAXAXAXXA!
Είσαι ο μοναδικός που τελικώς με φόβισε...χαχαχαχαχαχα!
Συμπέρασμα: Oι Μάγοι ωχριούν μπροστά στους διαφημιστές και μαρκετίστες του Κόσμου!χαχαχαχαχα!

Νάσαι καλά φίλε, ευχαριστώ για τις συμβουλές σου...

kariatida62 είπε...

@Xριστόφορος:Αχαχούχα!!! Αν κουμπώνεσαι και συ Χριστόφορε, πάει τελειώσαμε!
Παιδιά αφήστε μ'επεισε ο Σκεπτόμενος απο πάνω...δεν θα πάω να τα βάλω με τους Μέρλιν!χαχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@magda: Oυδέν Σχόλιον? Γιατί Μαγδούλα μου? Φοβάσαι μήπως και σ'ακούσει ο Μέρλιν? Ή δεν θέλεις να θίξεις την χαζοβιόλα φίλη?
Καλά δεν επιμένω..αφού δεν θες!
Φιλάκια πολλά κι'απο μένα.

Evie είπε...

Σε διαβάζω από το νησί, η άλλη μεριά του νησιού πιστεύει στο βουντού.
Το θέμα είναι σοβαρό αλλά με τέτοιο γράψιμο έχω ξελιγωθεί στο γέλιο.

Δεν πιστεύω σε μάγια αλλά γνωρίζω από εμπειρία ότι υπάρχει μαύρη μαγεία όσο υπαρχουν κακά πνεύματα, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να τα διώξουμε.

Γιατί άλλοι βλέπουμε κι άλλοι όχι, δεν είναι μόνο ο εγκέφαλος που κάνει πολλά τρικ, είναι επίσης η 6η αίσθησης που δεν είναι αναπτυγμένη σε όλους μας.

Αν ήταν δυνατόν να πηγαίνατε όλες μαζί εκεί για να της συμπαρασταθείτε, κι ίσως να καταλάβαινες τα κόλπα τους.

Σου στέλλω την ζεστασιά του νησιού!

kariatida62 είπε...

@Εvie: A! Tην Εύη μας!!! Στην καρδιά των βουντού βρίσκεσαι εσύ τώρα...

Γιατρίνα μου, αν δεν πιστεύουν οι άνθρωποι εκεί την μαύγη μαγεία ποιοι θα την πιστεύουν, εμείς εδώ πάνω στον Ιερό Βράχο?
Αν πεις εκείνος ο Ιπποκράτης, αφρούς έβγαζε απο το στόμα του όταν άκουγε για Μάγους και τσαρλατάνους!
----
Κάτι θα κάνω, δεν θα την αφήσω στο έλεος του Μέρλιν!
--------
Συμφωνώ ως προς την δύναμη του εγκεφάλου η όποία δεν μπορεί να βέβαια να φτάσει σε σημεία υπερφυσικά.
Δεν πιστεύω σε κακά πνεύματα, γιατί τότε θα πίστευα και στις μαγείες.
Πιστεύω μόνο στην ύπαρξη κακών και ζηλόφθονων ανθρώπων που σκαρφίζονται ότιδήποτε σατανικό σχέδιο για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άλλον.
Εύη εσύ βέβαια για καλό και για κακό μη πας απο την άλλη μεριά του νησιού, μπάνιο μόνο απο δώθε μεριά...

Υ.Γ. Απο καρχαριάκια πώς πάτε?
Στείλε βρε καμμιά φωτό να δούμε ονειρεμένες παραλίες!

teleytaios είπε...

Κάρυ μου καλημέρα. Αυτά που σου είπε ο Δημήτρης να τα λάβεις σοβαρά υπόψη γιατί πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί είναι μάστορες στην τέχνη τους.

Θα συνιστούσα κι εγώ να μην "πας με το μέρος της" με σκοπό να της αποσπάσεις περισσότερες πληροφορίες, το μόνο που θα κάνεις είναι να της δημιουργήσεις την εντύπωση ότι αυτά που κάνει είναι και τα σωστά. Κατά τη γνώμη μου, καλό θα ήταν να κάνεις μια εκτύπωση από όσα έχει γράψει ο Δημήτρης παραπάνω και να της τα δώσεις να τα διαβάσει. Πρέπει να την ταρακουνήσεις με κάποιο τρόπο και να την ξυπνήσεις από το βαθύ κώμα που βρίσκεται! Μόνο έτσι θα καταφέρεις να κάνεις κάτι.

Πάντως, επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον από κοινωνιολογικής άποψης, θα ήθελα, όπως και άλλοι αναγνώστες σου φαντάζομαι, να μας ενημερώσεις για τις εξελίξεις.

kariatida62 είπε...

@teleytaios:Μωρέ απ'όλες τις απόψεις έχει ενδιαφέρον το θέμα, μη κοιτάς που πάρα πολλοί δεν μιλούν για διάφορους λόγους...
Εγώ τελευταίε μου ξέρεις τι διακρίνω?
Οτι όλοι μας διατηρούμε ένα φόβο είτε εκφράζοντας τον με τον ένα τρόπο ή τον άλλο!
Εγω το εξετάζω απο ψυχολογικής άποψης...και ερμηνεύω ακόμη και την σιωπή!
Τώρα ως προς το πώς πρέπει να διαχειριστώ μία τρομοκρατημένη γυναίκα θέλει μεγάλη σκέψη.
Αν δεν της αποδείξω με τον ίδιο τρόπο που της απέδειξε ο "Μάγος" την ύπαρξη μαύρης μαγείας που έχει τάχα "δέσει" τα αγαπημένα της πρόσωπα δεν πρόκειται ποτέ να πειστεί απο κανέναν Δημήτρη, Κάρυ ή Τελευταίο.
Η υπόθεση χρειάζεται Σέρλοκ Χολμς...αλλά πού χρόνος???

nikiplos είπε...

καλησπέρα....

Προσωπικά δεν πιστεύω σε θεούς και δαίμονες και συνεκδοχικά ούτε στη μαγεία... Μέσα μας μπορεί να είμαστε θεοί, αλλά και οι χειρότεροι δαίμονες, εμείς οι ίδιοι... Ο παπούς Καβάφης, έλεγε ότι τους λαιστρυγόνες και τους κύκλωπες, τον άγριο ποσειδώνα δεν θα τους συναντήσουμε αν δεν τους κουβαλάμε μέσα μας, αν η ψυχή μας δεν τους στήνει εμπρός μας...
κατα συνέπεια όλα ετούτα τα θεωρώ παθήματα της δικής μας της ψυχής και κανενός καταχθόνιου τάχατες δαίμονος...

Η σύγχρονη νευροεπιστήμη, όπως είπε και η μαγισσούλα παραπάνω συμφωνεί σε αυτό... Με το νου μας μπορεί να υποβληθούμε σε μύρια όσα και φυσικά να αυθυποβληθούμε επίσης...
Προσωπικά, είχα προκαλέσει κάποτε μια "μάγισσα" Αθίγγανη, που καμωνόταν ότι δεν ήθελε λεφτά από μένα και είχε δει στο χέρι μου ότι δήθεν εγώ δεν θα έβλεπα το μιλένιουμ...
Θέλω να πω, πως άλλο πράγμα η διαίσθηση ή ένα κακό προαίσθημα... πόσες φορές όμως το έχουμε και δεν συμβαίνει τίποτε? Θυμόμαστε όμως μόνο εκείνες τις φορές που "πέσαμε μέσα"...

Επί του πρακτέου... Γνωρίζω μιαν αντίστοιχη ιστορία... Κάποτε σε μια επαρχιακή πόλη, μια γυναίκα έκανε μάγια γιατί ήθελε ένα κοριτσάκι μιας οικογένειας να το κρατήσει... Το κοριτσάκι ήταν ασθενικό και εκείνα τα χρόνια εύκολο να ρισκάρει κανείς στο θάνατό του... Η γυνή προέβλεψε (ή άφησε να εννοηθεί) ότι έκανε μάγια... Τα μέλη της οικογένειας όταν έχασαν το κοριτσάκι φοβήθηκαν για το επόμενο μεγαλύτερο... (φυσικά η ασθένεια θα μπορούσε να είναι κολλητική! ;) ). Αφού περιέγραψαν διάφορα που αφορούσαν αυθυποβολές κυρίως (οραματίστηκαν μαύρα άγρια σκυλιά που γαύγιζαν όταν βρήκαν τα μαγικά-κούκλες σαπούνια λιωμένα κλπ-φαντάζεσαι την αμηχανία μου να μου διηγείται κάποιος ότι πράγματι τα είδε... ).

Η ουσία ήταν η εξής: Η κα, ξεκίνησε την καρριέρα της αφιλοκερδώς δωρεάν... Μόλις όμως κάποιος πέφτει στη λούμπα, μετά παθαίνει εξάρτηση... για όλα του φταίει κάποιο κακό μαγικό, κάποιο γρουσούζικο συνταίριασμα και πάει λέγοντας... Η γραία έγινε πάμπλουτη και η φήμη της έφτασε μέχρι την Αθήνα... Οι διηγώντες μου την ιστορία, μου έλεγαν ότι ξεκινούσαν μερσεντέ από τα ΒΠ τη δεκαετία του 80 και έκαναν τα 200 χιλιόμετρα που απαιτούνταν προκειμένου να επωφεληθούν... Η φήμη είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τους αλμπάνηδες...

φιλικά και συγνώμη για το σεντόνι...

kariatida62 είπε...

@NIKIPLOS: Καλησπέρα και καλώς μου ήρθες!
Πολύ ενδιαφέρουσες όλες οι πληροφορίες σου...απο τον Καβάφη μέχρι την γραία!
Εχεις απόλυτο δίκιο, συμφωνώ μαζί σου...
Ευχαριστώ για το σεντόνι! :)