bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαβάζω την επιστολή του φίλου μου  του Μιχάλη Τζανάκη:

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ (;) ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ

Γράφει ο Μ. Τζανάκης

 
Μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο θα υπάρξουν πολλά «θύματα» απ τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, που ήδη δουλεύουν. Ξαφνικά, όλοι εκείνοι που διέλυσαν μια χώρα,-δηλαδή εσείς-, που εξευτέλισαν κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας,-δηλαδή εσείς και πάλι- προβάλλουν δειλά-δειλά ως «νοικοκύρηδες», «μεταρρυθμιστές» και «συνετοί διαχειριστές». Αντί να ψάχνουν κάποιες τρύπες να κρυφτούν, ή έστω να εξαφανιστούν απ τα χώματα τούτης της γης, βγαίνουν απ το καβούκι τους και προκαλούν τη νοημοσύνη μας, (καλά το καταλάβατε, σε σας αναφέρομαι). Πόσο αισχρό μπορεί να φαντάζει για τον «κοινό νου», οι φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί ενός εγκλήματος να ζητούν τη συναίνεση εκατομμυρίων θυμάτων για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων; Αυτό δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει: αφενός παντελή έλλειψη ηθικής καθώς και τον απόλυτο ορισμό πολιτικού αμοραλισμού εκ μέρους των δολοφόνων και, αφετέρου, την παντελή αποχαύνωση στα όρια της παράνοιας εκ μέρους των θυμάτων που συναινούν στην εκ νέου θυματοποίησή τους.

Παρακολουθώντας τη στημένη και απροκάλυπτη, πια, προπαγάνδα των τάχα «φιλοευρωπαϊκών» «εκσυγχρονιστικών» δυνάμεων, που απειλούν με δήθεν αφανισμό τον ελληνισμό από τυχόν καταψήφιση τους απ το εκλογικό σώμα, μου προκαλείται έντονη ναυτία και αποτροπιασμός για τους έως τώρα εκπροσώπους μας. Οι πάλαι ποτέ «σοσιαλιστές» και «φιλελεύθεροι» εκπρόσωποι του λαού, έχετε μεταβληθεί σε πειθήνια «γιουσουφάκια», που τοτελευταίο που σας ενδιαφέρει είναι η τύχη αυτού του λαού που-υποτίθεται-εκπροσωπείτε.

Πόσο διεφθαρμένος και επαίσχυντος μπορεί να ναι κάποιος, όταν ξετσίπωτα προπαγανδίζει ένα ειδεχθές, προμελετημένο και κατ εξακολούθηση έγκλημα; Πόσο ανώριμη μπορεί να ναι μια κοινωνία όταν καταδέχεται έστω και να αντικρίζει πολιτικάντηδες εθελόδουλους και σαδιστές; Δε γίνεται μια ολόκληρη χώρα να πάθει ομαδική παράκρουση ή πολιτικό «αλτσχάιμερ», ώστε  να συγχωρήσει και να αμνηστεύσει εκλογικά εκείνους που παραχώρησαν οικειοθελώς και αυτοβούλως την ασυλία (!!!) μιας χώρας. Τι άλλο περιμένουν να δουν οι πρώην ψηφοφόροι των κομμάτων σας, (μεταξύ αυτών και ο γράφων), που μας οδήγησαν με την πολιτική τους και-κυρίως- την υπογραφή τους,  στην ίδρυση της πρώτης ευρωπαϊκής αποικίας; Αυτοί θα έπρεπε να οργίζονται περισσότερο, αφού αυτοί είναι οι προδομένοι κι όχι όσοι ήταν εξαρχής επιφυλακτικοί με τα κόμματα σας, που είναι δικαιωμένοι (δυστυχώς).

Σε λίγες μέρες θ αρχίσει πάλι ο «βιασμός» της γλώσσας. Θα την «παραλάβετε» οι συμμορίες των πρασινο-γαλαζο-μαυρο τέτοιων εκπροσώπων, για να την εκπορνεύσετε άλλη μια φορά. Δημοκρατία, λαός, δικαιοσύνη, πρόοδος, όραμα, προοπτική και τα παράγωγά τους θα γίνουν η καραμέλα «βουλιμικών» εξουσιομανών, που θα την προσφέρουν απλόχερα στον σαστισμένο πολίτη θεωρώντάς τον ότι βρίσκεται σε κατάσταση «υπογλυκαιμικού σοκ». Κακά τα ψέματα. και ο πιο συντηρητικός πολίτης αμφισβητεί -δυστυχώς βάσιμα- πλέον την ποιότητα της δημοκρατίας μας κι αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει στον τόπο που την γέννησε. Αμφισβητούμε την έννοια του «κράτους δικαίου», αφού η οργάνωση και λειτουργία του κράτους στηρίζεται σε νόμους που σε καμιά  περίπτωση δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού προς χάρη του οποίου-υποτίθεται-θεσπίστηκαν.

Ειλικρινά, δεν κατανοώ την αγωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να υπερψηφιστούν, αφού απροκάλυπτα- το ομολογούν-το ομολογείτε- άλλωστε οι ίδιοι και οι ευρωπαίοι πάτρωνες τους (σας)- θα ασκήσουν την πολιτική που τους έχει υπαγορευτεί. Για πρώτη φορά ξεκάθαρα θα χουμε κόμματα «φιλιππινέζες», χρηματοδοτούμενα απ τον έλληνα φορολογούμενο, για να ασκήσουν την πολιτική ενός ξένου κράτους. Ποιοι άνθρωποι με μέση νοημοσύνη μπορούν να νομιμοποιήσουν εκ νέου πολιτικά φαντάσματα, τα οποία χθες μας έλεγαν «μαζί τα φάγαμε», αύριο θα μας πουν «εσείς μας βγάλατε» και μεθαύριο θα θρηνούμε μόνοι μας για μια χώρα που κάποτε την έλεγαν «Ελλάδα».

Σήμερα στην κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας, εκεί που ο Μακρυγιάννης πολιορκούσε τα ανάκτορα των Βαυαρών ζητώντας το αυτονόητο, αύριο στην πόλη μας, μεθαύριο κάθε πλατεία θα θρηνεί το δικό της νεκρό. Αλήθεια πού το πάτε κύριοι; Τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε; Τίνος συμφέροντα εξυπηρετείτε; Αναλογίζεστε ότι τα ονόματα σας θα «κοσμήσουν» την πιο μελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας; Έχετε αποτύχει οικτρά. Από ανικανότητα; Από δόλο; Από κυνικότητα; Δεν έχει αυτή τη στιγμή καμιά απολύτως σημασία. Είστε ντροπή και όνειδος του απανταχού ελληνισμού και ξεδιάντροπα ζητάτε την ψήφο του !!!

Μην βάζετε στο στόμα σας λέξεις ιερές όπως «δημοκρατία», «ελευθερία», «λαός», «πατρίδα» κλπ. Τις μαγαρίζετε. Για τον έλληνα έχει άλλη διάσταση να χρησιμοποιεί τον όρο «δημοκρατία» κι άλλη να τη χρησιμοποιεί ο Αυστριακός λ.χ. ο «δήμος» δυστυχώς δεν «κρατεί» πλέον, «κρατούν» οι συμμορίες μερικών τραπεζών-τραπεζιτών, κάποιες «λέσχες» και «τάγματα» που βάζουν την «ατζέντα» του πολιτικού και οικονομικού μέλλοντος, κάποιες πολυεθνικές και απλά ψάχνουν τους «ψυχρούς εκτελεστές». Απλά πράγματα.

Και ο πιο «αδαής» αντιλαμβάνεται ότι το έγκλημα δεν προέκυψε προφανώς εκείνο το ανοιξιάτικο μεσημεράκι στο Καστελλόριζο με φόντο τις βαρκούλες. Το δουλέψατε καλά από πολύ πριν και το εκτελέσατε άψογα. Τους ψήφους κανονικά έπρεπε να τους ή να τις ζητάτε απ τους εντολοδόχους σας, οι οποίοι έχουν και την «υποχρέωση». Εμείς δεν θέλουμε καν να σας βλέπουμε. Είστε «personae non gratae». Είστε ο εφιάλτης για πολλές γενιές Ελλήνων, που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μελετήσουν αναλυτικά τη στάση και τα κίνητρα σας.

Σε μια δημοκρατία βέβαια χωράνε όλοι. Καθένας μπορεί να ψηφιστεί. Ιστορικά τη «λαϊκή» νομιμοποίηση τη διεκδίκησαν και ενίοτε την έλαβαν και οι πλέον νοσηροί κι επικίνδυνοι ηγέτες. Με ολέθρια πάντα αποτελέσματα. Μ ενοχλεί αφάνταστα δυο δεκαετίες τώρα να διδάσκω νέους Πλάτωνα και Αριστοτέλη, ν αναλύουμε το Θουκυδίδη και το Σοφοκλή, να εμβαθύνουμε στις έννοιες της «δημοκρατίας», της «δικαιοσύνης» της «νομιμοφροσύνης», να εκθειάζουμε τη διπλωματία του Ε. Βενιζέλου και να στηλιτεύουμε τα «ξενικά» κόμματα και την ίδια στιγμή να μας εκπροσωπούν πολιτικοί «βρυκόλακες», που ρουφούν ανερυθρίαστα το αίμα ενός λαού και να του ζητούν κι άλλο.

Γνωρίζοντας, ότι το εκλογικό σώμα δε θ αποτελείται μόνο από μερικές χιλιάδες απόμαχου «κομματικού στρατού», που δέχεται μαζοχιστικά να καθυβρίζεται απ τους «εκλεκτούς» του, αλλά από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δε θα χουν καν το δίευρω, για να το ρίξουν δίπλα στην «κάλπη», μάλλον φαντάζει τελευταία ευκαιρία να προασπίσουμε, έστω την αξιοπρέπεια μας. Γιατί αυτή πλέον μας απέμεινε. Και αυτήν -δυστυχώς γι αυτούς και για σας- δε θα την αποσπάσουν (-ετε) με κανένα «μνημόνιο».

Με απέχθεια 

(για αυτό που εκπροσωπείτε και διεκδικείτε και όχι προφανώς απέχθεια για το πρόσωπο σας) 

 

 Διαφωνώ ως προς την παράγραφο που αναφέρεται  στην Δημοκρατία και ότι σ'αυτήν χωράνε όλοι!

Στην Δημοκρατία δεν χωρούν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 

Στην Αθηναική Δημοκρατία υπήρχε ο Οστρακισμός, μια κατασταλτική εγγύηση για την σωστή λειτουργία του πολιτεύματος. Ο Δήμος μπορούσε να εξορίζει όσους θεωρούσε επικίνδυνους για την ασφάλεια της πόλης και για το πολίτευμα, συγκεντρώνοντας 6.000 ψήφους.

Επίσης η Δημοκρατία τιμωρώντας την "εσχάτη προδοσία" όμοια μ'αυτή που υφιστάμεθα σήμερα εμείς, έδινε το δικαίωμα στον λαό να αντισταθεί έναντι των εχθρών-τυράννων, δήμευε την κινητή και ακίνητη περιουσία  που  τυχόν είχαν αποκτήσει , και αποζημίωνε μ'αυτό τον τρόπο τον Αθηναικό λαό!


Επομένως όχι σε μια Δημοκρατία δεν χωρούν ΟΛΟΙ!

Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία των αρχόντων!  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  στηρίζεται στην δικαιοσύνη, στην ισονομία, στην αξιοκρατία και  στην ελευθερία του λόγου

Στις μέρες μας  οι τρείς πρώτες βασικές αρχές της, έχουν καταλυθεί!


Τέλος, επειδή δεν μπορώ να ξεχωρίσω τις πολιτικές πράξεις τους απο το πρόσωπο τους, εκφράζω την ίδια απέχθεια  για τα πρόσωπά τους  μ 'ότι εκπροσωπούν διότι έχουν συνδεθεί  πλέον άμεσα!

16 σχόλια:

magda είπε...

Η κάθε του λέξη είναι εύστοχη και πιστεύω ότι μας εκφράζει όλους.
Καλημέρα Κάρυ μου
Σε φιλώ

μαχαιρης είπε...

Στο ΔΗΜΟ της Αθηνας..ΚΑΡΥ..Δεν υπηρχε η ασυλια των αρχοντων...Και εκτος απο τον Οστρακισμο, υπηρχε και η ανταλλαγη της περιουσιας..
Οπως και το ιδιοτυπο καθεστως, του "κληρου"...Που δεν μπορουσε να πουληθει..
Και των αστυνομικων, που ησαν σκλαβοι-μετοικοι...
Οπως και πολλα αλλα..
Μην ξεχναμε, οτι δεν υπηρχαν.."αντιπροσωποι"
Ενω υπηρχε η Ιλιαια...
Παρ ολα τα σφαλματα της...!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...!!

kariatida62 είπε...

@ προς όλους: Xθες βράδυ ένας ακόμα δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ ξυλοκοπήθηκε βάναυσα απο Ματατζήδες γιατί έκανε φιλότιμα την δουλειά του.
Αυτή την στιγμή χειρουργείται με βαρειές κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις.
Κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος που έγινε στην μνήμη του 77 χρονου που τίναξε τα μυαλά του στον αέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Λαός.
Αυτό το κράτος πλέον αντιδρά με μεθόδους παρακράτους!
Η δημοκρατία στην χώρα μας έχει καταλυθεί απ' την κοινοβουλευτική δικτατορία, που μας έχει επιβληθεί!

kariatida62 είπε...

@ΜΆΓΔΑ-@ΜΑΧΑΙΡΗΣ: Καλημέρα φίλοι μου!
Ανάσταση θα γιορτάσουμε πραγματική όταν ελευθερωθεί η πατρίδα!

teleytaios είπε...

Ξέρεις τι ΔΕΝ διάβασα στην επιστολή; Την ευθύνη που έχει ο συντάκτης της για την κατάσταση της χώρας. Και όταν λέω "ο συντάκτης της" δεν εννοώ τον κ. Τζανάκη μόνο, αλλά κι εμένα, κι εσένα κι όλους μας. Ποιους κυβερνούσαν οι πολιτικοί τόσα χρόνια; Κάποιους άλλους; Όχι βέβαια. Εσένα κι εμένα. Και τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια; Τους βάζαμε να μας κυβερνάνε ξανά και ξανά! Άρα έχουμε κι εμείς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τουλάχιστον έτσι νομίζω!

Την καλησπέρα μου!

kariatida62 είπε...

@ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Εγώ τελευταίε μου, θα προεκτείνω το κατηγορώ σου!
Συνυπευθυνότητα έχουμε και τώρα με την απάθειά μας! Με την χοντροπετσιά μας,την βολεμένη αναισθησία μας, με την συντήρηση της διαφθοράς!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
από την Πρωταπριλιά και μετά, για πέντε μέρες,
με ...πολύτιμον λίθον και... άμμον χρυσού!
σήμερα επέστρεψα!
ΕΧΑΣΑ ΟΛΑ τα σοβαρά, διότι στο Νοσοκομείο, φυσικά δεν έχουν Ελληνικές ειδήσεις!!!!!!!!!
μα κα να είχαν, ήμουν συνέχεις με μορφίνη.
Εν τάξει, αυτό πέρασε, αυτά, ταπεινή εξήγηση που... έλειψα (!)

Τα της Πατρίδας μας ΠΩΣ και ΠΟΤΕ θα περάσουν!!!!!!!!!
Ας ευχηθούμε
Καλό, αναίμακτο Πάσχα!
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Astoriani: Περαστικά σου γλυκειά μου!
Τέλος καλό όλα καλά...
Θα σου στείλω κάτι να σου δώσει δύναμη!
Κοίτα στο μέιλ- μποξ σου!
Φιλιά πολλά-πολλά

dimitris είπε...

kariatida62 καλησπερα, ο χειρουργημενος στο κεφαλι, ειναι ο προεδρος των ελληνων φωτορεπορτερ και τ'ονομα του ειναι, Μαριος Λωλος, το κωλοπαιδο που πηγε να τον ΣΚΟΤΩΣΕΙ, ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ, ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΒΗ ΤΟΥ ΓΚΛΟΜΠ, ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ.

Αυτο λεγεται ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ αποπειρα δολοφονιας.

Αν αυτες οι ορτινατζες, οι ''πολιτικοι'' του μαυρου μετωπου, θελουν εξοστρακισμο, οι ψυχανωμαλοι ανθρωποφυλακες τι τους πρεπει???

kariatida62 είπε...

@dimitris: Συντασσόμεθα Δημητράκη, συντασσόμεθα!
Σε λίγο όλοι θα κληθούμε να διαλέξουμε στρατόπεδα.
Εκεί μας οδηγούν δυστυχώς!
Το ανάθεμα στα κεφάλια τους...

Frezia είπε...

Συμφωνώ με τον
"Teleytaio" Κάρυ!
Την καληνύχτα μου.

MINIMARKET είπε...

Μην φωνάζεις βρε ! Πάλι τα 2 κόμματα πασοκ - ν.δ θα πα΄ρουν μαζί 40 % .
Κατάλαβες τώρα γιατί εγώ έχω σταματήσει τις πολιτικές αναρτήσεις εδώ και πολύ καιρό .
Κοπάδι είναι οι νεοέλληνες και βολεψάκηδες .
τέτοιος λαός είμαστε , τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν .
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Καλά αφήστε να δούμε πότε θα γίνουν οι εκλογές και μετά βγάζετε τα ποσοστά.
Ελεύθεροι είναι οι μπλόγκερς ν'ανεβάζουν ότι ποστ θεωρούν ότι θέλουν ν'ανεβάσουν...
Καλό Πάσχα ΜΊΝΙ μου, καλά να περάσετε!

kariatida62 είπε...

@Frezia: Nαι κανείς δεν διαφωνεί μαζί του και όλοι συμφωνούμε και με την επιστολή του Μιχαλη Τζανάκη.

Ανώνυμος είπε...

Τα κατηγορώ Καρυάτιδα είναι μοιρασμένα. Σε αυτούς δηλαδή που μας ρούφηξαν το αίμα και σε όλους εμάς που απροκάλυπτα προσφέραμε το λαιμό μας ελπίζοντας -άκουσον άκουσον- ότι θα μπορούσαν να μας κάνουν βρικόλακες.. Η ευθύνη η δική τους εξαρτάται πρώτα από τη δική μας εκλογική ευθύνη.. Είμαστε συνυπεύθυνοι.. Μην το ξεχνάμε αυτό. Όχι εγώ, εσύ ή όλοι αυτοί που αντιδράνε. Η πλειοψηφία όμως του ελληνικού λαού που τους εκλέγει, ναι αυτή είναι.. Αλλά τι.. Να τους χαρακτηρίσεις προδότες και αυτούς; ή καλύτερα πουλημένους;

kariatida62 είπε...

@maviakoufetarios: Eχω μια άλλη θεωρία φίλε μου εγώ.
Το κράτος και τους πολίτες τους παραλληλίζω σαν μια οικογένεια.Μικραίνω την κλίμακα της εικόνας και πιστεύω:
Για την εξέλιξη της προσωπικότητας ενός παιδιού ευθύνονται κυρίως οι γονείς. Δεν ζητώ ευθύνες πρώτα απο τα παιδιά και μετά απο τους γονείς.
Βεβαια τα παιδιά κάποια στιγμή ενηλικιώνονται και πρέπει κι'αυτά να πάρουν τις ευθύνες τους...
Ήρθε η ώρα λοιπόν!
Δικαιολογίες πια δεν χωρούν!
Συνυπεύθυνους θα θεωρήσω όσους απο δω και πέρα συνεχίζουν με την ψήφο ή την στάση τους να διατηρούν αυτό το σάπιο σύστημα.
Το πρόβλημα είναι κυρίως ταξικό και στην συνέχεια εθνικό!
Ας διαλέξει λοιπόν ο καθείς στρατόπεδο!