bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ένας άγνωστος ήρωας...και το άγαλμά του!

Το όνομά του : Στέλιος Κυριακίδης!


Πόσοι απ'εμάς έχουν ακούσει γι'αυτόν? Κι'όμως! Δεν θάπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην γνωρίζει γι'αυτόν, γιατί πρόκειται για έναν πραγματικό ήρωα της μεταπολεμικής Ελλάδας, έναν μεγάλο αθλητή, που κατέκτησε την Αμερική με μοναδικό του κίνητρο την αγάπη του για την πατρίδα!
Και ενώ στο Χόλιγουντ ετοιμάζουν ταινία για τον Κυριακίδη, στην Ελλάδα χρειάστηκε αγώνας για αν παραλάβουμε το άγαλμά του ως δώρο(!!!!!) άκουσον! άκουσον! απο τους Αμερικάνους!
Το 1946 ο 36χρονος Στέλιος Κυριακίδης αποφάσισε να συμμετάσχει στον περίφημο πεντηκοστό Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης(42.195μ) μετά απο τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών.
Η σύζυγός του έσπευσε να τον αποθαρρύνει αφού λόγω της Κατοχής ήταν αδύναμος και υποσιτισμένος. Είχε πέντε χρόνια να αγωνιστεί. Ο ίδιος όμως είχε πάρει την απόφασή του...πουλώντας προσωπικά του αντικείμενα και μετά απο πολλές και αγωνιώδεις προσπάθειες , ο Κυριακίδης κατάφερε τελικά να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για την Αμερική και στις 4.4. 1946 έφτασε στην Βοστώνη.  Οι γιατροί των αγώνων βλέποντάς τον αδύναμο εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους και δίστασαν για το αν έπρεπε να του δώσουν άδεια να συμμετάσχει. Στην ουσία φοβόντουσαν για την ίδια του την ζωή.
Ο Στέλιος όμως δεν δεχόταν κουβέντα και δήλωνε αποφασιστικά: "¨Ηρθα για να τρέξω για επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες και θα τρέξω!" Ετσι υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι παίρνει  ο ίδιος την ευθύνη για τον εαυτό του.
Στις 20 Απριλίου του 1946 δόθηκε η εκκίνηση του φημισμένου 50ου μαραθωνίου της Βοστώνης με μεγάλο φαβορί τον Αμερικανό Τζόνι Κέλι.
Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος έτρεξε με την γνωστή του τακτική(ξεκινούσε χαλαρά για να κρατά δυνάμεις και επιτάχυνε μετά το μέσο της διαδρομής).
Με την δύναμη της ψυχής του, κατάφερε να είναι μπροστά στα τελευταία χιλιόμετρα. Δεν του επιτρεπόταν να μη νικήσει...
΄Ενας ηλικιωμένος μετανάστης στην διαδρομή έτρεχε κοντά του και του έδινε κουράγιο φωνάζοντάς του:" Για την Ελλάδα  Στέλιο μου! Για τα παιδιά σου!!!"
Οι κουβέντες αυτές έδωσαν κουράγιο στον Στέλιο και μ'όλα τα σωματικά του αποθέματα κατάφερε να φτάσει στην νίκη, φωνάζοντας στον τερματισμό:
"FOR GREECE!!!" ( Χρόνια αργότερα...μια Βούλα θα φώναζε το ίδιο: Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο!"
Ο χρόνος του 2.29.27 αποτέλεσε τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη και για 22 χρόνια τον καλύτερο στην Ελλάδα.
Ο Κέλυ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν κατάφερε να κερδίσει απάντησε: Πώς θα μπορούσα να κερδίσω ποτέ έναν τέτοιο αθλητή? Εγώ έτρεχα για τον ευατό μου κι'αυτός για μια ολόκληρη πατρίδα..!"
Η νίκη του προκάλεσε πάταγο! Οι Αμερικανοί έσπευσαν να του δώσουν χρήματα και να του προτείνουν να μείνει στις ΗΠΑ. Ο ίδιος όμως άφησε άφωνο ακόμη και τον πρόεδρο της Αμερικής Τρούμαν όταν τον ρώτησε τι θα ήθελε να του προσφέρει ως δώρο.
" Για μένα δεν θέλω τίποτα! Μόνο για την Ελλάδα βοήθεια!"
Έμεινε στην Αμερική και για ένα μήνα πάλεψε να μαζέψει βοήθεια για την πατρίδα...
Καθώς η νίκη του είχε συγκινήσει τους Αμερικάνους και τους ομογενείς, το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει έφθασε τα 250.000 δολάρια (τεράστιο ποσό για την εποχή) ενώ η οικογένεια Λιβανού έστειλε έξι πλοία με είδη πρώτης ανάγκης στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
Η βοήθεια αυτή ονομάστηκε" Πακέτο Κυριακίδη"
Στις 23 Μαίου 1946, ο Κυριακίδης επέστεψε στην Ελλάδα , όπου τον περίμεναν ένα εκατομμύριο Έλληνες για να τον υποδεχτούν με τιμές ήρωα ενώ για πρώτη φορά μετά την κατοχή, φωταγωγήθηκε η Ακρόπολη προς τιμή του!
Δακρυσμένος κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής στους Στύλους το Ολυμπίου Διός δήλωνε:
"Eίμαι υπερήφανος που είμαι Έλλην!"


Μέχρι το τέλος της ζωής του, αφιερώθηκε σε φιλανθρωπικά έργα και στον προσκοπισμό ενώ προέτρεπε τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό, δημιουργώντας το γυμναστήριο "Αθλητικός όμιλος  Φιλοθέης"
 Ο ήρωας Στέλιος Κυριακίδης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1910. Μετακόμισε στην Αθήνα το 1934 και εργάστηκε ως εισπράκτορας στην ηλεκτρική εταιρεία χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ τον αθλητισμό με τον οποίο ασχολιόταν απο μικρό παιδί, Ηταν αυτός που κατέρριψε την πανελλήνια επίδοση του Σπύρου Λούη. Ο ίδιος ο Λούης κάλεσε τον Κυριακίδη στο σπίτι του και του είπε: "Παιδί μου Στέλιο, να τρέχεις πάντα, γιατί εμείς οι Έλληνες γεννηθήκαμε για να τρέχουμε. Μόνο έτσι καταφέραμε να ζήσουμε τόσους αιώνες"
Μετά την είσοδο των Ναζιστών στην Αθήνα το 1941 , ο Κυριακίδης παντρεύτηκε την Ιφιγένεια και απέκτησαν τρία παιδιά.  Το 1943 συνελήφθη απο τους Γερμανούς με άλλα 49 άτομα(τα οποία εκτελέστηκαν).  Για καλή του τύχη ο Γερμανός αξιωματικός ήταν μαραθωνοδρόμος και τον άφησε ελεύθερο, όταν βρήκε στο πορτοφόλι του την κάρτα διαπίστευσης των Ολυμπιακών αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.
Πέθανε στις 10 Δεκεμβρίου του 1987 και τάφηκε στον Πύργο Κορινθίας.

Οι Αμερικανοί έγραψαν βιβλία για τον Κυριακίδη, ετοίμασαν ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε, και ετοιμάζουν ταινία προς τιμή του!
Και  το κράτος της Ελλάδας πώς τίμησε και τιμά τον ήρωά της? Ακούστε πώς:
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 Αμερικανοί και Έλληνες ομογενείς, σκέφθηκαν να κάνουν δώρο στην Ελλάδα ένα άγαλμα του Στέλιου. Τα έξοδα κατασκευής τ'ανέλαβε ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Τζιμ Ντέιβις.
Ο τότε δήμαρχος Αθηναίων  όμως  Δημήτρης Αβραμόπουλος άφησε άφωνους τους Βοστωνέζους όταν γύρισε και τους είπε: "Άγαλμα? Δεν θυμάμαι να έχουμε συμφωνήσει για κάτι τέτοιο!"
Ο γιος του Στέλιου, ο Δημήτρης Κυριακίδης έσπευσε να τους ηρεμήσει..." Σε λίγο καιρό υπάρχουν δημοτικές εκλογές και ο δήμαρχος θ'αλλάξει!"
 Και πράγματι ο δήμαρχος άλλαξε και στο Δημαρχείο μπηκε η Ντορούλα.
Νέα συνάντηση, νέα συμφωνία για το να έρθει το άγαλμα και να μπει μπροστά στο Καλλιμάρμαρο.
Ομως η Ντορούλα άλλαξε στην πορεία γνώμη και ενημερώνει εκ νέου τους Βοστωνέζους πως δεν θέλουμε το άγαλμα.
Σε απόγνωση και ντροπιασμένος ο Δημήτρης Κυριακίδης, έρχεται σε επαφή με τον δήμο Μαραθώνα που δέχεται το άγαλμα και ο υιός Κυριακίδης αποφασίζει να πληρώσει αυτός για την μεταφορά, και έτσι επιτέλους το άγαλμα φτάνει στην χώρα μας!
Για τον εκτελωνισμό απαιτούνται περίπου 50.000 ευρώ και οι υπάλληλοι του τελωνείου είναι ανένδοτοι, και έχουμε φτάσει δύο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
 Ο Κυριακίδης μαθαίνει ότι ο εκτελωνισμός θα γίνει δωρεάν αν φανεί ότι το άγαλμα είναι προσφορά ελληνικού συλλόγου της ομογένειας. Τρέχει ο Κυριακίδης, τρέχουν και οι ομογενείς , ετοιμάζουν χαρτιά και το άγαλμα του Έλληνα ήρωα απελευθερώνεται απο τα χέρια της ελληνικής γραφειοκρατίας!

Τοποθετείται στην παραλία του Μαραθώνα, αλλά ....κανένα ελληνικό κανάλι δεν καλύπτει τηλεοπτικά το γεγονός!. Ήσαν όμως εκεί 18 τηλεοπτικοί σταθμοί απο όλον τον κόσμο!
Το άγαλμα μπορείτε να το θαυμάσετε στην παραλία του Μαραθώνα ενώ στο Μουσείο του Μαραθώνα(Λεωφ. Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου) θα μπορέσετε να δείτε τα κειμήλια του Στέλιου Κυριακίδη. Αυτό που δεν θα δείτε βέβαια είναι το γιατί καταντήσαμε σήμερα έτσι όπως καταντήσαμε!
Γιατί εμείς ο Λαός ξέχασε τους ήρωές του!
Γιατί αφήσαμε τους άχρηστους πολιτικάντηδες να ιεροσυλούν επί της Ιστορίας μας!
Γιατί γίναμε αγνώμονες!
Γιατί δεν έχουμε πρότυπα και οδηγούς Κυριακίδηδες  στην νέα κατοχή που περνά η πατρίδα μας!

53 σχόλια:

teleytaios είπε...

Ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτομαι, αλλά δηλώνω πλήρη άγνοια... Γ@μώτο μου.

Με συγκίνησες Κάρυ με αυτή σου την ανάρτηση και με έκανες να θυμώσω με τον εαυτό μου...

Την καλημέρα μου.

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Ακριβώς τα ίδια λόγια μου είπαν φίλοι μου που το διάβασαν.
Δεν φταίμε Τελευταίε μου, επίτηδες μας κρατούν στην άγνοια, επίτηδες δεν μας προβάλλουν πρότυπα.
Για τον Κυριακίδη τυχαία είχα μάθει χρόνια πριν όταν έτρεχα σε στάδια τα παιδιά μου που γυμνάζονταν και είδα μια αίθουσα με το όνομά του.
Λεπτομέρειες βέβαια έμαθα πρόσφατα απο την φίλη Κύπρια μπλόγκερ ELENA G που μου έστειλε μέιλ για τον Στέλιο, και πληροφορίες που βρήκα εδώ,εκεί και απο το Χωνί.

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ και εγώ πως δεν το ήξερα.
Ωραία τα έγραψες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η άρνηση Αβραμόπουλου και Ντόρας να παραλάβουν το άγαλμα του. Γιατί ;

Είχε πάντως τσαγανό ο άνθρωπος. Και πολύ Ελλάδα μέσα του.

VAD είπε...

Είχα την τυχη,παρακινημενος απο ένα εξαιρετο γυμναστη,παλιο πρωταθλητη του στιβου,να λατρεψω το στιβο απο μικρός,έτσι ειχα ακουσει απ'τον ιδιο τη σπουδαια ιστορία του Κυριακίδη....

kariatida62 είπε...

@Gip: Φαντάζομαι πως δεν ενδιαφέρθηκαν γιατί δεν είχαν να πάρουν καμμιά μίζα και έπρεπε ν'ασχοληθούν για την μεταφορά και την εκτελώνισή του! "Ποταπές δουλειές" που δεν τους χάριζαν προβολή και δεν προσέθεταν κάτι στην εικόνα τους...

kariatida62 είπε...

@Vad:Όσοι έχουμε ακούσει τ'όνομά του, τυχαία το ακούσαμε...
Είχες ποτέ συναντήσει κανένα συνάδελφό σου γυμναστή που ήξερε τ'όνομά του να το πει στους μαθητές στο σχολείο?
Φαντάζομαι την απάντησή σου...γιατί εγώ τουλάχιστον ποτέ δεν θυμάμαι να μου μίλησαν γι'αυτόν όταν πήγαινα σχολείο, αλλά ούτε οι γυμναστές ποτέ στα Δημοτικά και στα Λύκεια μίλησαν στα παιδιά μου.

μαχαιρης είπε...

Δεν νομιζω οτι εχετε δικιο για τον Κυριακιδη...
Δεν ειναι μονο ενα αγαλμα...Που θα επρεπε να εκτελωνισθει...

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ...
Αυτο που κυνηγανε και θαβουν...!!

Ειναι η "επεκταση" του εαυτου μας..Στους ομοεθνεις....
Ειναι η αλτρουιστικη διαθεση...!!

"ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...!!"

Αυτα τα .."τρομοκρατικα λογια"..
χαλανε σχεδια ΕΤΩΝ...Που διαμορφωσαν Πολιτες Παρτακηδες..Λαμογιαιους και απεργοσπαστες...!!

Κι ερχεται τωρα ενας..Κυπριος..
Και μας χαλαει την αγορα;;;...!!

Και θελει και..Αγαλμα...!!

Εδω θα βγαλουμε στο τελος αγαλμα..Για τον Αγα της Ελευσινας...!!
Τον Παγκυ...!![Μαζι τα φαγαμε]

Μολις βρεθει..Ενα τοσο μεγαλο..Κομματι μαρμαρο..Θα γινει το αγαλμα...!!
Και θα στηθει..Μπροστα στο..Χρηματιστηριο...!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εξαιρετικό αφιέρωμα.
Τον ήξερα τον Κυριακίδη (ζήλεια...) ως αθλητής του στίβου. Δε γνώριζα όμως το μαραθώνιο του αγάλματος. Νόμιζα ότι ο μαραθώνιος του Κυριακίδη έληξε με τη ζωή του. Δεν γνώριζα ότι συνεχίστηκε και εις... μνήμην του (πίκρα μιλάμε, πολύ πίκρα η κατάσταση).

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Συμπλήρωσες την απάντησή μου στον Τζιπ...όπως πάντα με μοναδικό τρόπο!!!

kariatida62 είπε...

@ο δείμος του πολίτη: Nαι πράγματι...είναι στην μοίρα των περισσοτέρων Ελλήνων Ηρώων ο "γολγοθάς "τους,να συνεχίζεται...και μετά τον θάνατό τους, στην μνήμη τους!
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν και οι λόγοι αναφέρθηκαν στο ποστ και απο τον Μαχαίρη.
Ευχαριστώ για το πέρασμα φίλε μου και χαίρομαι που υπήρξες αθλητής του στίβου.

Unknown είπε...

μπράβο καλαμαρούα μου για αυτή την ανάρτηση θα την πάρω και γω αν δεν σε πειράζει γιατί η ιστορία πρέπει να μεταδίδεται.

kariatida62 είπε...

@Αlex: Θα με πειράξει κουμπάρε, αν δεν την πάρεις να την διαδόσεις!
Σεις οι Κύπριοι αδελφοί μας, έχετε προσφέρει τόσα πολλά για την Ελλάδα,στον Αθλητισμό, στο Τραγούδι, στον Πολιτισμό μας!!!
Είστε γνήσια τέκνα της Ελλάδας και σας αγαπούμε πολύ!

VAD είπε...

H ευτυχία μου να εχω γυμναστη,εναν σπουδαιο αθλητή,εναν ξεχωριστω άνθρωπο,εν ετει 1964 μας έβαλε να κρατάμε μπλοκάκι,οπου ειχαμε γραμμενα όλα τα ρεκορ του στιβου,πανελήνια,ολυμπιακα,ευρωπαϊκά,παγκόσμια,έτσι εμαθα ν'αγαπώ το στίβο...
http://apouro.blogspot.gr/2010/07/blog-post_07.html

kariatida62 είπε...

@Vad: Προφανώς και είχες τύχη...θα μπω να διαβάσω την ανάρτηση στην οποία με παραπέμπεις...αλλά!
Δεν μου σχολίασες επί του σχολίου μου περί συναδέλφων σου γυμναστών! Γιατί?

kariatida62 είπε...

@Vad:Ξεχωριστοί άνθρωποι!!! Πράγματι υπηρξες τυχερός που ήσουν μαθητής του!

Ανώνυμος είπε...

Ρε νσυ, δεν έγραψες "δούλευε στη ΔΕΗ σαν το Τζιπάκο μου" ! Τώρα το είδα !!
Είδες η ΔΕΗ ;
χαχαχα

Συγκηνητική πράγματι η ιστορία του. Και όπως την διάβασα, τα περισσότερα τα είπες και πάρα πολύ καλά.

Μονάδες έχουμε... σύνολο δεν έχουμε !!

VAD είπε...

Ε,τι να λεμε τωρα,ας τα πουν οι ίδιοι:))

kariatida62 είπε...

@gip:Eίδες η ΔΕΗ παλληκάρια που έχει? χαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα!
Στο σύνολο...άστα να πάνε! :))
Mόνο στον κίνδυνο...μετά πάλι, μόλις περάσει βγάζουμε τα μάτια μας!

kariatida62 είπε...

@Vad: Tι να πούμε όλοι τρομάρα μας!
Τίποτα τυχαίο λοιπόν για την κατάντια της χώρας μας! Όλα εξηγούνται, τα πάντα ερμηνεύονται!
Καλό απόγευμα Φίλε μου!

MINIMARKET είπε...

Και όμως εγώ το έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό . Απορώ πως άτομα που ασχολούνται με το διαδίκτυο δεν τον ήξεραν !
Τι στο καλό !!κλείνουν την τηλεόραση και διαβάζουν σαιτ , όπως το newsbomb του χαρδαβέλα και την ζούγκλα του τριανταφυλλόπουλου ?
Σε αυτήν την χώρα δεν ξέρουμε τους πραγματικούς ήρωες , οπότε δεν ξέρουμε και την πραγματική μας ιστορία !
Μέχρι και τον παπουτσή κάνανε ήρωα του πολυτεχνείου και δεν ξέρανε την ιστορία αυτού του ανθρώπου !
Αχ !! βρε κοπάδι ....μια ζωή στον αιώνιο ύπνο και στο βόλεμμα !

bilsot είπε...

Είναι , γενικότερα, ίδιον να εξαφανίζονται και τα ονόματα και οι επιτυχίες των αθλητών με τις μεγάλες επιδόσεις και να παραμένουν στις μνήμες τα αντίστοιχα των ...ηθοποιών ή των ...πολιτικών...έ
Σαν παλαιός αθλητής του στίβου - ε, ναι και αυτό κι εγώ- θα ήθελα να υπενθυμίσω δύο ονόματα που είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω κι εγώ από κοντά.
Τον Μπαμπανιώτη του ΠΓΣ στη σφυροβολία και το Σίμο Συμεωνίδη στο επί κοντώ, με τον οποίο δουλεύαμε ένα διάστημα και στην ίδια υπηρεσία στον ΟΤΕ.
Ποός τους θυμάται σήμερα......
Η άξια ανάρτησή σου ας ήταν το εφαλτήριο να θυμηθούμε κάποιες και κάποιους αθλητές, που τότε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ έκαναν περήφανους τους Έλληνες με τα κατορθώματά τους κι όχι για τις ...ντόπες τους.

photoioannina είπε...

Θα τρίζουν τα κόκκαλα όμως του περήφανου αυτού ΕΛΛΗΝΑ με τα σημερινά λαμόγια !!!

ElenaG είπε...

Μπράβο Κάρυ μας...τι νομίζεις τυχαία έστειλα το mail!ΧΑ!...αφού τέτοια θέματα τα απογειώνεις...

είπαμε μάνα μου λάθος δουλειά διάλεξες!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Βρε Μίνι τι θα κάνω με σένα μου λες? Ότι και να πούμε στο Πολυτεχνείο θα μας πας! Γιατί μου προσβάλλεις τώρα τα φιλαράκια μου?
Δυστυχώς ο Κυριακίδης δεν είναι γνωστός, θα πρέπει να έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον αθλητισμό ή να τον έχεις ακούσει τυχαία. Και τους λόγους τους αναφέραμε...
Με μας τα βάζεις? Βάλτα με το κατεστημένο, με το σύστημα που μας κρατά ανημέρωτους και ανύποπτους για το τι συμβαίνει πίσω απο τις πλάτες μας!

kariatida62 είπε...

@bilsot:Ναι μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν μιλούμε για έναν απλό καλό αθλητή, αλλά για έναν μεγάλο Ελληνα πατριώτη!
Στο ΠΓΣ πήγαινες και συ? Τον Μπαμπανιώτη και τον Σιμεωνίδη δεν τους θυμάμαι. Τον Χρήστο Παπανικολάου θυμάμαι στο επι κοντώ, 4ο Ολυμπιονίκη στο Μεξικό,να κατακτά το παγκόσμιο ρεκόρ να παίρνει το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαικούς, χρυσός στους Μεσογειακούς, δεκαθλητής πρωταθλητής Ελλάδας! Μεγάλο αστέρι! Νομίζω πως υπήρξε ο Μπούμκα της Ελλάδας!

kariatida62 είπε...

photoioannina: Mόνο του Στέλιου θα τρίζουν? Γιατί εκτός απο μεγάλους προδότες αυτή η χώρα γεννά και μεγάλους ήρωες!

kariatida62 είπε...

@Εlena G: Λάθος δουλειά βέβαια διάλεξα, δεν χωρά καμμία αμφιβολία, μάλλον δεν την διάλεξα, αυτή βρήκα!
Κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα μας, γι'αυτό και όλοι αγαπούμε πολύ το επάγγελμά μας...!
Και πρώτα-πρώτα οι εκπαιδευτικοί!

Magia da Inês είπε...

Bom diaaaaaaaaaaa!!!

✿⊱╮¸.•♫°`♡彡

zoyzoy είπε...

Τι καθίκια οι πολιτικοί μας ρε Κάρυ ότι μπορούσαν έκαναν να θάψουν την ιστορία και να δώσουν τιμή σ'αυτόν τον ήρωα της χώρας μας!

Εκείνη η βοήθεια απ'τους Αμερικάνους μήπως ήταν τα πακέτα της URAS που περίμεναν "σώσον ελέησον" όλη η φτωχολογιά της Ελλάδος τότε??

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
Το είχα διαβάσει, πέρυσι.

Χαίρομαι που τα λες χύμα.
Είθε να ....στρώσουν λίγο τα ...σαμάρια τους, τώρα...

Φιλάκια
Υιώτα, ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Magia da Ines: Bom dia Magia!!!

kariatida62 είπε...

@zoyzoy: Την UNRA εννοείς? Οχι, αυτή ήταν η Καναδέζικη βοήθεια.

kariatida62 είπε...

Αστοριανή: Δεν φταίνε τα σαμάρια Γιώτα μου... Αυτοί γαιδουρογάιδαροι γεννήθηκαν γαιδουρογάιδαροι θα ψοφήσουν! Τι να σου κάνουν τα σαμάρια?

MINIMARKET είπε...

Αφού έγραψα ενα ολόκληρο κατεβατό , τελικά ανάκυλαψα πως το σχόλιο μου χάθηκε !!! Πιθανόν το εξαφάνισαν οι εξωγήινοι !!!
Χαχαχαχα! Δεν υπονοώ τίποτα εναντίον σου . Οι πράκτορες της google το εξαφάνισαν !
Δεν έχω κουράγιο να το ξαναγράψω οπότε ......καλησπέρα !

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

Κατασυγκινήθηκα! Δεν το ήξερα...(και υπήρξα και αθλήτρια...) Να είσαι καλά που μας το έκανες γνωστό!

ΦΟΥΛΗ είπε...

Μπραβο βυθισμένη Καρυάτιδα ,με συγκίνησες ρε..
σε ευχαριστώ για αυτό που σημερα έμαθα

Ανώνυμος είπε...

Επειδη υπηρξα και προσκοπάκι...γνωριζα τον τοσο σπουδαίο αυτό αθλητή που στην ουσία υπήρξε πρέσβης της Ελλάδας.

Ήταν λυπηρο το ζήτημα με το άγαλμα και ντροπιαστικό. Βλέπεις μόνο τα ρολόγια της Βουγιουκλάκη ξερουμε να τιμαμε! :((((

φιλια πολλα

Ανώνυμος είπε...

(Ακουσα κανενα σχολιο για το προσκοπακι;;;;; :))) χαχαχαχα)

kariatida62 είπε...

@Μίνι:???????????????????
Δάκτυλος!!!!
Καλησπέρα Μίνι!

kariatida62 είπε...

@Ιωάννα Λουλάκη: Nάσαι καλά Ιωάννα!
Κάνει τόση ζέστη που δεν έχω κουράγιο νάρθω μέχρι τα βουνά σου να δροσιστώ λιγάκι!
Αύριο με την αυγούλα περίμενέ με...:)

kariatida62 είπε...

@Φούλη: Tο κατάφερες κοριτσάρα μου? Σιγά-σιγά θα μάθεις να διαβάζεις και τα δικά μου τα μακροσκελή....θα δεις μετά θα σου αρέσει!

kariatida62 είπε...

Στο κατηχητικό πήγαινες, προσκοπάκι ήσουν, φυτουλάκι έγινες...και μετά λες εμένα εθνικίστρια! :P :P :P
----------
Kαι η Ρία τον ήξερε....τι νομίζεις ότι αυτή δεν τον ήξερε???? Μόνο εσύ τoυς ξέρεις όλους? :P :P :P

kariatida62 είπε...

Το παραπάνω σχόλιο για το Κουλιώ!
Ξέχασα να το γράψω....

marimar είπε...

Κάρυ μου, είναι η πρώτη φορά νομίζω που σχολιάζω. Είναι το θέμα σου τόσο δυνατό, σαν την ψυχή αυτού του ανθρώπου. Δυστυχώς η Ελλάδα δεν αγαπά τα παιδιά της. Λυπάμαι που το λέω η γραφειοκρατία μας είναι η πιο ξεφτυλισμένη του κόσμου!!!
Είχα διαβάσει κάποτε γι' αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Και τότε και τώρα ένιωσα απερίγραπτη συγκίνηση. Ίσως και η μουσική εισαγωγή με τους Δρόμους της Φωτιάς. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συγγενείς του που έχουν δωρίσει κειμήλια του στο μουσείο του Μαραθώνα. Σε αντίθεση με τους απογόνους του Σπύρου Λούη που έβγαλαν σε δημοπρασία το κύπελο του.
Συγχαρητήρια και σε σένα για το υπέροχο θέμα σου, που είχε την καλοσύνη το Μαμούνι σου να το τρυπώσει, εκεί που το βρήκαμε.
Πολλά φιλιά

kariatida62 είπε...

@marimar: Kατ'αρχάς να σε καλωσορίσω στο μπλόγκι μου! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια marimar.
Αφιερώματα για παρόμοιες προσωπικότητες πάντα βγαίνουν δυνατά...με μικρή προσπάθεια.
Πραγματικά η προσφορά της οικογένειας του αείμνηστου ήταν συγκινητική, άξια της μνήμης του!
Εκείνη που τρώει τα παιδιά της θεωρώ πως δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι εκάστοτε διοικούντες της Ελλάδας που την έχουν τυλίξει με την γραφειοκρατία, ώστε να εξυπηρετούνται τελικώς εκείνοι και η αυλή τους....
------
Προσπάθησα να βρω το μπλογκ σου αλλά δεν στάθηκε δυνατό.
Αν θέλεις μου στέλνεις την διεύθυνση να έρθω κι'απο σένα να τα πούμε...χάρηκα πάρα πολύ!

marimar είπε...

Κάρυ μου, δεν έχω μπλογκ και μάλλον δεν θα φτιάξω ελλείψει χρόνου. Έχουμε κοινούς γνωστούς (τον "συμπατριώτη" και "συγγενή" μου Χριστόφορο, την Γ. Αντιγόνη, τη Έλενα Τζ., την Φούλη κ.α.). Εκεί σε συναντώ 2 χρόνια περίπου. Γενικά γράφω δύσκολα σχόλια (αν με πιάσει όμως, πολυλογώ), γιατί μπορεί να αργήσω να ξαναπεράσω ή να μην έχω χρόνο να γράψω αυτό που θέλω. Γι' αυτό μην με παρεξηγείς αν περνάω πού και πού. Όταν κάνει κάποιος μια τόσο εμπεριστατωμένη δουλειά στο μπλογκ του όπως εσύ, θέλει τα σχόλια των φίλων ή "φίλων" του. Και καταλαβαίνω ότι η δουλειά σου εδώ μέσα θέλει κόπο και χρόνο. Καθόλου όπως μετριόφρονα λες .... «με μικρή προσπάθεια.».
Στο φατσοβιβλίο χαζολογώ καμιά φορά. Αν θέλεις να με βρεις (Maria Maranti).
Καληνύχτα!!

kariatida62 είπε...

@marimar: A!!! ναι σαν Μαρία Μαράντη σε ξέρω, σε θυμάμαι στους φίλους του Χριστόφορου! χαχαχαχχα!
Ωραία λοιπόν θα τα πούμε στο Φατσοβιβλίο...
Και πάλι σ'ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ που μας το θύμισες, Καρυάτιδα. Ομολογώ πως την ιστορία με το άγαλμα δεν την ήξερα ούτε εγώ. Υπέροχο το ιστολόγιο σου, θα σε επισκέπτομαι συχνά. Βλέπω αρκετές γνωστές μου από την "παρέα" :)

Αγριμιώ, Μελβούρνη

kariatida62 είπε...

@Aγριμιώ: Kαλώς όρισες Αγριμιώ απο την μακρινή Μελβούρνη!
Νάσαι καλά και ευχαριστώ που αφήνεις καλά λόγια στο ιστολόγιό μου.
Θα πεταχτώ και γω...μέχρι την Αυστραλία να σε δω για λίγο...;)

Ανώνυμος είπε...

@Καρυάτιδα, σ'ευχαριστώ κι εγώ που πέρασες από το ιστολόγιο μου.

Κάτι τέτοια θέματα πρέπει να τα αναδεικνύουμε όσο μπορούμε και είναι ευκαιρία αυτό το τρίμηνο που κάνουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο δικό μας ομογενειακό σχολείο να το αναφέρω στα παιδιά.

Θα τα λέμε πολύ συχνά απ'ό,τι φαίνεται. :)

kariatida62 είπε...

@Αγριμιώ: Εφ'όσον πρόκειται για τα παιδιά της ομογένειας, ψάξε στα θέματα με την λεζάντα ιστορικά να βρεις ό,τι μπορεί να σ'ενδιαφέρει...
Με τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου!

Velvet είπε...

Στελιος Κυριακίδης
ενας ακομα ξεχασμένος Έλληνας
Από τη χώρα που τρώει τα παιδιά της

Μπραβο για την αναρτηση

-

kariatida62 είπε...

@velvet:ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΒΕΛΒΕΤ!ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ!