bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΤΕ... ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ...

Μεγάλη ντεμπελιά και βαρεμάρα μ'έπιασε αυτές τις ημέρες! Είναι εποχιακό το σύμπτωμα, εκτός απο τις αλλεργίες της εποχής έρχονται και τα "νταουνιάσματα" του Φθινοπώρου!
Τέλειωσε και το βιβλίο που διάβαζα, οπότε τι μου έμενε για χθές??? το debate των αρχηγών! Κάθισα και το είδα μέχρι τέλους με μικρά διαλείμματα, ξέρετε τώρα...(επισκέψεις στην τουαλέττα, μου ρχόταν συχνά βλέποντάς τους όλους στην σειρά), μικροκοντρούλες-διάλογοι συζυγικοί  για τα καθημερινά, τύπου "πάλι το πουκάμισο κρεμασμένο στην καρέκλα της τραπεζαρίας στο σπίτι σου δεν είχες κρεμάστρες?" και όλα αυτά τα χαριτωμένα που ακούγονται στις ελληνικές οικογένειες!
Παρ'ολα αυτά, το debate το παρακολούθησα ολόκληρο, γιατί τρομάρα μου, θέλω να πάρω μιά απόφαση τι να ψηφίσω  στις 4 του Οκτώβρη...
Σας προλαβαίνω, δεν με βοήθησε καθόλου στην απόφασή μου το χθεσινό debate...δεν είχα βέβαια εξ'αρχής τέτοιες ελπίδες αλλά είπαμε κάπως έπρεπε να σκοτώσω την ώρα μου!
Εντυπώσεις:
  1.  Ο Πρωθυπουργός μας, με το σωστό ύφος νταλικιέρη, να προσπαθεί να με πείσει ότι ζώ στην Ευρωπαική χώρα την νοικοκυρεμένη ,που αντέχει την παγκόσμια οικονομική κρίση με το λιγότερο κόστος!!! Κοτσαρή μου εγώ βλέπω μόνο τους κατασκευαστές ν'αντέχουν ακόμα και να μην χαμηλώνουν τις τιμές των ακινήτων, γιατί έχουν σε μιά δεκαετία βγάλει τ' άντερά τους απο τις παρανομίες των ακινήτων που σηκώνουν!!!( εδώ πολύ θάθελα το μαγικό ραβδί της φίλης Μάγισσας Κίρκης να τον καρφώσει και να τον χαρακτηρίσει με τον δικό της σατυρικό τρόπο...) όλους εμάς του συναφιού μου ...μας δίνω δεν μας δίνω μια πενταετία ζωής ακόμα!
  2. Ο Γιωργάκης μας, κατάφερε με το γνωστό ήρεμο τρόπο του να μην απαντήσει σε καμμιά επι της ουσίας ερώτηση δημοσιογράφων πώς ακριβώς θα βρεί πόρους αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων της χώρας...συχνά ο νταλικιέρης πρωθυπουργός μας τον κατηγορούσε ότι μοίραζε νεφελώδεις θεωρίες ...είχε κολλήσει η βελόνα του ! μάλλον θα διαβάζει την φίλη μου την jackie και την σιωπή της ...και κόλλησε ο φουκαράς, δεν εξηγείται αλλιώς!!! Σε γενικές γραμμές διατήρησε το σκανδιναυικό μοντέλο που ευαγγελίζεται συνεχώς ότι θ'ακολουθήσει σε πολλούς τομείς και στο τέλος μου άφησε μιά γεύση του τύπου δοκίμασέ με είμαι η μόνη σου ελπίδα ...βλέπεις τι σου λένε οι διπλανοί μου, αφού κανείς άλλος δεν σου κερδίζει την εμπιστοσύνη σου!
  3. Με την Παπαρήγα την καλή, ίδια γεύση, ίδιο το μενού σταθερό ...στον κόσμο του ανύπαρκτου σοσιαλισμού σε μια μια χώρα καπιταλιστική μέχρι το κόκκαλό της! Όμορφη αλλαγή η κόκκινη καρδούλα που φορούσε στο λαιμό και το εξαίρετο προσεγμένο μακιγιάζ που της είχαν κάνει και αναδείκνυε τις γωνίες του προσώπου της! Είμαι σίγουρη ότι πήρε την απόφαση και είχε ξυρίσει και τις αμασχάλες της χθές βράδυ!
  4. Ο μικρούλης μας ο Τσίπρας με την νεανική του αύρα, όμορφα  μπάλωσε το μπάχαλο της ανανεωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ήρεμος άνετος και δεν σας κρύβω αρκετά γοητευτικός...(τρέμε Ρουβά). Ως άλλος ρεπόρτερ περιόδευσε ανά την Ελλάδα και συνάντησε κόοοοοσμο και κοσμάκη!!! Όλους τους είδε και σ'όλους μίλησε και άκουσε τους καυμούς τους! Αμ Αλέξη μου η πολιτική δεν είναι ρεπορτάζ αγόρι μου...τελικά κάποιος πρέπει να σε βοηθήσει στον επαγγελματικό προσανατολισμό σου! Πού τον βάλατε τον Κοροβέση, αγόρι μου στην Α΄Αθηνών ? άν ήταν στην Β΄θάπαιρνες την ψήφο μου που θα ήταν αποκλειστικά γι'αυτόν και δεν θα με τρώγανε μετά οι τύψεις για την ψήφο μου! Αλλά δυστυχώς ψηφίζω αλλού...
  5. Ο Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, μας έχει προκύψει τελευταίως Ξανθόπουλος ! Τύφλα νάχει ο ηθοποιός στην γνωστή διαφήμιση, που σε παραπέμπει στις δακρύβρεχτες ταινίες της δεκαετίας του '60.΄Τον Καρατζαφέρη έπρεπε οι μαρκετίστες να είχαν βάλει! Μεγαλύτερη επιτυχία θα είχε κάνει. Παμπόνηρος, ετοιμόλογος, επικοινωνιακός προσπάθησε να με πείσει για την αξιοσύνη του και την διοικητική του ικανότητα, εφόσον όλες οι επιχειρήσεις του δεν χρωστούν ούτε ένα euro! Kάπου πήρε το αυτί μου ότι αυτό ελέγχεται...μου άρεσε όταν ρωτήθηκε για την εκκλησιαστική περιουσία, σφίχτηκε (προφανώς σκεφτόταν τον Άνθιμο και τον αφορισμό του) αλλά στο τέλος συμφώνησε ότι και η εκκλησία πρέπει να συμβάλει! Γιώργο μου, εμένα δεν μ'έπεισες, καλά ποιός είχε την φαεινή ιδέα να σε χτενίσει έτσι μ'αυτή την χωρίστρα? μωρέ το μουστάκι μόνο έλειπε...ίδιος ήσουν!
  6. Ωραίο το τρυκ με το νερό του ευγενέστατου Χρυσόγελου! Όμως η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω σε τρυκ! Ευγενέστατε και πολιτισμένε μου κύριε Χρυσόγελε ...έχασες την ψυχραιμία σου και το ευγενικό προφίλ σου ,όταν σε ρωτούσαν επίμονα για τις δηλώσεις του κ. Τρεμόπουλου περί Μακεδονικής μειονότητας στην Β. Ελλάδα!!! Φούσκωσες σαν το γαλί και αναψοκοκκίνησες! Τι είπες παρακαλώ ότι δεν ασχολούμεθα με την ιστορία της Ελλάδας μας? η Ιστορία είναι για τους Ιστορικούς??? ΌΧΙ αγαπητέ μου ΄κ. Χρυσόγελε!!! Λαός που δεν γνωρίζει ή που παραποιεί την Ιστορία του είναι λαός καταδικασμένος!!!  Και γώ και την Ιστορία μελετώ χωρίς να γίνομαι γραφικός Εθνικιστής και την πατρίδα μου θέλω να διαφυλλάξω απο κινδύνους που διατρέχει στο καζάνι που βρίσκεται και λέγεται ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!! Άντε μπράβο, γιατί ωραίες οι θεωρίες περί ενός πλανήτη χωρίς εθνικά σύνορα ,χωρίς στρατούς και πολέμους αλλά ας κάνουν το πρώτο βήμα οι άλλοι οι μεγάλοι που παίζουν σκάκι στις πλάτες των λαών ...δεν θα γίνουμε πρωτοπόροι εμείς στην Ελλαδίτσα...γιατί σε λίγα χρόνια με τις κλιματικές αλλαγές η θάλασσα θα φάει τα ηπειρωτικά μας παράλια!!!
Αυτές φίλοι και φίλες ήταν οι εντυπώσεις μου απο το χθεσινό debate! Τώρα όσο για τους δημοσιογράφους ...τι να κάνουν κι'αυτοί τι να πρωτοπρολάβουν να ρωτήσουν? Τις εντυπώσεις του αντρικού πληθυσμού πρέπει να τις κέρδισε σαφώς η κυρία Κοσιώνη!!!
Πολύ θάθελα να ξέρω στα επόμενα debate θα λάβουν μέρος και bloggers? Κάτι τέτοιο είχα ακούσει ισχύει?
Φιλάκια σ'ολους σας και στο επανιδείν!!!

18 σχόλια:

Saq είπε...

Και τελικά έβγαλες απόφαση; Να φανταστώ πως όχι!

kariatida62 είπε...

Κάτσε ...ακόμα έχουμε και το αποψινό debate των μονομάχων!
Καλά μόλις απόψε σνειδητοποίησα ότι βγάλαμε ένα δημοτικό με τον Κωτσαρή!!! 6 ολόκληρα χρόνια! Μπράβο μας αντέξαμε!
Την καλησπέρα μου έχεις αγαπητέ NEWTON...

kariatida62 είπε...

Debate No2: Ο Νταλικιέρης μας έβγαλε και άλλες ιδιότητές του...της υποκριτικής τέχνης!
Είναι θεομπαίχτης!!! Δεν μπορώ να βγάλω απο το μυαλό μου την στιγμή που κουνούσε το ΦΕΚ που είχε συνυπογράψει ο Παπανδρέου ως υπουργός εξωτερικών "του αποχαρακτηρισμού δασωτέας περιοχής". Αφορούσε όπως αποδείχθηκε το Δημαρχείο Ανθούσας που είχε κτιστεί αυθαίρετα όπως εξ'άλλου σχεδόν όλη η περιοχή! Νοσοκομεία ολόκληρα έχουν κτιστεί αυθαίρετα να σας θυμήσω το παλαιό Ογκολογικό Κηφισσιάς και τόσα άλλα ...(την απατεωνιά του Κωτσαρή την ξεσκέπασε αμέσως ο Καψής...είδες τι σημασία έχει να σε στηρίζουν τα ΜΜΕ!!!)
Ο Γιώργος απο την άλλη, κατόρθωσε να διατηρήσει το προφίλ του πολιτικού που μιλάει με την φωνή της λογικής και της συναίνεσης...στοιχείο που χαρακτηρίζει την προσωπικότητά του. Δεν βγήκε διαφορετικός απο τον Γιώργο που ξέρουμε μέχρι τώρα. Μακάρι να υλοποιήσει το 1/3 των προαναγγελόμενων πολιτικών του σχεδίων και κυρίως να κατορθώσει να έχει κάτω απο το κύριο έλεγχό του όλους αυτούς που θα τον πλαισιώσουν τουλάχιστον τα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του...
Η κ. Χούκλη ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην εκτίμησή μου, για την διατήρηση του άψογου συντομισμού της συζήτησης στα πλαίσια τών όρων που είχαν συμφωνηθεί τα debates!

Tα σχόλια μου κρατούν το ίδιο σύντομο ύφος των debates...

jacki είπε...

Ευτυχώς πέρασε η βαφτιστικιά της μητέρας μου στο Πανεπιστήμιο και πήγαμε να ευχηθούμε..
Κρασί και πολύ όμορφη παρέα..
Δεν είδα debate.. αλλά σαν de-bite ακούστηκε..
Να σου πω τι εννοείς;
"...είχε κολλήσει η βελόνα του ! μάλλον θα διαβάζει την φίλη μου την jackie και την σιωπή της ...και κόλλησε ο φουκαράς, δεν εξηγείται αλλιώς!!!"

Κολλάω κόσμο;
Με διαβάζουν και κολλάνε; Ή με διαβάζουν και σκορπάνε νεφελώδεις κάτι; Η με διαβάζουν και σιωπούν;
Αχ μπερδεύτηκα η κακομοίρα..
Μα αν είναι να κάνω ζημιά στα παιδιά.. δεν το θέλω..

kariatida62 είπε...

Ε τώρα τι να λέμε jacki, είσαι ζημιάρα γυναίκα!!!

jacki είπε...

Αυτή η λέξη αυτές τις μέρες με πονάει..
Μην τη λέτε..
Το ξέρω ότι κάνω ζημιές..
Ευτυχώς καμιά φορά τις πληρώνεις λιγότερο απ ότι φανταζόσουν..


Πέρα από την πλάκα.. Τι εννοούσες; (ηλίθια;)

kariatida62 είπε...

Κοριτσάκι μου δεν είχα καμμιά πρόθεση να σε πληγώσω!!! Δεν σε ξέρω κάν! Μέσα απο τις σκέψεις σου βγάζω το συμπέρασμα ότι είσαι μιά αισθησιακή γυναίκα και πολύ τρυφερή!!! Για όνομα του Θεού ποιός σε λέει ηλίθια? Αν σε θεωρούσα ηλίθια τότε εγώ πόσο παραπάνω ηλίθια θα ήμουν να κάθομαι και να σε διαβάζω ανελλιπώς!!!!
Απλά όλο το προφίλ σου βγάζει μια νεφελώδη κατάσταση γι'αυτό έκανα τον παραλληλισμό! Συγνώμη αν άθελά μου σε πρόσβαλα!

jacki είπε...

Όχι κοπέλα μου γλυκιά..
Δεν κατάλαβες.. Εγώ φταίω.. δεν το εξήγησα..

Πέρα από την πλάκα.. Τι εννοούσες; (ηλίθια;)
Το ηλίθια είναι δικό μου σχόλιο για μένα που δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις..
Όχι όχι..
Αλοίμονο. Δε με πρόσβαλες..
Αχ ψυχή μου τα γράφω κάτι τέτοια σχόλια για μένα εγώ..
Μη μου στεναχωριέσαι.

kariatida62 είπε...

Τέλος πάντων, εγώ χαίρομαι που σ'εχω "δικτυακή μου φίλη" και τα λέμε μ'αυτόν τον τρόπο!

jacki είπε...

Κι εγώ πολύ χαίρομαι.
να είσαι καλά πάντα.

roadartist είπε...

....όσο προσπαθείς να βγάλεις άκρη με τους πολιτικούς μας, άλλο τόσο χάνεσαι.. και τρελαίνεσαι..
Το χειρότερο όμως είναι πως στις φάτσες αυτών των αντιπροσώπων, σαν να αντικατοπτρίζονται αρκετοί έλληνες.. με λίγα λόγια τους ψηφίζει η πλειοψηφία γιατί την εκφράζει. Και αυτό είναι το πιο θλιβερό.
Δεν ξέρω τι να πω..
Απλά να συμφωνήσω κ εγώ, ότι την Χούκλη την θαυμάζω απεριόριστα, την έχω ξεχωρίσει χρόνια..

kariatida62 είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Roadartist... αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν! Ένας σοφός άνθρωπος κάποτε μου είπε: ...'Εχεις ό,τι σου αξίζει δίπλα σου!!! Διαφορετικά εαν δεν σου ταιριάζει το διώχνεις...

Ανώνυμος είπε...

μου άρεσε η ταύτιση του Καρα Τζαφερ με "το παιδί του λαού" Ν.Ξανθόπουλο...
Στην ίδια θεματική ταινιών θα μπορούσε να ταυτιστεί και με τον Ανέστη Βλάχο.
"Στη Πάντα Λερώνει!"

kariatida62 είπε...

Εύστοχη η υπενθύμισή σου Καπιταλιστικό Κομμούνι.
Θυσαυρός ο παληός ελληνικός κινηματογράφος!!! Κάθε ήρωας ταινίας κι'ένας Έλληνας πολιτικός...και μάλιστα σύγχρονος! Διαχρονικές οι ταινίες και οι χαρακτήρες που σατυρίζονταν...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ίσως να έπρεπε να αρχίσεις καινούργιο βιβλίο :)
Δεν είμαι πορωμένος οπαδός των Οικολόγων Πράσινων αλλά θα πάρω το μέρος του Νίκου Χρυσόγελου. Προφανώς και ζούμε στα Βαλκάνια, δεν χρειάζεται να αναφέρω τα γνωστά κλισέ για τους εθνικισμούς που μαστίζουν την περιοχή μας, αλλά πάνω από όλα είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 28 χρόνια. Η Ε.Ε. ιδρύθηκε για να μην ξαναπολεμήσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες και πράγματι δε έχουν πολεμήσει. Τέλος αν φοβόμστε μία μικρή χώρα σαν την ΠΜ τότε ζήτω που χαθήκαμε.

kariatida62 είπε...

Αγαπημένε ΙωάννηΚ, έχουμε διαφωνήσει ...και στο δικό σου σπίτι... για τις θεωρίες των Οικολόγων-Πράσινων σχετικά με το Μακεδονικό, θα ήταν βαρετό να το συνεχίσουμε και στο δικό μου. Ένα έχω να σου πώ και να μου το θυμηθείς(εδώ θα είμαστε εξ'άλλου και θα τα λέμε) Θέση στην Ελληνική Βουλή ο κ. Τρεμόπουλος και υπόλοιποι τώρα πια, δεν πρόκειται να την δουν ούτε με τα κυάλια!!!
Εγώ πάντως σ'αγαπώ πολύ 1ον: γιατί μεπισκέπτεσαι συχνά και 2ον: γιατί μ'αρέσει να ακούω διαφορετικές φωνές απο την δική μου΄. Και συ μου την λες όμορφα και ξεκάθαρα! Ευελπιστώ να σε πείσω ότι έχω δίκιο, αλλά κι'αν δεν το καταφέρω δεν πειράζει. Νάχεις ένα καλό βράδυ!

b|a|s|n\i/a είπε...

δεν είδα κανένα από τα δύο. στο πρώτο απλά έριχνα κλεφτιές ματιές στην τηλεόραση απέναντι με κλειστό τον ήχο, στην δεύτερη δεν ήμουνα καν σπίτι.
ελπίδα δεν βλέπω καμιά σχεδόν (το σχεδόν απλά να κάνει την διαφορά μίας ελπίδας που μοιάζει να μην υπάρχει) και τόσα μα τόσα χρόνια στο ίδιο μα τόσο ίδιο έργο θεατές.
καλησπέρα σου!

kariatida62 είπε...

έτσι ακριβώς όπως τα λές b/a/s/n\i/a...συμφωνώ και πώς ακριβώς το είπες...(γιατί εσένα κανείς δεν μπορεί με τη πρώτη ματιά να σε διαβάσει...θέλει προσοχή μεγάλη η κάθε σου λέξη)"το σχεδόν κάνει την διαφορά μιάς ελπίδας που μοιάζει να μην υπάρχει"!!! Μ'άρεσε τόσο πολύ! ακόμα και για πολιτικά θέματα ο λυρισμός σου ξεχυλίζει!
Ευχαριστώ που πέρασες απο το σπίτι μου.