bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ 3000 ΧΡΟΝΩΝ‏

 Έχοντας συμμετάσχει (δίνοντας βιολογικό υλικό DNA)  σε μιά επιστημονική έρευνα του NATIONAL GEOGRAGHIC με την ονομασία: the Genographic project: ΝΑΤΙΟΝΑL GEOGRAPHIC MAPS the Human Family Tree, είμαι ευαισθητοποιημένη σε ειδήσεις -ανακαλύψεις του παρακάτω περιεχομένου, και σας την κάνω γνωστή:


Το μεγαλύτερο γενεαλογικό δέντρο μπορεί να περηφανεύεται πως έχει ο 58χρονος γερμανός δάσκαλος Manfred Huchthausen καθώς βρέθηκαν πρόγονοί του οι οποίοι υπολογίζονται ότι έζησαν πριν από 3000 χρόνια και μάλιστα πολύ κοντά στην περιοχή που μένει σήμερα ο Manfred.Η ΣπηλιάLichtenstein βρίσκεται κοντά στο χωριό του Manfred βαθιά μέσα στα βουνά Harz, και είναι το σημείο στο οποίο ανακαλύφθηκαν θαμμένοι οι συγγενείς του γερμανού δασκάλου. Η σπηλιά παρέμεινε κρυμμένη ως το 1980 ενώ μόλις το 1993 οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ότι μέσα της ήταν θαμμένοι 40 σκελετοί από την Εποχή του Χαλκού. Οι ηλικίας 3000 ετών σκελετοί βρίσκονταν σε τόσο καλή κατάσταση ώστε οι ανθρωπολόγοι του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν κατάφεραν να αποσπάσουν δείγμα DNA. Τότε ήταν που ταυτοποίησαν το δείγμα αυτό με τον Manfred Huchthausen, αλλά και άλλον έναν κάτοικο της περιοχής, τον Uwe Lange. «Είναι παράξενο να στέκομαι εδώ, στην ίδια περιοχή στην οποία θάφτηκαν οι πρόγονοί μου. Ένιωσα περίεργα όταν κράτησα στα χέρια μου τα οστά, το κρανίο του προ-προ-προ πάππου μου ο οποίος έζησε πριν από 120 γενιές», είπε ο Manfred.«Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ανατρίχιασα. Δεν ήταν ακριβώς ωραίο συναίσθημα, ωστόσο, ήταν εκπληκτική εμπειρία την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι 120 γενιές βρίσκονται τόσο μακριά στο παρελθόν. Δεν έχουμε ιδέα τι συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, δεν ξέρουμε τι συνέβη σ’ αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.Η ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν Susanna Hummel εξηγεί πώς έγινε αυτή η έρευνα. «Είναι μια μοναδική ανακάλυψη. Ενώ εξετάζαμε τα προϊστορικά οστά των αντρών, βρήκαμε μοναδικά γενετικά στοιχεία», είπε η Δρ. Hummel. «Θέλαμε να ανακαλύψουμε αν αυτά τα γενετικά στοιχεία υπήρχαν ακόμα στον σημερινό πληθυσμό της περιοχής, γι’ αυτό βάλαμε μια αγγελία στην τοπική εφημερίδα και ζητήσαμε από τον κόσμο να λάβει μέρος στην έρευνά μας -εμφανίστηκαν 270 άτομα. Δεν περιμέναμε ότι θα ήθελαν τόσοι άνθρωποι να μας βοηθήσουν. Οι κάτοικοι της περιοχής έπρεπε να δώσουν ένα δείγμα σάλιου. Αποσπάσαμε DNA από το σάλιο και τελικά βρήκαμε ότι υπήρχαν δυο άντρες που είχαν παρόμοιο γενετικό κώδικα με κάποιον από τους προϊστορικούς σκελετούς», πρόσθεσε.Η ανάλυση έδειξε ότι τα περισσότερα οστά ανήκαν σε ανθρώπους που αποτελούσαν μέλη της ίδιας οικογένειας. Όπως είναι αναμενόμενο οι δυο γερμανοί, ο Manfred και ο Uwe έχουν γίνει πια διασημότητες στην περιοχή τους.

YΓ. Όποιος ενδιαφέρεται να ανακαλύψει το γενεαλογικό του δέντρο και επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά, μπορεί να ενημερωθεί για το πρόγραμμα της έρευνας στην διεύθυνση: www.NATIONALGEOGRAPHIC.COM/GENOGRAPHIC.

18 σχόλια:

logia είπε...

oou!!!!
καλημέρα

πολύ ενδιαφέρον!

kariatida62 είπε...

Κσλώς την πρωινή-πρωινή!
Νάχεις και σύ μια καλή-μέρα!
Φιλιά

jacki είπε...

Έλα ρε.. Τόσο παλιά..
Εμένα το γενεαλογικό μου δέντρο είναι τεράστιο χωρίς να ξέρω πόσο παλιά πάει..
Αλλά αν σκεφτείς 12 αδέρφια ο ένας και 8 ο άλλος....
Σε ένα γάμο πάντως συγγενικό θα έχει απίστευτο κόσμο.

Roadartist είπε...

Εσένα τι έδειξε το γενεολογικό σου δέντρο καρυατιδα μας?????? Καλημεραααααααα :)

kariatida62 είπε...

Εσείς, η τελευταία γενιά δημιουργείτε δάσος ολόκληρο !!! χαχαχα
Φιλάκια jacki!

kariatida62 είπε...

Roadartist,απο την έρευνα του Νational Geographic,που είναι καταπληκτική...αποδεικνύεται ότι όλοι προερχόμεθα απο την Μάμα ΄Αφρικα, είμαστε όλοι αδέλφια και στην πορεία διασκορπιστήκαμε! Επειδή είμαι κοριτσάκι κατάφερα να ερευνήσω το κλαδί μόνο απο την μητέρα μου,που δείχνει ότι ξεκίνησε Βόρεια-Ανατολικά της Αφρικής,πέρασε στα παράλια της Μ.Ασίας και ανηφόρισε για Βόρεια-Κεντρική Ευρώπη.Το μιτοχονδριακό μου DNA ανήκει στο group U και έχω βρεί αρκετούς DNA συγγενείς μου στις Σκανδιναυικές χώρες!!!
Σου συστήνω να ενημερωθείς στην παραπάνω σχετική διεύθυνση.Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει την ισότητα και ομοιότητα όλων των φυλών της Ανθρωπότητας!

Αντε πια γνωρίζεις απο τον ήχο του κινητού μου μέχρι το μιτοχονδριακό μου DNA!!! lol

Roadartist είπε...

oyaoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :D:D

kariatida62 είπε...

Roadartist, μπορείς σιγά-σιγά να ...μας φακελώσεις!!! εγώ προσφέρομαι...χαχαχαχα

Selena είπε...

πω πωωω!!!Κι εγώ η καημένη ήθελα να βρώ μέχρι τους παππούδες των γιαγιάδων μου.Δεν είχα τέτοιες βλέψεις :)

Θα το κοιτάξω λοιπόν...
Φιλάκια πολλά κι ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες τα φώτα σου :)

AlexMil είπε...

Καταπληκτική είδηση, που με ανατρίχιασε θετικά βέβαια, από τη πραγματικότητα που όλοι έχουμε στο DNA μας, οι απόγονοί μας να έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν.

Αυτό κάνει πιο ηλίθιο το γεγονός πως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, αφού όλοι κάποτε είμασταν συγγενείς.


καλό βράδυ

kariatida62 είπε...

Selena μου μ'αυτή την έρευνα δεν βρίσκεις πρόσωπα, βρίσκεις χιλιάδες χρόνια πριν, απο ποιο μέρος ξεκίνησε το δένδρο σου και πως εξελίχθηκε...αυτή η έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και εκεί όπως είπα και παραπάνω διαπιστώνεις ότι όλοι είμαστε αδέλφια!

kariatida62 είπε...

ΑΛΕΧΜΙΛ, όντως είναι συγκλονιστικό! Απο την έρευνα αυτή μαθαίνουμε ακόμα γιατην αλλάγή του χρώματος στον άνθρωπο και πώς ακριβώς μετακινήθηκε απο Αφρική για άλλες ηπείρους!

Side21 είπε...

Φαντάσου να ανακαλύψεις ...
πως έχεις προπροπροπροπάππου
τον Άνθρωπο του Νεάντερνταλ !!!
Καλό Σ.Κ. εύχομαι ...

Ανώνυμος είπε...

θα απευθυνθώ. οι ρίζες πάντα με τραβούν

kariatida62 είπε...

Side21, νομίζω ότι μοιραία όλοι μας έχουμε σχέση συγγενική με τον άνθρωπο του ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ...

kariatida62 είπε...

Καπιταλιστικό Κουμμούνι,πέρα απο τις ρίζες...η παραπάνω έρευνα είναι εντυπωσιακή!
Και έχεις και την χαρά ότι με κάποιο τρόπο συμμετέχεις και σύ να συμπληρωθεί!

Ανώνυμος είπε...

...πλύ ενδιαφέρων στ'αλήθεια... θα το κάνω, αλλά αν μου δείξιε ότι είμαι από την Αφρική και στην πορεία... άσπρισα, θα ξενερώσω και θα δείξει όλη αυτή η έρυενα ότι είναι μάι μεγάλη απάτη. Την καλησπέρα μου σε όλους.

kariatida62 είπε...

Aυτή την έμφυτη,γονιδιακή καχυποψία να μην είχε η ράτσα μας τι ωραία που θα ήταν!
Και η πλάκα είναι ότι κάνουμε και τους ξύπνιους χωρίς να έχουμε βασικές γνώσεις που αφορούν την επιστημονική έρευνα...
Μονίμως ξερόλες και πονηροί...έτσι και ο φίλος ο ανώνυμος!