bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑΣ



Άνοιξη μπήκε και οι Ελληνίδες νοικοκυρές, άρχισαν σιγά-σιγά τις οικιακές εποχιακές εργασίες!
Ξέρετε μαζέματα χαλιών, πλύσιμο χειμωνιάτικων κλινοσκεπασμάτων, μπουφάν και όλα τα συναφή..!
Με το άνοιγμα του καιρού και προβολής  του ανοιξιάτικου ήλιου, ό,τι επισκευή και εργασία συντήρησης του σπιτιού είχε απο τον Χειμώνα προγραμματιστεί, αρχίζει να υλοποιείται.

Σ' ένα παρόμοιο πρόγραμμα έχει μπει και η γνωστή σας Καρυάτις, που της κόλλησε ότι πρέπει ν'ανακαινίσει την κουζίνα του σπιτιού της! Καλά να πάθει, που θέλησε να δοκιμάσει τις αντοχές της, με ό,τι πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να περάσει, αλλά το αποφάσισε και πισωγυρίσματα δεν κάνει!
 Σήμερα λοιπόν μαζεύτηκαν τα χαλιά, καθαρίστηκαν, και απλώθηκαν όλα τα χειμωνιάτικα στο μπαλκόνι που βρίσκεται απο την πλαινή όψη του διαμερίσματος, ώστε να στεγνώσουν γρήγορα με τον υπέροχο ζεστό ήλιο και να μαζευτούν γρήγορα, ώστε ν'αρχίσουν οι βαριές οικοδομικές επισκευές, την εβδομάδα που μας έρχεται!
Δεν υπολόγισε όμως την συγκάτοικο Μέρκελ που μένει ακριβώς απο κάτω της,(μερικούς μόνο μήνες του χρόνου ,μετά τον θάνατο του Έλληνα γιατρού συζύγου της, που της άφησε κληρονομιά το διαμέρισμα στην Αθήνα)
Η κυρία Μέρκελ λοιπόν το απόγευμα κάλεσε ευγενέστατα την Καρυάτιδα να κατέβει για λίγο στο διαμέρισμά της για να της δείξει ότι ο η άκρη του παπλώματος που είχε απλώσει στα κάγκελα του μπαλκονιού της,  δεν της έβρεχε βέβαια μεν τίποτα, διότι ήταν πολύ προσεχτικά στιμμένο, είχε όμως κατέβει 5 εκατοστά χαμηλότερα απο το όριο του δικού της μπαλκονιού και αυτό  την ενοχλούσε!
-Κυρία Μέρκελ μου, συγνώμη δεν ήξερα ότι σας ενοχλούσε τόσο πολύ, αλλά όπως διαπιστώνετε και σεις η ημέρα ήταν η κατάλληλη για να στεγνώσω τα χειμερινά κλινοσκεπάσματα και να τα μαζέψω έγκαιρα πριν αρχίσουν οι επισκευές! Λίγη υπομονή και μέχρι το βράδυ θα τα μαζέψω. Θα περίμενα να φύγετε πρώτα και μετά θα τα άπλωνα αλλά σας είπα ότι με βιάζουν οι χρόνοι των εργασιών...
-Ξέρετε, συνεχίζει ευγενέστατα πάντα, στο Berlin δεν απλώνουμε τίποτα στα μπαλκόνια μας!(πού να τα βρούν τα μπαλκόνια!), τα στεγνώνουμε όλα στα στεγνωτήρια!
-Α! της λέω, το ξέρω γιατί εσείς δεν έχετε λαμπερούς ήλιους για να τα στεγνώσετε, ενώ εμείς κάθε χρόνο οι νοικοκυρές πλένουμε, καθαρίζουμε απλώνουμε,αερίζουμε τα ρούχα και τα μαζεύουμε απαλλαγμένα απο μικρόβια και σκόνες ώστε να τ'αποθηκεύσουμε καθαρά και αρωματισμένα για τον επόμενο Χειμώνα!
-Μα Καρυάτιδα, μου απαντά αυτό δεν είναι ευρωπαικό στυλ! Είστε Ευρώπη τώρα και πρέπει ν'αλλάξετε τις κακές συνήθειες!
ΩΩΩ! Αυτό αρκούσε για να γυρίσει το μάτι της Καρυάτιδας ανάποδα και να συνεχίσει εις την διεθνή γλώσσα της υφηλίου, την Αγγλική, που ευγενέστατα πάλι της ζήτησε να συνομιλούν η Μέρκελ, για να διευκολύνεται, λέει, καλύτερα στην έκφρασή της γιατί τα Ελληνικά εξακολουθούν να την δυσκολεύουν!
-Αγαπητή μου Μέρκελ, αυτή δεν είναι Βορειοευρωπαική συνήθεια, είναι όμως Νοτιοευρωπαική συνήθεια! Στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, που έχουν λαμπρό ήλιο σαν κι'αυτόν εδώ, που εσείς ποτέ μα ποτέ δεν θα αποκτήσετε, συνηθίζουν να πλένουν και να απλώνουν έξω στα μπαλκόνια τους για να δει ο ευεργέτης ήλιος τα ρούχα και να τα στεγνώσει φυσικά! Αν αγαπητή μου  Μέρκελ είχαμε κοντά μας τώρα τον μακαρίτη Έλληνα γιατρό σύζυγό σας, θα σας εξηγούσε ότι αυτό χαρίζει Υγεία!
-Μα εδώ είναι πόλη δεν είναι χωριό! αποκρίνεται με απορία στα μάτια, η Μέρκελ!
-Κάνετε λάθος στα χωριά δεν υπάρχουν πολυκατοικίες σαν αυτές που έχει η πόλη και είναι ο ένας πάνω στον άλλον! Στα δικά μας χωριά υπάρχουν ωραίες άνετες μονοκατοικίες με τεράστια μπαλκόνια και αυλές και εκεί οι κάτοικοι κάνουν ότι θέλουν! Εδώ στην Αθήνα, όλοι μένουμε δίπλα ο ένας τον άλλον και προσπαθούμε όλοι να βολευτούμε! Γι'αυτό μην είστε πολύ απαιτητική γιατί αν δεν τόχετε καταλάβει ακόμα, ζείτε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας!
-Καρυάτιδα συγνώμη, κυρία Καρυάτιδα,ήθελα να πω, εμείς λέμε κυρία...όχι σκέτο Καρυάτιδα..
-Σας παρακαλώ να με φωνάζετε σκέτο Καρυάτιδα γιατί εμείς τις γειτόνισσές μας που τις γνωρίζουμε κοντά 10 χρόνια, όπως καληώρα γνωριζόμαστε εμείς, δεν χρησιμοποιούμε το κυρία!
-Επιμένω γιατί έτσι εγώ το ξέρω, κυρία Καρυάτιδα, εγώ δεν χωρίζω την Ευρώπη  σε Βόρεια και Νότια, την θεωρώ μία και πρέπει να γίνουμε όλοι ίδιοι! Ν'αλλάξετε λοιπόν...αν θεωρείτε και σεις την χώρα σας κομμάτι της Ευρώπης!
-Ποιος σας είπε ότι για να υπάρχει ενιαία Ευρώπη πρέπει ν'αλλάξουν συνήθειες οι κάτοικοί της και να τις προσαρμόσουν  σύμφωνα με  τις δικές σας;
 Όταν εγώ έρχομαι στο Berlin σέβομαι και ακολουθώ τον δικό σας τρόπο, όμως όταν έρχεστε εσείς στον Αθήνα οφείλετε να ακολουθήσετε τις δικές μας συνήθειες, εαν βέβαια επιθυμείτε την προσαρμογή σας στην χώρα μας! Όμως, θα ήθελα να σας ρωτήσω όταν λείπατε και  επι 3 χρόνια μου ζητούσατε να ρίχνω το λάστιχο κάτω στο μπαλκόνι σας για να ποτίζω τις γλαστρούλες σας, ήταν συνήθεια Ευρωπαική  ή όχι;
-Μα γι'αυτό φρόντισα να βάλω σύστημα αυτόματου ποτίσματος!
-Ναι βάλατε το αυτόματο πότισμα, όταν είχατε ήδη εξυπηρετηθεί 3 ολόκληρα χρόνια με το αυτόματο λάστιχο της Καρυάτιδας  και στο τέλος σας πρότεινα  την σωστότερη για σας λύση! Τέλος πάντων, η επιθυμία σας θα γίνει σεβαστή απο μένα, θα φροντίσω να μην ξεπερνά η άκρη των απλωμένων ρούχων μου τα όρια του μπαλκονιού μου, αλλά και σεις μη μου ξαναχαρακτηρίσετε τις συνήθειες της χώρας μου μη ευρωπαικές γιατί ειλικρινά θα χάσω ό,τι Ευρωπαικό χαρακτηριστικό, διαθέτω στην συμπεριφορά μου!
 Aντίο  κυρία Μέρκελ και καλό σας ταξίδι!
-
-

42 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Και τώρα μη μου αρχίσετε σχόλια του τύπου "μα και σύ βρε Καρυάτιδα πήγες ν'απλώσεις ρούχα στα κάγκελα;Πού ζεις καυμένη, υπάρχουν και απλώστρες!"γιατί θα σας απαντήσω ότι εγώ χαίρομαι για την καθαροπλυμένη μπουγάδα μου, δεν ντρέπομαι να την απλώσω, χωρίς βέβαια να δημιουργώ προβλήματα στο μπαλκόνι του απο κάτω μου ή στο μπαμπριζ του φουκαρά που δεν έχει να παρκάρει πουθενά το Ι.Χ.του εκτός απο το πεζοδρόμιο κάτω απο το μπαλκόνι μου!
Αλλά πρέπει και να καθαρίσω κάποια στιγμή...την σαλαβίστρα μου!

Benikos place είπε...

Καλό και ομορφογραμμένο,Εγώ τα χρόνια που ζω εδώ βρήκα πολλές εκατοντάδες Μέρκελ αλλα είχα την τυχη να συνατήσω και λίγες Καρυάτιδες και αυτό ήταν που αξιζε πιο πολύ. Τελικά είμαι τις γνώμης πως τα γουρούνια δεν έχουν εθνικότητα, όπως και να τα λένε, γουρουνια ειναι και παραμένουν...οι πρωτοι και παντοτινοι διεθνιστες !!!

dimitris είπε...

Καλα γιατι δεν της ελεγες κλαιν μαιν....αυτα μας φαγανε με τους νεροβραστους τροπους,ο Καραισκακης θα της ελεγε στα λιοκια μου, ας στο ....... η κωλογερμανιδα, ΡΑΟΥΣ ΡΕ...... Αλλα και εσυ πηγες ν'απλωσεις ρουχα στα καγκελα?????????????????Πολυγωνιωτισσα!!!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@Βenikos: Σίγουρα παντού υπάρχουν ιδιότροπες Μέρκελ και φιλικές Καρυάτιδες! Θα μπορούσα η Μέρκελ να ήταν μια Σούλα-Κούλα... Τέλος πάντων αν κρατήσουμε τον λόγο του νόμου η Καρυάτιδα είχε υπερβεί τα όρια της! Μα πες το μ'έναν άλλο τρόπο όχι δεν είναι ευρωπαικό να κρεμάς τα ρούχα σου στο μπαλκόνι... εμένα αυτό με εκνεύρισε!

kariatida62 είπε...

@Dimitris: Προσπάθησα να διατηρήσω το ευρωπαικό μου στυλ! Αν της απαντούσα με το Καραισκακίσιο στυλ δεν θα με καταλάβαινε!
Να δεις Δημήτρη πώς άλλαξε 500 χρώματα το πρόσωπό της όταν της είπα "αυτόν τον ήλιο που εσείς ποτέ μα ποτέ δεν θα αποκτήσετε"
Χαχαχα Πολυγωνιώτισσα! Ναι ναι όσο και να μεγαλοπιάνεσαι οι ρίζες φαίνονται..! Στα Β.Π δεν βλέπεις μπουγάδες!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οταν έχεις μάθει να ζεις στη μούχλα, σου τσιμπλιάζει το μάτι, χάνεις και την όσφρηση σου,
άστα να πάνε... στ΄άπλυτα.
Παω για άπλωμα, καλημέρα!

α Κενταύρου είπε...

Kαλημέρα σου
H γειτόνισσα σου δικαιολογείται έχει άγνοια.
Τα ρούχα όλα χωρίς εξαίρεση πρέπει να τα βλέπει ο ήλιος ,γιατί ο ήλιος έχει την υπεριώδη ακτινοβολία και αποστειρώνει τα ρούχα.
Είναι τόση η δύναμη της ώστε όπως θα έχεις παρατηρήσει οι πλαστικές γλάστρες μετά από κάποιο χρονικό διάστημα καταστρέφονται?
Τι είναι η σαλαβίστρα?

kariatida62 είπε...

@γιαγιά Αντιγόνη:Kαλημέρα γιαγια Αντιγόνη μου! Τις δουλειές μας εμείς με σεβασμό πάντα στους γύρω μας! Τις καλές και σωστές συνήθειες της μαμάς και της γιαγιάς προσπαθώ να τις εφαρμόζω!

kariatida62 είπε...

@α-Κentavrou: Kαλημέρα αστέρι!
'Αλλες νοοτροπίες, άλλος κόσμος! Τους αποδέχομαι με τις συνήθειες του, δεν τους κρίνω! Αλλά μη μου την λένε έτσι γιατί τότε αρχίζω τις σαλαβίστρες..!
Δεν ξέρω, δυστυχώς, τι ακριβώς είναι! Συνήθιζε να το λέει ο πατέρας μου όταν ήθελε να "βρίσει" κόσμια! Όταν τον ρώταγα τί είναι η σαλαβίστρα μου έλεγε δεν χρειάζεται να μιλάς εσύ έτσι κοριτσάκι πράγμα...προφανώς δεν ήξερε κι'αυτός να μου απαντήσει και τόριχνε στους τρόπους!χαχαχα! Έμεινα πάντα με την απορία! Αν γνωρίζει κάποιος να μου δώσει την ερμηνεία του θα τον ευχαριστούσα ιδιαίτερα!

evelina είπε...

Που να δουν αυτοι οι ξενέρωτοι τον ήλιο στα λημέρια τους.Και εγώ δεν ξέρω το σαλαβίστρα μου αλλά ξέρω να βρίζω κανονικά ,και ξεχνάω και τους τρόπους μου όταν μου θίξουν τον ήλιο μου. Κι όμως όλες αυτές οι ΜΕΡΚΕΛ στην χώρα τους δεν απλώνουν την κορμάρα τους στον ήλιο (που να τον βρουν άλλωστε)εδώ γιατί το κάνουν?
Αυτό δεν είναι ευρωπαικό στυλ...καλή βδομάδα

kariatida62 είπε...

@Evelina:Η συγκεκριμένη Μέρκελ, δεν είναι απλώς ξενέρωτη, αλλά έχει υποτιμητικό ύφος απέναντι στους Έλληνες! Παρ'όλο που παντρεύτηκε έναν εξαίρετο άνθρωπο,Ελληνα επιστήμονα και χάριν του οποίου έχει αυτό το διαμέρισμα στην Ελλάδα και έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι να χαίρεται αυτά που δεν έχει να χαρεί στην πατρίδα της! Όταν πέθανε ο καυμένος ο άνδρας της, όλοι οι γείτονες γνωστοί του της συμπαραστάθηκαν στην συντήρηση του διαμερίσματός της! Τα χθεσινά της καμώματα ήταν το "ευχαριστώ" σε μία απο τους γειτόνους που ανέφερα!

Γ.Π. είπε...

Εγώ παλι το θεώρησα όλο το κείμενο "μεταφορικό" και κριτικό της επικαιρότητας και ΠΟΛΥ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ!!! (ναι "φχ"!καθόλου ευρωπαϊκά!)

kariatida62 είπε...

@Καημός: Δεν θα το πιστέψεις! Την ώρα που το έγραφα την ίδια σκέψη έκανα! Ότι θα μπορούσε η ιστορία να ήταν αλληγορική..! Στην περίπτωσή μου όμως ξεκίνησε ως πραγματική!
Επίσης θέλω να προσθέσω ότι η εν λόγω γειτόνισσα είναι συνταξιούχος αοιδός της κλασσικής μουσικής! Υψίφωνος! Δυστυχώς όμως οι μουσικές και καλλιτεχνικές της ικανότητες δεν της ομόρφυναν την προσωπικότητά της!

Βάσσια είπε...

Α ωραία. από την εξαιρετική κυρία του Λιμανιού πέρασες απευθείας στην "ΜΈΡΚΕΛ" του μπαλκονιού.

Καρυάτιδα μην εμπλέκεσαι σε αντίξοες και αντίθετες καταστάσεις, :-)

Καλημέρα σου και καλή Κυριακή.

kariatida62 είπε...

@Βάσσια: Καλημέρα Βάσσια! Ναι βρε παιδί μου πώς τα καταφέρνω και μπλέκω πάντα σε τέτοιες καταστάσεις!!! Από παιδί, όπου παρεξήγηση μέσα εγώ! Χωρίς να το θέλω και να το επιδιώκω! Κάτι δεν κάνω και γω καλά δεν εξηγείται διαφορετικά!

karfoma είπε...

Έλα ρε Καρυάτιδα και τρόμαξα διαβάζοντας τον τίτλο!
Σκέφτηκα, διπλωματικό επεισόδιο Καρυάτιδα – Μέρκελ, έλα μο..ι στον τόπο σου!
Καλά την παραπάνω παρατήρηση μπορούσες να δεχτείς και από «καθαρόαιμη» Ελληνίδα αλλά δεν θα ακολουθούσε αυτός ο εκπληκτικός διάλογος που έκανε τον Δημήτρη να ξεσπαθώσει μαζί με τον Καραϊσκάκη του.
Φιλιά πολλά και πρόσεχε γιατί τελευταία κομματάκι απρόσεχτη σε βρίσκω, μια το πορτοφόλι μια το πάπλωμα ………….
Αλήθεια, ποιας εταιρίας ήταν το πάπλωμα;

kariatida62 είπε...

@karfoma: Χαχαχαχα! Α!χαχαχαχαχα! Είχαμε μέχρι τώρα τον IonnKorr, αλλά τώρα εσύ τον έχεις ξεπεράσει! Συμφωνώ απόλυτα ότι την παρατήρηση θα μπορούσα, όπως σχολιάζω και παραπάνω να την δεχτώ απο την Σούλα και την Κούλα! Αλλά δεν θα μου την έλεγε έτσι, ότι δεν είμαι Ευρωπαία! Θα έβγαινε έξω και θα μου φώναζε ωραία και καλά : "Μωρή μάζεψε το πάπλωμά σου που τ'άπλωσες μέχρι τα μούτρα μου γιατί θα πάρω ψαλίδι και θα στο κόψω!¨" Αλλά τότε θα το ευχαριστιόμουν πολύ! Χαχαχαχαχα!

ELvA είπε...

Kαλημερα Κariatida

Ξερεις απ ολη αυτη την ιστορια εμενα αυτο που μου χτυπησε πιο ασχημα ειναι οτι καποιοι πανε και παντρευονται ξενες και ξενους που αν μη τι αλλο δειχνουν να μισουν τη χωρα, αλλα ΟΧΙ ομως και τα χρηματα του συντροφου τους! :(
Δεν ειναι η πρωτη φορα που διαπιστωνω κατι τετοιο και μπορω να πω οτι δειχνει σε ενα βαθμο τη ξενομανια που εχουν καποιοι, (κυριως ανδρες ειναι που τη πατανε) και παντρευονται ξενες γυναικες που ΜΟΝΟ τα χρηματα τους θελουν και τιποτα αλλο!

Ας προσεχαν.... :)

kariatida62 είπε...

@Εlva:Kαλημέρα Έλβα μου! Ο συγκεκριμένος Έλληνας έφυγε μικρός φοιτητής ακόμα στην Γερμανία, σπούδασε εκεί ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την κυρία υψίφωνο! Έζησε μαζί της χρόνια πολλά έκαναν μια όμορφη κόρη γιατρός κι'αυτή στο επάγγελμα, μα ποτέ δεν ξέχασε την πατρίδα του! Ερχόταν συχνά, έκανε παρέα μ'όλο τον κόσμο και περίμενε με αγωνία να πάρει σε λίγα χρόνια σύνταξη και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να περάσει τα επόμενα χρόνια του! Δεν πρόλαβε όμως ο καυμένος και μόλις συνταξιοδοτήθηκε πέθανε και δεν χάρηκε το σπιτάκι του στην Αθήνα! Το χαίρεται τώρα μόνο η κ. Μέρκελ, που μας κάνει και παρατηρήσεις για το στυλ μας!

ELvA είπε...

Ναι, καλα ολα αυτα, Καριατιδα, αλλα ο γιατρος τοσο πολυ θαμπωθηκε πια απο την υψιφωνο που δεν καταλαβε τι ειδους ανθρωπος ηταν η εν λογω κυρια και ποσο ΔΕΝ της αρεσε η Ελλαδα;
Τοσο μεσα στο ...μικροσκοπιο ειχε πεσει που δεν εβλεπε τι ανθρωπο πηρε; Εγω δεν τους καταλαβαινω κατι τετοιου ειδους 'γαμους'..
Πολλοι γινονται για οικονομικους και κοινωνικους λογους οποτε περισσοτερο για συμβολαια μοιαζουν, παρα για...γαμοι!! ;))

kariatida62 είπε...

@Εlva:Σώπα καυμένη που δεν της αρέσει η Ελλάδα! Τρελαίνεται! Σκέφτεται λέει νάρθει να μένει τον περισσότερο χρόνο εδώ! Αλλά ως γνήσια Γερμανίδα θέλει να μας κοιτά όλους αφ'υψηλού και να παρατηρεί! Τέλος πάντων μη κακολογούμε και πολύ, είπαμε οι άνθρωποι είναι μιας άλλης νοοτροπίας, με τους τύπους τους και τους νόμους τους, δεν θέλουν να ξεφεύγουν στο παραμικρό! Μπορεί και νάναι αυτό το πιο σωστό...αλλά εμένα δεν μπορεί να μ'αλλάξει ντε και καλά! Ούτε εγώ ζητώ ν'αλλάξει! Την σέβομαι και απαιτώ να με αποδέχεται και κείνη εφ'όσον θέλει να μένει εδώ!
Τώρα ότι γίνονται γάμοι για κοινωνικούς λόγους ναι πράγματι είναι αλήθεια, έτσι γίνεται πολύ συχνά! Και ότι όταν είμαστε νεαροί κάνουμε πολλές μ......ς ως επιλογές και αυτή είναι μια έξισου μεγάλη αλήθεια!

MINIMARKET είπε...

ΕΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!
ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!

kariatida62 είπε...

@ΜiniMarket: ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ! ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η Κ. ΜΕΡΚΕΛ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ,ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ,ΑΝΕΤΩΤΑΤΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ! ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΤΙ ΤΗΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ? ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΓΕΝΝΕΕΣ 14 Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΣ?!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ.ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΗΛΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΥΤΟΙ;ΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ :)))

ΠΕΡΝΑΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)))

kariatida62 είπε...

@JK O SKROUTZAKOS:Καλησπέρα Σκρουτζάκο μας! Ευχαριστώ για τις επισκεψούλες σου πάντα τυπικός!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Kariatida, Η περιγραφή (εξαίρετη όπως πάντα) μου θυμίζει την σχέση Ελλάδας - Γερμανίας στο οικονομικό. Οι Βόρειοι οι πολιτισμένοι, οι νοικοκυραίοι και οι νότιοι οι ανεπρόκοποι οι τεμπέληδες.
Πες στην Frau ότι εμείς, πάντοτε λαμβάνουμε υπόψη τον άλλο χωρίς υποκριτικές ευγένειες. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια. Εκείνοι όμως άραγε έκαναν και κάνουν το ίδιο;

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

kariatida62 είπε...

@CHRISTOBAL: Γειά σου Φίλε μου! Ωραίο το επεισόδιο που μας ετοίμασες για σήμερα!Πολύ καλό!
Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι οι πολιτικοί μιας χώρας καθρεπτίζουν τους ίδιους τους πολίτες τους...

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Στη θέση σου Καρυάτιδα, θα ζητούσα αποζημίωση από την Frau για το μπουγέλωμα που υπέστης. Δεν θα την πάρεις βέβαια αλλά μπορείς στη συνέχεια να ζητήσεις δάνειο με spread 4% φιλικό μόνο για σένα με ενέχυρο τη μπουγάδα σου και λίγο ήλιο που θα τον χρειαστούν οι Γερμαναράδες με τη στάχτη που τους σκέπασε.. ;-)
Σ' όποιον αρέσουμε..όποιος δεν θέλει υπάρχουν πλοία, λεωφορεία, τραίνα και αεροπλάνα (προσεχώς...)..

kariatida62 είπε...

@Θοδωρής:Xεχεχεχε! Δεν τόχα σκεφτεί, έχεις δίκιο! Χαχαχαχα! Σε όποιους αρέσουμε!

IonnKorr είπε...

Guten Abend, Karyaten

Φαντάζομαι ότι δεν θα σου προκαλέσει έκπληξη που εγώ θα πάρω το μέρος της συμπαθούς Γερμανίδας.

Και πρόκειται να σε ψέξω γιατί κάτι τέτοιοι σαν και σένα έχουν δώσει κακά δείγματα αγενούς συμπεριφοράς και οι Γερμανοί μας αντιπάθησαν και δεν θέλουν να μας δανείσουν άλλο.

Ελπίζω, να πας αύριο και να της ζητήσεις entschuldigung ( = συγνώμη, στα ποταπά Ελληνικά) για την συμπεριφορά σου.

Gute Nacht, Karyaten

logia είπε...

δεν το πιστεύω πάει το σχόλιο

Έλεγα λοιπόν οτι ποιός φταίει για το τουπέ της κυρίας;
Εμείς, που θεωρούμε τους Βόρειους ανώτερα όντα και τους προσκυνάμε και τους κάνουμε τεμενάδες και είμαστε ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να αρνηθούμε την ιδιαιτερότητά μας...
Αν ήταν μετανάστρια από την Αφρική θα μίλαγε έτσι;
Γιατί και η κυρία Μέρκελ σου μια μετανάστρια είναι, ας μην το ξεχναμε-ξεχνάει και ας προσαρμοστεί και ας σεβαστεί, ως οφείλει, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που τη φιλοξενεί...
γιατί αν αναποδογυρίσουμε το χάρτη θα βρεθεί από κάτω μας...
καλημέρα

Saq είπε...

Μάζεψέ τα βρέχει!

kariatida62 είπε...

@IonnKorr: Σιγά που θάπερνες τα δίκια τα δικά μου!!!
Για να την στείλω απο εκεί που ήρθε πώς θα της το πώ;

kariatida62 είπε...

@logia:Έφυγε το σχόλιο;΄Με την δεύτερη φορά γράφονται καλύτερα!xixixi!
Tην πήρε την απάντησή της και όταν της είπα μάλιστα για τον ήλιο που αυτοί ποτέ δεν θά έχουν έσκασε!!!χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Saq: Σε σας βρέχει, εδώ Χαρά Θεού! Αττικός Ουρανός Νιουτονάκο!!!

Unknown είπε...

Ακου τωρα.
Η Frau Merkel,φευγει πολυ συγχυσμενη στο Berlin, συναντα τις υπολοιπες freudinen και διηγειται το φρικτο πριστατικο mit die Grichin nachbarin[Ελληνιδα γειτονισσα]που ονομαζεται ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ.
-O we!! Jeschus- Maria[επιφωνηματα αποδοκιμασιας].
Φθανει καλοκαιρι, κονομιμενοι οι Γερμανοι,[ με 5% του δανειου βαζουν στα ταμεια τους 620.000.000 Ευρα ] αποφασηζουν να επισκεφθουν την Αθηνα.
Σταση Ακροπολη, νερο 1/2 λ 1.50 Ευρω....μπουκαλακι στο χερι,αντε ν' ανεβουμε στο ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.
Εδω Παρθενωνας ,εκει προπυλαια εκει Ερεχθειο. και ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ.
Κοκαλο οι φιλεναδες της Frau Merkel.
Επιστρεφοντας στο Berlin της φαιρονται με συγκαταβατικοτητα μη τυχον και ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΣΕΙ!!!

kariatida62 είπε...

@Taspa: χαχαχαχα!!! Λες πρώτη φορά ναχουν ακούσει για τις Καρυάτιδες και να τις μάθουν στην επίσκεψή τους στην Ακρόπολη;
Xaxaxaxa! Σου λέει κάποια απ'αυτές αποκλείεται να είναι η γειτόνισσά της! Χαχαχαχα!

drosostalitsa είπε...

Είσαι φοβερη...! Τι άλλο να πω?
Καλή ευκολία στις δουλίτσες με την ανακαίνιση *** φιλακια

kariatida62 είπε...

@drosostalitsa: Eυχαριστώ πολύ Δροσοσταλίτσα μου! Σκέψου τώρα νάχεις τις σκασίλες σου νάχεις απο κάτω και την Φρουλάιν..!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου!
...να είσαι καλά που μαζί με όλες και όλους σου τους σχολιαστές, μ' έκανες και γελούσα, 10.00 το βράδυ!
Δεν αξίζει να δίνεις σημασία, μα να που "δημιουργήθηκε" ένα...πιπεράτο θέμα...!!!
Τώρα,
εκείνο το "σαλαβίστρα" (!!!) μου έφερε κάποιες σκέψεις.
Θα τις γράψω, κι εύχομαι να μη με παραξηγήσει κανένας.
Λοιπόν, οι μετανάστες (κι όχι απαραίτητα μόνο οι δικοί μας) που δεν γνωρίζουν την γλώσσα, επαναλαμβάνουν λέξεις και προτάσεις όπως τις "αρπάξουν"...
π.χ. "χάου άρ γιου = τί κανεις ή πώς είστε;"
το προφέρουν μιμούμενοι: "χαβαριού...!"

ή... "..αυτός είναι γιος της σκύλας...= χισαλαμαμπίτς!!!

τα χάπια μάρκας "τάιλενολ" = ταλενώ
το νοσοκομείο= χόσπιταλ...=χόσπιλο...

τον διανομέα= ντελίβερυ-μαν (ή μπόυ)= ντιβερλίγκα...

ΙΣΩΣ(?;!...) και η μάνα του σκύλου
να είναι: "σα-λα- μπι-στρα...)

πιάσε τους ήχους:
σαν οβ α μπιτς + μια-όποια κατάληξη όπως (μοδί-στρα, κεντί-στρα, μανικιουρί-στρα...)
και
βγήκε το " σα-λα-β-ί-στρα"!!!!
Τα πιο πάνω τα σκέφτηκα με κάποια ...σιγουριά
μα κι από το ότι ο μπαμπάς σου ΔΕΝ σου επέτρεπε να το λες... Κυρία μου!
Έλα μου, εδώ θα δεχτώ όποια σχόλια, μα μη μου πείτε ότι κι εγώ λέω ...παλιόλογα!
Καλή εβδομάδα,
σας φιλώ από ...μακριά,
Υιώτα
αστοριανή,
ΝΥ
ΥΓ.
...μήπως θάπρεπε να της πείς:- να μας δώσετε τα "κατοχικά που μας χρωστάτε" ...ώστε ν' αλλάξω διαμέρισμα για να μη σε...βλέπω!Α!

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

"Δεν είναι ευρωπαικό να κρεμάς τα ρούχα σου στο μπαλκόνι."

Από τη μεριά της έχει ένα δίκιο..
Ευρωπαϊκό είναι να τουφεκίζεις και να ξεκληρίζεις χωριά και φυσικά να κάνεις ολοκαυτώματα!
Τι μου το έδειξες τώρα αυτό,για να με φουντώσεις παραπάνω; ε; ε; χαχαχαχα

kariatida62 είπε...

@Kαπετάνιος: Xαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Σε φούντωσα, σε φούντωσα? χαχαχαχχαχαχαχαχχαχχχααχχχαχαχαχχαα!
Πάλι η έρμη Καπετάνισσα θα την πληρώσει?
χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαα!
Είστε και οι δύο αγαπημένοι μου!