bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ.."ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ" ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ" ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ!"

Ένας απο τους αγαπημένους μου  Έλληνες συγγραφείς είναι ο Μένης ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ.
Μιλά με έντονες εικόνες, καταφέρνει ν'αποτυπώσει άψογα με λέξεις την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής που αφηγείται.
Ο συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά τις ψυχές των ανθρώπων και τις αποκαλύπτει μέσα απο τα έργα του.
Διαβάζοντάς τον  ξεχνιέμαι και  έχω την εντύπωση πολλές φορές, ότι ο συγγραφέας είναι γυναίκα ή συμβουλεύεται την σκέψη και τα συναισθήματα μιας γυναίκας!
Ο Μένης Κουμανταρέας γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Φιλοσοφική και στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ασχολήθηκε με το θέατρο και την δημοσιογραφία, όμως το ίδιο άδοξα.
Εργάστηκε επί σειρά ετών σε γραφεία, δουλειές άσχετες, που του επέτρεψαν να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Το 1975 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το γράψιμο. Στη διάρκεια της δικτατορίας δικάστηκε γιά το Αρμένισμα και πήρε μέρος στα 18 κείμενα. Μετέφρασε Κάρσον, Μακ Κάλλερς, Φώκνερ, Λιούις Κάρολ, Μέλβιλ, Πόε, Χεμινγουαίη, Φιτζέραλντ.
Διάβασα  τρία εξαίρετα βιβλία που σας τα συνιστώ ανεπιφύλακατα για τους μήνες διακοπών που περιμένουμε:
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ: Η χρονική περίοδος που μεταφέρεται στις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου είναι η σύγχρονη  απο το 1949 έως και το 1990, οπότε το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τα χρόνια που όλοι μας λίγο - πολύ έχουμε ζήσει ή έχουμε ακούσει απο τους γονείς μας!
Ο Ευγένιος Ζαφειρίδης είναι ο ήρωας που μέσα απ'αυτόν θα διασχίσουμε τον χρόνο.
Ένας διορθωτής, η γυναίκα του, κι ένας αλφαμίτης οι άνθρωποι που θα ζήσουμε...
Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας "αγώνας τιμής"της Εθνικής  Ελλάδος στην Λεωφόρο, εναντίον της Εθνικής Τουρκίας, μια παράσταση Αριστοφάνη στην Μακρόνησο, μια διάλεξη του Άγγελου Σικελιανού και μια κατοχική Μπερέτα που καταλήγει σ'ένα πάρτυ με τριπάκια, περιτριγυρισμένα όλα απο τυπογραφεία, σπίτια και δρόμους της Αθήνας, θα σας μαγέψουν ευχάριστα όσο θα διαρκέσει η ανάγνωση του βιβλίου! Ο χρόνος είναι ένα παιχνιδάκι και γυρνά σε μια Αθήνα που βρίσκεται σ'όλες τις σελίδες!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ: Εντεκα ιστορίες, έντεκα πετάγματα!
Τα χιόνια του Δεκέμβρη παραμονεύουν πάντα,ο Διάολος έχασε το κινητό του, ο Αρης, Μαραμπού και Χούντα, τα Κουδούνια,Κουαρτέτο, η νύχτα με τους μετεωρίτες,Τόμπυ και Λόλυ, Θυμάμαι τη Μαρία, Παντός Ελεήμονος, η γυναίκα που πετάει: είναι οι τίτλοι των έντεκα ιστοριών.
Γυναίκα που πετάει είναι η γιαγιά Αγγελική, που απο την διήγηση  του εγγονού της μαθαίνουμε την ιστορία του άτυχου γάμου της με τον συνταγματάρχη Αριστείδη.
Με την φωνή της πετάει και η Μαρία Κάλλας στη σύντομη επίσκεψή της στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1957.
 Γυναίκες που πετάνε στον ύπνο τους η Μπρόνια, η Ροβένα, η Μάγια και η Ναταλία, οι 4 μετανάστριες που ονειρεύονται τις πατρίδες τους. Η κυρία Βικτωρία πετάει κι'αυτή μαζί με τους μετεωρίτες μιας καλοκαιρινής νύχτας.
 Γυναίκα που πέταξε πια και η μάνα του Άρη στο ομότιτλο διήγημα.
Φυσικά υπάρχουν κι'άντρες σ'αυτές τις έντεκα ιστορίες: απο τον Δανό μυστηριώδη βιολιστή και τα δίδυμα ανάπηρα αγόρια ως τον ταξιτζή με το χαμένο κινητό. Αυτοί όμως δυσκολεύονται να πετάξουν..!

Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ: Ένα μικρό ευκολοδιάβαστο βιβλίο, που περιγράφει μια  ανθρώπινη, αληθινή και συγκινητική ιστορία!
 Μια ιστορία που τα τελευταία χρόνια την συναντούμε ή την ακούμε συχνότερα...
Πώς γίνεται να γνωριστούν δύο άγνωστοι μέσα στον Ηλεκτρικό; Πώς γίνεται να ερωτευθούν; Όταν, μάλιστα, η μία είναι γυναίκα ώριμη, συντηρητική, κι ο άλλος νέος, τρελούτσικος φοιτητής; Τί είναι αυτό που τους ενώνει στη διαδρομή από Θησείο ως Κηφισιά, με ενδιάμεσες στάσεις το Μοναστηράκι, όπου ανεβαίνει η Κούλα, και τον Άγιο Νικόλαο, όπου διατηρεί γκαρσονιέρα ο Μίμης; Και πώς τάχα οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι συμβαίνει να χωρίσουν ξαφνικά, όπως ξαφνικά γνωρίστηκαν;

30 σχόλια:

dimitris είπε...

Εχω μπλεξει, με τον adegia, τον stavrox1 και τωρα μ'εσενα, ολοι προτεινετε τιτλους βιβλιων και ολοι οι τιτλοι και οι περιληψεις ειναι ελκυστικοι, δεν θα μου μεινει ''φραγκο''.

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS:XI,XI,XI! ΝΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΣΩ ΕΓΩ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΟΥ! ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!

dimitris είπε...

Λογω ''παραξενιας'' θελω το βιβλιο να ειναι ''δικο'' μου και την εφημεριδα πρεπει να την ''κοιταξω'' πρωτα, ακομα και τα διαφημιστικα και μετα να τα παρουν οι υπολοιποι, με τα βιβλια εχω προβλημα να τα ''αφηνω'' να πηγαινουν βολτα σε φιλους, ασε που τα εχω στειλει ολα εξοχη στο κορθι.....Παραξενιες.....

dimitris είπε...

Ακου σκηνικο, κυριακη πρωι, την εφημεριδα μου-ριζος-, θεμα, παρον,εθνος,σβησιμο η τηλεοραση,ανοιγμα σιγα το ραδιο, καφεδακι απο τα χερια της κατερινας, πιπα αναμενη, νερο παγωμενο σε χχχχ μεγεθος ποτηρι,γλυκο του κουταλιου,συκο,περγαμοντο, ο φοιβος στα ποδια μου, πονηρια....ξεσυνδεω το τηλεφωνο και αρχιζει η ιεροτελεστια, ρουφιξια καφε, τραβηγμα του καπνου, γυρισμα σελιδας, νερο,συκαλακι,νερο,γυρισμα σελιδας, πανε 2 ωρες το λιγοτερο απο μια ματια σε ολες τις εφημεριδες και κραταω τα αρθρα που θελω να δω μεσα στην εβδομαδα.....ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ...

karfoma είπε...

καλημέρα Καρυάτιδα! τι μαλαγάνα είσαι, τον έψησες τον Δημητράκη, τον βλέπω παραμάσκαλα με τον Κουμανταρέα!

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS:Κλασσικός Έλληνας! Μου θυμίζεις τους δικούς μου...

kariatida62 είπε...

@karfoma:Χαχαχαχα! α!χαχαχα! Με τον Κουμανταρέα παραμάσχαλα...χαχαχα!
Τους ξέρω εγώ κάτι τύπους σαν τον Δημητράκη! Εχω παρόμοιους στην οικογένεια!!!!

MINIMARKET είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ!
ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥΣ!!!!!

Ελένη Μπέη είπε...

Μα είναι πολύ καλός συγγραφέας ο Κουμανταρέας. Μόνο ένα ή δύο βιβλία του δεν έχω διαβάσει.
Καλά κάνεις και τον συστήνεις ανεπιφύλαχτα.

evelina είπε...

το δυο φορές Έλληνας το προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα...Το μόνο του Κουμανταρέα που διάβασα ,και μου έρεσε πολύ...Ελπίζω σύντομα να τελειώνεις τα μαστορέματα

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑRKET:Τι εννοείς Μίνι; Πώς σε ξέρουν δηλαδή; Ως τύπο που δεν του αρέσει να διαβάζει ή τύπο που δεν μπορεί να διαβάζει Κουμανταρέα;:)

kariatida62 είπε...

@Nerenia: Είναι καταπληκτικός! Εχω δακρύσει πολλές φορές διαβαζοντάς τον! Νάσαι καλά Νερένια, ευχαριστώ για την επίσκεψη!

kariatida62 είπε...

@evelina:Aστα να πάνε με τα μαστορέματα..θα με πάρει και η άλλη εβδομάδα και ίσως και η παράλλη!Είμαι για κλάμματα αν δεις πού μένω πια ΄σ'ένα σπίτι σχεδόν γιαπί!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πολλά χρόνια έχω να ακούσω για τον σπουδαίο αυτόν συγγραφέα. Είναι εξαιρετική η ενέργεια σου. Δεν ξέρω γιατί αλλά με κάνεις να πάω αύριο στο βιβλιοπωλείο στο Χαλάνδρι να πάρω ή να παραγγείλω "Την γυναίκα που πετάει"
Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ.

kariatida62 είπε...

@CHRISTOBAL: A!Nαι θα σου αρέσει πολύ εσένα η γυναίκα που πετάει CHRISTOBAL, όπως και το δυο φορές Έλληνας, άν δεν τόχεις διαβάσει πάρτο κι'αυτό!
Καλό βράδυ και σε σένα και καλό Σ/ΚΟ

Greecelands. είπε...

Ενδιαφερον Συγραφεας θα διαβασω καποιο βιβλιο του, να τον ανακαλυψω!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@greeceland: Kαλησπέρα Greeceland! Nα το αγοράσεις! Είναι πολύ καλός, θα σε τραβήξει και το ύφος του και οι περιγραφές του..

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πολύ τον έχω αγαπήσει από την "βιοτεχνία υαλικών" που πρωτοδιάβασα.
Καλό επίσης είναι και "η γυναίκα που πετάει".
Ιδιαίτερα μου άρεσε το πρώτο διήγημα,"τα χρόνια του Δεκέμβρη παραμονεύουν πάντα"

Καλή δύναμη!!!

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη: Καλώς μου την! Την βιοτεχνία υαλικών δεν την έχω διαβάσει, να ένα βιβλίο που μου θύμησες για ν'αγοράσω το Καλοκαιράκι...
Ευχαριστώ για την ευχή σου, την χρειάζομαι!
Φιλάκια πολλά.

a-kentavrou είπε...

Καλησπέρα αρχόντισσα
Mε το μυθιστόρημα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.
Μένιο Κουμανταρέα δεν έχω διαβάσει .
Για να το λες αξιόλογος θα είναι .
Οι ζωγραφική με ενθουσίασε.

MINIMARKET είπε...

ΕΝΝΟΩ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!
ΙΣΤΟΡΙΑ ( ΜΕΓΑ ΠΑΘΟΣ) - ΤΑΞΙΔΙΑ ( ΑΛΛΟ ΠΑΘΟΣ) - ΕΗΕΡΕΥΝΗΣΗ!!!!

kariatida62 είπε...

@a-Κentavrou:Καλώς το αστέρι! Ο Κουμανταρέας μου αρέσει πολύ γιατί η θεματική περιοχή των έργων του εκτείνεται στην πρόσφατη εποχή και βλέπω γεγονότα και πρόσωπα και κοινωνικά θέματα απο ένα άλλο παράθυρο, απο ένα ίσως άλλο πρίσμα απ'ότι το παρατήρησα εγώ ή ακόμα παρέλειψα να το παρατηρήσω...είναι ευανάγνωστος και τολμά να μιλήσει για θέματα που μέχρι χθες υπήρξαν ταμπού για την Ελληνική κοινωνία.
Η ζωγραφική μ'ενθουσίασε; Tι εννοείς; To εξώφυλλο του βιβλίου;

kariatida62 είπε...

@Minimarket:Καιρός είναι να ξεκινήσεις και λίγο λογοτεχνία! Ο συγκεκριμένος κάνει εξ'άλλου ιστορικές παραπομπές μέσα απο τα μυθιστορήματά του. Δεν ξέρω βέβαια πόσο σύμφωνος θα είσαι μαζί του γιατί προχθές είδα ένα εγκωμιαστικό να το πω, εν μέρει επαινετικό αφιέρωμα...σχεδόν αναπολούσες τις μέρες μιας μαύρης επετείου! Οπότε φοβάμαι πως δεν θα ταυτιστείς εύκολα με τον συγγραφέα...

MINIMARKET είπε...

ΕΙΔΕΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ!!
ΕΧΩ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ!
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΛΑΨΑΝ.
ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΓΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΠΟΛΗΣΑ, ΟΥΤΕ ΕΓΚΩΜΙΑΣΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ.
ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ ΑΝΑΡΤΩ " ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ " ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ!
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ!
Υ.Γ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑ ΚΑΤΗΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΞΗΣ :
ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

MINIMARKET είπε...

ΑΥΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.
ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ , ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΗΝ " ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ " ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!
ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΩ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΙ ΒΑΘΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΠΑΣΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ " ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΠΑΡΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑRKET:Καλημέρα Μίνι! Σε περίμενα...
Όλα όσα είχες γράψει τα διάβασα στην ανάρτησή σου! Τα πρόσεξα όλα με ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ήθελα να γνωρίσω καλύτερα τον φίλο μου Μίνι.Πολλές φορές αυτά που θέλουμε να πούμε εμείς, δεν τα λέμε αφήνουμε τους άλλους να τα πουν και μάλιστα όταν σιωπούμε στα λεγόμενά τους,(εν προκειμένω δεν άφησες την δική σου άποψη) πολλές φορές δηλώνουμε έτσι και την αποδοχή μας! Τέλος πάντων, δέχομαι ό,τι δηλώνεις και ας έρθουμε στην ανάλυση των πολιτευμάτων. Δεν μπορώ να μη σταθώ στην άποψή σου! Πράγματι μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι υπάρχει μια ψεύτικη μια δήθεν δημοκρατία στην Αθήνα, όπως διαπιστώνουμε και σε σύγχρονα κράτη (Η.Π.Α)απο την στιγμή που ισοκρατία δεν υπήρχε. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις συνθήκες και τις συνήθειες εκείνων των χρόνων στις Ανθρώπινες κοινωνίες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην Αθήνα υπήρχε περισσότερη συμμετοχική διακυβέρνηση της πόλης-κράτους απ'ότι στην στρατιωτική Σπάρτη.
Στα περισσότερο ολιγαρχικά πολιτεύματα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με την πάροδο του χρόνου στην εξουσία να μετατραπεί το πολίτευμα σε τυραννικό απ'ότιστα περισσότερο συμμετοχικά πολιτεύματα. Βέβαια πάντα θα πρέπει να υπάρχει ένας καλός και άξιος συντονιστής! Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι απο την Αθηναική δημοκρατία (με έναν όμως Περικλή επικεφαλης) γεννήθηκε ο πολιτισμός του χρυσού αιώνα και όχι απο μια πειθαρχημένη στρατιωτική Σπάρτη. Το πνεύμα συνοδεύεται μόνο απο την ελευθερία! Το τέλειο πάντα δεν μπορεί κάποιος να το βρεί γιατί ανήκει στην σφαίρα της ουτοπίας!
Καλή σου μέρα και νάχεις μια όμορφη Κυριακή.

a-kentavrou είπε...

Kαλημέρα
Για το mail που είχε το video με τους εν υπνώσει εννοώ.

MINIMARKET είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ! ΧΑΧΑΧΑ!!
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ , ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.
ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ!
Π.Χ. ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ " ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ " ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ( ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ, ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ),ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΥΤΗΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ?
ΣΕ ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΟΛΙΓΟΧΡΟΝΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ( Ο ΛΑΟΣ ) , ΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ " ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ " ΚΑΙ " ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ " ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ!
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ "ΤΥΡΡΑΝΙΚΑ " ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!.Π.Χ. ΟΙ ΣΥΡΑΚΟΥΣΣΕΣ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!
Υ.Γ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ "ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ!!!

kariatida62 είπε...

@ΜINIMARKET: Χρόνια Πολλά και καλά στο Μίνιμαρκετάκι! Να μεγαλώσει να γίνει μεγαλύτερο Μάρκετ απο τον μπαμπά του!!!:))
Eγώ δεν είπα ότι και στις δημοκρατίες δεν υπαάρχει ο κίνδυνος για εκφυλισμό του πολιτεύματος, ή ότι δεν υπήρξαν ικανές πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες συγκέντρωναν όλες τις εξουσίες στα χέρια τους και μεγαλουργούσαν, απλά πιστεύω ότι στα απολυταρχικά καθεστώτα, όπου ο έλεγχος είναι απαγορευμένος απο την αρχή είναι ευκολώτερο να μετατραπούν σε πολιτεύματα τυραννικά που στόχο έχουν μόνο την εκμετάλλευση του ανθρώπου απο άνθρωπο και μηδενίζουν κάθε αξία ακόμα κι'αυτή την ίδια της ανθρώπινης ζωής!

MINIMARKET είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕ ΣΟΥ!!!
ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.
ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!!!
ΑΛΛΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΟ ΤΣΑΒΕΣ, ΑΛΛΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΑΛΛΟ ΛΕΝΙΝ, ΑΛΛΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΣΕ ΓΚΕ ΒΑΡΑ!!!
ΑΛΛΟ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ " ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ!!!
ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ!!
ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΕ.
ΘΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ , ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΑΠ-ΤΟΠ!!
ΧΑΧΑΧΑ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!!!!