bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

TO ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΙΑ...

Αφιερωμένο στην μνήμη του αγαπημένου μας Μάνου Ξυδούς, που ανεπάντεχα μας έφυγε χθες πιθανότατα απο ανακοπή της καρδιάς! Διαβάσαμε στον τύπο:
"Ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του έχει μεταφερθεί στο Τζάννειο Νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του αιφνίδιου θανάτου του. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής κατέρρευσε κατά την διάρκεια πρόβας στο Νέο Φάληρο, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς."Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ένας αυθεντικός ροκάς, ένας ποιητής δεν είναι πλέον μαζί μας.  Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953 στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του στο μάρκετινγκ, έπαιζε μουσική ως DJ στις Καρυάτιδες της Πλάκας. Εργάστηκε στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και ως παραγωγός κέρδισε αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.Με τους Dreamer and the fool moon και το τραγούδι Sambrina, σε αγγλικο στίχο, είχε ανέβει στις πρώτες θέσεις των καταλόγων πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Συμμετείχε στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των «Πυξ Λαξ» και έγινε μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε τη δική του πορεία, συνεργαζόμενος με πλήθος καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Όναρ και τους αδελφούς Κατσιμίχα. «Ζήσε μονάχα τη στιγμή και άσε το μετά. Ένα σωσίβιο η ζωή που ξεφουσκώνει αργά».Δούλεψε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον ?Ιωνικό? Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις ?Καρυάτιδες? της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing."
O τελευταίος του δίσκος: "T'αστέρια θάναι πάντα μακριά"  τα τραγούδια "Φθινόπωρο" και "στο πουθενά"  κάνουν την διαφορά...
Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας ροκά!... Καλή αντάμωση στις σκηνές του Παραδείσου!!!

20 σχόλια:

evelina είπε...

πολυ ωραίο το αφιέρμάσου σ έναν πραματικό ροκά και υπέροχο τραουδοποιό...Έφυγε, όπως πραγματικά θα θέλαμε να φύγουμε όλοι,κάνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή αυτό που αγαπάμε...Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει...την καλημερα μου

drosostalitsa είπε...

Καλό ταξίδι στο Μάνο.. Αισθάνομαι τυχερή που παρακολούθησα μια συναυλία του το καλοκαίρι με τον Κατσιμίχα.. περάσαμε καταπληκτικά, όπως καταπληκτικά είναι και τα τραγούδια του που θα μείνουν για πάντα!

Καλή σου μέρα φιλενάδα!

dimitris είπε...

Εχει αρχισει και καλει την κλαση του '50.

b|a|s|n\i/a είπε...

είναι τόσο σοκαριστικό να φεύγουν οι άνθρωποι τόσο νέοι. τόσο ξαφνικά.
καλό ταξίδι να έχει. όμορφο. μελωδικό.

Giorgos Varvakis είπε...

Κρίμα ρε γμτ!! Το άκουσα το πρωί 7 παρά στο ραδιόφωνο και κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι απ τα χέρια...

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Κρίμα πραγματικά.
Είναι θλιβερό να φεύγει κανείς τόσο ξαφνικά, τόσο απροειδοποίητα για τον ίδιο και για τους γύρω του..
Καλό του ταξίδι..

efhbos είπε...

ΠΩΩ...:(
Καλο ταξιδι να εχει...!

ELvA είπε...

Κριμα ηταν νεος για να φυγει...

Βάσσια είπε...

Κρίμα που έφυγε νωρίς...

Αγαπημένος, ροκ απόλυτα, καλλιτέχνης που μάγευε και ηλέκτριζε στη σκηνή.

Καλό του ταξίδι.

α Κενταύρου είπε...

Kαλημέρα αρχόντισσα
Έχει δίκιο ο Δημήτρης που σε λέει αρχισυντάκτη,έχεις γίνει περιοδικό ποικίλης ύλης.
Σοβαρολογώ από τα BLOG που παρακολουθώ είναι από τα λίγα που έχει τη δομή περιοδικού.
Επί της ουσίας ο Θανάσης Λερούνης είναι μια περίπτωση αφιερωμένου στο στόχο ανθρώπου,εμείς οι υπόλοιποι απλώς θαυμάζουμε.

kariatida62 είπε...

@evelina,drosostalitsa,dimitri,basnia,
gvarvakis,astrosimorites,efhvos,Elva,Βάσσια,
αΚενταύρου,όπως βλέπετε η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη και μικρή και όπως λέει και Δημήτρης επειδή αρχίζει και καλεί την κλάση του "'50" μη μου ζορίζεστε,μη μου στεναχωριέστε,ζήστε όσο πιο ανάλαφρα μπορείτε και γευτείτε τις καθημερινές μικρές απολαύσεις!
Ένα τσάφ και περνάμε στην απέναντι μεριά του ποταμού...αυτός ο λίγος χρόνος χρειάζεται για να χαιρετίσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο!

Saq είπε...

Κρίμα, το διάβασα κάπου σήμερα νομίζω στο babaniagr. Ήταν ο μόνος που συμπαθούσα από τους πυξ-μπλιαξ.

MINIMARKET είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΟΥ!
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ! ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΝΩΡΙΣ!

kariatida62 είπε...

@Saq:Άντε! Δεν σου άρεσαν οι Πυξ-λαξ? Δεν σ'αρέσει ο Πλιάτσικας, ο Μπάμπης ο Στόκας; Περίεργο μου φαίνεται!

kariatida62 είπε...

@Μinimarket:Κρίμα,γιατί ήταν νέος και είχε πολλά ακόμη να δώσει...

Sidepap21 είπε...

Σταμάτησε μια ευαίσθητη καρδιά ...
Καλό του ταξίδι - τίποτε άλλο ...

mar9659 είπε...

Πολύ γλυκειά χειρονομία αυτό σου το αφίερωμα για τον Μάνο...Καρυάτιδά μου!!! Πόσο λυπηρό είναι στ'αλήθεια να φεύγουν τέτοιοι αξιόλογοι άνθρωποι που πραγματικά δίνουν,την ψυχή τους ,την καρδιά τους,το Ειναι τους για να γευτούμε εμείς τις δημιουργίες του!!Καλό του ταξίδι λοιπόν!!!Τι να πεί κανείς....

α Κενταύρου είπε...

Καλησπέρα αρχόντισσα
Στο Δημήτρη διάβασα το διάλογο ,είδα ότι ξεσπάθωσες,μπήκα στο διάλογο και είπα και εγώ τα δικά μου.Τα 1400 προετοιμάσου να τα δεις και 800.

Saq είπε...

Τον Στόκα τον έχω δει και ζωντανά και ήταν χάλια. Ο Πλιάτσικας κατάντησε βαρετός, μονότονος. Τον φωνάζουνε και "Μλιάχτσικας".

Γενικώς από μια φάση κε έπειτα εοαναλαμβανόντουσαν ανακυκλώνοντας τα ίδια τραγούδια και μουσικές. Για όσους ξέρουν από μουσική και σολφέζ, τα τραγούδια των πυξ είχαν τέσσερις πέντε συγχορδίες και τέλος. Όλα όμως τα τραγούδια τις ίδιες. Δεν ήταν κάτι σπουδαίο μουσικά.

kariatida62 είπε...

Μουσική εγω δυστυχώς δεν ξέρω! Αμόρφωτη εντελώς! Στο αυτί μου πράγματι τα τραγούδια τους έχουν το ίδιο μοτίβο πάνω κάτω! Όμως την εισπράττω ως μια γλυκειά-λυπημένη μονοτονία την μουσική τους. Νομίζω ότι τελικά ότι αυτό σημαίνει και επιτυχία! Μπορεί να μην είναι κομμάτια αξίας Σούμπερτ, αλλά περνούν χαιδεύοντας αυτιά και μένουν!
Βέβαια και η μουσική είναι "περί ορέξεως κολοκυθόπιττα!" Οπότε την άλλη φορά θα ξέρω τι ακριβώς βιντεάκι θέλει ο Φίλος μου ο Νιουτονάκος να δει και ν'ακούσει και θα το αναρτώ...δεν θάναι ποτέ οι ΠΥΞ-ΛΑΞ!:)