bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΟΙ "Δείξε ότι έχεις κρυμμένο..."

Το συγκρότημα
απο το zoo της Κινσάνσα του Κογκό


Staff Benda Bilili

Το πιο πιθανό είναι να μην έχετε ακούσει ποτέ τίποτα γι' αυτήν την "ανορθόδοξη" μπάντα από το Κονγκό, που ξεπήδησε στα charts της world music πριν από 2 χρόνια. Είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς κατάφεραν αυτοί οι τύποι, που ζουν εξαθλιωμένοι ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους στους δρόμους της Κινσάσα (πρωτεύουσα του Κονγκό) να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους και να φτάσουν να τα παρουσιάζουν στην Ευρώπη. Οι Staff Benda Bilili αποτελούνται από 4 παραπληγικούς, καθηλωμένους στα αναπηρικά καροτσάκια τους (η πολυεμελίτιδα σαρώνει το Κονγκό που μετράει εκατοντάδες χιλιάδες ανάπηρους, μιας και το εμβόλιο της ασθένειας είναι δυσεύρετο), έναν υιοθετημένο πιτσιρικά του δρόμου και άλλους 5 περιστασιακούς μουσικούς. Απίθανο!!!
Ζουν στον ζωολογικό κήπο της Κινσάσα και τα μουσικά τους όργανά είναι αυτοσχέδια. Η ανεπιτήδευτη μουσική τους ξεπερνά τα όρια της κονγκολέζικης ρούμπας και ανακατεύεται με το rhythm 'n' blues και τη reggae. Μια πραγματική πρόταση, από το 2ο Kosmos Festival!
Μερικά πράγματα που ξέρω για τους Staff Benda Bilili:
  • Το όνομα της μπάντας σημαίνει "Δείξε ό,τι είναι κρυμμένο".
  • Τα μουσικά τους όργανα είναι αυτοσχέδια. Οι κιθάρες τους χειροποίητες, τα κρουστά τους καθημερινά αντικείμενα (καρέκλες κ.ά.), αλλά οι μουσικές τους αληθινός θησαυρός. 
  • Το προστατευόμενο μέλος της μπάντας, ο πιτσιρικάς που υιοθέτησαν, είναι πια 18 χρονών και εκτός από την αυτοσχέδια κιθάρα του παίζει κι ένα είδος μονόχορδου λαούτου.
  • Τους ανακάλυψε ο Vincent Kenis, ένας Βέλγος παραγωγός ειδικευμένος στην Κονγκολέζικη μουσική, που τους άκουσε τυχαία να παίζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Ήταν ο άνθρωπος που τους έβαλε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "Tres, Tres, Fort" (Πολύ, πολύ δυνατό).
  • Το 2009 κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου σχήματος στο Womex (World Music Expo).
 Οι Staff Benda Bilili μας επισκέφθηκαν στις 11/6/2010 και άφησαν τους μουσικούς ήχους τους
 στο θέατρο βράχων, στο  2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΣΜΟΣ που το διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΚΟΣΜΟΣ


Στο παρακάτω τραγούδι POLIO οι στίχοι αναφέρονται στην ασθένεια που μαστίζει την χώρα του ΚΟΓΚΟ την πολυομυελίτιδα και αφήνει πίσω της θύματα. Προτρέπει τους γονείς να  εμβολιάσουν τα παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν την μάστιγα.
Τους προτρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και να επιδιώκουν την μόρφωση...

το cd ονομάζεται " tres,tres fort" : http://rapidshare.com/files/398968356/Staff_Benda_Bilili_-_Tres_Tres_Fort__2009_.rar.html


Μίλησαν αποκλειστικά στο Asante μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση:

Το μεγαλύτερο όνομα του δεύτερου Kosmos Festival, οι Κονγκολέζοι Staff Benda Bilili (το όνομά τους σημαίνει στα Λινγκάλα «δες πέρα από την εμφάνιση» ή πιο ελεύθερα «ανέδειξε το ό,τι είναι κρυμμένο») ανέβηκαν στην σκηνή καθηλωμένοι οι πιο πολλοί πάνω στα αναπηρικά τους καροτσάκια, μπροστά σε λιγοστό κόσμο κάτι όμως που κράτησε για ελάχιστα δευτερόλεπτα μιας και κέρδισαν το κοινό αμέσως.
Στην μια περίπου ώρα που εμφανίστηκαν έπαιξαν τα πιο πολλά τραγούδια του καταπληκτικού δίσκου τους “Tres Tres Fort”. Ξεκίνησαν με το τραγούδι “Moziki” με τον Coco Ngambali να τραγουδά δυνατά και τον δεκαοκτάχρονο (πια) Roger Landu να κάνει μια εισαγωγή στο παίξιμο του satonge, του αυτοσχέδιου πρίμου οργάνου που αποτελείται από μια χορδή ηλεκτρικής κιθάρας «δεμένη» ανάμεσα σε ένα κονσερβοκούτι και ένα ευλύγιστο μικρό ραβδάκι, του οποίου τον ήχο άνετα θα μπορούσε κανείς να μπερδέψει με αυτό της ηλεκτρικής κιθάρας που σολάρει. 
Στην συνέχεια, κι ενώ ο κόσμος άρχισε να «ζεσταίνεται» και να πλησιάζει την σκηνή έπαιξαν το “Moto Moindo” και το συγκινητικό “Poliomyelite” την ιστορία της ζωής των πιο πολλών μελών της μπάντας, με τον Ricky Likabu να τραγουδά με κάτι από τον άλλο μεγάλο του Κονγκό, τον François Luambo Makiadi κατά κόσμον Franco. Σειρά είχε η μεγαλύτερη επιτυχία τους το “Je t’aime” κατά το οποίο ο κόσμος άρχισε να χορεύει και να επευφημεί και το “Avramandole” με τον Kabamba Kabose Kasungo να χορεύει σε στυλ James Brown παρότι στηρίζονταν στις πατερίτσες του! Το “Marguerite” που ακολούθησε (κατά την προσωπική μου άποψη το καλύτερό τους τραγούδι) ήταν πραγματικά το highlight της εμφάνισής τους με κάτι για άλη μια φορά από Tpok Jazz. Η αστείρευτη ενέργειά τους συνεχίστηκε με τα τραγούδια “Kuluna”, “Mwana” και “Mama Africa” για να κλείσουν με αυτοσχεδιαστική διάθεση πάνω στο ομώνυμο τραγούδι τους “Staff Benda Bilili”! Ο manager τους Michel Winter εμφανίστηκε στην σκηνή κι ευχαρίστησε τον κόσμο. Τον συνάντησα backstage λίγη ώρα μετά μαζί με τον συνεργάτη του Asante τον μουσικό Jerome και τον ρώτησα για την πιθανότητα κάποιας μικρής συνέντευξης. Μου απάντησε πολύ ευγενικά πως δεν αρέσει στην μπάντα να δίνει συνεντεύξεις μετά τα live. «Δεν έχεις όμως να χάσεις αν τους ρωτήσεις εσύ ο ίδιος»!. Αδράττοντας λοιπόν την ευκαιρία μέσω των γαλλικών του Jerome ρώτησα τον άτυπα «αρχηγό» της μπάντας, τον Ricky Likabu ο οποίος μου είπε «Εννοείται! Γιατί όχι; Μήπως υπάρχουν πολλά περιοδικά για την Αφρική»; και μου υπέδειξε τον περκασιονίστα Randy Buda:
  • Πως νοιώθετε που είστε στην Ελλάδα;
  • Πανευτυχείς! Είναι η πρώτη μας φορά στη χώρα σας και είναι πολύ ωραία εμπειρία για εμάς. Η συναυλία ήταν τέλεια και το κοινό ήταν υπέροχο! Ήρθαμε για να δείξουμε την δουλειά μας και νομίζω πως πήγε καλά.
  • Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τους Staff Benda Bilili στο μέλλον;
  • Οτιδήποτε είναι στον προγραμματισμό οποιασδήποτε μπάντας: καινούρια τραγούδια, καινούριος δίσκος και πολλές εμφανίσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. Υπάρχει και το ντοκιμαντέρ που φτιάχτηκε για εμάς, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο δεν έχει καμία σκηνοθεσία. Είναι απλά η αλήθεια καταγεγραμμένη μέσα από την κάμερα.
  • Πώς βλέπετε την κατάσταση στο Κονγκό;
  • Σίγουρα είναι πιο σταθερή από το παρελθόν. Νομίζω πως το μέλλον είναι ευοίωνο, όχι μόνο για το Κονγκό αλλά και για τις πιο πολλές χώρες της Αφρικής. Θα βοηθήσει σίγουρα και η προβολή της ηπείρου λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ.
  • Ποιος θα θέλατε να κερδίσει το Μουντιάλ;
  • (γέλια) Απ’ την στιγμή που η δικιά μας χώρα δεν συμμετέχει θα έλεγα πως θα ήταν καλό να το κερδίσει κάποια Αφρικανική χώρα. Υποστηρίζω λοιπόν όλες τις Αφρικανικές χώρες, αν και θα ήθελα πιο πολύ να τερματίσει πρώτη η διοργανώτρια, η Νότιος Αφρική! Τι άλλο να πω αφού η ομάδα μας δεν πάει καλά κι αποκλείστηκε νωρίς! (γέλια) Κάποια στιγμή βέβαια θα στρώσει αυτό το θέμα και θα είμαστε κι εμείς περήφανοι για την ομάδα μας. Ελπίζω να μην περάσουν πολλά χρόνια μέχρι τότε! (γέλια)
  • Ποιο μήνυμα θα ήθελαν να στείλουν οι Staff Benda Bilili στους αναγνώστες του Asante;
  • Ενότητα! Πάνω απ’ όλα ενότητα, να είμαστε όλοι μαζί και να μην διχαστούμε ποτέ και σε καμία περίπτωση. Θα σας πω και το προσωπικό μου μότο: «Ενωμένοι μπορούμε να πάμε αυτό τον κόσμο πιο ψηλά και πιο μπροστά»!
  • Σας ευχαριστούμε πολύ!
  • Να είστε καλά, εμείς σας ευχαριστούμε!
Έπειτα από αυτήν την συνομιλία μας χαιρετηθήκαμε με τα όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Ο Ricky Likabu μας ζήτησε να επικοινωνήσουμε όποτε θέλουμε μαζί τους για να ξαναμιλήσουμε. Τους ευχαριστήσαμε και απομακρυνθήκαμε από το χώρο των backstage.


Ευχαριστούμε τους διοργανωτές και ειδικά τον κύριο Γιώργο Μουχταρίδη του Kosmos FM 93.6 για την υποστήριξή του, αλλά ακόμη πιο πολύ για την τεράστια ευκαιρία που μας έδωσε στο να δούμε από κοντά και να γνωρίσουμε τόσο μεγάλους μουσικούς και πάνω απ' όλα ανθρώπους όπως είναι οι Staff Benda Bilili!

49 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Πίσω από τα αυτονόητα παντα κρύβονται δυναμεις δημιουργίας που κινούν τα νηματα της καλλιτεχνιας, αρκει να έχεις το σθενος να τις ψαξεις, προσπερνοντας και υπερβαινοντας εμποδια θνητης διάστασης...

Και ποιος δεν έχει ροπή προς τα κει?..
Ίσως ο μοναδικός τροπος να ισοπεδωσεις την σαπια πραγματικοτητα είναι η διαφυγή μεσω της διεξόδου που ξεκλειδωνουν οι νοτες... οι στιχοι... η δημιουργια..

Μία παρασταση στο παλκο της Ζωης, λοιπόν...

Είδα πιο πολλά από τα κρυμμενα που ήθελες Καρυατιδα...
Είδα πίσω από το διαφανο τοιχακι της περίφραξης της Ψυχής σου...
και κάτι αναλαφρο, μα ουσιωδες θα με φερνει συχνα εδω...

φιλι?...

{το απωθημενο από την κοντρα στο Προεδρικο μπλοκακι είναι αλλο θεμα.. βλεπεις κινουμαι πολιτισμενα και δεν το θιγω εδω... αλλα μεσα από τις κοντρες δημιουργουνται οι μεγαλες αγαπες... γι'αυτο να με προσεχεις!.... :-) }

φιλια εκατομμύριααααα......

kariatida62 είπε...

@Κάκια: O λόγος σου με συνεπαίρνει...στην γλώσσα μαγικές εκτάσεις δίνεις...έχεις το χάρισμα!!!
Συμφωνώ απόλυτα ότι η διαφθορά με τον πολιτισμό νικιέται! Η μουσική είναι ύψιστη έκφραση του ανθρώπινου πολιτισμού!
Βεβαίως και θα σε προσέχω, δεν μπορώ άλλωστε διαφορετικά ν'αντιδράσω! Δεν μου άφησες κανένα περιθώριο! Είσαι σαρρωτική!!!

kariatida62 είπε...

@Κάκια: Συμπληρώνω: Σε καμαρώνω! :)

ELvA είπε...

Mου αρεσε πολυ αυτη η αναρτηση, δειχνει την δυναμη της ψυχης καποιων ανθρωπων και λαων που ξερουν μεσω της μουσικης να προβαλλουν τα σωστα μηνυματα της ζωης μακρια απο τη καταναλωση και την απομονωση που μας εχει περικυκλωσει στη σημερινη Ευρωπη και Αμερικη!

Φιλια καριατιδα μου!

kariatida62 είπε...

@Εlva: Σου έγραψα και στο σπίτι σου, αν η Αριστερά στην Ελλάδα είχε το δικό σου λόγο, τα πράγματα είμαι σίγουρη ότι θάταν διαφορετικά!
Πιο πολλά φιλιά απο μένα!

Roadartist είπε...

Πάρα πολύ όμορφο ποστ! Κατεβάζω και το σιντί. Πήγες στο Kosmos Festival? Από ότι άκουσα ήταν πάρα πολύ ωραία.. Σε ευχαριστούμε! Αυτοί είναι καλλιτέχνες και αληθινοί μουσικοί, όχι όσοι μας έχουνε περικυκλώσει.. Νασαι καλά!

kariatida62 είπε...

@Roadartist: Όταν ήμουν μικρή μια ζωή γινόμουν κολτσίδα στον κατά έξι χρόνια μεγαλύτερο αδελφό μου!!! Ήμουν της προσκολλήσεως, γιατί η καυμενούλα δεν είχα άλλες διεξόδους(πατρική αυστηρότητα μέχρι αηδίας)
Τώρα πάλι κολλάω στο γιό μου που τον θερμοπαρακαλώ να με παίρνει μαζί του σε παρόμοια events! Άλλοτε τα καταφέρνω άλλοτε όχι!(Με το δίκιο του το παιδί! να κουβαλά την μάνα του μαζί)Αυτή την φορά τα κατάφερα!!!χιχιχι! Είχε μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ και την βραδυά εκείνη ούτε το κοινό την περίμενε τόσο μεγάλη!

ανεστης είπε...

Πολύ χαίρομαι που αφιέρωσες χρόνο κι ενέργεια για ένα τέτοιο "διαμάντι" που το ακούω 6 μήνες τώρα. Χαίρομαι και που αποφάσισες να βγεις απο τα "σύνορα" ;)

@Rodartist ελπίζω να το αγόρασες το cd που κατεβάζεις ε;

kariatida62 είπε...

@Ανέστης: Kαλώς τον πολυταξιδεμένο μου! Πούναι καλέ η βουβουζέλα μου?
Λοιπόν εσύ βρε Ανέστη πολύ μ'έχεις κακοχαρακτηρίσει!
Η Καρυάτιδα Ανέστη μου είναι κόρη του πολιτισμού! Του διεθνούς πολιτισμού!!!
Λες επιπόλαια να διάλεξα αυτό το nickname???
Ax συνεχώς μ'αδικείς...!

ανεστης είπε...

Δεν την ξάχασα τη βουβουζέλα σου, θα την έχεις έγκαιρα για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν! (για το γήπεδο δεν τη θες; ή για καμιά διαδήλωση;)

kariatida62 είπε...

@Ανέστης:Όχι την θέλω για να πάω έξω απο την Βουλή, την θέλω για να την έχω όταν οδηγώ, την θέλω όταν πηγαίνω στα νοσοκομεία, στους κατασκευαστές, στους δικηγόρους, την θέλω στην δουλειά μου, την θέλω για τους άντρες του σπιτιού μου, την θέλω για τους φίλους bloggers!!! :)
Eσύ πότε θα με πάρεις μαζί στα ταξείδια σου???
Κάνε ντε αναρτήσεις για τα μέρη που πηγαίνεις...(μη με παρεξηγήσεις πάλι!)

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Κάρυ καλημέρα.
Πρώτα απ' όλα με ταξίδεψε το ποστ σου. Στη χώρα του Κονγκό... θυμήθηκα το φίλο μου το Ματαθαίο, κονγκολέζο, μαύρο κανονικό(όχι ιμιτασιόν) που σπούδαζε στη θεολογική και γύρισε πίσω να διδάξει σε σχολείο, να 'ναι καλά... δεν ξέρω αν βρήκε την άκρη. Και τον Γουΐλιαμ, καμαρωτάκι στο γκαζάδικο "Εντέβουρ", που μ' έμαθε να βάζω βούτυρο στο ψωμί (και πουθενά αλλού - προλαμβάνω σχόλια), κονγκολέζος μαύρος κι αυτός, μια σκέτη γλύκα, όλο γελούσε κι έπαιζε με την κόρη του καπετάνιου κι απολογιόταν όταν τον ρώταγα (παιδί) γιατί η μύτη του ήταν πλακουτσή.
Έπειτα ταξίδεψα στον κόσμο των ανάπηρων που τους λείπονται δεξιότητες αλλά έχουν περίσσευμα ψυχής. Και καταφέρνουν να ζουν, να ξεχωρίζουν, να δημιουργούν... παραπληγικοί, κωφάλαλοι, τυφλοί... εδώ στην Ελλάδα παραγκωνισμένοι, παραμελημένοι απ' το κράτος, παρατημένοι, αλλά εξακολουθούν να υψώνουν τη σημαία της ελπίδας και της ζωής.
Συμπλήρωνα με τον αδελφό μου την αίτηση ΑΜΕΑ και κοιτούσαμε κάθε λέξη, κάθε γραμμή γιατί πριν 6 χρόνια τον απέρριψαν όταν έλιψε μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου τάδε. 900 μόρια μαζεύει από αναπηρία λόγω ανύπαρκτης σχεδόν όρασης στο ένα μάτι (το άλλο δεν βλέπει καθόλου), πτυχία, γλώσσες, μεταπτυχιακά και τον έχουν γραμμένο 2 χρόνια τώρα που περιμένει να βγουν τα αποτελέσματα απ' τον ΟΑΕΔ, λες και είναι κανένας ζήτουλας, χωρίς να μπορεί να βρει επίσημη δουλειά γιατί θα χάσει τα δικαιώματά του!
Γι' αυτό (θα το επαναλάβω κι εδώ) ας κοιτάξουμε πρώτα τα μούτρα μας και όταν τα φτιάξουμε μετά να κατηγορούμε / περιθωριοποιούμε / χλευαζουμε / καταπολεμάμε αυτά που και καλά δε μας αρέσουν... Τα μούτρα μας πρώτα, σε έναν μεγάλο καθρέπτη... όχι παραμορφωτικό αλλά μεγάλο, να δείχνει όλη την αλήθεια, και την καμπούρα μας ολόκληρη!

MINIMARKET είπε...

Μεταφορά συζήτησης από την προηγούμενη ανάρτηση !
Αγαπημένη μου φίλη καριάτιδα , ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρθηκα στο προσωπό σου αλλά στα κατά καιρούς σχόλια των εκάστοτε επισκεπτών σου !
Κατά βαθός ουτε στο μεταναστευτικό διαφωνούμε !
Όταν και εσύ παίρνεις φωτιά γίνεσαι χειρότερη από εμένα ! χαχαχα!!!!
Θα συμφωνήσω απόλυτα και με την φίλη melv@ki στην προηγούμενη ανάρτηση !
Να θέσω τώρα 2-3 ερωτήσεις πού με απασχολούν εδώ και καιρό , άσχετες με την αναρτήση σου ?

dimitris είπε...

Σε μια χωρα με το μεγεθος της δυτικης ευρωπης και με τεραστιο φυσικο πλουτο, διαμαντια,ξυλεια, χρυσο, οι 2.500.000 εκατ. κατοικοι του να υποφερουν απο ελλειψη εμβολιων, ''αρρωστιες'' που εγκατεστησαν με την αρπαγη του πλουτου της χωρας, οι γερμανοι τον 19 αιωνα και μετα οι βελγοι, η μοιρα των ''φτωχων'' κρατων.

Βάσσια είπε...

Τώρα, συνειρμικά, μου ήρθε καλλιτέχνης vs εμποράκου.......

Δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι και δεν είναι κρυμμένο. Αγάπη για τη ζωή, αγάπη για τη μουσική.

Να μιλάς και γνωρίζεις την πατρίδα σου στον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από όσα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν.

Μπράβο Καρυάτιδα για τη γνωριμία των Staff Benda Bilili!

Καλησπέρα
:-)

kariatida62 είπε...

@Μelvaki:Kαταλαβαίνω την αγανάκτησή σου...και δυστυχώς δεν έχω τρόπο να σε ηρεμήσω γιατί έχεις απόλυτο δίκιο!!! Δεν έχω βιώσει στο οικογενειακό μου περιβάλλον παρόμοιο πρόβλημα αλλά αγανακτώ και γω με το κράτος μα και με την κοινωνία μας στην αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες...
Κόρη καπετάνιου λοιπόν η γλυκειά μας φυσικίνα!!!! :)

kariatida62 είπε...

MINIMARKET:Τότε χαίρομαι διπλά που συμφωνούμε όλοι μας, σ'όλα!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Ρωτάς την φίλη σου αν πρέπει να ρωτήσεις???
Τα αυτονόητα δεν χρειάζονται εξηγήσεις και άδειες!

kariatida62 είπε...

DIMITRIS: Στα λόγια σου συμπιεσμένη όλη η ιστορία του Κονγκό!!Κάτι για την δύναμη αυτών των ανθρώπων του συγκροτήματος δεν θα μου γράψεις???

kariatida62 είπε...

@Βάσσια:Εχεις το ταλέντο σε πολύ μικρές προτάσεις να εκφράζεις μεγάλα νοήματα και μηνύματα! Βάσσια σε προσλαμβάνω για υπεύθυνο ύλης του περιοδικού μου...μάλλον του μαγαζιού μου όπως του αρέσει του Δημητράκη να το λέει...χαχαχαχα!

~reflection~ είπε...

Καρυατιδα,
συμπληρωνω....

τα συμπλεγματα λεκτικων φρασεων ευκολα ερωτευονται τα ομώνυμα και τα ετερώνυμά τους..
Ψαχνω να βρω σε ποια κατηγορια ανηκεις σε σχεση με μενα...
Αν είμαι το συν είσαι το πλην που με συμπληρωνει ή το συν που με ενισχυει?...

{ωραιες αναζητησεις... λεκτικα και σκεπτικα ταξιδια...}

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Α ρε Καρυάτις. Εφερες την Αφρική στο σπίτι μου. Έχεις βαλθεί να με συγκινείς και να με συνεπαίρνεις με τις υπέροχες αναρτήσεις σου. Ειλικρινά σε ευγνωμονώ.

Τώρα! Mα τι γίνεται εκεί στου Προέδρου; Χαμός σφαγή. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αλλά να συμπεριλάβει ακόμη και τον ίδιο τον θεό στο copyright!! Φοβερό. Ευτυχώς που ο τελευταίος έχει και γιο δηλαδή.

kariatida62 είπε...

@Κάκια: Πρόσεξέ με,
Εαν υποθέσουμε ότι όλοι μας είμαστε μια μαθηματική παράσταση, εσύ το πλην, εγώ πάλι το πλην και ο Ιωνας η παρένθεση, μόλις φύγει η παρένθεση τι έχουμε? πλην+πλήν=+.
Εάν υποθέσουμε ότι εσύ είσαι το + και γω πάλι το + μας χωρίζει η παρένθεση του Ιωνα, την πετάμε και κάνουμε πάλι ένα μεγάλο +!
Η τελευταία περίπτωση είναι εσύ να είσαι το - εγώ το + και να μας κρατά στην μέση η παρένθεση του Ιωνα! Εκεί δεν το διακινδυνεύουμε κρατάμε τον Ίωνα με την παρένθεση γιατί το - θα αφομοιώσει το + και γω αντίο σας!!! Κατάλαβες???

Υ.Γ.Πώς μου ήρθε τώρα αυτή η μαθηματική φλασιά για να εκφραστώ ούτε που το κατάλαβα!!!
Ποιός εγώ η Καρυάτιδα που ακόμη βλέπω εφιάλτες πως γράφω ΤΕΣΤ Μαθηματικών!!!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Kαι να σκεφτείς Χριστόφορε πως ούτε μέχρι την Αίγυπτο δεν έχω πάει ...την μαύρη ήπειρο μόνο απο τους χάρτες και τα ταξείδια της Τσόκλη την γνωρίζω! Μα απο παιδάκι αγαπούσα τους μαυρούληδες!!! Τους έχω μια αδυναμία...τους συμπαθώ, τους συμπονώ, θαυμάζω τις αντοχές τους και την υπερηφάνια που κουβαλούν στο dna τους! Νιώθω τύψεις ως λευκή που η φυλή μου τους έχει εκμεταλλευτεί σε βάναυσο σημείο! Καμαρώνω το κάλλος και το παράστημα των νέγρικων κορμιών τους! Μαγεύομαι απο τον ρυθμό που κουβαλούν στο αίμα τους!
Κάποια στιγμή, πρέπει να επισκεφθώ την Μάμα Αφρικα! Μόνο που δεν ξέρω αν θα καταφέρει να την αντέξει το ευαίσθητο σαρκίο μου που έχει μεγαλώσει στην καλοπέραση! (Πολλές μύγες και κουνούπια Χριστόφορε έχει εκεί και λίγο νερό) Την αμαρτία και τους φόβους μου σε σένα μπορώ να τους ξομολογηθώ!
Στου Ίωνα τι γίνεται??? Αυτό που επεδίωκε πάντα!!! Την αθρώα προσέλευση γυναικών, νέων και γραιών, ξανθών και επιστημόνων καλλιτεχνών και ποιητριών,ναζιάρικων και ζόρικων πιπινιών και γενικώς όλων των κατηγοριών και συνομοταξιών πλασμάτων της φύσης που ανήκουν στο θηλυκό γένος!!!
Δεν ξέρω τελικώς αν θα του βγει σε καλό μέχρι τέλους!
Ή θα χαθεί δια παντός ή βασιλιάς τους θα ανακηρυχθεί και θα σκάσει ο Ιαματικός!!!

dimitris είπε...

Eλληνικη μουσικη παντα, λιγο Μαρλευ, πολυ λιγο μπητλις, πετρες και οτι ''αρεσει'' στο αυτι μου, δεν το ξερω το συγκροτημα, τι να γραψω, ''ανοιξα'' τα βιντεο, εντυπωσιακη η ενεργεια τους και τα πενιχρα τεχνικα μεσα, που λεει το κειμενο της παρουσια τους, οταν εχεις, Μανο και Μικη, ρεμπετες, νεο κυμα, τοσους καινουργιους αξιολογοτατους μουσικους, αντε ενα ''περασμα'' ειναι τα τοσα ξενα γκρουπ.

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS: Ωραίος, παραδοσιακός!!! Καμμιά ζεμπεκιά ρίχνουμε???;)

IonnKorr είπε...

Εαν υποθέσουμε ότι όλοι μας είμαστε μια μαθηματική παράσταση, εσύ το πλην, εγώ πάλι το πλην και ο Ιωνας η παρένθεση, μόλις φύγει η παρένθεση τι έχουμε? πλην+πλήν=+.
Εάν υποθέσουμε ότι εσύ είσαι το + και γω πάλι το + μας χωρίζει η παρένθεση του Ιωνα, την πετάμε και κάνουμε πάλι ένα μεγάλο +!
Η τελευταία περίπτωση είναι εσύ να είσαι το - εγώ το + και να μας κρατά στην μέση η παρένθεση του Ιωνα! Εκεί δεν το διακινδυνεύουμε κρατάμε τον Ίωνα με την παρένθεση γιατί το - θα αφομοιώσει το + και γω αντίο σας!!! Κατάλαβες???


Ρε σεις τι λέτε εδώ????

Ρε το Δαφνί σίγουρα τους έχει όλους μέσα ή υπάρχουν δραπέτες??????

iamaticus είπε...

Να εισαι καλα ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ....

Πολυ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...με μεσα πενιχρα....

Εντυπωσιαστηκα ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥΣ.


Τωρα καταλαβα γιατι ΕΧΩ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΡΕΥΜΑ στο blogi μου.....
Mου ΣΤΕΛΝΕΙ Ο IONNKORR....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...εχουν ΕΞΟΔΑ....
...κριση δεν εχουμε??

kariatida62 είπε...

@IonnKorr:Axxaxaxaxa!!! Για να μαθαίνεις φίλε μου πώς μιλούν και σκέφτονται οι γυναίκες για τους άντρες!!! Γι'αυτό μακριά...άνοιξες διάπλατα τις πόρτες σου και μπούκαραν όλες μαζί! Θα σε πνίξουν φουκαριάρη....!

kariatida62 είπε...

@ΙΑΜΑΤΙCUS:Όχι καμάρι μου εσύ, μη μπλέκεσαι με κακές παρέες αρκετές έχεις στο κεφάλι σου κάθε μέρα...μη προσθέσεις κι΄άλλες διαδικτυακές!

Βρε Ιαματικέ, είσαι ο πρώτος που μίλησε για την αφίσσα του δίσκου τους! Και μένα μου άρεσε!! Είδες πως έκαναν την υπερβαση? Κάλυψαν την αναπηρία τους καβαλώντας τις γρήγορες μηχανές τους!!! Εκπληκτικοί έτσι???!!!

to alataki είπε...

Το σίγουρο είναι πως έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τους Staff και πάνω απ' όλα την τελευταία απάντηση στην συνέντευξη "Ενότητα... Ενωμένοι πάμε τον κόσμο πιο ψηλά και πιο μπροστά"

kariatida62 είπε...

@to alataki: Ναι είδες τι ωραία συνέντευξη έδωσαν??? Η κατακλείδα τους όλα τα μηνύματα του κόσμου!!! Αλατάκι είσαι καλά??? Τι μου κάνεις?

μαχαιρης είπε...

Με κερδισε το γκρουπ...
Μου αρεσε και η αφισσα...
Με πεθαναν στη συνεντευξη[αν αγαπουν αυτοι την πατριδα τους...εμεις...???]
Με θυμωσαν τα οσα ειπε η ΜΕΛΒ
Αγανακτησα με τα λογια του ΔΗΜΗΤΡΗ
Μπραβο σε ολους...
Ειστε ολοι πολυ καλοι ανθρωποι...
Με τιμαει που σας γνωρισα..Μου δινετε ελπιδα,
οτι θα βγει κατι καλο...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Λες να τα καταφέρουμε να βγάλουμε κάτι καλό με την παρέα μας Μαχαίρη? Όλοι καλοί μα εκ διαμέτρου αντίθετοι!
Και γω χαίρομαι που γνώρισα εσένα και μοιράζεσαι την παρέα μας...!

α Κενταύρου είπε...

Καλημέρα Καλημέρα
Τα καλλιτεχνικά όμορφα.
Αλλά θα συμφωνήσω με το Δημήτρη τι το ψάχνεις στο Κογκό, βάλε καμιά Μποφίλου που μου αρέσει.
Είδα και μια σάπια πραγματικότητα που λέει η Κάκια,Υπερβολή η ζωή έχει τις ομορφιές της και τις δυσκολίες της.
Για τα + και - που δεν κατάλαβα Χριστό θα προσφέρω το κεικ μου!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@a-kentavrou: Καλώς το αστέρι! Είπα να βγω λίγο έξω απο τα σύνορα για να το ευχαριστηθεί και ο Ανέστης να μας σκάσει ένα απο κείνα τα όμορφα χαμόγελά του....
Χαχαχαχαχα, για τα + και τα - τί να σου λέω τώρα Αστέρι μου, έπρεπε νάχες παρακολουθήσει όλο τον διάλογο στου Ιωνα που χθες έγινε κακός χαμός! Τι κοτέτσια, τι κότες στρουμπουλές τι κότες αλανιάρες μαζευτήκαμε όλες εκεί να τον τσουτσουρομαδήσουμε...
Μην ανησυχείς, ακόμα δεν ....φοραδοφέρνω!
Για το κέικ χαχαχα μούφερες το πιατάκι πίσω γεμάτο ε???χαχαχαχαχαχα!

Global Greek είπε...

Μπράβο στους Μπιλιλί και στον Βέλγο που τους προώθησε!! Γειά σου Αφρική!

~reflection~ είπε...

Μαθηματικό γόητρο που τείνει σε άπειρη σειρα εντυπώσεων και μέσα από πιθανολογικούς συνδυασμούς αποτελεσματων νιωθω να μεταλλασσομαι και να γίνομαι + στα χερια της Λύσης κι εκει που αντιμαχεται την πλατιάζουσα μεθοδολογία, επιδιώκοντας συντομευσεις, να μετατρεπομαι σε - για να αιφνιδιασω το αποτελεσμα απομακρυνσης της παρενθεσης και να σε προσεγγίσω, με όποιο κοστος...

αν γίνει εξαϋλωση θα απορροφηθεί η μια μεσα στην αλλη... θα υπαρχουμε αμφοτερες, αλλα σε ένα σωμα και ένα πνευμα...

Μαγεια?..
ή απλά ερωτικά μαθηματικα προσαρμοσμενης επίλυσης....

να σε φιλησω ξανα?.. ή θα μας παρεξηγησουν??

- εγκεφαλικα με διεγειρες παντως με την μαθηματικη σου προσεγγιση.... θα ζητησω κι αλλο στο μελλον!!!!!

kariatida62 είπε...

@Global Greek: Γειά σου Ασία με τα ζόρικα Σουλτανάτα σου!!!

kariatida62 είπε...

@Kάκια Παυλίδου: Tι να μας παρεξηγήσουν, τώρα έτσι όπως έχουμε γίνει όλοι εδώ μέσα, ποιος μπορεί να παρεξηγήσει ποιον, αφού μπροστά του θα τα βρει με τον Πρόεδρο που έχει ψηφίσει και υποστηρίζει!!! χαχαχαχαχαχα!
Υ.Γ. -Ότι θα διήγειρα άνθρωπο χρησιμοποιώντας τις μαθηματικές μου γνώσεις, ούτε στις πιο τρελλές φαντασιώσεις μου!!! Προσωπικό διαδικτυακό μου επίτευγμα!!! Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!
Έχουμε να κάνουμε πολλά εμείς οι δυο στο μέλλον...:)
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

a-kentavrou είπε...

Tι είναι αυτά που λέει η Κάκια ?ακούω ερωτικά μαθηματικά,καλά ρε παιδί μου τόσα χρόνια που ανακατεύομαι με αυτά πως δεν με αγκαλιάσανε πως έχασα τέτοια μαγεία!!!!Αντε Καρυάτιδα ένα + έβαλες και το πήρες το φιλί, εγώ με τόσα + ούτε φιλιά ούτε χαμόγελα μόνο - !!!!!Eγώ θα έπρεπε με τόσα μαθηματικά να είχα τέτοια διέγερση σα ταύρος!!!!!!Και τι μαθηματικά ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ με στοχαστικές ανελίξεις και θεωρία πιθανοτήτων,εξισώσεις ν βαθμού !!!!
Μην ανησυχείς σας είδα όλες ,πως τα καταφέρνει αυτός ο Ιονν και όλες χαριεντιζόσαστε μαζί του ενώ ο δυστυχής ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ όλο γιούχα εισπράττει.

kariatida62 είπε...

@α-Κentavrou: Eίδες, είδες πράγματα Αστέρι μου??? Πάντα ο ατζαμής φωτογράφος βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες!!! Χαχαχαχαχαχα! Άλλοι χτυπιούνται με λογάριθμους,ολοκληρώματα δεν ξέρω τι άλλα ανώτερα μαθηματικά ν'αναφέρω και έρχεται ο στούρνος η Καρυάτιδα και δείνει άλλη διάσταση στις μαθηματικές θεωρίες!
Έμπνευση να το πεις ???
Τώρα εμένα μπορείς να μου πεις ποιος μ'ενέπνευσε ο Πρόεδρος,ο Ιαματικός ή καινούργια επιστημόνισσα που προστέθηκε στην παρέα μας και με τις ποιητικές της προσεγγίσεις άλλαξε, χρωματίζοντας την σκηνή του Θεάτρου μας????
Κάλεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο να εξετάσει το θέμα και να αποφανθεί...
Χαχαχαχαχαχα!

α Κενταύρου είπε...

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία, η ποικιλομορφία είναι η ομορφιά της ζωής μια από τις αιτίες που απέκτησε νέο χρώμα το θεατράκι σου.
Τις προηγούμενες μέρες είχε τεθεί ζήτημα τι είναι το θεατράκι σου,ποιό είναι το ρεπερτόριο του.
Βρόντηξες το τακούνι της γόβας σου και δήλωσες σε κάθε κατεύθυνση τι είναι.
Νομίζω ότι έγινε αντιληπτό από όλους.
Πάρε και την επιστημονική ανάλυση για να στρώσης!!!!!

to alataki είπε...

Καλά είμαι Κariatida, σου προτείνω κάτι ως απάντηση στο σχόλιό σου στο alataki3. Διάβασε και πες μου αν σ' ενδιαφέρει, αν όχι θα προσπαθήσω να το θίξω μόνη μου.
Φιλάκια...

MINIMARKET είπε...

Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας... Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα...
Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά.
Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του '60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά...".

Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ - Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)
Προς ενημέρωση .
Είχα άδικο , τελικά η coogle όντως κλείνει τα blogs που αντιπολιτεύονται την ¨δημοκρατική " κυβέρνηση !!
Καλησπέρες!

~reflection~ είπε...

μπα???... ειδα παραληρημα καποιου a-kentavrou υπερ του Ιωνα και κατα ενος κυρίου που λεγεται Ιαματικος???...

ξερεις τι λενε ε???

Αν θελεις να "ριξεις" το πιο δημοφηλες αγορι της παρεας, ριξτα στο φίλο του...
θα σκασει που τον απερριψες και εμμεσα θα σου την πεσει αυτος...

ιαματικε, πηρες το συνθηματικο???..
ερχομαι....

Καρυατιδα, θεατρικο είναι... μη μου σηκωσεις το βελος!!!!!
ξερεις...
ξερεις...
παω να πιασω την παρενθεση απο....
{δε λεγεται... δε λεγεται.....}

χα χα χα...
τι πινουμε εδωωωωωωωωωω????

iamaticus είπε...

BREEEEE A-ken -TAΥΡΟΥ......

Εδω ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ....ΚΑΙ ΓΑΜΟΙ!!!!

....ελπιζω ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΙ!!!!
....πολλα κοριτσια....ΛΙΓΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ!!!!!

Κατσε ΚΟΣΜΙΑ...

τι θα τις κανει ΟΛΕΣ Ο IONNKORRAS....
....Θα ΦΑΣ ΚΑΛΑ!!!!

(ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΩΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ)

σοβαρος...δινεις την εντυπωση μονογαμικου...χαχαχααααα!!!εχεις και σιγουρη θεση στο δημοσιο...
ευχαριστιες

iamaticus είπε...

Kυρια ΠΑΥΛΙΔΟΥ.....μου....

Προφανως ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ....εκτος ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ!!!
....ετσι λεω εγω τωρα...χαχαχααααα!!!!

με ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΙΝ...γουσταρω ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΑΣ...
ειστε....ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ?????

..ως σοκολατα εννοω...χαχαχαααα!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕς

a-kentavrou είπε...

@Κάκια εδώ βλέπω τα κορίτσια όπως και στου Ιονν, είναι πολύ επιθετικά.
Ανατροπή του φρουδικού προτύπου αποδιοργανώνει τα αγόρια ,λένε οι ψυχολόγοι.
Μόνο ο Ιαματικός τα έχει ξεπεράσει αυτά και έχει ξεπεράσει όλες τις θεωρίες!!!

kariatida62 είπε...

MINIMARKET,KAKIA, IAMATICUS, A-KENTAYROY: Ωραία βρεθήκατε όλοι μαζί ..πείτε τα εσείς γιατί εγώ είμαι λίγο στην κουζίνα μαγειρεύω το φαγητό για αύριο...Φροντίζω το μενου που θα σας προσφέρω αύριο...σας ακούω εγώ, πείτε τα εσείς!