bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Φέρει το όνομα του Θεού του Φωτός και της Μουσικής, της Νεότητας και του Κάλλους!
Το θέατρο Απόλλων είναι ένα κτήριο με μεγάλη ιστορία, απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Σύρου και τον πολιτισμό της!



Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Ερμούπολη. 
Φιλοξενεί κάθε χρόνο το φεστιβαλ Αιγαίου, καθώς και άλλες διάφορες εκδηλώσεις!

Ας μιλήσουμε λίγο για την ιστορία του:
Την πρωτοβουλία για την ανέγερση του την ανέλαβε ο Μιχ. Σαλβάγος.
'Ήταν προς τα τέλη του Οκτώβρη στα 1861, όταν στο τότε Δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε η ιδέα ανέγερσης θεάτρου και λέσχης στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης.
Οι αντιδράσεις σωρό (όπως συνήθως συμβαίνει), διότι μερικοί υποστήριζαν ότι σ'ένα νεοσύστατο κράτος όπως το Ελληνικό με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ήταν προκλητική πολυτέλεια η ανέγερση ενός παρόμοιου κτηρίου.
Μέχρι και σχετικά προπαγανδιστικά φυλλάδια προωθήθηκαν απο τους πολέμιους της ιδέας...(απο τότε υπήρχε το κακό με τα φυλλάδια...) 
Ευτυχώς όμως η άποψη των υποστηρικτών της ιδέας επικράτησε και η θεμελίωση του κτισίματός του έγινε στα τέλη του 1862 με το σχέδιο του αρχιτέκτονα P.Sampo που δούλευε ως αρχιτέκτονας στον Δήμο της Ερμούπολης.
 Η λειτουργία του Δημοτικού θεάτρου που ονομάστηκε "ΑΠΟΛΛΩΝ" με την παρουσία του εμπνευστή της κατασκευής του Μιχ. Σαλβάγου, άρχισε στις 20 Απριλίου 1864, με το Ριγκολέτο του VΕRDΙ.
 Όταν πρωτάκουσα το  θέατρο Απόλλων,  μου μίλησαν για την αρχιτεκτονική του ότι  ομοιάζει και αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου.. 
Δυστυχώς δεν έχω επισκεφθεί το ιταλικό  θέατρο, δεν με κάλεσαν ποτέ να τραγουδήσω εκεί οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την ομοιότητά του μ'αυτό ή μη.


Σίγουρα όμως η αρχιτεκτονική του φαίνεται πως έχει επηρρεαστεί από ιταλικά πρότυπα. Οι απόψεις των ειδικών υποστηρίζουν πως η στήριξη της θολωτής οροφής ακολουθεί το γαλλικό σύστημα. 


Ανεξάρτητα όμως από την αρχιτεκτονική του ποιότητα, το κτήριο δεν χαρακτηριζόταν για τη στερεότητά του.



Το 1874 κιόλας. χρειάστηκε γενική επισκευή, νέες επισκευές ακολούθησαν στα 1881, 1890 (καθίσματα και σκηνή) και 1896 (γενική).



Κατά τη διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου το θέατρο κακοποιείται, γίνεται κινηματογράφος και στα χρόνια που ακολουθούν δεν θα ξαναέρθει ποτέ στην αρχική του κατάσταση, αν και μεταπολεμικά δόθηκαν κάποιες θεατρικές παραστάσεις με κορυφαία αυτή της Μαρίκας Κοτοπούλη που έδωσε στις 24 Μαρτίου 1953 την τελευταία παράσταση της ζωής της. 





Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το έργο της πλήρης αποκατάστασης του θεάτρου όσο το δυνατόν πιστότερη προς την αρχική μορφή του. 
Σημαντική υπήρξε η δράση των συλλόγων «Θεατρικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Σύρου ο Απόλλων» (ιδρύθηκε το 1977) και «Καλλιτεχνικός Όμιλος ο Σουρής» (1978),


 Σ'αυτές τις φωτό μπορείτε να θαυμάσετε τον εσωτερικό διάκοσμο των φουαγιέ της κυρίας εισόδου και των επάνω ορόφων των θεωρείων.


Στο απλό μουσείο του συναντάς  σκηνικά θεατρικών έργων και τα κουστούμια μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών που πέρασαν απο τα καμαρίνια του θεάτρου.


                                                             Τις αδελφές Καλουτά



Μπέμπα Δόξα





ΚΥΒΕΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ




Φιλοξένησε ακόμα και τον έρωτά της με τον Γεώργιο Παπανδρέου





Την Ελένη Χαλκούση



Και άλλους πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους παλαιότερους μα και σύγχρονους καλλιτέχνες





 όπως τον Β. ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗ



Μα και τον  ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΓΟΥΡΟ
Μεγάλοι Συριανοί λόγιοι συγγραφείς συμμετείχαν με κείμενά τους στα θεατρικά έργα που ανέβηκαν στην σκηνή του όπως οι :Γ. ΣΟΥΡΗΣ

                                                              ΕMM. ΡΟΙΔΗΣ 


                                                            ΔΗΜ. ΒΙΚΕΛΑΣ



Εμείς είχαμε την τύχη ν'απολαύσουμε τους ήχους του μαγικού βιολιού του  Λεωνίδα Καβάκου που έπαιξε μαζί με το υπέροχο Enrico Pace στο πιάνο μουσικά κομμάτια του MOZART,BEETHOVEN,
SCHUMAN και SZYMANOWSKI




Αγοράσαμε με μόλις 2 € το πρόγραμμα του ρεσιτάλ(για να ξέρουμε τουλάχιστον ποιον μουσικό συνθέτη και έργο του ακούμε).
Απαραίτητη προυπόθεση για να το διαβάσεις ήταν νάχες αποκτήσει τουλάχιστον το lower  του Michigan,  διότι ολόκληρο το πρόγραμμα σε ιλουστρασιον χαρτί  τυπωμένο ήταν γραμμένο στην ..επίσημη πια εθνική Αγγλική γλώσσα!!!


Έψαξα τον υπεύθυνο για να παραπονεθώ...εκείνος άρχισε να μου αναπτύσσει ένα λογίδριο υπερ της ιδιωτικής τους προσπάθειας που δεν χαίρει υπστήριξης κρατικής επιχορήγησης και στο τέλος  ολοκλήρωσε με την παρακάτω γελοία δικαιολογία:
Kάθε χρόνο το νησί μας το επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών και ως φιλόξενοι νησιώτες προτιμήσαμε να εκδόσουμε το πρόγραμμα μόνο στα Αγγλικά και όχι δίγλωσσο διότι τότε θα χρειαζόμασταν το διπλάσιο κόστος!!!
Του πρότεινα να κάνει μια μικρή έρευνα και να ψάξει να βρει τον αριθμό των ξένων τουριστών στο κατάμεστο πανέμορφο ελληνικό  θέατρο.
Μα και στην περίπτωση, συνέχισα που το θέατρο ήταν γεμάτο απο ξένους θεατές, πώς ήταν  δυνατόν να προτιμούμε για οικονομικούς λόγους την τύπωση του προγράμματος στην Αγγλική γλώσσα και όχι στην Ελληνική, όταν βρισκόμαστε σε ένα Ελληνικό νησί και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την Σύρο για να παρακολουθήσουμε έναν μεγάλο ταλαντούχο Έλληνα καλλιτέχνη!!!
Ο υπεύθυνος, προθυμοποιήθηκε μ'όλη  την ευγενική ειρωνεία του χαμόγελού του να μας επιστρέψει το εισιτήριο, μη μπορώντας ν'αντέξει την σύγχυσή μας και βέβαια όπως καταλαβαίνετε τότε έφτασε η ώρα ν'ακούσει όλα αυτά που έπρεπε να είχε ακούσει αρχής εξ'αρχής....!

Με την σιγουριά ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά βρίσκεται σε άξια πρόσωπα όπως τα πρόσωπα  όλων των υπευθύνων της λειτουργίας του ιστορικού θεάτρου του Νομού Κυκλάδων, φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον μεγάλο μουσικό μας Λεωνίδα Καβάκο!


Y.Γ. Καλώς σας βρήκα όλους και Καλό Φθινόπωρο για όλους μας!

37 σχόλια:

Evie είπε...

Εύχομαι Καλή Επιτυχία στην μητέρα σου!!!

Να ακολουθηση τις ιατρικές οδηγίες για την ανάρρωση και θα βλέπει καλλίτερα από όλους μας. Φιλιά από το ζεστό Τορόντο

kariatida62 είπε...

@Εvie: Γειά σου Εβάκι, απο το ζεστό Τορόντο!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου προς την μητέρα μου..αλλά ήδη βλέπει καλύτερα απ'όλους μας με τις εγχειρήσεις που έχει κάνει και στα δυό της μάτια!
Με κάποια άλλη με μπέρδεψες Εβάκι...

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα.
Κάθησα πρώτο θρανίο σαν καλή μαθήτρια να απολαύσω την δασκάλα που με μαγικό τρόπο διδάσκει το μάθημα "ήμουν και εγώ εκεί".
Εχασα βέβαια την αντιπαράθεση με τον.. υπεύθυνο
αλλά χαλάλι..

Η Ε.Χαλκούση ήταν μια γυναίκα που θαυμάζω.

Ευχαριστώ και καλώς όρισες Κυρία!

Drmakspy είπε...

Καρυάτιδά μου γλυκειά θα είχες δίκιο να του σύρεις τα εξ αμάξης... Απαράδεκτο.... Και κυρίως απαράδεκτος εκείνος και οι δικαιολογίες του.... Η αγγλική γλώσσα στηρίζεται στην Ελληνική για κάθε ποιοτική έκφρασή της... Για ότι αφορά Επιστήμες και Τέχνες, καλλιέργεια και Πολιτισμό... Σκέψου ότι ακόμα και το DELETE στο πληκτρολόγιό σου είναι από τα Ελληνικά!!!! DELETE (σβήνω, διαγράφω)<--- DELETERE (λατ.ρήμα διαγράφω, καταστρέφω) <---- dElEtErium (λατ. επίθετο καταστροφικό, φθοροποιό, θανάσιμο) <---- δΗλΗτΗριο (Ελλ. όνομα) Κατά το bEta, Eta, thEta, tEle όπου οι λατίνοι το Ητα το πρόφεραν Ε. (ApotEkE φαρμακείο γερμανιστί από το αποθήκη, discotec, telephone, television, κλπ)

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη:Καλημέρα και καλώς σας βρήκα Αντιγονούλα μου!
Μη μου πεις! Ήσουν και συ εκεί??? Πλάκα κάνεις ή μιλάς σοβαρά? Διότι αν μιλάς σοβαρά θα σκάσω που ενώ σε είχα τόσο κοντά μου δεν σου μίλησα...

kariatida62 είπε...

@Drmakspy: Ασε με βρε Πατρίδα...λίγο ακόμα και θα τον καρύδωνα τον άχρηστο!!! Είχε και θράσος!!!
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου περί του delete...αυτό πραγματικά δεν το γνώριζα!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Kοσμημα του Αιγαίου η Σύρος καρυάτιδα!!αισθητικά..πολιτιστικα..θεατρικα..
Βρεθηκα πριν χρόνια και λυπήθικα που μόνο απο έξω μονο θαύμασαμε το θέατρο(κάνανε εργασιες συντήρησης)
Να'ναι καλα που μια λαμπερή ζωντανή καρυάτιδα μας ξέναγησε στις ομορφιές του..ΥΠΕΡΟΧΟ!!
Οσο για τους υπέυθυνους το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟς είναι λίγο..οπως είπε και ο drmakspy που πολυ ουσιαστικά το παράθεσε αντι να προβάλουμε εμείς την γλώσσα μας "ραγιαδισμο" δειχνουμε..
Πρόσφατα οι Αγγλοι βάλανε την ελληνική(αρχαια)κύριο μάθημα στα σχολέια για να κατανοήσουν τα εγγλεζάκια την γλώσσα τους.Αυτό τα λέει όλα
Καλωςορισες!!

α Κενταύρου είπε...

Πήρα το mail σου.
Γύρισα προχτές.Από αύριο ανοίγουν τα σχολεία.
Μπήκες δυναμικά.Όλως τυχαία και η δική μου ανάρτηση έχει θέμα τη πολιτιστική κληρονομιά.Μιλάω για πιο αρχέγονες καταστάσεις,που έρχονται από το παρελθόν και είναι η αυθεντική δική μας κληρονομιά.Από όποια σκοπιά να το δεις καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο αλλά και τους λαούς είναι ο πολιτισμός που εκφράζεται με πολλούς τρόπους αλλά κύρια με τη μουσική.
Καλό χειμώνα να έχεις.

kariatida62 είπε...

@IΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Γειά σου αγαπημένη μου ΙΛΥΣ!
Χαίρομαι που το αφιέρωμά μου για το "ΑΠΟΛΛΩΝ" ήρθε να καλύψει την τότε ατυχία να επισκεφθείς τον εσωτερικό του χώρο!
Ο ραγιαδισμός όπως πολύ εύστοχα χαρακτηρίζεις την συμπεριφορά του ...υπεύθυνου είναι πραγματικά ακατανόητη!
Επισκέπτεσαι ξένες χώρες, και αμέσως διακρίνεις την έντονη διάθεση των πολιτών να διασφαλίσουν την γλώσσα τους ακόμα και σε τουριστικούς χώρους όπως:μουσεία, θέατρα ακόμα και ξενοδοχεία! Μιλάς Αγγλικά και σου απαντούν στην γλώσσα τους θεωρώντας ότι σαν τουρίστας οφείλεις να μάθεις πέντε λέξεις της γλώσσας τους προκειμένου να συννενοηθείς!
Εδώ αντιθέτως οι ξένοι ,μετανάστες και τουρίστες σου μιλούν αγγλικά και θεωρούν ότι είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις αγγλικά και να τους απαντήσεις...κάθε μέρα αντιμετωπίζω το φαινόμενο αυτό στην δουλειά μου.
Βέβαια τι να περιμένεις όταν η υπουργός Παιδείας πρώτη είχε εισηγηθεί στο παρελθόν η Αγγλική γλώσσα νομοθετικά να οριστεί ως επίσημη εθνική γλώσσα!!!

Σε λίγες δεκαετίες καλή μου φίλη νάσαι σίγουρη ότι την γλώσσα σου θα την ακούς στην Ελλάδα πού και πού ίσως σε κάποια χωριά απο κάποιους υπερήλικες...

kariatida62 είπε...

@αΚentavrou: Eπιτέλους βρε Αστέρι μου, είχα αρχίσει ν'ανησυχώ! Πώς τα πέρασες???
Ίδιο θέμα οι πρώτες μας αναρτήσεις???? χαχαχα Αστέρι μου τίποτα δεν είναι τυχαίο, να το ξέρεις...
Έρχομαι γρήγορα σπίτι σου να τα πούμε και κει...
Καλό Φθινόπωρο νάχουμε...όχι κατ'ευθείαν Χειμώνα, έτσι έρχεται ανώδυνα η προσγείωση στην καθημερινότητα!

Γ.Π. είπε...

Καλό φθινόπωρο! Ένας, ένας μαζευόμαστε βλέπω!
Πολύ ωραία ανάρτηση για ένα θέατρο που έχω επισκεφθεί και αξίζει κάθε λέξη σου!

kariatida62 είπε...

@Καημός: Πού είσαι εσύ?! Μαύρα μάτια κάναμε για να σε δούμε...


Είναι πραγματικά ένα θέατρο κόσμημα!!!

Roadartist είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση πραγματικά :)
Καλό φθινόπωρο πλέον, ξεχωριστό νησί η Σύρος και τόσο κοντά στην Αθήνα!

kariatida62 είπε...

@Roadartist: Γεια σου Αρτιστάκι!
Nαι η Σύρος είναι ένα αρχοντονήσι...ξεχωρίζει απο τις υπόλοιπες Κυκλάδες!
Την πρωτογνώρισα το 2004 στις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτω απο δύσκολες συνθήκες εφ'όσον για 25 ημέρες έμεινα εκεί εντελώς μόνη...λάλησα απο την μοναξιά!
Όμως η αρχοντιά της με κέρδισε, πραγματικά θαύμασα αυτό το ελληνικό νησί!
Να σκεφτείς ότι ακόμα και ο Καρυωτάκης που μετατέθη εκεί για κάμποσο χρονικό διάστημα, σημείωνε, στο ημερολόγιό του και μέσα απο την μαύρη κατάθλιψή του, την ξεχωριστή ομορφιά της...τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Ακόμα και οι καταθλιπτικοί εκεί αισιοδοξούν!
Μετά λοιπόν απο 6 ολόκληρα χρόνια το επισκέφτηκα φέτος ξανά αυτή την φορά με καλή παρέα και πραγματικά περάσαμε όλοι μας θαυμάσια!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Κάρυ. Δεν σου μουτρώνω που τους επισκέφθηκες όλους γυρνώνταςε εκτός από εμένα.
(γέλια)
Με ταξίδεψες με τις περιγραφές σου. Έχω πάει μερικές φορές, έχω ιδιαίτερο σύνδεσμο με τη Σύρο, έχω και συγγενείς εκεί, από το σόϊ της μητέρας μου. Μου αρέσει πολύ.

Του μακάκα με το πρόγραμμα καλά του τα είπες. Απαράδεκτο !!

Και σε καλύτερα !

Un par de neuronas... είπε...

Γεια σου, χαιρετισμούς από την Ισπανία! Μεγάλη έκπληξη! Πόσα καλοκαίρια πέρασα, Πάσχες και το καρναβάλα στη Σύρο ... Η καλήτερη φίλη μου, Ανδριανα, έχει ένα σπίτι εκεί, στην Καμάρα, και έχω πολλούς φίλους στο νησί. Ξέρω το θέατρο και είναι ένα θαύμα, είναι πολύτιμο.

Όσο για τη γλώσσα έχεις δίκιο, οι άνθρωποι της Σύρου τροφοδοτούν τον πολιτισμό του νησιού το χειμώνα και το καλοκαίρι, είναι ασεβεία προς αυτούς και προς την Ελλάδα να γράφουν το πρόγραμμα σε άλλη μία γλώσσα.

12 χρόνια πριν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σαν ισπανίδα όλοι μου μιλούσανε αγγλικά, κάθε φορά τους είπα: Έχω έρθει στην Ελλάδα, ελληνικά μιλάτε για μένα, δεν πρόκειται να μάθω ή να μιλάω αγγλικά. Έτσι, έμαθα τη γλώσσα και έχω φίλους.

Καλώς ήρθες και πάλι, φίλη μου.

Φιλιά και αγκαλιές.

CsLaKoNaS είπε...

Είχα πάει εκεί το 2007. Καλοκαίρι. Λεφούσια Αθηναϊκά παντού. Ένα χάλι μαύρο η Σύρος, όταν έχει τόσο (και τέτοιο) κόσμο.

Στο θέατρο είχαμε πάει τότε να ακούσουμε τις 4 εποχές του Vivaldi. Εικαστική επιμέλεια Φασιανός, δυστυχώς ατυχέστατη. Σκατά τα είχε κάνει.

Καλό Χειμώνα.

kariatida62 είπε...

@GIP:Αγαπημένη γομολάστιχά μου!!! Τι γλυκά παραπονάκια είναι αυτά!!! Αχ μ'έκανες και ντράπηκα...έχεις δίκιο σου ζητώ συγνώμη μ'ενα γλυκό φιλί...σε παρακαλώ δέξου το!
Όταν ξαναπάς να μου το γράψεις για νάρθω να σε βρω εκεί να επισκεφθούμε μαζί το θέατρο και τις ρεμπέτικες γωνιές του Μάρκου! Ανοικτή πρόσκληση γομολάστιχά μου...φιλιά πολλά!

kariatida62 είπε...

@Veronica: Γλυκειά Σπανιόλα μου, καλώς σε βρίσκω!
Τελικώς εσείς οι φίλοι μας οι ξένοι θα μας σώσετε απο τους αχαίρευτους τους δικούς μας!!!
Επέστρεψες Ελλάδα ή είσαι ακόμα στην όμορφη πατρίδα σου??? Θάρθω σε λίγο απο το σπίτι σου να πιούμε το ωραίο καφέ σου...

kariatida62 είπε...

CS:Αγόρι μου ξινόγλυκο! Μου έλειψε αυτή η απίστευτη ξινίλα σου...αχ με το σχολιάκι σου που δεν χρωστά καλή κουβέντα για τίποτα και για κανένα τώρα ήρθα στα ίσα μου! Μ'έφτιαξες...χαχαχα!
Σχολιάκι για τον κύριο υπεύθυνο δεν θα μου αφήσεις????χαχαχαχαχαχα Σαν να μου φαίνεται ότι σου καλόάρεσε ο κύριος υπεύθυνος!

kariatida62 είπε...

@Σκρουτζάκος: Kαλώς τον φίλο μου με το μοτοσακό του ...φιλάκια πολλά!
Καλό Φθινόπωρο νάχεις αγόρι μου!

Evie είπε...

Ευχάριστα αυτά που μου απήντησες!! Συγγνώμη και ναι.. είναι για μια άλλη μαμά που εγχειρίστηκε σήμερα !!

Στην δική σου ανάρτηση ήθελα να γράψω ότι η Βέμπο ήταν η αγαπημένη και γνωστή της μητέρας μου, τα δε όμορφα Καλουτακια
φίλες από μικρές. Τώρα όλες μαζί μπορεί και να τραγουδούν τα παλαια τραγούδια τους.

Πάντως το θέατρο είναι ένα θαυμάσιο τιμητικό κόσμημα!!

kariatida62 είπε...

@Εvie: Σίγουρα εκεί πάνω είναι όλες μαζί οι ψυχούλες τους ήσυχες και ήρεμες...η μαμά σου ήταν του καλλιτεχνικού χώρου?

Βάσσια είπε...

Πανέμορφο!!!
Δεν έχω πάει στη Σύρο, αλλά έχω ακούσει τόσα καλά λόγια.

Τελικά είναι μάλλον τόσο όμορφο νησί όσο λένε.

Καλώς σε Καρυάτιδα
καλό βράδυ
:-)
Φιλιά

kariatida62 είπε...

@Βάσσια: Kαλώς την Βάσσια! Έχω αρκετές φωτο τραβήξει απο το νησάκι οπότε τις επόμενες μέρες θα πάρεις μεγάλη γεύση...
Φιλιά

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Γιατί να μου αρέσει; Έπρεπε πρώτα να το γράψει στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά. Εγώ απλώς δε θα του έδινα τόση σημασία. Άμα είναι να ασχολούμαστε με τη χαζομάρα του καθενός θέλουμε 150 ζωές.

kariatida62 είπε...

@CS:Μα βρε Λακωνάκο δεν κατάλαβες??? Δεν υπήρχε ελληνική λεξούλα πουθενά στο επίσημο πρόγραμμα του θεάτρου. Μόνο Αγγλικά! Γιατί λέει θα είχε το διπλό κόστος αν τόχε δίγλωσσο (Ελληνικά και Αγγλικά)
Έτσι λοιπόν προτίμησαν να το τυπώσουν ολόκληρο μόνο στα Αγγλικά!
Σε τέτοιες περιπτώσεις Λακωνάκο μου, δεν πρέπει να λέμε δεν βαριέσαι χαζός είναι ο κ. υπεύθυνος...γιατί υποτίθεται ότι οι κύριοι υπεύθυνοι είναι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας κλήρονομιάς! Εν προκειμένω θεματοφύλακες της διεύθυνσης του θεάτρου...
Αν κάποιος πάσχει απο χαζομάρα δεν μπορεί να ηγείται σε συμβούλια που ορίζουν το ύφος και χαρακτήρα ενός διεθνούς έστω και τοπικού φεστιβάλ!

μαχαιρης είπε...

Καααααλα...Δεν τους ξερουμε τους Συριανους τι ψωνια και ξενομανιες ειναι...
εχουνε ,βεβαια μια ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ πολιτιστικη
κληρονομια....
Και εχουνε κατσει πανω της...
Τους εχει πειραξει που πινουνε...θαλασσα...
Οι ξερονησιωτες...
[ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ...ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ]

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Mωρέ για να το πετάς εσύ μεταξύ σοβαρού και αστείου κάτι....ξέρεις, κάτι θα ξέρεις παραπάνω !
Γείτονες είστε συγχρωτίζεστε συχνά-πυκνά!

μαχαιρης είπε...

Σσσσσσσσσσσσ.....
Θα μας ακουσει καννας Συριανος, και δε μας ξεπλενει μετα, ουτε..το ποταμι τους...
μεταξυ μας..{ψυθιριστα]...
Ε...Ενα λογιωτατισμοοοο..τον εχουνε...
Πριν απο τα Αγγλικα...Μιλαγανε Γαλλικα...
Και πιο πριν...Γερμανικα...
Φλουχτεν ουχτεν...Μεσα στα σπιτια τους...
Ειναι ψωναρες σου λεω...
Σσσσσσσσσσσ...Μη μιλας..Ακου...
Στελνανε και τα παιδια τους....στην Ευρωπη..
Ναι...Πριν τον Πολεμο...
Λεφταδες, σου λεω...Μεγαλα σογια...
Με τη βιομηχανια και το εμποριο....
Τα πρωτα στελεχια της βιομηχανιας...
Συριανοι ητανε...Ευρωπαιοι...
Μη σου ξεφυγει τιποτα...Φευγω τωρα...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: A!χαχαχαχα! Είδες που σ'έπιασα παλιόφιλε??? χαχαχα!
Να σου πω όμως εκεί δεν έγινε και η πρώτη απεργία στην Ελλάδα??? Στο Νεώριο της Σύρου απο τους Ναυτεργάτες???
Η Ελλάδα μας παντού συγκεντρώνει τις αντιθέσεις της...μαζί συνυπάρχουν όλοι και όλα!
Πού πας βρε Μαχαίρη στάκα μια στάλα κι'εδώ να τα πούμε πούχω τόσο καιρό να σε δώ!

μαχαιρης είπε...

Ξαναπερναω,αλλα θα παω για υπνο νωρις, γιατι επαθα ενα αστειο ατυχημα...
Πηγα να περασω,αναμεσα απο δυο παρκαρισμενα αυτοκινητα, και σκονταψα στον κοτσαδορο, για το τροχοσπιτο...Γελαγα και πονουσα...
Σημερα το ποδι, ειναι νταουλι, και παιρνω παυσιπονα...
Τα λεμε αυριο...

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Περαστικά σου Μαχαίρη μου! Είδες τι μπορεί να πάθεις στα καλά καθούμενα??? Περαστικά καλή ξεκούραση...

ELvA είπε...

Kαλο φθινοπωρο Καριατιδα μου! ;)

Φυσικα και θα πρεπει να περιγραψει κανεις τις διακοπες του, ειδικα οταν εχουν να κανουν και με τις γλωσσικες περιπετεις που αναφερεις εδω...Στην αναρτηση μου μιλω για αλλου ειδους περιγραφες που ''ολα ειναι τελεια'' και καποιοι ''τρωνε και πινουν'' συγκρινοντας τιμες με την χωρα τους...Ο τυπος του επιφανειακου 'τουριστα' δλδ εναντια στον τυπο του 'ταξιδευτη'!

Φιλια!

kariatida62 είπε...

@Εlva:Καλημέρα κοριτσάκι του κρύου..!
Χαχαχα! Τα ταξείδια πάντα χρησιμοποιούνταν ως μέτρο επίδειξης νεοπλουτισμού και όχι ως χρήσιμη εμπειρία που αποκτά κανείς ταξιδεύοντας τον κόσμο μας!
Οι περιγραφές που αναφέρεις γίνονται και στις συζητήσεις της Βιόσφαιρας συνοδευόμενες πάντα και με τα ψώνια που έγιναν στους διάφορους τόπους επίσκεψης! Δυστυχώς, εμείς κυρίως οι γυναίκες ασχολούμεθα περισσότερο μ'αυτά παρά με τα αξιοθέατα που συναντήσαμε!π.x.
Κλασικές ερωτήσεις: Α πώς τα πέρασες, τι ψώνισες? Τι είχε εκεί που πήγες? Ήταν ακριβά??

Καλό μήνα Ελβάκι νάσαι καλά!

leondokardos είπε...

Πολύ κατατιπιστική η ανάρτησή σου. Το θέατρο αυτό είναι πραγματικά υπέροχο, το είχα δει πριν τρία χρόνια όταν έκανα διακοπές στη Σύρο. Και μοιάζει πολύ με τη Σκάλα του Μιλάνου. Ευτυχώς οτι το διατηρούν και κάνουν ένα σωρό εκδηλώσεις ακί.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: Γειά σου φίλε μου Λεό! Ναι πράγματι πολύ ωραίο θέατρο! Το διατηρούν βέβαια αλλά πώς το διοικούν να μου πεις...