bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

All" Italia!!! No tre-Venezia!

H Πολυτραγουδισμένη και πολυδοξασμένη Βενετία είναι ο σημερινός προορισμός μας.

Δυστυχώς, απ'αυτήν, δεν τράβηξα βιντεάκια απο την μηχανή που εύκολα ανεβαίνουν στον υπολογιστή, τα καλύτερα βρίσκονται στην μεγάλη βιντεοκάμερα γι'αυτό θα σας λυπήσω, μα θα αρκεστούμε περισσότερο στις φωτογραφίες που τράβηξα.
Ας πούμε όμως πρώτα λίγα λόγια για την Βενετία ή όπως παλαιότερα ονομάζαμε, Ενετία (Ιταλικά: Venezia)
Βρίσκεται βόρεια της Ιταλίας, και είναι η  πρωτεύουσα της επαρχίας του Βένετο.
Η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε πολυάριθμα μικρά λασπώδη νησιά σε μια λιμνοθάλασσα της Αδριατικής.
Η μόνη και κύρια , σχεδόν, δυνατότητα βιοπορισμού ήταν η θάλασσα.
Έτσι σιγά σιγά αναπτύχθηκε η θαλασσοκράτειρα Γαληνότατη Δημοκρατία της Βενετίας.
 Πώς όμως ο κόσμος της εποχής απεφάσισε να χτίσει αυτή την πόλη σ'ενα τόσο αφιλόξενο χώρο?
Η απελπισία από τις αλλεπάλληλες επιδρομές,των Γότθων αρχικά και των Ούνων στη συνέχεια, ανάγκασε τους κατοίκους της βόρειας Ιταλίας,να βρουν καταφύγιο σ'αυτά τα  δυσπρόσιτα μέρη. Κάποιοι απ' αυτούς κατέφυγαν στις νησίδες της λιμνοθάλασσας από το 400 Μ.Χ. περίπου.
Η άσχημη κατάσταση των γύρω περιοχών σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρείχε η λιμνοθάλασσα με τα αβαθή νερά, είχε ως αποτέλεσμα την προσέλκυση κι άλλων προσφύγων.
 Τα σπίτια τους είναι χτισμένα με μια ιδιαίτερη μοναδική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία.
Χρησιμοποίησαν κορμούς δένδρων, τα έκοψαν σε πασσάλους και τα έμπηξαν στο λασπώδες έδαφος των νησιών.
Αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής ήταν οι πάσσαλοι να γίνουν ένα είδος μπετόν-αρμέ και να σταθούν θεμέλιες  κολώνες στο χτίσιμο των σπιτιών τους.
 Γι'αυτό κυρίως τον λόγο, τα σπίτια στην Βενετία δεν μπορούν να κατεδαφιστούν και να ξαναχτιστούν απο την αρχή, οπότε γίνονται μόνο ανακαινίσεις και συντηρήσεις των ήδη κτισμένων.
Οι συνθήκες διαβίωσης, όμως στα νησιά αυτά, που όπως θα δούμε συνδέονται μεταξύ τους με γεφυρούλες, είναι πλέον πολύ δύσκολες!
Η υγρασία μουχλιάζει τα οικήματα και χτυπά τόσο τα θεμέλια των σπιτιών όσο και  την υγεία των κατοίκων της.
Οι συνεχείς πλημμύρες και το  ανέβασμα της στάθμης του νερού φέρνουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πόλης και ως εκ τούτου στην θέρμανση των σπιτιών.
Γι'αυτό τα τελευταία χρόνια οι Βενετσιάνοι εγκαταλείπουν την ονειρική πόλη τους και μετοικίζουν σε μια καινούργια περιοχή,  που έχει χτιστεί 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, έξω  απο την Βενετία, στο λεγόμενο Μέστρε.
Εκεί βρίσκεται  το αεροδρόμιο της Βενετίας, καθώς και ο σιδηροδρομικός σταθμός.
Εκεί  συναντούμε και τα  περισσότερα ξενοδοχεία που φιλοξενούν όλο τον χρόνο τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών της Βενετίας.
Το παράδοξο είναι πως την Βενετία την εγκαταλείπουν κυρίως οι νέοι, που δυσκολεύονται αρκετά με την εύρεση εργασίας καθώς και με την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν σ'αυτήν και έτσι στις μέρες μας μπορούμε να πούμε πως η Βενετία έχει καταντήσει η πόλη των γερόντων!
Ενα  ΚΑΠΗ μέσα στις νησίδες της λιμνοθάλασσας της Αδριατικής!
 Όσοι βέβαια απο τους νέους ασχολούνται με τον τουρισμό πηγαινοέρχονται καθημερινά Μέστρε-Βενετία.

Φτάσαμε στο σημείο, που πλέον σταματά η μετακίνηση με τα τροχοφόρα.
 Παίρνουμε το βαπορέττο που για να σε πάει και να σε φέρει στην Βενετία κοστίζει 15€. Περιμένοντας το βαπορέττο, μπορείς να ψωνίσεις απο τα περίπτερα που κυρίως τάχουν Κινέζοι, διάφορα σουβενίρ απο μάσκες μέχρι γόνδολες. Εκεί συναντήσαμε και τις ακριβότερες δημόσιες τουαλέττες!
1.00€υρωπουλάκι το κατούρημα...και κατά μία  περίεργη σύμπτωση το μισό γκρουπ, χρειάστηκε να τις επισκεφθεί....χαχα!
Μας υποδέχτηκε το πρώτο Βενετσιάνικο ζευγάρι, που έκανε την πρωινή του βολτούλα κάτω απο ένα απίστευτα δυνατό ήλιο!!!
Προσεχτικά να μη χαθούμε ....όλοι κοντά νάμαστε!
Λίγο πριν απο την πρώτη γεφυρούλα που θα περάσουμε, με προορισμό την μεγάλη και ξακουστή πλατεία του Αγ.Μάρκου, τα ασώματα τέρατα θα μας τρομάξουν...
Και απο δω και πέρα θ'αρχίσει ο μεγάλος χαμός! Μετρήστε, θα περάσουμε 1,2,3,4 γεφυρούλες...για τον Αγιο Μάρκο, μεγάλη η χάρη του..!
Πάει η πρώτη γεφυρούλα...περάσαμε στο επόμενο νησάκι! Το καταλάβατε?
Η γειτονιά των Ελλήνων! Η γειτονιά των GREKO στην  οποία πλέον έχει απομείνει μονοψήφιος αριθμός!
 Πληθαίνουν τα μασκαρεμένα ζευγάρια
 Κι'άλλο:

 Eδώ η κόρη Βενετία, που απο την μία πλευρά απεικονίζεται ταλαιπωρημένη και εξουθενωμένη...(απο τις αντιπαλότητες με τους ανταγωνιστές της  Γενουάτες)
και απο την άλλη ανανεωμένη κρατώντας στα πόδια της το λέοντα-σύμβολο της εξουσίας της στην ευρύτερη περιοχή!
 Προφανώς με τα δύο αυτά αγάλματα απεικονίζονται δύο διαφορετικές χρονικές περίοδοι της ιστορίας της.
Μεγαλύτερη προσπάθεια αρχίζει για να περάσουμε την δεύτερη γεφυρούλα

Να και μια νεαρή Βενετσιάνα που περιμένει τον καλό της...
Δεν το πιστεύω! Εδώ και οι φίλοι  του Μαμουνιού, οι  αγαπημένοι Τσερόκι!
Το Μαμούνι, μόλις τους είδε ενθουσιάστηκε, το ίδιο και εκείνοι και αμέσως έπιασαν τις φλογέρες τους και άρχισαν τις ινδιάνικες μελωδίες τους!
Ήταν οι μοναδικές νότες που ακούγονταν σ'όλο το τετράγωνο...

Ακόμα μια μικρή Βενετσιάνα,καμαρώνει μπροστά απο την πόρτα ενός παλαιού ξενοδοχείου.
Σ'αυτό το κτίριο στεγάστηκαν οι πρώτες φυλακές. Στις οποίες οι συνθήκες διαβίωσης ήσαν εξαιρετικά δύσκολες! Οι περισσότεροι που φυλακίζονταν εκεί δεν προλάβαινα ν'εκτίσουν την ποινή τους, πέθαιναν απο τις κακουχίες που περνούσαν μέσα στις υγρές αυτές φυλακές.

Στην τρίτη γεφυρούλα, καταφέραμε με πολλές δυσκολίες, ανάμεσα  απο το πλήθος που είχε ανέβει πάνω στην γεφυρούλα, ν'αποθανατίσουμε την γέφυρα των αναστεναγμών.
Θα πρέπει να τονίσουμε πως η γέφυρα αυτή, πήρε την παραπάνω ονομασία(il cielo dei sospiri) όχι, όπως πολλοί φαντάζεστε, απο τους αναστεναγμούς ερωτευμένων ζευγαριών,  αλλά απο τους αναστεναγμούς των δύστυχων κατάδικων, που μέσα απο απ'αυτήν έβλεπαν για τελευταία φορά τους συγγενείς και φίλους τους, και το νησάκι του Αγίου Γεωργίου, κατευθυνόμενοι προς τα υγρά κελιά της φυλακής τους.
Εντυπωσιακώτατος ο κύριος! Μεσ' το μούσμουλο!!!


Μια ματιά στο ρολόι μας...ώρα για ένα εσπρεσσάκο?
Επιτέλους τα καταφέραμε!!! Φτάσαμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Ας μιλήσουμε λίγο για την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Μάρκου:
 Χτίστηκε το 1100, έχοντας ως πρότυπο το ναό των Αγίων Αποστόλων της Κωνσταντινούπολης. Άρχισε να χτίζεται το 830 M.X. για να στεγάσει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, που τα μετέφεραν από τη Αλεξάνδρεια το 829.
Στην αρχή ήταν ρυθμού βασιλικής.
Αργότερα έγιναν βυζαντινές και γοτθικές αλλαγές.
Έχει σχήμα σταυρού με τέσσερις θόλους, που περιβάλλουν έναν κεντρικό μεγαλύτερο.
Η δεξιά πλευρά στολίζεται με περιστύλιο.
 Ο μεγάλος αριθμός των μαρμάρινων κιόνων (500),  η ανάμειξη των ρυθμών και η πλούσια διακόσμηση του ναού  φέρνει  ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα, ένα  περίεργο σχεδόν ανατολίτικο, σύνολο!
 Στο προστώο του ναού βρίσκονται τα τέσσερα χαλκόχρυσα άλογα που ο Μ. Κωνσταντίνος αφαίρεσε από την αψίδα του Τραϊανού (Ρώμη) και τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.
 Ύστερα από την άλωση της Πόλης από τους Φράγκους (1204) μεταφέρθηκαν στη Βενετία και τοποθετήθηκαν στον Άγιο Μάρκο.
Στην αρχή πολιούχος των Βενετσιάνων ήταν ο Άγιος Θεόδωρος. Όμως ο φουκαράς ο Θοδωρής ήταν πολύ φτωχός άγιος, για να καλύψει τους άρχοντες της Βενετίας, οπότε έπρεπε να εφεύρουν έναν καινούργιο, περισσότερο επιβλητικό άγιο για την πόλη τους!
Το 828 λοιπόν όταν δύο έμποροι έφεραν το λείψανο του Αγίου Μάρκου απο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αντικαταστάθηκε ο πολιούχος φτωχοαγιο-Θοδωρής από τον 'Αγιο Μάρκο.
Στην αρχή το λείψανό του φυλασσόταν σε ένα παρεκκλήσι μέσα στο Παλάτι των Δόγηδων, αλλά αργότερα χτίστηκε μία εκκλησία προς τιμήν του και απο τότε το λείψανό του φυλάσσεται εκεί.
Η βασιλική του Αγίου Μάρκου έχει υποστεί πολλές αλλαγές και προσθήκες στο πέρασμα των χρόνων εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, αλλά και των φωτιών που είχαν ξεσπάσει.
Έτσι, σήμερα αποτελεί ένα κράμα αρχιτεκτονικών στυλ.
Φημίζεται επίσης και για την εκπληκτικής ομορφιάς Αγία Τράπεζα, η οποία είναι καλυμμένη με πολυάριθμες πολύτιμες πέτρες και χρυσά ανάγλυφα,κλεμμένα όλα απο την Αγία Σοφία απο τους Σταυροφόρους.
Δυστυχώς ήταν εντελώς ανέφικτο να περιμένουμε την ατελείωτη ανθρωποουρά, για να μπούμε μέσα να την δούμε...Την αφήσαμε την προσπάθεια μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι η ουρά άρχιζε απο την τελευταία γεφυρούλα που περάσαμε!
Το ρολόι αυτό, στο καμπαναριό της εκκλησίας, δείχνει την ώρα σε Ρωμαϊκά ψηφία, τις φάσεις του φεγγαριού και τα ζώδια.
Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να δείχνει στους ναυτικούς τις παλίρροιες και τους μήνες που ήταν ευνοϊκοί για να σαλπάρουν.
Λέγεται ότι η πολιτεία της Βενετίας, έδωσε μία τεράστια αμοιβή στους αδελφούς Ranieri για την κατασκευή του ρολογιού, αλλά αργότερα τους έβγαλε τα μάτια ώστε να μην αντιγράψουν ξανά τον εκπληκτικό μηχανισμό του ρολογιού.
Στην κορυφή του ρολογιού διακρίνονται οι δύο Μαυριτανοί που  χτυπούν την καμπάνα ολημερίς και οληνυκτίς,  ακριβώς στην ολοκλήρωση μιας ώρας!












Απο την κορυφή του κωδωνοστάσιου της μεγάλης εκκλησίας, (που επίσης δεν μπορέσαμε να επισκεφθούμε γιατί συναντήσαμε την δεύτερη γιγάντια ανθρωποουρά) οι επισκέπτες, μπορούν να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα στην πόλη, καθώς και τις 'Αλπεις εφόσον η ατμόσφαιρα είναι καθαρή.
Ο πρώτος πύργος που ολοκληρώθηκε το 1173 είχε χτιστεί ως φάρος.
Το 1902 τα θεμέλια του υποχώρησαν και ο πύργος κατέρρευσε ευτυχώς χωρίς κανένα θύμα ή ζημιά στη διπλανή Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Το 1912 επαναλειτούργησε και σήμερα διαθέτει ανελκυστήρα χωρητικότητας 14 ατόμων που μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή του.
Το κωδωνοστάσιο διαθέτει 5 καμπάνες, από τις οποίες η κάθε μία είχε και διαφορετικό ρόλο.
Η μαρανγκόνα σήμανε την έναρξη και τη λήξη της εργασίας, η μαλέφικο ειδοποιούσε αν θα γινόταν κάποια εκτέλεση, η νόνα σήμανε το μεσημέρι, η μέτζα τέρτζα συγκαλούσε τους συγκλητικούς στο Παλάτι των Δόγηδων και η τροτιέρα ανακοίνωνε τις συνεδριάσεις του Μεγάλου Συμβουλίου.
Ήρθε η ώρα για ένα εσπρέσσο, ένα καπουτσίνο παρέα με το υπέροχο αυτό ζευγάρι!


 Αλλά και ο κύριος αυτός...πραγματικά μας εντυπωσίασε με την όμορφη στολή του!
Εντυπωσιακώτατο και το λευκό αυτό διπλό όνειρο...

Χρώματα πολλά αλλά απο μουσική μηδέν! Στο μουγκό το καρναβάλι...ούτε μια έστω μουσική εποχής για να μη ξεφύγει η θεματολογία του καρναβαλιού! Καμμία απολύτως  νότα ! Ένα καρναβάλι... εντελώς άφωνο!
Ας προχωρήσουμε όμως και ας χαθούμε μέσα στα στενά! Προσέξτε μπορεί να χαθούμε. Οι δρόμοι δεν έχουν ονομασία. Μόνο τα κίτρινα βελάκια δείχνουν κατευθύνσεις όπως την μεγάλη γέφυρα ριάλτο ή την  πλατεία Αγ. Μάρκου. Αν χαθούμε στο εντωμεταξύ, ραντεβού στην γέφυρα Ριάλτο!
Απο γεφυρούλα σε γεφυρούλα και απο σοκκάκι σε σοκκάκι, θα βρεθούμε στο μεγάλο κανάλι!
Ωχ κόσμος πάλι! Χειρότερο εδώ το στριμωξιδι...αλλάξτε πορεία να ξεφύγουμε και να χαθούμε...!

Καλύτερα απ'εδώ...να χαζέψουμε και λίγο, τις βιτρίνες, τα κτίρια...
Μέσα στα ανήλιαγα στενάκια της ...θα θαυμάσουμε βιτρίνες με τα ξακουστά ξαχαρωτά της

Η Υγρασία κάνει έντονη την παρουσία της στους τοίχους των οικημάτων.
Όλες τις τσάντες τις φωτογραφικές μηχανές και τις σακκούλες απο τα μικροψώνια που κάναμε στα μαγαζάκια της Βενετίας, κρεμάστε τες μέσα απο τα μπουφάν σας!
 Πολύς ο κόσμος, τα χέρια πολλά, μας συμβούλεψαν τα πράγματά μας να τα προσέχουμε ιδιαίτερα! Δεν πειράζει ας φαινόμαστε και χοντροί-ες! Αρκεί να φέρουμε τις τσάντες μας όλες πίσω...

Επιτέλους!!! Φτάσαμε στο μεγάλο Κανάλι και στην ονομαστή γέφυρα Ριάλτο!
Οι Βενετσιάνοι το κανάλι το λένε Rio.

Αυτό λοιπόν είναι το RIO GRANDE, το πιο μεγάλο κανάλι της Βενετίας!
Η πέτρινη σήμερα γέφυρα του Ριάλτο, υπήρξε αρχικά ξύλινη, αλλά ο μύθος λέει  πως ο Μέγας Δόγης ερωτεύθηκε μια όμορφη κοντεσίνα.
Την ημέρα του γάμου τους μαζεύτηκε κόσμος πολύς επάνω σ'αυτήν, για να  θαυμάσουν την νύφη, την ώρα που θα περνούσε με την γόνδολα,απο το Rio grande, φορώντας το διαμαντοστόλιστο νυφικό της. Όμως η ξύλινη ως τότε  γέφυρα δεν άντεξε το βάρος του συγκεντρωμένου πλήθους και κατέρρευσε στα νερά του μεγάλου καναλιού,παίρνοντας μαζί της και όλο τον κόσμο που βρίσκονταν επάνω σ'αυτήν.
Μετά απ'αυτήν την τραγωδία που σημάδεψε την πιο όμορφη μέρα της ζωής της κοντεσίνας, η γέφυρα κατ'εντολή του συζύγου της και μέγα Δόγη, χτίστηκε στη σημερινή της μορφή περί το 1588 με 1591 από τον Αντόνιο ντα Πόντε.
Μέχρι το 1854 που κατασκευάστηκε η γέφυρα της Ακαδημίας αποτελούσε το μοναδικό τρόπο να διασχίσει κανείς το Μεγάλο Κανάλι με τα πόδια.
Η γέφυρα Ριάλτο αποτελούσε ανέκαθεν ζωντανό κοινωνικό κέντρο, εξαιτίας των αγορών της περιοχής.

Όπως το βλέπετε, πάνω απο την γέφυρα, απο την δεξιά πλευρά είναι η αγορά και απο την αριστερή πλευρά τα καφέ και οι τρατορίες.
Η καθιερωμένη φωτό επάνω στην γέφυρα του Ριάλτο!

Απ'εδώ θα πάρουμε και την γόνδολά μας για μια βολτούλα ...
Η μετακίνηση των κατοίκων γίνεται μόνο με τις γόνδολες μέσω των υδάτινων διαύλων ανάμεσα στα νησιά.

Οι γόνδολες είναι μακρόστενες ξύλινες βάρκες. Τις οδηγούν οι γονδολιέρηδες, οι οποίοι φορούν συνήθως μπλούζες με άσπρες και κόκκινες ρίγες, το καλοκαίρι.
Τώρα τον Χειμώνα φορούν μόνο μαύρα ρούχα...σαν τους μαυροπουκαμισάδες τους δικούς μας!
100 ευρωπουλάκια για 20 λεπτά βολτούλα με την γόνδολα που χωρά μόνο 6 άτομα, ούτε μωρό παραπάνω!
Και η βολτούλα μας ξεκινά...η μία γόνδολα πίσω απο την άλλη!
Κανείς όμως γονδολιέρης δεν τραγουδά..παρ'όλες τις παροτρύνσεις μας !
Η Σούλα η φίλη του Μαμουνιού, είδε και αποείδε με τον ξενέρωτο γονδολιέρη που δεν καντάριζε και τότε έπιασε  μόνη της τον σκοπό του τραγουδιού: "στης Πάργας τoν ανήφορο..."  Το τέμπο του τραγουδιού αμέσως τόπιασε και  το Μαμούνι και όπως καταλαβαίνετε, ακολούθησε ο τρελός χαμός μες την γόνδολα.
 Πήραν το σύρμα  και  οι υπόλοιπες γόνδολες που ακολουθούσαν πίσω γεμάτες απο Έλληνες,οπότε για 20 λεπτά μες τα κανάλια της Βενετίας άκουγες μόνο Ελληνικές χαριτωμένες γκάρες...να τραγουδούν και να ξεσηκώνουν τους υπερόπτες Βενετσιάνους...
 Δεν ξέρω βέβαια πόσο ευχαριστηθηκαν τις ελληνικές καντάδες μας οι περαστικοί, ο γονδολιέρης μας πάντως το καταευχαριστήθηκε...χαχα!
 Τόσο πολύ που φώναξε το Μαμούνι δίπλα του να σταθεί όρθιο και  να κοπηλατήσουν μαζί την γόνδολα!  Του μείναμε αξέχαστες!


 
Ο ήλιος με δυσκολία εισχωρεί μέσα στα στενά κανάλια


Μετά την Βόλτα με τις γόνδολες και τον ξενερουά Γονδολιέρη μας, που ξέχασα να σας διευκρινίσω ότι ήταν σκνίπα  στο μεθύσι, μια επίσκεψη στο εργαστήριο κατασκευής των υαλικών Μουράνο για μια μικρή επίδειξη και αγορές...
Εδώ οι υπάλληλοι-πωλητές μιλούν οι περισσότεροι πάρα πολύ καλά Ελληνικά.

Φαντάζεστε υποθέτω τον λόγο που  οι συγκεκριμένοι πωλητές Ιταλοί φρόντισαν να μάθουν Ελληνικά.
Σημειωτέον, πως όλοι οι Ιταλοί υποστηρίζουν την γλώσσα τους τόσο πολύ ώστε αποφεύγουν να σου μιλούν ακόμα και στην διεθνή Αγγλική.

Ενώ καταλαβαίνουν όταν τους μιλάς στα Αγγλικά απαντούν μόνο στα Ιταλικά! 
Γι'αυτό και μόνο τον λόγο τους παραδέχτηκα και τους  χάρηκα πολύ!
Επισκέπτεσαι, σου λένε, την χώρα μου για λίγο ...ε φρόντισε να μάθεις και πέντε Ιταλικές λέξεις να μου μιλήσεις και να συνεννοηθούμε!





ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΔΥ
 ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ!
(έχουμε τρσβήξει και  βιντεάκια απο την τελευταία βραδυά στην Βενετία)
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....






48 σχόλια:

dimitris είπε...

Kariatida62 καλημερα, ωρε πηγατε στην Βενετια για ψωνια?
Οτι χρυσοπληρωσατε εκει τα εχουμε εδω ποιο φθηνα, αλλα και απο Κινεζους αγορες, αυτο ειναι το ακρον αωτο του καταναλωτισμου.
Μεταξυ μας τωρα, εσυ δεν το ευχαριστηθηκες, ολο ρεπορταζ εκανες για να μας ευχαριστησεις.
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΑΡΑ ΜΟΥ!
Παντα τετοια!!!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Καλημέρα Δημητράκη μου!
Ό,τι υπήρχε εκεί υπάρχει εδώ στις ίδιες τιμές πάνω κάτω. Οι περισσότεροι ψώνιζαν μάσκες και οι λιγότερες τσάντες.
Το τι μάσκες αγόρασαν δεν σου λέω τίποτα...όλο τον χρόνο θα ντύνονται μασκαράδες χαχα!
Με δυσκόλεψε πολύ η κοσμοπλημμύρα.
Δυσκολευόμουν να βγάλω φωτογραφίες και να τραβήξω videos γιατί έπρεπε νάχω και τον νου μου να μη χάσω απο τα μάτια μου το γκρουπ.
Να σκεφτείς ότι δύο φορές τους έχασα στο δευτερόλεπτο, απο κοντά μου. Αν δεν είχαμε τα κινητά ακόμα θα τους έψαχνα...
Να ξέρεις όμως, πως ευχαριστιόμουν ιδιαίτερα το ψάξιμο των χαρακτηριστικών σημείων της πόλης μέσα απο τον φακό...
Και δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω όσα ήθελα να δω και ν'επισκεφθώ.

ξωτικό είπε...

Πσσσσσσσσσσσσ με ξετίναξεεεεεεες με εξόντωσεεεεεες !!!!! Εντάξει εγώ θα μείνω εδώ δεν χρειάζεται να πάω ,όποτε θέλω θα έρχομαι για βόλτα χαχα !!! έχει και λιακάδα τι άλλο θέλω !!
Φτού σας φτού σας !!! Και του χρόνου !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα Κάρυ!
Η Βενετία είανι πανέμορφη. Δυστυχώς έχει πάντα τοοόσο κόσμο που είναι αδύνατο να την απολαύσεις όπως πρέπει περπατώντας στα στενάκια της και κάνοντας σκέψεις κοιτάζοντας απ'τα γεφύρια τα χρωματιστά σπίτια, τα νερά, τα σημάδια της στάθμης...
Θα 'θελα να έμενα μια βδομάδα σε ένα ξενοδοχείο από αυτά που φαίνονται από τα ταβερνάκια, να ανοίγω το πρωί τις βαριές κουρτίνες και να βγαίνω στο πριβέ μπαλκόνι με τη βαριά ανάγλυφη διακόσμηση.
Να βλέπω πεεέρα, τους ναούς που ξεχωρίζουν, κάποιες λίγοστες γόνδολες να ταράζουν τα ήρεμα νερά και να αντανακλάται το φως του ηλίου παιχνιδίζοντας.
τεσπα.
φιλιά!

kariatida62 είπε...

@Ξωτικό:Tην Βιτσέντσα, την Βερόνα την είδες στα προηγούμενα αφιερώματα?
Για σας μωρέ καθόμουν και τραβούσα συνέχεια...πιάστηκαν τα χεράκια μου, να τραβουν videos και να κλικάρουν γωνιές.
Τάμαθες? Αυτή την φορά παραλίγο να συναντηθώ με το Ντριμεράκι στην Βενετία....χαχα!

kariatida62 είπε...

ΑND:Καλημέρα AnD!!!
Tι έγινε, μαγείρεψες καμμιά φακή να φάμε σήμερα? χαχα!
Η Βενετία έχει πάντα πολύ κόσμο, αλλά στο καρναβάλι μιλάμε για το κακό χαμό.
Δεν είναι υπερβολή αν σου πω πως ήταν ίσως και 50.000 κόσμος το Σάββατο εκεί.
Για να μείνεις σε ξενοδοχείο μέσα στην Βενετία, πρέπει να το λέει η τσέπη σου, αλλά και να είναι Καλοκαίρι. Τον Χειμώνα υπάρχουν προβλήματα με την θέρμανση και το νερό. Το Καλοκαίρι πάλι με τα κουνούπια που σε κάνουν κόσκινο αλλά και απο την βρώμα των νερών που λιμνάζουν...Η Ανοιξη μάλλον είναι η καλύτερη εποχή.

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

ελα βρε Καρυ την αλλη φορα παρε με μαζι σου γιατι αν περιμενω να πουλησω κανενα στιχακι δεν θα παω ποτε καλημερα!!!

Velvet είπε...

Υπέροχη παρουσίαση
Και μόνο καλά λόγια διάβασα
Πως θα μπορούσε άλλωστε
Ο κάθε επισκέπτης
Να μην αισθανθεί την ομορφιά
Από την πιο ερωτική πόλη στο κόσμο
Buongiorno Signora
e complimenti
-

kariatida62 είπε...

@Μαγος: Eσύ Μάγε μου θα κάνεις τα μαγικά σου και τσουπ...θα βρεθείς με την καλή σου μέσα στην γόνδολα!
Και επειδή σπανίζουν πια οι καλίφωνοι γονδολιέρηδες θα έχεις φροντίσει να βρεις τα καταλληλα τραγούδια να της τραγουδάς εσύ...:)

bilsot είπε...

Όλα τα "κλασικά" του ελληνικού ταξειδιωτικού γκρουπ!
Κατούρημα, ψώνια, τραγούδι
σε τέμπο δημοτικού άσματος, καφεδάκι, βαβούρα, κτλ κτλ!!!!
ΕΥΓΕ σας !
Τα πιο πάνω σε οποιαδήποτε σειρά,
αρκει να τηρηθεί το ...πρόγραμμα.
Άντε να δούμε τι άλλο έχει ο μπαχτσές...(φωτομηχανή).

kariatida62 είπε...

@Velvet:Kαλώς μου ήρθες Βελουδένιε!
Α! δεν το συζητώ...η πολη είναι ονειρεμένη...
Μόνο που βουλιάζει και είναι κρίμα!
Φαντάζομαι πως σε μερικά χρόνια, δεν θα μείνει κανένας κάτοικος εκεί.
Θα την θυμόμαστε όσοι την επισκεφθήκαμε και θα λέμε, είχα και εγώ σεργιανίσει τα σοκκάκια της χωρίς νερά.
Χαίρομαι που η Βενετία σ'εφερε κοντά μου...περιμενέ μου θάρθω και γω απο το σπίτι σου.

kariatida62 είπε...

@Bilsot:Α!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Διακρίνω, μια μομφή για το φέρεσθαι των Ελλήνων τουριστών??? :))
Βρε Βασίλη, τι να λέμε τώρα, πήγαμε εμείς και δώσαμε ζωντάνια στο καρναβάλι.
Θα το διαπιστώσεις και συ...στα videakia που έχω στο επόμενο αφιέρωμα της Βενετίας!
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Πω, πω, δε χορταίνω να κοιτάζω τις φωτογραφίες σου... Βάλε κι άλλες, βάλε κι άλλες...

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχααααααααααααααααααααααααααααα

ειδα και τα προγηουμενα!!!

Ε ρε ειναι υπεροχο το ταξιδι που κανατε!!!!

kariatida62 είπε...

@teleytaios:Xaxaxaxa!Iδρωσα για να τις βγάλω! Πάνω απο τόσα κεφάλια που έπρεπε, να διαγράψω.
Δύο αφιερώματα ακόμα απο το ταξίδι μας θ'ακολουθήσουν. Βενετία-by night και San Marino με χιονάκια! :)

kariatida62 είπε...

@Coula:Ωραίο ήταν, πολύ καλό θάλεγα!
Μας έκανε υπέροχο καιρό και κυρίως μας έτυχαν ωραίοι άνθρωποι και το γκρουπ έδεσε μια χαρά!
Το καλυτερότερο όμως ήταν πως το ταξίδι το πετύχαμε μέσω διαδικτύου και ήταν πάφθηνο! Αν πηγαίναμε στην Ξάνθη ή στην Νάουσα περισσότερο θα μας στοίχιζε...

Dreameraki είπε...

Ρε σε μία από τις τοποθεσίες που απαθανάτησες,βλέπω μια κοπέλα αγνώστου ταυτότητας να έρζεται καταπάνω μου και να μου σκάει ένα φιλί στο μάγουλο!Όταν με είδε να τη κοιτάω σαν χάνος,μου είπε πως είναι η νεραίδα της τύχης!Αυτό το κατάλαβα!!
Φοβερές οι φωτό!
Απορία:Αυτές με τις κάτασπρες στολές δεν είναι λίγο..του φόβου;;Με τόμαζαν!!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Βενέτσια... Άλλα 10 χρόνια φούρναρης κι εκεί... (Γέλια)

Την Ιταλία την έχω φάει με το κουτάλι. Βλέπεις η κόρη μου τέλειωσε το Πανεπιστήμιο στη Φεράρα, έκανε άσκηση επαγγέλματος, μεταπτυχιακά, έμεινε χρόνια εκεί.

Και ο χαζομπαμπάς επισκεπτόταν την κορούλα του κάθε λίγο και λιγάκι... Πάτήσια Αμπελόκηποι το είχα κάνει το Αθήνα-Φεράρα. Και από εκεί γύρναγα σε όλη την Ιταλία. Μέ την γυναίκα μου ή/και με την κόρη μου ή μόνος μου... Μέχρι Νάπολη εχω φτάσει. Εχω μάθει και τα Ιταλικά, από παλιά.

Στη Σιένα (1 ώρα από τη Φλωρεντία) πήγα με την κόρη μου για το βιβλίο μου που το μισό εκτυλίσσεται εκεί...

Η Ρώμη αγαπημένη μου πρωτεύουσα. Η Βερόνα κούκλα. Η Βενετία δεν με τρέλλανε. Ξέρω ότι όλοι μιλάνε για αυτήν, εγώ πήγα 5-6 φορές (και στο καρναβάλι). Πες με τρελλό, αλλά κλικ δεν μου έκανε.

Στη Βενετία φέτος είχες παρέα την κόρη μου !! έχει φίλους / φίλες στην Ιταλία, πήγε πάλι για το καρναβάλι. Μπορεί και να συναντηθήκατε.

Περιμένω την έκπληξη.

kariatida62 είπε...

@ dreamer: Mαρή εγώ ήμουν!!! Δηλαδή το Μαμούνι μου...χαχαχαχα! Στόπαιξε Ιταλίδα έτσι για να σε χαζέψει...μια Ιταλίδα απο την Κυψέλη όμως ήταν...χαχα!
Αυτοί με τα λευκά μου θύμισαν τον λευκό εφιάλτη...θριλεράκι πρώτο!

kariatida62 είπε...

@GIP:Όταν σε δω απο κοντά θέλω να μου διηγηθείς τις περιπέτειες του Φούρναρη που έψηνε τις φρατζόλες μόνος του στην Ιταλία...χαχαχα!
Αλήθεια ήταν και η κόρη σου εκεί? Εμ' δεν μουτόπες να βάλω μια φωνή στο καρναβάλι και να την βρω...:))
H εκπληξούλα θάρθει μόνο σ'εσένα στο τέλος(και μόνο εάν είσαι καλό παιδί):))

a-kentavrou είπε...

Απολαυστική περιγραφή του τοπίου ,της ιστορίας ,των ανθρώπων, τα κατάφερες να μας βάλλεις στο κλίμα της Βενετίας ,στο καρναβάλι.

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου:Tα κατάφερα Αστέρι μου?
Χαίρομαι...και για να μου το λες εσύ ο αυστηρότερος όλων, έτσι θάναι!
Τελευταίως δυσκολεύομαι να σε βρω, μα τι κάνεις πού πας?
Γυρισα πίσω και πώς να το πω?
Λίγο ρημαδιό βρήκα την γειτονιά μας.
Άλλος απ'εδώ, αλλος απ'εκεί και περισσότεροι την κάνουν για διάλειμμα!
Πέφτει η ομάδα βλέπω, μια χαλαρότητα διακρίνω, γι'αυτό για ζωηρέψτε λίγο και αρχίστε τις αναρτήσεις! Ελα να βλέπω ζωντάνια και αισιοδοξία!

Ανώνυμος είπε...

Έκπληξη αν είμαι ΚΑΛΟ παιδί ?

Οχι κυρία μου ! Για μια υπόληψη ζούμε (μεταξύ άλλων !!).

Πάρτο πίσω ! Θέλω έκπληξη μόνο αν θα είμαι ΚΑΚΟ παιδί !! Για να γίνουμε παρέα όσο πιό κακά/άταχτα/σκανδαλιάρικα παιδιά γίνεται !!

Εξετέθημεν πάλι !!
Χαχαχαχαχαχαχα (Καρναβαλικόν !)

kariatida62 είπε...

@GIP: A! Τότε περίμενε απο το Μαμούνι την εκπληξούλα το οποίο πού το χάνεις πού το βρίσκεις όλο με κάτι ρεμπελοπαρέες βρίσκεται! χαχαχαχα
Με μένα θάσαι σοβαρός αγαπητέ μου!
Σοβαρός κύριος π.χ.σαν τον Χριστόφορο,σαν τον Κένταυρο!
Αλλιώς με το Μαμούνι στα καταγώγια...χαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

καρυ μουυυυυυυυυυυυυυ... πολυ ομορφη ξεναγηση... και οι φωτο σου υπεροχες...

μα την βενετσια την τρεμω ...με τα νερα της..

φαντασου.. να ειναι εραστης μεσα στο σπιτι.. να μπαινει το αλλο ταιρι μεσα.. και να λεει ο εραστης απο που να πηδηξω.. και να πηδα αποτο παραθυρο ....χαχαχαχαχαχα.. μπλουμ μεσα στον πατο... ουτε γατα ουτε ζημια...χαχαχαχαχα...

Frezia είπε...

Θαυμάσια ξενάγηση!
Οτι δεν κατάλαβα στο ταξίδι μου,
μου το συμπλήρωσες εσύ.
Στο εργαστήριο Μουράνο μας
πήγανε κι εμάς.
Ολα είναι για τα χρήματα,τα ίδια
αντικείμενα τα έβρισκες και στα
μαγαζιά στο ένα τρίτο της τιμής,
από ότι κόστιζαν στο εργαστήρι.
Εχω φωτογραφίες από το εσωτερικό
του Αγίου Μάρκου,και κάτι άλλες που
αυτή την εποχή,δεν υπάρχει να το
φωτογραφίσεις.
Και μάλιστα σου το ζήτησε ένας από
τους φίλους μας.
Θέλεις να σου της στείλω?

kariatida62 είπε...

@Ta matia mou: A!Χαχαχαχαχαχα! Δεν τόχα σκεφτεί αυτό το σκηνικό...χαχα!
Για αυτό φαίνεται η Βενετία ήταν η αγαπημένη πόλη του Καζανόβα...χαχα!
Ολα τάχε σκεφτεί ο μπαγάσας!:))

kariatida62 είπε...

@Frezia: Bεβαίως και να μου τις στείλεις...θα τις ανεβάσω στο αμέσως επόμενο αφιέρωμα που θα είναι η συνέχεια της Βενετίας.
Εξ'άλλου είπαμε φιλοξενείσαι και συμβάλεις και συ στις αναρτήσεις μας...έτσι δεν είναι?:)
Ποιος φίλος μας τις ζήτησε αυτές τις φωτογραφίες και γω δεν κατάλαβα?
Στείλτες Φρέζια μου, να ολοκληρωθεί το αφιέρωμα για την Βενετία
Ευχαριστώ πολύ

Dreameraki είπε...

Xαχαχαχαχ!!

Ε πες έτσι!!Νιώθω ήδη μια ανακούφιση!!Πώς το μιλάει έτσι τι ιταλικο ρε παιδί μου!!Χαχαχχαχ!!

Μου 'ταξες ομορφονιό γονδολιέρη κακομοίρα μου!!Όλες οι ελπίδες μου στην ανάρτηση -Βενετία by night-!!Aλλιώς τρέχα να κρυφτείς! : ΡΡΡΡΡ

ξωτικό είπε...

Eμ βέβαια καλέ τα είδα όλα για τόσο χαζό μ'έχεις πια ΧΑΧΑΑ !!!
Πως νόμιζες οτι εξοντώθηκα χαχαχα;;;;
και θα τα ξεναδώωωω και θα τα ξαναδώωωω και θα τα ξαναδώωωωω χεχεχε
(που είπες θα πάμε το Πάσχα;;;; χαχα)

kariatida62 είπε...

@Dreamer:Πού νατον βρω καλό μου τον μορφονιό τον Γονδολιέρη να σου τον δείξω???
Εκεί ήσουν είδες εσύ κανέναν που να μου ξέφυγε εμένα?
Μπορώ όμως να σου τον περιγράψω έτσι όπως ακριβώς όπως θα τον ήθελες! Εναν γονδολιέρη Μπαντέρας ας πούμε...χαχα!
Πού ήσουν μαρή και δεν έπεσα πάνω σου στην Βενετία...έπρεπε να μου τοχες πει απο πριν να σε γνώριζα εκεί! Αυτός ο Ιονν φταίει!
Αυτός θα μπορούσε να ενημερώσει και τις δύο μας ότι είχαμε τον ίδιο προορισμό και δεν τόπε ο άτιμος!Επίτηδες! Όλα βάσει σχεδίου τα κάνει...ξέρεις τι ζηλιάρης σου είναι αυτός? χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Ξωτικο: Kαλά για το Πάσχα μου είπαν για μία εκδρομή στην Σκωτία...απίθανος προορισμός!
Στέλνω πρώτα τον αδελφό μου,να μου πει εντυπώσεις και αργότερα θα την κάνω και εγώ
Πάσχα όμως δεν χαραμίζω εκτός Ελλάδας! Σταθερά Ελλαδίτσα!
Φέτος μάλιστα θα το γιορτάσω μαζί με τους καθολικούς...κατάλαβες φαντάζεσαι...πού!

Άστρια είπε...

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!

Με ταξίδεψες...δηλαδή με έστειλες!!!!!
και έβαλες και αυτή τη μουσική από δίπλα....
Υπέροχη ανάρτηση!!!
Να είσαι καλά Κάρυ και Μαμούνι, πάντα τέτοια!!


είδα και τις προηγούμενες.....!!!!!

kariatida62 είπε...

@Αστρια:Xαίρομαι πιο πολύ απ'ότι χάρηκα το ίδιο το ταξίδι, όταν ακούω να μου λέτε ότι κατάφερα να σας βάλω στο κλίμα της Βενετίας.
Ειλικρινά, η χαρά μου είναι μεγαλύτερη. Χαλάλι η προσπάθεια που έκανα, να βγάζω φωτο και videos συνεχώς, αφού το ευχαριστηθήκατε όλοι!

ღ oneiremataღ είπε...

τέλεια!!! αυτή την ανάρτηση περίμενα να κάνεις από όλες τις άλλες για το ταξίδι σου...υπέροχες εικόνες, υπέροχες οι βενετσιάνικες στολές -μα καλά εκείνη εκεί που στρογγυλοκάθισε στη μέση του δρόμου και σέρνεται το λευκό-σιέλ φόρεμά της δεν το λυπήθηκε που θα γινόταν κατάμαυρο? εκείνη με τα λευκά όνειρα, όνειρο, μου άρεσε πολύ, μα πάρα πολύ- ,υπεροχες οι βόλτες με τις γόνδολες κι ας ήταν κομματάκι κρυοκ@λοι οι γονδολιέρηδες...άκου λέει δεν τραγουδάνε, ξενέρωτοι, αν τους έδινες τα διπλά θα χόρευαν και ταραντέλα κιόλας, τεσπα....
περιμένω συνέχεια φωτορεπορτάζ κι ενημέρωσης ταξιδιού κι εγώ Κάρυ μου, φιλάκια πολλά, α και να είσαστε καλά να ξαναπάτε, γιατί όχι και σύντομα

logia είπε...

πόπο ούτε ταξιδιωτικός οδηγός να ήσουν!!!!

αγχώθηκα με τον πολύ κόσμο βέβαια, αλλά μπράβο σου!!!
ήταν σα να πήγαμε και μεις εκεί...

magda είπε...

Πολύ ωραία παρουσίαση έκανες και με ατάκες που μ έκαναν να χαμογελώ συχνά..
Το ΕΧΕΙΣ !
Τα κοστούμια τους υπέροχα !
Είσαι γεννημένη φωτοΡΕΠΟΡΤΕΡ !!!
Ως και η μουσική σου είναι βενετσιάνικη, πολύ προσεγμένο post, συγχαρητήρια και του χρόνου στο RIO !
Φιλάκια πολλά

Dreameraki είπε...

Ναι ρε γαμώτο,έπρεπε!!Θα πάω Ρόδο το Σ/Κ.Θα 'σαι μήπως κι εσύ εκεί;;Χαχαχα!!Γιατί μόνο με κανένα ταξίδι βλέπω να γίνεται η δουλειά!!
Αυτό αυτός φταίει!!
Τον Μπαντέρας τον δέχομαι κι ας δούλευε σε αποχεύτεση!!
Χαχαχα!!

Τη γνωριμία τη κρατάμε με συνδετήρα για το μέλλον!Καλό βράδυ senorita!!

kariatida62 είπε...

@oneiremata: Nάξερες πόσες φορές σε θυμήθηκα στην Βενετία. Φωτογράφιζα, και μονολογούσα: βρίσκομαι στη πόλη της Ονειρεμάτας. Δεν ξέρω αν έχεις πάει ποτέ, αλλά είμαι σίγουρη πως αυτή είναι η πόλη σου!
Αν καθόσουν εκεί θα είχες συνεχή έμπνευση και θα μας γέμιζες ερωτικούς στίχους!

kariatida62 είπε...

@logia: To έβαλα στο μυαλό μου απο την αρχή του ταξιδιου μου να σας πάρω όλους μαζί και το προσπάθησα όσο μπορούσα με τις μηχανούλες μου...
Χαίρομαι τόσο πολύ που σε ξανάδα μετά απο τόσο καιρό...
Ελπίζω τα πράγματα για σένα να βελτιώθηκαν απο την τελευταία φορά που τα είπαμε.

kariatida62 είπε...

@ΜAGDA: Eυχαριστώ Μάγδα...πείτε, πείτε όλοι σας θα το πιστέψω η ψωνάρα.
Αλλά δεν πειράζει ζω και γω το παραμύθι μου μαζί σας...

Στο Ρίο! Τι ωραία που θα ήταν να πηγαίναμε...αλλά πολύ μακριά βρε παιδί μου,εκεί δεν έχει προσφορές χαχαχα!
Καλό βράδυ, φιλάκια

kariatida62 είπε...

@ dreamer: A!!!Στην Ρόδο ε? Τι ωραία!
Εμένα μου πέφτει λίγο μακριά για Σαββατοκύριακο...

Μ'αρεσε πολύ ο συνδετήρας! Τι ωραίο...και μην ξεχάσουμε να τον κρεμάσουμε στον σβέρκο του Ιοnna!xaxaxaxa! Eτσι για να αισθανθεί ότι του κάτσαμε στον σβέρκο...χαχαχα!

ANTΩΝΗΣ είπε...

Και δεν μου λές, πόσο μακρυά θα πάει η βαλίτσα? Επειδή δηλαδή η Φύση σε αδίκησε και σ’έκανε σαδίστρια, εμείς εδώ πρέπει να γίνουμε μαζόχες? Επειδή δηλαδή πήγες στη μακαρονία και είδες όλα αυτά που τα έβγαλες φωτογραφία και τα άλλα με το κέρατο το βίντεο, εμείς πρέπει να σκάσουμε από ζούλεια? Είχες χιόνι εκεί, έ είχες, όχι πές μου είχες? Είχες κάτι πατικωμένα κακομούτσουνα κατασκευάσματα που τα λένε λαγάνες, έ είχες, όχι πές μου είχες? Ταραμοσαλάτα απ’όλα τα είδη, άλλη λύσσα, άλλη ξύδι, άλλη ψωμί σχέτο, άλλη να βρωμάει ψαρίλα, είχες έ, όχι πές μου είχες? Χαλβά χειροποίητο βιομηχανικής(!!!) παραγωγής? Τουρσί να τρώς εσύ και ν’ανεβάζει πίεση όλη η παρέα? Τίποτα δεν είχες!!!

ANTΩΝΗΣ είπε...

Και επειδή δηλαδή σε πιάσανε κώτσο και πήγες και πέρασες κάτι μέρες πολιτισμένα και με χρώματα και με μουσικές και με εικόνες να βλέπεις και να τρελαίνεσαι και είδες κάτι πανάκριβα ντυμένους που χαμογελούσανε όμορφα χωρίς να σε φτύνουνε και να σε βρίζουνε όταν μιλάνε και χωρίς να προσπαθούνε να σου ανοίξουνε το κεφάλι με πλαστικά ρόπαλα και κάτι κτίρια πανέμορφα που αν και είναι παλιά τα κρατήσανε οι χαμένοι, οι ανίκανοι και δεν τα κάνανε τσιμέντο και χίλια δυό άλλα τέτοια από κανάλια, γέφυρες και κάτι μακρόστενες βάρκες με κουπί, αφού οι κακόμοιροι δεν έχουνε μηχανές να βάλουνε προπέλα, τόσο πίσω είναι και κάνουν τον πολιτισμένο, που τις κουμαντάρανε τραγουδιστά κάτι άλλοι ντυμένοι, μέχρι ξενοδοχεία όνειρο και πλατείες και μαγαζιά να τρέχουν τα σάλια σου και να πιάνει σύγκρυο τον αλά μπρατσέτα σου που δεν ξέρει κάθε στιγμή τι θα ξεφουρνίσεις περί δώρων και άλλα όμοια, επειδή όλα αυτά δηλαδή εσύ και μερικοί άλλοι, εμείς πρέπει να σκάσουμε???

ANTΩΝΗΣ είπε...

Και πιο πρίν δηλαδή που ήσουνα στην άλλη πόλη που έβγαινε μια με πλεξούδες στο παραθύρι και ο μορφονιός από κάτω κοίταγε και λιγωνότανε (μια ζωή τα αγοράκια κοιτάνε και λιγώνονται παλιομισοφόρια και κακούργες όλες μαζί) και μετά τον λυπήθηκε αυτή και τον ανέβασε πάνω και ήτανε και οι δυό τόσο ξενέρωτοι που πήγανε και πεθάνανε και τι έγινε έ, όχι πές μου τι έγινε? Εμείς εδώ δηλαδή δεν έχουμε καλύτερους που πήγανε και γκρεμιστήκανε από την αυλή σου εκεί πάνω και τους βγάλανε και τραγούδι, «ο Μιμίκος και η Μαίρη σκοτωθήκαν στης Ακρόπολης τα μέρη..» κ.τ.λ. και που το τραγούδι το είπε ο λαός που έχει αισθήματα και δεν περιμέναμε να έρθει ο Σακεσπύρος από την Ιγγλετέρα να γράψει όπως έκανε για τους άλλους, λοιπόν και τι έγινε, όχι πές μου τι έγινε?
Έ λοιπόν όχι κυρία μου ποσώς μας ενδιαφέρει, σιγά μη σκάσουμε, σιγά μη κλάψουμε………….
Μπούουουουχουχουχου….Μπούουουουουχουχουχου….ουουουουου !!!!!!!

kariatida62 είπε...

@Aντώνης:Mα σε τι να δευτερολογήσω απ'όσα μου γράφεις? Εχεις σ'όλα δίκιο.
Ομως να ξέρεις η λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και ο μακεδονικός χαλβάς έλλειψε σ'όλους μας!
Πολλές φορές οι συνταξιδιώτες του γκρουπ την αναζήτησαν την λαγανίτσα μας όπως και το πέταγμα του χαρταετού μας την καθαρή Δευτέρα.
Χιόνι βρήκαμε και θα το δείτε στο τέλος στο Νο 5 του αφιερώματος. Ήταν η ημέρα που επισκεφθήκαμε το κρατίδιο του San Marino.

Αθηνά είπε...

Ωραία μας ταξιδέψατε. Μπράβο στην Φρέζια.

kariatida62 είπε...

@Αθηνά:Kαλώς την Παλλάδα μας!:))
Η καλή μας Φρέζια είναι η φιλοξενούμενή μας και μας συμπληρώνει πολλές φορές.