bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

21 Μαρτίου 2011 Μαμούνι σήμερα και άρχισε να μετράς επετείους για την ημέρα που σχεδόν μας πέρασε...
1) Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού, 2) την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, 
3) την παγκόσμια μέρα ποίησης, 4) την παγκόσμια ημέρα ύπνου, 5) την παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down, την παγκόσμια ημέρα Κουκλοθεάτρου ,6).....6ον? έκτο δεν έχει!
Μαμούνι: Πάλι καλά άφησαν τίποτα και για αύριο? 
Εγώ σήμερα πάντως τίμησα την παγκόσμια ημέρα Ύπνου..! Βοήθησε και η μέρα...
 Κάρυ: A! Mαμούνι μου τον Ύπνο  τιμάς σχεδόν κάθε μέρα εσύ..
Η ημέρα αυτή ορίστηκε να τιμάται γιατί ο ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή μας  υγεία και ευεξία.!Όμως, ένας στους τρεις ενηλίκους παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναγνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, όρισε την 21η Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του ύπνου για την υγεία μας και τις συνέπειες της αϋπνίας
Μαμούνι: Eγώ Κάρυ  απο καιρό  έχω αντιληφθεί  την σημασία του υπνου γι'αυτό φροντίζω τουλάχιστον ένα  8ωρο μου  να το αφιερώνω καθημερινά στον Μορφέα...
Κάρυ: Mόνο το 8ωρό σου? Εγώ θα έλεγα ακόμα και το 10 ωρό σου..Με την διαφορά ότι το 10ωρο αυτό, δεν το διαθέτεις στις ώρες που συνήθως όλοι κοιμούνται...
Μαμούνι: Θυμάσαι Κάρυ σημαντικά γεγονότα που σαν σήμερα έγιναν να μου αναφέρεις?
Κάρυ: Ας αρχίσουμε απο τις 21 Μαρτίου του 1821:
Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα. Θεωρείται η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα στην Πελοπόννησο.
Το 1920: Γεννιέται ο Μανώλης Χιώτης, λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. [θαν. 21/3/1970]

Λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, που εισήγαγε την τέταρτη -διπλή- χορδή στο μπουζούκι. Γεννήθηκε στις 21Μαρτίου  του 1920 στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μετακομίσει η οικογένειά του από το Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων πήρε μαθήματα κιθάρας, μπουζουκιού και ούτι από τον διάσημο μουσικοδιδάσκαλο της εποχής Γεώργιο Λώλο. Το 1935 επέστρεψε με την οικογένειά του στο Ναύπλιο και σε ηλικία μόλις 15 ετών έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του σε μαγαζιά της περιοχής.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μανώλης Χιώτης δεν έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η οικογένειά του ήταν ευκατάστατη (η μητέρα του μάλιστα διατηρούσε ένα από τα πλέον αριστοκρατικά μπαρ της εποχής) και αυτό το αρχοντικό στυλ στο πάλκο διατήρησε και ο ίδιος στη μετέπειτα πορεία του.
Το 1936 κατέβηκε στην Αθήνα.


Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Μανώλης Χιώτης χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον ενισχυτή στις εμφανίσεις του και η καριέρα του εκτινάσσεται απότομα, όταν ηχογραφεί σε δεύτερη εκτέλεση το ήδη επιτυχημένο τραγούδι του «Ο πασατέμπος» (1946). Σε αυτό το τραγούδι κάνει -σύμφωνα με την κυρίαρχη άποψη- την πρώτη του εμφάνιση το τετράχορδο μπουζούκι, μία καινοτομία που εκτιμάται ότι πρώτος ο Χιώτης χρησιμοποίησε, αν και φαίνεται ότι τελικά το τετράχορδο μπουζούκι υπήρχε και νωρίτερα. Στο πάλκο, χρησιμοποιεί δύο μπουζούκια, ένα κλασικό, με μεταλλικές χορδές, κι ένα με χορδές από έντερα, ώστε η χροιά του να μοιάζει με το ούτι. Κατά τη δεκαετία του '40 γράφει τη μια επιτυχία μετά την άλλη: «Πάλι στις τρεις ήρθες εχθές να κοιμηθείς» , «Θα σου πω το μυστικό μου» ,  κ.ά.
Το 1950, έπειτα από δυο χρόνια χωρίς σουξέ, γράφει σε στίχους του Ν. Ρούτσου (που του έδινε στίχους που απέρριπτε ο Τσιτσάνης) «Τα πεταλάκια» και την ίδια χρονιά το «Σ' αυτό το φτωχοκάλυβο» με τη Στέλλα Χασκίλ.
Το 1954 παντρεύεται την πρώτη του γυναίκα, την τραγουδίστρια Ζωή Νάχη και αποκτά μαζί της δύο παιδιά. Λίγο αργότερα γνωρίζει τη Μαίρη Λίντα και κάνουν μαζί το ανεπανάληπτο ντουέτο που κυριάρχησε στο ελληνικό τραγούδι μέχρι το '66, οπότε και χώρισαν (είχαν παντρευτεί το 1959). Ανεπανάληπτες επιτυχίες, κλασικές φιγούρες στον κινηματογράφο και λάτιν ρυθμοί, που κορυφώνονταν σε οργιαστικά σόλα.

Το 1959 ενορχηστρώνει τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη, που έχει κάνει ήδη μια αποτυχημένη έκδοση, και τον απογειώνει. Ακολουθούν οι «Λιποτάκτες», η «Πολιτεία» και το «Αρχιπέλαγος».  Τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του ήταν και τα πιο δραματικά. Χωρίζει με τη Λίντα (πράγμα που του στοίχισε πολύ), κάνει αποτυχημένες συνεργασίες και ο καρκίνος αρχίζει να τον κατατρώγει. Στις 21 Μαρτίου του 1970, ανήμερα των 50ων γενεθλίων του, ο Μανώλης Χιώτης αφήνει την τελευταία του πνοή. Στην κηδεία του, στο Α' νεκροταφείο Αθηνών, ο Γιάννης Καραμπεσίνης παίζει με το μπουζούκι του Χιώτη τα «Ηλιοβασιλέματα» και το δακρυσμένο πλήθος τραγουδά. Μαζί και οι τρεις συντρόφισσες της ζωής του: Ζωή Νάχη, Μαίρη Λίντα και Μπέμπα Κυριακίδου.


 To 1961 Στη σκηνή του Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ ανεβαίνει για πρώτη φορά ένα άγνωστο συγκρότημα με το περίεργο όνομα... «Beatles». 
 Το 1963: Κλείνει η περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ, στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. 

Η λέξη «Αλκατράζ» προέρχεται από την ισπανική λέξη για το θαλασσοπούλι. Έτσι ονόμασε ο ισπανός εξερευνητής Χουάν Μανουέλ ντ' Αγιάλα τη μία από τις τρεις βραχονησίδες που βρίσκονται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όταν κατέπλευσε στην περιοχή και τη χαρτογράφησε. Λόγω της στρατηγικής του σημασίας, το 1850 ο αμερικανικός στρατός μετέτρεψε το νησάκι σε οχυρό, για την προστασία του λιμανιού. Προς τα τέλη της δεκαετίας, το φρούριο άρχισε να δέχεται και στρατιωτικούς κρατουμένους, οι οποίοι από το 1909 έως το 1911 αξιοποιήθηκαν για την ανέγερση μιας νέας στρατιωτικής φυλακής, που επρόκειτο να μείνει στην ιστορία ως «Ο Βράχος».
Για περισσότερα από 80 χρόνια χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς. Το 1933 πέρασε στη δικαιοδοσία του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και την επόμενη χρονιά μετατράπηκε σε ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί στέλνονταν οι πιο επικίνδυνοι κακοποιοί και όσοι αρνούνταν να προσαρμοστούν στους κανόνες των κοινών φυλακών. Στα 29 χρόνια λειτουργίας της, τρόφιμοί της υπήρξαν ορισμένοι από τους πλέον διάσημους γκάνγκστερ, όπως ο Αλ Καπόνε
Στο Αλκατράζ, οι κρατούμενοι είχαν τέσσερα δικαιώματα: τροφή, ένδυση, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οποιοδήποτε άλλο προνόμιο έπρεπε να το κερδίσουν. Στα προνόμια αυτά συμπεριλαμβάνονταν οι επισκέψεις συγγενικών προσώπων, η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φυλακών, ψυχαγωγικές δραστηριότητα όπως ζωγραφική, μουσική, κ.α. Από τον Βράχο δεν μπόρεσε ποτέ να αποδράσει κανείς. Όσοι το επεδίωξαν, είτε πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τους φύλακες, είτε πέθαναν στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.
Η φυλακή του Αλκατράζ έκλεισε στις 21 Μαρτίου του 1963. Το κόστος συντήρησης της ήταν τόσο υψηλό, που προτιμήθηκε η κατασκευή μιας νέας στην ηπειρωτική χώρα.
Το 1972: Ο δικτάτορας  Γεώργιος Παπαδόπουλος καταργεί τον Γεώργιο Ζωιτάκη από αντιβασιλέα και αναλαμβάνει ο ίδιος το αξίωμα.
Το 1979: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ), υπεύθυνη για τις επαγγελματικές διοργανώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η ανάγκη δημιουργίας ενός κανονισμού για το άθλημα που σήμερα ονομάζουμε ποδόσφαιρο γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, προκειμένου να οριοθετηθεί το παιχνίδι σε σχέση με άλλα παρόμοια, όπως το ράγκμπι, που παίζονταν στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Οι πρώτοι κανόνες τέθηκαν στο περίφημο κολέγιο του Κέιμπριτζ το 1848, σε μία συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα κολέγια Ίτον, Χάροου και Ράγκμπι. Εννέα χρόνια αργότερα, το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο, η Σέφιλντ, προσέθεσε τους δικούς της και διαφοροποίησε κάποιους άλλους.
Όλες αυτές οι προσπάθειες κορυφώθηκαν το 1863. Στις 26 Οκτωβρίου, αντιπρόσωποι ομάδων κι ενός κολεγίου συγκεντρώθηκαν στην Ταβέρνα των Μασόνων στο Λονδίνο, όπου συμφώνησαν στην ίδρυση της Ένωσης Ποδοσφαίρου Αγγλίας και στη δημιουργία των κανονισμών που διέπουν το άθλημα έως σήμερα. Τότε γεννήθηκε και ο όρος «soccer», όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στ' αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony, που στα ελληνικά σημαίνει «κοινωνική τελετή».
Σήμερα, υπεύθυνη για την τροποποίηση των κανονισμών είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η γνωστή μας FIFa, που ιδρύθηκε στις 21 Mαίου του 1904 στο Παρίσι. Τιμήν ένεκεν, για την προσφορά της στο άθλημα, η Βρετανία είναι η μόνη χώρα που διατηρεί τέσσερις εθνικές ομάδες, αυτές της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το 1988: Πέθανε ο  Πάτρικ Στέπτοου, βρετανός ιατρικός ερευνητής, που μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Έντουαρντς τελειοποίησαν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης [γεν. 9/6/1913]


Η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί σήμερα μία ευρέως διαδεδομένη μέθοδο τεκνοποίησης, για ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας. Ωάρια της μητέρας γονιμοποιούνται σε εργαστηριακές συνθήκες από σπερματοζωάρια του συζύγου της και στη συνέχεια επανατοποθετούνται στο ενδομήτριο. Η μέθοδος αναπτύχθηκε από τον βρετανό γυναικολόγος και μαιευτήρα Πάτρικ Στέπτοου, σε συνεργασία με τον βιολόγο και φυσιολόγο Ρόμπερτ Έντουαρτς. Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» γεννήθηκε στις 25 Ιουλιου του 1978, στο νοσοκομείο Όλνταμ της Αγγλίας, υπό την επίβλεψη του δόκτορος Στέπτοου. Ευτυχής μητέρα η κυρία Λέσλι Μπράουν, η οποία έφερε στον κόσμο τη Λουίζα, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 2 κιλών και 600 γραμμαρίων.
Στην Ελλάδα, το πρώτο παιδί με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1982, με καισαρική τομή. Παρών και σ' αυτή την περίπτωση ήταν ο δρ. Στέπτοου, ο οποίος χειρούργησε τη μητέρα Στέλλα Ιορδανίδου, πλαισιωμένος από το επιτελείο των ελλήνων επιστημόνων, με επικεφαλής τους Αλκ. Κόλλια και Στ. Κτενά. Η Χριστίνα Ιορδανίδου ήταν το 13ο παιδί του σωλήνα παγκοσμίως.









27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραιο αφιερωμα στην σημερινη μερα....

καλον υπνο στο μαμουνι.. ισως και να κοιμαται τωρα..

καλως ηρθε η ανοιξη.. καλη συνεχεια καρυ μουυυυυυυυυυ..

φιλακιααααααααααααααα...

kariatida62 είπε...

@ta matia mou:Τόχει πιάσει μια υπνηλία αυτό το μαμουνι,τις τελευταίες μέρες Μάτια μου!
Φταίει ίσως και αυτός ο καιρός που δεν λέει ακόμα να μας φέρει την Άνοιξη..
Ανοιξη ακούμε και Χειμώνα αισθανόμαστε ακόμα!
Μα θάρθει πού θα πάει?
Φιλιά Καληνύχτας

dimitris είπε...

Kariatida62 καλημερα, σαν και σημερα, 22 Μαρτη, γεννηθηκε ο Γκοραν Μπρεγκοβιτς. Ο Μπρέγκοβιτς γεννήθηκε στο Σεράγεβο της Βοσνίας από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα. Λόγω της τριπλής καταγωγής του, ακόμα και σήμερα ανήκει στην κατηγορία ανθρώπων που δηλώνουν ως καταγωγή τους τη Γιουγκοσλαβική. Από μικρή ηλικία, ο Μπρέγκοβιτς ασχολήθηκε με τη μουσική, συγκεκριμένα με το βιολί. Εξαιτίας της φαινομενικής έλλειψης ταλέντου του όμως, χρειάστηκε να αλλάξει αρκετές φορές μουσικά σχολεία. Στην εφηβεία ζήτησε από τη μητέρα του να γραφτεί σε μουσική ακαδημία, όμως εκείνη τον απέτρεψε, ισχυριζόμενη ότι εκεί φοιτούν κυρίως ομοφυλόφιλοι. Όταν, μερικά χρόνια αργότερα, η μητέρα του χρειάστηκε να μετακομίσει στις ακτές τις Αδριατικής, έφηβος ακόμα χρειάστηκε να επιβιώσει μόνος του, παίζοντας μουσική σε μπαρ και κάνοντας διάφορες άλλες μικροδουλειές. Θυμασαι? Ο Καιρός των Τσιγγάνων, Arizona Dream και Underground, κ.α...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Kαλημέρα Δημητράκη!
Μμμμ! βλέπω πως σ'αρέσει η μουσική του και έμαθες πολλά για την βιογραφία του!
άκου εδώ

Frezia είπε...

Πολλά έπρεπε να θυμηθούμε τη
χθεσινή μέρα,εγώ ήξερα μόνο για
την ημέρα ποίησις και ύπνου.
Τις άλλες επετείους τις έμαθα από σένα.
Να ευχηθώ τους φίλους που γράφουν
ποιήματα εδώ,στα διάφορα μπλοκ,να
έχουν έμπνευση,κι εμείς να απολαμβάνουμε τα ποιήματα τους.
Μη μαλώνεις το μαμούνι,άστο να κοιμάται όσο θέλει,ο ύπνος τρέφει τα μωρά...
Καλή σου μέρα.

μαχαιρης είπε...

Εγω...Τωρα που..Ξυπνησα, θα σας θυμησω, για ακομα μια φορα την ημερα των παιδιων με συνδρομο ΝΤΑΟΥΝ...
Θελω να τονισω, και απο δω...Οτι τα παιδια αυτα, στην συντριπτικη τους πλειοψηφια...ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΑ και...
ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ...
Το μεγαλυτερο προβλημα τους ειναι η ...Εξωτερικη τους εμφανιση...
Κουβεντιαστε τα και αγαπηστε τα...
Ειναι αξιολατρευτα και αγνα παιδια...Με παρα πολλες δυνατοτητες...!!

kariatida62 είπε...

@Frezia: Σωστά! Δεν είχα σκεφτεί τους ποιητές της μπλογκόσφαιρας, να πάω να τους ευχηθώ...

kariatida62 είπε...

@ΜΑΧΑΙΡΗΣ: Εσύ κοιμάσαι και ξυπνάς τις σωστές ώρες Μαχαίρη όχι όπως το Μαμούνι που χαζοξενυχτάει και την άλλη μερα δεν έχει σηκωμό..
Τα παιδιά με το σύνδρομο down...θυμάμαι είχες μιλήσει πρόσφατα γι'αυτά με την ιστορία της μικρής Φανούλας.

magda είπε...

Πολύ ωραίο αφιέρωμα το " σαν σήμερα ", μας φρεσκάρισες στην μνήμη σημαντικά γεγονότα!
Κι εγώ, όπως το Μαμούνι,κοιμάμαι κανονικά..
Φιλάκια, καλή σου μέρα!

kariatida62 είπε...

@magda:Ευχάριστο αυτό, ότι κοιμάσαι σαν το Μαμούνι...δηλώνει υγεία :))
Oι φωτογραφίες σου απο την Σιθωνία αφήνουν άφωνους όσους τις βλέπουν...

Ανώνυμος είπε...

Διδακτική Κάρυ με την χιουμοριστικη ματια του μαμουνιου!!!!!!!!!

Ειστε υπεροχες

magda είπε...

Χαχαααα, αυτό το χιούμορ σου το λατρεύω !!
Όλα καλά, αλλά κουνούπι και σφίγγες...δεν υποφέρονται.
Φιλάκια

kariatida62 είπε...

@Coula: Nαι είμαστε ένα δίδυμο αχτύπητο...η μία κόβει η άλλη ράβει! :))

kariatida62 είπε...

@magda: Να σκεφτείς...πως την ώρα που αποχαιρετούσα την σπιτονοικοκυρά έρχεται μία ζηλόφθονη σφίγγα και μου ρίχνει μιά τσιμπιά στο γυμνό ώμο μου, που δεν θα το πιστέψεις ακόμα έχει μείνει σημάδι!
Αντί για κολώνια έβαζα autan!
To συνήθισα μετά και χωρίς Autan δεν έσκαγα μύτη εκείνο το καλοκαίρι!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πάντα επίκαιρη, ολοζώντανες περιγραφές και μαθαίνει κανείς ένα σωρό πράγματα.
Τώρα κοίτα σύmπτωση στις 23 Μαρτίου του 1993 ΕΓΩ κλείνομαι στις φυλακές του Αλκατράζ!! Αν και κλειστές τότε. Φαντάσου τι εγκληματίας ήμουνα.
Μένω εκεί μέσα φρουρούμενος. Από κελί σε κελί πάω Δύο χρον....ώρες - θέλω να πω - και βγαίνω ....νόμιμα και ελεύθερος πλέον. Έκτοτε είμαι καλύτερος άνθρωπος. Το έγκλημά μου; Τουρισμός!
I am the bird of Alcatraz!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος:Nαι το ξέρω ότι ο Βράχος έχει γίνει πια τουριστική ατραξιόν!
Μάλιστα λέγεται πως όταν πέφτει ο ήλιος, το κτίριο των φυλακών..λες και ζωντανεύει απο ήχους περίεργους που ακούγονται μέσα απο τα κελιά.
---
Πώς τα βλέπεις Χριστόφορε, θα μας ξεκινήσεις καμμιά καινούργια ιστορία τύπου "Ο άνθρωπος-πουλί"
Τhe BIRD-MAN"?

Δεν έχεις παράπονο όλο ιδέες σου ρίχνω...:))

zoyzoy είπε...

Ωραία και διδακτική η ανάρτησή σου!
Μακάρι να'χουμε την ευχέρεια να χαιρόμαστε τον ύπνο ένα 8ωρο αλλά εγώ είμαι κατά του ύπνου.
Αφού θα κοιμόμαστε αιώνια στην άλλη ζωή καλά είναι να τη χαιρόμαστε αυτή την ριμάδα όσο καλύτερα μπορούμε!

Φιλιά θαλασσινά και ποιά Ανοιξη??

kariatida62 είπε...

@Ζοyzoy: Eλα μου ντε! Μια ζωή τάβλα θάμαστε...ας είμαστε ξυπνητοί τώρα που ζούμε!
Εμένα μου την δίνει όταν πάμε κάπου εκδρομή και κοιτάζουν όλοι να το κόψουν στο ύπνο!
Εδώ ήρθες αγαπητέ/η μου , έκανες τόσα χλμ, ας πούμε για να νάρθεις να κοιμηθείς? Ας καθόσουν σπίτι σου να κοιμηθείς όσο τραβάει η ψυχή σου...
---
Ετοιμάζομαι για το Πάσχα! Κανόνισε Ζουζού...

bilsot είπε...

Να βάλεις, σε παρακαλώ πολύ ,
και στις 27/3 επετειακό,
γιατί είναι πολύ σημαντική ημερομηνία !

Ανώνυμος είπε...

παγκ΄σομια ημέρα μαμουνιου υπάρχει??χαχα

kariatida62 είπε...

@Βilsot: Tι εννοείς? Την επίσημη έναρξη της Επανάστασης του '21 στην Στερεά Ελλάδα?
Εχουμε την 25η που συμπεριλαμβάνει το γενικό ξεσηκωμό του Ραγιά
Διευκρίνησέ μου...

MAMOYNI είπε...

@Κόκκινο Φουστάνι:
Πέστα γυναικάρα με τα κόκκινα...μία παγκόσμια μέρα για όλα τα χρήσιμα και ευχάριστα μαμούνια του κόσμου δεν έχουν κάμει...
Να το εισηγηθείς σε παρακαλώ.!:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΗΣΥΧΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΠΝΟΥ!!

Αστοριανή είπε...

...
Kali bdomada ki apo mena, sths...Olgas mas...

A!! den ginetai allo! Enoikio, sto mwro, gia na doume, pote erxetai!!!

Kary mou,
sas filw,
Yiwta
astoriani
NY

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή:
Θάρθει το μωράκι σας...και τότε Γιώτα θα μας ξαχάσεις όλους...μπροστά στο εγγονάκι, θα μας κάνεις όλους πέρα..:))
Φιλιά Πολλά

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Καλημέρα Κάρυ. Μπορεί το νέφος της Αθήνας να μετατρέπει την βροχή, του ουρανού τα δάκρυα ποιητική αδεία, σε όξινο διάλυμα που κατατρώει τα μάρμαρα, άρα σου χαλάει πρόσωπο, κώτσο, χιτώνα και την λαμπρότητα της εμφάνισης, αλλά τώρα πιά αφού σε βάλανε στο μουσείο της Ακρόπολης, δεν έχεις λόγο να αγνοείς εκδικητικά(!) ότι η χθεσινή ημέρα 22-03 είναι η παγκόσμια ημέρα του νερού!
Ναι υπάρχει και αυτή, μόνο που τόσοι επέτειοι που μαζεύτηκαν, ιδιαίτερα όσες είναι για πολύ σοβαρό λόγο, έμεινε να τιμώνται τυπικά, λές και μετανοιώσαμε που τις ορίσαμε και σιωπηρά τις αφήνουμε να ξεθωριάσουν. Ακριβώς όπως κάνουμε για κάθε μαύρη ημερομηνία για την οποία έχουμε ακέραια την ευθύνη.
Δεν υπαινίσσομαι ότι γνώριζες και αγνόησες, μη διαπράξεις τέτοιο λάθος!
Βρήκα την ευκαιρία όμως να «τσιγκλίσω» εσένα και την «παρέα», για να θυμόμαστε και να σεβόμαστε ένα απόλυτα απαραίτητο συστατικό της ζωής, το οποίο τελευταία στην χώρα μας τείνει να γίνει «είδος εν ανεπαρκεία» και αγαθό αίσχιστης εκμετάλλευσης, με δική μας αποκλειστικά ευθύνη.

kariatida62 είπε...

@Aντώνης:
Kαλημέρα Αντώνη! Το νερό σε λίγα χρόνια θεωρώ ότι θα πουλιέται ακριβότερα απο τον μαύρο χρυσό!
Δεν γνώριζα για την επετειακή ημέρα τις οποίες όπως πολύ σωστά σημειώνεις καθιερώνουμε να υπενθυμίσουν την ευθύνη που φέρουμε για όποια καταστροφή γίνεται.