bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αll' Italia!!! No due- Verona

 Ξεκινώντας για την όμορφη Βερόνα την πόλη των αιώνιων ερωτευμένων, ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία της γειτονικής μας χώρας Ιταλίας.


Η Ιταλία, σαν κράτος συνίσταται  σχεδόν πρόσφατα, μόλις απο το 1860.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η χερσόνησος αρχίζει να κατοικείται απο τότε.
Η χερσόνησος κατοικείται απο τον 8ο Π.Χ. αιώνα.(στην λεγόμενη εποχή του σιδήρου)
Οι πρώτοι κάτοικοι βρίσκονται στην περιοχή γύρω απο την Ρώμη, όταν ανακαλύπτονται  οι πρώτες καλύβες βοσκών.
Στην πορεία της ιστορίας η περιοχή αρχίζει να κατοικείται ενώ οι περιοχές της υπόλοιπης χερσονήσου, κατοικούνται απο διαφορετικά φύλα.
Στην Νότια Ιταλία, οι πρώτοι κάτοικοι φτάνουν τον 7ο ΠΧ.αιώνα απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ η Βόρεια Ιταλία κατοικείται απο τον 5ο Π.Χ. αιώνα απο Κέλτες και άλλα βαρβαρικά φύλα, όπως Ούνους, Γότθους, Οστρογότθους, Βησιγότθους, Λομβαρδούς κ.ά.
Στο Πέρασμα των Χρόνων, ενώ ο πληθυσμός της Χερσονήσου αυξάνεται οι μεγάλεις πόλεις όπως η Ρώμη, το Μιλάνο και άλλες επεκτείνουν τις δυνάμεις τους και έρχονται αντιμέτωπες.
Η Ρώμα δυναμώνει καθώς σε αυτήν γεννιέται το πολίτευμα της Υπατικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με αυτό το πολίτευμα διορίζεται ένα Ύπατος κάθε 6 μήνες που έχει το ρόλο του Δημάρχου. Πρώτη προτεραιότητα έχει την προστασία της μεσαίας τάξης των πληβείων απο τις αυθεραισίες της ανώτατης τάξης των Πατρίκιων.
Διψασμένοι στρατιωτικοί άντρες αναλαμβάνουν την εξουσία και καταφέρνουν μέχρι τον 1ο Π.Χ. αιώνα να κατακτήσουν το μεγαλύτερο τμήμα της Δυτικής Ασίας, την Βόρεια Αφρική και άλλες χερσαίες περιοχές.
Όλο αυτό το τμήμα ονομαζόταν ROMA.
Σε περιόδους κρίσης διορίζονταν ένας έκτακτος δικτάτορας. Ο πρώτος δικτάτορας που ήρθε στο προσκήνιο ονομαζόταν Giulio Cesarek. Aυτός θα κάνει την αρχή για το πολίτευμα που θ'ακολουθήσει. Στην συνέχεια ιδρύει τις Ρωμαικές Αγορές, κάνει δημόσια έργα αλλά δολοφονείται ένα μήνα μετά την θητεία του απο φίλους και εχθρούς!
Ακολουθούν  17 χρόνια εμφυλίων πολέμων, μέχρι που την εξουσία θα την πάρει ο πρώτος αυτοκράτορας για το πολίτευμα της αυτοκρατορίας. Ο πρώτος αυτοκράτορας ονομαζόταν  Οκταβιανός " Αύγουστος" δηλαδή ο αγαπημένος των Θεών.
Θ'ακολουθήσει μια μεγάλη σειρά Αυτοκρατόρων που στόχο θα έχουν α) την προσάρτηση νέων εδαφών στην Αυτοκρατορία και β) την κατασκευή δημοσίων έργων προς το κοινό καλό των πολιτών αλλά και την υστεροφημία τους στην Ιστορία.
Η Αυτοκρατορία θα μεγαλώνει όσο αλλάζουν οι Αυτοκράτορες και θα φτάσει τον 4ο Μ.Χ να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μη μπορεί να διοικηθεί απο ένα μόνο Αυτοκράτορα.
Ο Δοκλητιανός θα πάρει την απόφαση να διαιρέσει ένα τεράστιο τμήμα που άρχιζε απο την σημερινή Αγγλία  μέχρι την σημερινή Αίγυπτο, σε διαφορετικούς Αυτοκράτορες, ώστε η Διοίκηση της Αυτοκρατορίας να γίνεται καλύτερα
Οι 4 Αυτοκράτορες συγκρούουν τα συμφέροντα μεταξύ τους και η Ρωμαική Αυτοκρατορία διαλύεται. Η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας μεταφέρεται απο την Ρώμα στην Κωνσταντινούπολη,για ν'αρχίσει ένα δεύτερο κεφάλαιο στην ιστορία με το όνομα Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
Όταν η Αυτοκρατορία, διαλύεται η Ρώμα θα γίνει πεδίο κατάκτησης απο τα Βαρβαρικά φύλα, που έρχονται απο την Κεντρική Ευρώπη και θα οχυρωθεί με τα Αυριλιανά τείχη που σώζονται μέχρι τις μέρες μας. Η εξουσία στην Ρώμα περνάει στα χέρια της εκκλησίας ενώ στην Νότια Ιταλία περνάει στα χέρια των Ισπανών Αντιβασιλέων.
Στην βόρεια Ιταλία οι Βάρβαροι εναλλάσσονται συνεχώς και ο Πάπας στην Ρώμα κερδίζει την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ιταλίας.
Είμαστε στην περίοδο του Μεσαίωνα, εδώ γεννιέται ο θεσμός της Φεουδαρχίας.
Η Ιταλία χωρίζεται στα Φέουδα, τις σημερινές επαρχίες, και ο διοικητής του κάθε φέουδου ονομάζεται Φεουδάρχης. Μιλάμε για μικρά κρατίδια που διάφοροι κατακτητές αλλάζουν χέρια μέσα στην ιστορία, δίνοντας την κουλτούρα τους, τις καλλιτεχνικές νοοτροπίες τους, την γλώσσα κ.λ.π.
Επηρρεασμένη η κάθε επαρχία διαφορετικά απο την άλλη, ανάλογα με τον κατακτητή της.
Μέσα απο τα περάσματα όλων αυτών των κατακτητών, φτάνουμε κοντά στο 1820, μια περίοδο εθνικής αφύπνισης για όλη την Ευρώπη.
Τότε σημειώνονται οι περισσότερες επαναστάσεις όπως και η Ιταλική Επανάσταση.
Μια επανάσταση που στόχο έχει να απελευθερώσει τις επαρχίες απο τους ξένους κατακτητές και να τις ενώσει σ'ένα ενιαίο Βασίλειο κάτω απο τον πρώτο Βασιλιά της Ιταλίας τον Βιττόριο Εμμανουέλε τον 2ο! Οι αγώνες ξεκινούν με τους Ιταλούς πατριώτες: Mατσίνι, Γκαριμπάλντι και Καβούρ.
(Κάτι σαν τους δικούς μας Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη και Ανδρούτσο)
΄Αντρες που αγωνίστηκαν για την ενοποίηση του νέου Ιταλικού κράτους! Την περίοδο εκείνη ο Πάπας έχει την εξουσία στην Κεντρική Ιταλία και είναι  ο μόνος που διαφωνεί μ'αυτήν την επανάσταση.
Δεν θέλει να χάσει την εξουσία απο τα χέρια του για να περάσει στον πρώτο βασιλιά, γι'αυτό δεν αφήνει την Ρώμη να γίνει πρωτεύουσα αυτού του κράτους.
Δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που ονομάζεται Παπικό ή αλλιώς Ρωμαικό και δηλώνει την διαφωνία μεταξύ εκκλησίας και κράτους. Όταν το μεγαλύτερο μέρος των Αγώνων τελειώνει πρώτη πρωτεύουσα αυτού του κράτους, το 1860, θα γίνει η πόλη του Τορίνο, γιατί το Τορίνο είναι η πατρίδα του πρώτου Βασιλιά. Πέντε χρόνια αργότερα το 1865 η πρωτεύουσα μεταφέρεται στην πόλη της Φλωρεντίας γιατί υπήρχε η πολιτισμική πρωτεύουσα της Ευρώπης και ενώ το Παπικό ζήτημα συνεχίζει να υφίσταται πέντε χρόνια μετά η πρωτεύουσα μεταφέρεται στην πόλη της Ρώμης το 1870.
Απο τον Φεβρουάριο του 1871 η Ρώμη θεωρείται πρωτεύουσα του Ιταλικού Κράτους μέχρι σήμερα κάτω απο το πολίτευμα της Προεδρικής Δημοκρατίας.
Καθώς το Ιταλικό κράτος έχει συσταθεί και οι αγώνες της επανάστασης έχουν ολοκληρωθεί η διαφωνία μεταξύ εκκλησίας και κράτους συνεχίζεται κάτι που δεν συμφέρει καμμιά απο τις δύο πλευρές, ούτε το κράτος να μη τα έχει καλά με την εκκλησία αλλά ούτε και την εκκλησία να μην τα έχει καλά με το κράτος.
Μια διαφωνία που θα συνεχιστεί μέχρι το 1929, όταν ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας Μουσολίνι και ο τότε αρχηγός της εκκλησίας Πάπας Πίος ο ΧΙ υπογράφουν την συνθήκη του Λατέρνο που προσδιορίζει το Βατικανό ως ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στην πόλη της Ρώμης!
Απο τότε έχουμε το σχηματισμό του μικρότερου κρατιδίου του κόσμου που ο αρχηγός του είναι ο Πάπας, ο αρχηγός όλων των καθολικών του κόσμου.

Παρατηρήσατε πως φτάσαμε κιόλας στην Βερόνα?
 Η Παλιά πόλη της Βερόνα είναι και αυτή περιτρυγυρισμένη με τείχη μεσαιωνικού κάστρου!
Πεντακάθαρη και γραφικότατη, διασχίζεται απο τον ποταμό Αδίγη χαρίζοντας στο περιβάλλον μια γαλήνια αρμονία!
Αυτή η αρμονία εξασφαλίζει θαρρείς και στους Βερονέζους την πολυπόθετη ηρεμία και διαλύει κάθε ίχνος καθημερινού στρες.

                                                   Σας θυμίζει κάτι?
Η είσοδος και έξοδος της πόλης ξεκινά απ'αυτήν την πύλη
                          Όλη η αρχαία πόλη πλακόστρωτη...θυμίζει πολύ  Κω και Ρόδο!
                                 Η πρώτη κεντρική πλατεία που συναντάς μόλις μπαίνεις μέσα
                             Η μπάντα του Δήμου ετοιμάζεται για την αποκρεάτικη γιορτή
  Η Αρένα της Βερόνα, αντίγραφο του Κολοσσαίο της Ρώμης.
Χρησιμοποείται για θεατρικά έργα και μουσικά τοπικά φεστιβάλ
Ενας  Βερονέζος μασκέ...για να βγάλεις μαζί του φωτογραφία, έπρεπε να τον πληρώσεις.
Εμείς δεν τον πληρώσαμε και μας γύρισε την πλάτη!
Εδώ δυο Ρωμαίοι στρατιώτες θύμωσαν και αιχμαλώτισαν μια τουρίστρια
Τα σπίτια παίζουν πολύ με τα χρώματα της ώχρας...όσοι έχουν πάει στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς θα νομίσουν πως μετακόμισε στην Βερόνα.


Η via Mazzini κάτι σαν την δική μας την Ερμού! Το όνομα της οδού προς τιμήν του ήρωά τους...
Φαντάζεστε τι μάχη δόθηκε απο τις κυρίες του γκρουπ στα μαγαζιά της...
Ξεσηκώθηκαν όλες οι τσάντες που φιγουράριζαν στις βιτρίνες! Λες και στην Αθήνα δεν βρίσκουμε παρόμοιες.
                                                      Εδώ μήπως σας θυμίζει κάτι?
       Η Δεύτερη είσοδος και έξοδος της πόλης, που σ'οδηγεί στην γέφυρα του μεγάλου ποταμού Αδίγη που πηγάζει απο τις Άλπεις.

                                                             Η! απόλυτη ομορφιά
                                                      Η! απόλυτη γαλήνη...
                     Τους μόνους ήχους που άκουγες ήταν τα νερά του ποταμού και τα πουλιά

Μία στάση τώρα στην δεύτερη κεντρική πλατεία της Βερόνα, για ψώνια στους υπαίθριους πωλητές και για ένα καφεδάκι στα τραπεζάκια των καφέ... ο ήλιος έκανε το θαύμα του και όλοι οι ψηλομύτηδες Βερονέζοι ξεχύθηκαν με τα παιδάκια τους και τα σκυλάκια τους στους δρόμους για να τον απολαύσουν!
Ενα δροσερό sprid apelon, κρασί που μοιάζει με το καμπάρι ότι έπρεπε, εκείνη την στιγμή για να συνεχίσουμε μ'αυτόν ανέλπιστο ήλιο,

την βόλτα μας στα στενά της Βερόνα.

Μήπως θέλετε να πάμε μέχρι το σπίτι των Καπουλέτων να συναντήσουμε την θρυλική Ιουλιέτα?
Ακολουθήστε με:
Εδώ είμαστε!!!! Σ'ένα μεσαιωνικό πανδοχείο που επιλέχθηκε για να παίξει τον ρόλο της οικίας των Καπουλέτων...οι Ιταλοί είναι ειδικοί στο να προβάλλουν ακόμα και τις φανταστικές ιστορίες...

Ελάτε να μπούμε μέσα...

 
 Όλοι οι  τουρίστες που βγάζουν φωτογραφία με την Ιουλιέτα, απαραίτητα της πιάνουν το στήθος... έχει λιώσει πια ο μπρούτζος στο σημείο αυτό απο το πιάσε-πιάσε.

Μια ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί ακριβώς στην είσοδο αυτού του μεσαιωνικού πανδοχείου με αναμνηστικά δώρα απ'το σπίτι της Ιουλιέτας.
Κεντίστρες γράφουν με ραπτομηχανές πάνω σε καρδούλες- μαξιλαράκια το όνομα του καλού/ής σου με το δικό σου ενώ πωλούνται όλα τα λευκά είδη με την υπογραφή της Ιουλιέτας και του Ρωμέο..
Πραγματικά χρυσές δουλειές
 Είστε για μια βόλτα μέσα στο μικρό κολοσσαίο? Ευκαιρία, σήμερα η είσοδος του εισητηρίου
μόνο 1 €!

Εδώ το Μαμούνι μαμουνεύει με τις φωτό!
 Και τώρα τι θα λέγατε για ένα γύρω της πόλης με το τρενίνο της? Θα μπορούσαμε βέβαια να πάρουμε τα δημόσια ποδήλατα που υπάρχουν στην πρώτη κεντρική πλατεία, αλλά θα είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα με την κάμερα...οπότε η λύση του τρενίνου η μόνη  ενδεδειγμένη...

 





 Η ώρα πέρασε, οπότε αποχαιρετούμε την όμορφη Βερόνα και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση. Το βράδυ έχει clubing στην Βιτσέντσα! Αν βέβαια, βρούμε κάποιο ανοικτό...
Η ομάδα επιστρέφει μέσα σε μεγάλα κέφια ....χαχα! Δείτε και μόνοι σας:


 Για τις δύο επόμενες ημέρες μόνο Καρναβάλι Βενετίας!!! Θα πάμε βόλτα και με την γόνδολα...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...




47 σχόλια:

MINIMARKET είπε...

Συνεχίζω και παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον !

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Απίστευτη δουλειά Κάρυ μπράβο σου.
Και βλέπω πως εκεί βρήκατε και κόσμο....χααχαχαχα
Την αγάπη μας και μια όμορφη Κυριακή να έχεις.

(Σταματήστε να τους Ψηφίζετε..."Φτύστε" τους!!!)

kariatida62 είπε...

@Μinimarket: Σε βλέπω αγαπημένε Μίνι μου! Σε βλέπω, ετοιμάζοντας το επόμενο αφιέρωμα για την Βενετία,την οποία θα προσπαθήσω να την βγάλω σε μία ανάρτηση και όχι σε δύο, όπως έπρεπε κανονικά για να μη σας κουράσω...

kariatida62 είπε...

@Καπετάνιος: Xαχαχαχαχα! Ναι,εκεί βρήκαμε κόσμο..βέβαια δεν ξέρω πως θα ήταν η Βερόνα το βράδυ, μάλλον μία απο τα ίδια με την Βιτσέντσα...
Η δυσκολία μου είναι μαζέψω τα βιντεάκια που τα τραβούσα με δύο κάμερες, άλλα είναι απο δω άλλα απο εκεί, τα καλύτερα που βρίσκονται στην μεγάλη κάμερα δεν μπορώ να τα ανεβάσω μέσω του υπολογιστή μου γιατί δεν σηκώνει το πρόγραμμα και άστα να πάνε!
Οι φωτογραφίες με ξέμπλεξαν..ευτυχώς αυτές εύκολα αναρτώνται!
Την άλλη φορά θα είμαι περισσότερο οργανωμένη και θα χρησιμοποιήσω μία βιντεοκάμερα.


Εγώ συνεχίζω να τους φτύνω και φέρνω βόλτες...εσύ? χαχαχαχαχαχα!

bilsot είπε...

!!!!!
Μέσα στη Σαρακοστή μας
ίδρωσες στο περπάτημα
στα αξιοθέατα !!!!

kariatida62 είπε...

@ΒΙLSOT: Καλά, Βασίλη, εσένα θα σε χάναμε στα στενά της Βερόνα...δεν σου συζητώ για τον ποταμό τον Αδίγη! Εκεί θα έμενες με την φωτογραφική σου,ν'αποθανατίζεις γωνιές του!
Εγώ είχα μεγάλη δυσκολία΄μ'όλα τα τα τσαμπράγαλα που κουβαλούσα, κάμερες, θήκες, τσάντες, μπουφάν...και τις φίλες να μου φωνάζουν να συντομεύω...δεν το ευχαριστήθηκα, με την ψυχή στο στόμα ήμουν να τα προλάβω όλα!

Ανώνυμος είπε...

Βερόνα δεν είχα πάει μέχρι σήμερα που μας την έδειξες όλη!
Ωραία τα περνούσατε,ε;
Φαντάζομαι κόλαση στο καρναβάλι!

a-kentavrou είπε...

Tι να πρωτοθαυμάσεις?τις ομορφιές της Iταλικής πόλης , τις Ελληνικές ώριμες ομορφιές που στείλαμε στην Ιταλία να θαυμάσουν αλλά και να να τις θαυμάσουν?

dimitris είπε...

Ωραια για συνεχισε το...........................ξεποδαριασμα, μονο λιγο κρασακι ηπιες και φορτιστηκαν οι...........durasel!
Χαιρεται δεν σου ''ειπα'', αναμονη και το επομενο λοιπον...

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Α ρε Καρυ!! μήπως να αλλάξεις επάγγελμα;; ωραιότατο το οδοιπορικό..το αφιέρωμα!! Ασε που το μελετώ για ιδια χρήση μιας και από την άλλη εβδομάδα θα είναι η κορη μου μόνιμη κάτοικος ιταλίας..όποτε μου ήρθε γάντι η ξενάγηση..
Πάντα τέτοια καλή μου!!!

Margo είπε...

Ωωωωω μα έχω χάσει το Νο1???
Πάω να τα πάρω από την αρχή, τέτοιο ταξίδι δεν το αφήνω να περάσει έτσι;)

Καλωσόρισες Κάρυ
Φιλιά!

kariatida62 είπε...

@ΑΝD: Πράγματι, σας έδειξα το μεγαλύτερο κεντρικό ιστορικό κομμάτι της Πόλης!
Η κάλυψη που έκανα στην Βερόνα ήταν η καλύτερη γιατί ήμουν πιο άνετη και δεν κουβαλούσα πολλά πράγματα μαζί μου!
Στο καρναβάλι δεινοπαθήσαμε απο την πολυκοσμία! Θα τα δεις στο επόμενο αφιέρωμα...

magda είπε...

Χαχααα, χόρευα κι εγώ μαζί σας....
Λοιπόν, η Βερόνα ...η Ελληνική !!!
καταπληκτική !!!
Οι φωτογραφίες σου, όπως και το αστείρευτο χιούμορ σου, υπέροχα όπως πάντα !!!
Και πληρέστατο και το ρεπορτάζ !!!
Συμπέρασμα: Είσαι σούπερ φωτορεπόρτερ !!!!!!!
Φιλιά, ευχαριστώ και περιμένω την συνέχεια....
Καλή εβδομάδα

kariatida62 είπε...

@Α-Κενταύρου: Aστέρι μου, να είσαι σίγουρος πως θα διαβιβάσω τα κοπλιμέντα σου στις φίλες μου...χαχα! Δεν μ'εχεις συνηθίσει σε τέτοια γι'αυτό τα θεωρώ πως γράφτηκαν αυθόρμητα βλέποντας τις φωτό των κοριτσιών...χαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS: Δημητράκη μου, για λίγες μέρες μόνο πήγαμε Ιταλία..δεν θα περπατούσαμε τις πόλεις που ήταν τόσο όμορφες? Εσύ δηλαδή τι θάκανες? Θάπιανες καρέκλα στα καφέ και θάφηνες το Κατινάκι μόνο του να σεργιανά τα σοκκάκια της Βερόνα? Κι αν στο δρόμο της συναντούσε τον Ρωμέο???οεο????χαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:Αργά πολύ αργά, Πέλα μου, ν'αλλάξω επάγγελμα..!
Για προετοιμάσου μαζί μου, γιατί τώρα την Καστοριά Ιταλία θα την κάνεις Καστοριά Θεσσαλονίκη! χαχαχα
Σε ποιο μέρος θα πάει η κόρη, αλήθεια?

kariatida62 είπε...

@Μαrgo: Eλα βρε Μάργκο, άργησες! χαχαχαχαχαχα...θα χάσεις το πλοίο!
Καλως σας βρήκα Μάργκο μου! Μου λείψατε όλοι πολύ...πια δεν αντέχω πολύ μακριά απο την παρέα σας!:)

dimitris είπε...

Βαζε ιδεες, καλο, δεν το σκεφτηκα ετσι, πολυ καλο και πως θα γινει η επαφη με τα........................ματια, ωραια προοπτικη, για τα Κατινακια ολου του κοσμου...

Ανώνυμος είπε...

Θα εξομολογηθώ, ναι, ναι, ναι...

Δε διάβασα ούτε μια λέξη από το κείμενο. Έπεσα σαν αχόρταγος πάνω στις πολύ όμορφες φωτογραφίες σου... Η αλήθεια είναι ότι διάβασα μόνο τις λεζάντες, άκου εκεί πιάνουν το στήθος της καημένης της Ιουλιέτας... Ταξίδεψα για λίγο στη διαδρομή που έφερες μπροστά στα μάτια μας κι έχω γεμίσει το μυαλό μου με εικόνες... Να είσαι καλά και να κάνεις κι άλλα πολλά τέτοια ταξίδια.

Και πριν με μαλώσεις θέλω να σου πω ότι θα διαβάσω και το κείμενο. Εντάξει, εντάξει είπα, θα το διαβάσω...

kariatida62 είπε...

@Μagda:Σ'όλες τις πόλεις που πήγαμε, βλέπαμε πολύ έντονα την Ελλάδα! Η Ελληνορωμαική αρχιτεκτονική παντού! Την θαύμαζες σε κάθε γωνιά, σε κάθε δρομάκι...
Τάχουν διατηρήσει όλα τα κτίρια απίστευτα! Όχι σαν κι'εμάς...
Φωτορεπόρτερ ε??? Παίξε, τώρα και συ όπως ο Δημητράκης με τον πόνο μου...χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης: Άσε βρε Δημητράκη..που μας το παίζεις άνετος! Τα μάτια της να γυρίσει απο την άλλη το Κατινάκι και έχεις βγάλει την χατζάρα! Λες και δεν σε ξέρω εγώ...χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios:Τελευταίε μου, έκανα ότι μπορούσα...έβγαλα όσες μπορούσα, όλες για εσάς τους καλούς μου φίλους!
Καλά μην αγχώνεσαι με το κείμενο...πράγματα που έχεις μάθει λίγο-πολύ στην Ιστορία, γράφω..έτσι για να την ξαναθυμηθούμε λίγο!:)

Ανώνυμος είπε...

Καλά... βάζε τέτοιες φωτό δικές σου και μετά να μιλάς μόνο για ένα πόντο !! Δε φτάνει κυρία μου !!! Μας κόβεις στο καλύτερο... (χαχαχαχα)

Οι φωτό πολύ καλές... Την ξέρω τη Βερόνα, Όμορφη πόλη. Μπας και πήγες και Φεράρα ? Λέμε τώρα...
Σαράντα χρόνια φούρναρης στη Φεράρα... Και η Βερόνα δεν είναι (πολύ) μακριά...

Περιμένω το καρναβάλι... Για να δω... με αναγνώρισες όταν χορεύαμε μασκαρεμένοι ? Που σε τράβηξα στο σοκάκι χορεύοντας...

Πάει την εξέθεσα !
Χαχαχαχαχα

kariatida62 είπε...

@GIP:Σαράντα χρόνια φούρναρης στην Φεράρα? Α!!! αυτά δεν μας τάπες signore!!! Και τι έψηνες εκεί καλέ μου? Τις ιταλίδες??? Θέλω σχετικό αφιέρωμα-μυθιστόρημα και να το ονομάσεις: "Οι αναμνήσεις ενός φούρναρη στην Φεράρα" xaxaxaxaxa!
Όχι Τζιπάκο μου δεν πήγα...σαν τα πρόβατα μας είχαν, όπου έλεγε το πρόγραμμα πηγαίναμε...βλέπεις δεν είχα και σένα κοντά μου να με απαγάγεις απο το πούλμαν και να με πας όπου εσύ ήξερες να με ξεναγήσεις! :))
Φωτό δικές μου δεν βάζω ...τι είναι αυτά που λες?:P
Στο τέλος των αφιερωμάτων θα σούχω μια εκπληξούλα...χαχα!

Frezia είπε...

Η Βερόνα είναι από τις πόλεις
της Ιταλίας που δεν πήγα.
Και ούτε θα πάω, είναι τόσο
ωραία η ξενάγηση που μας έκανες!!!
Γιατί να κουράζομαι να τραβώ
φωτογραφίες,όταν οι δικές σου είναι
τέλειες?
Με το στρυμοξίδη,που υπήρχε στη
Φλωρεντία και Βενετία,και με το να
έχω το νου μου να μη χάσω τον ξεναγό
οι φωτογραφίες που τράβηξα έχουν
τόση στραβομάρα,που οι περισσότερες
θυμίζουν τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας!
Ε αφού δεν πήγα στην Πίζα να μην έχω
και μερικές ανάλογες φωτογραφίες?
Χα, χα,χα...Καλή σου νύχτα.

kariatida62 είπε...

@Frezia: Είδες τι δύσκολο είναι να τραβάς φωτό, βίντεο και να θέλεις να ακολουθείς και την ξεναγό?
Στο καρναβάλι, δύο φορές χάθηκα απο κοντά τους. Μέχρι να γυρίσω να βγάλω την φωτό, είχαν χαθεί απο δίπλα μου...τους έπαιρνα τηλεφωνο και έτσι τους ξανάβρισκα!
Την ξεναγό την έβαζα και μου τα ξανάλεγε...δεινοπάθησε το καυμένο απ'εμένα! Ήταν όμως καλό κορίτσι και κοιτούσε όλους να μας ευχαριστήσει...
Στην Βενετία, στο τέλος ξέμεινα απο μπαταρίες και στις δύο βιντεοκάμερες...έσκασα!
Μόνο φωτό έβγαλα και λίγο την βόλτα με την γόνδολα...

Dreameraki είπε...

Είδα Βερόνα στο τίτλο και μπήκα!!
Για να μη πω ότι στις φωτό έψαχνα να με βρω!Ήμουν κι εγώ εκεί!!

Υπέροχη η Βερόνα,αν και τη πρόλαβα βράδυ κυρίως!!

Καλώς σε βρήκα!

ღ oneiremataღ είπε...

υπέροχες οι φωτό φυσικά Κάρυ, πολύ όμορφη η Βερονα μέσα απ΄το φακό σου... εκείνο το μικρό μπαλκονάκι με την γνωστή μαγευτική ιστορία του, φυσικά μου τράβηξε το ενδιαφέρον...θα επιστρέψω ορεξάτη όμως για τη συνέχεια με την επόμενη ανάρτηση για να δω το γονδολιέρη να σου τραγουδάει στα κανάλια της Βενετίας...φιλάκια πολλά

kariatida62 είπε...

@dreamer:Kαλώς μου την!
Βερόνα χρειαζόταν για να μούρθεις???
Σ'εχω συναντήσει τόσες φορές στο σπίτι του φίλου μας(αλήθεια πού είναι αυτός? Γύρισα και δεν τον βρήκα εδώ...έφυγε?)και δεν έχουμε ανταλλάξει ούτε μία καλησπέρα.

Ήσουν και συ εκεί? Πότε? Στα χρόνια τα φοιτητικά? Γιατί με γκρουπάκι λίγο χλωμό το κόβω να πήγες εσύ ντριμεράκι μου!
Γιατί αν πήγες με γκρουπάκι σίγουρα κάπου θα είχες ξεχαστεί και θα σε βρίσκαμε εμείς τώρα...χαχα!
Μη χαθείς τώρα που βρεθήκαμε για τα καλά...θα έρθω και γω απο το σπιτάκι σου! Στην Λέρο μου φαίνεται πως τόχεις,ή κάνω λάθος?

kariatida62 είπε...

@Oneiremata: Ονειρεμάτα μου, μπα μούφα ο γονδολιέρης! Εντελώς άχρηστος ήταν! Ούτε τραγουδούσε,ούτε μιλούσε,ούτε καπελίνο φορούσε,μία αποτυχία σκέτη ήταν! Εμείς του τραγουδήσαμε και του άρεσε πάρα πολύ όπως μας είπε!χαχαχαχα

Dreameraki είπε...

Έχεις δίκιο,απάραδεκτη και ντροπή μου!
Ήρθα όμως!!Γιατί να με χάνατε καλέ;;Χαχα!Όχι πως έχεις άδικο,αλλά θέλω επίχειρημα!Ο φίλος μας εξαφανίστηκε,κοίτα που θα μας λέιψει κιόλας!Λες να τον απήγαγε κανένας Φροίξος;;
Στη Λέρο για φέτος,ναι!Όλη η μπλοκογειτονιά έχει μάθει τη τοποθεσία μο,από το τόσο κράξιμο που΄έχει υποστεί!!
Θα τα λέμε Κυρία Κάρι!
Φιλάκια,καλό βράδυ!

kariatida62 είπε...

@Dreamer:Καυμένη και συ δεν τον έχει απαγάγει Φροίξος(αδελφή είναι?), κάποια Έλλη θα πρέπει να τον έχει αρπάξει..! χαχαχα και μείς χαχα τι στεναχώρια τραβάμε με την απουσία του!!!
Όχι τίποτα άλλο αλλά είμαι τίγκα στην τούρτα και δεν θέλω να κάτσω να τις φάω όλες...λυπάμαι όμως να τις πετάξω και έψαχνα τον Ιοnna για να του τις δώσω να τις δοκιμάσει...χαχαχα!
Καληνύχτα Ντριμεράκι...

Dreameraki είπε...

Αχ δε πιάνεις τον συλλογισμό!Θα τον έχει απαγαγάγει ο Φροίξος για να τον πλακώσει στις μπουνιές,επειδή παραασχολείται με την Έλλη!!
Τούρτα;;Κι εμείς τι κάνουμε εδώ;;
Έρεψα με τόσο περπάτημα εκεί!
Για ξηγήσου!

kariatida62 είπε...

@dreamer: A!!! Δεν το κατάλαβα...μπράβο στον Φροίξο τότε!!!χαχαχαχαχα!
Α! Όχι στις τούρτες μου, αποκλειστικός δοκιμαστής είναι ο Ιονν! Δεν αφήνω κανένα άλλο να τις δοκιμάσει. Αυτός και μόνο αυτός τις γεύεται...για ρώτα να σου πουν..χαχαχαχαχα
Κάτσε νάρθω τώρα απο κει να δώ τι μου έγραψες. Τι ωραίο σουλάτσο είναι αυτό βραδυάτικο...χαχαχα!

Dreameraki είπε...

Chat το καταντήσαμε εδώ μέσα!!
Αφού τηρήται πρωτόκολλο στις τούρτες,πάσο!Θα ρωτήσω!Πρόσεχε μόνο μη χαλάσουν,έχω φροντίσει να αργήσει πολύ!!Βαρύ το χέρι του Φροίξου βλέπεις!
Χαχαχχαχ!!

Α ρε τι έχουμε να ακούσουμε όταν τα δει!!

kariatida62 είπε...

Κοίτα, παίζει και να τα βλέπει τώρα αλλά να κάνει το παπί κατα την προσφιλή συνήθειά του...χαχα!
Θα ρωτήσω την ρουφιάνα μου και θα σου πω...αλλά μάλλον χαμένο τον έχω!
Κάπου θα πήγε, μόνο νάναι καλά εύχομαι, μην έχει πάθει τίποτα!
Μυστικοπαθής άνθρωπος, κουβέντα δεν είπε ότι θα φύγει...τστστσ!

Dreameraki είπε...

Καλά θα ΄ναι μωρέ!!
Και θα γυρίσει και θα είναι ο Ιονν που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε!!

Τι να πεις!!Ενώ εμείς,αν δεν μάθαινε όλος ο μπλοκοντουνιάς ότι φεύγουμε,δεν θα ησυχάζαμε!Χαχαχχχα!!
Άνοιχτα βιβλία παιδί μου!!

Φιλάκια!!

Αστοριανή είπε...

Karyatida,
!!!!!!!!!!!!!
Parolo biastiki;;; ksereis tous logous, me dixws ellhnika...
eida, diabasa, mexri kai ta sxolia -afta exoun to...zoumi...

ki efxomai kali ebdomada!
Efxaristw gia thn ellhnikh (!) verona-Italia...
Filakia,
Yiwta
astoriani
NY

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή:Kαλημέρα Υιώτα μου!(σε μας καλημέρα,σε σας καληνύχτα)
Ξέρω..ξέρω! Εσείς πήγατε στην Αμερική αλλά τις συνήθειες τις Ελληνικές δεν τις ξεχάσατε. Ο γάμος αλλά ελληνικά σας αποτυπώνει με το παραπάνω όλους τους Έλληνες της Αμερικής.
Καλή εβδομάδα νάχετε και σεις. Αύριο το βραδυ, έλα ξανά θα σε πάω μεχρι την Βενετία για το καρναβάλι και θα ξαναγυρίσουμε για να ξαναπάμε μετά το βράδυ..χαχα! Τις υποχρεώσεις σου, άφησέ τες στον σύζυγο,(να κάνει κι'αύτός καμμιά δουλειά έτσι)χαχαχαχα!

Μικρές ανάσες είπε...

Τι να πει κανείς για την Ιταλία, τι???

Περιμένουμε συνέχεια λοιπόν!!!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Α ρε Καρυ πόσο ζηλεύω όταν βλέπω πόλεις που δεν γίναν τσιμέντο. Πάω συχνά στην Πάρμα όπου μένει ένας πρώτος μου ξάδελφος. Αυτό το κολώνα- πλάκα- κολώνα -πλάκα το δικό μας το μισώ. Υπέροχες οι φωτογραφίες. Λέω να εκδόσεις ταξιδιωτικό οδηγό τελικά. Πως και δεν το πρότεινε ο Ιονν. Αλήθεια που είναι;
Φίλησε μου το τρισχαριτωμένο ΜΑΜΟΥΝΙ.

zoyzoy είπε...

Υπέροχα μας ξενάγησες στην Βερόνα!
Απίθανες φωτό!
Αυτό με την εκμετάλλευση των επισκεπτών το΄χουμε πάρει και μεις τώρα τελευταία Ειδικά στην Κρήτη μέχρι και για το παρκάρισμα σου πέρνουν λεφτά για να επισκεφτείς κάποιο αξιοθέατο κάτι μου μ'εξοργίζει αφάνταστα!

Και του χρόνου να'σαι καλά να ξαναπάς!

Φιλιά θαλασσινά:))

kariatida62 είπε...

@Μικρές Ανασες: Oι άνθρωποι εκεί, διατηρούν,φροντίζουν και αγαπούν τον τόπο και την ιστορία τους!
Το βλέπεις στη διατήρηση των μνημείων τους,των κτιρίων τους στην σθεναρή στάση να μιλούν την γλώσσα τους και καμμιά άλλη!
Όπως ακριβώς κάνουμε και μεις...(νεύμα κεφαλιού-με νόημα)

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Kαι γω τις χαίρομαι αυτές τις πόλεις και όπου τις συναντήσω τις χιλιοφωτογραφίζω!
Εμένα ρωτάς Χριστόφορε που πήγε ο Ιονν? Μαζί σας ήταν όταν σας άφησα και έφυγα, μα γυρνώντας εκείνος έλειπε...
Οχι τίποτα άλλο, αλλά γύρισα φορτσάτη και ορεξάτη και δεν σου κρύβω πως απογοητεύθηκα που δεν τον βρήκα πίσω...άσε που έχει γεμίσει το ψυγείο μου τούρτες και δεν ξέρω τι να τις κάνω...χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Ζοyzoy: Σσσσστ! Ζουζού, άσε το παρκάρισμα γιατί πρώτοι και καλύτεροι οι Συριανοί, έβαλαν χρέωση στο πάρκινκ κάτω στην παραλία-στο τελωνείο. Παλαιότερα δεν είχε χρέωση και παρκάριζε ο κόσμος τ'αυτοκινητά του εκεί. Τώρα όμως ο Δήμαρχος είδε το μέλι και έβαλε κι'αυτός την μπαρίτσα του!
Μη φύγεις...το βράδυ αργά φύγαμε για Καρναβάλι Βενετίας. Θα πάμε βόλτα και με την γόνδολα..χαχαχα!
Τι νόμιζες έτσι θα σας άφηνα εγώ?:))

μαχαιρης είπε...

ΑΨΩΓΟ....
Καλα..Εχεις ταλεντο...Φοβερες φωτογραφιες...Εγω εχω κολλητο φιλο φωτογραφο...Πεντακοσιες φορες μου εδειξε...Στραβες βγαινουνε ΓΜΤ...
ΚΑΡΥ...
Μα το Θεο...Σα να ηρθα μαζι...!!!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Aυτό ακριβώς προσπάθησα Μαχαίρη μου, να σας πάρω όλους μαζί μου. Χαίρομαι που μου λες πως έστω και λίγο το κατάφερα.
Μην χαθείς, αυριο θα σας πάω στο καρναβάλι της Βενετίας.:)