bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣ..!



Για μας η Φουκουσίμα είναι ραδιενεργά ανακοινωθέντα,φόβος για τα εισαγόμενα ιαπωνικά προιόντα και συμπάθεια εκ του μακρόθεν...

Για τον Ιάπωνα όμως Κένζι Χιγκούτσι είναι η κορύφωση ενός δραματικού έργου που βλέπει και φωτογραφίζει εδώ και 38 χρόνια.

Οι φωτογραφίες του, που αποθανάτιζαν τους εργάτες που δουλεύουν στα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας του και εκτίθενται στη ραδιενέργεια, γίνονταν ενοχλητικές υπενθυμίσεις στο ιαπωνικό οικονομικό θαύμα.
Ενα  οικονομικό θαύμα, που όπως αποκάλυπτε ο Κένζι  ήταν στημένο πάνω σε φτηνά και αναλώσιμα εργατικά χέρια!
Οι φωτογραφίες του λοιπόν ενοχλούσαν σε τόσο μεγάλο βαθμό που άρχισε να λαμβάνει υβριστικές επιστολές και απειλές.
 Ο Χιγκούτσι, μια ζωή φωτογράφιζε τα θύματα του ιαπωνικού οικονομικού θαύματος, ιδίως τους εκτεθειμένους σε ραδιενέργεια εργάτες των πυρηνικών εργοστασίων.

Γεννήθηκε το 1937 απο μια αγροτική οικογένεια δούλεψε ως χειριστής μηχανών σε χαλυβουργία, μέχρι που η τύχη του τον έφερε μπροστά απο μία έκθεση φωτογραφίας του πολεμικού φωτορεπόρτερ Ρόμπερτ Κάπα και απο τότε ανακάλυψε το νόημα της ζωής του. Φοίτησε σε σχολή φωτορεπορτάζ και έκτοτε εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ. Το 1977 οι φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν διεθνώς και έκαναν μεγάλη αίσθηση. Ο Χιγκούτσι συνέχισε να φωτογραφίζει την αθέατη, για τους πολλούς, δολοφονική πλευρά της οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας. Σήμερα διδάσκει στο Ινστιτούτο Φωτογραφίας της Ιαπωνίας και αλλού, έχει δημοσιεύσει 19 βιβλία και έχει συμμετάσχει στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Nuclear Ginza.

Aπο την συνέντευξη που έδωσε στο ΕΨΙΛΟΝ μέσω e-mail, επέλεξα να σας αναδημοσιεύσω μερικές πολύ σημαντικές και επεξηγηματικές απαντήσεις που έδωσε ο Χιγκούτσι αποκαλύπτονας τα "παρασκήνια" της περιβόητης οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας.
Ερώτηση: Tα πυρηνικά εργοστάσια φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες τεχνολογικού θαύματος, όμως έχετε πει ότι στην πραγματικότητα οι συνθήκες εργασίας εκεί είναι προ-νεωτερικές. Τι εννοείτε;
Aπάντηση: Κοροιδεύουμε τον εαυτό μας, αν νομίζουμε ότι τα πυρηνικά εργοστάσια λειτουργούν με υπολογιστές. Λειτουργούν, στην πραγματικότητα, με την χειρωνακτική εργασία υπενοικιαζόμενων εργατών χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε μέρα! 
Καθημερινά γίνονται εργασίες ρουτίνας:σφουγγάρισμα του δαπέδου για ν'απομακρυνθεί η ακτινοβολία, καθαρισμός του νερού που έχει διαρρεύσει μερικές φορές ακόμη και συγκολλήσεις σωλήνων την ώρα που λειτουργεί το εργοστάσιο. Και όποτε συμβαίνει ατύχημα ή όποτε γίνεται ο ετήσιος προγραμματισμένος έλεγχος, περίπου 1000-2000 υπενοικιαζόμενοι εργάτες κάνουν επιθεωρήσεις, επιδιορθώσεις, συγκολλήσεις σωληνώσεων, σφουγγάρισμα ραδιενεργού μάζας, μεταφορές μηχανών και άλλες χειρωνακτικές εργασίες που φτάνουν συνολικά τις 300.

Οι εργάτες αυτοί βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής διαστραμάτωσης του πυρηνικού εργοστασίου.
Πριν απ'αυτούς βρίσκονται απο την κορυφή προς τα κάτω: τα πυρηνικά εργοστάσια που ανήκουν σε εννέα εταιρείες ηλεκτρισμού. Οι μεγαλοεργολάβοι, δηλαδή μεγάλες εταιρείες όπως η Τοσίμπα, η Χιτάτσι και η Μιτσουμπίσι, που κατασκευάζουν το εργοστάσιο, οι υπεργολάβοιτων υπεργολάβων, οι υπεργολάβοι των υπεργολάβων των υπεργολάβων, οι μεσάζοντες που βρίσκουν εργάτες και τους στέλνουν στα εργοστάσια, κάτι που το κάνει μερικές φορές η Γιακούζα, η γιαπωνέζικη μαφία!
Αυτή η δουλειά απαιτεί μόνο φυσική δύναμη, δεν χρειάζονται εξειδικευμένοι εργάτες. Οι χειρώνακτες εργάτες βρίσκονται στον πάτο της διαστρωμάτωσης όχι μόνο του πυρηνικού εργοστασίου αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι αγρότες, ψαράδες,χωρικοί που τους έχουν κάνει στην άκρη, πρώην ανθρακωρύχοι, άνεργοι απο μεγάλες πόλεις, άστεγοι! Αντιμετωπίζουν επομένως πολλές διακρίσεις. 
Αυτό σημαίνει η φράση "προ-νεωτερικές συνθήκες εργασίας σήμερα στην Ιαπωνία"
Ερώτηση: Δεν υπάρχουν καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια;
Απάντηση: Aυτοί που πληρώνονται καλά είναι οι υπάλληλοι των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας και των κατασκευαστικών εταιρειών. Οι εργάτες που δουλεύουν μέσα στο εργοστάσιο και εκτίθενται στη ραδιενέργεια παίρνουν κάπου 10 χιλιάδες γεν την ημέρα(γύρω στα 85 ευρώ), περίπου όσα δηλαδή θα έπαιρναν δουλεύοντας οκτάωρο σ'ένα εστιατόριο. Μάλιστα ένα μέρος απο τα ημερομίσθιά τους παρακρατείται ως προμήθεια προς τους υπεργολάβους! Το κυριώτερο δεν έχουν καμμία ασφάλιση!
Όταν αρρωστήσουν, τους πετούν σαν τα σκουπίδια.

Ερώτηση: Γιατί πάνε τότε σ'αυτή την δουλειά;
Aπάντηση: Διότι παρ'όλο που η Ιαπωνία θεωρείται πλούσια χώρα, ύστερα απο την ύφεση του 1991 δεν υπάρχει δουλειά στις μικρές πόλεις. Η δουλειά στο πυρηνικό εργοστάσιο είναι απλή, χειρωνακτική εργασία, που μπορεί να κάνει ο καθένας. Δεν έχουν, άλλωστε την κατάλληλη ενημέρωση και δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο. Για να δουλέψεις σε πυρηνικό εργοστάσιο πρέπει να πάρεις μαθήματα ασφαλείας. Ωστόσο αν οι εργαζόμενοι μάθουν για την ακτινοβολία και τους κινδύνους της, οι περισσότεροι δεν θα πάνε να δουλέψουν. Γι'αυτό και τα μαθήματα που παίρνουν αφορούν γενικά ζητήματα ασφαλείας ενός κανονικού εργοστασίου, όχι όμως ενός πυρηνικού εργοστασίου.
Ερώτηση: Γιατί είναι δύσκολο να αποδειχτεί στο δικαστήριο η άμεση σύνδεση των ιατρικών συμπτωμάτων των εργαζομένων στα πυρηνικά εργοστάσια και της έκθεσής τους στη ραδιενέργεια;
Aπάντηση: Γιατί η πυρηνική ενέργεια αποτελεί εθνική πολιτική της Ιαπωνίας.
Αν το δικαστήριο αποδεχόταν τη σύνδεση, το πιθανότερο είναι ότι θάπρεπε να μπει τέλος στην πολιτική της πυρηνικής ενέργειας. Η λέξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΔΕΝ υπάρχει στην Ιαπωνία!
Το πρόβλημα είναι ότι η Ιαπωνία έχει βάλει πρώτη της προτεραιότητα τον πλούτο και αγνοεί τις συνέπειες. Οι ελίτ παίρνουν τα κέρδη και οι εργάτες στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θυσιάζονται! Η τραγική πραγματικότητα της οικονομικής ανάπτυξης είναι η νόσος της Μιναμάτα, μια νευρολογική ασθένεια που προκλήθηκε στην περιοχή Μιναμάτα λόγω των αποβλήτων υδραργύρου που έριχνε στη θάλασσα για λόγους οικονομίας μία βιομηχανική μονάδα και η νόσος Ιτάι Ιτάι, που προσβάλλει τα οστά και τις αρθρώσεις που προκαλείται απο δηλητηρίαση απο κάδμιο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την βιομηχανία των πυρηνικών.
Μετά απ' αυτή την αποκαλυπτική συνέντευξη του Ιάπωνα φωτορεπόρτερ Χιγκούτσι, ένας αδιόρατος πανικός για το μέλλον της ανθρωπότητας  έντονα με κυρίευσε.
Αστραπιαία πέρασαν σαν εικόνες απο τα μάτια μου, όλες οι φυσικές ομορφιές της πατρίδας μου και με την σκέψη πως μπορούν αυτές να χαθούν μονομιάς, αν ποτέ  η Ελλάδα  στηρίξει την οικονομική της ανάπτυξη στην πυρηνική ενέργεια στην βαρειά βιομηχανία ή ακόμα και σ'αυτή την εξώρυξη του μαύρου χρυσού που κρύβει όπως λέγεται, κάτω απ' τους υδάτινους πυθμένες της,με πανικόβαλλε!

 Ενα μεγάλο ΜΑΚΑΡΙ, θέλω να ευχηθώ, τούτος εδώ ο πανέμορφος και ευλογημένος τόπος  να  μην επενδύσει και να μην ποντάρει ποτέ πουθενά αλλού εκτός  απο τον πολιτισμό και την παιδεία του!


59 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ήξερα τα "απόνερα" του "Ιαπωνικού θαύματος". Στυγνός, αδίστακτος καπιταλισμός, σε ένα μιλιταριστικό κράτος που σε εκπαιδεύει για ρομποτάκι...

MelidonisM είπε...

άλλο ένα τεχνοφοβικό άρθρο
της Ελευθεροτυπίας,
όχι ότι δεν μπορεί να ισχύουν
αυτά, αλλά το ζήτημα είναι
ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ

Οι Ιάπωνες και η Τεχνολογία
θα βρουν τη λύση
Εμείς να κλαίμε.
.............................
το όνειρο του Έλληνα είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Καλά! Είδαμε και οι Ιάπωνες τί καταφέραν!”. Συνεπώς και ότι εδώ στην ουσία δεν πρέπει να γίνει τίποτα, να αφήσουμε τα πάντα ως έχουν και να συνεχίσουμε να ζούμε “επικουρίως” ως παράσιτα και μπερμπάντηδες.


http://thoughtsofashy.wordpress.com/2011/03/17/post2244/
..........................
Japanese Smile :-))

kariatida62 είπε...

@GIP: Eσύ που πάντα κοιτάς στα παρασκήνια φίλε μου τάξερες...άλλοι όμως βλέπουν την βιτρίνα και θαμπώνονται!;)

kariatida62 είπε...

@ΜΙchalis Melidonis: Eγώ φίλε μου δεν αισθάνομαι ούτε παράσιτο ούτε μπερμπάντησα!
Ζω σαν ανθρωπος ακόμα, φυτεύω την ντοματούλα μου στο κήπο, ψαρεύω ακόμα το ψαράκι μου απο την θάλασσα, ξαπλώνω την κορμάρα μου στην χρυσή αμμουδιά και το παίζω γοργόνα της στεριάς! Δεν θέλω τίποτα άλλο, μου αρκεί για να ζήσω ως άνθρωπος και όχι ως μηχανή!!!
Η Παιδεία και ο πολιτισμός που γέννησε αυτός ο τόπος είναι αρκετά για να εξακολουθεί να είναι επίγειος παράδεισος!
Οι θάλασσες της Βορείου Ιταλίας δίπλα μας έχουν πεθάνει απο τα απόβλητα των βιομηχανιών τους..πιστεύω να το γνωρίζεις και κάθε καλοκαίρι τα επτάννησα και όχι μόνο, βουλιάζουν απο τους αρρωστους ασπρουλιάρηδες βορειοιταλούς, που έρχονται σαν τα μυρμήγκια για να ρουφήξουν ανάσες ζωής!!!
Να μου πεις πώς θα καταντήσει σε λίγα χρόνια η Μεσόγειος απ'όλους τους άλλους γύρω μας....και μοιραίως και εμείς!

magda είπε...

Είναι παγκοσμίως γνωστά αυτά Κάρυ μου και μάλιστα στην Κίνα είναι ακόμα χειρότερα.
Γι αυτό οι Χαλκιδικιώτες αντιστέκονται σθεναρά, χρόνια τώρα, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.
Υπουργός Μακεδονίας Θράκης
Μάγδα

kariatida62 είπε...

@ΜΑGDA:XAXAXAXAXAXAXA!!!
Ετσι Μπράβο! Έτσι σας θέλω!!!
Δεν γίνομαστε εμείς εξαρτήματα της μηχανής κανενός!!!

MelidonisM είπε...

Δεν μπορώ να είμαι περήφανος
για κάτι που δεν κοπίασα
να φτιάξω, όπως τον ήλιο
και τη θάλασσα...και που
δεν είναι
αποκλειστικό προνόμιο
της Ελλάδας

Οι ούνες φάτσες-ράτσες
απλώς δεν ξέρουν

να δουλεύουν τους βιολογικούς καθαρισμούς


Στους λιτοδίαιτους επίσης
με σένα :-) Ιάπωνες ..ΤΣΟΥΝΑΜΙ
προκάλεσε την πυρηνική
καταστροφή και παρόλαυτα
δεν το βαλαν κάτω

Σκέψου να συνέβαινε
εδώ καμία θεομηνία

ουτε να τη φανταστώ
δε θελώ τη λαική υστερία

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πολύ φοβάμαι για την τύχη της ευχής που εξέφρασες στο τέλος της συγκλονιστικής ανάρτησης. Πολύ φοβάμαι, όχι γιατί θα γίνουν πυρηνικά εργοστάσια εδώ στην Ελλάδα αλλά για το αν η χώρα αυτή θα λέγεται Ελλάδα. Υπερβολικός; Ίσως! Μεγάλος άνθρωπος είμαι να μη υπερβάλω;

Ανώνυμος είπε...

Παρότι η πληροφόρηση της κοινής γνώμης για το συμβάν ήταν ελλειπής,
παρότι οι υπέρμαχοι της πυρηνικής ενέργειας μας έλεγαν τα καλά και συμφέροντα, παρότι η απόσταση που μας χωρίζει από την Ιαπωνία είναι μεγάλη, παρότι κάποιοι ήθελαν να μας έχουν στο σκοτάδι της πληροφόρησης, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Η καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ήταν ολοκληρωτική και σύμφωνα με τα μισόλογα των ειδικών η ραδιενέργεια που εκλήθηκε ήταν 20 φορές πάνω από τη ραδιανέργεια των δύο ατομικών βομβών που έπεσαν στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα στο τέλος του Β παγκόσμιου πόλεμου. Με λίγα λόγια, πλήρης όλεθρος και καταστροφή.
Όσο για το άν υπάρχει πιθανότητα να δούμε και στην Ελλαδίτσα μας τέτοια εργοστάσια, γνώμη μου είναι "ποτέ μη λές ποτέ" διότι έτσι όπως μας την έχουν κάνει οι κυβερνώντες, (την έχουν εκχωρήσει εν λευκώ και με ελαφρά τη καρδία στον άπληστο καπιταλισμό),όλα είναι πιθανά να συμβούν.
ΑΡΗΣ

zoyzoy είπε...

Είδες τι κάνει το χρήμα Κάρυ μου?
Τώρα εμείς θα λιώσουμε στο χρέος μας ή θα καταστρέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον για να ξεχρεώσουμε?

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δεν μας σώνει τίποτα σιγά σιγά όλα θα τα καταστρέψουμε για το χρήμα!

Φιλιά θαλασσινά!

kariatida62 είπε...

@Μιchalis Melidonis: Μα βρε Μιχάλη, τι μου λες? Ποιος σου είπε ότι εμείς φτιάξαμε τον ήλιο και την θάλασσα?
Εγώ σου είπα πως μου αρκει και θέλω αυτός ο επίγειος παράδεισος να εξακολουθήσει να υφίσταται και να μην γίνει
έτσι!
Eχε, δε υπ'όψιν σου, πως οι φάτσες των πλουτοκρατών απανταχού στον κόσμο είναι ίδιες, και κοιτάζουν μόνο την συσσώρευση του πλούτου τους εις βάρος του περιβάλλοντος!
Απόδειξη η πολιτική της Ιαπωνίας που αναφέρεται παραπάνω,που εφαρμόζεται εις βάρος του περιβάλλοντος και εις βάρος της υγείας του λαού της!
Και επιτέλους ο κάθε λαός έχει τις δικές του αντιδράσεις...εμείς μπροστά σε θεομηνίες τρέχουμε,χειρονομούμε, τραβάμε τα μαλλιά μας,σφαλιαρίζουμε τα μάγουλά μας,μοιρολογούμε, μουτζώνουμε την μαύρη μας την τύφλα, τέλος πάντων εκφραζόμαστε! Αλλοι απλά κάνουν χαρακίρι! Ε..εγώ προτιμώ τον αλλαλαγμό που με εκτονώνει και όχι το χαρακίρι που με σκοτώνει!

Αμάν πια η ξενολατρεία σας!!!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος:Kαλά Χριστόφορε...νομίζεις πως είσαι ο μοναδικός που διατηρείς αυτούς τους φόβους! Οποιος δεν βλέπει τον κίνδυνο ή τυφλός είναι, ή βαθειά νυχτωμένος είναι και εθελοτυφλεί ή επιδιώκει τους φόβους σου να τους πραγματοποιήσει σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβεις!
Εγώ σ'αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει!

kariatida62 είπε...

@Αρης: Συμπλήρωσες την ανάρτηση!!!

kariatida62 είπε...

@Ζοyzoy:Σ'αυτό το δίλλημμα θέλουν να μας ρίξουν...
Υπάρχει όμως και μια τρίτη λύση που μας φαντάζει ως πισωγύρισμα και κανείς δεν θέλει να την αναλύσει, να την φιλοσοφήσει και εντέλει να την υιοθετήσει!
Είναι η εποχή του γαιδάρου, που εγώ έχω αρχίσει να την σκέφτομαι πολύ σοβαρά και δεν σου κρύβω ότι λίγο ακόμα και θα την αγαπήσω...χαχαχα!
Γαιδάρους πολλους δεν είδα στην Σύρο,παρά μόνο στην Σκύρο...να πάω λες εκεί? χαχαχαχαχαχαχαχα!

MelidonisM είπε...

τί να πει κανείς για τον Ιαπωνικό
πολιτισμό, εκεί όπου
υπουργοί αυτοκτονούν
και ζητάνε γονατιστοί συγγνώμη!!
.........
Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη και παραιτήθηκε από το μισθό του!

.............
Με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγγνώμη για τη ρύπανση της Θάλασσας ,ο εκπρόσωπος της Tepco.

Και το γεγονός ότι και η Σοβιετική
Ένωση
είχε πολλά πυρηνικά καταρίπτει
το καπιταλιστικό επιχείρημα
ότι όλα για το κέρδος γίνονται
και εμείς είμαστε αθώοι

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι
στα πυρηνικά αλλά ναι ή όχι
στην Τεχνολογία, την Έρευνα
και την εναλλακτική ενέργεια
που θα αντικαταστήσει την παλιά

Και σε αυτό το σημείο
ας προσευχόμαστε να μας
σώσει κανένα σπασικλάκι-φυτό
από Ιαπωνία και την κακιά Δύση

...και όσο για την ξενομανία
Και οι αρχαίοι Έλληνες
με τη Δύση μαζί θα τανε!

kariatida62 είπε...

@ΜΙCHALIS MELIDONIS: Τι λες καλέ, δάκρυσε ο εκπρόσωπος της TEPCO για την καταστροφή που προκάλεσε η εταιρεία και όλα διορθώθηκαν! Συγκινήθηκα τώρα πολύ!
Ξέρεις τι λέει μια παροιμία στο χωριό μου? Απο τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε και το φιλότιμο! Ασε με βρε Μιχάλη...να κλαίς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν και τις επόμενες γενιές που έχουν θανατωθεί πριν ακόμα γεννηθούν!
Και γιατί μου αναφέρεις την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση? Μήπως σου είπα εγώ οτι αυτοί ήσαν διαφορετικοί?
Εχεις μια τάση όλα να τα ανακατεύεις και να τα κάνεις σούπα!
Κανείς δεν μίλησε για την έρευνα και την εναλλακτική ενέργεια και όσες προσπάθειες γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση!
Με το παραπάνω αφιέρωμα απλά αποκαλύπτεται πώς έχει στηθεί αυτό το περιβόητο οικονομικό θαύμα της Ιαπωνίας!
Μη τα συγχέεις λοιπόν τα πράγματα, κανείς δεν μίλησε εδώ μέσα για τα ωφέλη της ανθρωπότητας απο την ανάπτυξης της επιστήμης και της έρευνας αλλά για τα κακώς εφαρμοσμένα απο την πλουτοκρατία επιτεύγματα της έρευνας και τεχνολογίας!

Και ως προς τον φύτουλα που θα σώσει την ανθρωπότητα μη βιάζεσαι να του δώσεις αμέσως εθνικότητα γιατί κανείς δεν ξέρει τι γλώσσα θα μιλά ο σπασίκλας αυτός!
---
Το τι θα ήταν οι Αρχαίοι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε...το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι το δικό τους:
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ!
Και όπου Ελλην εννοούμε βέβαια ο έχων ελληνική παιδεία, ελληνική στάση ζωής!

MelidonisM είπε...

Υπήρχε και αυτό το άρθρο

Ηλικιωμένοι Ιάπωνες προσφέρονται να καθαρίσουν τη Φουκουσίμα!

Η αιτία του Ιαπωνικού θαύματος
είναι η εθελοντική θυσία
του ατόμου στο σύνολο
((τόσο των Ιαπώνων, όσο
και στην αρχαία πόλη/κράτος))
αυτό είναι που δεν μπορεί
να χωνέψει ο Νεοέλληνας

Αλήθεια ο γελαδερός Παπουτσής
πότε θα πεί μια λέξη για το Σάμινα;;

ακόμα και το να πεις συγγνώμη
είναι αβάσταχτη ταπείνωση
στη Νέα Ελλάδα

kariatida62 είπε...

@Μιchalis Melidonis: Xαχαχαχαχα!
Μ'επνιξες στα λινκς!! Και να μούφαιρνες και κανένα που να μη το γνώριζα, να πάει στο καλό.., αλλά όλα είναι χιλιοδιαβασμένα!
Αυτό που δεν μπορεί να χωνέψει ο Έλληνας και πολύ καλά κάνει για μένα, είναι η δεδομένη υπακοή του Ιάπωνα προς την αδιαμφισβήτη για κείνον "αρχή" η τέλεια αφοσίωση του και πολλές φορές η ανερμήνευτη και ακατανόητη για μένα πειθαρχία του που εκφράζεται στην κουλτούρα του με υποκλίσεις!
Δεν είναι τυχαίο που οι υπάλληλοι εκεί στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα προσφέρουν καθημερινά εργασία εθελοντική 1-2 ώρες!
Ε, ναι πολύ ωραία όλα αυτά αλλά τι να κάνουμε δεν ταιριάζουν με την δική μου ψυχοσύνθεση! Δεν τους κατακρίνω,αλλά και δεν μπορώ να τους ακολουθήσω!
Στην Αρχαία πόλη/κράτος δεν ίσχυαν αυτά παρά μόνο στην Σπάρτη και πάλι με διαφορετικούς όρους και τρόπους!
---
Γιατί ως δείγμα Νεοέλληνα παίρνεις μόνο τον γελαδερό Παπουτσή και όχι ας πούμε τον Παριανό ψαρά που βούτηξε στα μαύρα νερά, χωρίς δεύτερη σκέψη, για να σώσει τους συνανθρώπους του?

Ως προς το τελευταίο σχόλιό σου θα συμφωνήσω εν μέρει γιατί πιστεύω πως είναι θέμα χαρακτήρα και παιδείας! Και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η παιδεία μας έχει πάει κατά διαόλου...
Θα σου θύμιζα καποια συγκεκριμένα γεγονότα με πρόσωπα που έλαβαν μέρος στο ιστολόγιο αυτό, αλλά επειδή πέρασε αρκετός καιρός απο τότε δεν θα τα αναφέρω..!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
Χρόνια Πολλά για την Ημέρα του Πατέρα. Του κάθε Πατέρα.

Είχα, στην ...Αστόρια, γειτονοπούλες αεροσυνοδούς... αγαλμάτινες κούκλες, λιγομίλητες, εργατικές, καθαρές, τυπικές, να πληρώνουν το ενοίκιο στην ώρα τους και φορές ενωρίτερα...
Πολύ προσεχτικά συζητούσαμε αυτά τα συστήματα-γεγονότα, -λόγω φόβου, σεβασμό στα δικά τους, τον έλεγαν-
και σίγουρες ότι εκτός, είναι πολύ καλύτερα από την εκεί "καταπίεση"...
Μα, όπως και οι κορεάτες, και οι κινέζοι, είναι τρομερά εργατικοί, κάνουν την δουλειά τους δίχως πολλά-πολλά, στέλνουν τα παιδιά τους σε καλά σχολεία... και βοηθούν τους δικούς τους με το παραπάνω...
και... δεν είναι καθόλου Βάρβαροι! (όπως πολλοί από τους δικούς μας όπου άνεργοι, διδάσκουν συνδικαλισμό και "σλόου ντάουν" στον εργοδότη διότι τους πίνει το αίμα!!!
Πόσα δεν γνωρίζουμε, μα και πόσα δεν γνωρίζετε εκεί!!!
Και πάλι ευχές γι' αύριο,
π΄αντα με την αγάπη,
Υιώτα

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή: Kαλημέρα Γιώτα!
Ω! Μα δεν είπα εγώ πως είναι βάρβαροι,είναι δυνατόν, ένας λαός με τόση παλιά ιστορία και πολιτισμό να συγκαταλλέγεται στους βαρβάρους?
Το "πας μη Ελλην βάρβαρος" πήγαινε σε άλλα που μου είπε περί Αρχαίων και Δύσης ο Μιχάλης!
Εγω δεν καταλαβαίνω και δεν αντέχω αυτόν τον "σεβασμό στα δικά τους" όπως ανέφερες και συ που φτάνει στα όρια της υποταγής και το οποίο συναντάς σε κάθε τους εκδήλωση!
Άξιον ίσως θαυμασμού απο τους περισσότερους,μη ανεκτό απο μένα!
Για να φανταστείς Γιώτα μου,μερικές φορές κάνοντας την σκέψη, ότι θα μπορούσε να είχα γεννηθεί σε κείνους τους τόπους αμέσως με φαντάζομαι μαραζωμένη και δυστυχισμένη!
Η κουλτούρα όλων αυτών των Λαών είναι εντελώς διαφορετική απο των Δυτικών και δεν καταννοείται εύκολα απ'εμάς!
Ποιος "σεβασμός στα δικά μας" θα μπορούσε ας πούμε να κλείσει π.χ. το στόμα το δικό μου ή του Μελιδόνη? Εμείς αν δεν σηκωθούμε κάθε πρωί και δεν αρχίσουμε να "μπινελικώνουμε" με το καλημέρα υπουργούς,κυβερνήσεις,αγίους,παιδιά,σκυλιά το σόι μας, το γενεαλογικό μας δένδρο ολόκληρο...
δεν πάει καλά η ημέρα!χαχαχαχα!

IonnKorr είπε...

Προφανώς και με κάλυψε ο Μελιδόνης.

Αλλά ένα συμπλήρωμα.

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα χωρίς σχεδόν καμία ενεργειακή πηγή.
Χωρίς λιθάνθρακες, λιγνίτες, κάρβουνο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική ενέργεια. Ακόμα και οι άνεμοί τους έχουν τόσο περίπλοκη/απροσδόκητη κατεύθυνση που ούτε οι ανεμογεννήτριες δεν είναι αποδοτικές.

Οι πηγές του πετρελαίου (Μέση Ανατολή, Ρωσία) είναι πολύ μακριά με αποτέλεσμα να αγοράζουν το πετρέλαιο πανάκριβα.

Αν δεν υπήρχε η Πυρηνική Ενέργεια πως θα ζούσε μία χώρα 130 εκατομμυρίων κατοίκων??? Πως θα παρήγαγαν το Ηλεκτρικό Ρεύμα??????
Προφανώς θα ζούσαν χειρότερα ακόμα και από το Μπαγκλαντές.

Άρα τα Πυρηνικά δεν ήταν μια κακή επιλογή τους ήταν η μοναδική επιλογή τους.

Και ναι μεν τα Ραδιενεργά ατυχήματα δεν θα τα αποφύγουν και μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μολυνθούν και θα πεθάνουν από την Ραδιενέργεια αλλά οι υπόλοιποι εκατομμύρια άνθρωποι εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής σε σχέση με το τρισχειρότερο ακόμα και από το Κινεζικό που θα τους περίμενε αν δεν είχαν πυρηνικά.

Οι θάνατοι από τα Πυρηνικά λοιπόν είναι μια θυσία που αναγκάζονται να πληρώνουν πάντα οι Ιάπωνες και δεν βλέπω καμία διαφορά από τις θυσίες π.χ. των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821. Πολλές χιλιάδες έχασαν την ζωή τους τότε για να ζούμε ελεύθεροι εμείς σήμερα. Ακριβώς ανάλογη περίπτωση.

Saq είπε...

Αν σε πολλά, κατά καιρούς όχι τώρα, διαφωνώ μαζί σου, αυτό που μου αρέσει είναι ότι μιλάς με τη "δύναμη της καρδιάς".

Τι μου λένε για πυρηνική ενέργεια και νούμερα που τη δείχνουν να έχει τα λιγότερα θύματα τάχα, και ακίνδυνη και πράσινη και πράσινα άλογα.

Να σου πω, και εγώ χαίρομαι που γεννήθηκα εδώ. Σίγουρα μας λείπει η παιδεία για να γίνουμε καλύτεροι γιατί έχουμε αποβλακωθεί. Δε νομίζω όμως ότι έχουμε κάνει κάτι τόση κακό ώστε να ζητάμε να μαστιγωθούμε. Και στην τελική δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε τεμπέλικες. Εγώ δουλεύω περίπου 10 ώρες τη μέρα, είναι κακό να θέλω να βγω με την παρέα στην ταβέρνα και να αμπελοφιλοσοφίσουμε; είναι κακό να θελουμε να πηγαίνουμε διακοπές; είναι κακό ναμην είμαστε ρομπότ;

Η παιδεία κάρυ μου είναι το κλειδί

IonnKorr
Τι λες ρε συ Ίωννα, και το πληρώνουν κάποιοι κακομοίριδες ανασφάλιστοι που τους πετούν στα σκουπίδια όταν αχρηστευτούν; Τι είναι αυτό; δικαιολογία; με δουλεύεις; να πληρώσουν ακρυβά το πετρέλαιο ρε συ και να μην πεθάνει κανένας. Με κούφανες σου λέω, Η απόλυτη λογική σου με την οποία σκέφτεσαι ξεπέρασε ακόμα και τη δολοφονία.

kariatida62 είπε...

@Ιοnnkorr:Aντε μπράβο ξεκούνα κι'έλα γιατί με τον Μελιδόνη δεν τον 'ευχαριστιέμαι τον "καβγά" με τυλίγει στα λινκς με γυροφέρνει, μου κάνει το κεφάλι κουρκουτι και μετά πετά και μου ξεφεύγει...χαχαχα!
Λοιπόν Ιοnn,o Iαπωνας Χιγκούτσι έχει διαφορετική άποψη απο σένα.
Ακου πώς απαντά σε σχετική ερώτηση που του έκαναν:
"Tα πυρηνικά εργοστάσια δεν ήταν η μοναδική πηγή της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Ιαπωνία έγινε η χώρα με το δεύτερο ΑΕΠ στον κόσμο, όταν η οικονομία της βασιζόταν στο πετρέλαιο.
Βέβαια η μετάβαση απο το πετρέλαιο στην πυρηνική ενέργεια έφερε ακόμη περισσότερα κέρδη. Το πρόβλημα είναι ότι η Ιαπωνία έχει βάλει πρώτη της προτεραιότητα τον πλούτο και αγνοεί τις συνέπειες! Οι ελίτ παίρνουν τα κέρδη και οι εργάτες στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θυσιάζονται για να πλουταίνουν οι λίγοι!" Και συνεχίζει με τις ασθένειες που εμφανίστηκαν στον πληθυσμό λόγω των αποβλήτων υδραργύρου που έριχναν στην θάλασσα για λόγους οικονομίας βιομηχανικές μονάδες.
Ταχω συμπεριλάβει στην ανάρτηση αλλά εσύ εσκεμμένως προφανώς, τα προσπέρασες!
Το παράδειγμα που έφερες με τους ήρωες του '21 είναι εντελώς άστοχο, διότι εκείνοι θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο αύριο των απογόνων τους και όχι για μία κόλαση που θέλει να δημιουργήσει η παγκόσμια πλουτοκρατία έναντι των λαικών μαζών!
Αλλά δεν έχουν βλέπεις την ευφυία να καταλάβουν ότι σ'αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο που θέλουν να δημιουργήσουν θα ζήσουν και εκείνοι, τα δικά τους παιδιά και εγγόνια!

kariatida62 είπε...

@Saq: Noμίζεις πως διαφωνούμε! Δεν διαφωνούμε ποτέ εμείς οι δύο! Απλά εσύ ως νεότερος και με πιο "cool" χαρακτήρα εκφράζεσαι διαφορετικά απ'εμένα....χαχα!

Βεβαίως και δεν είσαι τεμπέλης και το γεγονός ότι έχουμε βγάλει την φήμη των τεμπέληδων είναι μύθος! Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες απο τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους! Το λένε οι στατιστικές αυτό, δεν το λέω εγώ!
Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται μόνο για να δουλεύουν και να παραγουν αλλά και για να απολαμβάνουν αυτά που παράγουν!
Αλλιώς δεν έχει νόημα η ζωή τους...

Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα παιδείας!
Ολα ξεκινούν απ'εκεί...και δυστυχώς εμείς την χάσαμε προ πολλού!
Τον Ιonna μην το ψάχνεις...τις περισσότερες φορές γίνεται ακραίος γιατί θέλει να υποστηρίξει μέχρι τέλος κάτι για το οποίο κατα βάθος βλέπει πως είναι λανθασμένο, αλλά ο εγωισμός του, αυτά που λέγαμε παραπάνω με τον Μελιδόνη, δεν τον αφήνει να το παραδεχτεί!
Χαρακτηριστικό ελλάττωμα δυστυχώς, του Νεοέλληνα! Και ο Ιοnn είναι ένας χαρακτηριστικός τύπος αυτού!

Saq είπε...

Σχωράτε με για τα ορθογραφικά, αλλά με ένα μωρό στο ένα χέρι, με το ζόρι γράφω :((

kariatida62 είπε...

@Saq:Συγχωρεμένος θάσαι μόνο εαν μάθεις το παιδί ορθογραφία σωστή μεθαύριο!χαχαχαχα!
Κοίτα μη σε δω και δεν του λες τίποτα όταν θα αρχίσει να γράφει στα greeklish σ'έφαγα κακομοίρη μου!χαχαχαχα!
Και μη μου βάζεις φατσούλες θλιμμένες για τον μπεμπούλη που τον κρατάς στα χέρια, να κάνει και καμμιά δουλειά η μαννούλα του! Μόνο τέτοια να βάζεις: :)

IonnKorr είπε...

Τι σχέση έχει η Πυρηνική Ενέργεια με την εκμετάλλευση ενός λαού από την Πλουτοκρατία?
Δηλαδή, στην Ιταλία, στην Λιβύη, στο Σουδάν, στην Ουγκάντα που δεν έχουν Πυρηνική Ενέργεια δεν συμβαίνει αυτό???????

Αυτό είναι ο νόμος της Φύσης. Παντού οι πλούσιοι, οι ισχυροί, οι κάτοχοι της Γνώσης εκμεταλλεύονται τους πολλούς αθώους.

Αυτό δεν γίνεται και στην μη-πυρηνική Ελλάδα???
Δεν υπάρχει απίστευτη ανισότητα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς??

------------------------
Η μόλυνση από Ραδιενέργεια υπάρχει και είναι δεδομένη.

Μια χώρα σαν την σεισμογενή Ελλάδα με υδροηλεκτρικά, λιγνίτες και το πετρέλαιο δίπλα στην Μέση Ανατολή δεν έχει κανένα λόγο να κατασκευάσει πυρηνικά. Τουλάχιστον στο Εγγύς Μέλλον.

Όμως, η Ιαπωνία δεν έχει άλλη η λύση. Κάποτε το πετρέλαιο ήταν πάμφθηνο. Το αγόραζε σχεδόν τζάμπα αφού ήταν και η μόνη σχεδόν χώρα-αγοραστής στον Κόσμο. Τώρα, είναι πανάκριβο. Επιπλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες για να περάσουν τα πλοία από τα στενά του Άντεν ζητάνε τεράστια ασφάλιστρα (Σομαλοί πειρατές)

Τώρα, το τι λέει ο Ιάπωνας πολιτικός ... χα..χα.. Οι πολιτικοί χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού. Οτιδήποτε, μπορούν να πουν μέχρι να ξεχαστεί κάπως η καταστροφή.

-------------------
Τώρα, η διαφορά ρύπανσης ανάμεσα σε Πυρηνική Ενέργεια και Κάρβουνο/Πετρέλαιο είναι όπως η διαφορά αυτοκινήτου αεροπλάνου. Χιλιάδες σκοτώνονται στα τροχαία αλλά επειδή είναι λίγοι ανά ατύχημα δεν αποτελούν δημοσιογραφικό γεγονός και δεν προβάλλονται. Ενώ το αεροπορικό ατύχημα είναι φανταχτερό.

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα από καρκίνους και άλλες ασθένειες οφειλόμενες στην ρύπανση των εργοστασίων της ΔΕΗ. Αλλά οι θάνατοι αυτοί δεν είναι άμεσοι αλλά διάσπαρτοι στον χρόνο. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και επομένως του Περιβάλλοντος από τα φουγάρα των εργοστασίων Παραγωγής είναι κάτι για το οποίο οι Έλληνες θα πληρώσουν βαρύτατο τίμημα στο Προσεχές Μέλλον όταν η κατάσταση γίνει ασφυκτική καθώς τα καρκινογόνα αέρια στοιχεία επικάθονται στην σιγά-σιγά στην ξηρά μολύνοντας έδαφος, καλλιέργειες και υπόγεια νερά.

Αντίθετα, όταν γίνει ένα Πυρηνικό Ατύχημα στους ανθρώπους που πεθαίνουν από αυτό προσμετρώνται και όσοι θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς από καρκίνο από άλλες αιτίες.

π.χ. στην Ελλάδα κάθε χρόνο πεθαίνουν 25.000 άνθρωποι από καρκίνο (έκθεση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας). Αν είχαμε Πυρηνικό ατύχημα αυτοί θα προσμετρούνταν στους θανάτους από αυτό. Αφού δεν υπάρχει καμία μέθοδος να διαχωριστούν.

Αυτά Saq, για να μην νομίζεις ότι έχει τόση διαφορά η Πυρηνική Κόλαση από την Κόλαση του Πετρέλαιου και του Κάρβουνου.

Ανώνυμος είπε...

Στη σημερινή, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, διαβάστε για την περίπτωση των ορυχείων χρυσού της Χαλκιδικής.

Saq είπε...

"Αυτό είναι ο νόμος της Φύσης. Παντού οι πλούσιοι, οι ισχυροί, οι κάτοχοι της Γνώσης εκμεταλλεύονται τους πολλούς αθώους."

Αυτός είναι ο λόγος που λέγεσαι άνθρωπος, πας κόντρα στους νόμους της φύσης.

Φυσικά και σκοτώνονται και από το πετρέλαιο ή τον λιγνίτη. Αλλά πες μου, εσύ που ξέρεις πόσα είναι τα θύματα από την πυρηνική; μήπως τα μέτρησες ; ξέρεις πόσες χιλιάδες χρόνια μετά θα πεθαίνουν άνθρωποι, ζώα, η φύση; Μακάρι να μπορούσαμε να σταματήσουμε την καύση του λιγνίτη στην Ελλάδα. Δε σημαίνει όμως ότι θα αποδεκτώ και την πυρ. ενέργεια σαν να μη τρέχει τίποτα.

IonnKorr είπε...

Σωστή η Αντένια. Για όσους δουλεύουν σε ορυχεία χρυσού να δεις πόσο πολύ κινδυνεύουν.

-------------------
Και επειδή τα στοιχεία που δημοσιεύεις θέλουν να παρουσιάσουν το πρόβλημα της Ραδιενέργειας ιδιότυπα "Ιαπωνικό" έχω να επισημάνω:

Στα άλλα πυρηνικά εργοστάσια του Πλανήτη τι νομίζεις ότι γίνεται? Ακριβώς τα ίδια και χειρότερα.

Ποιός θα σφουγγαρίσει το πάτωμα από το ραδιενεργό νερό στα πατώματα???? Ο εξωγήινος???

Στα εργοστάσια της ΔΕΗ που καίνε πετρέλαιο πόσοι αναλώσιμοι υπάρχουν που εισπνέουν τοξικές αναθυμιάσεις?????

----------------------
Ακόμα και στα εργαστήρια των σχολείων που κάνουν χημικά πειράματα με θειικό, νιτρικό και φωσφορικό οξύ όποιος μαθητής ή καθηγητής είναι από πάνω και εισπνέει τους ατμούς δεν παίρνει μια καλή δόση που αυξάνει την πιθανότητα να πάθει καρκίνο στην ζωή του??

------------------
Έχεις αναπνεύσει ποτέ αέρα από οξυγονοκολλήσεις που κάνουν λιμενεργάτες στα υπό συντήρηση στον εσωτερικό σκελετό των πλοίων??

Το κοκτέιλ των αερίων που παράγεται του εξασφαλίζει σίγουρο καρκίνο ή πνευμονοπάθεια την επόμενη πενταετία.

-----------------------
Υπάρχουν πολλοί "αναλώσιμοι" σε αυτόν τον κόσμο για να ζουν καλά οι υπόλοιποι.

α Κενταύρου είπε...

Mε πρόλαβε ο Ιονν και σε αυτά τα λογικά επιχειρήματα δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Παραμυθιάζουν το κόσμο όταν λένε ότι οι ανανεώσιμες θα λύσουν τα προβλήματα του,όταν λείψει το πετρέλαιο οι τεράστιες ανάγκες για ενέργεια ενός πληθυσμού που θάχει γίνει 10 δισ και πλέον δεν θάχει άλλη επιλογή.Ακόμη και η Ελλαδίτσα θα εχει το πυρηνικό της εργοστάσιο.Εκτός αν αλλάξει ριζικά ο τρόπος ζωής που γνωρίζουμε.Ένα άλλο παραμύθι είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος,διότι παρατηρούμε όχι μόνο δεν έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας σε σχέση με το παρελθόν αλλά αυξάνει ο μέσος όρος ζωής του πολιτισμένου κόσμου που έχει και τη μεγαλύτερη ρύπανση.Όσο για τη Γερμανία που αποφάσησε να τα κλείσει στο άμεσο μέλλον το κάνει διότι έχει αναπτύξει τη τεχνολογία των ανανεώσιμων και επιθυμεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας της.Στο μέλλον η ανθρωπότητα θα βρει τρόπο να κάνει την πυρηνική ενέργεια ασφαλέστερη.
Αναγνωρίζω ότι βλέπεις το θέμα από τη πλευρά του ατόμου ,στη πραγματικότητα όμως οι κοινωνίες προχωρούν βλέποντας τις συνέπειες στο σύνολο.Μου έχεις πει το επιχείρημα θα ήθελες να είναι το σπίτι σου κοντά σε μια χωματερή και απαντώ όχι,και όμως η κοινωνία επιλέγει τη λύση να είναι κοντά μου, γιατί βλέπει ότι είναι χρήσιμο στούς πολλούς.

kariatida62 είπε...

@Ιοnnkorr: Λοιπόν κατ'αρχάς ο Χιγκοσίμα δεν είναι πολιτικός! Είναι φωτορεπόρτερ!
Για να φτάσουμε σ'ενα συμπέρασμα και να μην πλαταιάζουμε την συζήτηση έτσι ώστε να μην καταλήξουμε πουθενά, θέλω να πω το εξής:
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο σφάλμα της Ιαπωνίας ήταν ότι την πυρηνική της ενέργεια την άφησε στα χέρια των Ιδιωτών και δεν την κράτησε αυστηρά με κρατικό χαρακτήρα!
Οι Ιδιώτες έχουν πάντα ως στόχο το προσωπικό τους κέρδος. Το κράτος όμως δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση το κέρδος! Το κράτος έχει ως προτεραιότητα και στοχεύει στο κοινό όφελος!
Ο Ιδιώτης προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του και ν'αυξήσει τα κέρδη του δεν διστάζει να μολύνει τα πάντα!
Ενα σοβαρό όμως και οργανωμένο κράτος δεν θα το πράξει ποτέ!
-----
Εξετάζουμε τώρα τις ενναλλακτικές προτάσεις πηγής ενέργειας.
Πιστεύω πως εσκεμμένως δεν έχουν ανακαλυφθεί και επενδυθεί ενναλλακτικές μορφές ενέργειας. Τα συμφέροντα είναι τεράστια απο τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες οι οποίες δύο εξ'αυτών είναι η Αμερική και η Ρωσία μην το ξεχνάμε αυτό!
π.χ. Εχουμε τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία λειτουργούν μεν με ρεύμα, το οποίο το παράγουν απο μόνα τους αλλά ταυτόχρονα κατασκευάζονται να καταναλώνουν και καύσιμο. Νομίζω δε, πως βασικά χωρίς το καύσιμο δεν ξεκινά και η λειτουργία τους...γιατί?
----
Λες η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, η Ιαπωνία τι είναι? Αυτή κι'αν είναι!
Πώς αψήφισαν αυτό τον μεγάλο κίνδυνο για την χώρα τους? Δεν το είχαν προβλέψει? Βεβαίως και θα το είχαν σκεφτεί αλλά μπροστά στο χρήμα όπως λέει και ο Χιγκοσίμα το παρέβλεψαν!
Για να δούμε όμως τώρα το πήραν το μάθημά τους?
Και για να δούμε αυτόν τον υπάκουο και σεβαστικό λαό πόσο θα αντιδράσει στο μέλλον! Θα εναντιωθεί ή θα λουφάξει υποταγμένος σε αφελείς κυβερνήσεις...
Τι να το κάνω εγώ αν είναι υπάκουοι, οργανωτικοί και εργατικοί όταν πάνω απ'όλα αυτά τα χαρίσματα συμπεριφέρονται ως πρόβατα?!

kariatida62 είπε...

@ΑnD:Δεν την έχω πάρει ακόμα...αλλά θα την αγοράσω μέχρι το μεσημέρι!

kariatida62 είπε...

@Ιοnnkorr:Χαχαχαχα! Νάξερες ποια ρωτάς για τα επαγγελματικά νοσήματα!χαχαχα!

Βεβαίως Ιοnn και γνωρίζω την επίδραση που έχουν στην υγεία των εργαζομένων, όλες αυτές οι επαγγελματικές ασχολίες, γι'αυτό και παγκοσμίως (εκτός απο την Ελλάδα)υπάρχει σχετική νομοθεσία, που ακολουθείται και εφαρμόζεται και με την οποία προφυλλάσσεται όσο είναι αυτό δυνατόν, η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων!
Ομως όταν ακούς ότι δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση και ουσιαστική προφύλαξη στους εργαζόμενους, όπως συνέβαινε και συμβαίνει στα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, καταλαβαίνεις πως το καθεστώς που ισχύει εκεί είναι βαθειά αντιδημοκρατικό σχεδόν απολυταρχικό-μιλιταριστικό που θυμίζει εποχές δούλων και αφεντάδων!
Και όχι αγαπητέ μου, εγώ την ανθρώπινη ζωή δεν μπορώ να την δω αναλώσιμη!
Δεν θέλω να εξακολουθώ να ζω και να χτίζω ένα τέτοιο κόσμο σκληρό, στυγνό δολοφονικό! Καλυτερα να γυρίσω όπως είπα και παραπάνω στην Ζουζού στην εποχή του Γαιδάρου!(σχήμα λόγου είναι αυτό)και θα κάνω τα πάντα για να ανατρέψω αυτή την τάση που εσύ και πολλοί άλλοι θαυμάζετε!

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou: Oύτε εγώ έχω να προσθέσω τίποτα άλλο σε σένα Αστέρι μου, τάπα όλα στον δικό σου παραπάνω,και ισχύουν τα ίδια και για σένα...
Μόνο που με μπερδεύεις γιατί την μια μου παίρνεις τις βουνοκορφές και πας να συναντήσεις την Νικολίτσα και ισχυρίζεσαι πως το κάνεις γιατί έχεις ανάγκη ν'απεξαρτηθείς απο την τεχνολογία και τα δεσμά της και απο την άλλη έρχεσαι και μου συντάσσεσαι με τον Ιοnna!
Τι να πω τώρα?

kariatida62 είπε...

@προς όλους: Tώρα δεν μου λέτε βρε Μάγκες και Μαγκίτισσες, δεν αφήνουμε τους Ιαπωνες στα χαρακίρια τους και να μου πειτε αν θα με συνοδεύσει κανείς σας απόψε στην πλατεία? Ε ?εεεε?
Μπα...ο ένας θα κάνει ποδηλατάδα, ο άλλος θα πάει για ποτάκι στα νότια, πάλι μόνη με την Κουλίτα θα πάω ν'αρχίσω τις φωνές και τις μουντζες!!!
Να μου πείτε ο καθενας στην δουλειά του και ο Λουμίδης στους καφέδες του!!!
Αχ!!!!!!! Αχ!!!!

teleytaios είπε...

Τι να πει κανείς; Νομίζω ότι τα λόγια, όποια κι αν είναι αυτά, είναι περιττά σ' αυτήν την περίπτωση...

Πάντως καλά έκανες και το έγραψες αυτό το άρθρο, πολλά από αυτά τα πράγματα τα αγνοούσα. Δυστυχώς.

kariatida62 είπε...

@Teleytaios: Eγω πάλι Στρατηγέ μου, δεν βρίσκω λόγια να πω για όσους τα γνωρίζουν και παρ'όλα αυτά τα δικαιολογούν...και με μια κυνικότητα σου λένε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και δεν μπορούν νάχουν ίσα δικαιώματα! Μεγάλο μέρος απ'αυτούς είναι αναλώσιμοι!!! Είναι να τρελλαίνεται κανείς όταν τους ακούει...

teleytaios είπε...

Δίκιο έχεις, αλλά αν ρίξεις μια ματιά στην Ιστορία θα δεις ότι αυτή "χτίστηκε" από τέτοιους αναλώσιμους ανθρώπους... Παντού και πάντα. Τί να πει κανείς, ίσως και να μην υπάρχει κι άλλος δρόμος...

Εγώ πάντως τους στρατιώτες μου ποτέ δεν τους είδα ως αναλώσιμους... Γι' αυτό και δεν έγινα ποτέ πραγματικός στρατηγός!!!

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Συμφωνώ, το καλό πάντα μάχεται και θα μάχεται το κακό! Και στο τέλος έρχεται να ισορροπήσει!
Οπότε δεν θα κάτσω να θαυμάσω και να υπερασπιστώ το κακό...το αφήνω για τους πραγματικά "κακούς" τους οποίους έχω ορκιστεί να τους μάχομαι ως το τέλος!

Επειδή τους στρατιώτες σου δεν τους είδες ποτέ αναλώσιμους θα γραφτείς στην Ιστορία ως Στρατηγός των ανυπεράσπιστων και αδύναμων!
Πωπώ το πολυφιλοσοφήσαμε το θέμα και έπιασαν και οι ζέστες! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

μαχαιρης είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ...
Αναλωσιμοι εργατες...Και μη αναλωσιμοι...!!

Οι πρωτοι θανατωνονται...Και το ξερουν..!!Για το συμφερον των πλουσιων...
Και οι...αλλοι, τους υπερασπιζουν, γιατι...Δεν γινεται αλλοιως...!!

Απλοικα δηλαδη...Καθε πουτ...να..
ληστης κλεφτης λωποδυτης...πρεπει να υποστηριχθει, γιατι..Δεν γινεται αλλοιως..!!
Γιατι φωναζετε τοτε...Οταν οι Ιαπωνες, σκοτωσανε χιλιαδες;;;
Γιατι φωναζετε, οταν οι ΚΑΜΙΚΑΖΙ
επεφταν πανω σε σκαφη συνοδειας, σε νοσοκομεια, σε καταφυγια...!!

Γιατι ακομα φωναζετε, που οι Αμερικανοι τους μπουμπουνισανε δυο ατομικες στο κεφαλι;;;

Μα δε γινοτανε αλλοιως..!!

Ουτε και Σταλιν σκεφτηκε..Οτι μπορουσε, να κανει κατι αλλοιως...Ουτε ο Χιτλερ, ουτε ο...
Δολοφονος με το πριονι!!

Μ ενοχλεις...Σε σκοτωνω..!!

Πολυ ωραια..!!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Kαλά μην ψάχνεις να καταλάβεις την λογική τους!!!
Η οποία πολλές φορές μ'εχει φέρει στο σημείο να πω πως αν σου μπουμπουνίσω και γω μία στην κεφάλα γιατί σε θεωρώ ελλαττωματικό ανταλλακτικό, θα δεις μετά ποιος απο τους δυο μας είναι αναλώσιμος!
Ε...μα πια! Σε σκάνε!

ξωτικό είπε...

Όσο κι αν ερμηνεύω με λογική την μέχρι τώρα πορεία των κοινωνιών ,και της ανθρωπότητας,όσο κι αν καταλαβαίνω πως τα νομίσματα έχουν πάντα δύο όψεις και προσπαθώ να μην το παραβλέπω ούτε στιγμή ,άλλο τόσο δεν θα πάψω ποτέ να σκέφτομαι πως εκείνοι που δεν αποδεχόντουσαν παθητικά ή κυνικά ως νομοτέλεια τον νόμο της ζούγκλας έφεραν καλύτερες συνθήκες ζωής για περισσότερους τουλάχιστον ανθρώπους...
ακόμα και η φύση προβλέπει αμυντικούς μηχανισμούς και για το μικρό ψάρι......
ας μην παραδίνουμε αμαχητί τους δικούς μας λοιπόν.
Και βέβαια ας μην έχουμε αυταπάτες ,οτι μπορεί να υπάρχουν νησίδες Παραδείσου μέσα στην Κόλαση ,(αν όλοι γύρω μας έχουν πυρηνικά .....)
Όντως η ζέστη βλάπτει σοβαρά την φιλοσοφία ΟΥΦ !!!!
φιλιάαααα

kariatida62 είπε...

@ΞΩΤΙΚΟ: Aναλώσιμο και το Ξωτικούλι μας!
Α!!!! Χαχαχαχαχα!
Οοοοοοοπα! λέω!!! γειάσου βρε Δήμητρα, μια ζειμπεκιά αλά ελληνικά για πάρτη σου!
Εεεεελα!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
θα σου πω κάτι "καλοκαιρινό...!!!"

Ο Δημήτρης (μου) ρωτάει:
"-γιατί ...εξακολουθούν να βγαίνουν τρίχες στο... μουστάκι μου
ενώ, εξαφανίζονται από το κεφάλι μου αφήνοντάς με ... "άτριχο"...
(από τα τρελά του...)

Μήπως, λοιπόν, έχουν "φιλοσοφήσει" οι...άλλοι, ότι η ζωή σε θέλει όσο σε πάει..κι ότι κι αν κάνουμε μας κτυπάει πισώπλατα;

(ο ...αιώνιος πόλεμος των μελισσών, της θρεμμένης βασίλισσας, και των... άλλων...)

Εντάξει, μην απαντάς!
Πήγαινε στο
" toTefteri.com "

και πες μου... Περιμένω την αλήθεια.
Με αγάπη,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

α Κενταύρου είπε...

To έπιασα το υπονοούμενο της πλατείας.
Στις Συνταγματικά οργανωμένες κοινωνίες η κάτω Βουλή φωνάζει ,απαιτεί ,οργίζεται ενίοτε κάνει και βανδαλισμούς ,όλα είναι επιτρεπτά στο πως θα εκφράσει την αντίθεση της ,σε κάθε τι που βλάπτει τα συμφέροντα της.Η πάνω Βουλή ακούει,βλέπει και παίρνει τις αποφάσεις.

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή: Γιώτα μου,πες στου Δημήτρη σου, πως όσο βλέπει να φυτρώνουν τρίχες στο σώμα του γενικώς, να μη φοβάται...έχει ζωή ακόμα! Ν'ανησυχήσει αν δεν βλέπει να βγαίνουν κάπου..έστω και στο μουστάκι!χαχαχα!
Στο Τεφτέρι πήγα αλλά δεν κατάλαβα γιατί μ'έστειλες εκεί...για μια Ναόμι έλεγε που έπαθε αμνησία! Δεν μπορώ να το συνδέσω...με τίποτα!
Τώρα όσο για τους άλλους όσο βλέπουν πως εμείς οι πολλοί κοιμόμαστε τόσο περισσότερο βαρούν!
Αυτό έχω καταλάβει και ξέρω να σου πω... Η γιαγιά μου έλεγε και ο Άγιος φοβέρα θέλει! χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@a-kentavrou:Aστερι μου δεν αναφέρθηκε η πλατεία υπο μορφή υποννοούμενου... Ευθέως σας την πρότεινα, αλλά δεν είδα προθυμίες!
Θα κατέβω αμέσως τώρα αφού απαντήσω σε σένα...
Βεβαίως και σε δημοκρατικές κοινωνίες ο λαός συμμετέχει, απαιτεί, διεκδικεί!
Δεν υποτάσσεται ούτε υποκλίνεται, και δεν φιμώνεται!

MelidonisM είπε...

Ενδιαφέρον θα 'χε πάντως και ένα αντίστοιχο άρθρο για το πού βασίστηκε
το Ελληνικό Εκσυγχρονιστικό
Θαύμα των Μεγάλων Έργων και
της Ολυμπιάδας

με την εκμετάλλευση
φτηνών αδήλωτων μεταναστών
στα πλαίσια της μαύρης
" φουσκωτής " οικονομίας απ' το 90
και μετά

Αγγελική είπε...

Αν σκεφτεί κάποιος ότι ο άνθρωπος κατοικεί στο 4% της έκτασης του πλανήτη κι έχει καταστρέψει τα σύμπαντα θα αλογιστεί τι μέγας καταστροφέας είναι!

kariatida62 είπε...

@ΜΙCHALIS MELIDONIS: Λοιπόν επειδή έρχομαι απο τον Ιοnna,και κόλλησα με την ανάλυση των φίλων Φυσικών περί αιτίου και αιτιατού θα σου απαντήσω ως εξής:
Tα μεγάλα έργα της Ολυμπιάδας δεν θα γίνονταν ποτέ αν δεν μας δινόταν η Ολυμπιάδα ...
Το αίτιο ήταν η Ολυμπιάδα και το αιτιατό τα έργα!
Σε τι δυσθεώρητα κονδύλια βέβαια έφτασαν εντέχνως τα εργα αυτά και πόσοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια είναι αλλού παππά Ευαγγέλιο!
Τα έργα όμως χρειάζονταν, έπρεπε να γίνουν ήταν ευκαιρία η Ολυμπιάδα και τώρα μας έχουν μείνει και τα χαιρόμαστε!
Οι δε μετανάστες απο το "αιτιατό" επωφελήθηκαν και αυτοί γιατί βρήκαν δουλειά έβγαλαν χρήματα(για τις χώρες τους ήσαν ποσά πολύ υψηλά και ας ήταν εξευτελιστικές οι αποζημιώσεις τους για μας)τα οποία εστάλησαν στις χώρες τους και έζησαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι που λιμοκτονούν εκεί κάτω!
Τώρα να δω τι θ'απογίνουν όλοι αυτοί, που θα πεινάσουν πραγματικά και αφού δεν θάχουν τι να φάνε, θα φάνε όπως είναι φυσικό εμάς!!!


Τι να τα κάνω τα άρθρα που γράφτηκαν, βρε Μιχάλη για την εκμετάλλευση των φτηνών αδήλωτων μεταναστών, λες και δεν τα ξέρουμε περιμένουμε απο τα άρθρα να τα μάθουμε...

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Kαι όλη αυτή η καταστροφή που γίνεται τις περισσότερες φορές, αν το μελετήσεις ασκόπως γίνεται εις το όνομα του κέρδους,της ασυδοσίας και της ανθρώπινης απληστίας!

Magia da Inês είπε...

。˛♥
Amiga,

Seja rico, seja pobre... o pior sempre sobra para o povo.

Beijinhos.
Brasil
。˚ ˚ ˛✿♪♫♪
。˛♥

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,
στο "τοΤεφτερι.κομ"

είχαν ολόκλρη σελίδα το πόσο ΠΛΟΥΣΙΑ είναι η Ελλάδα μας, με απίστευτες πετρελαιοπηγές κάτω από την Κρήτη... χρυσό κ.λ.π. κοντά στην Θασο (;) κι α. (δεν τα θυμούμαι όλα,... μια σελίδα ολόκληρη ανεκμετάλλευτων ευκαιριών
ήδη υπαρχόντων βιομηχανιών κ. α.
τις οποίες παραβλέπουν οι κυβερνήσεις... κι εποφθαλμιούν οι ξένοι... τέλος πάντων κάτι σαν αυτά
μα αξίζει να την βρεις και να την διαβάσεις... όσο για τα εναντίον των εκλεγμένων, εντάξει δεν τα πιστεύω όλα, μα έχουν ένα κάποιο δίκιο.
Επί πλέον, φίλη αθηναία μου έλεγε: είδες να κόβουν τους μισθούς των Βουλευτών, δικαστικών, κ.α. .... άρα: "λεφτά" υπάρχουν, όλοι καλοπερνάνε εκτός από τους συνταξιούχους και τους φτωχούς...
Κάρυ μου,
δεν βρίσκεις 'ακρη, που λένε...
ΤΙ ακριβώς πάνε να επιτύχουν με τόση διαπόμπευση... με δίχως τιμωρία ενόχων...
βγάζουν τα λεπτά τους οι πλούσιοι και τα βάζουν σε Ε. Τράπεζες... ΠΟΥ είναι ο νόμος και που ο έλεγχος!
Το "κλάψε-κλάψε" το συνήθισαν... σαν εκείνον που φώναζε "Λύκος..!!!"
κι όταν πήγε ο λύκος να του φάει τα πρόβατα, δεν τον πίστεψε κανένας...
Συγγνώμη για το χώρο και το χρόνο σου,
είσαι τόσο καλή να απαντάς...
σε θαυμάζω, πίστεψέ με!

Καλή εβδομάδα,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

ElenaG είπε...

Κάρυ μου τόσο απλά και χωρίς πολλά λόγια τα είπε η Μαίρη!!!

Η Coula στη πλατεία!!! Μα καλά αυτή δεν είχε εξεταστική!!!

kariatida62 είπε...

@Aστοριανή: Kαλημέρα απο την πατρίδα!
Για τον ορυκτό πλούτο που κρύβει το υπέδαφος της Ελλάδας Γιώτα μου έχουν γραφτεί πολλά χρόνια τώρα, απο τους επιστήμονες.Όχι τώρα με την κρίση, χρόνια πολλά πριν!
Βεβαίως και υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να βρουν του έχοντες και κατέχοντες, αστεία πράγματα!
Μα κόρακας κοράκου μάτι βγάζει?
Δυστυχώς, ετσι έχει διαμορφωθεί το σύστημα για να γίνεται η εκμετάλλευση του ανθρώπου απο τον άνθρωπο!.
Θέλω να προσπαθήσεις να δεις μία σειρά που έχει βγει και αναλύει το σύστημα αυτό απο την κίνηση zeitgeist.Γκουγκλάρισέ το έτσι όπως ακριβώς σου το γράφω και μόλις βρεις αρκετό χρόνο και ησυχία κάτσε μαζί με τον Δημήτρη και δείτε και τις τρεις σειρές. Το ADDENDUM του 2008,του 2007 και του 2011! Θα καταλάβετε πολλά πράγματα...και θα με θυμηθείς! Είναι μεγάλο γι'αυτό χρειάζεται χρόνος και ησυχία για να το παρακολουθήσεις...
----
Δεν θέλω να μου ζητάς συγγνώμη γιατί μου κάνεις την τιμή και έρχεσαι να τα λέμε!
Το ιστολόγιο αυτό είναι παρείστικο, δεν είναι δημοσιογραφικό...
Ο νόστος σε κάνει να θαυμάζεις την Κάρυ και κάθε τι που σου θυμίζει τις ρίζες σου...είναι φυσιολογικό!
Καλή εβδομάδα νάχετε και σεις καλή μου φίλη!
Φιλάκια στα εγγονάκια σας και ιδιαίτερα στον μπεμπούλη σας...

kariatida62 είπε...

@Εlena G: Όλα τα λέει η Μαιρούλα αλλά ποιος την ακούει?
Η Κουλίτα τα προλαβαίνει όλα! Και πλατεία και εξεταστικές όχι μόνο μία εξεταστική! χαχαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, από την παρακάτω δήλωση:
Έκκληση του Αμάνο για καθησύχαση της κοινής γνώμης για την πυρηνική ασφάλεια.

"Ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας Γιουκίγια Αμάνο απηύθυνε σήμερα έκκληση να δοθεί επειγόντως μια απάντηση η οποία θα καθησυχάσει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινής γνώμης για την παγκόσμια πυρηνική ασφάλεια μετά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία".

«Πρέπει να απαντήσουμε επειγόντως για να καθησυχάσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη», υπογράμμισε ο Γιουκίγια Αμάνο, σε ομιλία του σε διάσκεψη η οποία πραγματοποιείται από τις 20 ως τις 24 Ιουνίου για την ενίσχυση της παγκόσμιας πυρηνικής ασφάλειας.

«Είναι απαραίτητη μια διεθνής απάντηση», υπογράμμισε ο Αμάνο.

Είναι απαραίτητη μία διεθνής απάντηση λέει ο κ.Αμάνο.
Στάχτη στά μάτια. Για το ότι η περιοχή, εκεί που έγινε το ατύχημα, καταστράφηκε από την ραδιενέργεια για τους επόμενους αιώνες, δεν χρειάζεται απάντηση. Αυτός για το "φόνο" ΔΕΝ ξέρει τίποτα. Μόνο τη "πιστολιά" άκουσε.
ΑΡΗΣ

kariatida62 είπε...

@Αρης: Eυχαριστώ ρε Άρη! Νοιώθω ότι αυτή την ανάρτηση μαζί την επιμεληθήκαμε...χαχαχα!