bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

...Eίναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας!

 «Υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία με στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας μου. Ξεκίνησαν από το 1975 με στόχο τον νεοελληνικό πολιτισμό, συνέχισαν με την διαστροφή της νεότερης ιστορίας μας και της εθνικής μας ταυτότητας και τώρα προσπαθούν να μας εξαφανίσουν και βιολογικά με την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Εάν ο ελληνικός λαός δεν ξεσηκωθεί σύσσωμος για να τους εμποδίσει, ο κίνδυνος για την εξαφάνιση της Ελλάδας είναι υπαρκτός. Εγώ την τοποθετώ μέσα στα δέκα επόμενα χρόνια.
Από μας θα μείνει μόνο η μνήμη του πολιτισμού μας και των αγώνων μας για την ελευθερία. Ως το 2009 δεν υπήρχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Οι μεγάλες πληγές της οικονομίας μας ήταν οι υπερβολικές δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού και η διαφθορά μιας μερίδας του πολιτικού και του οικονομικο-δημοσιογραφικού χώρου. Όμως και για τις δύο πληγές ήταν συνυπεύθυνοι και οι ξένοι. Όπως λ.χ. οι Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι και Αμερικανοί, που κέρδιζαν δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του εθνικού μας πλούτου από την ετήσια πώληση πολεμικού υλικού. Αυτή η συνεχής αιμορραγία, μάς γονάτιζε και δεν μας επέτρεπε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, ενώ προσέφερε πλούτο στα ξένα έθνη.

Το ίδιο συνέβαινε και με το πρόβλημα της διαφθοράς. Λ.χ. η Γερμανική Siemens είχε ειδικό κλάδο για την εξαγορά Ελλήνων παραγόντων, προκειμένου να τοποθετήσει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά. Επομένως ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα αυτού του ληστρικού ντουέτου, Ελλήνων και Γερμανών, που πλούτιζαν σε βάρος του. Είναι φανερό ότι αυτές οι δύο μεγάλες πληγές θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν οι ηγεσίες των δύο φιλοαμερικανικών κομμάτων εξουσίας δεν είχαν διαβρωθεί από στοιχεία διεφθαρμένα, τα οποία για να καλύψουν τη διαρροή του πλούτου (που ήταν προϊόν της εργασίας του ελληνικού λαού) προς τα ταμεία των ξένων χωρών, κατέφευγαν στον υπέρμετρο δανεισμό, με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος να φτάσει στα 300 δισ. ευρώ, δηλαδή το 130% του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος).

Με την κομπίνα αυτή οι ξένοι που προανέφερα κέρδιζαν διπλά. Πρώτον από την πώληση των όπλων και των προϊόντων τους. Και δεύτερον από τους τόκους των χρημάτων που δάνειζαν στις κυβερνήσεις και όχι στον λαό. Γιατί όπως είδαμε, ο λαός ήταν το κύριο θύμα και στις δύο περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα και μόνο θα σας πείσει. Οι τόκοι του δανείου του ενός δισ. δολλαρίων που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα 1986 από μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, έφτασαν στα 54 δισ. ευρώ και ξεπληρώθηκαν τελικά το … 2010!

Ο κ. Γιούνγκερ εδήλωσε προ ενός έτους ότι είχε διαπιστώσει τη μεγάλη αιμορραγία των Ελλήνων από τις υπερβολικές (και αναγκαστικές) δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού από Γερμανία και Γαλλία συγκεκριμένα. Και συμπέρανε ότι έτσι οι πωλητές μας οδηγούν σε βέβαιη καταστροφή. Όμως ομολογεί ότι δεν προέβη σε καμμιά ενέργεια, για να μη βλάψει τα συμφέροντα των φιλικών του χωρών! Στα 2008 υπήρξε η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Ήταν λοιπόν επόμενο να επηρεαστεί και η ελληνική οικονομία. Εν τούτοις το επίπεδο ζωής, αρκετά υψηλό, ώστε να έχουμε καταταγεί μεταξύ των 30 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, έμεινε βασικά το ίδιο. Υπήρξε όμως άνοδος του δημοσίου χρέους.

Όμως το δημόσιο χρέος δεν οδηγεί αναγκαστικά σε οικονομική κρίση. Τα χρέη μεγάλων χωρών όπως λ.χ. οι ΗΠΑ και η Γερμανία υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα είναι εάν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή. Τότε μπορεί κανείς να δανείζεται από τις μεγάλες Τράπεζες με επιτόκιο έως 5%, έως ότου περάσει η κρίση. Σ’ αυτή τη θέση ακριβώς βρισκόμασταν στα 2009, όταν έγινε η κυβερνητική αλλαγή τον Νοέμβριο και ανέλαβε πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου.

Για να κατανοηθεί τι σκέπτεται σήμερα ο ελληνικός λαός για την καταστροφική πολιτική του, παραθέτω δύο νούμερα: Στις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το 44% των ψήφων. Σήμερα τα γκάλοπ του δίνουν 6%. Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (που όπως είπα αντανακλούσε την ευρωπαϊκή) με δάνεια από τις ξένες Τράπεζες και με το σύνηθες επιτόκιο δηλαδή κάτω από 5%. Εάν το έκανε αυτό, δεν θα υπήρχε για τη χώρα μας το παραμικρό πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα θα συνέβαινε, γιατί βρισκόμασταν σε φάση οικονομικής ανάπτυξης κι έτσι ασφαλώς θα ανέβαινε το βιοτικό μας επίπεδο.

Όμως ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει τη συνωμοσία του εναντίον του ελληνικού λαού από το καλοκαίρι του 2009, όταν συναντήθηκε κρυφά με τον Στρως Καν, με στόχο να οδηγηθεί η Ελλάδα κάτω από την ηγεμονία του ΔΝΤ. Η πληροφορία για τη συνάντηση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο του ΔΝΤ.

Για να φτάσουμε όμως έως εκεί, θα έπρεπε να παραμορφωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ώστε να φοβηθούν οι ξένες Τράπεζες και να ανεβάσουν τα επιτόκια δανεισμού σε απαγορευτικούς αριθμούς. Αυτή η επαχθής επιχείρηση ξεκίνησε με την ψεύτική εκτίναξη του Δημοσίου Ελλείμματος από το 9,2% στο 15%. Για την κακουργηματική αυτή πράξη ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης παρέπεμψε προ 20 ημερών στην Δικαιοσύνη τους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου (υπουργό των Οικονομικών).

Ακολούθησε η συστηματική εκστρατεία του κ. Παπανδρέου και του Υπουργού Οικονομικών στην Ευρώπη που διήρκεσε 5 μήνες, κατά την οποία προσπαθούσαν να πείσουν τους ξένους ότι η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός έτοιμος να βυθιστεί, ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και επομένως ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της χώρας. Σε κάθε τους δήλωση ανέβαιναν τα επιτόκια, ώστε να μην μπορούμε πια να δανειστούμε, οπότε η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα να πάρει τον χαρακτήρα της σωτηρίας μας, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε η αρχή του θανάτου μας.

Τον Μάιο του 2010 υπεγράφη από έναν και μόνο Υπουργό το περίφημο Μνημόνιο, δηλαδή η πλήρης υποταγή μας στους δανειστές μας. Το ελληνικό δίκαιο σ’ αυτές τις περιπτώσεις απαιτεί την ψήφιση μιας τόσο σημαντικής συμφωνίας από τα τρία πέμπτα της Βουλής. Άρα στην ουσία το Μνημόνιο και η Τρόικα που σήμερα ουσιαστικά μας κυβερνούν. λειτουργούν παράνομα όχι μόνο για το ελληνικό αλλά και για το ευρωπαϊκό δίκαιο. Από τότε έως τώρα, εάν τα σκαλιά που οδηγούν στο θάνατό μας είναι είκοσι, έχουμε ήδη διανύσει πάνω από τα μισά. Φανταστείτε ότι με το Μνημόνιο αυτό παραχωρούμε στους ξένους την Εθνική μας Αυτοτέλεια και την Δημόσια περιουσία μας. Δηλαδή Λιμάνια, Αεροδρόμια, Οδικά δίκτυα, Ηλεκτρισμό, Ύδρευση, Υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο κλπ. κλπ.

Κι ακόμα τα ιστορικά μας μνημεία όπως η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Επίδαυρος κλπ. αφού έχουμε παραιτηθεί από όλες τις σχετικές ενστάσεις. Σταμάτησε η παραγωγή, ανέβηκε στο 18% η ανεργία, κλείσανε 80.000 καταστήματα, χιλιάδες βιοτεχνίες και εκατοντάδες βιομηχανίες. Συνολικά βάλανε λουκέτο 432.000 επιχειρήσεις. Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν τη χώρα, που βυθίζεται κάθε μέρα και πιο πολύ σε μεσαιωνικό σκότος. Χιλιάδες πρώην ευκατάστατοι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια και κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Στο μεταξύ υποτίθεται ότι ζούμε χάρη στη μεγαλοψυχία των δανειστών μας, της Ευρώπης των Τραπεζών και του ΔΝΤ. Στην πραγματικότητα κάθε πακέτο με τα δεκάδες δισ. ευρώ με τα οποία χρεώνεται η Ελλάδα επιστρέφεται ολόκληρο από κει που έρχεται, ενώ εμείς φορτωνόμαστε νέους αβάσταχτους τόκους. Και επειδή υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί το Κράτος, τα Νοσοκομεία και τα Σχολεία, η Τρόικα φορτώνει τα μεσαία και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με υπέρμετρους φόρους, που οδηγούν κατ’ ευθείαν στην πείνα. Γενικευμένη κατάσταση πείνας είχαμε στην αρχή της γερμανικής κατοχής το 1941 με 300.000 νεκρούς σε διάστημα έξι μηνών. Από τότε το φάσμα της πείνας ξανάρχεται στη συκοφαντημένη και δύστυχη χώρα μας. Αν σκεφθεί κανείς ότι η γερμανική κατοχή μας στοίχισε ένα εκατομμύριο νεκρούς και την ολοσχερή καταστροφή της χώρας μας, πώς είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς οι Έλληνες τις απειλές της κ. Μέρκελ και την πρόθεση των Γερμανών να μας επιβάλουν ένα νέο γκαουλάιτερ… Τη φορά αυτή με γραβάτα…

Και για να αποδείξω πόσο πλούσια χώρα είναι η Ελλάδα και πόσο εργατικός και συνειδητοποιημένος Λαός είναι ο Έλληνας (συνείδηση του Χρέους προς την Ελευθερία και της αγάπης προς την πατρίδα) είναι η εποχή της Γερμανικής Κατοχής από το 1941 έως τον Οκτώβριο του 1944. Όταν τα SS και η πείνα σκότωσαν ένα εκατομμύριο πολίτες και η Βέρμαχτ κατέστρεφε συστηματικά την χώρα, έκλεβε την αγροτική παραγωγή και τον χρυσό από τις Τράπεζες, οι Έλληνες έσωσαν από την πείνα τον Λαό με τη δημιουργία του Κινήματος της Εθνικής Αλληλεγγύης και δημιούργησαν έναν παρτιζάνικο στρατό 100.000, που καθήλωσε στην χώρα μας 20 γερμανικές μεραρχίες. Συγχρόνως όχι μόνο κατόρθωσαν οι Έλληνες χάρη στην εργατικότητά τους, να επιζήσουν αλλά υπήρξε και μεγάλη ανάπτυξη της νεοελληνικής τέχνης μέσα στις συνθήκες κατοχής, ιδιαίτερα στους τομείς της λογοτεχνίας και της μουσικής.

Η Ελλάδα επέλεξε την οδό της αυτοθυσίας για την ελευθερία και συγχρόνως της επιβίωσης. Και τότε μας χτύπησαν αναίτια κι εμείς απαντήσαμε με Αλληλεγγύη και Αντίσταση και επιζήσαμε. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και τώρα με τη βεβαιότητα ότι τελικός νικητής θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτό το μήνυμα στέλνω στην κ. Μέρκελ και στον κ. Σόϊμπλε δηλώνοντας ότι παραμένω πάντοτε φίλος του Γερμανικού Λαού και θαυμαστής της μεγάλης του συνεισφοράς στην Επιστήμη, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη και ιδιαίτερα στη Μουσική! Και η καλλίτερη ίσως απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι εμπιστεύθηκα το σύνολο του μουσικού μου έργου σε δύο Γερμανούς Εκδότες, τον Schott και το ν Breitkopf, που είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες του κόσμου και η συνεργασία μου μαζί τους είναι άκρως φιλική. Μας απειλούν ότι θα μας εκδιώξουν από την Ευρώπη. Εάν η Ευρώπη δεν μας θέλει μια φορά, εμείς αυτή την Ευρώπη των Μέρκελ - Σαρκοζί δεν την θέλουμε δέκα φορές.

Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ετοιμάζομαι να πάρω μέρος κι εγώ μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, τον ήρωα που κατέβασε τη Σβάστικα από την Ακρόπολη δίνοντας έτσι το σινιάλο για το ξεκίνημα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αντίστασης ενάντια στον Χίτλερ. Οι δρόμοι και οι πλατείες μας θα πλημμυρίσουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα διαδηλώνουν την οργή τους κατά της κυβέρνησης και της Τρόικα. Άκουσα χθες τον τραπεζίτη-Πρωθυπουργό στο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό Λαό να λέει ότι «έχουμε φτάσει σχεδόν στο μηδέν». Ποιοι όμως μας έφτασαν μέσα σε δυο χρόνια στο ΜΗΔΕΝ;

Οι ίδιοι, που αντί να βρίσκονται στη φυλακή, εκβιάζουν τους βουλευτές να υπογράψουν Νέο Μνημόνιο χειρότερο από το πρώτο, που θα εφαρμοστεί από τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες μεθόδους που μας οδήγησαν στο ΜΗΔΕΝ. Γιατί; Γιατί αυτό επιτάσσει το ΔΝΤ και το Γιούρο Γκρουπ εκβιάζοντάς μας ότι εάν δεν υπακούσουμε, θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία… Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Όλοι αυτοί οι κύκλοι που ουσιαστικά μας μισούν (ξένοι και Έλληνες) και που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα, απειλούν, εκβιάζουν, με σκοπό να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, δηλαδή να μας πάνε κάτω από το ΜΗΔΕΝ, έως την οριστική μας εξαφάνιση. Έχουμε επιζήσει σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα από τους αιώνες και είναι βέβαιο ότι αν μας οδηγήσουν με τη βία στο προτελευταίο σκαλοπάτι πριν από τον θάνατο, οι Έλληνες όχι μόνο θα επιζήσουν αλλά και θα αναγεννηθούν. Αυτή τη στιγμή έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ενωθεί δυναμικά ο ελληνικός λαός.

Προσπαθώ να τον πείσω ότι η Τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτή είναι να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας και να στραφούμε προς την Ρωσία για οικονομική συνεργασία και για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα μας βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας με όρους που θα εξασφαλίζουν το εθνικό μας συμφέρον. Όσο για την Ευρώπη προτείνω να πάψουμε να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από την Γερμανία και την Γαλλία.

Όπως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γερμανία να εξοφλήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει και που σήμερα μαζί με τους τόκους μπορεί να ανέρχονται στα 500 δισ. ευρώ. Η μοναδική δύναμη που μπορεί να πραγματοποιήσει αυτές τις επαναστατικές αλλαγές είναι ο ελληνικός λαός ενωμένος σε ένα τεράστιο Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης, ώστε να εκδιωχθεί η Τρόικα (ΔΝΤ και Ευρωπαϊκές Τράπεζες) από την χώρα. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενες όλες οι παράνομες ενέργειές τους (δάνεια, χρέη, τόκοι, φόροι, αγορές του Δημόσιου πλούτου). Φυσικά οι Έλληνες συνεργάτες τους που έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας ως προδότες, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Στον σκοπό αυτό (της ενότητας του Λαού σε ένα Μέτωπο) είμαι ολοκληρωτικά δοσμένος και πιστεύω ότι τελικά θα δικαιωθώ.

Πολέμησα με το όπλο στο χέρι ενάντια στην Χιτλερική κατοχή. Γνώρισα τα μπουντρούμια της Γκεστάπο. Καταδικάστηκα από τους Γερμανούς σε θάνατο και έζησα ως εκ θαύματος. Στα 1967 ίδρυσα το ΠΑΜ, την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της στρατιωτικής χούντας. Πάλεψα στην παρανομία. Πιάστηκα και φυλακίστηκα στο «σφαγείο» της χουντικής Ασφάλειας. Τελικά και πάλι επέζησα. Σήμερα είμαι 87 ετών και είναι πολύ πιθανόν να μη ζήσω τη σωτηρία της αγαπημένης μου πατρίδας. Όμως θα πεθάνω με τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί εξακολουθώ να κάνω το Χρέος μου απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και του Δικαίου ως το τέλος».

18 σχόλια:

Verónica Marsá είπε...

Και εγώ μαζί με τον Γλέζος, τον οπιόν ξέρω πρωσωπικά και αγαπάω πολύ.

Δεν έχω τίποτα να σου πω που δεν ξέρεις από μένα. Ξεραίνεται η καρδιά μου.

Φιλιά.

MINIMARKET είπε...

Ποιά πατρίδα ? Αν τους αφήσουμε να τελειώσουν αυτό πού άρχισαν , σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε πατρίδα , υποκατάστημα θα έχουμε .

Ανώνυμος είπε...

Ένας Μίκης ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ !!
Καταπέλτης !!

Κείμενο που πρέπει να σωθεί γιατί ταλέει και τα εξηγεί όλα από την αρχή μέχρι τώρα.

Και όσο σκέπτομαι ότι ακόμα και τώρα πολλοί τον αντιμετωπίζουν σαν "γραφικό" ή πράκτορα αυτών που βρίζει (ο "φίλος" σου ο Καζάκης Κάρυ. Όταν απεχώρησε από την "ΣΠΙΘΑ" του Μίκη. Διαβασε τον να δεις !!)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μπράβο Tida.
Κολοσσός ο Μίκης και τον ειρωνεύονται μειράκια ωσάν κάτι αστέρες των 8 μμ!
Αλλα ή ώρα δεν θα αργήσει. Αλλά όχι πανικός από τα μέτρα. Αυτό θέλουν!

Panayiotis homemade είπε...

...καλό το κείμενο...αλλά...και αυτός μετα εορτης...κάποτε υπηρξε και υπουργός επι οικουμενικής.....

κρατω τις καλές του προθέσεις αλλά με επιφυλαξη και για αυτόν.....

να σαι καλά...α...τα λόγια τα χωνέψαμε κιόλας..εργα κινήσεις....

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa: To ξέρω Βερόνικα..το ξέρω ότι πονά η ψυχή σου για εμάς! Η Ελλάδα τώρα μετρά τους πραγματικούς φίλους της και τους εχθρούς της!
Νάσαι καλά κορίτσι μου.

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Oλοι νομίζω πως συμφωνούμε με τα λόγια του Μίκη.
Δεν θάχουμε πατρίδα σε λίγο καιρό.

zoyzoy είπε...

Κάρυ μου κουράστηκα δεν άντέχω άλλο αυτήν την καθημερινή τρομοκρατία και τρομαλαγνία.
Θα απομονωθώ με Τούρκικα να μην ακούω τίποτα να μη διαβάζω πια.
Αν γίνει καμιά καλή κίνηση με ξυπνάτε!

Μη μ'αφήσεις στις εκλογές να κοιμάμαι:))

Φιλιά θαλασσινά!

kariatida62 είπε...

@GIP:Oπως ακριβώς το χαρακτηρίζεις καταπέλτης η επιστολή του!
Καταγράφει όλη την οικονομική πορεία της Ελλάδας απο το 1975 μέχρι το σήμερα με το πλεον συνοπτικό και ακριβή τρόπο.
Όλοι οι μεγάλοι σ'αυτόν τον τόπο ΤΖΙΠ λοιδωρήθηκαν και έγιναν στόχος απαξίωσης και ευτελισμού.
Ετσι αποδεικνύεται ότι και ο Μίκης είναι ένας απο τους μεγάλους της Ελλάδας!
----
Στην προσπάθειά του να ενώσει όλους τους Ελληνες εναντίον των δοσίλογων πολιτικών και των τραζετικών εκπροσώπων τους, ο Μίκης δημιούργησε ένα κίνημα που είχε πολλά ονοματα απ'αυτά που συντηρούσαν ή είχαν συνηρήσει μέχρι χθες το σύστημα. Απόδειξη ότι αργότερα το ΣΠΙΘΑ μετωνομάσθη σε κίνημα ΕΛΛΑΔΑ.(έπεσαν παραιτήσεις, παρεξηγήσεις κοινώς έγινε της Καλλιοπίτσας)
Ο Μίκης ούτε την ηλικία έχει αλλά ούτε πολιτικός είναι(το παρελθόν του ως πολιτικός δεν είναι κεφάλαιο που θα μπορούσε να περηφανευτεί) για να καταφέρει να δημιουργήσει πολιτικό κόμμα. Είναι όμως ένας γνήσιος πατριώτης Ελληνας που η αγάπη του γι'αυτήν υπερνικά ακόμα και τα 87 του χρόνια και την υπερασπίζεται μ'όλες του τις εναπομείναντες βιολογικές δυνάμεις προσπερνώντας ακόμα και 25αρικά παιδιά που είναι χωμένα στα σπίτια τους.
Tζιπάκο μου, σε παρακαλώ θέλω τουλάχιστον εσύ να καταλάβεις ότι η Καρυάτιδα δεν είναι κομματοποιημένη, δεν έχει φίλους και κανέναν της κάπας της μανίκι!
Φίλοι της είναι όλοι όσοι επιδιώκουν το καλό και αγωνίζονται για την Ελλάδα είτε μέσω των γνώσεων τους είτε μέσω των εναλλακτικών προτάσεων τους, είτε μέσω των πολιτικών τους αγώνων!
Στα πλαίσια αυτά φιλοξενήθηκε πολλές φορές η φωνή του Δημήτρη Καζάκη σ'αυτό το ιστολόγιο, ακριβώς γιατί είχε και γνώσεις(πέρα απο το ότι είναι Οικονομολόγος, δουλευε μέχρι χθες σε χρηματιστηριακές εταιρείες και τα γνωρίζει όλα εκ των έσω) αλλά και εναλλακτικές προτάσεις να μας πει.
Ετσι λοιπόν θεώρησα καθήκον μου, να προβάλλω την φωνή του για δική σας και μόνο ενημέρωση! Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω μπει καν στην κίνηση του ΕΠΑΜ.
Μόνο τον παρακολουθώ επισταμένως αρκετους μήνες τώρα. Οτι θεωρησα σημαντικό που άκουσα απ'αυτόν,σας το πρόβαλα για δική σας και μόνο ενημέρωση!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: O μόνος που δείχνει να καταλαβαίνει τις δικές μου προσπάθειες εδώ μεσα και δεν παραποιεί τις προθέσεις μου φαίνεται πως είσαι εσύ Χριστόφορε!
Οχι πανικός δεν χρειάζεται,ούτε μοιρολατρία πολύ περισσότερο απάθεια και αδράνεια!
Καλό σου απόγευμα γλυκέ μου Χριστόφορε.

kariatida62 είπε...

@Panayotis homemade: Bρε Παναγιώτη, έδιωξες τα γατόνια και μας έδειξες το πρόσωπο σου? Χαχαχα! Γατόνι φαίνεσαι κι'εσύ...!
Ο Μίκης δεν τα λέει κατόπιν εορτής. Απο το 2009 έχει μαλλιάσει η γλώσσα του αντί του μνημονίου. Πρώτος δημιούργησε το κίνημα ΣΠΙΘΑ και δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει.
Ναι το πολιτικό του παρελθόν επι οικουμενικής δεν είναι το καλύτερο κεφάλαιο που έχει να μας δείξει όμως δεν έκλεψε δεν πρόδωσε ποτέ την πατρίδα του. Αντίθετα με το μουσικό του έργο την προέβαλε με το καλύτερο τρόπο στα περατα του Κόσμου! Κι'αυτό τουλάχιστον ποιος μπορεί να του το αμφισβητήσει?

kariatida62 είπε...

@ΖΟΥΖΟΥ: Λες βρε Ζουζούκα μου, πως ο Γλέζος, ο Θεοδωράκης και όλοι εμείς να είμαστε τρομολάγνοι?!
Να κάτσουμε λοιπόν όλοι στους καναπέδες μας να παρακολουθούμε τα Τούρκικα μέχρι να τους δούμε να βγαίνουν κι'αυτοί απο την τηλεόραση και έτσι προλάβουν τους Γερμανούς στο ξέσκισμα της Ελλάδας. ο Ερντογάν δεν την βλέπω να την βγάζει καθαρή...και οι στρατιωτικοί είναι στην γωνία και περιμένουν για το ντου!
Πολλοί θα ανακουφιστούν με την κήρυξη ενός πολέμου...έχουν πέσει κεσάτια πολλά και ένας πόλεμος ίσως τους σώσει!

Frezia είπε...

Δυστυχώς Κάρυ!
Οπως τα λέει ο Μίκης είναι.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
Αλίμονο στην Πατρίδα και
στα παιδιά μας.
Δεν είμαι μοιρολάτρισσα,
μα τι μπορούμε να κάνουμε?

kariatida62 είπε...

@Frezia: Λουλουδάκι μου με ρωτάς:
Δεν είμαι μοιρολάτρισσα μα τι μπορούμε να κάνουμε?

Αν μπορούσαμε να κάνουμε αυτή την ερώτηση στον Κολοκοτρώνη, στον Καραισκάκη, στους αγωνιστές του '21,στους Ιερολοχίτες,στον Παύλο Μελά, στους γονείς και παπούδες μας που πολέμησαν στην Αλβανία,στους αντιστασιακούς μας, στην Λέλα Καραγιάννη στον άγνωστο έλληνα στρατιώτη που έχει ποτίσει αυτή την γη με αίμα τι θα μας απαντούσαν? Μπορείς να φανταστείς την απάντηση?

Frezia είπε...

Ναι, απλά θα μας έλεγαν να
κάνετε,ότι κάναμε κι εμείς...

kariatida62 είπε...

@Frezia: A γειάσου Λουλουδάκι μου!
Τώρα ξέρεις τι μπορεί να κάνουμε...

zoyzoy είπε...

Κάρυ μου η τρομολαγνία δεν πήγαινε για τον Γλέζο και τον Θεοδωράκη και τους δύο τους σέβομαι σαν αγωνιστικούς ιστορικούς λίθους που έχει αναδείξει η πατρίδα μας!
Αλλά δεν μπορώ άλλο πιστεύω την κρίση την βιώνουμε πολύ καλύτερα από κάθε άλλο εμείς οι άνεργοι και οι απλήρωτοι αυτοί της χώρας.

Ολο και περισσότεροι επιχειρηματίες παίρνουν πρωτοβουλίες με την υποστήριξη της κυβέρνησης και αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες τους.
Τώρα ξέρεις πως θ'αποκαλούμαστε πια απασχολούμενοι για να μην έχουμε δικαιώματα εργαζόμενου.

kariatida62 είπε...

@Ζουζου: Bεβαίως εκείνοι που βάλλονται πρώτοι είναι όσοι βιώνουν την ανεργία στο πετσί τους και όλοι οι νέοι που πρόκειται να γίνουν οι πρώτοι "σκλάβοι" του κεφαλαίου.
Και ποιοι είναι αυτοί οι νέοι Ζουζούκα, τα παιδιά μας ακόμα και τα εγγόνια πολλών απ'εμάς.
Γι'αυτό η απελπισία και η απογοήτευση δεν πρέπει να μας ρίξει στην απραξία!
Ενότητα και αγώνας μέχρι τελικής πτώσης απο όλους μας!