bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο επιστήμονας που εκτελέστηκε γιατί αποκάλυψε...



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ
Ο  συγγραφέας του βιβλίου:" H βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα"και ιδρυτικό μέλος του δεκαπενθήμερου περιοδικού "Ανταίος", ήταν γιος  του Ψαριανού ναυάρχου Α.Μπάτση και της Συριανής  Αν. Πρίντεζη .


 Είχε σπουδάσει Νομική και Οικονομικές επιστήμες και ασχολήθηκε με την Κοινωνιολογία. 
Ο Μπάτσης στο εν λόγω βιβλίο ασχολήθηκε συνοπτικά με την αξιοποίηση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πόρων , το οικονομικό σχέδιο για την εκβιομηχάνιση καθώς και για την βιωσιμότητά της. 
Μαζί με την γυναίκα του Λίλιαν
΄Ολα αυτά λίγο πριν μετά την απελευθέρωσή μας απο τους Γερμανούς και ενώ βρισκόμαστε στο κατώφλι του αιματηρού εμφυλίου πολέμου, δηλαδή το 1946 και 1947.


΄Ενα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα απο το βιβλίο του είναι το ακόλουθο:" Eίναι γνωστό ότι από  την ημέρα που άρχισαν να έρχονται τα εφόδια της ΟΥΝΡΑ στην χώρα μας,άρχισε ταυτόχρονα αγώνας όλων των εμπορικών, τραπεζικών και βιομηχανικών συγκροτημάτων για την χρησιμοποίησή τους σαν μέσο αύξησης του κεφαλαίου και της εξαγωγής μεγάλου υπερκέρδους. Είναι γνωστός ο αγώνας των βιομηχάνων να μετατρέψουν την βιομηχανοποίηση των κλωστουφαντουργικών υλών σε επικερδέστατη επιχείρηση, όπου εκτός απο το νόμιμο κέρδος θα εισέπρατταν και διαφορά σε όφελός τους απο το εικονικό ποσοστό της φύρας που ζητούσαν να κατακυρωθεί για κάθε μονάδα παραγομένου προιόντος. Οι έμποροι επίσης ζητούσαν ανάλογες παραχωρήσεις και ωφελήματα για την διαχείριση και πούληση των εφοδίων...
...Τα πράγματα όμως πήραν την οριστική τους λύση απο τον τρόπο που κανόνισε τα εκκρεμή ζήτηματα η κυβέρνηση.
Μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων δεν γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγω βιβλίου, ούτε φυσικά το ποιος ήταν ο Δημήτρης Μπάτσης.
Ο μεγάλος ιδεολόγος και επαναστάτης εκτελέστηκε στις 30 Μαρτίου του 1952, μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συναγωνιστές του Ηλία Αργυριάδη και Νίκο Καλούμενο.
 Στις τρεις τα ξημερώματα!. 
Ουσιαστικά τον καταδίκασαν να τουφεκιστεί μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη, εξ'αιτίας του βιβλίου που έγραψε και το  οποίο... έθαψαν για 58 ολόκληρα χρόνια.
Η πρώτη έκδοση του έργου έγινε το 1947, απο τον Εκδοτικό Οίκο: Tα Νέα Βιβλία-Α.Ε" με πρόλογο και επιμέλεια του ίδιου του συγγραφέα και επανεκδόθηκε πρόσφατα από τον Εκδοτικό οίκο¨Κέδρος.
Στις σελίδες του αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ύπαρξη της λεγόμενης"Σύμβασης COOPER" που υπεγράφη το 1940.
Επι της ουσίας η σύμβαση αυτή δεν δούλεψε ποτέ, αλλά το κείμενό της φυλασσόταν ως ιερό κειμήλιο από όλους τους υπεύθυνους υπουργούς 
.Η Ελλάδα θα βρεθεί κάτω απο τον έλεγχο του διεθνούς μηχανισμού στήριξης λίγους μήνες πριν λήξει η ισχύς της σύμβασης τον Δεκέμβρη του 2010.
Μια ακόμα διαβολική  σύμπτωση? 


Μ'αυτή η σύμβαση  τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδας, καθώς κι ο υδάτινός μας πλούτος, τίθονταν  υπό την αιγίδα ενός «Αμερικανικού consortium εταιρειών»! 
Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης(της εν λόγω σύμβασης) ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης, μαζί με τον Μπελογιάννη! 


Από τους 12, που ήταν για «τουφέκι», επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης!
Κανείς πρωθυπουργός και καμμιά κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον εντοπισμό  και την εξόρυξη ορυκτών, στην Ελλάδα.
 Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, λ.χ. με σίδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα! 


Πολλά χρόνια αργότερα, απο την πρώτη αποκάλυψη του Δημήτρη Μπάστη στις σελίδες του βιβλίου του, στις μέρες μας, για την ακρίβεια σε ειδική διάλεξη με θέμα: H βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα", η οποία διοργανώθηκε απο το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ο κεντρικός ομιλητής αναρωτήθηκε "πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή την στιγμή ήδη στημένη βαρειά  βιομηχανία, όταν διαθέτει όχι μόνον όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σ'αφθονία, αλλά και για ορισμένα απ'αυτά , είναι η μοναδική παραγωγός χώρα στην Ευρωπαική Ένωση.."
Σύμφωνα λοιπόν με τον ομιλητή η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευθεί τα εξής "στρατηγικά ορυκτά": Λιγνήτη, αλουμίνιο, βωξίτη, μαγγάνιο, νικέλιο, Σμηκτίτες, μαγνήσιο, χρωμίτη και ουράνιο.
Αναλυτικά:
1. Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που άν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια απ’ την εισαγωγή πετρελαίου.
2. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
3. Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
4. Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
5. Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6. Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
7. Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
8. Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
9. Ουράνιο: Τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.
Ακόμα:
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, που περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο! Μια απόρρητη έκθεση, που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/02/1996, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμήθηκε η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου κι άλλων σπανίων μετάλλων, για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου, που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16 τοις εκατό, καθώς και άλλα σπάνια ορυκτά, όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου στον κόσμο. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά του 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!

Τα συμπεράσματα για τον βαθμό υποτέλειας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων απο την εποχή του Ι.Μεταξά μέχρι και σήμερα, δικά σας!



Che fece... il gran rifiuto

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μιά μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ' όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.


Κωνσταντίνος Π. Καβάφης 

44 σχόλια:

teleytaios είπε...

Που τα ξετρυπώνεις όλα αυτά ρε Κάρυ; Ομολογώ ότι δεν ήξερα τίποτα απ' όλα αυτά...

Πάντως παραείναι πολλές οι συμπτώσεις για να είναι τυχαία όλα αυτά που γίνονται στη χώρα!

Την καλημέρα μου και... καλά κουράγια μας ;)

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Mήπως τα γνώριζα κι'εγώ πριν απο δύο-τρία χρόνια?
Γνώριζα ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις απο επιστήμονες για πολύτιμο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, αλλά τόσες λεπτομέρειες (με αριθμούς ΦΕΚ συμβάσεων που ξεπουλούσαν τις πηγές της χώρας σε αμερικάνικες εταιρείες), προσφάτως τ' έμαθα από ένα πρόσωπο που ξέρει τόσο καλά και εξηγεί τα οικονομικά αλλά διαθέτει και πολλές ιστορικές γνώσεις! Τον παρακολουθώ ανελλιπώς!

dimitris είπε...

kariatida62 καλημερα, καταλαβες ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Πως μπορεις να εισαι ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΟ?

Μονο που πριν απο ουτε δυο χρονια υπαρχουν αναρτησεις, οποτε μαλλον διαβαζεις για..............................λαιφ σταιλ και οχι...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

τι λες τωρα, εκτελεσαν τον ανθρωπο για ενα βιβλιο; ηταν νομιμο αυτο; ο κοσμος τι εκανε; δε ξεσηκωθηκε; ειναι δυνατον; πω πω...

κι εγω δεν ειχα ακουσει ποτε γι αυτο το γεγονος. τα κρυβουν καλα φενεται οσα δε πρεπει ποτε να μαθουμε. παλι καλα που διαβασα την αναρτηση σου καρυ μου.

αγανακτησα τωρα!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Ρε φίλε απο σένα αυτό δεν το περίμενα! Να χαρακτηρίζεις τις αναρτήσεις της Κάρυς επιπέδου lifestyle, είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ!
Στα τρία χρόνια περίπου λειτουργίας αυτού του προσωπικού μπλογκ, μόνο τα ιστορικά θέματα που έχουν αναρτηθεί φτάνουν τον αριθμό 55!
Μερικά απ'αυτά όπως το Μακεδονικό που βγήκε σε σειρές,ξόδεψα ώρες μελέτης και σύνταξης απ'ότι πηγές μπόρεσα να βρω για να μπορέσω νάχω ένα αξιοπρεπές αφιέρωμα...
Δημητράκη το άδικο δεν το αντέχει κανείς ούτε οι άνθρωποι μα ούτε και οι Θεοί τους!

kariatida62 είπε...

@ΕΚΦΡΑΣΟΥ: Καλό μου κορίτσι!
Μιλάμε για μια εποχή με την ιστορία της Ελλάδας πολύ ταραγμένη!
Αυτή η σύμβαση υπεγράφη το 1940 και επικυρώθηκε με τον αναγκαστικό νόμο 2240/1940(ΦΕΚ 65/Α΄/17.2.1940 περί κυρώσεως συμβάσεως δια την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως του Αχελώου ποταμού.
Η δίκη και η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των τριών συντρόφων του συνέβη λίγο μετά τον τραγικό εμφύλιο πόλεμο, την περίοδο που ο τότε πρωθυπουργός Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρούσε να επιβάλει πολιτική εθνικής συμφιλίωσης.
Στο πρόγραμμά του ήταν η απελευθέρωση των εκτοπισμένων και των πολιτικών κρατουμένων ίσως ακόμα και η νομιμοποίηση του ΚΚΕ(που ήταν παράνομο)
Η ενεργοποίηση όμως του νόμου περί κατασκοπείας και η καταδίκη του Μπελογιάννη ώθησαν τα πράγματα στα άκρα, αποκαλύπτοντας έτσι ότι η όλη υπόθεση υποκινήθηκε από ανώτερους αξιωματικούς,έτσι ώστε να τορπιλιστεί η πολιτική Πλαστήρα.
Η πρώτη δίκη του Μπελογιάννη ξεκίνησε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1951 με 92 κατηγορούμενους συνολικά, από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών στο Αρσάκειο Δικαστικό Μέγαρο.
Ένα από τα μέλη του δικαστηρίου ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο μετέπειτα δικτάτορας.
Βέβαια για την καταγραφή της ιστορικής αλήθειας όσο παράξενο και να σου ακούγεται, Ο Παπαδόπουλος ήταν ο μοναδικός από τους στρατοδίκες που ψήφισε ενάντια στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη. Η δίκη ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου με δώδεκα θανατικές καταδίκες. Μετά την διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ο Νικόλαος Πλαστήρας δήλωσε ότι η απόφαση δε θα εκτελεστεί.
Εν τω μεταξύ στις 16 Νοεμβρίου 1951 βρίσκονται παράνομοι ασύρματοι στις περιοχές Καλλιθέας και Φαλήρου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους στρατοδίκες, για επιστράτευση του νόμου περί κατασκοπείας.
Έτσι ο Μπελογιάννης και οι άλλοι κατηγορούμενοι προσάγονται σε νέα δίκη. Η δεύτερη αυτή δίκη αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου 1952, στηριζόμενη στο μεταξικό νόμο 375/1936 περί κατασκοπείας, ενώπιον του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών. Ο Μπελογιάννης και λοιποί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες και πρόβαλαν τις πατριωτικές τους ενέργειες κατά τη διάρκεια της κατοχής. Η δίκη τους πήρε μεγάλη δημοσιότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.
Τελικώς το δικαστήριο καταδίκασε μόνο τον Μπελογιάννη και τους τρεις προαναφερθέντες συντρόφους του ομόφωνα σε θάνατο, την 1η Μαρτίου 1952 και στις 30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 4.10΄ τη νύχτα, οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν νωρίς το πρωί από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο του Γουδή και εκτελέστηκαν δια τυφεκισμού.
Ο Μπάτσης με την ενεργό πολιτική και επιστημονική του δράση, έπρεπε να θανατωθεί!
Το νήμα των επιστημονικών αναλύσεων και ερευνών του έπρεπε πάσει θυσία να κοπεί!
Άγρια χρόνια και εποχές που σημάδεψαν και έδεσαν χειροπόδαρα την χώρα μας...

censurasigloXXI είπε...

Ο Καβάφης.


Ο Χριστόφορος και εσένα μιλάτε για τον ίδιο ποιητής, περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

τα φιλάκια μου.

kariatida62 είπε...

@censurasigloXXI:Bερονικούλα μου! Πού είσαι? Χάθηκες! Είσαι καλά???
-----
Ο Καβάφης, πάντα θα είναι επίκαιρος,όσο η δικαιοσύνη και η αρετή θα υπάρχει για να μάχεται το άδικο και την υποτέλεια!
-----
Μας λείπεις πολύ! Και κείνο το λογοτεχνικό μας Σάββατο, έμεινε μόνο του να περιμένει τις βραδυές μας...

Αντώνης είπε...

Καλημέρα φιλενάδα. Πάλι με πολλά, αλλά........Μου επιτρέπεις κάποιες διορθώσεις ? Όχι ως προς τα ιστορικά γεγονότα του αδελφοκτόνου και τις τραγικές προεκτάσεις που συμπλήρωσαν το αιματοβαμμένο πάζλ της εποχής, αλλά σε ορισμένα από τα υπόλοιπα στοιχεία που παραθέτεις.
1. Βωξίτης: Είναι κοίτασμα (Παρνασσός, Γκιώνα κ.λ.π.) από το οποίο με επεξεργασία (ηλεκτρόλυση) παίρνουμε το Αλουμίνιο. Η επεξεργασία του ορυκτού, η παραγωγή του πρωτογενούς υλικού (Αλουμίνα) και στην συνέχεια του Αλουμινίου, γίνεται στα Άσπρα Σπίτια Αντικύρας στο εργοστάσιο της πρώην Γαλλικής Πεσινέ και τώρα όμιλο Μυτιληναίου. Πράγματι η χώρα μας είναι πλούσια σε βωξίτη, όμως εδώ και κάποια χρόνια υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέματα όπως π.χ.:
1.1. Η Νιγηρία επίσης σοβαρός παγκόσμιος παραγωγός έχει σημαντικά φθηνότερο προϊόν.
1.2. Ο Κορινθιακός επιχωματώνεται (μπαζώνεται) από την λάσπη που απορρίπτεται από το εργοστάσιο Αλουμινίου και οι «προοδευτικές οργανώσεις» απαιτούν το κλείσιμο του εργοστασίου. Ψάξε λίγο.
2. Λιγνίτης: (Πτολεμαΐδα-Μεγαλόπολη), περιορίζεται συνεχώς σαν καύσιμη ύλη λόγω ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Ξεχνάς τον «οικολογικό» πόλεμο? Δεν διαμαρτυρήθηκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση όποτε πέρασες από τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ ? Και , σε προλαβαίνω, δεν είναι θέμα φίλτρων στις καμινάδες όπως τελείως υποκριτικά λόγω ασχετοσύνης διατρανώνουν οι «οικολόγοι». Γνωρίζεις τα σχετικά απαγορευτικά μέτρα για οικιακή και όχι μόνο χρήση στην Φλώρινα π.χ. ?

Αντώνης είπε...

3. Νικέλιο: Το μοναδικό κοίτασμα στην Ευρώπη είναι στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και συνυπάρχει με χρώμιο αλλά και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων. Εκεί που δραστηριοποιείται η εταιρεία ΛΑΡΚΟ Έχεις άποψη για το χάλι της εταιρείας και πώς διαλύθηκε?
4. Χρωμίτης: Τα κοιτάσματα στο Βούρινο Κοζάνης (Σκούμτσα για τους ντόπιους) όπου και το χωριό Χρώμιο, έχουν από πολλά χρόνια εξαντληθεί. Ένας από τους λόγους του οικονομικού μαρασμού της περιοχής.
5. Για το χρυσό στο Παγγαίο και την Χαλκιδική δεν άκουσες ποτέ? Για τις διαμαρτυρίες, τα δηλητηριώδη απόβλητα με Υδράργυρο, Αρσενικό και δεν ξέρω τι άλλο που θα σκορπίζουν σύμφωνα με τις «οργανώσεις» τον θάνατο στους ανθρώπους? Τις εξορύξεις που θα καταστρέψουν το περιβάλλον?
6. Σμηκτίτες: Κύριος τόπος εξόρυξης η Μήλος και η Κίμωλος. Μή μου πείς πως ούτε γι’ αυτά έχεις ακούσει ή δεί «πρωτοπόρες» και μαχητικές αναρτήσεις και αφίσες?
7. Μαγνήσιο και Μαγγάνιο: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν». Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι την σύγκριση.
8. Ουράνιο: Εδώ συμφωνούμε. Πρέπει όμως να σου επισημάνω οτι το συγκεκριμένο ορυκτό συναντάται σε πλουσιότερα κοιτάσματα «μέσα» από τα Βόρεια σύνορα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Σού αρκεί?
9. Σίδηρος????? Πού είναι καλέ τα κοιτάσματα μοναδικά στην Ευρώπη? Έτσι για πληροφοριακούς και μόνο λόγους σου λέω οτι το μεγαλύτερο κοίτασμα σιδήρου στην Ευρώπη και μάλιστα με την υψηλότερη ποιότητα μεταλλεύματος στον Κόσμο, είναι το κοίτασμα Kiruna στην Σουηδία. Διό και οι Σουηδικοί χάλυβες είναι επίσης οι κορυφαίοι στον Κόσμο.

Αντώνης είπε...

Δεν γράφω για να κάνω επίδειξη γνώσεων, ούτε για να σε στενοχωρήσω και βέβαια ούτε για να υποβαθμίσω την ανάρτησή σου που ξέρω με πόση θέρμη έγραψες το κείμενο. Γράφω για να επαναλάβω οτι εκτός από τις δύο όψεις που έχει κάθε νόμισμα, η δική μου εντελώς προσωπική άποψη (που ενδεχομένως εκφράζει και άλλους) είναι οτι οι κορυφαίοι αίτιοι της κακομοιριάς μας είναι:
--Οι Αυτοδιοικητικοί άρχοντες ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης.
--Οι Αρχαιολογικές υπηρεσίες.
--Οι αλλοπρόσαλλες συνδικαλο-οικολογικο-και ό,τι άλλο θέλεις «οργανώσεις». Και
δεν εννοώ βέβαια τους εκτός κομματικής υπηρεσίας γνήσιους μαχητές του
συνδικαλισμού.
--Η ευθυνοφοβία μας σύμφωνα με την οποία για τα δεινά μας φταίνε πάντα άλλοι και
μιά παγκόσμια συνομωσία που έχει βάλει στόχο να μας καταστρέψει.

Νισάφι. Ας συνενοηθούμε πρώτα σκυμμένοι πάνω από τα δικά μας σφάλματα, τον ωχαδερφισμό και τον τυχοδιωκτισμό μας.

kariatida62 είπε...

@Aντώνης: Bρε καλώς τον ειδικό μας! Καιρό είχαμε να σε δούμε..!
Για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας δεν θα μπορούσε πιο ενήμερο πρόσωπο απο σένα να έρθει για να μας ενημερώσει.
Τα στοιχεία αυτά που μας παραθέτεις δεν είναι αντίθετα μ'αυτά που βρήκα εγώ σε σχετικές αναφορές.(Αν εξαιρέσουμε για το σίδηρο)
Γεωλόγος δεν είμαι, ότι διαβάζω γράφω...
Ομως πιστεύεις πως οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν άγγιξαν το θέμα αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου, και καμμία δεν προχώρησε σε προσπάθειες εκβιομηχάνιση της χώρας λόγω των αντιδράσεων των οικολόγων και αριστεριστών συνδικαλιστικών οργανώσεων??? Μη τρελλαθούμε τώρα!
Τους εμπόδισαν οι συνδικαλιστές και οικολόγοι και όχι η υποτέλειά τους με συνάψεις συμβάσεων που ξεπουλούν τα πάντα..??!!!
Και αν φωνάζουν οι οργανώσεις καλώς κάνουν και φωνάζουν διότι γνωρίζουν πως το κράτος μένει αμέτοχο Πόντιος Πιλάτος, δεν ασκεί έλεγχο στις βιομηχανίες με αποτέλεσμα να γίνονται τα οικολογικά εγκλήματα!
Τι έγινε με τον Ιλισσό και τον Κηφισσό οι δύο ποταμοί αγιάσματα της Αθήνας, που έριξαν τα νερά των εργοστασίων και των υπονόμων.
Και τόσα άλλα οικολογικά εγκλήματα σ'όλη την επικράτεια τα οποία έμειναν ατιμώρητα.
Δυστυχώς δεν θυμάμαι, μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή, ενδεικτικές περιπτώσεις ν'αναφέρω πέρα απο μία πρόσφατη καταγγελία που έχει σχέση με την μόλυνση των νερών της Μακρινίτσας του Πηλίου..
.Επομένως αν υπάρχει δυσπιστία και κινήσεις πολιτών που διαμαρτύρονται, δικαιολογούνται διότι στην Ελλάδα όλα είναι ανεξέλεγκτα, και δεν τηρούνται οι διεθνείς κανονισμοί για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων.
Ολα αφήνονται στο έλεος και την φιλοτιμία των βιοτεχνιών και βιομηχανιών.
Τι να κάνω εγώ την παραγωγή ρεύματος απο τα λιγνοτοχώρια αν πεθάνω με καρκίνο και γεμίσω αναπνευστικές και χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις όλο τον τοπικό πληθυσμό?!
Επομένως υπάρχει σοβαρός λόγος, που ομάδες πληθυσμού διαμαρτύρονται!
Μη τα ρίχνουμε όλα στον ωχαδελφισμό και τυχοδιωκτισμό μας.
Εδώ δεν μιλάμε για καμμιά συνωμοσία...εδώ μιλάμε για εμπορικές συμβάσεις που ξεπουλούσαν τον ορυκτό και τον υδάτινο πλούτο μας!
Κοίτα τα σχόλια στην "Εκφράσου" μέχρι και τα σχετικά ΦΕΚ παραθέτω, στα οποία επικυρώνονταν οι συμβάσεις που ξεπουλούσαν σε Αμερικάνικες εταιρείες την ζωή της Ελλάδας.
Αυτά δεν είναι σενάρια συνωμοσίας, αυτά είναι ιστορικά ντοκουμέντα φίλε μου Αντώνη!

dimitris είπε...

kariatida62 καλησπερα κοπελια, ωρε αρχισυντακτη μην το παιρνεις επι λεξη αυτο που σου εγραψα.

Αλλωστε εμεις οι δυο εχουμε μια ''προιστορια'', αλλα σου γραφω και εννοω και αλλα καταλαβαινεις.

Το εσωσες το αρθρο σου με τις μετεπειτα σωστες τοποθετησεις σου.

Γιατι ο δικος σου αυθαιρετος ο συλογισμος, η η πηγη σου ετσι το αφηνει να εννοηθει, οτι ο Μπατσης εκτελεστηκε για το βιβλιο του, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ, οπως ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ και οι ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ και ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ.

Τοτε εκτελουσαν τις ιδεες τις κομμουνιστικες.

ΤΩΡΑ...

kariatida62 είπε...

@Προς Δημήτρη και άλλους φίλους αναγνώστες: Δεν είναι αυθαίρετος συλλογισμός...είναι η πραγματικότητα.
Το αφιέρωμα στον Μπάτση, υποτίθεται ότι απευθύνεται σ'ανθρώπους που γνωρίζουν την καταδίκη και εκτέλεση των Νίκου Μπελογιάννη και των υπολοίπων 3 συντρόφων του. Εξηγεί λοιπόν γιατί... ποίοι οι βαθύτεροι λόγοι οι οποίοι μέτρησαν για να καταδικαστουν και να εκτελεστούν εντέλει οι 4 απο απο τους 92 κατηγορούμενους!
Το ήταν παράνομοι κομμουνιστές και θεωρούνταν προδότες για τις θεωρίες τους ήταν το πρόσχημα για να κατηγορηθούν! Οι βασικότεροι λόγοι που αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε πάσει θυσία να βγούν απο την μέση ήσαν άλλοι!
Ο Νίκος Μπελογιάννης λόγω της προσωπικότητάς του και της δράσης του. Ο Μπάτσης για τις αποκαλύψεις του. Οι άλλοι δύο δεν έχω μάθει ακόμα!Προφανώς για την αντίστοιχη δράση των δύο άλλων!
-----
Αλλο εννοούσες και έγραψες άλλο πάλι κατάλαβα?
Καλά τότε σόρρυ το παιρνω πίσω!
Αφού με λες και αρχισυντάκτρια πείθομαι πως δεν είχες πρόθεση...χαχαχαχα!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

AX KARY MOY...
ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ...ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟ...ΕΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ;
ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.....

kariatida62 είπε...

@Προς όλους: Eπειδή λαμβάνω πολλά μέιλ φίλων που έχουν τις ενστάσεις τους για την αιτία θανάτωσης του Μπάτση, κρίνοντας ακόμα απο τα σχόλια των φίλων μου Εκφράσου, Αντώνη και Δημήτρη, θέλω να ξεκαθαρίσω το παρακάτω!

Η καταδίκη και η θανάτωση των 4 μέσα απο τους 92 αρχικώς κατηγορηθέντες ως κατάσκοποι κομμουνιστές,δεν ήταν τυχαία και συμπτωματική. Υπήρχαν βαθύτεροι λόγοι γιατί οι συγκεκριμένοι αποτελούσαν "κίνδυνο" για την Ελλάδα.
Ο Νίκος Μπελογιάννης γιατί ήταν ο Νίκος Μπελογιάννης ένας άνθρωπος με φυσιογνωμία ηγέτη, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και με έντονη αντιστασιακή δράση.
Ο Μπάτσης για το επιστημονικό του βιβλίο που αποτελούσε πόνημα για εκβιομηχάνιση της Ελλάδας και την βιωσιμότητά της.Αποκάλυπτε την σύμβαση Cooper, που είναι γεγονός και όχι σενάριο συμνωμοσίας και γι'αυτό έπρεπε να βγει απο την μέση! Οι υπόλοιποι δύο δεν γνωρίζω ιδιαίτερα για ποιους βαθύτερους λόγους έπρεπε να σωπάσουν!
Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητή και να μην υπάρχει σημείο παρεξήγησης των λεπτομερειών της ιστορίας που αναφέρω στο ποστ.

kariatida62 είπε...

@Effie's Sweet Home Designs:
Oλα εξηγούνται και ερμηνεύονται Εφάκι μου! Το ίδιο λέμε και για τους μαύρους των Αφρικανικών χωρών, που οι χώρες τους πρώτα μαστίζονται απο τους εμφυλίους και τις δικτατορίες και μετά απο τις ξηρασίες και τους λιμούς.
Αιώνες οι λαοί αυτοί υπήρξαν σκλάβοι και αποικίες των λευκών...Είναι δυνατόν να εκπολιτιστούν απο την μία στιγμή στην άλλη? Να σκεφτείς ότι στον Νίγηρα ακόμα υπάρχει επίσημα η σκλαβιά. Οι Τουαρέγκ, φυλή τοπική αρχοντική συντηρεί ακόμα τον θεσμό της δουλείας και το επίσημο κράτος κάνει τα στραβά μάτια και το χαρακτηρίζει κουλτούρα τους...
Ετσι λοιπόν και μεις...4 και πλέον αιώνες σκλαβιάς απο τους Οθωμανούς και μετά σκλαβιά στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο!
Δεν έχεις ακούσει τελευταία αυτό που απο παντού ψηθυρίζεται?
Ποτέ δεν έχουμε απελευθερωθεί...!

dimitris είπε...

kariatida62 καλησπερα, πρωτα δωσε μας την ''πηγη'' σου, να δουμε ποιος το εχει γραψει.
Εκεινη την εποχη δεν υπηρχε ''σειρα προτερεοτητας'' για εκτελεσεις, ειχαν κατηγορηθει για κατασκοπια υπερ της Σοβιετικης Ενωσης και επρεπε να εκτελεστει ειδικα ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ γιατι ερχοταν να οργανωσει το κομμα.
Δεν υπηρχε αλλη αιτια οπως αφηνεις να εννοηθει και ''τελος παντων'' καποια γεγονοτα τα πληροφορησε απο ''αυτους'' που ειναι μερος της ιστοριας, οχι απο ''πηγες''.
Οργανωμενοι στο Κ.Κ.Ε ητανε και οι τεσσερεις, αυτο τα λεει ΟΛΑ.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ, ετσι βολευε τοτε...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Δημητράκη, το τονίζω! 92 στον αριθμό ήταν οι αρχικοί κατηγορηθέντες. Αθωώθησαν. Στην δεύτερη δίκη οδηγήθηκαν στο εδώλιο 12 και απο τους 12 καταδικάστηκαν μόνο οι 4 συγκεκριμένοι! Ολοι ήσαν κομμουνιστές και οργανωμένα μέλη.
Οι συγκεκριμένοι όμως ήταν κίνδυνος μεγάλος γι'αυτούς και έπρεπε να πεθάνουν! Σήμερα , που ήρθαν στην επιφάνεια οι συμβάσεις cooper και το περιεχόμενό τους, ερμηνεύονται πολλά όπως και η καταδίκη του Μπάτση.
Δεν έχω καμμία υποχρέωση να πω τις πηγές μου, σας έχω παραθέσει αριθμούς ΦΕΚ ψάξτε τα και βρείτε τα...
Οπως επίσης το βιβλίο του Μπάτση που επανακυκλοφόρησε απο τον Οίκο Κέδρος, και όλες οι πληροφορίες για την δίκη των 12.(Μέσα στους 12 ήταν και η Έλλη Παππά, σύντροφος του Μπελογιάννη. Εχει μιλήσει για τον Μπάτση και το βιβλίο του...
Δεν πιστεύω η Έλλη Παππά να μην ήταν μέρος της ιστορίας.
Ορίστε οι πηγές μου Δημητράκη!

Δεν με ρωτάς όμως Δημητράκη ποια ήταν η επίσημη στάση του κόμματος και τι έκανε το βιβλίο του Μπάτση. Πόσο ασχολήθηκε και προώθησε το επιστημονικό αυτό πόνημα του.
Σαν να το έκανε λίγο μώκο μου φαίνεται...ή ιδέα μου είναι?

dimitris είπε...

kariatida62 ωρε μην εξαπτεσαι και βεβαια πρεπει να μας γραψεις που τα βρηκες, εκτος αν πιστευεις οτι η δικη ''σου'' εκδοχη ειναι η ιστορια του Κ.Κ.Ε.

Το βιβλιο της ελλης παππα, βριθει απο γεγονοτα που τα ειχε πλασει οπως τα ηθελε και το τελευταιο της ατοπημα ηταν η εκδοση του βιβλιου της με εντολη της και μετα τον θανατο της απο το Μπενακειο μουσειο με προεδρο την μητερα του πρωην υπουργου πολιτισμου γερουλανου.

Αυτα ειναι γνωστα πραγματα, η ελλη με τις τοποθετησεις της, ποδοπατησε την ιστορια της και την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ.

Γι'αυτο εχει ''αξια'' απο που αντλουμε πληροφοριες οταν κανουμε ιστορικες αναρτησεις, στο εχω ξαναγραψει, αλλα...

dimitris είπε...

kariatida62 δεν σου απαντησα για την τοποθετηση σου σε στυλ ηρακλη πουαρω, ναι ωρε το κομμα εκανε μωκο το ντοκουμεντο, εσυ λες ο Μπατσης απο που αντλησε αυτα που εγραψε?

Απο τις βιβλιοθηκες του αμερικανικου κογκρεσου?

Αυτα και πολυ αναλυτικοτερα τα περι συμφωνιων ειναι γραμμενα στον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της εποχης, αλλα εκτος οτι ησουν αγεννητη, εισαι και ''αδιαβαστη'', κατι σε δηλωση χριστοδουλου μου θυμιζεις.

Ακου φεκ---φυλλο εφημεριδας κυβερνησης---κατι πιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ σου ''βρισκεται''???

kariatida62 είπε...

@dimitris:Δημητράκη μου δεν κατάλαβες! Εγώ δεν γράφω εδώ την ιστορία του ΚΚΕ! Εγώ ψάχνω και βρίσκω ιστορικές αλήθειες που αφορούν την πορεία της Ελλάδας και ερμηνεύουν πολλά απο τα σημερινή κατάσταση της χώρας.
Σου είπα, πάρε το ίδιο το βιβλίο του Μπάτση η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα, και θα διαβάσεις τα αποσπάσματα που έγραψα, βρες τα ΦΕΚ που αναφέρονται στην σύμβαση, πάρε και τις ομολογίες της Ελλης που μιλά για την δίκη για τον πατέρα του παιδιού της, και για το ξεπούλημά τους απο την ηγεσία του κόμματος.
Δεν νομίζω ότι σ΄'ενδιαφέρει, ούτε και ενδιαφέρει τους υπόλοιπους να μάθουν ποιος με οδήγησε να μάθω γι'όλα αυτά.
Σημασία έχουν τα ντοκουμέντα τα οποία αναφέρω και ερμηνεύουν γιατί τελικώς θανατώθηκαν οι συγκεκριμένοι.

kariatida62 είπε...

Τώρα ποιες ήταν οι πηγές του Μπάτση ζητούσες να σου πω? Ή τις δικές μου?
Τα ΦΕΚ που αναφέρω σχετίζονται με την επικύρωση των συμβάσεων για την εκχώρηση υδραυλικής δυνάμεως(όπως ακριβώς έγραφε) του Αχελώου.
Το ΦΕΚ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που απεκάλυπτε ο Μπάτσης, περί συμβάσεως cooper! Θα συνεννοηθούμε καμμιά φορά?
Το γεγονός ότι τότε ήμουν αγέννητη και εσύ τριών χρονών, κάνει την διαφορά?
Μη με τρελαίνεις ωρέ Δημητράκη...μη με τρελαίνεις την άμοιρη

dimitris είπε...

kariatida62 μπας και νομιζεις οτι θα γραψεις ιστορια?

Προσεχε καρφωνεσαι σου βγαινει το ΑΝΤΙ μακαρι ομως να ηξερες γιατι πραγμα ''πραγματευεσαι'', ξερεις η ιστορια του Κ.Κ.Ε, δεν ειναι το ρομαντζο του Σπυρου Λουη, ''ελαφρως'' διαφερει.

Παω δουλεια καλη ανταμωση στα γουναραδικα, αρχισυντακτη μας...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Xαχαχαχαχα! Δημητράκη,εγώ είμαι διατεθειμένη να χαλάσω τον γουναρά...το τομάρι μου είναι πολύ ακριβό για τις χερούκλες του! Εσύ δεν ξέρω τι θα κάνεις παραμένοντας με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια!
Καλή δουλειά φίλε μου...καλή δύναμη!

VAD είπε...

Για τη μάσα των παραδοσιακών βιομηχάνων μέσω του σχεδίου Μάρσαλ σου τα ειχα γράψει πριν λίγο καιρό,καλά φάγανε,καλά ήπιανε,κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα:((

kariatida62 είπε...

@Vad:Moυ τα έγραψες, τα είπαμε αλλά τι μ'αυτό VAD?...φάγανε και συνεχίζουν να τρώνε...μαθαίνεις τι αποκαλύπτεται στο ημερολόγιο του Άκη. Πώς στήνονται οι σφυγομετρήσεις πώς ελέγχονται τα πάντα και πόσο ανίδεος είναι ο ελληνικός λαός.
Και ο Άκης στην ψυρρού τρώει πίνει, κάνει παρέα με τον Ψωμιάδη, γνωρίζει και εκτιμά τον Ντερτιλή και απο δω πάνε οι άλλοι! Κάτσε εσύ και γω τώρα να πληρώσουμε χαράτσια!

Frezia είπε...

Eτσι είμαστε εμείς Κάρυ,τους
καλούς και άξιους τους σκοτώνουμε.
Τους κακούς και ανάξιους,στο
βάθρο,τρομάρα μας...

kariatida62 είπε...

@Frezia: Nαι έχουμε μια τάση,γενικότερα τους άξιους να τους λασπολογούμε, να τους υποτιμούμε.

maria είπε...

καρυ, σου έστειλα mail , πριν απο λίγο.
δες το

Αντώνης είπε...

Φιλενάδα σταχυολογώ περιληπτικά:
1. Μιλάς στην ανάρτησή σου για τον αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Σου απάντησα ένα προς ένα για τα υπερεκτιμημένα έως ανύπαρκτα «αποθέματα» (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) και εκτός του ότι το άφησες ασχολίαστο, γράφεις στην απάντησή σου: «Τα στοιχεία αυτά που μας παραθέτεις (εγώ εννοείται) δεν είναι αντίθετα μ'αυτά που βρήκα εγώ σε σχετικές αναφορές». Μήπως λαθεύεις?
2. Υπεραμύνεσαι του λιγνίτη «...που έπρεπε από χρόνια να έχει αξιοποιηθεί...» και όταν γράφω για τα σοβαρά προβλήματα ατμοσφαιρικής και όχι μόνο ρύπανσης, μου απαντάς: «Τι να κάνω εγώ την παραγωγή ρεύματος απο τα λιγνιτοχώρια αν πεθάνω με καρκίνο και γεμίσω αναπνευστικές και χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις όλο τον τοπικό πληθυσμό?!»
Πώς λέγεται αυτή η θέση?
3. Απαντάς: «Ομως πιστεύεις πως οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν άγγιξαν το θέμα αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου............................ που ξεπουλούν τα πάντα..??!!»
Έγραψα εγώ πουθενά για κυβερνήσεις με ικανότητα στα αναπτυξιακά έργα ή για «φιλάνθρωπους» βιομήχανους κ.λ.π. κ.λ.π. ?

Αντώνης είπε...

Σχολίασα το αλλοπρόσαλλο διαμαρτυριών, έτσι για την διαμαρτυρία. Σατίρισα (δεν έγινε αντιληπτό?) την «οικολογική» συνείδηση που ζητάει εξόρυξη του χρυσού δια μαγείας και χωρίς απόβλητα, την εξόρυξη Σμηκτιτών χωρίς ορυχείο, την αύξηση της παραγωγής Αλουμινίου αλλά με εξαέρωση της παραγόμενης λάσπης και κλειστό το εργοστάσιο στα Άσπρα Σπίτια, την εξόρυξη Νικελίου από το μοναδικό κοίτασμα της Ευρώπης αλλά με διαλυμένη τη Λάρκο και για να γίνω ακόμη πιό σαρκαστικός, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως ο άνεμος αλλά χωρίς ανεμογεννήτριες γιατί στα βουνά χαλάνε την οπτική και λόγω θορύβου εμποδίζουν τις καλλιακούδες να γεννήσουν, την παραγωγή ηλεκτρισμού από την ηλιακή ενέργεια αλλά χωρίς συλλέκτες γιατί έχουνε λέει επικάλυψη με το καρκινογόνο(!!!???) διοξείδιο του πυριτίου, που είναι η άμμος στις παραλίες μας και πάνω της κυλιόμαστε και απολαμβάνουμε τον ήλιο και....και...και.... ατελείωτη ανθρώπινη βλακεία, αυτή που ο Αϊνστάιν χαρακτήρισε άπειρη.
Και σύ απάντησες: « Επομένως υπάρχει σοβαρός λόγος, που ομάδες πληθυσμού διαμαρτύρονται!»
Θέλεις και άλλα παραδείγματα? Όσα θέλεις, πολλά από αυτά με κυριολεκτικά τραγικές επιπτώσεις, τόσα που θα κουραστείς να διαβάζεις. Δεν έχει νόημα επαναλαμβάνω αν δεν σκύψουμε με ειλικρίνεια και διάθεση συνεννόησης, συνεργασίας και δουλειάς. Δεν έχει νόημα αν δεν εγκαταλείψουμε τα παραμύθια για τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να μας εξαφανίσουν για να πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο και όχι μόνο. Αυτό είναι το πιστεύω μου.

Αντώνης είπε...

Είναι τέτοια η ανοησία μας που ακόμη και αν καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την εκμετάλλευση των πετρελαιοκοιτασμάτων (εδώ είναι όντως πλούσια η χώρα γεγονός γνωστό πολλά χρόνια πρίν το1940 και επομένως μή κάνεις σημαία κάποια γεγονότα που αναφέρεις), το εγχείρημα θα πρέπει να ξεπεράσει κατά σειρά:
--Τους «οικολόγους» που θα διαμαρτύρονται για την καταστροφή του θαλάσσιου τοπίου και των σημείων αναπαραγωγής της σαρδέλας, του γαύρου ή και της γόπας ενδεχομένως.
--Το εξ αρτηριοσκληρωτικών γεροντίων Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο θα καταφύγουν οι ανωτέρω οργανώσεις, συνεπικουρούμενοι από τους τοπικούς ομίλους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων και τις ενώσεις ιδιοκτητών «rooms for let» που θα ζητάνε αυξημένα ενοίκια, παράνομες οικοδομικές άδειες, νομιμοποίηση όλων των εξ ανατολικών χωρών λάθρα εισελθουσών καλλίγραμμων επαγγελματιών και πάει λέγοντας.
--Τις απεργιακές κινητοποιήσεις..........όποιων προλαβαίνουν κάθε φορά να κλείνουν με ψαρόβαρκες, κανό, σανίδες με ή χωρίς πανιά, τις προσβάσεις στις εξέδρες εξόρυξης.
Πολλά από τα πιό πάνω τα είπα, τα υπόλοιπα όχι επειδή και γνωστά είναι και αυτονόητα για όποιον θέλει να βλέπει και ατελείωτος ο αριθμός τους.

Υ.Γ. Από αύριο θα λείψω για αρκετές ημέρες. Θα σε διαβάσω βέβαια, όμως δεν θα μπορώ να απαντήσω.

kariatida62 είπε...

@maria:Δεν έλαβα τίποτα Μαρία μου.
Το μέιλ μου είναι kariatida62@gmail.com

maria είπε...

στο ξαναστέλνω

kariatida62 είπε...

@Aντώνης
Ανέφερα Λιγνίτη,Βωξίτη, Μαγγάνιο, Νικέλιο, Σμηκτίτες,Μαγνήσιο,Χρωμίτη
Απαντάς:(σε γενικές γραμμές τα συγκεντρώνω):Πράγματι η χώρα μας είναι πλούσια σε βωξίτη, όμως εδώ και κάποια χρόνια υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέματα...
Νικέλιο: Το μοναδικό κοίτασμα στην Ευρώπη είναι στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και συνυπάρχει με χρώμιο αλλά και μικρές ποσότητες πολύτιμων μετάλλων. ......
4. Χρωμίτης: Τα κοιτάσματα στο Βούρινο Κοζάνης (Σκούμτσα για τους ντόπιους) όπου και το χωριό Χρώμιο, έχουν από πολλά χρόνια εξαντληθεί. Ένας από τους λόγους του οικονομικού μαρασμού της περιοχής.
5. Για το χρυσό στο Παγγαίο και την Χαλκιδική δεν άκουσες ποτέ? Για τις διαμαρτυρίες, τα δηλητηριώδη απόβλητα με Υδράργυρο, Αρσενικό και δεν ξέρω τι άλλο που θα σκορπίζουν σύμφωνα με τις «οργανώσεις» τον θάνατο στους ανθρώπους? (Δεν αρνείσαι την ύπαρξή του)
6. Σμηκτίτες: Κύριος τόπος εξόρυξης η Μήλος και η Κίμωλος. ....(Ούτε εδώ έχεις άλλη άποψη..απλά μου αναφέρεις τις διαμαρτυρίες των οργανώσεων
7. Μαγνήσιο και Μαγγάνιο: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μύν». Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι την σύγκριση.Εννοείς πολύ κακό για το τίποτα...
Εγώ φίλε μου, δεν γνωρίζω αν υπάρχει σε ποσότητες, εσύ ως ειδικός ισχυρίζεσαι πως δεν είναι μεγάλη η ποσότητα, άλλοι έχουν άλλη άποψη.
Ουράνιο: Εδώ συμφωνούμε.....
Στην συνέχεια διαφωνείς ως προς το σίδηρο.
Επομένως δικαίως σου απάντησα ότι οι πληροφορίες σου δεν ερχονται σε αντίθεση μ'όσα ορυκτά ανέφερα εγώ..
Μίλησες για τις διαμαρτυρίες των
αλλοπρόσαλλων συνδικαλο-οικολογικών οργανώσεων, για ωχαδελφισμό και τυχοδιωκτισμό και σου απαντώ ότι τα παραπάνω που επισημαίνεις δεν είναι οι κύριοι λόγοι που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προχώρησαν στην εκβιομηχάνιση της χώρας! Δεν θα μπορούσαν να είναι οι κύριοι λόγοι!
Στην συνέχεια ερμήνευσα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των οργανώσεων των πολιτών λόγω το ανεξέλεγκτου και της ασυδοσίας των βιομηχανιών που δεν σέβονται και καταπατούν βασικούς διεθνείς κανονισμούς υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος! Δεν νομίζω να διαφωνείς σ'αυτό το σημείο!
Δεν αντιλαμβάνομαι τελικώς σε ποιο σημείο διαφωνείς με τις αναφορές που κάνω...
Συμπλήρωσες και έδωσες μερικές διευκρινίσεις που θεωρούσες απαραίτητες και δεν τις αμφισβήτησα εφ'όσον δεν έχω στοιχεία για να τις αμφισβητήσω.
Απο κει και πέρα δεν νομίζω πως ερχόμαστε σε αντιπαράθεση...
Μίλησες για συνωμοσίες και γω ανέφερα συμβάσεις(επίσημες εκδοθέντες σε ΦΕΚ) που αποδεικνύουν ότι δεν είναι σενάρια συνωμοσιολαγνίας.
Αυτά ως προς λύση κάθε παρεξήγησης.

kariatida62 είπε...

@mariα: Mαρία τα έλαβα, θα τα δω αργότερα και θα σου απαντήσω.
Καλό μεσημέρι νάχεις

kariatida62 είπε...

@maria: Τα διάβασα έχουν καταγγελθεί απο πολλούς.
Απο την μία βγάζουν σε εφεδρεία και απολύουν δημοσίους και απο την άλλη παίρνουν καινούργιους με συμβάσεις ορισμένου χρόνοι για να κρατώνται όμηροι των κομμάτων. Παλιά δουλειά, έτσι συντηρούνταν δεκαετίες τώρα οι κομματικοί τους στρατοί!

to alataki είπε...

Τι χρειάζονται τόσες αναλύσεις; Γεγονός είναι πως το βιβλίο του Μπάτση, που το ανακάλυψα κι εγώ πριν λίγο καιρό από ένα άρθρο, προσφέρει πληροφορίες για το θέμα. Μια χαρά έκανες και το ανέβασες...

kariatida62 είπε...

@ΑΝΤΩΝΗΣ:Μόλις τώρα παρακολουθούσα ενα ντοκυματέρ στον Αντένα, για τα χρυσωρυχεία της Κιργιζίας στο Τατζικιστάν.
Σε μια εντελώς αφιλόξενη περιοχή όπου εκτός απο όλη την διαδικασία που ακολουθείται για την εξόρυξη του χρυσού τονίζεται η σημασία των αυστηρών συνθηκών ασφάλειας στην περίπτωση επικίνδυνων χημικών ουσιών για την εξόρυξη του σε ορεινά πετρώματα και η σπουδαιότητα της ασφάλειας των εργαζομένων στον χώρο εργασίας."
Σίγουρα Κιργιζία δεν έχουμε στην Ελλάδα, όπως επίσης δεν αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και αυστηρότητα που αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές εκείνες εταιρείες τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Κάτοικοι σε κείνες τις περιοχές δεν υπάρχουν.
Αυτό ήθελα κι'εγώ να τονίσω στα παραπάνω σχόλια. Δηλαδή υπάρχουν πολλές φωνές διαμαρτυρίας απο διάφορες οργανώσεις γιατί στην Ελλάδα δεν σεβόμαστε το περιβάλλον, δεν σεβόμαστε την υγεία των κατοίκων, μπροστά στην εξοικονόμηση του κέρδους! Το κράτος είναι απόν!
Ταξιδεύοντας μόλις τους προηγούμενους μήνες προς Μακεδονία, τα φωτοβολταικά δεν τα συναντούσα σε βουνοκορφές και σε χωράφια χέρσα αλλά σε κάμπους καλλιεργήσιμους! Κάμποι ολόκληροι γεμάτα φωτοβολταικά. Δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να ξεριζώσουμε τις ελιές μας το σιτάρι μας το βαμβάκι μας και να γεμίσουμε φωτοβολταικά!

Τα πετρελαιοκοιτάσματα που τώρα όλοι θυμηθήκαμε και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν σε ποσότητα ,αλλά μέχρι πρότινος όποιος τ'ανέφερε αντιμετωπίζονταν τουλάχιστον γραφικός, σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνουν ο θάνατος του Αιγαίου της μπλε ασυναγώνιστης ομορφιάς του αλλά και της σαρδέλας, του γαύρου και της μοναδικής της γόπας! Είναι εξίσου πολύτιμα για την χώρα όσο και τα πετρελαιοκοιτάσματά της.
Αυτά τα ολίγα ήθελα ακόμα να προσθέσω.

kariatida62 είπε...

@to alataki: Tο διάβασες και συ Αλατάκι μου? Αντε μπράβο γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα, ποιους τελικά ενόχλησε αυτή η αποκάλυψη του βιβλίου!
Πώς μπορεί, πώς είναι δυνατόν να το εντάξουμε στην σφαίρα της συνωμοσίας όταν πράγματι έχουν συμβεί όλα όσα αναφέρει στις σελίδες του.
Καλό βραδάκι Αλατάκι

Leviathan είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Σχεδόν τίποτε δε γνώριζα...καλο μεσημέρι!! Φιλιαααααα :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση Καρυάτιδα. Γενικότερα το θέμα είναι και πολιτικό και οικονομικό. Νομίζω πως τα παραπάνω σχόλια καλύπτουν πλήρως το ζήτημα.

kariatida62 είπε...

@maviakoufetaria: Nαι το εξαντλήσαμε το θέμα στα σχόλια! Τόσο που ο συγχωρεμένος λίγο ακόμα και θα μας φώναζε νισάφι πια...με ζαλήσατε! :))