bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το ...οικογενειακού Δικαίου Ινστιτούτο των Σαμαράδων

Σήμερα θα σας διηγηθώ περιληπτικά  την ιστορία μιας οικογενείας που ξεκινά με έναν Εθνικό Ευεργέτη.
Το όνομά του:ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΜΠΕΝΑΚΗΣ
Ο Εμμανουήλ Μπενάκης ήταν Έλληνας πολιτικός που ψηφίστηκε βουλευτής και έγινε υπουργός.
Γεννήθηκε το 1843 στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου ο πατέρας του Αντώνιος Μπενάκης (1800-1867) είχε καταφύγει από τη Χίο ύστερα από τις σφαγές και την καταστροφή της. 
Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο της Ερμουπολέως, σπούδασε εμπορικά στην Αγγλία.
Το 1866 πήγε στην Αλεξάνδρεια και εργάσθηκε στην αρχή ως υπάλληλος και αργότερα ως διευθυντής των επιχειρήσεων εξαγωγής βάμβακος του Οίκου Χωρέμη. 
Η οικογένεια Εμμανουήλ Μπενάκη στην Αλεξάνδρεια, στις αρχές του 20ού αι. Στο κέντρο, καθιστοί, η Βιργινία και ο Εμμανουήλ. Μπροστά τους ο Αντώνης και η Πηνελόπη Δέλτα (καθιστοί). Oρθιος αριστερά, ο Αλέξανδρος και καθιστή δεξιά η Ελένη Κωνσταντινίδη, δεύτερη σύζυγος του Αντώνη Μπενάκη. Πίσω, σκυφτός, ο Μικές Σαλβάγος και όρθιοι οι Κώστας και Στέφανος Δέλτα (φωτ.: Συλλογή Aλέξανδρου K. Σαμαρά). 
Το 1870 νυμφεύθηκε τη Βιργινία, αδελφή του Ιωάννου Κ. Χωρέμη, και έγινε συνέταιρος στον Οίκο Χωρέμη - Μπενάκη. Απόκτησαν πέντε παιδιά: τον Αντώνιο, τον Αλέξανδρο, την Αλεξάνδρα, την Πηνελόπη (αργότερα Στεφάνου Δέλτα), και την Αργίνη.
Η μόνιμη εγκατάστασή του στο Στροφύλι της Κηφισιάς συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη της διακυβερνήσεως της Ελλάδος από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, του οποίου στάθηκε αφοσιωμένος φίλος και πολύτιμος συνεργάτης. 
Το 1910 εξελέγη βουλευτής Αττικοβοιωτίας. ΄Ηταν ο πρώτος υπουργός του νεοσύστατου Υπουργείου Γεωργίας, Εμπορίου, και Βιομηχανίας. 
Το 1914 οι Αθηναίοι τον εξέλεξαν Δήμαρχό τους. 
Το 1916, μέσα στη λαίλαπα των πολιτικών παθών, καταδιώχθηκε, κακοποιήθηκε, και φυλακίσθηκε από τους αντιβενιζελικούς. 
Το 1920 ακολούθησε το Βενιζέλο στην εξορία και εγκαταστάθηκε στη Νίκαια και, αργότερα, στο Παρίσι. Γύρισε στην Ελλάδα το 1924.
Το εθνικό, κοινωνικό, και φιλανθρωπικό του έργο είναι τεράστιο. Ο πλούτος του στάθηκε ευλογία για το ΄Εθνος και το συνάνθρωπο. Οι δωρεές του υπήρξαν πραγματικά ηγεμονικές και διατέθηκαν για ποικίλους σκοπούς, εθνικούς και κοινωνικούς. 
Ο άδικος χαμός δύο παιδιών στάθηκε αφορμή να ιδρύσει το 1926  το Μπενάκειο Παιδικό Άσυλο Κηφισιάς, όπως λεγόταν τότε. 
Σήμερα ονομάζεταιΜπενάκειο Παιδικό Ίδρυμα Κηφισιάς. Το ένα παιδί το κτύπησε αυτοκίνητο, το άλλο κατάπιε δηλητήριο. Οι γονείς τους εργάζονταν για να τα ζήσουν και κανείς δεν ήταν «εκεί» για να τα προσέχει. Όταν ο Μπενάκης πληροφορήθηκε τα τραγικά συμβάντα πρόσφερε ένα τμήμα του κτήματός του, κατέβαλε ένα ποσό και έκτισε στη Λεωφόρο Μαραθώνος (τη γωστή μας Λεωφόρο Κηφισίας) ένα ίδρυμα για τα παιδιά των εργαζομένων μητέρων. Από τότε το Μπενάκειο θα συνδεόταν άρρηκτα με την Κηφισιά.
Το Δεκέμβριο του 1926 ο Εμμανουήλ Μπενάκης ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Κηφισιάς.
Στις 8 Απριλίου 1927, με αφορμή τη θεμελίωση του Κολλεγίου Αθηνών και της Σχολής Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ανεκήρυξε Εθνικόν Ευεργέτην.
Πέθανε στις 20 Ιουνίου 1929 και κηδεύθηκε δημοσία δαπάνη. 

    2012 Αθήνα
    Μέσα στις πολλές δωρεές του ευεργέτη συμπεριλαμβάνεται και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.(Τόχετε ξανακούσει?)

    Αντικείμενό του, οι ασθένειες των φυτών. Πήρε επιδότηση-μαμούθ για κτίρια. (12.1 Εκατ. Ευρώ απο το πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του και απασχολεί σχεδόν 100 άτομα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, απολαμβάνοντας την πολυτέλεια ενός ετήσιου προυπολογισμού που αγγίζει τα 6 εκατομ. ευρώ!!!)
    Την ζητούσε πέντε χρόνια και την απέκτησε μόλις ο Σαμαρά έγινε πρωθυπουργός...
    Γιατί θα με ρωτήσετε: Eίναι πολύ απλό...αν σας εξηγήσω την συνέχεια της ιστορίας του Ινστιτούτου που προχωρά  παράλληλα με την οικογενειακή παράδοση του δωρητή.
    Ήταν το 1923 όταν ο πρώην υπουργός Γεωργίας-Εμμανουήλ Μπενάκης ανέλαβε να ανεγείρει με δικές του δαπάνες ένα ερευνητικό Ινστιτούτο παροχής φυτοπαθολογικών υπηρεσιών. Το 1924 έγινε η θεμελίωση, το 1929 η ίδρυση και το 1931 τα εγκαίνια απο τον τότε πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Ενα χρόνο νωρίτερα και λόγω του θανάτου του Εμμαν. Μπενάκη(1929) οι εκ της διαθήκες κληρονόμοι του αποφάσισαν να το δωρίσουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
    Βεβαίως η οικογένεια παρέμεινε κυρίαρχη στην διαχείριση του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, όπως αποδεικνύεται και απο τα ονόματα της Διοικητικής του Επιτροπής.
    Ο σημερινός πρόεδρος του ΜΦΙ, Αλέξανδρος Σαμαράς, με τον αδελφό του Αντώνη, είναι δισέγγονα του Εμμανουήλ Μπενάκη απο την κόρη του Πηνελόπη Δέλτα.(Εγγόνια της Πηνελόπης Δέλτα)
     Τρίτος εξάδελφος των Αντώνη και Αλέξανδρου είναι και ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρωτοπαλλίκαρο του Γιωργάκη και αναπληρωματικό μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΜΦΙ.
    Το Ινστιτούτο λειτουργεί ως άμεσος συνεργάτης, όπως επισήμως τονίζεται, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον ιστότοπό του η ερευνητική του δραστηριότητα προσδιορίζεται απο τις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας και τα προς αντιμετώπιση προβλήματά της.
    Δεν ξέρουμε πόσο ικανοποιημένοι απο το έργο τους είναι το ΜΦΙ, αλλά θα απλά θα πρέπει να επισημάνω ότι τα προβλήματα της γεωργίας  στην Ελλάδα όχι μόνο δεν έχουν λυθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά  μάλλον έχουν επιδυνωθεί...
    Μερικές ακόμα πληροφορίες για τον άγνωστο, στο πλατύ κοινό, αδελφό του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Σαμαρά.
     Ο κ. Σαμαράς αποφοίτησε απο το Κολλέγιο Αθηνών(της οικογενείας Μπενάκη, όπως αναφέραμε και στην αρχή)το 1967 και συνέχισε τις σπουδές του στο AMHERST COLLEGE(όπως και ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης) και στο HARVARD UNIVERSITY GRADUATE SCHOLL OF DESIGN. Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και στην Ελλάδα στις αρχές του '70.
    Το 1976 ίδρυσε το δικό του γραφείο και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ειδικεύεται στο σχεδιασμό μεζονετών, πισινών και επιβλητικών κτιρίων...για έχοντες και κατέχοντες βεβαίως-βεβαίως! (Δημητράκη...μην ετοιμάζεσαι να τον φωνάξεις στην Άνδρο να σου χτίσει την πισίνα)
    Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλ. Σαμαράς υπήρξε ειδικός σύμβουλος της Γραμματείας του Εθνικού  Συμβουλίου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, σύμβουλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ κατά την Α ΄Σύνοδο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Οικισμών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας . Σε όλα μέσα δηλαδή...
    Στους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του περιλαμβάνεται η συμμετοχή του στο Δ.Σ.  του Σωματείου " Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ιδρυμα"(Κολέγια Αθηνών και Ψυχικού), όπου διετέλεσε πρόεδρος απο τον Ιανουάριο του 2006 ως πρόσφατα. Βέβαια κατά την διάρκεια της εκεί θητείας του είχε ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ των γονιών των σπουδαστών και της Διοίκησης. Αφορμή αποτέλεσαν οι κατηγορίες ορισμένων για κατρακύλα του Κολεγίου Αθηνών και διαρκή υποβάθμιση των σπουδών που προσφέρει.
    Στα γκρίζα σημεία εκείνης της περιόδου συγκαταλέγεται βεβαίως το Μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τα θέματα των εξετάσεων για τα αμερικανικά πανεπιστήμια(το γνωστό ΙB-Μπακαλορεά) που περιέργως διεέρρευσαν σε συγκεκριμένη ομάδα γόνων βαθύπλουτων οικογενειών!!!


    32 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Βρε Κάρυ μου δεν κατάλαβα....

    Τα γράφεις πολύ ωραία για τον Μπενάκη. Και φυσικά το ότι αυτός ήταν καλός και σωστός δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι και οι απόγονοι του.

    Αλλά ο αδελφός του Σαμαρά...γιατί ακριβώς τον κατηγορείς ; που άλλαξε πολλές δουλειές (το σε όλα μέσα είναι υποτημητικό, ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να ε΄χουν το βιογραφικό του ; τι κακό σε αυτό ;) . Αρχιτέκτονας είναι, να σνομπάρει τις μεγάλες δουλειές ;

    Το μόνο που μπορώ να βρω, είναι ότι ξέσπασε ντόρος όταν ΄'ηταν Πρόεδρος όπως λες. Αλλά και πάλι... κακοδιοίκηση ; έφαγε λεφτα ; σε τι ακριβώς κατηγορείται ; (εκτός του ότι είναι αδελφός του Πρωθυπουργου)


    Δεν τον ξέρω, ούτε ήξερα ότι ο Σαμαρας είχε αδελφό. Αλλα μη πετάμε στα σκυλιά κάποπιον ΜΟΝΟ με τα στοιχεία που λες... Εδώ μας πούλησαν και μας διέλυσαν και μας μάμησαν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλοι. ΚΑΙ ο πρωθυπουργός. Από τον αδελφό του θα αρχίσουμε ;

    Δεν είναι όλη η αστική και η μεγαλοαστική τάξη ένοχη. Τουλάχιστον ΟΧΙ ΟΛΗ και ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΝΟΧΗ όσο αυτοί που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια. Οι συγκεκριμμένοι.

    Μη το πάς σε ταξικό πόλεμο γενικώς και αδιακρίτως. Άσε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε με τους αλητο-προδο-άσχετο-λαμογιο-μαλάκες που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια.

    Πολιτικούς, δημοσιογράφους, συνδικάλες... Όσους από αυτούς έφταιγαν.

    Λεω εγώ τώρα... Αλλα μην αρπαχτείς από την διαφορετική μου γνώμη με τον καύσωνα !

    kariatida62 είπε...

    @GIP: Μ'αρέσει που λες ότι διαβάζω εγώ γρήγορα και δεν δίνω προσοχή στα κείμενα.
    Δεν κατηγορώ κανένα...σας εξιστόρησα την ιστορία της οικογένειας την σχέση του πρωθυπουργού με το Ινστιτούτο και την μαμούθ επιδότηση του Ινστιτούτου, άμα της ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων του Αντωνάκη. Με την καλημέρα του ως πρωθυπουργός εγκρίθηκαν και τα 12,1 εκατομμύρια ευρώ απο το ΕΣΠΑ!(Εμείς περιμένουμε τρία χρόνια τώρα με εγκεκριμένα προγράμματα για την ιατρική προληπτική εξέταση κοινωνικών ομάδων υψηλού κινδύνου στο κέντρο της Αθήνας-τοξικομανείς,μετανάστες, άστεγοι, ιερόδουλες, και θα περιμένουμε αιωνίως και το ΦΠΙ πρώτο και καλύτερο με ανύπαρκτο ομολογουμένως έργο πήρε αμέσως την μαμούθ επιχορήγηση)
    Όπως ίσως κατάλαβες είναι κληροδότημα και στους χαλεπούς μας καιρούς έχει προυπολογισμό 6 εκατομμύρια τον χρόνο με ανύπαρκτο έργο στην γεωργία της χώρας.
    Απο την άλλη όμως συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομεία, το ΙΓΜΕ και τόσους άλλους οργανισμούς με συγκεκριμένο και καταξιωμένο έργο!
    Κατάλαβες τώρα Τζιπάκο μου τι θέλω να πω? Αυτός ο καύσωνας είδες τι σου κάνει...νερουλιάζει το μυαλό! Εγώ δεν αντέχω στιγμή χωρίς κλιματιστικό.

    kariatida62 είπε...

    Κατά τ'άλλα όταν θα αρχίσει να θερίζει το ΕΙΤΖ και η φυματίωση στην Αθήνα θα σου πω εγώ Τζιπάκο μου...ποιον κατηγορώ και γιατί!

    Ανώνυμος είπε...

    Μη τα λες ! δεν κάνει ! Θα στεναχωρεθούν οι "θολό" που λένε μετανάστες και στάζει το στόμα τους μέλι !
    Ανοχή στο διαφορετικ΄'ο ! Κατανόηση ! Κι ας κινδυνεύουμε από αρρώστειες που είχαν εξαλειφθεί δεκάδες χρόνια ! Λέορα στην Πάτρα !
    Μας ήρθαν χωρίς εμβόλια ! Βιολογικός πόλεμος !

    Αλλά όχι ! Πρέπει να χαμογελάμε ! Πρέπει να τους ταϊζουμε από αυτά που ΔΕΝ έχουμε ! Να πεθάνουμε από την "διαφορετικότητα τους".

    Να πρέπει να παίρνουμε μέτρα για ξεχασμένες αρρώστιες, όταν πεθαίνουν άνθρωποι από καρκίνο, καρδιακά, εγκεφαλικά, επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα και νοσηλευτικές μονάδες σωστά επανδρωμένες !

    Να τρέχουμε για τους ξένους όταν χιλιάδες άνθρωποι δεν παίρνουν πια τα ψυχοφάρμακα τους επειδή δεν έχουν λεφτά και βγαίνουν έξω... και όποιον πάρει ο χάρος !!

    Μη τα λες ! Στα κανάλια τα έχουν απαγορέψει η θολοκράτες !! Εγκληματικότητα μόνο την ελληνική θα λέμε. Αρρώστιες μόνο όσες άσχετες με τους διαφορετικούς.

    Αλλιώς... βαφτίζεσαι με το ζόρι φασίστας... ακροδεξιός... χρυσαυγίτης....

    Με έφτιαξες πάλι !!

    Ανώνυμος είπε...

    Σου έγραψα μία σελίδα απάντηση. Δεν μου την πήρε ! Ε, δεν το ξαναγράφω.
    Δεν τα έβαζα με σένα... με τους θολό και την φιλομεταναστευτική τους πολιτικη τα έβαζα. Αυτή θα μας στείλει όπως λες.

    kariatida62 είπε...

    Nα τα βάλεις καλύτερα με τον Αντωνάκη ...που τον ενδιαφέρει περισσότερο το ΦΠΙ απο την δική σου και δική μου υγεία!
    Εξ'άλλου το μεταναστευτικό, για να μην ξεχνάμε απο τον Αντωνάκη ξεκίνησε....

    Ανώνυμος είπε...

    Μα δεν τα έβαλα ; τον συμπεριέλαβα στο σχόλιο μου. Με πρωθυπουργό τον κόμη Μητσο-τράκουλα...

    Αλλά σαν δεξιοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο για άλλα. Πολλά άλλα !

    Για το μεταναστευτικό όμως φταίει η αριστερά και το ΠΑΣΟΚ μετά τον Σημίτη.

    Leviathan είπε...

    Καλά έκανες...όποιος το διαβάσει θα βγάλει τα συμπεράσματά του...Καλό απόγευμα εύχομαι!! φιλιά!

    teleytaios είπε...

    Ήθελα να μείνω στο πρώτο μέρος της ανάρτησής σου σήμερα, αν μου το επιτρέπεις βέβαια. Έχω βαρεθεί ρε Κάρυ να γίνομαι μάρτυρας όλης αυτής της παθογένειας που κυκλοφοράει στη χώρα και στην πολιτική της. Ειλικρινά σιχάθηκα. Να πάνε να πνιγούν όλοι τους, την περηφάνια μας δεν πρόκειται να μας την κλέψουν.

    Την καλησπέρα μου σε σένα αλλά και στον Γιώργο.

    kariatida62 είπε...

    @Gip: Kόλλησες στο μεταναστευτικό!!!
    Αφού κόλλησες λοιπόν σου λέω, πως για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αποδεκατίζουν τους λαούς και ο κοσμάκης παίρνει τα μάτια του και ξεριζώνεται απο τις εστίες τους, δεν φταίνε οι θολό της Ελλάδας!!!
    Οπως επίσης για τις υπογραφές των Δουβλίνων δεν ευθύνονται οι θολό!!!
    Επιτέλους μ'έσκασες και συ...οι θολό για άλλα στην ουσία ευθύνονται και θα λογοδοτήσουν κάποια μέρα στον ιστορικό του μέλλοντος!

    kariatida62 είπε...

    @LEVIATHAN: Καλώς τον φίλο μου!
    'Οποιος το διαβάσει!
    Δεν στέκονται και πολλοί!! Με την τέτοια ζέστη! Αλλά και ζέστη να μην είχε, πόσοι νοιάζονται..!

    kariatida62 είπε...

    @ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Δεν γίνεται χρυσέ μου! Δεν γίνεται...όσο και να θέλω! Η ιστορία δεν σταματά...συνεχίζει με την νεότερη!
    Αν περιμένω ποτέ θα πνιγούν όλοι αυτοί ζήτω που καήκαμε εμείς μετά!
    Οταν θα μας αφήσουν ξεβράκωτους και φύγουν κράτα μετά εσύ την περηφάνεια σου για να ζήσεις...!
    Ήθελα νάξερα τι περιμένει ο ελληνικός λαός και κάθεται και τους κοιτά άπραγος? Τι περιμένει?

    teleytaios είπε...

    Κάρυ μου, μόλις λίγα λεπτά πριν τάισα τις κότες και πότισα τον κήπο. Μάζεψα και μια σακούλα ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια. Αυτοί μπορεί να τρώνε χαβιάρι και στο τέλος μπορεί να μας αφήσουν ξεβράκωτους, αλλά εγώ θα εξακολουθώ να ταΐζω τις κότες και να μαζεύω ζαρζαβατικά από τον κήπο. Και πάντα θα έχω το κεφάλι μου ψηλά γιατί ακόμα κι αν μου τα πάρουν όλα, δεν μπορούν να μου κλέψουν τις γνώσεις μου, την ιστορία μου και την ικανότητά μου να στρέφω το βλέμμα μου εκεί που κάθε φορά νομίζω πως είναι το σωστό, ακόμα κι αν δε φοράω βρακί! Δεν είμαι ούτε ρομαντικός ούτε μιλάω έτσι για να λέω κάτι. Ήδη η οικονομική κρίση με έχει καταβαραθρώσει οικονομικά, πιστεύω περισσότερο από όλους εδώ μέσα, και κάθε μέρα που περνάει είναι χειρότερη από την προηγούμενη για μένα, αλλά ουδέποτε πρόκειται να το αφήσω αυτό να με πάρει από κάτω. Και θα ζήσω Κάρυ μου, δεν πρόκειται να πεθάνω, δε θα τους κάνω τη χάρη.

    Όσο για τον Ελληνικό λαό που περιμένει γιατί με ρωτάς; Εμείς δεν είμαστε ο Ελληνικός λαός; Γιατί λοιπόν περιμένουμε; Εσύ κι εγώ πρώτα πρέπει να κινηθούμε και μετά οι άλλοι. Έτσι δεν είναι;

    Την καλησπέρα μου.

    kariatida62 είπε...

    @Teleytaios: Eμ...εσύ είσαι απο τους τυχερούς και έχεις τον κηπάκο σου και τις κοτούλες σου! Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε...θα τρώμε τούβλα?
    ----
    Εγώ έτοιμη είμαι για τα βουνά και θα είχα ήδη φύγει ...αλλά δεν μ'άφήνει αυτός ο Τζιπ! Δεν θέλω να τον αφήσω και μόνο του...οπότε τι να κάνω μόνη μου βρε Τελευταίε μου???:P

    teleytaios είπε...

    Πάρε τον GiP κι ελάτε. Χώρο για να μείνετε έχω, χωράφι έχω κι ένας γείτονας φτιάχνει κρασί σκέτη μεταλαβιά. Θα περάσουμε καλά σου λέω :)

    kariatida62 είπε...

    @Τελευταίος: XΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    Βρε Τελευταίε μου επανάσταση χωρίς μεταλαβιά όντως δεν γίνεται!!!
    Αλλά να ξέρεις εγώ δεν θάρθω για να σκάψω μόνο, Κιλελερ θα την κάνω την Λαμία να το ξέρεις....χαχαχαχχαχαχα!

    teleytaios είπε...

    Αχα, χα, χα, χα...

    Viva la revolution!

    dimitris είπε...

    kariatida62 καλημερα, το σπιτι που μενει το.....................................αδουλευτο ταιρι, κορης βιομηχανου, ειναι του παππου του, στα σκαλια του εχει βγει η φωτο με τον βενιζελο και τους λοιπους ''αστερες'' της εποχης.
    Πισινα τι να την κανω, ολο το Αιγαιο εχουμε στα ποδια μας, γμτ τα κολλεγια μου, γμ, μου ''εφτιαξες'' το ξημερωμα με τους...

    kariatida62 είπε...

    @dimitris: Kαλημέρα Δημητράκη!
    Το μόνο καλέ μου που κατάλαβα ήταν ότι σ'έφτιαξα και είναι και...ξημέρωμα!χαχαχαχχαχαχχαχαχααχα!

    Frezia είπε...

    Eκείνα τα χρόνια είχαμε και κανέναν
    Εθνικό... Ευεργέτη,άσχετο αν τα
    παίρνανε από αλλού.
    Τώρα έχουμε Εθνικούς... κλέφτες.

    MINIMARKET είπε...

    Αντε να τα ξαναπώ ... Ας βγούμε μιά φορά έξω απο το Ματριξ( όπως το ονομάζω εγώ ) και ας δούμε απο ψηλά , σαν ουδέτεροι παρατηρητές την ιστορία του πλανήτη , με μάτια και νού ανοιχτά , χωρίς προκαταλήψεις και στεγανά που μας ταιζούν οι δήθεν κορυφαίοι ειδικοί . Να διαβάσουμε για περίεργες λέσχεις ( Που για τα Μ.Μ.Ε δεν υπάρχουν ) , να μελετήσουμε για περίεργες συμπτώσεις , να ψάξουμε τα οικογενιακά δέντρα ανθρώπων που άλλαξαν την ιστορία , με λίγα λόγια να ψάξουμε να βρούμε την αληθινή ιστορία , αυτήν που μας κρύβουν . Μην με ρωτήσεις που και πως , ο καθένας ας βρεί τον τρόπο .
    Τότε μόνο θα καταλάβουμε πως το παιγνίδι είναι στημμένο εδώ και πολύ καιρό και πως ακόμη και οι ηρωες ήταν στο κόλπο . Πόσο καιρό φωνάζω Κάρυ για αυτό το στημμένο παιγνίδι ?
    Δεν είναι στο χέρι μας και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα ! Δύο επιλογές έχεις : ή κάνεις το κορόιδο και ζείς στον κόσμο τους χωρίς να μιλάς και προσπαθείς να ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς ή παίρνεις τα όρη και τα βουνά , έξω απο τον υποτιθέμενο πολιτισμό τους και βρίσκεις το νόημα της ύπαρξης σου , μέσα στην απέραντη γαλήνη των φυσικών ήχων . Διαλέγεις και παίρνεις . Ολα τα υπόλοιπα είναι λόγια για να περνάμε τον χρόνο μας και να το παίζουμε " επαναστάτες " . Μην με ρωτήσεις τι επέλεξα εγώ ..αφού είμαι ακόμη εδώ επέλεξα οτι και όλοι μας , απλά έχω επίγνωση τι σκ@τ@ παίζεται γύρω μου . μην απαντήσεις στο σχόλιο μου , απλά αν θέλεις δημοσιευσέτο .

    kariatida62 είπε...

    @Frezia: Aυτό είναι αλήθεια! Η υστεροφημία τους οδηγούσε σε δωρεές μεγάλες!
    Τώρα αγοράζουν ΠΑΕ και το παίζουν πρέσβειρες καλής θελήσεως χωρίς να βάζουν σεντς!

    kariatida62 είπε...

    @ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Ότι πεις! Δεν θες απάντηση...δεν θάχεις! :)

    Ανώνυμος είπε...

    Ο Αντώνης του χάρισε 12 εκατομμύρια..Αυτό είναι το πρόβλημα κι αυτό θα έπρεπε να λύσουμε,ή τουλάχιστον να ζητήσουμε απαντήσεις...Ο Μπενάκης ήταν ευεργέτης..Ο εγγονός της Δέλτα,μένει απλώς να αποδειχθεί..Προσωπικά πάντως δεν τρέφω και μεγάλες ελπίδες...καλησπέρα! :-)

    kariatida62 είπε...

    @mplahmplah: Kαλώς την! Πόσο καιρό είχα να σε δω???!!!
    Τι ελπίδες να τρέφεις παιδί μου, με αυτούς τους καραγκιόζηδες?
    Νάσαι καλά που πέρασες, χάρηκα που σε είδα.

    kariatida62 είπε...

    @mplahmplah: Kαλώς την! Πόσο καιρό είχα να σε δω???!!!
    Τι ελπίδες να τρέφεις παιδί μου, με αυτούς τους καραγκιόζηδες?
    Νάσαι καλά που πέρασες, χάρηκα που σε είδα.

    Ανώνυμος είπε...

    Πολύ ενδιαφέρον το γενεαλογικο δέντρο του Αντωνάκη. Ετσι για να μαθαίνουμε Καρυ μου!
    Ελειψα αλλά δε σας ξεχασα!
    Καλο Σ/Κ και καλο καλοκαιρι!!

    kariatida62 είπε...

    @περήφανη μανιάτισσα: Πού είσαι εσύ Μαυρομιχάλαινα?
    Το ξέρω ότι δεν μας ξεχνάς...αμοιβαία τα αισθήματα!
    Επίσης κοπέλα μου Καλό καλοκαίρι νάχεις!

    Γιώργης Χολιαστός είπε...

    Τα είπατε. Μπράβο! Κι εγώ είπα γιατί άλλαξαν όλα στο καλλίτερο στην Ελλάδα...
    Άντε, κουράγιο, άλλη μια τέτοια συζήτηση και φεύγει ο Σαμαράς. Κάντε το για το καλό της πατρίδας μας.
    Γιώργης Χολιαστός

    kariatida62 είπε...

    @Γιώργης Χολιαστός: Eσένα ρε Γιώργη περίμενα...να μας ζαλώσεις με τ'άρματα!
    Άντε μπες μπροστά και μεις σε ακολουθούμε...:P

    Ανώνυμος είπε...

    Για Καρυάτιδα62:
    Τότε ΣΙΩΠΗ.

    kariatida62 είπε...

    @Γιώργης Χολιαστός:Βρε Γιώργη, κανονικά έπρεπε κι'εγώ να αφήσω να σου απαντήσω ένα χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2015, έτσι κι'αλλιώς τα ίδια και χειρότερα θάναι τα πράγματα...αλλά δεν θέλω να σε κρατώ σε αγωνία. Όπως βλέπεις σωπαίνω και περιμένω, ησύχασε δεν θα σε αναστατώσει κανείς!