bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΤΣΙ ....ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΕΖΟΙ!


 Ξέρετε τι είναι οι ΕΟΖ? Έχετε ακούσει ποτέ για αυτές τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες?
Αν όχι ακόμα, να σας ενημερώσω εγώ.
 Είναι γεωγραφικές περιοχές, συνήθως μια πόλη, ένα λιμάνι ή μια ολόκληρη περιφέρεια, όπου οι οικονομικοί όροι λειτουργίας, το εργασιακό καθεστώς και ο τρόπος διοίκησης δεν έχει σχέση με τα ισχύοντα σε εθνικό επίπεδο του κράτους που έχει αποδεχτεί μια τέτοια ζώνη.

Με λίγα λόγια είναι  κράτη εν κράτει από οικονομική, διοικητική και εργασιακή σκοπιά.
Σκοπός τους είναι να υποδεχτούν ξένες επενδύσεις και να συγκεντρώσουν οικονομικές δραστηριότητες υπό προνομιακό καθεστώς το οποίο δεν θα ακολουθεί την εθνική νομοθεσία.
Το παρουσιάζουν ως πόλο προσέλκυσης ξένων ή ντόπιων επενδύσεων αλλά στην ουσία κανένα όφελος δεν απολαμβάνει η χώρα και ο λαός της, διότι οι επενδύσεις αυτές γίνονται υπό καθεστώς φορολογικής, εργασιακής και διοικητικής ασυλίας. Δεν πληρώνουν φόρους, ΦΠΑ και  απασχολούν εργαζόμενους που θα αμοίβονται με όρους χειρότερους από τα ελάχιστα που προβλέπει η εθνική νομοθεσία.
Αυτή την ιδέα των ΕΟΖ την σοφίστηκαν απο την δεκαετία του 1970 τα γεράκια του τραπεζικού καρτέλ στο κέντρο του Λονδίνου, όταν η αποικιοκρατία έπνεε τα λοίσθια εκείνη την εποχή και οι πολυεθνικές τα έβρισκαν σκούρα στις σχέσεις τους με τις απελευθερωμένες χώρες.
΄Επρεπε λοιπόν να βρουν έναν τρόπο να διατηρήσουν τα οικονομικά τους προνόμια.
΄Ετσι τον βρήκαν με την λύση των ΕΟΖ.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία των παλιών αποικιοκρατών ήταν όταν κατόρθωσαν να πουλήσουν την ιδέα στην νέα ηγεσία της Κίνας στα τέλη της δεκαετίας του '70.
Τό μικρό ψαροχώρι  του Σεντζέν ήταν η πρώτη ΕΟΖ το 1980.
Μέσα σε μια δεκαετία είχε μετατραπεί σε μια λαμπερή μεγαλούπολη των 9 εκατομμυρίων κατοίκων.  Το θαύμα των ζωνών με τους ουρανοξύστες και την φανταχτερή βιτρίνα της πόλης.
Στο παρασκήνιο όμως της πόλης βασίλευε η φτώχεια των εργατών που ζουν σε εργοστασιακές τρώγλες χωρίς δικαιώματα, με αμοιβές δουλοπάροικου της εποχής της Ουράνιας Αυτοκρατορίας.
Εκτός από την φτώχεια η εγκληματικότητα ανθεί με το λαθρεμπόριο κάθε είδους.
΄Ετσι γεννήθηκε και η Νο1 βιομηχανία στην Κίνα. Με τις ΕΟΖ.

Για να επιβληθεί μια ΕΟΖ χρειάζεται να υπάρχει η δυνατότητα διοικητικής αυτοτέλειας της περιοχής που θα εκχωρηθεί. Και αυτό έγινε στην Ελλάδα με την εισαγωγή του Καλλικράτη, του οποίου ο κεντρικός στόχος ήταν ευθύς εξαρχής να κατακερματίσει το ενιαίο και αδιαίρετο της εθνικής επικράτειας σε ημιαυτόνομες περιφέρειες και δήμους προκειμένου να διευκολύνει  την ιδιωτικοποίησή τους και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες επενδυτές για ανάπτυξη.

 Με μια απλή υπουργική υπογραφή μπορεί να παραχωρηθούν τα πάντα στην ελληνική επικράτεια. ΄Εως κι'αυτή η αιγιαλίτιδα ζώνη, όπου ο ιδιώτης επενδυτής θα μπορεί να μπαζώσει και να επαναχαράξει την ακτογραμμή κατά πώς τον συμφέρει μόνο με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού!
Επειδή η κυβέρνηση  της εθνικής αποτυχίας είναι αρκετά ανάλγητη, ώστε να θεσμοθετήσει ότι αν προσληφθεί Έλληνας εργαζόμενος  πρέπει να τηρηθεί η εθνική εργατική νομοθεσία, βολεύτηκε με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς και τους μαντρωμένους μετανάστες τους οποίους ως φαίνεται θα τους παραχωρήσει αύριο στους επενδυτές των ΕΟΖ.  Θα μου πείτε και συ πώς το ξέρεις?
Μα το προβλέπει ήδη ο νόμος. Ο νόμος 3907 του 2011 στο άρθρο 37 παρ.5 αναφέρεται:
 Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις του δημοσίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά απο σχετική άδεια να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας.
Δηλαδή όποιον παράμονο μετανάστη  συλλαμβάνουν  και κλείνουν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά έχουν αναβάλλει την απέλασή του για οποιονδήποτε λόγο, η κυβέρνηση μπορεί να τον στείλει να δουλέψει ως μισθωτό οπουδήποτε στην χώρα και με όρους που θα αποφασίσει η ίδια

Όταν σκόπιμα και μεθοδευμένα το ένα μετά το άλλο τα πακέτα μέτρων βάθαιναν την ύφεση στην οικονομία μας, στις 7/10/2011,βγήκαν πρώτοι οι φίλοι μας οι Γερμανοί και μίλησαν για ΕΟΖ.
Η τότε κυβέρνηση συμφώνησε για τέσσερις πιλοτικές ΕΟΖ στην Θράκη, την ΄Ηπειρο, την Πελοπόννησο και στο Νότιο Αιγαίο.
Συμφώνησε επίσης να εγκατασταθεί ειδικός "γκαουλάιτερ" που θα αναλάβει επί τόπου την διερεύνηση των δυνατοτήτων  για ΕΟΖ.

Λίγες ημέρες αφού ο Σόιμπλε είχε ξεκαθαρίσει δημόσια ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδειχτεί την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με τις ΕΟΖ ο Ολι Ρεν την   βρήκε πολύ καλή ιδέα!
΄Οπως οι παλιοί ναζί στην στην διάρκεια της πρώτης κατοχής δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν συνεργάτες και δωσίλογους έτσι έγινε και τώρα.
Διαγκωνίζονται τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα για να διασφαλίσουν μερίδιο απο την λεηλασία που ετοιμάζουν μέσω των ΕΟΖ.
Στον τύπο διάβασα(ΧΩΝΙ) ότι μεταξύ άλλων, ο γνωστός Μίχαλος (πρόεδρος του ΕΒΕΑ) σε διαρκή συνεννόηση με τον εφοπλιστή Βενιάμηβ(πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών) βιάζονται να κερδίσουν τα προνόμια μιας ΕΟΖ προκειμένου να διαπραγματευθούν μερίδιο με το νέο κατακτητή.

 Η Σημερινή κυβέρνηση έχει αναδείξει τις ΕΟΖ ως βασική της επιλογή.

Όμως να γνωρίζετε πως οι ΕΟΖ είναι χώροι όπου εκχωρείται η εθνική κυριαρχία ενός λαού υπέρ των ιδιωτών επενδυτών.
 Είναι χώροι που κυριαρχεί η ανομία, το έγκλημα και η άγρια εκμετάλλευση της εργασίας.
Αν είναι κάθε θέση εργασίας να γίνεται αποδεκτή, τότε ας επενδύσουμε σε οίκους ανοχής για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για γυναίκες και παιδιά και οι άνδρες θα μπορούσαν έτσι να βρουν θέσεις εργασίας ως νταβατζήδες.

Περιληπτικές αναδημοσιεύσεις απο το ΧΩΝΙ

16 σχόλια:

thinks είπε...

Ας πούμε πως ότι γράφεις είναι αντικειμενικό και πραγματικό -το δέχομαι ως έχει για τον σκοπό της συζήτησης. Τότε, το μόνο συμπέρασμα μπορεί να είναι: "Βρίσκουν και τα κάνουν" (όπως λέει και η σοφία του λαού). Η ερώτηση όμως την οποία γεννά αυτό το συμπέρασμα είναι "γιατί τους επιτρέπουμε να βρίσκουν, για να κάνουν;" Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ οδυνηρή και δεν είμαστε έτοιμοι να τη δεχτούμε ακόμη...

kariatida62 είπε...

Μα φυσικά βρήκαν τους δωσίλογους και τα κάνουν! Αυτό δεν χωρά καμμιά αμφιβολία! Τώρα ρώτησέ με γιατί ψηφίσαμε τους δωσίλογους!
΄Ελα μου ντε...γι'αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

kariatida62 είπε...

@thinks: Για την αντικειμενικότητα και την πραγματικότητα έχεις κάτι μήπως ν'αντιτάξεις διαφορετικό απ'αυτά που ενημέρωσα?

thinks είπε...

Βέβαια, η απάντηση ότι φταίνε οι δοσίλογοι είναι λογική και εύκολη. Αλλά δεν μας επιτρέπει να δραπετεύσουμε από την ανάγκη απάντησης στην επόμενη ερώτηση που δημιουργείται αυτόματα: Τι κατάσταση, ποιός και ποιοί, ανέδειξαν τους δοσίλογους, και επέτρεψαν την ύπαρξη των δοσίλογων.

Στην ενημέρωση που έκανες, αντιγράφοντας περιληπτικά από το ΧΩΝΙ (όπως γράφεις κάτω από το κείμενο) δεν βρίσκω καίριο να αντιτάξω τίποτα (και όπως είπα το δέχομαι ως έχει για τον σκοπό της συζήτησης). Πρώτιστα επειδή θεωρώ τις ερωτήσεις/απαντήσεις, που κάνουμε παραπάνω, πιο σημαντικές από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή ανάλυση επί της δομής της ενημέρωσης η οποία τις προκαλεί.

kariatida62 είπε...

@ΤHINKS: Kαλημέρε Σκεπτόμενε!

Δεν σε καταλαβαίνω , πού ακριβώς θέλεις να καταλήξουμε.
Η Ιστορία των πραγμάτων εξηγεί την επικράτηση δοτών και μη κυβερνήσεων σ'αυτή την χώρα,η ανοχή του λαού ερμηνεύεται με την πλήρη άγνοια και απάθεια που έχει πέσει χρόνια τώρα και τον έχει κάνει αδύναμο στην πολιτική σκέψη, κοιλιόδουλο,ατομιστή, φυγόπονο χαρακτηριστικά όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών αλλά και άλλων ευρωπαίων.
Π.χ. Ιταλών! (Εσύ που τους ζεις καθημερινά το διαπιστώνεις φαντάζομαι.)
Αφήνει καθημερινά και χάνεται η αξιοπρέπεια του γιατί δεν ελπίζει σε τίποτα και σε κανέναν, εφ'όσον πρότυπα και ιδέες πλέον δεν έχουν απομείνει γι'αυτόν και περιμένει τον θάνατό του.
Ζει σ'ένα φασιστικό πολιτικό σύστημα που ελέγχει την κάθε αντίδρασή του, θεωρεί μάταιη την κάθε προσπάθεια ανατροπής αυτού του συστήματος και έτσι αφήνεται να βουλιάζει περισσότερο στην ασφάλεια που έχει φτιάξει για κείνον ο καναπές του!
Είναι σαν τον βαρειά άρρωστο. Ξέρεις αυτόν που πλέον έχει ήδη παραδώσει ψυχή και περιμένει μόνο την στιγμή!

Ετσι θεωρώ ότι έχουν τα πράγματα και όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, στρουθοκαμιλίζει!

thinks είπε...

Δηλαδή, οι δοσίλογοι, που ανέφερες πριν, λες ότι επικράτησαν λόγω της ανοχής του λαού, ο οποίος λαός λες ότι "έχει άγνοια, απάθεια, είναι αδύναμος στην πολιτική σκέψη, κοιλιόδουλος, ατομιστής, και φυγόπονος". Άρα, στην τελική, λες ότι φταίει ο λαός που επικράτησαν οι δοσίλογοι οι οποίοι επέτρεψαν στους ξένους να κάνουν ότι κάνουν. Συμφωνούμε σε αυτό: Συμφωνώ μαζί σου στο ότι η ευθύνη είναι του λαού.

Και πράγματι και άλλες χώρες Μεσογειακές έχουν παρεμφερή προβλήματα, αλλά κατά την γνώμη μου όχι τα ίδια προβλήματα ή λόγους και τρόπους: μην ξεχνάμε ότι "κάθε δυστυχισμένη οικογένεια είναι δυστυχισμένη με τον δικό της τρόπο" (Τολστόι) -αυτό νομίζω πάει και στις κοινωνίες και τα κράτη.

Μου κάνει εντύπωση που λες ότι "Όποιος δεν βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ, στρουθοκαμηλίζει". Αν το ίδιο πράγμα το πει, από την σκοπιά του, κάθε άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, τότε όλοι θα πιστεύουν πως όλοι οι άλλοι στρουθοκαμηλίζουν, και ο διάλογος μεταξύ διαφωνούντων, και η εξέλιξη της σκέψης, θα σταματούσε πριν ξεκινήσει -και στάσιμη σκέψη σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι οδηγεί στην άγνοια ή/και στο αντίθετο της απάθειας, την εμπάθεια.

Έχοντας συμφωνήσει μαζί σου επί της αρχής, νομίζω και εσύ θα συμφωνήσεις ότι τα κυρίως προβλήματα που ανέφερες, η άγνοια και η απάθεια, πηγάζουν, ή γιατρεύονται, από την πληροφόρηση. Αν η ίδια η πληροφόρηση πηγάζει από κομματικά όργανα, ή από "χρωματισμένες" ή από προδιατεθειμένες ομάδες (υποκειμενικά επιλεκτική πληροφόρηση βασισμένη στην παρουσίαση των γεγονότων "εκτός πλαισίου"), τότε η πληροφόρηση είναι στην καλύτερη περίπτωση ελλιπής, και στην χειρότερη περίπτωση είναι παραπλανητική. Ποια πηγή πληροφόρησης στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι, υπό αυτή την έννοια, ελλιπής ή παραπλανητική; (οδηγώντας τον πληροφορούμενο να μορφώνει γνώμη και να υποστηρίζει γνώμη βασισμένη σε υποκειμενική και επιλεκτική πληροφόρηση); Και, τι αξία δίνει αυτό στην οποιαδήποτε γνώμη που διαμορφώνουν οι πληροφορούμενοι;

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά, και διόρθωσε με αν δεν κατάλαβα, στις ΕΟΖ που κατα το ΧΩΝΙ θα δημιουργηθούν θα δουλεύουν μετανάστες.
Σκέπτομαι λοιπόν : αν έτσι θα απασχολούμε μετανάστες που δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, τους έχουμε φορτωθεί και τους έχουμε να περιφέρονται άνεργοι, νηστικοί, έτοιμοι για κάθε παρανομία.

Με όρους μάλλον καλύτερους από αυτούς που ζουν τώρα. Πιο υγιεινούς και πιο ανθρωπινούς. Δεν είμαστε Κίνα. Καμία Ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν θα δεχτεί το απαράδεκτο καθεστώς που ζουν πολλοί Κινέζοι στην Κίνα που δουλεύουν σαν σκλάβοι. Σε αυτό διαφωνώ με το Χωνί. Θέλω να ελπίζω πως πέφτει έξω, πως υπερβάλει σε αυτό το σημείο.
Είπα, θέλω να ελπίζω...






kariatida62 είπε...

@Τhinks: 1.- Πλέον δεν ρίχνω κανένα ελαφρυντικό στον ελληνικό λαό για τα αποτελέσματα των τελευταίων πολιτικών αρχαιρεσιών! Βέβαια η ενημέρωση μέσω της Τ.V.κυρίως,(στην οποία αρκούνταν)ήταν επιεικώς χαρακτηριζόμενη αισχρή,αλλά είπαμε πως η αποχαυνωτική απάθεια για την ίδια του την επιβίωση δεν του επιτρέπει να ψάξει δεκάδες διαφορετικούς τρόπους για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή του! Γι'αυτό έχω δηλώσει, απο τις εκλογές και μετά πως δεν πρόκειται να λυπηθώ κανέναν πλέον! Είμαστε άξιοι της μοίρας που μας περιμένει...όλους!(Αυτό το είπε κανένας μεγάλος?- αν όχι το λέω εγώ!)
2. Δυστυχώς η "αμερικανοποίηση" μ'ότι περιλαμβάνει ο παραπάνω χαρακτηρισμός έχει εισέλθει δεκαετίες τώρα στην Ευρώπη. Τα προβλήματα στην ουσία(διαφθορά, κρίση ηθικών αξιών, ιδανικά του παρελθόντος,απανθρωποίηση,αποξένωση,ατομικισμός,έλλειψη γενικής παιδείας,μαζοποίηση,παθητικότητα,
στασιμότητα του πνεύματος,εμπορευματοποίηση της επιστήμης και της τέχνης,καταναλωτισμός,ναρκωτικά) και ότι άλλο ξέχασα ν'αναφέρω είναι τα ίδια!
συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα από Μελβούρνη. Κάρυ, πιστεύω ότι οι μισοί και βάλε πολίτες αυτής της χώρας δεν γνωρίζουν το τι παραχωρούμε μέσω μιας ΕΟΖ. Οι άλλοι μισοί που γνωρίζουν αδιαφορούν πλήρως καθώς είναι είτε μέλη της πολιτικής ελίτ, είτε επιχειρηματίες με συμφέροντα.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι η εμφάνιση και πάλι διάφορων συνδικαλιστών-ένστολων. Αντί να στηλιτεύσουν την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στην ελληνική κοινωνία και το μέλλον της χώρας, συγκεντρώνονται να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές μισθών. Λες και οι άλλοι κλάδοι δεν έχουν υποστεί μειώσεις δηλαδή! Όπως και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με το πρώτο κουδούνι αποφάσισαν να αρχίσουν τις κινητοποιήσεις. Δεν τους είδα να κατεβαίνουν σε πορείες πέρυσι που τα παιδιά μας δεν είχαν βιβλία.

Θεωρώ τον ελληνικό λαό υποκριτή κι ανώριμο στην πλειοψηφία του και καταδικάζω τέτοιες πράξεις. Τώρα δε με αυτές τις επικείμενες πιλοτικές ΕΟΖ θα ξεπουληθεί πλέον και κυριολεκτικά η χώρα μας. Γιατί τόσο καιρό είχαμε κατεβάσει τα παντελόνια μόνο στους Γερμανούς...

Αγριμιώ από Μελβούρνη

ΥΓ Μου έριξαν το ιστολόγιο και πλέον μπορείς να με βρίσκεις εδώ http://agrimio.wordpress.com/

kariatida62 είπε...

@Thinks: συνέχεια...3
Σ'όλα τα προβλήματα, πέρα απο την προσωπική αξιολόγηση και αντιμετώπιση, υπάρχει η αντικειμενικότητα που κρύβεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι μία! Δεν μπορεί να είναι πολλές! Μία είναι και μοναδική με πολλές προεκτάσεις!
Αν δεν μπορείς να την διακρίνεις, σημαίνει ότι δεν βασανίστηκες για να την βρεις!
Η ενημέρωση υποτίθεται πως την αλήθεια υπηρετεί!
Σ'ότι μ'αφορά,η αναζήτηση της αλήθειας, γίνεται απαλλαγμένη απο παλαιού τύπου κομματικά κριτήρια.
Ακούω τους πάντες,απ;o τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής μέχρι τις δηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διαβάζω και παρακολουθώ οικονομικές και κοινωνικές αναλύσεις οικονομολόγων και γενικά ανθρώπων της επιστήμης και του πνεύματος που δημοσιεύουν τα δοκίμια τους. ΄Εχω πολλάκις αφιερώσει ποστ στα παραπάνω με κίνδυνο να χάσω την παρέα πολλών μπλογκοφίλων μου, ορισμένοι απο τους οποίους δεν δείχνουν το ενδιαφέρον τους τόσο έντονο όσο σ'άλλα πιο ελαφριά θέματα.
Πολλοί μάλιστα μου είπαν σε μέιλ ότι το ιστολόγιό μου απο προσωπικό τείνει να γίνει πολιτικό και κουραστικό! Θεωρώ ότι τρία χρόνια τώρα δεν έχω γίνει φερέφωνο καμμίας κομματικής γραμμής.Επιλέγω και αναδημοσιεύω,συζητώντας όλα όσα αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου!
Πιστεύω πως εδώ μέσα, όλοι έχουν καταλάβει πως ερχόμενοι θα βρουν ποικίλο το πρόγραμμά μου απο μουσική και κοινωνικά σχόλια(κουτσομπολιά)μέχρι ιστορία και πολιτική ενημερότητα! Απ'όλα έχει ο μπαξές της Κάρυς!
Άλλοτε τους ικανοποιώ, άλλοτε όχι!
Το σίγουρο είναι ότι εγώ ευχαριστιέμαι όλες τις προσπάθειές μου για όσο γίνεται αμεσότερη επικοινωνία μαζί τους! Όλοι οι μπλογκοφίλοι μ'έχουν βοηθήσει αφάνταστα με τα σχόλια τους! Δεν έχω παράπονο κανένα! :)

kariatida62 είπε...

@GIP:Σύμφωνα μ'όσα μας ενημερώνει το ΧΩΝΙ με το σχετικό άρθρο του δεν αποκλείει την απασχόληση Ελλήνων εργατών στις ΕΟΖ! Οι οποίοι να είσαι σίγουρος ότι θα προστρέξουν όταν πια θα φτάσει η στιγμή που στην ελληνική οικογένεια να είναι όλοι άνεργοι και με συντάξεις πείνας!
Οι λαθρομετανάστες που έχουν σκοπό να χρησιμοποιηθούν, θα είναι η πρώτη στρατιά των εργαζόμενων-σκλάβων!
Αν με ρωτάς και μας τι μας νοιάζει για τις δέκα φυλές του Ισραήλ που μαζεύτηκαν εδώ, μήπως εμείς τους καλέσαμε, θα απαντήσω πως εγώ την χώρα μου, την Ελλάδα της Δημοκρατίας,και της ανθρώπινης ελευθερίας δεν θέλω να την δω χώρα διηρημένη σε γκέτο και στρατόπεδα εργατών- σκλάβων που θα υπάρχουν ούτε καν για την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας ολάκερης αλλά για το αβγάτισμα του πλούτου της ντόπιου και ξένου κεφαλαίου!
Δεν θέλω να την δω επίσημα χώρα απανθρωποιημένη,χώρα ενός δουλοπρεπούς λαού-υπηρέτη ξένων συμφερόντων! Δεν έχυσε αίμα η Ελλάδα, δεν θυσίασε χρόνια τώρα τα παιδιά της για να την φέρουμε εμείς σήμερα με την συγκατάθεση της υπογραφής μας σ'αυτή την κατάσταση!
Τέλος να ρωτήσω, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμείς δεν μπορεί ποτέ να γίνουμε Κινέζοι? Πες μου τι είναι αυτό που σε κάνει να ελπίζεις πως θα αποτελέσουμε εξαίρεση?

kariatida62 είπε...

@ Αγριμιώ: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και προσυπογράφω ότι μας γράφεις!
Καλά έκανες και μου έστειλες την καινούργια διεύθυνσή σου...δεν θέλω να σε χάσω! :)

teleytaios είπε...

Κάρυ μου καλημέρα.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για να δημιουργηθούν ΕΟΖ με τον τρόπο που περιγράφεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ένας Έλληνας να εργάζεται εντός της επικράτειας της χώρας μέσα σε μια ΕΟΖ και να αμείβεται διαφορετικά από τον άλλο που εργάζεται εκτός ΕΟΖ γιατί είναι αντισυνταγματικό. Επίσης, δεν μπορεί έτσι απλά να εργάζεται ένας κρατούμενος και μάλιστα αλλοδαπός, κι ας λέει ο νόμος (μήπως τάχα μου θα είναι ο πρώτος νόμος που δε θα εφαρμοστεί;) γιατί προκύπτουν σοβαρά και θεμελιώδη προβλήματα, όπως για παράδειγμα ποιος θα πληρώνει την ασφάλειά του; Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλεύει και να μην πληρώνει εισφορές σε ασφαλιστικό ταμείο. Δηλαδή από τη μια θα τον έχει υπό απέλαση κι από την άλλη θα τον ασφαλίζει δίνοντάς του το δικαίωμα στην εργασία;

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρξουν πρώτα συνταγματικές αλλαγές κι αυτό είναι κάτι δύσκολο. Καλές είναι Κάρυ μου οι Κασσάνδρες αλλά όχι για να μας φοβίζουν αλλά για να μας ανοίγουν τα μάτια.

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Kαλώς τον Τελευταίο τον αγαπημένο μου, που πάντα έχει μία δόση αισιοδοξίας να μου χαρίσει!
Πόσες φορές τους τελευταίους μήνες Τελευταίε μου είδαμε να καταπαντώνται παράφορα τα άρθρα του ελληνικού συντάγματος και να έρχονται να μας πουν πως όλα γίνονται νομιμότυπα και συνταγματικά?
Αχ αλίμονο οι Κασσάνδρες που φώναζαν χρόνια τώρα επαληθεύονται μέρα με την μέρα και πέφτω σε μαύρη απελπισία!
Σίγουρα το μοναδικό όπλο που μας απομένει είναι η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση που πρέπει να πασχίζουμε να την έχουμε.
Αυτό προσπαθώ να κάνω καιρό τώρα και ότι αξιολογούσα άξιο προς προώθηση το έκανα για όλους εσάς ανάρτηση!
Aυτός ήταν ο μοναδικός σκοπός της κάθε ανάρτησης που είχε πολιτική χροιά και σε καμμία περίπτωση η προώθηση των θέσεων ενός συγκεκριμένου κόμματος !:)

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος/η agrimio είπε τα πράγματα με το όνομα τους.
Καλησπέρα.

kariatida62 είπε...

@Thalassokrator: Καλησπέρα!
Τόσο παράξενο αυτό που συμβαίνει μαζί σου...
Υπήρξες απο τους πρώτους-πρώτους φίλους της Καρυάτιδας, τότε όταν ακόμα τα σχόλια ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού το πολύ!
Μετά σ'έχασα! Κλειδώθηκες...χαθήκαμε!
Τώρα επανήλθες και χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω στο κονάκι μου!
Νάναι λες καρμικό το timing που διάλεξες? ;)