bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΜΕ

Η φίλη blogger NELLY έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για μια άξια εκπαιδευτικό δημόσιου Ελληνικού Γυμνασίου της Αττικής και συγκεκριμένα για την Διευθύντρια του 30ου Γυμνασίου Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.
Εχω αντιγράψει απο το ιστολόγιό της την σχετική ανάρτησή της με την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προς την νέα Υπουργό Παιδείας και παρακαλώ και 'γω προσωπικά όποιος μπορεί και έχει τον τρόπο να βοηθήσει να το προσπαθήσει συμβάλλοντας έτσι στην απόδοση δικαιοσύνης και επιβράβευσης ενός καλού εκπαιδευτικού όπως η είναι η Κα Μαρία Χατζηιωάννου.(σήμερα σπανίζουν τέτοιοι αφοσιωμένοι στο έργο τους δάσκαλοι)
Επιτέλους τους άξιους πρέπει να τους προωθούμε και όχι να τους τιμωρούμε για την  επαγγελματική ευσυνειδησία τους!!!
Προς την Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

Προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής
Κύριο Παρασκευά Γιαλούρη

Προς την Διευθύντρια του Α' ΠΥΣΔΕ Αττικής
Κυρία Πολυξένη Ζαβού-Ράδου

Προς όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ

Προς όλους τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των Καθηγητών
Προς όλους τους Εκπαιδευτικούς
Προς όλους τους Γονείς
Προς όλους τους Μαθητές
Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Έχω την χαρά και την τιμή να είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμν. Ν. Φιλαδέλφειας.

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω ζητώντας τη βοήθειά σας για ένα θέμα, που μας καίει όλους πολύ, τις κρίσεις των διευθυντών.
Στο καταταλαιπωρημένο σχολείο μας που υπέφερε από δεινά τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία είχαμε την τύχη, μετά τις κρίσεις του 2007, να έρθει μια Διευθύντρια, η κυρία Μαρία Χατζηιωάννου, που κατάφερε το ακατόρθωτο: Από αχούρι, με μορφή εγκαταλελειμμένου, ξεχαρβαλωμένου αναμορφωτηρίου να το μετατρέψει σε σχολείο- αγκαλιά για όλα τα παιδιά.
Το σχολείο μας δεν είχε τίποτα σωστό. Ηταν όλα ξεχαρβαλωμένα, δεν παρείχε ούτε τα στοιχειώδη και επιπλέον λειτουργούσε και υπό ένα καθεστώς τρομοκρατίας και χαφιεδισμού. Τα παιδιά έκαναν συνεχώς καταλήψεις διεκδικώντας τα αυτονόητα. Μέχρι και το βάψιμο των αιθουσών το κάναμε οι γονείς κάποιες Κυριακές.
Και ήρθε αυτή η γυναίκα και έβαλε τάξη σε όλα, μα κυρίως έβαλε αγάπη.
Και το σχολείο μας έγινε αυτό, που έπρεπε να είναι τα σχολεία όλου του κόσμου.
Μια κυψέλη δημιουργίας και αγάπης.
Τέρμα τα προβλήματα, τέρμα η παραβατικότητα, τέρμα οι καταλήψεις.
Τα παιδιά ξεκίνησαν δράσεις και προγράμματα, που θα ζήλευε και το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο.
Τα παιδιά αγάπησαν αυτήν, αγάπησαν τα μαθήματα, αγάπησαν το σχολείο τους σαν το σπίτι τους.
Το φροντίζουν. Το προσέχουν.

Και τώρα έρχεται το Α' ΠΥΣΔΕ, μ΄αυτήν την παράνομη, όπως διαβάζω, διαδικασία και τα ακυρώνει όλα.
Θέλει να μας πάρει την Διευθύντρια, παρόλο που η ίδια δήλωσε ότι δεν θέλει να μετακινηθεί, άλλωστε σε λίγο μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, αν θέλει.

Και ερωτώ, μήπως τηρώντας τους τύπους χάνουμε την ουσία;
Ποιός ο ρόλος του εκπαιδευτικού;
Ποιός ο ρόλος του σχολείου;
Ποιός ο ρόλος όλων αυτών, που διορίζονται ή εκλέγονται για να καλύψουν θέσεις καίριες, όπως αυτές των ΠΥΣΔΕ;
Πώς τιμάται ένας επιτυχημένος Διευθυντής; Με το να τον αλλάζετε πόστο παρά τη θέλησή του;

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Διευθύντρια του ΠΥΣΔΕ και τηλεφωνικά, να της εκφράσω την αγωνία μας και την επιθυμία μας, όμως αν και κατανοώ την έντασή της και τις πιέσεις που δέχεται πανταχόθεν, δεν μπορώ να κατανοήσω την αντίληψή της, πως "οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο για τα παιδιά τους και ουδείς αναντικατάστατος"!!!!
Πώς μπορεί κάποιος που ασχολείται με την εκπαίδευση, να γελοιοποιεί την αγωνία ενός γονιού, εκλεγμένου στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου μας κλείνοντάς του το τηλέφωνο;

Ουδείς αναντικατάστατος, μου είπε! Μα, είμαστε όλοι ίδιοι; Δεν υπάρχουν καλοί, καλύτεροι και χειρότεροι;
Η ίδια η διαδικασία των κρίσεων δεν το αποδεικνύει αυτό;

Και αν εμείς οι γονείς δεν έχουμε λόγο για το καλό των παιδιών μας, τότε ποιός έχει;

Το άρθρο 3 της χάρτας για τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των γονέων της ευρωπαϊκής κοινότητας, ορίζει πως:
"ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ."
Και το άρθρο 8:
"ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΉ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΤΑΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ."

Και ναι, η Διευθύντριά μας είναι αναντικατάστατη!!!

Μα και όλα τα σχολεία θα αναστατωθούν με τις μετακινήσεις στη μέση της χρονιάς. Από τη μια η γρίπη, από την άλλη οι καταλήψεις, τώρα συμβαίνει και αυτό, τί θα πάρουν τα παιδιά από τη φετινή χρονιά; Γιατί δεν έγιναν οι κρίσεις το καλοκαίρι, που μας πέρασε ή γιατί δεν γίνονται το καλοκαίρι που θα έρθει;

Γιατί δεν ζητάτε εκ νέου δηλώσεις προτίμησης σχολείων;
Οι προτιμήσεις των υποψηφίων είναι φυσικό να έχουν αλλάξει σε αυτά τα δυο χρόνια. Γιατί έγινε καταμέτρηση μορίων χωρίς δηλώσεις; Και οι συνεντεύξεις τι νόημα είχαν;

Σας παρακαλώ λοιπόν θερμά, βοηθήστε μας να κρατήσουμε τη Διευθύντριά μας!
Μην αφήσετε να αναστατωθούν τόσα σχολειά στο μέσον της χρονιάς!
Αφουγκραστείτε τις αγωνίες των γονιών!
Τις επιθυμίες των παιδιών!
Αυτά είναι το μέλλον της Ελλάδας.
Πάρτε τα στα σοβαρά!

Ας μην χάνουμε την ουσία και ας δούμε το θέμα προς όφελος των παιδιών μας.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Kηδεμόνων του 3ου Γυμν. Ν. Φιλαδέλφειας


21 σχόλια:

kariatida62 είπε...
O αγώνας σας είναι συγκινητικός! Θεωρώ ότι η Διευθύντριά σας έχει δικαιωθεί απο τα παιδιά πρώτα,τους γονείς και απο τους συναδέλφους της! Αυτός ο αγώνας είναι η δικαίωσή της και η βαθιά της ικανοποίηση για το έργο που έχει προσφέρει! Εύχομαι η προσπάθειά σας να φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα...
meril είπε...
Πραγματικά θεωρώ πως η δ/ντρια σας πήρε το καλύτερο δώρο. Την αγάπη και την εκτίμηση όλων σας. Θα μου πεις έδωσε και πήρε. Σωστά αλλά ξέρεις πόσοι δίνουν το είναι τους κυριολεκτικά και το μόνο που εισπράττουν είναι η διαρκής αμφισβήτηση; Έστω κι έτσι είστε τυχεροί και είναι τυχερή που τη βρήκατε και σας βρήκε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά
Artanis είπε...
Επιμένουν δηλαδή... Και πότε αναμένεται να βγουν οι τοποθετήσεις; Γράψε νεώτερα...
kiki είπε...
Νέλλη μου καλά κάνεις και το δημοσιεύεις μήπως ακουστείς. Η πρότασή σου για εκ νέου δηλώσεις προτίμησης, είναι ότι πιο δίκαιο νομίζω. Άλλωστε, αφού έγιναν εκ νέου συνεντεύξεις, θα έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψη η διετία που πέρασαν στα νέα σχολεία οι δ/ντές και να τους ζητηθεί εκ νέου να κάνουν δηλώσεις προτίμησης.
Νικόλας K. είπε...
Καλημέρα, Καλά κάνεις και φέρνεις το θέμα στην επιφάνεια… Να στείλεις mail σε όσους ανέφερες στην εισαγωγή σου, Να μαζέψετε υπογραφές και να στείλετε στο υπουργείο τη θέληση σας σαν γονείς… Οι καλοί εκπαιδευτικοί σπανίζουν στις μέρες μας! Ξέρεις υπάρχει πιθανότητα να θεωρήθηκε ότι η εν λόγω διευθύντρια δούλευε πάρα πολύ και να δημιουργούσε θέμα με αυτή της την συμπεριφορά στο κύκλο των δασκάλων που κατέχουν την ίδια θέση με εκείνη… Η κυρία Χατζηιωάννου είναι ήδη ικανοποιημένη από εσάς , την δική σας στήριξη εννοώ, άσχετα αν μετά γεμίσει θλίψη και αγανάκτηση, εξαιτίας της συμπεριφοράς των ανωτέρων της… Πες μου : Ποιος θα κρίνει τους κριτές ή ποιος θα φυλάει τους φύλακες; Να είσαι καλά!
VAD είπε...
Ο αγώνας σου ειναι δικαιωση,αναγνώριση όλων εκεινων των εκπαιδευτικών,και ειναι πάρα πολλοί,οι περισσότροι,πίστεψέ με,που δίνουν τα πάντα για το έργο τους,τέτοιους γονεις σαν και σας θέλουμε δίπλα μας,σ'ευχαριστώ...
Γκιωνης είπε...
. Ο αγώνας, εκτός από συγκινητικός, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ! ! ! . Και είναι ΚΑΙ δικός μας Αγώνας ! ! ! . Επομένως, και προσπαθώ ( ίσως και με λίγο θράσος μέσα από κάποιου άλλου τις σελίδες ), να προλάβω όλους τούς επόμενους, να μην μείνουμε αυτή την φορά σε ασκήσεις ύφους και σε καλολογικά απανθίσματα συμπάθειας, αλλά να συμπαρασταθούμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, στο θέμα αυτό. . Να το αναπαράξουμε στα δικά μας ιστολόγια, να βρούμε κι άλλους τρόπους να δράσουμε επί τέλους σαν Γονείς, σαν Πολίτες αυτού τού τόπου που επιδιώκουμε , και όχι αυτού που ΕΜΕΙΣ τον καταντήσαμε κυρίως με την αδράνειά μας ! . Όσοι θα περάσουν από δώ, με την άδεια τής οικοδέσποινας βέβαια, να προτείνουν τρόπους για την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερης δράσης... . Φτάνουν οι οιμωγές και οι συμπάθειες. . . . Υ.Γ. Συγνώμη για την ένταση, αλλά προσωπικά δεν αντέχω άλλα 93 σχόλια συμπαράστασης χωρίς "πρακτικό" αποτέλεσμα, όπως στην ανάρτηση " ΚΟΚΚΙΝΗ " ! Και φίλη kariatida62, είναι αυτονόητο οτι δεν υπάρχει καμμιά "μομφή" ή οτιδήποτε άλλο προς εσένα. Παρακαλώ να μην παρεξηγηθώ.
ξωτικό είπε...
Mπράβο βρε φιλενάδα !!!! σε θαυμάζω χρόνια και το ξέρεις για την αγωνιστηκότητά σου το αστείρευτο κουράγιο σου και το πόσο ωραία τα λές χτυπώντας ουσία !!! ελπίζω να πετύχετε !! και πάντως είναι ένα υπέροχο μάθημα για τα παιδιά ο αγώνας που κάνετε ! σ'αγαπώ πολύ !
Margo είπε...
Να μας κρατάς ενήμερους Νέλλη θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι στενόμυαλοι σε ένα τέτοιο κείμενο με τόσες αλήθειες που όμως τους θίγουν και όχι άδικα. Καλημέρα σου
logia είπε...
@@@@@@@@@φίλοι μου έχουμε στείλει επιστολές σχεδόν σε όλους τους παραπάνω: Υπουργό Παιδείας, Περιφερειακό Διευθυντή Διευθύντρια ΠΥΣΔΕ Αιρετό ΠΥΣΔΕ κο Μπαλάσκα και εμείς και οι καθηγητές μα κυρίως οι μαθητές, τα παιδιά μας. Ζητώ τη βοήθεια όλων σας. Υπάρχει και κάποιος άνθρωπος στο Υπουργείο, που χωρίς να με ξέρει και να τον ξέρω, απλά επειδή διάβασε την προηγούμενη ανάρτηση, έχει πάρει το θέμα προσωπικά!!! Τον ευχαριστώ πολύ γιαυτό!!! Γιατί φίλοι μου και στον δημόσιο τομέα και στα γραφεία, παντού υπάρχουν άνθρωποι ιδεαλιστές, με οράματα. Ας μην κολλάμε σε όλους την ταμπέλα του καρεκλοκένταυρου... Η πρόταση του @γκιώνη με βρίσκει όχι μόνο σύμφωνη μα και ευγνώμονα... Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, πιστεύω πολύ στο δημόσιο σχολείο κι ας αναγκαστήκαμε το πρώτο μας παιδί να το στείλουμε σε ιδιωτικό γιαυτόν ακριβώς τον λόγο που αναφέρω και παραπάνω... το σχολείο ήταν υπό κατάρρευση σε όλους τους τομείς... Ποιός ενισχύει την παραπαιδεία; Εμείς οι ίδιοι οι γονείς. Αν δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα, τότε οι δάσκαλοι στα σχολειά θα έχουν υλικό να δουλέψουν και δεν θα εισπράττουν την απόρριψη των βολεμένων με φροντιστήρια μαθητών!!! Ποιός θα επιβραβεύσει τον κόπο του δασκάλου, που βάλλεται από όλες τις πλευρές; Πάλι εμείς οι γονείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη δουλειά τους και την προσφορά τους στα παιδιά μας!!!! Δεν πιστεύω οτι πάντα πρέπει να ρίχνουμε αλλού το φταίξιμο. Πιστεύω οτι σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να ξεκινάμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για ένα καλύτερο σχολείο, για μια σωστότερη εκπαίδευση, για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Για τα παιδιά μας!!! Κάθε βοήθεια από σας, πολύτιμη!!!! Ευχαριστώ!!!
Νικόλας K. είπε...
Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου.
ξωτικό είπε...
έχει δίκιο ο Γκιώνης εγώ το έβαλα ήδη αλλά μήπως για δυό μέρες να το βάλουμε όλοι σαν ανάρτηση ;; θα το προτείνω το απόγευμα και σε άλλους.
Νικόλας K. είπε...
Και επειδή αυτά που είπα δεν έχουν άμεση σχέση με την ανάρτηση, μην την βγάλεις προς τα έξω. Θα σου έστελνα mail, αλλά δεν ήταν ορατό στο προφίλ σου. Ζητώ συγνώμη και πάλι αλλά ήθελα να ξέρεις την άποψη μου που μπορεί να την χαρακτηρίσεις και λανθασμένη… Εγώ είμαι υπέρ του δημόσιου σχολείου γιατί η κοινωνικοποίηση που δημιουργεί στα παιδιά είναι αναντικατάστατη και θεωρητικά και η ποικιλία των γνώσεων που μπορεί να παράσχει! Άσχετα αν πάρα πολλά σε αυτήν την χώρα που ζούμε γίνονται με στραβό τρόπο. Κάποια όμως γίνονται και σωστά…:- ))
Γκιωνης είπε...
. Επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος, και για να μην χαθεί το ζήτημα μέσα στην εορταστική παραζάλη, προτείνω : 1 ). Να επικοινωνήσουμε με όσους blogers γνωρίζει ο καθένας και να προτείνουμε τρόπους κοινοποίησης τής υπόθεσης αυτής. Να κωδικοποιηθούν και να κατατεθούν στην logia. Μέχρι την Κυριακή να έχει ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος. 2 ). Να καθορισθεί μία μέρα, π.χ. η επόμενη Δευτέρα ή η Τρίτη σαν ημέρα συμπαράστασης και συμμετοχής σε μια οργανωμένη διαμαρτυρία. 3 ). Αυτήν την συγκεκριμένη μέρα, στο ιστολόγιό του ο καθένας να αναρτήσει ένα σημείωμα με την δική του οπτική για το ζήτημα, και να παραπέμπει στις ταυτόχρονες αναρτήσεις όλων τών άλλων blogers καθώς και στην logia. Εκτός εάν μπορεί να διαμορφωθεί κοινό κείμενο. 4 ). Να προωθήσουμε την ανάρτησή μας αυτήν σε όλους όσους παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας, όσους FΒφίλους, twitter κλπ μπορεί ο καθένας. . Όλα αυτά και άλλα που θα προτείνετε τώρα, εκτός εάν κρίνετε οτι μπορεί να περιμένει μετά τις Γιορτές, και να προετοιμαστούμε καλύτερα και να απλώσουμε σε μεγαλύτερο πεδίο την αγανάκτηση, το θυμό μας τό δίκηο μας σαν εργαζόμενοι, σαν δάσκαλοι, σαν γονείς, σαν ΠΟΛΙΤΕΣ...
logia είπε...
@Νικόλας Κ. μη ζητάς συγγνώμη έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν είναι καθόλου λανθασμένη... και μάλλον κακώς που τη διέγραψα. Είναι ένα μεγάλο θέμα και κάποια στιγμή θα δοθεί η ευκαιρία να το συζητήσουμε... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, που μου έδωσες και μια άλλη οπτική του θέματος και κυρίως σε ευχαριστώ για τη στάση σου αυτή, να μην λοξοδρομήσουμε απ΄ το κυρίως πρόβλημα... Πάντως να ξέρεις δεν θα την διέγραφα αν δεν μου το ζητούσες... Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ!!!
logia είπε...
Ανεκτίμητη φιλενάδα, @ξωτικό το είδα και σε ευχαριστώ πολύ!!!
logia είπε...
@Γκιώνη έκανες το πρόβλημα δικό σου... τι άλλο να πω από ένα μεγάλο ευχαριστώ; και τώρα και την άλλη φορά, δίπλα μας, ένας πολύτιμος φίλος!!! Δεν έχουμε πολύ χρόνο, γιαυτό αν υπάρχει διάθεση για βοήθεια, ας γίνει άμεσα Θα σου ήμουν ευγνώμων αν το οργάνωνες...
ΝΕΦΕΛΕΣ είπε...
Μια και απο την φυση μου θελω και πιστευω πως το δικιο και το σωστο παντα επικρατει, σας ευχομαι να καταφερετε να κρατησετε κοντα σας και κοντα στα παιδια σας αυτη την χαρισματικη παιδαγωγο.
ξωτικό είπε...
βλέπε τα σχόλια στου Γκιώνη κι αν διαφωνείς σε κάτι λέγε μας .
meril είπε...
Αν νομίζετε πως μπορεί η όποια συμμετοχή να βοηθήσει είμαι πρόθυμη να το κάμω. Πέστε μόνο πως και τι
nimertis είπε...
logia καλημέρα... συγκλονιστικό όλο τούτο και ήδη τα έχω πάρει κι εγώ... συμφωνώ με τις προτάσεις του Γκιώνη και ήδη θα αναρτήσω στον ΝΗΜΕΡΤΗ την επιστολή διαμαρτυρίας και την Δευτέρα ή Τρίτη ή όποια ημέρα αποφασιστεί η διαμαρτυρία θα ακολουθήσει και νέα ανάρτηση. Και ό,τι άλλο μπορώ έμπρακτα με μεγάλη μου χαρά. Χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα. Καλή σας δύναμη.

1 σχόλιο:

logia είπε...

φίλη μου εκ μέρους όλων των φορέων
του 3ου γυμν. Ν. Φιλαδέλφειας
σε ευχαριστώ θερμά!!!