bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ

Το τηλέφωνο της Καρυάτιδας χτύπησε ακριβώς μετά την εξαγγελία των οικονομικών μέτρων του Υπουργού Οικονομικών. Απο την άλλη πλευρά η φωνή της φίλης της Μελπομένης (που για όσους δεν θυμούνται υπήρξε η μούσα της τραγωδίας)
Σας παραθέτω τον διάλογό τους αυτούσιο γιατί σίγουρα αυτός ο διάλογος είναι αντιπροσωπευτικός των δύο τάσεων έκφρασης αντίδρασης και εκτίμησης της Ελληνικής κατάστασης απο τον Λαό της.
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Ελα Μελπομένη άκουσες τον Υπουργό?
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Τον άκουσα και πραγματικά είμαι πολύ απογοητευμένη...
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Α μπά? Όταν σου τάλεγα εγώ τόσες μέρες εσύ μου έλεγες, δεν γίνεται διαφορετικά, είναι μονόδρομος! Ολοι μας πρέπει να συνεισφέρουμε για να βγεί η χώρα απο την κρίση!
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ:  Αυτό που με φόβισε είναι που βλέπω ότι αυτή η συρρίκνωση των μισθών μας δεν θάχει τέλος!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Είδες Μέλπω μου ότι πάλι εμάς τους ευκολόστοχους βρήκαν να μαδήσουν? Οι άλλοι οι προνομιούχοι αν όχι στο  απυρόβλητο... πολύ πιο άνετα απο εμάς! Κάτσε τώρα να δουλέψεις άλλα 10 χρόνια με μισθό λιγότερο απο αυτόν που έπαιρνες μέχρι τώρα και με σύνταξη που όπως φημολογείται  θα δούμε απο το μέτρα που θα ανακοινώσει ο Λομβέρδος, στο 50% του μισθού σου! Δηλαδή και περισσότερα χρόνια θα δουλέψεις θα φτάσεις τα 40 και ...αλλά και μικρότερη σύνταξη θα πάρεις!
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Τι θέλεις να γίνει? Κάποια στιγμή θα πληρώναμε όλοι μας τον άκρατο νεοπλουτισμό μας! Δεν ήταν δυνατόν, εσύ άτομο της δικής μας μεσαίας τάξης, να μου αλλάζεις κάθε 5 χρόνια το αυτοκίνητό σου και να το αντικαθιστάς με άλλο ακριβότερο μόνο με δάνεια ή να μου πηγαίνεις διακοπές με διακοποδάνεια!
Και όχι κυρία μου δεν ήσουν παραγωγική όλα αυτά τα χρόνια κι'αυτά που έπαιρνες πολλά σου ήταν δεν ήταν ανάλογα της παραγωγής σου!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Εγώ φταίω που χρεοκόπησε η χώρα?, Εγώ φταίω που δεν ήμουν παραγωγική? Ή οι κυβερνώντες αυτής της χώρας που δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος ένα κράτος παρατρεχάμενων λαμογιών, που γνώριζαν πώς και τί έκαναν απο πίσω τους και  παρ'όλα αυτά  έκλειναν τα μάτια τους ή προσποιούνταν ότι δεν καταλάβαιναν?
Μαζί δεν τους συναντούσαμε καθημερινά στην δουλειά μας και αηδιάζαμε να τους βλέπουμε να τρώνε σαν τα τρωκτικά τους προυπολογισμούς και να στέκονται ανάξιοι ανίκανοι και άχρηστοι επίλυσης προβλημάτων και δυσκολιών της Υπηρεσίας? Μαζί δεν τους σχολιάζαμε όταν τους συναντούσαμε στους διαδρόμους να γαμπρίζουν με τις τροφαντές κοιλιές τους  και τις γυαλιστερές φαλάκρες τους, να εμπλέκονται σε ροζ σκάνδαλα και να σκορπίζουν την ...εξουσία τους όπου και όπως ήθελαν? Μαζί δεν εκτιμούσαμε ότι ενώ εύκολα θα μπορούσαν να δούν τις λύσεις και να τις δρομολογήσουν ποτέ δεν τις αποφάσιζαν διότι τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών-ιδιωτών θα θίγονταν? Μαζί δεν διαπιστώναμε την αγυρτία και απατεωνιά τους?
Και μου λες νάχω και τύψεις γιατί σ'όλη την ζωή μου άλλαξα 2 αυτοκίνητα και απαιτούσα να εργάζομαι λιγότερο και ν'απολαμβάνω την ζωή μου άνετα και ανθρώπινα?
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Οι αριθμοί δεν σου επιτρέπουν αυτή την ζωή! Εγώ βλέπω μόνο αριθμούς και πιστεύω πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε και να αμοιβόμαστε ανάλογα της παραγωγής μας!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Όχι Μέλπω μου, να μην βλέπεις μόνο αριθμούς! Γιατί στο 2010 όπου ζεις, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχεις το δικαίωμα να απαιτείς λιγότερες εργασιακές ώρες! Δεν θα δουλεύεις εσύ για να αυξάνεται η παραγωγή και οι λίγοι να κερδίζουν όλο και περισσότερα!
"Το δικαίωμα στην τεμπελιά "του Λαφάργκ, τόχεις διαβάσει?
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Και τί ήθελες να κάνει οι κυβέρνηση εφ'όσον  άμεσα έπρεπε να εξοικονομήσει τα χρήματα! Την εκβίασαν!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Αν την εκβίαζαν και κείνοι? Δηλαδή πες οτι ο Ελληνικός Λαός αντιδρούσε επαναστατούσε βρε αδελφέ, οπότε η Κυβέρνηση θα δήλωνε στην ΕΕ ότι αδυνατεί να εφαρμόσει τα μέτρα στο λαό. Τι θα έκαναν πιστεύεις θα μας άφηναν να πτωχεύσουμε? Ε, ας πτωχεύαμε αλλά στο γκρεμό θα τους παίρναμε μαζί...! Για να δούμε τότε τι θα έκανε η κ. Μέργκελ και πόσο θα πιεζόταν απο τους υπόλοιπους!
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Kαρυάτιδα με εκνευρίζεις γιατί είσαι μια επαναστάτρια του καναπέ! Τα λες σε μένα και δεν πας να τα διεκδικήσεις απο αυτούς που πλέον δεν εμπιστεύεσαι! Κατέβηκες κάτω να διαμαρτυρηθείς?
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Σ'αυτό έχεις δίκιο, αλλά δεν βλέπω τον κόσμο να ξεσηκώνεται, με τους 50 του ΠΑΜΕ και μ'άλλους 30 του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακινούμαι!
Όμως περίμενε και σε 5-6 μήνες θα δούμε πώς θα αντιδράσει επιτέλους αυτός ο λαός! Αμερικάνοι ανταποκριτές το μεσημέρι δήλωναν:" Oι Έλληνες έχουν παράδοση στην αντίσταση έναντι του άδικου! Η κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα απο την εσωτερική αντίδραση και δεν γνωρίζουμε εάν θα καταφέρει να πείσει τον κόσμο και να μετριάσει την οργή του!"
Είδες τον Απ. Κακλαμάνη πώς προπηλακίστηκε την Πρωτομαγιά? Φώναξε την αστυνομία για να τον φυγαδεύσει απο την πίσω πόρτα μιας καφετέριας που κατέφυγε για να βρει ασφάλεια! Μα ούτε εκεί την βρήκε και κλειδώθηκε στις τουαλέττες μέχρι νάρθει το περιπολικό  να τον φυγαδεύσει...στάσου και θα δεις κι'αλλα σε λίγο! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ λέει το παληό ρητό!
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Καλά, άντε σ'αφήνω τώρα τα υπόλοιπα τα λέμε αύριο!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ: Θα τα πούμε αύριο αλλά κάνε μου την χάρη και κατέβασε το βράδυ την ταινία 
ZEITGEIST ADDENDUM  και  την ZEITGEIST: THE MOVIE. Θα καταλάβεις τότε γιατί σου μιλάω!
ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ: Aντε καυμένη που τώρα στα γεράματα μας το παίζεις και αντιεξουσιάστρια!
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ:Kαλά Μέλπω, πες με όπως θέλεις μόνο κάτσε να δεις τις ταινίες...θα με θυμηθείς!


Υ.Γ. Το χέρι μου δυστυχώς έχει πάθει υπερκόπωση και διαμαρτύρεται με έντονους πόνους! Τα κείμενα και τα σχόλια που κάνω στους φίλους βγαόνουν με πολύ κόπο! Άλλα πατάω άλλα γράμματα βγαίνουν! Ο φίλος φυσιοθεραπευτής μου, με συμβούλεψε να το κρατήσω σε πλήρη ακινησία!
Θα με συγχωρέσετε αλλά δεν θα μπορέσω να σας ακολουθήσω στα σχόλια! Πρεπει να το προφυλάξω γιατί έχω και πολύ δουλειά στο γραφείο...

14 σχόλια:

dimitris είπε...

KARIATIDA62,ΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΟ 81 ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΟ, 82 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ..

Artanis είπε...

Ωχ, και δεν μου λες, είστε ακόμα φίλες :Ρ
Τελικά, χάνω που δεν παρακολουθώ Ελληνικές ειδήσεις, έστω και κονσέρβα...Ωστε τέτοια πράγματα είπαν Αμερικάνοι σχολιαστές;;;
Σαν να τους συμπαθώ, σιγά-σιγά...

a-kentavrou είπε...

Kαλημέρα σου αρχόντισσa
Eγώ,εμείς και οι άλλοι.
Δεν αμφέβαλλα ότι είσαι σκεπτόμενο άτομο και ότι θα προσπαθούσες να ερμηνεύσεις να δεις όλες τις πλευρές του προβλήματος.
Να απαντήσεις στο εγώ φταίω?Τι θέση πρέπει να πάρω?
Εμείς φταίμε ?Τι θέση θα πάρουμε πως θα αντιδράσουμε?
Οι άλλοι που έπαιρναν τις αποφάσεις και παίρνουν αποφάσεις σε τι βαθμό φταίνε?
Εγώ,εμείς και οι άλλοι μήπως είμαστε μόνο εμείς?
Εμείς οι Έλληνες.Hγεσία και λαός?

IonnKorr είπε...

Αν είναι να σε παρασύρει η Μελπομένη σε τέτοιες αντι-εξουσιαστικές συζητήσεις θα της έλεγα να μην σε ξαναπάρει τηλέφωνο.

Γιατί της απαντάς?

Χάθηκαν τόσες υπουργίνες να κάνεις παρέα?

Να σου τις θυμήσω:
- Λούκα Κατσέλη Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
- Αννα Διαμαντοπούλου Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Τίνα Μπιρμπίλη Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
- Κατερίνα Μπατζελή Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Θεοδώρα Τζάκρη Υφυπουργός με έδρα τη Θεσσαλονίκη
- Εύη Χριστοφιλοπούλου Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- Φώφη Γεννηματά Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Αντζελα Γκερέκου Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Και στις ελεύθερες ώρες μπορείς να συζητάς, χαλαρά, με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Είδες άμα υπάρχει θέληση, προτάσεις υπάρχουν!!!

Καρυάτιδα σκέφτηκε: Παράτα μας ρε Ionn, πρωί-πρωί, να πας εσύ να μιλάς μ'αυτές.

Υ.Γ. Είδες, σου βάζω και την απάντηση για να μην κουράζεις το χέρι σου. Τι άλλο να κάνω πια για σένα?

Saq είπε...

Η δική μου η άποψη πάνω στο διάλογό σας βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν φταίμε εμείς 100% για ότι έγινε αλλά όχι να βγάζουμε και την ουρά μας απ έξω. Το πρόβλημα αγαπητή μου δεν εντοπίζεται μόνο στα δυο αυτοκίνητα που άλλαξες. Το βλέπω στα γκάτζετ και στους πολλούς ίππους που έχουν τα αμάξια μας, γιατί ο Έλληνας με λίγους δεν συμβιβάζεται, στα 100 σούπερ ουάου κινητά που έχει πάρει ο καθένας, στις 40 ιντζών τιβί...και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Για να μην το κουράζω, κάθε φορά που οι κυβερνήσεις έκλεβαν εμείς δεν κάναμε τίποτα, σαν χάφτες το τρώγαμε και τους ξαναψηφίζαμε.

Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι εμείς οι φτωχοί πρέπει να πληρώσουμε (άλλωστε και εγώ σαυτούς που πληρώνουν ανήκω) αλλά όχι ότι δεν έχουμε ευθύνη.

IonnKorr είπε...

Τώρα το πρόσεξα που το επεσήμανε ο Saq!!!

Άλλαξες δύο αυτοκίνητα και βγάζεις την ουρά σου απ'έξω?

Και πόσα κινητά? Και ενδεχομένως και laptop?

A ... Κάρυ, δεν μας τάπες αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Εμπαινε ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ, βεβαια οπως πολλες φορες εχω σημειωσει ''φταιμε και μεις'' καθως χτιζαμε πυργους σε αμμο, χορεψαμε στον ρυθμο που μας επαιζαν.
Παντως δεν φταινε οι Υπαλληλοι που επεσαν εξω ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ μη τρελαθουμε!!!!
Οι πολιτες υπερχρεωθηκαν στις Τραπεζες,γιατι ετσι τους ειπαν και κεινοι βεβαια δεν ρωτησαν ,το πως και γιατι τοση γαλαντομια!!!!
Δεν μπορει να φταιει ο ΔΥ των 1400 Ε για τις επιδοτησεις τις αναθεσεις τις υπερτιμολογησεις και το παρτυ των 100 οικογενειων...................

bilsot είπε...

Διατηρώ αμφιβολίες εάν ήταν πράγματι η Μελπομένη στο τηλ.
Εξηγούμαι:
Η πλοκή της "τραγωδίας" δεν ακολουθούσε τον Αριστοτέλειο ορισμό "μέγεθος εχούσης ...."κτλ κτλ
δεν είχε "από μηχανής θεό"
και τέλος , αφού παρακάμψω πολλές ακόμη αμφιβολίες μου,
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΚΑΘΑΡΣΗ" !!!
Περιμένουμε νέα από νεώτερο τηλ......

Νimertis είπε...

φίλη Καρυάτιδα έχω δει τις ταινίες ZEITGEIST και παρακολουθώ και τις δράσεις τους από τον ιστοχώρο τους... όλοι θα πρέπει να τις δουν, η αφύπνιση πρέπει να γίνει έστω και τώρα.. ποτέ δεν είναι αργά!!!

ELvA είπε...

Γεια σου Kariatida!
Tι ρολο παιζει αυτη η ..Μελπομενη; :) Αλλες φορες ειναι η φωνη της... συνειδησης, αλλες, ειναι σκετη ...Πασοκα! Ισως ετσι εξηγειται το οτι ολοι σχεδον εχουν δει τις ταινιες ZEITGEIST , εκτος απο τη ...Μελπω! :))

drosostalitsa είπε...

Kary μου καλησπέρα! Να έχουμε ένα καλό και δημιουργικό μήνα ....κι ας ξεκίνησε στραβα με τα περίφημα "μέτρα" και την "τρομοκρατία" της τηλεόρασης! Αισιοδοξία πάνω απ΄όλα και να είμαστε καλα...
Γυρίζω από 3μερο κάμπινγκ στην εξοχή και δεν με ρίχνει τίποτα!!! Περασα πολύ ωραία και γέμισα μπαταρίες!

ps. εγώ λέω να τις δανείσεις εσύ τις ταινίες Zeitgeist στην Μελπομένη..σήμερα κιόλας

MINIMARKET είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΝΟ.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!
ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ , ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!!

karfoma είπε...

Φίλοι μου αγαπημένοι!
Αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί εγώ είμαι ο μαλάκας που παρέσυρε τον πρωθυπουργό ώστε να επιβάλει αυτά τα επαίσχυντα μέτρα!
Ομολογώ ότι είμαι αυτός που ψάχνατε!
εγώ που στην ατυχέστατη συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό του ζήτησα να καταθέσω την σύνταξη μου για να σωθεί η πατρίδα και τον παρέσυρα σε αυτή την καταστροφική απόφαση!
Ζητώ την επιείκεια σας, αναλαμβάνω κάθε ευθύνη διότι ο Γιώργος παρεσύρθει από εμένα τον άμυαλο ρομαντικό συνταξιούχο!

kariatida62 είπε...

@φίλοι bloggers: Απο εδώ και στο εξής όλοι θα νιώσουμε στο πετσί μας τα μέτρα και σε λίγο όλα τα κρυφά που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον! Συγχωρέστε με που δεν απαντώ στο καθένα ξεχωριστά!