bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ...

....Σε συνέχεια των σχολίων απο το ποστ: "Μια νίκη  που έρχεται απο το βαθύ παρελθόν" και για όσους ακούν τις κ. Δραγώνες, αναδημοσιεύω τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών:
Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
Δεν έχει επηρρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για καθαρά καυκάσια φυλή! (λευκή φυλή). Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, απο τελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρό τερο του 0,5%!
To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημια κή έρευνα, δεν έχει επηρρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!
Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστη­μονική υπόσταση.
Όλες αυτές οι ...περίεργες-θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επι στημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.
Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών.
Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφο ρά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριαντα φυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.
Η ταυτότητα της έρευνας.
Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα απο τελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».
Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».
Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 δια φορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα).
Από την Ελλάδα αναλύθη κε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθη κε στη διερεύνηση των απλο ομάδων Ε και J του χρωμο σώματος Υ.
Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών. Κι, όμως, δεν έχει επηρρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.
«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσμα τα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέ λεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή» Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:
«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, "μοιάζει" πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέ χεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.
Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».
Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.
Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:
«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».
Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενε τικά- από τους Σλάβους:
«Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA. Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, μ'εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλλη­νες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοί κους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.
Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγά λη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας»

Υ.Γ. Αφιερωμένο στους φίλους μου : Ανέστη, Saq, Evelina και σ'όλους όσους αμφισβητούν και αναρωτιούνται για την Ελληνικότητά μας!

50 σχόλια:

MINIMARKET είπε...

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΘΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!!!!!!!
ΧΤΕΣ ΜΕΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ , ΒΑΛΑΝΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ !!!!!!
Υ.Γ. ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ , ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ , ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΓΡΑΦΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ !
ΑΚΟΥΓΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.
ΠΕΣ ΜΟΥ, ΕΙΧΑ ΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ?
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ , ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑRKET: Σιγά μη σταματήσω ν'απαντώ σε τέτοιες ατεκμηρίωτες θεωρίες!!
Φίλε Μίνι προσωπικά αν αυτό σε καλύπτει, δεν σε θεωρώ ούτε εθνικιστή ούτε ακροδεξιό ούτε περισσότερο πατριώτη απο όλους τους υπόλοιπους!
Μια φορά διαφώνισα μαζί σου για κάποιες αστείες ανακαλύψεις (βλ. γιγάντιους ανθρώπινους σκελετούς)που αργότερα διαψεύσθησαν.Τα σενάρια συνωμοσίας που σε κατηγορούν ότι λες είναι σενάρια που τελευταίως ακούγονται ευρέως και δεν νομίζω ότι έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο (βλ. κίνηση zeitgeist).
Oποιος ειρωνεύεται είναι απλά ανημέρωτος!

dimitris είπε...

Καλημερα, γιατι νοιωθω ''μαυρος'' τοτε? Δηλαδη οι γαλατες ειναι και λιγο σπαρτιατες?

kariatida62 είπε...

@dimitris: Αχαχαχαχα!Γιατί καθεσαι πολύ στον ήλιο όταν πας την Άνδρο γι'αυτό! Άσε που στην Κυψέλη τα γειτονάκια σου τα περισσότερα είναι μαυρούλικα...:)
Aμε τόλεγαν και ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!
Πέρα απο την πλάκα έχω συμμετάσχει κι'εγώ σε μια παρόμοια έρευνα. Έδωσα δείγμα DNA.

Saq είπε...

Έγραψα ένα κατεβάτο και έπεσε το ρεύμα και χάθηκαν όλα, κλαψ! Τέλος πάντων, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπλέχτηκα στην υπόθεση και τι σόι έρευνα είναι αυτή που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια. Εγώ ένα λογικό συμπέρασμα έβγαλα και το ανέφερα. Εντάξει, είμαστε ελληναράδες 100% το παραδέχομαι.

Υ.Γ. Προσωπικά πιστεύω περισσότερο τις επιστημονικές έρευνες του Λιακόπουλου (μπλιαχ) που λένε ότι είμαστε εξωγήινοι, ινδιάνοι και κάτι τέτοια. Όλες μα όλες βάση ερευνών, ξαναλέω.

kariatida62 είπε...

@Saq: Δεν είναι η μοναδική έρευνα που διαβάζω και έχω ακούσει. Άλλωστε έχω συμμετάσχει σε μία παρόμοια δίνοντας DNA. Τώρα μου λες να μην την εμπιστευτώ, εγώ επικαλέσθηκα τα ανατομικά μας χαρακτηριστικά μα και τον χαρακτήρα του λαού μας που έχει παραμείνει αναλοίωτος στους αιώνες! Μα εσύ δεν πείσθηκες και σου έστειλα και την άποψη την επιστημονική. Εσύ τι μού έστειλες την άποψη της θειάς μου της Αμερσούδας?
Υ.Γ. Δεν ήξερα οτι ο Λιακόπουλος λεει οτι είμαστε Ινδιάνοι!! Αμ τότε να τον παρακολουθήσω γιατί τους Ινδιάνους τους γουστάρω πολύ!!!!:))

logia είπε...

Πάντως ο άντρας μου και γω και τα παιδιά μας κατ΄επέκταση έχουμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά των αρχαίων αγαλμάτων και το λευκό χρώμα φυσικά του Πεντελικού μαρμάρου ή του μαρμάρου του Διονύσου!!! Ποιό είναι πιο λευκό; αυτό!
Αρα είμαστε Ελληναράδες με τα όλα μας! Ζήτω!

Σόρρυ, Καρυάτιδα, κάνω λίγο πλάκα για να μην σαλτάρουμε τελείως!!!

Πολύ ενημερωτική η ανάρτησή σου, όπως και οι περισσότερές σου άλλωστε!!!

την καλημέρα μου

υγ: θυμάσαι που η κυρία Διαμαντοπούλου ως ευρωβουλευτής είχε προτείνει την κατάργηση της ελληνικής αλφαβήτου;

IonnKorr είπε...

Η αλήθεια είναι μία (και τρισυπόστατη).
- Το Σύμπαν δημιουργήθηκε από Έλληνες, για τους Έλληνες (τώρα, πως παρεισέφρυσαν οι άλλοι λαοί παραμένει ένα μυστήριο).
- Ο Θεός είναι Έλληνας (ακριβέστερα έχει Ελληνική καταγωγή).
- Πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι δικό μας θάναι (το Σύμπαν).
Υ.Γ. Με τρείς κουβέντες καθαρίσαμε ...

kariatida62 είπε...

@logia:Μωρέ μια χαρά τα λες! Και με το ύφος που πρέπει γιατί διαφορετικά θα σε χαρακτηρίσουν προβληματική..!
Την Κα Διαμαντοπούλου την θυμάμαι πολύ καλά όταν πρότεινε να ορισουμε την Αγγλική γλώσσα ως επίσημη του κράτους!! Ότι θες ακούς!

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr:Ξέρεις να ξεγλιστράς σαν χέλι...:))

IonnKorr είπε...

Καρυάτιδα είπε:
Και εσένα Ionn δεν σε θεωρώ ούτε εθνικιστή ούτε ακροδεξιό ούτε περισσότερο πατριώτη απο όλους τους υπόλοιπους!
Δεν διαφωνώ μαζί σου και όσοι σε κατηγορούν ότι εξυφαίνεις σενάρια συνωμοσίας έχουν άδικο. Ότι αναφέρεις είναι τεκμηριωμένα σωστό, όπως και εκείνα που έλεγες για τους Κενταύρους. Το τσεκάρισα.

kariatida62 είπε...

@ΙοnnKorr: Αμάν πια είπε κάτι ο άνθρωπος τόδεσες και συ και πιάστηκες απο μια κουβέντα!

bilsot είπε...

Πέρα από τη σχετικά μέγιστη βιβλιογραφία για το θέμα και τις επιστημονικές κατά καιρούς αποδείξεις,
εγώ παραπέμπω τους συνομιλητές μου στο περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ, που για 25 και χρόνια έγραφε, αιτιολογούσε, παρέπεμπε, αξιολογούσε, κτλ κτλ

www.davlos.gr

τους δε χαρακτηρισμούς - ετικέτες, τις ξεκολλάω και τις πετάω στο καλάθι των αχρήστων
ή τις πατάω με τα παλαιότερα των υποδημάτων μου......

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Θα ήταν βέβαια σκόπιμο να διαβάσει κανένας περισσότερες της μιας μελέτες για τέτοια θέματα. Όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο λαός αυτός εδώ κράτησε την γλώσσα και τις παραδόσεις που του κληροδότησαν εκείνοι που έφτιαξαν αυτό που λέγεται δυτικός πολιτισμός.
Αν αυτό βέβαια έχει σχέση με γονίδια ή όχι αξίζει να ερευνηθεί αντικειμενικά. Τώρα για τις οι όποιες κυρίες Δραγώνες είναι ανάξιο και να ασχολούνται μαζί τους. Παίζουν όμως το παιχνίδι κάποιων.

iamaticus είπε...

Ευγενικη μου ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ....

ο ερως ειναι ΑΝΑΡΧΟΣ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ...

ποσο μαλλον Ο ΧΡΟΝΟΣ...που τις ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΜΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ....ΑΠΑΛΥΝΕΙ!!!

...Ασε που στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ...μ ενα κομματι ξυλο,τη διαπλεεις...ΟΛΗ!!!
Οσο για τις "ερευνες"να μη σου πω καλυτερα τι μπορει ...ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ (πχ:ιος γριππης-σκανδαλο εμβολιων).

kariatida62 είπε...

Παιδιά έφερα το α-Κενταύρου που έμεινε στο καθιστικό και θα τον περάσω στο σαλόνι για να δείτε τι μας λέει:
a-kentavrou είπε...
Τι σας έπιασε πατριώτες και πατριώτισσες αν είμαστε γνήσιοι ή όχι .
Αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε αυτοπεποίθηση για την ταυτότητα μας .
Βλέποντας τις δυσκολίες του παρόντος και άλλες παθογένειες της σύγχρονης Ελλάδας βγάζουμε το λαθεμένο συμπέρασμα ότι δεν μοιάζουμε με τους προγόνους μας.
Για να τονωθεί το ηθικό μας να δούμε μερικά επιτεύγματα της σύγχρονης Ελλάδας.
Το 1949 με το τέλος του εμφυλίου αντιμετωπίζαμε τη πείνα σε μια κατεστραμένη χώρα.
Μαθητής Δημοτικού θυμάμαι τη τροφή που μας έδιναν σαν βοήθεια στο σχολείο από τον ΟΗΕ.
1)Μόλις το 1960 ξεφύγαμε από το φάσμα της πείνας και της μετανάστευσης
2)Είμαστε από της ποιο ανεπτυγμένες χώρες των Βαλκανίων
3)Σαν ανεπτυγμένη οικονομία παρέχουμε εργασία σε 1.000.000 μετανάστες
4)Έχουμε ένα αρκετά καλό επίπεδο διαβίωσης.
5)Έχουμε ένα δωρέαν σύστημα Υγείας και Παιδείας.
5)Έχουμε ανεπτυγμένη γεωργία,κτηνοτροφία,ναυτιλία,τουρισμό.
6)Συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι από τις ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου.
7)Έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα
8)Έχουμε μια ικανοποιητική Δημοκρατία.
Έχουμε μια ανοικτή οικονομία που στις συνθήκες του παγκόσμιου ανταγωνισμού αντιμετωπίζει προβλήματα ,λαθεμένες πολιτικές και κατεστημένες νοοτροπίες μας έχουν οδηγήσει σε δυσκολίες που στο χέρι μας είναι να τις ξεπεράσουμε όπως περάσαμε και άλλες πολύ μεγαλύτερες

CsLaKoNaS είπε...

Το αν προερχόμαστε ή όχι από τους αρχαίους έλληνες αυτό δε χρειάζεται να το απαντήσει καμία γενετική έρευνα.

Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ προερχόμαστε από του αρχαίους Έλληνες και τεκμηριώνεται κατά βάση ιστορικά από τη μεγάλη σφαγή που διεξήγαγε ο στρατός του Αλάρυχου - κατά συνθήκη στρατηγός του Μ. Θεοδόσιου- σε Στερεά Ελλάδα και Πελλοπόνησο. Αξίζει να διαβάσει κανείς την ιστορική εκείνη περίοδο.

Ο Αλάρυχος δεν είχε αφήσει κάνεναν αρχαίο Έλληνα ζωντανό - Με εξαίρεση την Αθήνα στην οποία δεν εισέβαλε κατέσφαξε άπαντες σε Στερεά Έλλάδα και Πελλοπόνησο, ενώ ισοπέδωσε ό,τι αρχαίο έβρισκε στο διάβα του.

Ήταν τόσο μεγάλη η σφαγή που η Πελλοπόνησος έμεινε σχεδόν ακατοίκητη για δεκαετίες πριν έρθουν τα νέα σλαβικά φύλα.

Πηγή : Η Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας (Γ. Κορδάτος)

Η σφαγή του Αλάρυχου σίγουρα σημαίνει ότι ο πληθυσμός των καθαρών αρχαίων Ελλήνων μειώθηκε σημαντικά. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι προερχόμαστε από αυτούς γενετικά. Είναι ηλίθιο να τεκμηριώσει κανείς οτιδήποτε πάνω σε μία τέτοια θεωρία ΑΚΟΜΑ και αν είναι αλήθεια.

Ο ορισμός του έθνους κατά το γερμανικό "Χώμα και Αίμα" είναι αυτός που οδήγησε στο Ναζισμό. Η έννοια της φυλής είναι ακόμα τελείως ηλίθια γιατί το μόνο που διακυβεύεται είναι αν κάποιος έχει ανοιχτό δέρμα ή όχι. Καμιά άλλη πληροφορία δεν προκύπτει για την ευφυία αυτού του ανθρώπου.
Οι διάφορες γενετικές μελέτες, από την άλλη, δε μπορούν να δώσουν καμία πληροφορία αν το γενετικό υλικό μας μοιάζει με αυτό των αρχαίων δεδομένου του ότι δεν έχουμε αρχαίο γενετικό υλικό να το συγκρίνουμε. Η δια ατόπου επαγωγή σε αυτό το συμπέρασμα είναί μονόδρομος αλλά καθόλου ασφαλής. Να σημειώσω μάλιστα ότι το τυπικό γενετικό υλικό του ανθρώπου διαφέρει κατά 2% από αυτό του πηθίκου. Συνεπώς νούμερα 99.5% που αναφέρεις είναι επιρρεπή σε στατιστικά λάθη που μπορούν να καταρρίψουν όλη τη συζήτηση που διεξάγεται εδώ.

Τέλος να σημειώσω ότι το Στανφορντ όπως και όλα τα καλά πανεπιστήμια της Αμερικής είναι οι διάκωνοι της Νέας Εποχής της παγκοσμιοποίησης κατά Κίσσινγκερ και Τσάιτγκάιστ. Να μην αναφερόμαστε σε αυτά όποτε μας βολεύει δηλαδή έ;;

Ας βάλουμε ένα τέλος στη μαλακία του Παπαρηγόπουλου. ΈΛΕΟΣ!!!

ΕΘΝΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ....Η μόνη σοβαρή κουβέντα που είπε ο Σολωμός, μία από τις ελάχιστες στιγμές που ήταν νηφάλιος.

μαχαιρης είπε...

Νομιζω οτι εχω εκφρασει στο σχολιο μου μια καποια ΔΙΑΦΟΡΑ την οποια να μου επιτρεψετε να επισημανω εκ νεου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ αυτη που εξασφαλιζει την ελληνικοτητα των κατοικων αυτης της χωρας ....[Π Χ οεφιαλτης αλλα και ο εκπτωτος βασιλιας της Σπαρτης που ειχε μαζι του ο Ξερξης ΗΣΑΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..Οι ΘΗΒΑΙΟΙ που εμηδισαν ομαδικως ΗΣΑΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ]
Η Ελληνικοτητα των κατοικων της χωρας αυτης εξασφαλιζεται απο τη συνειδηση τον τροπο ζωης τα ηθη και εθιμα τα τραγουδια και αλλα ΧΡΗΣΤΙΚΑ που συναποτελουν τον αυτοπροσδιορισμο μας.....
εχω δυο ερωτησεις
[1] Ειναι αληθεια οτι στη μαχη ελαβαν
μερος ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ οι οποιοι εγιναν μετα απελευθεροι....????
[2] Ειναι αληθεια οτι οι ελληνες ΔΕΝ κατεστρεψαν τις γεφυρες διαφυγης των Περσων
ενω μπορουσαν να αποκλεισουν και να καταστρεψουν το Περσικο στρατευμα...
ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ....Αυτες ειναι παγκοσμιες πρωτιες και αποδικνυουν χαρακτηρα..Οχι το μηκος των παραμεσων δακτυλων αλλα το μηκος και το βαρος ΑΛΛΩΝ εξαρτηματων του σωματος......

μαχαιρης είπε...

Α ΚΕΝΤΑΥΡΕ
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ........ η μαλλον
ΠΕΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙ ΜΑΣ........

μαχαιρης είπε...

ΛΑΚΟΝΑ
Φαινεται οτι δεν διαβαζεις ολα τα σχολια..
αλλα μονο τα ευκολως απορριπτεα....

Saq είπε...

CsLaKoNaS
Πέστα ρε συ Λάκωνα, δηλαδή έλεος πια μ' αυτή την εθνικιστική βλακεία που έχουμε. Καθόμαστε και ψάχνουμε πόσο τις εκατό Έλληνες είμαστε την ώρα που στην Ελλάδα δεν παράγεται απολύτως τίποτα. Έχουμε κλείσει τα μάτια μας στο παρόν και το μέλλον και κοιτάζουμε μόνιμα πίσω μας υμνώντας τους αρχαίους επειδή πριν 2000 και πλέον χρόνια μεγαλούργησαν και χαιρόμαστε. Εντάξει, καλά είναι να μαθαίνουμε αλλά όλα έχουν και ένα όριο.

Αισθανόμαστε υπερήφανοι που δεν πεινάμε σε μια χώρα που έχει όλα τα αγαθά και θα μπορούσαμε να είμαστε πλήρως αυτόνομοι

Δίνουμε δουλειά σε 1000000 μετανάστες την ώρα που έχουμε έξω 15000000 δικούς μας.

Είμαστε αναπτυγμένοι σαν βαλκανικοί χώρα επειδή όταν έκαναν την μοιρασιά οι ρώσοι με τους αμερικάνους γλιτώσαμε τον κομουνισμό

Έχουμε αρκετά καλό επίπεδο διαβίωσης ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε άριστο.

Δεν έχουμε σχεδόν καθόλου γεωργία,κτηνοτροφία,ναυτιλία,τουρισμό

Το σύστημα υγείας και παιδεία είναι άθλιο.

Συμμετέχουμε στην ευρωπαική ένωση γιατί δεν γινόταν αλλιώς, και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία μπήκαμε

Αν είχαμε δραχμή η ισοτιμία σήμερα με το ευρώ θα ήταν 1€=1500δρχ

Την δημοκρατία που έχουμε εγώ την λέω Αναρχική Δημοκρατία, γιατί κανένας δεν σέβεται κανέναν νόμο.

MINIMARKET είπε...

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ , ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ !!!
ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ !!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ! ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑ !!!
ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1990 , ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕ !!
ΞΕΡΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ .
Υ.Γ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ !!!!!!!
ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ?
ΥΟΤΕ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ !!!

IonnKorr είπε...

Σίφουνας ο Λάκωνας ε (και έχει αρκετό δίκιο, βέβαια)?.

Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Τα σάρωσε όλα.

Μετά από αυτό αναθεωρώ απόψεις.
Εμένα που μ'αρέσει το κρύο μάλλον Γροιλανδός πρέπει νάμαι.

Τον Δημήτρη βλέπω για Αφρικανό, τον Market για Άραβα, o Saq κάπως φέρνει σε Γερμανό και εσένα Καρυάτιδα σαν ψιλο-Τουρκάλα σε κόβω!!!!
χα..χα..

IonnKorr είπε...

Συμπλήρωμα:
Και τέλος, αυτός ο Ιamaticus ύποπτος μου φαίνεται για Γήινος.

Υ.Γ. Για όλα φταίει ο Αλάριχος!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@IonnKorr:ΑχααχαχαχαΑχαχαχαχαχαχαΑχαχαχαχαχαχαχαΑχαχαχαχαχα!!!!!!! ο Αλάριχος, ο Αλάριχος! ΑχΑΧαχαχαχαχαχα!!!! ΨιλοΤτουρκάλα εγώ, ο Saq Γερμαναράς, ο Δημήτρης Αφρικανός και ο Μάρκετ Άραβας! Αχαχαχαχα! Όχι πείτε μου ποιοι άλλοι Bloggers μη Έλληνες θα ξεκίναγαν συζήτηση απο την ανασύνθεση ενός αρχαίου αγάλματος και θα κατέληγαν στην έρευνα για την γενετική τους προέλευση!

Saq είπε...

Χαχαχα, όντως ο IonnKorr έσπασε τον πάγο. Γερμαναράς ρε φίλε; γιατί; μου πήδηξες την ψυχολογία τώρα! Το Ολλανδός θα μου ταίριαζε περισσότερο.

kariatida62 είπε...

@Saq: Eμ ο εξωγήινος τι να πει??? Εσύ παραπονιέσαι για το Γερμαναράς, εξ'άλλου κοντά έπεσε αφού σ'αρέσει Ολλανδός! Χαχαχα!
Ο Ιonn είναι αχτύπητος! Σκάει μύτη όταν η ατμόσφαιρα βαραίνει και τότε τα διαλύει όλα!

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Όταν θα έρθει η μέρα της κρίσεως και θα έρθουν οι ΕΛ από το Σείριο να πάρουν εμάς τους γνήσιους να δω τι θα κάνετε και τι θα λέτε.. Α, και τα βιβλία του Λιακόπουλου θα έχουν μόνο 19.90 με ΦΠΑ..;-)
Πέρα από την πλάκα όμως δεν είναι κακές οι μελέτες, με ή χωρίς λάθη. Δεν μπορώ να δεχτώ βεβαια ότι εσφάγησαν όλοι οι αρχαίοι και ξεφυτρώσαμε εμείς από διάφορες σλαβικές και μη φυλές και αρχίσαμε ξαφνικά να μιλάμε, ω του θαύματος Ελληνικά, να τιμούμε Ελληνικές παραδόσεις και την Ελληνική Ιστορία.. Αν ήταν έτσι γιατί να μην είχε επικρατήσει ένα κράμα γλωσσών ιστορίας και εθίμων;
Σίγουρα έγιναν επιμειξίες, ας μην κρυβόμαστε, και δεν έχει σημασία να ψάχνουνε πόσο τοις εκατό DNA αρχαίου έχει ο καθένας αλλά ας μην απαξιώνουμε και την ιστορία μας.. Ειδικά όταν οι γύρω φίλοι μας δεν έχουν και τις καλύτερες προθέσεις..
Κουράστηκα επίσης με ανθρώπους που φτιάχνουν επιτροπές και κινήματα υπεράσπισης της διαφορετικότητας, του πολιτισμού και της θρησκείας του κάθε μετανάστη στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα αδιαφορούν παντελώς για τα αντίστοιχα των Ελλήνων και τα ισοπεδώνουν.. (για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους γράφοντες..)

MINIMARKET είπε...

ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΒΑΣ ?
ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ?
ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΠΕΖΑΚΙ , ΣΕ ΚΑΡΩ , ΣΕ ΜΩΒ ΜΗΠΩΣ ?
ΧΑΧΑΧΑ!!!!!!

iamaticus είπε...

Τωρα που λεμε...για ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑ.

ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ....

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: ΒΕΝΤΕΡ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.
.....ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΛΥΟΜΕΝΟΣ!!!!

a-kentavrou είπε...

Δεν κατάλαβα πως βρέθηκα στο καθιστικό,αλλά η έξυπνη οικοδέσποινα έλυσε το πρόβλημα.
Αναφέρθηκε εδώ ο Γ.Κορδάτος και ο Παπαρηγόπουλος. (δεν χαρακτηρίζω την έκφραση που αφορά την άποψη).
Είναι φυσιολογικό να υπάρχει διαφορετική άποψη μεταξύ των δυο ιστορικών διότι ο μεν Κορδάτος χρησιμοποιεί τη μαρξιστική ανάλυση ενώ ο Παπαρηγόπουλος είναι αστός ιστορικός και βλέπει από άλλη άποψη τα ιστορικά γεγονότα.

kariatida62 είπε...

@Ιamaticus: Έχει αφιέρωμα κάνει στο σπίτι του ο ΙοnnKorr! Όποιος δεν έχει ακούσει σχετικά για το μεγάλο σκαλοπάτι της Ανθρωπότητας που προστέθηκε ας επισκεφθεί τον ΙοnnKorr, να ενημερωθεί! Ευχαριστούμε Ιamaticus που το ανέφερες!!!

CsLaKoNaS είπε...

@a-kentavrou

Πράγματι ο Κορδάτος χρησιμοποιεί μαρξιστική ανάλυση. Εγώ δεν αναφέρθηκα στην ανάλυση που κάνει αλλά στα γεγονότα που αναφέρει. Μπορεί κάποιος άλλος να μιλήσει για άλλον ιστορικό ή να αναφέρει απ' ευθείας τις πηγές που ο Κορδάτος αναφέρει και έτσι να ξεκινήσει μια ωραία ιστορική συζήτηση. Γι αυτό είπα ότι ενδιαφέρον είναι να μελετηθεί αυτή η περίοδος.

Ο Παπαρηγόπουλος έγραψε μια ιστορία με σκοπό να αναγεννήσει ένα έθνος. Να το συσπειρώσει. Και το έκανε αυτό με συστηματικά ψέμματα. Μύθους και εικασίες που εδώ 150 χρόνια μετά, δε μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά. Όποιος θέλει να συνεχίσει να πιστεύει στον αρχαιοβυζαντινονεοελληνορθόδοξο αχταρμά, δικαίωμά του.

Για μένα είναι μια μαλακία και μισή.

Artanis είπε...

Έλληνας δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι...Σ' αυτόν τον κόσμο που είμαστε, ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει, αρκεί να τον συμφέρει...
Ένας στους 8 άντρες παγκοσμίως έχει Μογγολικό γονιδιακό αποτύπωμα, αποτέλεσμα των μαζικών βιασμών, από τα στρατεύματα του Τζέγκις Χαν κατά την εισβολή του στην Ευρώπη...ΟΙ Ούννοι έφτασαν μέχρι τον Δούναβη και η Hunn-gary,πήρε το όνομά της από αυτούς, η γλώσσα της Φιλανδίας ανήκει στην Φιννοουγγρική οικογένεια, με πολλούς ήχους δανεισμένους από την Τουρκική, μέχρι το 1200 στο Βυζάντιο μιλούσαν λατινικά, και η Ελληνική έγινε επίσημη μετά, και για 400 χρόνια ήμασταν κάτω από τους Τούρκους...Από την χώρα πέρασαν επίσης Ενετοί, Καταλανοί, Σλάβοι, Σαρακηνοί, Φράγκοι, για να μην αναφερθώ στα φύλα που λυμαίνονταν τον Ελλαδικό χώρο στην αρχαιότητα...
Σημασία έχει πως αισθάνεται ο καθένας μας...
(Και τον σταύρωσα τον αδελφό μου να πάει για εξέταση, και δεν πήγε το ρεμάλι! Αν έπαιρναν γυναίκες θα πήγαινα...Αμφιβάλλω όμως αν το όποιο αποτέλεσμα με έκανε να αλλάξω απόψεις...)

a-kentavrou είπε...

@CsLakONaS
H Iστορική αλήθεια έχει απασχολήσει εδώ και πολλά χρόνια τους ειδικούς.
Αν η κοινωνία μας ήταν δομημένη μαρξιστικά ίσως η ιστορία του Έθνους να είχε γραφεί διαφορετικά,τότε κάποιος άλλος θα ισχυριζόταν ότι είναι γραμμένη σύμφωνα με τις επιταγές της μαρξιστικής άρχουσας τάξης.
Η ιστορία όμως είναι επιστήμη και για την ιστορική γνώση χρησιμοποιεί επιστημονικά κριτήρια,το τι πιστεύουμε εμείς δεν έχει καμιά αξία.
Mε την οικοδέσποινα έχουμε συζητήσει το θέμα και έχουμε διαφωνήσει στο θέμα της Δραγώνα,όπου εγώ υποστήριξα ότι σαν Πανεπιστημιακός δάσκαλος έχει το δικαίωμα να τεκμηριώσει επιστημονικά την άποψη της,και επιστημονικά να απορριφθεί.

IonnKorr είπε...

@ Minimarket

χα..χα..

ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΒΑΣ ?
ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ?
ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΠΕΖΑΚΙ , ΣΕ ΚΑΡΩ , ΣΕ ΜΩΒ ΜΗΠΩΣ ?


Είχαν τελειώσει όλα! Έμεινε μόνον η Αραβία και η Τουρκία. Και επειδή σκέφτηκα ότι αν σου έδινα το "Τούρκος" θα γινόσουν Τούρκος, τόδωσα στην Καρυάτιδα που χορεύει και τσιφτετέλι (άρα δεν της κακόπεσε) οπότε εσύ νομοτελειακά έγινες Άραβας.

ξωτικό είπε...

αφού διάβασα όλα τα σχόλια είμαι πλέον σίγουρη :
είμαστε ωραίοι
ό,τι κι αν λέει το DNA !!!
στην υγειά μας !!

iamaticus είπε...

Bre IONNKORR...εγω ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ????

....Εγω ΡΕ με τοσα ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΑ και ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΕΣ???
Aντε τωρα ΜΗ ΡΕΥΤΩ ΚΑΙ ΚΛΑΣΩ!!!χα χα!!!

...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕς)

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Αυτοί που κάνουν έρευνες
για την καταγωγή μας
θωρρώ το δεν κατέχουνε
καθόλου τη ψυχή μας.

Καθόλου δε μ΄ απασχολεί
για μένα τι πιστεύουν
οι ίδιοι δε κατέχουνε
θαρρώ πως τι γυρεύουν.

Η ράτσα είναι αμόλυντη
τώρα χιλιάδες χρόνια
ότι κι αν κουβεντιάζουνε
οι λόρδοι στα σαλόνια.

Ενα δεν ανιχνεύεται
ας ξέρουν στην Ελλάδα
η πίστη στα ιδανικά
μα και η κουζουλάδα.

ανεστης είπε...

Είναι εντυπωσιακό το πόση φαια ουσία είμαστε πρόθυμοι να διαθέσουμε για ένα τόσο ανούσιο θέμα. Η έρευνα αποφάινεται πως δεν είμαστε μογγόλοι και μαύροι αλλά καυκάσιοι. Να κάτι που δεν ξέραμε! Καυκάσιοι και Άριοι σαν τους σλάβους, τους Πέρσες, τους Γότθους. ΟΚ! Και;

Αυτή τη σημερινή Ελλάδα τη δημιουργήσαμε εμείς οι καυκάσιοι. Καμαρώστε τη!

Και πριν τρέξετε σε τρισχιλιετίες πίσω για να βρείτε ομοιότητες και να ετερο-φωτιστείτε, γιατί δεν κάνετε μια βόλτα στην Ελλάδα δύο ή τριών αιώνων πριν; Όταν οι καπεταναίοι και οι αρχηγοί της επανάστασης κάνανε εμφύλιο για τα φράγκα των συμμάχων, όταν έπαιρναν δάνεια και τα σπατάλούσαν σε ακριβά τσιμπούκια, όπλα ασημοκαπνισμένα και πανάκριβες φορεσιές;
Γιατί δεν διαβάζετε λίγο Παπαδιαμάντη να μάθετε για τους πολιτικούς των αρχών του αιώνα που λειτουργούσαν σε πλήρη αδιαφάνεια (και ασυδοσία) για προσωπικό όφελος και καθόλου προς το κοινό καλό; Έλληνες δεν είναι όλοι αυτοί; Λευκοί και Άριοι;

Μ' αυτούς γιατί δε θέλετε να συγκρίνεστε; Δεν είναι δικοί μας; Γιατί δεν ξαναδιαβάζετε τη "Βαβυλωνία" για να δείτε το μωσαικό των "Ελλήνων" του τέλους του 19ου αιώνα, απο τη βαθειά ανατολή μέχρι τους Αρναούτες;

Αλλά αφήστε καλύτερα γιατί η ελληνική γλώσσα (ως επίσημη) των ελληνιστικών χρόνων της ανατολικής Μεσογείου θα σας βραχυκύκλωσε και πρέπει να θεωρήσετε έλληνες όλους όσους μιλούσαν τότε ελληνικά (και τους Βυζαντινούς μαζί).

Αυτό το μείγμα έπρεπε να αποκτήσει "εθνική ομοιγένεια" και γι αυτό μεγαλώσαμε με μύθους που ακόμα μηρυκάζουμε σαν ιδιώτες όπως σωστά λέει και ο Λάκωνας.

Υ.Γ. Και πριν αποκτήσουμε άποψη φίλτατε/η Minimarket για το κείμενο "στο σπίτι του Κεμάλ" τη μέρα γεννοκτονίας των Ποντίων δεν θα κάνει κακό να δούμε ποιό είναι το περιεχόμενο του κειμένου. Απο λαικισμό και συνθήματα είμαστε χορτασμένοι.

kariatida62 είπε...

Aγαπημένοι μου φίλοι! I'm back!!!
Μου λείψατε!!! Έχετε στρώσει τραπέζι και σας βρήκα όλους μαζί! ΤΙ όμορφα να γυρίζεις πίσω και να βλέπεις τους φίλους σου να σε περιμένουν...
Δεν είναι δυνατόν να απαντήσω σ'όλους εσείς τα λέγατε όλο αυτό τον καιρό θα σας απαντήσω αύριο με ανάρτηση!
Φιλιά πολλά και καλώς σας βρήκα!

CsLaKoNaS είπε...

@a-kentavrou

Θα με ενδιέφερε πραγματικά να μάθω τι επιστημονικά εργαλεία χρησιμοποίησε ο Παπαρηγόπουλος για να γράψει την Ιστορία του.

a-kentavrou είπε...

@CsLaKoNaS
Aπό ανθρώπους που έχουν σπουδάσει Ιστορία και τους ρώτησα, πληροφορήθηκα ότι ο Παπαρηγόπυλος θεωρείται αξιόπιστη Ιστορική πηγή,η ερμηνεία των γεγονότων έχει αφετηρία την αστική αντίληψη του συγγραφέα.Φυσικά και δεν γνωρίζω γιατί δεν είμαι ειδικός ποιά τα επιστημονικά εργαλεία χρησιμοποίησε για να γράψει την Ιστορία του.Γνωρίζω όμως ότι στο περιβάλλον το εκπαιδευτικό οι διδάσκοντες την ιστορία τον χρησιμοποιούν σαν πηγή πληροφοριών.

drosostalitsa είπε...

Άλλο τι θα ακούσω.....

Τι κάνεις φιλενάδα? Εγώ γύρισα από τριήμερο και δεν μπορώ να ησυχάσω.... ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!

kariatida62 είπε...

Aσε Δροσοσταλίτσα μου, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του...!
Και γω γύρισα χθες βράδυ και έχω πέσει σε μελαγχολία...θέλω να γυρίσω πίσω!!!!

CsLaKoNaS είπε...

@a-kentavrou

Το δέχομαι αυτό που λες. Ειδικός στην ιστορία δεν είμαι αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως ο Παπαρηγόπουλος λέει συστηματικά ψέμματα, γιατί είχε γράψει μια κατ' αρχήν στρατευμένη ιστορία. Και αυτό είναι ό,τι πιο αντιεπιστημονικό.

Στο προκείμενο τώρα θα ήθελα να διαβάσω αν και τι αναφέρει σχετικά με το θέμα του Αλλάρυχου που ανέφερα. Δυστυχώς εδώ που είμαι δεν έχω πρόσβαση. Θα το ψάξω, αν το θυμηθώ σε 6 μήνες που θα είμαι Ελλάδα :)))

Χαιρετισμούς!

kariatida62 είπε...

@CsLaKoNaS: Α και συ στο εξωτερικό βρίσκεσαι? Μαζί με τον Ανέστη ?

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ερώτηση! :)))

Αφ' ενός γιατί δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Ανέστης!! Αφ' ετέρου γιατί όταν λέμε εξωτερικό μπορούμε να εννοούμε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός απ' την Ελλάδα.

Θα πήγαινε πολύ ωραία να σου απαντούσα: 'Ναι με τον Ανέστη, 3 στενά παρακάτω μένει...!


Συνεπώς η ερώτησή σου μου προκάλεσε πολύ γέλιο!

Καλοπροέραιτα το λέω, μη μου παρεξηγηθείς ! :)

Φιλιά πολλά !! :))))

kariatida62 είπε...

@CS: Αυτή η ανάρτηση έγινε σχεδόν για τον Ανέστη, ο οποίος πάνω κάτω έχει τις ίδιες αντιλήψεις με τις δικές σου...λείπει κι'αυτός εκτός Ελλάδας γι'αυτό λέω μπας και το φευγιό σας επηρρέασε και τα λέτε όλα τα παραπάνω...
Με την καλή έννοια τα λέω όλα αυτά μη μου παρεξηγηθείς ξυνούλη μου!

CsLaKoNaS είπε...

@kariatida62

Α ΟΚ πάω πάσο !! :))

Και σου είπα να μη με λές 'ξυνούλη' (δες στο blog μου πως θέλω να με λες!)

Φιλιά !!!