bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ Νο 2

Γεύσεις... απο βιβλία που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην παραλία:
TO ANTIKEIMENO-NIKOΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ (Το κύκνειο άσμα του Φρέντυ Γερμανού)
Συνέχεια του 1ου μέρους

Η Λουντμίλλα ήταν πια βέβαιη για το αύριο που περίμενε τον νεαρό κομμουνιστή-μπορεί και να τον έστελνε κάποτε σε μια απ'τις καρέκλες του Κρεμλίνου. Ακόμα και την ώρα που ήταν έτοιμος να μπει μέσα της, είχε καταφέρει να σταματήσει. Θα νικούσε μια λοχαγό του Σοβιετικού Στρατού-αυτό η Λουντμίλλα μπορεί να μη του το  συγχωρούσε ποτέ. Δεν ήταν σίγουρος, αλλά σαν καλός κομμουνιστής τόβλεπε σαν μια πιθανότητα.Οι νόμοι του Κόμματος ήταν πιο σκληροί απ'τους νόμους της σάρκας!.......
........Είχαν βρεθεί πάλι ο ένας κοντά στον άλλον. Ήταν μισόγυμνοι, εκείνος χωρίς παντελόνι και εκείνη με το στήθος γυμνό και τις ρώγες όρθιες. Μπορεί και να ξανάκαναν έρωτα, αλλά άκουσαν έναν ελαφρύ θόρυβο πίσω τους.
-Σήκω πάνω Ιβάν! είπε κοφτά η Λουντμίλλα. Ένας γεροντάκος με στρατιωτική στολή σηκώθηκε κατάχλομος πίσω απ'τα θρανία. Τα μάτια του πηγαινοέρχονταν ανήσυχα απ'τα γυμνά μπούτια του Ελληνα στα όρθια στήθη της Λουντμίλλα. Ήταν ο Ιβάν Ταράσωφ, ένας απ'τους νυχτοφύλακες της ΚΟΥΤΒ.
-Με συγχωρείς, συντρόφισσα λοχαγέ! είπε. Νόμιζα πως ήσουνα μόνη. Ήρθε ένα μήνυμα απ'τον σύντροφο διοικητή, τραύλισε ο γέρος
-Τι μήνυμα Ιβάν?
-Πέθανε ο Λένιν! Ξαφνικά ο γέρος άρχισε να κλαίει . Έπεσε στα γόνατα κι άρχισε να φιλάει τις μπότες της Λουντμίλλα.
-Πέθανε ο πατερούλης μας συντρόφισσα. Πέθανε η ψυχή της επανάστασης. Τι θ'απογίνουμε τώρα?  Θάρθει πάλι ο Τσάρος να μας ρουφήξει το αίμα?
-Σήκω επάνω Ιβάν! Οι κομμουνιστές δεν κλαίνε Ιβάν. Έπρεπε να σ'το'χουν μάθει αυτό.  Ο σύντροφος ΄Λένιν ήταν βαριά άρρωστος-όλοι το ξέραμε. Αν δεν πέθαινε σήμερα θα πέθαινε σ'ένα μήνα.
Τι άλλο λέει το σήμα  Ιβάν?
-Θέλουν 4 μαθητές της ΚΟΥΤΒ για την τιμητική φρουρά στο φέρετρο.
-Γιατί κοιτάς τα βυζιά μου Ιβάν? Πόση ώρα ήσουν κρυμμένος πίσω απ'το θρανίο? τον ρώτησε γλυκά η φωνή της. 5,10 λεπτά?
-Δεν είδα τίποτα συντρόφισσα
-Μισή ώρα?
-Δεν είδα τίποτα ξανάπε ο γέρος κάνοντας άλλο ένα βήμα πίσω. Αλλά και νάβλεπα δεν θ'άνοιγα το στόμα μου σε κανένα. Είμαι τάφος εγώ, το ξέρει όλη η ΚΟΥΤΒ.
-Τα είδες όλα! Ελα εδώ Ιβάν. Η φωνή της Λουντμίλλα είχε γίνει πάλι γλυκειά και απαλή.
-Αν σ'αφήσω να φιλήσεις τα βυζιά μου θα ξεχάσεις αυτό που είδες!
Ο γέρος κοίταξε τώρα τον Έλληνα, που είχε γυρίσει το κεφάλι του απ'την άλλη μεριά σαν να μη ήθελε να βλέπει άλλο.
-Εγώ συντρόφισσα είμαι τάφος ψέλισε
-Το ξέρω! Τον θες όμως τον μεζέ σου-δεν είναι έτσι? Πού θα ξαναβρείς τέτοια ευκαιρία Ιβάν?
Ο γέρος την κοιτούσε σαν χαμένος... συντρόφισσα τραύλισε
-Ελα πιο κοντά Ιβάν Πόσο απαλή ήταν πάλι η φωνή της! Η Λουντμίλλα πήρε τρυφερά το κεφάλι του και το οδήγησε με το αριστερό της χέρι στον κόρφο της, ενώ με το δεξί έψαχνε στην στάντα της να βρεί το πιστόλι. Το βρήκε.
-Συντρόφισσα Λουντμίλλα, θα μπορούσα να πεθάνω για σένα! τραύλισε ο γερονυχτοφύλακας με το κεφάλι του χωμένο στον Παράδεισο.
-Θα πεθάνεις!!! Ούτε που πρόλαβε ο γέρος ν'ακούσει την πιστολιά. Τινάχτηκε και βρέθηκε ανάσκελα στο τσιμέντο.
Η Λουντμίλλα έβαλε το πιστόλι μέσα στην τσάντα και είπε
Ο Ιβάν ήταν ένας άτυχος γέρος και φόρεσε το σουτιέν της. Είδε μια λοχαγό του Σοβιετικού Στρατού νά κάνει έρωτα με έναν μαθητή της ΚΟΥΤΒ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ζει σήμερα στη χώρα αυτή ύστερα απο ένα τέτοιο λάθος!
- Μπορεί και να μη μιλούσε ανταπάντησε ο Έλληνας
-Ηταν έτοιμος να το σκάσει σαν λαγός! επέμενε εκείνη φορώντας την μπλούζα της. Ήταν ήρεμη, είχε λιώσει με την μπότα της μια κατσαρίδα.
Ο Ελληνας φόρεσε το παντελόνι του προσέχοντας πάντα τον γέρο που είχε απομείνει ανάσκελα, ΄μ'ένα λεκέ αίμα πίσω απο το κεφάλι.
-Μπορεί και να μη μιλούσε ξανάπε.
Η Λουντμίλλα του αποκρίθηκε σαρκαστικά.
-Κι ύστερα λες ότι έγινες επαναστάτης! Είσαι 6 μήνες στην Σοβιετική ΄Ενωση, αλλά κάτι μου λέει οτι απόψε  πήρες το πρώτο σου μάθημα σαν επαναστάτης!
Επλυναν το αίμα απ'το τσιμέντο, έβγαλαν το κουφάρι του γέρου απ'την Σχολή και τόριξαν στο ποτάμι. Θα τόβρισκαν την επόμενη μέρα ή μπορεί και να μην το έβρισκαν ποτέ... Σε μια Μόσχα που κήδευε τον Λένιν και την ίδια ώρα παράδερνε ανάμεσα στον σύντροφο Στάλιν και τον σύντροφο Τρότσκυ, η εξαφάνιση ενός γερο-νυχτοφύλακα της ΚΟΥΤΒ θάκανε την ίδια εντύπωση με την εξαφάνιση μιας μύγας στα δυτικά Ουράλια.


Τώρα ο Έλληνας ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι της Λουντμίλλα Μυλόβα.
-Πιστεύεις αλήθεια ότι μπορώ να γίνω αρχηγός? τη ρώτησε
Η Λουντμίλλα χαμογέλασε. Είχε μοιραστεί μια λυσσασμένη νύχτα αλλά ήταν σίγουρη ότι στο μυαλό και στην ψυχή του νέου δεν τούχε μείνει τίποτα απ'ότι έζησαν μαζί. Το μυαλό του ήταν σφηνωμένο πάντα στο Κόμμα.
-Πολλοί μπορούν αλλά ένας γίνεται, του απάντησε
-Τι πρέπει να κάνω?
Η Λουντμίλλα σκέφτηκε πως ήταν πια αργά για να του πει να γνωρίσεις τον Λένιν.Αλλωστε η ίδια ποτέ δεν πίστεψε ότι ο Λένιν ήταν η δύναμη στο Κόμμα. Απο το 1918 που είχε έρθει στη Μόσχα και είχε αρχίσει μεθοδικά ν'αλλάζει κρεβάτια στο Κρεμλίνο, έψαχνε να βρει απο ποιον ξεκινούσε η δύναμη αυτή. Απ' τον Τρότσκυ? Απ'τον Ζηνόβιεφ? Απ'τον Κάμενεφ? Μερικοί ήταν καλοί εραστές, κανένας όμως δεν ήταν η μεγάλη δύναμη. Μόνο ο Στάλιν σκέφτηκε η Λουντμίλλα αλλά δεν το'πε στον νεαρό Έλληνα-ήταν πολύ νωρίς για ν'αρχίσει να μαθαίνει.
-Τι πρέπει να κάνω? την ξαναρώτησε
-Να περιμένεις! Θες να σε βάλω αύριο φρουρά στον Λένιν?
-Θα το κάνεις αυτό, συντρόφισσα ρώτησε αλαφιασμένος
-Στο χέρι μου είναι είπε αδιάφορα. Θα βάλω έναν Βούλγαρο, ένα Σέρβο, έναν Τούρκο και έναν Έλληνα, είπε με μάτια μισόκλειστα σαν να εμπνεόταν ένα πίνακα ζωγραφικής. Τα Βαλκάνια ενωμένα φυλάνε το φέρετρο του Λένιν. Μπορεί η φωτογραφία να ταξιδέψει σ'όλη την Ευρώπη.
Θα σε βάλω δίπλα στον Τούρκο. Σε πειράζει? Γιατί το 1919 ήσουν έτοιμος να πολεμήσεις τους Τούρκους.
Τον είδε να δαγκώνει τα χείλη του, αλλά συνέχισε: Θέλατε να πάρετε την Πόλη-το ξέχασες? Είχες κάνει και αίτηση να σε πάρουν εθελοντή στον Ελληνικό Στρατό!!!
-Διάβασες το φάκελλό μου? Μερικές σταγόνες ιδρώτα φάνηκαν στο μέτωπο του νεαρού.
Ήμουν δεκάξι χρονών είπε...εκείνη δεν μίλησε
-Νυστάζω είπε η Λουντμίλλα
-Θα με βάλεις αύριο φρουρά στον Λένιν?
Η γυναίκα γύρισε απότομα και τον κοίταξε κι ο Έλληνας κατάλαβε το λάθος του-το παγωμένο βλέμμα του θύμισε το χρώμα που είχαν πάρει τα μάτια της την ώρα που σκότωνε χτες τον γέρο.
-Κοιμήσου! του είπε.
Δεν πρέπει να ξανακάνω άλλο λάθος, σκέφτηκε ο νεαρός Έλληνας. Αυτές οι γυναίκες είναι σαν το Κόμμα-δεν συγχωράνε το δεύτερο λάθος!
.........................................................................................................................................................
 Φινάλε 

Απο τις εξομολογήσεις της Ρούλας Κουκούλου(συζύγου του Νίκου Ζαχαριάδη) στον Φρέντυ Γερμανό


....Είναι μια πληγή μου το πώς πέθανε ο Νίκος. Το ότι δεν πίστεψα πως θ'αυτοκτονούσε και δεν πήγα είναι μια ανοιχτή μου πληγή....Μετά τη διαγραφή του δεν του έγραψα εγώ - δεν μου έγραψε κι εκείνος. Αλλά ξέρω πόσο μ'αγαπούσε.  Είχε τη φωτογραφία μου στο σπίτι του στο Σοργκούτ...δεν φανταζόμουνα ...σ'ενα σπίτι απομονωμένο, ήσαν φύλακες βαλμένοι γύρω-γύρω. Εκατό φορές να τον είχαν σε φυλακή σε στρατόπεδο. Αυτή η απομόνωση ήταν φοβερό πράγμα...
Πόσο πολύ αγαπούσε την πατρίδα του...θα σας πω κάτι συγκινητικό. Φεύγοντας είχε πάρει ένα σακκουλάκι χώμα, χώμα ελληνικό και τ'άφησε στο παιδί το Σήφη. Του είχε πει άμα πεθάνω να μου το βάλεις. Και του το βάλαμε. Για σκεφτείτε. Έτσι ύστερα απο τόσα χρόνια έτσι ανταμώσαμε...
Πονάω τώρα που τον σκέφτομαι τις νύχτες....Αυτό που καίει είναι ότι δεν πρόλαβα ότι δεν πίστεψα πως θ'αυτοκτονήσει. Άς πήγαινα κι ας μην άλλαζε τίποτα. Να ιδεί ότι πήγα. Να μη φύγει τόσο πικραμένος....

Η Ρούλα Κουκούλου μ'άλλες εξόριστες

** Το πλαστό "πιστοποιητικό θανάτου"με εντολή της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ, αναφερόταν σε ανακοπή καρδιάς, αποσιωπώντας το Πρωτόκολλο της επιτόπου ιατροδικαστικής έρευνας, με την πραγματικά φρικιαστική περιγραφή πάσης λεπτομερείας, πλην όμως και με την πάσα αλήθεια( Σ.τ.Επ) 
Η Ρούλα Κουκούλου μ'αντάρτισσες στο βουνό


Αποσπάσματα απο την αρχή και το τέλος του βιβλίου:  TO ANTIKEIMENO-NIKOΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

34 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Βρε Καρυάτιδα τι προτάσεις είναι αυτές??

Θα πάω στην παραλία και θα πάρω το βιβλίο για τον Ζαχαριάδη να διαβάσω!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεέ μου ... όσο και μουρλός να είναι κανείς κάτι τέτοιο δεν θα το κάνει!!
Ρε στην παραλία ή κάνεις κολύμπι στην θάλασσα ή απολαμβάνεις τις διερχόμενες ...
Δεν διαβάζεις βιβλία και μάλιστα Ζαχαριάδη!!!!

kariatida62 είπε...

@ ΙοnnKorr: Oυφ κουράστηκα να το εξηγώ...αφού δεν έχεις διαβάσει ούτε μια αράδα απο τα αποσπάσματα του βιβλίου, τι μου λες τώρα???
Καλά εσύ πάρε την Αθλητική και διάβασε...έχει περισσότερο ενδιαφέρον να διαβάσεις για τις επιχειρήσεις του Κόκκαλη, του Πατέρα, του Βαρδινογιάννη και του νέου φρούτου Βγενόπουλου...
Ασε με και έχω στεναχώριες...διαδικτυακές

iamaticus είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ....

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ) ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε αυτη την ομορφη και πανεξυπνη δημοσιογραφο...ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ η ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ...
(τωρα τελευταια..πριν κανενα τετραμηνο)...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΥ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

αυτα ειναι ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ...(ΔΟΓΜΑ=ΦΑΣΙΣΜΟΣ=ΚΑΘΕ-ισμος).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πόσο λείπουν άνθρωποι σαν τον Φρέντυ Γερμανό σήμερα. Με τις συνεντεύξεις και τα βιβλία του. Με έκανες να ψάξω να βρω στην βιβλιοθήκη μου όσα δικά του βιβλία έχω και να τα ξεφυλλίσω μετά από χρόνια.
Να ξέρεις πάντως αυτό που κάνεις είναι προσφορά. Και επαναλαμβάνω αυτό δεν αφορά μόνο τις 2 τελευταίες σου αναρτήσεις. Μιλάω γενικά για τις αναρτήσεις σου.
Καλό Σ/Κ

kariatida62 είπε...

@iamaticus: Eγω πιστεύω, πως είναι ...γιατί όπως είπα και χθες στα σχόλια(δεν το διάβασες) ένα συγγενικό μου πρόσωπο τον πήγαινε με το ταξί του κάθε εβδομάδα στο σπίτι της γυναίκας του στου Ζωγράφου...κάποια μέρα ξέχασε στο ταξί το μαγνητοφωνάκι του κι έτσι έφτασε για λίγες ώρες στα χέρια μου...το άνοιξα εγώ(ξέρεις εσύ για την γυναικεία περιέργεια) και άκουσα τον χείμαρρο αναμνήσεων της γυναίκας αυτής...τότε δεν ήξερα ποια μιλούσε!
Την άλλη μέρα τα εκμηστηρεύτηκε ο Φρέντυ στον ταξιτζή συγγενή μου που του παρέδωσε το μαγνητοφωνάκι ότι ήταν η γυναίκα του Ζαχαριάδη η Ρούλα Κουκούλου. Του εξήγησε λοιπον ότι ετοίμαζε την βιογραφία του.

Βάσσια είπε...

Καλημέρα Καρυάτιδα :-)

Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου που διάβαζα περί τέτοιων προσώπων και θεμάτων.
Το βιβλίο, και η άψογή παρουσίασή σου, αξίζουν πολλά!
Το αφήνω για χειμερινή ανάγνωση :-).

Καλό Σ/Κ
Φιλιά
:-)

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Eυχαριστώ Χριστόφορε, τα σχόλιά σου,μου δίνουν δύναμη όταν το χέρι μου αρχίζει να διαμαρτύρεται που το κουράζω γράφοντας...η τενοντίτιδα δεν μ'έχει αφήσει...
Ο Φρέντυ ήταν ο αγαπημένος μου, αυτόν είχα σαν πρότυπο όταν ονειρευόμουν μικρή να γίνω δημοσιογράφος!:(

kariatida62 είπε...

Kαλημέρα Βάσσια μου! Εγώ απλά προτάσεις κάνω... και σας αφήνω δείγματα, εσείς διαλέγετε την περίοδο!
Φιλάκια πολλά

MINIMARKET είπε...

Είχες δίκιο τελικά !
Έπρεπε να διαβάσω και το δεύτερο μέρος για να καταλάβω πως όσα έλεγα για το κομμουνισμό ήταν απολύτως σωστά !
Σαν αφήγηση ήταν πολύ καλή αλλά σαν θέμα είπα αμάν να το τελειώσω !
Γιατί έχεις διαδικτυακά προβλήματα ?
Καλημέρες 11

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Είδες που σου έλεγα...να μη προτρέχεις?

Γιατί έχω προβλήματα?? Ασε τώρα, τα έλυσα!
Καλημέρες κι'απο μένα.

α Κενταύρου είπε...

Σαν γραφή το κείμενο είναι εξαιρετικό .Έχει τη γλαφυρότητα του Γερμανού.
Στο ιστορικό μέρος πιστεύω ότι με διαβεβαιώνεις ,αλλά τη μαρτυρία δεν μπορούμε να την επιβεβαιώσουμε διότι ο μεν γέροντας πέθανε,όπως και ο Ζαχαριάδης άρα έχουμε μια πηγή πληροφορίας.
Το κλίμα της εποχής του θανάτου του Λένιν περιγράφεται ζοφερό και εδώ η ιστορική αλήθεια θέλει επιστημονική προσέγγιση.
Είναι δύσκολο σε μια βιογραφία να αποδεχθείς αυτά που γράφονται σαν ιστορική αλήθεια,ένα στοιχείο αμφιβολίας, υπερβολής,ωραιοποίησης θα υπάρχει .
Η Βιογραφία πχ του Καραμανλή γράφει όλα τα θετικά του ενώ παραλείπει τα αρνητικά του ,μάλιστα μερικά είναι οφθαλμοφανή ,όπως η καταστροφή του Αθηναϊκού περιβάλλοντος με τη μέθοδο της αντιπαροχής και άλλα πολλά.
Πάντως αυτή η Λουντμίλλα πολύ αυταρχική μου θυμίζει τι μου θυμίζει!!!!!!!!

kariatida62 είπε...

@Α-Κentavrou:Ο Χριστός και η Παναγία!!! Τί σου θυμίζει αστέρι??? Ή μάλλον ποια σου θυμίζει????
Να το βρεις και να μου το πεις!!!!!!!!!!!!!
Αμέσως!!!! χαχαχαχαχαχαχαχα

δήμητρα♥♥♥q είπε...

A, δεν αντέχω θα το πώ, από χτες το κρατάω (έρχομαι κι απ' του Λάκωνα, κι όσο να πεις έχω επιρρεαστεί...)
Γιατί πρέπει ντε και καλά η παραλία να συνδυάζεται με εύπεπτα, εύκολα, εύμορφα πράγματα? Μόνο ένας μη θαλασσινός θα μπορούσε να σκέφτεται έτσι. Ένας αληθινά εραστής της θάλασσας, του απόλυτου και απέραντου γαλάζιου θα μπορούσε να διαβάσει στην παραλία όχι μόνο τον Νίκο Ζαχαριάδη του Φρέντυ Γερμανού αλλά και τους αδελφούς Καραμαζόφ του Ντοστογιέφσκι. Επειδή αυτό το τελευταίο το έχω κάνει και το έχω απολαύσει, ειλικρινά μου 'ρχεται κάπως να τη λετε στην Καρυάτιδα.
Και ψαροντούφεκο κάνεις άμα θες και μετά διαβάζεις Ζαχαριάδη, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Καρυάτιδα θα το πάρω, όχι μόνο για τον Ζαχαριάδη καθαυτόν αλλά για να επιβεβαιώσω διάφορα που έχω στο μυαλό μου και ζητούν μια κάποια υποστήριξη!

kariatida62 είπε...

@melvaki: Aπο του Λάκωνα έρχεσαι και εσύ??? Απο κεί ήμουν πριν λίγο και γω δεν ξέρω αν με διάβασες στα σχόλιά του....
Ασε ο μικρός μας μας τάσουρε κανονικά και τι να πω και γω???!!!

roadartist είπε...

Από αυτά που προτείνεις κατάλαβα πως σιγά μην επιλέξεις το λογοτεχνικό που σου έγραψα εγώ.. χαχαα έχουμε άλλου είδους προτιμήσεις στις αναγνώσεις.. Πάντως για παραλία επιλέγω αναλόγως τη φάση, στην στιγμή και την διάθεση.. Γούστα είναι αυτά! Έχω απίστευτη ανάγκη για ξεκούραση, μη προβληματισμό σήμερα, καλό σαββ-δο με πανσέληνο :)

kariatida62 είπε...

@roadartist:΄Οχι βρε και μένα μ'αρέσουν τα λογοτεχνικά...στις πρώτες προτιμήσεις μου είναι!!! Τι σου λέω ένα χρόνο τώρα, ακόμα ρε Αρτιστάκι να με μάθεις???
Μη μου πεις ότι ούτε εσύ διάβασες τα αποσπάσματα απο το βιβλίο του Φρέντυ!!!!
Ρε θα πεθάνωωωωωω, για ποιον τάγραφα όλα τούτα για μένα??? Εγώ τάγραψα, εγώ τα διάβασα μου φαίνεται.....:(

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Το ίδιο λάθος δυό φορές
το κόμμα δε σχορνάει,
να δεις θα συνηθίσουμε
στο τέλος που θα πάει....

kariatida62 είπε...

@ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ:Τελικά ο μόνος που δεν βαριέται να διαβάσει όλα όσα σας γράφω είσαι έσύ Φάνη!!!

IonnKorr είπε...

Δεν διαβάζουν, ρε γαμώτο, τι γράφεις.
Μόνη λύση σαν θέμα, οι τελείες.
Την προηγούμενη φορά έβαλα δώδεκα.
Την επόμενη φορά θα βάλω μόνον μία (γιατί να τις ξοδεύω άσκοπα αφού κανείς δεν κοιτάει).
Τίποτα δεν κοιτούν πια οι σχολιαστές.
Έρχονται γράφουν ότι κατεβάσει η γκλάβα τους και τέλος την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.
Δίκιο έχει ο Λάκων. Ξεφτιλίστηκε το blogging. Κανείς δεν προσέχει την ποιότητα.

Τι τους προτείνεις φρέντυ. Δώστους ένα άρλεκιν και πολύ τους πάει.
Σε μένα μη μου δίνεις βιβλίο. Μόνο μαύρα γιαλιά να βλέπω τις λουόμενες χωρίς να με βλέπουν αυτές.

kariatida62 είπε...

@IonnKorr:Χαχαχαχαχαχα!!!!Και μετά μου ζητάς να σε παντρευτώ κιόλας!
Κατάλαβα...όλοι έξω είμαστε Σάββατο βράδυ και ρεμβάζουμε την Καλοκαιρινή Πανσέληνο!!!
Ο Ιαματικός πήγε σε γάμο, εγώ στη φίλη δίπλα και ο Ιωνας εδέησε νάρθει να διαβάσει τον Ζαχαριάδη με την Λουντμίλα του...

Ε,ρε μια Λουντμίλα που σου χρειάζεται εσένα!!!

Global Greek είπε...

Θα επανέλθω εδώ για μια πιο εκτενή ανάγνωση, γιατί την επόμενη Παρασκευή θα προσγειώνομαι Χανιά και βουρ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ επιτέλους βιβλιοπωλείο για εφόδια!!

kariatida62 είπε...

@GLOBAL GREEK: Αντε βρε, Γκλομπαλίτσα, έρχεσαι πατρίδα??? Α! Πόσο χαίρομαι!!! Να περάσεις καλά μαζί με τους δικούς σου...
Προσγειώνεσαι Χανιά??? Καλά με τσάρτερ έρχεσαι απο Ομάν???:))
Διακοπές φαντάζομαι, πού αλλού Χαλκιδική?

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

υπεροχο σ ευχαριστω θα το διαβασω και στα ξωτικα...

μαχαιρης είπε...

Tι λες βρε ΚΑΡΥ...
Ωστε αυτα εκανε ο Ζαχαριαδακος μας στη Σοβιετια....????
Υπερπηδουσε τα εμποδια της αστικης εκπαιδευσης....???
Και εχωνε βαθεια τη..σκεψη του στα προτσες της σοσιαλιστικης αναλυσης...???
Βρε τον κ..φαρδο...Ωραιος ε...???
Να μη το ξερουμε αυτο να παμε και μεις να..
επιμορφωθουμε λιγακι ως νεοι...
Τωρα θα μου πεις ειναι καλυτερα τα πραγματα γιατι ολες οι Λουτμιλλες ηρθανε εδω,γυρω στη πλατεια Βαθη,και με ενα τρακοσαρι[ακουστα το εχω λεμε]σου κανουν ταχυρυθμο ακτιφ...
Αλλα που τα νιατα τωρα ΚΑΡΥ μου...??? ΠΟΥ..??
Ας ειναι...Το βιβλιο δεν το χανω με τιποτα...
Γυαλια καθρεφτες πες στον προεδρο εχει στην πλατεια Αγ Δημητριου στο Περιστερι...Φθηνα..
Απο τους φιλους και συντροφους απο την Γκανα...

kariatida62 είπε...

@ΜΑΓΟΣ: Να τους το διαβάσεις μάγε μου,να πάρεις και το βιβλίο να τους το διαβάσεις ολόκληρο, γιατί όπου υπάρχει σπέρμα υπάρχει και πολύ αίμα, πολύ δάκρυ, πολύς πόνος!

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Eίσαι απολαυστικός!!! Τώρα για την διαπίστωση που κάνεις:"Αλλα που τα νιατα τωρα ΚΑΡΥ μου...??? ΠΟΥ..??"θα σου θυμίσω,έναν διάλογο απο ελληνικό έργο με τον μεγάλο Χόρν , που του έλεγε ο γέρος φίλος του, ότι θα τα καταφέρει με τις μικρούλες: χράτσα,χρούτσα με τις μασέλες του θα καταφέρει,να γευτεί το κοκαλάκι...το θυμάσαι??
Δεν βλέπεις τι γίνεται στην Επαρχία??? Όλες οι Λουντμίλλες στα γερόντια με τα πορτοφόλια έχουν πέσει...

μαχαιρης είπε...

Ναι ΚΑΡΥ εχεις δικιο...
Τον θυμαμαι τον διαλογο..
Προσπαθω και να φανταστω ΠΟΣΟ ΑΣΚΗΜΑ ηταν τα πραγματα εκει...Ωστε οι γονεις τους ψηφισαν...
Τα παιδια τους να γινουν...
Περασε απο το μαγζακι μου
Εχω αναρτηση αφιερωμενη σε σενα το ΔΗΜΗΤΡΗ και τον Α ΚΕΝΤ...
Παραμυθι ειναι...
Θελω τα σχολια σας...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Ήρθα βρε,πριν με φωνάξεις, δεν βλέπω πια απο τα δάκρυα, θάρθει και ο άντρας μου και θα με δει να κλαίω και θα πει τι έχει πάλι η παλαβιάρα, όσο πάει και χειροτερεύει η κατάστασή της με τους φίλους της τους bloggers!!!

dimitris είπε...

Φαινεται οτι οταν περνας καλα, το δακρυ κορομηλο παει, μια χαρα, φευγει το στρες, καθαριζουν τα ματια, τονιζονται τα χρωμματα τους, με λιγα λογια, κουκλα.

kariatida62 είπε...

@dimitris:Aν περνάω καλά λέει!!! Καλύτερα δεν θα μπορούσα,μ'όλους εσάς παρέα!!!

Nells είπε...

poly endiaferon...kai i istoria sou me to ta3i episis!!gia fandasou!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Φαίνεται πολύ καλό αλλά η λίστα μου με τα βιβλία που θέλω να διαβάσω είναι πολύ μεγάλη...

kariatida62 είπε...

@Nells:Kαλώς ήρθες!!! Ναι φοβερές συμπτώσεις καμμιά φορά....

kariatida62 είπε...

@ΙΩΆΝΝΗΣ Κ: take your time....ένα-ένα με την σειρά! Χρόνος και διάθεση να υπάρχει!