bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θα φωνάξω την αστυνομία!




Καθώς το αποχαιρετιστήριο δείπνο για τα πενήντα χρόνια της αποφοίτησής μας απο την Ιατρική Σχολή, έφτανε στο τέλος του, ο Μπόμπ Μπέργκερ, ο φίλος μου απο τα παλιά, ο μόνος που μου είχε απομείνει απο τα χρόνια της σχολής, έκανε νόημα ότι είχε ανάγκη να μου μιλήσει. Είχαμε ακολουθήσει διαφορετικές επαγγελματικές κατευθύνσεις, εκείνος χειρουργούσε καρδιές, εγώ θεράπευα ραγισμένες καρδιές μέσα απο την συζήτηση, κι όμως μεταξύ μας υπήρχε ένα στενός σύνδεσμος που το νιώθαμε και οι δύο πως θα διαρκούσε όλη μας την ζωή.
Όταν με πήρε απ'το μπράτσο για να με τραβήξει παράμερα, κατάλαβα πως συνέβαινε κάτι εξαιρετικό.
Ο Μπόμπ πολύ σπάνια μ'άγγιζε.
Κάτι τέτοια τα παρατηρούμε εμείς οι ψυχίατροι. Έσκυψε στο αυτί μου και είπε βραχνά:
"Moυ συμβαίνει κάτι πολύ βαρύ...ξεσπάει το παρελθόν...οι δυο ζωές μου, της νύχτας και της μέρας, γίνονται ένα!
Εχω ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον"
Κατάλαβα. Μετά τα παιδικά του χρόνια, που τα πέρασε στην Ουγγαρία την εποχή του Ολοκαυτώματος, ο Μπομπ ζούσε δύο ζωές: μία το πρωί, σαν ένας γλυκομίλητος, αφοσιωμένος και ακούραστος καρδιοχειρουργός και μια άλλη την νύχτα, όπου στα όνειρά του περιφέρονταν θραύσματα απο φρικτές αναμνήσεις. Για την πρωινή του ζωή γνώριζα τα πάντα, για την νυχτερινή όμως στα πενήντα χρόνια της φιλίας μας δεν είχε αποκαλύψει τίποτα. Ούτε ποτέ είχα ακούσει απ'το στόμα του ένα ξεκάθαρο αίτημα για βοήθεια: ήταν κλειστός, μυστηριώδης, αινιγματικός.
Τώρα στο αυτί μου ψιθύριζε ένας αλλιώτικος Μπομπ. Κούνησα το κεφάλι ναι,ναι.
Ανησυχούσα. Και είχα μεγάλη περιέργεια..!
Μια ιστορία απώθησης και ανάκτησης γραμμένη απο τον Ιρβιν Γιάλομ και τον Ρόμπερτ Μπέρκερ, που αξίζει να διαβάσετε!

Ο Irvin D Yalom (1931) είναι ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στανφορντ των Η.Π.Α.
Μαθητής και συνεργάτης του Rollo May, θεωρείται ένας απο τους σημαντικότερους, εν ζωή, εκπροσώπους της υπαρξιακής σχολής στην ψυχιατρική και είναι συγγραφέας του εγκυρότερου και πληρέστερου εγχειριδίου υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.
Στον επιστημονικό χώρο είναι ιδιαίτερα γνωστό το κλινικό και ερευνητικό έργο του στην ομαδική ψυχοθεραπεία.
Το πρώτο του βιβλίο που το 2006 κυκλοφόρησε  η νέα αναθεωρημένη και επαυξημένη του έκδοση(Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας, έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες  και αποτελεί βασικό εγχειρίδιο σε πολλές σχολές ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας!
Ο Γιάλομ έχει γράψει πολλά ακόμη επιστημονικά βιβλία και άρθρα.
Το λογοτεχνικό του έργο αρχίζει όψιμα και περιλαμβάνει δύο συλλογές διηγημάτων( Ο δήμιος του έρωτα και  η μάνα και το νόημα της ζωής) Τρία μυθιστορήματα 1. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, 2  Στο ντιβάνι και 3 η θεραπεία του Σοπενάουερ, τα οποία έχουν γίνει μπεστ-σέλλερ σε πολλές χώρες.
Όλα του τα λογοτεχνικά βιβλία αποτελούν ιστορίες ψυχοθεραπείας και ο ίδιος τα θεωρεί προέκταση του διδακτικού του έργου, το οποίο, όπως λέει, βρίθει ιστοριών και διηγήσεων.
Στις εκδόσεις Αγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του :
Όταν έκλαψε ο Νίτσε, Στο ντιβάνι, ο δήμιος του έρωτα, θρησκεία και ψυχιατρική,το δώρο της ψυχοθεραπείας, θεωρία και πράξη της ψυχοθεραπείας, η μάνα και το νόημα της ζωής, στην αυλή του Επίκουρου, Αφήνοντας πίσω τον τρόμο του θανάτου.
Ετομάζει τα βιβλία:Kάθε μέρα πιο κοντά,Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και ενδονοσοκομειακή ομαδική ψυχοθεραπεία.

Σας τα συνιστώ όλα ανεπιφύλακτα!









46 σχόλια:

MINIMARKET είπε...

Επιτέλους και ένα σωστό βιβλίο !!!
Φοβερή πρόταση για τους Ελληνες αναγνώστες !
Ισως περιέχει και κάποιο κεφάλαιο με τίτλο : πως θα σταματήσουμε να είμαστε ΑΓΕΛΑΔΟΜΟΥΣΧΟΥΡΑ !!!
Μπράβο Κάρυ , φοβερή επιλογή !
Καλησπέρες !

zoyzoy είπε...

Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου!
Να τελειώσω αυτά που με περιμένουν και θα'τοχω στα υπ'οψιν!

Καλό βράδυ
με φιλιά θαλασσινά!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον...
Την κατάλληλη στιγμή! :P

Frezia είπε...

Διάβασα δυο βιβλία του.
"Στο ντιβάνι"και
"Οταν έκλαψε ο Νίτσε"
Οχι και πολύ εύκολα,χρειάζεται
αυτοσυγκέντρωση.

dimitris είπε...

Kariatida62 καλησπερα, ''ηρθες'' απο το ''μετωπο'' του γιατρου συγχισμενη και το ''εριξες'' στην ψυχαναλυση?
Ξερεις οτι ο Ιρβιν Γιαλομ, ειναι ''οπαδος'' του ορθολογισμου και απεχει απο τις υπερφυσικες πιστεις-θρησκειες-.
Αυτος λοιπον ο γιατρος της ψυχης υποστηριζει, οτι η ζωη---μας---, ειναι αποτελεσμα τυχαιων γεγονοτων και μιας και ηρθαμε σε αυτον τον πλανητη πρεπει να ζησουμε οσο μπορουμε, ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ.
Και απ'οτι φαινεται στα νιατα του ακουγε τους ασθενεις του, πιστευει οτι οταν ερθει η ''ωρα'' μας---τιναξουμε τα πεταλα, ταξιδεψουμε στας αιωνιους μονας, τερμα τα διφραγκα και λοιπα ''εγκαρδιωτικα''---δεν παιρνουμε ΤΙΠΟΤΑ απο αυτα που μας δοθηκαν, μονο ''μπορουμε'' να ''παρουμε'', μαζι μας----μπρρρρρ----ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΔΩΣΑΜΕ.
ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ KARIATIDA62, ΟΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΦΗΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.............Και οπως ειπε και ο Γουντυ Αλλεν, δεν φοβαμαι τον θανατο, απλως οταν ερθει δεν ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ.
Ωραια το ''ξεκινησες'' αρχη της εβδομαδας, στην γραμμη της φραου Μερκελ, θα πεθανουμε δουλευοντας, θα μας θυμουνται τ'αφεντικα για το καλο που θα τους εχουμε κανει.
Και ως εκ τουτου.............................ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Αυτο που μου ηρθε σαν μειλ ειναι δικο σου? Καριατιδα Ακροπολιδου? Η ειναι επιθεση ''φιλιας'', μην τρεχουμε για σκληρο..............γεια σου...

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Φαντάζομαι πως ο Γιάλομ όταν έγραφε τα εγχειρίδια υπαρξιακής και ομαδικής ψυχοθεραπείας δεν είχε υπ'οψιν του τους Έλληνες, γιατί τότε θα έσκιζε όχι μόνο τα εγχειρίδια αλλά και τα διπλώματά του! χαχαχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Ζoyzoy:Όταν βρεις χρόνο να τα πάρεις και να τα διαβάσεις!
Αρχισε πρώτα μ'αυτό που είναι λιγοσέλιδο και μετά πάρε το "όταν έκλαψε ο Νίτσε"! Θέλει ησυχία για να τον διαβάσεις...είναι πολύ ωραίο!
Καληνύχτα

kariatida62 είπε...

@ΑΝD:Πάντα φροντίζουμε εγώ και το μαμούνι μου νάμαστε επίκαιροι!!! χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@FREZIA:Εύκολα θάλεγα πως είναι...μόνο που χρειάζεται ησυχία για να συγκεντρωθείς όπως σημειώνεις και συ πολύ σωστά ώστε να καταφέρεις να κάνεις αυτοανάλυση μέσα απο τις αναλύσεις του!
Καλό βράδυ!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Bλέπω πως όλος ο καλός ο κόσμος ακόμα και η περήφανη ελληνική εργατιά συχνάζει στα καταγώγια έως και στους οίκους ανοχής!!! Ενδιαφέρον! Ο Γιάλομ τελικώς πρέπει να ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα και να μελετήσει περισσότερο τους Ελληνες, εδώ θα βρεί μπόλικο υλικό για τα ιατρικά του συγγράμματα!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου για τον Γιάλομ Δημητράκη, αν και μου ακούστηκαν λες και με μάλωναν που τον προτείνω!
Ξέρεις στο σπίτι μου έρχονται πολλοί ορθολογιστές, οπότε σαν καλή οικοδέσποινα που σέβεται τους φιλοξενούμενους της,φροντίζω να τους ικανοποιώ!
Για όλα τα γούστα έχει η Κάρυ και το Μαμούνι να κεράσει...
Καλή εβδομάδα Δημητράκη αλανιάρη..!

Υ.Γ. Το μέιλ σου τόστειλα για να σε διευκολύνω...μου είπες προ ημερών ότι μου έστειλες μειλ που ποτέ δεν έλαβα!
Ναι η Καρυάτιδα Ακροπολίδου είμαι εγώ!

ξωτικό είπε...

Aν σου πω οτι το όταν έκλαψε ο Νίτσε το διάβασα καλοκαίρι στις διακοπές και μου άρεσε κι απο πάνω !!!!! χαχα
έχω διαβάσει τα περισσότερα .Συμφωνώ αξίζει !!
φιλιάααααααααα

dimitris είπε...

Kariatida62, παλαιοτερα, ειχα ''πεσει'' απο σποντα στην αρχη αυτης της ''διαστασης'' και παλι απο ''τυχη'' επεσα μεσα στο ''ατυχημα'', μη σου κανει καμμια εκπληξη, αλλωστε ο γιατρος, ειχε ερθει στην σελιδα μου, ''μεσω'' του καλου μας μαχαιρη και ουτε θεωρω την σελιδα του, ''κατι'' περα απο ενα ''σπιτι'' αποψεων, δεν ταιριαζουμε στα περισοτερα γι'αυτο την ''καναμε'' και οι δυο προς ''αντιθετες'' κατευθυνσεις, αυτο ειναι που λεει και ο Γιαλομ, περνα οσο καλυτερα μπορεις και αν θελεις κανε το καλο και ριχτο στον γιαλο...

ღ oneiremataღ είπε...

φοβερή πρόταση...δεν υπονοείς κάτι έτσι? απ' την άλλη, όμως, πολύ ενδιαφέρον βιβλίο απ΄όσα βλέπω κι άλλη μια καταπληκτική σου ανάρτηση Κάρυ!
ξέρω πως αυτές τις μέρες πνέει ξανά ένας παράξενος άνεμος στην μπλογκογειτονιά μας, ειδικά με τα τόσα σχόλια και σχετικές κλωνοαναρτήσεις...μ' έχει πιάσει ζαλάδα, να πηγαινοέρχομαι να βλέπω, αλλά...θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, κράτα γερά κι εσύ...φιλάκια γλυκά

*το μέιλ σου το έλαβα, υπέροχο, ευχαριστώ!

μαχαιρης είπε...

Τουλαχιστον επεριμενα...Ακροπουλοπουλου...
Ας ειναι...
Μην εξαφανιστεις παλι...
Οσο για τις βολτες, στα καταγωγια, και τους οικους ανοχης...Της περηφανης εργατικης ταξης...
Γιατι σε εκπλησσει...
;;;;;;;;;Εμεις, ως Κομμουνιστες...
Τον Παραδεισο...Τον εχουμε χασει....
Να μην το ευχαριστηθουμε τουλαχιστον...;;;

kariatida62 είπε...

@ξωτικο: Eσύ το διάβασες καλοκαίρι και γω την Άνοιξη!!! Ηταν συγκλονιστικό! Οχι απλά ωραίο. Μου άρεσε πάρα πολύ!
Φιλιά πολλά!

a-kentavrou είπε...

Διαβάζω
Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει σκοπό να βοηθήσει τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα ώστε να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τις συναισθηματικές τους δυσκολίες, και να επιτύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη κι αυτογνωσία.
Εχεις παρατηρήσει φαινόμενα αποκλίνουσας συμπεριφοράς ώστε πρέπει να μελετήσουμε συγγράμματα ψυχιατρικής.Όπως συμπτώματα,σχιδοειδούς προσωπικότητας,διπολικής διαταραχής,συμπτώματα υπερεφυίας όπως το σύνδρομο του Ναπολέοντα, συμπτώματα μαλάκυνσης εγκεφάλου?
Σαν λαός μιας μαλάκυνση την έχουμε τα τελευταία χρόνια διότι πως μπορεί να πιστεύουμε ότι φοροδιαφεύγοντας,πληρώνοντας αραχτούς,κλέβοντας το δημόσιο χρήμα ,δανειζόμενοι συνεχώς θα μπορούσαμε να επιβιώνουμε.

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης@ Δημητράκης:
Eχω μάθει στην ζωή μου να τα βγάζω μόνη μου πέρα! Δόξα τω Θεώ ποτέ δεν φοβήθηκα πράμα...που λέν και οι Κρητικοί!
Μα να! Είχα την εντύπωση πως εσείς οι αριστεροί εκτός απο καλοπερασάκηδες είχατε και μια σταλα αντριλίκι...και όταν βλέπετε να βρίζουν αισχρά τους φίλους σας μπαίνετε στην μέση και τους κλείνετε το στόμα μια για πάντα!!!
Αυτό θα πρέπει να σας εξομολογηθώ πως την προηγούμενη φορά μία μόνο γυναίκα τόλμησε να το κάνει και να με υπερασπιστεί!
Αυτό που δεν έκαναν οι φίλοι άντρες μπλόγκερς...που έβλεπαν να ξεφτυλίζει με το χειρότερο τρόπο ένας τρελλάρας μία γυναίκα βγάζοντας προσωπικά της δεδομένα που είχε υποκλέψει απο το f/b.
Mάθετε λοιπόν όλοι σας ότι τα παντελόνια εδώ μέσα τα φορούν γυναίκες!!!
Μία απ'αυτές είναι η Μάγισσα Κίρκη!
Ακούτε? Η Μάγισσα Κίρκη!
Νάστε όλοι καλά και την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει τζέρτζελο θάρθω να σας φωνάξω όλους για να μη χάσετε το θέαμα!!! Μ'αρέσει να σας βλέπω να χασκογελάτε...
----
Εύχομαι η ψυχανάλυση που με βοηθήσατε να κάνω για όλους τους "φίλους μου άντρες μπλόγκερς" νάταν ανάλογη με το επίπεδο του Γιάλομ...και να μη κατέβασα το επίπεδο του αφιερώματος!
Καλή σας νύχτα!

kariatida62 είπε...

@ονειρεμάτα: Nάσαι καλά Ονειρεμάτα μου!!!
Μη φοβάσαι είμαι απο Πεντελικό μάρμαρο και δεν χαμπαριάζω απο τίποτα και απο κανέναν!!!
Είσαι απο τις πλέον ευγενικές παρουσίες εδώ μέσα και μην επιτρέψεις κορίτσι μου κανέναν να πειράξει ή να περιγελάσει την τρυφερή σου εικόνα!
Καλό μας βράδυ!

kariatida62 είπε...

@a-kentavrou:
"Εχεις παρατηρήσει φαινόμενα αποκλίνουσας συμπεριφοράς ώστε πρέπει να μελετήσουμε συγγράμματα ψυχιατρικής.Όπως συμπτώματα,σχιδοειδούς προσωπικότητας,διπολικής διαταραχής,συμπτώματα υπερεφυίας όπως το σύνδρομο του Ναπολέοντα, συμπτώματα μαλάκυνσης εγκεφάλου?"
Αστέρι μου!
Να γνωρίζεις πως ποτέ δεν κάνω αναρτήσεις έτσι στο βρόντο!
Φροντίζω πάντα να είναι επίκαιρες και να στέλνουν μηνύματα προς άπαντες...
Να ψάχνεις πάντα πίσω απο τις λέξεις της Κάρυς!
Ναι κάτι έχω παρατηρήσει και ανήσυχη για την ψυχική ισορροπία της μπλογκογειτονιάς, φρόντισα γρήγορα να σας φέρω να διαβάσετε Γιάλομ!!!
Θα βοηθήσει πολλούς απ'εμάς...
Επίσης θεωρώ πως θα έκανε πολύ καλό και στους Έλληνες ψηφοφόρους που ενώ γνωρίζουν ποιοι τους κυβερνούν συνεχίζουν έστω και ένα 40% να ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους και δεν παίρνει σκουπόξυλα να τους στείλει εκεί που έχει ξαναστείλει εθνικούς μειοδότες!!!
Την Καληνύχτα μου!

dimitris είπε...

Kariatida62, ωρε ''πας'' καλα?
Δεν χασκογελασε ουδεις, βρεθηκα ''μαρτυρας'' ενος εργου, που δεν ξερω τον σκηνοθετη, το κειμενο, τους ηθοποιους, μη χανεις το χιουμορ σου, ουτε ξερω ποιος ειπε και γιατι ειπε αυτα που ειπε, δηλαδη ''βρεθηκα'' στον τοπο του ''συμβαντος'' και θα βρεθω στο τελος στο ακροατηριο του ιστοδικαστηριου, σε τι να σε υπερασπιστω, μια χαρα τα ''ειπατε'' μεταξυ σας, αν ειχες προβλημα πραγματικο......................
Στο εχω ματαγραψει αν και δεν συμφωνω, εδω ομως κολλαει, ΠΥΡ, ΓΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Γειά σου ρε Δημητράκη, τυχερέ!
Μπαγάσα πάντα στα καλύτερα πέφτεις!!!
Τι σύμπτωση νάρθεις στα καταγώγια του Ιαμου που δεν συμφωνείς και δεν διαβάζεις την ημέρα που πλάκωσε και το Δρομοκαίτειο!!!
Ήρθε βρε το Ασθενοφόρο και σε ειδοποίησε και σένα σ'εβαλε στην καρότσα και σε κατέβασε μαζί μ'όλους τους άλλους στον Ιαμο που δεν διαβάζετε γιατί δεν συμφωνείτε???
---
Δημητράκη η Κάρυ δεν έχει ανάγκη υπερασπίσεως απο κανέναν!
Κρατά τα κουμπούρια της τους βάζει φωτιά ωρέ και καθαρίζει..!
Απλά καμμιά φορά γυρνά βλεπει τα ζαγάρια και γελά αφού φυσά τον καπνό απο τα κολτ που μπουνίζουν κατ'ευθείαν στην κεφάλα!
Αντε εβίβα Δημητράκη...άσπρο πάτο σύντροφε!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

EΞΑΙΡΕΤΙΚΟς!!!!!!!! Καρυ μου!
Το"Η θεραπεία του Σοπενάουερ" το λάτρεψα!! ήταν η αφορμη να μπω στα πιο βαθιά ..από εκει και ύστερα διάβασα Σοπενάουερ και Νίτσε..
Για κάποιους που τους είναι δύσκολο να κατανοήσουν την σκέψη και την θεωρία αυτών των ιερών τεράτων της διανόησης και της φιλοσοφίας..
Ο Γιάλομ με συναρπαστικό και πολύ κατανοητο..μυθιστορηματικό τω τρόπω σου κάνει οικεία την σκέψη των μεγάλων!!

Αυτό δεν το διάβασα ακόμη..Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ!!
και το"Οταν έκλαψε ο Νιτσε" είναι καταπληκτικό!!!

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Οπως ακριβώς τα λες Πέλα μου, όπως ακριβώς τα λες...
Ο Γιάλομ με κατανοητό μυθιστορηματικο τρόπο σου κάνει οικεία την σκέψη των φιλοσόφων!!!
----
Το συγκεκριμένο είναι λιγοσέλιδο σε δύο ωρίτσες το έχεις διαβάσει...και μιλά για τις παιδικές τραυματικές εμπειρίες!
Είναι εξ'ίσου ενδιαφέρον..αν σου τύχει διαβασέ το!
Φιλιά πολλά

dimitris είπε...

Kariatida62, ασε τα υπονοουμενα, μου κινησε την περιεργεια η αναρτηση που ειδα σε αλλο ιστολογιο, δεν ''συμφωνω'', δεν σημαινει οτι δεν διαβαζω, ενταξει δεν με ξερεις απο ''κοντα'', αλλα ωρε μεγαλη ψυχολογα, οταν διαβασες τα βιβλια του Γιαλομ, ΤΙΠΟΤΑ δεν ''συγκρατησες''?
Ηρεμια, δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα, αποψεις λεμε, που εισαι σ'ευχαριστω που με ανεβασες στην καροτσα του ''τρελαδικου'', πιστευω οταν θα μας κλεισουν μεσα να μας φερνεις..........................πουρακια, τοσο εφαπαξ θα παρεις, απο αυτους που εχεις ψηφισει!!!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Λοιπόν Δημητράκη,
Αφού με τσιγκλάς, (τάπα κατ'ιδίαν σε κάποιους),θα τα πω και σε σένα δημόσια για να τ'ακούσετε όλοι σας!
Στα καταγώγια του Ιαμου,μαζευτήκατε όλοι γιατί μυρίσατε αίμα!
Εγώ έλειπα και με ειδοποίησαν κάποιοι ότι σε δύο αγαπημένους φίλους μου την πέφτουν άσχημα!
Χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεξα να σας βρω να δω τι γίνεται...ο ένας ήταν ο Ιαμος που έπρεπε ν'αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας! Η άλλη ήταν η roadartist που δεχόταν μία άδικη και αδικαιολόγητη στα μάτια όλων(δεν γνωρίζουμε αν κατι άλλο συμβαίνει παρασκηνιακά)επίθεση απο μία άλλη φίλη μπλογκερ, στο σπίτι κάποιας που εγω΄είχα συστήσει...(τρομάρα και σε μένα!)
Και για τις δύο περιπτώσεις φρόντισα να μιλήσω και να υπερασπιστώ τους φίλους που έχω και αγαπώ(εφ'όσον διαπίστωσα ότι αδικούνταν παράφορα)
Αντ'αυτής της τόλμης μου εισέπραξα τα πυρά ενός ψυχικά ανισόρροπου που κάποια/ος φρόντισε να φέρει άρον-άρον, εφ'όσον συνδιαλέγεται μαζί του.
Νόμισε πως θα φοβηθώ γιατί θα αποκάλυπταν το όνομά μου!
Εγώ Δημητράκη μου, δεν είμαι καταζητούμενη...το όνομά μου θα τόχα δημοσιεύσει, αλλά ακολουθώ τους όρους του μπλογκινγκ που βασίζεται στην μαγεία της "ανωνυμίας" συνεχίζεται...

kariatida62 είπε...

Βρεθήκατε λοιπόν όλοι σας μπροστά σ'ενα απαράδεκτο σκηνικό (για τα δεδομένα του blogging) και δεν μίλησε κανείς να βάλει στην θέση του, αυτόν που με αισχρό τρόπο θέλησε να σπάσει την ανωνυμία μιας φίλης σας. Μιας φίλης που ξέρετε ένα χρόνο τώρα,και που όταν επισκεπτόσαστε μαζί με τις διαφωνίες σας, της εκφράζετε και την εκτίμησή σας...(εκτός κι'αν προσποιείστε)
Κανείς άντρας μπλογκερ δεν επενέβη να υπερασπίσει την γυναικεία μου υπόσταση και να του πει αυτά που εγώ αναγκάστηκα να πω,θυσιάζοντας έτσι την γυναικεία μου αξιοπρέπεια...
Κανείς! Ούτε ένας!
Μου θύμισε την κοινωνία έξω...που βλέπουμε καποιον να επιτίθεται στον γείτονά μας και μεις λουφάζουμε και δεν μιλούμε απο φόβο μήπως και εμπλακούμε! "Ωχ Αδελφέ τι με νοιάζει εμένα..ας πρόσεχε!" λέμε.
Βέβαια εκεί έξω τα πράγματα είναι διαφορετικά διότι όντως υπάρχει κίνδυνος μεγάλος, απο τον άγνωστο που μπορεί να κουβαλά μαζί του απο καλάζνικωφ έως μαχαίρι...και να σου την ανάψει εσένα που θα τρέξεις να υπερασπιστείς!
Αλλά εδώ μέσα? Τι φοβηθήκατε ωρέ?
Αν αυτό που έκανε η Μάγισσα Κίρκη μόνη της τότε, το επαναλαμβάνατε δυο-τρείς και του την πέφτατε όλοι μαζί, τι θα έκανε ο μουρλάρας? Θα στεκόταν να σας αντιμετωπίσει όλους μαζί?
Λες, εγώ δεν ήξερα πρόσωπα και πράγματα!
Ηξερες όμως εμένα και αυτό έπρεπε να σου αρκούσε...(άσε που μπορούσες να μάθεις την υποθεση του εργου,που έβλεπες, διαβάζοντας όλα τα σχόλια και πηγαίνοντας εκεί που σε παρέπεμπαν)
Κατάλαβες λοιπόν γιατί σε φόρτωσα στην καρότσα του τρελάδικου? Εγώ δεν σε είχα δει γιατί φρόντισες να είσαι αόρατος επισκέπτης στου Ιαμου.
Εσύ ήρθες να μου θυμίσεις την υπόθεση να μου πεις ότι με είδες και ότι προφανώς είμαι συγχυσμένη απο το μέτωπο του γιατρού!
Είμαι συγχυσμένη, μάλλον λάθος καταστεναχωρημένη...βλέποντας την αντίδραση και συμπεριφορά όλων σας!
Σκέφτηκα λοιπόν πως μια ομαδική ψυχοθεραπεία θα σας βοηθούσε!
Ο Γιάλομ ήταν ο καταλληλότερος...

Αντε καλημέρα φίλε Δημητράκη!

dimitris είπε...

Καλη σου ημερα, εσυ εισαι η μετενσαρκωση, της Μαντω Μαυρογενους και της Καλαμιτι Τζειν---απο τις πιστολες, με πηγες στα κολτς---τωρα και χωρις ''ιχνος'' δικαιολογιας, ουτε ''μυριστηκα'' αιμα---μην μπαινεις στο τρυπακι για ''αιμοδιψεις'' εαμοβουλγαρους---ουτε και ηξερα αν ειχαν προηγηθει, επικοινωνιες μεταξυ σας με μειλ, οποτε γι'αυτο σας ''παρακολουθησα'' στην ''κοντρα'' σας, αλλωστε οπως θα θυμασαι, μολις ''ανεβηκαν'' οι τονοι με αλλον ιστολογιο, την ''εκανα'', ειπαμε αγαπητη,---μπαρουτι και φωτια μαζι---εδω ειμαστε για ανταλλαγη αποψεων, οποτε, γιαλο'μ-γιαλο'μ πηγαιναμε και ολο για σενα λεγαμε, αντε καλη δουλεια και ολα θα ''στρωσουν''.
Καλημερα καλαμιτι τζειν, συγνωμη, μαντω μαυρογενους, λαθος, KARIATIDA62...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Ξέχασα να σου απαντήσω για το τι έχω ψηφίσει...
Κοίταξε ωρε, πώς μοιάζετε με τον Μινιμάρκετ! Φτυστοί και οι δύο..τα ίδια σχεδόν λέτε! ψηφίσατε! ψήφισες!
Ψηφισαμε να λες...γιατί ψήφισες και εσύ! Δεν γνωρίζω προσωπικά τι ψήφισες,ούτε εσύ εξ'άλλου!
Θα σου πω όμως γιατί όπως σου είπα εγώ δεν έχω τίποτα και κανέναν να φοβηθώ, τι ψήφισα στις δημοτικές.
Απήχα..συνειδητά διότι δεν μπαίνω πλέον στο παιχνίδι το στημένο απο το σύστημα...απέχω!
Στις βουλευτικές έκανα το σφάλμα να ψηφίσω αριστερές δυνάμεις και μουτζώνομαι τώρα με χέρια και πόδια!
Παλαιότερα ναι ψήφιζα την σημερινή κυβέρνηση, όπως το 60% του Ελληνικού Λαού. Ομολογώ τότε (εννοώ μόνο την Σημητική εποχή)ότι παρασύρθηκα! Το λάθος μου όμως δεν το επανέλαβα...

Ανώνυμος είπε...

Κάρυ, κατ’ αρχάς την καλημέρα μου.

Μπήκα για να σχολιάσω τα της ανάρτησής σου, αλλά βλέπω ότι έπεσα πάλι σε εμπόλεμη κατάσταση. Δεν το καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί γίνεται αυτό. Τι εξυπηρετεί; Ότι ανάρτηση κι αν γίνει στα σχόλια από κάτω γίνεται μάχη. Νέος βέβαια εγώ στην παρέα σας, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλο αυτό.

Θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ απλό. Δε γουστάρει ο ένας τον άλλο; Πολύ καλά. Ας μην ξαναπεράσει ο ένας από το μπλογκ του άλλου. Γιατί για να έρχεται κάποιος και να σχολιάζει; Δεν το κάνει επειδή έτυχε. Έρχεται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Και δεν μπορώ να κατανοήσω το γιατί. Πήρε ο ένας το ψωμί από το στόμα του άλλου; Έκλεψε κανείς, έκανε κάποιο αμάρτημα, παρανόμησε; Εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο που αγνοώ.

Ειρήνη αδέρφια…

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Τελευταίε μου αγαπημένε φίλε, έχεις και την δική μου καλημέρα!
Κατ'αρχάς θέλω να σ'ευχαριστήσω γιατί παρ'όλο τελευταίος στην μπλογκοπαρέα μας μη γνωρίζοντας ακόμα καλά πρόσωπα και πράγματα τοποθετήθηκες στου Ιαμου αξιοπρεπώς και έδωσες το στίγμα ενός αληθινού άντρα!!! Μίλησες και ειπες πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το φύλο σου...σ'ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ!
Ξερεις τελευταίε μου, όταν θα περάσει ακόμα λίγος χρόνος θα διαπιστώσεις ότι το διαδίκτυο είναι η κοινωνία μας ολόκληρη που αντικαθρεπτίζεται μέσα απο τα μπλογκς! Αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις κοινωνικές μας συμπεριφορές που έχουμε στην βιόσφαιρα...Μην εκπλήσσεσαι λοιπόν...τα ίδια συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά! Τι το διαφορετικό περίμενες εδώ μέσα;
Οι παρατηρήσεις σου εύστοχες!
Χαίρομαι πάρα πολύ που σε γνώρισα!
Τίποτα δεν είναι τυχαίο...μου ήρθες συστημένος απο τον αξιοπρεπέστατο Κύριο Κένταυρο!
Νάσαι καλά Τελευταίε, άφησε τον χρόνο να σου αποκαλύψει έναν-έναν εδώ μέσα...

dimitris είπε...

''Ενεργος'' πολιτης σε αποχη, αρα τσιμουδια τωρα οτι και να κανει ο καμινης......Τους εκανες τα μουτρα κρεας, που με την αποχη σου εβγαλαν αυτον που ηθελαν, ζητω ο κυριαρχος λαος, γι'αυτο σου ματαξαναλεω, διαβαζεις, η ''διαβαζεις'', για να μας τα ''λες'' εδω?
Κατι ''καλο'' θα επρεπε να εχεις παρει απο τα τοσα που εχεις διαβασει. Αποχη και πρασινα ντεντε.

Teleytaios, επειδη ''μιλαω'' με την kariatida62, μαλλον σ'εμενα απευθυνεσαι, το τι θα κανω και το πως και ποτε ασε να το κρινω, κατα πως νομιζω, νουθεσιες δεν χρειαζονται, απο κανενα μας σε κανενα, και οταν αρχιζεις μια τοποθετηση ''επιθετικη'' μην την ''κλεινεις'' εντελως υποκριτικα με το Ειρηνη αδερφια, αλλωστε αυτη την τοποθετηση μπορεις οπως καλα ξερεις-ξερουμε, να την κανεις-κανουμε, στο δικο σου-δικο μας ''σπιτι'', με δηλωση της ''οικοδεσποινας'' μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε, οποτε θελουμε, οπως θελουμε---μεσα στα ορια της ευπρεπειας, συμληρωνω---το ιδιο και η Kariatida62, στο δικο ''μου'' ''σπιτι''.
Καλη σου ημερα...

a-kentavrou είπε...

@Teleytaios
Αυτές τις μάχες που γίνονται σε αυτό το blog μη τις φοβάσαι ,ξέρει η οικοδέσποινα να τις κουμαντάρει.Είναι μάχες απόψεων διατηρούνται σε επίπεδο κανείς δεν ευτελίζεται.Επιβάλλεται να γίνονται τέτοιες μάχες.
Η Κάρυ αποτυπώνει μια πραγματικότητα στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία .Βλέπεις κάποιον να δέχεται μια άδικη επίθεση κανείς δεν σπεύδει να τον υπερασπιστεί.Έχει επικρατήσει η άποψη μην ανακατεύεσαι σε ξένες υποθέσεις γιατί θα βρεθείς μπλεγμένος.
Οταν αυτός ο Κύριος είπε μια προσβλητικότατη έκφραση όλος ο αντρικός πληθυσμός έπρεπε να του ορμήσουμε δεν το κάναμε μας ξέφυγε και δικαιολογημένα η Κάρυ το επισημαίνει, δικαιολογίες δεν υπάρχουν δεν είδα δεν άκουσα.
Υπάρχει ακόμα καιρός σε αυτόν που πρόσβαλε την Κυρία να ανακαλέσει και να αποσύρει αυτό το τμήμα του το σχολίου.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Καρυ!!Αυτό που γίνεται τελευταία στα blogs..είναι αν μη τι άλλο ΠΑΡΑΛΟΓΟ.
Είχα την εντύπωση ότι και εδω υπάρχουν κανόνες..Ανεβάζεις μια ανάρτηση και σχολιάζεις επι του θέματος..
Αναφαίρετο δικαίωμα βέβαια κάποιου..κατα την κρίση του,να μην θέλει για κάποιους λόγους να συνδιαλέγεται με κάποιους και να μην επιθυμεί την παρουσία τους σ'αυτό(υπάρχουν και τα mail για αυτό) ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ.αλλάα το να να κρίνει και να σχολιάζει επι παντός επιστητου εκ του ασφαλούς..είναι αν μη τι άλλο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!
(είδες..επεσα και εγώ σ'αυτό που δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου όχι μόνο εδώ αλλά ουτε και στην προσωπική μου ζωή..)
ΑΛΛΆ ΕΊΝΑΙ ΚΡΊΜΑ ΩΡΑΙΌΤΑΤΕς ΑΝΑΡΤΉΣΕΙς ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ να υποβαθμίζονται έτσι κακότροπα..γιατί κάποιοι θέλουν να προβάλουν το ΕΓΩ τους και στην τελική ΓΙΑΤΙ;; χωρίς λόγο...(εικονικη πραγματικοτητα...)

Υ.Γ.(γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου Καρυ..και στην τελική αυτη η απογοήτευση και ο θύμός βαραίνει μόνον εμάς.
http://ilystouxronou.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

kariatida62 είπε...

@dimitris:Δημητράκη,
Μην αποπαίρνεις τον φίλο τον Τελευταίο! Είναι καινούργιος τώρα μας μαθαίνει και ο άνθρωπος έχει μείνει μ'ανοικτό το στόμα βλέποντας να διαδραματίζονται καθημερινά τέτοια σκηνικά στα μπλογκς! Δεν νουθετεί κανέναν και δεν απευθύνεται προσωπικά πιστεύω σε σένα...απευθύνεται σ'όλους μας!
Την απλή λογική εκφράζει ο άνθρωπος...
Μην ανοίξουμε τώρα άλλα κονταροχτυπήματα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος Δημητράκη μου...

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou: Kαλημερα Αστέρι μου!

dimitris είπε...

Kariatida62, αν εκανα λαθος ''εκτιμηση'', εχεις δικιο και σου ευχομαι καλο υπολοιπο και που εισαι, κανε ενα αφιερωμα στον Βεγγο, οσο ειναι ζωντανος.
Αντε αρχισυντακτη ''μου''...

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Εχεις δίκιο Πέλα μου! Εχεις απόλυτο δίκιο...και όπως έχεις πρωτο-ειπεί εδω, μέσα απο το ποστ που είχες ανεβάσει τον Σεπτέμβρη του 2010
Γράφεις:
"οι αλλοι ουσιαστικά δεν μας κάνουν τιποτα περισσότερο από όσα εμείς τους επιτρέπουμε..."
Γι'αυτό και εκφράζω την προσωπική μου απογοήτευση και θυμό που έχω πια με τον ίδιο μου τον εαυτό!!!
Που τους το επέτρεψα!!! Μ'εφαγε βλέπεις η καλοπροαίρετη διάθεσή μου να επικοινωνήσω απλά και ανθρώπινα μ'όλους τουs μπλόγκερς!!!
Είχα όμως δείγματα για το ποιόν τους απο το παρελθόν και δεν έπρεπε να τους δώσω την δεύτερη ευκαιρία, (όπως κάνω πάντα απο φόβο μη τυχόν και αδικήσω κάποιον)διότι δεν την άξιζαν!!!
Γι'αυτό σήμερα τα βάζω πρώτα με τον εαυτό μου! :(

~reflection~ είπε...

IIIIIIIIIIIIIIII...

"Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία "

Καρυ-Δάκι μου, υποννοείς κάτι?...

χρειαζόμαστε γιατρο?..

μα....
μάτια μου έχουμε τον Γιατρό μας.... τον Ιαμό...

Μπορεί να ειδικεύεται στις χειρουργικές επεμβάσεις μα..... όταν χρειαστούμε Βοήθεια παντώς τύπου σε θεματα Ψυχικής Διαταραχής, είναιο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ...


φιλακι.....ραντεβού για το Ιατρείο της Καρδιάς σου...

θελω θεραπεία....
υποφερω κι εγω από...Αν-Υπαρξιακούς Έρωτες....


;-))))

kariatida62 είπε...

@dimitris: Oλο υπέροχες ιδέες βρε μου είσαι! Εχω και ένα άλλο αφιερωμα σε εκκρεμότητα που μου είχες ζητήσει...μη νομίζεις πως τόχω ξεχάσει!
Όταν θα στερεύω απο ιδέες θάρχομαι σε σένα...χαχαχαχαχα!
Καλημέρα καλό υπόλοιπο...

kariatida62 είπε...

@reflection: Kαλημέρα ποιήτριά μας!
Κατ'αρχάς ήρθε η ώρα να ομολογήσω δημόσια ότι τότε στο αποχαιρετιστήριό μου το Καλοκαίρι υπέπεσα σε ατόπημα μαζί σου!
Σου ζητώ για άλλη μία φορά, δημόσια συγγνώμη!
Να είσαι σίγουρη όμως πως δεν τόκανα με κακή πρόθεση...τόκανα στα πλαίσια ενός "φιλικού πειράγματος" Λάθος μου μεγάλο...έδωσα τροφή!
Με τιμώρησες με την απαξιωτική σιωπή σου...που ειλικρινά με μαστίγωσε!
Καλά μου έκανες...μου χρειαζόταν!
----
Καλή μου αντανάκλαση, όλοι μας απο κάτι υποφέρουμε...να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη!
Βασανιζόμαστε όλοι γιατί μικροί και αδύναμοι είμαστε άνθρωποι! Αλλοι την αδυναμία τους προσπαθούν να την καλύψουν μέσα απο την ποίηση όπως εσύ, άλλοι μέσα απο την επαγγελματική τους ενασχόληση, άλλοι μέσα απο την ανάμειξή τους στα κοινά και άλλοι κάνοντας την αυτογνωσία τους!
----
Όμως για ένα πράγμα θα σε παρακαλέσω!
Σταμάτα καλή μου αυτό το "δυσάρεστο" που συμβαίνει στην γειτονιά μας και βγάζει την ασχήμια των ψυχών μας...
Νομίζω πως αυτή την στιγμή, μόνο εσύ έχεις την δύναμη να το πράξεις!
Θα βρεις τον σωστό τρόπο να το διευθετήσεις...είμαι σίγουρη!
Καλή μερα νάχεις!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Πολύ Ενδιαφέρουσα η πρόταση. Εχω διαβάσει Yalom.Όχι όμως αυτό.
Καλό μήνα Κάρυ

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη, δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα ή μόνο σε σένα, αλλά σε όλους. Γιατί πρέπει να υπάρχουν αυτές οι αντιδικίες κι οι αψιμαχίες; Εδώ έχουμε ένα πολύ αξιόλογο άρθρο το οποίο είναι άξιο σχολιασμού κι αντί αυτού υπάρχει ένας διάλογος για το τι και ποιος είναι ο καθένας. Ξεφεύγει από τα όρια του ρόλου των μπλογκ. Αυτή είναι η άποψή μου και ουδεμία διάθεση έχω ούτε για αντιπαράθεση ούτε για νουθεσίες ούτε προς εσένα ούτε προς κάποιον άλλο. Εκτός αν είναι αυτοσκοπός η αντιπαράθεση. Η προτροπή μου για ειρήνη δεν είναι ούτε υποκριτική ούτε κάτι άλλο. Απλώς νομίζω ότι είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε στην ανάρτηση αυτή καθ’ αυτή κι όχι στις αντεγκλήσεις. Καμία πρόθεση δεν έχω να αντιπαρατεθώ μαζί σου αλλά ούτε με κανέναν άλλο ξαναλέω. Και βεβαίως ούτε έχω την πρόθεση να σε υποτιμήσω. Ήταν και είναι μια απλή, ξεκάθαρη και ειλικρινής τοποθέτηση.

Την καλημέρα κι από μένα.

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Kαλώς τον Χριστόφορο!
Είναι πράγματι πολύ καλός! Γιατί μ'εναν πολύ αφηγηματικό τρόπο...(τον θυμίζεις ας τολμήσω να πω ,στον τρόπο γραφής)μπορεί να σου κανει κατανοητές βαθύτερες αναλύσεις και προβληματισμούς. Το συγκεκριμένο διαβάζεται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Μιλά για τα παιδικά τραύματα και τις επιπτώσεις τους στην ενήλικη ζωή μας!
Καλή σου μερα Χριστόφορε...η χαρά μου πάντα μεγάλη όταν σε βλέπω!

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Εντάξει Τελευταίε μου, σε πρόλαβα εξήγησα στον Δημητράκη, το κατάλαβε...
Σωστά ήρθες να επιβεβαιώσεις...
Όλα καλά!

logia είπε...

ευχαριστούμε, Καριάτιδα

την καλησπέρα μου

kariatida62 είπε...

@logia:Nάσαι καλά Νέλλυ μου!
Εχεις και την δική μου...