bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..!



ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: 

Ένας αναπόφευκτος συνειρμός

 

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ένας αναπόφευκτος συνειρμός
Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης:
Τελικά στη παιδική χαρά της Ευρωζώνης κανείς δε γελάει πιά. Οι χειραψίες μετά τις Συμφωνίες όχι απλά δεν «έπεισαν» κανένα, αλλά ήταν τόσο ανίσχυρες που πλέον φαίνεται ποιός κυβερνάει αυτό το κόσμο..
Και λέγεται.
ΧΡΕΟΣ..
Όσο λοιπόν εδώ θα γράφονται βιβλία και θα γίνονται συζητήσεις για το ποιός φταίει περισσότερο, τα γενεσιουργά αίτια θα αγνοούνται επίτηδες σε μια προσπάθεια συντήρησης του ίδιου συστήματος.
Έχουμε ξαναπεί ότι οι οικονομικοί νόμοι δεν είναι φυσικοί αλλά ανθρώπινοι οπότε μπορούν να παρακαμφθούν και να εναρμονιστούν στις δεδομένες συνθήκες..
Φυσικά αυτοί που οφείλουν να το κάνουν είναι πολιτικοί και Επίτροποι αλλά εκ των πραγμάτων είναι οι πρώτοι που δήλωσαν υποταγή στο Διεθνές Κεφάλαιο το οποίο τους συντηρούσε στην Εξουσία, αρκεί να το υπηρετούσαν και να το εξυπηρετούσαν..
 Το Διεθνές Κεφάλαιο ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του.. Το έκανε το 1907 και το 1929. Δεν ήθελε μαθήματα και υποδείξεις. Ήθελε απλά ανθρώπους που θα ήταν πρόθυμοι να ενστερνιστούν την αόρατη αγάπη του για κρυφή εξουσία. Πλέον όμως δείχνει τα «δόντια» του στους λαούς.. Και τα δείχνει με το πιο άγριο τρόπο.. Και αν ζήτούσε η παιδική χαρά ενέχυρο την Ακρόπολη, ας ετοιμαστούν, γιατί κάποιοι άλλοι θα ζητήσουν τη Πύλη του Βραδεμβούργου , τα Ηλύσια Πεδία ακόμη ίσως και το Λευκό Οίκο..
Το παιγνίδι δεν τελείωσε εδώ. Αντίθετα μόλις αρχίζει..
 Όταν η εξαθλίωση και οι εξεγέρσεις θα χτυπήσουν τη καρδιά της Ευρώπης οι πανικόβλητοι πανηγυρίζοντες επίτροποι και πολιτικοί θα τρέξουν στους Μεγαλοεπενδυτές. Να τους ρωτήσουν τι θα κάνουν..
Αυτή είναι η μικρή ιστορία του κοντινού μέλλοντος.. Αν φυσικά δεν ξεσπάσει κάτι μεγαλύτερο.Και αυτό φυσικά δε θα είναι τόσο «αθώο»..
Όχι ότι γνωρίζω κάτι. Απλά η Ιστορία, το αδιάκοπο αυτό ποτάμι λέει:
Κρίση στις Η.Π.Α 1907 -Α' Παγκόσμιος Πόλεμος 1914
Κράχ στις Η.Π.Α. 1929 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος 1939
Ο συνειρμός είναι αναπόφευκτος...!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάρυ, Ευχής έργο είναι, αυτή η ανάρτησή σου να ΜΗΝ είναι δεόντως "προφητική", όσο και κάποιου είδους πρόβλεψη για τα μελλούμενα να συμβούν στο εγγύς μέλλον.
Η ιστορία όντως δείχνει, οτι στο παρελθόν, μετά από δύο ανάλογες παγκόσμιες κρίσεις, ακολούθησαν και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι (1914,1939).
Ήδη αυτά τα τελευταία χρόνια (αρχής γενομένης από το 2008), η ανθρωπότητα, βιώνει έναν απίστευτο οικονομικό πόλεμο, του οποίου τα αποτελέσματα, αρχίζουμε σιγά-σιγά να τα νοιώθουμε στο πετσί μας.
Ζούμε την άκρατη παγκοσμιοποίηση των πάντων. ΕΠΟΜΕΝΩΣ (κατά τον αποδεικτικό συλλογισμό του Αριστοτέλη), ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, δεν φαίνεται να είναι μακρυά και θα ακολουθήσει, σαν φυσικό επακόλουθο.
ΑΡΗΣ

kariatida62 είπε...

@Αρης: Aπ'ότι βλέπεις Άρη τα σημάδια λίγοι μπορούν να τα διακρίνουν...Ισως γιατί η Ιστορία τους έπεφτε πάντα βαρειά και δεν κάθησαν να την μελετήσουν!
Οι οικονομικοί νόμοι, όπως αναφέρεται και στο άρθρο δεν είναι φυσικοί αλλά ανθρώπινοι και μπορούν να παρακαμφθούν!
Αν δεν το αντιληφθούν αμέσως οι κρατούντες, και ν'αλλάξουν πολιτικές, λυπάμαι που θα το πω, αλλά συντόμως θα ζήσουμε τον Γ΄παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος αυτή την φορά ίσως σταθεί καταστροφικότερος απο κάθε άλλον για την ζωή του πλανήτη μας.
Καλό βράδυ!

MelidonisM είπε...

Ο πανικός του 1907 έληξε το 1913

Το κραχ του '29, το 1936


Οι πόλεμοι είχαν τη ρίζα τους
στην Ευρώπη και συγκεκριμένα
τη Γερμανία που ήθελε
αναδιανομή εδαφών, αποικιών
και ηγεμονίας

Αυτά για τους προηγούμενους,
ο επόμενος γιατί να μην
έχει και πάλι τη διεκδίκηση
παγκόσμιας ηγεμονίας π.χ. από
την Κίνα;

αυτά θεωρητικά...τώρα που οι
περισσότεροι μεγάλοι έχουν
πυρηνικά, ένας τέτοιος πόλεμος
φαίνεται να έχει λίγες
πιθανότητες αλλά ποιός ξέρει; :-

Ανώνυμος είπε...

Προφήτης Κάρυ δεν είμαι, αλλά συζητώντας με τη σύζυγό μου πριν κανένα χρόνο, της είπα ότι όλο αυτό θα επιδεινωθεί, θα επεκταθεί και θα χτυπήσει κι άλλες πόρτες. Αλλά, της είπα, ότι αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι ότι αν όχι εγώ, τα παιδιά μου σίγουρα θα βιώσουν αυτό που λέγεται πόλεμος. Πόλεμος με σφαίρες κι αίματα, όχι μόνο οικονομικός. Έκτοτε, καμιά φορά το βράδυ στο κρεβάτι με ρωτάει: "Πως τα βλέπεις τα πράγματα, για τον πόλεμο λέω...". Φοβάται για τα παιδιά της. Κι εγώ φοβάμαι ότι αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Άλλωστε, ο πλανήτης είναι υπερβολικά φορτωμένος με στόματα που απαιτούν τροφή. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα δυστυχώς. Άλλωστε, έτσι είναι και ο νόμος της Φύσης, δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε, μόνο να τον παρατείνουμε ίσως...

Ας ευχηθούμε μόνο, να υπάρχουν Άνθρωποι μετά τον πόλεμο...

Unknown είπε...

ρε που ζούμε....?
πάντως εγώ δεν κινδυνεύω πια ....
μου τα πήραν όλα..δεν υπάρχει μία...

πολύ καλή και επίκαιρη ανάρτηση ...
και καλό άσμα..νασαι καλά

kariatida62 είπε...

@ΜICHALIS MELIDONIS:
Οι ιμπεριαλιστές δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, διότι κινούνται με βάση την ατομική συσσώρευση πλούτου. O κάθε ένας νοιάζεται ο καθένας για την πάρτυ του!

Για να βγάλει όμως ο Α περισσότερα κέρδη, θα πρέπει υποχρεωτικά ο Β να βγάλει λιγότερα. Το κέρδος του ενός είναι η χασούρα του άλλου. Επομένως δεν βλέπω να συνεργαστούν. Αντίθετα, δε θα πρέπει καθόλου να αποκλείσουμε το μεταξύ τους πόλεμο, μιας και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραχωρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους ούτε στην Κίνα ούτε σε κανέναν άλλο.
Ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τον υπερπληθωρισμό του δολαρίου, θα γίνει ο κακός χαμός, και εκεί θα ισχύσει ο πιο ωμός καπιταλισμός, όπου ο κάθε καπιταλιστής θα φάει τον άλλο «ο νόμος της ζούγκλας».

Γι' αυτό και πρέπει να ανατραπούν, πριν μας φτωχύνουν κι άλλο, και τελικά μας βάλουν να πλακωθούμε μεταξύ μας οι λαοί του κόσμου, ώστε να εξασφαλίσουν αυτοί όσο το δυνατόν περισσότερα λάφυρα για λογαριασμό τους!
Τα παραπάνω είναι απόσπασμα απο ένα άρθρο που διάβασα πρόσφατα στο οποίο βρίσκω μεγάλες αλήθειες!

kariatida62 είπε...

@Τελευταίος:Mην την τρομάζεις καλέ την γυναίκα σου! Τι κάθεσαι και της λες?!

Πάντως παρακολουθώντας την παγκόσμια κατάσταση μυρίζει ...μπαρούτι!
Καλό βράδυ Στρατηγέ μου!

kariatida62 είπε...

@προς τον περιφερόμενο εγκυκλπαιδιστή:
Παρακαλώ οι εγκυκλπαιδιστές να γυρίσουν στις εγκυκλοπαιδειές τους και να αφήσουν εμάς να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον! χαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχα!
Ε,ρε τι τραβάμε και μεις οι Καρυάτιδες! χαχαχαχχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@homemade: Mην νοιάζεσαι εσύ γατόνι μου! Φάε κανένα ψαράκι όσο είναι ακόμα καιρός και άσε τα δύσκολα γι'αργότερα...!
Εξ'άλλου μην ξεχνάς και το σοφό:
Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει...ο απαυτός μας! χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@iamaticus: Πουσαι βρε άπονε άντρα!!!
Μπες μέσα βρε...μαύρα μάτια έχουμε κάνει να σε δούμε!
Σαν τους περιφερόμενους εγκυκλοπαιδιστές κατάντησες και συ καυμένε μου...!
Ελάτε πίσω βρεεεεεεεεεεε!
Μου λείπετε γμτ σας!!!!

Αστοριανή είπε...

...
Κάρυ μου!
βαριά κι ασήκωτη άποψη.

Διερωτήθηκε κανείς, ΠΩΣκάθοντα "σούζο" όλοι οι Γερμανοί, υπό τον Χίτλερ;
απλά, όσοι αντιδρούσαν, εξαφανίζονταν!

στυγεροί εγκληματίες, απαίσια τακτική...

νάτοι, πάλι τώρα,
κι έχουν μια "γυναίκα" να επονειδίζουν, γι' αργότερα...

οι... εδώ; καλά... έβαλαν το "χρώμα" προς το παρόν, έτσι για να κινούν τις ...μάζες!

ο θεός να βάλει το...πόδι του, διότι ως τώρα, με το ...χέρι του, δεν κατόρθωσε τίποτα!

Καυτούς χαιρετισμούς ...από την Νέα Υόρκη...
Υιώτα
αστοριανή

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή:;Oπως τα λες...Θεός να μας φυλάξει!
Καλημέρα στην Νέα Υόρκη και την φίλη μας!

kariatida62 είπε...

Διαβάζω εδώ την Λιάνα Κανέλλη/
Σαν να φαίνεται ότι συμφωνούμε απόλυτα:
Κόπτονται για τα χρηματιστήρια. Μεσούντος ενός σφόδρα απειλητικού θέρους. Ολοι οι... πολιτισμένοι της ελεύθερης αγοράς. Οι αγοραίοι των συνειδήσεων.

«Χαμηλό εικοσαετίας στο Χ.Α.Α». Χα!! Την ίδια ώρα, την ίδια στιγμή, κάθε λιγότερο από λεπτό πεθαίνει ένα μωρό, ένα παιδί στη Σομαλία και την κάθε Σομαλία. Ενα παιδί στα πέντε υποσιτίζεται στις ΗΠΑ. Ενα παιδί στην Ελλάδα, το κάθε παιδί, ζει και μεγαλώνει στο προαναγγελθέν και προσχεδιασμένο σκοτάδι μιας ζοφερής 20ετίας.

Τα νούμερα είναι φρικιαστικά όταν εναλλάσσονται άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη - άνθρωποι - κέρδη... Ξέρεις, ξέρω, ξέρουμε ότι στο βάθος του πηγαδιού της κρίσης τρέφεται και θεριεύει ο πόλεμος. Θα ξεπεταχτεί και θα θερίσει σα στάχυα γενιές ολόκληρες.

Τα παιδία πεθαίνει... Είναι βαρύ κι ασήκωτο για ζωντανούς πολίτες να το βλέπουν και να το ζουν ως «φυσικό» παρεπόμενο των πολιτικών τους επιλογών.

Οι παιδοκτόνοι «πολιτισμοί», τα «συστήματα», όσο γρηγορότερα χαθούν, τόσο περισσότερα παιδιά θα ζήσουν. Οχι επειδή τους επιτράπηκε η μεθαδόνη και ο θανατηφόρος λωτός στη γλάστρα «για προσωπική χρήση». Αλλά γιατί δε θα είναι πια καύσιμο στο όχημα της τάξης των αγρίων.

Εκείνος ο Εκο που έλεγε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις κοίμισε πολύν κόσμο αλλά και ξύπνησε άλλους τόσους που ζούμε και αναπνέουμε μια πρωτοφανή (;) παρακμή της σύγχρονης κοινωνίας. Γιατί αν 100.000 άνθρωποι στον τόπο μας, σπίτια και μαγαζάκια και μικρές βιοτεχνίες, στην εποχή του υπερσυσωρευμένου πλούτου, ζουν με κομμένο το ηλεκτρικό και δε μας μέλει, τότε ποιος θα πιάσει στο στόμα του εκείνο το σύστημα, εκείνα τα μυαλά και τα χέρια, που έφεραν ηλεκτρικό στο κονάκι και του τελευταίου μουζίκου πριν από εκατό σχεδόν χρόνια;

Τα παιδία πεθαίνει. Αρα κονταίνει ο καιρός, ο χρόνος που έχουμε ο καθένας κι η καθεμιά χωριστά κι όλοι μαζί να κόψουμε το χέρι των δημίων. Στις πρώτες μου διακοπές, θυμάμαι, ήμουν στο δημοτικό, κάτι φριχτές εικόνες απ' την Μπιάφρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μισόν αιώνα μετά, οι ίδιες φωτογραφίες στοιχειώνουν, όπως τότε, το καλοκαίρι μου. Πίστευα πως φταίει ο ήλιος, η ζέστη, η... ξηρασία για την πείνα τους και το φριχτό χαμό τους. Τότε είχα το άλλοθι της αθωότητας. Τώρα δεν έχω αλλά και δεν παρέχω σε κανέναν.

Με ρωτάνε τι θα γίνει το χειμώνα. Απαντώ κυνικά και εν γνώσει των συνεπειών: Αυτό που θα επιτρέψουμε να γίνει. Αυτό που δε θα κάνουμε ενώ ξέρουμε πως πρέπει. Ν' αντισταθούμε στη συστηματική αποκτήνωση, στη στατιστικά αιτιολογημένη βαρβαρότητα του καπιταλισμού των νυν και αεί καιρών.

Δε φταίει, δεν έφταιγε ποτέ το καλοκαίρι για τις συμφορές που δε θέλουμε να αντιπαλέψουμε. Δεν είναι πια είδηση πως τα παιδία πεθαίνει επειδή μοιάζουμε με το τέρας που τάχα μου φοβόμαστε. Δεν είναι μεταφυσική. Είναι η πραγματικότητα. Οποιος στη μάχη πάει ηττημένος μέσα του τη χάνει. Δε θα μας ευχηθώ καλό χειμώνα σε τούτο το πατριδογνωμόνιο. Καλό θερισμό θα μας ευχηθώ με το δρεπάνι στο χέρι και το σφυρί στο ακοίμητο αμόνι του ήθους των ανθρώπων. Ωσπου τα παιδία απλώς να παίζει...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Η Κανέλλη, συμφωνείς πολιτικά ή όχι έχει πάντα στέρεο τρόπο να εκθέτει τις απόψεις της.
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πιο πάνω αλλά ας μη παραγνωρίζουμε και τα συμβαίνοντα στον Αραβικό κόσμο και εσχάτως τις πρωτοφανείς διαδηλώσεις που; Στο Ισραήλ!! Αγανακισμένοι Εβραίοι.
Και μη ξεχνάμε τι ρόλο έχει παίξει διαχρονικά η Μέση Ανατολή!
Πάντως το ότι όλος αυτός ο "κακοφορμισμένος" κόσμος θα βγάλει πολύ πύον είναι βέβαιον. Το ζήτημα είναι θα χρειαστούν νυστέρια για να καθαριστεί ή θα απορροφηθεί από το οργανισμό;
Πάντως αμφιβάλω αν υπάρχει έστω και ένας πολιτικός "ηγέτης" που να γνωρίζει ποια είναι η πραγματική εικόνα.
Μια εξαιρετικά επίκαιρη ανάρτηση Κάρυ μου.
Και χάρηκα που όλα είναι καλά.

kariatida62 είπε...

@Xριστόφορος:Tην Κανέλλη την παρακολουθώ, απο τότε που φοιτούσα στην σχολή.
Δεν αναφέρθηκε πιο πάνω για τον Αραβικό κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι όσα λέει έρχονται σε αντίθεση για την κατάσταση και στο Ισραήλ!
Οι λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι.
Δεν τυχαίο το γεγονός ότι σημειώθηκε κίνημα διαδηλώσεων στο Τελ-Αβίβ με αίτημα την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και την προστασία από την ακρίβεια.
Πάνω από 100.000 ανθρώπους βγήκαν στους δρόμους των πόλεων του Ισραήλ.
Και πράγματι έχουμε έλλειψη πολιτικών προσωπικοτήτων!
----
Χριστόφορε, είναι όλα καλά εφ'όσον εμείς μεθοδεύουμε την κατάσταση να βαίνει καλώς...χαχαχα!

Υ.Γ. Τον τελευταίο διάστημα βλέπω πολλά όνειρα!.
Τις περισσότερες φορές στα όνειρά μου επίμονα επαναλαμβάνεται το σενάριο του έργου:
O τελευταίος των Μοικανών!
Τα πρόσωπα των ηρώων-ηθοποιών, ξαφνικά αλλάζουν, συχνά αναμειγνύομαι μέσα σ'αυτά και εσένα πάντα σε βλέπω στον ρόλο του τελευταίου εναπομείναντα Μοικανού...
Τι θέλει να μου πει το υποσυνείδητό μου άραγε με την μορφή των ονείρων???χαχαχαχαχαχαα!

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

ας ευχηθούμε πως η ιστορία δε θα επαναληφθεί

τον επόμενο πόλεμο δε θα τον αντέξουν ούτε οι έτσι κι΄ αλλιώς αναλώσιμοι άνθρωποι μα ούτε κι ο πλανήτης

kariatida62 είπε...

@δόχτωρ απαράδεχτος: Δεν πρέπει νομίζω να μείνουμε μόνο στα ευχολόγια, Ντοτόρε μου!
Οι λαοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση, να οργανωθούν και να δράσουν...αλλιώς αν μείνουμε στις ευχές...

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

καλα ειναι εδω στα ψηλα εχει και δροσια !!!!!

kariatida62 είπε...

@Μαγος: Πού πήγες ορέ Μάγε και μας αγναντεύεις απο ψηλά???

Αμερικλάνος είπε...

Αφού δεν μας καταδέχεστε εσείς, κυρία μου, έρχομαι εγώ χαχαχα.

Δεν έχω κάτι να πω πάνω στο άρθρο, γιατί οποιαδήποτε απόπειρα να σχολιάσω θα είναι προσβολή σε όσους ξέρουν τι λένε! Γι'αυτό θ'ακούσψ τη μουσικούλα ήσυχα ήσυχα στη γωνιά μου :p

Αγγελική είπε...

Γιατί αυτό που ζούμε πόλεμος δεν είναι καθημερινός κιόλας, θα πάρουμε την δόση δεν θα πάρουμε τη δόση σαν πρεζάκια έχουμε γίνει.
Ο Κοέν είναι απο τους αγαπημένους μου πρέπει να σου πω.
Φιλιά

kariatida62 είπε...

@Αμερικλάνος: A!XAXAXAXAXAXAXAXAXAA!
Εμ' το βουνό θα πάει στον Μωάμεθ ή ο Μωάμεθ στο βουνό?! :))

Kαι καλά θα κάνεις να μην πεις τίποτα..!χαχαχα!
Θάρθω εγώ σ'εσένα και θα τα πούμε όλα!..:P

Καλώς μου ήρθες Αμερικλάνε μου!!!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Eλα Μαιρούλα πάμε γι'άλλα!
Με Κοέν με Ελληνική μουσική και ελληνικό μεγαλείο...! :))