bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΗΡΑΙΑ!



Μαμούνι σε λίγες μέρες  θα πας να περάσεις  ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης στην δυτική Πελοπόννησο  καΙ θ'απολαύσεις τις υπέροχες ακρογιαλιές της.
Μην ξεχάσεις να επισκεφτείτε με την παρέα σου  την Αρχαία Ολυμπία!

Μερικές πληροφορίες για το ιερό άλσος της Ολυμπίας, θα ήταν καλό να γνωρίζεις και θα σου τις πω  πριν την επισκεφτείτε...
Σ'αυτό το ιερό άλσος βρίσκονταν ναοί, βωμοί, αγάλματα και διάφορα αφιερώματα.
Στα πρώτα χρόνια μέσα στην Άλτι βρισκόταν και το στάδιο όπου γίνονταν οι αγώνες, αργότερα όμως μετατέθηκε έξω απο αυτή , προς τ'ανατολικά.
Υπήρχαν όμως και κτίρια, όπως και διάφοροι χώροι χρήσιμοι για την προετοιμασία και την τελετή των αγώνων, έξω απο την Άλτι.

Ο πρώτος ναός που χτίστηκε στην Άλτι της Ολυμπίας, ήταν της Ήρας. Τα ερείπιά του τα βλέπει ο επισκέπτης σήμερα, στην βορειοδυτική πλευρά του Άλσους.
Το Ηραίο, όπως το έλεγαν οι αρχαίοι, χτίστηκε στο τέλος του έβδομου π.χ.αιώνα, απο τους κατοίκους της Σκιλλούντας, μιας πόλης της Τριφυλίας.
Η Τριφυλία εκτεινόταν προς τα νότια της Ηλείας και τις δύο χώρες τις χώριζε ο Αλφειός.

Ο ναός ήταν χτισμένος στους πρόποδες του Κρόνιου λόφου. Ηταν στενόμακρος, είχε μήκος 50 μέτρων και πλάτος 18,75. Οι κολώνες του, δεκάξη στο μήκος και έξη στο πλάτος ήταν δωρικού ρυθμού και στην αρχή χτίστηκαν με πλίθες, πάνω σε πέτρινη βάση.
Σιγά-σιγά, με το πέρασμα των χρόνων και καθώς φθείρονταν οι πλίθες, τις αντικαταστούσαν με πέτρες. Η σκεπή ήταν με κεραμίδια.
Ο Ναός όπως είπαμε ήταν αφιερωμένος στην θεά Ηρα, αλλά μαζί της λατρευόταν και ο Δίας.
Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα μεγάλο άγαλμα της Ήρας καθισμένο σε θρόνο.
Δίπλα της καθόταν ο Δίας, με γενειάδα και με κράνος στο κεφάλι
-Μαμούνι:.Προφανώς για να αποφεύγει τις κατακεφαλιές της Ήρας..!
-Ήταν πέτρινα αγάλματα, απο τα οποία σώζεται μόνο το κεφάλι της Ήρας, που έχει ύψος 50 εικατοστών του μέτρουκαι μπορεί να το δει κανείς στο μουσείο της Ολυμπίας

. Στο ναό υπήρχαν όπως περιγράφει ο περιηγητής Παυσανίας που τον επισέφθηκε, πολλά αγάλματα. Ενα απ'αυτά ήταν και το περίφημο άγαλμα του Πραξιτέλη, ο Ερμής!
Είναι το μόνο άγαλμα του φημισμένου γλύπτη της Αθήνας, που σώθηκε.


Ήταν αφιερωμένο στον ναό της Ήρας και παριστάνει το θεό Ερμή, στηριγμένο με τον αγκώνα του αριστερού του χεριού στον κορμό ενός δένδρου. Με το ίδιο χέρι κρατάει τον μικρό Διόνυσο και στο δεξί του, που βρέθηκε κομμένο πάνω απο τον αγκώνα, θα πρέπει να κρατούσε ένα σταφύλι, γιατί ο μικρός Διόνυσος έχει απλωμένο χέρι για να το πιάσει...
Το περίφημο αυτό άγαλμα, που βρίσκεται στο μουσείο της Ολυμπίας, ανακαλύφθηκε θαμμένο στο δάπεδο του ναού της Ήρας στις ανασκαφές που έγιναν το 1877, στο σημείο ακριβώς που ήταν στημένο.
Κάθε τέσσερα χρόνια γίνονταν μεγάλες γιορτές απο τους κατοίκους της περιοχής για να τιμήσουν την θεά Ήρα.  Δεκάξη ηλικιωμένες γυανίκες, απο διάφορες πόλεις της Ηλείας, ύφαιναν το πέπλο της θεάς και το πρόσφεραν μαζί με πολλές θυσίες. Οι δεκάξη αυτές γυναίκες διοργάνωναν στην διάρκεια των θρησκευτικών τελετών και γυναικείους αγώνες δρόμου. Η αθλητική αυτή εκδήλωση των γυναικών γινόταν για να τιμήσουν την Ιπποδάμεια.

Λέγεται μάλιστα πως η πρώτη που διοργάνωσε τους αγώνες των γυναικών ήταν η Ιπποδάμεια, για να δείξει την ευγνωμοσύνη της στην Ήρα, επειδή κατάφερε να παντρευτεί τον Πέλοπα.
Οσο για τις δεκάξη γυναίκες που διοργάνωναν τους αγώνες στο ίδιο το στάδιο, όπου γίνονταν και οι Ολυμπιακοί, έχουν την παρακάτω ιστορία, όπως μας την διηγείται ο Παυσανίας.
Ενας απο τους βασιλιάδες της Πίσας που ονομαζόταν Δαμοφώντας, έτρεφε βαθύ και τρομερό μίσος για τους κατοίκους της Ηλείας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τους καταστρέψει. Το ίδιο μίσος έτρεφαν και οι κάτοικοι της Ηλείας για τους κατοίκους της Πίσας.
Όταν κάποτε πέθανε ο Δαμοφώντας, οι κάτοικοι της Πίσας κατάλαβαν ότι το μίσος τους ήταν παράλογο και καταστροφικό και πως έπρεπε ν'έχουν καλές σχέσεις με τους γείτονές τους.
Στην ίδια απόφαση κατέληξαν και οι κάτοικοι της Ηλείας. Για να μπορέσουν μάλιστα να καλμάρουν τους κατοίκους της Πίσας, διάλεξαν απο κάθε πόλη τους μια παντρεμένη και σοφή γυναίκα και όλες μαζί που ήταν δέκαξη, τις έστειλαν στην Πίσα να συζητήσουν με τον καινούργιο βασιλιά της. Εκείνος όταν είδε τις γυναίκες, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ και χωρίς δυσκολία ήρθε σε συνεννόηση μαζί τους και υπογράφτηκε ανάμεσα στην Πίσα και την Ηλεία συνθήκη ειρήνης.

Τον θεσμό αυτών των γυναικών οι κάτοικοι της Ηλείας τον διατήρησαν για τις τελετές που γίνονταν προς τιμή της Ηρας.


Οι γυναίκες που έπαιρναν μέρος στους αγώνες, που όπως είπαμε ονομάζονταν  Ηραία, έπρεπε να είναι ανύπαντρες.

Ηταν μόνο απλοί αγώνες δρόμου και ξεχώριζαν τις γυναίκες σε τρείς κατηγορίες:
Πρώτον έτρεχαν οι μικρές κοπέλλες, έπειτα οι μεγαλύτερες και στο τέλος εκείνες που είχαν περάσει την εφηβεία. Είχαν τα μαλλιά ελεύθερα και μακριά, που τα συγκρατούσε στο μέτωπο μια κορδέλα.
Ντύνονταν όλες τους ομοιόμορφα, μ'ένα χιτώνα που έφθανε πάνω απο τα γόνατα και είχαν το δεξί τους ώμο και το δεξί τους στήθος ακάλυπτα.

Δεν έτρεχαν σ'όλο το μήκος του σταδίου. Αφαιρούσαν το ένα έκτο της διαδρομής. Το μήκος του σταδίου ήταν 192 μέτρα και 27 εκατοστά. Δηλαδή οι γυναίκες έτρεχαν περίπου 160 μετρα. Τους αγώνες παρακολουθούσαν πλήθη απο θεατές που επευφημούσαν ζωηρά τις νικήτριες.

Μετά τον αγώνα τις τρεις νικήτριες(μία απο κάθε κατηγορία) τις στεφάνωναν όπως και τους άνδρες με στεφάνι αφριελιάς και τους πρόσφεραν ένα κομμάτι κρέας απο την αγελάδα που είχαν θυσιάσει προς τιμήν της Ήρας. Τους παραχωρούσαν μάλιστα και το δικαίωμα να χαράζουν σε μαρμάρινη πλάκα, που στηνόταν στην Ολυμπία, την μορφή και το όνομά τους.
Τα Ηραία, φυσικά δεν είχαν καμιά σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στο ναό της Ήρας ήταν τοποθετημένος ο περίφημος δίσκος του Ιφίτου, όπου πάνω του υπήρχαν γραμμένοι σε σχήμα κύκλου, οι όροι της εκεχειρίας.
Υπήρχε επίσης ένα χρυσελεφάντινο μικρό τραπέζι , πάνω στο οποίο τοποθετούσαν τα στεφάνια με τα κλωνάρια της Αγριελιάς, με τα οποία στεφάνωναν τους νικητές. Λέγεται μάλιστα ότι αυτό το τραπέζι το είχε χαρίσει στην Ιπποδάμεια ο πατέρας της, όταν ήταν μικρή για να παίζει.

Αύριο Μαμούνι θα σου μιλήσω για τον Ναό του Δία!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατατοπιστικότατη, όπως πάντα άλλωστε... ;)

Προσθέτω μέρος από την (καταπληκτική) ωδή κατά τη διάρκεια της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας:

Ιερά σιωπή!
Να ηχήσει όλος ο αιθέρας, η γη, η θάλασσα και οι πνοές των ανέμων.
Όρη και Τέμπη σιγήστε.
Ήχοι και φωνές πουλιών παύσατε.
Γιατί μέλλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς.
Απόλλωνα, θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός...

Ανώνυμος είπε...

Για την αναγραφή των στίχων παρασύρθηκα από την προτελευταία εικόνα. Ελπίζω να μη σου χάλασα τη συνέχεια... Αν ναι, συγχώρεσέ με, είμαι λίγο απρόσεχτος τελευταία...

kariatida62 είπε...

Δεν πειράζει Τελευταίε μου!
Μπορεί να μη λέγονταν η ωδή στα Ηραία, αλλά στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά δεν έχει σημασία!
Διότι απο τις Ηρώες τραγουδιόταν...
Καλό βράδυ

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου,

πέρασες (τρέχοντας;) τον ...ισθμό, και κατέβηκες προς τα... δικά μας!
...έτσι στα γρήγορα, να θυμήσω ότι κάποτε... η Αιγιάλεια έφτανε μέχρι την...Ίλιδα...
(ίσως άλλης ανάρτησης... -απλά, θέμα σου δίνω!!!)

Όμως, θα ήθελα μια χάρη από τον Άρη(αν θυμάμαι καλά το όνομά του, από τα σχόλια...)
Να μου έστελνε ένα ι-μέϊλ με ολόκληρη την ωδή της Φλόγας, ή να με συμβουλεύσει ΠΟΥ να την βρω!

Ίσως κι εσύ, Κάρυ μου, να το φροντίσεις,
θα με υποχρεώνατε!

Περιμένοντας την συνέχεια,
σας αυγουστο-ασπάζομαι...
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή: O Τελευταίος ! Ο Στρατηγός τελευταίος τους έφερε...θα φροντίσω να τους πάρεις όλους!
Η Ήλιδα! Ναι η Ήλιδα στους προιστορικούς χρόνους, βρισκόταν δίπλα στην αρχαία Ολυμπία και αργότερα έγινε μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Ηλείας.
Απο κεί ήταν ο Βασιλιάς Πέλοπας που αναφέραμε στο αφιέρωμα και ο 'Ιφιτος, που επίσης αναφέραμε τον δίσκο του.

Φιλάκια Γιώτα μου!

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

αυτή την ήρα ποτέ δε τη συμπάθησα.
μέγαιρα ήταν....κι ανικανοποίητη μένα άλφα στερητικό τοοοοοόσο μεγάλο

νομίζω μάλιστα πως εκτός από την Ιπποδάμεια που της είχε μια κάποια υποχρέωση τέλος πάντων, ... οι υπόλοιποι πιστοί απλώς την φοβόντουσαν.

δε βλέπω την ώρα για την ανάρτηση με το ναό του δία που ήταν παιδί καλό και τσίφτικο παρότι τις είχε κάνει κι αυτός τις μπαμπεσιές του τότε που ήθελε να πάρει τα ουφίτσια απ΄ τους τιτάνες...

kariatida62 είπε...

@δόχτωρ απαράδεΧτος:A!!! Δεν έχεις δίκιο ντοτόρε μου! Η Ήρα ισορροπούσε την κατάσταση, γιατί διαφορετικά το παιδί το τσίφτικο που λες και συ θα τάχε κάνει όλα μπαρμπούτσαλα!
Το αντίπαλον δέος η Ήρα για τον Δία!:))
Eντάξει λίγο γκρινιάρα, λίγο ζηλόφθονη, αλλά δικαιολογείται η φουκαριάρα...πολύ κέρατο, κουβαλούσε στο κεφάλι της, πολύ κέρατο!χαχαχαχα!

μαχαιρης είπε...

Λοιπον...
Καποιος πρεπει να φερει τα πραμματα στα ισα...
Και να διαψευσει επιτελους..Ολα αυτα τα ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ψευδη...τα οποια διαδιδονται..Απο την ΗΡΑ και τους υποταχτικους της...
Εις βαρος του ΔΙΟΣ...!!

Τι θες κυρα μου;;

Δε σ εχω βασιλισσα τιμημενη σε θρονους και σε ολυμπια δωματα;;

Θες να μου βαλεις και..χαλιναρι στο
...Συναισθημα μου;;[λεει ο ΖΕΥΣ...]

Και να εκανε..Και καμμιαν ατασθαλιαν, καμμιαν φοραν, αδελφοι!
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...!!

Οριστε μας...!!

ΜΠΑΑΑΑΑ...!!

Δε λετε, που χαρη στο Δια...
Διασωθηκε ατοφιον..Το ΓΚΡΗΚ ΝΤΡΗΜ!!
Τουτεστιν..Αμα εχεις την εξουσιαν..
Δυνασαι και να "καβαλικευεις"....
Απαξαπαντες τους λοιπους θεσμους..
Αμα γουσταρεις...!!
Θα Τον..Κατηγορησουμε, κι ολα..Τον ανθρωπο..!!

Τι να γινει;;;
Ειχε τραβηξη..!!
Φταιει η..μαμα του, που τον εγεννησε..Ωραιον...!!

MINIMARKET είπε...

Αυτά δεν τα έχει πουλήσει ακόμη ο τετραπέρατος πρωθυπουργός μας ?
Καλημέρα !

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Aυτά που μας λες για τον αδικημένο Δία, τάχεις αναλύσει και στην Ήρα-Μαρικούλα???
Για να σε δω....αααα! γι'αυτό τελευταίως σε θωρώ με καπέλλο-κράνος!χαχαχα!

kariatida62 είπε...

ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Α! έχεις κολλήσει εσύ με το "χαζό παιδί χαρά γεμάτο!"
Τι θες να κάνει? Ότι το προστάζουν οι
Bilderberg πράττει!
Πάλι τα ίδια θα λέμε?

Ελιά Μαϊστρα είπε...

koita a deis ...poy kano kai ton tsampa maga! Tora ta katalava olaaaa!!! Na moy ziseis re Kary tsiftissaaaa!!!!!!! Xaxaxaxaxaxa!! More!!!!!!!!!!kalo einai kai kerato!! (gia thn HRA Leoooo!!)

kariatida62 είπε...

@ελίτσα: Bρε, βρε Καλώς την Νονά!!!
Τι έγινε απο το εξωτερικό μας γράφεις?:P
Oλα καλά είναι όταν υπάρχουν!
Διότι για σκέψου...για νάχεις κέρατο, σημαίνει ότι κάποιος σου το φορά!
Ενώ εκείνη που δεν έχει έστω έναν να της φορέσει την τιάρα , τι να πει η άμοιρη?! Ε???? χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
-----

Κατ'άλλα Νονά όλα καλά? Είσαι καλά? Καιρό είχα να σε δω στα πέριξ....:))

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Kala to skeptiko sou me afise me anoixto to stoma vre MamounH!! Bre se afisa antraki .. mh se vro kota otan gyriso!!!!!!Ti gynaikoulistikes apopseis einai aytes????

μαχαιρης είπε...

ΣΣΣΣΣ.....
Φωναζεις...Τι φωναζεις...
Αυτα κυρια μου...
Τα περι της συζυγικης πιστεως των...Θεων...Ειναι ανυποστατα...!!!

Διοτι ο γαμος...Στηριζεται σε...Ανωτερα αισθηματα...!!

Αυτα...Ειναι ιμπεριαλισμος και ..ιδιοκτησιες κυρια μου..!!

Καταλοιπα,Χριστιανικων...Ιδεοληψιων
....!!
Μη φωναζεις ομως και ξυπνησει...!!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@ελίτσα: Ξέρω κάτι αντράκια με μουστάκια δυο μέτρα απο δω και άλλα δυο μέτρα απ'εκεί,νονά, που ξαφνικά όταν πρέπει να δείξουν τον ανδρισμό τους τους χάνεις και ψάχνεις να τους βρεις..!
Δεν ξέρω τι αντράκι είδες σε μένα, πάντως έχω να πω τούτο:
Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν!
Oταν σαν αντράκια παραδεχτούμε το παραπάνω, και αγαπήσεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου όχι ως κτήμα σου αλλά ως αναντικατάστατο σύντροφο με τα έτσι του και τα αλλιώς του, τότε έχεις ανακαλύψει το δώρο των Θεών! Την απόλυτη προσωπική ισορροπία και ευτυχία!
Νονά, δεν ξέρω πόσο δύσκολα σου ακούγονται όλα αυτά, σίγουρα όμως θέλουν πολύ μα πολύ προσωπική δουλειά!!!(Εννοώ και απο τις δύο πλευρές) ;)

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Ψιτ, Μαχαίρη, άκουσες τι είπε το αυθάδικο Μαμούνι στην Νονά του?
Τι σου είναι τα σημερινά παιδιά λοιπόν...
Δεν κολώνουν σε τίποτα!
Αλοίμονο απο μας Μαχαίρη μου και ιδίως απο σας τους εκ του Διος εκπορευόμενους...!
Ακούς τι είπε? Και απο τις δύο πλευρές!
Εκεί σε θέλω Μάστορα!....χαχαχαχαχαχαχα!

μαχαιρης είπε...

Ωχ μας πιασανε...!!
Το μαμμουνιον, και δικαιως, μας τηνε ειπε...!!
Ομως καλη μας Καρυ...Σκυλ που..Γαυγιζει..Μην τονε φοβασαι...
Βεβαιως, την εποχη μου...Αλλα πιστευα...Ομως ο πανδαμαντωρ χρονος, πολλα εδιδαξε...
Εχω λοιπον να λεω αυτο...
Βεβαιως ο Διας, ειχε αδικο...
Διοτι,ως Θεος...Επρεπε να ειναι...ΤΟ παραδειγμα...Οχι η...Δικαιολογια των πιστων του..,.!!

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Aντε κάπως πάς να το διορθώσεις τώρα Μάστορα...έλα λίγο ακόμη και θα το ισιώσεις κανονικά! χαχαχαχαχαχα!

Αγγελική είπε...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, με πήγες στα μέρη που μεγάλωσα, μη σου πω ότι πέρασες κι απ το σπίτι μου.
Ολες τις κοπάνες απ΄το σχολείο εκεί τις πέρασα, με ξέρουν εκεί όλες οι πέτρες !
φιλιά

Ελιά Μαϊστρα είπε...

βρε αγριομάμουνο
Επειδή δεν κατάλαβα Χριστό (συγνωμη για την αργκό αλλά βάρβαρη είμαι..)
μάλλον σου έδωσα πάσα για να πείς κάπου αυτά που θέλεις!
Κι επειδή έτσι εγώ δεν παίζω, σε φιλώ και φεύγω!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Bρεεεεε! Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Αθήνα που να μην είναι κάτω απο το Αυλάκι??????
Κανείς???! χαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Ν.Ηλείας λοιπόν και η Μαιρούλα μας!
Αξιζαν βρε αυτές οι κοπάνες...κοπάνα απο το σχολείο και μάθημα στις ιερές πέτρες!!!
Και τα δικά μου φιλιά!

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα του ανθρωπομορφισμού της αρχαίας ελληνικής θρησκείας. Δεν αναφερόταν μόνο στη μορφή των θεών, αλλά και στις ιδιότητές τους. Οι αρχαίοι Έλληνες έπλασαν τους θεούς και τις θεές τους "κατ' εικόνα και ομοίωσίν τους"! Πώς έπλασε τον άνθρωπο ο Θεός των χριστιανών και των εβραίων; Ε, το ακριβώς αντίστροφο! Γι' αυτό είχαν και τον μπερμπάντη Δία και τη σεμνή Ήρα και τον εκδικητικό Ποσειδώνα και τον κλέφτη Ερμή και τη σοφή και Εργάνα Αθηνά και τον γλεντζέ Διόνυσο και την ατίθαση Άρτεμη και πάει λέγοντας.
Το σημείο που θα σταθώ εγώ, είναι η, σύμφωνα με το μύθο, αποστολή γυναικών για τη σύναψη της ειρήνης. Φαίνεται ότι από τόσο παλιά είχαν καταλάβει ότι οι γυναίκες κυρίως βιώνουν πιο έντονα τα δεινά του πολέμου και, ταυτόχρονα, είναι πιο διαλλακτικές και, επομένως, πιο αποτελεσματικές στη διαχείριση μιας διαδικασίας συνδιαλλαγής και συμβιβασμού! (Μη ξεχνάμε και τη μεταγενέστερη Λυσιστράτη)
Συγγνώμη, Κάρυ, για την κατάχρηση του χώρου σου. Μόνη μου δικαιολογία: το ενδιαφέρον θέμα σου και η εμπεριστατωμένη παρουσίασή του...

kariatida62 είπε...

@ελίτσα: Πασαδόρο δεν θα σ'έλεγα μάλλον σεντερ φορ!
Αλλά αν δεν κατάλαβες καλά, θα σου κάνω μαθήματα ιδιαίτερα το Φθινόπωρο νονά που θάρθω ανανεωμένη...χαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή: Nα σε συγχωρέσω για το υπέροχο σχόλιο που μου άφησες?
Αλλο τόσο να ήταν θα το ζητούσα ακόμα μεγαλύτερο!
Σημαντικότατη η παρατήρησή σου για τις γυναίκες διαπραγματεύτριες-πρέσβειρες της ειρήνης!
Ευχαριστώ Υπατία μου για την επίσκεψή σου, πάντα κάτι όμορφο έχουμε να κερδίσουμε απ'αυτήν! :)