bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ...ΚΑΜΙΛΑ!!!!

Διαβάζω:
 Το φοιτητικό κίνημα υπό την καθοδήγηση της 23χρονης φοιτήτριας γεωγραφίας και μέλους της Χιλιανής κομμουνιστικής νεολαίας, Καμίλα Βαγιέχο, πρωταγωνιστεί στην κοινωνική έκρηξη που επιφέρουν οι αλλαγές της συντηρητικής κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινιέρα η δημοτικότητα της οποίας έπεσε στο 16%.
Η Καμίλα Βαγιέχο, η δεύτερη γυναίκα που εκλέγεται αρχηγός της φοιτητικής ομοσπονδίας, και ηγείται των διαμαρτυριών, έχει αναδειχθεί ως το πρόσωπο της λαϊκής εξέγερσης και η δημοτικότητα της έχει ξεπεράσει το 80%.
Ο πρόεδρος της Χιλής ζήτησε να διαπραγματευτεί με εκείνην τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι οπαδοί της στο twitter ξεπερνάνε ήδη τις 300 χιλιάδες.
Η Βαγιέχο απέρριψε τις προτάσεις της κυβέρνησης και κάλεσε τους φοιτητές και πάλι στο δρόμο.
Camila-Vallejo-005
Η φήμη της στην Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις λατρείας και όλοι προβλέπουν ένα λαμπρό μέλλον για την 23χρονη φοιτήτρια στην πολιτική σκηνή της Χιλής.
Αν και αυτή η υπερβολική προβολή της ίδιας ίσως απομακρύνει από την ουσία των αιτημάτων, η Βαγιέχο δηλώνει πως η διασημότητα της μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει καθώς κάνει γνωστή την εξέγερση της Χιλής και εμπνέει χιλιάδες νέους να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
Καθώς λοιπόν τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης αναλώνονται σε επιφανειακές αναλύσεις των αιτημάτων και εστιάζουν στην εξωτερική εμφάνιση της Βαγιέχο, οι φοιτητές μαζί με τα συνδικάτα μάχονται ενάντια σε ένα άπληστο οικονομικό σύστημα που έχει μετατρέψει την παιδεία σε καταναλωτικό προϊόν της ελεύθερης αγοράς.
Σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός μετά βίας αγγίζει τα 400 δολάρια και τα μηνιαία δίδακτρα μιας σχολής φτάνουν τα 500 δολάρια, οι πορείες φαίνεται να είναι πλέον μονόδρομος.
Στην συνέχεια αναρωτιέμαι, πού είναι οι δική μας νεολαία? Πού είναι το δικό μας φοιτητικό κίνημα?
Οι χιλιάδες άνεργοι Έλληνες νέοι με τα διπλώματά τους τις ξένες γλώσσες  και τα διδακτορικά τους?
Πού είναι??? Δίνουν εξεταστική?  Στέλνουν βιογραφικά στις χώρες του εξωτερικού και ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν για να βρουν έξω απο την δική τους πατρίδα την γη της επαγγελίας?
Και αφήνουν ποιους πίσω να υποστηρίξουν την χώρα που τους γέννησε?
Όλους τους παρακάτω παππούδες?
Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 18.30 στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206) ανακοινώνεται το μέτωπο Ε.ΛΑ.ΔΑ απ' τους Πατριώτες Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κασιμάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης! Μέτωπο που θα φέρει ριζικές και επαναστατικές αλλαγές προς όφελος της πατρίδας μας και τον αγώνα του λαού μας για να αποτινάξει από πάνω του την ξένη κατοχή...

Από πληροφορίες πρόκειται για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ και ύστερα από επαφές με πλήθος προσωπικοτήτων και φορέων, στο κοινό αυτό μέτωπο που δεν είναι εκλογικό αλλά μέτωπο αντίστασης αλληλεγγύης και πολιτιστικής αντεπίθεσης, θα συμπορευτούν ο Αλέξης Τσίπρας , ο Γιάννης Δραγασάκης , ο Νίκος Γκοτζιάς , η Σοφία Σακοράφα , ο Παναγιώτης Κουρουπλής , ο Γιάννης Δημαράς , Ο Δήμαρχος Χρήστος Γκορτζίδης (καθώς και πολλοί άλλοι ανεξάρτητοι δήμαρχοι αλλά και πρώην δημαρχοι όπως ο Στέλιος Λογοθέτης ) ,ο Γιώργος Καραμπελιάς , η Βούλα Πατουλίδου , ο Νότης Μαριάς , ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος , ο ακαδημαϊκός Κώστας Μπέης , ο Χαρυ Κλίν ,ο Λάκης Λαζόπουλος , ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος , ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών από όλους τους χώρους. Επίσης πολλές συλλογικότητες και κινήσεις που μετέχουν στις αυθόρμητες εκδηλώσεις των αγανακτισμένων σε όλες τις πλατείες και στις λαϊκές συνελεύσεις.

Κάτω απο το βλέμμα του Οδυσσέα συμπεραίνω τούτο:
 Η Ελλάδα πεθαίνει!!! Πεθαίνουμε ως λαός! Κάναμε τον κύκλο μας χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες κι'αγάλματα....Και πεθαίνουμε!!!
Ως φαίνεται τίποτα δεν μεταλαμπαδεύτηκε!
Πνίξαμε τα παιδιά μας σαν τα λιοντάρια που τρων' τα παιδιά τους όταν γεννιούνται για να μη διεκδικήσουν ποτέ την βασιλεία τους!

Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, αν αποφασίσατε να την πεθάνετε αφήστε την να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο!

42 σχόλια:

MINIMARKET είπε...

Ασε μας βρε Κάρυ με τα δήθεν αριστερά κινήματα και τους τυχάρπαστους αριστερούληδες .
Δεν τα είδα πουθενά αυτά τα καλόπαιδα να διαμαρτύρονται για τους Ελληνες άστεγους , όσο διαμαρτύρονταν για τους 300 της Υπατίας !!!
Τέτοιο ρατσισμό απέναντι στους Ελληνες , μόνο απο την αριστερά μπορείς να βιώσεις .
Αριστεροί ιδεολόγοι του κόλου , της καρέκλας και του βολέματος !
Εχει ζήσει κανείς απο αυτούς ποτέ σε καθεστώς των πρώην κομμουνιστικούν χωρών ?
Οχι βέβαια !
Κάνουν επανάσταση από την καρέκλα με την τσέπη γεμάτη .
Είδαμε και την απάτη των αγανακτισμένων !
1. Πάλι ξέφυγα από το θέμα .
2. Η λύση είναι μία , όσο και αν ζορίζει καποιους αυτό .
3. Συγνώμη για το απότομο του σχολίου , το ξέρω παραφέρομαι .

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Τα χαρτιά τα έστειλαν ήδη............
Καρυάτιδα πονάω..............

Το ΝΑΙ ήρθε σαν απάντηση..........
Καρυάτιδα πονάω.............

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Εγώ δεν βλέπω κανένα τυχάρπαστο αριστερούλη! Βλέπω μόνο παππούδες που κάποτε έστησαν τα νειάτα τους μπροστά στους Ναζήδες, όταν όλη η Ευρώπη είχε λουφάξει κάτω απο την μπότα τους!
Τους νέους ψάχνω να δω κάποια Καμίλα έναν Καμίλο, μα κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι γίνεται δίπλα μας! Κοιμούνται όλοι τον ύπνο του δικαίου...
----
Ποια είναι η λύση Μίνι για σένα?
Τι ονειρεύεσαι?

Μήπως κάποιους σαν εκείνους τους πατριώτες?

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη: Γι'αυτό φωνάζω πως πεθαίνουμε!!!
Φεύγουν τα παιδιά μας!!!
Δεν κάθονται να διεκδικήσουν τα χώματα τους, την ζωή στην δικιά τους πατρίδα!!!
Και γω πονάω Αντιγόνη...
Και γω πονάω Αντιγόνη!!!

α Κενταύρου είπε...

Επί της ουσίας ,τις θέσεις μου τις ξέρεις.
Η αντίληψη που αποκομίζει ο αναγνώστης έχει σχέση με το πως παρουσιάζεις δημοσιογραφικά ένα θέμα.
Η Ελλάδα πεθαίνει από το "Βλέμμα του Οδυσσέα του Αγγελόπουλου" δεν με βρίσκει σύμφωνο .Όσο η Ακρόπολη βρίσκεται στη θέση της ,όσο η Δημοκρατία θα αναγνωρίζεται σαν λέξη Ελληνικής προέλευσης η Ελλάδα δεν θα πεθάνει.
Εκείνο που πεθαίνει είναι μια άλλη Ελλάδα που κανένας Έλληνας δεν επιθυμεί.Είναι σίγουρο ότι αυτή η κρίση θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους για μια άλλη Ελλάδα.Στη περίοδο της δικτατορίας ήμουν φοιτητής,ο φοιτητικός κόσμος φαινόταν σε αδράνεια,δεν υπήρχαν φοιτητικοί σύλλογοι,ούτε γινόταν συζητήσεις ανάμεσα στους φοιτητές διότι κανένας δεν εμπιστευόταν τον άλλο και όμως ξέσπασε η εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Και μου λες εμένα πως δεν πήρες τ’ άρματα. Και αντάρτικα ακούω, και μάλιστα δεν έφτασαν τα πρώτα και προσέθεσες κι άλλα! Πολλά ερωτήματα βάζεις απόψε. Η συνισταμένη όλων αυτών που αναφέρεις είναι τι κάνει και τι τελικά θα κάνει ο κόσμος. Πάντως κινήσεις τύπου Μίκη, Γλέζου κλπ, είναι αστείες. Ακούγεται ίσως αυστηρό αυτό γιατί αναφέρομαι σε δύο πραγματικούς αγωνιστές της Αριστεράς που μόνο «του κώλου» δεν είναι όπως απαξιωτικά λέει το MINIMARKET. Δεν με εκφράζουν πολιτικά ούτε ο Μίκης, ούτε ο Γλέζος, αλλά αν ήταν «αριστερούληδες του κώλου» όπως λέει το ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ, που απ’ ότι κατάλαβα επέστρεψε στη γη της ελευθερίας από το …παραπέτασμα, θα μιλάγαμε γερμανικά σήμερα. ΕΛΕΟΣ πια με τους δήθεν «απολιτίκ», «ελιτίστες ανεξάρτητους». Αλήθεια ποια είναι η «μόνη λύση» που προτείνει το ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ, δεν λέει.

Επανέρχομαι στην κίνηση προσωπικοτήτων. Πρώτα απ’ όλα δεν πιστεύω πως τα πράγματα θα γίνουν όπως πριν. Λύσεις εντός του συστήματος προς όφελος του λαού δεν υπάρχουν κι όποιος το υποστηρίζει είναι αλλού. Όπως είναι αλλού όποιος πιστεύει πως δημαδάσες, κουρουπλήδες, σακοράφες κλπ όψιμοι «αντιμνημονιακοί αντιστασιακοί» θα μας σώσουν. Αυτοί μωρέ που ψήφισαν τα πάντα και μόλις πριν βουλιάξει το καράβι τους πήδηξαν σαν τα ποντίκια στη δήθεν αριστερά, μετανοιωμένοι; Να πάνε στο σπίτι τους, τουλάχιστον, αφού δεν ντρέπονται. Αλλά τι άλλο να κάνουν πια; Το επάγγελμά τους κοιτάζουν να σώσουν. Ούστ!!!

Μόνο από τα κάτω Κάρυ, μπορούμε να ελπίζουμε, μόνο από τα κάτω, αλλά κι εδώ προβλήματα έχουμε. Αντιστεκόμαστε λοιπόν και δεν ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, κανείς.

Καλή δύναμη!

kariatida62 είπε...

@a-Kentavrou:Oσο η Δημοκρατία θα αναγνωρίζεται σαν λέξη Ελληνικής πρέλευσης η Ελλάδα δεν θα πεθάνει!
Και τι σημασία έχει αν αναγνωρίζεται η ρίζα της λέξης, όταν αυτή βαναυσα παρερμηνεύεται και αλλοιώνεται???
Και τώρα υποτίθεται ότι έχουμε δημοκρατία στην χώρα μας! Εχουμε όμως Κένταυρε???
Και ο Παπαδόπουλος την δημοκρατία ισχυριζόταν πως υπηρετούσε αλλά μαζί μ'όλα όσα έκανε πούλησε και την Κύπρο!

Ακουσες την Γιαγιά Αντιγόνη τι είπε πιο πάνω? Τα έστειλαν τα χαρτιά τους και τους απάντησαν ναι!!!

Πεθαίνουμε Κένταυρε... δυστυχώς γεράσαμε και πεθαίνουμε!

Ανώνυμος είπε...

Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, τα αναλύσαμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε...

Τίποτα καινούργιο από την τελευταία σχετική σου ανάρτηση.

Όσο για την Καμίλα... Θα παίξει και αυτή το ρόλο της στην χώρα της. Ίσως και αλλού. Και μετά... θα δείξει... Δεν βιάζομαι να την κρίνω.

Και ο Κον Μπεντιτ ήταν παγκόσμιο έμβλημα σε όλο τον κόσμο, τον Μάη του 68 στη Γαλλία. Και κλάμα οι απανταχού φοιτητριούλες για το ίνδαλμα τους !

Τώρα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, γραβατωμένος, με την μικρή αλλά ευδιάκριτηξ κοιλίτσα του, μέρος του Συστήματος που κάποτε ξεσήκωνε τα πλήθη να το ανατρέψουν.

Όπως και αρκετοί της γεννιάς του Πολυτεχνείου επίσης. Που εξαργύρωσαν...

Δεν τους απαξιώνω... έδρασαν στην εποχή τους, κάτι έφεραν. Και η Καμίλα, και ο Κον Μπεντι, και οι δική μας του Πολυτεχνείου...

Μετά... Κάποιοι αλωτριώθηκαν, κάποιοι εξαργύρωσαν, κάποιοι συνέχισαν, μοναχικά πια βιολιά σε ένα κόσμο που τους είχε γυρίσει την πλάτη...

Κι η ζωή τραβά την ανηφόρα...

kariatida62 είπε...

@οικοδομος: Eγώ έτοιμα τάχω τα κουμπούρια μου! Εσένα βλέπω ακόμα με το μυστρί....
Τι κάνει ο κόσμος? Ψάχνει να βρει έναν ηγέτη, να τον πιάσει απο το χέρι και να του δείξει τον δρόμο για τον αγώνα, όπως χρειάσθηκαν όλες οι λαικές εξεγέρσεις που είχαν αποτέλεσμα στην παγκόσμια ιστορία.
Το χέρι ψάχνει να δει που θα τους δείξει τον δρόμο...και το οποίο λείπει παντελώς απο την πολιτική σκηνή!
Και εφ'όσον κανείς δεν φιλοτιμείται να πει τέρμα ως εδώ ήταν (τεράστια ευθύνη καταλογίζω πρώτα στο τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και μετά στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις)καλά κάνουν τα γεροσάμψαλα Μίκης και Γλέζος που σηκώνουν τις γέρικες φωνές τους μπας και μας ξυπνήσουν!!!
Γεροσάμψαλα μπορεί να έγιναν τα κορμιά τους, μα η ψυχή τους παρέμεινε ασυμβίβαστα νεανική περήφανη, μαχητική για την αγάπη της πατρίδας τους!!!
Το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι έχουν αυτοφιμωθεί...ασχολούμενοι με τις κουβέντες των πολιτικών εφιαλτών τύπου Ντόρας και τις εσωτερικές διαφορές τους!
Αίσχος και ντροπή για την ιστορία τους...!
Η πατρίδα ξεπουλιέται και αυτοί καμαρώνουν στα έδρανά τους!!!

Saq είπε...

Οι Έλληνες φοιτητές, τουλάχιστον οι ικανότεροι εξ αυτών, αφού πρώτα έστειλαν τα βιογραφικά τους στο δημόσιο και τα βίσματά τους και εφόσον είδαν ότι πλέον δεν χωράει άλλους αποφάσισαν να πάνε κάπου όπου θα αναγνωριστεί η αξία τους. Τι λέμε τώρα ρε κάρυ. Τι έχει να προσφέρει αυτή η χώρα; μισθό 750€ με 10ωρα και σάββατα μέσα με άδειες 5 μέρες το χρόνο και χωρίς δώρα; μη κοιτάς που στο δημόσιο ακόμα κάποια πράγματα ισχύουν. Αλλά βλέπεις οι παροπίδες στους δημόσιους καλά κρατούν.

Τώρα, για τον σπίθα τι να πω. Ντρέπομαι γιατί το έργο της ζωής του δεν μου επιτρέπει να τον κρίνω. Πάντως για το ΕΛΑΔΑ η άποψή μου είναι ότι πήρε ένα φαράσι και μια σκούπα και μάζεψε όλη τη σαβούρα της ελληνικής κοινωνίας. Τον Παπαθεμελή ρε συ; Έλεος!!

dimitris είπε...

Kariatida62 καλησπερα, πρωτα να σου γραψω οτι ο σ. ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ τα γραφει μια χαρα και μετα να ''προσθεσω'' αυτο,

Είναι φανερό ότι ο τύπος της Χιλής δεν την αντιμετωπίζει με φιλικές διαθέσεις, ιδιαίτερα ο προσκείμενος στην δεξιά.

Ωστόσο, αυτή η νεαρή γυναίκα απαντά με εκείνη την σαφήνεια που την έκανε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του φοιτητικού κινήματος.

«Έχω προσωπικά ακαδημαϊκά σχέδια, πράγμα που σημαίνει πως θα ήθελα να ολοκληρώσω το πτυχίο μου και να ακολουθήσω αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι.
Θεωρώ την θέση μου ως εκπρόσωπος σαν μια ευθύνη, και σε καμιά περίπτωση ως προνόμιο, έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να πω a priori ότι θα συνεχίσω να κατέχω θέσεις ως εκπρόσωπος του λαού» έχει ξεκαθαρίσει προς τιμήν της.

«Στην πραγματικότητα, είμαι μέλος της Χιλιάνικης Κομμουνιστικής Νεολαίας και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν το έκρυψα.
Αντίθετα, είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη αφού είναι ένα μεγάλο σχολείο το οποίο μου επέτρεψε να ωριμάσω και να αναπτυχθώ πολιτικά».

Μιλώντας για τον Stephane Hessel, πιστεύετε ότι το χιλιανό φοιτητικό κίνημα συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με κοινωνικά κινήματα όπως οι Indignados ή οι Occupy Wall Street;

Το χιλιανό φοιτητικό κίνημα δεν είναι μέρος των Indignados (Αγανακτισμένων).

Δεν είναι ένα αυθόρμητο κίνημα, παρά είναι μια μακρά διαδικασία που βασίζεται σε βαθιά ανάλυση αυτού που συμβαίνει στη Χιλή, της αδικίας.

Παρακολουθούμε τον αγώνα των Αγανακτισμένων, αλλά στη Χιλή έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της δυσαρέσκειας.

Τώρα, πρέπει να δούμε μπροστά και να δημιουργήσουμε εναλλακτική για τη χώρα.

Δεν σκέφτεστε ότι ο πρωταγωιστικός σας ρόλος στο φοιτητικό κίνημα θα το καθορίσει στο συνολό του;

Η προσωποποίηση του κινήματος οφείλεται στους πολιτικούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούν πολύ συχνά απέναντι σε όλους αυτούς που εγείρουν κοινωνικά αιτήματα.

Στη Χιλή έχει μεγάλη εφαρμογή, και πιστεύω ότι αυτό ισχύει και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Στην Κούβα κάνουν λόγο για Καστρισμό, στην Βενεζουέλα για Τσαβισμό.

‘Ολα προσωποποιούνται στους υποτιθέμενους ηγέτες, και έτσι δεν γίνεται εμφανές ότι πρόκειται για μια διαδικασία την οποία μοιράζεται η πλειοψηφία.

Στο υπόβαθρο στόχος είναι να καταστραφούν τα πρόσωπα σαν ένα βήμα κατεδάθισης του κινήματος.

Σκέφτεστε πολιτική καριέρα;

Είμαι πολιτικά ενεργή, έχω όλη τη διάθεση να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση των αναγκών οικοδόμησης που έχει τόσο αυτό το κίνημα, όπως και όποιο άλλο.

Στα πλαίσια των εκλογών που έρχονται, πιστεύω ότι δεν υπάρχει ανάγκη ειδικά για δική μου συμμετοχή, θεωρώ όμως ότι οι νέοι πρέπει να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους σαν υποψήφιοι σύμβουλοι.

Ώστε να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τις δημοτικές αρχές της δεξιάς, ή όποιων άλλων δεν δέχονται να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματά μας.

Πλέον οι νέοι ενδιαφέρονται για την πολιτική, και πρέπει να αναλάβουν αυτή την ευθύνη.

Πρέπει να πάρουμε θέση και να φτιάξουμε ένα σχέδιο συμμετοχικά.

Και γι’ αυτό πρέπει να αποκτήσουμε ικανότητα εξουσίας, αλλά με την καλή έννοια της λέξης.

ΑΥΤΑ...

kariatida62 είπε...

@GIP:Βρε Τζιπάκο μου, τι έχει αλλάξει απο την τελευταία σχετική μου ανάρτηση για ν'αλλάξω κι'εγω?
Δεν κρίνουμε τώρα την Χιλιανή Καμίλα και την μελλοντική πορεία που θάχει στην χώρα της.
Βλέπω την δική της αντίσταση και αναρωτιέμαι χάθηκαν ωρε οι δικές μας Καμίλες και Κάμιλοι????
Πού είναι τι απέγιναν???
Τους κάναμε σαν τα μουτρα μας????
Ανθρωπάκια άβουλα που κοιτάζουν μόνο να φυτοζωούν διεφθαρμένα πίσω απο κόμματα που συντηρούν το κατεστημένο????
Ασε με ρε Γιώργο αλλάζω τις αναρτήσεις μου απο δω και πέρα θα τα λέω και θα τα φωνάζω σ'ολους! Σ'όλους!!!!
Μέχρι να μου φιμώσουν την φωνή ως μπλόγκερ...γιατί έρχεται ωσονούπω και η φίμωση της δικής μας ελεύθερης φωνής!

MINIMARKET είπε...

Ναί , πήρανε τα όπλα κατά των Γερμανών και μετά ξεκληρίσανε την Ελλάδα με τον εμφύλιο .
Εκεί πού λές πατριώτες δεν μου βγάζει πουθενά .
Η λύση είναι μία αλλά πολλοί φοβούνται να την αποδεχτούν , μην τυχόν και τους πούνε εθνικιστές .
Εκεί φτάσαμε , η αγάπη προς την πατρίδα να θεωρείται έγκλημα .
Η χώρα χρειάζεται έναν ΕΛΛΗΝΑ κυβερνήτη , πού το μόνο πού θα έχει στον νού του θα είναι η σωτηρία της χώρας και όχι η αγάπη προς τον ηγέτη της Β . Κορέας .
Υπήρξαν τέτοιοι άνθρωποι σε αυτήν την χώρα .
Ενας νέος Καποδίστριας , ένας Πλαστήρας θα μπορούσε μόνο να βοηθήσει .
Με κλείσιμο της βουλής , κατάργηση των κομμάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα και κλείσιμο των τουρκοκάναλων , σε ένα μήνα θα είχε κάνει θαύματα .
Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και τα λαμόγια στην κρεμάλα .
Ολά τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .
Με δημοκρατικές διαδικασίες και συμμετοχικές δημοκρατίες είμαστε πεθαμένοι .
Ολοι το ξέρετε αυτό . όλοι το ακούτε από τους γειτόνους σας αλλά δεν το αποδέχεστε , γιατί με την πλύση εγκεφάλου πού σας έχουν κάνει , όταν ακούτε τους άλλους να συζητάνε τέτοια θέμματα , το μυαλό σας πάει κατευθείαν σε δικτατορίες τύπου παπαδόπουλου .
Να την χέ.. και την δημοκρατία όταν
αυτή ξεπουλά την χώρα μου !
Οσο για τους γερόντους , ας πάνε να πιούνε κανά τσάι , αρκετή επαναστάση έκαναν τόσα χρόνια και είδαμε πού φτάσαμε .
Εξάλου με ειρηνικές πορείες και τραγουδάκια της δεκαετίας του 70 δεν γίνεται τίποτα .
Οι εποχές άλλαξανε και οι αντίπαλοι είναι αδίστακτοι και έτοιμοι για όλα .
Θα μου πεις πού θα ξαναβρούμε Πλαστήρα ή Καποδίστρια .
Ποτέ δεν ξέρεις ....
Οι Ρώσοι μετά από τόσα χρόνια βρήκαν έναν Πούτιν .
Το βασικό είναι , όταν τον βρούμε , να μην τον κρεμάσουμε όπως κάναμε με όλους τους προηγούμενους αλλά να τον στηρίξουμε .

Οικοδόμος είπε...

@kariatida62: Από όσα σου έγραψα εσύ έμεινες στο ΚΚΕ; χωρίς καν να το αναφέρω. Για τους άλλους τι έχεις να πεις; Κουρουπλήδες και σία; Αυτούς περιμέναμε σαν λαός να μας πουν "τέρμα"; Τσουβαλιάζεις το ΚΚΕ μαζί με όλους όσους μας οδήγησαν εδώ; Ως πότε θα εξαργυρώνουν την αντιστασιακή δράση τους μίκης και Γλέζος; Ξέχασες πως ο Μίκης ήταν μέχρι και υπουργός του (μπρρρρρ και φτου κακά και πάλι μπρρρρ) Μητσοτάκη; Και τέλος πάντων ποιος είναι αυτός ο λάος πια; Εγώ κι εσύ ανήκουμε σ' αυτόν τον λαό ή όχι; Ο καθένας τι είναι διατεθειμένος να χάσει σ' έναν αγώνα για αλλαγή, ανατροπή; Ή μήπως περιμένουμε όλοι τελικά, να ξεκινήσουν οι...άλλοι και βλέπουμε;
Άσε λοιπόν το ΚΚΕ, και πες μου για τους άλλους. Οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές. Ζούμε σ' ένα σύστημα που κάποιοι είναι οι καταπιεστές και κάποιοι οι καταπιεσμένοι, αυτό όσο κι αν μερικούς τους ξενίζει, δεν παύει να είναι η ωμή αλήθεια.Και τα κόμματα κάποιους εκφράζουν. Δεν υποτιμώ την ηλικία όσων ανέφερες. Σέβομαι κάθε ηλικιωμένο άνθρωπο, τιμώ τους αγώνες τους και υποκλίνομαι, αλλά για μερικούς πια, ήμαρτον!

kariatida62 είπε...

@SAQ:Xα!!! "Οι ικανότεροι εξ αυτών, αφού πρώτα έστειλαν τα βιογραφικά τους στο δημόσιο και τα βίσματά τους και εφόσον είδαν ότι πλέον δεν χωράει άλλους αποφάσισαν να πάνε κάπου όπου θα αναγνωριστεί η αξία τους." Μα την πίστη μου, βλέπω την αξιοσύνη τους!!!
Αφού δεν έκαναν δουλειά τα βίσματά τους αποφάσισαν να φύγουν!!!
Γι'αυτό ισχυρίζομαι ότι τους μεγαλώσαμε και τους κάναμε σαν τα μούτρα μας!!!!
Ακου να σου πω Σακ, ως φαίνεται σ'αυτή την χώρα που λέγεται Ελλάδα τίποτα δεν χαρίστηκε..! Ο λαός της έμεινε και έχυσε ποτάμια αίμα για να την κρατήσει...Οι προηγούμενες γενιές με τα λάθη τους στάθηκαν και την υπερασπίστηκαν! Δεν μετανάστευσαν όλοι για άλλες πατρίδες! Αλλά και όσοι μετανάστευσαν γύρισαν και πολέμησαν γι'αυτήν!
Και επειδή μου την λες γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, σου απαντώ με βλέπεις ν'αντιδρώ ως δημόσιος υπάλληλος?
Διότι αν αντιδρούσα ως δημόσιος υπάλληλος δεν θα μιλούσα παρά θα χαιρόμουν την γούβα της δημοσιουπαλληλικής μου καρέκλας για τα δικά μου κεκτημένα που λες ότι έχω ενώ άλλοι δεν τάχουν!
Το ΕΛΛΑΔΑ, το ΕΠΑΜ και δεν ξέρω αν υπάρχουν κι'άλλα παρόμοια κινήματα τουλάχιστον αντιδρούν! Λένε ένα ΟΧΙ!
Οι υπόλοιποι τι κάνουν??? Τι κάνουν και τι περιμένουν ωρέ?

kariatida62 είπε...

@dimitris: O oικοδόμος τα λέει καλά κι'εγώ ακόμα καλύτερα!!!

Η χιλιανή κομμουνιστική νεολαία έβγαλε μπροστά μια Καμίλα!
Η δική μας? Περιμένει εντολές απο τον Περισσό για να μην την διαγράψουν...!

dimitris είπε...

kariatida62 Το ΚΚΕ και οι υπόλοιποι έχουν αυτοφιμωθεί...ασχολούμενοι με τις κουβέντες των πολιτικών εφιαλτών τύπου Ντόρας και τις εσωτερικές διαφορές τους!
Αίσχος και ντροπή για την ιστορία τους...!
Τι λες ωρε παιδι μου, ετσι λες να ειναι τα πραγματα?

Δηλαδη η ιστορια και η πορεια του κομματος, ειναι κατ'εσενα, φαστ φουντ, εδω και τωρα, σημερα λες ν'ανακαλυψε το Κ.Κ.Ε την Ε.Ε, γιατι αν το ψαξεις με τον γκουγκλη θα βρεις, οτι απο το, προσεξε την χρονολογια, γραφω προσεξε την χρονολογια, ξαναγραφω κοιτα την χρονολογια, 1950, ναι 1950, οταν η πρωην ΕΟΚ, η μετεπειτα Ε.Ε, τοτε την ελεγαν Ευρωπαικη κοινοτητα ανθρακα και χαλυβα.
Ενα σχεδιο των Αμερικανων με ετος εναρξης των ''συζητησεων'' το 1945.
Δεν ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΣΤΩ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΑ 1981, ας πουμε, οταν ειχε φτασει στο τελος το ξεπατωμα της κλωστουφαντουργειας, οταν εθαβαν τα πορτοκαλια π.χ, οταν διοριζαν στρατιες στο δημοσιο για εξαγορα σιωπης, οταν εκλεβαν της αγροτικες επιδοτησεις, οταν αλλαζαν τις καλλιεργειες, του σιταριου, του βαμβακιου, του καπνου, οταν αρχιζε το ξεπατωμα των ναυπηγειων.
Ποιοι ηταν στην πρωτη γραμμη και τα κατηγγηλαν αυτα και ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ?

Ποιοι ΦΩΝΑΖΟΥΝ χρονια τωρα, για το ξεπουλημα των κρατικων εταιρειων, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΤΕ, ΕΛΤΑ και για οσες ακολουθουν, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ?

Πριν ποσα χρονια ΦΩΝΑΖΑΝ οτι το πασοκ και η νδ, ετοιμαζουν την διαλυση της δημοσιας υγειας, της παιδειας, της προνοιας, την εξακοντιση της συνταξης στα 70 χρονια και του ''αντιδωρου'' που θα δινεται αντι για συνταξη αξιοπρεπειας?

Ποιοι ΦΩΝΑΖΑΝ οτι μας ετοιμαζουν μισθους κινας και βουλγαριας?

Για θυμησου ποιοι ΦΩΝΑΖΑΝ για τους βομβαρδισμους της πρωην Γιουγκοσλαβιας και ποιοι διαδηλωναν?

Αυτα τα λιγα στα γρηγορα, διαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τι λεει η κοπελα στον δημοσιογραφο, ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ, ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ, ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ'' ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ...

MINIMARKET είπε...

Οικοδόμε , ούτε απολιτίκ είμαι , ούτε ανεξάρτητος και φυσικά δεν επέστρεψα από το παραπέτασμα όπως λές .
Απλά είχα την υπομονή να διαβάσω την ιστορία μέσα από πολλές διασταυρωμένες πηγές ( και προφορικές ) του ρόλου του Κ.Κ.Ε. στην Ελλάδα από το 1919 και μετά . όπως επίσης και του λεγόμενου αριστερού κινήματος .
Πηγές πού λένε την πραγματική ιστορία και όχι τα ψέμματα πού μας πασάρουν .
Αν και διαβάζοντας το σχόλιο σου , δεν βλέπω να απέχουμε και πολύ ως προς τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στην χώρα μας .
Και εγώ από τους κάτω ελπίζω να ξεκινήσει κάτι , μόνο πού και αυτοί θέλουν τον ηγέτη τους που θα είναι πράγματι ΕΛΛΗΝΑΣ , και όχι κάτι ξεμωραμένα γερόντια πού δήθεν κάνανε αντίσταση κατεβάζοντας μιά σημαία ή τραγουδώντας επαναστατικά τραγούδια , τα οποία αργότερα εξεργύρωσαν είτε πολιτικά είτε οικονομικά .

dimitris είπε...

kariatida62 Η δική μας? Περιμένει εντολές απο τον Περισσό για να μην την διαγράψουν. Αυτο ειναι σοβαρο και μετα θελεις διαλογο, ωρε ΠΑΡΑΛΟΓΟ...

MINIMARKET είπε...

Και κάτι για το σχόλιο του Κένταυρου .
" Ξέσπασε η επανάσταση ή μήπως κάποιοι την ξέσπασαν για δικούς τους λόγους και το κοπάδι έπεσε στην παγίδα ?

Saq είπε...

Είναι λάθος σου να χρησιμοποιείς φράσεις όπως "μου την λες επειδή ξέρεις ότι είμαι δ.υ." Ίσα ίσα, αν δεν σε ήξερα ίσως να έλεγα και πιο πολλά. Τώρα είμαι και κάπως μαζεμένος γιατί δεν θέλω να σε πικράνω, παρόλο που όσον καιρό διαβάζω αυτό το μπλοκ (δεν ξέρω αν κάτι μου ξέφυγε) μια φορά δεν είδα να εξεγείρεσαι για μας του ιδιωτικού τομέα. Δεν σε άκουσα να λες για τους άθλιους μισθούς μας, για τις απλήρωτες υπερωρίες μας, για τα σάββατα, για τα δώρα που έχουν ήδη κοπεί στους περισσότερους και γενικότερα για την απίστευτη εκμετάλλευση των εργοδοτών που κοιτάνε να βγάλουν τη χασούρα τους από τον μόχθο των υπαλλήλων λες και τόσα χρόνια μαζί χαιρόμασταν τα κέρδη των εταιριών τους. Παρόλα αυτά ακόμα και άνεργοι και με παιδί εγώ και χιλιάδες άλλοι είμαστε εδώ, αφανείς ήρωες και προσπαθούμε.

kariatida62 είπε...

@οικοδομος: Δεν θα μείνω στο ΚΚΕ???? Αλλά τότε σε ποιον θα σταθώ? Στον Καρατζαφέρη και στον Άδωνι?
Για τους Κουρουμπλήδες και υπολοίπους έχω να πω έστω ένα μπράβο, που την ύστατη στιγμή έκαναν πίσω!
Απο τους Κουρουμπλήδες θέλεις τώρα να πιαστώ?
Δριμύ κατηγορώ ρίχνω στο ΚΚΕ το τρίτο στη σειρά κόμμα αυτής της Βουλής γιατί δεν κάνει απολύτως τίποτα για να διαλύσει αυτή την βουλή των δοσίλογων!
Επρεπε τώρα να είχαν παραιτηθεί όλοι, να καλούσαν τον Ελληνικό Λαό σε ανένδοτο αγώνα, να ζητούσαν απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλαβει τις ευθύνες του απέναντι στα άρθρα του Συντάγματος που ορκίστηκε να διαφυλλάττει και παριαβιάστηκαν με τον πιο αισχρό τρόπο!
Αντί αυτών των αντιδράσεων τι κάνουν?
Καλούν τα πουλημένα σωματεία σε 24 ωρες απεργιούλες και διαδηλώσεις...
Λες και ιδρώνει το αυτί τους απο τις διαδηλώσεις που φέρνουν βόλτα την πλατεία Συντάγματος!
Το τι έκανε ο Μίκης θα το γράψει ο ιστορικός όταν κλείσει τα μάτια του!
Εγώ τώρα όμως βλέπω έναν γέροντα με το ένα πόδι στον τάφο, να μη περιμένει τα χάπια και τα τσάγια του και να κάνει νόημα στον Χάροντα να περιμένει λίγο στο ραντεβού τους γιατί η Πατρίδα του χάνεται...αυτό βλέπω οικοδόμε μου και ειλικρινά ντρέπομαι που εγώ με περισσότερες βιολογικές δυνάμεις δεν βρίσκομαι δίπλα του!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Σε διαβάζω και σας διαβάζω όλους πολύ προσεχτικά πριν ακόμα δημοσιεύσω τα σχόλιά σας.
Προσπαθώ να απαντήσω όσο το δυνατόν γρηγορώτερα σ'όλους σας!
Λοιπόν ναι τα έλεγε το ΚΚΕ! Δεν διαφωνώ!
Επειδή τάλεγε τώρα θα πρέπει να στέκει αδιάφορο και να περιμένει το τέλος της χώρας?

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Τώρα δηλαδή μόνο οι αριστεροί έφταιξαν και αιματοκύλισαν την Ελλάδα? Για να γίνει εμφύλιος χρειάζονται δύο πλευρές!!! Και η άλλη πλευρά δεν ήταν αθώα! Πολλοί μάλιστα απ'αυτούς είχαν ντυθεί και Γερμανοτσολιάδες μη το ξεχνάμε αυτό!!!
Οι εποχές αλλάξαν και οι αντίπαλοι είναι αδίστακτοι! Και πότε δεν ήταν?
Οταν βρεις τον Καποδίστρια σφύριξέ μου να τον χειροκροτήσω...επειδή λες ότι οι εποχές άλλαξαν!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Nαι Δημητράκη γιατί θίγεσαι?
Την δική μας την αντίστοιχη ελληνίδα φοιτήτρια της οργανωμένης κομμουνιστικής νεολαίας εννοώ!
Πού είναι? Τι περιμένουν οι νέοι μας, φοιτητές, άνεργοι πτυχιούχοι, άνεργοι εργάτες!
Δεν καταλαβαίνω γιατί με θεωρείς παράλογη και πλεον δεν μπορείς να κάνεις μαζί μου διάλογο?
Είπαμε ότι θα τα πούμε έξω απο τα δόντια! Σ'αγαπώ, μ'αγαπάς αλλά να μου απαντάς και σ'αυτά που σε ρωτώ!
Πού είναι η νεολαία μας? Είναι εδώ?

kariatida62 είπε...

@Saq: Tι λες ωρέ Σακ? Δεν έχω μιλήσει εγώ για την εκμετάλλευση που γίνεται στον ιδιωτικό υπάλληλο?
Τι να πω τώρα ότι στο δικό μου ευρύτερο "οικογενειακό περιβάλλον" η μόνη κρατικοδίαιτη είμαι εγώ και ένα ακόμα άτομο?
Βέβαια σ'αυτό το μπλογκ μόνο εκείνα που βιώνω προσωπικά θα μπορούσα να προβάλλω.
Αλλά και γι'αυτά ελάχιστες αναρτήσεις έχω αφιερώσει!
Και το θέμα τώρα ποιο είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι εναντίον Ιδιωτικών και το ανάποδο ή ότι χανόμαστε όλοι και κανείς δεν λέει να ξυπνήσει?
Οσο για σένα προσωπικά πολλές φορές νομίζω έχω επιβραβεύσει και το κουράγιο και την επιμονή σου!
Ποιος τάβαλε μαζί σου?

dimitris είπε...

kariatida62 ολα να τα πουμε, αλλα να ξερουμε και τι λεμε, σου γραφω για τοσες κοινητοποιησεις, ανθρωπων οπως εισαι και εσυ, ''χωμα και αιμα'', μονη τους διαφορα, οτι πιστευουν σε ενα ανθρωπινο συστημα.

Μαλλον δεν διαβαζεις, ξεπετας, απο την μια ακρη της χωρας εως την αλλη, σερνονται σε δικες, μαθητες, φοιτητες, αγροτες, εργατες, ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ?

Παιχνιδι ωρε εκανα με τις λεξεις, διαλογο, ωρε ΠΑΡΑΛΟΓΟ...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Bρε Δημητράκη, καταλαβαίνεις με τι υποκείμενα έχουμε μπλέξει?
Δεν το βλέπετε πως χρειάζεται ριζική ανατροπή και κάποιος να ηγηθεί?
Δεν αρκούν οι διαδηλώσεις, δεν αρκούν!
Χρειάζεται παλλαική εξέγερση!!
Να ξεκινήσουν οι Ελληνες και θα δεις μετά ντόμινο θα γίνει σ'όλη την Ευρώπη!

Βρε Δημητράκη μου, βάλε χρυσέ μου σημεία στίξης, γιατί όταν μου τα γράφεις όλα μονοκοπανιά δεν καταλαβαίνω το πνεύμα σου και σε παρεξηγώ!
Αφού η όμορφη γλώσσα μας έχει το κόμμα, την άνω τελεία, το θαυμαστικό, το ερωτηματικό...εσύ παρεξηγημένος είσαι μαζί τους και δεν τα χρησιμοποιείς?

MINIMARKET είπε...

Πάλι εμένα μαλώνεις ?
Μάλλον από αγάπη υποθέτω !
Για τους άλλους ξέραμε οτι ήταν φασίστες και δολοφόνοι .
Ομως οι κομμουνιστές ήταν οι μεγάλοι ανθρωπιστές που πάλευαν για δικαιοσύνη και ειρήνη .
Φυσικά και δεν το ξεχνάμε !!
Αλλά βλέπω πως ξεχνάμε οτι και οι άλλοι θέλανε να δημιουργήσουν το μεγάλο μακεδονικό κράτος με την υποστήριξη του Τιτου , διαλύοντασ την Ελλάδα και παραδίδοντας Ελληνικά εδάφη σε εχθρούς .
Και ξέρεις πως λέγεται αυτό Κάρυ μου ?
ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!
Παλιότερα ήταν λίγο διαφορετικά .
Εαν στο πολυτεχνείο ήταν οι σημερινοί αντίπαλοι , θα είχαν διαλύσει τους φοιτητές σε μία βραδιά .
Αυτό για τον Καποδίστρια το λαμβάνω ως ειρωνικό , οπότε δεν απαντώ .
Ασχοληθείτε εσείς λοιπόν με τα πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και αφήστε εμένα τον ονειροπόλο στον κόσμο μου να ονειρεύομαι Καποδίστριες !!

kariatida62 είπε...

@MINIMARKET:Μίνι, δεν σε μαλώνω τα φιλαράκια μου όλα τα αγαπώ εγώ!
Αλλά μη μου λες πως μόνο οι αριστεροί αιματοκύλισαν την Ελλάδα!
Για το Μακεδονικό έχω κάνει σειρές αναρτήσεων που αν θυμάσαι ήταν μια δουλειά που έκανα με μεγάλη προσπάθεια, για να βγει όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη με ιστορικά ντοκουμέντα.
Ο γνήσιος Ελληνας πατριώτης κομμουνιστής δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο ποτέ!
Ανέτρεξε στις σχετικές αναρτήσεις μου και θα τα ξαναθυμηθείς.
Εκεί για το πολυτεχνείο δεν το κατάλαβα δεν έπιασα ακριβώς τι προσπαθείς να μου πεις.
Οσο για τον Καποδίστρια δεν τοπα καθόλου ειρωνικά!
Εσύ τόπες εξ'άλλου οι εποχές άλλαξαν και οι Καποδίστριες μας τελείωσαν...Σου τόχω ξαναγράψει και στο παρελθόν μου φαίνεται!
Βλέπεις εσύ κανένα Καποδίστρια ανάμεσά μας και δεν το έχω ξεχωρίσει εγώ?

Unknown είπε...

μινιμαρκετ και αγαπητη μου καλαμαρούα. διαβάζοντας ιστορία θα δείτε και οι δύο ότι πάντα έρχεται ένας καποδίστριας που δεν τον πιάνει η κρεμάλλα μέχρι φυσικά να μας φτιάξει. απλά κάποτε αργεί. θα ρθει θα ρθει. όταν είσαι κολλημένος με την πλάτη στον τοιχό δεν γίνεται να περάσεις τον τοίχο. μόνο μπροστά έχεις να πας. σαν την στιμωγμένη γάτα.

kariatida62 είπε...

@Αlex:όταν είσαι κολλημένος με την πλάτη στον τοιχo δεν γίνεται να περάσεις τον τοίχο...
Eχουμε δει όμως και πατημένες γάτες!
Εκατοντάδες στο δρόμο...πατημένες!

MINIMARKET είπε...

Δεν είπα πως μόνο οι αριστεροί αιματοκύλισαν την Ελλάδα , κάνεις λάθος .
Είπα πως και οι αριστεροί δεν είναι άμοιροι ευθυνών .
Σημασία δεν έχει ο γνήσιος Ελληνας πατριώτης κομμουνιστής αλλά τι έκανε η ηγεσία του .
Το πολυτεχνείο είναι μεγάλη και αμαρτωλή ιστορία , ίσως μία άλλη φορά το αναλύσουμε .
Οσο για τον Καποδίστρια συμφωνώ με οτι λέει ο Αλεξ παρακάτω .

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Η ηγεσία τα πήρε πίσω, τα μάζεψε γιατί κατάλαβε πως δεν τους έπαιρνε! Ο Ελληνας κομμουνιστής ήταν πρώτα Ελληνας και μετά κομμουνιστής!
Οταν το κατάλαβαν ότι δεν έπρεπε αυτα σε αντιπαράθεση άλλαξαν τις αποφάσεις τους! Μίνι αυτά τα είχα γράψει καθώς και όλες τις διασταυρούμενες ιστορικές πηγές περί Μακεδονικού.
Τώρα μη μπερδεύουμε την κουβέντα μας.
Το χθες ήταν χθες και τώρα ζουμε το σήμερα!
Εσύ δηλαδή πατημένες γάτες δεν έχεις δει έτσι? Μόνο γάτες που προχωρούν μπροστά βλέπεις όπως και ο Αλεξ!
Καλά λοιπόν...ας περιμένουμε τον Μεσσία!

Thalassenia είπε...

Εδώ γίνεται πόλεμος με λόγια και κουμπούρια.....
Όσο δεν βάζουμε μπουρλότο να τους κάψουμε -επαναστατήσουμε εννοώ- θα μας πατάνε σα κότες στο λαιμό.

Γειά σου Μπουμπουλίνα και δεν είναι ειρωνικό.

kariatida62 είπε...

@Thalassenia: A! γειά σου! αυτό λέω κι'εγώ! Αλλά χρειαζόμαστε έναν, μωρέ να μπει μπροστά...

ΦΟΥΛΗ είπε...

Και ποιος δεν πονάει φιλεναδα ποιος;
Το απόσπασμα απο την ταινία τα λέει όλα,το δανείστηκα από σένα ταιριάζει με την ανάρτησή μου, ελπίζω να μην σε πείραξε.
Ευχαριστώ φιλενάδα..καλή σου μέρα

kariatida62 είπε...

@ΦΟΥΛΗ: Δεν ξέρω ποιος πονά τελικώς σ'αυτή την χώρα και ποιος όχι φιλενάδα.Το σίγουρο είναι ότι τα δικά μας μαμούνια είναι τα πρώτα που φεύγουν...
-----
Τι να με πειράξει βρε Φούλη...μόνο να ξέρεις ότι το απόσπασμα τόχω παραποοήσει λιγάκι για να ταιριάζει στην δική μου ανάρτηση.Χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Tha tin trelanete tin kopela, opoios xemitisei edw tou tin peftete eseis prin tin kivernisi..

kariatida62 είπε...

@Aνώνυμος:Φίλη/ε, εδώ μια παρεούλα είμαστε και τα λέμε συχνά...
Ολοι αγωνιούμε ο καθένας με τον τρόπο του!
Θα χαρώ πολύ αν ξανάρθεις στην συντροφιά μας.

ElenaG είπε...

Κάρυ μου λόγια πολλά...από δεξιά από αριστερά...άσε ρε Κάρυ μου εβαρεθηκα τους βαρέθηκα τα λόγια τους
απορώ ακόμα αν υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει στα κόμματα...
χωριζόμαστε ακόμα σε δεξιούς και αριστερούς!!!έλεος

δυο λέξεις είπε η γιαγιά και έκλεισε μέσα όλη την Ελλάδα...

kariatida62 είπε...

@ΕLENA G:Η κομματοκρατία ζει και βασιλευει δυστυχώς Ελενα.
Ομως τούτη την ώρα έχουμε φτασει σε αδιέξοδο! Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα πριν πέσουν οι υπογραφές του δεύτερου μνημονίου.