bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ...!

13/02/2012 13:00 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ 

Δ. Καζάκης: «Η Αστυνομία να συλλάβει τον πρωθυπουργό»!

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
«Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».

Ο Δημήτρης Καζάκης έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου. Και το καταθέτει μέσω του newsbomb.gr, λίγες μόνο ώρες μετά την ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωταρχικός στόχος του γνωστού αναλυτή, που έχει τεράστια απήχηση και ρεύμα στη μετά-ΔΝΤ Ελλάδα, είναι ένας και μοναδικός: πώς θα αποφευχθεί το αιματοκύλισμα της χώρας.
Ηδη, σήμερα, ο Δημήτρης Καζάκης δρομολογεί επαφή με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο θα κάνει το ίδιο και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Θα τους καλέσει να προχωρήσουν σε μια κοινή δήλωση, την οποία θα προσυπογράφουν και οι άλλες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις –μεταξύ των οποίων και το ΕΠΑΜ- οι οποίες αντιτάχθηκαν στα μνημόνια. Η κοινή δήλωση θα απευθύνεται στις Ενοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία, στους δημοσίους υπαλλήλους και θα τους καλεί να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας. Ακολούθως, οι δυνάμεις της Αριστέρας που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο θα παραιτηθούν, ώστε να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δ. Καζάκη, την εκλογική διαδικασία πρέπει να αναλάβουν οι δικαστές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού. «Αν αφήσουμε τις εκλογές στον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά», τονίζει ο ίδιος στο newsbomb.gr.
Ο κ. Καζάκης δε μιλά για συνταγματική εκτροπή –όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «Το αντίθετο. Μιλώ για την περιφρούρηση του Συντάγματος, κατά το ακροτελεύτιο άρθρο του, το 120, σε μια κατάσταση χειρότερη από χούντα. Του Συντάγματος, που παραβιάζουν τα κόμματα και η κυβέρνηση».
«Αν δεν κινηθούμε γρήγορα», υπογραμμίζει ο γνωστός αναλυτής, «θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο που πλέον δε θα έχει καμία ελπίδα. Διότι, αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα, σε δυο-τρεις μήνες οι μισοί Ελληνες δε θα έχουν να φάνε. Όταν άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά γύρω μας, όταν βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία, πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει η βίδα του κόσμου και να έχουμε αιματοκύλισμα;».
kazakis333
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο newsbomb.gr:
κ. Καζάκη, χτες είχαμε διαδηλώσεις, φωνές, επεισόδια, φωτιές. Το νέο μνημόνιο, όμως, πέρασε ακάθεκτο από τη Βουλή. Στα στόματα όλων των Ελλήνων, η ερώτηση είναι μία: «Και τώρα τι γίνεται;».
Υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Οχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Εχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.
Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;
Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!
Διότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτώ ότι η χώρα θα συνεχίσει με ένα τέτοιο πρωθυπουργό, με μια τέτοια διακυβέρνηση. Ποιος αποδέχεται σήμερα τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, την ώρα που το κόμμα του κατέρρευσε; Ποιος αποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά που έλεγε χτες αυτές τις κουταμάρες περί ανάπτυξης της χώρας, τις οποίες ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες;
Ποιοι θα υπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο;
Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει αναλάβουν την ιστορική ευθύνη σε συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια, πρέπει να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο, ώστε να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους μια εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό κυβέρνηση.
Και, άρα, να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Δε φτάνει αυτό. Πρέπει και να περιφρουρήσουμε αυτές τις εκλογές. Γιατί, αν τις αφήσουμε να διεξαχθούν υπό τον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τότε η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά.
Με ποιον τρόπο θα περιφρουρηθούν οι εκλογές;
Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Να αναλάβουν οι δικαστές. Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Singular ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη καταμετρητή ψήφων. Ωστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ψήφισε ο ελληνικός λαός.
Να συμπεράνω ότι έχετε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να έρθετε σε επαφή με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα και να τους καταθέσετε την πρότασή σας;
Ναι. Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα και αύριο θα κάνω το ίδιο και με τον κ. Τσίπρα. Οι επαφές με τις υπόλοιπες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις που βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.
Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες δε δεχτούν την πρότασή σας και κινηθούν πιο «θεσμικά» -όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα- τι προβλέπετε ότι θα συμβεί;
Να το ξεκαθαρίσω: Η πρότασή μου είναι μεν ακραία, αλλά είναι και θεσμική. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζούμε μια ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Στόχος της πρότασης είναι η τήρηση του Συντάγματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ακριβώς για να προστατεύσουμε το Σύνταγμα που παραβιάζεται από κόμματα και κυβέρνηση, θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς, αλλά και από τον κόσμο που πια δε θα έχει καμία ελπίδα.
Η Αριστερά πρέπει να σκεφτεί ώριμα. Διότι, τι είναι η Αριστερά, αν όχι μια δύναμη ανατροπής; Ανατροπής, μιας κατάστασης που είναι χειρότερη από χούντα; Γιατί υπάρχουν, αν όχι γι’ αυτό;
Προσέξτε: δε λέμε να ενωθούμε. Δεν είναι αυτή η πρότασή μας. Μιλάμε για μια σύμπραξη, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ενόψει της κάλπης, κάθε κόμμα ξεχωριστά θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Ουσιαστικά, λέμε να εκβιάσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Λέμε να προχωρήσουμε σε μα εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, γιατί αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών των κυρίων…
Κι αν αυτό δε γίνει; Τι φέρνει η επόμενη μέρα, η εποχή του νέου μνημονίου, για τον Ελληνα πολίτη;
κ. Χριστοφορίδη, αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που έρχονται, μετά από δύο-τρεις μήνες η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αβίωτη. Είναι ζήτημα αν ο μισός πληθυσμός θα μπορεί να τραφεί. Αν θα έχει, δηλαδή, την αγοραστική δύναμη να αγοράσει έστω και τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3 εκατομμύρια Ελληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010. Προσθέστε σε αυτούς, τους ακόμη περισσότερους του 2011 και του 2012. Ο χειμώνας που ζούμε είναι χειρότερος από αυτόν του ’41-’42. Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση μιας 27χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ψιλικατζίδικό της και ο άντρας της ήταν άνεργος. Μιλάμε για αίμα που ήδη τρέχει. Καθημερινά. Ποιος εμποδίζει τους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία… Πόσο δύσκολα μπορεί να στρίψει η βίδα του κόσμου και το αίμα να χυθεί ποτάμια;

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Η Αστυνομία να συλλάβει τον δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τύποις. Οι Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας στα στρατόπεδα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να αναλάβουν τη διοίκηση της χώρας, στους χώρους εργασίας τους».

Φανταστική οικονομική ανάλυση!!!!!!!!!!! Ή αλλιώς κ. Μπαμπινιώτη έχετε την καλοσύνη να μας ετυμολογήσετε τον κατά Καζάζη ορισμό της Οικονομίας (μα τί λέω, συγνώμη), τον κατά Καζάζη ορισμό της Δημοκρατίας (αμάν όλο λάθη είμαι, συγνώμη πάλι) τον κατά Καζάζη ορισμό της Διακυβέρνησης ενός κράτους (πάλι λάθος έκανα) το κατά Καζάζη πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικο-στρατιωτικο-αστυνομο-δημοσιοϋπαλληλικο-εκλογολογικό αμετροεπές παραλλήρημα?
Αλλά πάλι Μπαμπινιώτης και ετυμολογία χρειάζεται ή άλλος επιστήμων?

Saq είπε...

Ο καζάκης καλεί τις Ενοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους;

Έχουμε τρελαθεί τελείως μου φαίνεται.

kariatida62 είπε...

@Ανώνυμος:Φίλε Ανώνυμε, που φοβάσαι να εμφανιστείς με το προφιλ σου, θα απαντήσω εγώ για τον κ. Καζάκη μιας και αναδημοσιεύω το κάλεσμα που κάνει επίσημα στα αριστερά κόμματα που εκπροσωπούνται αυτή την στιγμή στην Βουλή και σ'όλες τις αντιμνημονιακές φωνές.
Αυτό δεν είναι οικονομική ανάλυση, αυτό είναι ύστατο κάλεσμα σ'όλους τους Έλληνες που πραγματικά πονούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου!
Για τις οικονομικές αναλύσεις του σε παραπέμπω στο ιστολόγιό του και σ'όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές που έκανε στην εκπομπή του Μανου Κακλαμάνου και την φίμωσαν! Πραγματικά θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς.
Σε χαιρετώ και εύχομαι ο τρόμος που σε διακατέχει εφ'όσον ούτε πίσω απο την ανωνυμία ενός μπλόγκερ δεν τολμάς να εμφανιστείς, να χαθεί!

kariatida62 είπε...

@Saq: O Kαζάκης καλεί τα νόμιμα εκλεγμένα κόμματα της Βουλής που είναι αντίθετα με το μνημόνιο να ενωθούν προκειμένου να σωθεί η πατρίδα!
Καλεί τον Ελληνικό Λαό, σύσσωμο να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και να περιφρουρήσει ο καθένας τον χώρο του προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί εδώ και τώρα σε ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
Καλεί τους πάντες να διαφυλάξουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σ'αυτή την χώρα και να μιλήσει ο κυρίαρχος Λαός με την ψήφο του! Δεν βλέπω τίποτα το παράλογο Σακ!
Ελληνας είναι και ο στρατιωτικός, και ο αστυνομικός και ο δημόσιος υπάλληλος και ο φοιτητής και ο άνεργος και κάθε πολίτης αυτής της άμοιρης χώρας!

habilis είπε...

O Θεός να βάλει το χέρι του !

Που το βρήκες αυτό το ούφο ?

kariatida62 είπε...

@habilis: Βαρέθηκε πια και αυτός ο Θεός να βάζει το χέρι του για να μας προστατεύει..!
Το Ούφο αυτό το πρόσεξαν στην Νάσα και το έμαθα κι'εγώ!
Κοίτα εδώ:
Αμερικανικοί κύκλοι σχολιάζουν αρνητικά το ΄΄φαινόμενο΄΄Καζάκης, αφού η άλλη λύση που προβάλλει επιδοκιμάζεται όλο και περισσότερο από τον Ελληνικό Λαό!

ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα δήλωσε,
μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1
F.M." του Βόλου και στην εκπομπή
"Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη
Κουμιώτη, ο Έλληνας
δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη
Δημήτρης Φιλλιπίδης, στην εκπομπή του οποίου, στον
ομογενειακό Ρ/Σ Hellas FM, φιλοξενήθηκε πριν λίγες ημέρες ο
Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.
εδώ το ηχητικό

kariatida62 είπε...

@προς Όλους: Aκούστε κι'αυτό!:
Εδώ και δύο ημέρες η βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα την λένε οι ντόπιοι) έπαψε να είναι όπως ήταν πρώτα!!!
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, στη βραχονησίδα που βρίσκεται μεταξύ Σαμοθράκης και των Τουρκικών παραλίων, έμεινε μόνο ένας βράχος. Ο Φάρος που υπήρχε και που στήθηκε από το Πολεμικό ναυτικό, σήμερα δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στο www.faros24.gr αλιέας της περιοχής και ο οποίος παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπόρεσε να πλησιάσει και να βγάλει την φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα.
Ο Φάρος σηματοδοτούσε αυτήν την βραχονησίδα, που οι αλιείς της περιοχής, λένε ότι αναβλύζει πετρέλαιο και για αυτό την αποκαλούν Λαδόξερα. Είχε και έναν ακόμη συμβολισμό, αφού αποτελούσε σύνορα της Ελλάδας με ότι αυτό συνεπάγεται.


Ο Φάρος της δεν υπάρχει και τα ερωτήματα είναι αναπάντητα για το τι συνέβη. Ο Φάρος ξηλώθηκε από τα κύματα που τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή έφθασαν τα 10 και 11 μποφόρ;
Η άλλη εκδοχή, είναι να έγινε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση, κάποιοι δηλαδή να κατέστρεψαν τον Φάρο.
Και σαφώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που αναφέρουν, ποιοί είχαν λόγο να το κάνουν. Το γεγονός είναι ότι από χθες το απόγευμα και επίσημα έχει γίνει ανακοίνωση από την υδρογραφική υπηρεσία ότι δεν λειτουργεί ο Φάρος στη βραχονησίδα.
Ήδη θεωρούμε ότι ταχύτατα και μόλις επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει σκάφος να μεταβεί στη Ζουράφα για να διαπιστώσει τι έγινε.
Το βασικότερο να ξανατοποθετηθεί ο Φάρος με την Ελληνική σημαία.Πριν
ΜΥΣΤΗΡΙΟ
Πριν από 2-3 ημέρες μοτορσίπ που ερχόταν στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Ίμβρο πλευρίσθηκε από Τουρκική Ακταιωρό και του έγιναν συστάσεις για την πορεία που ακολουθούσε.Κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις μας είπαν ότι ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι αντίστοιχο. Όπως βέβεια λένε, ότι δεκαετίες στην Ζουράφα έπιανε 10 και 11 μποφόρ αλλά ποτέ δεν έπαθε κάτι ο Φάρος. Πολλές οι συμπτώσεις....

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Ετσι κι αλλιώς οι ανεξάρτητοι όλοι μαζί ειναι δεύτερο κόμμα
(ποιος ξέρει τι ραδιουργίες επωάζονται ερημην μας..)
το πρώτο κόμμα, τύποις, πάει για διάλυση..
ίδομεν.
Και το χειρότερο..
όλοι εμείς θα φωνασκούμε αδύναμοι..με κυρίαρχο τον φόβο για ενα αβέβαιο αυριο..

kariatida62 είπε...

@IΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:Ολοι εμείς Πέλα μου θα πρέπει να συναινέσουμε με την σιωπή και την απραξία σ'αυτό το σκηνικό του παραλόγου που παίζεται εις βάρος της χώρας?
Ε τότε θα είμαστε συμμμέτοχοι όλοι στο έγκλημα κατά των εαυτών μας και κατά των γενιών που ακολουθούν!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑΑΑ...(αυτό κατάλαβεςςς;;;)
ο καθένας όπως μπορεί, θα "μιλά" και θα πράττει όπως μπορεί και δύναται!Αλλωστε η ιστορία μας εδειξε οτι απ΄τα αποκαϊδια μια σπίθα και σιγά-σιγά μύριες όσες, θεριεύουν την θράκα και το σκοτάδι γίνεται ΦΩΣ!

(ούτε καλημέρα δεν είπαμε @αμώτο ααα
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑ!!!!)

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:Βρε Πέλα εσύ δεν κατάλαβες...φωνάζω στην νύφη ορέ να τ'ακούσει η πεθερά! Πάσα μου δίνεις!

Καλημέρα κοριτσάρα μου, καλή μας μέρα!

kariatida62 είπε...

@Προς όλους εκείνους που φώναζαν πως με την επιστροφή μας στην δραχμή,θάρθουν όσοι έχουν χρήματα βγάλει στο εξωτερικό να μας αγοράσουν τα σπίτια μας!
Κοιτάξτε όμως τώρα ποιοι θάρθουν να μας αγοράσουν τα σπιτάκια μας:
Απαίτηση των Γερμανών - Χάνει την παλιά της «αίγλη» η αγορά του real estate
«Ρίξτε τις τιμές στα ακίνητα με κάθε κόστος». Αυτό είναι το αίτημα του Βερολίνου προς την Αθήνα καθώς φαίνεται πως η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των αποτιμήσεων στο ελληνικό real estate έχει εξοργίσει τους Γερμανούς, που επιδιώκουν να τις μειώσουν με φορολογικά μέτρα.
Η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η πτώση εισοδημάτων και τιμών σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ήταν το βασικό ζητούμενο των δανειστών μας από την πρώτη στιγμή, που υπογράφηκε το μνημόνιο, το Μάιο του 2010.
Σε αυτή την κατεύθυνση, άρχισε η εφαρμογή μιας πολιτικής οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς – κατ΄ αρχάς στο Δημόσιο – και σε συντάξεις και – σχεδόν δύο χρόνια μετά – στον ιδιωτικό τομέα, με τις γνωστές παρεμβάσεις στους κατώτατους μισθούς και σε βασικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων.
Ο στόχος ήταν αυτό να επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, ώστε να υποχωρήσουν και οι τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών. Το θέμα είναι αν έγινε αυτό.
Σε βασικά προϊόντα, όχι ή με πολύ αργούς ρυθμούς, για διάφορους λόγους, σε κάποια άλλα – κυρίως σε υπηρεσίες, που δεν είναι πρώτης ανάγκης –, με ταχύτερους.
Από τους βασικούς, όμως, και σημαντικούς κλάδους, όπου η τρόικα θεωρεί ύψιστης σημασίας την πτώση των τιμών, είναι η αγορά του real estate. Οι δανειστές μας εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο κλάδο οι αποτιμήσεις πρέπει να υποχωρήσουν πρώτα απ΄ όλα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός πως οι τιμές πώλησης και τα ενοίκια δεν έχουν πέσει ανάλογα με το κούρεμα των αποδοχών των φορολογουμένων.
«Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν στα ύψη;», δηλώνει γερμανός αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μέρκελ. «Πώς γίνει αποδεκτή η μείωση του κατώτατου μισθού κάτω από τα 600 ευρώ, όταν κάποιος πρέπει να πληρώνει νοίκι 350, 400 και 500 ευρώ;», αναρωτιέται η ίδια πηγή.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Βερολίνο ζητά την επιπλέον λήψη μέτρων και την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, που θα οδηγήσουν σε ελεύθερη πτώση τις αποτιμήσεις. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα;
Καθαρά φορολογικά. Σε συνέχεια του χαρατσιού της ΔΕΗ, το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά μέσο όρο τουλάχιστον 25%, ενώ ζητείται η πίεση να αυξηθεί μέσω άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων. Στόχος της γερμανικής πλευράς είναι να πληγεί η ιδιοκτησία κυρίως του μικρομεσαίου, ώστε μην αντέχοντας να σηκώσει το βάρος της φορολόγησης, να αναγκαστεί να πουλήσει το ακίνητό του σε πολύ χαμηλή τιμή, παρασύροντας προς τα κάτω και τα ενοίκια. «Οι μεγαλοϊδιοκτήτες και τα υψηλά εισοδήματα αντέχουν. Μπορούν να αντεπεξέλθουν πιο εύκολα στα νέα δεδομένα», συνεχίζει ο αξιωματούχος.
Στην ουσία, τι επιδιώκει η Γερμανία; Όταν οι μισθοί οδηγούνται προς τα 400 και 500 ευρώ, τα ενοίκια να πέσουν στα 200 και 300 ευρώ.
Το αν και πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί αυτό, θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως το ακίνητο παύει πλέον και επίσημα να αποτελεί επένδυση και σταθερή πηγή εισοδήματος για το μικρομεσαίο.
ΓΙΑΒΟΛ ΚΑΜΑΡΑΝΤ!

Αγγελική είπε...

Καρυάτιδα φίλη μου, εγώ συμφωνώ με τον Καζάκη και με όποιον είναι της άποψης να συλληφθεί η δοτή κυβέρνηση.
Εδώ που φτάσαμε ή θα πεθάνουμε απ την πείνα και τα χαράτσιαή θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Καλή δύναμη σε όλους!

Άιναφετς είπε...

Καλησπέρα!
Γιατί εξακολουθώ να "αισθάνομαι" πως πίσω απ' όλα αυτά που συμβαίνουν ΚΑΙ στην Ευρώπη, (εκτός Αγγλίας και Γερμανίας) υπάρχει ένα "σχέδιο" που μόνο πολύ λίγοι γνωρίζουν και εμείς λειτουργούμε απλά ως καλολαδωμένες μαριονέτες ΤΟΥΣ;
Προσωπικά πιστεύω πως είναι αφέλεια να νομίζει κανείς πως η όποια κυβέρνηση ακόμα και αριστερή ή νόμιμα εκλεγμένη, θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα...με "αυτούς"!
Εξακολουθώ πάλι να πιστεύω, πως όπλο μας είναι η ενημέρωση και η μη κομματικοποιημένη οργάνωση των πολιτών!
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

kariatida62 είπε...

@Mαίρη:Kαι γω συμφωνώ...Κάτι θολά όμως διάβασα περί Μακεδονικού και ανατρίχιασα! Για ρίξε ένα βλέφαρο, δίπλα και συ να μου πεις...!

kariatida62 είπε...

@Αιναφετς:Μαγισσούλα μου λες:
"Προσωπικά πιστεύω πως είναι αφέλεια να νομίζει κανείς πως η όποια κυβέρνηση ακόμα και αριστερή ή νόμιμα εκλεγμένη, θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα...με "αυτούς"!
Kαι τότε τι να εκλέξουμε? Ράμπο για να τα βγάλουν μια και καλή μαζί τους πέρα? Κάποιους πρέπει να βγάλουμε να εκπροσωπούν την φωνή μας. Ασε όμως πρώτα να απαλλαχτούμε απ'αυτούς που μας κατσικώθηκαν και θα βρούμε τους επόμενους...
Εξακολουθώ πάλι να πιστεύω, πως όπλο μας είναι η ενημέρωση και η μη κομματικοποιημένη οργάνωση των πολιτών! Σ'αυτό με βρίσκεις 100% σύμφωνη!

Αγγελική είπε...

Καρυάτιδα δεν ξέρω τι παίζεται με το Μακεδονικό ή μάλλον ξέρω ότι ξέρεις, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι με τόσους άχρηστους τόσα χρόνια που μας κυβερνούν μας την έχουν πέσει απο παντού.Αν ήμουν 25 χρονών θα έφευγα απο τούτη τη χώρα, τους σιχάθηκα όλους αυτούς τους σωτήρες φίλη μου.
Εκείνο που θέλω να σε ρωτήσω κι αν ξέρεις μου λες. Αν πριν το μνημόνιο όλοι οι αντιμνημονιακοί παραιτούνταν δηλ.ΚΚΕ _ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι οι υπόλοιποι δεν θα διαλυόταν η βουλή; Δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν αυτή την καταστροφή που ψήφισαν;
Δεν ξέρω καν αν αξίζει κανένας απο δαύτους.
Νεότερη είδηση είναι ότι ο Κακλαμάνος με τον Καζάκη φτιάχνουν εφημερίδα.
Φίλη μου σε φιλώ

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Aν ημουν 25 χρονών Μαίρη μου, θα ήμουν το σίγουρο άνεργη και άστεγη, γι'αυτό θα είχα πάρει τα βουνά Μαιρούλα! Τα βουνά μ'ότι αυτό θα με παρότρυνε να κάνω...!
Ομως είδα πως ακόμα το λέει το σκαρί μου, αντέχει και χιλιάδες χημικά με απλό ΜΑΛΟΞ και βαζελίνη!
Μη με δεις στ'αλήθεια πάνω στα βουνά να φωνάζω Αέραααααα! Και νάσαι σίγουρη πως θάναι αρκετοί δίπλα μου...
Οσο για τις αριστερές δυνάμεις φέρουν ιστορική ευθύνη απέναντι στον Λαό και θα το πληρώσουν ακριβά, όπως πλήρωσαν και στο παρελθόν και τα πληρώνουν μέχρι σήμερα!
Αλλά όταν τους τα φωνάζεις προσπαθουν να κλείσουν τα αυτιά τους φωνάζοντας υστερικά:Eίσαι, είστε προβοκάτορες!!! Και έτσι νομίζουν πως ξεμπέρδεψαν!
Καλό βράδυ καλή μου!