bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

.ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΦΑΔΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ...!

΄Εσκυψε, πήρε απο ένα στασίδι τον σκούφο του να βγει έξω, μα εκεί που φούχτωνε τα μαλλιά του να τα χώσει στο παπαδίστικο σκούφο, βαθύς στεναγμός ακούστηκε στο σκοτάδι, ένα στασίδι έτριξε.
 Η Τρίχα του παπα-Γιάνναρου σηκώθηκε. Φοβήθηκε! Μα ντράπηκε, απλοχέρισε, πήρε απο το μανουάλι ένα κερί, τό άναψε στο καντήλι του Χριστού και τράβηξε ίσια κατά το στασίδι, απ'όπου ακούστηκε ο στεναγμός.
Ετρεμε το κερί στο χέρι του, μα έδεσε κόμπο την καρδιά του, ζύγωσε.
Χαμήλωσε το κερί...μια γριά, γατζωμένη στο στασίδι, πετάχτηκε ορθή! κι' ολομεμιάς απο τα διπλανά στασίδια τέσσερεις άλλες γριες σήκωσαν στο φως του κεριου τα χλωμά σταφιδιασμένα τους πρόσωπα.
-Ποιές είστε? Τι γυρεύετε εδώ? Κατεβείτε απο τα στασίδια! ξεφώνισε ο παπα-Γιάνναρος πισωδρομώντας .Κατρακύλησαν οι γριές απο τα στασίδια, σωριάστηκαν κάτω στις πλάκες και γαντζώθηκαν απο το περβάζι του Επιτάφιου. Εσκυψε απάνω τους ο παπάς , ζύγωσε στην καθεμιά το φως του κεριού.
 Τι πίκρα, τι μάτια αδειασμένα απο το κλάμα, τι χείλια γεμάτα φαρμάκι!!!
"Ετούτα είναι τα πρόσωπα της Ελλάδας" συλλογίστηκε ο παπα-Γιάνναρος ανατριχιάζοντας , "ετούτες είναι οι μάνες..."
Κι' άξαφνα οι πέντε χαροκαμένες γερόντισσες του φώναξαν, έτσι που τις κοίταζε σκυφτός , πως ήταν οι πέντε μεγάλες Ελληνομάνες-η Ρουμελιώτισσα, η Μακεδονίτισσα, η Ηπειρώτισσα, η Μοραίτισσα κι η αρχόντισσα μάνα απο τα νησιά ...
-Τι ζητάτε εδώ στο Κάστελο? ρώτησε με ταραχή, ποιόν γυρεύετε, ποιές είστε?
 Πήραν όλες μονητάρου να μιλούν, να σκληρίζουν, να στηθοδέρνονται.
-Δεν καταλαβαίνω τίποτα! Τίποτα! Τι χλαλοή είναι ετούτη? Μια να μιλήσει!
Η πιο γρια ανασηκώθηκε στα γόνατά της, άπλωσε το χέρι της στις άλλες , το πρόσωπό της ήταν απο σκληρή πέτρα.
-Σωπάτε, είπε, εγώ υα μιλήσω, η γεροντότερη!
Στράφηκε στον παπά:
-Είμαστε οι μάνες, έχουμε γιους στον πόλεμο, άλλες στον κάμπο, άλλες στο βουνό. Ολες έχουμε κι'απο ένα σκοτωμένο. Είμαι η γριά Κρουσταλλένια απο τον Χάλικα. Τι έπαθες παπα-Γιάνναρε δεν μας γνωρίζεις? Ο νους σου θαρρώ, ήταν αλλού, στις βλαστήμιες.
-Δεν βλαστημούσα, όχι δεν βλαστημούσα. Τα λόγια σου να τα μετράς...δεν βλαστημούσα, προσευχόμουν! Ετσι προσεύχομαι εγώ στον Θεό, δεν έχω να δώσω λόγο σε κανέναν!
Πήγε και κάρφωσε το αναμμένο κερί στο μανουάλι, γύρισε στις γερόντισσες, η φωνή του τώρα μαλάκωσε:
-Σκύβω και προσκυνώ τον πόνο σας μανάδες της Ελλάδας είπε συμπαθάτε με, ο νους μου, άργησε να γυρίσει μέσα κόκαλα του κεφαλιού μου, να σας δω και να σας γνωρίσω.
Τώρα πια γύρισε απο τον πύρινο ουρανό, όπου μιλούσα με τον Παντοκράτορα και σας καλωσορίζω
όλες, μια, μια ξέχωρα: Kαλώς όρισες κυρά-Κρουσταλλένια, χαροκαμένη απο το Χάλικα. Καλώς όρισες κυρά-Μαριγώ απο την Παστροβά.  Και του λόγου σου κυρά-Δέσποινα απο το Κρούσταλλο, κι εσύ γριά γερόντισσα Ζαφείρω , απο την Χρυσοπηγή. Καλώς ορίσατε στο σπίτι ετούτο του Θεού στο σταυρωμένου. Τι θέτε? Ποια τα παραπονά σας? Ακούω...
-Μας ξεσπίτωσαν, παπα-Γιάνναρε, βόγκηξε η γριά Κρουσταλλένια, μας έδιωξαν απο τα χωριά μας, μαυροσκούφηδες και κοκκινοσκούφηδες, μας σκοτώνουν τους άντρες μας, γυρίζουμε απο σπηλιά σε σπηλιά, πεινούμε, κρυώνουμε... Πού να στραφούμε? Σε ποιανού πόδια να πέσουμε? πώς θα πάρει τέλος η συφορά? Μας έπεψαν τα χωριά γέροντα, να σε ρωτήσουμε
Εσύ μιλάς με τον Θεό, εσύ είσαι το στόμα του, τ'αυτιά του, τα μάτια του, στα ξεροβούνια ετούτα, θα ξέρεις...
-Βοήθα μας γέροντα! σκλήρισαν κι οι αποδέλοιπες γριές κι ανασηκώθηκαν στα γόνατά τους. Κρέμεται ο λαός απο το λαιμό σου!
 Ο παπα-Γιάνναρος πήγε και ήρθε μέσα στην εκκλησιά, στάθηκε μπροστά απο τέμπλο, κοίταξε τον Χριστό μα δεν τον είδε, ο νούς του αρμένιζε αλάργα, σε σκοτεινά νερά. Πολλά στενή του φάνηκε άξαφνα η εκκλησιά, άν άπλωνε τα μπράτσα τουοι τοίχοι θα γκρεμίζονταν. "Ο Θεός έριξε επάνω μου"..μουρμούρισε, "όλα τα βάρητα. Βάστα κακομοίρη παπα-Γιάνναρε!"
 Εσκυψε στις γονατισμένες γερόντισσες τις πήρε μια μια απο το χέρι τις σήκωσε!
-Καθεμιά σας, είπε, έχει κι'ένα νεκρό στην αυλή της μα εγώ έχω χιλιάδες λείψανα στην αυλή μου, τυλιγμένα σε μαύρες και κόκκινες σημαίες. Οχι στην αυλή μου, στο σπλάχνο μου δεν μπορώ πια να περπατήσω, σκοντάφτω! Και σε όποιο λείψανο κι αν σκύψω, βλέπω το πρόσωπό μου, γιατί όλα είναι παιδιά μου. Κοίταξε τις γριές που είχαν πιαστεί πάλι απο τον Επιτάφιο και σκλήριζαν.
-Σηκωθείτε, ξεγαντζώστε απο τον Επιτάφιο, σταθείτε στα πόδια σας! Δεν βαρεθήκατε ακόμα να κλαίτε? Σιχαίνεται ο Θεός τα κλάμματα. Το νερόμυλο μπορούν να τον κινήσουν τα κλάματα του ανθρώπου, τον Θεό δεν μπορούν! Γυρίστε στις σπηλιές σας, καλέστε σε σύναξη τους άντρες, τις γυναίκες, ανοίχτε το στόμα φωνάχτε: Toύτα παραγγέλνει ο Παπα-Γιάνναρος απο το Καστέλο. Τρεις οι δρόμοι που μπορούν να μας πάνε στην λύτρωση: o Θεός, οι αρχηγοί του λαού, ο λαός! 
Ο Θεός να το πάρετε απόφαση, μας κλείστηκε. Δεν ανακατεύεται λέει στις δουλειές μας, μυαλό μας έδωκε, λευτεριά μας έδωκε, πλένει και ξεπλένει τα χέρια του. Μας σιχαίνεται? Δεν μας θέλει? για περίσσια μας αγαπάει και μας παιδεύει?
 Δεν ξέρω, άνθρωπος είμαι αμαρτωλός , δεν μπορώ να μπω στα μυστικά του Θεού. Μα ένα μονάχα ξέρω θετικά: o δρόμος αυτός είναι κλειστός, τυφλοσόκκακο.
Ο δεύτερος δρόμος, ανάθεμά τους,  είναι οι αρχηγοί του λαού, οι κεφαλές. Ολοι, όλοι οι αρχηγοί. Εγώ διάκριση δεν κάνω, δεν είμαι κόκκινος μήτε μαύρος, να τους πεις, είμαι ο παπα-Γιάνναρος που μιλάει με τον Θεό και δεν  καταδέχεται ποτέ να προσκυνήσει κατουρημένες ποδιές των ανθρώπων!
Κι'αν σκίσεις την καρδιά μου, θα βρεις όπως στην χάρτα που κρέμεται στα σχολειά, απο την μια άκρη ως την άλλη της καρδιάς μου, απλωμένη απάνω στο αίμα μου, την ΕΛΛΑΔΑ! Ολάκερη την ΕΛΛΑΔΑ! Αυτό να τους πείτε, αυτό τ'ακούτε?
-Ακούμε ακούμε αποκρίθηκαν οι μανάδες ..λέγε γέροντα  και μη θυμώνεις αυτός ο δεύτερος δρόμος είναι ανοιχτός?
Ο δεύτερος δρόμος είναι κι'αυτός κλειστός. Κανένας αρχηγός δεν έχει μέσα του ολάκερη την Ελλάδα, μήτε μαύρος, μήτε κόκκινος. Ολοι τους την έχουν μοιρασμένη, την άκαμαν οι κακούργοι δυο κομμάτια, σαν να μην ήταν ζωντανή. Και το κάθε κομμάτι λύσσιαξε να φάει το άλλο. Βασιλιάδες, πολιτικάντηδες, γαλονάδες, δεσποτάδες, κοτζαμπάσηδες, καπεταναίοι του βουνού και του κάμπου, όλοι, όλοι έχουνε λυσσιάξει. Είναι λύκοι λιμασμένοι, πεινούν κι'είμαστε εμείς ο λαός το κρέας γιατί μας βλέπουν ως κρέας και μας τρώνε!
-Ο τρίτος δρόμος, ο τρίτος δρόμος γέροντα μου? τον ρώτησε μιαν άλλη γρια τραβώντας τον απο το φαρδομάνικο
-Ποιος τρίτος δρόμος? Δεν έχει τρίτο δρόμο! Δεν έχει ακόμα ανοίξει να γίνει δρόμος. Πρέπει εμείς, μοχτώντας προχωρώντας να τον ανοίγουμε, να γίνει δρόμος.
-Ποιοι εμείς?
-Ο Λαός! Απο τον λαό αρχίζει ο δρόμος αυτός, με τον λαό προχωράει και στον λαό τελειώνει!
Βολές, βολές αστραπή σκίζει το νού μου...ποιός ξέρει , λέω, μπορεί ο Θεός να μας σπρώχνει στην άκρα ετούτη συφορά για να μας αναγκάσει ν'ανοίξουμε θέλοντας και μη, για να σωθούμε, τον τρίτο αυτό δρόμο...Δεν ξέρω μανάδες, πού να σταθώ, να βγάλω κρίση, μα αν ρωτήστε την καρδιά μου, αυτό λέει, να μη πιάνεστε ακόμα απο την άκρα του ρούχου μου, σα τα μωρά. Σηκωθείτε, ορθοί, περπατάτε μόνοι σας!
Οι γριές δεν καταλάβαιναν καλά- καλά τα λόγια του παπά, μα η καρδιά τους μια στάλα ειρήνεψε, έδεσαν σφιχτά τα μαύρα τσεμπέρια τους, έκρυψαν το κούτελο, το πιγούνι, τ'αυτιά, το στόμα..συντάχτηκαν για το δρόμο.
-Στην ευκή του Θεού και της πατρίδας, είπε και σταύρωσε απάνω απο τις γερόντισσες τον αέρα.
Στάθηκε στο κατώφλι της εκκλησιάς και κοίταξε τις μανάδες, την μια πίσω απο την άλλη, ν'αραδίζουν τον τοίχο τοίχο και αφανίζουνται. Ανέβαινε το φεγγάρι απο το πετρόχαρο βουνό, μύριζε ο αγέρας θρούμπα και σαπίλα
-Κακόμοιρη Ελλάδα, μουρμούρισε ο γέροντας κοιτάζοντας τις μανάδες ν'αφανίζονται ανάμεσα στις πέτρες, κακόμοιρη Ελλάδα με το μαύρο τσεμπέρι!

Απόσπασμα  απο βιβλίο: "ΟΙ AΔΕΛΦΟΦΑΔΕΣ" του Νίκου Καζαντζάκη.
Αφιερωμένο σ'όσους ανατριχιάζουν στην θέα του αδελφού τους Έλληνα κομμουνιστή, Έλληνα στρατιωτικού, Έλληνα αστυνομικού, Ελληνα δικαστικού, Έλληνα δημόσιου υπάλληλου, ΄Ελληνα εκπαιδευτικού, Ελληνα ελεύθερου επαγγελματία, Ελληνα Ιδιωτικού υπάλληλου, ΄Ελληνα ταχυδρομικού, ΟΤΕτζή, ΔΕΗτζή, οικοδόμου, λιμενεργάτη, εργάτη, γεωργού, κτηνοτρόφου, Ελληνα...Ελληνα , ωρέ ΑΔΕΛΦΟΥ!!!

 

73 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Υπέροχο το απόσπασμα Κάρυ!
Και πόσο επίκαιρο αυτήν την εποχή!
Τελικά αυτή η χώρα ανέκαθεν χτυπιόταν απ'τα ίδια της τα παιδιά πρώτα και μετά π'τους ξένους!

Φιλί θαλασσινό!

teleytaios είπε...

Τι να πει κανείς για τον Καζαντζάκη και το έργο του; Τα λόγια είναι περιττά...

Το απόσπασμά σου είναι διαλεχτό! Μου φαίνεται ότι πάντα η Ελλάδα φορούσε μαύρο τσεμπέρι... Τώρα θα αλλάξει που έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα;

Την καλησπέρα μου Κάρυ.

Υ.Γ. Αν σου πω ότι ετοιμάζω κι εγώ κάτι από Καζαντζάκη θα με πιστέψει; Μήπως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται τελικά; Χα, χα, χα... :)

magda είπε...

Από τα σχολικά μου χρόνια το θυμάμαι και τώρα βουρκωμένη το διάβασα Κάρυ μου!
Υπέροχο και επίκαιρο όσο ποτέ!
Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

kariatida62 είπε...

@Zoyzoy: O Καζαντζάκης είναι παντα επίκαιρος, γιατί υπήρξε ο Ψυχοθεραπευτής του Ελληνα.
Στα βιβλία του ανακαλύπτεις την ψυχοσύνθεση της φυλής μας.
Συχνά επιστρέφω σ'αυτά και παίρνω δύναμη όπως ο Χριστιανός παίρνει δύναμη απο το Ευαγγέλιο.

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Θα σε πιστέψω Τελευταίε μου, γιατί νιώθεις Ελληνας μέχρι το τελευταίο σου κύτταρο.
----
Πρόσφατα είχα μία συζήτηση μ'εναν νέο που δήλωνε διεθνιστής και όχι Ελληνας. Τον ρώτησα πώς γίνεται αυτό? Το να είσαι διεθνιστής και όχι Ελληνας? ΕΛΛΑΔΑ=ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ και ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ του αντιγύρισα.
Το παιδί με κοίταγε σκεφτικός και μου απαντά..αυτό δεν τόχα σκεφτεί όταν διάβασα την ασκητική του Καζαντζάκη και τον λάτρεψα.
Διάβασε και τα υπόλοιπα βιβλία του και θα ανακαλύψεις το παραπάνω του απάντησα! Για μένα ο Καζαντζάκης είναι απόστολος των Ελλήνων εφ'όσον έγραψε το ευαγγέλιό τους.

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Θα σε πιστέψω Τελευταίε μου, γιατί νιώθεις Ελληνας μέχρι το τελευταίο σου κύτταρο.
----
Πρόσφατα είχα μία συζήτηση μ'εναν νέο που δήλωνε διεθνιστής και όχι Ελληνας. Τον ρώτησα πώς γίνεται αυτό? Το να είσαι διεθνιστής και όχι Ελληνας? ΕΛΛΑΔΑ=ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ και ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ του αντιγύρισα.
Το παιδί με κοίταγε σκεφτικός και μου απαντά..αυτό δεν τόχα σκεφτεί όταν διάβασα την ασκητική του Καζαντζάκη και τον λάτρεψα.
Διάβασε και τα υπόλοιπα βιβλία του και θα ανακαλύψεις το παραπάνω του απάντησα! Για μένα ο Καζαντζάκης είναι απόστολος των Ελλήνων εφ'όσον έγραψε το ευαγγέλιό τους.

Ανώνυμος είπε...

Έ΅χω διαβάσει τους αδελφοφάδες, όπως και όλα τα υπόλοιπα του Καζαντζάκη.

Το απόσπασμα σου εξαιρετικό. Το έγραψε για τους Έλληνες που τρώνε ο ένας τον άλλον. Και όλοι μαζί την Ελλάδα φυσικά, σάρκα της είμαστε όλοι. Σωστά το έθεσες.

Και να φανταστείς ότι νέα παιδιά δίνουν ραντεβού θανάτου (1-2 φορές έχει υπάρξει και νεκρός) γιατί οι μέν είναι Ολυμπιακοί και οι δε Παναθηναϊκοί !!

Πότε σε ομάδες, πότε σε κόμματα...
Θυμάσαι τα Πράσινα και τα Μπλέ καφενεία ; Ευτυχώς ο λαός τα προσπέρασε. Σε επαγγέλματα όχι ακόμα, μη φτάσουμε και εκεί...

kariatida62 είπε...

@Magda: Όλο το λογοτεχνικο του έργο θάπρεπε ήταν μάθημα μελέτης στο Γυμνάσιο για τα Ελληνόπουλα.
Σε μία τάξη, θεωρώ καταλληλότερη τη Γ΄Γυμνασίου, όλη η ετήσια ύλη του μαθήματος των Λογοτεχνικών Κειμένων ή της Νεοελληνικής γλωσσας, θάπρεπε να είναι αφιερωμένη στο έργο του!

kariatida62 είπε...

@GIP: Τι να μην φτάσουμε ως εκεί που μας έφτασαν! Δεν έτυχε τουλάχιστον μία φορά ν'ακούσεις σε φιλικές συζητήσεις για τον πόλεμο μεταξύ των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων? Για τους ΔΕΗτζήδες, τραπεζικούς, ΟΤΕτζήδες κλπ?
Η εκστρατεία του "διαίρει και βασίλευε" ξεκίνησε απο τα γαμοκάναλα που λεει και ο Δημητράκης!

Margo είπε...

Έτσι και κάνουμε πως ορμάμε θα γίνουμε από χίλια χωριά χωριάτες. Πιο διαιρεμένοι δεν πρέπει να υπήρξαμε ποτέ. Είμαστε, αλλά μας έκαναν επίσης και λειτουργεί μια χαρά γι αυτούς. Προχωράνε το καταστροφικό τους έργο ανέγγιχτοι!

Δεν έχω διαβάσει τις αδελφοφάδες. Εξαιρετικό το απόσπασμα!!!

kariatida62 είπε...

@Μargo:Xμ...μια γύρα μόνο να κάνει και ο πιο δύσπιστος στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει πως ετοιμοι είμαστε ν'αρπαχτούμε μεταξύ μας σε 0 χρόνο!
---
Μελετήστε Καζαντζάκη...όλα του τα έργα είναι πολύτιμα για κάθε Ελληνα για κάθε άνθρωπο!

teleytaios είπε...

Κάρυ μου, μεταξύ μας, αλλά η ανάρτηση που ετοιμάζω είναι ένα μικρό κομμάτι από την Ασκητική! Τυχαίο, δε νομίζω, χα, χα, χα...

Προσφάτως ήρθε στο ιστολόγιό μου ένας νέος φίλος. Πολύ καλός αν κρίνω από το ιστολόγιό του. Και μιας και η συζήτηση που έχει ανοίξει εκεί είναι παρόμοια με τη δικιά σου εδώ, κάνε ένα κόπο και πέρνα μια βόλτα, δε θα χάσεις. Θα τον βρεις εδώ.

Μου αρέσει που λες ότι νιώθω Ελληνας μέχρι το τελευταίο σου κύτταρο. Είναι αληθινό αυτό, με τιμά αλλά ταυτόχρονα με γεμίζει ευθύνες, πολλές και δύσκολες. Την αλήθεια σου μιλάω.

Η απάντηση που έδωσες στο νέο περί διεθνισμού ήταν αριστοτεχνική. Καλύτερα δε θα μπορούσες να έχεις απαντήσει! Όσο για τον Καζαντζάκη, τούτη η τελευταία σου πρόταση είναι αληθινή πέρα για πέρα, πιο αληθινή δε γίνεται. Μπράβο σου Κάρυ μου, χαίρομαι που είσαι φίλη μου, έστω κι αν ποτέ δεν αντίκρισα το βλέμμα σου. Που θα πάει όμως...

kariatida62 είπε...

@Teleytaios:Περιμένω την ανάρτηση...και αμέσως μετά θα πεταχτώ ως το κονάκι του νέου φίλου σου...για να μου τον συστήνεις εσύ δεν πρέπει να καθυστερήσω!
----
Εχω ένα μικρό Μαμούνι κοντά στα μέρη σου και σπουδάζει.'
Αν το θελήσουν οι καιροί οι δύσκολοι,σύντομα θα τελειώσει τις εκεί σπουδές του.
Οταν θα το ξαναεπισκεφτώ θα σου δώσω ραντεβού να βρεθούμε στον Ομφαλό της γης...νομίζω ότι ο χώρος θα βοηθήσει στο αντάμωμα των βλεμμάτων μας...

teleytaios είπε...

Ευχαρίστως! Να υποβάλλουμε και τα σέβη μας στον Απόλλωνα κάνοντας σπονδή με γλυκόπιοτο κρασάκι ;)

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Xαχαχαχαχαχα! Ακριβώς!
Θα παρει μορφή μικροσυμποσιακής γιορτής το συναπάντημά μας!
-----
Πηγα στον Κουφετάριο και σ'ευχαριστώ!
Ενιωσα ευθύς πως δεν είμαι μόνη!
Είστε τόσοι πολλοί εκεί έξω, και ενώ είστε δίπλα μου δεν σας ξεχωρίζω με την πρώτη ματιά...
Μα όταν θα σημάνουν οι καμπάνες όλοι θα βρεθούμε!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ!
ΚΑΡΥ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ...ΝΑ ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...
ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ....
-ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ.....
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

kariatida62 είπε...

@Ο/Η Effie's Sweet Home Designs:
To προαίωνιο ελάττωμά μας
Να μη μονοιάζουμε ποτέ! Μόνο λίγο πριν την καταστροφή...

Το αναφορά στον Γκρέκο είναι ένα βιβλίο που έχει περιμαζέψει σκέψεις του που έχει πρωτογράψει στην Ασκητική, στον Βραχόκηπο, στις Αδελφοφάδες κλπ.
Εχω σχεδόν διαβάσει όλα τα βιβλία του. Εκείνη την Οδύσσεια δεν έχω καταφέρει. Είναι ένας Τόμος!
Καλό Σαββατόβραδο Εφάκι!

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Να το θέσω κάπως αλλιώς;
Δεν θεωρώ αδελφούς μου, αυτούς που κατέστρεψαν αυτήν την πανέμορφη χώρα.
Αυτά τα καθάρματα που κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας.
Αυτούς που πούλησαν την πατρίδα μου και τώρα παραδίνουν τα κλειδιά στους τοκογλύφους-«αγοραστές».
Δεν θεωρώ αδελφούς μου αυτούς που μου πίνουν το αίμα, που ποντάρουν στην φιλοπατρία μου, ζητώντας μου διαρκώς θυσίες, που μ’ έφτασαν στο κατώφλι της εξαθλίωσης, ενώ παράλληλα αυτοί «στόκαραν» 600 δις ευρώ κλεμμένα από τον κόπο μου, στις τράπεζες της Ελβετίας.
Δεν θεωρώ αδελφούς μου τα ανθρωπόμορφα κτήνη των δυνάμεων καταστολής, που ενώ με χτύπησαν στη διαδήλωση κι έπεσα στην άσφαλτο, όρμησαν σαν ύαινες πάνω μου και με κλωτσούσαν παντού, με μίσος.
Δεν θεωρώ αδελφούς μου τους δικαστές που θα με δικάσουν και θα με στείλουν στη φυλακή για 500 ευρώ, τη στιγμή που οι κλέφτες πολιτικοί και κάθε λαμόγιο, είναι ελεύθεροι κι «ωραίοι» να φιγουράρουν στα πρωινάδικα και στις μεσημεριανούδες.
Ούτε είναι αδέλφια μου, όσοι ενώ εγώ κοκάλιαζα από την παγωνιά στα φυλάκια του Έβρου, «υπηρετούσαν» με πολιτικά, με πούρα και ουίσκι, «στην υγειά» του κορόιδου …αδελφού τους.
Δεν είναι αδελφός μου ο Μάνεσης που απολύει από τα κάτεργά του τους χαλυβουργούς, θέλοντας να γίνουμε όλοι «κινέζοι» στα εργασιακά μας, οι «τυχεροί» δηλαδή που θα έχουν …δουλειά.

Αδέλφια μου είναι όσοι υποφέρουν, όσοι πονούν κι ονειρεύονται, όσοι σηκώνονται όρθιοι, στέκουν με το μέτωπο ψηλά, κόντρα στον ήλιο και παίρνουν την απόφαση να σπάσουν τις αλυσίδες που κάποιοι δήθεν «αδελφοί», τους φόρεσαν.
Δεν φταίνε τ’ «αδέλφια» που «τσακώνονται», για τη σημερινή κατάσταση. Σε μια κοινωνία-ζούγκλα που κυριαρχεί το κέρδος, δεν μπορεί να είναι όλοι αδέλφια. Στην πραγματική ζούγκλα μπορούν όλα τα ζώα να είναι;
Κάποιοι «αγαπούν» και κάνουν τα πάντα για το κέρδος, πατώντας τους άλλους (εμάς που από τον ιδρώτα μας πλουτίζουν) στο λαιμό. Και την ώρα που η ανάσα μας λιγοστεύει, οι ίδιοι οι βασανιστές μας,
μας φωνάζουν:
κάντε κάτι αδέλφια να σωθούμε…
Καλή δύναμη!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το τελευταίος σχόλιο ήταν το κάτι άλλο, ήταν ανατριχιαστικό...

kariatida62 είπε...

@oikodomos: Σε περίμενα...εξ'αλλου ήταν αφιερωμένο και σε σένα! Κυρίως σε σένα που μ'ενέπνευσες να σηκώσω το ποστ!
Μιλάς για κομματικούς στρατούς ή για τα απλά θύματα του συστήματος αυτού που μέσα σ'αυτά μπορεί να ανήκουμε ακόμα συ και γω..ή αν όχι εμείς τα παιδιά μας οι παιδικοί φίλοι μας οι γειτόνοι μας?
Την Κυριακή πλησίασα τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ σε απόσταση αναπνοής.
Ο φωτισμός χαμηλός αλλά διέκρινα πίσω απο τα προστατευτικα τζάμια του κράνους τα μάτια του 25χρονου Μαμουνιού μου και πόνεσε η ψυχή μου! Τους μίλησα σκληρά στην αρχή, μετά προστατευτικά σαν μάνα τους, πήρε θάρρος ο κόσμος δίπλα μου και άρχισαν και άλλοι να τους μιλούν, άλλοτε απαξιωτικά,άλλοτε με ύβρεις, αλλοτε σαν αδέλφια.
Ξέρεις πότε είδα να λυγίζουν δυο τρία απο αυτά τα παιδιά ρομποκοπ? Οταν τους μίλησα για την μητέρα και τον πατέρα τους, τ'αδέλφια τους...Ποιος σας είπε ότι παίρνουμε 1500 ευρώπουλα φώναξε ένας σε κάποιον διαδηλωτή.
Και αμέσως το πηγαδάκι άναψε...Κάντε παλληκάρια μου μεταβολή τους φώναξα να πάμε όλοι μέσα να τους συλλάβετε εσείς! Εσείς που ορκιστήκατε να φυλλάτε την πατρίδα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ακούστηκε μία φωνή του ανώτερού τους: Bάλτε μάσκες...και οι πυροσβεστήρες με τα χημικά τους στοχοποίησαν τα κεφάλια μας!
Κόντεψα ν'αφήσω την αναπνοή μου εκεί κοντά στο μνημείο του άγνωστου...αλλά όταν συνήλθα εκείνα τα παιδιά σκέφτηκα και λυπήθηκα, Οικοδόμε, τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα!
Δεν χτυπάς το κωλοσύστημα, χτυπώντας τα παιδιά σου Οικοδόμε!
Χτυπάς τις κεφαλές, κατ'ευθείαν στο δόξα πατρί! Οχι όμως τα θύματά τους!
Δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, άχρηστοι και λαμόγια, όλοι οι στρατιωτικοί, όλοι οι δικαστικοί, όλοι οι δημοσιογράφοι! Καταλάβετέ το όλοι σας εκεί πέρα στο Περισσό! Αγκαλιάστε τον λαό και τα προβλήματα του, σύμμαχο και κοινωνό κάντε τον όχι εχθρό!

kariatida62 είπε...

@ο δείμος του πολίτη:Το τελευταίο σχόλιο? Εννοείς αυτό του Οικοδόμου?
Αν θέλεις γίνε λίγο πιο σαφής, γιατί κάποιο "πληκτρολογικό" λάθος δεν αφήνει να ξεκαθαρίσουμε αυτό που θέλεις να μας πεις δείμο....

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62: σου γράφω πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Όχι βέβαια, δεν αναφέρομαι σε κομματικούς στρατούς, πως σου ήρθε; Η καταπίεση που βιώνει ο άνεργος, ο απλήρωτος, ο, ο, ο κλπ, τι σχέση έχει με κομματικούς στρατούς;
Πέφτεις σε αντιφάσεις με αυτά που μου γράφεις. Από τη μια βλέπεις τα …μάτια του δυνάμει δολοφόνου σου, του δεκανικιού του συστήματος, του «γενίτσαρου» που ενώ φυτοζωεί όπως οι άλλοι εργαζόμενοι (συγκινήθηκα, σνιφ), αυτός τάσσεται φανατικά υπέρ του εκμεταλλευτή του, σκοτώνοντας όποτε χρειαστεί αυτούς που θα εναντιωθούν στο αφεντικό του, και από την άλλη παραδέχεσαι πως μετά από λίγο άρχισε να σε ψεκάζει σαν να είσαι κατσαρίδα. Λυπήσου τον κιόλας γι’ αυτό.
Κάποτε κάποιοι έλεγαν πως όταν οι χωροφύλακες μπουν στις σχολές, και μορφωθούν, θα είναι διαφορετικοί από παλιά. Το είδαμε!
Μιλάω ειδικά και μόνο για τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, τους ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΥΣ, μην ανακατεύεις τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους μη μιλάς για τεμπέληδες κλπ, δεν αναφέρθηκα σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, ούτε τους θεωρώ τεμπέληδες. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος στις απόψεις μου.
Μην χάφτεις το παραμύθι με …«θύματα» τους συστήματος τους… ματατζήδες, η αιχμή του δόρατος είναι, δεν θα σε λυπηθούν στο δρόμο, όσα κι αν τους πεις για μανάδες κλπ, μόνη σου το είπες τι έκαναν μετά την έκκλησή σου. Λες πως «Δεν χτυπάς το κωλοσύστημα, χτυπώντας τα παιδιά σου Οικοδόμε!» Πόσα θες να με τρελάνεις Κάρυ; Αυτοί μας σακατεύουν, αυτοί μας χτυπούν για να στηρίξουν απολύτως συνειδητά το «κωλοσύστημα» όπως λες. Δεν χωρούν οι …καλές προθέσεις, ανάμεσα σε μας και αυτούς, αυτοί μας σκοτώνουν, αμέτρητα τα παραδείγματα!
Μην πετάς την μπάλα στον Περισσό, εγώ δεν εκπροσωπώ κανέναν Περισσό και το ξέρεις, υποστηρίζω το ΚΚΕ, αλλά σκέφτομαι σαν «οικοδόμος» και εκπροσωπώ τον εαυτό μου. όταν σου γράφω κάτι, δεν το γράφει ο Περισσός ούτε η Αλέκα, το γράφει ο «οικοδόμος». Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάζεις συνεχώς με το ΚΚΕ, εγώ, ο «οικοδόμος», απλά καταθέτω τις απόψεις μου, τις οποίες μου δίνεις την εντύπωση πως επιμελώς αποφεύγεις να σχολιάσεις επί της ουσίας.
Δεν είμαστε όλοι μια οικογένεια στην Ελλάδα, το δέχεσαι αυτό; Λύκοι και πρόβατα δεν μπορούμε να συμβιώνουμε «ειρηνικά». Οι λύκοι θα μας τρώνε ώσπου κάποια στιγμή να… το πάρουμε αλλιώς, και να τους ξεδοντιάσουμε.

dimitris είπε...

kariatida62 καλημερα, ωρε πας καλα, μιλας για ενοτητα και γραφεις, Καταλάβετέ το όλοι σας εκεί πέρα στο Περισσό! Αγκαλιάστε τον λαό και τα προβλήματα του, σύμμαχο και κοινωνό κάντε τον όχι εχθρό!

Σε ποιους το γραφεις αυτο?

Σιγουρα κατι πρεπει να σου συμβαινει, ε, δεν εξηγειται, αυτο μ'εσενα, κανεις αναρτηση και καλα για ενοτητα και στο τελος πετας την ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΟΤΡΩΝΑ.

Πως δεν εισαι αντικομμουνιστρια, παλι δεν καταλαβες τι εγραψες, μετα απο το υποδειγματικο σχολιο του Οικοδομου.

Εχεις εξελιχθει, ο θυληκος βοριδης της μπλοκοσφαιρας, αλλα λενε τα ''χειλη'' σου και αλλα η καρδια σου.

Μονιμα χυνεις το γαλα απο την καρδαρα, αι χοουι...

kariatida62 είπε...

@οικοδόμος@δημήτρης:
Θα προσπαθήσω να απαντήσω και στους δύο σας,συντονισμένα όπως μου ήρθατε...
Μου κάνετε πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις και θα προσπαθήσω ν'απαντήσω.
Πώς μου ήρθε ν'αναφέρω κομματικούς στρατούς? Μα αυτοί συντηρούν τα κόμματα και τα κόμματα, το σύστημα.
Ή κάνω λάθος? Συγκοινωνουντα δοχεία είναι που συνδέονται και μ'άλλα που έχουν σχέση με το κεφάλαιο. Πώς θα επικρατούσαν αυτά τα σχήματα στις κοινωνίες αν δεν είχαν τους κομματικούς στρατούς? Είδατε τι έγινε στην Βουλή, όσοι βουλευτές τόλμησαν κάτω απο την πίεση του Λαού να πουν όχι στο μνημόνιο διαγράφηκαν στο επόμενο τέταρτο με συνοπτικές διαδικασίες. Γι'όλους αυτούς του αμετανόητους, δεν πρέπει να υπαρξει κανένας οίκτος και πρέπει ν'ακολουθήσουν όλοι τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οι περισσότεροι πρέπει να παραπεμφθούν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Ανεβαίνει λέει το κόμμα του Κουβέλη. Απο ποιούς ανεβαίνει απο τους χιλιοδυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Γραμμή πέφτει: όλοι πάμε στον Κουβέλη.

Ο ψεκασμός άρχισε απο τους ανώτερους που είδαν ότι οι μικρότεροι έσπαγαν. Θέλω να πω ότι τους γίνεται πλύση εγκεφάλου στο σώμα. Πανε για μια θέση εργασίας αμούστακα παιδιά και τα βγάζουν όπως λες και συ γεννίτσαρους. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσπαθήσoυμε είναι αυτά τα παιδιά να τα πάρεις με το μέρος σου. Εξ'ού και το κάλεσμα του ΕΠΑΜ που στο ξαναλέω δεν είναι μόνο του ΕΠΑΜ. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να ενωθούν οι αριστερές δυνάμεις και ο λαός χωρίς διακρίσεις σύσσωμος να ανατρέψει το καθεστώς προκειμένου να γίνουν εκλογές και το μέλλον αυτού του τόπου να καθοριστεί απο την λαική ετυμηγορία.
Αυτή την στιγμή Οικοδόμε και Δημητράκη θα πρέπει να καταλάβετε πως ο αγωνας δεν είναι ταξικός. Είναι εθνικός. Πρώτα εθνικός!
Εκεί εστιάζεται και η διαφωνία μου με την γραμμή και την στάση του κόμματός σας.
Εσύ όταν μιλάς Οικοδόμε μιλάς αυθόρμητα και όχι σύμφωνα απο την γραμμή που δίνεται απο τον Περισσό. Είδες όμως πώς σου την έπεσαν τα συντρόφια γιατί τόλμησες να κρίνεις και να κατακρίνεις δημόσια? Δεν είναι τωρινό φαινόμενο αυτό στο Ιστορικό κόμμα σας. Τα ίδια έκαναν και παλιά. Σε τίποτα δεν άλλαξαν, τα ίδια λάθη μια ζωή...
Τρανταχτό Παράδειγμα που είπα και στο Δημητράκη, ο Άρης! Χρειάστηκαν 65 χρόνια για να γίνει μερική αποκατάσταση της μνήμης του. Πολιτική(λες και περιμέναμε το ΚΚΕ να την αποκαταστήσει) και όχι κομματική αυτή που ώφειλε να κάνει το Κόμμα. Αλλά ο Άρης διαφώνισε και τοπε δημοσια. Αυτές οι πράξεις δεν συγχωρΟύνται ποτέ!
Δεχομαι ότι οι λύκοι λύκοι θα παραμείνουν και με την πρώτη ευκαιρία θα κοιτάξουν να μας φάνε...αλλά δεν θα τα βάλω ούτε με τα λυκόπουλα, ούτε με τους εξημερωμένους λύκους...θα προσπαθήσω να τους κάνω σύντροφους και όχι εχθρούς επαναλαμβάνω.
Δημητράκη, δεν καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι όταν γράφω αγκαλιάστε τον λαΌ? αναφέρομαι στο κάλεσμα που έγινε για συμπόρευση λαού και αριστερών δυνάμεων. Οταν ακούσατε τον Καζάκη να καλεί σε περιφρούρηση των χώρων τους τους δημόσιους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς τους δικαστες σας έπιασε ομαδικό ντελίριο! Λες κ όλΟΙ αυτΟΊ δεν δεν είναι Έλληνες! Δεν βιώνουν την τραγικη κατάσταση όλων μας!

Δημητάκη αν με ξαναπαρομοιάσεις έστω και για αστείο, με ένα απ'αυτά τα ανδρείκελα ή με άλλο παρόμοιο γελοίο να ξέρεις ότι θα σε διαγράψω κι'εγώ με συνοπτικές διαδικασίες!
Πιστεύω να απάντησα σ'ολα και στους δύο σας.
Καλό ξημέρωμα λοιπόν!

dimitris είπε...

kariatida62 πρωτα-πρωτα ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ, διαγραψε με, ξεχασεμε, χ....., αυτο που θελω θα σου γραφω και οπως το θελω, εσυ με τα οποια πραγματα γνωριζεις μας τα ξεφουρνιζεις και ολα μελι-γαλα.

Παιρνεις θεση απο την πιο βαθεια συντηρηση του πολιτικου συστηματος---βλεπε, καθημερινη, βημα, παπαχελας---μας πετας την καραμελα, για τον Βελουχιωτη, ενω δεν ξερεις γρι απο εσωκομματικες διαδικασιες, ξαφνικα ο Αρης εγινε ο ηρωας, χρονια ολοκληρα το κομμα κρατησε ''ζωντανο'' το ανταρτικο, οταν σ'εποχες ''δημοκρατιας'', γινοντουσαν συμπλοκες για την καταθεση ενος στεφανιου μνημης, μια ανεγερσης ηρωου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Σε παρομοιαζουν οι τοποθετησεις σου, κανε αναδρομη ποσες ανοικιες ''επιθεσεις'' εχεις κανει στο κομμα, κατα βαθος---δικαιωμα σου---σε ενοχλει η ιδεολογια, κοιτα μεσα σου και αναλυσετο.

Τωρα για τον καθε ''σαλταρισμενο'' καζακη, εσυ θελεις να βλεπεις οτι μπορει το Κ.Κ.Ε, να συνεργαστει, σου λεω δεν προκειται να γινει, γιατι το κομμα, προσπαθει ν'αλλαξει την πολιτικη και οχι να γινει αλλος ενας ''συνδιαχειριστης'', υπαρχει διαφορα τεραστια, να ζητας να φορολογηθουν τα χρηματα που ειναι στο εξωτερικο, υπαρχει διαφορα να ζητας να φορολογηθουν οι 500 μεγαλυτερες κερδοφορες επιχειρησεις στην χωρα, υπαρχει διαφορα οτι ζητας να βρεθουν τα χρηματα απο τις διαφορες οφ-σορ στα εξωτικα, παραδεισο νησα, υπαρχει διαφορα να θελεις τους φυσικους σου πορους να τους αξιοποιησεις με τους δικους σου ορους, υπαρχει διαφορα να θελεις οι επιχειρησεις, να περασουν στα χερια του λαου μας, για να εχεουμε, υγεια, παιδεια, εθνικη ανεξαρτησια, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΟΙ ''ΑΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'', δεν την θελουν, εκεινο που θελουν ειναι να πιασουν στο χερι την κουταλα και να ταραζουν μαζι με τα ευρωφιλαρακια τους.

Τα ''παιδια'' που λυπασαι---των ματ---δεν ειναι, οι παλιοι, μπατσοι και μπασκινες, εχουν τελειωσει λυκειο, αρκετοι χαμηλοβαθμοι και σχολες ανωτερες, δουλευει το μυαλο τους.

Οταν ριχνουν κροτου λαμψης σε στοες και κουφενουν ανθρωπους, οταν εχουν κανει την συλληψη και κλωτσανε σε ολο το σωμα τον συνομιλικο τους και τον στελνουν με ριξη σπληνας, σπασμενα πλευρα, οταν ψεκαζουν απο αποσταση μηδεν ενω ξερουν οτι αυτο ειναι σε λιγα χρονια καρκινος, μεσα στο σωμα και ομως δολοφονουν, οταν τα αλλα καλοπαιδα ορμανε με μηχανακια σε πεζους διαδηλωτες, κτυπανε με τα γκλομπς αλα γκοτζαμανηδες, οταν χτυπανε τους πατερες τους, τα αδελφια τους, τους παππουδες τους, δεν ειναι με πλυση εγκεφαλου, ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ.

Και μη με ''συγκινησεις'' για τις μολοτωφ που τρωνε, γιατι αυτοι με τους μπαχαλους απο τα ιδια μαγαζια ψωνιζουν παπουτσια, ρουχα και κανουν κοινη εκπαιδευση στις ανα την χωρα σχολες.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΕΙΝΑΙ, παντα θα υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα για να επιβεβαιωσουν τον κανονα, ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ, ΟΙ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ.

Οποτε μετα απο αυτα που σου εγραψα, εσυ συνεχισε να ξανα γραψεις οτι μας επιασε ντελιριο, αντε λοιπον να δουμε ποιος κανει επιθετικους προσδιορισμους...

dimitris είπε...

kariatida62 εχε υπ'οψιν σου και αυτο, μιας και αυτοδιοριστηκες ψυχιατρος και βγαζεις διαγνωσεις, εν μεσω πολιτικη σου αναλυσης,

Το ντελίριο ή οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο ή οξεία συγχυτική κατάσταση ή οξύ εγκεφαλικό σύνδρομο είναι μια γενικευμένη φυσιολογική διαταραχή της λειτουργίας του φλοιού του εγκεφάλου,η οποία εντάσσεται στις οργανικές ψυχικές διαταραχές(γνωστικές διαταραχές).Χαρακτηρίζεται απο διαταραχή της συνείδησης,της προσοχής,των γνωστικών λειτουργίων και της αντίληψης.Κατά κανόνα συνυπάρχουν από συναισθηματική αστάθεια,ψευδαισθήσεις ή παραισθήσεις και απρόσφορη,παρορμητική,παράλογη ή βίαιη συμπεριφορά.Σε γενικές γραμμές θεωρείται οξεία και αναστρέψιμη διαταραχή,μπορεί όμως να γίνει και μη αναστρέψιμη.

Οτιδήποτε είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένη δυσλειτουργία του φλοιού του εγκεφάλου,είναι σε θέση να προκαλέσει οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο.Στα αίτια του ψυχοσυνδρόμου περιλαμβάνονται τα παρακάτω:
Φάρμακα(αντιχολινεργικά,νευροληπτικά,συνδυασμός αντιισταμινικών και αναλγητικών κλπ)
Μεταβολικές διαταραχές(υποξία,αναιμία,υπογλυκαιμία,ουραιμία,ηπατική εγκεφαλοπάθεια)
Λοιμώδεις καταστάσεις(μηνιγγίτιδα)
Επιληπτικές κρίσεις
Ενδοκρινικές διαταραχές(θυρεοτοξίκωση)
Διαταραχές ΚΝΣ(ΑΕΕ,όγκοι,κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις,αγγειίτιδες)
Δηλητηριάσεις
Τοξίνες
Οξεία ανεπάρκεια βιταμινών
κλπ

Ποιος λοιπον εχει δικιο να μιλησει για χαρακτηρισμους?

Δυσκολο ''πραγμα'' να μπορεις να κρατας το ισιο, αρχισυντακτη μου εσυ...

kariatida62 είπε...

@Dimitris: To μάτι μου δεν είχε προλάβει, ακόμα ν'ανοιξει αλλά μ'όσα μου γράφεις άνοιξε σαν γαρίδα!
Γιατί το πας φιρί-φιρί να τσακωθούμε?
Εγω το δηλώνω δεν θέλω! Εσύ γιατί το επιδιώκεις και με εξωθείς στ'άκρα?
Δείχνω ψυχραιμία και κάνω ύστατη προσπάθεια να συνεννοηθούμε!
Εξηγούμαι στην κάθε παράγραφο:
Ξαφνικά για μένα ο Άρης Βελουχιώτης δεν έγινε Ήρωας!
Να σου θυμίσω αφιέρωμα που έκανα γι'αυτόν 4 αν θυμάμαι καλά αναρτήσεων? Πες μου το θυμάσαι? Θα ψάξω αργότερα να το βρω να σου βάλω το λινκ. Αν αναφέρεσαι στο κράτος τώρα μάλιστα ...ποιος θα ενδιαφερόταν να το κάνει όταν επίσημα το ΚΚΕ τόσα χρόνια δεν τον είχε αποκαταστήσει? Πάμε παρακάτω...
Παίρνω θέση έχοντας ενημέρωση απο το πλεον ακροδεξιό κανάλι έως και το 902. αριστερά. Ναι ακούω τους παντες! Δεν ξέρω αν τόχεις καταλαβει αλλα προσπαθώ ν'ακούσω τους παντες, για να στειχοιολογώ, να κρίνω και να κατασταλάζω όσον το δυνατόν πληρέστερα και κυρίως ελεύθερα!
Και πάμε στον Καζάκη και σε θερμοπαρακαλώ, να δώσεις βάση ακριβώς στο τι σου λέω ώστε να το καταλάβεις!
Πρόσεξε δεν καλεί τους πάντες για συμπόρευση, ώστε να κατέβουν όλοι σ'ενα κόμμα! Οχι! Το κατάλαβες λάθος! Δεν μιλά για συμπόρευση. Μιλά μόνο για συνεργασία μέχρι της ανατροπής του παράνομου καθεστώτος κυβέρνησης Παπαδήμου.
Καταλάβες? Συνεργασία μέχρι της ανατροπής του, ώστε να κηρυχθούν εκλογές και ο κόσμος να πάρει θέση μέσω της ψήφου του!
Για να γίνει αυτό όμως οπως καταλαβαίνεις χρειάζεται οργάνωση απο κάτω εφ'όσον δεν θα υπάρχουν κεφαλές. Την οργάνωση μόνο ο λαός θα την φέρει. Την σύλληψη τους μοιραία την αναλαμβανει η Αστυνομία. Την φύλαξη της χώρας ο στρατός, της διοίκησης ο δημόσιος υπάλληλος, της νόμιμης διαδικασίας για αρχαιρεσίες οι δικαστικοί. Επομένως στους Έλληνες αυτούς πολίτες με τις συγκεκριμένες ιδιότητες θ'απευθυνθεί, δεν θ'απευθυνθεί στους Ιταλούς!
Επομένως για να στο ξανατονίσω!
ΟΧΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!(Μη μου τα ξαναμπερδέψεις-σου το ανέλυσα όσο δεν παίρνει άλλο!)
Συνεχίζεται...

kariatida62 είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά λυπάμαι για όλα τα ελληνόπουλα! Ακόμα και γι'αυτά που τους έχει γίνει, επιμένω, πλύση εγκεφάλου! Και την ίδια τους την μάνα οι ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ θα μπορούσαν να σκοτώσουν όχι απλώς τον συμπολίτη τους! Γι'αυτό ακριβώς τον λόγο τα λυπάμαι! Είναι κατασκευασμένοι όπως σωστά είπε ο Οικοδόμος γεννίτσαροι!
Με τον ΜΑΤΑΤΖΗ ναι θα χρυπηθώ! ...μοιραία εφ'όσον θα βρεθεί μπροστά μου και θ'αμυνθώ επιτιθέμενη! Οχι μόνο θα αμυνθώ αλλά θα τον πάρει και θα τον σηκώσει...Εδώ παίζεται η μοίρα της πατρίδας, δεν θα αφήσω τα αρρωστημένα μυαλά να συντηρήσουν τους όποιους προδότες!
Ομως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ. Σ'αυτούς αναφέρομαι και ευελπιστώ ότι θάναι ίσως σε θέσεις επιτελικές ή θα καταφέρουν να γίνουν επιτελικοί. Μια μικρή εξέργερση μέσα στο ίδιο το σώμα.
Ούτε όλοι οι στρατιωτικοί είναι καθεστωτικοί. Είναι ο Έλληνας πιλότος,ο Έλληνας αξιωματικός και υπαξιωματικός του Ναυτικού και του Στρατού. καθεστωτικός που είδε ήδη το μισθό του ν'ελαττώνεται και βαράει βάρδιες 24ωρες χωρίς να τις πληρώνεται ή παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα στον αέρα, ακούγοντας τον Πάγκαλο να τον λέει αντιπαραγωγικό? Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί είναι καθεστωτικοί? Σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι ΚΚΕδες ! Ναι σ'αυτό συμφωνούμε δεν είναι όμως καθεστωτικοί γι'αυτό ζητώ την βοήθειά τους!
Οπότε νομίζω πως τώρα πρέπει νάχω ξεδιαλύνει στο μυαλό σου τις θέσεις μου και το "αρχαιοελληνικό μου πνεύμα" που βρίσκεται εν τρικυμία στο κρανίο μου, όπως χαρακτηριστικά έγραψες για μένα να μη το βλέπεις ως τρικυμία αλλά ως αέρα φρέσκο πελαγίσιο!

photoioannina είπε...

Η ανάρτησή σου με άφησε άφωνο! Σ' ευχαριστώ.
Καλή Κυριακή.-

ο δείμος του πολίτη είπε...

Της ανάρτησης (η τελευταία παράγραφος)...

kariatida62 είπε...

΄@ΓΙΆΝΝΕΝΑ: Η αναρτησή μου σκοπό είχε όχι να σας αφήσει άφωνους! Γι'αυτό φροντίζουν άλλοι...η δική μου ανάρτηση σκοπό είχε να σας δώσει φωνή , φωνή που να ακουστεί στα πέρατα του κόσμου!
Ξεσηκωθείτε ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Μπείτε μπροστά, και δώστε το παραδειγμα όπως κάνατε πάντα στους λαούς της Ευρώπης! Ξεσηκωθείτε! Μας αγοράζουν την Πατρίδα!!!!
Γιάννενα σε παρακαλώ διάβασε στα σχόλια τι γράφω στον Δημητράκη. Εχουν σημασία τα σχόλια. Είναι τοποθετήσεις επι συγκεκριμένων θεμάτων!

kariatida62 είπε...

@Δειμος του πολίτη: Σε παρακαλώ κι'εσένα διάβασε τα σχόλια που γράφω ως απάντηση στον φίλο Οικοδόμο και Δημητράκη. Εχουν μεγάλη σημασία....
Ευχαριστώ για την παρουσία σου στο ιστολόγιό μου!

dimitris είπε...

Kariatida62 καλημερα, εσυ εισαι παντως καιρου, σιγα μην σου ανοιξα τα ματια με αυτα που σου εγραψα, βιαβασε και αυτο,

Ποιος είναι ο ρόλος του Δ Καζάκη;


Κ.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Μετά τον Καρατζαφέρη μας προέκυψε και ο αντιμνημονιακός Δ. Καζάκης που ζητά την επέμβαση του στρατού για να σώσει τον τόπο και να προστατέψει το Σύνταγμα. Ακριβώς μια μέρα μετά από την κοινή και συντονισμένη δράση ΜΑΤ - κουκουλοφόρων κατά των μεγαλειωδών λαϊκών συγκεντρώσεων
και των άλλων προβοκατόρικων μηχανισμών που πυρπολούσαν το κέντρο της Αθήνας και συνέβαλαν στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού την ώρα που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της ΕΕ ψήφιζαν το Μνημόνιο 2, ο Δ. Καζάκης σε συνέντευξή του κάλεσε το στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια διοίκηση, να παρέμβουν «γιατί η χώρα δεν έχει κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στους ξένους». Και σαν μην έφτανε αυτό, καλεί και το ΚΚΕ και την Αλέκα Παπαρήγα σε συντονισμό και κοινή δράση ώστε αυτό να γίνει με πρωτοβουλία της «αριστεράς»!
Μ' αυτά που λέει ο Δ. Καζάκης ξεπερνά κατά πολύ την πολιτική εξαπάτηση. Καλεί το στρατό και την αστυνομία και από δίπλα και το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστούν το αστικό Σύνταγμα και εξουσία από τα αστικά κόμματα που το εφαρμόζουν. Μόνο ένας υπέρμετρα αφελής, διαταραγμένος ή δόλιος θα μπορούσε να σκεφτεί και να προτείνει κάτι τέτοιο. Και δεν πιστεύουμε ότι ο Δ. Καζάκης είναι αφελής.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι εχθροί του εργατικού - λαϊκού κινήματος και οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί, δεν εκδηλώνονται και δεν προωθούνται μόνο από τους ακραιφνείς ακροδεξιούς. Υλοποιούνται και απ' τα αστικά κόμματα, συντηρητικά, σοσιαλδημοκρατικά, λάτρεις του κοινοβουλευτισμού, αλλά έχουν μεγάλη συμβολή και οι Δούρειοι Ίπποι, οι επιχειρήσεις της προβιάς. Αριστερή - αντιμνημονιακή ρητορεία και συνθήματα και από κάτω παγίδευση του λαού σε ενδοαστικές αντιθέσεις, υπεράσπιση του σάπιου κοινωνικού συστήματος, συκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος που έχει στόχο την ανατροπή, συμβολή σε αντιδραστικούς σχεδιασμούς.

Θυμησου και ενα παλιοτερο συνθημα του ευρυτερου χωρου της αριστερας, ματ και μεα για μια ελλαδα νεα...

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης: Λοιπόν δεν μ'ενδιαφέρει τι λέει η ΚΟ(?) της Πρέβεζας ή και της Κολοπετινίτσας ακόμη!
Οι Καζακικές θέσεις για την αντιμετώπιση της καταστασης εδώ και τώρα με βρίσκουν 100% σύμφωνη!
----
Αν αυτό που θα σου πω, μπορεί λίγο να σε βοηθήσει μάθε το!
Την Κυριακή τα χημικά στην πρώτη γραμμή ταφαγα παρέα και με δύο νέους ένστολους(βεβαίως ντυμένοι με τα πολιτικά!) Μαζί μας ήταν και διαδήλωναν με πάθος και την ίδια με μένα αγωνία!
Ψεκάστηκαν απο τους ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Αν μπορούσες να μιλήσεις μαζί τους θα διαπίστωνες πως τις ίδιες μ'εμάς θέσεις και θεωρίες έχουν.
Μη βάζετε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι. Είναι λάθος τραγικό και ταυτόχρονα αυτοκαταστροφικό!

dimitris είπε...

kariatida62 επιμενεις να χρησιμοποιεις σαν θεωρια, αυτα που σκεφτεσαι εσυ και οχι αυτα που σου γραφω, φασιστικο τσουβαλιασμα δεν κανω, αλλα στις δυναμεις καταστολης και με τις πρακτικες που εχουν απο τις διαδηλωσεις, τις συλληψεις, την συμπεροφορα μεσα στα τμηματα και την γαδα, λιγοι διαφερουν.

Οποιος πιστευει στον λαο ειναι μαζι μας, οποιος πιστευει σε αλλες θεωριες ας παει να τις συναντισει, αριες η οχι...

kariatida62 είπε...

@ΔΙΜΗΤΡΗΣ:Σ'ακούω Δημητράκη μου πολύ προσεχτικά μάλιστα κι'ας νομίζεις πως τσουβαλιάζω τις σκέψεις και τις δικές σου έννοιες!
Την δική μου άποψη θέλω να σου μεταφέρω και να γίνω κατανοητή, μη θυμώνεις γι'αυτό!
Γνωρίσω την συμπεριφορά και στην ΓΑΔΑ και στα τμήματα. Συμφωνώ πως είναι λίγοι, αλλά ας μη τους αποκλείσουμε κι'αυτούς τους λίγους. Μπορεί να βοηθήσουν στο πρόβλημα της έκτακτης αναγκης της πατρίδας μας. Ας τείνουμε το αδελφικό μας χέρι...
Και τώρα θα πεταχτώ μια στιγμούλα στην Αντιγόνη μας που κάποιον αποχαιρετά! Η αιμοραγία της νέας γενιάς έχει αρχίσει Δημητράκη μου και ο πόνος του αποχωρισμού άρχισε...!
Ελα να σε φιλήσω αδελφέ μου...
Κουράγιο αγάντα όπως μας λες...

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα σε όλους και πρώτα απ’ όλους στην οικοδέσποινα.
Kariatida62, έρχομαι στο «σπίτι» σου, με όλη την καλή μου διάθεση, για να καταθέσω απλά την άποψή μου. Δεν προσπαθώ να σε πείσω ν’ αλλάξεις γνώμη, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Σου το ξαναγράφω, έρχομαι σαν «οικοδόμος». Έχω δικές μου απόψεις, πάρα πολλές συμπίπτουν με του ΚΚΕ, δεν είμαι όμως ούτε μέλος του, ούτε φυσικά άξιος για να το εκπροσωπήσω, ούτε εδώ στην όμορφη παρέα σου, ούτε βέβαια στο δικό μου «σπίτι». Αν θέλεις, μπορείς αυτό να το καταλάβεις και να το αποδεχτείς. Βέβαια τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως δεν μπορώ να υποστηρίξω κάποιες θέσεις του ΚΚΕ. Με τις όποιες δυνατότητες έχω σαν σκεπτόμενο ον, μπορώ σε ένα βαθμό. Όμως οι απόψεις αυτές δεν έχουν καμία εγκυρότητα σαν επίσημες και δεν θέλω να εκλαμβάνονται σαν τέτοιες. Πάμε παρακάτω.

Ξέρεις κι εσύ και ο Δημήτρης, πόσο σας σέβομαι και πόσο σας εκτιμώ και τους δυο. Σας το έχω εκφράσει ο ίδιος πολλές φορές. Θα προτιμούσα όμως, όταν σου γράφω ένα σχόλιο και απευθύνομαι προς εσένα, να απαντάς αποκλειστικά στα δικό μου σχόλιο, όταν αναφέρεσαι σε μένα και να μη με ομαδοποιείς, ούτε με το Δημήτρη, για τον οποίο έχω εκφραστεί δημόσια και εγκωμιαστικά πολλές φορές, ούτε γενικά με «άλλους». Θέλω να απευθύνεσαι μόνο σε μένα, κακό είναι; Ελπίζω να μην γίνει παρεξηγήσιμο αυτό που σου ζητάω.

Γράφεις: «Θα προσπαθήσω να απαντήσω και στους δύο σας, συντονισμένα όπως μου ήρθατε...»

Απαντώ: έχεις χάσει το χιούμορ σου (για το οποίο σε θαυμάζω) τελευταία. Άλλες φορές θα προσέθετες κι ένα «χαχαχα» στο τέλος της φράσης σου. ΔΕΝ ήρθαμε συντονισμένα και βέβαια ΔΕΝ συνεννοηθήκαμε πριν «έρθουμε». Για ποιο λόγο να γίνει κάτι τέτοιο;

Έχω διαφορετική αντίληψη και βέβαια άποψη από σένα, για τους βασανιστές και δυνάμει δολοφόνους που απαρτίζουν τα ΜΑΤ, τους ροπαλοφόρους και άλλους νταήδες του συστήματος, με κουκούλες ή κράνη. Χιλιάδες παραδείγματα διαχρονικά, βίας και δολοφονιών. Άσε τα σημερινά, θα σου θυμίσω επί Σημίτη, τι ξύλο φαγαν τα γερόντια μας, οι συνταξιούχοι, έξω από το Μαξίμου, από τα «αμούστακα» όπως τα λες. Δεν είμαι άνθρωπος σκληρός, ούτε χωρίς αισθήματα Κάρυ, δεν είμαι όμως και αφελής. Κανείς φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, κανείς απ’ όσους αγαπούν τη ζωή και τον συνάνθρωπό τους, κανείς από αυτούς που ακούν τα πουλιά ή μυρίζουν τα λουλούδια, κανείς δηλαδή σαν εμένα κι εσένα, δεν πάει να γίνει ματατζής. Ποιος μωρέ απ’ αυτούς, περπάτησε στη βροχή; Ποιος δάκρυσε διαβάζοντας ένα ποίημα; Μην σε παρασύρουν τα αγνά σου αισθήματα. Αυτά τα κτήνη δεν πρόκειται ποτέ να ενώσουν τα δικά τους χέρια με τα δικά μας. Τα δικά μας χέρια έχουν δάχτυλα, σάρκα και ζεστό αίμα, τα δικά τους είναι από καουτσούκ, χωρίς δάχτυλα και αισθήσεις. Σταματώ εδώ, δεν προσπαθώ να σε πείσω, την άποψή ΜΟΥ σου καταθέτω. Συνεχίζω στα άλλα.

(συνεχίζεται…)

Οικοδόμος είπε...

(…συνέχεια από προηγούμενο)

Γράφεις: «Εσύ όταν μιλάς Οικοδόμε μιλάς αυθόρμητα και όχι σύμφωνα απο την γραμμή που δίνεται απο τον Περισσό. Είδες όμως πώς σου την έπεσαν τα συντρόφια γιατί τόλμησες να κρίνεις και να κατακρίνεις δημόσια?»

Απαντώ: μιλώ συνειδητά Κάρυ, δεν λέω άλλα σήμερα και άλλα αύριο, παρασυρόμενος από αυθορμητισμούς. Αναφέρεσαι προφανώς στην ανάρτησή μου για την Κανέλλη. Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες. Σε αυτούς που μου την «έπεσαν» όπως γράφεις, διέκρινα κοινή αγωνία και προβληματισμό. Η διαφωνία κάποιων ήταν στην έκταση που έδωσα στο γεγονός (κατά τη γνώμη τους, μεγάλη). Ανταλλάξαμε απόψεις κι αυτό ήταν.

Όμως διακρίνω τώρα τελευταία μια τάση που έχεις, να κάνεις την τρίχα …τριχιά. Πιάνεσαι απ’ οτιδήποτε νομίζεις πως αντιτίθεται στο ΚΚΕ, και κάνεις ιστορικές αναδρομές, σε Άρη κλπ, και παντού βλέπεις λάθη και πάλι λάθη κλπ. Παραβλέπεις τις συνθήκες μέσα στις οποίες μπορεί να έγιναν αυτά τα λάθη και βάζεις στη φαρέτρα των επιχειρημάτων σου, αντικομμουνιστικά βέλη. Να, τώρα με βάζεις να κάνω το «δικηγόρο» του ΚΚΕ, ή τουλάχιστον να φαίνομαι τέτοιος. Έχω άποψη για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και του κομματιού του λαού που αντιστάθηκε στον κατακτητή. Γιατί μιας και μιλάς για Έλληνες… «αδέλφια», ελπίζω να ξέρεις πως τα… «αδέλφια» μας που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατακτητές μας, ήταν ουκ ολίγα.

Ο Άρης αποκαταστάθηκε ΠΟΛΙΤΙΚΑ από το ΚΚΕ, κατά τη γνώμη μου αργοπορημένα. ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ δεν αποκαταστάθηκε. Στην αρχή, όταν άκουσα την απόφαση του κόμματος, νευρίασα και σκέφτηκα πως είναι λάθος. Όταν συμμετείχα σε μια συζήτηση μέσω των μπλογκς για το θέμα και διάβασα τα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ επιχειρήματα, κατάλαβα πως η δική μου οπτική δεν είναι κομματική (δεν είμαι μέλος του κόμματος, που έχει καταστατικό και κανόνες κλπ.). Σύμφωνα με την κομματική λογική λοιπόν, ΣΩΣΤΑ δεν έγινε η κομματική αποκατάσταση.

Θέλω να πω δηλαδή, πως εμείς οι απ’ έξω έχουμε άλλη οπτική γωνία από τους μέσα. Σε τελευταία ανάλυση, η κομματική αποκατάσταση του Άρη, αφορά το κόμμα και όχι εμάς που δεν είμαστε μέλη του κόμματος. Δεν μπορεί να γίνει δικό μας επιχείρημα «υπεράσπισης» του πρωτοκαπετάνιου μας, το «κακώς το κόμμα ΤΟΥ δεν τον αποκατέστησε». Γράφεις σε ένα σημείο: «που ώφειλε να κάνει το Κόμμα.»

Εσύ από που το ξέρεις, πως όφειλε, Κάρυ; Είσαι μέλος του κόμματος; Από τα γραφόμενά σου, νομίζω πως όχι (χαχαχα, μη μου νευριάσεις τώρα). Εμείς λοιπόν οι απ’ έξω δεν μπορούμε να ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους όσους είναι μέσα και αποφασίζουν, τα του οίκου τους. Δεν μπορώ εγώ να ξέρω καλύτερα από εσένα τι αποφάσεις θα πάρεις στο σπίτι σου. Για να κλείσω με τον Άρη, να πω πως κατά τη γνώμη μου, δεν είχε ποτέ ούτε και τώρα, ανάγκη για κανενός είδους αποκατάσταση από κανέναν. Η θέση του στο μυαλό και την καρδιά μας είναι πάντα ζεστή. Και φυσικά δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τον Βελουχιώτη από το κόμμα του, το ΚΚΕ, που μέσω αυτού έγινε ο ΑΡΗΣ μας. Πάμε παρακάτω.

(συνεχίζεται…)

Οικοδόμος είπε...

(…συνέχεια από προηγούμενο)

Γράφεις: «Αυτή την στιγμή Οικοδόμε και Δημητράκη θα πρέπει να καταλάβετε πως ο αγωνας δεν είναι ταξικός. Είναι εθνικός. Πρώτα εθνικός!»

Απαντώ: ΛΑΘΟΣ, μεγάλο λάθος αυτό. Ο αγώνας είναι ΤΑΞΙΚΟΣ και μόνο. Αυτά τα περί «κατοχής» κλπ, είναι προπέτασμα καπνού απ’ όπου κι αν βγαίνει. Μια συγκεκριμένη τάξη κυβερνά τόσα χρόνια (μέσω των κομμάτων που την εκπροσωπούν), αυτή ξεπουλά τον πλούτο μας, αυτή εξαθλιώνει τη ζωή μας, αυτή άρχισε να αφαιρεί δημοκρατικά δικαιώματά μας, τώρα που νιώθει τον κίνδυνο από τη δύναμή μας. Αυτή τη δύναμη πρέπει να καταλάβουμε, Κάρυ, πως έχουμε, αυτή να χρησιμοποιήσουμε για να τους ανατρέψουμε.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν δίνουν λύσει στο βαθύ ταξικό «ρατσισμό» που ζούμε. Δεν θα φτιάξει τα πράγματα προς το καλύτερο (για μας, την εργατική τάξη μιλώ), κανένα … «λυκόπουλο», όπως γράφεις, ούτε κάποιος «εξημερωμένος» λύκος. Ο λύκος ποτέ δεν εξημερώνεται, το κεφάλαιο ποτέ δεν θα νοιαστεί για μένα και για σένα. Ο μόνος του σκοπός είναι το κέρδος, κέρδος, κέρδος, και οι άνθρωποι με τις αξίες τους, είναι γι’ αυτό (κεφάλαιο) κρέας στην κιμαδομηχανή του. Κούρασα, συγγνώμη, δεν γινόταν αλλιώς, ούτε έγραψα όλα όσα θα ήθελα να γράψω. Είναι πολλά…

Καλή δύναμη!

bilsot είπε...

Αυτή εδώ η μικρή και ασήμαντη ζωϊκή παρουσία στη κουκίδα της γης είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ, που είναι το κέντρο της νόησης και της ύπαρξης της ανθρώπινης υπόστασης στο Σύμπαν (ίσως).
Βασίλης ,
ο ψευτοφιλόσοφος φωτογράφος.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά μπορώ να πω πως το απόσπασμα του Ν.Καζαντζάκη που ανάρτησες ήταν συγκλονιστικό, ανατριχιαστικό. Σου δίνει δύναμη, ελπίδα πως όλα μπορεί να αλλάξουν. Κατά καιρούς άλλαξαν προς το καλύτερο, εξαρτάται κάθε φορά από τις απαιτήσεις που μπορεί να έχουμε σαν κοινωνία. Στη ναζιστική κατοχή για παράδειγμα το μόνο που μπορεί να ήθελε ο απλός κόσμος είναι ελευθερία, ζωή, να μπορεί να δουλεύει κάτω από τη νομιμότητα και την κυριαρχία της ελληνικής σημαίας και του ελληνικού κράτους, μακριά από ξένους κατακτητές. Στον εμφύλιο ζητούσαμε ελευθερία αλλά και ενότητα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ''Έλληνες να ντουφεκάνε Έλληνες'', πραγματικά το λέω.

Με την πολιτική έχω μία σχέση απόστασης. Έχω δηλαδή βάλει τα όριά μου. Με τοποθετώ ιδεολογικά, πολιτικά αλλά ποτέ κομματικά. Δεν είναι απαραίτητο να με εκφράζει το ΚΚΕ, οποιοδήποτε αριστερό ή δεξιό κόμμα. Ίσως να μην γνωρίζω καλά τις λεπτομέρειες, να μην θέλω στην τελική να χρησιμοποιήσω πολιτικό λεξιλόγιο, να μιλάω μέσα από μία ξύλινη γλώσσα που ποτέ δεν έδινε τελικά λύσεις. Πείτε μου δηλαδή ποιό κόμμα με τον λόγο του άλλαξε τα πράγματα; Την ποιότητα της δημοκρατίας μας; ΚΑΝΕΝΑ.

Γράφω και σκέφτομαι μόνο με αυτά που διαβάζω, βλέπω και αισθάνομαι. Τα σχόλια που ακολούθησαν ήταν άκρως ενδιαφέροντα, μπορώ να πω συγκλονιστικά είτε με μερικά συμφωνώ είτε διαφωνώ. Στο θέμα τώρα.

Παίζοντας με τις λέξεις δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Είναι φυσικό ίσως αυτονόητο. Μπορώ να πω ότι όσοι προσπάθησαν να μας χωρίσουν σε στρατόπεδα τα κατάφεραν. Τρανταχτό παράδειγμα τα κόμματα της Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο που διασπώνται συνεχώς. Δεν έχουν δυστυχώς όλοι στο μυαλό τους μου φαίνεται τι θαύματα θα μπορούσαν να συμβούν με μία Αριστερά ενωμένη και αδιαίρετη. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα πράγματα πολύ σύνθετα. Απλά είναι. Θέλει ο κάθε Τσίπρας, η κάθε Παπαρήγα και ο κάθε Κουβέλης να υπηρετούν το λαό; Τότε γιατί δεν το κάνουν; Γιατί οι πορείες δεν είναι ποτέ ενιαίες και μαζικές; Γιατί τα συνδικάτα αποφασίζουν τις πορείες τους μόνο όταν είναι να ψηφιστεί ένας νόμος ή ένα νομοσχέδιο; Γιατί δεν γίνονται αυθόρμητα όπως τότε με το κίνημα των Αγανακτισμένων; Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Διότι τα κομματικά συμφέροντα υπερβαίνουν της λαϊκής προσταγής για ενότητα όλων των Ελλήνων κατά της πλουτοκρατίας, των κεφαλαιούχων και της οικονομικής δικτατορίας που βιώνουμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Οπότε μην παρεξηγούμε τους όρους πατρίδα, έθνος κλπ. Ούτε να χαρακτηρίζεται κανείς συντηρητικός ή δεξιός επειδή θέλει μία Ελλάδα με περισσότερη δημοκρατία. Γιατί ξέρετε τι προκύπτει από αυτό; Άνοδος της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουν τη Χρυσή Αυγή στη βουλή. Ούτε εφιάλτης να ήταν. Ξεπεράστε μερικοί από σας τις κομματικές σας γραμμές και ταχθείτε υπέρ του ''εμείς'' και ΄΄οχι του ''εγώ'' ''εσύ'' ''αυτός''. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω; Ενότητα χρειαζόμαστε επιτέλους. Αφήστε το παρελθόν να το ξεδιαλύνει η ιστορία. Το τώρα εμείς το χτίζουμε, εμείς το δημιουργούμε.

Όσο αναφορά το ρόλο των αστυνομικών οι απόψεις διίστανται. Δεν θα πω κάτι γι' αυτό. Το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο αστυνομικός που έκλαιγε στην Αίγυπτο όταν είδε ότι το καθεστώς έπεφτε και για πρώτη φορά αποφάσισε να εκδηλωθεί μπροστά στους διαδηλωτές που υποτίθεται ότι έπρεπε να απωθήσει.. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μάθετε μερικοί να βλέπετε πιο καθαρά. Κι εγώ βλέπω αστυνομικό και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αλλά η επίθεση δεν είναι η μόνη λύση. Κάνει το χάσμα να μεγαλώνει. Με αυτό τον τρόπο πέφτουμε στο επίπεδο της αντιπαλότητας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού όπως αναφέρθηκε παραπάνω.. Έτσι θέλουμε να είμαστε πραγματικά..;

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ για την ένθερμη υποστήριξη σας Καρυάτιδα και Τελευταίε..

Άιναφετς είπε...

Αχ! τα λέει τόσο απλά, τόσο "εικονικά" ο Καζαντζάκης, γιατί κανείς δεν στέκεται στο κείμενο και να δοκιμάσει να κατανοήσει τα βαθύτερα μηνύματα του;

Μόνο όταν το εγώ του καθενός γίνει εμείς, θα έχει ανοίξει ο δρόμος, του Καζαντζάκη και του όποιου νοήμονα...

Όμορφη μέρα σήμερα!

kariatida62 είπε...

@Προς όλους: Αρχίζω απο το τελευταίο σχόλιο της Αιναφετς.
Ομορφη μέρα σήμερα...και όλοι εσείς φίλοι μου την κάνατε για μένα ακόμα ομορφώτερη!
Ειλικρινά ευχαριστώ παρα πολύ για την πολύτιμη παρέα σας...
Θα ήθελα να μπορούσατε να βλεπατε τα μάτια μου που έχουν υγράνει απο την θέρμη της δικής σας επικοινωνίας.
Ειλικρινά θέλω να με πιστέψετε!

kariatida62 είπε...

@οικοδομος: Πωπω...να ξεκινήσω απο σένα Οικοδόμε μου, που μου γράφεις τόσα πολλά και σε ποια να πρωτο απαντήσω!
Κατ'αρχάς να σου ζητήσω συγγνώμη που σου απάντησα μαζί με τον Δημητράκη. Δεν τόχω κάνει ποτέ άλλοτε. Αλλά χθες ήμουν κουρασμένη με είχε πάρει και η ώρα, νόμιζα πως θα μπορούσα μ'ένα σμπάρο να τουφεκίσω...όχι να αγκαλιάσω και τα δυο μου τα τρυγόνια!χαχαχαχχαχαχαχαχαχα!
Σου υπόσχομαι δεν θα το ξανακάνω. Καλύτερα ν'αργήσω να σου απαντήσω παρά να σε ξαναομαδοποιήσω!
Λοιπόν τις ιστορικές αναδρομές τις χρειαζόμαστε Οικοδόμε μου. Μέσα απο την ιστορία, διδασκόμαστε και δεν επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Η ιστορία κύκλους κάνει και αλοίμονο σ'όποιον λαό την ξεχνά και δεν ανατρέχει σ'αυτήν!
Δεν προσπαθώ να κάνω την τρίχα τριχιά, καμπανάκια χτυπω...και τα χτυπώ πρώτα στους φίλους μου που έχω πρόσβαση και μιλώ! Αν είχα την δυνατότητα να πάω στην ΚΟ του ΚΚΕ και να εκφράσω την γνώμη μου να είσαι σίγουρος ότι θα πήγαινα.
---
Για τον Άρη τώρα. Πώς ξέρω ότι το ώφειλε? Μα αν δεν το ώφειλε στον λαικό ήρωα που ανήκε στους κόλπους του τότε σε ποιον το ώφειλε? Στον Στάλιν? Την κομματική αποκατάσταση του Ζαχαριάδη πώς την έκανε? Δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και επειδή δεν τα βλέπω τα πράγματα εκ των έσω του κόμματος διατηρώ ξεκάθαρη την ματιά μου και ασκώ κριτική! Κριτική στην οποία ουδείς ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν νομιμοποιείται να μην του ασκείται! Οχι τα όργανα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας αλλά ο Θεός ο ίδιος επαναλαμβάνω!
----
Στα υπόλοιπα περί ταξικού και εθνικού προβλήματος. Πήγαινε στην ανάρτηση του Δημητράκη που φιλοξενεί την συνέντευξη της Αλέκας και δες τα ερωτήματά μου που έμειναν ακάλυπτα. Αν μπορείς απάντησέ μου...
Στο σημείο αυτό θα σου απαντήσω όπως και στον Ιβάν τον Τρομερό.
Πρώτα θ'ασχοληθώ με την ανατροπή της Χουντας που με διοικεί και της Τρόικα και μετά με το παγκόσμιο σύστημα του καπιταλισμού.
Δεν θα περιμένω να ξεπουληθώ, περιμένοντας η υφήλιος όλη να δράσει σύμφωνα με την Μαρξιστική πολιτικοοικονομική θεωρία.
Προηγείται το σπίτι μου που καίγεται και έγνοια μου αυτή την στιγμή είναι να το σώσω!
συνεχίζεται...

kariatida62 είπε...

@οικοδόμος:συνέχεια...
Προχωρώ στον ταξικο ρατσισμό που αναφέρεις και έχει άμεση σχέση με κοινωνικοοικονομικές θεωρίες.
Δεν θα σου απαντήσω με σχόλιο. Θα προσπαθήσω να κάνω ανάρτηση σχετική που εύχομαι να πάρεις την απάντησή μου μέσα απ'αυτήν!
Η ανάρτηση θάχει τίτλο: "Eχω ένα όνειρο..."
Δεν την έχω ακόμα ετοιμάσει θέλει λίγο χρόνο,ελπίζω να την πραγματοποιήσω..τουλάχιστον θα προσπαθήσω.
Δεν με κούρασες καθόλου! Τα μακροσκελή σχόλια σου επιβάλλονται για να συστηθεί ο ένας τον άλλον καλύτερα :)
Ραντεβού στον Δημητράκη..;)

kariatida62 είπε...

@bilsot: Ψευτοφιλοσοφε-ατζαμή φωτογράφε, έγραψες πάλι...!αυτή την φορά με το σχόλιο και όχι με τον φακό σου!
Θα μαζευτείς καμμιά φορά στο σπίτι σου? Μπερδεύτηκε και ο Γκούγκλης απο τα σουλάτσα σου και πέταξε το σχόλιό σου στ'ανεπιθύμητα!
Φιλιά πολλά

kariatida62 είπε...

@maviakoufetaria:Kουφετάριε σε σένα δεν έχω ακόμα τίποτα να απαντήσω...Σ'ακούω και νομίζω πως ακούω την φωνή την δική μου και όχι την δική σου!
Οταν θα ακούσω κάτι διαφορετικό να λες απ'αυτά που μονολογώ, θα φωνάξω ένσταση Κουφετάριε!!! χαχαχαχαχχχα
Προς το παρόν επιβεβαιώνεται η αρχική μου εκτίμηση. Αδελφή ψυχή!
Νάναι καλά ο Τελευταίος που μας γνώρισε...

Υ.γ. Οταν θα κάνω την ανάρτηση:" "Eχω ένα όνειρο.." μην ξεχάσεις νάρθεις!

kariatida62 είπε...

@Άιναφετς: Για έλα εδώ κυρά μου εσύ....που μου βγάζεις βρώμες απο πίσω...χαχαχχαχαχχχαχαχχαχαχχαχαχα!
Ακου μαφιόζα! Βρε μαφιόζα η Κάρυ?
Η κόρη του Ερεχθείου. Η βασταζουσα την σκέπη του ναού της Θεάς, Νονά? χαχαχχαχαχαχχαχαχαχχαχαχαχα!
----
Τόχω πει πολλές φορές. Ολοκληρο το λογοτεχνικό του έργο, αδιασπαστο και όχι αποσπασματικά με εκτεταμένες αναλύσεις, θάπρεπε να διδασκόταν κατα την διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς σε μία τάξη του Γυμνασίου στα Ελληνόπουλα.
Φιλιά πολλά

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62: αυτή είναι η τελευταία μου παρέμβαση στην ανάρτησή σου. Δεν βλέπω να έχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε έτσι. Μπορείς αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις κάποια πράγματα. Αυτό αποπνέουν τα σχόλιά σου. Πρόσεξέ με, δεν εννοώ να τα αποδεχτείς. Μα να καταλάβεις μόνο πως έχουν. Ο καθένας μας έχει τις απόψεις του και τις εκφράζει. Νομίζω πως οι καλές μου προθέσεις είναι ευδιάκριτες και διάφανες. Μόνη σου είπες πιο πάνω: «Οι Καζακικές θέσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης εδώ και τώρα με βρίσκουν 100% σύμφωνη!». Μαγκιά σου και δικαίωμά σου. Στα σχόλιά μου είμαι ξεκάθαρος για τις θέσεις μου και δεν επιτίθεμαι σε κανέναν, ούτε καν στον φορέα που σε αντιπροσωπεύει (Καζάκης), ούτε στην προϊστορία του, στα «ιστορικά λάθη» του κλπ. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με σένα.

Η εμπάθειά σου για το ΚΚΕ είναι εμφανέστατη. Δικαίωμά σου και να την έχεις και να τη δείχνεις. Όταν όμως μιλάμε οι δυο μας, και σου παραθέτω συγκεκριμένα πράγματα, δεν γίνεται να με πηγαίνεις διαρκώς πίσω. Έφτασες μέχρι το… Στάλιν, ΕΛΕΟΣ βρε Κάρυ! Κι ο αντικομμουνισμός πρέπει να έχει κάποια όρια! Δεν συμφωνείς με το ΚΚΕ, εντάξει, ότι και να πούμε, για όσα συμβαίνουν, και για όσα δεν συμβαίνουν, πάλι το ΚΚΕ θα… φταίει! ΟΚ, φταίει, φταίει… γιατί υπάρχει.

Ακόμα κι ο Καζάκης που ανακάλυψες (εννοώ τις απόψεις του), δεν κάνει τέτοιον αντικομμουνισμό. Είναι άλλο να έχουμε άποψη για όλα (το υποστηρίζω φανατικά αυτό) κι άλλο να το παίζουμε «ειδικοί» για ΟΛΑ, όπως κάνεις εσύ. «Γιατί το Ζαχαριάδη …κι όχι τον ΆΡΗ», γιατί το ένα κι όχι το άλλο, συνέχεια τα ίδια. Μπες στο ΚΚΕ να τους βάλεις σε τάξη! Κριτική, ναι σε όλα και σε όλους, και στο... θεό, όπως λες. Κριτική όμως που να οδηγεί κάπου ακόμα και τη διαφορετική άποψη, αυτού που την εκφράζει. Όχι σε συμφωνία, απαραίτητα, αλλά σε συμπεράσματα. Το δικό σου πάντως «συμπέρασμα», είναι προκατειλημμένο: «το ΚΚΕ φταίει!»

Γράφεις κάπου: «Αν είχα την δυνατότητα να πάω στην ΚΟ του ΚΚΕ και να εκφράσω την γνώμη μου να είσαι σίγουρος ότι θα πήγαινα.»

Απαντώ: γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα; Όλος ο κόσμος την έχει. Και τα μέσα υπάρχουν και να τα χρησιμοποιείς ξέρεις. Αν θέλεις μπορείς να το κάνεις. Δεν θέλεις όμως. Δικαίωμά σου. μην προσπαθείς όμως να δημιουργείς συνεχώς εντυπώσεις με …υπερεπαναστατική φρασεολογία. Δεν βοηθάς κανέναν έτσι, και προπαντός τις ίδιες τις απόψεις σου.

(συνεχίζεται…)

Οικοδόμος είπε...

(…συνέχεια από προηγούμενο)

Γράφεις: «Πρώτα θ'ασχοληθώ με την ανατροπή της Χουντας που με διοικεί και της Τρόικα και μετά με το παγκόσμιο σύστημα του καπιταλισμού.
Δεν θα περιμένω να ξεπουληθώ, περιμένοντας η υφήλιος όλη να δράσει σύμφωνα με την Μαρξιστική πολιτικοοικονομική θεωρία.
Προηγείται το σπίτι μου που καίγεται και έγνοια μου αυτή την στιγμή είναι να το σώσω!»

Απαντώ: και μόνο από τη διατύπωσή σου, βγαίνει ένας βαθύτατος αντικομμουνισμός, που δεν σε αφήνει να διαβάσεις αυτό που σου γράφω στο προηγούμενο σχόλιο. Δεν αναφέρθηκα πουθενά σε «παγκόσμιο σύστημα του καπιταλισμού». Διαστρεβλώνεις την άποψή μου και την παρουσιάζεις κιόλας σαν …θέση του ΚΚΕ. Δεν …παίζεσαι με τίποτα! Μιλώ για τη χώρα μου αυτή τη στιγμή και είναι ξεκάθαρο στο προηγούμενο σχόλιό μου. Όπως είναι ξεκάθαρες και οι θέσεις του ΚΚΕ, που όμως πρέπει να …ξεβολευτούμε για να τις πάμε παραπέρα. Γράφεις συνεχώς για τα χημικά που εισέπνευσες την Κυριακή στη διαδήλωση. Σιγά τ’ αυγά Κάρυ, και για σένα και για μένα. Κάποιοι έχουν φάει ξύλο, μια ζωή στην απ’ έξω, και φυλακές και εξορίες και αντίσταση, πραγματική κι όχι του …διαδικτύου. Ξέρω, πάλι στο ΚΚΕ θα τα χώσεις, γιατί σε βολεύει αυτό, και είναι και της μόδας, όπως και το Σύνταγμα, τον τελευταίο καιρό… Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ, και μην μου γράψεις πάλι για Ζαχαριάδη και… Στάλιν.

Τώρα για τη… «χούντα», όπως τη λες. Που την είδες τη Χούντα; Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα, μας κυβερνούσαν και πέρυσι. Είχαμε δημοκρατία πριν; Εσείς τους ψηφίσατε που ξαφνικά ανακαλύψατε …την Αμερική και ζητωκραυγάζετε! Τα ίδια συμφέροντα μας υπηρετούν, τα ίδια αφεντικά, οι ίδιοι μας καταδυναστεύουν, τα ονόματα αλλάζουν. Κι εσύ μου μιλάς για την …πατρίδα. Η δική μου πατρίδα Κάρυ, η δική μας, δεν έχει καμιά σχέση με την «πατρίδα» που αυτοί υπηρετούν. ΞΥΠΝΑ!

Αν στο όνειρο που λες πως έχεις, χωράνε κι αυτοί, τότε εξηγείται και ο αντικομμουνισμός σου. Η κοινωνία μας όμως ΔΕΝ αποτελείται από «αδέλφια» γενικά κι άοριστα. Ούτε από αγαθές προθέσεις. Ούτε είναι… αταξική. ΑΥΤΟ μας τσαμπουνάνε οι εκμεταλλευτές μας, με αυτό το παραμύθι μας κοιμίζουν, κι αυτοί ζουν, ενώ εμείς παλεύουμε για την επιβίωση, ενώ πολλοί από μας ονειρευόμαστε να τους …φτάσουμε και να γίνουμε σαν αυτούς. Αποτελείται από συγκεκριμένες τάξεις, που συγκρούονται μεταξύ τους και κάποτε (μέσα από αυτές τις συγκρούσεις) κυλά ο τροχός της ιστορίας. Αν σκεφτείς, έτσι τσούλησε ο τροχός παλιά, κι εδώ και παγκόσμια, με κοινωνικές επαναστάσεις. Και έτσι μόνο θα ξανατσουλήσει, όποτε οι συνθήκες το «επιτρέψουν». Και γι’ αυτό, κάποια στιγμή να είμαστε σίγουροι πως θα «φταίει» και το ΚΚΕ. Θα έχει την αποκλειστική «ευθύνη».

Ορίστε, αφορμές πολλές σου ‘δωσα να τα χώσεις –«ενωτικά» πάντα- στο ΚΚΕ. Δεν θα σε ακολουθήσω όμως στον κατήφορο. Σταματώ εδώ.

Καλή δύναμη!

kariatida62 είπε...

@ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ:Εχεις απόλυτο δίκιο! Δεν έχει κανένα νόημα η συνέχιση του διαλόγου μας.Με ρώτησες ορισμένα πράγματα ώφειλα να σου απαντήσω στα συγκεκριμένα πολύ συγκεκριμένα,χωρις να προσπαθήσω να διαστρεβλώσω τα γραπτά κανενός. Εδώ είναι όλα δημοσιευμένα και ελεύθεροι να διευκρινίσετε ότι δεν έχει διευκρινιστεί.
Δεν έχει νοημα πλέον εσύ να μου αντιεπειχειρηματολογείς με το κλασσικό είσαι βαθειά αντικομμουνιστρια και γω να προσπαθώ να σε πεισω πως δεν είμαι. Δεν έχει νόημα πλεον όταν ισχυρίζεσαι πως εγώ και συ δεν έχουμε την ίδια πατρίδα μ'ότι αυτό περικλείει...
Νάσαι καλά οικοδόμε, καλή δύναμη και σε σένα.

Άιναφετς είπε...

Δεν το πιστεύω...ακόμα εκεί είσαι; ακόμα δεν στολίστηκες; κοντεύει 6!
Σε περιμένουν όλες οι αδελφές ψυχές στο καφενείο, του maviakoufetaria (πιο πάνω) στολισμένοι με τα νικ-names μας...έχουμε πάρτι αποκριάτικο!

Η δύση είναι πανέμορφη...βιάσου!

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62: ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΟΣΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ:

Έγραψα:

«Η δική μου πατρίδα Κάρυ, η δική μας, δεν έχει καμιά σχέση με την «πατρίδα» που αυτοί υπηρετούν. ΞΥΠΝΑ!»

ΓΙΑΤΙ γράφεις:

«Δεν έχει νόημα πλεον όταν ισχυρίζεσαι πως εγώ και συ δεν έχουμε την ίδια πατρίδα μ'ότι αυτό περικλείει...»

(;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!)

Γιατί διαστρεβλώνεις εντελώς αυτά που σου γράφω; Προτιμώ αν τα επιχειρήματά μου ΕΝΟΧΛΟΥΝ, να μου το πεις στα ίσα. Και να μη σου ξαναγράψω. ΟΚ.

ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ.

Αδικείς τον εαυτό σου με αυτό που κάνεις.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ εγραψα, ξέρεις Ελληνικά και μάλιστα πολύ καλά. Μην υποτιμάς όμως τη νοημοσύνη τη δική μου και όσων άλλων διαβάζουν.

kariatida62 είπε...

@Αιναφετς: Πάρτυ??? Α δεν τόξερα να προετοιμαστώ...βλέπεις έχω κι'αυτόν τον Οικοδόμο εδώ που μου έχει φάει την ψυχή..
Πήγαινε να ρίξω κάτι επάνω μου και έφτασα κι'εγώ...
Τι να ντυθώ ρε γμτ, τι να ντυθώ?
Το βρήκα! Λιάνα Κανέλλη που την πάω κιόλας! :))

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Βρε Κάρυ,έχω μια απορία.
Ποια η διαφορά μιας διμοιρίας ΜΑΤ που έχει παραταχθεί μπροστά μου (κατά πρόσωπο)με όλα τους τα καλούδια, από μια διμοιρία αξούριστων πιτσιρικάδων με κόκκινα περιβραχιόνια και ρόπαλα
στα χέρια (πάλι κατά πρόσωπο, σαν σε εχθρό) να απωθούν τον λαό και να προστατεύουν το σύστημα!!!
Όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες και ροζ κορδέλες...
Την αγάπη μας
(Το κείμενο αιώνιο σαν την κατάρα)

kariatida62 είπε...

@Oικοδόμος: Kαλά εσύ δεν μου είπες πως δεν θα επανέλθεις γιατί δεν θέλεις να μ'ακολουθήσεις στον κατήφορο που έχω πάρει? Τώρα πώς έρχεσαι πίσω δεν φοβάσαι μήπως και κουτρουβαλιαστούμε?
Και άκου να σου πω, δεν είμαι συνεχώς επάνω απο το p/c για να δω μήπως και επιστρέψεις εσύ και δεν προλάβω στο καπάκι να δημοσιεύσω το σχόλιό σου και σιτέψει...
Εχω και δουλειές να κάνω γιατί είμαι και συνάδελφος της Παναγιωταρά. Λοιπόν μη μου ξαναπείς ότι δεν σε δημοσιεύω, ή ότι ενοχλούμαι απο τα σχόλιά σου...κι'αν δεν ξέρεις ακόμα για μένα τρέχα να ρωτήσεις! Α!
Λοιπόν για να τελειώνουμε με τις πατρίδες! Πατρίδα είναι μόνο μία για μένα, την λένε Ελλάδα, εχει τα βουνά, τα ποτάμια , τις λίμνες, τα δάση, τις θάλασσες της, το μπλε της το λευκό της έναν χρυσό ήλιο, και τους ανθρώπους της! Εγώ αυτά αγαπώ, αυτά γνωρίζω ως πατρίδα, αυτά περικλείω μέσα σ'αυτήν και αυτά θα υπερασπίσω όποτε χρειαστεί και με καλέσει...Τώρα με χρειάζεται και θεωρώ ότι πρέπει να τα προασπίσω. Δεν διεστρεβλώνω τίποτα απο τα γραπτά σου, εκεί είναι και τα διαβάζουν όλοι. Δεν θα μου υποδείξεις όμως το πως εγώ θα τα μεταφράσω, όπως εξ'αλλου το ίδιο δεν θα υποδείξω σε σένα πώς θα μεταφράσεις τα δικές μου απαντήσεις που μέχρι τώρα ερμηνεύεις και βγάζεις και συμπεράσματα περί βαθειάς μου αντικουμμουνιστικής θέσης!
Εγώ δεν ισχυρίζομαι πως διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου γιατί είναι εκεί και όλοι μπορούν να τα διαβάσουν. Εν κατακλείδι εσύ με μεταφράζεις έτσι και γω αλλιώς!
Καθαρές και ξηγημένες κουβέντες μεταξύ μας!

kariatida62 είπε...

@Καπετάνιος:Δεν ξέρω τι ακριβώς προσπαθείς να μου πεις Καπετάνιε μου αλλα΄τα παιδιά με τα κόκκινα περιβραχιόνια δεν ψεκάζουν τον κόσμο γέρους και γριες μέσα στην μούρη τους καρκινογόνα χημικά, ούτε σπάνε στο ξύλο με γκλομπς και κλωτσιές παιδιά γυναίκες και γέρους.
Μη τα ισοπεδώνουμε όλα....
Για την κατάρα θα συμφωνήσω απόλυτα!
Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ πέρα?

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ είπε...

Για προσπάθησε να διασπάσεις τη γραμμή τους για να πας προς την βουλή και θα σου πω εγώ!!
Μπορεί χημικά να μη δεις αλλά πας εξίσου καλά στο νοσοκομείο ή στον άλλο κόσμο και με τα ρόπαλα που έχουν.
Θέλω να πω πως το σύστημα έχει πολλούς υπηρέτες με πολλά χρώματα.
Όταν λοιπόν τα φτύσουμε όλα αυτά,τότε ο Λαός θα φτιάξει νέους δρόμους,όπως λέει και ο παπα-Γιάνναρος..

teleytaios είπε...

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με το σχόλιο της Άιναφετς των 1:30 μ.μ. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο.

@Κάρυ: Είδες σχόλιο ο Κουφετάριος; Κελεπούρι! Μη μου τον αποπάρεις μόνο γιατί είχα χρόνια να συναντήσω κάποιον σαν κι αυτόν!
:)

Ανώνυμος είπε...

Απευθύνομαι φιλικά σε όλους σας. Παλιότερα λέγανε '' είσαι κομμουνιστής;;'' Απεταξάμην σε στιγματίζω πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά!΄΄

Τώρα οι ίδιοι οι κομμουνιστές λένε: ''Τι είπες;; Είσαι αντικομμουνιστής!!'' Απεταξάμην σε στιγματίζω πολιτικά, κοινωνικά, ιδεολογικά!''

Βλέπετε καμία διαφορά; Γιατί τα σχόλια παραπάνω αυτό δηλώνουν. Δεν μπορείς πια μου φαίνεται να εκφραστείς σε μερικούς ανθρώπους. Αμέσως ''ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΣΑΙ''. Το να είναι απλά μια σκέψη, μια θέση, μια άποψη δεν γίνεται, σωστά;; Άμα λέω ότι μερικοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν ή ΑΝ το θελήσουν, προβάλλουν τη δημοκρατία τους με το να ακούσουν το συνομιλητή τους έχοντας στο τέλος έτοιμο το συμπέρασμα που θα δηλώσει το χάσμα, χρησιμοποιώντας είτε ιστορικά γεγονότα από το παρελθόν είτε εκσυγχρονισμένες κατεθυντήριες θέσεις του κόμματος.

Και για να γίνομαι σαφής δεν επιτίθεμαι σε κανένα προσωπικά, απλά σχολιάζω αυτά που διαβάζοντας, συμπεραίνω, δεν νομίζω εκτός απ' την ίδια την κυβέρνηση να υπάρχει κάποιος άλλος που να θέλει να μου φιμώσει το στόμα..

Να έχετε ένα ευχάριστο βράδυ όλοι σας.

Υ.Γ. Στις 6 που ξεκινούσε το πάρτυ έλειπα γιατί είχα πάει για προμήθειες! :D

kariatida62 είπε...

@Kαπετάνιος: Eπειδή μ'αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους θα διαφωνήσω λίγο μαζί σου Καπετάνιε μου.
Στους ΠΑΜΙΤΕΣ όχι την τελευταία φορά αλλά τότε στην εποχή που έκλειναν οι Αγανακτισμένοι μπήκα μέσα στην περιφρούρησή τους και προστατεύτηκα! Εχω να το λέω...δεν μ'αφησαν να τους διασπάσω και σωστά έπραξαν αλλά μου έκαναν δρόμο για να εισχωρήσω στην αλυσίδα τους και να προστατευτώ! Κατάλαβαν ότι κινδύνευα, ότι ήμουν απροστατευτη στα πυρά των ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ και με προστάτευσαν και εμένα και πλήθος απλών πολιτών.
Την επόμενη φορά δεν θα κατέβω ως πρόβατο επι σφαγή...θάχω κι'εγώ ρόπαλο και μάσκα για να αμυνθώ πλέον! Οι ΠΑΜΙΤΕΣ ξέρουν και περιφρουρούν και τους βγάζω το καπέλλο για την οργάνωσή τους. Εχουν οργάνωση όχι μπαρμπούτσαλα...! Εχουν πείρα και και γι'αυτό απαιτώ απ'αυτούς πλέον να προχωρήσουν δραστικότερα!

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Bρε αμέσως τον έπιασα...αδελφή ψυχή είναι σου λέω!

Δεν αποπαίρνω κανέναν εγώ...όταν με μάθει ο άλλος καταλαβαίνει με ποια Κάρυ έχει να κάνει και δεν με παρεξηγεί!

kariatida62 είπε...

@maviakoufetaria: Koυφετάριε, εξακολουθώ να μην έχω τίποτα να προσθέσω, να ρωτήσω ή να συμπληρώσω στο σχόλιό σου...
Η σιωπή μου δείχνει αποδοχή.
Νάσαι καλά!

Μόλις ανάψει το γλέντι σφύρα μου ε?
Γιατί θα πρέπει να ξέρεις πως όπου γάμος και χαρά η Κάρυ πρώτη έρχεται...:))

dimitris είπε...

kariatida62 γινατε ''πολλοι'', καλο μας σφαξιμο και καλη ανταμωση στα γουναραδικα, απο τους δνουτουδες και τους τροικανους, καλη μας ανεργια, αυριο θα ειναι αργα για δακρυα και οπως εγραψε ο Βαρναλης, Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Και ζευγάρι με το βόδι άλλο μπόι κι άλλο πόδι
όργωνα στα ρέματα τ αφεντός τα στρέμματα
Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
για τ' αφέντη το φαί

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο...

Ο Βαρναλης το εχει γραψει μην εχουμε παρεξηγησεις

kariatida62 είπε...

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Nα χαίρεσαι Δημητράκη μου που μαζευόμαστε πολλοί και αγωνιούμε ...αφήσαμε τους καναπέδες πια δεν το βλέπεις?
Ολοι μαζί θα γυρίσουμε τον ήλιο τον ηλιάτορα όλοι μαζί με ομόνοια!!!

Το ποίημα του Βάρναλη που έγινε η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου το γνωρίζω τόχει κάνει ανάρτηση το Μαμούνι μου βρε το ξέχασες? Αχ βρε Δημητράκη με ξέχασες ωρε...στα γουναράδικα θα βρεθούμε γιατί πάντα θα είμαστε συναγωνιστές στη ζωή μας!

Ανώνυμος είπε...

υπέροχος Καζαντζάκης..μοναδικός..
τουλάχιστον αυτή τη φορά ας μην κοιτάξουμε ο καθένας την πάρτη του κι ας ενωθούμε..
καλησπέρα.. :-)

Αστοριανή είπε...

...δύσκολες ώρες!
εύφλεκτα νεύρα!

Φίλοι της ιστοσελίδας που σας διαβάζω ...μονορούφι...
μαθαίνω τόσα απ΄όλους σας...

Κάρυ μου,
να προσέχετε ΟΛΟΙ!
Καπετάνιος που επέστρεφε για να συνταξιοδοτηθεί... σκοτώθηκε στν ξηρά... από κεραμίδι...
Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος.
ΔΕΝ είναι καιρός για πάθη
ή για μίση!
Δεν ... είμαι ο ...παπάς της ενορίας ( ένα κάποιος τέτοιος μ΄έκαψε... κι έφυγα...!)
είμαι μια ελληνίδα που πονά την πατρίδα και τους ανθρώπους της.
Σας φιλώ,
Υιώτα Στρατή
αστοριανή
ΝΥ

kariatida62 είπε...

@mplahmplah:Καλώς το Μπλα-μπλα!
Ο Απόστολος των Ελλήνων! Αυτόν τον χαρακτηρισμό μπορώ να δώσω γι'αυτόν.

Είθε....αλλά πότε θα ενωθούμε?

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή:Το ξερω ότι μέσα απ'εμάς έρχεσαι πιο κοντά στην πατρίδα σου Γιώτα μου.
Για μίση όχι δεν είναι καιρός...
Αλλά άκου κι'αυτό που είπε πάλι ο Καζαντζάκης μας στην Ασκητική.
Δεν πολεμούμε τα δικά μας πάθη με νηφάλια, αναιμικιά ουδέτερη πάνω απο τα πάθη αρετή. Παρά μ'άλλα σφοδρότερα...(θα το βρεις και στο ποστ του φίλου μου του Τελευταίου
Eχεις και την δική μας αγάπη

Frezia είπε...

Καλημέρα Κάρυ!
Καλή εβδομάδα...

kariatida62 είπε...

@Frezia: Kαλημέρα Λουλουδάκι μου...,επίσης καλή σου εβδομάδα!

Αγγελική είπε...

Καλησπέρα φίλη Καρυάτιδα, ίσως πρέπει να ξαναθυμούμε το συύνθημα "Ελευθερία ή θάνατος" γιατί ο μονόδρομος που μας ετοίμασαν κατεβαίνει έτσι κι αλλιώς στον Αδη!
Καλή εβδομάδαα!

kariatida62 είπε...

@Mαίρη:Aς κλείσουμε με το μήνυμά σου και καλή τύχη σ'όλους μας!
Καλή εβδομάδα Μαιρούλα