bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΖΑΚΗΣ VS AΔΩΝΙΣ

 Απο τις ωραιότερες πολιτικές κόντρες που ακούστηκαν σήμερα!









Καντε κλικ στο βιντεάκι ν'ακούσετε την εκπομπή


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα ότι ο Καζάκης είναι ΚΚΕ. Το είπε, και όχι μόνο μία φορά. Όπως είπε και ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη (όχι μόνο την Ευρωζώνη). Όπως λέει και το ΚΚΕ.

Τις θέσεις του Άδωνι τις ήξερα. Στο ΛΑΟΣ βουλευτής είναι, δεν περίμενα τίποτε άλλο από τις θέσεις του κόμματος του.

Από εκεί και πέρα... Είμαι "ντεμοντέ". Είμαι κσι στα πολιτικά "φίλαθλος" και όχι "οπαδός".
Προτιμώ τα επιχειρήματα παρά την ανταλλαγή ύβρεων.

20 λεπτά ο κάθε ένας κατηγορούσε τον άλλο ή τον ποιτικό χώρο στον οποίο ανήκει.

Αυτό είναι καλό για τα αυτιά όσων θέλουν να βλέπουν σε αυτή την στείρα αντιπαράθεση ότι "ο δικός τους" (όποιος από τους δύο) "τάπωσε" τον "εχθρό".

Εμένα δεν μου πρόσφερε τίποτα. Ο Καζάκης έλουζε τον Άδωνι γιατί θέλει το μνημόνιο, ο Άδωνις έλουζε τον Καζάκη γιατί θέλει να φύγουμε από μνημόνιο, ευρώ, Ευρώπη.
Εν μέσω ύβρεων και μπλα μπλα για να αποπροσανατολίσει ο ένας τον άλλο όταν πήγαινε να πει κάτι.

Γνώμη μου. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε πάντα.

kariatida62 είπε...

Τζιπάκο μου...χαχαχαχαχα! Εσύ πώς ξέρεις ότι διαφωνούμε? χαχαχαχχχαχαχαχα!
Ενα σε βεβαιώ! Ο Καζάκης δεν είναι ΚΚΕ!
Το αντίθετο μάλιστα. Είναι θεωρητικά ένας Κομμουνιστής μ'ότι αυτό συμπεριλαμβάνει...

Βρε τι όμορφα διαφωνούμε εμείς οι δύο!
Μακάρι έτσι όλοι οι Ελληνες! :))

Margo είπε...

Κάρυ μου δεν μπορώ να το ακούσω αυτή τη στιγμή, θα το κάνω αργότερα... θέλω όμως να σε παραπέμψω σε αυτό αν δεν το ξέρεις..

http://www.youtube.com/watch?v=UXsmEbekjmw

όπως και σε αυτό..

http://osarena.net/news/11-fevrouariou-stous-dromous-enantia-sto-acta.html

Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος γενικά στο διαδίκτυο.. ελπίζω να κάνω λάθος γιατί αν γίνουν όσα λένε θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα στο πολύ κοντινό μέλλον.. τέλος η ελευθερία του λόγου και όχι μόνο!

Σε φιλώ..

kariatida62 είπε...

@Margo: Το ξέρω Μαργκώ μου, τάχουμε μάθει πάνω απο μία εβδομάδα τώρα...
Πολλά μπλογκς έγραψαν και προωθήθηκε στα μέιλς! Οι πρώτοι που το υπογράψαμε εμείς!
Στην Αμερική σημειώθηκε μεγάλη αντίδραση και δεν το υπέγραψαν ακόμα.
Μέχρι να μας κλείσουν εντελώς το στόμα θάμαστε εδώ...
Καλό βράδυ κορίτσι μου.

CsLaKoNaS είπε...

O Καζάκης έφυγε από το ΚΚΕ περί το 2000.

Σου έχω ξαναπεί, Καρυάτιδά μου, πως δεν πρόκειται για σοβαρό άτομο. Ανήκει στην κατηγορία Μίμη.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Άκουσα την εκπομπή και επειδή δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός καθώς δεν έχω καμιά προσωπική εκτίμηση στον Γεωργιάδη και όλο το σινάφι του (εννοώ όλους τους πολιτικούς πλέον) και καθώς μου αρέσουν καλώς ή κακώς οι απόψεις του Καζάκη - δεν ξέρω, αλλά ούτε με ενδιαφέρει αν είναι ΚΚΕ ή όχι- δεν εκφέρω γνώμη για το επίπεδο της συνομιλίας.
Πάντως σε λίγο δεν θα έχουν πλέον καμιά αξία γιατί οι αλυσίδες είναι έτοιμες. Τα φίμωτρα φρεσκάρονται με κόλλα και οι άστεγοι και οι ζητιάνοι αρχίζουν και μου μοιάζουν. Τίνος έρχεται η σειρά;
Τα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν, δεν έχουν νόημα πλέον καθώς μόνο τα... κακείθεν έχουν την ισχύ.
Και τότε όταν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες που θα μας "σώσουν" ας βγούμε με σημαίες - δεν ξέρω τίνος χρώματος- να πανηγυρίσουμε για την σωτηρία μας ακολουθούντες τους κραταιούς"ηγέτες" μας.
ΖΗΤΩ ΤΟ PSI! ΖΗΤΩ!
Ψιτ! Δεν ακούτε τις ιαχές του θριάμβου;
Τα παραείπα σήμερα ε; Τρίτη είναι και μαθαίνω ότι ακόμη επιτρέπεται! Δεν ξέρω για αύριο!
Καλήν ημέραν να έχετε. Ή μήπως Κali mera ke οmorfi evdomada. Μήπως;

kariatida62 είπε...

@Cs:Nαι Λάκωνά μου...ξέρω την άποψή σου για τον Καζάκη. Είναι ένας οικονομολόγος κατανοητός στον λόγο του και γι' αυτό αυτόν τον καιρό τον παρακολουθώ όπως εξ'άλλου και πολλούς άλλους:Bαρουφάκη,Τσακαλώτο κλπ.
Ολοι με τις δικές τους θεωρίες και προτάσεις αυτή την στιγμή συμφωνούν σ'ενα! Οχι στην νέα δανειακή σύμβαση!

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Χριστόφορε...με σένα χαίρομαι να συμφωνώ(μα τελικώς δεν βρίσκω κάτι να διαφωνήσω μαζί σου-τι κακό κι'αυτό..!Χαχαχα) και με το Τζιπάκο μου να διαφωνώ! Χαχαχαχαχαχαχαχα!
Καλή σου και καλή μας μέρα!

CsLaKoNaS είπε...

Το ότι ίσως είναι κατανοητός - δε σημαίνει πως έχει δίκιο.

Σε ό,τι με αφορά, σε όποιο ακαδημαϊκό θέμα έχει αναφερθεί ή ιστορικό το οποίο συμβαίνει να γνωρίζω καλά - είναι εντελώς λάθος.

Εξαιρώ το ερειστικό του ύφος, το αντιαισθητικό "χλευάζω όποιον διαφωνεί μαζί μου", την παντελή έλλειψη χιούμορ, καθώς και το σαλιάρη που έχει δίπλα του.

Δεν είναι, για μένα, σοβαρό επίπεδο αυτό γι αυτό και έχω πάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό να τον ακούω.

Το ότι κάποιοι οικονομολόγοι συγκλίνουν στο τι ΔΕΝ πρέπει να γίνει - δε σημαίνει πως γνωρίζουν αυτό που πρέπει να γίνει. Ούτε μπορεί κανένας να προβλέψει τι θα γίνει στην περίπτωση άτακτης κατάρρευσης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί μεγαλο-οφειλέτες θα μετατρέψουν τα χρέη τους από ευρώ σε δρχ και, με τα λεφτά που έχουν έξω, θα ξεχρεώσουν στο 1/10 της τιμής.

Καλή σου μέρα ! :)

kariatida62 είπε...

@Προς όλους:
Διαβάζω:
Προυπολογισμός 2012
Δαπάνες για καταπτώσεις εγγυήσεων 1.623
Τόκοι και λοιπές δαπάνες δχρέους 12.750
Χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου δανεισμού 41.900
Χρεολύσια βραχυπρόθεσμου δανεισμού 25.000
Υποχρεώσεις φορέων γενικής κυβέρνησης 6.000
Δαπάνες εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης 215
Δαπάνες εξοπλιστικών προγραμμάτων 1.000
Σύνολο: 88.488 δις!
Μας λένε ότι η χώρα δένεταιχειροπόδαρα για τις επόμενες δεκαετίες, προκειμένου να ...σωθεί(?!)
Μας λένε ότι καταδικαζόμαστε στην πείνα, την εξαθλίωση, την ανεργία για να μας σώσουν!
Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο - προσθέτουν - είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;;;)!
Όμως λένε για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις) πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο,που δεν αφήνει τίποτα όρθιο και νέα δανειακή σύμβαση,με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές!
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια; Γιατί θέλουν το νέο δάνειο; Πού θα το διοχετεύσουν; Ποιος θα το πληρώσει; Και τι θα μείνει στο λαό;
συνέχεια...

kariatida62 είπε...

Ιδού τι θα μείνει:
α) Από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, τα 30 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους κατόχους ομολόγων, δηλαδή σε τραπεζίτες και ιδιώτες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο PSI.
β) Από τα 100 δισ. ευρώ που μένουν, είναι ομολογημένο ότι τα 39 δισ. ευρώ θα πάνε στις ελληνικές τράπεζες για την «ανακεφαλαιοποίησή τους».
Ομως, τόσο στις 3/11/2011 όσο και στις 22/11/2011 ο Βενιζέλος έχει μιλήσει για ένα επιπλέον πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ που και αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, θα διοχετευτεί στις τράπεζες για την «ενίσχυση της ρευστότητάς τους».
Αλλά αυτά τα χρήματα για το επιπλέον «πακέτο» από πού θα βρεθούν; Από το δάνειο; Δεν το ομολογούν...
Επομένως:
γ) Στην «καλύτερη» περίπτωση από το αρχικό δάνειο των 130 δισ. ευρώ δεν θα απομείνουν παρά 61 δισ. ευρώ,
ενώ στη δεύτερη περίπτωση από τα 130 δισ. ευρώ μένουν μόλις 31 δισ. ευρώ...
(Σημειωτέον: Είτε από τα 61 δισ. είτε από τα 31 δισ. που θα απομείνουν, δεν αφαιρούμε τα 10 - 15 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχύσουν, όπως... υπόσχονται, τα ασφαλιστικά ταμεία για το αντίστοιχο «κούρεμα» που θα υποστούν)...
Δέστε τώρα τη μεγάλη απάτη, το θεόρατο ψεύδος που κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα τους ότι «παίρνουμε το δάνειο - όπως λένε - για να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις»:
δ) Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου στη βάση των αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη και του PSI, μόνο το 2012 (δείτε το σχετικό πίνακα) οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα ανέρχονται σε 88,488 δισ. ευρώ!
Αρα, το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ (που στην πραγματικότητα είναι είτε 61 δισ. είτε 31 δισ. ευρώ - ανάλογα με το τι θα καταβροχθίσουν οι τραπεζίτες) θα πάει όλο μα όλο σε τόκους και σε χρεολύσια! Θα πάει όλο, μα όλο, σε δανειστές, σε τοκογλύφους και σε κερδοσκόπους για την αποπληρωμή παλιότερων τοκογλυφικών!
Αυτή είναι η αλήθεια:
Από το δάνειο - που για τη σύναψή του «πρέπει» να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να εξαϋλωθεί ο λαός της - ούτε ένα ευρώ, ούτε μια πεντάρα δεν πρόκειται να πάει σε μισθούς και συντάξεις!
Αντίθετα:
Θα είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θα κληθούν να «παραιτηθούν» από μισθούς και συντάξεις, να ληστευθούν για μια ακόμα φορά και τα «κλοπιμαία» από τη λαϊκή ληστεία να προστεθούν σε ό,τι θα έχει απομείνει από το νέο δάνειο (αφού πρώτα θα το έχουν ξεκοκαλίσει τραπεζίτες, επιδοτούμενοι βιομήχανοι και επιχορηγούμενοι κεφαλαιοκράτες) ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των τόκων και των χρεολυσίων, ύφους 88,5 δισ. ευρώ - ποσό που είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερο του εναπομείναντος δανείου - το οποίο η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κατοχυρώσει μέσω του προϋπολογισμού ότι θα καταβληθεί εντός του 2012 σε δανειστές, τοκογλύφους, κερδοσκόπους και λοιπούς «σωτήρες»!
Να, λοιπόν, για ποιους προορίζεται και το νέο τους δάνειο.
Να ποιων τα συμφέροντα εξασφαλίζει το PSI τους.
Και να για ποιους συγγράφεται το νέο τους μνημόνιο και η νέα τους δανειακή σύμβαση με τα οποία ο ελληνικός λαός παραχωρείται στην πλουτοκρατία με την ταμπέλα του είλωτα, για τα επόμενα εκατό χρόνια!

kariatida62 είπε...

@Cs:Σεβαστή η εκτίμησή σου...δεν επιδιώκω να στην αλλάξω...
Τώρα όσο για την άτακτη χρεωκοπία και την ελεγχόμενη, όλοι οι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει σαν όρος!
Σε περίπτωση λένε επιστροφής σε εθνικό νόμισμα αυτόματα απαγορεύεται η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου. Οπως ίσχυε και παλιά με τα εθνικά νομίσματα.
Αυτά δεν τα λέω εγώ, οι οικονομολόγοι που παρακολουθώ τα ισχυρίζονται!
Καλή σου νύχτα Λακωνάκο!

Saq είπε...

Δηλαδή αυτό που λες εσύ είναι ότι με τα 130δις, πληρώνουμε χρέη. Και οι συντάξεις και οι μισθοί και όλα τα άλλα από που πληρώνονται; (καθόλου ειρωνική η ερώτηση)

kariatida62 είπε...

@Saq: 21 δις είναι οι μισθοί και οι συντάξεις.
Δεν δανείζεσαι 130 δις για να πληρώσεις 21! Με καμμία λογική δεν το κάνεις αυτό!
Μόνο τους φόρους να μαζέψεις ορίστε οι μισθοί και οι συντάξεις!

Saq είπε...

Μισό λεπτό. Όταν λεμέ ότι έχουμε πρωτογεννές έλλειμα αυτό σημαίνει ότιαυτά που βγάζει το κράτος είναι λιγότερα από αυτά που πρέπει να δώσει χωρίς να υπολογίζονται τα δάνεια. Οπότε που νομίζεις ότι θα βρεθούν αυτά τα21 δις; Έπειτα, πιστεύεις ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε τρόφημα και άλλα υλικά τα οποία μέχρι σήμερα εισάγουμε;

Υ.Γ.Διαβάζω το σχόλιο του Λάκωνα "Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί μεγαλο-οφειλέτες θα μετατρέψουν τα χρέη τους από ευρώ σε δρχ και, με τα λεφτά που έχουν έξω, θα ξεχρεώσουν στο 1/10 της τιμής." Ποιοι είναι αυτοί οι μεγαλοοφειλέτες; αυτοί που πήγαν τα λεφτά τους έξω και σήμερα δεν θα δώσουν ούτε το 1/10; αφού δεν μπορούν καιδεν θέλουν να πιάσουν κανέναν.

kariatida62 είπε...

@Saq: Για τα 21 δις των μισθών και συντάξεων Σακ σου απάντησα πώς θα τα βρεις.
Τώρα ο τακτικός μας προυπολογισμός νομίζω πως είναι 89ή 81 δεν είμαι σίγουρη. Για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σ'ένα τέτοιο σενάριο, έχουν μιλήσει πολλοί. Και οι ανωτέρω που ανέφερα οικονομολόγοι.
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι η δεκαετία εξαθλίωσης για τους Ελληνες είναι αναπόφευκτη έτσι κι'αλλιώς είτε μέσα στην ευρωζώνη είτε εκτός!
Προσωπικά πιστεύω πως αν είναι να περάσω ό,τι περάσω καλύτερα να τα περάσω και να ξέρω πως θα ορίζω το σπίτι μου παρά να ξέρω ότιθα το χάσω και θα γίνω σκλάβος των Γερμανών και λοιπών...στην ίδια μου την χώρα!
Δες και με Αργεντινή τι έγινε...
Τώρα για περαιτέρω λεπτομέρειες δηλώνω αναρμόδια...Αν θα μπορούσα να λύσω εγώ το ελληνικό πρόβλημα χρέους να ξέρεις ότι ήδη θα είχα κατεβάσει κόμμα και θα διεκδικούσα την Πρωθυπουργία!
Τουλάχιστον θα ήξερα ότι εσύ θα με εμπιστευόσουν και θα με ψήφιζες αλλά δυστυχώς δεν την έχω την λύση! Μη ρωτάς λοιπόν εμένα να σου φέρω απτή και εφαρμοσμένη πολιτική!
Τώρα όσο για τους μεγαλοοφειλέτες οι οικονομόλογοι λένε πως αυτό είναι μία απειλή μύθος! Με την επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα σταματά αυτόματα η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου....καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό νομίζω!
Αυτά ...και επειδή η επικαιρότητα τρέχει, τρέχω κι'εγώ στην επόμενη ανάρτηση!
Εσύ αν θέλεις συνεχίζετε την συζήτηση με τον Λάκωνα ή ακούς την εκπομπή που βάζω και ξαναματαλέμε!