bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

οι ΜΙΝΥΕΣ...απο τα βάθη των αιώνων!

Μαμούνι: Κάρυ, αυτό τον καιρό πραγματικά πνίγομαι ...
Πρέπει να παραδόσω μία εργασία στην σχολή μου και δεν έχω ετοιμάσει καν την εισαγωγή.
Αλήθεια έχεις ακούσει ποτέ κάτι για τους Μινύες?
 Κάρυ: Eχω ακούσει, αλλά γιατί ρωτάς? Αναφέρθηκε κάτι για αυτούς στην σχολή που φοιτάς? Περίεργο μου φαίνεται,γιατί στην σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, δεν αναφέρονται καν στην θεματολογία της ιστορίας.
Μαμούνι: Θα σου πω...πες μου πρώτα εσύ τι ξέρεις γι'αυτή την φυλή.
Κάρυ:
Οι Μινύες ήταν προϊστορικό ελληνικό έθνος που κατοικούσε στη Bοιωτία  όπως αναφέρονται στους: Όμηρο(Ιλιάδα Β΄511 και Οδύσσεια ια΄ 284), Ησίοδο (αποσπάσματα 144) Πίνδαρο(Oλ.ΙΧV) και Θουκιδίδη(I.V.76) Επιπρόσθετα σημειώνει ο Στράβων ότι αυτοί οι Μινύες της Βοιωτίας διέφεραν από εκείνους της Θεσσαλίας, (ΙΧ 2, 3, 40).

Οι Μινύες κυριαρχούν πριν τον Μυκηναικό πολιτισμό(1700-1001π.κ.Χ), από το 2000 π.Χ. μέχρι το 1200 π.Χ. περίπου, με απόγειο της ακμής τους γύρω στα 1400 π.Χ.
Ενδεχομένως, η ονομασία τους "Μινύες " σχετίζεται ετυμολογικά με τις λέξεις 
Μύγδονες-Δηλ. Μινύες> Μι(γ)νύες >Μύγνυ(τ)ες > Μύγδονες(=Αρχαιότατος λαός της Μακεδονίας-Θρακικής καταγωγής)

Επίσης με:Μαγνήτες, Μακεδόνες, Μαίγδοι,Με(γ)θώνη,Μυκ(θ)ήνες

.Ήταν γνωστοί στα ομηρικά και στα αργοναυτικά έπη ως λαός ναυτικός, εξερευνητικός, που είχε αμύθητα πλούτη. 
Για την καταγωγή τους έχουν διατυπωθεί οι παρακάτω απόψεις:
  • Ότι η καταγωγή τους είναι από την Ιωλκό.
  • Ότι ήταν αυτόχθονες που αποίκησαν την Ιωλκό, όπως πιστεύει ο Στράβων.
  • Ότι ήρθαν από τη Λήμνο.
 Οι Αχαιοί πού κατοικούσαν στο Θεσσαλικό κάμπο, μετά από τις πολλές πλημμύρες που έγιναν έφυγαν, για να αναζητήσουν άλλη γη στεγνή. 
Ο μύθος λέει πως ήρθαν στην περιοχή της Κωπαΐδας σαν να πήγαιναν σε γιορτή. 
Καλοντυμένοι, όμορφοι ,άνδρες και γυναίκες, νεαρά παιδιά και ηλικιωμένοι, ο καθένας τους απάνω στο δικό του άλογο.
Ήρθαν ειρηνικά και δεν πείραξαν κανένα, εγκαταστάθηκαν στον Υφάντειο λόφο(Ορχομενός).
Αρχηγός τους, ήταν ο  βασιλιάς, Ανδρεύς, γιος του Πηνειού. 
Από αυτόν η περιοχή ονομάστηκε Ανδρηίς και οι κάτοικοι .Ανδρηίδες.
Μετά τον Ανδρέα αρχηγός έγινε ο Αθάμας, γιος του Αίολου, με τη γυναίκα του τη Νεφέλη.  
Απέκτησαν δυο παιδιά τον Φρίξο και την Έλλη.
Όταν πέθανε η Νεφέλη ο Αθάμας παντρεύτηκε την Ινώ.  
Η πόλη ονομάστηκε Αθαμαντία και οι κάτοικοι Αθαμαντίδες.Μετά τον Αθάμαντα βασιλιάς έγινε ο Ετεοκλής ή Κηφισιάδης, η πόλη ονομάστηκε Κηφισιάδα και οι κάτοικοι Κηφισιάδες
Ο ίδιος ήταν ποιητής και επί της εποχής του οι μουσικοί και ποιητικοί αγώνες ήταν γνωστοί σε όλον τον τότε πολιτισμένο κόσμο.
Μετά τον Ετεοκλή βασιλιάς έγινε ο Φλεγύας, η πόλη ονομάστηκε Φλεγυαντίδα και οι κάτοικοι Φλεγυαντίδες

Μετά το Φλεγύα βασιλιάς για λίγο διάστημα ήταν ο Χρύσης, γιος της Χρυσογένειας, κόρης του Άλμου. Μετά τον Φλεγύα βασιλιάς έγινε ο Μινύας, η πόλη ονομάστηκε Μινύειος και οι κάτοικοι Μινύες.(Τα πιο πάνω από το βιβλίο: Ορχομενός της Τότα Τσάκου- Κονβερτίνο.)
 Αυτή η προϊστορική φυλή της Ελλάδας, ήταν εγκαταστημένη στην Ιωλκό της Θεσσαλίας και στον Ορχομενό  της  Βοιωτίας
 Άλλες περιοχές στις οποίες είχαν επεκταθεί ήταν η Λακωνία, η Τριφυλία, η Λήμνος, η Θήρα, η Κυρήνη κ.ά. 
 Οι προέλληνες αυτοί διακρίθηκαν στη ναυτιλία και οργάνωσαν εξερευνητικές αποστολές.  
Λέγεται πως σ' αυτούς οφείλεται η Αργοναυτική εκστρατεία. 

 Ο βαθμός του πολιτισμού τους φαίνεται από τα αποξηραντικά έργα που πραγματοποίησαν στην Κωπαΐδα. Το πιο αξιόλογο μνημείο που άφησαν είναι ο " Θησαυρός του Μινύα" που έφεραν στο φως οι ανασκαφές στον Ορχομενό. 
 Διέθεταν αυξημένες γνώσεις μηχανικής και τεχνολογίας, επεχείρησαν να αποξηράνουν την πεδιάδα της Κωπαΐδας, η οποία πλημμύριζε από τα νερά των παρακείμενων ποταμών Μέλανα και Κηφισού. 
Για τον σκοπό αυτό κατασκεύασαν ένα τεράστιο αρδευτικό κανάλι, πλάτους 40 μ. και βάθους έως και 5 μ., που χρησίμευε και ως πλωτός ποταμός, την περίφημη «Διώρυγα των Μινύων».

 Στην διώρυγα αυτή συγκεντρώνονταν όλα τα ύδατα, τα οποία μέσω αυτής, κατευθύνονταν προς διάφορες φυσικές καταβόθρες, απ’ όπου κατέληγαν στον σημερινό κόλπο της Λάρυμνας (Ευβοϊκός Κόλπος).

 Ο ενδιάμεσος αποξηραμένος χώρος πλαισιώθηκε από οικισμούς και το οχυρό του Γλα, που ήλεγχε την περιοχή, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του καλλιεργούνταν. 
Η διώρυγα των Μινύων είχε μήκος περίπου 43 χιλιόμετρα και ήταν συνδεδεμένη μαζί με μία άλλη περιφερειακή καθώς και διάφορες εγκάρσιες μικρότερης κατασκευής.
   Σύμφωνα με πολλούς αρχαιολόγους, η διώρυγα των Μινύων είναι το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της αρχαιότητας. Κατ΄αυτούς ούτε ο Παρθενώνας το φτάνει γιατί, εκτός των άλλων είναι κατασκευασμένο την εποχή του χαλκού (2500- 1100 π.Χ.), δηλαδή εποχή ασύγκριτα αρχαιότερη από τη λεγόμενη κλασσική αρχαιότητα
Μπορεί με βάση αυτήν την άποψη να αιτιολογηθούν και τα επιτεύγματα των Αργοναυτών στον τεχνολογικό τομέα, αλλά κυρίως μπορεί να δικαιολογηθεί και το μεγαλύτερο επίτευγμα της τότε εποχής, η Αργώ.






  Συμπληρωματικό έργο μεγάλης αξίας ήταν η τεχνητή καταβόθρα που έσκαψαν οι Μινύες για να ενισχύσουν την απορρόφηση των υδάτων, επειδή οι φυσικές καταβόθρες δεν επαρκούσαν.
    Η τεχνητή καταβόθρα, μία 
υπόγεια επικλινής σήραγγα, σκαμμένη στο βράχο, είχε μήκος 2230 μ. ύψος 1,80 μ. και πλάτος 1,50 μ. Διέθετε 16 κάθετα ανοίγματα (φρεάτια), που ανοίχτηκαν πρώτα και μέσω των οποίων σκάφτηκε η σήραγγα μέσα στον βράχο και στην συνέχεια μέσα απ'αυτές συντηρούνταν.


 Πρόκειται για ένα απίστευτο για την εποχή,  τεχνητό έργο που δεν έχει εξερευνηθεί ούτε έχει μελετηθεί σε βάθος. 
Τα έργα αυτά οι Μινύες τα συντηρούσαν για εκατοντάδες χρόνια έως ότου καταστράφηκαν από σεισμούς στα 1100 π.Χ.
*(Ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος (βλ. σελίδα για το Αμφείο Θηβών), μετά από ανασκαφές που έκανε στο χώρο της Κωπαΐδας (Μεγάλη καταβόθρα – Μινυακό ανάχωμα) χρονολόγησε τα έργα της Κωπαΐδας στην 3η π.Χ. χιλιετία.)  
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις : 
Στο βιβλίο του Χ. ΛΑΖΟΥ "ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ" εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ. 
Στο περιοδικό "ΤΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ " τεύχος 209 Σεπτέμβριος 1997
 Γύρω στα 2000 π.Χ. λοιπόν  οι  Μινύες έκτισαν την πόλη του Ορχομενού,  η οποία έγινε αργότερα ξακουστή για τον πλούτο  και τoν πολιτισμό της. 
 Ο Ορχομενός, στην αρχαϊκή εποχή, είχε υπό την κυριαρχία του μία μεγάλη περιοχή και ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που έκοψε νομίσματα στην Ελλάδα.
  Με το πέρασμα του χρόνου όμως έχασαν την δύναμη τους και η πολιτική κυριαρχία πέρασε στην Θήβα.

Μαμούνι: Γιατί  Κάρυ αυτά τα "μυστηριώδη" προιστορικά φύλα που συναντώνται στον  Ελλαδικό χώρο δεν αναφέρονται εκτενώς και δεν μελετώνται επαρκώς απο τους Αρχαιολόγους και την επιστημονική κοινότητα?

Κάρυ: Γιατί Μαμούνι τα μυστηριώδη αυτά προιστορικά φύλλα, αν  μελετηθούν εις βάθος ενδεχομένως θα ανατρέψουν  την Ινδοευρωπαική θεωρία(ΙΕ-θεωρία), η οποία αναπτύχθηκε σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περίοδο.

Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις μετά την συνθήκη της Βιέννης το 1815 μοίρασαν τις ζώνες επιρροής τους και ασχολήθηκαν αποκλειστικώς με την οικονομική τους ανάπτυξη.
Πέρα της παραδοσιακής αποικιοκρατικής δύναμης της μεγάλης Βρετανίας όλα σχεδόν τα δυτικά έθνη αναδείχθηκαν σε αποικιακές δυνάμεις κατά την διάρκεια του 19ου αιώνα
Μέχρι και το μικρό Βέλγιο απέκτησε αποικίες!
Μέσα σ'αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η πλήρης αποδοχή και στην συνέχεια η ανάπτυξη της ινδοευρωπαϊκής θεωρίας.
Οι δυτικοευρωπαίοι έπρεπε να διαφοροποιηθούν από τους άγριους υποτελείς τους.
Γιαυτό το λόγο χρειαζόταν το θεωρητικό υπόβαθρο επί του οποίου θα στήριζαν την ανωτερότητα τους.
Εντάσσοντας λοιπόν εαυτούς και Έλληνες στην ΙΕ ομοεθνία πέτυχαν να συνδέσουν τους «πολιτισμούς» τους με τον Ελληνικό, κλέβοντας λίγο από το μεγαλείο του.


Από την άλλη απόγονοι ως θεωρούσαν εαυτούς ενός πολιτισμού ο οποίος γέννησε και τον ελληνικό διακήρυσσαν με θράσος την ανωτερότητα τους έναντι μη ινδοευρωπαϊκών φυλών τις οποίες είχαν υπό την κυριαρχία τους.
Η ΙΕ θεωρία έδωσε στους ευρωπαίους ρατσιστές αποικιοκράτες το θεωρητικό υπόβαθρο για να στηρίξουν την καταπίεση των αφρικάνικων και ασιατικών εθνών.
Τώρα γιατί εμμένουν στην ΙΕ θεωρία?
Η υιοθέτηση της θεωρίας μειώνει τα ιστορικά δικαιώματα της ελληνικής φυλής στα χώματα τούτα.
Παράδειγμα:
Οι βόρειοι γείτονες Σκοπιανοί ,Βούλγαροι, Ρουμάνοι είναι θερμοί θιασώτες της ΙΕ θεωρίας!
Βάσει των λεγόμενων και γραφομένων τους στη βόρεια βαλκανική χερσόνησο, υπήρχε προηγμένος πολιτισμός ο οποίος επεκτάθηκε μέχρι την Κρήτη! 
Και ο οποίος δεν είχε σχέση με τον ελληνικό.
Οι Έλληνες ήρθαν ως αιμοβόροι εισβολείς και κατέστρεψαν τον προηγούμενο βαλκανικό πολιτισμό των προγονών τους (!) οι οποίοι όμως εκδικήθηκαν τους Έλληνες όταν ο Αλέξανδρος κατέκτησε την Ελλάδα και υπέταξε τους Ελληνες.
Μην αναφερθώ και στους Τούρκους οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν τους Χετταίους προγονούς τους , κατοχυρώνοντας έτσι τα ιστορικά τους δικαιώματα στην μικρασιατική γη αλλά και προσθέτοντας πολιτιστικά επιτεύγματα στον ανύπαρκτο πολιτισμό τους.
Φαντάζομαι ότι θα θυμάσαι την  Γιουροβίζιον όταν έγινε στην Τουρκία ,
που παρουσίαζαν θεατρα, και αρχαίους ελληνικούς ναούς από την Ιωνία σαν δικά τους!.
Η ινδοευρωπαϊκη θεωρία γίνεται επικίνδυνη για το σύγχρονο ελληνισμό από τον οποίο αφαιρεί έτη ζωής και ίσως ιστορικά δικαιώματα κατοχής ακόμα και της σημερινής ελληνικής επικράτειας.
Ετσι λοιπόν αποκτήσαμε τους Ινδοευρωπαίους, την αόρατη φυλή που κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν έχει ανακαλυφθεί για να  τους επιβεβαιώσει!
 (Δες http://www.arxaiologia.gr/assets/media/PDF/migrated/94_19-22.pdf
Του JOST KNAUSS Πολιτικού Μηχανικού,τ.Καθηγητή του Μονάχου)


Ακολουθούν φωτογραφίες απο την πρόσφατη επίσκεψη ομάδας φοιτητών της Γεωλογικής Σχολής Αθηνών

Η μεγάλη καταβόθρα του Ηρακλή

 Τα κυκλώπεια τείχη 
                                             Ενα απο τα 16 ανοίγματα (φρεάτια)

 Κυκλώπεια τείχη- Οχύρωση

Ο Φίλος Αντώνης μας άφησε τις παρακάτω αξιόλογες πληροφορίες για του Μινύες:
Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...Οι Μινύες λαός πανέξυπνος και εμπορικός, πρόβλεψε την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των οικισμών της πρώην λίμνης Κωπαϊδας.
Όλα λοιπόν τα δευτερεύοντα κανάλια που συνδέονταν με το κεντρικό, κατασκευάσθηκαν έτσι ώστε να είναι πλωτά σε μικρά πλοιάρια της εποχής. Υπήρχε λοιπόν εκτεταμένο δίκτυο πλωτής επικοινωνίας και διακομιδής αγαθών και εμπορευμάτων.
Ο Γλάς ήταν το οχυρό της περιοχής, (υπάρχουν σήμερα απομεινάρια του κάστρου), στον ομώνυμο λόφο με πλατύ κανάλι νερού στην βάση του, για λόγους άμυνας.
Μετά την καταστροφή των Μινύων και την επαναδημιουργία της Κωπαϊδας, ο Γλάς παρέμεινε εξέχον οχυρωματικό έργο και μέχρι την επανάσταση του '21.
Το Δημοτικό τραγούδι " σαράντα παλληκάρια από την Λιβαδειά..." στο Γλά αναφέρεται και ο σωστός στίχος συνεχίζει "...πάνε για να πατήσουνε την Τοπολιτσά..."
Τοπόλια είναι το παλαιό όνομα του σημερινού Κάστρου. Από το κάστρο του Γλά και τό σημερινό όνομα της κωμόπολης λοιπόν που στέκεται απέναντί του.

108 σχόλια:

kariatida62 είπε...

@προς όλους: Ανοίξτε το video του mixpod,να θαυμάσετε τα επιλεγμένα απο το Μαμούνι,φιλμάκια αρχαιολογικών ευρημάτων.

IonnKorr είπε...

χα..χα..

kariatida62 είπε...

@ionnkorr: Xε..χε..!

bilsot είπε...

Σε τρώει (ο σβέρκος σου)
και ξήνεσαι (στο κεφάλι σου)
με τα αρχαιολογικά σου.
Θ' αρχίσουν πάλι να πέφτουν
σωρός τα σχόλια
και σου εύχομαι "καλά ξεμπερδέματα" με τ αθέματα που διαλέγεις....
ινδοευρωπαίους,,,,
αλήθεια τροϊκανούς ή διαφορετικούς ;;;

kariatida62 είπε...

@bilsot: Xαχαχαχαχα!
Τι να καταλάβει ο μαρμάρινος σβέρκος μου και το μαρμάρινο κεφάλι μου εμένα...
Εδώ θα μάθετε όλοι ιστορία! χαχαχαχαχα!

leondokardos είπε...

Παραποιούν την ιστορία μας, αλλά σ΄αυτό φταίμε κι εμείς.

kariatida62 είπε...

@leondokardos: E! Bεβαίως και φταίμε...
Πρώτα, πρώτα δεν την μαθαίνουμε!:)

MelidonisM είπε...

Τί μούζικα είναι αυτή και με τρόμαξε;;

Πες και για τον Μινύα της μυθολογίας

Ήταν ειρηνιστής και κυβέρνησε τον τόπο του δημοκρατικά!

όχι με αυτό το εθνικ ταμπα τουμπα
που μου πηρε τα αυτιά!
:-)

Υ.Γ.

Ego prosfiga Indoeropeo den gatalavainei

ligos Elinikos, ligos! :-))))

kariatida62 είπε...

@Michalis Melidonis: Aπο σένα περίμενα, κάτι νάχει πάρει το αυτί σου για τους Μινύες...
----
Βρε Μπούφε, κρίμα τα βιντεάκια σου!
Πού είναι η σκηνοθετική ματιά σου?
Τούς Μινύες έβαλα να φωνάζουν απο τα βάθη των αιώνων,τι ήθελες να βάλει το Μαμούνι μου ν'ακούσεις το Κυρά Γιώργαινα ο Γιώργος σου πού πάει?
Μουσική απο την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 έβαλε,(Γιώργος Κουμεντάκης- Γιώργος Τρανταλίδης).Ανοιξε βρε και δες τα βιντεάκια (και τα τρία), θα σ'αρέσουν...
Και άστα τα δεν καταλαβαίνει...να μη φας καμμιά μπαλωθιά καυμένε μου και ψάχνεις να βρεις τα φτερά σου...χαχα!

Αστοριανή είπε...

Καρυάτιδά μου!
τί ανάρτηση είναι αυτή!
Με τα κάμποσα θεατρικά που έχω γράψει... κυρίως για την Αρχαία Ελίκη... με τα βιβλία και περιοδικα που μαζεύω κάθε φορά που έρχομαι στη πατρίδα... "νόμιζα" ότι είχα μια "αρκετή" γνώση για τη βαθιά Ιστορία μας... με ξύπνησες ναρκωμένη , ίσως κι αδιάβαστη. Γνωστή μου "επιφανειακά" η φυλή, ΟΧΙ οι λεπτομέρειες!. Πόσα συγχαρητήρια να σου στείλω; περιμένω τη/τις συνέχεια/ες!!!!
Φιλάκια,
Υιώτα
αστοριανή
Νέα Υόρκη

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Πάνω στο κεντρικό ανάχωμα λοιπόν των Μινύων στην αποξήρανση της Κωπαϊδος, ήταν και ο βασικός οδικός τους άξονας. Είναι ο σημερινός κύριος δρόμος Κάστρου-Λιβαδειάς, που αποτελεί την εναλλακτική λύση όσων "in" πάνε για σκί στον Παρνασσό και δεν θέλουν να μπούν στην Π.Ε.Ο. Θηβών-Λιβαδειάς από την Θήβα.
Στέκει εκεί 3.500 χρόνια, δεχόμενος τρομακτικές καταπονήσεις από παντοειδή αγροτικά μηχανήματα και υπερφορτωμένες νταλίκες, χωρίς την παραμικρή καθίζηση, βγάζοντας κυριολεκτικά την γλώσσα στους σύγχρονους μηχανικούς και στις κολοσσιαίες κατασκευαστικές με τα εκατοντάδων εκατομμυρίων € μηχανήματά τους. Και η κατασκευή χωρίς διόδια παρακαλώ!!!
Οι Μινύες, άριστοι μηχανικοί και γνώστες της τεχνικής των αποξηράνσεων, εφάρμοσαν και στην Ανατολική Αρκαδία ό, τι και στην Κωπαϊδα, αποξηραίνοντας τοπικά έλη.
Οι περισσότεροι εργατοτεχνίτες παρέμειναν στην περιοχή μετά το έργο και έκτισαν τον εκεί αντίστοιχο Ορχομενό.

MINIMARKET είπε...

Αντε και να αρχίσω να γράφω για τους προλιμναίους θετταλούς τι θα γίνει ?
Να γράψω για τις 24 πόλεις πού ήταν περιφεριακά γύρω από την Θεσσαλική λίμνη - προτού ανοίξουν τα νερά στα Τέμπη - και τον πολιτισμό πού είχαν .
Θα αλλάξει κάτι στην επίσημη Ιστορία μας ?
Ολα αυτά δεν ευνοούν κάποιους και δεν πρόκειται ποτέ να τα μάθουν τα παιδιά μας !
Να σου πώ για την συζήτηση πού έκανα με τους αρχαιολόγους - off the record - για την πινακίδα του Δισπηλιού , όταν βρέθηκα το καλοκαίρι εκεί ?
Τα παιδιά θέλουν να πούν την αλήθεια αλλά δεν τους αφήνουν και λένε π@π@ριές στους τουρίστες !
Ολα είναι καθοδηγούμενα , τελεία και παύλα .
Καλησπέρες !

ღ oneiremataღ είπε...

ουπς αδιάβαστη κι εγώ, Κάρυ, αλλά βρήκα αυτό ΟΙ ΜΙΝΥΕΣ

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή:Kαι γω ψάχνοντας τα μαθαίνω! Σήμερα στο τμήμα Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ούτε μνεία δεν γίνεται γι'αυτούς τους πολιτισμούς!
Τυχαίο λες?
Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε...
Πες και συ ότι γνωρίζεις, να μαθαίνει ο κόσμος!
Κρυφό σχολειό θα τα κάνουμε τα μπλόγκια μας...!
Γειά σου ΥΙΩΤΑ μου!
Αλλά η αλήθεια δεν θα διαστρεβλωθεί!

kariatida62 είπε...

@Αντώνης: Πές τα βρε Αντώνη!
Αφού ξέρεις ...πέστα βρε παιδάκι μου!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Εσύ να μου κάνεις την χάρη και να σοβαρευτείς!
Ανακαίνισε το μπλογκ σου, και άρχισε να γράφεις...
παράτα τα μπακαλίστικά σου και βγάλε τις γνώσεις σου...
Αντε μπράβο, που περιμένετε απο μένα να ψάξω να βρω και να τα πω!

Υ.Γ.Κάντε τα μπλόγκια σας κρυφά σχολειά ωρέ!!!

kariatida62 είπε...

@ονειρεμάτα: Eπίτηδες ονειρεμάτα μου μας αφήνουν αδιάβαστους...
Ψάξε βρες, μάθε!!!
Πήγαινε στου Ιοννα,στο 92ο σχόλιό μου, θα βρεις κι'άλλα(αρχαιολογικά ευρήματα-που καταρρίπτουν την Ινδοευρωπαική μόυφα θεωρία)
Νάσαι καλά, ευχαριστώ Ονειρεμάτα μου!

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Οι Μινύες λαός πανέξυπνος και εμπορικός, πρόβλεψε την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των οικισμών της πρώην λίμνης Κωπαϊδας.
Όλα λοιπόν τα δευτερεύοντα κανάλια που συνδέονταν με το κεντρικό, κατασκευάσθηκαν έτσι ώστε να είναι πλωτά σε μικρά πλοιάρια της εποχής. Υπήρχε λοιπόν εκτεταμένο δίκτυο πλωτής επικοινωνίας και διακομιδής αγαθών και εμπορευμάτων.
Ο Γλάς ήταν το οχυρό της περιοχής, (υπάρχουν σήμερα απομεινάρια του κάστρου), στον ομώνυμο λόφο με πλατύ κανάλι νερού στην βάση του, για λόγους άμυνας.
Μετά την καταστροφή των Μινύων και την επαναδημιουργία της Κωπαϊδας, ο Γλάς παρέμεινε εξέχον οχυρωματικό έργο και μέχρι την επανάσταση του '21.
Το Δημοτικό τραγούδι " σαράντα παλληκάρια από την Λιβαδειά..." στο Γλά αναφέρεται και ο σωστός στίχος συνεχίζει "...πάνε για να πατήσουνε την Τοπολιτσά..."
Τοπόλια είναι το παλαιό όνομα του σημερινού Κάστρου. Από το κάστρο του Γλά και τό σημερινό όνομα της κωμόπολης λοιπόν που στέκεται απέναντί του.

kariatida62 είπε...

@Αντώνης: Aντώνη, οι πληροφορίες σου συμπληρώνουν το ποστ.
Θα τα προσαρμόσω αυτούσια στην Ανάρτηση.

Άστρια είπε...

Συγχαρητήρια γι' αυτή την ανάρτηση Καρυάτιδα (εδώ πάλι ταιριάζει το πλήρες σου όνομα:)
Και το μαμούνι έκανε πολυ καλή δουλειά επίσης:)

Σου στέλνω ένα απλό αλλά πολύ ενδιαφέρον άρθρο του τ. καθηγητή του Πολυτεχνείου Θ. Τάσιου γενικότερα για την
«τεχνοφιλία των αρχαίων Ελλήνων»

magda είπε...

Μπράβο σου, πόσες γνώσεις πήραμε σήμερα μ αυτή σου την ανάρτηση !!!

kariatida62 είπε...

@Άστρια:Ευχαριστώ πολύ για την παραπομπή σου (λινκ). Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του καθηγητή, πράγματι.
Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, αν δεν είχε καταστραφεί,ίσως ο κόσμος μας να είχε άλλη μορφή σήμερα.
Καλό βράδυ, σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

kariatida62 είπε...

@magda: Nάσαι καλά κορίτσι μου.
Ψάξτε, διαβάστε, μαθαίνετε...

Frezia είπε...

Πολύ σπουδαίες οι αναρτήσεις σου,
ούτε σαν μαθήτρια δεν έμαθα τόσα
για αρχαιολογία.
Υποθέτω ότι θα είσαι Ιστορικός,
Να φανταστείς τώρα έμαθα,από
που πήρε το όνομα του ο γειτονικός
με τη Θεσσαλονίκη δήμος, Μυγδονίας.
Αύριο θα διαβάσω το κείμενο σου,
πιο προσεκτικά.
Ευχαριστώ,για τις επιμορφωτικές
σου αναρτήσεις.
Καλή σου νύχτα.

kariatida62 είπε...

@Frezia: Kαλησπέρα Φρέζια.
Όχι δεν είμαι ιστορικός.
Μ'αρέσει όμως πολύ η Ιστορία και διαβάζω όσο μπορώ.
Υπάρχουν ονομασίες οδών,δήμων, τοποθεσιών που δεν γνωρίζουμε την προέλευσή τους. Τα λέμε κάθε μέρα, όμως δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους.
Σήμερα το διαδίκτυο μας παρέχει την δυνατότητα γρήγορα και εύκολα να τα ανακαλύψουμε όλα...
Ενα απλό γκουγκλάρισμα και έτοιμη η απάντηση απο την μεγάλη βιβλιοθήκη...:)
Καλό βράδυ Φρέζια.

MINIMARKET είπε...

Κάρυ , γρίφος για σένα .
Πότε γράφτηκαν τα ομηρικά έπη ?
Τον 8 αι. θα μου πείς !
Τότε γιατί ο Ομηρος αναφέρει πολύ λίγες πόλεις της Θεσσαλίας πού βρίσκονταν όλες στις κορυφές λόφων , σαν νησιά δηλαδή , όπως το Χτούρι , οι Σκοτούσαι , η Ερέτρια και αυτές πού υπήρχαν ήδη στα γύρω βουνά της Πελασγικής λίμνης , όπως η Τιτανία , η Μελιταία η Φθία κ.α.
Μήπως υποτιμά τις υπόλοιπες πεδινές πόλεις ή απλά δεν υπήρχαν την εποχή του ?
Τα Τέμπη άνοιξαν πριν το 8 χιλιετία π.χ.
Ξαναρωτώ λοιπόν : πότε γράφτηκαν τα Ομηρικά έπη ?

MINIMARKET είπε...

Μιά χαρά είναι το μπλογκ μου !!!!
Φρου-φρου και αρώματα !!
Με τι θέλεις να ασχοληθεί ένας αγράμματος μπακάλης ?
Με ερωτήσεις όπως : Αν ο εκχριστιανισμός δεν ανέκοπτε την αρχαία ελληνική επιστήμη θα πηγαίναμε στομ Αρη το 1000 μ.χ. ?
Με τις μηχανές του Αρχύτα ?
Για το αν οι αρχαίοι Ελληνες γνώριζαν την ταχύτητα του φωτός ?
Για τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη : ατμοτηλεβόλα , οδόμετρα , πλανητάρια , υδραυλικά ρολόγια , μηχανικές αρπάγες , αρχιτρόνιτρα .
Τα επιτευγματα του Ηρωνα μήπως ?
Είπαμε τρείς το λάδι και τρείς το ξύδι και άσε τον λαό στον άρτο και θεάματα !
Καλησπέρες !

kariatida62 είπε...

@Minimarket: Τώρα τι να σου πω?
Ο Όμηρος δεν έγραφε μόνο για όσα συνέβαιναν την δική του εποχή.
Εγραφε και τους μύθους την (προφορική τότε ιστορία)που διαδίδονταν απο γενιά σε γενιά.
Τώρα για τις πεδινές πόλεις που δεν αναφέρει, τι υποννοείς ότι σκεπάστηκαν απο το νερό?
Δεν μπορώ κάτι άλλο να σκεφτώ...
Εξηγησέ μου, δεν ξέρω

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Μίνι,αν είχε διασωθεί η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θα μάθαινε η ανθρωπότητα,πολλές αλήθειες που δυστυχώς χάθηκαν!
Τώρα τι να σου πω, αν δεν δω αρχαιολογικές ανακαλύψεις, στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια δεν μπορώ να υποστηρίξω εικασίες...
Αν κάποιοι γνωρίζουν μέσω αρχαιολογικών ευρημάτων και δεν τα φέρνουν στο φως έχουν συνυπευθυνότητα στην απόκρυψη της Αλήθειας.

MINIMARKET είπε...

Θέλω να πώ , υπάρχει πιθανότητα τα Ομηρικά έπη να γράφτηκαν πιό παλιά ή τα γεγονότα πού αναφέρουν να μην έγιναν το 1200 π.χ. ?
Αρχαιολογικές ανακαλύψεις δεν πρόκειται να δείς γιατί είπαμε πως σε κάποιους δεν συμφέρει η πραγματική ιστορία του κόσμου !

matthaios είπε...

Καλησπέρα Κάρυ..Χάθηκα ε?χεχεχε..μαζι σου αισθάνομαι σαν μαθητής σε φροντιστήριο.Αρχαιολογία,ιστορία,γεωγραφία...Μόνο η Άλγεβρα λείπει..κανόνησε να βάλεις επόμενο θέμα τους αλγόριθμους του ..Ευκλείδη!!Και είμαι..μπουνταλάς!..:-))

dimitris είπε...

Kariatida62 καλημερα, εκανες καλη ''δουλεια'', εγραψες πληροφοριες που πολλοι δεν ξεραμε, αλλα ο ΑΝΤΩΝΗΣ, με την περιγραφη του για τον δρομο που εχουν φτιαξει τοσες χιλιαδες χρονια πριν και το τι εχει περασει, απο την φυση και τους ανθρωπους............συγκλονιστικος, να λοιπον το καλο του ''ψευτικου κοσμου μας''!!!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:΄Οταν δεν έχουμε αποδεδειγμένα στοιχεία δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε σενάρια και εικασίες...αυτά που κοροιδεύουμε στους άλλους θα τα κάνουμε εμείς?
Αρχαιολογικές ανακαλύψεις γίνονται συνεχώς αλλά δεν βγαίνουν προς τα έξω..ευθύνη γι'αυτό φέρουν και οι Έλληνες επιστήμονες.

kariatida62 είπε...

matthaios o Krhs: Aλγεβρα εδώ μέσα δεν θα δεις ποτέ γιατί εκεί σταματά το μυαλό μου...όχι μπουνταλάς εγώ, στουρνάρι σκέτο! χαχαχαχαχααχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Ο Αντώνης γνωρίζει πολλά...κρυφό ταλέντο μας ήρθε απο κει που δεν τον περίμενα....χαχα!
Τις πληροφορίες του της προσάρτησα στο ποστ, όπως είδες...
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Καρυάτιδα. Η ανάρτησή σου είναι θαυμάσια.

Επειδή έτυχε να περάσω κάποια χρόνια της ζωής μου στη Λάρυμνα που αναφέρεις (που οι μ@λ@κες πήγαν κι έφτιαξαν τη ΛΑΡΚΟ και κατέστρεψε το τοπίο και το κάλος της περιοχής) έχουν δει τα μάτια μου απίθανα πράγματα. Τα οποία δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας, γιατί άραγε; Όπως επίσης κι ένα ναό που ανακαλύφθηκε από γερμανούς αρχαιολόγους στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης. Ο επικεφαλής της ανασκαφής ανέφερε ότι κατά την αρχαιότητα ήταν κάτι ανάλογο -αν όχι μεγαλύτερο- των Δελφών. (Σημείωση, βρίσκεται πάνω στο περίφημο ρήγμα της Αταλάντης, όπως και των Δελφών, Τυχαίο, δε νομίζω...). Περισσότερα άμα μαζέψω τις κατάλληλες πληροφορίες και φωτογραφίες (δεν επιτρέπεται να μπεις στο χώρο, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...)

Την καλημέρα μου κι ένα μπράβο ακόμα.

kariatida62 είπε...

@Teleytaios: Nάσαι καλά Τελευταίε μου!
Γραψτε, μιλήστε, προβάλλετε όσα γνωρίζετε, ψάξτε μαθαίνετε περισσότερα και πείτε τα στα παιδιά σας, τους φίλους, τους συγγενείς σας!
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

φιλια στο μαμουνακι!!!σμαααατσ!!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@κόκκινο φουστάνι: Σ'αρεσε γυναικάρα με τα κόκκινα, η μουσική επένδυση που έκανα για το ιστορικό πόστ της Κάρυς μου?
Χιχιχι, εγώ την επιμελήθηκα...μόνο μου!
Φιλάκια πολλά και απο μένα

a-kentavrou είπε...

Δεν μπορώ να τοποθετηθώ και να πάρω θέση σε ένα αντικείμενο που δεν γνωρίζω.Ένα είναι όμως το σημaσντικό ότι η ανιπαράθεση με τον Ιονα με έβαλε στη διδικασία να ψάξω,το θέμα :Ποιες είναι οι βασικότερες θεωρίες για την προέλευση των Ινδοευρωπαίων;
Διαπίστωσα ότι πέραν από την επικρατούσα θεωρία των Ινδοευρωπαίων πράγματι υπάρχουν διάφορες απόψεις ,είναι αδύνατον ο αναγνώστης χωρίς εμπεριστατωμένη μελέτη να ταχθεί αποφασιστικά υπέρ της μιας άποψης τη στιγμή που το θέμα είναι ακόμη αντικείμενο έρευνας.Πάντως η άποψη της πλεκτάνης των Δυτικών λαών δεν είναι πειστική.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μα κατ αρχήν τι σας έπιασε και ασχοληθήκατε με παρόμοια θέματα ο Ιονν κι εσύ; Εγώ προσωπικά χαίρομαι γιατί έχω αδυναμία σε αυτή την θεματολογία. Και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήξερα καν την ύπαρξη των ΜΙΝΥΩΝ. Απίστευτα ενδιαφέρον αρθρο που χαίρεσαι γιατί σου προσφέρει γνώση. Και αυτό για μένα έχει μεγάλη αξία.
Και αφήστε τα χα χα χα και τα χε χε χε με τον Ιονν....

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Eγώ δεν μίλησα για πλεκτάνη, Αστέρι μου, αλλά για σκοπιμότητες! Στην παγκόσμια ιστορία δεν έχουμε συναντήσει και άλλες ανάλογες θεωρίες διατυπωμένες επιστημονικά αλλά λανθασμένες οι οποίες διατηρούνταν για να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα?
Το γεγονός και μόνο ότι κανένα μα κανένα αρχαιολογικό εύρημα δεν επιβεβαιώνει την Ινδοευρωπαική Φυλή,δεν σου κινεί την αμφισβήτηση?
Αντίθετα οι ανακαλύψεις αποδείξεις-ενδείξεις των επιστημόνων Αρχαιολόγων στον Ελλαδικό χώρο επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της δικής τους θεωρίας.
Ειδικός δεν είμαι ούτε εγώ...πιστεύω όμως ότι βλέπω,και οι αρχαιολογικές ανασκαφές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.
Εφ'όσον π.χ. ο Μανώλης Ανδρόνικος ανακάλυψε τον ασύλητο τάφο του Φιλίππου του Β΄ στην Βεργίνα,εγώ θα πρέπεινα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου και ν'αναρωτιέμαι αν πράγματι ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος ήσαν Έλληνες ή Σλάβοι?
Βέβαια μόνο κάποιος που δεν γνωρίζει Ιστορία μπορεί να ισχυριστεί κάτι παρόμοιο, αλλά λέμε τώρα έχουμε μπροστά μας τον ίδιο τον Φίλιππο και μας μιλά και μεις θα λέμε ότι οι Σκοπιανοί έχουν άλλη άποψη !?

MINIMARKET είπε...

Αμάν βρε Κάρυ , θα με τρελάνεις εντελώς . Τα ίδια λέμε !
Αν όμως διαβάσεις τα αρχαιοελληνικά κείμενα με πολύ προσοχή και ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ , θα δείς πολλά από τα πράγματα που σου κρύβουν !!
ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ θέλει !!
π.χ. τα παπαγαλάκια μας λένε πως πάμε σε φαινόμενο θερμοκηπίου , οι δικές μου πηγές όμως ( ξέρεις τι εννοώ ) μου λένε πως πάμε σε νέα εποχή παγετόνων.
Ανοιξε το μυαλό σου και κοίτα τα σημάδια !

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Mα Χριστόφορε μου, δεν είναι η πρώτη φορά που ποστάρω ιστορικά θέματα..είναι η αδυναμία μου η Ιστορία!
Εξ'άλλου Καρυάτιδα ονομάζομαι είμαι κόρη του Ερεχθείου γιατι πράγματα περίμενες να σου μιλάω για συνταγές μαγειρικής ή για το καινούργιο στυλ πλεξίματος?
Για ό,τι γνωρίζει και αισθάνεται ο καθένας μιλάει εδώ μέσα...
Εσύ την Αφρική γνώρισες, δεν μας πήγες εκεί μέσα απο τα υπέροχα διηγηματά σου?
----
Όσο για τον ΙΟΝΝΑ(μαζί ξεκινήσαμε σχεδόν το blogging) τάχουμε πει όλα,έχουμε παίξει τουρτοπόλεμο, έχουμε παρεξηγηθεί, έχουμε φιλιώσει δεν μας έμεινε πια τίποτα άλλο απο το να χασκογελάμε όταν βλέπει ο ένας τον άλλον! Βλέπεις δεν θέλουμε και να χαθούμε....χαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Βρε Μίνι μου, γιατί εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις εμένα?
Εγώ μια απλή κόρη απο μάρμαρο είμαι...δεν είμαι ούτε αστρολόγος, ούτε επιστήμονας,ούτε επιτελικές θέσεις κατέχω ούτε κάτι άλλο εξαιρετικό διαθέτω!
Μια απλή κόρη είμαι που ξέρω μόνο την ταυτότητά μου που θέλουν ντε και καλά ν'αλλάξουν!
Την μνήμη μου θέλουν να σβήσουν, την γλώσσα μου να απορρίψουν και γω αντιστέκομαι γιατί είμαι φτιαγμένη απο Πεντελικό μάρμαρο.
Τα υπόλοιπα τ'αφήνω στους ειδικούς και υποκλίνομαι μπροστά τους, μόνο όταν με πείσουν! :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ερνδιαφέρουσα ανάρτηση. Ούτε εγώ ήξερα για τους Μίνυες.

Με τον Ιονα παρ' ΄ολες τις διαφορές σας λειτουργείτε συμπληρωματικά αρκετές φορές. Φέρνετε θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Ιδίως όταν διαφωνείτε, όπότε πρέπει να ψάξουμε αν θέλουμε να πάρουμε θέση. Εκτός άν ήδη ξέρουμε το θέμα και έχουμε διαμορφώσει γνώμη.

Και κάτι άλλο. Μία μεγάλη αδικία της Ιστορίας - πέρα από το ότι διαστρέφεται κατά πως βολεύει τον καθένα και το ότι γράφεται από τους νικητές - είναι ότι αποτελεί τεκμήριο για διεκδικήσεις κατ' επιλογήν.

Εμεις εδώ πρέπει να αποδεικνύουμε την Ελληνικότητα μας από χιλιάδες χρόνια πριν μέχρι μερικά χρόνια. οτι ζούσαμε εδώ, ότι δεν αλλάξαμε, ότι τα μέρη που ζούμε ήταν ανέκαθεν Ελληνικά.

Είδες πουθενά αλλού να συμβαίνει αυτό ? Είδες Άγγλους , Γάλλους, Πορτογάλλους και δε συμμαζεύεται να προσπαθούν να αποδείξουν ποιοί είναι και γιατί έχουν όσα έχουν ?

Η Ευρώπη έχει πλέον σύνορα, "φέστηκαν" όλοι που ΄ηταν τα σύνορα πριν 50 ή 500 χρόνια, αν οι σύγχρονοι Χ είναι απόγονοι των όποιων παλιότερων που ζούσαν εκεί.

Μονο εδώ αυτό το κακό. Να πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια για να μη χάσουμε !!

a-kentavrou είπε...

Οι αντιπαραθέσεις είναι η τροφή της επιστήμης είναι εξαιρετικά γόνιμες.
Εσύ ασπάζεσαι, πιστεύεις έχεις πειστεί από τις απόψεις της μια πλευράς ,αυτός δεν είναι επιστημονικός τρόπος σκέψης γιατί τα επιστημονικά θέματα δεν προσεγγίζονται με την πίστη αλλά με τον μοναδικό τρόπο που είναι τα πειστήρια.Τα πειστήρια όμως είναι αμφισβητούμενα συνεπώς έχουμε επιφυλάξεις και λέμε όλες τις απόψεις στο θέμα και αναμένουμε το πειστήριο που θα είναι αποδεκτό από όλη την επιστημονική κοινότητα.
Στην επιστήμη δεν υπάρχουν σκοπιμότητες η μόνη σκοπιμότητα είναι να βρούμε την αλήθεια,συνεπώς δεν αναφέρεσαι σε επιστήμονες αλλά σε πολιτικούς που προβάλουν την μια ή την άλλη αλήθεια που τους συμφέρει.
Μια και αναφέρεσαι στη Μακεδονία μη ξεχνάς ότι και το νεοσύστατο Ελληνικό έθνος έφτιαξε τα δικά του παραμύθια για να εδρεώσει την εθνική συνείδηση και συνοχή,αυτά τα παραμύθια με την επιστημονική έρευνα ανατρέπονται.Υπάρχουν διαφόρων ειδών σκοπιμότητες πχ ο καθηγητής στην Αγγλία του Ινδού αστροφυσικού ΗANTRACSHECHAR επειδή φοβήθηκε την ανατροπή της θεωρίας του απομάκρινε το νεαρό μεταπτυχιακό φοιτητή από την έρευνα,η αλήθεια όμως έλαμψε το καθηγητή δεν τον γνωρίζει κανενας "το όριο στην Αστροφυσική του ΗANTRACSHECHAR"έχει γίνει κτήμα όλων όσων ασχολούνται με την επιστήμη αυτή.

kariatida62 είπε...

@GIP:Χαίρομαι GIP που σου γνώρισα τους Μινύες.
Χαίρομαι, πάντα όταν συμπληρώνω κάτι στις γνώσεις του άλλου..:)

"Μονο εδώ αυτό το κακό. Να πρέπει να αποδεικνύουμε συνέχεια για να μη χάσουμε !!"
Όντως σαν κατάρα είναι πάνω στην μοίρα μας...
Συμβαίνουν πάντως και σ'άλλες περιοχές παρόμοιες καταστάσεις.
Εδώ βέβαια τα πραγματα είναι ακόμα πιο έντονα γιατί οι γείτονές μας δεν συγγενεύουν με μας .
Κρατάμε και το οικόπεδο γωνία δίπλα απο την θάλασσα και όπως καταλαβαίνεις διαχρονικώς πολλοί το λιγουρεύονται!

kariatida62 είπε...

@α-Κενταυρου:Eσύ τώρα θέλεις να μου κάνεις τον δικηγόρο του Διαβόλου!
Θες πειστήρια! Και γω το ίδιο!
Φέρε μου πειστήρια για την ύπαρξη της Ινδοευρωπαικής Φυλής, σαν επιστήμονας που είσαι...όχι αερολογίες,ούτε θεωρήματα, πειστήρια, μόνο ατράνταχτα πειστήρια,όπως π.χ. Ανθρωπος των Πετραλώνων στην Χαλκιδική,φέρε μου μία αντίστοιχη επιγραφή (όπως εκείνη του νεολιθικού πολιτισμού του Δισπηλιού-5.260π.χ.-που αποτελεί πρώιμη μορφή γραπτού λόγου) για τους Ινδοευρωπαίους για να με πείσεις...πειστήρια ζητάς, εγώ σου τάφερα , φέρε μου και συ ανάλογα!
Σε ρώτησα, αν ποτέ η 3α(φιλόλογος γαρ)εχει ακούσει κάτι για τον εξέχοντα πολιτισμό των Μινυών.
Δεν μου απάντησες...το πιθανότερο ειναι η γυναίκα να μην έχει ξανακούσει γι'αυτούς! Δεν ευθύνεται βέβαια η Δώρα για την άγνοιά της αλλά όσοι καθηγηταράδες δεν της μίλησαν ποτέ,όταν φοιτούσε...
Τι κάνει λοιπόν η επιστημονική σας κοινότητα???
Να σου πω εγώ τι κάνει: Είτε Aδιαφορεί είτε Μεροληπτεί!
Διάλεξε ένα απο τα δυό και πες μου εσύ...

iamaticus είπε...

ΚΑΡΥ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕ!!!

Αποψη ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ....

Γενικα ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ...
Αλλα ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

Εγω...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΩ...ΤΩΡΑ ΑΠ ΟΛΟΥΣ¨...
ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ:

Για μενα Η ΑΛΗΘΕΙΑ...(ακομα και η επιστημονικη...):
ειναι:


ΕΦΗΜΕΡΗ!!!

Ο ΜΥΘΟΣ ΟΜΩΣ (ακομα και με επιφαση επιστημονικοτητας)....
ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ "ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@ΙΑΜΑΤΙCUS: Kαλέ μου ξέρεις εσύ και αποφεύγεις τις κακοτοπιές...χαχα!
Βέβαια το δηλώνεις θαρρετά δεν έχω ασχοληθεί, δεν έχω διαμορφώσει άποψη!
---
Ιαματικέ μου πίσω απο κάθε μύθο πάντα κρύβεται μια πραγματικότητα, παραποιμένη ίσως με διαστάσεις υπερβατικές αλλά γεννιέται για να καλύψει ένα πραγματικό γεγονός!
Και δω πλέον δεν μιλάμε για απλούς μύθους...αλλά για ευρήματα!:)

a-kentavrou είπε...

Kάρυ κάνεις ένα λάθος οι εκπαιδευτικοί δεν είναι βιβλιοθήκη ούτε google,ρώτησα τη Δώρα όχι δεν γνωρίζει,στο Πανεπιστήμιο διδάσκονται πως να αναλύουν, ο καθένας στην επιστήμη του, με επιστημονικό τρόπο το κάθε θέμα.
Η προσέγγιση της αλήθειας με επιστημονικό τρόπο είναι το ζητούμενο,αυτό γίνεται με το διάλογο,με τις πηγές,με ανακοινώσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: H 3a δεν είναι Καρυάτιδα, μελέτησε Ομηρο, Ησίοδο!
Κάτι θάπρεπε να της είχαν πει...για τον πολιτισμό των Μινύων, εφ'όσον σαν φιλόλογος θα διδάξει και ιστορία στα παιδιά!
Αλλά άφησε την 3α και κάθε 3α, πιάσε τους φοιτητές της Ιστορίας-Αρχαιολογίας...αυτοί τουλάχιστον δεν θάπρεπε να έχουν μελετήσει τους Μινύες?(Διαθέτοντας μάλιστα η χώρα τους τόσο αρχαιολογικά ευρήματα απο τον πολιτισμό τους?!)
Ιδέαν σε πληροφορώ δεν έχουν!
Ι Δ Ε Α!!!
Απλοικά θα σου πως είναι σαν να σπουδάζει κάποιος Ιατρική και να μην γνωρίζει ας πούμε για τον ιό της λέπρας που πλέον δεν συναντάται στις μέρες μας..παρά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες!
---
Και ποιος σου είπε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί σε επιστημονικά συνέδρια οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις που σου προανέφερα???
Πάταγος έγινε στον χώρο τους!
Μη κοιτάς που εσύ και εγώ δεν ενημερωνόμαστε, δεν μας λένε τίποτα τα ΜΜΕ...βλέπεις δεν πουλάει και το θέμα όσο τα π......α της Μενεγάκη!

Un par de neuronas... είπε...

Αγαπητή φιλενάδα, ελέησον! Μέχρι να γνωρίζω όλες τις σημασίες του κειμένου σου, θα πεθάνω στην προσπάθεια!

Βάσανα μου έβαλες γιατί θέλω να τα καταλαβαίνω όλα!

Δεν ξέρω αν πρέπει να σε αφήνω φιλάκια... χεχεχεχε.

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa: Συγνώμη βρε Βερόνικα που δεν τα γράφω πιο απλοικά για να τα καταλαβαίνεις και συ ...ξεχνιέμαι!
Μιλάω για μια φυλή πρωτοελλήνων που αναπτύχθηκαν απο το 2000π.χ.μέχρι το 1200 π.χ. Εχουμε ανακαλύψει ερείπια απο τον μεγάλο πολιτισμό τους στον Ορχομενό(μία πόλη του νομού Βοιωτίας- 130 χλμ έξω απο την Αθήνα)Αυτοί αποξήραναν μία λίμνη και έφτιαξαν εκείνη την εποχή Διώρυγα. Είχαν μεγάλη τεχνογνωσία!
Μετά μιλάω για την Ινδοευρωπαική θεωρία και λεω όπως πολλοί Έλληνες ιστορικοί και αρχαιολόγοι πως είναι λάθος! Είναι παραμύθια! Κατάλαβες? Εχουν βρεθεί αρχαιολογικά (άνθρωπος των Πετραλώνων στην Χαλκιδική) επιγραφή στο Δισπηλιό της Καστοριάς και πολλά άλλα που βγάζουν λάθος την θεωρία του Ινδοευρωπαισμού.
Εχεις ακούσει για την Ινδοευρωπαική φυλή, που λένε πως καταγόμαστε όλοι μας?
Ο.τι δεν καταλαβαίνεις έλα ξανα και ρώτα με...

Ανώνυμος είπε...

Δε βλέπω σοβαρές αψιμαχίες σήμερα. Θα αποσύρω το στράτευμα για ξεκούραση...

Ούτε ο Ιαματικός δεν έκανε τον κόπο να ανάψει μια φωτιά... Κρίμα...

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: Χαχαχα! Πολεμοχαρή Στρατηγέ μου, απανωτές μάχες εδόθησαν εκτός γηπέδου μου...χαχα!
Δεν έχεις πάρει είδηση...με κάποιον που χαχανίζω επάνω-επάνω στα σχόλια!
Τον Αντώνη εκεί τον γνώρισα,στα πεδία των μαχών...χαχαχα!

Ο φίλος που έρχεται μόνο για να χαχανίσει με νόημα στο σπίτι μου,
κουβέντες πια δεν αφήνει...
Μην τον βλέπεις έτσι, είναι καλοοοοός!;)

IonnKorr είπε...

Κένταυρε

Ίσως ακόμη δεν κατάλαβες τι ακριβώς συμβαίνει.

Κοίταξε.

Όπως η Χημεία κατατάσσει τα άτομα στο Περιοδικό Πίνακα σε ομάδες ανάλογα με τις συγγένειες έτσι και η Συγκριτική Γλωσσολογία κατατάσσει τις Γλώσσες σε Γλωσσικές Οικογένειες (μία από αυτές είναι το Ινδοευρωπαϊκά) και τις Γλωσσικές Οικογένειες σε ευρύτερα Groups και τελικά όλα καταλήγουν στην Πρωτόγλωσσα.

Είναι ακριβώς όπως η Ταξινομία στην Βιολογία κατατάσσει τους οργανισμούς σε οικογένειες, τάξεις, ομοταξίες, συνοματαξίες και βασίλεια.

Ε ... τώρα σκέψου μια χώρα π.χ. η Γερμανία να μην δεχόταν ότι το χημικό στοιχείο χλώριο ανήκει στα αλογόνα. Πως θα φαινόταν αυτό? Δεν θα ήταν εξωφρενικό??

Ή π.χ. να έλεγε ότι εμείς οι Γερμανοί θέλουμε το στοιχείο Γερμάνιο να μην ανήκει στον Περιοδικό Πίνακα. Να είναι κάτι το ξεχωριστό.

Ή να έλεγαν κάποιοι ότι οι γάτες δεν θέλουμε να ανήκουν στα Αιλουροειδή αλλά θέλουμε να έχουν δική τους ξεχωριστή κατηγορία.

Έ ... έτσι λοιπόν φαντάζει στα αυτιά των ξένων Γλωσσολόγων η άρνηση των Ελλήνων να δεχτούν τα Ινδοευρωπαϊκά.

Περιμένω τώρα να δω την άποψή σου.

kariatida62 είπε...

@IonnKorr: Aντε καλέ, με τρόμαξες!!! Ετσι ξαφνικά στο τέλος που ήρθες απο πίσω...
Τάχεις παίξει εντελώς μου φαίνεται...μπέρδεψες το μπλογκ μου με το μπλογκ σου! Αυτή την απάντηση έπρεπε να την γράψεις στο δικό σου και όχι στο δικό μου...

iamaticus είπε...

ββββρεεεεε ΚΑΡΥ!!!!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ με τ ονομα!!!χαχααααα!!!) ΩΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΙΓΟΣ...ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!...

ΠΕΤΑΞΕ...
ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!
ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!!...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ...
ΝΑ ...."ΘΑΦΤΕΙ"!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!...


νεε μου.... εγω εχασα τα παπα...ια μου ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΧΕΣ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

ΠΗΓΑ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ...
ΚΑΙ ΑΡΑΞΑ...
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙΑ!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!!

Η ΚΑΡΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΜΟΥ...τελευταια....

με θελει ΜΕ ΦΡΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΠΙΓΙΟΝ!!!

ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΗ "ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ"...ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@ΙΑΜΑΤΙCUS:Xαχαχαχαχα!
Στάκα τώρα, στάκα Λατρευτέ μου να σπάσουμε λίγο πλάκα...

@@Ιοnnaaaaaakoooo! To Αστέρι μας μη το καρτεράς άλλο!
Χάλασε ο υπολογιστής του και δεν θάρθει απόψε να σου απαντήσει...πάντως αν την βιάζεσαι την απάντηση, μπορώ να σου φέρω τον Λατρευτό μου να σου απαντήσει...χαχα!

a-kentavrou είπε...

Ιονα είμαι σαφής και ξεκάθαρος υπάρχει η επικρατούσα άποψη στον επιστημονικό κόσμο της ανθρωπολογίας ,της γλωσσολογίας που την εκφράζεις με επιχειρήματα,αλλά δεν θα πνίξουμε τη διαφορετική άποψη που εκφράζει η Κάρυ θα τη παρουσιάσουμε θα τη βάλουμε σε κριτική θα τη κάνουμε γνωστή αυτό λέει η επιστήμη μας αυτό λέει η επιστημονική δεοντολογία.

a-kentavrou είπε...

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ
Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη οι Ευρωπαίοι προερχόμαστε από ένα μοναδικό λαό που έζησε πριν από 7.000 χρόνια στις στέπες του Βόλγα. Με τη θαυμαστή ικανότητα επέκτασης που τους διέκρινε, έφτασαν ώς την Ινδία και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Το κλειδί της προέλευσής μας
Η λύση του ινδοευρωπαϊκού αινίγματος προχωρά αργά, και φαίνεται πως θα χρειαστούν γενιές ερευνητών και μεγάλες διαφωνίες μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε με σιγουριά από πού προερχόμαστε. Αν και με την επιστήμη ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η γλωσσολογία, η αρχαιολογία και η γενετική είναι σε αναμονή. Συχνά μια σωστή διαίσθηση ή μια αποφασιστικής σημασίας ανακάλυψη μπορούν να ανοίξουν μια τρύπα μέσα από την οποία θα αναβλύσει η γνώση. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι αυτό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Ίσως και αύριο το πρωί.

kariatida62 είπε...

@Α-Κενταύρου:Η αποψη που αναφέρω εγώ Αστέρι, δεν μιλά με επιχειρήματα-χωρίς αποδείξεις!
Επικαλείται αρχαιολογικά ευρήματα...
Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχώς το παραβλέπεις...
---
Τέλος, κανένας απο μας, μα κανένας δεν είναι ειδικός επι των θεμάτων.
Εμείς απλά μέσω διαφόρων αφιερωμάτων προβάλλουμε την ιστορία και με τρόπο βεβαίως εντελώς απλοϊκό...
Επομένως δεν θα πρέπει να επικριθεί η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία γιατί εμείς δεν έχουμε ίσως τις γνώσεις να την υποστηρίξουμε όσο μπορεί να υποστηριχτεί.

kariatida62 είπε...

@Α-ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Νο2 :Ναι, το διαβάσαμε...το διαβάσαμε!

a-kentavrou είπε...

"Επομένως δεν θα πρέπει να επικριθεί η οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία γιατί εμείς δεν έχουμε ίσως τις γνώσεις να την υποστηρίξουμε όσο μπορεί να υποστηριχτεί."
Tώρα μιλάς σωστά.
Διάβασα όλα τα κείμενα και τα σχόλια και ευχαριστώ και τους δυο σας που με ενημερώσατε και μου δημιουργήσατε το κίνητρο να ψάξω και γω ώστε να έχω μια συνολική άποψη.

kariatida62 είπε...

@a-KENTAYROY:Βρε Αστέρι μου γράφεις:
Tώρα μιλάς σωστά...έχω ποτέ πει εγω πως είμαι ειδημων σε κάτι, ότι είμαι επιστήμονας ή ότι έχω απόλυτη άποψη επι παντός επιστητού, όπως άλλοι κάνουν???
Προβάλλω κάποια θέματα όπως όλοι οι υπόλοιποι κάνουν.
Προσπαθώ να το υποστηρίξω όσο μπορώ...απο κει και πέρα βέβαια οι ειδικοί έχουν τον λόγο!
Το θέμα είναι να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση χωρίς να γινόμαστε παθιασμένοι υποστηριχτές και να κατακρίνουμε χαρακτηρίζοντας τους άλλους ως ανόητους ή να τους προσθέτουμε πολιτικές ταμπελίτσες!
Τους χαρακτηρισμούς αυτούς εγώ τους δέχομαι αδικαιολόγητα μόνο και μόνο γιατί τολμώ να μιλήσω για όσα έχω ακούσει...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιατρός με αποπήρε. Νιώθω τα παράσημά μου να μην έχουν καμιά αξία. Γι' αυτό λοιπόν κατεβαίνω από το άτι μου κι ένδοξα παραδίδω το σπαθί μου, ενώπιόν σου Καρυάτιδα...

Κι αφού δεν είμαι πια Στρατηγός, θα κάνω αίτηση κι εγώ για το διπλωματικό σώμα, για τα χαβιάρια και τις σαμπάνιες... χα,χα,χα...

Να δω τώρα ποιός θα φυλάττει Θερμοπύλες...χα,χα,χα...

Φεύγω για μέρη εξωτικά...

kariatida62 είπε...

@teleytaios: T Θερμοπύλες να φυλάξεις καυμένε μου και συ...γεμίσαμε "Ανοπαία" ατραπούς και κερκόπορτες...

a-kentavrou είπε...

Να ξεκαθαρίσω και αυτό,εσύ κάνεις δημοσιογραφική δουλειά και ως τέτοια την λαμβάνω,σε συμβουλεύω να μείνεις σε αυτό το επίπεδο.Υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν το κύριο λόγο,μέσα σε αυτούς εμπλέκονται τα διάφορα συμφέροντα που προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δική τους αλήθεια.
Εγώ δεν χαρακτήρισα ποτέ κανένα ανόητο, ούτε έβαλα ταμπελίτσα.

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Aπόδειξη των όσο σου λέω είναι ότι ο συνάδελφός σου σε καλεί να πάρεις εδώ και τώρα θέση και να αφήσεις την Σολομώντεια τακτική σου!
Δεν του αρκεί που του δηλώνεις ότι τάσσεσαι με την επικρατούσα θεωρία ζητά να μου πάρεις το κεφάλι!
Αντε ντε τι περιμένεις?

zoyzoy είπε...

Κοίτα να δείς που ο καβγάς σας με τον Ιονν θα μας βγει σε καλό να μαθουμε ιστορία.
Και φυσικά δεν γνωρίζα για τους Μινύες εφ'οσον τους αγνοούν φιλόλογοι ούτε τους είχα ακούσει ποτέ μου.

Καλά σου'χω ένα θέμα που θα αφήσεις τον Παρθενώνα αν το διαβάσεις.

Φιλιά θαλασσινά:))

kariatida62 είπε...

@ α-Κενταύρου: Eσύ δεν το έκανες ποτε το κάνουν όμως χωρίς αιδώ άλλοι! Και ξέρεις για ποιον ακριβώς μιλάω...

kariatida62 είπε...

@Ζοyzoy: Aυπομονώ...να δω το θέμα!:))

μαχαιρης είπε...

Στο ταπεινοτατο και ελαχιστο Ζεφυρι Αττικης...[πρωην Δημο..Επι τιμη..Και τωρα τμημα του νεου Καλλικρατικου Δημου Φυλης...]
Ξερετε το δρομο...Απο το Καματερο ΔΕΞΙΑ και ΠΑΝΩ..Απο τη λεωφορο[..]
Χασιας...Εκει που πατε για μπριζολικια και ξυγκια την Ανοιξη...
[εχω πολλες φορες ξαναγραψει]
Υπαρχει Μουσειο Αρχαιας Ελληνικης Τεχνολογιας...
Που "φιλοξενηθηκε" και στο Γκαζι, καποτε...
Που γεννηθηκε απο εναν ντοπιο "Καρυατιδο" ερευνητη...Και καλυφθηκε απο το Δημο Ζεφυριου...
Ριχτε μια ματιτσα...
Πηγαινοντας για τα ξυγκακια...
Ο τυπος ειναι Μηχανικος...Και ξερει ποσο σημαντικο ειναι...
να κατασκευαζεις οχηματα..με αντιστασεις αερος, πιο μικρες απο τα συγχρονα αεροσκαφη...
Και μηχανες, που ποτε δεν εγινε "εκμεταλλευση" τους...
Και εργα αποστραγγιστηκα...
Και συμβολαια νομικα...
Και Βιομηχανικες κατασκευες λιμενων με αυτοματικο τροπο...
Πηγαινετε...Πριν να "πεσει" η οροφη...Και δεν ειναι επισκεψιμο...
Οπως τα ευρηματα στην Σαντορινη...
Αλλα τα συμπερασματα σας ειναι ΚΑΙ
ΛΑΘΟΣ...
Γιατι ο "ξεχωριστος" λαος δεν κρινεται απο οσα ειχε...
Αλλα κυριως απο οσα ΕΔΩΣΕ...
Και εδω...Ουτε συνομωσιες...Ουτε σκοπιμοτητες, μπορουν να καλυψουν τιποτα...
Ουτε και αμφισβητειται απο κανεναν...
Ο μοναδικος πολιτισμος της ιστοριας...
Που ξεσκιστηκε να δινει δωρεαν σε ολους...Τα παντα...
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΜΟΙΒΗ
Προσδοκωντας μονο στην αναγνωριση του...Σαν γεννητορος των ιδεων και των Επιστημων..

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Συμφωνώ απόλυτα μ'όσα μας λες Μαχαίρη μου, αν και δεν είναιτα παραπάνω το σημείο της ας πούμε διαφωνίας μας...
Καλή σου μέρα!

Un par de neuronas... είπε...

Ευχαριστώ, φίλη μου! Το πλαίσιο το κατάλαβα γιατί ήμουνα καθηγήτρια πρώτων πολιτισμών και έχεις δικαιο σε αυτά που πρωτίνεις. Αλλά .... μ' αρέσει να καταλαβαίνω όλες τις λεπτομέρειες!!!!!
Πέρσι πήγα σε ένα συνέδριο να μιλάω για τα ελληνικά μαντεία: Δωδώνη, Δελφοί, Ορχομενό με την σχέση τους με την πολιτική ...
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που προτείνεις, πολύ, πολύ ενδιαφέρον, κυρίως γιατί μας δίνεις την βιβλιογραφία και την άποψη σου.

Ευχαριστώ για την περίληψη, έγινε μια μεγάλη βοήθεια

Πολλά φιλιά σε εκατοντάδες.

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa: Πάντα στην διάθεσή σου, αν μπορώ σε κάτι να σε βοηθήσω!
Ευχαριστώ πολύ και γω για την παρέα σου!

ANTΩΝΗΣ είπε...

Καλημέρα ιστοριοδίφες (!!!), που πρωτοακούσατε για τους Μινύες τώρα !!!
Δηλαδή όταν ο δάσκαλος σας έλεγε για τον Φρίξο και την Έλλη, το χρυσόμαλλο δέρας, τον Ελλήσποντο, την Κολχίδα και την Αργοναυτική εκστρατεία, εσείς όλως τυχαίως λείπατε !!! Πά-πά πά-πά πά τι κοπανατζήηηηδεεεες !!!
Δηλαδή περνάτε από τον Ορχομενό όποτε ανεβαίνετε στην Αράχωβα (όσοι τέλος πάντων), αλλά μια ώρα να δείτε τις αρχαιότητες που είναι χύμα στο δρόμο σας, ή τον λεγόμενο θησαυρό του Μινύα ή έστω να φάτε (αφού μόνο το φαϊ τελικά μας απασχολεί) και να αγοράσετε πέστροφες νωπές ή καπνιστές στις πηγές των Χαρίτων (Αγλαϊα-Ευφροσύνη-Θάλεια), για να πουλήσετε μούρη και γκουρμεδιάρικη άποψη στις φιλενάδες και στους φιλενάδους(!!!) να σκάσουν από τη ζήλεια τους, μια ώρα λέω δεν σας περισσεύει.
Περνάτε δηλαδή από την Κωπαϊδα που έστω και αμυδρά έχετε ακούσει για αποξηράνσεις κ.λ.π. και ούτε που αναρωτηθήκατε. Για το βρακί της Μενεγάκη όμως που φαινότανε και το μ---ί της Τζούλιας τα ξέρετε όλα !!! Και για την μπουμπούκα πώς αντέχει τον μπουμπούκο, κάτι έχετε ακούσει αλλά τρωγόσαστε να μάθετε λεπτομέρειες !!!
Μη μου στριτζώνεστε, μου αρέσει το πείραγμα (καλοπροαίρετο πάντα) και δέχομαι πείραγμα (επίσης καλοπροαίρετο) !!!

ANTΩΝΗΣ είπε...

Στα σοβαρά τώρα: Η Βοιωτία είναι από τα πιο ιστορικά κομάτια της Ελλάδας. Σκεφθείτε: Θήβα, Τανάγρα, Πλαταιές, Λεύκτρα, Θεσπιές, Θίσβη, Ορχομενός, Χαιρώνεια είναι λίγα, ελάχιστα μάλλον, από όσα συναντάει ο επισκέπτης.
Επίνειο των Θεσπιών στον Κορινθιακό, είναι οι αρχαίες Τίφες ή Σίφες, όπου ναυπηγήθηκε η Αργώς (ετυμολογικά η «γρήγορη») και Τίφυς ο πηδαλιούχος, επίσης από τις Θεσπιές.
Υπολείμματα των Τιφών υπάρχουν ακόμη με τμήμα της οχύρωσης. Η πόλη είναι βυθισμένη στο μεγαλύτερο κομάτι, όμως η συνέχειά της κάτω από το νερό εύκολα διακρίνεται, όπως εύκολα διακρίνονται και οι λαξευτοί ογκόλιθοι της βυθισμένης οχύρωσης.
Σήμερα έχει αναπτυχθεί με άναρχη και κατά 99% παράνομη δόμηση, κάτι σαν τη Λούτσα δηλαδή προς το χειρότερο, (τι σκατά Ελλάδα θα είμασταν άλλωστε), σημαντικός παραθαλάσσιος οικισμός με το όνομα Αλυκή(ές). Το όνομα από φυσική ιαματική πηγή (αλιπηγή, σιδηρο-μαγγανιο-μαγνησιο-κ.λ.π.ούχα, σταματάω πρίν προκαλέσω κανένα ορυμαγδό e-σφαλιάρας από πιθανό γνώστη, αναγνώστη), η οποία πηγή σχηματίζει μικρολίμνη παρά θίνν αλός που λένε και οι φιλόλογοι.

ANTΩΝΗΣ είπε...

Ξεφύγαμε αλλά δεν πειράζει, εξ άλλου η Καρυατιδοσελίδα {αν δεν με απατά το λάθος μου (Μενέλαος της εφηβείας μας)}, έχει και διδακτικούς σκοπούς !!!
Για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας, η πεδιάδα που ανοίγεται στο δεξί σας χέρι στην Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, μετά την αερογέφυρα της Ριτσώνας και μέχρι το 90στό χλμ. που είναι το βενζινάδικο επ’ αμφοτέρων των πλευρών της Ε.Ο. και αρχίζει και διακρίνεται η Υλίκη, ονομάζεται Αόνιο πεδίο, από τους Άονες, Ελληνικό φύλο που κατοικούσε στην περιοχή, παλαιότερο των Μινύων. (Σχετικό σπήλαιο με οργιαστικές φήμες περί των περιεχομένων υπάρχει στην περιοχή, ερευνηθέν μέν, σφραγισθέν δε, διαρηχθέν και επανασφραγησθέν και τι περιέχει οίδα ότι ούκ οίδα, ως και πλείστοι όσοι κατά καιρούς ερεύνησαν, απαντήσεις γυρεύοντες, πλήν φεύ, συμβαίνει και εδώ ό, τι και με την πυραμίδα της Θήβας και ας μη το βασανίζουμε άλλο).


Και πρίν τους Άονες ζούσανε και άλλοι, ατελείωτος αριθμός φύλων, βασιλιάδων και ηρώων, αλλά επειδή υπάρχει και ο αγώνας της επιβίωσης, αρνούμαι να διαθέσω την ζωή μου αποστηθίζοντας πόσοι οικονομικοί μετανάστες έχουνε περάσει και εγκατασταθεί και μετά από ποιόν κατακλυσμό, που ήτανε τρείς και όχι ένας που μας λένε οι ρασοφόροι για τον Νώε.

ANTΩΝΗΣ είπε...

Αυτόν τώρα ευτυχώς που τον μεθύσανε οι κόρες του και τις πή---ξε και βγήκε το καινούργιο ανθρώπινο σόϊ, αλλά αυτές ήτανε οι επιθυμίες του Γιαχβέ άρα ιερές και δεν μας πέφτει λόγος, τότε με την άδεια του Θεού συγγνώμη του Γιαχβέ θέλω να πώ επιτρεπότανε να γ----ς τις κόρες σου, τέτοιες διαταγές δίνανε οι άγγελοι στα περιούσια ζώα, συγγνώμη στον περιούσιο λαό ήθελα να πώ, όχι σαν εδώ που γκαστρωνότανε η κάθε γκόμενα και το μούλικο το κάνανε ημίθεο και το προσκυνάγανε και προστατεύανε και τις κουκλάρες που δεν κρατάγανε την παρθενία τους (τι στο διάολο να την κάνουνε, ένας υμένας(!) είναι), τις προστατεύανε λέω οι απολίτιστοι ενώ εκεί πέρα οι υπερμορφωμένοι και ηθικοκρατούμενοι τις λιθοβολούσανε (μεταξύ μας επειδή δεν είχανε πάρει μεζέ και σκάγανε από τη ζήλεια τους, μέχρι που ήρθε ο Εμμανουήλ και τακίμιασε με την Μαγδάλω και ησυχάσανε τα ζώα), τις προστατεύανε λοιπόν και τις τιμούσανε (μετά το κλέψανε και οι παπάδες και το εφαρμόσανε για την μαμά του Μανώλη) και έτσι σκαρώνανε οι εδώ αράδα πικάντικες ιστορίες και δεν έβγαινε το όνομα καμιάς και κανενός, ίσα-ίσα μάλιστα, και μια χαρά περνούσανε όλοι μέχρι και θεό να προστατεύει τους κλέφτες (!!!) είχανε τον Ερμή και τα ακούμε και θαυμάζουμε και κορδωνόμαστε που όσοι Ινδοευρωπαίοι(!!!) ήρθανε κατά δώθε όλοι το ίδιο μυαλό φορούσανε και τα ίδια πάνω-κάτω χούγια κουλαντρίζανε και δεν έκατσε, σοβαρά όμως, κανείς από τους σοφούς όλου του κόσμου να συλλογισθεί :

ANTΩΝΗΣ είπε...

ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΠΗΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΝΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΑΝΑΚΛΥΠΤΑΝΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΣΥΛΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΙΓΓΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ???

AΝΤΩΝΗΣ είπε...

Είναι σίγουρο ότι οι πιο πρωτόγονοι και άγριοι εγκατασταθήκανε με μάχες και σφαγές, όμως πιστεύω ότι πολύ γρήγορα ανακαλύψανε ότι έπρεπε να κατακτηθούν αντί να κατακτήσουν και αυτό κάνανε.
Μια απορία έχω: Αυτοί οι Ινδοευρωπαίοι που ζούσανε στις απέραντες Ασιατικές πεδιάδες με τα ποτάμια κ.λ.π., ή οι άλλοι στις κεντροευρωπαϊκές, τι χαρά τους πήρε να φύγουνε για το άγνωστο ψάχνοντας άλλους τόπους? Η μετανάστευση δημιουργείται ως ανάγκη για λόγους επιβίωσης. Αφήνεις λοιπόν παρθένες εκτάσεις με αφθονία νερού και ξεκινάς στο άγνωστο για να βρείς τι ?
Και μη μου πείτε ότι ξαφνικά τους κατέλαβε όλους μαζί εξερευνητική μανία και έτσι φθάσανε εδώ, τους άρεσε ο τόπος, εγκαταστάθηκαν και σιγά-σιγά δημιούργησαν αυτόν τον πολιτισμό !!!
Από το μηδέν ??? Χωρίς μαγιά ??? Παρθενογέννεση σαν κάποια λουλουδάκια ???
Τι ρομαντικό, τι παραμυθένια ρομαντικό. Σαν τον κρίνο, άσπιλο και αμόλυντο !!!
Τέλος για σήμερα.

kariatida62 είπε...

@Αντώνης: Bρε Αντώνη, βρε βαρκάρη και σερέτη, που ήσουν τόσο καιρό κρυμμένος εσύ? Και ήρθες μ'όλη την ορμή σου να τα πεις μαζεμένα???
----
Τους Μινύες ήθελες να ξέρουμε? Εδώ σε λίγο δεν θα ξέρουμε για την Μάχη του Μαραθώνα και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας(για ρώτα τους 30ρηδες να σου πουν σχετικά... ιδέαν δεν έχουν) και συ τώρα θα μας πεις για τους Μινύες τον πολιτισμό τους και τους μύθους του Φρίξου και της Έλλης???
Τώρα άκου, μ'όλα αυτά που μας λες δεν πείθεις τους επιστήμονες εδώ μέσα...(δεν αντιπροσωπεύεις την επικρατούσα άποψη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας)
Γι'αυτό:
Προχώρα παρακάτω και δωσε μου στοιχεία γλωσσολογικά! χαχαχαχα!
Και πρόσεξε λίγο κακομοίρη μου γιατί μου φαίνεται πως Λιακοπουλοφέρνεις και συ....χαχαχα!

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Λοιπόν Κάρι (έτσι δεν σε λένε οι σχολιαστές) και τα διάβασες και τα ανάρτησες και τα σχολίασες !!! Εύγε !!!
Δεν κρυβόμουν πάντως, εδώ πιο δίπλα συχνάζω με ποικίλη απασχόληση. Από χειρωνακτικά και παραδοσιακά μέχρι.....Άλλη φορά θα πούμε.
Ως προς τους επιστήμονες τώρα, έγραψα και στον Ionn ότι δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Σκέφτομαι «γραπτά». Αλλά αυτό δεν απαγορεύεται.
Όσο για τον Λιακόπουλο κ.λ.π., όχι δεν έχω σχέση ή τάσεις σε διαβεβαιώ.
Ταυτόχρονα όμως και άλλες θεωρίες δεν με πείθουν. Έτσι πορεύομαι με όσο μπορώ ερευνητική διάθεση και προβληματισμό.

kariatida62 είπε...

@Αντώνης: Nαι Κάρυ είναι το χαιδευτικό μου...:))
Eτσι με φωνάζουν οι φίλοι μου!

Να σου πως με παίρνεις μαζί σου στην ερευνητική σου πορεία?

iamaticus είπε...

@@.....KARY MOY XAIRE!!!

ηρθα...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!

(λενε οτι ειναι..ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ)!!!!!χαχααααααα!!!!...

ειδικα ...
ΑΜΑ...
ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΦΕΡΝΕΙΣ!!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ!!!

τραβαω τη ΣΠΑΘΑ....ΠΗΔΩ!!!!!....(ως γνωστον το υψος του ανθρωπου δεν διορθωνεται!!!χαχααααα!!!)...

ΚΑΙ ΚΟΒΩ!!!!
ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣ....
(της Καρυο-κεφαλουσσης!!!!χαχαααα)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@iamaticus: Aντε καλε, εσύ δαφνοστεφανώνεις την κάρα μου...χαχα!

Δεν χρειάζεται να μου κόψεις το κεφάλι, έρχεσαι με παίρνεις ολόκληρη και έχεις όχι αφροδισιακό ματζούνι αλλά την Αφροδίτη ολόκληρη δική σου!!!;)χαχα!

μαχαιρης είπε...

Ωραιος ο φιλος Αντωνης...
Ερχομαι και γω μαζι σας...
Στην ωραια αυτη ερευνητικη πορεια σας...
Εγω βεβαια..Δεν ξερω πολλα πραγματα
αλλα θα μαθαινω απο σας..

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Θαυμάσια, Μαχαίρη μου.
Όσοι περισσότεροι στην έρευνα τόσο το καλύτερο!:)

μαχαιρης είπε...

Για να ρωτησω λοιπον...
Φιλοι...
Οι Περσες...Με την χορηγια των Φοινικων και την Ναυτικη υποστηριξη τους...
Μετα απο πολλα χρονια προετοιμασιας..
Εκστρατευουν κατα των Ελληνων...
Ακομα και πληροφοριοδοτες ειχαν..
[πχ τον εκπτωτο βασιλια της Σπαρτης..
Και ελληνικες πολεις και ολοκληρες περιοχες...Συμμαχους...]
Κερδιζουν καποια μαχη...
Χανουν καποιες αλλες...[Δεν θα το ειχαν υπολογισει αυτο..;;;]
Και μετα...
Φευγουν δρομαιως...
Λες και τους εχουνε βαλει στον...
ποπο τιποτα...

Εγκαταλειποντας τα παντα συξυλα...
Και τους πολυ καλους και πιστους ελληνες συμμαχους τους...
Ανυπερασπιστους...

Και οχι μονο αυτο...
Αλλα και "στρωνουν" αμεσα και εμμεσα την κυριαρχια των Αθηναιων..
Σε ολη την Ελλαδα...

Και οχι μονο αυτο...
Αλλα δεν ξανα εκστρατευουν ΠΟΤΕ...
Ουτε οταν πλακωνονται μετα οι Ελληνες...

Και οχι μονο αυτο...
Αλλα γινονται και "τακιμια"
[αυτονομια στις Ιωνικες πολεις...
"ξεχνανε" την Κυπρο..
"ξεχνανε" την Ιταλια...

Ξεφτιλα δηλαδη...

ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ..;;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ πτυχιούχος Ιστοριας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών!

Ήξερα το έθνος αυτό, μόνο επειδή κατι διαβασα σε ενα εγχειριδιο που με παρεπεμψε κάπου αλλου και μετά παραπέρα και τελικά διαβασα κι εμαθα γι' αυτό, απο περιέργεια!

Κατά τα άλλα, στη σχολή ήταν εκτός ύλης.....πολύ κρίμα!

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Πού να τους αφήσουν οι γυναίκες τα ποτά και τα ξενύχτια για πολέμους...
Eπειχείρησαν μια, επειχείρησαν δυό...δεν πα να... οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες και όλο το σκυλοσόι τους...θα είπανε
μια χαρά περνούμε εμείς εδώ και σταμάτησαν κάθε εχθροπραξία! :))
---
Αμάν βρε Μαχαίρη μου σαν τον Μίνι και συ με τους γρίφους σου.
Πες μας τι εννοείς?

kariatida62 είπε...

@Coula:Μα την πέρδικα της Παλλάδας Αθηνάς..!
Στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής εκτός ύλης η προιστορική περίοδος της Ελλάδας???!!!


Ευτυχώς που έρχεσαι και συ για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά μου...

Τ'ακούς Κένταυρε????
Και μετά μου λες η επικρατούσα επιστημονική άποψη...να πώς διαμορφώνονται και συντηρούνται οι επικρατούσες απόψεις!!!

Αστοριανή είπε...

...τρέλα!
εκ του...μακρόθεν, και σας χάρηκα ΟΛΕΣ και Ολους...
Σταχυολογώντας:
...και για την ψώρα (!) ανασκουμπώνονται τώρα λόγω επαναφοράς, σχεδόν επιδημία...
Και πάντα ΟΛΟΙ έκλεβαν από μας, κι εμείς επειδή τα είχαμε σαν δεδομένα Δεν μας ένοιαζε! κι έγγραφαν οι "άλλοι" παπύρους... "βιβλία" κι εμείς μας "ανακαλύπταμε" από Ισπανούς, Ιταλούς, Άγγλους, Γάλλους, ...παπαγάλους...κ.λ.π.
(έτσι δεν έγινε -και γίνεται- και με την Αρχαία Ελίκη... Βούρα κ.λ.π.... ήταν ξύλινα λέει τα "ξόανα"...)
Κάρυ μου,
σε χαίρομαι.
¨οπως και τον Αντώνη, και τη Μίνι..., και τους λοιπούς, εδώ μέσα!
'Οσο για τον κατακλυσμό του Νώε!!!
Αντώνη μου, λένε ότι προσάραξε ψηλά, στην αρκαδία!!!

Υγ.:
Μπορώ ν' αντιγράψω τη σελίδα σου στο "Γουώρντ" και να την απολαμβάνω όταν έχω χρόνο;
(διότι τούτο το καιρό... η κόρη μου με χρειάζεται, ώσπου να έρθει το μωρό...;...; )
κι είπα να είμαι βιαστική, μα δεν μ' αφήνετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
όμως, σας χαίρομαι!
Φιλάκια,
ζεστού διήμερου, κι από αύριο θύλλες πάλι και χιόνια!!!!!!!!!!!!
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Αστοριανή: Πέστα Υιώτα..
Και για την Ελίκη ας είναι καλά η επιμονή της αρχαιολόγου
Κατσωνοπούλου
Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι επιστήμονες...(Φαντάσου αν ο Μανώλης Ανδρόνικος δεν είχε ανακαλύψει τον τάφο του Φιλίππου στην Βεργίνα- τι θα λέγανε εκτός απο τους Σκοπιανούς και οι υπόλοιποι)
Αντέγραψε ό,τι θέλεις...και ξανάελα γιατί μαγειρεύουμε και κάτι για τους παπύρους να σας προσφέρουμε....;)
Υ.γ. Με το καλό νάρθει το εγγονάκι σας!
Φιλιά πολλά απ'όλους μας...

a-kentavrou είπε...

Δεν συμφωνώ ο όγκος των γνώσεων σε κάθε επιστημονικό πεδίο είναι τεράστιος δεν είναι αυτός ό ρόλος ενός Πανεπιστημίου.
Καμιά επικρατούσα άποψη δεν αντέχει στις αποκαλύψεις της έρευνας και αναθεωρείται.Η Νευτώνια άποψη ήταν επικρατούσα για χρόνια ήρθε ο Αινστάιν και την ανέτρεψε.Σήμερα υπάρχει στην επιστήμη το καθιερωμένο μοντέλο των σωματιδίων και των αλληλεπιδράσεων και δέχεται ισχυρές πιέσεις και η θεωρία των χορδών φιλοδοξεί να το ανατρέψει.
Η άποψη της συνομωσίας και των σκοπιμοτήτων αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστεί

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αχ βρε καρυ ξάστερη και αστεροφορούσα!!άφησα για το τέλος να σχολιάσω..απόλαυσα την ανάρτηση και τους προβληματισμους των φίλων μπλογγερ!!Τα καλότατα του διαδικτίου η πληροφόριση..και όταν καταγράφεται με πάθος και αγάπη γίνεται συναρπαστική!!

Και για την ιστορία..δεν είχα ιδέα..
ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!! και αιώνια..Καρυάτιδα!!!! :)

iamaticus είπε...

@@...KAΡΥ ΜΟΥ...

Επειδη ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ...
ΟΦΕΙΛΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ...

ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ...
Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΟΙ ΜΥΘΟΙ...

ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΦΥΣΗ (ΑΠΙΣΤΟΣ)...
ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑΣ!!!

ΑΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ" ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@A-kENTAYROΥ:Καλημέρα Αστέρι μου!
Συμφωνώ, όσο θα υπάρχουν Ανδρόνικοι,Κατσωνοπούλες,
Χουρμουζιάδηδες, Πουλιανοί κλπ....η αλήθεια κάποια στιγμή θα λάμψει!
Αρκεί εμείς να μην τους πολεμούμε...

kariatida62 είπε...

@ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:=Καλημέρα Πέλα μου!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
---
Η αλήθεια για μένα είναι ότι όταν πιστεψω κάποιον ή κάτι το υποστηρίζω με "πάθος"...γι'αυτό και πολλές φορές παρεξηγούμαι.

Καλό Σ/Κ νάχουμε!

kariatida62 είπε...

@IAMATICUS: Ιαματικέ μου!
Οπως πάντα σαφέστατος...χαχα,για να μην χαλάς την καρδιά κανενός...χαχαχα!
Γι'αυτό σε λατρεύω!!!:))

μαχαιρης είπε...

Τι εννοω...;;;
Μηπως...Περα απο τους σιδεροφραχτους
μασκοφορους ελληνες πολεμιστες...
Και τις αδιαπεραστες ατσαλινες σειρες των εκπαιδευμενων...Σφαγεων δολοφονων
Απο τη Σπαρτη...
Που ορμαγαν...με ιαχες αλαλαζοντας...
Με Σεντοριες φωναρες..Ως χειρες του ιδιου του Θανατου...
Σερνοντας τα ποδια στο ξερο εδαφος...
Για να σηκωνεται σκονη...
Περα απο τα δορατα...Που ερχονταν απο τον..Ουρανο...Σε αποστασεις...
Που αυτοι θεωρουσαν ασφαλεις...Ακομα και για βελη...
Περα απο τις μολυβενιες σφαιρες και τους ακονισμενους δισκους...
Που εξολωθρευαν..Ολοκληρους λοχους...Πριν την επαφη...
Περα απο τις διμοιριες των γυμνων πελταστων...Που εκοβαν αστραπιαια
σβερκους...Πλαγιοκοπωντας τις παραταξεις...
Και εχανες...Που ειναι το ΜΠΡΟΣ και που το ΠΙΣΩ...

Μηπως...Οι ατυχοι ψηλοσωμοι ΜΗδοι..
Δεκα με δεκαπεντε ποντους πιο ψηλοι απο τον ψηλοτερο αντιπαλο τους...
Αντιμετωπισαν...Μεσα στο χειροτερο τους εφιαλτη...
Και αλλα οπλα...
Πολυ φρικτωτερα...
Απο οσα στο φρικτο προσωπο του πολεμου...
Ειχαν γνωρισει ως τοτε...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Ναι τώρα έγινες σαφέστερος...:(
Βρε ολοκλήρωσε το σενάριο!
Τι έχεις διαβάσει, τι έχεις ακούσει? Τι στοιχεία έχεις ανακαλύψει ώστε να άναφέρεις τέτοιου είδους υποψίες?

μαχαιρης είπε...

Τα ξερεις και συ...
Στροφεις...Που εκτοξευουν ακιδες...
Με τη δυναμη της φυγοκεντρου...
Πολυτροχα αρματα που σερνονται απο δουλους[αμοιβη η..απελευθερωση τους]
Που φερουν δραπανα σε καθε τροχο...
Ανθρωπομορφοι πυργοι...Που βγαζουν κραυγες και εκτοξευουν δορατα απο τα "ματια" και το "στομα"...
Κοιτα τις απωλειες στο Μαραθωνα...
Η φρουρα του Βασιλεως...
Κατορθωσε να σκοτωσει μονο 285 απο τους δουλους που ειχαν απεναντι τους...;;;
Αυτα βεβαια δεν ειναι αποδειξεις και στοιχεια...
Αλλα στην καθοδο των..Μυριων...
Οι Περσες...Τρεπονται σε φυγη...Πριν την "επαφη"...των παραταξεων...

Ψυχολογικο τους εμεινε...

Διαβασε την επιστολη που στελνει στους Σπαρτιατες...
Ο Αλεξανδρος ο Μεγας...
"αν θα ερθω εκει...Θα σας...[λεει διαφορα]..."
-Σπαρτιατες...απαντουν..Μια λεξη..
Αν...
Και ο στρατηλατης...Δεν πηγε...

Κανω λαθος..;;;

μαχαιρης είπε...

Πηγαινε στο μουσειο..[στο..μουσειο]
να δεις...Οπλα ατομικα και ομαδικα...
Υπαρχουν και σχεδια...
Αρματα με χαλκινα κουζινετα...
Υψηλων ταχυτητων...
Πανοπλιες και ασπιδες...Αδιαπεραστες απο δορυ...Ακομα και εξ επαφης...
Πολεμικο μουσειο...
Μηχανες...αντιχησης...Αγριοφωναρες...
Που βγαινουν απο ξοανα...
Τους λυπηθηκα τους φουκαραδες...
Τους Μηδους...
Αντιμετωπισαν...Ενα στρατο...
Επιστημονων επαγγελματιων της φρικης...
Απροετοιμαστοι...Τοσο πολυ...
Ωστε οι Σπαρτιατες στις Θερμοπυλες..
Εφτιασαν τρια μετρα τοιχο...
Με τα κουφαρια τους...
[μονο αυτο να δεις...Φτανει...]

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Tώρα γιατί μου τα λες όλα αυτά εδώ χαμηλόφωνα και μυστικά...έλα επάνω να τα πεις, έχουν σχέση μ'ότι συζητείται αυτή την στιγμή...στο σαλόνι!