bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο ερημίτης του κόσμου...

 "Σαν νά 'χανε ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου.!


Είπε με την λεπτή φωνούλα της και γύρισε το φλυτζανάκι του καφέ ανάποδα απάνω στο πιατάκι.
-Γιαγιά ξέρεις να λες τον καφέ? ρώτησε η δωδεκάχρονη και σπίθισαν τα ματάκια της απο πονηρεμένη περιπαιχτική διάθεση
-Τι λες παιδάκι μου, οι καφέδες και τα χαρτιά είναι της σολομωνικής...κάνω εγώ τέτοια πράγματα?
-Τότε γιατί γυρνάς το φλυτζάνακι ανάποδα αμέσως μετά την τελευταία γουλιά καφέ?
Το γυρνάς και θα το διαβάσεις αργότερα, όταν εγώ θα φύγω...
-Πα, πα πα  τι είναι αυτά που λες  γιατε μένα?
Ετσι κατά το συνήθειο...όπως τόκανε η μάνα μ'  και το Ουρανιώ.
΄-Ουρανιώ την λέγανε την δική σου γιαγιά?
-Ουρανιώ...ναι αχ ! όχι λάθος λάθος στα' πα...ανασήκωνε το βλέμμα της απο το εργόχειρο , ανέβαζε το δεξί φρύδι ψηλά και άρχιζε ν'αναφέρει  όλο το γενεαλογικό κλαρί των γυναικών της οικογένειας.
Η Νεραιδούλα η Μανιάτη έκανε το Ουρανιώ, το Ουρανιώ γέννησε τ'Αμυγδαλιώ, τ'Αμυγδαλιώ το Κοντυλιώ, το Κοντυλιώ την Μαριγούλα, η Μαριγούλα την μάνασ' και η μάνασ' εσένα το βάσανο πούρχεσαι κάθε μεσημέρι και μου τριβιλίζεις το κεφάλι μ'  και δεν μ'αφήνεις ήσυχη να τελειώσω την δουλειά μ...  έλεγε και μέσα σε πνιχτά γελάκια χαμήλωνε το βλέμμα πάνω στην "δουλειά της" όπως συνήθιζε να αποκαλεί όλα τα εργόχειρα που κεντούσε  καθημερινά με ρυθμούς ολοήμερης εργασιακής υποχρέωσης, κατάλοιπο των ακατάπαυστων ωρών εργασίας της ζωής της, πάνω απο το βελόνι όπως συνήθιζε να αναφέρει μ'αυτό, το επάγγελμα της μοδίστρας.
-Γιαγιά αυτό που είπες προηγουμένως-πώς τόπες αλήθεια-τα πάθια και οι καημοί του κόσμου, τι ωραίο που ήταν ...μ'αρεσε! Πώς ακριβώς τόπες?
-Α! αυτό δεν είναι δικό μου. Είναι κουβέντα πούγραψε ο κυρ-Αλέξανδρος! Ξέρεις για ποιον κυρ-Αλεξανδρο σου μιλώ...τον Αλέξανδρο του νησιού μου! Τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Άγιο των Γραμμάτων!

Η Μάνα μ' συχνά μου ανέφερε πως μια μακρινή συγγένεια την εδενε μαζί του...τον θυμούμαι καλά.
-Θυμάσαι τον Παπαδιαμάντη? Αλήθεια? Τόσο μεγάλη είσαι γιαγιά?
-Γεννήθηκα στα 1888. Ο κυρ-Αλέξανδρος, πέθανε τον Γενάρη του 1911. Ήμουν αρκετά μεγάλη  κοπέλλα και τον θυμούμαι σχεδόν τυφλό, υποβασταζόμενο απο τις δύο γεροντοκόρες αδελφές του, να προχωρούν μέρα μεσημέρι κρατώντας φανάρι.
Λέγανε πως τάχε λίγο χάσει τα λογικά του. Ίσως και νάταν κάτω απο την επήρρεια του αλκοόλ. Τα έτσουζε ο κυρ-Αλέξανδρος. Το κρασάκι ήταν η αδυναμία του.
Περιφερόταν σχεδόν ρακένδυτος. Ο πατέρας του ήταν παπάς και έκανε πολλά παιδιά .
9 τον αριθμό μούλεγε η μάναμ'. Πολλά απ'αυτά πέθαναν γρήγορα.
Εγώ γνώρισα μόνο τις τρείς αδελφές του οι οποίες του  παραστάθηκαν με αφοσίωση, σε όλες τις δύσκολες στιγμές και στις αρρώστιες του, σαν μάνες! Ήταν φιλάσθενος.
Στο νησί μας, υπήρχε ένα μοναστήρι. Η μονή του Ευαγγελισμού.
Εκεί φοιτούσαν  πολλά παιδιά ιδίως τα παπαδοπαίδια

 Ο Αλέξανδρος τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε εκεί.
Τις δύο πρώτες τάξεις του  Ελληνικού Σχολείου ή Σχολαρχείου όπως το λέγαμε τότε, τις έβγαλε κι'αυτές στο νησί μας, μαζί με τον ξάδελφό του  Αλέξανδρο Μωραιτίδη, κατοπινό ανταγωνιστή του στα γράμματα και την λογοτεχνία.
Λέγανε λοιπόν πως ως μαθητής ο Αλέξανδρος ήταν συνεσταλμένος και ντροπαλός.
Απο την αρχή όμως ξεχώρισε για την εξυπνάδα και επιμέλειά του. Ήταν πολύ καλός μαθητής. Μόνο στα αριθμητική είχε χαμηλό βαθμό.
Την τελευταία τάξη αναγκάστηκε να πάει να την  βγάλει δίπλα  στην Σκόπελο, γιατί ο δάσκαλός του έφυγε απο το νησί.
Στην συνέχεια ο πατέρας του τον έστειλε γυμνάσιο στην Χαλκίδα και νομίζω πως  το τελείωσε στο Βαρβάκειο της Αθήνας.
Η οικογένειά του φτωχή οπότε αναγκάστηκε απο μικρός να παραδίδει μαθήματα και να προγυμνάζει τους μικρούς μαθητές, έτσι ώστε να κερδίζει το ψωμί του.
Γράφτηκε και στο Πανεπιστήμιο στην Φιλοσοφική Σχολή, την οποία όμως δεν την τελείωσε, δεν κατάφερε να πάρει το δίπλωμά του, γιατί η φτώχεια και η ασθενική του κράση τον εμπόδισαν.
 Αυτό στάθηκε μαράζι για τον  πατέρα του, που τον περίμενε ο φτωχός να γυρίσει καθηγητής στο νησί για να βοηθήσει και τις αδελφές του.
Γνώριζε πολύ καλά Γαλλικά αλλά και Αγγλικά. Τα γαλλικά τάχα μάθει και γω  στις Καλόγριες.
Υπήρχαν μοναστήρια με καλόγριες που μιλούσαν την γαλλική, στην Σκιάθο και πολλά παιδιά ευπόρων οικογενειών ιδίως καπετανέων όπως ήμουν κι'εγώ, φοιτούσαν εκεί και μάθαιναν ξένες γλώσσες.
΄Αρχισε λοιπόν να κάνει μεταφράσεις γιατί εκείνοι την εποχή λίγοι γνώριζαν  ξένες γλώσσες τόσο καλά όσο εκείνος.
 Όμως οι απολαβές του δεν ήσαν τόσο μεγάλες και αναγκαζόταν να ζει φτωχικά, λιτοδίαιτα.

Δούλεψε και ως δημοσιγράφος στην εφημερίδα Ακρόπολη.
Εκείνη την περίοδο κατάφερε να δει περισσότερα χρήματα στα χέρια του.
Τα μοίραζε όμως όλα στους φτωχούς. Πολλοί φτωχοί  της Σκιάθου βοηθήθηκαν απο τα χρήματα  που έστελνε στους γονείς του και στην εκκλησία του νησιού για να μοιραστούν σε χήρες κι'ορφανά.

 Γενικά στην ζωή του ήταν κλειστός άνθρωπος, σχεδόν απλησίαστος.
Τού άρεσε η μοναξιά και η απομόνωση μέσα στα βιβλία του.
Ελάχιστους φίλους είχε.
Καθε τόσο όταν τον κούραζε η αδικία του κόσμου στην Αθήνα, έφευγε και γυρνούσε πίσω στο νησί μας για  να πάρει δύναμη να πιάσει την  πέννα του και να εξιστορίσει με τον τρόπο που μόνο αυτός γνώριζε τις αναμνήσεις, τους θρύλους, την φτώχεια και τους καημούς του κόσμου!
Εζησε βασανισμένη ζωή.  Η εντατική εργασία, το ξενύχτι και προπάντων το κρασάκι που σιγά-σιγά του έγινε πάθος, το τσιγάρο και η καθημερινή υπερβολική κούραση του κατάστρεψαν την υγεία και  τον έφεραν γρήγορα στο θάνατο.

Μέσα στα διηγήματά του θα συναντήσεις όλες τις ομορφιές του νησιού μου, τις ρεματιές, τα καταπράσινα υψώματα, τις  χρυσές αμμουδιές της,  τους γκρεμούς, τις σπηλιές τα γαλήνια ακρογυαλια της , τα λαλάρια της μοναδικά βότσαλα στο κόσμο όλο!


Θα συναντήσεις όμως και τα βάσανα και τις έγνοιες των ανθρώπων της, που μεγαλώνοντας στην ψυχή του γίνονται στοιχειά(στειά) ασυγκράτητα και ξεχύνονται μέσα απο την πέννα του με την μορφή των ηρώων του που δεν είναι άλλοι απο τον ψαρά,τον αγρότη, τον παπά τον πολυφαμελίτη που παρατά την οικογένεια και γίνεται μετανάστης, την αναξιοπαθούσα χήρα και τ'άμοιρα τα ορφανά αλλά και τις κακές μάγισσες καφετζούδες , χαρτορίχτρες  και κάθε λογής αγύρτισσες.
Και όταν πια τελειώνουν  οι παιδικές του αναμνήσεις, τότε παίρνει τα θέματα του από τη ζωή των φτωχογειτονιών της Αθήνας.
Πολλοί τον ονόμασαν Ντοστογιέφσκι της Ελλάδας κι'αυτό γιατί η περιγραφή του ήταν πάντα τόσο διεισδυτική  μέχρι τα κατάβαθα της ψυχής.
Βαθειά θρησκευόμενος ... έγραψε και ποιήματα θρησκευτικής έμπνευσης, που εξυμνούν τη μητέρα του και την Μητέρα του Κόσμου όλου, την Παναγία.
Ολόκληρη η  θεωρία  του περικλείεται στα παρακάτω λόγια  που έγραψε: «Το έπ έμοι, ενόσω ζω, και αναπνέω καί σοφρωνώ, δεν θα παύσω να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστόν μου, να περιγράφω μετ' έρωτος την φύσιν, καί να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια ελληνικά ήθη».
Η καθαρεύουσα γλώσσα πού χρησιμοποιεί, δεν σε δυσκολεύει σχεδόν καθόλου, γιατί μέσα σ'αυτήν  βάζει πολλά λαϊκά στοιχεία, με αποτέλεσμα η καθαρεύουσα να γίνεται αντιληπτή και οικεία.
Λίγο πριν το θάνατό του έγραψε και διηγήματα στη δημοτική γλώσσα.
Θάταν τέλη του Μάρτη  του 1908  όταν επέστρεψε στο νησί.
Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν άντεχε άλλο την πόλη της δουλοπαροικίας και των πλουτοκρατών.
Τότε τον ενθυμούμαι εντονώτερα. Η υγεία του είχε κλονιστεί, η τύφλωση είχε σακατέψει την ψυχολογία του και βεβαια τον σταμάτησε απο την αγαπημένη συγγραφή του.
Εκέινη την περίοδο τον θυμούμαι πολύ καλά να σαν νάταν τώρα... να σηκώνεται πολύ πρωί και να φέρνει βόλτες στην ακρογιαλιά με το φανάρι στο ένα χέρι, σαν τον Διογένη, φορώντας πάντα τα  μικρά ολοστρόγγυλα γυαλάκια του. Απ'τ'αλλο χέρι στηρίζονταν στο μπαστουνάκι του συνοδευόμενος πάντα απο τις αδελφές του.
Στην συνέχεια πέρναγε απο την βρύση και κατέληγε απέναντι απο το σπίτι μας στην εκκλησία.
Πρέπει να πέρασαν κανα δυο χρόνια απο τότε που γύρισε με σακατεμένη την υγεία του, όταν τον Γενάρη του 1911, το κακό νέο εξαπλώθηκε σαν σύννεφο πάνω απο την Σκιάθο.
Ο κυρ-Αλέξανδρος απόθανε. Θυμάμαι την κηδεία του, όλο το νησί  είχε βυθιστεί στο πένθος.
Τον έκλαψαν μέχρι και οι πέτρες μας, τον έκλαψε όμως και  η Ελλάδα ολάκερη !

 Έγιναν επίσημα μνημόσυνα στην Αθήνα, στην Πόλη, στην Αλεξάνδρεια κι άλλου.
Οι ποιητές μας του έγραψαν εγκωμιαστικά τραγούδια (Μαλακάσης, Πορφυράς κ.α.) και τα φιλολογικά περιοδικά της εποχής εξέδωσαν τιμητικά τεύχη, αφιερωμένα στη μνήμη του.
 Αργότερα  ο Ελευθερουδάκης εξεδωσε τα «Απαντα» τα οποία και σας τ'αγόρασα να τα διαβάσετε με τον αδελφό σου.
Το 1925 γίνεται ή γιορτή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του στη Σκίαθο και τότε επισκεφτήκανε τη Σκιάθο τετρακόσιοι Γάλλοι διανοούμενοι, που μαζί με εκατόν πενήντα Έλληνες λογοτέχνες και άλλους θαυμαστές του, μίλησαν μπροστά στην προτομή του για το έργο του Γάλλοι καί Έλληνες.
Μερικοί φίλοι του δημοσιογράφοι: ο Γαβριηλίδης, ο Καμπούρογλου, ο Κορομηλας, ο Ζερβός, ο Δημ. Χατζόπουλος που είχε και την φήμη του Μποέμ, είναι οι πρώτοι που μίλησαν ανεπιφύλακτα και εγκωμιαστικά για το έργο του.
Όλοι όμως οι άλλοι και κυρίως οι κριτικοί λογοτέχνες: ο Ροΐδης, ο Βλάχος, ο Μητσάκης, ο Δαμβέργης, ο Κονδυλάκης, ο Ξενόπουλος, ούτε λέξη δεν είπαν  για το έργο του.
Δεν τον συμπάθησαν  για την γλώσσα της καθαρεύουσας που χρησιμοποιούσε.
Μόνο ο Γαβριηλίδης έγραφε για τον δικό μας κυρ-Αλέξανδρο: «Δεν είναι απλός διηγηματογράφος, είναι πνευματικός και ηθικός εργάτης, αγωνιστής της προόδου, της ενημερώσεως, της δικαιοσύνης...».
 Αυτός ήταν ο Παπαδιαμάντης!

 Ενας μεγάλος πνευματικός άνθρωπος, που έζησε μια λιτοδίαιτη ζωή, ζωή που σχεδόν τον αγίασε. Συντροφιά είχε την  απέραντη αγάπη των  φτωχών ανθρώπων του νησιού μας.
΄Ερωτάς του στάθηκε η φύση.
Παρηγοριά του πάντα στάθηκε η θρησκεία, η περισυλλογή στην μοναξιά του και το άρωμα της τέχνης της συγγραφής του.
Μοναδική λατρεία η προσήλωσή του  στις παραδόσεις, τα ήθη καί τα έθιμα της πατρίδας μας.

Αντε τώρα πήγαινε άνοιξε τα άπαντα που σας αγόρασα και μη ξεχάσεις να διαβάσεις:
τη "Φόνισσα", το " Όνειρο στο κύμα"τη "Στρίγγλα Μάνα", τους Εμπόρους των Εθνών,την Γυφτοπούλα, το Χριστόψωμο, την Μαυρομαντηλού, τον φτωχό άγιο, τ'αγια και πεθαμένα,τ'αγνάντεμα,τις  μάγισσες, το ενιαύσιον θύμα, την φαρμακολύτρια, το μοιρολόγι της Φώκιας, το άνθος του γυαλού, την Σταχτομαζώχτρα, στον Χριστό στο Κάστρο και τόσα τόσα  άλλα ποιήματα αλλά κυρίως πεζογραφήματα, μέσα στα οποία θα διακρίνεις τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του και την απέραντη, τρυφερή αγάπη του για τον ΄Ανθρωπο!


ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ'ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛ.ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΑΣ ΤΟΥ  ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ






























60 σχόλια:

ξωτικό είπε...

Nα'σαι καλά βρε Καρυατιδούλα ,όμορφο αφιέρωμα !!!
Ζωγράφιζε μετά στοργής......!!!!!


Καληνύχτα !!!

dimitris είπε...

Kariatida62 καλημερα, ενα κομματι απο την βικιπαιδεια, σκιαγραφει το πορτρετο, του ''αγιου'' των Ελληνικων γραμματων,
Η θέση του καλυτερεύτηκε κάπως, όταν γνωρίστηκε με τον προοδευτικό δημοσιογράφο και εκδότη Βλάση Γαβριηλίδη, που ίδρυσε την περίφημη για την εποχή της εφημερίδα Ακρόπολη. Η ζωή του όμως δεν άλλαξε. Αν και η αμοιβή του από την εργασία του στην "Ακρόπολη" ήταν υπέρογκη (έπαιρνε 200 και 250 δραχμές το μήνα), ενώ κέρδιζε αρκετά και από συνεργασίες του με άλλες εφημερίδες και περιοδικά, που ήταν περιζήτητες, η οικονομική του κατάσταση στάθηκε για πάντα η αδύνατη πλευρά του. Ήταν σπάταλος, ανοργάνωτος. Όταν έπαιρνε το μισθό του, πλήρωνε τα χρέη του στην ταβέρνα του Κεχριμάνη, (όπου έτρωγε είκοσι εφτά ολόκληρα χρόνια), έδινε το νοίκι, έστελνε στη Σκίαθο, μοίραζε στους φτωχούς, σπαταλούσε χωρίς σκέψη για την αυριανή μέρα. Κι έτσι έμενε πάντα φτωχός και στενοχωρημένος, χωρίς να μπορεί να αγοράσει ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως ρούχα. Δεν μπορούσε να περιποιηθεί τον εαυτό του, και η μεγάλη ανεμελιά του, συνοδευμένη από κάποια φυσική ραθυμία και νωθρότητα, με μια πλήρη αδιαφορία για τα βιοτικά, τον κρατούσε σε κατάσταση αθλιότητας. Άπλυτος, απεριποίητος, σχεδόν κουρελής, ενώ μπορούσε να ζει με αξιοπρέπεια γιατί ήταν λιτότατος και ασκητικός, σκορπούσε τα λεφτά του, και μόνο κάθε πρωτομηνιά είχε χρήματα στην τσέπη του. «Κατ' έκείνην την ήμέραν συνέβη να είμαι πλούσιος..» έχει γράψει κάπου. Ενδεικτικό της σχέσης του με τα χρήματα είναι το περιστατικό που αναφέρει ο Παύλος Νιρβάνας: όταν ο Παπαδιαμάντης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εφημερίδα "Το Άστυ", ο διευθυντής του προσέφερε μισθό 150 δραχμές. Η απάντηση του Παπαδιαμάντη ήταν: «Πολλές είναι εκατόν πενήντα. Με φτάνουνε εκατό».

Και ο ''επικαιρος'' Παπαδιαμαντης, εγραψε ''τοτε'', για τα σημερινα μας ΧΑΛΙΑ,
“Το εκήρυξεν ο θείος Όμηρος προ ετών τρισχιλίων: Είς οιωνός άριστος!…Αλλά τις έβαλεν εις πράξιν την συμβουλήν του θειοτάτου αρχαίου ποιητού; Εκ της παρούσης ημών γενεάς τις ημύνθη περί πάτρης;
Ημύνθησαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους;
Άμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά.
Άμυνα πετρί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεωκοπίας.
Τις ημύνθη περί πάτρης; Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Και σήμερον, νέον έτος έρχεται. Και πάλιν τι χρειάζονται οι οιωνοί; Οιωνοί είναι τα πράγματα.
Μόνον ο λαός λέγει. Κάθε πέρσυ και καλλίτερα.
Ας ευχηθώμεν το ερχόμενον έτος να μη είναι χειρότερον από το έτος το φεύγον”.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Εφημερίς “Ακρόπολις”, 1 Ιαν. 1896

Αντε τωρα να ψαχνουμε Παπαδιαμαντη στους σημερινους ιλουστρασιον ''διανοουμενους''...

α Κενταύρου είπε...

΄Ερωτάς του στάθηκε η φύση.
H φύση είναι απλόχερη σου δίνει πολλά το μόνο που ζητά είναι σεβασμό.
Νοσταλγία στα παιδικά χρόνια δείχνει η ανάρτηση.

Αντώνης είπε...

Η αναφορά σου στον «κοσμοκαλόγηρο» πέρα από επίκαιρη λόγω ημερών, είναι και «κριτική» θέση στους «φονιάδες των λαών» και αποδεικτική διαδικασία του πόσο μπορεί ένα μικρό κείμενο να γαληνέψει ψυχές και «Λυδία λίθος» για να δοκιμάζονται οι «χορδές» αν εξακολουθούν να πάλλονται ή πέτρωσαν.
Άψογη λοιπόν. Και η φωτογραφία με το δάκρυ, σπάζει κόκκαλα.
Φαντάζομαι ξέρεις την Εκκλησούλα στην Πλάκα όπου έψελνε ο κυρ Αλέξανδρος.

kariatida62 είπε...

@ξωτικό:Eυχαριστώ Αγαπημένη μου...

kariatida62 είπε...

@dimitris:Δημητράκη το σχόλιό σου, μ'αφησε άφωνη.
Τόσες πολλές λεπτομέρειες απο σένα για τον Παπαδιαμάντη δεν περίμενα...
Ο επίλογός σου,που δυστυχώς σκιαγραφεί την σημερινή κατάσταση στον χώρο της διανόησης συνεχής διαπίστωση όλων μας!
Καλή σου μέρα!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Που είναι κρυμμένοι οι σημερινοί διανοούμενοι;
Στην αφασία τους....

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου:To λέμε το ξαναλέμε πως η επαφή με την φύση, μας ανανεώνει, αλλά δυσκολευόμαστε όλοι να τα παρατήσουμε όλα και να τρέξουμε κοντά της.
Ο πολιτισμός μας κρατά δέσμιους.
Το κέρδος του χρήματος που εμφανίζεται μόνο στιθς προηγμένες κοινωνίες τυφλώνει, με αποτέλεσμα να την κακοποιούμε.

Η νοσταλγία περικλείει και τον πόνο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πόνος της απώλειας έχει με τα χρόνια μετριαστεί. Η μνήμη όμως παραμένει πολύ δυνατή. Αυτή δεν έχει χαθεί...

magda είπε...

Πολύ ωραίο αφιέρωμα Κάρυ μου !!!
Συγχαρητήρια !!!
Ο Παπαδιαμάντης και ο Καρκαβίτσας είναι οι αγαπημένοι μου !!!
Σ ευχαριστώ !!!
Φιλάκια

kariatida62 είπε...

@Αντώνης:Δεν σου κρύβω πως το σχόλιό σου στην προηγούμενη ανάρτηση με παρακίνησε να ξανακάνω το αφιέρωμα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Είχε προηγηθεί σχετικό το 2009.
Προτίμησα λοιπόν να σας μεταφέρω αυτούσια τις διηγήσεις του προσώπου που τον γνώρισε και δεν ήταν αλλο απ'αυτό της γιαγιάς μου.
Σήμερα πολλοί διανοούμενοι τον ειρωνεύονται και τον κακολογούν!
Θα μου πεις Κάρυ, δεν είναι ο μόνος που κακολογούν!
Συμφωνώ, γιατί καταλαβαίνω πως ο Αλ. Παπαδιαμάντης τους χαλάει τα σχέδια.
Ο μηδενισμός, η διαφθορά, η φιλοχρηματία, η φιλοσαρκία και η φιλοδοξία επικρατούν και δεν θέλουν να ενοχλούνται από φωνές ισχυρές και αγνές όπως αυτή του Παπαδιαμάντη, που με το βίο και το έργο του παραδειγματίζει μα και διδάσκει...
Αυτό απαντώ σ'όλους όσους τον χαρακτηρίζουν βλαχοσυγγραφέα της οπισθοδρόμησης...
Καλή σου μέρα Αντώνη

Ανώνυμος είπε...

εχω διαβασει εργα του..ειναι φοβερος!!!συγχαρητηρια για το αφιερωμα..το απολαυσα πολυ!!

kariatida62 είπε...

@magda:Και μένα! Ισως γιατί ήσαν οι συγγραφείς που διάβασα πολύ όταν ήμουν παιδί.
Εγώ σ'ευχαριστώ που δεν με ξεχνάς.
Φιλιά

kariatida62 είπε...

@ Tο κόκκινο φουστάνι: Aλήθεια? Σου άρεσε? Στην αρχή σκέφτηκα να σας διηγηθώ ένα μικρό πεζογράφημά του, μετά όμως θεώρησα ότι τα λόγια της γιαγιάς μου ίσως σας ευχαριστούσαν καλύτερα εφ'όσον θα μαθαίνατε περισσότερες πληροφορίες για κείνον.
Ευχαριστώ φιλενάδα μου
Καλή σου μέρα

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη:Oι περισσότεροι κρυμμένοι ως συνήθως, αλλά και όσοι τολμούν να αντιδράσουν λοιδωρούνται και χαρακτηρίζονται αφελείς, οσπισθοδρομικοί ή πάσχοντες απο γερονική άνοια!(δες Θεοδωράκη, Κολλάτο,Μαρκεζίνη κα).

Αγγελική είπε...

Με γύρισες στα θρανία του δημοτικού.
Νάσαι καλά.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μα την πίστη μου θα με κάνεις να πάω τώρα να ψάξω να ξαναδιαβάσω την "Φόνισσα" και την "Στρίγκλα Μάνα" που τα έχω στην βιβλιοθήκη μου εκεί απέναντι. Θα είναι σκονισμένα και ίσως κιτρινισμένα. Αλλά με έβαλες στα αίματα. Το βράδυ παρέα με Παπαδιαμάντη έχω απόψε!!...Χάρις στην Καρυάτιδα!!!
Καλό σου βράδυ και σε ευχαριστώ για το αφιέρωμα που μας αφιέρωσες.

zoyzoy είπε...

Υπέροχο αφιέρωμα στον μεγάλο μας πεζογράφο και ποιητή!
Μοναδικός στο είδος του γιατί άραγε δεν γεννιούνται ακόμα τέτοια ταλέντα?

Φιλί θαλασσινό!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: A! αυτό είναι ευχάριστο...αν κατάφερα έστω και για λίγο να σε πήγα πίσω σ'εκείνα τα χρόνια! :)

kariatida62 είπε...

@Xristoforos: Mε τον Κυρ-Αλέξανδρο και την ΦραγκοΓιαννού, Χριστόφορε απόψε χαχα!
Αν σου πέσει λίγο διαβασε και την Κοκκώνα.Στης Κοκκώνας το σπίτι!
θα εμπνευστείς ίσως ακόμα περισσότερο για να μας γράψεις μυθιστορήματα που μόνο εσύ ξέρεις να γράφεις...

Un par de neuronas... είπε...

Εγώ δεν τον έχω διαβάσει αν και τον ήξερα, θα κάνω όπως τον φίλο μας τον ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, γιατί βρήκα στο δύκτιο την "Φόνισσα" και απόψε θα έχω παρέα τον Παπαδιαμάντη. Σ'ευχαριστώ, φιλενάδα μου.

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa: Kαλώς την μου! Καλώς την μου!!!
Είχα αρχίσει ν'ανησυχώ πως μας ξέχασες τόσο καιρό που είχα να σε δω!
Θα σε δυσκολέψει ίσως λίγο η γλώσσα και οι λέξεις της ντοπολαλιάς του, αλλά στο τέλος είμαι σίγουρη πως θα τον καταλάβεις και θα σ'αρέσει πολύ.
Φιλάκια πολλά
Καλώς μας γύρισες βρε!!!

Frezia είπε...

Μου αρέσει πολύ ο Παπαδιαμάντης, και
η... γλώσσα του,δεν είναι ακριβώς η
καθαρεύουσα που ξέρουμε, έχει ένα
δικό της...στυλ.
Εχω διαβάσει πολλά βιβλία του,στα
πρώτα νεανικά μου χρόνια.
Εχω επισκεφτεί και το σπίτι του στη
Σκιάθο.
Σχετική ανάρτηση είχε κάνει και ο
Δημήτρης,στους Αsomatoys.
Kαι μάλιστα είχε δημοσιεύσει και
δύο βιβλία του.
Πολύ ευχαριστήθηκα με την Ιστορία,
δεν κατάλαβα πιανείς η Γιαγιά
γνώρισε τον Παπαδιαμάντη.
Καλή σου νύχτα...

μαχαιρης είπε...

Με πηρες στο λαιμο σου και μενα...
Οπως τον Χριστοφορο...!!
Διαβασμα μεχρι αργα...

Για τους σημερινους, "διανοουμενους"
να πω μονο ενα..!!
Ιεροσυλια, να κρινετε..Τοσο μακρυα, απο οτι μπορειτε ποτε να φανταστητε...!!
Και για σενα...
Ευχαριστω...Με "ξυπνησες"...

kariatida62 είπε...

@Frezia: H δική μου γιαγιά τον γνώρισε Φρέζια μου. Και γω τον έμαθα πρώτα μέσα απο τις διηγήσεις της.

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης:Διάβασμα, τελικώς μέσα απο το διάβασμα κάνουμε και μια μικρή αντίσταση σ'ολα τα άσχημα που μας περιτριγυρίζουν...
Καλό βράδυ Μαχαίρη μου

marilise είπε...

@ Tι μου χάρισες Καρυατιδούλα μου αυτό που έπρεπε εγώ η απαράδεκτη νάχα κάνει απο τις 4 Μάρτη , απο τα γεννέθλιά του , νάσαι καλά πολύ το χάρηκα

kariatida62 είπε...

@marilise:Kαλώς την κούκλα! Βρε εσύ είσαι στην φωτό?
Γιατί ελληνική ομορφιά μου θάπρεπε να είχες κάνει αφιέρωμα στα γεννέθλιά του εσύ πριν απο μένα? Εχεις σχέση με Σκιάθο μήπως?
Νάσαι καλά και συ κοριτσάκι μου!

teleytaios είπε...

Καλημέρα Κάρυ.

Εξαιρετικό το αφιέρωμά σου κι εξαιρετικός κι ο Παπαδιαμάντης. Έχω διαβάσει πολλά από τα έργα του, πολύ καλά δε λέω, αλλά κάθε φορά μελαγχολώ... Κι έτσι, τώρα που μεγάλωσα, τον αποφεύγω...

IonnKorr είπε...

ok, Για τον Παπαδιαμάντη τον ερημίτη της παλιάς εποχής.

Τώρα υπάρχει ο Μίκης ο σύγχρονος ερημίτης, ο υπέρτατος πνευματικός άνθρωπος.

Αυτός δεν ήταν που θα μας έσωζε με την "Σπίθα"?????

(Α, ναι είναι κι ο Δημαράς με το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών")

Μα τι διαβάζω σήμερα????

Δύο επιστολές σημαντικών στελεχών.
Επιστολή του Δημήτρη Καζάκη

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως, σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς, το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί – μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει – προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

__________________________________________________________


Επιστολή του Στέφανου Ληναίου

Αγαπητέ Μίκη

Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα, την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και λυπήθηκα πάρα πολύ.

Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν, συστηματικά, να αμαυρώσουν.
Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη. Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.


Και γιατί αποχωρούν??

Ο Μίκης ανέθεσε τα οργανωτικά στον Δημητροκάλλη τον άνθρωπο του Μητσοτάκη!!!!!!!!!!!!!!!

Καλά, ψηφίζεις Μίκη και σου βγαίνει Μητσοτάκης??????????????

-------------------
Αλλά αυτό που μου αρέσει είναι το συνομωσιολογικό σενάριο με το οποίο τον κατηγορούν.
Μα ... να είσαι ο μεγαλύτερος αρχι-συνομωσιολόγος της Ελλάδας, όπως είναι ο Μίκης, και να σε καταγγέλλουν, τα ίδια τα στελέχη σου(!), ότι το κόμμα σου χρηματοδοτείται από "ίδρυμα της άλλης ακτής του Ατλαντικού"!!!!!!

--------------
Μα θέλω έναν πνευματικό άνθρωπο να ακουμπήσω πάνω του ιδεολογικά, βρε παιδιά. Έναν Κολάτο, έναν Πρέκα ... κάποιον της Τέχνης τέλος πάντων....

--------------
Άμα οι λαοί δεν έχουν μυαλό αυτά κάνουν. Βαφτίζουν τον κάθε γραφικό "φωστήρα" και "σωτήρα"!!!!!

kariatida62 είπε...

Teleytaios:Καλημέρα Στρατηγέ Τελευταίε μου!
Μα όπως ίσως θάλεγε και ο Ιαματικός μου, ο Παπαδιαμάντης είναι ο κατ'εξοχήν συγγραφέας της Χαρμολύπης!
Γνήσιος εκφραστής της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας!

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR:Απο μια πρόχειρη και βιαστική ματιά, σε πιάνω εκτός θέματος!
Αλλά τι να κάνουμε έναν σ'εχουμε άλλος δεν υπάρχει σαν κι'εσένα στην μπλογκογειτονιά να μην σε κακοκαρδίσουμε!
Ας συζητήσουμε ότι γουστάρεις κι'αγαπάς..!
Σε λίγο όμως...
θα επανέλθω!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

αχ βρε Καρυ τετοια κανεις και μετα δεν μπορουμε να σε ξεχασουμε... φιλια μαγικα!!!! χα χα !!!

IonnKorr είπε...

Μα αυτό που μου αρέσει πως "πνευματικοί άνθρωποι" (όπως ο Ληναίος, στην προκειμένη περίπτωση) ξυπνάνε αιφνιδιαστικά, μια πρωία, και καταγγέλλουν τον πρόεδρο του κινήματος τους (επίσης γνωστό τους, γιατί π.χ. ο Ληναίος τον Μίκη δεν έμαθε φέτος, τον ήξερε δεκαετίες) στο οποίο κίνημα στρατεύθηκαν "έμφορτοι άκρατου ενθουσιασμού", πριν μερικούς μήνες, ότι κατευθύνεται από "Υπερατλαντικά Κέντρα" (δηλ. τι άλλο? CIA, Λευκό οίκο, Wall Street)

Και μένεις κάγκελο!!!!!

Για κάτσε, ρε Ληναίε (μεγάλε "θεατράνθρωπε", με και χωρίς εισαγωγικά)

Εσύ δεν ήσουν πριν μερικούς μήνες που μας έλεγες ότι ο Μίκης και η "Σπίθα" του είναι η σωτηρία της Ελλάδας και να προσέρθουμε όλοι να πυκνώσουμε τις τάξεις του????

Πως, ξαφνικά, κατάλαβες ότι ο Μίκης είναι Αμερικανοκίνητος?

Μα αυτός κατηγορεί τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά ως εκπροσώπους της "Διεθνούς Καπιταλιστικής Συνωμοσίας" κατά της Ελλάδας!!!

Πως γίνεται αυτοί οι Αμερικανόθρεφτοι άνθρωποι να υπονομεύονται από την ίδια την Αμερική??????

Εδώ ένας αγαθός οπαδός του Μίκη δεν παθαίνει κρίση σχιζοφρένειας??

Και έστω, ας είναι έτσι όπως τα λες, Ληναίε.

Εσύ, τόσο καιρό, πως και δεν πήρες χαμπάρι ότι το κίνημα, που τόσο ενθουσιωδώς διαλαλούσες ως την "μόνη λύση του τόπου", ήταν "μούφα"??????

Δεν το έλεγξες πριν μπείς??? Δεν το εξέτασες??? Και ήσουν και στην "Συμβουλευτική Επιτροπή" του κινήματος, δηλ. στο προεδρείο!!!

Μα ... άμα ήσουν τόσο ανόητος ώστε να παρασυρθείς από ένα κόμμα χρηματοδοτούμενο από την CIA, πως μετά θα βρεις λύσεις να σώσεις την Ελλάδα που χρωστά 300 δις???????

Για έναν ορθολογιστή, όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βλέπει τι ακριβώς συνέβη πριν μια μέρα: Ο Μίκης ανέθεσε τα οργανωτικά στον Δημητροκάλλη, τον άνθρωπο του Μητσοτάκη.

Οπότε, ο Ληναίος και άλλοι, αποβλέποντες στην θέση για δικό τους λογαριασμό (ή κάποιου ευνοούμενού τους) δεν είχαν λόγο ύπαρξης. Και την έκαναν.

Ωραία, να την κάνουν. Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά να βγούν και να καταγγείλουν ότι το κόμμα που ανήκαν ως χθες είναι αμερικανοκίνητο!!!!!!!

Τι δείχνει αυτό?? Το απίστευτο ήθος τους.

Να, οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, οι πνευματικοί άνθρωποι που μερικοί ονειροβάτες ελπίζουν ότι νοιάζονται για την πατρίδα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή Μορφή Ο Παπαδιαμάντης !

Δεν ήξερα ότι ο Ξενόπουλος τον αντιπαθούσε όπως και οι υπόλοιποι δημοτικιστές.

Α ρε Ελλάδα με τις διαιρέσεις και τις υποδιαρέσεις σου !!!

Ποτέ όλοι μαζί !! Μόνο όταν φθάσει το μαχαίρι στο λαιμό. Που και πάλι...

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR:Λοιπόν έχουμε μάθει όλους τους οικονομολόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Δεν είναι κακό αυτό, ας πλατύνουμε τις γνωσεις μας και σε άλλες προσωπικότητες-επιστήμονες, πέρα απο τους καλλιτέχνες που μοιραία η προβολή τους έρχεται μέσα απο το έργο τους...
Θα σου απαντήσω ως απλός πολίτης που δεν γνωρίζει την ιστορία όλων, τις διασυνδέσεις και τις πολιτικές τους τοποθετήσεις.
Το κίνημα "Σπίθα" το εκτίμησα ως μία φωνή αντίδρασης στα απάνθρωπα μνημόνια που ξεπουλούν σε διεθνείς τοκογλύφους πατρίδες λαούς και ιστορίες...
Δεν γνωρίζω ποιός μπορεί να κρυφτεί απο πίσω, πού αποσκοπεί ή ποιον και τι θέλει να καπηλευθεί...
Όλα και όλοι κρίνονται στον χρόνο...

Απλά αναρωτιέμαι αν το κοινό καλό της πατρίδας μου μπορεί να ενώσει την φωνή την δική σου, την δική μου,του Θοδωράκη, του Ληναίου, του Καζάκη, του Άδωνι, του Καρατζαφέρη, της Αλέκας, του Τσίπρα όλων των Ελλήνων που φέρουν ή όχι χρώματα και ταμπελάκια.
Αυτό πότε θα το καταλάβουμε?
Όταν όλα πια θα είναι εντελώς χαμένα?
Εκτιμώ κάθε μορφή αντίστασης στην παγκόσμια απειλή των μνημονίων και του πλήρους ελέγχου των λαικών μαζών απο τους ολίγους!
Εκτιμώ κάθε φωνή που στέκεται ανάχωμα στην γενικότερη τάση του ρακένδυτου ραγιαδισμού και της κατοχικής οσφυοκαμψίας στην νέα τάξη πραγμάτων που θέλουν να μας επιβάλλουν!
Δεν ηρωποιώ κανέναν! Συντάσσομαι, απλά συντάσσομαι και είμαι έτοιμη ν'αγωνιστώ για το καλύτερο, που δεν θάρθει με τον τρόπο που μας υποδεικνύουν οι κρατούντες.
Την πορεία αυτή την βλέπω ως εθνική προδοσία και θέλω να αντιδράσω!
Ζητώ συμπαραστάτες στον αγώνα κατά της οφθαλμοφανέστατης καταστροφής που οδηγείται η χώρα μου και τους ψάχνω παντού...

Αυτό εσύ μπορείς να το καταλάβεις?
Αλήθεια μπορείς να καταλάβεις την θέση μου, που πιστεύω ότι είναι και θέση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού?

kariatida62 είπε...

@Α! ΡΕ GIP...Να αυτά έλεγα πριν λίγο και στον Ιonna που δεν θέλει να με καταλάβει...
Δεν σε είχα διαβάσει...λες και ήμασταν συνεννοημένοι!

kariatida62 είπε...

@ΜΑΓΟΣ: Τι σας κάνω βρε Μάγε μου? Τι σας κάνω?
Μ'αρέσει να σας μιλώ για τους παπούδες μας που με την ζωή και το έργο τους σταθηκαν φωτεινά παραδείγματα για όλους μας!
Εχεις και τα δικά μου φιλιά...

kariatida62 είπε...

@ ΙΟΝΝΚΟRR: Πέστα όλα ξεσπάθωσε άρχισε να χλευάζεις και να λοιδωρείς όσους προσπαθούν να ελευθερωθούν και να μας ελευθερώσουν!
Υμνησε και λιβάνισε όσους προδίδουν την χώρα σου...άντε για να ευχαριστηθείς!

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR: Τον Βλαχοσυγγραφέα της οπισθοδρόμησης Παπαδιαμάντη , τον άφησες όμως παραπονούμενο...πες και γι'αυτόν! Περιμένω να σ'ακούσω τι έχεις ακόμα να πεις και γι'αυτόν που δεν μας έχεις πει ως τώρα...

IonnKorr είπε...

Εμ.. Κάρυ δεν παίρνεις από λόγια.

Δεν νοιάζομαι για τον κάθε Ληναίο. Λέω απλά, ότι ο λαός τρέχει πίσω από τον κάθε τρεχαγυρευόπουλο που χωρίς να έχει κάτι να προτείνει θέλει να αποσπάσει μερίδιο εξουσίας.

Και συ κάθεσαι και μου λες να φύγουν αυτοί.

Ωραία να φύγουν.

Ποιοί θάρθουν??
- Οι Νεοδημοκράτες?? Έχουν λύση. Στο μνημόνιο δεν θα μείνουν? Που θα τα βρούν τα λεφτά να ξεχρεώσουν?? Αν είχαν λύση θα την είχαν εφαρμόσει και με τον Καραμανλή.

- Το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός? Ωραία και τι θα πουν? Έξω από το ΝΑΤΟ την ΕΕ και τον Καπιταλιστικό Κόσμο. Όμορφα. Μετά? Από ποιόν θα αγοράσουμε τα νέα εξοπλιστικά συστήματα, τα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά που χρειαζόμαστε? Μην μου πεις να τα παράγουμε εμείς. Γιατί, για να παράγεις κάτι πλέον, χρειάζεσαι εξοπλισμό "Υψηλής Τεχνολογίας". Ποιός θα μας τον προσφέρει?
Άσε που αν αναλάβει Κομμουνιστικό κόμμα θα γίνει η Ελλάδα της Λιβύης!!

- Ο Καρατζαφέρης? Μα αυτός είχε πει ναι στο Μνημόνιο χωρίς να είναι κυβέρνηση.

- Ποιός? Ο Θεοδωράκης, ο Ληναίος, ο Πρέκας, ο Λαζόπουλος, η Σκορδά?

Κοίταξε τις δημοσκοπήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρώτα είναι. Οπότε τι θα γίνει στις εκλογές? Το ίδιο σκηνικό. Απλή εναλλαγή εξουσίας.

------------------
Τώρα μου μιλάς να συνεννοηθούμε όλοι για να βρούμε λύση!!
Ε μεγαλύτερη ουτοπία υπάρχει????
Πότε και που έγινε αυτό και θα γίνει τώρα???

----------------
Πάντως, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το τα 300 δις που συνεχώς αυξάνονται. Ποιός θα τα πληρώσει??

Και μη μου πεις οι πλούσιοι. Αυτοί τα έχουν στο εξωτερικό και στην τελική, αν πιεστούν, δεν ξαναγυρνούν στην Ελλάδα.

IonnKorr είπε...

Πάντως αυτό που πραγματικά σε κάνει εξωπραγματική είναι όταν ζητάς ομοφωνία.
Μα να ομοφωνήσουν ποιοί? Ο Σαμαράς με την Παπαρήγα?? Εδώ, ο Ληναίος κατηγορεί για "αμερικανοκίνητο" τον Θεοδωράκη, που ήταν στο ίδιο κόμμα!! Αυτό δεν σου λέει κάτι?? Ότι μόνον για την εξουσία σκάνε????

IonnKorr είπε...

Επίσης ζητάς να ξεσηκωθούν οι ξένοι λαοί.

Γιατί να ξεσηκωθούν? Για να σβήσουν το χρέος της Ελλάδας που χωρίς να παράγει, καταναλώνει? Τι ζητάς δηλαδή? Να ξεσηκωθεί ο Γερμανός και να ζητήσει να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας αυτός????

Αν βέβαια ζητάς να ξεσηκωθούν οι λαοί να ρίξουν το "Παγκόσμιο Καπιταλιστικό Σύστημα" ε... καλά τώρα....

Τόσα χρόνια δεν έπεσε με τον κομμουνισμό. θα πέσει τώρα που έπεσε ο Κομμουνισμός?

Και ας πούμε ότι πέφτει. Τι θα το αντικαταστήσει?? Η δικαιοσύνη και ισοκατανομή? Που? Μόνο στην Ευρώπη?

Και στην Κίνα? Την Ινδία? Την Αφρική? Αυτούς ένα "Παγκόσμιο Δίκαιο Σύστημα" δεν πρέπει να τους εξασφαλίσει "ευρωπαϊκές συνθήκες διαβίωσης"?? Με τι κόστος? Ποιός θα πληρώσει??

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR:Βρε συ..έλεος! Εσύ ζητάς να βρω λύση το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας εδώ και τώρα!!!
Θα τα πάρω ένα-ένα όμως και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάθε παράγραφό σου. Μέχρι όμως να καταπιαστώ με σένα, τώρα δεν μπορώ, αφήνω ελεύθερο το πεδίο να σου απαντήσει όποιος άλλος απο την παρέα μας θελήσει...
Περίμενέ με...να ξεμπερδέψω και έρχομαι!

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR No1: Όχι Ιονν εγώ δεν παίρνω απο λόγια, λόγια του αέρος που με έφεραν σάυτή την κατάσταση που είμαι τώρα.
Γιατί τα λόγια αυτών που θέλεις να εξακολουθώ να ακούω και να πιστεύω, άκουσα και με πήρε ο διάολος και μένα και σένα!
Μου λες ότι ο λαός τρέχει πίσω απο το κάθε τρεχαγυρευόπουλο...γιατί οι Τσοχατζόπουλοι, Παπαντωνίου, Μειμεμαράκηδες κλπ. τι ήσαν δεν ήσαν τρεχαγυρευόπουλοι? Δεν το κατάλαβα τους ξέραμε την δεκαετία του 60,του 70? Βρέθηκε ένας Ανδρέας να τους κάνει βουλευτές και υπουργούς τους μεν και τους δε το κόμμα και... "αυτό που σέρνει καράβι" της Ντόρας!
Αρα μην υποτιμας τους τρεχαγυρευόπουλους γιατί απο κει ίσως ξεπηδήσει ο ηγέτης!
Όταν ανέφερα τον Άδωνι, τον Καρατζαφέρη,την Αλέκα, τον Τσίπρα κλπ. δεν εννοούσα αυτά καθ'αυτά τα πρόσωπα και τα κόμματά τους που πλέον έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει αλλά τους πολίτες που πρόσκεινται σ'αυτά και υποστήριζουν την φαύλα και εγωιστική πολιτική των κομμάτων.
Ενα απλό παράδειγμα, βλέπεις εμένα να συνομιλώ και να ακούω τον Μίνι αμέσως μου ρίχνεις την μπηχτή, ότι κάθεσαι και μιλάς με τον Καρατζαφύρερ, με βλέπεις με τον Δημητράκη, μου λες ότι κάθομαι και επηρρεάζομαι απο τους γραφικούς κομμουνιστές, με βλέπουν αυτοί ν'ασχολούμαι μαζίσου, αρχίζουν: μα τι θέλεις κι'ασχολείσαι με τον μεγαλοαστό τον πουλημένο...εμ'ετσι δεν πρόκειται να τα βρούμε ποτέ μεταξύ μας. Aυτό είναι ένα απλοικό παράδειγμα που έχει αντίκρισμα και έξω στην κοινωνία μας...
Στην συνέχεια μου θέτεις το μέγα ερώτημα και τώρα τι να ψηφίσω?
Ε επειδή δεν έχω να ψηφίσω κανένα αυτή την στιγμή που υπάρχει επίσημα στο πολιτικό προσκήνιο, τι σημαίνει ότι πρέπει ν'ακολουθήσω τους λήσταρχους, τους εθνικούς μειοδότες? Όχι βέβαια...αντιστέκομαι με κάθε μέσον! Ίσως Ακόμα και με την άρνηση αυτής της ψήφου μου! Αντιδρώ όμως, κατάλαβες δεν σκύβω κεφάλι!
Μισό να ρίξω μια ματιά και στα σουβλάκια να μην μου καούν...και συνεχίζω!

kariatida62 είπε...

@ΙΟΝΝΚΟRR No2:Πού μείναμε? Α ναι!!!
Στα 300 δις, που έγιναν 300 δις γιατί κάποιοι άλλοι υπέγραψαν για μένα χωρίς εμένα και υποθήκευσαν την ΄ζωή μου, την ζωή των παιδιών μου και ολόκληρης της πατρίδας μου.
Εγώ δεν είμαι οικονομολόγος! Θα φαινόμουν στα μάτια σου γραφική αν άρχιζα να σου αραδιάζω εδώ οικονομικούς όρους και λύσεις στο οικονομικό μας αδιέξοδο. Τότε θα με έστελνες για κεικ μαζί με τα σουβλάκια που ψηνω και θάχες και δίκιο!
Ελα όμως που σου έφερα εδώ ένα τύπο που εκτός απο Οικονομικά έχει σπουδάσει και φιλοσοφία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε χώρες που εσύ προσωπικά θαυμάζεις και υποκλίνεσαι, οπως Αμερική, Αυστραλία, Βέλγιο, Αγγλία κλπ...
Αυτός λοιπόν ο τύπος έχει να σου απαντήσει τι θαπρεπε αυτή την στιγμή να κάνουμε, και απαντά σε σένα μεσω εκείνης της κυρίας Καργιολίας Ξαφά...ε συγγνώμη Μιράντας Ξαθά ήθελα να πω,(πρ.Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ).
Κοίτα πώς μιλά προβλέπει όχι σαν στυγνός οικονομολόγος που δεν βλέπει πέρα απο αριθμούς ίσως και την μύτη του τίποτα άλλο, πρόσεξε λοιπόν πως μιλά και τι προτείνει...Θυμίζει λόγο όχι μόνο οικονομολόγου αλλά και Πολιτικού!!!
Θεωρώ λοιπόν πως πάσχουμε απο προσωπικότητες πολιτικών! Οχι μόνο εμείς αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.
Δες αν δεν βαριέσαι αυτό εδώ:

του Παπαχελά την εκπομπή και μετά συνεχίζω στα υπόλοιπα που μου γράφεις...
Ετσι θα πάρω και ένα time-out να φάω το κοτόπουλο σουβλάκι μου και να επιστρέψω δριμμύτερη...:))

IonnKorr είπε...

Νομίζω ότι μαζί ήμασταν στις δημοτικές εκλογές που έλεγα "μην πάτε να ψηφίσετε. Αγνοείτε τους." Και συ έλεγες ότι σε εκφράζει ο Δημαράς και ο κάθε τρεχαγυρευόπουλος.

----------------------------
Το ίδιο θα πω και στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν. Αλλά, εσύ και η κάθε Καρυάτιδα, θα βγει από την κουζίνα της και θα τρέξει πάλι να ψηφίσει ή τους δύο μονομάχους ή τον κάθε "Ληναίο" που θα της πασάρει ο Τύπος και τα ΜΜΕ.

___________________

Και όποιος αναλάβει θα πει πάλι την ίδια καραμέλα "βρήκα καμένη γη" αλλά θα τα καταφέρω αν με αφήσετε.
Αλλά δεν θα τον αφήσουν. Πάλι απεργίες, καταλήψεις, πορείες αναστατώσεις και η ζωή θα συνεχίζεται

________________________

Και όταν λέμε "εμείς οι πουλημένοι οικονομολόγοι" ότι λαοί που δεν παράγουν "ανταγωνιστικά εξαγώγιμα προϊόντα" που είναι βάβαια μόνον "προϊόντα υψηλής τεχνολογίας" (ή γεωργο-βιομηχανικά προϊόντα που όμως παρασκευάζονται με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας) εσύ και οι ομόλογοί σου (δηλ. το 70% των Ελλήνων) το ακούτε βερεσέ και ζητάτε μαγικές λύσεις που θα προκύψουν από το φιλότιμο της φυλής και την ελληνολατρία.

Αλλά, επειδή η Ελλάδα βαδίζει με τέτοια μυαλά, σύντομα θα βρεθεί σε θέση ανάλογη με του Μπαγκλαντές, με μισθούς των 50 euro, βρωμιά, πείνα και δυστυχία.

Γιατί, απλά, η Ευρώπη δεν θέλει να πληρώνει πια τα ελλείμματα του Νότου. Θα δίνει βέβαια κάτι ψίχουλα ίσα-ίσα να περνάμε αλλά τίποτα παραπάνω.

---------------
Νομίζω ότι η αδυναμία του Έλληνα να σκεφτεί "οικονομικά", όπως ο μέσος Ευρωπαίος και Αμερικάνος, είναι στο γονίδιο της φυλής. Δεν μπορεί να αλλάξει, δυστυχώς. Για αυτό πιστεύω ότι είμαστε καταδικασμένοι να φτωχύνουμε

kariatida62 είπε...

@Ionnkorr No3: Mε ρωτάς γιατί να ξεσηκωθούν οι ξένοι λαοί?
Απλό! Απλούστατο!
Γιατί έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με μένα! Οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί,οι Ισπανοί,οι Ισλανδοί ακόμα και οι Βέλγοι!!! Όπως επίσης πιστεύω και οι Γάλλοι.
Ο δε Γερμανός είναι φρόνιμον, πρώτον να ενημερωθεί ότι ο πατέρας του μου χρωστά ακόμα περίπου 20 δις όταν ήρθε κατέκλεψε,αφάνισε και κατέστρεψε την χώρα μου!
Δεύτερον καλό θα είναι να μάθει ότι η χώρα του μέσω των μεγάλων εταιρειών του π.χ. SIEMENS λάδωνε και ξεπουλούσε δικά μου τομάρια για να τρώνε όλοι μαζί!(Τελικώς ενώ πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι το λάδωμα και οι μίζες είναι μια συνήθεια που μας έμεινε απο την ανατολίτικη-οθωμανική κατοχή θα αποδειχτεί ότι έχει γερμανική στάμπα!)
Αν δεν βαριέσαι δεςεδώ την μηχανή του χρόνου και θα καταλάβεις γιατί σου μιλώ... και ότι ευθύνες πρώτα θα πρέπει να ζητήσει απο τους συμπατριώτες του και μετά απο μένα.

Τέλος με ρωτάς και τι θα γίνει
Στην Κίνα, Την Ινδία, Την Αφρική, στους Αβορίγινες, στους Ινδιανους, στους Εσκιμώους, στους κροκόδειλους του Αμαζονίου στους λέοντες του Χριστόφορου κλπ.κλπ.
Θα σου απαντήσω απλά!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΥΝ!!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ-ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!

Θυμήσου και τον λόγο αυτό που θα σου πω. Ο Καπιταλισμός απέτυχε και πνεει τα λοίσθια! Η Αμερική είναι καταχρεωμένη, ζει με το πλαστό χρήμα που κόβει αβέρτα-κουβέρτα, απλά ακόμα δεν έχει φανεί γιατί διαμοιράζεται σ'όλο τον κόσμο! Θάρθει όμως η στιγμή(πιστεύω πως κοντοζυγώνει)που η φούσκα θα σκάσει πάρα πολύ δυνατά!

ΥΓ.: Αν δεν είχε μεσολοβήσει η Γαλλική επανάσταση, στο Παρίσι θα είχαμε ακόμα διεφθαρμένους Λουδοβίκους.
Αν δεν είχε γίνει η Ελληνική επανάσταση, εσύ θάσουν ακόμα Φαναριώτης ραγιάς οσφυοκάμπτης του Σουλτάνου και γω χανουμάκι στο χαρέμι του...
Η κοινωνίες προχωρούν μπροστά μέσα απο συνεχείς θυσίες και αγώνες που δίνουν κάποιοι ονειροπόλοι αιθεροβάμμονες.
Εμένα θα μου επιτρέψεις να ταχθώ μ'αυτούς και ν'ονειρεύομαι έναν κόσμο ελεύθερο και δίκαιο!!!

Και τώρα μου επιτρέπεις φαντάζομαι να αποσυρθώ για την μεσημεριανή σιέστα μου...(ο γιατρός μου είπε να ξεκουράζομαι αρκετά αυτόν τον καιρό):)

kariatida62 είπε...

@Ionnkorr No4: Πανάθεμά σε, δεν θα μ'αφήσεις να κοιμηθώ σήμερα!
Ψεύδεσαι!!! Και μάλιστα ασύστολα! Εχω μάρτυρα τον Χριστόφορο, που την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, μας είδε μαζί να πίνουμε καφέ δίπλα στην θάλασσα...το ξέχασες? Την πρώτη ναι πήγα να ψηφίσω Δημαρά ως μια διαμαρτυρία στο κυβερνών κόμμα! Σαν μια ενναλλακτική επιλογή. Δεν βγήκε, την επομένη κατ'ευθείαν μαζί σου για καφέ!
----
Γι'αυτό είμαι και εγω εδώ για να ενημερώνομαι απ'εσάς και όχι απο τα κανάλια μ'ότι μου πασάρουν. Ενημερώνομαι και ενημερώνω. Δεν είναι κι'αυτό μια προσπάθεια βελτίωσης?
----
Εσύ και ορισμένοι οικονομολόγοι σαν κι'εσένα τεχνοκράτες κατέστρεψαν την πατρίδα μου! Μην ξεχνάς τους εκσυγχρονιστές. Σ'αυτούς πίστεψα και είδες ότι μας πήρε ο διάολος!!!
-----
Οι πολιτικές και οικονομικές απόψεις διίστανται και γω θα πάω να δοκιμάσω και άλλους, και άλλα συστήματα. Αυτά είναι πλέον αποτυχημένα.
-----
Θα φτωχύνουμε και θα φτωχεύουμε μέρα με την μέρα αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες τις δικές τους!
Αν αλλάξουμε ρότα, μονοπάτι που έλεγε και ο Βαρουφάκης ίσως και να βρούμε την άκρη...

Please, θέλω να κοιμηθώ...αλλά αν μου πετάγεσαι κάθε λίγο και λιγάκι δεν θα μπορέσω!!!

kariatida62 είπε...

@GIP: Bre Tzipako mou tora den eipame na afisoyme ta misi kai ta pathi?
Avrianistis!!! Siga kaimene, les kai itan prodotis kaneis..epitelous tha ta afisoume piso ola afta? Na enothoyme gia to kalytero? Toso dyskolo pia einai afto?
Den xero ti epathe to rimadi den grafei ellinika gmt!!! Tha kano restart...!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι όλοι ίδιοι Κάρυ,

Ο Ληναίος δεν μππαίνει στο ίδιο τσουβάλι με το Μίκη, ένα παράδειγμα. Ο ΙΟΝ ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

Να σου θυμίσω ότι ήταν ο Ληναίος, Αυριανιστής την εποχή που η Αυριανή και οι Αυριανιστές ήταν οι Γκαιμπελς και καμιά φορά και τα Ες Ες του Ανδρέα ?

Είχαν σπιλώσει κόσμο, είχαν λασπώσει κόσμο, είχαν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ υπολήψεις τα ξεχνάμε αυτά ?

Πριν βέβαια "η εφημερίς που έριξε τον Καραμανλισμό και τον Μητσοτάκη" γυρίσει δεξια !!!!!!

Τα ξεχνάνε μερικοί αυτά αλλά εγώ την καμαρίλα των Πράσινων την έζησα και την θυμάμαι !!

Τι δουλειά έχει ο Ληναίος με τη Σπίθα ? Ο Μίκης μπορεί να είναι Γραφικός (ενίοτε, όχι όσο τον κατηγορούν), μπορεί να τα έχει κάνει ρόϊδο στην πολιτική του πορεία (και πάλι όχι οοσο τον κατηγορούν) αλλά αυριανιστής ΔΕΝ ήταν !!

Ο αυριανισμός ΓΚΡΕΜΙΣΕ ένα μεγάλο μέρος που αν ήταν σήμερα όρθιο ίσως να είμαστε αλλιώς...

Και μη ακούσω περι "¨δεξιού GiP" και μαλακίες. Ήμουν πάντα Κεντρώος, στη νεολαία του παππού του σημερινού GaP. Με την Εθνική Ελλάδος μετά τη χούντα.

Ούτε Πράσινος ούτε Μπλέ. Εχω και για την γούνα των δεξιών ούκω ολίγα. Από λαμογιές μέχρι χαμένες πατρίδες. Αλλά τώρα έχουν λουφάξει και δεν με προκαλούν...

Με φτιάξατε πάλι...

kariatida62 είπε...

@Gip:Kαλά εμείς οι δυο μια ζωή θα πρωτοτυπούμε....η απάντησή μου προηγείται του σχολίου σου! χαχαχαχαχα!
Τι πλάκα έχουμε! χαχαχαχα
Είμαστε ένα ντουέτο αλλιώτικο απο τ'άλλα! χαχαχαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Λες να αφήσουμε όλα αυτά... Μία χώρα διαλύθηκε και είναι σε αδιέξοδο από μαλακίες ετων. Από μπλε και πράσινους αλλά και τα μικρότερα κόματα έχουν τις ευθυνες τους. Δεν κυβέρνησαν όμως. Τελικά αυτο είναι το άλλοθι τους και το δέχομαι. Αλλο αν πιστεύω πως και να κυβερνούσαν, ίσως και να είμαστε χειρότερα...

Απορούν όλοι γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος... Μα ο κόσμος ΕΧΕΙ αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο.
ΞΕΡΕΙ ο κόσμος ότι δεν υπάρχει (μέχρι τώρα) καμία ηγετική φυσιωγνωμία να την ακολουθήσουμε να μας πάει μπροστά.

ΞΕΡΕΙ ο κόσμος ότι και οι όποιοι αξιόλογοι περιμένουν να γίνει πρώτα η μεγάλη καταστροφή και μετά να σκάσουν μύτη... Δεν θέλουν να χρεωθουν την επερχόμενη καταστροφή... Δεν θέλουν να παιχτεί το "αλλος μάμισε άλλος πληρώνει" στη πλάτη τους)

ΞΕΡΕΙ ο κόσμος αυτό που λέει ο Ιων : Σωτηρία ΔΕΝ υπάρχει... Τελειώσαμε... Κατεβαίνουμε την κατηφόρα που πάει στο γκρεμό με χαλασμένα φρένα και δεμένοι στο κάθισμα.
Να ξεσηκωθούμε για ποιόν ? Να σκοτωθούμε και μάλιστα αυτές τις ώρες για ποιόν ?

Και όπως έχω πει χιλιάδες φορές... ΔΕΝ είναι μόνο οικονομικό το Θέμα... ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ !!! ΜΑΣ ΤΗΝ ΈΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ !!
Μόλις βγούμε από την Ευρώπη (πάνε να βρουν τρόπο να μας βγάλουν με κάποιες δικαιολογίες) θα μας την πέσουν από παντού.
Σε λίγο καιρό για να πηγαίνουμε σε μέρη που τώρα πάμε τσάρκα θα θέλουμε διαβατήριο !!

ΜΑΚΑΡΙ να είμαι ένας γραφικός, ένας υπερβολικός μακάκας !!! ΜΑΚΑΡΙ !!!

Και λυπάμαι που στο λέω... αλλά Ο πράσινος ήλιος που έφερε στην εξουσία όλα τα ελατώματα του Έλληνα έπαιξε ΜΕΓΑΛΟ ρόλο... ΠΟΛΥ μεγάλο ρόλο... Και οι δρακουμέλ από την άλλη... τα ίδια σκατά... μη ξεχνιόμαστε... Και ο λογιστάκος (έντιμος μεν αλλά ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ λίγος εκεί που δεν έπρεπε) και ο "Κωστάκης ο τίποτα"...

Ρε τι πάω και θυμάμαι...

kariatida62 είπε...

@Gip: Βρε Gip, μπορείς να μη μου λες πως έχει δίκιο ο ΙONN?
Τι νομίζεις πως τα ίδια πράγματα λέτε? Τα ίδια υποστηρίζετε?

Εγώ δεν λέω πως πρέπει η Ελλάδα να φύγει εκτός ΕΕ. Εγώ λέω να ξεσηκωθεί ν'αντιδράσει με τον υπόλοιπο ευρωπαικό Νότο!
Θα μου πεις, αυτά δεν γίνονται έτσι...χρειάζονται ηγέτες! Συμφωνώ απόλυτα!
Ζητείται Ηγέτης/ες των Εθνών!!!
Προς το παρόν το παλεύουμε όσο μπορούμε!


Που θα μου πεις πως έχει δίκιο ο Ιonn...!

kariatida62 είπε...

@προς όλους: Aκούτε ειδήσεις? Ετοιμάζεται αντάρτικο στους κόλπους της κυβέρνησης που θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο...
Ε ρε αρχίζουν τα γλέντια...

μαχαιρης είπε...

Δεν μπορω να συμμετασχω, σε μια συζητηση, που αρχισε ομορφα, και παει
Χαλια...
Τι να πω, αν το κομμα που υποστηριζω,
αναλαβει...Θα γινει της Λιβυης..!!
Ενω τωρα, παμε καλυτερα, απο τη Λιβυη...Γιατι βεβαια, δεν εχουμε βγει να παρουμε τα οπλα του στρατου απο τις αποθηκες...Να βαραμε ο ενας τον αλλο...!!!
Ουτε, φυσικα, ο Παπανδρεου, μας βομβαρδιζει απο πανω...!!
Ουτε το ΝΑΤΟ...Βομβαρδιζει τον ΓΑΠ...!![για ανθρωπιστικους λογους, βεβαια]
Για πες, στον ΙΟΝ να δει τα σπρεντ..Της Λιβυης και της Ελλαδας...[Δηλαδη, την εμπιστοσυνη που δειχνουν οι "αγορες" στις χωρες...]
Να δουμε, ποιανου τα ασφαλιστρα,δανειων, ειναι υψηλοτερα..Και να μας εξηγησει ΓΙΑΤΙ...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

μαχαιρης είπε...

Μετα...
Θελω να πει ο ΙΟΝ...
Και ο ΖΙΠ...
Σε ποιο ακριβως σημειο, εκεινων που θα εκανε το ΚΚΕ...Αν αναλαμβανε...
[Θου Κυριε...Φτου φτου...]
Θα γινομαστε χειροτεροτερα απο τωρα..
Και μετα...
Να εκφρασουνε, επιτελους,[διοτι εγω δεν το ειδα πουθενα]
ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ...
Διοτι μου λενε τι ΔΕΝ πρεπει να γινει...
Αλλα δεν ειδα, εγω...Τι πρεπει να γινει...
Κι αν πρεπει να γινει κατι...!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

μαχαιρης είπε...

Βεβαια...
Μη φοβωσαστε...
Κι αν ακομα υπηρχε ΜΙΑ στο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ...[και βαλε..]
Να φθασει το ΚΚΕ να αναλαβει...
[Θου Κυριε..Φτου..Φτου...]
Η εξωτερικη, ανθρωπιστικη επεμβαση, των ξενων δυναμεων...Θα το ακυρωνε, βεβαια...!!!
Εστω κι αν μεναμε στο τελος οι μισοι...[και..βγαλε...]
Γι αυτο...
Εφαρμωστε.."ελευθερα" τις επιλογες, που παρεχει η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ..
Ως το τελος...
Χωρις να δοκιμασετε, ουτε να σκεφτητε, τις επιλογες του ΚΚΕ...
[Φτου Φτου...]
Αναλαμβανοντας βεβαια και την ΕΥΘΥΝΗ, απεναντι στα ανηλικα παιδια σας...
Για τις επιλογες σας αυτες...

{Καρυ, αν νομιζεις, οτι ειναι προσβλητικα, οσα γραφω..Μην τα δημοσιευσεις...Θα καταλαβω..]

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Ξέρω πως ποτέ δεν θα μπορούσες εσύ να προσβάλλεις οποιονδήποτε εδώ μέσα!
Νομίζω όμως ότι κανείς δεν θα σου απαντήσει, γιατί άργησες Μαχαίρη μου και έφυγαν όλοι!
Σε διάβασα όμως εγώ...

μαχαιρης είπε...

Kατα τα 9/10 τα εγραψα...
ΜΟΝΟ προς τιμην σου...!!
Καθ οσον και αλλες φορες, που ΔΕΝ αργησα...
Ομως, και μονο γι αυτο ΑΞΙΖΕΙ...
Γιατι το ξερω, πως εδιαβασες...Και ενοιωσες...
Ευχαριστω...!!

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Eγώ ευχαριστώ για την παρέα σου Μαχαίρη μου!