bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

AΣΕ ΜΕ...ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΝΑ ΣΕ ΔΩ!!!

  ΄Oσο περνούν τα χρόνια της ζωής και μεγαλώνω, όλο και πιο συχνά γυρνώ την ματιά  να κοιτάξω το μονοπάτι που πέρασα και άφησα πίσω μου...
 Τον τελευταίο καιρό το κάνω συχνά ανοίγοντας και φυλλομετρώντας παλιά φωτογραφικά άλμπουμ!
 Είναι ταξίδι στο παρελθόν...ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι στο παρελθόν!

 Ένας  φίλος απο κείνο το παρελθόν που παρέμεινε όμως φίλος όλα αυτά τα χρόνια μου εκμυστηρεύτηκε πως μεγαλώνοντας παρατήρησε να γεμίζει περίεργα "χούγια-συνήθειες".
 Συνήθειες, που αν τις διέκρινε σ'άλλους παλιότερα σίγουρα θα τους  χλεύαζε...
Για να μην σας τα πολυλογώ, ο φίλος λοιπόν αυτός, έγινε κυνηγός ουράνιων τόξων, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε...

Όπου βλέπει μπουρίνι ή καταιγίδα τρέχει ...στήνοντας καρτέρι  στα ουράνια τόξα, που θα εμφανιστούν μόλις περάσει η καταιγίδα.
 Είναι αστείο αλλά το πρώτο που σκέφτηκα, μόλις άκουσα την τελευταία συνήθειά του είναι πως δεν άλλαξε και πολύ στις συνήθειες...γιατί κυνηγός ήταν και παλιά!
 Μόνο που τότε κυνηγούσε άλλα θηράματα.... :))

Σαν  άλλο χαζοαμερικανάκι,  που με κίνδυνο της ζωής του στήνεται για να φωτογραφήσει ανεμοστρόβιλους και τυφώνες, ο φίλος λοιπόν με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις κάτω απο αστροπελέκια και μπουμπουνητά περιμένει να περάσει το κακό για ν'αντικρύσει τα χρώματα του φωτός διαθλασμένο στον ουρανό!
 Στις 29 του Απρίλη σε μία απ'εκείνες τις ατελείωτες καταιγίδες που σάπισαν την Ελλάδα απ'άκρη σ'άκρη, ο φίλος βρισκόταν  στον δρόμο κάπου ανάμεσα  στην Λάρισα και  την Καρδίτσα.
Ταξιδεύοντας λοιπόν, έπεσε σ'ενα απο κείνα τα φαινόμενα που αναρωτιέσαι αν άνοιξαν οι βρύσες των ουρανών και έρριξαν όλο το υδάτινο απόθεμά τους πάνω στο κεφάλι σου, και κοντοστάθηκε να τελειώσει το κακό για να φωτογραφήσει κατά την προσφιλή του συνήθεια το χρωματιστό του τόξο!
Και τότε δείτε τι αντίκρυσε:
 Bλέπετε να μοιάζει με το κλασσικό Ουράνιο τόξο?
Δείτε ένα άλλο που είχε φωτογραφήσει πέρυσι τέτοιο καιρό για να παρατηρήσετε τις διαφορές:
Δείτε και το πρόσφατο...παρατηρείτε κάτι το διαφορετικό?


Να σας βοηθήσω λίγο:
1ον: Δεν έχει την καμπύλη τροχιά που έχουν όλα τα ουράνια τόξα που  μέχρι στιγμής γνωρίζουμε Είναι μία ευθεία  χρωματιστή γραμμή που χάνεται στον ορίζοντα.
 2ον: H διάταξη των χρωμάτων δεν είναι η σωστή.
΄Οπως φαίνεται και στην δεύτερη φωτογραφία τα χρώματα των ουράνιων τόξων πάντα απο αριστερά προς τα δεξιά ξεκινούν γαλαζιο-πράσινο-κίτρινο-πορτοκαλί
Στην πρώτη και στην τρίτη όμως φωτογραφία παρατηρούμε πως η διάταξη έρχεται ανάποδα και βλέπουμε απο αριστερά προς τα δεξιά τα χρώματα να στήνονται ανάποδα δηλαδή πορτοκαλί-κίτρινο-πράσινο-γαλάζιο!
3ον: Eμφανέστατη είναι δε η μουντάδα των χρωμάτων κάτι που δεν συναντάμε στα μετερεωλογικά αυτά φαινόμενα.
 Όλοι γνωρίζουμε πως το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται όταν οι ακτίνες του ηλίου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης και γίνεται διάθλαση μετά απο ανάκλαση...(θυμόσαστε στο βιβλίο της Φυσικής στο σχολείο)
΄Ας θυμηθούμε πώς εξηγούσε το μάθημα της Φυσικής το φαινόμενο:
"Το κάθε χρώμα (δηλαδή κάθε μήκος κύματος) διαθλάται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια (που δρουν σαν μικρά πρίσματα), παθαίνει διαφορετική εκτροπή κι έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν, δηλαδή στο φάσμα του.
Έτσι εμφανίζεται το φάσμα του ηλιακού φωτός ως ένα πολύχρωμο τόξο, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στην εξωτερική του πλευρά, και το βιολετί στην εσωτερική. 
Η διαφορετικότητα της γωνίας του κάθε μήκους κύματος (χρώματος) και του σχήματος των σταγονιδίων εξηγεί και το τοξοειδές σχήμα του φαινομένου και όχι κάποιο άλλο."

Τι να έγινε λοιπόν ώστε η διάταξη των χρωμάτων ν'αλλάξει  και το τοξοειδές σχήμα του να ισιώσει?
Είναι η λανθασμένη ίσως θέση του φίλου παρατηρητή που φωτογράφισε το φαινόμενο ή κάτι άλλο συμβαίνει και οι ειδοποιήσεις της Μάνας- Φύσης προς εμάς, για την υπερφίαλη ανθρώπινη καταστροφή του περιβάλλοντος, γίνονται όλο και συχνότερες όλο και εντονώτερες?

Οι Επιστήμονες-Φυσικοί της Μπλογκοπαρέας μας θα μπορούσαν να μας πουν περισσότερα, να μας εξηγήσουν ίσως καλύτερα και ν'ερμηνεύσουν την διαφορετικότητα που φωτογράφισε ο κυνηγός των ουράνιων τόξων.


Το Μαμούνι όμως θα ήθελε να χαρίσει στον φωτογράφο-κυνηγό τρία μουσικά βιντεάκια που περιλαμβάνουν χαρούμενα γεμάτα κίνηση και ζωή τραγούδια απο την συνεργασία των Locomondo  με την Ισπανίδα Amparo  Sanchez, ως ανταπόδωση δώρου για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας στέλνει... και για να του θυμήσουμε παλιές δοξασμένες εποχές....χαχα!





 Και ένα σχετικό με το θέμα μας:

72 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Μα είναι τόσο απλό τόσο προφανές.

Δουλειά των Νεφελίμ που υπονομεύουν τους Ελοχίμ.

Τι σημαίνει? Τι άλλο μπορεί να σημαίνει από το τέλος του Κόσμου το 2012.

Προφανώς έρχεται και ο Πολέμαρχος του Θεού, ειδοποιημένος από τον Λιακόπουλο, να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Επιτέλους, να βρει και η Συνωμοσιολογία την θέση που της ταιριάζει.

kariatida62 είπε...

@Ιοnnkorr: Δεν σε είδα να στα πω νωρίτερα! Μεγάλη αναστάτωση στο CERN!
Σε εντόπισαν! Εντόπισαν το χαμένο Μποζώνιο...δηλαδή εσένα! :))

Mεγάλε, πολύ ντίβα μου το παίζεις τελευταίως και μου γυρίζει το μάτι!
Σε προειδοποιώ..!

Ανώνυμος είπε...

Κάρυ,
Να πείς στο φίλο σου κυνηγό ουράνιων τόξων, να μην ξαναφωτογραφήσει ουράνια τόξα στη περιοχή της Λάρισας, διότι από τότε που η ΑΕΛ έπεσε στη Β΄Εθνική, τα Ουράνια τόξα και τη διάταξη των χρωμάτων έχουν ανάποδα και την καμπύλη τους έχουν χάσει. Να φανταστείς, υπάρχει και ένα δημοτικό τραγούδι που λέει " Στη Λάρισα βγαίνει ο Αυγερινός". Από τη πτώση της ΑΕΛ στη Β' Εθνική και μετά, να φανταστείς ότι ο Αυγερινός δεν πρόκειται να ξαναβγεί εκεί. Μόνο μεταξύ Βόλου και Πηλίου βγαίνουν πλέον τα τόξα με τη σωστή σειρά των χρωμάτων, έχουν τοξοειδή καμπύλη και ενδεχομένως να αρχίσει να βγαίνει εκεί ο "Αυγερινός" που λέει και το τραγούδι.

kariatida62 είπε...

@Ανώνυμος:Θα ενθουσιαστεί ο Φίλος μου μου κυνηγός,αν διαβάσει την ερμηνεία σου, γιατί ανήκει στο Βουνό των Κενταύρων και θα συμφωνήσει μαζί σου...
Εγώ όμως θα δυσαρεστηθώ που δεν μου χαρίζεις το ονοματάκι σου...

μαχαιρης είπε...

Mετα τις ωραιες πλακες...
Μηπως να μαθαιναμε και κατι..::
Διοτι, εγω, ας πουμε, δεν το εχω προσεξει το φαινομενο..

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης: Τι θέλεις να μάθεις Μαχαίρη μου? Το φαινόμενο εμφανίζεται μετά την λήξη της έντονης βροχής και σου εξήγησα τι ακριβώς συμβαίνει. Εμείς εδώ μέσα στην πόλη σπανίως παρατηρούμε ουράνια τόξα, αυτά μόνο στην ύπαιθρο τα συναντάς συχνά.
Τώρα για το παράδοξο του φαινομένου, περίμενα να μου δώσουν κάποια εξήγηση οι επιστήμονες της παρέας αλλά ο πρώτος προτίμησε να με κοροιδέψει! Κάνε υπομονή όταν θάρθει το Αστέρι μου, θα μας πει περισσότερα!
Καλή σου μέρα.

IonnKorr είπε...

Λοιπόν δεν κορόϊδεψα κανέναν.

Σατίρισα μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν "να βγάλουν από την μύγα ξύγκι".

Είδες αμέσως-αμέσως τι γράφεις?
"ή κάτι άλλο συμβαίνει και οι ειδοποιήσεις της Μάνας - Φύσης προς εμάς, για την υπερφίαλη ανθρώπινη καταστροφή του περιβάλλοντος, γίνονται όλο και συχνότερες όλο και εντονώτερες?"

Το "ουράνιο τόξο" είναι ένα από τα συνήθη μετεωρολογικά φαινόμενα. Δεν είμαι ειδικός μετεωρολόγος για να μπορώ να εξηγήσω το πως δημιουργούνται οι διάφορες παραλλαγές των μετεωρολογικών φαινομένων. "Φυσικός" δεν σημαίνει "παντογνώστης". Η Επιστήμη έχει χιλιάδες κλάδους και ο καθένας επιστήμονας ειδικεύεται σε κάποιον από αυτούς.

Είναι π.χ. λογικό ο ηλεκτρονικός που έχει ειδικευτεί στους "συναγερμούς σπιτιών" να αγνοεί τι συμβαίνει μέσα σε μια ψηφιακή τηλεόραση.

Έχω όμως να πω τα εξής. Το ουράνιο τόξο είναι κατά βάση "οπτικό φαινόμενο". Λογικό είναι να έχει διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις γωνίες ανάκλασης του φωτός πάνω στα μόρια της ατμόσφαιρας. Άρα η δομή και η σύσταση του ατμοσφαιρικού αέρα, σε μια δεδομένη στιγμή, καθορίζουν και την μορφή του.

Οι μετεωρολόγοι π.χ. έχουν καταγράψει εκατοντάδες μορφές νεφών (δηλ. συννέφων). Θα έχουν προφανώς και καταλόγους μορφών-παραλλαγών του ουράνιου τόξου. Αν ήταν κάτι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα αυτοί θα ήταν οι πρώτοι που θα το παρατηρούσαν και θα ανήγγελαν το "περίεργο" γεγονός.
Άρα, δεν είναι κάτι το αξιοπερίεργο. Σπάνιο ίσως, αλλά όχι αξιοπερίεργο.

Και πολύ περισσότερο κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως "προειδοποίηση της Φύσης" και άλλα τέτοια ανόητα.

Από την "βαθιά" Αρχαιότητα η Ανθρωπότητα έψαχνε να βρει στα μετεωρολογικά φαινόμενα, "σημεία" (= σημάδια) Θεών και Καιρών.

Όμως πλέον, στο 21ο αιώνα, πρέπει να ξέρουμε ότι τίποτα μυστηριώδες δεν κρύβεται σε αυτά. Απλά, τυχαίοι κάθε φορά συνδυασμοί πυκνότητας και υγρασίας της ατμόσφαιρας δημιουργούν τυχαία οπτικά "συμβάντα" που απλά καταγράφονται στα κιτάπια των μετεωρολόγων, εγκυκλοπαιδικά, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία.

~reflection~ είπε...

Μπράβο ΚαρυΔακι...

κάλεσες ολους τους επιστημονες της Μπλοκόσφαιρας να εξηγήσουν το φαινόμενο ΕΝΩ το φαινόμενο έχει ΜΟΝΟ ποιητική εξήγηση..

μα.....

δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ καλεσμα επίσημης ποιητικής μαντεψιάς από το τσιγγανακι!!!!

κλαψ....

περπατω το ουρανιο Τοξο...
το αναποδης χρωματικης διαταξης και κλαιγοντας το ποτίζω σταγονίδια Αλμυρής ποίησης που θα διαταράξουν κι άλλο τη Διαταξη των Χρωματων...

οι επιστημονες θα τρελαθούν {αχχχχχχχχχχ...... πολύ θελω να δω τον Ιοννάκο τρελαμένο ΔΙΣ..... -μια φορα είναι ήδη!!!!..}
με τις αδιάλειπτες και απρόσμενες αναταξινομήσεις των αποχρωσεων..

Ισως να επρεπε να φωναξεις τον ΜΑΓΟ των χρωματων..
τον vagnes...

αχχχχχχχχχ..

ΚαρυΔακι μου!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ!!!!!...

χικ...

{και η κουκίδα μου χαθηκε, καθως απομακρύνθηκα βαδιζοντας πανω στη γεφυρα μιας Ιριδας Μήλο της Εριδος...}

~reflection~ είπε...

Κάνε κάτι επειγοντως.....

ο Μαης θελει Καλλιτεχνία!!!!

επιμενω...

Απαιτείται να φερεις τον vagnes....

ΕΚΕΙΝΟΣ ξερει από χρωματα... αποχρωσεις... και ποιητική μαγεία της Φύσης...

Περιμενω ..............

kariatida62 είπε...

@Ionnkorr: Tι σύμπτωση! Βρίσκεις να σατυρίσεις τους γραφικούς πάντα σε μένα...
Αλλά αντε το καταπίνω κι'αυτό.

Τι γράφω? Υπόθεση κάνω γιατί η επέμβαση του ανθρώπου στην Φύση γίνεται με τόσο βίαιο τρόπο που σίγουρα επηρρεάζει αρνητικά το περιβάλλον μας. Να σου θυμίσω το λιώσιμο των πάγων?
Λες:
"Φυσικός δεν σημαίνει παντογνώστης!"
Αντε!!! κι'εγώ που σας είχα για μικρούς Θεούς...μου ανατρέπεις την εικόνα.
Λες:
"Αν ήταν κάτι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα αυτοί θα ήταν οι πρώτοι που θα το παρατηρούσαν και θα ανήγγελαν το "περίεργο" γεγονός.
Άρα, δεν είναι κάτι το αξιοπερίεργο. Σπάνιο ίσως, αλλά όχι αξιοπερίεργο."
Δηλαδή να μην αναρωτηθώ που το παρατήρησα, γιατί δεν έκαναν ανακοίνωση οι Έλληνες μετερεωλόγοι?
Εξ'αλλου αν πρόσεξες γι'αυτό καλώ εσάς τους σχετικότερους με την επιστήμη να δώσετε ερμηνεία ή να μας παραπέμψετε σε αντίστοιχη επιστημονική παρατήρηση..αλλά εσύ προτίμησες νάρθεις για να σατυρίσεις τους Λιακοπουλικούς!

Καταλήγεις:
"Απλά, τυχαίοι κάθε φορά συνδυασμοί πυκνότητας και υγρασίας της ατμόσφαιρας δημιουργούν τυχαία οπτικά "συμβάντα" που απλά καταγράφονται στα κιτάπια των μετεωρολόγων, εγκυκλοπαιδικά, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία."
Aυτό αρκούσε για σχόλιό σου απο την αρχή..τα υπόλοιπα ήταν ειρωνικά και άστοχα γι'αυτό εδώ το ιστολόγιο!

Για να μη πω, πως μετά απο πολύ καιρό μπήκες χωρίς χαιρετισμό, χωρίς ευχή για καλό μήνα, χωρίς έστω ένα μικρό λουλουδάκι που θα το προσέφερες στο Μαμούνι!...Και μετά θέλεις να πιστέψω πως είσαι τρυφερός και ευγενής με τις γυναίκες! :P

Margo είπε...

Εγώ περιμένω τον Κένταυρο αυτός θα μας εξηγήσει γιατί το ουράνιο τόξο διαφοροποιήθηκε.
Όταν βρέχει έχω και εγώ το νου μου για το ουράνιο τόξο. Όμως έχω πετύχει τα πιο δυνατά, όμορφα και μεγάλα όταν δεν είχα φωτογραφική μηχανή:(

Καλημέρα Κάρυ:)

kariatida62 είπε...

@reflection: A!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Εχεις απόλυτο δίκιο!!!χαχαχαχαχαχαχαχα! Πώς μου ξέφυγαν οι ποιητικές ερμηνείες...σίγουρα είναι καλύτερες απο του Ιοννάκου μας! Κοίτα χαρούλες που κανει με τις ερμηνείες σου..χαχαχα! Ήδη ξετρελλάθηκε και την έκανε για ουράνια τόξα!χαχαχαχαχαχα!
Ποιος είναι ο vagnes???
Δεν τον γνωρίζω τον καλλιτέχνη...Φερτον μου εσύ Τσιγγάνα μου...φέρτον και άπλωσε Μαγιάτικα χρώματα και αρώματα στο σπιτικό μου!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα καρυατιδα και καλο μηνα!

εγω δε ξερω τι μπορει να συνεβει σχετικα με το ουρανιο τοξο, ουτε να κανω υποθεσεις μπορω, γενικα απο φυσικη ημουνα παντα "σκράπας" όμως θέλω να σου πω τα εξης 2 πραγματα:


1) λατρεψα το χομπι του φιλου σου! ειλικρινα το βρισκω υπεροχο.

και


2) χαιρομαι που μοιραστηκες μαζι μας αυτο το θεμα γιατι ειδα κατι που δεν εχω ξαναδει. εχω δει δηλαδση μονο το παραδοσιακο ουρανιο τοξο το οποιο και λατρευω.

αυτα....

καλημερα και παλι!

kariatida62 είπε...

@Μαrgo:Eμ και γω αυτόν περιμένω απο χθες βράδυ, αλλά μου ήρθε ο Βελζεβούλης...χαχαχαχα!
Βλέπεις ο Κένταυρος έχει θαμπωθεί απο την αφήγηση του "Μέγα Τεχνίτη" συνάδελφού του και εμάς δεν μας δίνει σημασία, απο το πρωί...χαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@ΕΚΦΡΑΣΟΥ:Κατά τον Ιοννάκο μας τον "Μέγα Τεχνίτη" περιγραφής φυσικών και διαστημικών θεμάτων, κακώς έκανα που το μοιράστηκα μαζί σας...έπρεπε να αδιαφορήσω γιατί δεν το ανέφεραν οι Ελληνες Μετερεωλόγοι...
Ο φίλος μου είναι ευαίσθητος άνθρωπος εξ'ου και τα πρωτότυπα χόμπυ του!
Καλημέρα κορίτσι μου, καλό σου μήνα!

MINIMARKET είπε...

Καλημέρα ! Καλό μήνα !

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ:Καλημέρα σου Μίνι! Καλό σου μήνα...κάτι σου άφησα για τις ομορφιές του μαύρου! Δεν είδα μου απάντησες? χαχαχαχαχαχαχαχα!

~reflection~ είπε...

ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..

στην πρωτη αφιερωμενη αναρτηση μου στον vagnes ΕΣΥ με επιβραβευσες..

θα σε σκοτωσω καρυδακι...

θα κλεψω την....καρθυάτιδά σου...

να κλαις!!!!

~reflection~ είπε...

http://fotopoiimata.blogspot.com/

vagnes - Ο Υπεροχος ΦωτοΠοιητής μας...

kariatida62 είπε...

@reflection: Aλήθεια?
Εμ με τόσους αιώνες μυαλό τι περίμενες? Εχει πάθει το σχετικό του Αλτσχάιμερ..χαχαχα!
Ωραία,ευχαριστώ για την διεύθυνση θα πάω να του κτυπήσω την πόρτα...χαχα!

α Κενταύρου είπε...

Υπάρχουν δυο ουράνια τόξα το ένα με το κόκκινο επάνω και το μπλε κάτω ,και ένα δεύτερο πιο ασθενικό με αναστροφή το μπλέ επάνω και το κόκκινο κάτω.
Πιο ορατό είναι το πρώτο.To κάθετο στον ορίζοντα δεν είναι κάτι περίεργο υπάρχει φωτο και στο google.Ολα έχουν σχέση με τη θεση του παρατηρητή στο σύστημα βροχή ήλιος .
Υπάρχει εξήγηση με γεωμετρικά διαγραμματα της γεωμετρικής οπτικής.

α Κενταύρου είπε...

Υπάρχει στο google εικόνα διπλού ουράνιου τόξου με το εξασθενημένο ψηλά και αναστροφή χρωμάτων και τη σχετική εξήγηση.
Ολα είναι κατα φύσιν.

teleytaios είπε...

Καρυάτιδα, νομίζω ότι
α) Η καμπυλότητα ΔΕΝ είναι απαραίτητη για το σχηματισμό ουρανίου τόξου. Πίστεψέ με, λόγω επαγγέλματος έχω φάει τόσες βροχές πάνω στα βουνά κι έχω δει τόσα πολλά ουράνια τόξα, που μιλάω με σιγουριά.
β) Τα χρώματα και η διάταξή τους είναι κάτι σχετικό, θα συμφωνήσω με τον IonnKorr για τους τυχαίους συνδυασμούς υγρασίας κλπ... Εξαρτάται και από τη γωνία που το κοιτάς.
γ) Η μουντάδα είναι άκρως φυσιολογική διότι πρόκειται για υγρασία. Μιλάς δε για μια περιοχή που έχει χαρακτηριστικά υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Και προσθέτω:
α) Αν είναι η φωτογραφία τραβηγμένη με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είναι λογικό να υπάρχει μια απόκλιση από την πραγματικότητα. Με δέκα ψηφιακές αν φωτογραφίσεις το ίδιο θέμα θα πάρεις δέκα διαφορετικά αποτελέσματα.
β) Από τη βροχή που πέφτει, ποσοστό που πλησιάζει το 50% δε φτάνει ποτέ στο έδαφος. Εξατμίζεται κατά την πτώση. Αν προσθέσεις δε και παράγοντες όπως η ήδη αυξημένη υγρασία της περιοχής και ενδεχομένως μιας σχετικά υψηλής θερμοκρασίας τότε έχεις αυτό το φαινόμενο της μουντάδας. Επίσης, μην ξεχνάς ότι δεν πρόκειται για αστική περιοχή αλλά για αγροτική από όσο μπορώ να διακρίνω στη φωτό, που σημαίνει ότι συν τοις άλλοις έχεις και τη διαπνοή των φυτών που συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση της υγρασίας.

Είπα κι ελάλησα κι αμαρτίαν ουκ έχω!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!
Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πολύ απλά γιατί δεν είναι το ουράνιο τόξο, αλλά... τα ουράνια τόξα!
Πάντα εμφανίζονται σε ζευγάρι, ακόμα και αν δεν προσέχουμε πάντα το ‘ανάποδο‘ αδελφάκι του. Υπάρχει το ένα και μέσα στο ημικύκλιό του το άλλο. Το δεύτερο ουράνιο τόξο, συνήθως πιο αχνό, έχει ανάποδη διάταξη χρωμάτων και εμφανίζεται λίγο πιο μακριά από το συνήθως ορατό.

ssunnefoula
(o blogger δε με συνδέει... το απόγευμα θα επανέλθω με σχετική φωτογραφία!

Ανώνυμος είπε...

δεν κρατήθηκα!
ιδού!
http://www.digital-camera.gr/photos/diplo_ouranio_tokso.jpg
(αν κάνετε αναζήτηση με τους όρους διπλό ουράνιο τόξο, θα βρείτε κι άλλες!)
ssunnefoula

kariatida62 είπε...

@a-kentavros: Eλα βρε Αστέρι μου! Καλέ μου Δάσκαλε εσύ...που δείχνεις εμπράκτως πόσο σου αρέσει να μαθαίνεις τους ανθρώπους και όχι να τους περιγελάς...
Και γω κάπως παρόμοια το ερμήνευσα...ότι έχει σχέση με την θέση του παρατηρητή, αλλά δεν ήξερα ότι έχει φωτογραφίες με τόξα που έχουν αναστραμένη την διάταξη των χρωμάτων...
Χαίρεται ο μαθητής να κάθεται μαζί σου να σ'ακούει και να μαθαίνει...

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Eυχαριστώ Στρατηγέ μου για τις πληροφορίες σου και τις εμπειρίες σου απο τα συνεχή ταξίδια σου. (Μα τι στο καλό όλοι δουλειές να ταξιδεύετε βρήκατε και μόνο εγώ είμαι φυλακισμένη?)
Και ποιος διαφώνησε με τον ΙΟΝΝΚΟRR Στρατηγέ μου? Αυτός τρώγεται με τα ρούχα του...παντού Ελλοχιμ Νεφελίμ και Λιακοπουλους βλέπει... Τι είναι αυτό τον ρωτάς, άντε βρε συνομωσιολόγε σου απαντά!
Δεν βρίσκεις άκρη μαζί του!

teleytaios είπε...

Δεν είναι ακριβώς ταξίδια. Δασολόγος είμαι τα βουνά έχω πάρει...!!! Μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί τώρα με έχουν μαντρώσει κι εμένα σ' ένα γραφείο κι ελέγχω -αν έχεις το θεό σου- τα λιμάνια!!! Διοίκηση σου λέει μετά... Αλλά τι να κάνεις, έλλειψη προσωπικού γαρ ;)

kariatida62 είπε...

@Ανώνυμος: Kαλημέρα Καλό Μήνα επίσης!

Να! και ένας καλός ανώνυμος/η blogger που έτρεξε να μου πει να μην ανησυχώ!
Ποιος καλέ/ή μου σε κρατούσε και δεν άντεξες και μούρθες σκασμένος/η να μου δείξεις φωτογραφίες με διπλά ουράνια τόξα?
Ευχαριστώ πολύ πάντως, η επέμβασή σου με τις φωτογραφίες ήταν επεξηγηματικότατη και αποκαλυπτικότατη!

Κοίτα λοιπόν καλέ μας Ιοnnaκο που δεν χρειάζεται νάχει κάποιος ιδιαίτερες σπουδές στα Μετεωρολογικά φαινόμενα.
Ένας απλός/η blogger μπορεί να βρεθεί και να σου λύσει όλες τις απορίες..!
Και πάλι σ'ευχαριστώ Ανώνυμε/η...
Να μας ξανάρθεις! :))

α Κενταύρου είπε...

..... αλλά μου ήρθε ο Βελζεβούλης...χαχαχαχα!
.....έχει θαμπωθεί απο την αφήγηση του "Μέγα Τεχνίτη" συνάδελφού του και εμάς δεν μας δίνει σημασία, απο το πρωί...χαχαχαχαχα!

ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ.
ΣΟΥ ΠΑ ΕΧΩ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΑΝΑ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ!!!!!
ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.

kariatida62 είπε...

@teleytaios: Δασολόγος ε???!!!

Τι κάνεις λέει? Ελέγχεις τα λιμάνια?
Απο πότε απέκτησε η Λαμία Λιμάνι???
Ιησούς Χριστός και 12 Απόστολοι!!!
Φαντάζομαι κούραση που θα τραβάς στο καινούργιο σου πόστο...! χαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Α-Κενταύρου: Δεν μου τόχες πει ακόμα Αστέρι μου ...πως έτρεξες στην άρρωστη μαννούλα σου πρωί-πρωί!!! :))
Σε είδα και καταενθουσιασμένο απο την εργασία του συναδέλφου σου και υπέθεσα η άμοιρη πως μετά τo Ιοnnkorriko ταξίδι σου στο Σύμπαν, δεν είχες μάτια για τις δικές μας αναρτήσεις...χαχα!

Στην Γ΄Λυκείου Γενικής Παιδείας εννοείς στο μάθημα της Φυσικής προφανώς...
Ναι πάνε τρία χρόνια τώρα που απεφοίτησα απο το Λύκειο (για τρίτη φορά-μία μόνη μου και άλλες δύο με τους γιους μου)και δεν θυμάμαι το σχετικό κεφάλαιο!
Πάντως σ'ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες σου....

MINIMARKET είπε...

Να ξέρεις πως διαβάζω όλα τα σχόλια , άσχετα αν δεν απαντώ !
Και μην μπερδεύεις ανόμοια πράγματα !
Τι σχέση έχουν οι μαύρες κοπέλες που ζόυνε στην χώρα τους και βγάζουν νόμιμα το ψωμί τους με τους μαύρους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλέψει τους γερόντους στην χώρα μας και πάνε να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό ?
Οσο για την αναρτηση σου θα πω μονο αυτό : κάποιοι σήμερα νομίζουν πως οι αμερικάνοι σκότωσαν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και αρχιτρομοκράτη του κόσμου , και κάποιοι άλλοι νομίζουν πως με τον υποτιθέμενο θάνατο του Λάντεν , οι αμερικάνοι αντάμειψαν τον καλύτερο τους φίλο , στέλνοντας τον σε ένα εξωτικό νησί για να περάσει ευτυχισμένα το υπόλοιπο της ζωής του !
Διαλέγεις και παίρνεις .

IonnKorr είπε...

Νομίζω ότι διαστρέφεις (όπως πάντα άλλωστε) εντελώς τα λεγόμενά μου.

Ενώ ήμουν σαφέστατος.
Είπα ότι δεν ξέρω λεπτομέρειες (π.χ. αγνοούσα το "διπλό ουράνιο τόξο") αλλά θεώρησα ότι προφανώς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και όσοι ασχολούνται με τα μετεωρολογικά κάποια λογική ή επιστημονική εξήγηση θάχουν να δώσουν.

Αυτό που διαφώνησα και το σημείωσα ήταν αυτό που γράφεις:

"ή κάτι άλλο συμβαίνει και οι ειδοποιήσεις της Μάνας - Φύσης προς εμάς, για την υπερφίαλη ανθρώπινη καταστροφή του περιβάλλοντος, γίνονται όλο και συχνότερες όλο και εντονώτερες?"

Και λέω ότι η σύνδεση μετεωρολογικών φαινομένων με προειδοποιήσεις Θεού, αγγέλων, Φύσης, Μοίρας και δεν συμμαζεύεται λέγεται "συνωμοσιολογία"

-------------
Πάμπολλες φορές στην Αρχαιότητα ή στον Μεσαίωνα είχαν σχηματιστεί τυχαία σύννεφα στον ουρανό που με λίγη βοήθεια της φαντασίας απεικόνιζαν τον Δία ή τον Βούδα ή τον Χριστό ή την Παναγία.

Οι συνωμοσιολόγοι της εποχής έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο θεός βγήκε στον ουρανό γιατί αγανάκτησε με την συμπεριφορά του βασιλιά, του στρατηγού, του δούκα κλπ.

Πολλοί ηγέτες έχασαν τον θρόνο αλλά και το κεφάλι τους (αλλά και πολλοί κρατούμενοι ελευθερώθηκαν) επειδή ο λαός πίστεψε την εξήγηση των συνωμοσιολόγων.

kariatida62 είπε...

@ΜΙΝΙΜΑΡΚΕΤ: Πραγματικά όλες οι επισημάνσεις που έκανες, σχολιάζοντας, είχαν άμεση σχέση με τα ουράνια τόξα!!! :))
Bρε Μίνι ποιός παει να σου διαλύσει τον κοινωνικό σου ιστό, ο πειναλέος και τρισάθλιος Αφρικανός ή το 16χρονο κοριτσάκι απο την Γκάνα που τόφεραν και εκπορνεύεται γιατί φοβάται ότι θα κάνουν μάγια στους δικούς της πίσω στην πατρίδα?
Πας καλά και συ? Αυτοί φταίνε? Πες μου αυτά τα αξιολύπητα πλάσματα φταίνε για τα δικά σου προβλήματα???
Μπορείς να τα βάλεις με την κυβέρνηση της πατρίδας σου που υποστηρίζει και στηρίζει Αμερικάνικες-Νατοικές πολιτικές?
Αν σου περνά λοιπόν τράβα και βάλτα με τους κρατούντες της Ελλάδας και μετά όλης της υπόλοιπης Ευρώπης!
Τώρα για την περίπτωση Λάντεν τι να σου πω..ποιος να ξέρει τι γίνεται με δαύτους...
Αν τους τελείωσε ο Λάντεν κάποιον άλλο θα βρούν να αντιμάχονται τάχα μου και να περνούν τα "αντιτρομοκρατικά τους μέτρα"

kariatida62 είπε...

@ionnkorr: :):):):):):):):):):):)
Ποσα χαμόγελα να σου χαρίσω κύριε Πάγκαλε??? χαχαχαχαχαχα!
Μα πόσο πολύ μου τον θυμίζεις..!
Στο φέρεσθαι βέβαια! Δεν εννοώ στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, καμμία μα καμμία σχέση!
Eσύ ένας Έλληνας ημίθεος, εκείνος ένα Μυθολογικό τέρας..!
Τα γιαούρτια μόνο πρόσεχε απο τις γωνίες...γιατί εδώ μέσα συνωμοσιολόγους δεν θα συναντήσεις...μόνο γιαουρτάδες και ζαχαροπλάστες ειδικευμένους στις πολυώροφες τούρτες!

Λουλουδάκι ακόμα δεν μου έφερες? :))

zoyzoy είπε...

Κάρυ μου διπλό ή μονό είναι υπέροχο και'γω σπάνια το συναντώ!
Πολύ καλά κάνει ο φίλος σου και φωτογραφίζει τέτοια ωραία φυσικά φαινόμενα!

Τα Μαγιάτικα μου φιλιά!

kariatida62 είπε...

@Ζoyzoy:Μονό ή διπλό υπέροχο Ζουζούκα μου...χαχαχαχα! Αλλά δεν είδες τι τραβώ απο τον φίλο μας γιατί τόλμησα να ρωτήσω γιατί είναι έτσι???χαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Όταν σταματησε ο κατακλυσμός, ο Θεός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα "ειρήνης" πρός τον Νώε και για το λόγο αυτό, έστειλε ένα "ουράνιο τόξο" να φαίνεται από άκρη σε άκρη της γής που ήταν πλημμυρισμένη από το νερό.
Έν ολίγοις, θεωρώ ότι το ηλιακό φώς παίζει σημαντικότατο ρόλο στην τελική εμφάνιση του ουράνιου τόξου, δηλαδή κατά πόσον τα χρώματα θα είναι έντονα φωτεινά ή μουντά και θαμπά κλπ κλπ.
Τελικά θεωρώ ότι είναι θέμα του πως "πέφτουν" οι ακτίνες του ήλιου στον ορίζοντα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (timing) μετά από έντονη βροχόπτωση και έτσι δημιουργείται αυτή η χρωματιστή ουράνια πανδαισία, την οποία λίγοι έχουμε τη δυνατότητα και την τύχη να την απολαμβάνουμε. Κυρίως εμείς οι ανώνυμοι περαστικοί που λόγω δουλειάς, τυχαίνει να κινούμαστε σε αυτούς τους χώρους.
Ανώνυμος Περαστικός.

kariatida62 είπε...

@Προς όλους: Για όσους ενδιαφέρονται να δουν το διπλό ουράνιο τόξο θα το βρουν εδώ

kariatida62 είπε...

@Προς όλους: Ενα ακόμα εντυπωσιακό μονό θα δείτε και εδώ

kariatida62 είπε...

@Aνώνυμος: Bρε σεις!!! Με τρελλάνατε οι Ανώνυμοι! Εσύ βέβαια το προσδιορίζεις είσαι ο Ανώνυμος Περαστικός! Οι άλλοι είναι σκέτοι Ανώνυμοι, άρα διαφορετικοί απο σένα τον Περαστικό? χαχαχαχαχαχαχαχα!

Περαστικέ Ανώνυμε...να προσέχεις όταν ταξιδεύεις και νάχεις τα μάτια σου μπροστά και όχι στα ουράνια τόξα για να μην γίνεις κάποια στιγμή ουράνιος και συ...!χαχα!
Φιλιά

Αγγελική είπε...

Ωραία και τα ουράνια τόξα , αλλά πές μου το καλοκαίρι τι θάχει να απασχολείται ο φίλος σου;
Μήπως να αρχίσει να καλοβλέπει τα ηλιοβασιλέματα και τις Πανσελήνους.
Απο δώ και πέρα θα βοηθάει κι ο καιρός και θα είναι όνειρο.

Frezia είπε...

Εχω κι εγώ φωτογραφίες από το
"ουράνιο τόξο" "δόξα" το λέγαμε
μικρά.
Οπως και στη δική σου φωτογραφία,
μεταξύ μηχανής και ουράνιου τόξου,
παρεμβαίνουν τα καλώδια,που όσο
νάνε αφαιρούν από την ποιητικότητα
του φαινομένου.
Αντίθετα από τη δεύτερη φωτογραφία
σου, απουσιάζουν τα καλώδια και
παίρνει περισσότερη αξία το φαινόμενο,κι ας είναι μονό το τόξο.
Εννοώ τις φωτογραφίες που μας παροτρύνειςνα δούμε στο τέλος των σχολίων σου.
Καλό μήνα...

Frezia είπε...

Για την πρώτη σου ερώτηση,
απάντηση δεν έχω,δεν είμαι
επιστήμονας,απέχω πολύ
από τέτοιες διακρίσεις.

kariatida62 είπε...

@Frezia: Δόξα!!! Τι ωραίο! Δόξα!!!
Καταπληκτικό...δόξα τω Θεώ!, Δόξα τη Φύση! Δόξα τη ζωή!!!!
Πολύ μου άρεσε...
Ναι αυτά τα καλώδια πραγματικά χαλούν τον πίνακα...δείχνει έντονα την παρουσία του!
Ευχαριστώ Λουλούδι μου, ευχαριστώ για το δόξα!

teleytaios είπε...

Καρυάτιδα μη γελάς καθόλου. Ελέγχω τα Λιμενικά Ταμεία όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας... Καμιά 40αριά πάνω κάτω. Και δεν είναι μόνο αυτά...

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: A! Kάτι θα βρει ν'ασχοληθεί αυτός! Ζει κοντά στην φύση, στην θάλασσα οπότε δεν τον φοβάμαι...το πολύ-πολύ να ασχοληθεί με τις χημικές αναλύσεις των τσίπουρων...χαχα!

kariatida62 είπε...

@teleytaios:Καμμιά 40αριά??? Εμένα μόνο δύο μουρχονται στο μυαλό..της Ιτέας, και του Αγ. Κωνσταντίνου.
Αντε και του Μεσολογγίου τρία! Τ'άλλα 37 ποια είναι? Κάτσε μούρθε και τέταρτο της Στυλίδας? Εχει και η Στυλίδα λιμεναρχείο?
Και πας εσύ εκεί και τα ελέγχεις ή έρχονται αυτά σε σένα?

vagnes είπε...

Όπου το ουράνιο το τόξο
σ’ επαφή έρχεται με τη Γη
υπάρχει κι ένας θησαυρός

Το σημείο επαφής του με τη γη
αναζητώντας,
ανακαλύπτουμε πως το μόνο που υπάρχει εκεί
είναι η δική μας παρουσία,
ο Θησαυρός είναι μια οφθαλμαπάτη.

O Θησαυρός είμαστε όλοι εμείς
κι ο Απέραντος Xρωματικός Oίστρος
που Eκπέμπεται εντός μας.

...επί της φυσικής η βικιπαίδεια δίνει ευκολότερη εξήγηση

ευχαριστώ σε και σένα και τη φίλη σου!

bilsot είπε...

Μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν,
όταν δω ουράνιο τόξο πιστεύω ακράδαντα, στη βάση του να υπάρχει ακόμη το μπαούλο με το θησαυρό,
που η βροχή κι ο αέρας
του άνοιξαν το καπάκι
και τα χρώματα του θησαυρού σκόρπισαν στον ουρανό....

Αλλά τι περίμενες από έναν
AMATEUR PHOTOGRAPHER.

ღ oneiremataღ είπε...

πέρασα, λίγο πριν έριξα μια κλεφτή ματιά, είδα τσακωμούς και την ...κοπάνησα. ξαναγύρισα όμως, άσε με ουράνιο τόξο να σε πω...πολύ όμορφο το τραγούδι που μας θύμισες Κάρυ...ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο ίσως να αναζητώ κι εγώ αυτές τις μέρες που είμαι κάπως...κι όχι το τσουκάλι με το χρυσάφι στην άκρη του...ένα πολύχρωμο στολισμένο με χρώματα ευτυχίας κι ηρεμίας ουράνιο τόξο!!! φιλάκια πολλά

sunnefoula είπε...

Καλησπέρα και πάλι! Είμαι η πρώτη ανώνυμη (δεν είδες το ονομα κάτω κάτω χιχι!)
Λοιπόν, αυτά για το διπλό ουράνιο τόξο είναι από τα λίγα πράγματα που είχα συγκρατήσει από τη φυσική στο λύκειο...

kariatida62 είπε...

@Vagnes:O Θησαυρός είμαστε όλοι εμείς
κι ο Απέραντος Xρωματικός Oίστρος
που Eκπέμπεται εντός μας.
Είχε δίκιο η τσιγγάνα φίλη μου, που επέμενε να ζητήσω την δική σου ερμηνεία φίλε Vagnes!
Ηταν η πιο σωστή, καλυτερη απ'αυτήν της wikipedia.
Σε'ευχαριστώ πολύ που μου έκανες την τιμή.

fractal είπε...

Καλησπέρα Καρυατιδα..
Α..μου εδωσες την ευκαιρία να θυμηθώ ένα στιγμιότυπο της φοιτητικής μου ζωής..
Ήταν, όταν είδα το πιό μεκαλοπρεπές ουράνιο τόξο.
Πανω από την Θεσσαλική πεδιαδα.
Είμαστε μια παρέα φοιτητων που καναμε μια ερευνα για την Στατιστική υπηρεσία..
Σταματήσαμε ώρα πολύ και το θαυμαζαμε..
Από το κασετόφωνο ακούγαμε το "green fields"
Η απόλυτη γοητεία της... μη επιστημονικής προσέγγισης...

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Λοιπόόόόν... Εγώ λέω να ξεκινήσω από την αρχή. Γιατί η εισαγωγή της ανάρτησης κάπως παραπονεμένη μου φάνηκε...
Όταν πολύ μας βαραίνει το τώρα, καταφεύγουμε στο τότε που μας φωτίζει το παρόν με πιο ζεστά χρώματα. Και έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε το πώς βλέπαμε τους φίλους μας τότε και πώς τους βλέπουμε τώρα. Ή το τι μονοπάτια διάβηκαν κι αυτοί, παράλληλα με τα δικά μας.
Η αλήθεια είναι ότι για το ερώτημά σου περίμενα τον Κένταυρο. Γιατί το μόνο που θα σκεφτόμουν εγώ είναι ότι το ουράνιο τόξο στήθηκε μπροστά σ' έναν καθρέφτη, αλλά μας τον έκρυψε να μη τον βλέπουμε! Ή, έστω, θ' αναρωτιόμουν: γιατί δηλαδή να μην κάνουν και τα ουράνια τόξα κωλοτούμπες;
Γι' αυτό θα συμφωνήσω με την Ποιήτρια ότι κακώς επεζήτησες μόνο την επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου!
Ωραίους φίλους έχεις, Κάρυ! (Εννοώ τον ουρανιοτοξομανή)
Αλλά αυτό μας λέει κάτι και για σένα, δεν είναι;
Ευχαριστούμε για τη γνώση και τα χαμόγελα :)

kariatida62 είπε...

@bilsot: Mόνο ένας Amateur photographer μπορεί να δώσει ζωή σε θρύλους και να τους φωτογραφήσει...
Τα επόμενα λοιπόν θέματά σου ας είναι και τα πολύχρωμα ουράνια τόξα...

kariatida62 είπε...

@oneiremata:Tσακωμούς είδες? ΄Οχι καλέ αγάπες είναι αυτές!
Μα δεν μου λες τι είναι αυτά που ακούω? Είσαι κάπως? Πώς κάπως δηλαδή? Ποιος στεναχώρησε την Ονειρέματά μου?
Ποιός ? Τώρα να μου τον πεις να τον κανονίσω δεόντως...
Ελα κούκλα μου τι τόξα να βρεις εσύ, ουράνιο τόξο είσαι η ίδια! Αλλοι πρέπει να ψάξουν να βρουν εσένα...σε παρακαλώ! Δεν θέλω τέτοια...και μας μπήκε επιτέλους και η Άνοιξη! Σε λίγο πουθάρθει το Καλοκαίρι ποιος σε πιάνει!!! Τρέμετε ακρογιάλια! :))

kariatida62 είπε...

@synnefoula: Καλώς την Συννεφούλα !
Με μπέρδεψες βρε Συννεφούλα, με την παρένθεση απο κάτω που έγραφες ότι δεν είχες σχέση με τον blogger.Δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήσουν ή δεν ήσουν η Συννεφούλα!
Κατάλαβα ήσουν και συ στην Φυσική αστέρι σαν κι'εμένα! Φαίνεται είχαμε και οι δύο καλούς καθηγητές...χαχα!
Σ'ευχαριστώ πολύ και εύχομαι απ'εδώ και στο εξής να τα λέμε...

kariatida62 είπε...

@fractal: A! Όλα τα μεγαλοπρεπή Φρακτάλ μου στην Θεσσαλία θα τα συναντήσεις..χαχα!
Σ'ευχαριστώ που πέρασες για να μου εκθέσεις τις δικές σου εμπειρίες
Φιλιά πολλά

teleytaios είπε...

Έχουμε ξεφύγει από το θέμα, αλλά σημείωσε μερικά: Χαλκίδα, Αιδηψός, Λίμνη, Σκύρος, Κύμη, Μαρμάρι, Νέα Στύρα, Στυλίδα, Αγ. Κωνσταντίνος, Λάρυμνα, Γλύφα, Ιτέα κλπ κλπ κλπ...
Και που είσαι, και το Καρπε-νήσι μέσα είναι... ;)

kariatida62 είπε...

@Υπατία η Αλεξανδρινή:Καλή μου Υπατία! Πόσο σου ταιριάζει το nickname που έχεις επιλέξει...
Δεν έχει παράπονο η εισαγωγή μου καλή μου Υπατία. Νοσταλγία ίσως για τα αθώα ξέγνοιστα χρόνια.
Και αν κάνω αυτό που προτείνεις τον συγκεκριμένο φίλο ίδια τον βλέπω...όπως τον έβλεπα τότε!(Κυνηγό τον έβλεπα τότε κυνηγό και τώρα..χαχα)
Κακώς πολύ κακώς που αναζήτησα μόνο την άποψη των επιστημόνων.Αλλά η φίλη μου η ποιήτρια αμέσως το έσωσε...την είδες?
Όσο για τους φίλους μου τους καλούς ειλικρινά αισθάνομαι πολύ περήφανη..!
Όπως ακριβώς αισθάνομαι και για σας τους διαδικτυακούς μου...διαφορετικούς μεν αγαπημένους δε..

kariatida62 είπε...

@Τeleytaios: A! Πες μου πως είναι και η Εύβοια μέσα! Τώρα μάλιστα βγαίνουν 40.!
Και το Καρπε-νήσι έ? χαχαχαχαχα!

α Κενταύρου είπε...

Σε είδα και καταενθουσιασμένο απο την εργασία του συναδέλφου σου και υπέθεσα η άμοιρη πως μετά τo Ιοnnkorriko ταξίδι σου στο Σύμπαν, δεν είχες μάτια για τις δικές μας αναρτήσεις...χαχα!

Το λαμβάνω σαν φιλικά παράπονα ,να δώσω εξηγήσεις είχε πάει 8.30 και γω ήμουν στον υπολογιστή έπρεπε να φύγω γιατί αντιστράφησαν η ρόλοι και η μαμά έγινε μωρό!!!διάβασα και σένα αλλά άφησα τα σχόλια για άλλη ώρα.Οταν είδα το ΤΣΑ!!! κατάλαβα ότι πρέπει να επισπεύσω!!!!

iamaticus είπε...

ΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ΒΡΕ ΚΑΡΥ...

ΔΕ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ...

Εγω βλεπω ΠΟΙΗΣΗ...
Ας πουμε:

Υπαρχει...
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ???

κι αν δεν υπαρχει...
ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΜΕ ...
να ΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

@A-kentavrou: Xαχαχα το ΤΣΑ ε?
Μα δεν φταίω εγώ σε ζητούσε ο μισός γυναικείος πληθυσμός εδώ μέσα...όλες περίμεναν τον Κένταυρο! χαχαχα
Σε βλέπουν και οι Ιαματικός και Ιοnn και σκάνε που βλέπουν το Κένταυρο outsider να τους τρώει στην γωνία...χαχαχα!

kariatida62 είπε...

@iamaticus: Mήπως με προλαβαίνω εγώ?
Εχω και τις επισκέψεις μου...άστα να πανε Ιαμε, πολύ δουλειά έχει πέσει στα μπλογκς!
Χάνεις διαλόγους, στου Κένταυρου, στου Ιοννα...
Ασπρόμαυρο ουράνιο τόξο?
Τι να χαρούμε απο δαύτο...γκρί μονότονο θα σου βγει όπως κάναμε τις ζωές μας!

Αστοριανή είπε...

Κάρυ μου! ήμουν εδώ και χθες βράδυ, μα με τα γεγονότα του σι-εν-εν... έγινε τρεις η ώρα......(εσεις, φυσικά, με τη διαφορά των 7 ωρών... ύπνο όμορφο!)
Σήμερα, διάβασα ΟΛΑ τα σχόλια!
εν τάξει, δεν θυμόμουν ότι υπάρχει "δίδυμο" και μάλιστα ασθενές!!! πολύ όμορφη κι η ...εσω ανάρτηση...
Φιλάκια σε όλους σας,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

kariatida62 είπε...

@Aστοριανή: Φαντάζομαι θα σας έχουν μουρλάνει για το πώς στήθηκε η επιχείρηση και εστέφθη με επιτυχία!
Καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται...οι μεγαλύτεροι παραμυθάδες του Κόσμου.
Για την ταφή του πτώματος στην θάλασσα δεν τους μιλά δεν τους ανταπαντά κανείς? Και συνεχίζουν να λένε τις χαζομάρες? Και ο Αμερικανικός λαός τους πιστεύει? Τι να πως πια, ότι τους φουρνίζουν αυτοί το τρώνε...
Μου άρεσαν και οι πανηγυρισμοί της νεολαίας...μπιτ για μπιτ που λένε αυτά τα παιδιά!

teleytaios είπε...

@ Iamaticus: Φοβερό το ασπρόμαυρο ουράνιο τόξο... Θα ήθελα να το δω κι εγώ Γιατρέ μου ;)

dimitris είπε...

Kariatida 62 καλημερα.
Μολις ηρθα στο ''σπιτι'' σου και ειπα να σου γραψω, το ουρανιο τοξο ξεθωριασε, το ραδιο ''ανακοινωνε'', την ειδηση του θανατου του ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Oχι ρε γμτ!!! Εφυγε ο καημένος?!!!!
Πάει και ο... "Καλέ μου άνθρωπε!"
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Θανάση μας! :(