bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Και γω τον διασκέδασα...σερ Βασίλη!

Χθες βράδυ, η ανία μου είχε χτυπήσει κόκκινο, είχα φρικάρει που λέει και το Μαμούνι!

Νάναι καλά όμως ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕΓΑ  μ'απάλλαξε απ'το μαρτύριο της πλήξης με  την συνέντευξη του καθηγητή- σερ Bασίλη Μαρκεζίνη, στον ιστορικό (χαχα έτσι δήλωσε)-δημοσιογράφο Μανώλη Καψή, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του πρώτου.
 Μια πρωτότυπη εκπομπή που συνδύασε δύο εκ διαμέτρου αντίθετους κόσμους μπροστά σ'ενα σαλόνι για σκηνικό!



Τον κόσμο της Αξίας απο την μια με τον κόσμο του Ρουσφετιού απο την άλλη...
Τον κόσμο της πραγματικής Ακαδημαικής μόρφωσης απο την μία και της κομματοκρατούμενης Ημιμάθειας απο την άλλη...
Τον κόσμο ενός πλήρους φωτεινού μυαλού απο την μία και τον κόσμο  ενός πλήρους κενού μυαλού απο την άλλη...
Τον κόσμο του άσπρου και  τον κόσμο του μαύρου φαινομενικά ισότιμοι σε μία συνέντευξη ως συνομιλητές!!!
Kαθ'όλη βέβαια την διάρκεια της συνέντευξης και της διατύπωσης των ερωτήσεων, η απορία στα μάτια  του καθηγητή ήταν έντονη!
Επαναλάμβανε ο συνεντευξιαζόμενος πως διασκέδαζε τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, διατηρώντας προφανώς με αυτό τον τρόπο την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχο που χρειάζεται κανείς για να μη απαντήσει δια της ερωτήσεως:
Πόσο βλαξ είστε κύριε;
O δημοσιογράφoς σχεδόν αγανακτισμένος, σημειώνει την παράγραφο του βιβλίου στην οποία αναφερόταν απο τον συγγραφέα, ότι οι Τούρκοι όταν γεννήθηκε ο Ελληνορωμαικός πολιτισμός, δεν είχαν εμφανιστεί στην περιοχή κι'αν υπήρχαν βρίσκονταν βαθειά  στις έρημες στέπες της Ασίας.
Στην συνέχεια και χωρίς ν'αποσυνδέσει την μία απο την άλλη ερώτηση αμφισβήτησε την εκτίμηση του συγγραφέα ως προς την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.
Ρώτησε χαρακτηριστικά:"Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο έχουν μειωθεί, δεν υπάρχει κανένα  έντονο κλίμα αυτή την χρονική περίοδο στο Αιγαίο, γιατί γράφετε οτι η Τουρκία είναι επιθετική?"

Απτόητος  στην συνέχεια ο "μεγάλος" δημοσιογράφος και με τον γνωστό χαμόγελο "του πονηρού βλάχου που κατάλαβε τον κλέφτη" τον χαρακτήρισε Τουρκοφάγο γιατί τόλμησε να γράψει και να υποστηρίξει ότι οι Τούρκοι ήρθαν στην περιοχή μας μετά την μάχη του Ματζικέρτ, δηλαδή μόλις τον 10-11αιώνα Μ.Χ..
Όσο περνούσε η ώρα το ερωτηματολόγιο  γινόταν ακόμα  χειρότερο και ήταν προφανές  πως διατυπωνόταν με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθηγητής  να παρουσιαστεί ρατσιστής, ενταγμένος στον ακροδεξιό χώρο σχεδόν ταυτισμένος με τις θεωρίες περί αρίας φυλής του Χίτλερ.(Παλιό πια το ποίημα που χρησιμοποιούν εναντίον εκείνων που τολμούν και μιλούν για ιστορικά γεγονότα και αποκαλύπτουν την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας μας).
Η συζήτηση προχώρησε  και σ'άλλα ιστορικά θέματα που έχουν δημιουργηθεί  απο κύκλους της ελληνικής "υψηλής διανόησης" και θέλουν να παρουσιάσουν π.χ.  την λειτουργία του κρυφού σχολειού ως μύθο και όχι ιστορική πραγματικότητα!
Αυτή την τάση ο καθηγητής την εντάσσει σε μια γενικότερη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα και δεν είναι τίποτα άλλο απο διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.
  Ο Μ.Καψής προσπάθησε (κουνώντας το δάχτυλο) με την ιδιότητα του ειδικού-ιστορικού, να  υπενθυμίσει στον καθηγητή  πως δεν έχουμε κανένα ιστορικό ντοκουμένο- μαρτυρία για την λειτουργία  κρυφών  σχολειών στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής.
Ο καθηγητής απάντησε πως γραπτά μνημεία βεβαίως δεν έχουμε,αλλα έχουμε πολλά γραπτά κείμενα που αναφέρονται στην λειτουργία των κρυφών σχολειών στην σκλαβωμένη απο τους Οθωμανούς Ελλάδα.

 Ειλικρινά φίλοι μου αναρωτιέμαι  κάθε τόσο ¨"Τι γραπτό μνημείο θέλουν και ψάχνουν να βρουν?"

Φανταστείτε την εποχή που ο Γραικός όταν συνταντούσε στο δρόμο τους τούρκο αξιωματούχο, έπρεπε να παραμερίσει και να τον προσκυνήσει ειδάλλως κινδύνευε η ίδια του η ζωή.
Απ' αυτή την εποχή λοιπόν, τα φωτεινά μυαλά ορισμένων" ειδικών- ιστορικών" μας, απαιτούν γραπτά μνημεία που πιστοποιούν την λειτουργία  κρυφών σχολειών στην σκλαβωμένη Ελλάδα!
(Δηλαδή κάτι σαν μία μαρμάρινη επιγραφή,ας πούμε, που να γράφει:
1ον κρυφό σχολειό δήμου Αθηναίων!!!) 

Παρόμοιου περιεχομένου  απάντησης του Β.Μαρκεζίνη, είχε δώσει (με πολύ σκληρότερο τρόπο)και ο καθηγητής-ιστορικός Σαράντης Καργάκος σ'όλους εκείνους τους "μεγάλους ερευνητές" που ξαναγράφουν την ελληνική ιστορία για τα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια (ΣΚΑΙ)

Δείτε τι ακριβώς  λέει ο Σ. Καργάκος κύριε Καψή... για το πτυχίο σας!




Σας συνιστώ να μην χάσετε την συγκεκριμένη εκπομπή, αν επαναληφθεί στο πρόγραμμα του σταθμού...
θα περάσετε μία ευχάριστη ώρα κάνοντας συνεχώς συγκρίσεις...!




40 σχόλια:

magda είπε...

Πωπωωω Κάρυ μου, χθες βράδυ είχαμε πεθάνει στα γέλια!!!
Σας γλεντάω, του είπε ο ser Μαρκεζίνης, αλλά ο άλλος απτόητος, με πονηρό χαμόγελο και γεμάτος άγνοια ιστορική, συνέχιζε....
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Νεοκλή Σαρρή, είπα...
Αλλά ο Καργάκος δεν χαρίζει κάστανα...
Χαίρομαι που το είδες...
Πολλά φιλάκια
Και το έβαλαν αργά...

magda είπε...

Πάλι εγώ :)
Ελπίζω να διάβασες την συνέντευξη του Ακαδημαϊκού στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.
Φιλάκια

kariatida62 είπε...

@Magda: To είδες και συ ε?
Ε..εντάξει δεν ήταν πολύ αργά, απλά τράβηξε μέχρι αργά.
Θυμήθηκες τον Σαρρή... τι κρίμα, που έφυγε νέος ακόμα ο καυμένος!.
Την συνέντευξη δεν την διάβασα, δεν πήρα εφημερίδα την Κυριακή!
Εχεις μήπως λινκ να παραπέμπει στην συνέντευξη?

photoioannina είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η κριτική σου για την συγκεκριμένη εκπομπή! Δεν την είδα για να έχω προσωπική άποψη αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει λάθος στους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στους συνομιλητές. Βλέπεις οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει αυτόκλητοι κριτές των πάντων και έχουν άποψη για όλα χωρίς να είναι ειδικοί σε τίποτε!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

ΚΑΨΗΣ:Διαφωνώ μαζί σας.
ΣΕΡ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: Καλά κάνετε, εγώ είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος. Δεν είμαι δημοσιογράφος.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ο Καψής μου άρεσε τις στιγμές που ήταν σαν να ήθελε να κοιμηθεί..τις μούτες του της παρατήρησες;

Ασχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με τον σερ Μ. να μην ανοίξω παρένθεση
το απόλαυσα σαν την καλύτερη κωμωδία...

Ασχετο:
Καψή γιατί δεν ρώτησες τον Τσίμα;

Φαντάζομαι να το θυμάσαι Κάρυ μου.

kariatida62 είπε...

@photoioannina:
Ξέρεις φίλε μου, όταν ήμουν μικρή, όνειρο είχα να γίνω δημοσιογράφος.
Τον τελευταίο καιρό, έχω αρχίσει να μη στεναχωριέμαι τόσο που δεν τα κατάφερα...
Να μη σου πω, πως ο Θεός με φύλλαξε...χαχαχαχα!

magda είπε...

Κάρυ μου, στο ΕΘΝΟΣ, ήταν σελ. 56 και 57.
Έκανα λάθος, γιατί πήραμε και το Βήμα.
Είδα τώρα, δεν υπάρχει link.
Φιλιά

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Καλό μου παιδί!!!!! Tida
Μα παιδί είσαι που θέλει να κάνει κάποια αταξία και κάθεται να παρακολουθήσει συνέντευξη του εν λόγω δημοσιογράφου που τυγχάνει να είναι και γιος παλιού δημοσιογράφου και υπουργού αλλά και αδελφός νυν δημοσιογράφου αλλά και υπουργού (φρέσκου). Αν γίνει κι ο ίδιος υπουργός θα πω πλέον το "τετέλεσται" κλαίγοντας από γέλια μέχρι θανάτου.
Tida μην είσαι μαζοχίστρια! χα χα χα. Λυπάμαι τον Μαρκεζίνη. Αλλά κι αυτός αφού γνωρίζει με ποιόν έχει να κάνει....

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη: Kατάλαβα! Χθες όλοι διασκεδάζαμε στο Μέγα...χαχαχαχαχαχαχα!

Ναι και τις στούφες του παρατήρησα, και το σοβαρό περισπούδαστο ύφος του παρατήρησα...και την αμηχανία του είδα όταν ο Μαρκεζίνης, ζήτησε την βοήθειά του να θυμηθεί το όνομα του άνθρώπου που ήταν δίπλα στον Ατατούρκ...σαν ιστορικός που ήταν, αλλά ο ιστορικός μούγκα στην στρούγκα!

Να σου πω Αντιγόνη μου, τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ προσεχτική μ'όλους.
Η οικογένεια βέβαια του Ακαδημαικού, εννοώ τον πατέρα του, με κάνει περισσότερο επιφυλακτική, αλλά βέβαια δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για τα λάθη των γονέων του.
Τώρα όσο για τις θέσεις του σερ, πάνω στην εξωτερική πολιτική και τα τουρκικά προσωπικά με βρίσκει σύμφωνη.

Την συνέντευξη που έδωσε πέρυσι στο Τσίμα την θυμάμαι, όπως θυμάμαι και το κράξιμο που έρριξαν στον Τσίμα...δεν κατάλαβα όμως ποτέ το γιατί.
Επειδή δεν έκανε αιχμηρές ερωτήσεις για την ιστορία του πατέρα του?

kariatida62 είπε...

@Μαgda: Θα την δούμε φαντάζομαι σε λίγες μέρες στο δημοσιευμένη και στο διαδίκτυο.
Φιλάκια κορίτσι μου, ευχαριστώ

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Xαχαχαχα, ναι μερικές φορές με πιανει το σκανδαλιάρικό μου και κάθομαι να παρακολουθήσω την δουλειά μελών της οικογένειας Καψή. :))
Φαίνεται και πως τον Μαρκεζίνη μάλλον θα τον έπιασε το σκανδαλιάρικό του και έδωσε συνέντευξη στον Μανώωωλη! χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Β. Μαρκεζίνης μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική κάνοντας δικό του κόμμα ή όχι.Λέγεται ότι τον έχουν προσεγγίσει κόμματα για να συμμετέχει (σαν επικεφαλής Ευρω-ψηφοδέλτιου ή επικρατείας).
Δεν γνωρίζω τι αληθεύει από όλα αυτά.Ακόμα και για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί,όπως και η Αρβελέρ.
Αυτό που γνωρίζω παρακολουθώντας τις συνετεύξεις του είναι ότι ανεξάρτητα από τις απόψεις του με τις οποίες μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί,λίγο ή πολύ,είναι πανέξυπνος και αξιόλογος άνθρωπος που έχει κάνει εντυπωσιακή καριέρα στο εξωτερικό.
Ο Καψής έκανε τη δουλειά που του ανέθεσαν.Μην περιμένετε αντικειμενική αντιμετώπιση.Αν του έλεγε ο καναλάρχης του "κάνε τον με τις ερωτήσεις σου να δείχνει αντιπαθής στην κοινή γνώμη" ή ακριβώς το αντίθετο ή "υπερπατριώτης" ή κάτι άλλο,θα το προσπαθούσε.Βέβαια όλα τα δάχτυλα ίδια δεν είναι,δεν έχουμε όλοι το ίδιο μυαλό,οπότε ο Καψής ίσως δεν τα κατάφερε.

kariatida62 είπε...

@Ανώνυμος:Δεν είδες την εκπομπή ανώνυμε έτσι?
Αν την έβλεπες θα καταλάβαινες ότι δεν έφταιγε ο καναλάρχης..

Το ονοματάκι σου? Το ξέχασες?

Αγγελική είπε...

Κρίμα που δεν την είδα την εκπομπή,αλλά Κάρυ γλυκιά μου, απο μέγα μεριά δεν περνάω ούτε για πλάκα.
Είναι κάτι σαν γιάφκα εκεί και δεν θέλω να λερώνω τα μάτια μου.
Αλλά να που το έχασα.
Οσο για τα κρυφά σχολειά εγώ έχω επισκεφτεί 2-3 τουλάχιστον που υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες ότι λειτουργούσαν. Τώρα οι νεοραγιάδες πολλά θα βρουν να μας πουν, αλλά ποιος τους ακούει;

dimitris είπε...

kariatida62 kαλησπερα, το οτι ο μανωλης ειναι ''αυτο'' που ειναι το ξερουν οσοι παρακολουθουν το μεγα, τωρα το οτι ο μαρκεζινης ειναι πολυ μορφωμενος και εξυπνος και αυτο το γνωριζουν οσοι τον ''παρακολουθουν'' απο τοτε που ''ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ'' ν'ασχοληθει με την πολιτικη.

Σου διαφευγει οτι ηταν η εναλλακτικη προταση ετσι και δεν δεχοταν ο παπαδημος, ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΥΧΑΡΗ, πισω απο τον δολ?

Σου διαφευγει οτι ο ομιλος λασκαριδη του εχει ''παραχωρησει'' το μεγαλη βρετανια, για ομιλιες.

Το θεμα δεν ειναι ποσο εξυπνος ειναι ο σερ και ποσο μ..... ο μανωλης, αλλα οτι και οι δυο απο διαφορετικες αφετηριες, εχουν κοινο στοχο, ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ''ΑΓΙΑΣ'' ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και ολων των ''αξεσουαρ'' της, π.χ ιδιωτικοποιησεις των δημοσιων κερδοφορων οργανισμων και της δημοσιας περιουσιας.

Και καθησες στις ''κερκιδες'' του μεγα και ματαξαναειπες τον μ....., μ..... και τον εξυπνο-φερμενο, εξυπνο, κερδιζουμε σαν λαος τιποτα, ειναι ανθρωπος που θα παει κοντρα στα μεγαλοτραπεζικα παγκοσμια συμφεροντα?

Και βεβαια το σοκολατακι το εδωσαν με περιτυλιγμα Τουρκιας, τα πυρομαχικα των αεροπλανων τ'αγοραζουμε απο τους Τουρκους, οι αγορες γης, στην Τουρκια, απο Ελληνες ειναι παρα πολλες, η συνεκμεταλλευση του Αιγαιου και η μη καταχωριση ΑΟΖ στο Καστελλοριζο, ειναι με εντολη των Αμερικανων και ουκ εστι αριθμος παραχωρησεων.

Τωρα αν θες να πιαστεις για το ποσο ''ιστορικος'' ειναι ο μανωλης και αν υπηρχαν κρυφα σχολεια την εποχη της σκλαβιας της Ελλαδας, πιασου, αυτα ισως να μας ενδιεφεραν σαν μια ολοκληρωμενη παρουσιαση της ιστοριας της χωρας, αλλα ποιας ιστοριας, των μαυρικορδατων, η του Καραισκακη, των κοτζαμπασιδων, η των κλεφτων?

Αντε λοιπον και εγω μαζι σου, σερ-μανωλης=10-0!

Σερ-Ελληνικος λαος=???

Άστρια είπε...

Δεν είδα την εκπομπή όμως ο Δημοσιογράφος είναι γνωστός για την επιμονή του στο να θέλει να επιβάλει την γνώμη του, που συνήθως,(τυχαίως;:) συμπίπτει με την κυβερνητική, μη σεβόμενος τον συνομιλητή του, αλλά και εύθικτος και εκνευριζόμενος να χάνει την ψυχραιμία του σε περίπτωση αντίθετης άποψης.

Κάρυ, Μαμούνι σας φιλώ, καλή εβδομάδα:)
(και τί όμορφα τα τραγούδια και τα λόγια τους στην προηγούμενη ανάρτηση!)

Unknown είπε...

αυτή η τουρκολαγνεία και ξενομεγαλομανία θα μας φάει. δεν μας αρέσουν τα ελλήνικά σηριαλ τα τούρκικα είναι της μόδας. δεν παραβιάζουν το αιγαίο οι τούρκοι κρουαζιέρα κάνουν. ούτε αεροσκάφη πετουν, μοντελισμό κάνουν. και δεν έχουν επεκτατικές βλέψεις απλά θέλουν την ελλάδα. αλλά οι τούρκοι είναι φίλοι μας. όποιος λέει το αντίθετο είναι εθνικιστής, φασίστας, ακροδεξιός. οι γκρίζοι λύκοι, οι κεμαλιστές, το βαθύ κράτος και οι τούρκοι που μας μισούν με τα βάθη της καρδιάς τους δεν υπάρχουν. ούτε οι πολιτικοί τους που δουλεύουν νυχθιμερών για την διάλυση του ελληνισμού και την εξάπλωση του οθομανισμού. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεε. και μην τολμίσει κανένας να πει για εθνικισμό γιατί εγώ κάθε μέρα βλέπω τα οδοφράγματα και την βρώμικη σημαία στον πενταδάκτυλο να μου λέει πόσο κορόιδο είμαι και πόσο εθνικιστής είμαι.

kariatida62 είπε...

@Μαίρη:Aν δεν έχεις τι να κάνεις...oύτε βιβλίο έστω τσέπης να διαβάσεις βλέπεις ακόμα και Μega!

Οχι μη το λες, ποιος τους ακούει, γιατί τους ακούνε πάρα πολλοί και ιδίως τα παιδιά οι μαθητές.

μαχαιρης είπε...

Λοιπον...
Επειδη εγω θεωρω οτι ειμαι περισσοτερο απο σενα πατριωτης...
Επειδη πιστευω ακραδαντα οτι δεν υπαρχουν περισσοτερο και λιγωτερο πατριωτες...!!!
Επειδη μερικοι φιλοι, και ομοιδεατες
Παραδιδουν τον πατριωτισμο τους στους αντιπαλους αμαχητι...
Ενω εμεις, που ειμαστε ιδεαλιστες..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μην ειμαστε πατριωτες...!!!

Και τα αλλα τα ακουω βερεσε,ΔΗΜΗΤΡΗ...Που εχεις δικιο, αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα...!!!

Ψευταρε...
Που δε σε πειραζει η σημαια των Τουρκων στο Πενταδακτυλο...!!!
Σε πειραζει και σε καιει...!!!
Και δακρυζεις και πυγκωνεσαι ....
Και αυτα που λες, να τα πεις αλλου...!!!
Απο τους Ελληναρες...Εσενα σε πειραζει πολλες χιλιαδες φορες περισσοτερο...!!!
Και ο πρωτος που θα πιασει το οπλο,

αμα....!!!
Θα εισαι εσυ...Κι εγω...Και εμεις...!!!
Οπως παντα...
Και δεν καταλαβαινω ΓΡΥ...Γιατι Δεν πρεπει να ειναι ετσι...Και το ξερουνε ΟΛΟΙ...Και κυριως οι...Εχθροι...[ξενοι και ντοπιοι]
Και γι αυτο ειχα την ΤΙΜΗ...!!!
Να υπηρετησω στη Λημνο...!!!
Ειχα την τιμη...!!!
Προς χαριν την Μικρης Πατριδας...!!!
Και θα το εκανα...Χιλιες φορες ακομα...!!!
Αμα...!!!

Οπως και συ...!!!

Εεεε..!!!Με τσαντιζεις, γαμω τ αυτια μου..Γαμω...!!!

Λες να σου εβρισκε, ο Χαριλαος, θεση να πας στο Πενταγωνο φανταρος...Θα πηγαινες;;;
Οχι πες...Θα πηγαινες;;;

Η θα τον εφτυνες τον Χαριλαο...και καθε Χαριλαο...!!!
Που τολμησε να στο πει...!!!

kariatida62 είπε...

@Dimitris:Ρε Δημητράκη, δεν σε καταλαβαίνω αγόρι μου. Τι θέλεις να μου πεις δεν καταλαβαίνω! Ακούστηκε το όνομα του Μαρκεζίνη για πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας,τι σημαίνει αυτό ότι τον προτείνω κι'εγώ, ή ότι θα δεχόταν εκείνος?
Κι'αν ο όμιλος Λασκαρίδης του παραχωρεί τις αίθουσες της Μεγ.Βρετανίας για ομιλίες τι το κακό? Πού ήθελες να παραχωρεί τις αίθουσες σε μένα?
Δημητράκη ένα βιβλίο έβγαλε ο άνθρωπος κι'ο δημοσιογράφος του έκανε κριτική πάνω σ'αυτά που εγραφε αμφισβητώντας τις απόψεις του με ερωτήσεις του επιπέδου είσαι Τουρκοφάγος και γιατι τα βάζεις με την επιθετική πολιτική της Τουρκίας, εφ'όσον διανύουμε μια ήρεμη περίοδο εφ'όσον δεν γίνονται παραβιάσεις!Ακουσον! Ακουσον! Εδω οι τούρκικες φρεγάτες κόβουν βόλτες μέχρι το Σούνιο και αυτός δεν διαπιστώνει καμμία παραβίαση!
Αμφισβητεί ότι γίνεται μία προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας μας προβάλλοντας ως μύθο την ύπαρξη των κρυφων σχολειών, επικαλούμενος την μη ύπαρξη γραπτών μνημείων και συ μου λες γιατί δεν μίλησε για τα μεγαλοτραπεζικά συμφέροντα! Συνδέονται αυτά στην συζήτηση?
Βάλτα βρε παιδί μου σε μία σειρά...δεν μπορεί να μιλούμε για την εξωτερική πολιτική ως προς ελληνοτουρκικά και συ ν'αγανακτείς γιατί δεν μίλησε για την παγκόσμια πλουτοκρατία και για το γεγονός ότι υπάρχουν Ελληνες που πηγαίνουν και υποστηρίζουν οικονομικά τις Τουρκικές αγορές.
΄Αλλα ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άντρες στην εκπομπή...την είδες?

kariatida62 είπε...

@Αστρια: Α! έχασες! Χθες ο Μανώλης ήταν ένας ιστορικός! Να έβλεπες ύφος και στυλ!

Σ'αρεσαν οι στίχοι? Η μουσική?
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι πολύ καλό απ'αυτή την συνεργασία.
Εχεις και τα δικά μας φιλιά Αστρια, και τις ευχές μας για καλή εβδομάδα.

kariatida62 είπε...

@alex:Koυμπάρε μου αγανακτείς και σε καταλαβαίνω απολυτα, αλλά πολλοί συμπατριώτες σου δεν βλέπουν ούτε τα οδοφράγματα ούτε τον Πεντοδάκτυλο...
Εχετε ακόμα και σεις τους δικούς σας "Καψήδες"

kariatida62 είπε...

@Mαχαίρης:Μαχαίρη, σε ποιον τα λές όλα τούτα? Σε μένα? Στον Δημητράκη? Στον ALEX μήπως?

Ο Alex είναι Κύπριος αδελφός.

Ρε παιδιά μ' έχετε μπερδέψει εντελώς!
Δεν καταλαβαίνω τι μου γράφετε,προφανώς δεν έχετε καταλάβει και σεις τι σας έγραψα στο ποστ...δεν εξηγείται διαφορετικά!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα μιλάς σοβαρά? Είναι κοινό μυστικό από καταβολής κόσμου ότι ο Καψής είναι επιεικώς ΗΛΙΘΙΟΣ. Ο ορισμός του <>, αυτός παρεάκι με τον Πρετεντέρη. Όσο για το σερ Μαρκεζίνη, δεν αμφισβητώ την επιστημονική του δεινότητα, αλλά να τον ακούω ξανά και ξανά από το συγκεκριμένο κανάλι, προσωπικά δε μου λέει κάτι!

Καλό βράδυ και καλά ξεμπερδέματα σε όλους μας!(αν και μεταξύ μας~δεν το βλεπω)

dimitris είπε...

kariatida62 καλημερα, ωρε μου φαινεται εισαι μακρια νυχτωμενη, ΕΤΣΙ ξαφνικα αρχισαν απο τον λασκαριδη, μεχρι τον θοδωρακη, ν'ασχολουνται με τον σερ?

Ελεος, υπαρχει τυχαιο στην πολιτικη σκηνη?

Ωρε αφελεια ειναι αν το πιστευεις, ξερεις ποσα εχουν γραψει, ο καργακος, ο σαρρης---πεθανε πριν ημερες---και τοσος ντορος δεν εγινε.

Δηλαδη πιστευεις, οτι απο το πουθενα, τον παιζουν τα καναλια και εκτιμησαν τις γνωσεις του, δηλαδη ειναι κατι σαν τον.................................................................................αρχοντα των δακτυλιδιων, ελα αρχισυντακτη μου, ψυχραιμα, εχουμε να περασουμε πολλα σαν λαος, οποτε των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν, τωρα σειρα εχει το πλασαρισμα στον λαο ο σερ.

Στον ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ............................................................................ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ''ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ'' ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.

Ασχολησου με τους θεατρικους διαξιφισμους και θαυμασε την εξυπναδα του ''μπροστοκριαρου'', που μας ετοιμαζουν..........................................μετα θα ειναι μια απο παπαδημος και ο σερ και εσυ, εγω, ο αλλος και εκεινος, θα τα ζοριζουμε τα μυαλα μας για το πως θα βγαλουμε τον μηνα.

Ενταξει δεν καταλαβαμε το ''πνευμα'' του περιτυλιγματος, μα το ζητουμενο, ειναι τι κρυβεται για δωρο.

Δημοσιογραφοι και δημοσιοκαφροι...

kariatida62 είπε...

@περήφανη μανιάτισσα: O ορισμός του <>,Καλό!
Δυστυχώς...και γω φοβάμαι τα πολύ κακά ξεμπερδέματα όλων μας!
Καλή σου μέρα!

kariatida62 είπε...

@dimitris: Bρε Δημητράκη, καυμό τόχω αγόρι μου, μια φορά οι δυό μας να χαιρετηθούμε και να καταλάβει ο ένας τον άλλον! Ρε Δημητράκη, σε ρωτώ, είδες πουθενά να μη κρατώ μικρό καλάθι για τον σερ? Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του ανθρώπου,ούτε ποιοι τον προβάλλουν με στόχους και σχέδια γι'αυτόν!
Εγω μίλησα για την ρημάδα την συνεντευξη που έδωσε στον όμορφο που νόμιζε ότι τον κρατούσε με τις ερωτήσεις του στην παλάμη του.
Μίλησα για τον τρόπο με τον οποίο διατύπωνε τις ερωτήσεις έχοντας πρόδηλο σκοπό τις εκτιμήσεις του συντευξιαζόμενου να τις παρουσιάσει εθνικιστικές και ακραίες!

Και τον Σαρρή θυμηθήκαμε με την Μάγδα (Θεός χωρέστον) και τον Καργάκο έφερα, για άλλη μία φορά και σας έδειξα τι λέει για όλα όσα ανιστόρητα ισχυρίζονται σήμερα κάποιοι.
Όσοι ενδιαφέρονται τους έχουν ακούσει και τους ακούν.
Στο χέρι μας είναι εμείς οι υπόλοιποι να μη αφήσουμε να χαθεί η φωνή τους.
Αντε καλή μέρα νάχουμε..

Ανώνυμος είπε...

Α! ρε Κάρυ, τύφλα να έχει ο Μανωλάκης μπροστά σου και ύστερα μη λές ότι σε φύλαξε ο θεός που δεν έγινες δημοσιογράφος.
ΑΡΗΣ

kariatida62 είπε...

@Αρης: Tι ακριβώς εννοείς "τύφλα νάχει ο Μανωλάκης μπροστά μου"
Σαν να λες μπροστά στην δική σου χαζομάρα τύφλα νάχει του Μανωλάκη...χαχαχα!
Α! ωραία μου τόπες ευχαριστώ!χαχαχαχα!

zoyzoy είπε...

Τα κρυφά σχολειά υπήρχαν άλλα όχι μέσα στους κόλπους της εκκλησίας μας.
Τα παπαδαριά μας ήταν απ'τους πρώτους που υποτάχθηκαν στον Τούρκικο ζυγό και εγλυφαν το χέρι τους για να αποκομίσουν την εύνοιά τους.
Στα κρυφά σχολειά δίδαξαν αρχαία ιστορία και φιλοσοφία έτσι αναπτέρωσαν το ηθικό των Ελλήνων για ελευθερία.
Η εκκλησία ήταν ενάντια πάντα σ'αυτόν τον αγώνα γιατί διακινδυνευόταν τα συμφέροντά της.
Δεν την είδα την εκπομπή αυτόν τον δημοσιογράφο δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω!

Τα θαλασσινά μου φιλιά!

α Κενταύρου είπε...

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο και στη δημοσιογραφία αλλά και στο πολιτικό λόγο ,όταν δεν έχεις να αντιπαραθέσεις επιχειρήματα βάζεις μια ετικέτα Ακροδεξιός ή ακροαριστερός και λύνεις το πρόβλημα.Αν μια αλήθεια την πει ο Καρατζαφέρης παύει να είναι αλήθεια απορρίπτεται εκ των προτέρων με τη γνωστή ατάκα ότι εκκολάπτεται το αβγό του φιδιού.
Ας τους ακούσουμε πρώτα και μετά τους δέρνουμε!!

Αγγελική είπε...

Πέρασε απο το σπίτι μου όταν μπορείς κυρά γειτόνισσα.
Προσεχώς, θα σε στείλω για ψώνια και φτηνά και καλά.

kariatida62 είπε...

@zoyzoy: Tι δίδαξαν???
Σιγά μη τους δίδασκαν και ιστορία της επιστήμης...
Ρε Ζουζούκα μου τι νομίζεις ότι ήταν τα κρυφά σχολειά ανοικτά πανεπιστήμια?
Ο παππάς του χωριού ο οποίος ήξερε 5 κολυβογράμματα και ίσα που μπορούσε και συλλαβίζει το ευαγγέλιο, μάζευε δυο τρία παιδάκια εκεί και τους μάθαινε γραφή και ανάγνωση για να διαιωνίσουν αργότερα την θρησκεία μέσω της εκκλησίας.
Μέσα λοιπόν σ'αυτά τα μαθήματα τους μίλαγε για την φυλή μας άντε και πέντε ιστορικά γεγονότα που είχαν μείνει στην μνήμη σαν θρύλοι και αυτό ήταν όλο!
Δεν είπαμε πως ξεκίνησε η επανάσταση μέσω του κλήρου, ούτε ότι όλοι οι ιερείς είχαν προσκυνήσει.
Αυτοί και οι προεστοί ήσαν οι εκπρόσωποι ας πούμε των χριστιανών.
Αυτοί πρώτοι συλλαμβάνονταν σε αντίποινα τυχόν εξεγέρσεων και αυτοί είχαν και περισσότερα προνόμια έναντιτου υπόλοιπου λαού, κι'αυτό γιατί έπρεπε οι Οθωμανοί με κάποιους επικεφαλής να συνομιλούν.
Μοιραία λοιπόν τον ρόλο αυτό τον έπαιξε καλώς ή κακώς η εκκλησία. Είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου:Kαλώς τον Κένταυρο! Καλώς τον μου!
Ναι έχεις δίκιο...και στην δημοσιογραφία πλεον τα ταμπελάκια πάνε κι'ερχονται!
Ο λαός μας τι λέει Κένταυρε?
Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ'όνομα!
Θυμάσαι τι πήγα να πάθω κι'εγώ στις αρχές, που τόλμησα να σας συστηθώ με τον ελληνικό χιτώνα μου? χαχαχχαχχχαχαχα!
Ετοιμο τόχαν το ταμπελάκι να μου το κοτσάρουν...αλλά έπεσαν σε καλό κορίτσι! χαχαχαχαχχαχχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Mισό να ρίξω κάτι επάνω μου και έφτασα...:))

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Καψής ειναι για πολλές σφαλιάρες!!!!!

kariatida62 είπε...

@Coula: Πουσαι βρε Κουλιώ? Πάλι κρύωσες?

Πώς θα γίνει να τον συναντήσουμε κάπου να τον κεράσουμε κανένα γιαουρτάκι?!

Un par de neuronas... είπε...

Καλά που έχουμε χιούμορ μετά ωα δούμε και να ακούμε τέτοια, και εδώ!

Πολύ γέλιο με τον Χριστόφορο!

Φιλιά πολλά.

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa: Bερονικούλα μου, κατάλαβες τι συζητάμε?
Μα όλα τα καταλαβαίνεις εσύ?
Βρε σίγουρα είσαι Ισπανίδα? :))

Φιλάκια πολλά γλυκειά μου~!

μαχαιρης είπε...

Μα...Στο ΔΗΜΗΤΡΗ τα λεω, βεβαια...
Μη κοιτας που κανει τον...Κουφο...!!!