bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Στο Ζάππειο μια μέρα...

 Στ' Αττικού ουρανού το περιβόλι, βγήκε και πάλι σήμερα στα μέσα του Δεκέμβρη ένας ήλιος χρυσοκέντητος, λαμπερός, επιβλητικός για να ζεστάνει τις ψυχές των Αθηναίων.
Μόνο αυτός έχει πια  απομείνει να τους υποστηρίζει...
  'Ελαβα μία πρόσκληση να παραβρεθώ σε μια παρουσίαση-συζήτηση δράσεων κέντρου της
Αθήνας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Αθηναίων στο Ζάππειο Μέγαρο και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ το ιστορικό αυτό κτίριο που χτίστηκε το 1888.
Το Ζάππειο ήταν το πρώτο κτίριο στο κόσμο που κτίστηκε για να εξυπηρετήσει Ολυμπιακές ανάγκες και συγκεκριμένα τις εκδηλώσεις του θεσμού των Ολυμπίων.
  Ο Ευαγγέλης Ζάππας γεννήθηκε το 1800 στην Βόρεια Ηπειρο στο χωριό Λάμποβο.
Το Λάμποβο ανήκε στην επαρχία Τεπελενίου, πατρίδα του Αλή Πασά.
Ο Ευαγγέλης, σε ηλικία 13 ετών στρατολογήθηκε απο τον Αλή Πασά και στάλθηκε φρουρός σ' ένα φρούριο κοντά στα Γιάννενα. Με τη συμμαχία των Σουλιωτών με τον Αλή, ο Ζάππας βρέθηκε στο στρατόπεδο του Αγώνα και έγινε υπασπιστής του Μάρκου Μπότσαρη.
Μετά τον θάνατο του Μάρκου ο Ευαγγέλης πολέμησε με τον Λάμπρο Βέικο, τον Γκούρα, τον Μακρυγιάννη, τον Νοταρά, τον Πανουργιά και έγινε ταξίαρχος διοικώντας τα βλαχοχώρια των Σαλώνων.
Εδωσε μάχες δίπλα στους Καραισκάκη, Κολοκοτρώνη και Οδυσσέα Ανδρούτσο.
Στο τέλος της επανάστασης αρνείται την χρηματική αποζημίωση της πατρίδας  για τον αγώνα του και μεταναστεύει στο Βουκουρέστι το 1831.

Εντάσσεται στην τοπική κοινωνία χρησιμοποιώντας ένα εκλεπτυσμένο σύστημα δημοσίων σχέσεων. Εξοικειώνεται με τους άρχοντες και τους ηγούμενους των ελληνικών μοναστηριών οι οποίοι διαχειρίζονταν τα μοναστηριακά κτήματα και ακολουθεί  την τακτική πολλών άλλων Ελλήνων.
Νοίκιασε και εκμεταλλεύτηκε μοναστηριακά κτήματα στην περιοχή της Γιαλόμιτζας, κοντά στο Βουκουρέστι.

Σε τρεις περίπου δεκαετίες απέκτησε τεράστια περιουσία και αντίστοιχα εισοδήματα.
Ο Ε.Ζάππας θέλησε να βοηθήσει την Ελλάδα ν'ακολουθήσει τους ρυθμούς της  βιομηχανικής επανάστασης.
Επηρρεασμένος απο τον Σούτσο για την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, αναλαμβάνει τα έξοδα για την ανέγερση ενός Ολυμπιακού κτιρίου, όπου σ'αυτό εκτός απο πολιτιστικά δρώμενα θα λάμβαναν μέρος και εκθέσεις  δειγμάτων της ελληνικής τέχνης και βιομηχανίας, και θα λειτουργούσε ακόμα ως μουσείο με αρχαιότητες για τους ξένους επισκέπτες.

2.000 αυστριακά φλορίνια ήταν αρκετά για τα πρώτα έξοδα των πρώτων Ολυμπίων
Οι πρώτες σκέψεις σχετικά με την επιλογή του χώρου για την ανέγερση του μεγάρου των Ολυμπίων το τοποθετούσαν στην κορυφή του Παναθηναϊκού Σταδίου, από όπου η Αυλή και οι Ελλανοδίκες θα μπορούσαν  από τον εξώστη να επιβλέπουν τους αγώνες.

Το 1869 όμως, η Βουλή των Ελλήνων διέθεσε περίπου 80.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιας γης μεταξύ του ναού του Ολυμπίου Διός και του τότε Ανακτορικού Κήπου, λαμβάνοντας υπόψη και την επιθυμία του Ζάππα το κτίριο να βρίσκεται όσο το δυνατόν κοντύτερα στο Στάδιο. 
Στη συνέχεια, ο αρχιτέκτονας Αναστάσιος Θεοφιλάς κλήθηκε να αλλάξει το αρχικό σχέδιο που είχε ήδη εκπονήσει ο Φ. Μπουλανζέ.

Υστερα από καθυστερήσεις, στις 20 Ιανουαρίου 1874 κατατίθεται ο θεμέλιος λίθος του Μεγάρου. Στα τέλη της δεκαετίας του 1880 ο Κωνσταντίνος Ζάππας αναθέτει στον Θεόφιλο Χάνσεν τη σύνταξη καινούριου σχεδίου, με την πρόθεση να κάνει εν ανάγκη θυσίες σε βάρος του ήδη οικοδομηθέντος τμήματος.
Η Σκηνή της ιστορικής Αίγλης
Οι επαγγελματικοί ανταγωνισμοί μεταξύ των γνωστότερων αρχιτεκτόνων της εποχής και οι υπόνοιες για σοβαρές οικονομικές καταχρήσεις οδήγησαν σε σοβαρές καθυστερήσεις και δύο φορές στη διακοπή των εργασιών.


Τα εγκαίνια έγιναν, τελικά, με κάθε επισημότητα στις 20 Οκτωβρίου 1888.
Στο Μέγαρο στεγάσθηκε από το 1938 και επί σειρά ετών ο «Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών» και φιλοξενήθηκε από το 1951, μέχρις ότου απέκτησε δική της στέγη, η Εθνική Πινακοθήκη.


Την 28η Μαίου 1979 έλαβε χώρα στο περιστύλιο του Ζαππείου η τελετή υπογραφής της ένταξης της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές  Κοινότητες, τους χώρους του χρησιμοποίησε επίσης η Ελληνική Προεδρία των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατά δε την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εγκαταστάθηκε εδώ το Κέντρο Τύπου
 Στο σημερινό συνέδριο, όπως ήδη σας εξήγησα διοργανώθηκε απο το Υπουργείο Υγείας σε

συνεργασία με την Δημαρχεία των Αθηνών. Σκοπό είχε την συζήτηση με διάφορους



υγειονομικούς φορείς και  ΜΚΟ για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης βελτίωσης της
καθημερινότητας των κατοίκων και την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατόν συνθηκών
διαβίωσης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, η οποία έχει εξαπλωθεί σ'όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η παρουσία  τοξικοεξαρτημένων ατόμων, ο συγκεντρωμένος αριθμός λαθρομεταναστών, αστέγων στο κέντρο της πόλης τείνει να δημιουργήσει ένα γκέτο μέσα στην πόλη και ο κίνδυνος του θανάτου της πρωτεύουσας είναι μεγαλύτερος απο κάθε άλλη χρονική στιγμή τόνισε ο δήμαρχος κ. Καμίνης.

Αμεση αναγκαιότητα ήταν η βοήθεια της πολιτείας στο δύσκολο έργο του Δήμου να κινητοποιήσει κάθε φορέα που μπορεί να βοηθήσει προς την εξυγίανση της κατάστασης που επικρατεί στην Πόλη .
Γι'αυτό τον λόγο υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας(έχουν πια ταυτιστεί  με την λέξη μνημόνιο-και δεν βρίσκουν άλλη πιο επίσημη) μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου και του δημάρχου κ.Καμίνη,το οποίο  περιλαμβάνει προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους στα σχολεία,στις ομάδες των μεταναστών και άλλων ειδικών ομάδων(όπως θέματα trafficking,Aids,τοξικοεξαρτημένους)στους άστεγους, ανασφάλιστους κλπ.ξεκινώντας  μια  μεγάλη εκστρατεία απο όλες τις προνοιακές υπηρεσίες του Δήμου,και των υγειονομικών μονάδων του Υπουργείου.

 Υπογραφές, χαιρετούρες, αγκαλιές, φιλιά και γεμάτοι αισιοδοξία οι δύο άνδρες υποσχέθηκαν στους Αθηναίους πολίτες μέριμνα-ενδιαφέρον και συστηματική προσπάθεια συνεργασίας όλων των φορέων που διοικούν, προκειμένου ν'αλλάξουν την άσχημη εικόνα της πρωτεύουσας.

Όσο κι'αν όλες αυτές οι επισημότητες  μου προκαλούν αισθήματα αποστροφής και αηδίας διότι γνωρίζω πως οι πομπώδεις δηλώσεις των "αρχόντων"  κανένα αντίκρισμα ουσίας και αποτελεσματικότητας δεν έχουν, ευχήθηκα  η προσπάθειά τους να έχει απήχηση, επιτυχία και η Αθήνα να ξανακερδηθεί απο τους κατοίκους της.

Ξελογιάστηκα απο τον φωτεινότητα της ημέρας και έτσι πήρα τον δρόμο της επιστροφής με 

Μια στάση στην βιτρίνα της Boulangerie-patisserie του Paul!
Ρίξτε μια ματιά στις τιμές του Paul...
2.40 το εκλαιράκι, στην Αθήνα του Paul, στο Παρίσι πόσο έχει;
τα πόδια, με μια διάθεση να καλημερίσω όσες ομορφιές ακόμα έχει η πόλη μου...
Noμισματικό Μουσείο
Κλειστό το Μουσείο...τι πρωτοτυπία!!!
τα  λιγοστά μνημειώδη  κτίρια της

και τα ιστορικά στέκια της....


Μέχρι εδώ!

Απο κει και κάτω πέρασα στην "πόλη των κολασμένων..."





30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ Καλές φωτογραφίες και η μουσική του Μάνου συνοδεύουν υπέροχα το καλογραμμένο και πολύ κατατοπιστικό κείμενο σου.
Τελικά πολλές φορές που επισκέπτομαι το μπλογκ σου μαθαίνω χρήσιμα πράγματα.Μου αρέσει αυτό.

Μάχος.

kariatida62 είπε...

@Μάχου: Kαι μένα μου αρέσει που έρχεσαι Μάχο...είσαι καλή παρέα! ;)

dimitris είπε...

kariatida62 kαλημερα, ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ!

Το οδοιπορικο σου παρα πολυ ωραιο, σχεδον τελειο.

Οι ευχες σου στα ''σχεδια'' των δυο πασοκανθρωπων===βρισια===δειχνει οτι εισαι ευγενης και καλοπροαιρετος συνδημοτης.

Καλεσαν τις Μ.Κ.Ο?

Μασες προβλεπονται, πως ρε καραγκιοζηδες θα τα κανετε αυτα, απολυεται υγειονομικους, μειωνεται τους μισθους, κλεινεται τα νοσοκομεια, ερωτησεις δικες μου, του αερα, για να μη γεμισω την σελιδα σου με, @#@%^@#$%@%$@^%#@%#%$@#^%@^%@^%#@%#@%^#@$%@%$@#&^.

Ο μεταναστης επαιτης, με το ΠΕΙΝΑΩ στην ταμπελα-εκκληση, ειναι η απαντηση στους δυο φαρισαιους και στους λοιπους ισκαριωτες που τους πλαισιωναν και πηγες εκει για να τους ''νομιμοποιησεις''.

Αβαντα στους καραγκιοζηδες της πολιτικης μας σκηνης εκανες, εσυ και οσοι παραβρεθηκατε σαν κοινο.

Αλλοθι δωσατε στους ''πριγκηπες'' του πασοκισταν...

μαχαιρης είπε...

Γεια σας..Χαιρετισμοι απο τον..Ξενυχτη σημερα ,φιλο σας...Που
βρηκε παλι ευκαιρια να κοπανησει μερικες ρακες...Λαθραια...!!

Ωραια τα κτηρια σου ΚΑΡΥ και τα εγκυκλοπαιδικα που τα συνοδευουν...

Ειναι αληθεια...Οτι αν δεν υπηρχαν οι Ηπειρωτες...
Θα ημασταν..Αλβανια;;;

kariatida62 είπε...

@dimitris: Xαχαχαχαχα! Βρε Δημητράκη!
"Αβάντα στους καραγκιόζηδες της πολιτικής σκηνής έκανες!"
Μπα, εγώ για το κτίριο πήγα! χαχαχαχαχαχα! Φωτογραφίες έβγαλα! Τι συντάκτρια θα ήμουν, δίχως φωτό? χαχαχαχαχα!
Να σε ρωτήσω κάτι..όταν λες απολύετε υγειοονομικούς, τι εννοείς? Θέλω να είμαι δίκαιη! Απο τις εφεδρείες κλπ. αυτοί που εξαιρούνται είναι οι υγειονομικοί: ιατρικός και παραιατρικός κλάδος που περιλαμβάνει πολλές υγειονομικές ειδικότητες.

Τα σχέδια τους δεν ήταν άσχημα και βέβαια χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά αν όλοι(λέμε τώρα..) θελήσουν να δείξουν φιλοτιμία στους στόχους κάτι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει.
Πώς θα φιλοξενηθούν βέβαια τόσοι λαθρομετανάστες και χρήστες ουσιών δεν μας εξήγησαν, είπαν θα βρεθεί χώρος μέχρι και τις ενέσεις τους να κάνουν όχι σε δημόσια θέα. Οι χρήστες είναι ασθενείς και όχι εγκληματίες(ας ακούγεται και μόνο απο χείλη επίσημα αυτό)είναι ένα μεγάλο βήμα!

Ο "πεινάω"δεν είναι μετανάστης αλλά λαθρομετανάστης! Αλλο σοβαρό πρόβλημα αυτό και δεν βλέπω πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν.
Βέβαια σε λίγο όλοι σαν τον πεινάω θα καταντήσουμε αλλά τέλος πάντων... αισιοδοξία Δημητράκη, και αγώνας...!:)

Y.Γ. Εκείνο που ξέχασα να σου σχολιάσω είναι ότι ενώ βλέπω ως συνεργάτες των αρχών πάντα τους ίδιους και τους ίδιους, δηλαδή ΟΚΑΝΑ,ΚΕΕΛΠΝΟ,Γιατρούς χωρίς σύνορα, απορώ γιατί δεν βλέπω και άλλες οργανώσεις που έχουν τους ίδιους στόχους και σκοπούς να φωνάζουν.
Ζητούν οι αρχές την βοήθεια όλων μας ακόμα όπως είπαν χαρακτηριστικά και του περιπτερά της γειτονιάς, της πλατείας, την βοήθεια της οργάνωσης ας πούμε ΣΤΡΟΦΗ(που έχει θετικότερα αποτελέσματα ν'επιδείξει απο τον ΟΚΑΝΑ) γιατί δεν την ζητούν?
Αυτή και μόνο η αντίδραση,ενοχοποιεί τις πραγματικές επιθυμίες τους και σε παραπέμπει στα καινούργια φαγοπότια που λες και συ...

kariatida62 είπε...

@Μαχαίρης: Kαλώς τον ξενύχτη μου!
Σου άρεσαν τα κτίριά μου έτσι?
Δεν ξέρω τι θα ήμασταν χωρίς τους ηπειρώτες ευεργέτες, εκείνο που ξέρω όμως είναι πως ότι μας έχει μείνει σαν αξιοθαύμαστο έργο και θα μας μείνει, είναι τα έργα που έγιναν μετά απο κάποια Ολυμπιάδα!(Βέβαια η κάθε Ολυμπιάδα χρύσωσε κόσμο και κόσμο, τζάκια και τζάκια-δεν το συζητάμε)αλλά το Ζάππειο μέγαρο μας έμεινε,το Παναθηναικό στάδιο μας έμεινε, το μετρό μας έγινε, οι Αττικές οδοί και οι γεφυρες μας έμειναν, τα στάδια(που ρημάζουν τώρα) μας έμειναν...ε κάτι είναι κι'αυτό μέσα στην μαύρη απογοήτευση και μιζέρια για όλα που έχουμε!

Αγγελική είπε...

Σε μεγάλα κέφια σε βρίσκω φίλη μου, το απόγευμα θα τα δώ με την ησυχία.Η πόλη των κολασμένων επεκτείνεται κάθε μέρα και περισσότερο πάντως.
Καλημέραα!

kariatida62 είπε...

@Mαίρη: Kαλημέρα Μαιρούλα μου!
Κέφια δυστυχώς δεν διαθέτουμε και πώς να τα είχαμε εξ'άλλου, αλλά όσο μπορούμε ακόμα αγαντάρουμε....
Ελα και το απόγευμα, θα σε περιμένω γλυκειά μου.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Υποκλίνομαι!
Γνώση.. δημοσιογραφία... ενημέρωση..άποψη.. φωτογραφικό υλικό..
Τι άλλο λείπει για να σε αναδείξουμε
Αρχισυντάκτρια που λέει και ο Δημήτρης!

Δεν ξέρω αν τείνει να δημιουργηθεί γκέτο στην πόλη ή ήδη δεν έχει γίνει.
Συνεργασίες.. μνημόνια.. υπογραφές με ακριβές πένες και μετά στο αρχείο..
Το απεύχομαι φυσικά αλλά δεν φτάνει μόνο η προσδοκία και η ευχή για να αλλάξει τούτο το δράμα που βιώνουμε!
Στο λιμάνι η ατμόσφαιρα αρχίζει να "βαραίνει" αλλά οι φορείς αλλού τυρβάζουν..

Καλημέρα Κάρυ ΜΟΥ!

α Κενταύρου είπε...

Kαμίνης,Λοβέρδος?Κουβέντα να γίνεται...
δεῖ δὲ χρημάτων,ΚΟΡΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων τη πόλη...
Το πρόβλημα που τους απασχολεί δεν είναι οι λαθρομετανάστες και η εγκληματικότητα το πρόβλημα είναι οι διαδηλώσεις και μας το φέρνο
υν γλυκά γλυκά!
Βέβαια πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ δυο κοινωνικών αγαθών του δικαιώματος της διαμαρτυρίας αλλά και της απρόσκοπτης λειτουργίας της οικονομικής ζωής της πόλης,γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όχι μόνο οι εργοδότες αλλά και οι εργαζόμενοι ,οι μικροπωλητές και λοιποί υφίστανται της συνέπειες κατάχρησης του δικαιώματος της διαμαρτηρίας.
Πιο είναι το μέτρο?

μαχαιρης είπε...

Λοιπον..Ξερεις κατι;;
Ενα ωραιο αφιερωμα στους Ευεργετες να κανεις..
Να βαλεις μεσα τους ηπειρωτες...
Και τους αλλους...Να δουμε...
Παντως εγω..Μονο ηπειρωτες ξερω..!! και βεβαια θα υπαρχει και λογος...!!

dimitris είπε...

kariatida62 ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

11 ΔΕΚ 2011

Ριζικές ανατροπές για εργαζόμενους και παροχές
Σε απόλυτη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, ελέω τρόικας.
Σε πόρισμα άνω των 500 σελίδων, που καταρτίστηκε από την ειδική επιτροπή των «σοφών» του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να παραδοθεί αύριο στην τρόικα, προτείνονται ριζικές ανατροπές στον χάρτη των νοσοκομείων, τόσο σε σχέση με τη λειτουργία και το χαρακτήρα τους όσο και σε σχέση με τους εργαζόμενους και τις παροχές στους ασθενείς. Με τις προτάσεις τους, που εξασφάλισε η «Κ.Ε.», οι «σοφοί» της Υγείας (κυρίως πανεπιστημιακοί και υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου της υγείας) εισηγούνται ουσιαστικά την επιβολή ενός «υγειονομικού μνημονίου» στο ΕΣΥ, με μέτρα που θα αλλάξουν άρδην το δημόσιο χαρακτήρα του, αλλά και τη σχέση εργασίας των γιατρών και του προσωπικού.
Μεταξύ άλλων, η επιτροπή θα θέσει προς έγκριση στην τρόικα και την κυβέρνηση ακόμη και την πώληση δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων καθώς και την παραχώρηση ολόκληρων κλινικών σε ιδιώτες! Εκτός αυτού, θα θέσει υπ' όψιν των τροϊκανών και την αναθεώρηση του θεσμού του γιατρού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ θα προτείνει ακόμη και την εφαρμογή ειδικού «ποινολογίου» για όσους γιατρούς και νοσηλευτές δεν είναι αποδοτικοί και οι οποίοι θα υποχρεούνται να πληρώνουν πρόστιμα!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα δίνουν σε ιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αναρτήθηκε από ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ετικέτες ιδιωτικοποιησεις, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ .

Μπες αν θελεις στην σελιδα τους να διαβασεις για εργαζομενους των 300 ευρω στην Πρεβεζα===Ελλαδα ειναι===.

Λαθρομεταναστες δεν υπαρχουν, μεταναστες ΝΑΙ, οπως οι Ελληνες στην Αμερικη, ξερουν οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι θελουν να πανε στην υπολοιπη Ευρωπη, ομως τους στελνουν στην χωρα μας και τους παρκαρουν εδω, αλλωστε οι εκαστοτε κυβερνησεις, ΠΛΗΡΩΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ'', που κανουμε στην ''αλληλεγγυα'' και ''πνευματικη'' Ευρωπη.
''Βλεπεις'' ποσο στημενο ειναι το παιχνιδι, που οταν τους πιασουν σε αλλη χωρα, δεν τους πρωοθουν πισω στην πατριδα τους, αλλα στην χωρα απ'οπου εφυγαν, οποτε μονο ''λαθρο'' δεν ειναι.

Ρουφιανους θελουν ξανα τους περιπτεραδες, οπως σε αλλες εποχες, μονο που οι καραγκιοζηδες των λευκων κολλαρων, το λενε με ''τροπο''[σικ].

Απο ρεταλια της πολιτικης, τι περιμενεις, προτασεις ΘΟΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ...

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη: Xαχαχαχα! Πάντως παιδιά τ'ομολογώ με την ψωνάρα μου, περνώ μια χαρά! Στον κόσμο μου που λένε....χαχαχαχαχα!
----
Ειδικά για τον Πειραιά, ο υπουργός μας δήλωσε ότι η εικόνα έχει αλλάξει άρδην και πλέον ο Πειραιάς θυμίζει καλές παλιές εποχές. Κι'αυτό γιατί ενέταξε τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ στα Νοσοκομεία της περιοχής και το πρόβλημα λύθηκε! χαχαχαχαχχαχααχα!
Αναρωτιόμουν γιατί τον έβλεπα τόσο σίγουρο και αληθοφανή στις δηλώσεις του, έχω και πολύ καιρό να κατέβω Πειραιά...είπα κι'εγώ: "Bρε μήπως έγινε το θαύμα;"

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου: Aστέρι, δεν πιστεύεις την καλή διάθεση των αρχόντων της πόλης μας? Ζητούν την συνδρομή όλων μας...ανασκουμπώσου λοιπόν και πήγαινε μαζί τους σήμερα να μοιράσεις προφυλακτικά και σύριγγες μιας χρήσεως, ως μια προσπάθεια ενημέρωσης στους "κολασμένους" και αγώνα κατά την εξάπλωση των μεταδοτικών νοσημάτων που αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο.
Καμπανάκια χτυπούν για την aids ελονοσία, φυματίωση και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

kariatida62 είπε...

@MAXAIΡΗΣ: Τι λόγος υπάρχει Μαχαίρη μου? Ο άγονος τόπος τους που τους ταλαιπώρησε και τους έδιωξε μακριά?

kariatida62 είπε...

@DIMITRIS:Δημητράκη, πρέπει αγόρι μου να βρούμε τις σωστές λέξεις για να επικοινωνήσουμε εμείς οι δύο.
Μου λες λαθρομετανάστες δεν υπάρχουν και εννοείς όχι ότι δεν υπάρχει η κατηγορία αυτή αλλά ότι κι'αυτοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν ψάχνοντας για μια θέση στον ήλιο...
Συμφωνώ,οι άνθρωποι δεν φεύγουν απο τις πατρίδες τους για ν'αλλάξουν αέρα. Για τις τραγικές συνθήκες στις χώρες τους ευθύνεται η πολιτική της Δύσης.
Συμφωνούμε μέχρι εδώ.
Ομως εδώ συζητάμε άλλο πράγμα. Μιλάμε για μετανάστες οι οποίοι έχουν έρθει στην χώρα μας λαθραία, δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά. Είναι άστεγοι, ασθενείς, άποροι, φοβισμένοι, εγκαταλελημένοι, κουτσοί στραβοί, άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού, επιρρεπείς και εκτεθειμένοι σε κάθε παράνομη,παραβατική, εγκληματική πράξη!
Έχουν καμμία σχέση με τους δηλωμένους μετανάστες, οι οποίοι έχουν τόπο κατοικίας, χαρτιά, δουλεύουν, ασφαλίζονται, φορολογούνται στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία?
Υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών?
Πάμε τώρα παρακάτω:
Oι συγχωνεύσεις των υπηρεσιών των Νοσοκομείων απ'ότι γνωρίζω έχει να κάνει με τις Διοικησεις τους.
Συγχωνεύονται οι Διοικήσεις τους.
Τον χάρτη ακόμα δεν τον έχω μελετήσει.
Για τους εργαζόμενους των 300 ευρώ που λες, γνωρίζω γιατί δεν συμβαίνει μόνο στην Πρέβεζα αλλά και στην Αθήνα.
Στον χώρο είμαι και γνωρίζω εκ των έσω Δημητράκη.
Με το ενιαίο μισθολόγιο,όλοι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων έπεσαν ακόμα χαμηλότερα μισθολογικά.
Οι κρατήσεις που μας έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αναδρομικά και ακόμα όσες θ'ακολουθήσουν τους επόμενους 2 μήνες της καινούργιας χρονιάς, καθώς επίσης και οι κρατήσεις απο διάφορα δάνεια που είχαν πάρει στο παρελθόν οι εργαζόμενοι, κατάντησαν τον μισθό τους της τάξεως των 300 ευρώ.
Τώρα όσο για την πολιτική και τα σχέδιά τους να ξεπουλήσουν την δημόσια υγεία σε ιδιώτες, παλιό μυστικό αυτό!Ήδη σε πολλούς τομείς έχει γίνει χρόνια όπως συνεργεία καθαρισμού, λογιστήρια, φύλαξη κλπ. χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τόσα χρόνια οικονομικό όφελος!
Ζητούσαν υπέρογκα ποσά.
Τώρα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μπορούν με τις καινούργιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους να χαμηλώσουν τις δαπάνες και να προβούν σε διαφανείς διαγωνισμούς.
Οπου δεν υπάρχουν καρτέλ, (όπως εταιρείες ιατρικών οργάνων, προμηθειών ακτινογραφικού και υγειονομικού υλικού), οι μειώσεις επιτυγχάνονται, όπου υπάρχουν όμως μονοπώλια μεγάλων εταιρειών(συνήθως γερμανικών)δεν πέφτει ούτε ένα ευρουλάκι!

Un par de neuronas... είπε...

Εγώ πιστέυω ότι αυτά τα κάνουν επίτηδες. Πιθανότατα βάλουν λαθρομεταναστες να τους δούμε, να τους φοβάμε, να τους σιχαίνομε, να τους λειπάμε, και μετά να κάνει το καθαρισμό της πόλης οποιαδήποτε ξένη χώρα της βόρειας Ευρώπης και να κάνει σκλαβους και σερβιτόρους τους έλληνες και να μην μας επιτρέπουν να περνάμε τα σύνορα σας, σιγνόμη... τα συνορα τους.

Κάτι κατάλαβες;;;

Φιλιά πολλά.

Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες τα λένε όλα.

kariatida62 είπε...

@Veronica Marsa:Eχουν σχέδια πολλά για μας Βερονικούλα μου, πολλά...!
Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες μπήκαν για να στείλουν μήνυμα, γιατί όπως ξέρουμε χίλιες εικόνες μία λέξη!
Φιλιά κι'απο μένα αγαπημένη φίλη μου.

α Κενταύρου είπε...

Kάρυ το ξέρεις υπήρξα δημ. υπάλληλος .Όσο και να προσπαθώ να υποστηρίξω το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας τόσο η επαφή μαζί του με οδηγεί στο αντίθετο.Σήμερα βρέθηκα στον ΟΠΑΔ η ταμπέλα έγραφε ώρα εξυπηρέτησης κοινού 7.30 μέχρι 1.30 βρισκόμουν πράγματι στις 7.30 κανένας δημ.υπάλληλος δεν είχε εμφανιστεί κατά τις 7.45 άνοιξε τη πόρτα και μετά τις 8.00 άρχισαν σταδιακά να εμφανίζονται οι διάφοροι 8.10 εμφανίστηκε ο αρμόδιος για τη περίπτωση μου(ο ένας εκ των δυο ο άλλος δεν είχε εμφανιστεί όταν έφυγα).Αν υποθέσουμε ότι ήμουν εν ενεργεία εκπαιδευτικός το δικό μου κουδούνι χτυπά 8.00 θα με περίμεναν στους διαδρόμους 25 παιδιά η καθυστέρηση αυτή θα μείωνε το κύρος μου χωρίς τη δική μου ευθύνη.Τι υπευθυνότητα να διδάξω όταν ο ίδιος καθυστερώ.
Η προισταμένη της υπηρεσίας ήταν και αυτή απούσα.
Αυτοί που υποτίθεται ότι προσπαθούν να προστατέψουν το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας αυτοί συντελούν με τις συνδικαλιστικές πρακτικές στο να απαξιώνεται στα μάτια των πολιτών ο δημόσιος χαρακτήρας του.Διότι προστατεύοντας τον μη αποδοτικό ,αυτόν που δε τηρεί το ωράριο του δεν συμβάλλεις στην εμπιστοσύνη του κόσμου στο δημόσιο χαρακτήρα.Στην Αμερική είναι βέβαια μεγάλο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας σε ιδιωτικά χέρια αλλά μερικές δραστηριότητες είναι στο κράτος σε καμία περίπτωση όμως οι δημ. υπάλληλοι δεν διαφέρουν σε συμπεριφορά από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Αγγελική είπε...

Καφεδάκι μου έφτιαξες; ήρθα φίλη μου, με ολίγη παρακαλώ.

zoyzoy είπε...

Μπράβο Κάρυ με κατατόπισες πλήρως το κείμενό σου είναι άψογο με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες!

Αντί ν'αδειάζει από μετανάστες και άστεγους λόγω ανεργίας το κέντρο απειλήται να γίνει γκέτο?

Από τιμές πάντως σκίζεται??

Καλό ΣΒΚ με θαλασσινά φιλιά!

Frezia είπε...

Πω, πω...Κάρυ,με συνεπήρες πάλι!
Φαντάσου τι σημασία έχει για μένα
η περιγραφή και οι φωτογραφίες του
Ζαππείου.
Μόνο από έξω το έβλεπα,όταν τύχαινε
να περάσω από κει, σε κάποιο από
τα ταξίδια μου στην Αθήνα.
Αναρωτιόμουν πως είναι από μέσα?
Ελυσες τις απορίες μου με το παραπάνω.
Να είσαι καλά να μας ξεναγείς και σε άλλα μνημεία της Αθήνας.
Να μη βλέπουμε μόνο τα αρνητικά της
Πρωτεύουσας!
Καλό βράδυ...

bilsot είπε...

Γεμάτη μέρα και ξεποδάριασμα κανονικό !!!
Όσο για το σύγχρονο κεφάλαιο, που δεν έχει χρώμα , κόμμα , πατρίδα και όνομα , πού να βρεθούν οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ;;;;;;

kariatida62 είπε...

@α-Κενταύρου:Ξέρω Αστέρι μου πως ήσουν λειτουργός και όχι δημόσιος υπάλληλος!
Και απ'ότι έχω καταλάβει τόσο καιρό που ιντερνοσυγχρωτιζόμαστε απο τους λειτουργούς που σέβονταν τον ρόλο τους με το παραπάνω!
Σε καμμία περίπτωση δεν θα βάλω την δική μου προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ίδια με την δική σου!
Εσύ ήσουν καθηγητής επέτρεψέ μου να σε πω ΔΑΣΚΑΛΟ που έχει βαρύνουσα έννοια για μένα!
Είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις τις δικές σου υποχρεώσεις με τις δικές μου?

Δεν αντιλέγω...σ'όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχουν οι ικανοί, οι φιλότιμοι, οι παραγωγικοί, οι αποτελεσματικοί και οι μη!
Μικρό το κακό να συναντούμε τους κακούς δημόσιους λειτουργούς στους ΟΠΑΔ, δήμους, εφορίες κλπ, απο το να τους συναντούμε στον χώρο τον δικό σου, που δυστυχώς η προσωπική μου εμπειρία, έχει δώσει κάθε δικαίωμα να τους χρεώνω πάρα πολλά!

Τώρα τι να πω, για το συγκεκριμένο παράδειγμα...στόχω ξαναπεί, όλα ξεκινούν απο την κορυφή, απο την ηγεσία!
Εγώ είμαι απο το 2000 προιστάμενος και οι ημέρες που έχω πάει στην δουλειά μου μετά απο τους υφισταμένους μου είναι μετρημένες στα δάχτυλα.
Θα τόχεις φαντάζομαι διαπιστώσει, απο την πρωινή ώρα που σου στέλνω τις πρώτες ινετρνετικές καλημέρες μου!
Επίσης θα πρέπει να προσθέσω ότι απο το 1981 διατελώ συνδικαλιστικό μέλος του συλλόγου των εργαζομένων της υπηρεσίας μου(είτε σαν πρόεδρος,είτε σαν γραμματέας, είτε σαν εκπρόσωπος στο Δ.Σ) Επομένως δεν είναι θέμα συνδικαλισμού αλλά εργασιακής συμπεριφοράς!

kariatida62 είπε...

@Μαίρη: Nα σου φτιάξω καλή μου, αν και άργησα λίγο σήμερα, τέτοια ώρα που έφτασε θα τον πιείς? Μετά πώς θα κοιμηθούμε?χαχαχαχαχαχαχαχα!

kariatida62 είπε...

@Zoyzoy: Eίδες, είδες τιμές Ζουζούκα μου στην πατισερί του Πώλ?????
Και έμπαινε μέσα κόσμος και ψώνιζε!!!
Καλά να τους κάνουν....λοιπόν και φθηνά τα είχαν κοστολογήσει!
Για άνοιξε και συ μια μπουλανζερί πατισερί στην Σύρο, να σου πω εγώ πού θα πάει να κρύψει τα εκλαιράκια του ο Πωλ!
-----
Αδειάζει απο Ελληνες το κέντρο, εφ'όσον απολύονται και κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις και γεμίζει απο αστέγους, λαθρομετανάστες και τοξικομανείς! Επομένως τι περιμένεις δεν θα μετατραπεί σε γκέτο το κέντρο της πόλης? Το διαβεβαίωσε και ο Δήμαρχος που όπως εξήγησε στον πόρτο-παρόλε υπουργό, τα έσοδα του Δημου απο τα δημοτικά τέλη μειώνονται σε ανησυχητικό βαθμό...!

kariatida62 είπε...

@Frezia:Ναι ήταν μια ευκαιρία για εσάς τους Βορείους να πάρετε μια γεύση απο το εκπληκτικής αρχιτεκτονικής αισθητικής ιστορικό κτίριο του Ζαππείου μεγάρου.
Χαίρομαι.Λουλουδάκι μου που ευχαριστήθηκες την ξενάγησή μου.

Καλό βράδυ Λουλούδι μου, μόλις σήμερα έλαβα το δέμα!
Θα αναφερθώ στο θέμα και θα ευχαριστήσω ιδιαιτέρως...

kariatida62 είπε...

@bilsot: Nαι είδες και ο Τσοχατζοπουλος ακριβώς τα ίδια με τον ΄Ζαππα έπραξε!
Ζητά κι'αναδρομικά!!!! Το θράσος στο μεγαλείο του!!!
----
Κανένα ξεποδάριασμα! Ξέρεις πόσο μ'ευχαρίστησε η βόλτα Βασίλη?
Τόσο όμορφη μέρα δεν σου έκανε καρδιά να χωθείς σε μέσα συγκοινωνίας...

magda είπε...

Μπράβο Κάρυ μου και σ'ευχαριστώ, αφού μέσα από μία βόλτα και με υπέροχες φωτογραφίες, μας παρέδωσες ένα θαυμάσιο μάθημα ιστορίας!!!
Πολλά φιλάκια

kariatida62 είπε...

@magda:Κι'εγώ σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλη μου.