bilsot - AMATEUR PHOTOGRAPHER - ...Λείπει μια Καρυάτιδα! Μα εμείς θα την φέρουμε πίσω!

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

KIZOMBAρικο Μαμούνι

Kάρυ: Kάτσε Μαμούνι, επιτέλους σε μια μεριά !
Σήμερα με ζάλισες....μ'αυτά τα βήματα μπρος-πίσω δεξιά αριστερά! Άσε αυτό το κούνημα στο κ@λ@ρ@κι σου πέρα -δώθε! Τι παριστάνεις απο το πρωϊ!?
Μαμούνι: Xορεύω!
Κάρυ: Tι σόι χορός είναι τούτος?
Μαμούνι: O καινούργιος χορός!  ΚΙΖΟΜΒΑ λέγεται!
Κάρυ: KIZOMBA??? Δεν τον έχω ξανακούσει ούτε το έχω ξαναδεί να τον χορεύουν.
Μαμούνι: Eμ πού να τον δεις εσύ αυτόν τον χορό, Κάρυ, στα μουσεία που πηγαίνεις?
Αυτόν τον χορό θα τον δεις μέσα σε αίθουσες που φιλοξενούν κι'άλλες μουσικές και χορούς του Κόσμου!
Οπως ας πούμε στο folie club κοντά στην Λ.Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους.
Και τι εθνικότητος χορός είναι αυτός Μαμούνι?
Μαμούνι: Eίναι ένας συνδυασμός Αφρολάτιν, παραδοσιακό της ευρύτερης πορτογαλο-αγκολέζικης κουλτούρας.
 Η κιζόμπα παρουσιάζει ομοιότητες με τη βραζιλιάνικη σάμπα! Ξέρεις να χορεύεις σάμπα Κάρυ?
Κάρυ: Eσύ Μαμούνι ξέρεις κατα πού πέφτει η Αγκόλα?
Μαμούνι: A!!! Tα μασάω εγώ αυτά! Στην Λατινινική Αμερική κοντά στην Βραζιλία! Γι'αυτό και η ΚΙΖΟΜΒΑ μοιάζει με την Σάμπα!
Κάρυ: Η γεωγραφία  σου και του μπογιατζή ο κόπανος Μαμούνι! 
Στο χορό πρώτο μου είσαι, μα στην γεωγραφία μετακομίζεις  τα Καλάβρυτα στον Ν.Ροδόπης!
Γρήγορα στον χάρτη!!! Φέρε αμέσως τον χάρτη! 
Μαμούνι: (οφού!!! τι έπαθα πάλι το κακόμοιρο,με την μουρλέγκω στο τέλος θα με βάλει να τον καταπιώ αυτόν τον ρημαδοχάρτη) Μα Κάρυ ...άσε με πια μ'αυτή την Γεωγραφία ! Την ξέρω...
Κάρυ: Mαμούνι, τον χάρτη τώρα αμέσως! Χωρίς γνώσεις γεωγραφίας, πουλάκι μου θάσαι σαν τυφλό. Βέβαια δεν φταις εσύ έτσι όπως σου την μαθαίνουν στο σχολείο. Η γεωγραφία μαθαίνεται με χάρτη, όπως την μαθαίναμε παλιά εμείς! Ήπειρος-ήπειρος, χώρα-χώρα,νομός-νομός,επαρχία-επαρχία ξεχωριστά! Μόνο έτσι καταφέρνεις να την μάθεις! Ντροπή Μαμούνι μου, να γνωρίσεις αύριο μεθ'αύριο έναν ιμπρεσσάριο που θα  σε καλέσει να πας σε μια πόλη της Αμερικής, ας πούμε, και συ να μη γνωρίζεις το αεροπλάνο πού θα σε πάει...
Μαζί  καρδούλα μου θα τα μάθουμε όλα τα κράτη με τις πρωτεύουσές τους! 
Εύκολα... και χορεύοντας!

Η Αγκόλα λοιπόν είναι  

χώρα στη νοτιοκεντρική Αφρική, με έκταση 1.246.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009, 12.799.293 κατοίκους 
 Η πρωτεύουσά της είναι η Λουάντα. Η Αγκόλα είναι πρώην πορτογαλική αποικία και κέρδισε την ανεξαρτησία της στις 11 Νοεμβρίου του 1975.
Η Αγκόλα υπήρξε επί 500 χρόνια πορτογαλική αποικία.
 Συνορεύει στην ξηρά βόρεια και βορειοανατολικά με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, νοτιοανατολικά με τη Ζάμπια και νότια με τη Ναμίμπια ενώ βρέχεται δυτικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό επί 1.650 χμ. Ο πληθυσμός της Αγκόλας αποτελείται κατά μέγιστη πλειοψηφία κυρίως από τρεις ομάδες, οι οποίες υπάγονται στην οικογένεια των Μπαντού. Στα νότια παράλια ζουν Βουσμάνοι νομάδες. Οι ομάδες των Μπαντού ξεχωρίζουν λόγω των διαφορετικών τους διάλεκτους.
Η πρωτεύουσα Λουάντα ιδρύθηκε το 1575. Στις αρχές του 17ου αιώνα συγκρούστηκαν οι Πορτογάλοι με τους Ολλανδούς και έγιναν εξεγέρσεις από τους αυτόχθονες. Στα μέσα του 18ου αιώνα οι ανταρτοπόλεμοι έλαβαν τέλος και στα μέσα του 19ου αιώνα άρχισαν να συρρέουν κύματα μεταναστών από τη Βραζιλία και τη Μαδέρα, όπως επίσης και Μπόερς της Νότιας Αφρικής. Στα τέλη του 19ου αιώνα καθορίστηκαν τα σύνορα με διεθνείς συνθήκες, Το 1935 η Αγκόλα ανακηρύχθηκε αναπόσπαστο τμήμα της Πορτογαλίας το 1935 και το 1951 έγινε υπερπόντια επαρχία της Πορτογαλίας.
Τελικά η Αγκόλα ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος στις 11 Νοεμβρίου του 1975, με την ονομασία Λαϊκή Δημοκρατία της Αγκόλας, από το Λαϊκό Κίνημα Απελευθέρωσης της Αγκόλας (ΛΚΑΑ, γνήσια ονομασία: Movimiento Popular de Libertação de Angola (MPLA)), μια από τις τρεις ανταρτικές οργανώσεις που είχαν αρχίσει τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Ηγέτης της εν λόγω οργάνωσης ήταν ο Αγκοστίνιο Νέτο
Το κράτος είναι αραιοκατοικημένο, με μέση πυκνότητα γύρω στους 10 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η αστικοποίηση είναι περιορισμένη εξαιτίας και του ανθυγιεινού κλίματος της ακτής. Ωστόσο το 57% του συνολικού πληθυσμού ζει στα αστικά κέντρα
Η οικονομία των μεγάλων πόλεων, που είναι λιγοστές, επλήγη λόγω του εμφυλίου πολέμου. Οι πέντε μεγαλύτερες πόλεις είναι:
  • Λουάντα (2.800.000 κάτοικοι)
  • Χουάμπο (203.000 κάτοικοι)
  • Μπεγκουέλα (155.000 κάτοικοι, λιμάνι με βιομηχανίες)
  • Λομπίτο (150.000 κάτοικοι, το μεγαλύτερο λιμάνι στο κράτος, με επαρκή υποδομή)
  • Λουμπάγκο (105.000 κάτοικοι, εμπορικό κέντρο, με αεροδρόμιο, έδρα πανεπιστημίου)
Τα πορτογαλικά είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας αλλά και η περισσότερο διαδεδομένη. Άλλες γλώσσες της Αγκόλας είναι οι τοπικοί διάλεκτοι των γηγενών λαών, όπως π.χ. τα Ουμπουντού, Κιμπουντού, Νγκαγκέλα, Κικόνγκο και Οσιβάμπο.
To 53% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί (Ρωμαιοκαθολικοί 38%, Προτεστάντες 15%). Οι υπόλοιποι (47%) ανήκουν σε ντόπιες παραδοσιακές θρησκείες
Οι φυσικοί πόροι της Αγκόλας είναι σημαντικοί, σε σύγκριση με τις περισσότερες από τις άλλες αφρικανικές χώρες, που προσφέρονται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη βιομηχανικής οικονομίας. Υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, συγκεντρωμένα στις παράκτιες θαλάσσιες ζώνες, κοντά στην Καμπίντα και στον ποταμόκολπο του Κονγκό
Ο αγκολέζικος πολιτισμός είναι κατακερματισμένος σε μυριάδες κομμάτια, που καθένα έχει έντονα τοπικά χαρακτήρα, αλλά οι ρίζες του ανάγονται στην ευρύτερη κεντροαφρικανική παράδοση των Μπαντού, την οποία μοιράζονται και οι γειτονικές χώρες. Οι λαοί που ζουν στην Αγκόλα είναι γενικά μητρογραμμικοί ενώ οι γενεαλογικές γραμμές ή οι εκτεταμένες οικογένειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην κοινωνική ζωή των ατόμων. Οι άνθρωποι δηλώνουν συχνά πίστη σε προαποικιακούς βασιλιάδες ή πολεμάρχους, ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν έχει καμία πλέον σχέση με τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.
Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν έντονα σημάδια από ένα εκτεταμένο προαποικιακό σύστημα δουλοκτησίας, το οποίο οι αποικιακές αρχές καθυστέρησαν πολύ να καταργήσουν.
Η πολυγαμία, η προγονολατρεία και η μαγγανεία αποτελούν πρακτικές που ακολουθούνται ακόμη και από πολλούς προσηλυτισμένους στον χριστιανισμό
Οι παραδοσιακοί πολιτισμοί βρίσκονται υπό τη συνεχή πίεση των Δυτικών πολιτισμικών επιρροών, οι οποίες τείνουν να κυριαρχήσουν στις πόλεις.

Αυτά ...τα ολίγα χρειάζεται να γνωρίζεις για να καταλάβεις καλύτερα και τον χορό που αμέσως τώρα θα μου δείξεις και σε μένα να χορεύω!
Γιατί θα πρέπει να ξέρεις Μαμούνι μου, ότι ο χορός πολύ μου αρέσει! Ενώνει μαζί με το τραγούδι τους λαούς του Κόσμου μας!
Μαμούνι: Σωστά Κάρυ μου, ο χορός ενώνει τους ανθρώπους! Έλα πιάσε με λοιπόν και παρακολούθησε το ζευγάρι αυτό και προσπάθησε κι'εσύ να με χορέψεις με τα ίδια βήματα:
Kάρυ: Yπέροχο Μαμούνι μου, το ΚΙΖΟΜΒΑ  σε ξεσηκώνει!!!
Μαμούνι: Nαι μόνο κούνα και λίγο τα γοφάκια σου Κάρυ, μη στέκεσαι λες και έχεις καταπιεί καλάμι!
Χορεύεις έναν ερωτικό αισθησιακό χορό και ακολουθείς τα βήματα του παρτενερ που επέλεξες να λικνιστείς.... να κοίτα εδώ:  KIZOMBA-ΡIKO Μαμουνάκι μου εσύ!!!
ΚΙΖΟΜΒΑ-ΚΙΖΟΜΒΑ!!!

46 σχόλια:

~reflection~ είπε...

ωχ......
ωχ..........
ωχ..............

μη με βαζεις να διαβασω οοοοοοοοοοοοοοοολη την περιγραφη....

εγω πιάνω το Μαμουνι από το χερακι.....
χορευω παραξενα..
με ματια κλειστα...
με ενστικτα ελευθερα....
πανω στο μουσικό χαλί σου....

δεν ήξερα πως ήξερα αυτον τον χορο....
μα...
πως καθε φορα με εκπλήσεις....
και υπογεια μου ξυπνας όσα είχα μαθει σε μια άλη ζωή ενδεχομενως....

Καρυ τι εισαι???..
ΜΑΓΙΣΣΑ???

μμμμμμμμμμμμμμμμ.....

με μαγεψες........
φευγω χορευοντας!!!....

kariatida62 είπε...

@reflection: Πόσο μ'αρέσει να σε βλέπω ν'αλλάζεις ονόματα, πρόσωπα, ιδιότητες!
Σαγηνεύομαι απο τις συνεχείς μεταμορφώσεις σου που όλες καταλήγουν στην φωτιά!
Η Φωτιά στοιχείο των εκ των άστρων χαρισμένο στοιχείο της ύπαρξής μου...
---
Δεν έχεις μελετήσει σε βάθος έναν-έναν αυτοχαρακτηρισμό του προφιλ μου γι'αυτό εκπλήσσεσαι!
Αρνούμαι πεισματικά τις ιδιότητες μιας μάγισσας...προβάλλω μόνο τα χαρίσματα της Γυναίκας που είμαι!
Χόρευε...χόρευε μαζί μου!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΩΡΕΨΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΜΟΥΝΙ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@κόκκινο φουστάνι: Έλα γυναικάρα μου με τα κόκκινα να στο μάθω για να το χορέψεις με το καλύτερο αρσενικό μαμούνι που θα διαλέξεις εσύ!!!
Να σκεφτείς τόμαθε και η Κάρυ μου και να δεις τί καλά που το χορεύει....;)

ღ oneiremata ღ είπε...

απίθανο μαμούνι, απίθανη Κάρυ!!!
αισθησιακός χορός, αισθησιακές φιγούρες και φυσικά και η γεωγραφία, γεωγραφία...ολοκληρωμένη ενημέρωση και γνώση!
την γεωγραφία την νεροπέρασα, το συνήθιζα από παλιά άλλωστε...αλλά τα βιντάκια με τις χορευτικές φιγούρες ήταν σίγουρα λιγότερο βαρετά κι απολαυστικά...
πολύ μ' αρέσουν κι εμένα αυτοί οι χοροί, που έχουν λυκνίσματα, αγκαλιάσματα κι είναι τόσο ερωτικοί!!
πολλά φιλάκια :))))

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@Oneiremata: Kαι γω Ονειρεμάτα μου την νεροπέρασα...μη νομίζεις! Αλλά τώρα ξέρω πολύ καλά ότι η Αγκόλα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αφρικής και η πρωτευουσά της είναι η Λουάντα!
Αν μας μείνει αυτό νομίζω αρκεί!
ΚΙΖΟΜΒΑ Ονειρεμάτα μου, ΚΙΖΟΜΒΑ!;)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Μα είσαστε Υπέροχα πλάσματα. Εκτός από τον χορό και τον αισθησιασμό του, εκτός από εξαιρετική περιγραφή κάνετε ταξίδια στον κόσμο. Τι να σου πω έχω εντυπωσιαστεί με εσάς τα δυο.
Το βράδυ θα χορέψω ΚΙΖΟΜΠΑ με την γυναίκα μου. Και ευτυχώς που αύριο είναι Κυριακή..

kariatida62 είπε...

@Χριστόφορος: Xαχαχαχαχαχα! Δεν επιλέχθηκε τυχαία το Σάββατο γι'αυτήν την ανάρτηση Χριστόφορε!;)
----
Λες εγώ και το Μαμούνι μου να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας?:P)

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μαμούνι, άσε την Κάρυ!
Περισσότερο "γυναίκα" από λόγου μου δεν θα βρεις!
Να στροβιλιστούμε στις πίστες.. να σε σέρνω στα κλαμπάκια...

Η κυρά σου είναι του "σοβαρού"

Καπετάνισσα είπε...

Καρυυυυυυυυυ και μαμούνι...

Βάζω στη διαπασών το κομμάτι και αρχίζω να χορεύω πάνω στη γέφυρα....

Το θέμα είναι πως θα κάνουμε τον καπετάνιο να κουνηθεί και να λυγηθεί που με κοιτάζει, μου χαμογελάει .... Βρε πάω να τον αρπάξω αμέσως!!


(τελεια ανάρτηση)

Τα φιλιά μας!

kariatida62 είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη
Kάρυ:Μαμούνι, όταν θα βγαίνεις για clubing, θα σ'αφήνω μόνο αν πηγαίνεις με την Αντιγονούλα μας...αλλιώς έξω δεν έχει!

kariatida62 είπε...

@Καπετάνισσα:Πρόσεξε μόνο τον καπετάνιο σου,να μην χάσει λυκνιζόμενος την ρότα του καραβιού σας και σε ρίξει σε καμμιά ξέρα....χαχαχα!
-----
Παράπονο καπετάνισσα στόχω, όλο βάρδια τον έχεις τον καπετάνιο και συ συνεχώς βόλτα στα λιμάνια μου είσαι....χαχαχα!
Εχετε και τα δικά μας φιλιά!

GiP είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...

@GIP:Mόνο ένας Λατινοχορευταράς και μαμποαναθρεμένος θα μπορούσε να γράψει τόοοοσα σε μια παρόμοια ανάρτηση!
Δεν έχω καμμία μα καμμία αμφιβολία οτι τα 110 κιλάκια σου ως δια μαγείας χάνονται στο άκουγμα και μόνο των ρυθμών αυτών!
Για τον μαύρο με το καπέλλο είχα και γω τις ενστάσεις μου αλλά κατέληξα πως το στυλ του αντιπροσωπεύει αυτό το mixed ΑΦΡΟ-λάτιν του συγκεκριμένου χορού! Εγώ το ΚΙΖΟΜΒΑ δεν το ήξερα!
Το πρωτοείδα πρόσφατα στο κλαμπάκι που ανέφερα παραπάνω...
Η σχέση μου με τους λάτιν χορούς όπως και μ'όλους τους υπόλοιπους που χορεύω είναι σε καθαρά ερασιτεχνικά επίπεδα...μόνο για να εκφράζομαι μέσα απ'αυτούς!
Την πρώτη φορά που πρωτοχόρεψα Λάτιν ήμουν σε ηλικία μόλις 16 ετών και βρέθηκα σε μία τεράστια αίθουσα χορού, (πολύ μακριά απο την Ελλάδα), με ζωντανή ορχήστρα!Ο ασχημότερος άνδρας που υπήρχε εκεί μέσα μ'επέλεξε και με ζήτησε να χορέψουμε! Δίστασα, ομολογώ σοκαρισμένη απο την ασχήμια του και το μαύρο χρώμα του. Ήταν μόλις 17 ετών απο την Αιτή. Εγώ δεν ήξερα να παίρνω τα πόδια μου. Σε πέντε λεπτά χόρευα όλους τους λάτιν χορούς, γιατί με οδηγούσε ο καλύτερος χορευτής της αίθουσας! Δεν μ'έχει ποτέ ξαναχορέψει άλλος άνδρας τόσο όμορφα όσο ο μικρός εκείνος Αϊτινός!

Κι'εγώ σ'ευχαριστώ που μου τον θύμησες...

kariatida62 είπε...

@Gip:Σε παρακαλώ γράψε στο διηγημά σου για τις χορευτικές σου εμπειρίες...
Πώς μπορεί κάποιος να γίνει στόχος γιατί ξέρει και του αρέσει να χορεύει;
Θα τρελαθούμε εντελώς πια;

Ημαρτον!!! Στοχοποιήστε με γιατί χορεύωωωωωωωωωω και δεν σταματώ να χορεύωωωωωωωωωωω!!!

MINIMARKET είπε...

εγω τωρα με ποια να χορεψω ? με το μαμουνι ή με την ΚΥΡΑ ?
ρητορικη ειναι η ερωτηση , γιατι εχω ηδη προαποφασισει με ποια θα χορεψω !
με συγχωρεις μαμουνακι μου αλλα η αδυναμια μου ειναι εμφανης !!!
και πως θα μπορουσα αλλωστε .....
εξαλου εχω δωσει και ορκο υποταγης στην ΚΥΡΑ μου !!!
και σαν σωματοφυλακας ποτε δεν θα τον παρεβαινα !!

GiP είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kariatida62 είπε...

@Μινιμάρκετ:Kαλώς τον μου κι'ας έχεις αργήσει πολύ τον τελευταίο καιρό....
Θα το πάμε τι λες? θα το καταφέρουμε το ΚΙΖΟΜΒΑ?
οh fwa oh fele Mίνι!!!

kariatida62 είπε...

@GIP: Βρε Γιώργο, προσπαθώ να καταλάβω τον παραλληλισμό σου! Δεν νομίζω ότι μπορούμε να παραλληλίστούμε με το παράδειγμά σου!
Εκείνη η εποχή ήταν πολύ διαφορετική απλούστερη, φτωχότερη και γι'αυτό ωραιότερη... Δεν προκαλούμε με τις αναμνήσεις μας κανένα νεώτερο...πιστεύω! Ξέρεις πώς μας βλέπουν αυτοί? Με οίκτο...και λέν "τα καυμένα τα πουρά νοσταλγούν τα ξεπερασμένα μεγαλεία τους!
Καλά έκανες(αφού έτσι ένιωσες καλύτερα) και έσβησες το προηγούμενο σχόλιό σου, αλλά να η απάντηση η δική μου σ'αυτό θα στέκει ξεκάρφωτη χαχαχαχα( και τότε να δεις τι έχουν να σούρουν οι νεότεροι της πουρό-Κάρυς!!!)
Θέλεις να σβήσεις και την δεύτερη? Εγώ την διάβασα!
(Να σου πω σιγά στ'αυτί...απο ποιούς να φυλαγόμαστε; Aπο ποιούς θ'ακούσουμε το βούλωστο;)
Βρε να σου πω, κάτι που διαπίστωσα, ελάχιστοι είναι οι πολλοί νεότεροί μας! Σε πουρομπλογκογειτονιά κατοικούμε, ακόμα να το καταλάβεις???χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

GiP είπε...

Α ρε Κάρυ....

Μπορεί να έμαθες τις χαριτωμενιές του φίλου σου, αλλά δεν έμαθες και τα στραβά του.

Στο λέω πριν με πεις υπερβολικό. Παθαίνω συχνά κρίσεις πανικού, για οποιοδήποτε θέμα, ο Χριστόφορος το έχει υποστεί αυτό και ξέρει καλά τι εννοώ.

Ανεβαίνει η πίεση μου ? Μη πως να πάω νοσοκομείο, να το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, στρίβουν τη γωνία έρχονται !! Ξέρεις πόσες φορές έβαλα τη γυναίκα μου να με τρέχει ?

Ακούω ΤΗ ΦΩΝΗ των παιδιών μου "κάπως" στο τηλέφωνο ? Κάτι έχουν, δε μπορεί, κάτι έχουν και μας το κρύβουν ! Να αγρύπνια και μάυρες σκέψεις !!

Διαβάζω ότι θα γίνει συγκέντρωση αντιεξουσιαστών ή φοιτητών ή μαθητών ? Είναι καμία επέτειος και θα την "γιορτάσουν" ? Να οι ταραχές, να τα πτώματα, ο εμφύλιος στρίβει τη γωνία, έρχεται. Πάρτε γαλότσες να μη λερωθείτε από το αίμα !!

Στα σατυρίζω τώρα αλλά ΔΕΝ είναι πλάκα. Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου τα ξέρουν ! Μιλάμε για ΤΟΝ "μαυροσκεφτειάδη" όπως με λένε.
Και να τα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά !!

Το χειρότερο... και να πετύχω κάτι από όλα αυτά που λέω, συνέχεια αναλύσεις κάνω, κανείς δεν θα με πάρει στα σοβαρά. Θα την πάθω σαν τον ψεύτη βοσκό. Με τα τόσα που έχω πει και έχω "προβλέψει"...

Ξέρεις γιατί ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ δεν επεδίωξα διευθυντική θέση ? Γιατί πο΄τε δεν επεδίωξα να "με σπρωξω" με πραγματικές ή άλλες ικανότητες ? Γιατί αν γένεις επεικεφαλής, πρέπει να συγκρουσθείς ! Ε εγώ αυτό ΔΕΝ το αντέχω !! Θέλω να είμαι ο Γιωργάκης, το καλό παιδί που όλοι αγαπάνε και κανακεύουν. Μετράω και το τι γνωμη έχει για μένα και ο τελευταίος άσχετος !!

Αγάπα με με τα ελατώματα μου !!

kariatida62 είπε...

@ GIP:Eσύ ο Παυλίδης??? Παθαίνεις κρίσεις πανικού?!?!
"Το καλό παιδί"! Δεν φταις εσύ καλέ μου φίλε για τα ελαττωματάκια σου αυτά! Φταίει η εποχή σου(μας). Αυτή μας άφησε πολλά κατάλοιπα!
Αλλους έτσι και άλλους αλλιώς! Κάθε γενιά με τα προβλήματά της...
Αλλά....έλα δεν το βάζουμε κάτω !
Πολύ στο μπλα-μπλα μ'εχεις τόση ώρα Παυλίδη και με τρώνε τα ποδαράκια μου! Θα με χορέψετε το δεύτερο τραγουδάκι αγαπητέ μου Γεώργιε? ;)

matthaios o Krhs είπε...

Σαν να ακούω Βραζιλιάνικο χορό..Πολλά κοινά στιχεία έχουν οι χώρες της Αφρικής με την χώρα της Σάμπα..Με πιάνει μελαγχολία ,εχω ζήσει τετοιους μαγικούς χορούς μικρό παιδί στους τροπικούς..Φοβερός χορός ,απόλυτα αισθησιακός ..Μπράβο Κάρυ..Το μαμούνι πάντως ειναι ο νέος ...Τραβόλτα..

kariatida62 είπε...

@matthaios o Krhs: Aλλος απο το σταυρό του Νότου!
Ωχου μας έπνιξαν οι αναμνήσεις...
Κιζομπάρετεεεε ορέ!!!
Ξεχάστε τα όλα και χορέψτε σε ρυθμούς ΚΙΖΟΜΒΑΑΑΑ!!!

GiP είπε...

Βαρετή η γκρινια μου και σόρυ.

Και μετά... έχω και τις αντιφάσεις μου... Τρέμω για την υγεία μου, γιατροί, οικογένεια, φίλοι, συγγενείς με παρακαλούν να αδυνατίσω. Μου λένε ότι δεν θα μακροημερεύσω στα χάλια μου. Τα χάπια που παίρνω με τις φούχτες με κρατάνε !
Ε δεν κάνω δίαιτα. Κι ας ξέρω ότι έχουν δίκιο !!

Το ίδιο ισχύει και για άλλες καταστάσεις. Φοβάμαι κάτι (την ανωνυμία π.χ.) αλλά δεν κάνω κάτι (να στρώσω τον κώλο μου να γράψω το δεύτερο βιβλίο. ¨Ολα "θα" και "θα" και "θα"...)

Και πάει λέγοντας και σε άλλες περιπτωσεις τα ίδια.

Βίτσια ο δικός σου ε ?

Δεν ήμουν έτσι μέχρι τα 45 μου περίπου. Μετά σιγά σιγά, με πήρε και με σήκωσε !!

Αντε... μετά από τόσο χέσιμο που μου έριξα, να σε χορέψω !! Μπας και ευθυμήσουμε γιατι σε ψυχοπλοάκωσα και εσένα !

Έλα μου !!

kariatida62 είπε...

@GIP: Tα κιλάκια μας καλέ μου, σε βάρυναν...λίγο!
Αν λίγο καταφέρεις και τα ρίξεις θα δεις πόσο διαφορετικά θα τα βλέπεις όλα! Πιο ανάλαφρα! Να τόσο ανάλαφρα όσο με χορεύεις τώρα!
Βρε μη μου κάνεις πολλά κολπάκια θα χάσω τα βήματα...χαχα! Σάμπως να πλησιάζεις τον μικρό Αιτινό μου...
Καληνύχτα Μαμπο-αναθρεμένε μου...σ'ευχαριστώ!
Ήσουν απλά υπέροχος!

dimitris είπε...

Απο το Μαρουσι στην Αγκολα, αλλα λαμπαντα δεν ειναι, ουτε καν ταγκο, πολυ κουνημα το κ.....ακι εχει, ασε που αν το κουνας συνεχεια, μπορει να σου μεινει το ''κουσουρι''...

kariatida62 είπε...

@dimitris: Κάρυ:Eτσι...σκωτσέζικο ντους!
Mαμούνι: Kύριε, Δημητράκη, ακόμα στην λαμπάντα έχετε μείνει εσείς?
Κάρυ:Ασε που κουνημα απο κούνημα έχει διαφορά! Mαμούνι: Πέστα Κάρυ μου γιατί οι Αφρικανοί γι'άλλα φημίζονται... χιχιχι!
Κάρυ: Σους μπρε εσύ μικρό!

a-kentavrou είπε...

Eστιν ουν ΚΙΖΟΜΠΑ μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας!!!!
Ποιάς πράξεως είναι σαφές δεν χρειάζονται περισσότερες περιγραφές!!

Ανώνυμος είπε...

Πεθαίνω για διαλόγους Κάρυ-μαμουνιου!

πεθαινωωωωωωωωωωωωωωωωωω

MAMOYNI είπε...

@α-Κενταύρου:Kύριε καθηγητά, σας κατάλαβα...η Κάρυ μ'εχει μάθει να καταλαβαίνω και τα κινέζικά σας!
Όλοι οι χοροί κάτι συμβολίζουν...προτιμώ να χορεύω χορούς που φωνάζουν:"MAKE LOVE NOT WAR"
XIXIXIXIXIXIXIXIXI!!!!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@coula: Bρε Κουλιώ θα μας ματιάσεις...φτύσε μας!
χιχιχιχιχιχιχιχι!

ξωτικό είπε...

Ωωωωωωπ πρόλαβαααα
Όταν χορεύουμε δεν μιλάμε αφηνόμαστεεεεεεε ...(Αστερισμούλι έτσι ακριβώωωωωωως χαχαχααα)

kariatida62 είπε...

@ξωτικό: Eσύ πια ....αν δεν εκδηλωθείς δεν μπορείς χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
οh fwa oh fele ξωτικένιε μου!!!

Νερένια είπε...

Ε, ότι θα φτάσω να κάνω γεωγραφία μεθαύριο από το ιστολόγιό σου δεν το 'λπιζα, Μανώλη... εεεε... Καρυάτιδα ήθελα να πω. :)

kariatida62 είπε...

@Νερένια:Aν μπορούσαν οι δάσκαλοι να βρούν τρόπους να εμπνεύσουν τους μαθητές τους για να ακούσουν τι έχουν να τους πούν...και να μη κρύβονται πίσω απο τις οδηγίες του Υπουργείου και του περιορισμένου χρόνου της διδακτικής ώρας,όλα τα ελληνομαμούνια, να είσαι σίγουρη πως θα ήξεραν πιο πολλά πράγματα!
Ευχαριστώ που πέρασες και χόρεψες μαζί μας!

ღ oneiremata ღ είπε...

Κάρυ σου έχω κι εγώ μια <a href="http://wwwoneirematayoulap-oneiremata.blogspot.com/2010/12/blog-post.html>πρόσκληση</a> αν σ΄ενδιαφέρει... μαμούνι μου, απάντησέ την εσύ αν δε θέλει εκείνη...φιλάκια πολλά :))))

kariatida62 είπε...

@ονειρεματα:Βρε εγώ είμαι σπίτι σου και σου μιλώ και συ ήρθες στο δικό μου???χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Καλά πες μου πού θέλεις να γίνει αυτό σ'εσένα ή σε μένα?

ΜΑΓΟΣ! είπε...

περασα απο τον κοσμο σου να πω μια καλημερα μα κολλησα εδω και ωρα φευγω ομως γιατι βλεπω το μαμουνι να ερχεται προς τα εδω τα φοβαμαι τα μαμουνια ..

Γουΐκα είπε...

Στην Ανκόλα γίνονται μαθήματα μαγείας. Αν το μαμούνι αποδειχθεί καλός μαθητής θα το επιλέξουν να γίνει αρχηγός μάγος σε τελετές χορού. Εγώ ενθαρρύνω την προσπάθεια.

kariatida62 είπε...

@Μάγος: Mη φοβάσαι, φίλε μου εκπαιδεύεται κοντά μου το μαμούνι να διώξει ότι dnaικά "ελλατώματα-συνήθειες" κουβαλά και εξημερώνεται...
Εχε εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις μου!

kariatida62 είπε...

@Γουίκα: Bεβαίως και γίνονται, τ'ανέφερα στο Μαμούνι, στο μάθημα Γεωγραφίας που κάναμε...
Μαθητεία σε μυστικιστικές μαγείες και ότι η παράδοσή τους πρεσβεύει το μικρό Μαμούνι προσωπικά θα φροντίσω να μην έχει...
Μαθητείες μόνο σε μαγικές έννοιες των λέξεων έχει, όπως τώρα που σε παρακολουθεί στου Ιοννα να ερμηνεύεις πάντα καλοπροαίρετα, θεωρίες που δεν πρέπει να πιστέψει και ν'ακολουθήσει!
Του έχω υποδείξει να σε ακούει πολύ προσεχτικά...

dimitris είπε...

Kariatida 62 xαιρεται πριν λιγο καιρο, τοτε στον καιρο της ''περισυλλογης'' σου, μου ηρθε το εξης μηνυμα με ''αποστολεα'' εσενα, δες και πες μας,
Είμαι στη βιασύνη να γράψω αυτό το μήνυμα σε εσάς, λυπάμαι που δεν σας ενημερώνουν για trip.I μου είμαι σε κάποια τρομερή κατάσταση και θα πρέπει πραγματικά επείγουσα urgently.I βοήθειά σας είχε ταξιδέψει στην Αγγλία χθες για μια επείγουσα σεμινάριο στο Λονδίνο, δυστυχώς για μένα όλα τα λεφτά, ημερολόγια μου και εισιτήριο επιστροφής μου είχε κλαπεί στο ξενοδοχείο όπου κατέθεσε i, είμαι τόσο σύγχυση αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω τι να κάνω ή πού να πάω, δεν είχα φέρει το τηλέφωνό μου εδώ και η ξενοδοχείο τηλεφωνική γραμμή της κάηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού ληστείας, γι 'αυτό έχουν πρόσβαση μόνο σε emails.I είμαι γεμάτος πανικό τώρα, η αστυνομία ζήτησε από μένα μόνο να γράψει μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό και να κατευθύνεται με την πρεσβεία, έχω μιλήσει με την πρεσβεία εδώ, αλλά δεν αντιμετωπίζουν το θέμα αποτελεσματικά, παρακαλώ θέλω να μου δανείσετε ένα ποσό £ 3000 και σήμερα, ακριβώς για να καταργήσετε Ξενοδοχείο τους λογαριασμούς μου και να πάρει το επόμενο σπίτι αεροπλάνο, θα έχω τα χρήματά σας επιστρέφονται αμέσως μετά την θέλουν return.I μου μπορείτε να το στείλετε μέσω δυτική έξοδο της Ένωσης, ώστε να μπορώ να το παραλάβει με το διαβατήριό μου. Θα επιστρέψουν το ταχύτερο θα i return.I »είναι στην ευχάριστη θέση να σας ακούσουμε σύντομα σχετικά με το αίτημά μου.
Μας την ''επεσαν''!!!???

kariatida62 είπε...

Ρε Δημητράκη!!! Ρε Δημητράκη!!! Όλη η γειτονιά τότε βούηξε απο την φωνή μου!: "Κλέφτες στο μαντρί!!!" χαχαχαχα! Εσυ χαμπάρι δεν πήρες?
Εγινε και σχετική ανάρτηση τότε, απο φίλο μπλόγκερ...ότι χάκερς χρησιμοποίησαν το παλιό μου e-mail!( δάκτυλος για την εξολόθρευσή μου χαχα!)αστειεύομαι βέβαια...μη τα παρεις τοις μετρητοίς!

kariatida62 είπε...

@Δημήτρης: Βρε Δημητράκη, ωραίος σωματοφύλακας υπήρξες...μη ξεχάσεις να μου ζητήσεις συστατική επιστολή, αν θελήσεις να ξαναπιάσεις δουλειά ως σωματοφύλακας! Εκτός κι'αν σε μένα παρείχες ελλειπείς υπηρεσίες με σκοπό....χαχαχα!

Drmakspy είπε...

Μα τι υπέροχος χορός είναι αυτός!!!!! Που τον ξετρύπωσες βρε μαμούνι.... ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΩ ΤΩΡΑ!!!!! Τρελλάθηκα... Αλήθεια λέω!!! Φοβερό!!!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

@Drmakspy:Στα ωραία κλαμπάκια της Αθήνας μας κύριε Σπυρέττο μας! Πού νόμιζες στα μουσεία που με τρέχει η Κάρυ?
Να δεις που τόμαθε κι'αυτή και έχει τρελλάνει εμένα τώρα χορεύοντας...
Να σκεφτείς δεν θέλει ν'αλλάξουμε πρόγραμμα! χιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι! Θα χαλάσει μαζί μου η Κάρυ...να μου το θυμάσαι!